Kastar loss idag

2013-11-25, kl. 06.30 - och Linus ståtar ensam som namnsdagsbarn idag. Själv kommer jag ihåg tre stycken som särskilt ska gratuleras: Linus på Linjen, Linus Rutkvist på Backen (död sen många år) och Linus "Limpan" Sundkvist i Alvk. 
 
Själv kastar jag loss idag. Hög tid säger horoskopet i Kuriren som hävdar att jag missar en otrolig chans om jag inte gör det. Tur iaf att jag stigit upp redan strax efter 4 - så jag får tid till mental träning för losskastandet!
 
Kastade bra gjorde Antnäs tjejer igår. 77-38 mot Gladans tjejer. Serie för 98:or men "småttisarna" Frida och Lisa född 01 resp. 00 var minsann inte blyga bland stortjejerna. Satt både straffkast och andra poäng! Ja hela laget var en fröjd för supporterbänken!
 
Jens sprang ut från stan till Antnäs - trots minus 13. Fast en sanning med modifikation - han ringde och ville bli upphämtad i Måttsund. En kombination efter toalängtan och en halvt förfrusen mage. 
 
Efter basketen hamnade vi hos en nybliven 34-åring - på kaffe. Det var där förfallet började. En mjukpepparkaka och en ny smaksensation - pepparkaka doppad i choklad. Gott - men föredrar nog överdrag med ädelost!
 
Efter det blev den 1,5 timme på jobbet. Bland annat utskick till styrelsemötet som ska äga rum på tisdagkväll.
 
Minus 15 mötte mig idag. Väder i min smak. Tidningarna inhämtade och lästa.
 
Mest uppseendeväckande idag - "citatet/måndag/ på Kurirens ledarsida där den genompartipolitiserade fackordföranden Ella Nila uttalar att minskade konkurser i restaurangbranschen är ett starkt skäl att bibehålla momssänkningen.
 
Uppseendeväckande också att Agneta Granström hävdar rätten att fortsätta en 4:e period trots att Miljöpartiet har en regel om max 3 perioder. Något som drabbar Annika Eriksson som nu får satsa på en osäker riksdagsplats.
 
Har varit nomineringstämma även för moderaterna. Och som inte helt ovanligt för detta parti så talas det efteråt om kupper, svineri och personer som vägrats ordet. Har ingen uppfattning i sak - trots att jag faktiskt befann mig i Överkalix samtidigt med stämman - men alltid trist när någon/några uppfattar det så. Ökar inte respekten för demokratin om jag så säger.
 
Får väl också räknas in i gruppen uppseendeväckande att en vänsterpartist från Piteå tar Revoltionära fronten i försvar. Dock verkar han ju redan ha lämnat sina uppdrag av personliga skäl - vilka det nu kan ha varit? Nå nu hade han väl inte riskerat så mycket hos vänstern - både Fors från Pajala med sina dödshot och den andra unga vänsterpartisten med något liknande sitter väl i orubbat bo? Trots mediala utspel om motsatsen?
 
Till avdelningen petigheter för jag att vi nu måste pilla ut den lilla vekhållaren ur värmeljusen. Förstår skälet med magneten - men borde det inte gå att lösa på annat sätt. Kan väl inte ställas hur stora krav som helst på oss som försöker vara "miljömuppar" i det lilla.
 
Finns massor mer att skriva om - men nu räcker inte tiden. Förvisso känns det överflödigt med invägning denna morgon. Förfallet som inleddes hos 34-åringen fortsatte. Med en hel mjukkaka - direkt från bagarstugan - och en påse hemkokt knäckt. 
 
Jobbet väntar - ha en bra måndag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback