Alva?

2013-06-21, kl. 08.00 - och Alf och Alvar har namnsdag. Grattis! Men jag får nog ha ett allvarligt samtal med den där "namnsdagsnamnskommittén" - den kvinnliga motsvarigheten till Alf är Alva. Och varför skulle det vara så fel att ha en jämställd namnsdag - med Alf och Alva?
 
Kort arbetsdag igår. Sen jollrade jag runt med lite ärenden hit och dit. Handelsbanken, Åhlens, Colorama, Kvantum, Statoil och slutligen "lillica" i Gammelstad.
 
Middagsvilade när jag kom hem vid halvtretiden - men stördes först av Thomas och sen av Jens. Den senare skulle ha hjälp med telefonnummer till Avis i Paris. Skulle förlänga bilhyran för att hinna se basketmatchen i Lille. Vilket påminde mig om radiolyssnande på nämnda match.
 
Men efter det körde "kocken" igång med paj, köttfärslådor och köttfärslimport. Inte färdiggräddat förrän halvelva. Och disken väntar på mig nu. Hur kul är det med köttfärsnedkletade kärl - även om den blötlagts?
 
Lite medelhavsstuk på vädret denna midsommaraftongsmorgon.Sån där lätt dimma över ängarna så jag nästan förväntar mig få sen en och annan älva hänga tvätt. Dock är väl inte plus 10 grader så medelhavslikt?
 
Tidningarna avverkade. NSD:s horoskop utlovar att jag ska få utlopp för min överskottsenergi. När den kommer blir det väl till disken isåfall.
 
Kurirens ettan nyhet är att regeringe beviljat 88 miljoner till flygplatsen. Det mesta för den militära verksamheten - vilket väl kan vara en god investering inför kommande försvarsbeslut?
 
NSD toppar med änu en "Bodensåpa". Bodenbos avgående vd hävdar att hon har arbetsfri uppsägningstid vilket stiftelsens ordförande Joneland förnekar. Ser ut som ännu en investering för regimskifte i Boden eftet valet?
 
På ledarsidan hävdar NSD att "S i Norrbotten har ett kanonläge inför vale 2014" - utan att ha mer ammunition för det än att ett gäng laddade s-rikdagsledamöter hade picnic på Gültzaudden i torsdags. Uppenvarligen inte så mycket ammunition vid det mötet heller - kan inte se att det platsat som nyhet i någon av tidningarna?
 
Fiske-DM kör igång i båda tidningarna. Lite märkligt att Kurien ger det så undanskymd plats - ingen puff på ettan trots den mer än 50-åriga tradition tävlingen har i Kuriren. Men ett tag fick jag för mig att jag skulle mötas av Kurirens Håkan Svensson/Andreas Välitalo även i NSD - men tack och lov var det inte så. Det hade nog kunnat förorsaka en och annan "gravrotation" - i alla fall en.
 
Nu är det iaf hög tid att åkalla den magiska midsommaraftonkänslan. En förutsättning för att den ska infinna sig är nog att jag gör bort röjet i köket.
 
Ha en riktigt trevlig midsommarafton - och midsommarhelg. Måhända blir det bloggfritt (myggfritt lär det inte bli) - kommer väl inte att hända så mycket. Förhoppningsvis!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback