Haveri

2013-02-21, kl. 06.30 - och Hilding har namnsdag. I ensamt majestät - han också. Och den dagen har Hilding "ägt" sen 1901.
 
Kan inte precis säga att jag "ägde" dagen igår - men den var väl helt okej. Jobb - men inte den effektivaste dagen i livet. Idkade lite svarttaxiverksamhet - hämtade Sara ute på Bergskolan. Hon var med skidor - efter att ha gjort en sträcka i skolans klassiker - 1,2 mil på skidor. På lördag ska hon simma 1 200 meter - sen återstår bara 2 mils cyklande så är klassikern i hamn - även detta år.
 
Ville somna om även denna morgon - puttade fram klockan en kvart - men kom mig upp strax före fem iaf. Märkligt tunn tidningsbunt - visade sig vara Kuriren som endast hade 24 sidor - mot NSD:s 36. Haveri -brukar ju vara pressen som strulat - men nu för tiden kraschar det i ett steg före - datorhaveri. För alla tidningar i koncernen enligt ansvarig utgivare som har en högerspalt på ettan. Konstaterar dock att haveriet inte märks i NSD - bättre krisberedskap? Kanske ska lägga ut en fråga på facebook om NSD har någon gräddfil framför Kuriren - eller om det verkligen är högre beredskap?
 
Noterade igår att viss konkurrens mellan tidningarna dock upprätthålls av journalistkåren. Igår skvallrade en NSD journalist - på FB - vars annars - att Kuriren seglade under falsk flagg - med artikelserien om Skid-VM - "Kuriren på plats". Aktuella reportrar satt fortfarande kvar på Robertviksgatan och skrev - kunde nämnde journalist avslöja.
 
Själv skulle jag nu "avslöja" om Kurirens e-kopia var mer fulländad än papperstidningen - men det visade sig att jag hade för gammal webbläsare för att ta mig in där. Men Kurirens toppnyhet i papperstidningen - om att LKAB slår tillbaka - skiftslag varslas är ute på nättidningen.Ser bland kommentarerna på bloggen att det påstås att berörda anställda ska ha infört ett eget ackord - dvs ska ha slitit häcken av sig under ordinariearbetstid inkl. raster - och därför hunnit bocka av det som skulle varit gjort. Känns som en efterhandsrekonstruktion. Ska bli spännande att följa upplösningen.
 
Även NSD består oss med "fuskare" från Kiruna. Kirunabostäders vd har inte bara fått gå före i tomtkön - nu har hennes lägenhet rustats utan upphandlingsförfarandet. Och av någon slump tilldelats NCC där hennes man råkar jobba. Det råkar bara vara så att han jobbar där - enligt artikeln.
 
Vet inte riktigt hur den här dagen ska förlöpa - utan det dagliga horoskopet från Kuriren - det har prioriterats bort, Men NSD säger iaf att någon överenskommelse kommer att spricka - men trösterikt att det - enligt horoskopet - lär vara bäst som sker.
 
Nu ska jag gå till den plats där kvinnan lär höra hemma - spisen. Ett kilo blåbär puttrar i grytan - och ska bli sylt för leverans till Timmermansgatan. Sen blir det jobb och annat som livet bjuder. Man vet aldrig vad som dyker upp.Skid-VM förstås. Men idrottligt är ändå kvällen höjdpunkten - då blir det basket - först i Gammelstad med Lisas lag kl. 18. Förflyttning till Bergskolan där Sara spelar 19.45. Tur att det är träningsfridag idag.
 
Nu njuter vi torsdagen. Fö övrgt kan de som tycker det är njutbart lyssna till landstingsfullmäktige på 89,3 - från kl. 10.00
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback