Endast Ylva var vaken?

2013-01-31, kl. 07.00 - och Ivar och Joar har namnsdag.
 
Vilken smakstart på dagen jag fick. Vakanade klockan 4 - hade varit upp under natten och försökt öppna ytterdörren - så jag visste vad som väntade. Men vilken nära livet upplevelse att vara ute klockan 4 - tror endast Ylva var vaken - och skotta snö. Förvisso var den tung och jäklig - men lärt mig att inte lasta mer än att dragandet av snösläden är behagligt.
 
Vid kvart i fem drog tant L upp rullgardinen - så då gick jag och hämtade in tidningarna - och skottade runt lådorna.
 
Hade en dålig dag igår - det mesta jäklades både tekniskt och med mindre bra besked i olika frågor. Dagen toppades dock med besök av barnbarnen på jobbet - lite service och mat till dem.
 
Undrar om det bara är årstiden - eller om det är något fel med mig - som verkar kunna sova hur mycket som helst. Tillbringade hela kvällen slumrandes framför TV:n - och inget problem att sen få en hel natt heller. Förvisso borde jag inte fått ut och kollat snöläget - för sen i drömmen visade det sig att snön regnat bort - dock var det inte så i verkligeheten. Skönt iaf att jag ska kolla blodtrycket nästa vecka.
 
Dock inget i tidningarna som höjde blodtrycket särskilt. Fast jag undrar hur det har det med trycket - och sömnen - de som satsat pengar i Northland - nu tredje dagen båda tidningarna har  gruvan på ettan. NSD om en som satsat mycket - men som mest bekymrar sig om småspararna. Nu är det ju som det konstaterades någonstans - ingen har ju förlorat innan de säljer. Och han som bor i Hoppet lever verkligen upp till namnet - han har köpt fler nu när de är så billiga!
 
Apropå vad som finns länkbart från "papperstidningen" - noterar jag att Åsa Petersens krönika nu exklusivt finns på nättidningen. Iaf hittar jag den inte i papperstidningen - och undrar om det är en spark uppåt eller nedåt? Såg den faktiskt först på FB redan i natt - och blev lite fundersam att hon publicerade den där före publiceringen i tidningen?
 
Ranelid och Gardell - hiss resp. diss av Kulturens Hus. 53 kommentarer på Gardell - dem orkar jag då inte ta del av..
 
Glädjer mig åt att Kuriren har en kvinnlig ledarskribent idag - Siri Steijer - bra skrivet om "LO och pakten". Det är klart - det går inte att bortse från Thorwaldsssons dubbla roller. Och faktum är jag själv tänkte på hur sossarna skulle kunna hantera om alliansen medverkade till en pakt mellan LO och näringslivet. Nu borde spelet runt det här vara värd en ytterligare mediagranskning. Något för UG kanske?
 
Nu dags att förbereda den produktivare delen av dagen. Jobb ska det bli. Dock tror jag att Actic får klara sig utan mig. 1 timme och 5 minuter snöskottning blev det - och minst lika mycket till ikväll. Det får räcka. Så hoppas jag på en bättre dag idag.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Väggmålningen på skolan- vad tycker du?

2013-01-31 @ 12:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback