Drömtydning

2012-11-10, kl. 08.00
 
Får nog snart göra slag i saken - gå en kurs i drömtydning. Helt fascinerad av hur verklig en dröm kan vara när jag vaknar. Idag vaknade jag halvfem - men somnade om. Och drömde. Var tillbak på min arbesplats från 60 och 70-talet (en dröm som väldigt ofta återkommer), Lokalen var sig helt lik. Min Addo-X var dock anpassad efter en vänsterhänt - det tror jag inte ens fanns i verkliga livet. Mina "kunder" såg ut precis som då.Grävmaskinsägare LN:s verifikatkartong var sig helt lik - drog upp en joggingbyxa ur den. Dock var kundnumret på Olssons Skrädderi Eftr ändrat. Själv fick jag parkeringsböter - och parkeringsvakten försökte förhindra mitt utbrott genom att påstå att vi var släkt - Hedlander trodde hon att hon hette.
 
Fascinerande hur verkligt det kan kännas - och när jag vaknar med en gokänsla i kroppen är det ju bara bra.
 
Bra dag igår igen - jobbade lite för länge - men nu känns det som om jag är riktigt ikapp och kan njuta en helledig helg.
 
Igårkväll njöt jag av att läsa om "Babels Hus" av PC Jersild. Boken om svensk sjukvård som väckte sån uppmärksamhet i slutet av 70-talet. Själv kan ju undra om inte sjukvårdspersonal av idag skulle känna igen sig? Rekommenderas till dagens landstingspolitiker!!
 
Ser att Karl Petersen inte tycker att det är så märkvärdigt att namnrättigheten till Pontus hallen sålts utan demokratisk beslut. Bara så att presentationen kom före beslutet (som ska tas av Fritidsnämden nästa vecka). Lite Kinastuk över det hela - där folket får rösta sen en liten klick makthavare redan utsett presidenten. Kuriren Sporten. Även läsvärt på sporten ii NSD "Kapitalets Utopia" - roligt att en sportjournalist kan tala om kulturarv och inte bara se "pucken glida i mål!!". Någon skrev nyligen att i Luleå är det viktigt att mingla med rätt personer?
 
På Kurirens ledarsida bollar Lotta Gröning med siffror om Norge som gör mig förvirrad. Norges oljefond är 3,7 miljarder - låter inte särskilt mycket tycker jag. Särskilt som om Norge sägs vara världens rikaste land. Lite senare i krönikan närmar den sig 4 biljoner. Men rätt intressant iaf med Norges modell - men vilket kattrakande det skulle bli mellan länets kommuner om en sån fond fanns?
 
Och regionfrågan fortsätter att väcka känslor. Och finns det ingen konflikt längre så skapar man en. NSD rubricerade igår "Ja till storregion" vilket i underrubriken visade sig handla om JA till region Norrbotten. Jag skrev om det på FB och fick stöttning av H - och faktiskt - vips ändrade de. Nu när storregionen fallit - och argumenten mot en region Norrbotten tryter då skräms vi med Ögren - Sticket i Kuriren idag. Nuvarande länsindelning lär vara från Axel Oxenstjernas tid - en ny kan knappast styras av ett illa omtyckt landstingsråd. Och frågan är väl om det kan bli så mycket sämre än att makten ska ligga på Sven-Erik Österberg och tjänstmän som kan gömma sitt ansvar i byråkratin?
 
Jättegrattis till Birgit och Åke Bergbäck som firar 50-årig bröllopsdag idag. Ett par med riktigt äktenskapstycke. Må ni få jättemånga år tillsammans!
 
Idag åker jag och barnbarnens mormor med till Skellefteå för att se Sara och Antnäs BK:s 98:or spela basket.
 
Slutligen vill jag rekommendera läsning av Mats Ehnboms krönika - Kuriren - När kommunens behov är viktigare än de asylsökande". Viktigt att kunna belysa och erkänna att det är problem med integrationen - vilket absolut inte är samma sak som att flyktingar/asylsökande/invandrare är problemet - som alltför många hävdar. Vilket leder mig till att också rekommendera läsning i NSD "Nytt land - men samma passion för jobbet" - om våra fina och superduktiga konditoriägare i Gammelstad.
 
Ha en bra lördag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback