Samma lika!

2012-09-30, kl. 09.00
 
Regnig morgon - vaknade klockan fem som vanligt - men bestämde mig för att sova in bättre väder. Halvsju orkade jag inte ligga kvar längre - och insåg att vädret om möjligt blivit sämre = regnigare. DN dock inhämtad till kusinen  samtidigt som jag förpassade en påse i soptunnan!
 
Vet inte om det är vädret som gör mig lite "sint" - men när jag läser om "gossen" som vandaliserat 15 bilar i centrala stan - då tänker jag hur ska kommunen "belöna! honom. Om vi gör aktiva klottrare till graffitide konstnärer och avlönar dem - hur ska vi då belöna såna här vandaler?
 
Och så undrar jag om det verkligen är klokt och nödvändigt att hemligstämpa Säps;s räkenskaper ända ut till kaffekassan? Skulle vara intressant att se hur en sån nyhet speglas från utlandet? Och för det andra - hur mycket säger egentligen en resultatrapport? Utan tillgång till kontoanalyser och verifikationer?
 
Och Postkodlotteriet kommer till Kulturens Hus idag - för att dela ut drygt 5 miljoner till personer Hertsön - 129 stycken - med postnummer 974 52. Hoppas de iaf betalar rejät med hyra - det borde de ha råd med. Själv fortsätter jag att kasta postkodlotteriets försändelser i soporna - oöppnade!
 
Helge gratulerar vi på namnsdagen - och Lisa påstod att henne kompis Isabell hade namnsdag idag - så försäkerhetskull grattis till alla Isabellor också!
 
Och så håller vi tummarna för Jens och hans kompisar Erik och David som springer Berlinmaran idag. Har beställt resultatservice -  de startade 0900 och än har inget sms kommit. Få se om det funkar?
 
Annars får ni ha en bra söndag - själv röjer jag hemma på förmiddagen. Sen blir det en sväng och posta lite brev som jag glömde i fredags - före kl. 13. Tar mig en sväng på jobbet och sen lite träning på det. Blir en bra dag idag!

Bad-hair-day!

2012-09-29, kl. 08.00
 
Barnbarnsdag idag - ingen blogg. Ska bara meddela att jag numer är blondin - riktigt, riktigt blond! Måste säga att det är krut i blekningarna nuförtiden - förr blev mitt hår bara kaffe med grädde - och det var snyggt. Kan inte säga det om detta illblonda hår!
 
Det blir väl till att dra på en hatt till jag kommit på vad som ska åtgärdas. Men tjejerna är helt övertygad om att detta bör jag ha på vår solsemester. Kan säga att jag inte är lika övertygad!!
 
Ha det.

"Kommunistisk" konspiration

2012-09-28, kl. 06.30
 
Om jag säger "äntligen fredag" så är jag falsk. Snarare - fredag igen?! - med både frågetecken och häpnad. Och inte bara veckan som håller på att ta slut - så även månaden. Och idag är det Lennart - namnsdag för far Yngve som var begåvad med tre förnamn - Yngve Lennart Natanael - och alla med namnsdagar! Och så skulle förstås farbror Lennart (Lindfors) haft namndag idag.
 
Jobb och träning igår - inte mycket mer. En ganska ensam dag på jobbet - thomas på sammanträde och ute spöregnade det - så inte någon vettig människa var ute. Ja och så skjutsade jag förtås thomas till flyget - för semeste 1 dryg vecka.
 
Graffitidiskussionen fortsätter i Kuriren. Kommunalrådsdottern upp till försvar för kommunledningens graffitipolicy. (Inte länkbart - men ettan plus en helsida - ni kan inte missa det). Medan ledarskribenten har en inställning som känns mer bekväm för mig själv. Och det är väl ingen - annat än enskilda ropande röster i öknen - som ropat på graffitiförbud eller censur som ÅP argumenterar emot. Åsa tycker det är motbjudande att polisen ogillar att målare (fast hon menar väl klottrare?) bara kan säga att det är på väg till ett lagligt plank. Hon tycker det är att jämföra med om hon bär hem en påse från systembolaget och därmed skulle klassas som langare. Jag tycker dock man kan göra en annan jämförelse - att kommunen anlitar kända langare för att köpa ut vin och bära hem för kommJaunens representation."Nej - inte ska vi langa - det här ska till kommunalrådets representation". Nu är jag inte entydigt och kategoriskt emot graffitiplank - det kan ha en funktion att fylla. Och jag gillar att kommunen låter ungdomar måla på och i fula betongfundament av olika slag. Det jag vänder mig mot är förhärligandet av klotter! Se till att det som får måla är de som respekterar att inte sabba för andra. Att som kommunalrådet flinande stå och förhärliga att graffitimålare inte gör det som är brukligt att att ge acceptans för allt klotter och allt sabb som sker.
 
Fö anser jag att eventuella graffitiplank ska tillverkas av och skötas av ungdomar i sysselsättningsåtgärder, Men så klok kanske kommunen varit? Och uppstädning runt planken ska också ingå - faktiskt hyfsat fint runt de vid OK.
 
Annars toppar Kuriren med att lärarna inte är nöjda med nya avtalet - strejk hade varit bättre.. Och halva ettan ägnas i vanlig ordning till Luleå hockey - vinst mot Frölunda.
 
Även NSD har missnöjet med läraravtalet på ettan - om än bara i högra menyraden. "Vikariekris slår mot förskolorna" är deras "krigsrubrik"
 
Men åter till graffitin - min "krigsrubrik" idag var ju "Kommunistisk" konspiration vilket kom sig av att jag läst på Kurirens kultursida - som också behandlar graffitin. Jacon Kimvall aktuell med boken "Nolltolerans mot graffiti" har kommit på den nobelprisberättigade idéen om att nolltoleranse infördes då klottersaneringen infördes. "Folk tjänar stora pengar på klottersaneringen...". Sid 32 i Kurirens pappers.
 
Man får aldrig sluta förvåna sig över dessa "kommunister" - och hör samtidigt Jonas Sjöstedt på TV orera om alla pengar som går till riskkapitalbolag och hur det kan användas för att anställa folk inom vården. Bara det att de pengarna är knutna till leverans av våra och omsorg. Och inga fria pengar! Och frågan är - vill vi ha fler Christer Carlsson - ordförande i socalnämnden i Boden som nu sviker sitt löfte och ska lägga ner Bergbacka igen!! Sidan 8 i NSD:s papperstidning.
 
Vill också "äga" henna - aktier i Kalla. Jag köper!
 
Men nu är det svarttaxirörelsen som väntar - ska ta med Kerstin till sjukhuset för inoperation av smärtregulator. Har själv hittat på namnet - skrev först smärtstimulator - men insåg att det skulle vara motsatsen.
 
Nu tar jag tag i fredag - jobb och sen stå till barnbarnens förfogande. Föräldrarna till Berlin och marathon - det senare för sonen.
 
Ha det gott.
 

Stars for life

2012-09-27, kl. 06.30
 
Vi börjar med en bakåtblick; nöjd med onsdag- Det blev lagomt jobb och sen träning. Kom hem vid 15-tiden och hann sova/vila en timme innan Kulturens Hus och Stars for life - så roligt att se stora salen fyllas till absolut sisa plats - bara knökfullt! Och roligt att jag satte veckan tränings 3:a igår.
 
Det VAR några extra som ringde mig igår - i den mån de berodde på att de trodde jag dött då jag inte skrivit något på bloggen förtäljer inte historien. Men det var bara jag som glömt att publicera. På hemväg igårkväll undrade Kerstin varför jag inte skrivit något på bloggen!!
 
Tidningarna lästa - "normaltidningar" idag. Kuriren fortsätter med "graffitiserien" - idag tvåsidor plus ledaren. Tre sidor igår. NSD toppar med "Svidande förlust" - om kris för Luleå Expo. Fd Luleå Mäss och Kongress. En historielös ordförande påstår att det bara är två gånger man gått med underskott. Själv hävdade jag alltid att Luleåkalaset skulle lägga överskotten - såna fanns - i en egen "regnfond" - i princip bara vädret som styr resultatet. Men istället satsade de pengar på olika spektaktulära saker. Inte för att jag tycker att föreläsningar är spektatulära - men nog är det märkligt att vi har ett kommunalt mässbolag som anordnar föreläsningar - nu senast med Tomas Bodström.
 
Och sossarna fortsätter att dippa ut grejor från sin "affärsplan". Nu ska man satsa 200 miljoner på de 50 sämsta skolorna i landet. Dvs skolor där andelen som har behörighet för gymnasiet är låg. Utan kvalitetssäkring vad jag förstår av nyhetsrapporteringen - de ska få använda pengarna hur det vill. Borde man inte undersöka vad so gåt snett för de här skolorna - så det inte fortsätter att slösa pengar i fel spår?
 
Och idag kommer en del av oss här i Norrbotten att få se den första snön. Dock känns det inte som om det skulle vara här vid kusten - kändes hyfsat varmt. Så Dagmar och Rigmor kan fira sin namnsdag med gröna gräsmattor. Men Erik Ullenhag som besöker Kiruna kanske borde tänka både på långkalsingar och att lämna sandalerna hemma!
 
Idag blir det jobb och träning. Rätt enformigt liv när jag sätter det på pränt - men det händer ju ett och annat mellan raderna också. Idag ska jag tex skjutsa iväg Thomas till flyget - för en vecka i USA. Olika falla ödets lotter - själv hade jag tur och fick vara hemma vid min härd.
 
Hm - höll på önska er en god onsdag - men faktiskt torsdag idag. Ska iaf komm ihåg att publicera!

Sex, sprit och skatter OBS! Missade att publicera detta morse - bästa kusinen påtalade ikväll.

2012-09-26, kl. 06.30
 
Rubricerar så för att sälja! Fast egentligen bara för att tala om att jag såg intervjun med Gudrun Schyman igårkväll. Vad man än tycker om henne så måste man beundra hennes förmåga att hantera media. Hon konstaterade att sex, sprit och skatter kantat hennes karriär - och att det där med skatter fick hennes parti att få nog. Och så fick hon sina deklarationsförseelser att framstå som rena söndagsskolan. Nedkokat till 32 500 som hon själv sa - men hade iaf fått betala 80 000 spänn! Går inte riktigt ihop!
 
Så la jag tisdagen till handlingarna - tillsammans med Gudrun. Men före det så gjorde jag veckans 2:a träning. Nöjd!
 
Budskapet till alla medmänniskor och framförallt till ungdomar som är framtiden. Lär er kritiskt tänk och kritisk granskning! Blir upprörd över senaste rapporten om tonåringar som magopereras för övervikt. Jag säger inte att man inte ska göra det. Men upplägget på rapporten stör mig. Här har man valt ut 81 ungdomar till projektet. Kan ju bara hoppas att bedömningen har varit att de farit så illa av sin övervikt att en chansning med operation är mer humant! Men nu skickar man fram en kille 22 år - som talar om hur positivt det är - och hur det liksom sköter sig själv. Vilket budskap skickar det till normalmulliga tonåringar! Kanske med ätstörningar! Och hur kan läkarvetenskapen efter 5 års erfarenhet - killen opererades då han var 17 - veta att det inte blir men - kanske allvarliga sådana - längre fram i livet? Som vetenskap light låter det i mina öron!
 
Och idag avslöjar Kuriren vårat kommunalråds budskap till våra ungdomar! Kriminalitet som klotter belönas här i kommunen. Upprördes redan då - när jag hörde vårt kommunalråd - då han invigde ute vid Uddebo - meddela att graffittimålare inte brukar bry sig om vad som är brukligt. Tre sidor i dagen Kurir - där vi kan läsa att klottrare som dömts för klotter här i stan så sent som 2012 - har fått vara med och måla vid Uddebo. Och dessutom fått väva in sina tags i konstverket! Och fått betalt av kommunen - dömd klottrare!!
 
Nå - inte länkbart om graffittin - och inte heller om NSD:s toppnyhet - "Nämndeman kan få sparken från rätten" - en manlig (om jag förstått rätt) som "tubbat" en kvinna att ta tillbak anmälan om misshandel. Dessutom en omyndig ung  kvinna. Han inte bara kan - han bör få sparken.
 
Steg upp på "tidtabell" idag - 04.30 - men nu har jag "såsat" bort extra tiden. Dags för jobb, träning och ikväll ska det bli kultur - körsång på Kulturens Hus.
 
Men avslutningsvis sänder jag en tanke till min morfarsfar Nikanor Grönborg som föddes för så där 170 år sen. Och grattis till Einar och Enar som har namnsdag idag.

Tjyvat

!!2012-09-25, kl. 07.00
 
Lön idag - när Tryggve har namnsdag. Lägger gårdagen till handlingarna genom att konstatera att den var bra den också. Trots alla utmaningar. Minus 0,6 hos VV - och där är ju minus plus som "Demens Dagny" kommenterade på min FB-log. Och träningen genomfördes enligt planerna. Och Fråga Doktorn avnjöts utsträckt på TVsoffan - vilket resulterade i ett sovpass om 9 timmar. Och telefonen ringde sista gången före klockan 19 så jag fick minsann sova i godan ro.
 
Ingen frost idag - funderade på motorvärmarpremiär igår - men nu får den stå på tillväxt
 
Måste tillstå att sossarna överraskade med sin "affärplan" igår - själva begreppet. Och har tjuvat lite för att spegla det. Och säger nog som min vän Jesper Strömbäck gjorde på FB igår:Var man än står i politiken borde politik aldrig reduceras till affärsplaner.  
 
Tycker också att Jens sammanfattning - på FB - av sossarnas utspel är ganska roligt: 
 
"i brist på annat att vara sur på är jag idag sur på sossarna! Först gnäller de i flera år om att Regeringens satsar för lite...sedan flera veckor om att Regeringen nu satsar för mycket...och nu på morgonen toppar de deras surrealistiska resonemang med en "Affärsplan för Sverige"? RUT- och jobbskatteavdraget som tidigare var djävulens påfund är numera på väg att bli sossepolitik... skolan och lärana som de kommunaliserade och körde ned i rännstenen ska nu prioriteras... och när det gäller inkomstskattesänkningar så övertrumfar de regeringen?! Skönt att Folkpartiet fortsätter lägga riktiga, skarpa förslag på skolområdet för att lyfta lärarnas status. Bara våra allianskamrater ger med sig så ska vi även förstatliga skolan för det finns inget försvar till att kommunerna ska få hantera skolan så olika som det ser ut idag runt om i Sverige!"
 
I tjuveriets anda gillar jag också dagens ledare i Kuriren. Själv hade jag ju glömt Juholt - men hans uttalande om att medborgarna minsann inte skulle reduceras till några kunder på marknaden. Så "affärsplan" kanske är en del av avståndtaganadet från företrädaren.
 
Lyssnade förstås på fullmäktige igår. Förstås kanske lite fel - brukr nog inte lyssna. Men igår stämde det in på min träning. Har väl ett och annat att säga om debatten angående pensionerna - Lex Wikman - men det går jag väl anledning att återkomma till - det var onekligen en hel del fakta fel där. Men frågan Mattias väckte - om detta beslut kunde gälla retroaktivt - måste väl utredas.Om inte annat av media. Fast å andra sidan verkar det ju kapitulerat för Wikman - utav någon avledning verkar man acceptera att han inte vill uttala sig. Häpnadsväckande!!
 
Men det är klart - väl himla mycket viktigare och se om Luleå hockey blir historiska ikväll. Om de för första gången vinner en 5:e match - 5 matcher i följd har det aldrig vunnit tidigare. Ja herre gud - med den inställningen kan de göra historia flera gånger i veckan. Om de vinner - kolla vilken färg grabbarna har på kalsongerna - så kan de bli historiska nästa gång färgsammansättningen är densamma. Varianterna är oändliga!!
 
Ha den riktigt bra tisdag.
 
 

Sovel

 2012-09-24, kl. 06.30
 
Undrar om ni skulle klara  betydelsen av "sovel" om det stod så här plockat ur sitt sammanhang? Själv läste jag en krönika i NSD - av Maria Vedin: "LCHF visar vilket oroligt överflöd vi lever i". Osunt! Och vilken uppläxning faster Henny skulle bestå en med! Men moralismen slår ju lika hårt åt andra hållet - när nu politikerna ska peta in köttfria måndagar! Lagomt har alltid varit bäst!
 
Backar bandet till gårdagen - blev bra den också. Åkte in och dejtade Alf så nu finns det skyltmaterial till torsdagens möte i Kiruna. Och sen bar det iväg till gymmet - lagomt till TV-gudstjänsten som visade upp mycket favoriter. Tema Evert Taube och så min vän Lennart Olsson från Göteborg i publiken. Hans kyrka - Betlehemskyrkan i Göteborg. Bjöds på fika hos kusinen - nybakt matbröd på ett nytt glutefritt mjöl. Ja sen pulade jag på i stor harmoni hela dagen. Tog mig till och med en liten middagsvila - och tränade självdisciplinen och klarade att stiga upp efter utmätta timmen.
 
Och nu är det måndag igen - veckans bästa dag. Allt ligger orört framför en. Frostigt ute på morgonen - så där så man bara måste beträda gräsmattan för att höra fraset! Tidningsstunden - bästa stunden.
 
Kuriren toppar med att kvinnor och unga lämnar politiken - men vare sig exemplen eller statistiken är så där överväldigad. Mindre än 10 procent för fullmäktigeförsamlingarna i Norrbotten. Undrar om inte resultat skulle bli än mer alarmerande om man kollade nömnder och styrelser?
 
NSD har arbetsmiljön hos polisen som huvudnyhet - men även där är underlaget till bristfälligt - en svala gör ingen sommar - och en polisinspektör bevisar ingen dålig arbetsmiljö. Men vore jag journalist skulle jag nog följa upp det spåret - det finns väl tom ett och annat ärende hos arbetsdomstol?
 
Annars är det väl fallet med 2-åringen som skulle utvisas som dominerat media under helgen. Skönt att kunna skriva skulle istället för ska - minsann. Och både skönt och tryggt med en Barnombudsman med ett gediget liberalt förflutet i bagaget - Fredrik Malmberg. Undar om inte vi tom var på Kopparboläger tillsammans 1984?
 
För övrigt var ju migrationsverket i ännu mer blåsväder igår - en 14-månaders baby hotades med utvisning medan hennes föräldrar och två syskon hade tillfälligt uppehållstillstånd! Lilla Hadielle kanske ska tacka det här senare fallet för migrationsverket omvändning - lynchstämningen var nära!!!
 
"Affärsplan för Sverige" lär ´vara sossarnas namn på sin alternativa budget. Ska hamras in i väljarna fram till valet 2014.  Oväntat namn på min ära - kan nog öppna för skämt och ironi - men det kan ju också vara ett sätt att "hammra".
 
Gerhard och Gert har namnsdag idag - grattis.
 
Och dag har Luleåpolitikerna sammanträdesdag - arbetsutskott och kommunfullmäktige. Själv ska jag jobba, gå tilll Viktväktarna och sen träna - i den ordningen. Igår fick jag gudstjänst på köpet när jag tränade - idag kan det bli kommunfullmäktige. Tror att det förra var mer rogivande!
 
Ha en bra dag.
 

Vilodag!

2012-09-23, kl. 07.00
 
Idag tänker jag på vilodagen - så det blir ingen blogg idag - iaf inge politik.
 
Hör på radion det filosofiska säjet - vad vore livet utan döden. Tror det är någon Weise program - vad nu den serien heter...
 
Igår vintrade vi här på gården - ganska lättsamt jobb. Sen blir det spännande att se om det funkar med "uppfinningen" för plogpinnarna - ca 2 dm djupa hål där vi satt en bit kabelrör. Teorin är nu att käpparna ska sättas dit och få frysa fast.
 
Nu ljuder "Du är den ende" med Lill Lindfors Nostalgi.Och inte Weise utan han med pianot - Egerblad kanske?
 
Nu ska jag ta ett snabröj här hemma. Klockan 10 ska jag dejta Alf Josefsson på järnvägsstationen för att skicka med honom lite skyltmaterial till mötet med Erik Ullenhag. Det är ju inte helt säkert att jag ger mig iväg 2x35 mil för ett kvällsmöte - snön kan överraska mina sommardäck
Och så har jag tänkt att när jag skickat iväg alf mot malmfälten så går jag till gymmet och blir 4-stjärnig!
 
Och baskettjejerna i Norge verkar ha roligt enligt rapporterna. Fast det missa semin med målskillnad. Vilket ger spelledig dag idag.
 
En bra dag tillönskas er alla som läser detta!
 
 

"Minnesvärt"

2012-09-22, kl. 08.00
 
Allltid svårt att sålla vad jag ska skriva om eller kommentera. Nu kör jag några dagar med det mest "minnesvärda" dvs det första jag kommer ihåg när jag tänker till efter att ha stängt igen tidningarna. Idag är det närmast ett aprilskämt - 1,8 kubikmeter olja rakt in i källaren!
 
Så var det helg igen - igår glömde jag mig och blev kvar på jobbet nästan en full arbetsdag - och genast straffar det sig ju. 10-timmars sovpass - men så är jag rätt återställd också. Men det blev ju förstås ingen träning igår - fortsatt 3-stjärnig vecka - den som lever får se om det blir någon uppgradering.
 
Kanske dags att höja straffen tänker jag - när jag läser Kurirens ettan nyhet - om väktaren som hotats.
 
NSD toppar med 32-åringen som fällts för mord.
 
Idag är det Östmans tur i Kuriren - är det verkligen varannan vecka - tycker det känns som en evighet mellan gångerna. idag dräpande om stöd till golfen i Kalix och så förstås en sving mot älsklingsstaden Boden.
 
OA försöker pådyvla "borgarna" en bidragslinje - för att man inte höjt taket i a-kassan. En önskvärd åtgärd men respekt att pengarna inte räcker till allt. Dock köper jag inte TCO-ordförandens argument att de som funderar att byta jobb skulle snegla på a-kassetaket - där handlar det väl snarare att man är rädd att hamna sist i LAS-kön - eller i först-ut-kön kanske jag ska skriva. Märkligt också att OA inte ens nämner vad taket är idag.
 
Såg fö att Ingela Lekfalk "kommit ut" - som sosse. Förvånar nog ingen - projektet hon leder har nog redan setts som Kraft(S)amling - ett sossejippo.
 
Och slutar inte att uppröras - begriper inte migrationsverket och Billström att det är tillåtet att använda sunt förnuft i flyktingärenden - inte minns då det gäller barn. Nu en två-åring vars mor stuckit från henne. Både biologisk och "bonus" papport borta med vinden. Fosterfamilj i Skåne som inget hellre vill än adoptera flickan - och då får migrationsverket för sig att hon ska utvisas! Har SD infiltrerat eller vad handlar det om?
 
Idag ska vi vintra här på Berigårn. Trådgårdsmöbler med mera ska in. Och kusin Kerstin fick ingen DN idag så snart står hon väl på barrikaderna här ute. Bäst att jag gör likaledes. Ha en bra dag
 
PS/påminn mig om att jag någon dag ska skriva om våra lokaltidningarn - NSD och Kuriren - hur det av girighet övr NSD_s presstöd - som enligt uppgift räcker till 2016 - försöker upprätthålla skenet av två tidningarn. Och låter personal vara med om sotdöden istället för att klippa till med en gång. Men om de fortsätter utvecklas till två själlösa blaskor blir det lättare att acceptera bara en tidning. Ja nu har jag egentligen skrivit det jag skulle - i dagsläget iaf. Sen skulle jag väl kunna skriva ett och annat om deras personalpolitik också - men dt gör jag iaf inte idag./DS
 
 

Ursäkta, "Paggan".

2012-09-21. kl. 13.30
 
På 97:an på väg in till stan kom jag på det - måste ha stavat Pagrotskys namn fel. Det bara kom för mig. Och har inte ens kollat hur - men det kan ju vara lite klurigt så nu förstår jag varför man gärna kallar honom Paggan!
 
Men annars mår jag bra och småjobbar än. Skönt att veta att jag bara behöver träna om jag verkligen vill - duger gott med att vara 3-stjärnig. Och det finns ju flera dagar kvar att uppgradera sig.

Ljus i mörkret

2012-09-21, kl. 07.00
 
Tänt ett ljus - flera faktiskt - och låter det lysa upp höstmörkret. Kl. kvart i fem när jag gjorde mig redo för tidningsvandringen såg jag en dam i vitt redan på väg mot lådorna - så jag fick tidningen levererad i hallen. Dock var det mörkt och hann känna att det var rått och kallt. Så jag har gjort en insats för att lysa upp tillvaron.
 
Dan igår var väl helt ok - ljus och bra om jag spinner på det. Bortsett från starten - då jag vände vid Statoil för att jag glömt plånboken. Trodde jag. När jag åkt hem och genomsökt visade det sig ju att den funnits i bilen hela tiden. Renderade till 5 minuters sen ankomst till jobbet. Men sen var det bara ljust - jobbade lite för länge dock - mycket att göra och tiden bara rusade. Men sen rusade jag till träningen - yes - veckan är trestjärnig redan!
 
Idag gratulerar jag 683 personer - alla som enligt Ratsit.se heter Matteus och har namnsdag idag. Enligt Dagens namn på Kuriren skulle det vara ca 1 200 som heter så - men jag undrar om inte de blandat om det med att namnet dök upp här på 1 200-talet - "Guds gåva" som det betyder.
 
Ljusnade gjorde det också i hockeymatchen - när jag lämnade dem på nätet ledde Johans (Landströms) Linköping med 2-1 - men Luleå klarade hem en poäng iaf. Och minsann såg jag inte att mina vän Nisse deltog i direktdebatten på nätet.
 
Och Padgrotsky lovar att Rut och Rot blir kvar - det kan väl betecknas som ett ljus det också! Men mörkt för sossarna. Hur ska det kunna profilera sig - det köper ju snart sagt allt av alliansens politik. Och moderatern gör ju också allt för att lägga sig när (S) nu har man tom devalverat sossarnas ekonomiska talesperson Magdalena Andersson  genom att utse hennes namne till landshövding i Västerbotten.
 
Att köra med Carema håller inte. Förvisso fanns det förfärliga sk räckexempel på vanvård - men inte fler än att en kolumn med vanvård inom offentlig driven äldreomsorg skulle bli minst lika lång. Och när det gäller friskolor så är det ju ändå så att de väljs helt frivilligt av unga friska föräldrar som vi kan utgå från att de vill sina barns bästa. Till och med kommunister som Ohly med flera har ju haft sina barn i friskola. Så därför kan man väl även se Jonas Brännbergs inlägg som ett ljus i mörkret - avslöjande!. Och med "vanvårdsargumentet" mosat borde väl alla försvarare av offentlig driven verksamhet fundera vad privat verksamhet gör som kan göra sammakvalitet eller bättre med samma summa skattepengar.?
 
Det finns anledning att se ljust på framtiden! Kram!

"Budgetfyrverkeri"

2012-09-20, kl. 07.00
 
Småler när jag hör på TV om sossarnas ekonomiske talesperson tala om "budgetfyrverkeri". Ja i förhållande till Strängs hemliga nådiga lunta en gång i tiden kan man ge den många tillmälen. Men uppenbart hur svårt sossarna har att hitta sin oppositionsroll - men det beror förstås på att man inte har någon sammanhållen politik.
 
Speglas tydligt (svårigheten med oppositionsrollen) också i OA:s andra ledare idag - häcklar alliansens sänkning av bolagsskatten men konstaterar samtidigt att även sossarna talar om en sänkt sådan. Dock skriver OA - att det gör dom nog bara för att skapa en företagsvänlig image. Ja OA bör väl veta hur sossarna bedriver politik - bara för att skapa bilder av något. Lite häpnar jag dock över erkännandet!!
 
Lyssnr på debatten på TV om det här företagen som transporterar pengar. Måste säga att jag häpnar även här - men det är  väl något jag inte förstår. Hur kan flera företag låta bli att märka att deras dagskassor inte satts in på deras konton? Fundera själv - hur rackarns får de bokföringen att stämma?
 
Bra dag igår - SÅ roligt att träffa släkten där ute i Smedsbyn. Förödande dock med gofika - det blir nog ingen bra viktvecka det här heller. Idag är det dock andra som ska gratuleras - Elise och Lisa, Lisa Sundström i högsäte förstås!
 
Sossepolitik i högsäte på Kurirens etta också. "Försök att stoppa ny privat aktör misslyckades". Ja jag blir riktigt bedrövad när jag tänker på alla skattepenar som slösats på att stoppa medborgarnas möjligheter att välja. Ser ju nu också hur kommunens mässbolag slösar pengar på att anordna föreläsningar med bl a sossen Thomas Bodström. Tesen om att kommunen bara ska göra det medborgarna frågar efter och som ingen annan kan/vill göra bör tjatas!
 
Ja nu hinner jag inte mer idag - har extremt mycket som ska hinnas med på förmiddagen. Och efter lunch ska det bli träning - veckans trea.

Cynism

2012-09-19, kl. 06.30
 
Cynism är vad som står klarast i minnet efter att ha läst tidningarna. Kurirens rubrik på ettan "Han kommer att dö - det vet jag" - om en mammas förtvivlade kamp för en drogande son. Efter myndighetsdagen stängs alla dörrar - och tjänstemännen gömmer sig bakom sekretessen. Lagen behöver definitivt ändras! Innan man så bestämt överlåter besluten till missbrukaren bör man - som det också sägs i artikeln - se till att hens tankeverksamhet börjat fungera någorlunda normalt. Tänk så olika sekretessen hanteras av olika kommunala tjänstemän - på sina håll är det problem att medarbetare gör vårdtagare publika genom att sitta och disktera ärenden på fotbollsmatcher. Självupplevt!!
 
Cyniskt kändes det också - dock inte jämförbart med ovanstående - att Kuriens ledarsida inte var ute på nätet. Idag är jag ju jäktad - har tre saker att passa förutom jobbet. Ska vara på Honda före kl. 8, sjukgymnast kl. 13 och 80 årskalas kl. 14. Grattis fasterHedis uti Smedsbyn!
 
Nåväl nu är den väl ute - ledarsidan. Först en uppsträckning - det är faktiskt inte så att Folkpartiet tycket att det är för mycket med 349 riksdagsledamöter som JE skriver. Möjligen rätt att "FP:s programkommitté menar att en minskning till 299 eller 249 är det bästa" - men beslut i frågan kommer först hösten 2013.
 
Egentligen var jag ute efter "Gästen" - som jag tycker på ett förtjänstfullt sätt visar på hur cyniska sossarna är. "Ett år bättre än inget" om den 1-åriga gymnasielinje som införs. Öppet endast för såna där det inte finns några alternativ. Där arbeslöshet, socialbidrag - och kanske droger är alternativet - se ovan.
 
Och vad månde bliva - känns som om konkurserna viner om öronen - Panaxia och Expert -Panaxia som jag måste erkänna inte ens fanns i min allmänbildning.
 
Och sorry - hade varit skönt att skriva av sig av mycket mer - både seriöst och oseriöst. Men nu måste jag starta sanering, spackling och fasadmålning - om jag ska hinna med bilen.
 
Ha en riktigt bra dag! Och grattis till alla Fredrikor - bästa farmor Hilda Fredrika i åminnelse!

Gillar mycket!

2012-09-18, kl, 06.45
 
Gillar mycket idag - känns det som -efter uppstigning och tidningsläsande. Började faktiskt redan igår - det positiva tänkandet. Träffade en fd arbetskompis och vi började jämföra krämpor - men kom ganska snart fram till att hellre prta om det som funkade. Känns faktiskt inte längre banalt att när det är som tråkigast och träligast på bandet - tänka att jag banne mig har anledning att vara glad - mycket glad - att jag överhuvudtaget kan pallra på där!
 
Börjar bakifrån - får vi se hur mycket från tidningarna jag kommer ihåg. Kurirens ledarsida som jag gillade mycket ligger därmed risigt till - det var den jag började med.
 
Dock Peter Olofsssons tes bevisade sig själv - Kändisskandalen som skakar Norrbotten kastade jag mig förstås över  stimulerade min nyfikenhet. Påannonsen på papperstidningens etta - "Vem är det som orsakar näthatet" stimulerade inte alls lika mycket.
 
Gillar att han får på "moppe" - Törnman. Har väl hört en och annan vettigare person än Törnman också ifrågasätta vad Persson och Schibby skulle in i  Etiopien att göra - illegalt. Och tänker man bara steg 1 så är det väl lätt att tänka så. Och respekt till Etiopien för att de straffar illegalt inresande i landet. Men resten - då är iaf jag tacksam för att några vill skapa opinion för alla andra stackare som sitter i fängelse, svälter och torteras i Etiopien  bara för att man nyttjat sin mänskliga rätt att uttrycka sina åsikter!! Artikeln med rubriken "En gruvis skulle ha stått för sina handlingar.." finns inte länkbar. Det hindrar mig inte att tro att både Törnman och tuffare gruvisar än han skulle ha skitit ner sig!!
 
För att hålla mig till posiviteter - ytterligare 4 björnar skjutna, Men väl för många kvar?
 
Orvar har namnsdag - och ska uppmärksammas på sin dag. Grattis!
 
Och visst ska Kurirens ledarsida också uppmärksammas. Blev glad när jag läste dagens Sticket "Avdrag inte "pensionärsskatt". Vad jag hävdat - men inte varit så duktig på att uttrycka. Jämförelsen om att pension är uppskjuten lön är inte hller fullt ut relevant - hur ska dagens löntagare då kompenseras för att dagens pensionärer hade mycket bättre avdragsmöjligheter än dagens. Till exempel fanns ingen avdragsbegränsning för arbetsresor.
 
Gillar absolut huvudledaren också - "Vinststopp=Vårdstopp" - men det hindrar inte att jag ogillar att många opinionsbildare - i ivern att försvara valfrihet och mångfald - glömmer att det finns avvarter med flykt till skatteparadis och annat som med fördel kan stoppas utan att det goda skadas.
 
Avslutningsvis så gillar jag att jag snart är på jobbet. Med Thomas idag. Och kanske ett och annt besök också`? Kommer att gilla mig själv mycket - om jag tar mig till träning idag också. Målet är att veckan ska bli femstjärnig!

Måndag igen!

2012-09-17, kl. 06.30
 
På något sätt - måndag igen - trots att den inte varit något tänk på vilodagen. Fantastiskt trevligt konferens i Umeå. En fp-konferens utan personligt tjänstemanna ansvar känns lite ovant - men behagligt. Inte jag som behöver svettas över eventuellt försenade partiledareflyg och liknande.
 
Lite annorlunda boende - små celler i gamla fängelset. Men riktigt rent och fräscht - helt ok - och till ett mycket bra pris.
 
Och utanför programmet är jag mest nöjd med 50 minuters promenad på söndagmorgon kl. 06.30 - och att jag åkte direkt til träning på Actic när jag anlände Luleå - fem fullödiga träningar förra veckan.Nu nu träningsräkning. Idag ska jag ha avstämningsmöte på gymmet kl. 13.00.
 
Kuriren toppar idag med Nortland - första salvan ska skjutas i Kaunisvaara i november. Medan NSD r rubriken "Mot nya höjder" - om att önskemål kommer om att  bygga höghus - bara en tidsfråga innan förfrågan om att bygga 40 våningars hus kommer tror Kaj Hedstig. Tankar går till vår föreläsare Lars Westin  som hävdade att trenden är att folk vill bo tätare.
 
Helgens roligast sporthändelse - Asplöven vann mot Leksand. Luleå hockey får ursäkta - men det oväntade tar pris. Fö mötte vi Skellefteå AIK-bussen i Byske på lördagmorgon.
 
Helgens politiska händelse måste väl sägas vara att Linda Ylivainio fått sparken av Annie Lööf. Det är ju nära oss här hemma iaf - och andra tornedalingen - Christina Lugnet tidigare?
 
Undrade varför de gamla visdomsorden om rönnbär illustrerades med Johan Persson och Martin Schibbey. Så nu vet vi att det antingen  blir en mild vinter - eller tvärtom.
 
Som synes inte mycket i tidninganra som får adrenalinet att flöda. Skulle möjligen då vara polisens datorer som tydligen inte går att använda - Pust. Och det är ju inte första gången sånt händer - det var många datorer som stod i garderober i polishuset när datoriseringen genomfördes.
 
Sökte något om "Pust" - ovan - men hittade istället en opinionsmätning - om den kom igår eller nu på morgonen vet jag inte. Men kul att se att övertaget för de rödgröna nu minskat - och är fullt möjligt att snabbt vända på.
 
Dimman ligger nu jättetät över Berigårn. Men jag ska nog hitta ut så småningom. Jobb från 9, Viktväktarna vid lunch. Avstämning på gymmet kl. 13.00, Och träning också förstås. Målsättninen är väl att även denna vecka ska bli femstjärnig!
 
 
 
 

Har räknat dem alla!

2012-09-14 . kl. 22.00
 
Har räknat dem alla - nästan - som anlänt till Umeå ikväll! De som saknas litar jag på och räknar med att de anländer i tid. Och i morgonbitti åker jag och Jens!
 
Varit på fotbollsmatch i kväll - Alvik visavi Lira- förlust med 4-2 - en framgång - förra gången åkte vi dit med 7-1. Eller  möjligen 7-2  - men det  tar sig. Och Lisa är hímla duktig!! Och hugaligen så det regnade!!!
 
Nu blir det inte blogg här på ett par dar  - ids inte bära med datorn - så känns man så gammelmodig - då alla sitter med sina telefoner och läsplattor.
 
 
 

Skämt?

2012-09-14, kl. 06.30
 
Man önskar det vore ett skämt de presenterar - båda lokaltidningarna. "Ökänd i trafiken" skriver NSD och Kuriren tar hela harangen "År av trafikbrott slutade i tragedi". Om  den här dödolyckan sóm ägde rum i förrgårkväll. Framgår av artiklarna att personen ifråga dömts ett 40.-tal gånger för grovt rattfylleri och olovlig körning. Nog är det väl himla märkligt att en sån person går fri. Ska inte vanligt hederligt folk skyddas från en sån? Tycker iaf jag.  Känner att det "kokar över" - kanske för att jag åkte vägen där det hände. Och såg dels spåren efter en vinglig färd och någon anhörig just på väg att tända ett ljus på olycksplatsen. Dessutom är "eländet" född samma år som sonen - får vä iaf be till högre makter att det inte är någon jag känner!
 
Intensiv dag igår - åkte hemifrån strax efter 8 och kom inte hem förrän 18.30. Orkar inte så långa dagar - helt kraftlös när jag åkte därifrån. Men det gick ändå över förväntan att köra hem - utan att stanna för sovpaus som jag fått göra någon gång.
 
Och i trappen stod en pyts med en supergod grönsakssoppa - sånt är LYCKA. Så det blev mat och sova. John Blund kom före kl. 21!!
 
Och Luleå vann premiären borta på nykomlingarna Rögle - fast det satt visst hårt åt. Måste dock erkänna att jag är less på hockeyn innan säsongen börjat. Är det inte alldeles för mycket exponering? Hemska machobilagor i båda tidningarna och massor med sidor idag - bara för en enkelmatch i grundserien.
 
"Bottenrekord för solen" - Sivert Mässing verkar ha som uppgift att spegla det norrbottniska kynner. Två i solligan är alldeles för positivt - räkna om och räkna annars - trea. Och sett i ett historiskt perspektiv så är det BOTTEN.
 
Och Karl Petersen meddelar i nåder att han INTE ska ingripa mot stadsbyggnadskontoret. Nä det räcker väl med att han kört över både byggnadsnämnden och kontoret - vore väl rackarns om han doppade dem i tjärna och rullade dem i fjädrar också!! Kuriren sidan 6.
 
Och Ida har namnsdag idag -  som så vanligt - det är en trebokstäversdam och hon tronar ensam! Och blåst och storm idag - så trösta er med att sjunga Idas sommarsvisa.
 
Idag drar ett stort gäng Norrbottens folkpartister iväg till Umeå. Själv åker jag ner i morgonbitti. Många intressanta seminarier toppat med besök av partiledaren.
 
Dagen ska innehålla ett spännande uppdrag- Inköp av en löksättare - kan avslöja att den inköps på Blomsterlandet. Fotboll i Alvik ikväll - om nu inte vädret sätter käppar i hjulen.
 
Ha en bra dag.
 
 
 

Ouppmuntrande!

2012-09-13, kl. 06.30
 
Daterade med 2010 - och det kändes helt normalt - undrar om jag gjort det tidigare dagar?
 
Annars inte särskilt uppmuntrande - rentutav ouppmuntrande - tillrop denna morgon. Runt hörnet väntar jätteproblem enligt Kurirens horoskop. Och i NSD får jag veta att mitt tålamod kommer att frestas till bristningsgränsen. Ska räkna med en tuff dag är deras slutsats.
 
Börjar med det jag inte får glömma - grattis Sture på namnsdagen. Min morbror Sture och Birgits Sture i särskild åtanke.
 
Bra dag igår - hann väldigt på jobbet - och sen såg jag till att veckan blev trestjärning! Träningx3!
 
Mycket mer produktivt blev det inte förstås - vid 20-tiden hamnade jag i ryggläge framför TV:n - och så minns jag inte mycket mera. Fast det blir ju inte mer än 8 timmars sömn - vilket i sig är dubbelt så mycket som jag trodde mig klara mig på under många år. Depression eller normalisering - ja det är frågan?
 
Kuriren toppar med att "Höghusbygge orsakar rabalder" - om höghuset på folketshustomten. Professionen vill inte ha fler än 10-12 våningar - men kommunledningen har kört över och släppt fram 15.Personalen arbetsvägrar och  konsulter har fått hyras in. Kaj Hedstig irriterad över att en MBK genomdrevs det har minsann aldrig gjorts tidigare på centrumbebyggelse. Nä - men det är väl där felet ligger - på våran lilla plätt till halvö borde det alltid göras MBK - och inte minst borde man kolla skuggbildningar. Är rädd för att vi snart kan marknadsföra oss som en stad i skugga!
 
Dock toppar nättidningen med den här smitningen. Hur är man funtad då man lämnar folk att dö? Var ju en olycka i tunnelbanan igår också - då en man föll ned på spåret - en hoppade efter - dock inte för att hjälpa utan för att råna. Stack och lämnade stackarn att bli överkörd!! Det är såna här gånger jag står ut över övervakningskameror.
 
Gläds över valresultatet i Holland - seger för liberaler och stillastående och tillbakagång för "kommunister" och populister - de samlade mörkerkrafterna.
 
Ser att moderaterna tagit till sig folkpartiets hjärtefråga om fältassistenter. Så säg inte att det kan ljusna - det här äru en fråga som vi drev redan på 80 - och 90 talet. Har inte för mig att moderaterna var de bästa tillskyndarna av detta då. Men det är aldrig för sent...
 
Fast nu bör det vara för sent för mig. Kalix vill inte vänta på mig. Och med spänning ser jag fram emot de jätteproblem som ska vänta mig?
 
 

Kråksång

2012-09-12, kl. 06.30
 
Ja "kråksång" handelade om något helt annat - men visst kan man säga att nyheten om Persson och Schibbey var "det fina i kråksången" igår dvs det positiva bland alla andra sämre nyheter. Råkade läsa en artikel om att "kråkor glömmer aldrig ett ansikte" på Kurirens "folk" sida. Då kanske det har ett visst värde att jag brukar prata högt med fåglarna - fast det är förstås mest med fru Skata - jag gillar den fågeln. Men nu får jag ägna lite mer kraft på kråkorna också - särskilt höra om det finns fn kråksång på våren?
 
Bra ledare i Kuriren - Boden räcker till för ledare varenda dag. Lite viktigt småkraxande i den. Sluta ropa på Olle. Se framåt och hitta lösningar för den - framtiden. Men Olle hade tydligen fått frågan om att ta över efter Johan och han hade iaf inte avvisat det - tyvärr. Slutkraxet i ledaren - om ökat tryck på högt arvoderade som ingenting gör vet väl också var den tar?
 
NSD ledare tar upp friåret och höjer det till skyarna. Jämför det dessutom med Fas 3 vilket väl inte är en riktigt relevant jämförelse. Nu är väl det två olika storheter kostnadsmässigt. Skulle nog också vilja ha en granskning till av rapporterna - med såna kan man nämligen bevisa precis vad man vill. Fö ogillar jag drevet mot Fas 3 - jag har mött Fas 3:are som haft sysselsättning som varit till glädje både för personen och omgivningen. Felet man gjort är ju att man lagt in ersättningar till arbetsgivarna som gjort det möjligt att bedriva affärsverksamhet eller ska vi kalla det slavhandel. Jag skulle också vilja veta vad alla som förFASar sig ser för alternativ? Passivt uppbärande av socialbidrag?
 
Fö anser jag att ingen rapport borde få användas som "sanningsvittne" så borde det utsättas för opponenter!
 
Och just nu "fasar" TV ut mina (dyra) Omega 3 tabletter - har ingen som helst inverkan på hjärt och kärlsjukdomar enligt en forskningsrapport som kommit. Men de "glömmer" att tala om om de har någon annan positiv inverkan. Eller är det möjligen så att den fiskleverolja och de dito piller jag fick hela min uppväxt var till noll och ingen nytta? Då ska jag stämma någon - för hur kul var det att få detta?
 
Fast tron segrar ju - själv tar jag ju nu Chi-San och känner hur krafterna ökar!
 
Åsa har namndag grattis - och Aslög också - grattis.
 
Dock har jag än inte blivit på effektiv att jag hinner skriva om allt jag vill - ´problemet är att jag tänker att det och det ska jag skriva om - men glömmer...
 
Nu blir det jobb och träning. Trean ska sättas idag - för i morgon ska jag vara i Kalix hela dagen.

Sparka Leffler!

2010-09-10, kl. 21.00
 
Måste börja morgondagens inlägg redan ikväll. Upprörd! "Så mycket har det tjänat på Loven" - och så räknar Lena Leffler upp något som förmodligen handlar om omsättning - eller iaf den del av omsättningn som kommer från Bodens kommun. Och detta ska väl dessutom föreställa en faktaruta, MAKALÖST - om inte sparken så iaf en rejäl varning till Leffler är på sin plats. Få se om ansvarig utgivare släpper fram detta i papperstidningen? Har ju fått en vink via kommentarfältet om denna fruktansvärda desinformationen.
 
Kom ihåg att den privata hemtjänsten fått 38 kronor mindre per timme än vad den egna verksamheten fått i anslag. Källa; socialförvaltningen Bodens kommun!
 
Forts följer i morgonbitti.
 2012-09-11 kl. 06.45
Så var vi här - det ödemättade datumet 11 september. Hörde häromdagen på radion om allt som historiskt hänt den 11 september eller i absolut närhet till detta. Och det var inte lite det!
 
Fortfarande lika upprörd enligt ovan - framsläppt i papperstidningen också. Borde verkligen inte släppts fram - sorteras i papperskorgen med vulgärpropaganda.
 
I samma kort som Carma och vägningen av pissblöjor. Vem tror/förstår idag att de gjorde det för att hitta de individuellt bästa inkontinensskydden. Hur i fridens namn kunde media få oss att tro att det var för att kunna använda pissblöjor längre, Fattar vi inte att det vore en omväg som skulle kosta betydligt mer än det smakade? Där har fö den offentliga vården/omsorgen någon att lära. På grund av låg bemanning tillsammans med dåligt med lyftjälpmedel är blöjor och kateter ofta ett förstahandsval. Källa; Mer än två års egna studier och iakttagelser.
 
Kurirens ledar följer idag upp gårdagens ledare om vinster inom välfärden. Om någon mot förmodan fick för sig av gårdagens blogg att jag har problem med vinster i välfärden så är det förstås fel. Men börjar ogilla den vulgärpropaganda som förs. I första hand från de som är motståndare till privata aktörer - men jag vill inte att vi ska falla in i den förenklade arguentationen. Därför gillar jag dagens ledare - där uttalanden från ledande sossar är som tagna från mig själv i tidigare fullmäktigedebatter.
 Per
Med ovanstående som bakgrund vill jag gärna "erkänna" att jag kan känna en viss sympati för den oro som Peter Jaan-Kask framför i ledaren "Djävulen i detaljerna". Tror att det finns en överhängande risk att det är en hjälp som inte kommer de som bäst behöver det tll del. Och så så börjar jag undra hur Rut och Rot verkligen slår, Snart omfattar det så många områden att skattenedsättningen kan gälla hela lönen - och så återför vi till beskattning det av våra pengar som inte använt på områden som gillas av staten!
 
Det finns massor att säga om mycket mer i tidningarna. Men min utmätta tid är nu slut. Grattis till Dagny och Helny - namnsdag. Tänker på vår snälla mattant på Kläppenskolan - Dagny. Hon kunde smussla undan ens tallrik om man lämnat mat - vilket inte var tillåter.
 
Nu göra mig färdig för några timmars jobb - och sen träning. Efter veckor av lite dålig ork och håglöshet så känner jag mig nu jättemycket starkar och piggare. Tack Chi-San!

Den om frysen och kokplattan

2012-09-10, kl. 09.00
 
Är rånad - 1051 kronor för ett besök hos min tandläkare. 20 minuter skrap och gnugg - och två poster enligt någon lista = 1051 kronor. Tur att jag tycker om min tandläkare - han är värd sin vikt i guld.
 
En bra morgon trots allt - kom upp i tid - och fick gott om tid då jag senarelagt att blogga. Problemet nu är att jag ju glömt vad jag "inmundigade" med lokaltidningarna.
 
Dock kommer jag ihåg Kurirens ledare - inget problem med vinsterna - eller någon liknande rubrik. En rapport som presenterats av vårdföretagarna där min fd kollega Håkan Tenelius är vd visar att snittet för vårdföretagens utdelning är helt okej. Men så är det ju också statistiskt sett med ena foten i frysen och den andra på kokplattan. Ogillar  rapporten - eller kanske snarare ledarskribentens slutsatser. Anser fortfarande att det är ett problem och oacceptabelt att man lättvindigt kan köpa och sälja offentligt finansierade verksamheter med stora vinster - även om de tillhör undantag.
 
Anita och Anette hade namnsdag igår - grattis till er alla!
 
Och idag gratulerar vi Turid och Tord.
 
I härvan runt SSU finns tyvärr bara förlorare - långt utanför (S)-kretsar - tyvärr är det så. Ändå är det ju ett riktigt sundhetstecken att PT verkligen kör detta i botten. Ny artikel idag - där vi får namnen på alla gästföreläsarna på de påhittade kurserna. Och det är då folk av (rött) kött och blod. Om Hanna Bergstedt får vi veta att hon inte bara är riksdagsledamot utan också har varit både fejkad föreläsare och fd SSU-ordförande. Tillika sambo med Christer Lindström som i egenskap av SSU-revisor nu granskar den egna byken. Mycket mer såpaktigt kan det knappast bli!!
 
Efter att både Bengt-Urban på PT och OA i NSD krävt att byken ska tvättas - tajmat i tiden - så undrar jag om inte redan syndabock är utsedd - för att rädda de andra fingrarna? Får man skriva så? Ja - jag reserverar mig på det sättet att min uppfattning bygger på de media förmedlat. Ingen ska inbilla mig att ett sånt omfattande och systematiskt fusk ska ha kunnat pågå - och vilat på en enda människa! Dessutom som många av dem verkat inom samma lokaliteter.
 
Hanna Bergstedt håller sig undan för media - och skickar ett och annat sms där hon säger att hon ska uttala sig om utredningen visar att hennes namn missbrukats. Tydligen är den nya (S)kolan att försöka tiga ihjäl media - möjligen inspirerad av fallet Wikman i Luleå.
 
Men det här blir nog en bra dag det här också. Måndagar är nog min favvodag. Då ligger alla möjligheter framför en. Inte bara nog - det ÄR. Nu blir det några timmars jobb. Borde gå till Vikväktarna - men vacklar i tron! Sen ska det iaf bli träning.
 
Njut av dagen.
 

Sen pressläggning

2012-09-09, kl. 21.00
 
Imorgonbitt blir det nog sen pressläggning av denna blogg. Slår mig att begreppet "sen pressläggning" nog inte finns längre. Undrar hur man fixar sk presstopp med den nya tekniken på tidningarna?
 
Nåväl - sen pressläggning i denna kanal innebär att jag nog skriver några rader först när jag kommer till jobbet. Har tid hos tandläkaren kl. 0730. Känns orimligt tidigt med mina nya senare/segare morgonvanor.
 
Detta nu bara så ni inte tror det hänt något allvarligt.

Saknar drivkraft!

2012-09-09, kl. 08.00
 
Saknar totalt drivkraft att stiga upp - särskilt på söndagar - då det inte är några tidningar. Men det är ändå svårt att förstå hur jag är funtad som kan ligga med väckarna i hand och stänga av snoozen så där var 10:e minut - i TVÅ TIMMAR! Och hela tiden veta att jag kommer att ångra översovningen.
 
Kerstin hade hämtat DN själv idag - redan halvsju - måste vara rekord för henne. Själv har jag vandrat runt på nättidningarna. Skulle precis summera att jag inte hittade något att kommentera. Men då hittade detta i Kuriren. Snacka om att ha drivkraft när han tom drack handsprit för att få sig en fylla. SÅ sorgligt att jag inte borde raljera om det ens så här.
 
Kommer på att jag inte kollat in NSD - men att där skulle finnas något som avviker mot NSD är väl bara något att drömma om. Och isåfall är det värt ett eget nytt blogginlägg.
 
Har en ambition att vara på gymmet kl. 09.00 när det öppnar. Måste ju försöka öka den mentala styrkan så jag har drivkraft även när det inte levereras tidningar. För jag kan väl inte sätta all tilltro till Chi-San som jag just börjat inmundiga.
 
Och så är det väl så idag att Norrbotten spelar om bronset i TV-pucken. Och Gästrikland gör upp om guldet.
 
Ha en bra dag!
 
 

Kärt barn?

2012-09-08. kl. 07.00
 
Läser en kommunannons idag - om Seniorlotsen som ska ge råd, stöd och vägledning i äldrefrågor. Själv kallade folkpartier och jag det för "äldreombudsman" då vi motionerade om det. Men enligt sossarna var det ju ett så dåligt förslag. Tror knappast att det här handlar om att kärt barn har många namn - snarare om att det är bra om folk hinner glömma vem som sa det först! Politik är rätt barnsligt egentligen - synd bara att det effekten blir att behövande får vänta extra länge på bra åtgärder.
 
Fin dag igår - knöt ihop en hel del på jobbet - och kom ändå därifrän i tid. Träningsfridag = en repa på stan. "Återvinning" till Apoteket och lite andra ärenden. Och trevliga möten. Chi san - eller möjligen Chisan - ska nu få fart på mig - Life.
 
Hamnad på TV-pucken - detta anrika program som var heligt för pappa Strutz. Och Norrbotten vann över Västerbotten och gick vidare till semi. Och om det är som förr - så lär väl turneringen avgöras i helgen? Gästrikland idag iaf!
 
Alma och Huld har namnsdag - grattis! Och tant Lilly hade hämtat tidningarna idag - hon hade fö namnsdag häromdagen - men då mötte jag henne inte. Komma ihåg idag!
 
Och på avdelningen grattis sorterar vi in Piteå Peter Vikström vars gulddröm gick i uppfyllelse. Tillsammans med Stefan Olsson som tydligen inte kommer från Piteå.
 
Tiden trendord - "multitasking" - har hunnit höra det - och läsa det - otaliga gånger redan denna morgon.''
 
Kuriren "papper" toppar med att polisen får svidande kritik för dåligt stöd till brottsoffren. Medan NSD delar ettan mellan knivattack mot restaurangägare - pizzakrig i Gällivare som polisen uttryckte sig. Oseriöst tyckte jag! Andra halvan på ettan ges utrymme till Valbortg - valen som "strandade" i Luleå 1978.
 
Veckans överdrift tycker jag Anorexi/bulimiföreningen står för - som befarar ätstörningar hos barn om inte personalen får äta "mellis" med barnen som pedagogiska måltider. För mig som haft sjukdomen när känns det inte riktigt seriöst!
 
NSD:s ledarsida inget att orda om idag -  "sex förlorade år" tillhör väl lagret som OA är skyldig att ta fram med jämna mellanrum. Alltid lika roligt att mötas av Östmans profilbild - med det typiskt manliga kropsspräket. Avhandlar inte oväntat den politiska "farsen" i Boden.
 
Lördag idag - hela dagen - och massor av kulturutbud i stan. Själv är jag bjuden på middag vid 15-tiden - hemma i byn. Och före det ska det bli en hejdundrade tvättdag - korgen översvämmar. Sommarkläder för tvätt och förvaring i väntan på nästa sommar.
 
Njut av lördagen!

Frieri?

2012-09-07, kl. 07.00
 
Inleder med att tala om att jag gång på gång blir utkastad från bloggen här - så blir det ett abrupt slut så vet ni varför.
 
Annars är jag väl förberedd för dagen. ett 10-timmars sovpass. Var på föreläsningen om religionsfrihet igår - och först då
ett par tre timmars jobb. Så mycket folk och trevliga möten bara sög ut all energi - var tvungen att gå lite tidigare. Och då gick jag till gymmet - nöjd.
 
Unnade mig en GI- burgare på Max - men det var inte deras dag igår. Långa köer och mitt i det kom en kund tillbak med en hamburgare som var rå. I samma veva levererades min burgare - och där var minsann både ost och dressing. Hur kul tror ni det är och sitta och skrapa bort goddressingen och osten? Men jag gjorde det!
 
Möttes av goväder idag också - bara ett par varmgrader men soligt och fint.
 
Det var ett överraskande vänligt budskap också på NSD:s ledarsida. Fyndig rubrik om att Edéns väg och Palmes väg ligger i anslutning till varandra. Ledaren påminner om liberalers insatser för välfärdssamhållet och demokratin - Nils Edén. OA tycker det är märkligt nog att socialdemokrater och liberaler inte regerat tillsammans sen 1920-talet. En bidragande orsak kan väl vara att socialdemokraterna gjort allt för att förringa liberalernas insatser för välfärdssamhället och slagit sig själva för bröstet. För socialdemokrater har det väl varit nästan pinsamt att Branting första gången invaldes på en liberal lista?
 
Och Johan Eriksson Kuriren ger sig ut i den internationella säkerhetspolitiken. Tycker jag han med varm hand kan lämna till Bo-Ture. Möjligen är det jag som är "ute" men vad menar JE med att srkiva att Putin "flexar" med vapnen - ingen term som jag känner igen från min jägarfamilj?
 
Inget i övrigt att surra om från tidningarna - och jag måste skynda mig att lämna Kuriren i trappen till kusinen - för det kom ingen DN idag.
 
Men jag ogillar också att Storöns fiskförädling flyttar från orten till Luleå - känns inte alls nödvändigt.
 
Nog känns det också ganska patetiskt hur Kristina Zakrisson försöker hitta något att gnälla över. Här har både LKAB och gruvnäringen i Pajala i princip fått allt som de behöver för att utvecklas. Och då gnäller KZ om att det borde stannat en timme till. Jag kan ju undra om KZ och kommunledningen i Kiruna har skickat någon inbjudan till alliansregeringen. Tror minsann inte det. Surt sa KZ om den fina satsning regeringen gör i Norrbotten!
 
Kervin och Roy har namnsdag idag - en modern namnsdagsdag. Grattis!
 
Nu ska jag göra mig färdig för jobbet - idag blir jag ledig efter lunch. Veckans träning - 3 omgångar - är klara så det kan bli riktigt fritt och frivilligt i eftermiddag. Funderar att börja med torghandel vid Åhlens?
 
 
 
 

Oskars vann

2012-09-06, kl. 06.30
 
Fem strömmingar . så många var det mycket länge sen jag åt. Tre Oskars och två Kallax - och det är klart - att ge betyg åt Kallax efter att ha ätit tre Oskars kanske inte är helt rättvist. Oskars vann alltså i min värld - men Kallax var ovanligt bra för denna tidiga tid - och romtävlingen vann faktiskt Kallax överlägset. Med både fast, vackra och lagomt salta rommar.
 
Är lätt på foten - började dagen igår med fotvård. Fossingarna skrapade, slipade, filade, masserade och insmorda. Doktorsbesiktningen gick också hyfsat -  får dock jobba med blodtrycket.- 149/78 är inte riktigt ok. Men inte katastrof heller.Bara kämpa på.
 
Dagens pinsamhet; hade ett meddelande om att någon hittat mitt kontokort i parkeringsautomaten, Jättetack till Gunnar Klockare, praktikertjänst, som inte bara tog reda på kortet utan som också hade placerat mig hos folkpartiet och som var utanför expen när jag ringde upp.
 
Festen hos Doris var inte bara strömmingar - utan också goda äppelmuffins till kaffet. Mums. Kvällen vid datorn - fastnade i gamla blogginlägg. Riktigt kul.
 
Torsdag har startat med den äran - uppe före klockan fem. Lite för varmt ute för min del - och kan undra vad älgjägarna tycker - på fars tid sköt de nog upp jakten vid så här varmt väder. Men numer har de väl mobila kylanläggningar att hänga älgkropparna i - kanske?
 
NSD toppar med myntbluffen - om kungen som horkarl - medan Kuriren speglar att val siktats vid Bergnäsbron. Fast fiskare Ökvist är tveksam - me too.
 
Intressant ledarsidor idag - Kuriren som rubricerar med "Nu är det jul igen" och som häcklar formerna för budgetpresentationen. Och visst - lite väl anpassat att resa runt för att hitta rätta miljön för specifika kronor. Men alla har ju intressen att skryta över sin "vattuvälling". Och intressant att notera hur svårt sosseledarskribenter har att hantera när alliansregeringen lägger förslag som ligger nära socialdemokraternas förslag. Kopia av s-förslag påstår OA - men kan ju inte riktigt jubla fullt ut. Han måtte nog vara rätt frustrerad vid det här laget.
 
Och nu tar även OA till brösttoner om SSU. Kan inte annat än få känslan av att nu har rörelsen enatas om vem som ska offras. Det bränner otäckt nära mycket ledande personer - dags att få det här från banan? Måste nog in och kolla om PT har något idag.
 
För övrigt var jag ut till Svartöstan igår em - och tycker absolut att det ska på byggas - förtätas - mitt emot lokstallarna.
 
Och grattis på namnsdagen till tant Lilly - och till alla andra som heter Lilly eller Lilian.
 
Nu ska det bli lite jobb, sen "gudligt" i form av en föreläsning hos Sensus - om Islam. Och på det lite träning.
 
Ha en god dag!
 
 

Premiär

2012-09-05, kl. 06.00
 
Idag ska det genomgås en viktig och trevlig premiär - surströmming - hos Doris klockan 17.00. Avskedet av den gamla inläggningen är traditionsenlig - även om den i år blev något rumphuggen. Spontanätning på Västbacken - och gjorde upp dukning utomhus utan att ha snackat med flugorna. Vilket gjorde måltiden något stressig.
 
Tisdag blev en riktigt bra dag. Länge sen jag lämnade jobbet med så städat och rengjort skrivbord - både fysiskt och mentalt. Blev inte sämre av att jag körde genom ett träningspass. Men sen var det stopp! När det blir för många timmar på jobbet är orken helt slut - då återstår soffan. Men det är inte dålig plats det heller - och igår var rena sjusovarvädret - regn och åter regn. Skönt att krypa ner under yllepläden som mor har vävt!
 
Idag ska jag inleda med fotvård - 08.30 - vilket betyder att jag kommer en kvart för sent till jobbet. Vilket också krävde att jag kom upp i tid - 04.45 får duga.
 
Hämtat tidningarna - oroas över att gräset verkar frodas - gräsklipparen rengjord för vintervila - nu vill jag ha en eller ett par riktigt frostmorgnar.
 
Säger som morbror (när han inte mindes tider som flytt) - jag vill leva i framtiden - men jag måste ändå framhålla en ledare från igår - PT och Bengt-Urban Fransson - respekt! Verkar ju dessutom ha gett resultat - och utdelning för framtiden - privatperson som gjort polisanmälan mot SSU-Piteå. Och min revisorskompis Bengt Ek inser också jävsituationen för Helen och Christer.
 
Och när jag ändå blickar bakåt (skrev om det igår med datorn strulade och raderade). Tre mord i Haparanda inom mindre än ett halvår. Förfärligt förstås - och tänk att man blivit så van vid mord hit och dit så jag kom inte ihåg tredje fallet så där på raken - fick googla. Irriterarade mig över kommunalrådet Simu som tog tillfället i akt och ropade på fler poliser. Jag tycker att såna rop ska vara bättre underbyggda - tror någon att något av de tre morden skulle undvikitsmed fler poliser? Förstås inte! Sen kan det finnas skäl till fler polisen  men det är en annan sak.
 
Noterar att det behövdes en (S)plittring för att "folkets energihus" - extrem höghuset som planeras i centrum skulle miljökonsekvensutredas. Själv tycker jag att alla bebyggelse på den trånga centrumhalvön borde genomgå den prövningen.
 
Dagens tidningar tar annats upp ett gammalt mordfall - NSD - och att ungdomar nobbar låg lön - Kuriren. Jämför löner i vårdjobb med löner i gruvan - men det borde väl vara en hel del ungdomar som inte har det valet - lite långt till gruvor på sina håll.
 
Nå nu är min skrivtid ute - tänkt vad den rusar iväg. Ha en bra onsdag.

Inget skämt!

20120904, kl. 07.00
 
Under utredning är varför en del av texten här på bloggen blir ljuslila och en del vanlig trycksvärta färg. Av den anledningen gick jag in "utifrån" och kollade gårdagens inlägg. Och där snurrade en annons med rubriken "det är inget skämt" jag har faktiskt vunnit chansen till två presentkort á 10 000 kronor. Bara "klicka här" så...Jag har fått flera mail med samma budskap - men inneboende nyfikenhet sätts verkligen på prov. Undrar så vad som döljer sig bakom "klicket" - har bara klickat en gång - och då "fick" jag en prenumeration som man började skicka räkningar på. Jag fick hota med både Sverker Olofsso, Expressen och Tingsrätten innan jag blev av med den.
 
Bra måndag - med längre och effektivare arbetsinsats än vanligt. Och så ett rejält gympass. Vilket utlöste en längre PN - nästan fram till midnatt. Vilket gjorde att jag missade att kolla när utebelysningen kom igång. Med det gjorde den - och lyste ikapp med fulmånen. "Spökade" fram till klockan ett.
 
Och trots många sovtimmar lyckades jag med en rejält översovning idag - till kvart i sex. Enligt Kurirens horoskop har jag drömchansen framför näsan idag. Men sannolikheten är liten att jag ska upptäcka den. Förmodligen schwissade den väl förbi när jag försov mig. 
 
Hm - nu lägger jag av med skrivandet - tappar hela tiden sånt jag skrivit men det sparas inte.Nu har en kvart gått åt till såna "reparationer"-
 
Gratulerar Gisela på namnsdagen. Särskilt Gisela H som jag verkligen borde kontakta.
 
Jobb och träning - dagens huvudingredienser.
 

Från insidan

2012-09-03. kl. 06.00
 
Godmorgon! Måndag idag - dax för nya tag. Stort behov. Gym och jobb riktigt eftersatta områden i veckan. Igår hann jag i stort sett  bara med fotbollen och födelsedagskalaset. Och fotbollen blev minsann  en riktigt fest  4-0 mot Kiruna avslutade Saras säsong. Nu tar basketen vid!
 
Fast jag hann faktiskt och med ett första steg mot att få vår utebelysning att funka. Pillade på en massa knappar och efter många försök så hittade jag iaf "ljus" i burken - det lyste från ca 21 till 05.30 i morse. Nu gäller det bara att försöka komma på vilka knappar som gav resultat - och och tajma in dem.
 
Var in och kollad den här bloggen från insidan - och upptäckte då att "livet" inte bara var svartvitt - texten varierade mellan ljuslila och svart - utan något synbart inbördes mönster eller logik. När jag klarat att att tajma in lyset får jag väl klura på detta?
 
Bra början idag - snoozade bara mellan 04.00 och 04.40. Har ambitionen att komma tidigt till jobbet - vilket för min del numer betyder 08.00. Herregud - tiderna förändras - förut hade jag förutom allt annat också tränat och var på jobbet vid den tiden.
 
Men nu har jag iaf hunnit läsa tidningarna och vara in och skriva på FB. Tidningarna domineras av den sorgliga nyheten om Viktor Brännström - 29-årig tvåbarnsfar från Piteå som avled under match. Oertisk på FB - bara minuter efter det måste ha hänt namngavs han på FB - och detta av en fd journalist. Outgrundliga äro de etiska reglerna för publicering. Risken att släkt och nära vänner fick dråpslaget via FB är stort!
 
Avbön av Karl-Petter Thorwaldsson (i tidningen står det "Peter" men det är väl fel?): "Jag börjar inse att jag har tänkt fel i hela mitt liv"  förvisso gäller det om arbetarrörelsens sätt att utse ledare - men han måhända konmer till insikt i andra frågor också. Kan läsats på Kurirens ledarsida - citatet.
 
Som Lena Sandin tex - som slutar som ledarskribent och övergår till "välfärdsprofitörernas" värld - något som hon använt allt sitt bläck för att bekämpa. Falskhet i den högre skolan! Kan läsas på Kurirens ledarsida - Sticket.
 
Och när ni ändå är på ledarsidan rekommenderas uppgörelsen med MP - "Miljöpartiets livslögn". Ledarskribenten avslöjar inledningsvis lite gudeliga kunskaper - kunde däremot efterlysa lite fler exempel på MP:s klåfingrihet - det finns.
 
Och apropå prioriteringar av tidningarna så nog kan man undra hur "Manifestation mot Nato" kanfå bevakning och ge utdelning i media. Å andra sidan är det väl bra att det här folket visas upp - en del ger mig intrycket att det mycket väl kan säja mig till Ryssland.Råkade passera en manifestation förra året - och det var otäckt - mycket otäckt.
 
Alfhild och Alva har namnsdag - grattis.
 
För övrigt konstaterar jag efter gårdagen att det man inte har i huvudet får man betala på något annat sätt. Igår fick jag vända tillbak till Alvik när jag nått Storheden. Mobilen!
 

Grattis "Justus"

2012-09-02. kl. 07.30
 
Justus och Justina har namnsdag idag - grattis. Och grattis till Jens som föddes den här dagen för 42 år sen och som får vara glad att han inte uppkallades efter dagen -  "Justus" . Eller Jens Justus - lite artisknamn likt.
 
Grattis också till Kristian och Veronika - Jens BB-kompisar som sen kom att gå skola tillsammans.
 
Och förstås grattis till tant Daga - med vilken Jens ska fira 150 års dag om 8 år.
 
Igår hade jag planerat för jobb och gym - men sadlade om då det blev uppehållsväder. Gjorde - förhoppningsvis - sommarens sista gräsklipp - och det tog sina modiga tre timmar. Och så lite övrigt höstplock så var den dagen förbrukad.
 
Skulle just skriva att det i princip inte hänt något då jag hittade rubriken i AB - om en 13-årig tjeji Täby som mördats. Lägg till det mordet i Haparanda där misstänkta åker slänggunga in och ut. Två män misstänkta för mordplanering i fredags släpptes i lördags - då en person anhållits för mord. Ja jag hänger då inte med i turerna - och vilket samband det har med Eso Rano rättegången.
 
Och i Luleå har någon vunnit 1 miljon på Lotto - och hoppas kan jag alltid - har en kupong med tjejerna - men de har inte ringt ännu - så det är väl kört.
 
Planerna för dagen är flera - och har ännu inte antagit realistiskt form. Jobb, gym, födelsedagsfirande och fotboll är några ingredienser. Som vanlig set det ut som om gym prioriteras bort. En förlorad verka detta alltså sett ur gymsynpunkt. Då måste ambitionen vara en bättre vecka - med minst 3 träningar.

Rent kriminellt!

2012-09-01, kl. 08.30
 
Jaha - så var det dags att vända blad igen - från augusti till september - inget värre än så. Fast nu har morbror åkt hem efter trevliga tre dagar. Så även där en förändring. Såg faktiskt att morbrors tåg verkar komma i tid till Söderhamn.
 
Fick en "puff" igår via FB om denna artikel i Piteå Tidningen - idags följs det upp i Kurien både av Johan Eriksson och inte minst av Lotta Gröning. Y:et i Sricketrubriken är ett hjärta i papperstidningen. Fast egentligen borde artiklarna illustreras av handbojor - det här är ju rent kriminellt. De här personerna - Helena och Christer - måste väl anses ha sina fingrar djupt i syltburken. Och jag trodde att detta var polisanmält - då borde väl materialt ha omhändertagits?
 
Annars är den stora nyheten det misstänkta mordet i Haparanda och dessutom ett par personer anhållbna för mordplaner.
 
Upprörd blir man att läsa om alla dessa rattfyllor - det är inte ofarligt att vistas på våra vägar minsann.
 
Hade jag varit i chaufförens kläder eller medpassagerare hade jag med stor sannolikhet hostat upp de saknade kronorna. Men jag har lite svårt att bli särskilt upprörd över att chauffören INTE gjorde det. För var går gränsen? Vid 1 kronona, två kronor, tio kronor eller? En annan sak som han utsatt barnen för fara - men nu blir det en bra lärpeng. Med dagens teknik har vi alla möjligheter att kolla biljettpriser och se till att vi kan betala. Sen tror jag inte att jag har helt fel då jag inte tror att de  blev avkastade - tidningarna bör nog spara på krutet.
 
Sam och Samuel har namnsdag idag - grattis.
 
Idag ska jag nu fördela mina krafter sålunda; lite röj här hemma, en sväng till jobbet och förhoppningsvis ett pass på gymmet. Både jobbet och gymmet ropar nog efter mig - efter 3 resp. 7 dagarns fränvaro.