Blöt, blötare...

2012-10-06. kl. 0800
 
Och regnet det fortsätter att vräka ner.Det är nog blötast nu - blöt och blötare är passerat.  Det knapprade  skönt mot rutan i morse - skönt då jag själv låg kvar i sängen. Försökte vänta ut ett slut på regnet - men klockan 6 tog tålamodet slut.
 
Tänker att starka ord ska man spara på - och lite missbrukas dom. Så jag vet inte vad jag ska kalla detta - om att Södetälje rättegången måste göras om. Ja själva det faktumet är förstås åtminstone en smärre katastrof - mycket mänskligt lidande. Själv retar jag mig på att nämndemannasystemets motståndare nu tar chansen och hävda att detta visar att det varit bra med tre domare istället. Men jag tackar jag - borde man inte hellre dra slutsatsen att alla dessa jurister som funnits runt detta mål - och som inte ens undersökt eventuella jävt bland nämndemän och andra dömande - borde få rött kort? Det är möjligt att nämndemannasystemet inte är det mest ultimata - men själv känner jag mig inte mogen att helt överlämna "dömandet" till juristerna.
 
Gårdagens nyhet - detta ovan - men minns att jag hade mycket jag hade velat skriva om - men nu minns jag förstås inte vad.
 
Och om jag ska hinna allt praktiskt jag tänkt mig här hemma idag - får jag nog hålla mig till att kommentera dagen. Bror har namnsdag - och då kan väl alla som är "bror" till någon inkluderas i vårt GRATTIS.
 
Och länet och Luleå hamnar på expressen senaste nytt topp - iaf just nu i skrivande stund. Fast då inget roligt alls - om en man som innebränts i en bil. Framställt med en lite diffus bild av eventuell brottslighet i bakgrunden. Vilket väl lär visa sig.
 
Och "tidningsmakarna" som drömmer om EN tidning i länet - en "Norrländska Kuriren" har fött ännu en skapelse - Duo. Som jag själv nu får i båda tidningarna - som beter sig som ryska dockor - lager på lager att dra av och ur. Ogillar Namnet Duo ska bland annat spegla att den går att läsa från två håll och att den kommer med två tidningarna. Själv undrar jag vad vi ska läsa mellan raderna - hör rykten om sjukskriven personal - som tydligen inte behandlats så väl - milt uttryckt.
 
Och "duon" Gröning - Östman går på. Idag  Östman skriver på ett träffande sätt om Petersen d.ä. och graffitin. En bra balans till Kurirens krönika "Husbondens röst" med Petersen d.y. (Som en parentes var den senaste krönikan av Petersen d.y. en hyllning till höghusbyggaren Petersen d.ä,  och ett i öronentagande av de tjänstemän på stadsbyggnad som inte lydde chefen - Petersen d.ä.), Och nyheter kom han med också - Östman. Nytt för mig att Sammeli och Hedstig skulle ha tackat nej. Om Sammelis nej har något med skadat förtroende i samband med SSU:s bidragsfusk återstår väl att se.
 
Sonen ringde mig från Ludvika förra veckan - glad ihågen - konstaterade han att han passerat Söderberke och var alldeles i trakterna av Kopparbo. Vilket är "brottsplatsen" - där var Jens på FPU-läger 1994. Och visst har det idrotten och tävlingar av allehanda slag som drog mest. Men han lyssnade på Peter Örn - och löste medlemskap i FPU - så småningom blev det ju FP också - med känt resultat. 
 
Detta slog mig när jag läste ledaren i NSD - av Peter Swedenmark. Anrika Brunnsviks folkhögskola ska nu flyttas - från LUDVIK till Borlänge. Och detta då efter en prestigekamp mellan skolans styrelsen och tuffa siffernissar på LO. Ytterligare en liten falangstrid inom rörelsen. Kulturm ord kallar han det - och siffe rnissar är också hans.
 
Nu har jag degat länge framför datorn - nu måste det bli lite verkstad här hemma. Pyssel hela dagen vad jag vet. Träning och andra nyttigheter får bli i morgon - då det också ska bli träning. För mindre än tre/vecka får det ALDRIG bli.
 
Ha en god lördag!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback