Traditionsenlig nyårsdag

2013-01-02, kl. 06.15 - och Svea har namndag. Grattis!
 
Gårdagen - nyårsdagen - blev rätt traditionsbunden. Nyårskonserten från Wien och backhoppningen från Garmisch Partenkirschen. Ovanpå de nymodigheter som skidsprint och parallellslalom - men det höll igång soffligget fram till klockan 20. En intensiv sportdag - men jag förenade nytta med nöje - sorterade bort gamla kvitton och räkningar.Lite oklart i mitt huvud om arkiveringsskyldigheten - som minskats från 10 till 7 år - men sen var det några övergångsregler?
 
Regler för nyårsdagsfirande fanns det här i Berigårn när jag växte upp. Nyårsdagsmiddagen på hallen (nuvarande "Restaurang Ovanpå") hos faster Henny skulle vara avklarad i god tid före backhoppningen. Och gomseglen vibrerar när jag tänker på middagen som serverades. Välbrynt söndagsstek som efterstekts länge i ugnen - och blivit hård och torr (i positiv bemärkelse). Till det serverades diverse grönsaker och en ugnsomelett som benämndes "sparrisomelett" eftersom det var flera som inte åt om de visste att det var svamp..Men det som utlöser mesta vibrationen var den fantastiska katrinplommonsuflë som serverades med lagomt hårt vispad kall grädde.i
 
Nå slut på förfallet till nostalgi. Idag är en ny dag och upp ur sängen har jag kommit utan hjälp. Även om jag känner mit attackerad av en bakterie/virusarmeé. Lite småfrusen och däven - men än håller jag dem stången.
 
Hämtat in tidningarna - svårdifinerad väderlek - men tämligen milt. I princip ingen ny snö - igår var också snöskottningsfritt så när som på att köra undan lite takras.
 
Typiska "inga nyheter" rubriker i båda tidningarna. Muddringsprojekt i Luleå hamn presenteras av Kuriren, Medan NSD slår upp oro för dopning - om kosttillskott.
 
En liten gosse i Arvidsjaur blev förstfödd i Norrbotten.
 
Nyårsfirande i husvagn i Storklinten presenteras i båda tidningarna. Av Stina Spetth resp. Stig Nordlund. Men med samma fotograf - Johan Söderlund - kunde man tro att samma person skrivit båda.
 
Gillar Sticket idag. JE skriver om att det inte finns två regeringsalternativ. Och är lika förvånad som jag också är hur opinionsinstituten mäter alliansen mot de rödgröna. De senare har ju i princip sagt upp bekantskapen med varandra.
 
Inte mer att orda om från tidningarna - eller så har jag redan glömt. Och ni som glömde se "Året med kungahuset" - och andra delen av dokumentären om Palme - rekommenderas att göra det. Inser plötsligt att jag konsumerade TV hela dagen - fram till 22.
 
Några nyårslöften inte avgivna. Men träningen pressar på. Idag måste de bli av. Men först några timmars jobb.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback