Luleås stolthet

2013-01-16, kl. 07.00 - idag ärger Hjalmar och Helmer dagen. Nostaligtrippen går till "Kråkhelmer" som bodde i ullastugan snett upp här från Berigårn. Riven sen ett antal år.
 
Inget fel på dan i stockholm igår - men gud så skönt att komma hem. Stockholm har visst sin charm - årminstone sommartid. Men en dag med intensiv snöglopp är inget att stå efter. Den blandning av snö, salt, sand som trottoarerna består en med får vår snöröjning att framstå som rena skolexemplet. Och så är de ju så många - överallt.
 
Snön ställde till värre saker än oframkomliga trottoarer - masskrock i Skåne - med minst en död - och massor av skadade. 100-talet bilar inblandade - svårt att förstå att sånt kan inträffa. För höga hastigheter?
 
Tåg som körde in i hus i Saltsjöbaden - overklig morgonnyhet igår - visade sig vara stulet!!
 
Extra skönt att hemkommen kunna konstatera att Luleås stolthet - isdjuret - nu kommit på plats.Vitryggad hackspett årets variant. Det ger en underbar känsla i kroppen att se det - blir en extra sväng förbi på väg till jobbet. Har liksom blivit tradition.
 
Har sovit gott - och i numer vanlig ordning nästan 1 timme för länge. Får stå ut med det. Iaf är väl det ett inslag i att inte bränna sitt ljus i båda ändar - som Kurirens horoskop varnar för. Dom påstår att jag spelar för högt i vissa sammanhang.
 
Apropå stolthet - så söker jag förtvivlat på nätet efter mer om den alpina tävling där Hansdotter kom två - och ytterligare en svenska - Swenn-Larsson kom fyra - källa NSD - men ingenannanstans? Men de är klart - sportsligt viktigare som Expressen skriva om att Vonn och Woods är ihop?
 
Har bara hört fragment om LO:s förslag till "samhällsbolag" - men om Löfven köper det så lär det bli det
(S)törsta sen löntagarfonderna - som jag uppfattat det hitintills. Ledaren i Kuriren tar upp det här delvis idag. Förvisso finns det mycket stötande skatteplanering hos ett fåtal privata aktörer inom välfärdssektorn. Men begriper inte varför man vill kasta ut barnet med badvattnet. De privata aktörerna får ju uppdragen i öppen upphandling - där INTE bara priset avgör. Vore väl något att ta efter - hur de gör för att skapa vinster med samma resurser där andra inte får det att gå ihop?
 
Nu är jag också i otakt med tiden - nu förbereda för jobb och träning. Ska lyssna till partiledardebatten - ska bli intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback