Avgå Anna!

Vad härligt att vakna upp, tio i sex, efter en sovmorgon och inse att det faktiskt inte är någon dröm utan att Plannja faktiskt vunnit SM-guld. Men lite känns det som om vi börjar vara lite bortskämda. Det ger inte riktigt samma kick som när det oväntade inträffar - senast Kalla tror jag.

Men så är det väl i livet - ständigt sol ger öken - men det förringar på intet sätt Plannjas GULD. Och nu hoppas vi tjejerna får revansch på det snöpliga SM-silvret förra året.

Jag var på middagen när basktettjejerna firades förra året. Det är märkligt hur psyket funkar. Tänka de var näst bäst i konungariket Sverige. Och räknade man bara fastlandet  (det var Gotland som vann)så var Luleå basket ETTA o BÄST. Och ändå kände tjejerna det som en förlust. Men den bilden ändrades säkert efter några dagars distans.

En som uppenbarligen inte har perspektiv på tillvaron är SSU och dess ordförande Anna Sjödin. Hon hänger sig kvar på sin post trots ett omfattande åtal som hon i alla fall knappast kommer undan som helt frikänd. Som föredöme för ungdomar är bara det faktum att ett sånt åtal kunnat väckas skäl för henne att åtminstone ta timeout under tiden processen pågår.

Hon skadar alla poltiska ungdomsförbund genom att hänga sig kvar. Vilka föräldrar kan känna sig lugna, trygga, glada att deras barn engagerat sig politiskt. Jag har redan mött frågan om att ni har det väl inte som i SSU (nu är det ju tyvärr inta bara Sjödin-fallet för SSU:s del).

På precis samma sätt som Karin Pilsäter tog time-out och till punkt och pricka följde de etiska regler som ställts upp så borde också Anna Sjödin göra. Om hon inte förstår det själv så måste ett parti som ändå tycker sig kunna leda landet se till att peka med hela handen i den riktningen. Men Göran och Co mjäkar omkring och säger att han har fortsatt förtroende för henne. Heder åt SSU -ordförande i Västerbotten som faktiskt kräver time-out.

Ungdomförbunden behövs, även SSU, och efter en eventuellt friande dom skulle Anna vara välkommen tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback