Morgonsnabbis

2013-10-31, kl. 0700 lokal tid - vilket väl innebär rena lunchtiden hos er  08.00
Sol och vad hela dagen igår Lunch i poolbaren. Före det hann Sara och jag ta en rätt lång promenad - för att spana in vad som fanns bortom kröken.
 
Kvällen blev taxi bort till Bahia Feliz där vi hälsade på familjen Krantz. Så åt vi middag tillsammans på restaurang vid "vårt" gamla hotell.
 
Hemma vid 22-tiden - bara att dyka i säng.
 
Ska tydligen bli samma lika fina väder idag. Men den som lever får se.
 
Har iaf kontakt med hembygden läst nättidningarna - och förstår att rättegången kommer att dominera nyhetsflödet närmsta veckorna.
 
Flickorna och jag åt tidig frukost igår - men idag ville de sova ut. Kanske jag tar en liten promenad och inväntar frukostätandet med de övriga? Kanonbra frukost för övrigt - dock inte riktigt lite överflödande som förra årets. Men dit är det tveksamt om något hotell når upp? Kul att återse det igår kväll för övrigt.
 
Ha en bra torsdag nu . snart ledigt för er också. Väl halv dag för de flesta av er i morgon.
 
 

Dag 3

2013-10-30. kl. 0640 lokal tid
.
Tiden går lika fort här - redan onsdag och dag 3. 
 
Sol, bad, mat och trevligt besök av Anna Grönlund Krantz med familj. Middag på hotellet avslutade dagen.
 
Trots att jag var i solen hela dagen känner jag inget nyp i skinnet. Sommarens goväder grundade nog bra.
 
Bläddrat som hastigast i lokaltidningarna - inget riktigt upphetsande vad jag förstår. Som vanligt en blandning av gott och ont.
 
Nu ska jag väcka flickorna - vi ska äta tidigt frukost så vi får lugn och ro. Föräldrarna får komma när de vaknar.
 
Fortfarande beckmörkt ute - men det är utlovat samma väder som igår. Och det duger MYCKET bra.
 
Ha det gott.

Skärmkrasch

2013-10-29
 
glömde meddela att jag har skärkrasch på telefonen. Den funkar fortfarande men jag ser inte vem som ringer- och inte vem som ringt. Och kan inte läsa sms.
 
Men i övrigt fungerar min gamla "Pajala",

Semesterrapport

2013-10-29. k. 07.30 hemma tid - här är den bara 06.30 och solen har inte visat sig än.
 
Gårdagen - resedagen blev lång - startade med uppstigning 03.45 och drog sen till arlanda.
 
Men allt flöt perfekt. Och vi fick en lägenhet som överträffade alla förväntningar. Tror aldrig vi läste mer än att de var 3 rum - sen såg vi bilder som vi bedömde som jättestajlade till säljaren förmån.
 
Men den har verkligen ALLT. Ett stort kök/vardagsrum med bäddsoffa där jag huserar - två kompletta sovrum med tillhörande badrum, Barkök typ med stort matbord för 6 personer. En balkong med utgång från alla tre rummen - och snitsigt uppmöblerad. Platt TV i alla rummen.
 
Vädret har gott igårkväll - och vi åt middag på hotellet.
 
Frukost kl. 7 - men övriga har inte hörts av än. Kan väl inte riktigt sticka iväg själv första morgonen.
 
Kan väl bli en och annan rapport under veckan.

Bästa rumskompisen

2013-10-27, kl. 21.30
 
och är på rummet med bästa sovkompisen Sara.
 
Dagen har totalt dominerats av basket - 7 matcher tror jag att jag sett. 
 
Avslutade dagen med middag ute på stan -södertälje. Nu är vi tillbak på hotellet - ochh försöker organisera upp för den tidiga avfärden i morgon - 03.45 ska vi stiga upp. Och 04.15 drar vi mot Arlanda.
 
Sett och hört att ni fått snö hemma - härligt det också. Men nu ska jag njuta sol och bad i en vecka.
 
Allt gott till er alla.

Här är den!

krönikan - Elisabeth Hedmans - den för också "norrlänningar" i förskingringen få läsa. Eva Winther som var i grunden var "götalänningen" - och vår riksdagsledamot på 70-talet - var också rent allergisk mot begreppet. Hon försökte envetet contra med "svealänningar" och "götalänningar".

Inte heller petig

2013-10-25, kl. 06.00 - och Inga och Ingalill har namnsdag.
 
Var rädd om era mammor - ni som har dom kvar i livet. Idag är det 4 år sen mor Marianne lämnade oss. Saknar varje dag!
 
Börjar väl med dagens födelsedagsbarn - grattis till Rolf Byström som fyller 87 år idag. Lätt att komma ihåg - mor dog på hans 83 årsdag. Stort grattis till Yvonne Stålnacke också - 60 år idag. Kollega Pär någonstans nere i Götaland får också en släng av grattissleven!
 
Fast Pär han kallas nog aldrig för "götalänning" - enligt Elisabeth Hedman i dagens NSD så finns inte ens det ordet. Det är Elisabeth som står för bloggen rubrik "inte heller petig". Hon skriver om hur vi som bor i Norrbotten klumpas ihop som "norrlänningar". När hon påpekar det så anses hon petig - men hon - liksom jag - tar hellre att kallas petig än att buntas ihop som "norrlänning". Trevlig krönika - läs den!
 
Ändamålet helgar medlen sägs det ju. Det är ju en sak att ta SD till hjälp för att fälla regeringen - men att så nesligt förlora en omröstning tillsammans måste ju kännas. Och inga vem som helst som bär skulden - vänsterledare Sjöstedt och Damberg - den senare het partiledarkandidat nyligen. Märkligt tycker jag att ingen av våra tidningar skriver ett ord om det? En, liten liten TT-notis hittar jag efter ivrigt letande.
 
Mycket anrikt i tidningarna idag. Kuriren skriver om upprustningen av Klostret - Sunderby Folkhögskola. Kan hoppas det kommer ut på nätet så många får se det. Väcker nog minnen hos många! 
 
Någonstans skrivs det också om anrika telefonkatalogen som nu går i graven. Eniro har aggresivt försökt sälja annonser i den de senaste åren - och vi har nästan blivit ovänner när jag hävdat att ingen använder den längre. Men som någon skriver någonstans - den har kunnat användas som mycket - att palla upp saker med tex.
 
Gårdagen avslutades med att jag fick hämta sonen i Rosvik. Kom från Umeå samåkandes med en sjukvårdspartist. Men vilket förfärligt väder att köra i - mörkt, blött och eländigt. Verkar bli en bättre dag idag - knastrade i gräset när jag hämtade tidningarna.
 
Men nu åter till dagen - gillar att resa men avskyr att packa. Det är verkligen en konst jag inte behärskar. Slutar med att jag har halva garderoben med mig - och sen en massa knövliga kläder med hem - som inte använts men som ändå måste tvättas.
 
Får ta tag i det NU iaf. Ha en bra fredag. Vi får se när vi råkas på den här sidan nästa gång. Nu väntar konferens i Älvsbyn, basketcup i Södertälje - och sen en veckas solsemester! Något blogginlägg kan det väl bli!

Härfåglar

2013-10-24, kl. 06.00
 
Härfåglar hade jag minsann aldrig hört talas om tidigare. Idag skriver Kuriren att två individer av den arten hittats döda - en vid Överkalix och en i Svartöstan. Sägs förebåda död och elände - och visst - både arbetsplatsolyckan och babyn i Bälinge - och säkert något mer som jag glömt. Vi får hoppas att deras död förebådar att det är slut på elände för ett tag nu.
 
Blev en lång dag igår - inte hemma förrän halvsju. Men hann iaf ut en sväng på stan - och införskaffa lite euro - till "kioskpengar". I övrigt funkar väl kortet - om det nu finns något på det?
 
Lyckades med en bedrift igår - att boka tågbiljetter till tre pensionärer - och ut kom biljetter för studenter!! Lyckades väl egentligen med två bedrifter - att få SJ att lova återköp av dem. Om nu Birgitta håller vad hon lovat?
 
Idag är jag uppe bara en kvart efter ordinarie tid - 04.45. Behövs minsann för nu är det lite tufft med förberedelserna för mötet i Älvsbyn fredag-lördag, basketcup i Södertälje lördagkväll och söndag. Men sen blir det en veckas återhämtning i solen. 
 
Lite mer än härfåglar var det väl i tidningarna. NSD toppar med Försenade Felaktiga - om lärare som fått mer behörighet än vad det gjort sig förtjänta av. Läser man atikeln är det inte lika dramatiskt - få som blir fel men svårigheter att ta reda på vad respektive lärares utbildning egentligen innehåller. Fast det här med slöjdlärare känns väl som slarv - vederbörande känner inte till något i den vägen?
 
Kurirens första nyhet betydligt allvarligare - Ungas hälsa blir allt sämre...pojkarna är överviktiga och flickorna mår psykiskt dåligt. Och det botas knappast med att byta till lättmjölk!
 
Tänker - lugnet före stormen. Båda tidningarna har väldigt mycket av papperstidningen ute på nätet. Toppar man utbudet nu - innan man stänger ner - så att saknaden ska bli så mycket större - att många kastar sig över dosan och betalar en prenumeration? Ja det är väl 1/11 vi får veta hur det är tänkt?
 
Bäst iaf att passa på att länka nu så länge jag får. Apropå god journalistik - så finns det anledning att läsa den här artikeln om den verkliga Caremaskandalen
 
Tänker att om jag nu ska ha någon nytta av attha kommit upp i tid så bör jag inte förbrukar all tid här vid datorn. Det är dessutom bussåkardag idag - om jag nu inte ringer Jörgen som hämtar upp mig?
 
Ha en riktigt bra torsdag.

Nya ledstjärnor

2013-10-23. kl. 07.30
 
Har bestämt mig - för resten av livet finns bara ett motto - "livet har bara en riktig deadline". Trösterikt när livet håller på att gå överstyr - både privat och jobbmässigt.
 
Och så "ting tynger" - nu ska det bli verkstad av att göra mig av med både stora och små saker. När jag flyttar nästa gång ska jag vara som moder Theresa - bära det jag behöver i en plastpåse - möjligen två.
 
Så det så!

Skriva eller inte skriva?

2013-10-23. kl. 06.10  - och lägger in en fusklänk. Kommer aldrig ihåg att kolla om det verkligen ger resultat - dvs svart färg?
 
Livet går sin gilla gång - och innehåller mest jobb och sov. Tyvärr inte längre träning - har gett upp det projektet - och återupptar den 5/11.
 
Igårkväll när jag kröp till sängs smattrade regnet mot rutan - rätt trist. Varmgrader när jag hämtade tidningarna. Blev bara en försumlig översovning idag - till klockan 5.
 
Dystra rubriker i lokalpressen. Polisbevakning på Munkebergs förskola - för den hotmisstänkte släpptes pga av juridiska spetsfundigheter - häktningen skedde inte inom angiven tidsram. Andra delen av Kurirens etta - om babyn som blev påkörd i Bäligen och som avled igår. NSD toppar med reportage om två uteliggare som tältar nedför residentet. Känns som om man har få anledningar att klaga på livet! 
 
Ser helt plötsligt att det finns en funktion här på bloggen där jag kan ställa in NÄR inlägg ska publiceras. Fast för närvarande funderar jag mest om jag på något sätt kan spara det jag skrivit under åren. När började jag? 2005? 2006? Men mest funderar jag ju nu om skriva eller inte skriva?
 
Så länge får jag väl återkomma här med ojämna mellanrum. Kanske inspirationen återvänder?
 
 
 
 

Ny vecka

2013-10-20, kl. 07.00 - så var det inte bara ny dag - utan ny vecka också. Fusk länkar och hoppas få texten svart.
 
Har egentligen inte alls tid att skriva - samtidigt som jag har abstinens efter flera dagars frånvaro. Måste hitta formerna för bloggen - men det får väl bli efter min välförtjänta solsemeste. I början av november ska jag nog hittat formen. Så jag får/hinner skriva varje dag.
 
Bra ledare idag av Jonas Grafström - innehållsmässigt allt för bra. För att vara sant? Brott på väg bort. I ljuset av att nyheterna rapporterar om fyra skjutna i Tensta. Skulle vara intressant nu att debatten drar igång - kan hoppas på inlägg från de vänsterkrafter Jonas försöker trigga igång.
 
Det hedrar NSD att det är dom som tar in debattinlägget som Jens skrivit om mediasitutionen i länet. Noterbart att det i övrigt varit väldigt lite kritisk nyhetsjournalistik i ämnet. Inte ens när det handlar om mellan 20-30 tjänster som ska dras in till Norrköping så nämner tidningarna ens att det gäller deras egna varumärken. "företag varslar.." som vore det vilket företag som helst! Noterbart att det i princip bara är Nord-Nytt som ägnat utrymme åt det. Igårkväll fick distriktsordförande Karin frågan om vad sossarna - som delägare i mediahuset - gjorde för att förhindra att jobb lämnar länet. Svaret var bara att de inte lägger sig i verksamheten. Nöjer sig uppenbart att inkassera massor av miljoner till sin valfond! Inte ens högerstyrda bilar får dem att reagera!!
 
jaha - och så blir det stress igen - massor jag vill skriva om - men allt som vill ut gör att det fastnar som "ketchup". 
 
Idag ska jag iaf på konferens med Svenskt Näringsliv. Uppföljning av de promenadet som anordnades i våras. Efter lunch blir det jobb - och måhända träning. Svårt att få till fler än en gång i veckan.
 
 
 

Tvångsvård i hemmet

2013-10-18, kl. 07.00  - och Lukas har namnsdag.
 
Tillvaron rusar fram - ofattbart att det redan är fredag - måndag är så nära att jag kan sträcka ut handen och nå hen - tyvärr ingen återanvändning.
 
En underbar morgon bjöd Berigårn på idag. Minus 8 kollade jag sen in på mätaren - en gräsmatta krispig av frost. Månljust - fullmåne (nästan) spred sitt sken över "posten".
 
Om det nu är en underbar morgon idag - så var det en helt förfärlig dag igår, Började med en påkörning i Bälinge av en mamma som var ute och promenerade med barnvagn. 3-månaders baby livshotande skadad. Strax före presskonferensen om styckmordet ska börja så kommer nyheten om att 2 personer saknad vid en olycka ute på SSAB - och visst - de hade omkommit. Så många människor som nu lever i outhärdlig sorg och saknad.
 
Själv hade jag fått en räkning från Folksam på den gratis prova på försäkring som följde med min bil. Ju meningen att det skulle var Trygg-Hansa men blev något fel. Och fel har det vrit från början. Jädra aggressiv marknadsföring av "Folkskam" - började med erbjudan och autogiro  och allt hemskt som skulle hända om jag inte tecknade på det. Sånt här läcker energi och tar tid!!
 
Skulle göra utbetalningar igårkväll . och blev bara utkastad - också irriterande - få se om det finns några pengar kvar på kontot?
 
Nå nu väntar ni förstås på upplösningen av "tvångsvård i hemmet". Hörde på TV om fd statsrådet Gertrud Sigurdson . nu snart 90 - som hävdar att Stockholms kommun - och även övriga - idkar tvångsvård i hemmet - när man nu avvecklar boenden och tvingar folk att bo hemma. Pendeln svänger alltid för långt i det här landet. Förr fick folk slåss för att få bo kvar hemma - nu tvingar man människor att bo hemma - fast man inte har ett tryggt och värdigt liv. Ser att Radiomastens äldreboende här i Luleå - nu läggs ned. Och 40 boende - gamla människor ska tvingas flytta. Och 36 anställda berörs - har missat att söka på nya Bergviken då man inte visste att detta skulle läggas ned. Nog känns det som om socialförvaltningen beter sig som en elefant i en porslinsbutik. Gamla människor ska bara i undantag flyttas - en flytt förkortar i många fall deras liv. Och livskvalitet!!
 
Idag blir det jobb som vanligt - alla mina tre "pojkar" är ute på vift - så det blir lugnt och skönt - men kanske lite tråkigt. Få se om jag kan få till ett träningspass. Borde....
 
Ha en bra fredag.

Grader i helvetet

2013-10-17, kl. 07.00 - och bästa kusin Eva som dog alldeles för ung skulle fyllt 62 år idag. Men med rådet att titta mycket mer framåt än bakåt i livet så skickar jag dagsfärska gratulationer till Birgit i Murjek och Cecilia i Bryssel. Ha riktigt fina födelsedagar båda två!
 
"Svärtar" texten gör jag genom att länka till rubriken om det värsta som hänt - nyfiken som jag är så klickade jag och hittade en skadad hockeyspelare. Fick mig att tänka på uttrycket grader i helvetet. Känns knappast som något värsta scenarie om man betänker bara senaste dygnets nyheter.
 
Så fullständigt ofattbart - nu är vi redan framme vid torsdag. Och idag möttes jag av en vitmelerad gårdsplan - lätt pudrat av snö - och så minus 4 grader. Första gången jag kör motorvärmare.
 
Fick för övrigt blommor från Bosses Bil & Motor - med en hälsning om lycka till med nya bilen. Bellis ringde i tisdags och meddelad att de skulle leverera blommor till mig under onsdag em. Snällt av Bosses Bil - men nog hade jag hoppats på något MYCKET mer romatiskt.
 
Dåligt med uppdateringar på de lokala webbtidningarna. Båda kör dock hårt med "fallet Vatchareeya Bangsuan" - Kuriren med hela 7 sidor plus ettan.
 
Blir spännade att se vad som händer med tidningarnas "betalmur" - och när den ska införas. Blev inbjuden att vara testpilot för projektet - misstänker att hela prenumerationskretsen inbjudits - men jag ställer mig då inte i kö för det uppdraget. Såg at VK skulle presentera en lösning webb contra papperstidning - verkade betydligt smakligare än vad det lutar åt här.
 
Idag ska jag egentligen åka buss - men...Finns alltid mycket att skylla på. Köpa frimärken - terminalen blomgatan - långt att gå - med mera. Mycket att göra och lite tid - hur tänkte jag när jag la in semester på höstlovet? Eller så var det riktigt bra - när jag väl sitter på planer finns inget annat än att vara ledig. Och som någon så fyndigt skrev på FB - i livet finns egentligen bara en enda deadline!

Den berömda kakan!

2013-10-15, kl. 07.00 - och Hedvig och Hillevi har namnsdag. 
 
Sitter vid köksbordet och blickar ut över Berigårn. Det är mörkt nu..som någon sjunger - ..men det blir ljusare igen. Börjar verkligen längta efter snön.
 
Bra dag igår - först jobb - i lugn och ro - bara Jörgen och jag. En utryckning vid lunch för att transportera sonen från Malmudden till Kulturens Hus där han skulle umgås med infrastrukturminister Elmsäter.
 
Träning efter lunch - eller rättare sagt mellan 15-16. Sen besök på Timmermansgatan 48 - Lisa och jag drog till Rutvik och hämtade upp Emma och Sandra - och sen skjutsade jag dem till Antnäs för träning.
 
En dos Fråga doktorn plus lite nyheter blev kvällens TV-tittande. 
 
Kurirens toppnyhet idag är 5-åring som rymde och ingen slog larm. Medan NSD nu triggar upp inför en kommande rättegången "Fallet Vatchareya".
 
Till mina vänner på andra håll i länet kan jag berätta att det här uppe nu spelas upp en mediesåpa utan dess like. I spåren av att NSD och Kuriren hittat en modell där de kan fortsätta att suga ut presstöd - trots att de knappast ses som två fristående tidningar längre. Och knappt hade de gjort första utspelet - om att införa en absolut betalvägg - så kom dråpslaget från Norrköping. Annonsproduktionen flyttas till Norrköping - och ca 18 personer blir arbetslösa. Och hur slog man upp den nyheten - jo anonymt - att ett "företag" varslar..En fiffig protest från en fd Kuriren anställd och nu konststuderande - Monika Strand.
 
Och nog finns det säkert bäring på den berömda kakan man inte både kan ha kvar och samtidigt äta upp - även i ovanstående - men det jag åsyftade var dagens ledare i Kuriren. Där JE konstaterar det långtidsutredningen konstaterade för massor av år sen - folks föds inte in i och dör ut ur partierna på samma sätt som tidigare. Ni vet historien om folkpartisten som på sin dödsbädd ville byta parti - till S för det var bättre att det dog än sosse än en folkpartist. Visst har JE rätt att partier utvecklats mer mot karaktären av förening för personer med politiska förtroendeuppdrag - det finns så många andra kanaler att rasa i så där allmänt. Men vad är det för fel med det? Påståendet att folkpartiet värvar nya partimedlemmar för att de ska kunna bli förtroendevalda är bara delvis sant. Tvärtom öppnar vi för att man ska kunna ha politiska uppdrag utan att vara medlem. Förutsatt de delar partiets grundvärderingar - precis som JE förutspår att det måste vara.
 
Så efterlyser JE mer personval - men drar sen åt snaran igen. Partierna måste givetvis godkänna värdegrunder och viss partidisciplin (det som ledarsrkibenter brukar kalla partipiska) måste finnas. Och partiernas interna nomineringar ökar infe förtroendet för politiker.
 
Nog finns det fog att undra vad JE egentligen vill? Fast det han började ledare med - att sossarna delar ut uppdragen innan väljarna sagt sitt - det borde ha kunnat räcka till hela ledaren, Tex hur valarbetare haft svårt att skilja på uppdraget som valförrättare och just valarbetare (S). Hur man som valförättare "scannat" av röstlängden - och sen som s-valarbetare - från vallokalen - ringt in förlorade får till valurnorna!! På gränsen.. och frågar ni mig över gränsen!!
 
Aldrig något stopp på mig när jag börjar skriva, Måste hitta någon form och rutin - så det blir kort. Nu blir jag sen till jobbet. 

Ömsom

2013-10-14 kl. 07.00 - och namnsdag har Stellan
 
Här sitter jag och kan inte annat. Och kom på att jag inte skrivit på bloggen på jättelänge - sen 3 oktober visade det sig.
 
Men på FB finns jag varje dag - och idag skrev jag att jag ömsom tittade på klockan och ömsom tittade ut över den becksvarta Berigårn. Trodde - eller iaf hoppades - nästan att klockan INTE skulle vara snart sju - utan något mycket mindre tex halvtre så jag fick krypa tillbak undet duntäcker. SÅ mörkt var det ute.
 
Och det var ordet "ömsom" som fick mig att vakna. Visst är det mjukt och vackert.
 
Känner mig som en ketchupflaska - fylld av saker att berätta på dessa nästan 14 dagar sen jag skrev senast. Men det blir plugg i uthålet då jag ska sortera.
 
Trevar mig väl  fram - basket igår förmiddag. En rysare ute på Björkskatan - Antnäs mot Gladan - 45-41 till slut - men större delen av matchen var det bara uddapoängen som skiljde - och ÖMSOM till Gladans fördel och ÖMSOM till vår.
 
Sen några timmars jobb. Bokföring=harmoni!
 
Lördag var det "vintringsdag" - plogkäppar ned - vattenslang in - med mera. Fast det var ju basket då också - fast i Antnäs. Lisas lag - som vann mot vråken. Match klockan 10 - när man startar från morgonen hinner man mycket - så jag var rätt nöjd med lördagen också.
 
Fredag var jag på begravning i Lappträsk. Lottas mormor - med nästan 84 levnadsår. En fin begravning i en fin kyrka. Arkitekt Bertil Höök hittade jag på google. Och prästen var mysig - med sin svensk-finska brytning var han som hämtad från Mumimdalen. Måste kolla upp vad han heter.
 
Vad mer att skriva - ja det har varit både tandläkare och frisör. Och teaterpremiär - förra lördagen. Gjorde något lite ovanligt fredagkväll då också - men kommer inte ihåg!!!
 
Och kollektivansluten har jag blivit - till något som kallas Norrbottens Mediesällskap. Känner att det "stockar" då jag tänker på eländet runt våra lokaltidningar. Senast på agendan att annonsproduktionen flyttas till Norrköping - och nästan 20 personer blir arbetslösa. Mest makabert i den historien är att tidningarna på nyhetsplats rubricerade det som om ett "företag" varslar - inte NSD, Kurien eller Norrbottens Media.
 
Till detta lär vi få återkomma - ingen vet väl riktigt än hur livet kommer att se ut efter den betalvägg de ska införa. Sabbar förstås min möjlighet att länka här? Så istället för att återuppta bloggandet kanske det blir bloggens definitiva död. 
 
Idag vill jag rekommendera Kurirens ledare till läsning. Pedagogiskt bra förklaring till de skattesänkningar som skett. Och ett bra argument till varför det är rätt att både höja brytpunkten och ta bort värnskatten.
 
Alice Munro - henne hittade jag ca 30 sidor av i min bokhylla - Dimensioner. Kul - vet inte om jag läst något av henne tidigare - bryr mig aldrig så mycket om VEM som skrivit - bara det är bra VAD som skrivits?
 
Nu är det iaf så att min tid är ute (så fick man lära sig att inte säga ute på torgmöten). Nu ska här duschas och fräschas till. Sen jobbet. Träning ett måste i eftermiddag. Sen är jag uppbokad för svarttaxi. Denna gång till träning - med lite upphämtning av kompisari Rutvik och så.
 
 
 
 
 
 

Profilering?

2013-10-03. och vem som har namnsdag idag är iaf NSD och Kuriren oeniga om. NSD har Evald och Osvald - med Kuriren bytt ut Evald mot Ida. Kanske tidningarna sätt att profilera sig mot varann?
 
För annars blir man smått förvirrad när man hittar Hövenmark/Ek i båda tidningarna - samma artikel men något avikande layout - och i Kuriren kan man inte chatta med Sandhammar! Det gäller väl nu att visa att det är lika goda kålsupare - inför avgiftsbeläggningen. Ingen vill sitta med Svarte Petter - men  gudarna ska veta att informationen är bristfällig. Idag säger tex Sandhammar "våra prenumeranter betalar inget extra" - nä fattas bara!
 
Ser att jag inte skrivit sen i tisdags - undra rom jag avslöjat att vi haft säsongens första frost? För det var väl i tisdags?
 
Iaf tränade jag igår - veckans andra - värt att skriva om
 
Och medialt var det skuggbudgetarnas dag - och Magdalena verkar inte ha gjot någon större succé?
 
Och Luleå vann - mot Leksand - men först efter straffar. Det känns som om det går lite trevande. Och tidningarna haussar inte upp heller - de vet väl att vi ska leva med "eländet" länge - till sommaren är på väg igen - och det gäller att gå rubrikfärgen att räcka!
 
Nu mot duschen. Jobb idag - och överväger faktiskt träning. Brukar ha svårt att bli på fredagar. Men börjar med lite jobb, sen en arbetslunch med nomineringskommittén - så får vi se fram mot eftermiddagen.
 
Ha en bra torsdag alla!

Ragna - och Ragna

2013-10-01 - och Ragnar och Ragna har namnsdag - i Kuriren har "nisse" varit framme - där står det "Ragna Ragna" på familjesidan.
 
För övrigt fyller Diana i Jokkmokk år idag - hon är mig i bakhasorna och idag hinner hon upp mig - 65-årsdag!
 
Frost idag - första gången. Minus 2. Härligt att rista med nageln på de frostiga postlådorna: Barnasinnet kvar!
 
Bra dag igår - toppades med träning på eftermiddagen. Lyckades lyssna på Luleå kommunfullmäktige - och kanske inte det jag syftar på när jag skriver "toppades".
 
Men adrenalinet fick chansen att rusa ruint. Hörde den självgode Fredrik Lundh Sammeli döma ut den fritidscheck som alliansregeringen sett till att fattiga barn kommer att få. Det skulle vara utpekande att dessa barn skulle vara tvungen att be om kvitto. Vet ju vilken rörelse Fredrik fostrats i - SSU - möjligen inte så vanligt med kvitton där men andra föreningar som måste hålla sina papper i ordning ger kvitton till alla. Alternativt så betalar man via internet - kanske ännu vanligare att detta sker hemma på kammren.
 
Idag ska jag bli upphämtad av Jörgen - mötesplats busshållplatsen på Folkhögskolevägen. Sen blir det en rejät lång dag - för jag ska vara på utbildning kl. 18.00. Revisorsutbildning för bostadsrättsföreningen Tigern. Nu ska jag kolla om jag fixar hemresan med någon buss.
 
God tisdag tillönskar jag er alla!