Tvåsiffrigt - not!

2012-06-08. kl. 08.00

Hm hade lite svårt att veta datum idag - för mycket helger och ledigt. Själv är jag kompledig även idag.

Vi hade iaf tur med vädret - en stund - igår på examen. Vi hann med uppträdande till och med 5:an - Lisas klass. Bara 6:an kvar då regnet/haglet började vräka ner. En form av "golgatavandring" upp till Västbacken. Iaf en 500-600 meter lång promenad - och genomblöt hann jag bli trots en liten vindjacka.

Elva personer på examensfika - och Sara hade bakat så himla mycket gott. Så jag avbröt genast min propoints kur - får återuppta den idag.

Något hände - jag fick förkylningssymptom inkluderande en lätt huvudvärk och lite febrig känsla. Skulle vila en dryg timme men det blev hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Uppe någon timme - piggare - och sen har jag sovit en mer än fullödig natt.

Lustig dröm - årsmöte med en ohelig allians av folk som jag kunde härröra till många olika partier - och en del partilösa. Iaf satt jag i presidiet tillsammans med en mycket känd politiker. Viskande frågade han mig om jag hört något rykte om att han skulle varit på en klubb som hette "Funny" - det hade han förvisso - meddelade han - men ville ju inte ha några skriverier. Men då vaknade jag plötsligt.
 
Önskade att det varit en dröm - idag var det tvåsiffrig temperatur - not. Sju grader och då var klockan ändå över 7. Riktigt mulet.

Inget gräsklipp idag heller - får bli liten veckostädning.

Undrar över
domen som gick LKAB emot. Förstår inte riktigt vem som gjort fel? Känns som om det vore/är riktigt att en miljöprövning ska ta hänsyn inte bara till en gruva - utan alla som finns inom samma område. Men varför länsstyrelsen och miljödomstolen inte tagit det greppet begriper jag inte. Och PO Eriksson som "basade" i både länsstyrelsen och LKAB borde väl sett detta? Hade ju varit bättre med en försenad uppstart än att nu få stänga under mindre ordnade former. Fast någonstans klingar det att den debatten fördes tidigare. Eller???

Kuriren toppar med artikel om att stävja P-fusket vid Sunderby sjukhus. Man misstänker att personalen använder kundparkeringen istället för den gratis personalparkering som finns. Behöver bara vara en stund vid skiftbyten så kan misstanken vändas till bevis. Så 5 spänn är det värt att se hur det plötsligt kommer att bli jättegott om parkeringsplatser - tror jag. Och automater som man löser ut sig i när man åker därifrån - mycket bra. Mindre bra att systemet inte funkar fullt ut än. Nog hade man kunna välja en liten senare uppstart - även här.

Eivor och Majvor har namndag - grattis!

Nu tar jag iut med röjet här hemma - kanske kan jag locka fram solen och jag hänger ut lite tvätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback