"Kåbban" nästa!

2013-12-07, kl. 06.00 - och Angelika och Angela har namnsdag. Barn av samma "stam" tydligen. Och två stycken har jag - i den släkt som Jens gift in sig i. Så tjejerna Hedlund grattas särskilt!
 
Och grattis till Luleå hockey och Northland basket. Tydligen 24 år sen senast vi spöade Skellefteå på bortaplan - iaf inom ordinarietid. Och enligt basketnörden Jens så brukar Solna vara svår för baskettjejerna. Men igårkväll -´hände det - dubbelmiraklet!
 
Och Mandela Nelsons död överskuggar förstås det mesta i nyhetsväg. Tycker att hans egna ord väl speglar hans storhet.

"Vad som räknas i livet är inte det faktum att vi har levt. Det är skillnaden vi har gjort i andras liv som kommer att bestämma vikten av det liv vi levt".

- Nelson Mandela, 18 maj 2002

Och Nelson Mandela gjorde skillnad. Skulle bara önska att hans tankar och gärning får en renässans i det europa som nu härjas av bruna högerkrafter. Och att de ca 10 procent av sveriges befolkning som kan tänka sig att rösta på SD förstår att de - SD - står för precis motsatsen till vad Mandela stod för!

Obehaglig skändning av Alice Babs i SVT häromkvällen. Hur kan man medverka till ett sånt program. Förvisso kan man undra varför de anhöriga - minst två vuxna barn - överlämnat henne till en förvaltare. Nog kunde de väl med gemensamma krafter och en godman ha "förvaltat" henne själv. Och utan tvekan skulle jag som anhörig byta förvaltare efter att ha sett hennes maktfullkomliga framträdande i reportaget. Fast passa er anhöriga - när ni gett tillstånd till en förvaltare så kan ni inte byta. Då bestämmer hen och myndigheterna allt! Hör du det Jens Sundström!!

Nå nu blir det "Kåbban" nästa för gamla farmor. Äldsta älskade barnbarnet och hennes kompis vill absolut till Kåbdalis idag. Och farmor levererar förstås svarttaxi. Meningen var bara dit - men enligt rykten på FB så var den buss de trodde sig kunna ta hem bara en chimär. Så jag får tydligen tillbringa dagen "vid foten av fjället".

Ha en riktigt bra dag alla där ute i livet!

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback