Sann spådom?

2014-01-23. kl. 06.45 - och Frej och Freja har namnsdag. Samma gren på namndet kan tänkas - grattis både hanar och honor.. 
 
Onsdan avverkades i ett huj. De vanliga ingredienserna med jobb och svarttaxi. Skjutsade sonen till Kallax fvb till Dubai - av alla ställen. Och för att springa maraton av alla aktiviteter. Nu har han en farbror som är där på projektjobb - vilket snart avslutas. Så skälet att han åker kanske är lika mycket för att hälsa på Roger och Iris. Kan hoppas på det - för han hade ett begynnande halsont som kanske borde innebära att maratonstarten stryks?
 
Något riktigt upphetsande var det inte på jobbet - en av mina grabbar hemma från jobbet för andra dagen. Hoppas han piggnat på sig till idag. 
 
Dock tog krafterna slut - så där tvärt som det gjorde förr - så jag var hemma redan halvfem. Och så blev det en tupplur på ett par timmar - och sen ovanpå det tidig kväll.
 
En halvtimmes översovning idag - till klockan 5 - vaken men kroppen var inte mogen att kliva upp med en gång. Tidningarna inhämtade. Stannade upp och spanade in gårdstunet - med förvåning konstaterar jag att vi knappt har någon snö än. Min erfarenhet säger dock att snötäcket ska upp en bra bit till - får gärna komma nu - riktigt längtar efter en mörk, kylig ch tyst snöskottarmorgon!
 
Domen i styckmordsrättegången överskuggar förstås allt idag - i båda tidningarna. Min nyfikenhet saknar ofta namn eller åtminstone ort för olika brott - men när det nu kommer med namn och bild känns det bara otäckt. En helt vanlig pojk på dryga 20 år ska ha kunna åstadkomma detta förskräckliga. Föräldrar och två syskon i den närmaste familjen - livet blir nog aldrig detsamma igen.
 
I skuggan av detta - och som första nyhet i Kuriren - om SSAB:s fusion - eller köp av - sin finska kollega - Rautaruukki, Verkar som om finland och Borlänge är mer oroliga än Luleå - för kommande neddragningar.
 
Tredje dagen å rad som NSD:s ledarsida skriver om gruvnäringen - uppenbarligen draghjälp för den artikelserie som NSD drar igång i ämnet.
 
Den stora snackisen på FB är annars att Max ledning skrivit i ett brev till sina anställda att s+v förslag om höjd restaturangmoms och höjda arbetsgivaravgifter är ett hot mot deras verksamhet. Det har tolkats som om Max uppmanar sina anställda att rösta på alliansen. Som fan läser bibeln... Fler företagare borde vara med i opinionsbildningen - och tycka till - åt både höger och vänster. Men nu ska ledande sossar bojkotta Max - så det blir väl MacDonalds istället då? Själv gör jag som bonden Paavo - kompenserar med att blanda än fler maxhamburgare i kosten!
 
Noterar om en USA-forskar som siar om FB:s framtid. Ska ha minskat sin verksamhet med 80 procent fram till 2017. Finns ju hopp om att man är med så pass länge att man kan avgöra om det är en sann spådom - om man nu minns det hela.
 
Nu kör vi torsdag - vänner. Hör om kyla på TV:n - kan hoppas på snö också!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback