Cynism

2012-09-19, kl. 06.30
 
Cynism är vad som står klarast i minnet efter att ha läst tidningarna. Kurirens rubrik på ettan "Han kommer att dö - det vet jag" - om en mammas förtvivlade kamp för en drogande son. Efter myndighetsdagen stängs alla dörrar - och tjänstemännen gömmer sig bakom sekretessen. Lagen behöver definitivt ändras! Innan man så bestämt överlåter besluten till missbrukaren bör man - som det också sägs i artikeln - se till att hens tankeverksamhet börjat fungera någorlunda normalt. Tänk så olika sekretessen hanteras av olika kommunala tjänstemän - på sina håll är det problem att medarbetare gör vårdtagare publika genom att sitta och disktera ärenden på fotbollsmatcher. Självupplevt!!
 
Cyniskt kändes det också - dock inte jämförbart med ovanstående - att Kuriens ledarsida inte var ute på nätet. Idag är jag ju jäktad - har tre saker att passa förutom jobbet. Ska vara på Honda före kl. 8, sjukgymnast kl. 13 och 80 årskalas kl. 14. Grattis fasterHedis uti Smedsbyn!
 
Nåväl nu är den väl ute - ledarsidan. Först en uppsträckning - det är faktiskt inte så att Folkpartiet tycket att det är för mycket med 349 riksdagsledamöter som JE skriver. Möjligen rätt att "FP:s programkommitté menar att en minskning till 299 eller 249 är det bästa" - men beslut i frågan kommer först hösten 2013.
 
Egentligen var jag ute efter "Gästen" - som jag tycker på ett förtjänstfullt sätt visar på hur cyniska sossarna är. "Ett år bättre än inget" om den 1-åriga gymnasielinje som införs. Öppet endast för såna där det inte finns några alternativ. Där arbeslöshet, socialbidrag - och kanske droger är alternativet - se ovan.
 
Och vad månde bliva - känns som om konkurserna viner om öronen - Panaxia och Expert -Panaxia som jag måste erkänna inte ens fanns i min allmänbildning.
 
Och sorry - hade varit skönt att skriva av sig av mycket mer - både seriöst och oseriöst. Men nu måste jag starta sanering, spackling och fasadmålning - om jag ska hinna med bilen.
 
Ha en riktigt bra dag! Och grattis till alla Fredrikor - bästa farmor Hilda Fredrika i åminnelse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback