Guldglans

2013-02-25, kl. 05.45. Sigvard och Sivert har namnsdag - grattis.Inkluderande Öholm som verkligen krånglat till det - Siewert. För övrigt skulle väl han göra karriär inom KD - apropå att Lars Adaktusson nu verkar ha sprungit förbi alla interna demokratiska processer och i media lanserats som toppnamn (?) på KD:s EU-lista. Till listan med mediafolk som sökt karriär inom politiken kan vi lägga Orback, Stegö, Borelius, Carlshamre med flera - spåren förskräcker tydligen inte?
 
Bra helg - lite jobb och mycket ledighet. Fast en har ju kämpat väl - två silvermedaljer går inte spårlöstförbi. Vilket gårdagskvällens basketmatch bör göra - storförlust mot Gammelstad för Saras lag. Sånt svider i Sunderbysjälen.
 
Men pigg och alert idag - det är ju älsklingsdagen måndag. Den inleder en intensivvecka som börjar med en förmiddag fylld av tre möten. Och slutar på söndag med årsmöte i Övertorneå. Och däremellan både heldag revsion och årsmöte i Kiruna. Det senare en spännande historia - med tåg? Och Norrtåg på hemresan?
 
Som sagt - pigg idag - upp klockan 4 - och hade läst tidningarna innan klockan 5. Nu ska jag vara rädd om den här extra tiden jag tjänat ihop.
 
Ska bara skriva om en enda sak från tidningarna i dag - trots att den inte är länkbar. Peeter-Jaan Kask (på tal om att krångla till stavning) på NSD:s ledarsida - "Programmet förvirrar mer än det förklarar" - om Domunit inifrån - som jag inte sett. Trots att PJK skadeglatt kan konstatera att programmet klädde av alliansregeringen - påvisar han på punkt efter punkt hur fel och vinklat det varit i programmet. Dock slår det honom inte att det också kan gälla "avklädningen".
 
Så om ni bara läser en artikel idag - så läs den - och ha den i åtanke när rubrikerna braskar oavsett det är i tidningar eller TV.
 
Måste tillstå att i min värld har trovärdigheten för media ständigt sjunkit de senaste åren - Carema affären inte minst. Jag läste det inte själv - men citerar min vän Håkan Jonsson - i ett inlägg på facebook:
 
"Björn Wiman i DN i dag: "Ja, inom sjukvården är krisen konstant, från Goyas åsnor till Caremas kissblöjor." Att Dagens Nyheter fortsätter använda exemplet kissblöjan, trots att redaktionen är väl medveten om att det är en komplett anka med fjädrar och näbb och allt, är varken mer eller mindre än skamligt."
 
Vägningen av kissblöjor var - och är förhoppningsvis - ett inslag i att hitta individuellt anpassade inkontinensskydd. Och är det något som vård och omsorg - inkluderande sjukhusvård - bör lära mer om så är det sånt - i den värld de verkar tro att katetrar och stora klunsiga blöjor är den enda sanningen och  höjden av kvalitet och standard.
 
I övrigt tillönskar jag er en lycklig måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback