Bildningsnivån?

2013-01-22, kl. 07.00 - tisdag idag - och Vincent och Viktor har namnsdag - grattis! Och så grattis till våran Johan Landström som fyller idag. Hipp, hipp hurra!
 
Bra dag igår - måndagar är veckans effektivaste dag. Fick undan mycket på jobbet. Sen fick jag klipptid direkt. Och frisören som inte gillar att jag åker direkt till träningen efter att han ansträngt sig fick glädjas åt att jag skulle skjutsa svärdottern till mammografi på SuS. Fick dock ingen returresa med henne - den snodde Jens - så det blev ingen träning. Men veckan har ju 6 dagar till så svetten ska nog få lacka.
 
Gårdagens stora politiska nyhet var väl ministerbyte - Nyamko gick och Maria kom. Maria kommer fö i TV-soffan nu på morgonen - väl inte helt oväntat. Dock oväntat för journalisterna att Nyamko gick - och de fick svar på tal av henne: "Jag förstår att ni journalister blir chockade eftersom ni inte medverkat till avgången". Där fick dom. Vi hann ju spekulera lite internt om vem det skulle bli - och Maria fanns med. Ett mycket bra val!
 
Apropå spekulationer så visste frisören berätta att det var hennes privata förhållande som gjorde det lämpligt att lämna regeringen. Mina tankar gick till Lars Leijonborg som bland annat Expressen lyft som hennes kavaljer. Hade lite svårt att se att han skulle utgöra något hinder för henne att vara statsråd. Men efter några replikskiften visade det sig att frisören relaterade från sitt lunchsällskap - och de hade en helt annat kavaljer till henne!
 
Lokaltidningarna välgörande tunna idag - särskilt bra då det blev nästan en timmes översovning. Fysiskt tunna menar jag - innehöll faktiskt en del läsvärt.
 
Kuriren rubricerar med "För enkelt att lämna psyket" - om patienten som for hem till Arvidsjaur och slog ihjäl en 85-åring med yxa. Kan konstatera att artikeln andas viss naivitet - som att det är fritt att gå ut och röka - även för patienter som inte får lämna psyket.
 
I NSD hittar jag en rättelse av bildtexten som var igår under en bild av Fredrik Lunch Sammeli - det är INTE klart att han blir kommunalråd. Ser fö i Kuriren idag att det inte är styrelsen - utan ett representantskap som ska fastställa nytt vice kommunalråd och sen kommunfullmäktigelistan också. Men ordet "representantskap" säger väl att det inte är gemene s-man och s-kvinna som får ha någon åsikt?
 
Och apropå rubriken "bildningsnivå" - så inspirerades den också av frisören. Som sett Skvalan och var chockerad över att folk inte visste vem Stefan Löfven. Ser att JE tar upp det i Sticket också. Nu vet vi ju inte hur styrd Skavlans undersökning var - tror nog man ville ha det resultat man fick - rolighetsfaktorn. Men dessvärre tror jag inte resultatet skulle bli så mycket bättre i en seriöst gjord undersökning. Något för opinionsinstituten.
 
Idag är det massor av mer jag ville skriva om och kommentera. Men tiden..Så får jag nu magsår så beror det på att jag inte fått skriva ur mig.
 
Men nu förberedande för avresa till jobbet. Förmiddagsjobb - och sen förhoppningsvis träning. Och vid 16-tiden ska jag till frisören igen - men denna gång barnbarnen som ska ta itu med mitt blonda hårs svarta rötter.
 
Ha en bra tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback