Ingen anmärkning

2012-03-10. kl. 07.00

Ingen anmärkning vare sig gällande avgång från Kal
lax eller ankomst till Arlanda. Verkar som om leveransen av ytterligare 4 deltagare till kommunala riksmötet i Västerås ska funka bra.

Visst märks det av att det är fullmåne. Har kommit över stadiet att jag har svårt att somna - men däremot vaknar jag till då och då - sover liksom i perioder. Fortfarande handlar det om att jag vill sova snarare 12 timmar än 8 timmar - helt ofattbart - men rätt skönt när jag bestämt mig för att gilla läget.

Vilken start jag fått på denna lördag - var mogen att stiga upp och hämta tidningarna vid 4. Slö slog på TV:n som vanligt - och träffade då på idolen Micke Renberg i en repris från något Gokvällprogram.

Det i sig fick in mig i något "det-var-bättre-förr" stuk och plötsligt kom jag ihåg Da Capo och sitter nu och lyssnar på gamla godingar som "när jag ser dig så ser jag våren".

Och när jag sett Tolgfors så har jag bara sett Julian Assange - fast jag måste erkänna att Jens beskrivning på FB - om en blandning av Julian Assange och Tintin är huvudet på spiken. Helgen lär väl bli avgörande för om han spikat sig i foten eller ej. En riktigt soppa som media inte klarar att hantera - möjligen skulle jag som lyssnare bara ta till mig radions nyheter för att kunna skapa en egen ansvarsbild.

Håller med OA - i restaurangbranschen behövs nog inte några lägre ingångslöner - om det är så att 47 procent av de anställda är under 26 år. Men ledaren visar också att OA inte förstått - eller velat förstå - folkpartiets åsikt om ingångslöner. Så klart ska det bara skrivas avtal där det är befogat att underlätta för oerfarna ungdomar att komma in.

"Error" att komma in på NSD:s hemsida - säkert bara tillfälligt - men det gjorde iaf att jag valde Kuriren - och hittade denna bild från övervakningskameran. Är detta ett genombrott? Kommer vi få se fler bilder från övervakningskameror? För det här brottet de misstänks för lär väl inte med automatik ge 2 års fängelse - och ändå väljer man att gå ut med bilden. Jag har inget emot det - min skepsis mot övervakningskameror och dess hantering har andra infallsvinklar.

Noterar jag att också Östman har ett minne för namn - Inger Wikman försökte sig häromdagen på en insändare där hon supportrade Kent Ögren á det grövsta - utan att ange någon igenkännande partimarkering. Men Östman har liksom jag gjorde uppmärksamman (s)mygandet i supporterdiket. Fast bäst i ledaren är analysen av Karl Petersens förhoppningar - intressant att det kraftfullaste han nu kan ta till är att bilda ett kommunalt bolag. Ja vem minns inte de högtflygande planerna med Kallax Cargo som blev "Kalles Cargo".

Det är nästan så att solen börjar kika fram. Då kan det hända att jag kastar mig i snödrivan på förmiddagen. Eller möjligen en liten tur med sparken. Men efter lunch väntar viktigare saker - basketturnering i Råneå - Lisas nollnollor som ska kämpa i dagarna två.

Ta vara på ledigheten idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback