En icke fråga

2013-09-25, kl.06.30 - och Tryggve har namnsdag. Trodde ända till idag att farbror Svens lastbil hette Volvo Tryggve - när den i verkligeheten hette Volvo Trygge
 
Onsdag morgon - uppe nästan på tidtabell idag också - kvart i fem hämtade jag tidningarna. NSD tydligen  till alla hushåll idag - vilket gjorde att även Kerstin fick en
 
Gårdagen då? Jo den var bra - en del små problem fick sin lösning. Förmiddagen var för övrigt som rena "gubbdagiset" - men vilka trevliga gubbar sen! Blev lite lång arbetsdag - dock inte heltid så inget att klaga över.Tog mig en liten tupplur - och sen gjorde jag väl ingenting?
 
NSD:s ettan nyhet - stort uppslaget - är ett försök att svara på en icke fråga - regionfrågan."Så förlorades kampen om politisk självständighet" är en bra sammanfattning. Nu blir Norrbotten ett av tre län som inte bestämmer själva över sina regionala utvecklingsmedel - men det ligger väl i linje med att vi ses som en koloni - där staten skickar ut en klanledare i form av landshövdingen.Bitter - nä då - politiskt är det en icke-fråga - men sakligt sett och ur ett demokratiperspektiv är den egentligen stor.
 
Tyvärr blockeras lite långsiktigare tänk av ingen vill ge mer makt till Ögren. Men vi borde ha lite hopp och vision - tänka länet efter Ögren - vilket vi kan hoppas blir sanrt. Och Ögren han är inte arg - han är heligt förbannad. Själv tycker jag han får skylla sig själv - tokprojektet storregion förstörde frågan. Folk tror fortfaranande att det är storregion som regeringen sagt nej till - så inte undra på att de hurrar. Men sista ansökan  handlar helt enkelt om att landstinget ska ombildas till en regionkommun - dit regionala utvecklingfrågor från länsstyrelsen lyfts in. En demokratifråga helt enkelt - idag finns inte ens en vald styrelse på länsstyrelsen utan det är öppet för beslut i bastun!!
 
Det finns många kuriosa i regionfrågan - tänk att moderaterna som under många år var de som ville avskaffa landstingen - nu är dess värste kramare? Och att det är en KD-minister som säger nej till att landstinget i Norrbotten får bli regionkommun. I samma landsting där KD mälde ut sig genom att vara häftigaste storregionkramaren!! Och där gruppledarna för både moderaterna och centern haft de flesta åsikter - snott sig runt sin egen axel många gånger. Undra vad de egentligen tycker i frågan?
 
Men att frågan inte är helt enkel - när en duktig journalist som Elisabeth Hedman skriver i sina 10 punkter att "Regionkommun har inget med sjukvården att göra". Läs min kusiverade rad ovan. Hoppas verkligen att det kommer en dementi - och att meningen skulle varit under rubriken "regionförbund".
 
Nåväl . skrivandet skulle begränsas - inte ta för mycket tid. Kan då konstatera att allt i övrigt är sig likt . även så att det på NSD:s insändarsida släpps fram ett alster i lobbningen för nya landstingsrådet - denna gång ett hallelujainlägg för Ingela Lekfalt skrivet av Pernilla Lundqvist. Medan Stenberg beskrivs som karbon ála Ögren och att hon Stenberg minsann inte uträttat något i riksdagen. Hå, hå, ja, ja - det tar sig!
 
Slut för idag- Om det går som det ska blir det jobb, träning, hem och duscha och sen modevisning ikväll. Ha en riktigt bra onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback