Rädda hjärtat

2013-08-07, kl. 07.00 - och Dennis och Denise har namnsdag. Grattis.Har ingen känsla av att dessa namn fanns med då fastrarna rabblade namnsdagslängden för början av augusti. Men läser nu - och här - att alla har rätt till en namnsdag - och den listan på alla som har namnsdag idag - skulle nog fastrarna haft svårt att kunna?
 
Hör på TV om kampanjen rädda hjärtat. Hjärtstopp drabbat ca 10 000 människor i Sverige varje år - och bara 500 överlever. Hjärtstopp lär väl inte vara någon ny diagnos - vad kallade vi det förut? Nu kommer en app där vi kan se var närmaste hjärtstartare finna. Men det är väl inte många utav oss som skulle kunna och våga använda den. Hjärt- och lungräddning läggs till listan på alla "borden" som redan tynger samvetet.
 
Lat dag igår - åkt från jobbet redan halvtvå. Hem för att köra skrot med kusinen. Men det visade sig att hon städat bilen och inte ville söla ned den. Så det blev en lat eftermiddag i pergolan. Med "Liknelseboken". Kul med det västerbottniska språket- "Dödde och dödda" - istället för "dog och döda". Och "pelegrut" - fast jag tror vi ska "piligrut. Och " eh greuta" = litegrann - fast det sistnämnda kommer från minnet - inte från boken. Läsvärd PO Enquist iaf!
 
Så blev det ett jätteryck - ut med mattor - dammsugning och vaskning. Eller tvätt av golv som en del säger. Och i avvaktan på att golven torkade så tog vi oss ett glas kallt vin i pergolan .- kusinen och jag. Städningen gjort mig så varm och svettig så jag fick ta fram en 10-kronor pläd från Ikea. Trots att det var 22 grader varmt.
 
Totalt odisciplinerat har jag sovit till klockan kvart i sex. Vaknade klockan 4 - men så spännande med snoozande en snutt i taget - till jag som vanligt somnar om - okontrollerat.
 
Men nu är jag iaf igång - till denna mulna dag. Tidningarna lästa. Stora lokala nyheten - "Arkitkternas attack" - om kritik för att förutsättningar ändrats då jobbet redan var igång. Tveksamt om det påverkat utgången - men bara misstanken gör att det förkastligt. Förttroenderubbande!! Livsfarligt för offentliga uppandlingar!
 
Kuritren toppar med en sommarfavorit - om dåliga resurser hos polisen. Dåliga resurser hos Kurirens nättidning också - ingen länkning.
 
Hög tid för rapport - basunerar TV:n - vilket innebär att det är hög tid för mig att lämna datorn till förmån för duschen. Sen blir det en helt vanlig knegardag - kanske Sara kommer om knegar med mig idag. Och ikväll blir det fotboll ute på Likoarena. Ha det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback