Inte "bärbar"

Har fortfarande ingen bärbar - kanske bra det.

Men nu får ni förvänta er stiljte på denna blogg ända till sen söndag kväll.

Om John Blund kniper mig på en gång så kanske jag hinner höra av mig i morgon bitti - men inte troligt.

Kram på er alla!

Jag kan undra hur det är med mina "svin" - båda pojkarna på jobbet  troppade av tidigt idag - med viss tendens till svininfluensa!

Hyenan inom mig

Hyenan inom mig gick på det - "känd kvinna blåste rött" - i Piteå. Kommunalrådet?

Som ersättare i Polisstyrelsen borde jag lärt mig vad "känd" står för.


Sötnos

Ja verkligen - vilken sötnos - så man vill böja sig ner och klia den under nosen som de skriver i artikeln. Och Honda är det ju så det ligger nära till för mig.

Ni måste bara se filmen om enhjulingen - tänk när ni får se mig komma på den!

Mörkerknappen

travesterande på tidigar användande av "instämmandeknappen" trycker jag nu på mörkerknappen. Det skulle säkert räcka till en hel roman om jag bläddrar i tidningen igen.

Men det räcker med att konstatera att jag är på jobbet sen klockan 7 - hemma blev som värsta fängelset då både TV och internet legat nere sen middagstid igår. TV:n må vara - men säga mig något man kan göra utan att ha tillgång till internet. Jag vet - diska och städa. Men sen...

Med support via mobiltelefonen fastklämd vid örat och mejsel i andra handen försökte kusin Kerstin och jag vippa på något reglage på ytterväggen som skulle kunna göra susen - men så icke.

Mörker nummer två från gårdagen är att någon jäkel inom sjukvården leker plockepinn med mor OCH fars mediciner. Typ SAMMA medicin har ställts ut för båda - utan kommunicering med vare sig dom eller mig. Bara makalöst - tycker både distriktssköterskan och jag. Nu har jag mailat två läkare på sjukhuset - få se...?

Nu måste jag kolla lite mail och annat här på jobbet. Internetstrulet har sinkat mig en hel del - mycket som ska klaras av innan avgången mot Göteborg - som startar 04.50 - om jag kommer ihåg att beställa flygtaxi?

Instämmerknappen - igen!

Nu tar jag fram instämmer knappen igen - Grattis Jan-Olov Madeleine. Det var riktigt roligt - säkert för många fler än nämnd person.

"Riksdagsmannen från Alvik" - ja det var ju riktigt roligt också. Men vi ska väl inte ta ut några segrar i förskott.

Nu jobbar jag på på "övertid" - ska ju vara borta torsdag till söndag så det finns en hel del som måste städas undan.

Storskaliga MP?

Måste väl iaf vara gårdagens kovändning - storskalighet räddningen för Norrland tycker Annika Eriksson, MP. Ja det är klart att närproducerat - i den egna regionen - blir lättare att uppfylla - men får rätt många mil på nacken.

För övrigt har skvallret nått mig att min ande svävade i kommunstyrelserummet igår. Karl P lär ha försökt få med mig med ett yrkande för storregionen - en viss sammanblandning med person med samma initialer - YS-  lär vara förklaringen.

För övrigt måtte väl Stickets slutsats om att centern skulle återgått till att vara förespråkare för storregion vara en "anka"? Förvillad av att Camilla kör sitt eget race i Luleå?

Män ser män

Vissa saker kan jag bara inte hålla för mig själv - trots att timmen är "sen".

Män ser - och hör - män. Eller hur Anders Köjs? Eller fanns det inga kvinnor som sa någonting på fullmäktige igår?

Avhoppens dag

Hände som mycket igår - vilket avspeglas i papperstidningarna idag. Avhoppens dag kan man väl säga med två helt oväntade avhopp. Lustig lösning för Maria - som ändå blir kvar i Övertorneå under uppsägningstiden - men inte som kommunchef - utan som någon form av utredare. Jmf Bernt Grahns avgång i Luleå. Men alla bedyrar ju att det inte finns något groll i bakgrunden så vi får väl tro dem.

Jerry Johanssons avgång är än "lustigare". Som om han medvetet stoppat fingrarna i syltburken för att få avgå. Helt obegripligt att han inte skulle förstått att han inte kunde vara alla goda gåvors givare och skriva ut en fallskärm till en förvaltningschef?

Tuvhoppning ägnade sig Karl Petersen åt igår. Hörde honom på radion försöka förklara att indragningen av helgtilläggen minsann inte var någon politisk fråga. Helgtilläggens införande var en politisk fråga och försöken till avskaffande - 3 gånger innan den här tror jag - har stoppats politiskt. Var själv ordentligt inblandad i tidigare stoppanden vilket jag fick mycket (s)tryk för. Skulle vara intressant att granska lite bakåt - har en tydlig minnebild av hur sossarna försökte ta åt sig äran att helgtilläggen blev kvar - men det var ju valår - då 2006? Personalpolitiskt moras, sa Dan Ankarholm - jag trycker på hålla med knappen.

Enligt det undangömda horoskopet i Kuriren (B-bilagan allra längst bak) så kan inget hindra min framfart idag - ändå lär jag känna mig motarbetad - fast jag ska tydligen skylla mig själv. Annars skulle framfarten kunna innebära att jag skulle vilja kommentera regionfrågan, extra året i skolan, auktionen efter Ingmar Bergman och säkert lite annat smått och gått.

Nu framfart mot dusch och mascara.

Ankeborg - hallå, hallå?

Snälla Ankeborg - kan ni inte ge hela gänget asyl - av humanitära skäl. Skydda oss alla andra mot sånt här trams!

Själv tycker jag det är pinsamt att min ungdoms idol - Paul Anka - dras med i den här sörjan. Och vad säger "Diana". Hur var det - var det inte lite "pedofil" tendenser redan då. Klagade han inte över att Diana var för ung?

Själv är jag mentalt trött - efter besök hos mor på sjukhuset. Kan bara konstatera att det är åt h-vete för lite personal. Åtminstone på akutgeriatriken. Om man intill döden trött efter att ha varit på röntgen och suttit uppe massor med timmar i rullstol (som hon upplevde det) - och med kateter. Då ska man inte behöva vänta 40 minuter på att komma i sängen.

Nu har det gått några timmar sen jag skrev ovanstående - och tur var väl att jag fick ett break i det?Thomas visavi Johan

Ikväll för Linköping kommer till Luleå och Coop Arena finns det en match i matchen också för vår del. Thomas - Luleå Hockey visavi Johan Linköping - som ju också har förkortningen LHC. Får väl använda den i morgon så jag inte stöter mig med någon av dem.

I eftermiddag har det varit Jens contra Kent Ögren på Radio Norrbottens efter 3. Vem som vann den matchen kan jag inte uttala mig då jag inte lyssnat - men jag vet vem jag håller på - angående obsplatserna - och jag ska lyssna när jag kommer från sjukbesök hos mor.

Jens var kallad till TV4 också - men blev bortklippt innan inslaget filmats - det hade blivit för trångt om nyehtsutrymme. Jäkla Maria Salmgren i Övertorneå och Jerry Johansson i Arvidsjaur. Frågan är vilket som kom mest överraskande.

Spiller över

Det spiller över lite grann - i form av gratulationer - till oss svenska liberaler - framgångarna för det tyska FPD.

Vi får väl travestera på det gamla bröllopstelegrammet: lycklig ni som fått varann - vi kommer efter så fort vi kan.

Nu ska jag strax dra iväg till far.

Vi kammade noll, Anita!

Inget på tipset den här gången heller, Anita. Men din "vinst" är att det är jag som betalar för de 10 kommande veckorna. Och skam den som ger sig - våra rader har ju gått i arv sen 60-talet tror jag.

Destom roligare var det att återkommen till expen - efter divser ärenden på stan - och finna detta pressmeddelande. I avvaktan på att vi återigen tar ett riksdagsmandat är det guld värt att ha represenation i partistyrelsen.

 

Pressmeddelande från folkpartiet liberalerna i riksdagen 2009-09-28

 

 Jens Sundström föreslagen till FP:s partistyrelse

 

Den folkpartistiska riksdagskandidaten Jens Sundström från Alvik har föreslagits som  ledamot i Folkpartiet liberalernas partistyrelse. Det framkom när valberedningen presenterade sitt förslag på måndagen.

 

- Jag är självfallet både glad och hedrad av att ha blivit nominerad av valberedningen, säger Jens Sundström.

 

Jens Sundström är en 39 årig tvåbarnsfar från Alvik som sedan 2002 har arbetat i landstinget för Folkpartiet. Han har också varit länsförbundsordförande fram till 2009 då han tillkännagav att han ska kandidera till riksdagen i valet 2010.

 

- Om jag blir invald på folkpartiets landsmöte i Växjö den 20-22 november så kommer jag främst att arbeta för att stärka gles- och landsbygdens utvecklingsmöjligheter. Där är vård- och omsorgsfrågor, att säkerställa en god basservice och infrastrukturfrågor lika viktiga delar för att öka landsbygdens attraktionskraft.

 

- Arbetet i partistyrelsen har varit otroligt givande när Folkpartiet sitter i regeringsställning och möjligheten att påverka och snabbt få se resultat är stora. Norrbotten har allt för få politiker på toppositioner i regeringen. Därför är det viktigt att länet finns representerade i partiledningarna.

 

Valberedningens förslag bifogas i sin helhet.

 

 Jens Sundström, (FP)

070-5576066

 Lennart Olsson, ordförande i folkpartiets valberedning

0705-55 08 68

Slut pressmeddelandet - nu kämpar jag vidare här på expen. Klippning 14.30 väntar.


Lite avslutande spår

Börjar vara dags att sätta lite avslutande spår inom organisationen. Nu har jag satt in 500 kronor till finansieringen av Folkapartiets jubileums bok - FP 75 år. Och då får jag förutom boken mitt namn i den.

"Där fick du, lille Paulus!" heter boken och jag hoppas jag inte som moderaterna i Kalix blir stämd för brott mot upphovsmannarätten om jag återger denna lilla historia som återfinns i boken. Jag tycker bara det är SÅ bra!

Sveriges främsta kvinnliga tonsättare genom tiderna hette Elfrida Andrée. Hon var domkyrkoorganist i Göteborg och aktiv liberal. Elfrida satt ofta ensam sent om kvällarna och övade inför konserterna. Vid ett tillfälle, då hon tagit hela den stora domkyrkoorgelns resurser i bruk utbrast hon sedan orgeln tystnat - anspelande på aposteln Paulus ord om att kvinnan skall tiga i församlingen: "Där fick du, lille Paulus".

Den tillägnar vi alla kvinnoprästmotståndare - "där fick ni, gossar!"

Detta får också bli mina avsltuande spår här hemma - nu vidtar resa mot jobbet med omväg för att vattna mors blommor.

Hur många miljoner?

Är det någon som sett uppgift om hur många miljoner de kom över? Inte jag - men däremot har jag hört att de ska bli ont om kontanter i handeln. För övrigt var det någon på sjukhuset i någon kassa där som påstått det - bland annat.

Snöbyar i länet idag hörde jag på radion

 


Vad är det jag sagt

Vad är det jag sagt tom tjatat om? Den usla avskjutningen av björn kommer att ställa till det - nu var de nära ögat för 1 vuxen och 2 barn.

Fast dagen borde naturligtvis inledas med ett namnsdagsgrattis till far - som begåvats med 3 namn - Yngve LENNART Natanael. Fast versalerna står inte för tilltals namn utanför namnsdagsnmnet. Lennart Lindfors får också ett individuellt grattis.

Kan man verkligen skriva "bankkrasch" - trodde dubbel K bara förekom i Jokkmokk och några andra ortsnamn? Men jag har väl inte vaknat till ännu - men krönikan är tänkvärd. Varför är vi många som bidrar till reträttposter till såna som Göran Persson och Per Nuder? Efter samgåendet mellan Sparbanken och Föreningsbanken - Swedbank" så är ju hela bonde- och centerrörelsen också spelare i det laget - det laget som ska se till att sossarna har grepp över våra liv från vaggan till graven?´

Cecilia Hagen som skriver om vårt nationalhelgon Lill-Babs är läsvärt idag. Tänk att hon - Lill-Babs - lyckats behålla glorian hela livet - det tyder på att snällheten och godheten faktiskt är äkta. Och tänk att hon så här långt efteråt avslöjat hur illa vid sig hon tog när Lasse Holmqvist radade upp alla hennes män i "Här har du ditt liv". Men även hon är väl uppfostrad i andan att en kvinna med många karlar är lite fal medan motsvarande för en man - med många kvinnor - visar på en riktig karlakarl!

Oj så mycket som skulle kunna kommenteras idag. Tyska valet, Bärbaroner (insändare i NSD - borde nog heta patroner) och övermedicinering på äldreboenden till exempel. Men verkligeheten kallar. Ska hinna vattna blommor hos föräldrarna så de inte har vissnat ned innan mor kommer hem. Hur gör man om man har sina anhöriga i andra delar av landet?Surkväll

Kom hem vid 16-tiden - efter turnèn hos föräldrarna. Var övertygad om att 2 timmars vila skulle göra susen. Men tro att jag hörde väckarn (klart jag gjorde - men struntade i den) och vaknade först klockan 20.

Sen har jag segat på lite grann - ätit upp mig till 21 poäng - har ändå en chokladbit kvar.

Så blir jag sjuk när jag läser om sånt här - hur blev det i slutänden - fann dom varann? Så makalöst utlämnande mot barnen!
Ensamma mammor, bönder och andra som söker partner behöver väl inte göra det offentligt?


Död björn - skön björn

Ser ni dom kommer sig Luleåjägarna - nu har dom knäppt en till. I Råneå även denna gång.

40-11

40-11 blev det för Alviks baskettjejer -97. Mot Råneå.Har gått igenom hela turneringen Basketbollens dag utan förlust tror jag. Iaf vann de igår också - mot Gladan.

Nu är jag på jobbet sen 1½ timme och blir väl kvar en stund.

För övrigt hittade jag denna bild också.Äppelskörden från förra förra helgen. Och vad kallas dessa korgar som man företrädes förvarar frukt i?

Bakom stjärneglansen

Inte så mycket i tidningarna idag - när jag äntligen kom mig upp ur sängen klockan 7. Jag knappade in mig på detta - 40 öl på 13 timmar då jag det var någon idiotisk ölhävartävling. Men det var än mer tragiskt än så. Det grep mig - citatet av hans 12årige son. Det finns mycket bakom framgång, pengar och stjärneglans!

Det här Nixregistret kan jag rekommendera - själv gick jag med direkt 1999 efter att inför 50 årsdagen 1998 blivit översköljd av telefonerbjudande som en 50+ inte skulle kunna klara sig utan. Och det är få som slunkit igenom - dock ett och annat samtal med utländskt stuk typ vunnit resa till något exotiskt land som jag inte nu kommer ihåg vilket det var.

Skadegörelse, misshandle, ofredande och bilbränder som vanligt i vänsterspalten på Kuriren - dagens redaktör har dykt upp men inte hunnit konstatera mer än vad jag också gjorde när jag hämtade tidningen - gråmulet och blåsigt - dock inte kallt.

Nu ska jag duscha, prova de ny införskaffade plaggen, åka och se basket klockan 10, en sväng till jobbet och dona med lite småsaker som borde varit gjorda i fredags, hälsa på far på Fyren (granne med jobbet) - sen vänder jag nosen mot Sunderbyn - så där vi 2-tiden skulle jag tro. För besök hos mor på sjukhuset.

Mot min vilja - Wiehe

Mot min vilja måste jag erkänna att jag gillar Mikael Wiehe - hans senaste Inställd skilsmässa - visar på en viss tillnyktring och mognad. Men hyllningen till Kuba i närtid stör mig.

Har lyssnat till honom på radio ikväll.

Men kluvenheten gentemot honom har funnits länge - gillat honom men insett att mycket av hans kommunistiska värderingar inte hör hemma i min själ.

Så varför berör han mig?

Direkt avancemang?

Jag fattade nog inte storheten i Bodens seger över Robertsfors - vilken innebar serieseger. Tydligen är det direkt avancemang till allsvenskan. Och enligt artikeln har Boden likt han som fått tjäna Rakel fått vänta 7 år på detta avancemang. Kan det verkligen vara så länge sen de åkte ut? Fast så är det nog - det var nog ungefär samtidigt som SSK åkte ur 3:an.

Jättestort grattis till BBK - vi är många i Sunderbyn som gläder oss!!

Fullträffar

Härligt - äntligen en björn skjuten i luleå kommun? Eller?

Offer för "björnen" blev Södertälje ikväll - det var väl kul att det blev lite målkalas första gången i nyrenoverade hallen.

Själv har jag varit och sett Sara och Alvik besegra Gladan Basket. Också en fullträff. Fast det satt långt inne - mitt deltagande. Ställde sovklockan på 17.30 - men jag begrep inte varför den larmade. Klockan 18 satte jag mig upprätt i soffan och började fundera om det var morgon eller kväll. Svaret dök snabbt upp: Basket!

Ledde bara med ett par poäng när jag kom - min ankomst blev vändpunkten - 14-6 tror jag det blev.

Nu vet jag inge mera!

Lite plagg från Plagget

Det blev några plagg - från Plagget i Gammelstad. Ett riktigt fynd för 199 kronor vilket var 25% av ordinarie pris. Och lite annat smått och gott. Men en del på öppet köp ifall jag kommer på bättre tankar. Om sanningen ska fram är det ganska mycket i garderoberna - men jag hinner som aldrig kolla om det är något jag kan och vill ha. En del är ju fortfarande 3-4 kg bort.

Tant Daga har just ringt och hört sig för om föräldrarna. Pigg 89-åring - men hör dåligt så lite jobbigt att prata i telefon med henne.

Hon visste om en 96-åring från byn som ska på Fyren till veckan - då får far ytterlgiare någon bekant där.

Nu ska Kerstin och jag starta vår sociala resa. Först till mor, sen till far och så ska vi inhandla. Kan ju tänkas att jag får byta matleverantör - Kerstin brukar vilja handla på Maxi. Mig spelar det ingen roll.

Men vi måste se till att lämna stan före klockan 15 - då hockeypubliken väl förorsakar lite trafikstockning.

Målkalas?

6-0 handlar inte om målkalas i någon bollsport utan är matchen mellan Reinfeldt och Sahlin. Hur mycket man nu ska tro den undersökningen. Men det är iaf det enda idag som är av någon som helst politisk dignitet.

Här går nu torktumlare och tvättmaskin. Och medan de gjort jobbet har jag röjt här. Så nu är jag snart redo att börja min turné.

Uppsving för Camebridge

Nu blir det uppsving för Camebridgemodellen, Camilla (hette hon så?) har halverat sin kroppsvikt - till 63 kg. Camebridge=pulvermetoden - den är bra - men man behöver inte äta Camebridge dyra soppor utan kan väl använda det betydligt billigare Nutrilett eller någon annan näringsdryck.

Uppsving för humöret blev det som vanligt när Anders Eldeman drog igång Dacapo - legender och refränger som underrubriken löd.

Vilkets ödets ironi att OA just idag hyllar kollektivavtalen i sin ledare. "Utan facket, kollektivavtalen och den arbetsrättsliga lagstiftningen utelämnas de enskila individerna till arbetsgivarnas godtycke."
Samma dag som det står klart att hans kompi(S)ar i stadshuset helt frankt ger vård- och omsorgspesonal en lönesänkning på mellan 900-1000 kronor netto i månaden." Saknas månne kollektivavtal?

Dessutom ljuger OA i ledaren då han hävdar att de som inte har kollektivavtal får skrapa ihop sina pensionspengar helt på egen hand. Själv har jag jobbat minst 20 år hos en arbetsgivare utan kollektivavtal och varenda pensionskrona är inbetald. Och aldrig har några helgtillägg eller andra förmåner ensidigt dragits in av arbetsgivaren. Bara för att småföretagare inte vill hamna i klorna på ofta politi(S)erade fackpampar innebär det inte att de är skurkaktiga.

Einar och Enar gratuleras - särskilt Björkqvist i Älvsbyn.

Tvätt, inhandling, besök hos mor och far står på programmet idag. Borde hinna med lite överklagningsärenden åt en kompis också.

Kreativt

Något måste göras åt det bristande engamanget för demokratin. Hendriks förslag tycker jag är superkreativt! Finns inget att förlora!

Förlorar helgtillägget verkar vårdpersonalen i Luleå att göra. Fullständigt helt makalöst - något som kommunen själv infört för att det skulle vara lättare att rekrytera. Men uppenbarligen har det gått prestige i frågan - och kommunal går ab(S)olut kommunledningens ärenden. Tyvärr tror jag att det är så att Rättvisepartiets inblandning i frågan har gjort att vanliga anställda inte orkar engagera sig. Själv har jag varit med och "motat Olle i grinden" minst två tillfällen. Nu verkar det dock bli tredje gången gillt?

Hemma är jag - och lär så förbli. Förhoppningsvis får jag väl lov att säga för mor var verkligen inte pigg ikväll. Men inget särskilt noterat i journalen.

Lite mat nu och kanske ett glas vin. Lite tvätt borde jag också åstadkomma. Och lite uppstädning.

Tam polisstyrelse

En tam polisstyrelse i eftermiddag. Ett avrapporteringsmöte som vice ordförande uttryckte det vid vår lunch med alliansbröderna och systrarna. En hel del intressant dock - kampanjen mot våld i nära relationer inte minst.

Tydligen funkade inte länken i mitt förra inlägg - om Anders Ågren - men den som vill se honom får väl googla själv.

Nu ska jag åka till mor på sjukhuset - men måste hem och stoppa i mig blodtrycksmedicin först. Huvudvärk tyder på att jag glömt ta den flera dagar.

Ågren Anders kommunalråd - Boden

Något förundrad blev jag att läsa rubriken - "Ågren Anders kommunalråd, Boden" - och något om trafik. Hann tänka tanken att det var någon ordförande i trafiknämnden som fått hybris och kallade sig kommunalråd.

Men nu vet jag - fast jag inte är på facebook.

kanske också ett sätt att klara rekryteringen av nytt ko(M)mularåd till Boden?


Grattis Åsa - och Anders

Tur man har vänner som förser en med senaste nytt. När man inte är med i Facebook - det är tydligen genom det man har dökoll.

Enligt en artikel i VK - har
Åsa Wikström (M) gift sig - med en Anders - Ågren - som sägs vara kommunpolitiker.

Gratulerar till er båda.

Men spekulerar? Om VK skriver om "en" så är han väl knappast kommunpolitiker i Boden? Äktenskap på distans? Fast Åsa bloggade ju tidigare - och nog är min minnesbild att det fanns både man och barn i texterna? Men det kan ju gå undan i svängarna nu för tiden.

Och löjorna har tydligen haft mantalsskrivningskampanj - numer (sen några år) heter det Kalix Löjrom. Själv skulle jag gärna hellre köpa löjrom från någon förort till Kalix - med kanske ett facilare pris än 1 490 kronor kilot. Annons från Kvantum.

Ser att Jörgen Eriksson återvänder till den "skyddade" sektorn efter ett mycket kort mellanspel på den komersiella marknaden. Efter att ha verkat i universitetsvärlden, hockeyvärlden, kommunvärlden så blir det nu länsstyrelsevärlden. Landstinget, tio kommuner och EU finansiering - låter som om det borde vara länsstyrelsen som håller i det.

Kan det vara någon slump att det är samma kommuner som står utanför - Kiruna, Haparanda, Pajala, Arjeplog - det här - som inte heller vill ha någon storregion - och som gärna vill behålla sina obs-platser? Det sistnämnda är en fortsatt het potatis - och av någon anledning vill inte Ögren spekulera i hur en kommande omröstning kommer att se ut.

Tidningarna är sena skriver både Kuriren och NSD. Inte här inte - men däremot är nättidningarna inte uppdaterade alls. NSD toppar med rubriken "Luleå lyfter länet" vilket väl inte torde locka in de kommuner som står utanför Invest in Norrbotten att hoppa på tåget. Det är väl så i "gruvruset" i Pajala - att Niska snarare vill se Luleå som en perifer förort till Pajala?

Nu "resan" mot jobbet - Polisstyrelse från klockan 11 sen.


"Hulken" känner jag

"Hulken" minns jag - men vem tusan är "Hunken" - "Hunken fabbe"?. Måste erkänna att hockeychattarna inte kändes särskilt stimulerande - vare sig intellektuellt, emotionellt eller stimulerande på något annat sätt.

Frågan om hallar för ungdomar stimulerar dock. Sunderby Sportklubb  får mycket stryk i media nu. För en ishall som inte anses hålla måttet. Men minns i sammanhanget att SSK iaf byggt en hall - Istidsprojektet - men det har inte stora Luleå hockey gjort! Där gick nog pengarna till några "hunkar" istället?

Och för övrigt har ju Mårten Ström skrutit över samarbetet mellan kommunen och SSK - men i motgångens stund har jag inte märkt mycket av den armkroken - mellan Mårten Ström och SSK? Nu ligger helt plötsligt hela ansvaret på en ideell förening och ideellt arbetande förtroendevalda?

"Munkbröderna" - Abbot(t)s till trots - ligger vi nu under mot Skellefteå med 3-0.

Känner mig lite småilsk ikväll - kan undra om det är fullmåne?

Skämt åsido - jag gjorde en del ärenden på stan - när jag kom till far vid 14-tiden så var han på väg till underhållning - linedance - så jag fick fortsätta min ärenderunda. Upp dit vid 15-tiden - en snabbis med överraskningar i påsen. Far frågade snabbt om det var Jokkmokkskorv - vilket det bland annat var. "Spe" mat på Fyren - måste stöttas med en korvbit (skratt).

Sen hem och sov 1 timme och 15 minuter till halvsex. Med kusin Kerstin upp till mor på "lasarettet". Hon är tämligen pigg - men ska tydligen får vara kvar över helgen eftersom inget hörts ännu. Vissa prover är skickade - men det handlar mer om infektioner än om hjärtat - iaf.

Kan någon tipsa mig om vilka dåligheter jag kan ge mig ut på - nu när jag uppenbarligen blir föräldrafri en hel helg?

Bara för söligt

Nu först kommer Sören Häggroth ärendet till sin upplösning. Rättsväsendet funkar ju alldeles för långsamt. Var det inte valåret 2006 detta uppdagades - alltså mer än 3 år sen?

Själv är jag lite sölig med att komma mig från jobbet - men nu ska det strax ske. Sen besök hos far och sen till mor. Den senare har beställt ett par varma sockar.

Ska nog far förbi Lindgrens dam och Handelsbanken också.

Misslyckat misstänkliggörande

Ett misslyckat misstänkliggörande av NSD. Maria Salmren är INTE släkt med nya socialchefen - om man inte räknar tillbak till Adam och Eva. Sossarna i Övertorneå är de(S)perata så det gäller nog att media är källkritiska.

Snart redo för take off.

Läkare med självaktning

En restreflektion från igår: varje läkare med självaktning pillar lite i mors medicinering. Igår hörde jag själv överläkaren säga till "kandidaten" (som kollegerna benämde den läkarstuderande tyskan) att nu ska vi ha is i magen och inte ändra i hjärtsviktsmedicinen - det här handlar om en infektion. Men när jag kom upp till mor igårkväll och pratade med sköterskan så fick jag veta att 2 mediciner ställts ut - efter att ha googlat så förstår jag varför. Frågan är om de motiverar det i journalen? Annars finns ju risken att nästa läkarbesök innebär att de sätts in igen? Får ringa oumbärliga Vivi.

Dagens namn är
SOFIA Mattsson - grattis till VM-guldet. En nyhet som NSD viktat som ettan-nyhet - vilket inte Kuriren gjort. Ska bli spännande att se hur löpen ser ut - och sedemera jämföra det med rubrik och nyhetsvärdering av manliga sporter typ hockey.

Fast enligt namnsdagslängden så är det Gerhard och Gert som har namnsdag - fast de namnen rosar inte min bekantskapskrets.

Jag konstaterar för mig själv denna morgon att NSD faktiskt är en mycket bättre tidning än Kuriren - nu när de jämförs i samma format. Börjar fundera på varför? Ser att NSD använders sig av mycket "citat" - typ det här -  i rubriker och underrubriker - det gör det hela lite mer personligt.

Däremot har jag ännu inte fått veta varför NSD inte lägger ut sina insändare på nätet? idag skulle jag gärna ha kommenterat den insändare som petar i Lina Ylivainios stöd för Styrman - men det blir ointressant när man inte kan länka.

Föräldrafri är jag ju fn så ingen hemtjänst på morgonen - men däremot måste jag åka förbi sjukhuset med en medicin till mor. Hon har en som är licenstillverkad och som sjukhuset inte kan få tag i inom rimlig tid. En för mor mycket viktig medicin.


TV-såpa?

När man läser om Mats och "försvunne" Linda så har det onekligen likhet med TV:s olika såpor. Ofta människoförnedrande - allt från de ganska oskyldiga såporna som var för ca 10 år sen - och som repriserades i det oändliga -  till dagens varianter av Robinsons.

Det är banne mig inte underligt om folk får för sig att man kan slå ihjäl med samma varma hand - folk uppstår ju igen när blodet bara utgörs av lingonsylt.

Men verkligheten är en annan - och drabbar så många helt oskyldiga.

Nu måste jag höra om morgonens kupp - har bara hört om det lite perifert. Sen ska jag sova - banne mig.

Puh!

Istället för en stilla frukost blev det ambulansfärd till sjukhuset med mor. Dock inte lika dålig som tidigare gånger - de tror att hon fått en infektion - troligen urinvägs. Så det blir inläggning på 43:an. Akutgeriatriken = obs-platserna ute i länet. Kan bara konstatera att jag har full förståelse för Buchts med fleras krav på dess bibehållande. Tänk om vi bott i Övertorneå?

Fick besked strax före tolv att det inte fanns någon plats förrän efter klockan 13. Så kusin Kerstin erbjöd sig att komma och vara med mor till hon kom till avdelningen. Tacknämligt.

Så nu har jag kastat i mig 1 hg kokt skinka och några brödbitar - redo att åka till jobbet. Sen besök hos far - för att återvända till jobbet.


Klart besked?

Klart besked från Östros skriver OA idag. Intressant är det att Östros nu än mer bekräftar att det är okej med jobbavdrag. Nu handlar det bara - enligt Östros - om att "lägga fram förslag som minskar klyftan i beskattning mellan pensionärer och löntagare". Inte längre alls oacceptabelt med jobbavdrag. Men oacceptabelt att NSD inte länkar ut sin ledare?

Tekla och Tea har namnsdag - 400 i Sverige tilltalas Tekla och hela 4 300 kallas Tea. Trots det känner jag ingen.

I sin godhet har nu landstinget i Norrbotten
gett privatläkarna tillgång till vaccin, sputor och spetsar. Men någon ersättning för att utföra jobbet får de inte. Tror mig sett att landstinget skulle ge privatläkarna samma förutsättningar som den egna personalen - innebär det att landstingets personal ska utföra vaccineringen på övertid - utan ersättning?

På tal om ersättning är det nog skäl att granska de 24 miljoner som konkursförvaltningen av Inexa kostat. Fast samtidigt tänker jag vad kostar den tillsynsmyndighet - TSM . som granskar slikt. Är det så att det vi vinner på karusellen förlorar vi på gungorna? i vårt överbyråkratiserade samhälle?

Måste säga att Linda Ylivanios utspel förvånar - inte bara sossarna - utan även mig. Det är möjligt att hon har rätt i sak- men i artikeln finns inte ett enda belägg för detta. Fö noterade jag av en slump att Mikael Styrman börjat blogga igen - en Allan - rätt lätt att identifiera är nu måltavlan.

Apropå förvåning noterade jag - hur minns jag inte - att Leif Wikman - fd socialnämndsordföranden -  nu utreder möjligheten att bygga trygghetsboenden i Luleå. Stimulansbidrag kom ju i budgetproppen. Snabbt marscherat av kommunen att redan ha upphandlat den konsulttjänsten?

Ja så får den här dagen då starta med en dusch - få se vad jag får höja på ögonbrynen för idag?

Hicka fick jag!

Hicka fick jag direkt - på min nättidningsvandring - när jag läste om "vilse på skolutflykten". Jens i Abisko med Saras klass!

För övrigt kom jag att tänka på en insändarkommentar i regionfrågan - "han" skulle aldrig rösta på en valsedel där Kent Ögren fanns med. Påminde mig om förra valet där sossarna smyger in Ögren genom att ha olika valsedlar i olika valkretsar. Alla utom Boden-Jokkmokk kan notera att de inte rösta på Ögren för han finns inte med på deras valsedlar. Lik förgrönat får de honom på köpet.

Enda garanten för att slippa KÖ är att rösta på något annat parti än sossarna!

Nu vandrar jag vidare på nätet!

En femma per kväll

En femma per kväll är pengar det också. Det kittlar i vinstnerven - Keno ger utdelning. Nästan varje kväll.

Och när jag kommer hem och har mail från Lisa - besviken över valresultatet i kyrkovalet - från Gerd full av entusiasm inför kommande lunchträffar med Liberala Kvinnor - och från Jens som mailar att han "strax är hemma" - trots att han är i Abisko på skolresa med Saras klass och kommer hem först torsdag kväll. Då får jag också "utdelning".

Annars nyss hemkommen från träffen med SV i Kalix. Jättetrevligt! Fick åka med David från Persön - där både jag och AG hämtade upp våra kalla bilar vid halvniotiden. Anna-Greta lotsade mig dessutom över bron så jag kom ned på "Luleåvägen" igen.

Något måste jag få i "krävan" - trots att det var middag klockan 17. Fläskkotlett, rostade potatisklyftor och grönsaker, grönsallad. Vi kan väl glömma bearneisesåsen och svartvinsbärsgelen?

Nu ska jag kolla nättidningarna - om något upphetsande återkommer jag.


Ministern sponsrar Bindefeld?

Måste erkänna att jag först for i taket - då jag såg att Nyamko inte skulle betala för sin resa. Trodde allra först förstås att det var i tjänsten. Men det handlar ju faktiskt inte om några skattepengar. Och tänker man efter - hur skulle det sett ut - rubrikerna - om hon betalat. Om han chartrat planet lär det väl kosta lika mycket om där åker 137 vänner - exkluderande Mona, Lena och Nyamko - eller inkluderande = 140 vänner. "Nyamko vägrar betala.." skulle förmodligen istället blivit "Ministern sponsrar Bindefelds 50-årsdag".

Nu ska jag iaf sluta jobba för idag. Har faktiskt rensat undan riktigt bra. Lite ärenden nu av det privata slaget - sen besök hos far. Och så Kalix vid 17-tiden.

Nätet = sant?

Det här TV-programmet ikväll borde jag se. Särskilt som jag lyssnade till en föreläsning i fredags av Stafan Hubinette. Som talade om den generation som inte känner någon annan värld än datorn och internet. I TV:ns begynnelse var beviset för att något var sant att man sagt det på TV. Får för mig att nätet är sanningen idag?

Dock är det ingen sanning att Tobias är utbildningsminister som NSD skriver idag - Forsknings- och högskoleminister ska det väl vara. Själv har jag svårt att komma ihåg i vilken ordning det ska skrivas. "Högskole- och forskningsminister"? - nä det första var nog rätt.

Vilket mörker det var i morse när jag hämtade tidningen. Men så hör jag på radion att det är höstdagjämningen vilket innebär att dag och natt är lika långa - det infaller klockan 23.19 idag för att vara exakt.

Mörker är det också att en arbetsgrupp inom Luleå kommun nu ska splittras. Tredje gången det sker enligt artikeln. Riske att kommunen får ett eget "Manstenfall" med stora skadestånd känns inte långt bort.

Förmiddagen jobb som vanligt. Kvällen ska ägnas åt förberedelser inför SV-stämman. Ska vara med på en träff i Kalix där norrbottens ombud är samlade. En del trevlig kompisar från förra stämman återfinns plus några nya spännande personer att möta.

Spaning - och kriminellt

Skulle bara gå in och skriva att jag gjort det - något kriminellt gott - inlagda tomater - gröna sorten. Det blev så iaf. Tre burkar - ganska stora - som ska glädja mor och mig hela vintern.

Efter väl förrättat värv kollar jag också nättidningen - och fick en bra fortsättning på det "kriminella" spåret - spaning.

Men kolla in - centerns tjänstemän -
Gunnel och Christina - de spanar åt olika håll för att hitta presumtiva förtroendevalda för centerpartiet! Christina åt vänster och Gunnel åt mitten med en dragning till höger?

Och tänk vilket väsen det var för nästan 10 år sen då vi i folkpartiet började med öppna nomineringar - alla etablerade partier tog avstånd - men nu är det tydligen ok?

Om valfriheten inom äldreomsorgen i Luleå skulle jag kunna säga både ett och annat. Det är inte nog med att du inte får välja någon annan utförare än kommunen - du har inte ens rätt att önska/välja vilket äldreboende du vill komma till. Socialismens rätta ansikte - man törs inte ens konkurrera inom egna monopolet?

Något gemensamt

Något gemensamt har de ju iaf - Sverigedemokraterna och Frimodig Kyrka - det exkluderande.

Visst är det skrämmande att Sverigedemokraterna nästan fördubblade sig - men det är ändå på en behagligt låg nivå - 2 komma någonting. I ett val där de verkligen gett järnet, valdeltagande lågt med stor möjlighet att få effekt.

Själv har jag kommit hem. Efter ministerlunchen var jag på jobbet till halvtre. Sen planeringssamtalet för far. Snabbt avklarat och så tillbak till jobbet - till halvfem. En snabbis till Kvantum. Förbi mor som precis ville upp - en halvtimme innan hemtjänsten skulle komma. Men det fixade jag förstås.

Nu ska jag egentligen sylta/lägga in gröna tomater - men...

Missade ministern

Ja inte fysiskt - vi har kramats Tobias och jag. Men jag glömde fotografera för bloggen. Thomas hade visst tagit EN säger EN enda bild.

Men dagen har avlöpt väl - våra kompisar från alliansen dök upp till presskonferensen liksom ett ganska rejält pressuppbåd plus en hel del universitetsfolk. 

Tobias och co dök också upp i tid till vår interna lilla lunch - ett trevligt litet sällskap om cirkus 15 personer - alldeles lagomt för rummet hos SV som vi lånat.

Ett särskilt tack till Gerd som fixat det mesta i vanlig ordning.

Nu ska jag iväg på vårdplaneringssamtal för fars räkning. 

Dåligt genrep

Kyrkovalet blev ett dåligt genrep för allianspartierna. KD stod still medan övriga 3 backade. Men visst är det så - skrockfullt sett - att genrepet ska gå dåligt för att preminären ska bli bra?

Eftersom jag inte känner någon Matteus så får jag passa på att reparera en försyndelse sen i går. Grattis till Lisa på Västbacken - fast ett sms-skickade jag även om jag glömde att gratta på bloggen.

Äntligen en cykelväg - tror man i Bensbyn. Inte för att jag vill grumla glädjen - men här där jag bor har vi nu väntat i dryga 20 år sen beslutet togs. Kanske kusin Kerstin får ta kontakt med Margareta Lindbäck och hör om regeringens infrastrukturpengar kanske räcker till våran väg också? Vägen har dock inte ens kommit till nättidningen än.

Men storvinsten närmar sig - nu har en fd granne - Sören Juntti - skrapat fram 200 000 kronor. Själv har jag glömt att kolla Lotto - kan undra om potten är kvar?

Inte vet jag vem Poul Bundgaard - men klokt är det det han säger: "Livet är den största gåvan. Det är bara tråkigt att så många aldrig hinner packa upp det riktigt"

Men Tobias Krantz känner jag - idag kommer forsknings- och högskolministern till stan - presskonferens med presentation av regeringensbudget klockan 10.15 ute på universitetet. Sen får vi rå om Tobias någon timmer internt i partiet också.

Nu blir det dusch.

För sent..

..att gråta över den här kvällen. Klockan 20.00 var sista chansen att upprätta en "connection" med Gud - dvs rösta i kyrkovalet. Så skyll Dig själv?!

Tomas Deutgen härjar fritt i P4 ikväll - men något dansbandstjosan. Men trevligt är det - Hälften så kär - gammal nostalgisk klassiker - men mer från mor och fars tid än min. Men ikväll var den med i någon form av nytappning? Nästan så jag längtade efter att dansa!

Nu har jag fått lingon från B - alldeles för mycket - en Ica-kasse full - desstuom redan paketerade i plastpåsar färdiga för frysen.

Har pratat med Gerd - läget under kontroll som alltid när hon är med. Thomas och jag har också checkat av. Och Thomas har checkat av med Johan.

Apropå dans så  tror jag det är massagefåtöljen som gäller nu - "vintringen" har tagit på gammelkroppen!

Till vallokalen - 2 ggr

Jodå jag har faktiskt varit till vallokalen 2 gånger - först och röstat själv på morgonen. Och sen och budröstat för mor - då tillsammans med kusin Kerstin som fick vara vittne till att mor röstat på egen hand och av egen fri vilja.

"Vintrat" färdigt hos föräldrarna på förmiddagen. Sen 12-kaffe. Och därefter besök hos far. En sväng till jobbet och en sväng förbi en kompis och hämtat in en handling jag behöver för lite överklagningar i veckan.

Ja sen var det något lite jag inte gjort i "vintringen" - och så röstning. Lite mat och så. En liten tupplur men då ringde kompis B och skulle komma med lite lingon till mig.

Så nu väntar jag på henne. Sen måste jag ringa Gerd, Thomas och Johan.

För övrigt hade jag väntat mig lite bilder från
alliansens framträdande på Sergels torg igår - men det verkar sparsamt. Bra betyg för Jan Björklund att Ohly tycker att han är en ohederlig politiker.

En chans på 4,2 miljoner

Samma rad två veckor i rad på ett statligt lotteri. Chansen att det ska bli så är en på 4,2 miljoner. Kan undra hur stor chansen är att det ska vara min rad och att den den återfinns på min 10-veckors kupong. Det kanske blir en på miljarden eller så - men chansen finns. Jag har glömt att kolla Lotto - men "miljonerna" kommer ändå så småningom - spelat på spelkort.

Idag röstar vi i kyrkovalet - en bra rekommendation är att välja FiSK - listor - vit, rosa och gul. Och även en blå i Domkyrko och Örnäset.

Nattens drömmar var av de något mindre angenäma slaget. Det snöade kraftigt när jag öppnade ytterdörren och så handlade det om ett polisingripande - dock av det mindre allvarliga slaget. Så det var med viss förväntan jag gläntade på ytterdörren - men varm - ganska iaf - luft kom emot mig - och intet vitt på backen.

Men det påminde mig om att jag måste "vintra" färdigt hos föräldrarna idag. Vilket bland annat innebär att jag ska plocka ned de resternade gröna tomaterna. Och lägga in dem - men jag har tappat mitt favoritrecept?

Men i vanlig ordning börjar med frukost hos mor.


1/8 i luleå

Tydligen har manifestationer för Dawit Isaak genomförts på 8 platser i landet - minst. En av dem i Luleå. Fick vänta länge på våra lokala medier - men nu har jag iaf hittat något om det i NSD.

Så först sov jag till klockan 18 - drömmen var så härlig att jag inte ville vakna 17.30 som tänkt. När jag drömmer så ljuvligt så får jag tankar till att livet kanske levs i flera dimensioner?

Sen har jag varit och inhandlat till mor. Hämtat valsedlar om ombudspaket som mor ska använda i morgon.

En del sociala kontakter ikväll.

Och nu känner jag mig nästan mogen för Skalmans sovklocka. Lite hungris är jag men...

Resumé av dagen

Efter frukost blev det lite sopkörning - sånt med producentansvar ni vet. Inhandling på kvantum. Lite jobb för nomineringskommitténs räkning.

Sen hem till mor och gjorde henne i ordning. Klockan 13.00 kom HK-bussen. Efter lite felkörning av henne. Nu fick jag se kartan - den som tillhandahålls på bensinstationer och sånt. Skräddarsvägen är helt felutritad - måste nog få mig en sån karta.

Allt nog har vi varit och hälsat på far. Han var vid gott mod och ville tala mycket jakt och hundar. Hem med samma buss klockan 14.45. Hann hjälpa mor till toa - men så kom M+M från hemtjänsten och då sa jag upp mig och gick hem.

Mötte kusin Kerstin som kom hem från Haparanda. Det hande funkat tidsmässigt bra med Haparanda bussen och sen bussen till Sunderbyn.

Nu ska jag lägga mig och sova i 2 timmar - sen ska jag ringa Gerd som jag sett har sökt mig - hon måste ha ringt precis då jag höll på att baxa in mor i HK-bussen. Sen ska jag nog dra en repa till till stan - måste hämta valsedlar och ombudskuvert.

Rekommenderat

Det var det här jag rekommenderade - det Ludde Wästfelt skriver om på Kuriren. Tyvärr kommer jag inte själv att kunna delta - HK-bussen kommer kl. 13 och jag måste göra mor färdig till dess. Men mentalt är jag med.

Full i skratt kan jag bli åt att fru Anna Anka blivit hett slagträ i den inrikespolitiska debatten i Sverige. Nu tar Göran Hägglund avstånd från henne - liksom KD:s kvinnoförbund. Fru Anka passar nog bäst i fablernas världe - i Ankeborg.

Nu ska det bli dusch.

Hilda Fredrika

Fredrika har namnsdag idag - så hetter min farmor - Hilda Fredrika. Född 1874 för - för 135 år sen. Någon annan Fredrika känner jag inte - trots att det finns ca 6 900 som heter så?

Härligt som vanligt när Ca Capos signatur drar igång - en behagligt lugnt sprider sig i kroppen. Drömmen om Elin är ju inte dålig på att värma upp den heller.

Pateti(S)kt att Kommunal Norrbotten annonserar om att Du ska "rö(S)ta med hjärtat". Jag kan undra om kommunals medlemmar i Luleå tycker att det är mycket hjärta i att sänka lönerna för vårdpersonalen med cirka tusen kronor i månaden?

Sahlin och Adelsohn-Liljeroth dom åker på fest istället för att spurta i kyrkovalet ver Expressen att berätta.


Oponionsmätning igen. Henrik Brors i DN verkar ha sett för mycket fotboll. Eller så är det mittfältet som inspirerat till "vildsintanfall", "20 minuter kvar av halvleken", "ytterflanken" med mera. men för att travestera annan idrott så är det positivt iaf att loppet för regeringen verkar långt ifrån kört.

Och idag manifesterar alliansregeringen vid Sergels Torg. Våra gruppledare i  kommunerna och landstingsfolk som är på konferens är "tvångskommenderade" dit på väg hem från konferensen.

Lite långt för dig och mig att åka dit - men jag kan varmt rekommendera en annan viktigt manifestation som äger rum i Luleå - för Dawit Isaak.

Själv ska jag försöka ordna så att mor kan åka och hälsa på far på Fyren - så får se om jag kan pricka in manifestationen.

Nu frukosttime! 


"Långnäs 13-9-70"

Ett litet vitt kuvert med handskiven adress väntade mig när jag kom från Kalix. Moster Gunilla från Bollnäs. Hon hade städat sin brev- och vykorts samling och hittat ett brev som jag skrivit den 13-9-70. Då Jens var 11 dagar ung. Namnfrågan diskuteras. Jens Ronny var arbetsnamnet - och pappan Roland förordade tilltalsnamnet Ronny (efter Pettersson - racerföraren) medan jag höll på Jens. Och ni som har facit förstår ju att jag vann - men det berodde mindre på mig än på att vi i samma veva fick veta att grannens pojk - 1 år gammal - hette just Ronny. Präktiga faster Henny tyckte han skulle heta Bertil - efter någon son till någon präktig kamrer vid "kommunalhemmet" om jag inte minns fel.

Noterar också att jag på den tiden skrev Ylwa med W. Efter mycket tjurighet - att alltid ändra Ylva till Ylwa på officiella handlingar så blev det så. Men ni ska vet hur mycket energi jag fick lägga ned på att få bort W.

Jag är himla trött ikväll - efter "hemtjänsten" i morse drog jag till Kalix strax före 9. Och kom hem halvåtta ikväll. Och då var det ju läge för en "titt"(som hemtjänsten skriver när de bara tittar in och event. hjälper mor till toa). Men det har varit en riktigt bra dag på Kalix Folkhögskola - möjligen med för mycket poäng intag. En får avstå vinglaset ikväll.

För övrigt blev det Peder som andra namn för Jens - dubbeldanskt utan att det fanns någon mening med det.

Nu ska jag försöka orka med att ringa kusin Lars i Umeå.

Smakat på "riset"

Nu har jag smakat på det - riset eller gisslet - att skrapa bilrutorna fria från frost. Måste ju ha varit kallare än det kändes när jag hämtade tidningen. Ett bra lager på framrutan.

Nu ska jag svänga förbi mor och sen mot Kalix. Måste komma ihåg att ringa Karin om antal beställningar till måndag. Och Anne om att komma ihåg tågbiljetten.

Nu hörs vi nog först sent ikväll.

Frostigt

Det var frostigt på brevlådorna i morse - vad jag vet bara andra morgonen det är så denna höst. Första gången var redan i mitten av augusti - då "perkårn" frös.

Frostigt beteende har landstinget gentemot
privatläkarna - förväntades jobba gratis med att hjälpa till med vaccinering - och den privata vårdpersonalen skulle heller inte prioriteras för egen vaccinering. Nu har landstinget ändrat sig - även privat vårdpersonal ska prioriteras  för vaccinering. Vi får väl hoppas att omvändelsen  också innebär att de får betalt för utförda vaccinationer. För landstingets egen personal kan nog knappast förväntas göra det utan lön?

Tolkningen av kommerskollegiums utredning av regionfrågan fortsätter att förbrylla - regiongurun Jan-Åke Björklund hävdar att "Regionfrågan i Norrland är inte död".

Gårdagens snackis - bland annat bland de 25 kvinnor som mött upp till föreläsningen om brästcancer - var Anna Anka. Nog måste det väl vara ett utslag av "streckskräck" - fyra procent - som gör att KD sträcker fram medlemsblocket. Jag kan bara vidimera att moderatkvinnornas Magdalena Andersson nog ger uttryck för hur de flesta jag känner reagerat. Antingen vill AA riva upp en storm och har himla roligt åt alla reaktioner. Eller så är hon korkad!

Idag är det "jungfrumöte" - första styrelsemötet med Kalix Folkhögskolan - live på plats. Och det är planerat att hålla på till någon gång framåt kvällen - sista passet startar 16.15.

Det var riktigt roligt!

Jag har också fotograferat korgarna med äpplen som Sara, Lisa och jag plockade ihop. Men Lotta hann före.

DET tyckte dom var riktigt kul - att få skaka ned äpplena och också att klättra upp med stege och ta ned de envisaste rackarna.

Notera även morötterna på bild - det är också min skörd. Och den som inte ätit hemodlade morötter vet inte vad riktiga morötter är!

För övrigt undrar jag vad dessa speciella fruktkorgar av spån kallas?

En vacker dag...

Hoppas ni uppmärksammade punkterna.. - det har iofs varit en fin dag idag - vädermässigt. Och lunchföreläsningen var toppen!! Bortsett från att jag nu närmare mig kulmen för risken för bröstcancer - 63 år.

Men punkterna ... kom sig av att jag på Expressens nätupplaga först fick upp en märklig reklam med en miniräknare i fokus. När jag försökte mota bort den rackaren så dök reklamen för Blossa upp - fast där var jag tvungen att uppge ålder och eftersom jag inte fyllt 20 än.. Nä jag vet inte men jag skulle tydligen inte bli insläppt jag som fortfarande känner mig som 17.

Men en vacker dag kommer jag slå näven genom skärmen - dom kränker mig när det poppar upp reklam som jag inte vill ha!

Efter lunchen jobbade jag ett tag - till 14 tror jag. Sen besök hos far på Fyren. Ganska intressant egentligen - man får insikt i den kommunala verksamheten från ett annat håll än politiken (fast det har jag haft hela livet vilket retat gallfeber på de styrande många gånger) - och dessutom träffar man många intressanta människor i samma situation som en själv - med åldriga föräldrar.

Just nu upprör det mig mest att man försöker avskaffa helgtillägget för personalen inom vård och omsorg. Och nu kommer man att lyckas. Facket är köpt och går ut med en enkät som ingen begriper vad den går ut på. Inget alternativ där man säger nej till indraget helgtillägg. Och förmodligen kommer enkäten att konkurrera med kyrkovalet om dåligt deltagande. Skulle inte media kunna intressera sig för denna politiskt styrda enkät? Jag måste nog ut på Facebook för att någon ska lyssna på mig?

Skulle vara intressant att se vilka politi(S)ka poster nuvarande styrelse inom Kommunal kommer att ha efter nästa val? I förra valrörelsen sprang huvudskyddsombudet ut på nattliga studiebesök med socialnämndens ordförande och skrämde medlemmar om vad som skulle hända om "borgarna" fick makten. Det skyddsombudet steg i graderna efter valet!!

Det sorgliga är att detta ytterligare urkolkar tilltron till demokratin!

Annars är det bra - jag är urbota trött ikväll. I morgon väntar styrelseuppdrag på Kalix Folkhögskola.

Välkommen!

     

 

       

              

 

 

Liberala Kvinnor inbjuder till föreläsningslunch i

landstingshusets restaurang, La Veranda, torsdag den 17 september, kl. 11.30- ca 13.00

 

 

Med Angelica Pannes, överläkare, Sunderby sjukhus. - ”Bröstcancer i Norrbotten”.

 

Vi vill gärna ha med dig på föreläsningen, men vi vill också att du anmäler dig. Ta gärna med dig din respek-tive eller några vänner.

 

info@folkpartiet.nu eller tel. 0920-120 79. gerdniemi@telia.com eller tel. 0920-694 08,

alt. 070-660 61 89.

 

Var och en bekostar sin lunch (70:-). Du är varmt välkommen!

 

 

Arrangörer:                                           

Liberala kvinnor Luleå

Studieförbundet Vuxenskolan


Bananintagsetikett

Var ju någon tävling om att adoptera ord - eftersom "oomkullrunkelig" redan var upptaget tror jag att jag väljer "Bananintagsetikett" - även om jag knappt äter banan och absolut inte skulle skala hela. Dock ska jag erkänna att jag gärna äter pizza med händerna - bryter bitar och smaskar i mig. Men när man betalar 350 kronor i månaden till Viktväktarna har man absolut inte "råd" att äta pizza - även om den är gratis räknad i pengar.

Namnsdagsbarnen heter Hildegard och Magnhild. Mina tankar går till anrika Östlingsskoaffär i Gammelstad där en av de två gamla damerna som drev butiken hette just Magnhild. DET var en affär med personlig service och charm. Damerna kunde få leta länge innan de hittade paret i samma storlek. Oförglömligt minne är den halvätna franskbiten som den gamla trötta blandrashunden lämnat kvar på den slitna gröna heltäckningsmackan.

Apropå grattis så är det inte så ofta nu för tiden som förlovningsannonser berör - oftare dödsannonserna - idag tror jag att jag absolut känner Pernilla och Mattias som förlovat sig på Gråsjälören. Det måste väl vara en återförening? Eller hur Thomas - har du någon inside? Och skulle det mot förmodan vara några namnar - så stort grattis iaf.

Dragning till varann - säkert - men vem som är dragplåster till vem kan man ju tvista om. Dock är väl ett säkert att ett visst klientel kommer att göra en förflyttning från riktning Stadshuset till riktning Järnvägsstationen.

Idag ska jag annars leva efter ordspråket som Henrik Rundgren levererar på NSD:s insändarsida idag: "Fråga dig inte vad du borde göra, fråga istället vad du skulle älska att göra". Fast man kan ju vända på det också - älska det du gör - lev i stunden.

För övrigt är det lunch med liberala kvinnor idag 11.30 på Landstingshuset. Föreläsning om bröstcancer. Ska återkomma med namnet på föreläsaren. Öppet för såväl män som kvinnor - såväl medlemma som icke medlemmar. Kom du också!

I skuggan av...

I skuggan av dömda "krogkungar" drunknar positiva nyheter. Jag tror jag letade efter någon sådan idag - positiv nyhet. Låt oss därför glädjas åt att nattklubbschefen (vars namn jag inte ger mig på att stava) på Bryggis AB blev frikänd.

Min intuition sa mig att han talade sanning. När jag läste att han frivilligt återvände för att få sin dom prövad blev jag glad men lite orolig. Skulle snåriga juridiska spetsfundigheter löna honom illa?

Själv har jag för ovanlighetens skull problem med att jag är för pigg på kvällen - tänk er klockan är 23.45 och jag har inte ens lagt igen ögonlocken för en kort sekund!

Kom ihåg att rösta på söndag - i kyrkovalet. Efter att ha sett och hört SD:s lokala kandidat från Vittangi - Bengt Moutka - känns det än mer viktigt!

Okritiskt galna?

Vad var nu rubriken - stöd för Stornorrland. Som fan läser bibeln. Var hittar man det stödet? Kommerskollegiums uppgift var - om inte jag minns fel - att se vilken konstellation som stämde bäst mot Ansvarskommitténs kritierier. Och det var väl ingen överraskning att det skulle bli en 4-länslösning. Men om grunden - Ansvarskommitténs slutsatser var fel - då blir hela bygget galet!

Och vem tror att regeringen ska ge ett svar på en fråga som ingen ställt? Det finns ingen ansökan om att bilda en region med alla fyra länen! Den ansökan som "Kenta & co" står bakom handlar om 2,5 län.

Då är det glädjande att konstatera att min favoritcenterpartist (näst Frank - men han hör aldrig av sig?) dragit de rätta slutsatserna. Låt oss börja med en region Norrbotten - och fortsätta samarbeta med de andra norrlandslänen på det sätt som sker idag - på ett alldeles utmärkt sätt. Dock spretar det något inom centerpartiet när man läser Camillas blogg?. Men engagemang och tilltro till egen förmåga att förändra världen (= regionen)  saknas inte. Det är härligt på sitt sätt.

Men nog måste man vara "okritiskt galen" - liksom media - om man räknar Västernorrland utan Sundsvall och Ånge som ett helt län? Det krackelerar mycket innan man kan räkna hem ansökan som ligger som en 3-läns lösning.

Vi kan väl ändå kosntatera att vi i Folkpartiet Norrbotten som ska fastställa landstingslista/listor - inte regionfullmäktigelistor - den 14 november ligger ganska rätt till?

Annars har dagen förflutit som vanligt - efter jobbet inhandlande av en bit Jokkmokkskort , 1,5 centimeter  - . pärondricka och ett päron. Med detta i bagaget besök hos far på Fyren. Allt väl där - han trivs riktigt bra med Erik och andra kompisar.

I morgon fortsätter äventyret.

Palten som lockar?

Kungen ska komma till Piteå - igen. På fredag ska han inviga en bio-DME anläggning. Är det möjligen detta som handlar om svartlut? Som Leif snackat så mycket om så länge?

Är det möjligen palten som lockar kungen att göra två besök så här på raken. Kanske var den fyrkantiga modell av palt som han bjöds på senast lockar?

Och så får vi hoppas att landshövdingen inte gör sån där volt som senast och att han inte ser lika sur ut som på bilden som illustrerar denna

(S)urt sa räven

(S)urt sa räven - personifierad av Mona Sahlin - om regeringens satsningar i budgeten.

Nu har Storregionrapporten från kammarkollegiet offentliggjorts. De sågar det förslag som Kent Ögren och Norrbottens landsting driver på alla punkter och ger en tydlig bild av varför Fp:s hållning om att det inte ska bli någon Regionbildning i norra Sverige förrän väljarnas har fått säga sitt i nästa val är den rätta.

http://www.kammarkollegiet.se/pressfiler/regionkommuner_i_norra_Sverige.pdf

Är nu anländen till jobbet. Äventyret fortsätter.


Sneleenden, gapande munnar och "sovande"

Fråga Thomas - som då och då försökt ta gruppbilder på oss. Hur många klick det kan bli innan alla är någorlunda grimasfria. Ofta är det något märkligt sneleende, en halvgapande mun eller "sovande" ögon. Så jag tror inte Carl Philip sov särskilt djupt, Expressen frågar sig "Vad hände här Carl, Philip?" Nä jag skrev inte av fel - ett komma hade hamnat på ett något lustigt ställe.

Man ska inte frossa i andras olycka - men nog känns det skönt att domen fallit mot Johan Isaksson. Handläggningstiden från Hovrättens sida har varit oförsvarligt lång - man konstaterar också att den långa handläggningstiden endast delvis beror på Isaksson (sjukskriven). Detta tillgodoräknas honom i domen.

Ser att skatteskulden är på 2,8 miljoner och enligt Johans uttalande preskriberas en del av de pengarna om ett år. Fast det kan väl inte vara möjligt?

Om Hovrätten segat ovan så har polisen och dess ansvarsnämnd varit välgörande snabba och tydliga. Redan igår hade de meddelat vilka konsekvenserna blir för polismannen som missstänks för grov kvinnofridskränkning - om han fälls. Det blir sparken - sorgligt för den enskilde - men absolut nödvändigt för tilltron till rättssamhället.

Jag har sökt efter något roligt att skriva om utan framgång. Kul iaf för DAGA att hon har namnsdag i dag - Lindfors - tillsammans med 499 till som har Daga som tilltalsnamn. En kvinnlig form av DAG - eller så är Dag en manlig form av Daga?

Nu startar förberedelserna för ännu en spännande dag i livet - eller som Rolf N skriver i sin "hörna" - Äventyret fortsätter. Vare sig Kurirens sökmotor eller Google kunde hitta dagens hörna men förra veckans avslutas säkert på samma sätt.

Rena tomteverkstán

Läkarbesöket blev rena tomteverkstan - ni vet - på Kalle Ankas julafton då man spottar ut dockor och stämplar dem i baken - godkänd!

Så blev mitt läkarbesök i dag. Alla värden var bra! Lite förhöjt värde för urinsyran (gikt!). Blodtrycket 148-78  - vilket borde vara 140-78 för att vara riktigt godkänt. Men JE säger att jag har "vitarockenblodtryck" dvs högre när han tar det på kliniken än när jag har dygnsmätning. Sänka 16 vilket är godkänt. Mitt EKG bedömdes som "PERFEKT"!

Glömde dock att "häckla" honom för det kaxiga uttalandet han hade - när allt mitt onda började - att han minsann inte skulle lämna mig utan diagnos? Men dock är det väl så att på en skala 1-10 så ligger jag nog nu på 8 - om 10 är bästa läge!

Kvällen har annars gått åt till ett antal sociala telefonsamtal.

Hör av mig i morgonbitti!

 


Rejäl målgruppsmiss

Det kan man säga är en rejäl målgruppsmiss - sms om klamydia till pensionärer.

jag har iaf prickat jobbet - och hunnit med dagens väsentliga - kaffe och Piteåtidningen. Men måste säga att jag faktiskt bara bläddrar i den sistnämnda. Borde väl läsa lite Bubbe-ledare - någon har jag skummat.

Nu arbete till halvelva - sen läkarbesök - och sen blir det lite jobb till. "Toppar" eftermiddagen med besök hos far på Fyren.

Valde vänster

Det väckte viss munterhet på posten igår när jag stod som åsnan mellan två hötappar när jag skulle välja kassa. Munterheten steg ytterligare när jag valde vänster - kassa.

Valde vänster gjorde man även i Norge - de
rödgröna verkar ha segrat. Nu har jag inte följt med så noga men det känns som om man inte har lika snabb och exakt rösträkning som vi har. Har sett uppgifter om FrP att de backade något men nu hör jag på TV att hon partiledaren påstår att de gjort sitt bästa val någonsin?

Vänster visar för övrigt sitt rätta ansikte i Boden - Låt Bodensarna välja" säger Bo Strömbäck men kräver samtidigt folkomröstning för att bestämma om Bodensarna ska få välja. Så kan bara en sann kommunist resonera!

Vid sidan av "vänster" är det arenor som är på tapeten. Inte bara "Arenasåpan" i Boden utan också Pontushall, Ishall i Sunderbyn, Gammelstads IP.

Sixten Jernberg blir staty hör jag på regionala nyheter från Dalarna. Intervju med Sixten - nyss fyllda 80. Härliga minnen från sportradiosändingarna på 50-talet.

Idag gratulerar vi Sigrid och Siri - en särskild tanke till hon som är född 040404.

Nu dusch, frukost, jobb och läkarbesök.

Mor är rar

Mor är rar - och far är på Fyren. Flytten från sjukhuset gick över förväntan. Överväldigad av vilken empati som finns inom omsorgen - allt från hemtjänst, över sjukhus och till korttidsboenden. Men också bara gapar jag över vilka brister det finns. Enkla såna - som inte skulle kosta något att åtgärda. När far kommer Fyren är det till exempel ingen enda som vet vilken diagnos han har. Och då är det så att med hans diagnos - LBD - att det finns  många enkla förhållningsregler som undviker konflikter av olika slag. Och blir det fel - så kan det sitta i länge och förorsaka onödiga problem för både personal och brukare (som det så fint heter).

Nåväl också denna dag har runnit undan. Flöt väldigt bra med mors besök på ögon - bortsett då från att det inte fanns så mycket att göra åt hennes dåliga seende. Ingen starroperation än - för stor risk - då hon bara har ett öga att spela med.

Sjukresan funkade mycket bra - snabbt hemkomst - och kusin Kerstin mötte upp. Så vi kunde entlediga hemtjänsten för lunchbesöket. Kombinerad lunch och tolvkaffe blev det.

Och så sen far och flytten.

Men visst fanns det saker som fick adrenalinet att åka runt. Tänk att Taxi har egna parkeringar en bit bort från entrén. Dom är oftast lediga. Jag misstänker att dom är till för taxi som till exempel kommer fårn Haparanda och som ska stanna och vänta. Men var stod dom idag - jo på 15 minuters parkeringen - klockan 11.15 då jag lämnade sjukhuset och klockan 13.15 då jag lämnade det för andra gången.

Hann in en sväng på jobbet efter att jag lämnat far på Fyren vid 14-tiden. Sen har jag varit dit en gång till - hade ju förstås glömt bort att de ska ha egna mediciner med dit.

Nu ska jag koppla av en stund - får se om jag gör någon omvärldsbevakning - och härsknar till.

Bakom rubrikerna

En flashig första sidesrubrik - tjuvgods i tältläger. Ibåda tidningarna tror jag - men Kuriren var först på plats. Idag är det små notiser "Alla från tältlägret frigivna" och söker man i texten så kan man på slutet läsa "Inga brottsmisstankar kvarstår". I NSD kan man i en liten vänsterspaltare läsa - "Stöldgodset" var bara skrot - alla på fri fot. Av alla rubriker och all trycksvärta bidde det inte ens en tumme. Hur kan det bli så fel? Tänk er själva vilken kränkning om ni skulle bli oskyldigt anhållna och uthängda?

I Kuriren finns en artikel på sidanA7 om en häktad som får ersättning för lidande - för att "han" suttit anhållen och häktad - mannen friades och får nu 9 000 kronor i ersättning. Ska vi gissa att gänget ovan inte får ett nickel - och måhända inte ens en ursäkt?

Idag gratulerar vi IDA - i Älvsbyn, Hendriks Ida och syster Ida på farsavdelning till exempel. Namnsdag för cirka 46 200 som har det namnet - varav  ca 25 600 som har det som tilltalsnamn,

Inget tryck på morgonen att skriva av mig. Har en ledig dag idag. Ska med mor till ögon vid 09.30 tiden. Sen ska far skrivas ut från 43:an och föras till Fyren - men det känner jag att jag skrev redan igår.


Om Obama - och lite till

Intressant - och otäckt - att läsa om reaktionerna i USA i spåren av Obamas sjukvårdsreform. Det är ju svårt att politiskt översätta USA till Sverige. Det har ju nästan varit så att Obama (liksom Kennedys) omfamnades av hela det svenska politiska spektrat. Vem minns vem som var "högerns" presidentkandidat i USA? Vars valrörelse följdes intensivt av "ungtuppar" från Muf - och som inga "nya" moderater - vare sig unga eller gamla - bloggar om numer!

Historielösheten är mänsklighetens värsta fiende. Det kan man ju bland annat se av SD:s opinionsframgångar. Min far har berättat för mig om vilka som flaggade i Sunderbyn när Hitler hade framgångar. Det är ingen slump att jag blev liberal.

Obama kan trösta sig med att en av de stora reformisterna i Sverige - Karl Staaff också blev utsatt för "högerns" attacker. Historielösheten präglar i lika hög grad socialdemokratin - ingen på Bommersvik får lära sig vilken betydelse liberaler hade för utformningen av svensk demokrati och  svensk välfärd!

"Sedan kung Gustaf V i sitt tal till det så kallade bondetåget i februari 1914 (se borggårdskrisen) öppet tagit avstånd från regeringen blev Staaffs ställning ohållbar. Inför det följande valet utsattes Staaff för en intensiv smutskastningskampanj, symboliserad av askkoppar där överklassen kunde aska av sina cigarrer i Staaffs ansikte (en sådan finns utställd på Hallwylska museet i Stockholm)."

Ovan är citat från Wikipedia om Karl Staaff. Askkoppen gjorde djupt intryck på mig som ung. Möjligen får Obama värre saker än askkoppar nu - men vi får hoppas att framtiden ger honom upprättelse.

Ljuset i mörkret är utan tvekan barnbarnen - i dubbel bemärkelse. Igårkväll fixade Sara byte av glödlampor (de får väl inte kallas så längre - lågenergilamporna) i mina takarmaturer. Lisa och jag bar in stegen - och Sara klättrade. Brandvarnaren - som legat på bänken ett längre tag - fixade hon också.

I morgon är jag ledig från jobbet - en dag i föräldrarnas tjänst. Först mor till ögondoktorn och sen ska far få lämna sjukhuset och åka till 5:an på Fyren.

Om Gud vill så skriver jag väl i morgonbitti också. Det måste vara det annalkande kyrkovalet som får mig att blanda in Vår Herre! Rösta ni också - var rädd om demokratin - det finns många krafter som hotar den!

Sovklockan

Just hemkommen efter först en tur till Västbacken, sen jobbet och så sjukhusbesök hos far. Mellan de två sistnämnda hann jag också på en snabbis till mor.

Egentligen borde jag göra en omvärldsbevakning på nättidningarna - men sovklockan har ringt. Sen måste jag faktiskt jobba lite.

Sturar

Grattis till morbror Sture i Bollnäs och till Birgits Sture i Murjek (och Sunderbyn).

Plus i opinionen

Opinionen spretar skriver Expressen - men jag noterar iaf plus i båda för fp. Och idag väljer vi att tro på Skop för där leder alliansen och fp har 9 komma någonting.

Nu är flickorna SÅ hungriga - för att jag inte ska blockera datorn.

Så jag hör av mig framåt kvällen då tjejerna är återbördade till Västbacken.


Ockuperad!

Ockuperad - av mina barnbarn! Ingen egen tid att tycka något. Men det är ganska angenämnt!

Lite "twitter"

Ledig på måndag - så lite jobb idag. Nu mot Clas Ohlson. Sen Kvantum. Sen sjukhuset. Sen ska jag nog möte Sara och Lisa i stan. Undrar om Lisa har fiolen med sig?

Ljuva september

Ljuva september - ska vi minnas i november sjunger Östen Warnebring (var det verkligen han?) i Da Capo. För oss som varit ut och hämtat tidningarna känns det som lite falsk marknadsföring. Rätt kylslaget - iaf för att gå i bara "särken".

Markkontrollen mötte
Christer Fuglesang med ett "Välkommen hem" - instämmer - började kännas lite otäckt att landningen sköts upp. Fascinerande att rymdfarkoster numer nästan ser ut som vilket flygplan som helst. "Charter ut i rymden känns inte långt bort - men jag avstår min plats.

Brutna löften - vallöften i det här fallet - är förstås aldrig bra. Men jag tror Jan har rätt när han hoppas på förståelse för att maxtaxan inte sänks  i det ekonomiska läge som är. Och själv blir jag förvånad att man bara prata om fritids - dagis då?

Fyra centimeter sen 5 februari 2008 - alltså på dryga 1,5 år - har jag krympt. Nu har jag kollat passet - 1,69 - och bestämt tror jag att de faktiskt mäter en när man står där i "passluckan". Alternativet att jag ljugit upp mig en centimeter för att det skulle passa bättre mot vikten - men det tror jag inte - 1,68 har suttit som smäck. Oavsett så är senaste noteringen 1,65 - 3 alt. 4 centimeter är bara borta. Ska bli intressant att höra Jan Eriks teorier.

Och att tänka på när det inte blir några Lottomiljoner ikväll heller - ..du kan ingenting ta med dig när du går.. - hörde nyss Edvard Persson med sin "Fattig trubadur".

Nu blir det ett snabbröj här hemma i en kvart och sen frukost med mor. I eftermiddag ska jag "docka" Sara och Lisa i stan - ska sova hos mig.

Granska noga

Det händer då och då att jag upptäcker ord som jag stavat fel i hela mitt liv. "Dissikera" (felstavat) är ett sånt -så hädanefter ska jag alltid skriva "granska noga".

För övrigt noterade jag till min glädje att Anna-Greta Svedberg är ombud till SV:s stämma i Göteborg i oktober. Då ska vi banne mig slå klackarna i taket - eller hur AG?

NU väntar varm vetekudde och "Sonat till Miriam"


"Vargen" kommer!

Något desillusionerad vårdpersonal har jag mött idag -  inkluderande läkare - dagens besked är att viruset slår till först om 4 veckor. Risken börjar bli stor nu att det hotas med "vargen" titt som tätt och när "han" så småningom kommer så tror ingen på det?

Jag har redan hört talas om sjukgymnaster som ställer in besök för att de påstås haft kontakt med smittade. Detta samtidigt som experter säger att ska du undvika smitta så måste du bli eremit!! Och att det bara smittar med "dropp" överföring!  Och undrar hur det ser ut i operationsköerna - kan finnas tecken på att man skjuter på operationer - utifall att?

Nå sen sist jag satte spår på denna blogg har jag varit till far. Kusin Kerstin följde med och hon som inte sett honom på 10 dagar var helt förundrad hur lugn, gladlynt och förnöjsam han var.

Och efter detta besök så körde jag Kerstin runt för utdelning av "gudeliga" foldrar och valsedlar. Tog sin tid för Kerstin skulle memorera vem som rådde om respektive brevlåda. Vi körde gamla byn mot Bränslan och Bovallen och så lite i bykärnan - så det är genuint historiska bosättningar vi rörde oss i - där bland annat farbror Verner satte ned sina bopålar på 20-talet. Verner som sedemera dog väldigt ung - efterlämnande hustru och två barn. 26 tror jag han var?

Klockan var närmare 17 så detta värv avsltuades. Har varit en sväng till mor - och sen egentligen bara latat mig. Har faktiskt riktigt ont i kroppen ikväll - dock icke inbillande mig att det är någon svininfluensa. Så jag har sträckläst färdigt Linda Olsson bok "..jag vill sjunga dig milda sånger". Har nu satt "förstoringsglasen" i "Sonat till Miriam" av samma författare.

Hon - Linda Olsson - är onekligen en författare att rekommendera för dig som slukas av sättet att avnända språket - svårt att förklara! I efterhand kan innehållet kännas banalt - men ändå är man fängslad hela tiden!

Och bäste Ann O Nym - tysta larm har jag också hört talas om. Dock är det ju alltför tyst när det funkar som med länspolismästare Götblads larm till Säpo! Det kanske är klokt att göra som  personalen på Trygghetslarmet vill  att vi gärna testtrycker någon gång då och då?

Åter till litteraturen!!

Annonser i Kalle Anka

Nu får Kuriren, NSD och alla annonsblad se upp. Nu annonserar Svenska Kyrkan i Kalle Anka. Nog var det bättre förr - nog tror jag att vi slapp annonser i Kalle Anka på min tid - och även på Jens tid? Men kyrkan ska ha en eloge för att de vågar tänka nytt - både med rösträttsåldern och att annonsera i en serietidning.

Fast lite Grönköpings Veckoblad blir det när Säpolarmet inte fungerat när länspolismästare Götblad larmade. Får väl skaffa samma rutiner som för äldres trygghetslarm - testtrycka någon gång då och då.

Nu ska jag jobba en stund till sen bär det iväg hem och till sjukhuset.

Magstarkt - bara förnamnet

Ansvarig arrangör säger "Det kanske var lite magstarkt" - och magstarkt är väl bara förnamnet i sammanhanget. "Föreningsgatan sju firar elfte september" står det i inbjudan. Och tillfrågad som säger Erik Lahti att visst är det hemskt det som hände då men eftersom det hände i USA så bör man tydligen inte gråta över det. Och utlovar att fortsätta med fler spelnignar mot alliansen inför valet. Noterar att BD-Pop-artisten Magnus "Elmo" Ekelund ska medverka. Möjlingen ingen slump att s-kommunalråd - med Karl Peterseni spetsen - varit ivriga att via Kommunförbundet strö pengar över BDPop?

Dagny hette en älskad skolmattant i Sunderbyn på 50-talet. Idag har DAGNY namnsdag och Wikström och Torneus blir särskilt ihågkomna - och mattanten förstås men hon har lämnat oss för många år sen.

Rutinerna verkar klara och tydliga hos polisn på hur den för grov kvinnofridskränkning åtalade polisen ska hanteras. Löneavdrag hela tiden - och släpps han fri i avvaktan på domen så är omplaceringen i princip redan klar. Jag förutsätter sen att en fällande dom innebär sparken på störten?

Inte lika smaklöst som firandet ovan av elfte september - men ändå. Har vi verkligen behov av tre sidor för att uppmärksamma årsdagen av mordet på Carolin Stenvall. Jag tror inte jag som en tänkt anhörig skulle uppskatta det - men vi är ju olika.

Nu är tiden liden - för klockan 8 bör jag ha hunnit med både det ena och det andra. För då är det telefonsammanträde om det som Nyamko Sabuni skriver om i DN idag.

Buden har varit många

Nu är det nya bud om svininfluensan. Om man översätter siffror från Nya Zeeland till svenska förhållanden handlar det om att 35 personer kommer att dö och att 90 personer kommer att behöva intensivvård. God journalistik skulle naturligtvis inenbära att man redovisade motsvarande siffror för vanliga influensor - men då kan man ju inte sätta några rubriker?

Nu är jag på jobbet!


På gränsen till fetma!

Var ju tvungen att kolla vad min nya "drömvikt" är nu när jag bara är en liten pygmé på 1.65. Visar sig att jag har ett BMI på gränsen till fetma - 29,3 mot 30. Så 11,8 kg till blev det deprimerande svaret. 68 kg har jag bara tangerat en enda gång efter barnafödandet - och då kom jag i Jens jeans!


Ylvas drömhus

Ylva uttalar sig i Expressen - "så hittade jag mitt drömhus" - och jag blev nyfiken. Men det var det lustigaste hem-hos reportage jag tagit del av. 2 fjuttiga bilder - exteriört och så köket.

Tord har namnsdag - Häggström får en särskild namnsdagshälsning. Länge sen vi sågs - jag får nog titta in på kommunfullmäktige framöver.

Är det verkligen fler chefer sjukvården behöver - nu ska en tjänst som utvecklingschef inrättas inom landstinget? Fast i förhållande med det gigantiska slöseri som sker i Norrstyrelsens namn är ju detta småpotatis. Bosse, Kenneth och Jens skriver om detta - "Ögren driver en iskall fråga". Frågan man ställer sig är när Kent & co ska erkänna att loppet är kört iaf för 2010 års val?

Ljuva livet lockar äldre srkiver Kuriren. De nya pensionärerna spar inte pengar åt barnbarnen utan reser upp dem - det har turistföretagen nappat på. Fast det gäller att passa på medan man orkar - alltför många sparar nog ändå alltför länge - till man inte orkar resa fast man vill.

Jag har ju sagt tidigare att man kan forska om precis vad som helst - nu har doktoranden Daniel Andersson plöjt igenom 199 ordspråk. Kan undra om han haft med de två jag stötte på i morse: "Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna du minns" (en banner i Expressen) och "döm aldrig i vredesmod! Vreden går över men domen består" - NSD:s insändarsida - och undertecknat Leena Lindgren - men jag har sett andra avsändare också.

Nu ska jag se om jag hinner duscha innan frukost.

101010

Tänk att jag inte tänkt på det - att göra något 090909. Fylla 90 kunde jag inte och kanske inte önskvärt. 070707 hjälpte jag till vid bröllop och dop. Kanontrevligt!  080808 vet jag inte om jag gjorde något särskilt. Men vänta ni 101010 - då är det bara två chanser kvar - 111111 - 121212.

Natti!

Begåvningsreserven

Nu har jag sett den - igen - begåvningsreserven. Uppdrag granskning och bärindustrin. Bärindustrins företrädare Stefan Engström, Dennis Westerlund och Tommy Innala gav verkligen ansikte till "begåvningsreserven"- Den sistnämnde vd för Polarica - vars vinster lär bidra till någon AP-fond som finansierar våra pensioner. Kan man möjligen placera om?

Dessvärre kan jag vara orolig att jag är släkt med denne Westerlund - genuin Arjeplogsdialekt - då jag ju var släkt med fd polisen Westerlund i A-plog? Sektledaren eller hans dotter får informera mig?

Annars finns anledning att HURRA - även om jag inte hann se matchen - telefon, tack Birgitta (med flera) för ett fint samtal - så fick jag nyss veta att vi vann mot Malta. Nu är vi snart redo för VM i Sydafrika.

23 kronor på Lotto - och Jackpotten orörd. Och 5 kronor på Keno.  Pengarna bara ramlar in.

Det fanns något mer också som gav mig en positiv syn på livet - men det har jag glömt. Eftersom jag googlat på demens ikväll gör det mig något orolig.

I klistret

Ja tidigare har man ju rent kunnat hamna i klistret dvs få böter om man inte klistrat på skattemärket. Och nu ska vi slippa det. Äntligen har man insett att man ska dra fördelar av den nya tekniken - polisen har ju alla möjligheter att via datorn kolla om bilen är skattad och klar.

jag hoppas att man nu också - om det inte redan är gjort - tar bort böter för att man glömt körkortet hemma. Förmodligen spar man en hel del på det - böteshanteringen är förmodligen inte helt gratis den heller.

Det gäller att skala bort onödig byråkrati och onödiga regler för att upprätthålla respekten för de regler som är viktiga. Därför bör luleå kommun snarast ta ned hastighetsbegränsningen till 30 och varning för skolbarn vid Östra Skolan. Där kommer ju inte att finnas några barn under överskådlig tid på grund av reparationer.

Själv har jag tagit emot mor hemma när hon kom med HK-bussen 14.05 och sen har jag besökt far. Han är lugn och förnöjsam - det känns bra.

Nu är jag åter hemma och ska ta ett ute röj hos föräldrarna.

Inte förbjudet

Google fotograferar i Luleå skriver NSD - är väl inte förbjudet? Men nog kan man ju undra hur otroligt mycket information som samlas på ett enda ställe.

Så till exempel så berättade en från hemtjänsten att hon visste att jag hade skoinlägg från Boten i Boden - via google.

Har varit ut en inköpsrunda på NKV och Kvantum för jobbets räkning. Plus 1 hg kokt skinka till min lunch - 2 points.

Nu är jag tillbak på jobbet sen en stund - och ska bli en stund till.

"Gråter(S)kor

Härligt Linda - "jag är ingen gråterska. Det finns så förbannat många såna här i länet". Men vi kan i artikeln konstatera att det finns många "Gråter(S)kor - Bengt, Leif och Anna till exempel. Man kan ju undra hur de vill fördela om det inte ska fördelas per kommuninvänare. Till den som skriker högst?

Säck och påse - hur nu utrycket är - men uttrycket känns igen från något mig närstående statsrådsbesök i Luleå. "Märkligt att inte Luleå kommun har råd att sänka hyran när man satsar så mycket penar på en ishall, säger hon" - Emma Henriksson (KD) i artikeln Kamp för sänkta hyror åt unga i gruppboende.

Det har hakat upp sig för rubriksättaren i NSD för två rubriker senare är det Kamp - igen - för Säpo.

Hakar upp sig gör också min dator på morgonen så det får bli ett kort inlägg. Dock alla "Anitor och Anettor" - grattis på namnsdagen. Anita i Gävle alternativt Västerviken borde bli uppringd och grattad idag.

I motgångens stund?

Capgemini ska lägga ned i Luleå - och 44 personer varslas. Och var är kommunalråden i motgångens stund? Jag ser precis framför mig - jag kan ha fel - när Capgemini etablerades sig i Luleå - nästan redan innan bläcket torkat så fanns man där i framgångsskenet. Man vilar onekligen på hanen lite längre när det gäller varsel - oavsett det är Pajala eller Luleå. Oavsett det är "Olle" eller "Kalle".

Annars är det midnatt som råder här - har läst Linda Olssons "nu vill jag sjunga dig milda sånger". Boken började lite trevande - men nu måste jag bara veta mer om Astrid och Veronika. Jag somnade förstås med boken över ansiktet - och vaknade med en nackstelhet inte av denna världen.

Natti vänner!

PS/det kommer väl en tid då jag också ska sjunga "dig" milda sånger/DS

3 minus

Milde moses - 3 centimeter kortare. Maxade 1,65 nu och i alla mina pass står det 1,68. Och då och då när man kommit i diskussioner om längd så har det mätts och konstaterats att 1,68 nog stämt mot motparten. När har dessa centimetrar farit! Nåväl någon större benskörhet mättes inte upp - även om jag låg något sämre till än populationen.

Och det stora problemet uppstår i att min vikt inte längre räknas som normal vid 71 utan några kilo lägre. Långan väg kvar!

Bra att det inte är så mycket minus på den "rätta sidan" i
den här undersökningen. Tvärtom så ökar ju både centern och kd.

Nu håller jag på att hjälpa "FISK":arna att dra upp kyrkofoldrar. Det är bara jag som kan hantera vår gamla härk till kopiator när det är tvåsidestryck.

"Kommer strax"

Det fanns en gång en frisör här i byn - för mycket länge sen. Han var känd för att ha en lapp på dörren "Kommer strax". Och "strax" kunde räknas i minuter och timmar. Men också i dagar.

Blev påmind om det då jag slog på
Gammelstads badhus. Stängt pga reparationer. Men när har ni tänkt öppna igen då? Och då kunde man väl tänka sig att Pontusbadet hade utökade öppettider - tillexempel tog över att ha söndagsöppet som Gammelstad brukar ha. Och kanske också mer öppet på Hertsön - för vad gör annars personalen från Gammelstadsbadhus?

Dom tog lång tid de sista 6 hg - men nu kan hemlisen avslöjas - 79.8. Bara 8,8 kg till jag tangerar normalvikt igen. Och så ska jag säga som sist - aldrig att jag ska tillåta att kilona smyger på igen. Få se om det kan hålla denna gång.

Nu håller jag på att ringa ögon. färdtjänsten. arbetsterapeuten för mors räkning.

Verkar långt ifrån kört

Det verkar långt ifrån kört - loppet om regeringsmakten nästa år. Åtminstone om man får tro Skop vars undersökning visar att 61% tycker att regeringen gör ett bra jobb. 1 100 personer intervjuades under perioden 12–30 augusti.

Regeringen gör ett bra jobb. Det tycker 61 % av svenskarna.  Bara 21 %, anser att regeringen gör ett dåligt eller ganska dåligt jobb.

 30 % tror att en S-regering skulle vara bättre, 36 % tror att den skulle vara sämre.

Annars att notera på morgonen att jag börjar vara less på det sura vädret - fast fortfarande går jag ut i bara "särken" och hämtar tidningarna.

I Boden är jultomten tidig - efter en fullständigt katastrofal skötsel av det nya Arenabolaget kommer nu Bodensarna - anställda av kommunen - att lyckliggöras av "tomtarna" Lindström och Backgård med att få biljetter till en julkonsert. "..och julkonserten är ju populär" säger Backgård. "Tomten" Lindström vars son är ansvarig för misskötseln får dock inte vara med vid julklappsutdelningen - han anses jävig. För övrigt har jag fått 2 propåer om att tillsättningen av VD tjänsten inte föregåtts av någon utlysning av tjänsten - kan undra om tredje statsmakten undersökt det ryktet?

Kuriren dras ju med ekonomiska problem. Det är nog inte det av TV4 påstådda upplageraset som är bekymret utan sviktande annonsintäkter. Minskat antal sidor var en del av sparplanen - men varför då dra in insändarsidan där oavlönad allmänhet gör det allra mesta av jobbet? Noterar att sidan med Fria Ord bara kommer 3 gånger i veckan - så brukar det vara under sommaren - men nu verkar sommarlovet ha blvit långt för den sidan?


Fria Ord som fö är lite styvmoderligt behandlad även på nättidningen - ingen egen länk utan döljs under en mängd gamla debattinlägg. 

 Annars en normal arbetsdag - ska brejka och lämna prover hos min doktor inför nästa veckas läkarbesök.

 

 

 

 

 

 


Kjol och snygga byxor?

Kjol och snygga byxor är det väl inget fel på. Men nog är jag benägen att vända kungahuset ryggen om det är så att de kräver att tjejerna ska ha kjol och grabbarna snygga byxor. När Sunderby scoutkår ska hämta ett välförtjänligt pris hos drottningen. Karin Sjödin - en "gammal" lärare och scoutledare i Sumderbyn är värd ett särskilt pris - vilken fantastiskt entusiasmerande ledare!

Har bestämt för mig att en av mina idoler - Thomas DiLeva har uppträtt på Victoriadagen (då Folke har namnsdag - grattis Thomas) - och inte avkrävde någon honom prydliga byxor?

Nu ska jag lägga mig och läsa Linda Olsson.


Ny kommuniké?

Utlovades det inte en ny kommuniké om Mona Sahlins sjukdom? Hela Sverige väntar ju på att få höra om hon drabbats av svininfluensan.

Förmiddagen på jobbet drog i väg i rask takt - skrev faktiskt protokollet från gårdagens sammanträde. Och det går himla mycket fortare om man tar det med en gång. Om ni lovar att inte berätta det för någon så har jag fortfarande inte klart au-protokollet från den 13/8 - men jag har iaf börjat.

Fonus och ordnade minnestelegram - ett privat för min mors räkning och ett för jobbet. Hann också med att hämta en handling ute hos en kompis och han liftade sen in med mig till staden.

Sen åkte jag hem till mor som behövde hjälp till toan - vilket vi inte klarade av på två för hon var så skakig i benen. Nu ikväll hade hon frossa så jag hoppas verkligen att hon inte drabbats av någon influensa av vilket slag det vara må. Det klarar inte hon. Allt nog så hade hon löfte att ringa ut hemtjänsten så de kom snabbt och elegant och fixade toabesöket.

Varit till far som är rätt förnöjsam att få vara kvar på 43:an. Men på måndag den 14 bär det iväg till Fyren och en utredningsplats. Lite andrum och se om medicinkorrigeringen kan påverka till det bättre.

Och nu vet jag inte riktigt vilket projekt jag ska ta itu med först. Men det blir nog att ta upp tvätten.


Agnarna från vetet

Ja det gäller att sålla agnarna från vetet inom många områden. På Kurirens debattsida kan vi läsa rubriken !Skolmatens Vänner ljuger". Den som kastar ut den beskyllningen är Jonas Norberg, projektet Skolbarnens vänner. Jonas hävdar att det är LRF och bondeägda livsmedelsföretag som med egenintresse ligger bakom Skolmatens Vänner.  Det skulle vara intressant att veta vilka ädla syften som ligger bakom Skolbarnens vänner? Det finns all anledning att vara skeptiskt inställd till alla dessa självutnämnda vänner!

Och idag har älgjakten börjar. För övrigt är det en sköterska på fars avdelning som jagar både björn och älg - och det var hennes killa som i helgen sköt en björn i Långsjön ovanför Bredåker.

Regina och Roy har namnsdag - några som är namnade så känner jag nog inte?

Däremot känner jag många folkpartister i Stockholm och till dem är det bara att säga grattis. Enligt Synovate så får moderaterna och folkpartiet egen majoritet i stadshuset. Dock retar det mig att man redovisar så ofullständigt. Intressant att få veta hur stora centern är - som ökade något - och inte behöva räkna baklänges för att få fram siffran för moderaterna.

Idag är en helt vanlig måndag tror jag - lite hygien, lite frukost och hemtjänst - sen bär det iväg till jobbet.

Vännen Jan

Upptäcker just att vännen Jan i Boden fyller år idag. Jättegrattis och kram. Och så grattis till tant Lilly - min granne som har namnsdag. Tur att jag inte mött henne än idag för då hade jag inte vetat.

Adopterade till offentlighet

jag trodde faktiskt Liza Marklund skulle skriva ner kungahuset - så jag triggade upp tangentbordet och skulle skriva något riktigt elakt om henne. Men tji vad jag bedrog mig - en verklig tankvärd krönika. För vem utav oss skulle vilja byta med prinsessorna? Och vara adopterade av svenska folket till livslång offentlighet!

Förmiddagen blev det ju nästan inget kvar av när jag låg till nästan halvåtta. Och sen har jag åkt HK-buss sjukhuset tor. Och honom kunde man ställa klockan efter båda vägarna. Extrem tidhållning. Besök hos far. Nu är mor vederbörligt installerad hemma - och hennes middagsgäng kommer klockan 15. Så nu ska jag dra en sväng till jobbet.

En massa "svin"

Såg en bild i DN med små söta grisar - och trodde förstås att det var svininfluensan som skulle sälja ytterligare en dag. Men jag såg snabbt att det faktiskt var spargrisar. Men av artikeln framgår också att våra storbanker är ena riktiga "svin" när det gäller att ge sparränta.

Själv rör jag mig som en zombie idag och på gränsen att jag ser skära elefanter. Inte nog med att jag somnade på matchen igår och väcktes av nattpatrullen som skulle reda ut några frågeställningar sen igår natt. Sen larmade mor mig 1.02 för att hon behövde på toa. Så natten har varit hackig och morgonen sen. Kom inte upp förrän halvåtta.

Men nu är första hemtjänstpasset avverkar. Har också lyckats boka HK-bussen till klockan 12.30. Mor ska hälsa på far på sjukhuset.

Riktigt grå höstdag idag - det blir nog bara lite innekör innan sjukbesöket. Så får det bli besök på jobbet senare - måste hämta hem handlingar och förbereda lite inför kvällens telefonmöte.

Det var lika bra förr!

Tydligen somnade jag in strax efter att andra halvlek började. Men vi ledde med 1-0 då jag uppenbarligen somnade in. Slutsatsen jag drar är att det inte var bättre förr - men lika bra.

2-1 och löfte av Zlatan att vi ska vill VM är inte så dumt.

Och mellan 1-0 och 2-1 har jag sovit - men sen har jag hunnit prata med nattpatrullen - och rett ut en hel del. Som att larmet hade problem i morse.

Natti uti Kulturnatten!

Kastat munkavlen?

Det här upprörde mig i morse - ungar som far illa i skolcirkusen i Luleå kommun. Men det  gjorde mig samtidigt glad. Det talas ju från och till om att personal inom Luleå kommun inte vågar säga ifrån - och det är klart alla har inte samma pondus och är lika rakryggad som Solveig Eriksson. Inga krumelurer här inte - "detta har skötts på ett utomordentligt bristfälligt sätt".

Håller på att tvätta innan fotbollen ska börja. Jag har sagt till mina två pensionerade hyresgrannar att ni kan tvätta på veckorna så lämnar ni helgerna till mig. Det funkar.

Dom är fantastiska

Dom är fantastiska - alla (med ytterst få undantag) som jag möter inom vård och omsorg. Personalen på 43:an - där far är nu - överträffar det mesta. Och ändå kan det bli så fel. På väg ut från besöket samtalade jag med en jättegullig sköterska som av en slump berättade att rondande läkare hade skrivit ut RISPERDAL till min far utifall han skulle bli orolig och få ångest. Samma medicin som förorsakade ren medicinförgiftning förra sommaren och som jag själv delsvis ställde ut - en åtgärd som sen bekräftades och fullföljdes av en överläkare på medicin. Och denna ordination har skett trots att överläkaren på 43:an så sent som igår eftermiddag ringde mig och vi var överens om helt andra mediciner. Det är något SYSTEMFEL med journalanteckningar inom NLL!

Och nu har jag spelat Lotto - 145 miljoner lär stå på spel. Om jag vinner köper jag ett eget sjukhus till mor och far! Eller iaf ett eget vårdteam - det borde väl räcka till det. Raden är 2,5,9,10,20,26,31. Tror jag. Och så spelade jag en rad till - man var tvungen att ha två fält. Och Joker som slutade på 61 och med 30 kronor i extra insats kunde jag vinna 30 miljoner = 175 miljoner.

Fast jag läste någonstans att lyckoeffekten av att vinna massor med pengar avklingade inom ett år - då var man ungegär lika lycklig eller olycklig som innan. Jag tror nog att det är så!

Fotboll ska det bli ikväll - det var det igår också - men jag somnade efter 2-0 i baken.

Inte bara älgjakten som upprör

Mats Ehnbom (som stavar sitt efternamn annorlunda än sin bror Jan - Enbom) skriver krönika idag med rubriken "Älgjakten väcker känslor". Kritik från ett konkurrerande media kan också väcka känslor - iaf chefredaktör Ehnboms. TV4 har tydligen haft ett inslag om att "Kurirens upplaga rasar". Det föranleder Mats att berätta att det minsann varit högkonjunktur på prenumerationsavdelningen de senaste två veckorna. Och båda nyheterna kan ju faktiskt vara sanna?

För övrigt var jag en av de första som Mats Ehnbom skrev en artikel om när han under sin utbildning praktiserade på Kuriren. Jag var mycket nöjd med den artikeln fast jag minns inte vad den handlade om. Men jag minns att han ville att jag skulle läsa igenom den innan publicering. Inget man blviit bortskämd med.

Nu har jag fixat lite betalning åt föräldrarna. Nu tror jag faktiskt att jag ska göra en inhandlingsresa och för att få lite omväxling kan det kanske bli Boden - Kvantum finns ju där också om än inte lika bra som vår Luleåvariant.

Blueberry hill

Och sovit till kvart över sex - härligt att vakna till Da capo. Minst varannan bit gör en varm i kroppen - några gör att det darrar lite extra - Blueberry hill till exempel.

Såg Lilly i sin röda jacka vid postlådorna så jag behövde inte ge mig ut i stormen.

i mailboxen låg den gamla nyheten om att
Mona Sahlins förtroende dalar - uppiggande en sån här regnig och blåsig höstdag som avsändaren skrevn.

Nu måste jag knata ner till mor.


"Grattis till oss, grattis till dig"

"Grattis till oss, grattis till dig" - ett mail från Svenska Spel Kundservice. Det pirrar i kroppen - men blir lite antiklimax då det handlar om Stryktipset 75 år - och min "vinst" är gratis inträde på 32 allsvenska fotbollsmatcher under september månad. Om jag tillhör de 1000 första som kommer. Jag tackar!

Hon kallas "sektledaren" -
Annika Dahlqvist. Ja själv har jag övergett henne sen hon talade ut i kvällspressen och berättade att hon inte gick på mammografiundersökning och inte heller tog cellprover i underlivet För LCHF-dieten fixade allt. Benämningen "sektledare" har dock en positiv klang inom fp Norrbotten - men själv dumpade jag henne till "Maranatarörelsen".

Den som sover syndar icke! Natti!

Pröva lyckan

Det är väl frågan om att man måse pröva lyckan med Lotto. Får väl se om jag blir påkörd av en bil två gånger på samma ställe - så kanske chansen finns.

Nu ska jag dra hemåt.

Ny runda

Har varit till far på sjukhuset. Nu är han mer i normala gängor - skönt att se att oron släppt. Nu ska jag ta mig en ny runda till stan. Apoteket och jobbet - glömde några saker jag skulle kollat upp.

Tillgång och efterfrågan

Viktigt att de balanserar någorlunda. Utan tvekan så att läkarförbundet gjorde en framgångsrik lobbykampanj som nu gör att det är läkarbrist - med medföljande löneökningar. Jag minns faktiskt kampanjen - och att det fanns de som varnade för att det skulle uppstå brist. Ganska självklart. Nu utökar alliansregeringen antalet utbildningsplatser - men det tar tid att utbilda också.

 

Nu är jag själv på jobbet - Karin hos sjukgymnasten.


Vilken gång i ordningen?

Jackson begravd - igen lutar jag åt att skriva. Det känns som om rubriken är använd flera gånger tidigare. Herregud det finns en specialsajt på Expressen dessutom.

Jag känner ingen för vilken MJ var så stor att det motiverar en specialsajt. Men jag är väl fel generation den här gången också.

Nu ska jag åka förbi mor (en gång till) och sen till jobbet.

"Bara" rattfull

"Sluta premiera rattfyllerister" skriver Bengt Wiktorsson, VD för Motororganisationen FMK. Enligt artikeln måste det kunna bevisas att föraren varit både rattfull och oaktsam för att inte försäkringen ska fall ut. Det räcker inte bara med "rattfull" - den som "bara" är rattfull får alltså alltid full ersättning. Det blev mycker "full" här men naturligtvis FULLständigt oacceptabelt. Alliansregeringen bör snarast se över detta!

Gisela ska gratuleras - min fd granne och vän. Gratulationer också till en gammal vän - Rune - som fyller 80 år idag.

Kanske borde det nämnts att det är tack vare alliansregeringen som det nu är möjligt för Bengt Niska i Pajala att luckra upp strandskyddet. Och att man i Arjeplog med 8 767m sjöar och mer än tre kilomete strand per innevänare inte behöver samma skydd för stränder som i Stockholm. OA har en kort ledare i dagens NSD men undviker att berömma regeringen.

Morgonens frossa ger denna artikel om björnbajs i centrala Kiruna. Och nog blir det en kompetenshöjning i BD-sossegruppen om Bucht kandiderar - men någon större frossa utbryter inte.

Själv har jag inte behövt hämta tidningarna på morgonen - konsten att slippa det handlar om att stiga upp först klockan 5. Det innebär att jag inte har pejl på om vädret är av det frossigre slaget idag?

Älskad svärdotter

"Gråt i gräset" - Barbro Hörberg - visst hette hon så? Hon sjöng också om "om du är min soptipp kan jag vara din" - fritt översatt. Dog i cancer alldeles för ung!

Jag har världens bästa svärdotter - hon kan lyssna medan jag "spottar" - och hitintills - under dryga 20 år -  har vi alltid förstått varann.

I och för sig har kusin Kerstin bjudit på en "drink" - svartvinbärsvin utspätt med vatten och is  - mer vitaminer än alkohol. Hon sa att det var onsdag - "lillördag" - men det var ju bluff - det är väl ändå torsdag? Lite begynnande där också?

Så det är på riktigt nykter kaluv jag säger:
jag älskar dig Lotta!

"hovkommuniké"

Lite rabalder blev det tydligen av min morgonkommentar - men ni vet ju att när bägaren rinner över så kan jag bli lite drastisk.

Så en sån där "hovkommuniké" som när gamla kungen låg för döden: läget är stabilt.

Har haft vårdplanering för far. Och fick naturligtvis uppleva kattrakandet mellan kommun och landsting. Men måste säga att jag blev imponerad av biståndshandläggare A. Kattrakandet berodde faktiskt denna gång mest på missförstånd - så innan vi var färdiga så var alla parter sams. Det blir fortsatt vistelse på sjukhuset för far till dess det lossnar en utredningsplats på Fyren.

En sån här
opinionsmätning kan ju också hjälpa till att lyfta humöret. Oavsett vad Expressen försöker mana fram för bild om att Sahlin lyfter så är gapet mellan blocken fullt övervinningsbart. Lite sur bara att man inte visar gruppen övriga och hur många som inte velat uppge partisympati.

Nu är jag på jobbet sen någon timma och ska här förbli ett tag.

Regionval 2010?

"Kent Ögren tror på regionval 2010" skriver Kuriren idag - Stig Nordlund. Hörrdu Stig - ta och kolla om han tror på tomten också? Och annat oknytt? Har sökt länken som en galning - googlat med mera - men inte hittat något.

Själv har jag kommit till insikt att jag blir utnyttjad. Jag måste lära mig att säga nej, sätta gränser och tänka lite mer på mig själv. Insikten smärtar!

Det omvända kanske?

Expressen viker idag ut Maria Wetterstrand i ett riktigt PR-reportage. Vid ett dödläge efter nästa val - med SD som vågmästare dristar sig Maria till att tycka att då kan väl alliansen spricka och något parti söka samarbete med de rödgröna.

Men varför inte tvärtom - och varför inte mp som lämnar "vänsterexperimentet" - de förhandlade ju faktiskt för något val sen med de borgerliga?

Själv lämnade jag jobbet vid 13-tiden och har hunnit inhandla present till sonen - fast vi träffs nog inte förrän i morgon.

Nu ska jag åka förbi mor och sen ett besök hos far.

Beklämmande bristande kompetens

Det är en sorglig historia det här med kommunala upphandlingar inkluderande landstinget. Denna gång är det Bodens kommun - och där bussupphandlingen verkar bli en ny och lång såpa.

På jobbet sen strax efter nio - bristande ordningssamhet gör att jag saknar glasögon. Märkligt att jag inte lagt av mig ett par på något konstigt ställe här - på samma sätt som hemma. Men jag får väl kisa mig genom det här timmarna.

Elva (11) år kvar

Elva år kvar till det blir storkalas i Sunderbyn - eller Alvik. Då ska Jens och tant Daga fira 150 årsdag. Idag nöjer jag mig med ett stort grattis till sonen på 39 årsdagen och till tant Daga på 89 årsdagen.

Justus gratuleras på namnsdagen - 126 stycken med det tilltalsnamnet finns det i riket enligt Kurirens familjesida. Nä - Jens har inte det som tillnamn! Det är Peder!

Annars är det svininfluensan som dominerar nyheterna tycker jag - både på riksmedia och lokalt. Tragiskt med mannen i
Uppsala som dog - men han hade nog strukit med även om förnamnet på influensan inte varit "svin". Men jag tycker det är lite "svinaktigt" att tidningen inte redovisar vilka de förhöjda riksfaktorerna är. Google säger att det är svår astma och kraftig övervikt. Men såna fakta skulle ta ned dramatiken och minska tidningrnas möjlighet att sälja lösnummer på folks rädsla.

Nåväl en återblick till gårdagen - som upplysning till släkt, vänner och bekanta. Mor kom hem med HK-buss igår och installerades i god ordning. Faktiskt piggare än på länge. Far är kvar för inställande av medicinerna - men även han var fräschare än på länge.

Kan också rapportera om missväxt - tur att vi inte är beroende av potatisskörden för överlevnad för den var skral. Vilket gjorde att upptagningen gick fort - det tackar jag särskilt för.

"Missväxt" är Kuriren också idag. Hörde någon fler som likt mig är himla less på att bilagorna är ihophäftade.

Och förundrad är jag fortfarande över den integritetsomtanke som visas den Bodenpolitiker som har 220 000 kronor i skulder och nätan 100 betalningsanmärkningar. Idag skriver Kuriren - och tidigare har vederbörande "omfamnats" på samma sätt av NSD?????

Apropå skriva så får jag och Berit in vårat inlägg i Kuriren (fast man kommer bara till bilden) - bra. Men bästa Kuriren är det inte dags att gallra i fotogalleriet - fotot av mig tror jag bestämt är minst 7 år gammalt? "Frisy", hårfärg och glasögon tyder på det.

Nu ska jag ta mig ner till mor och fixa frukost. Få se om tekniken att hjälpa henne upp sitter i. Det kändes för övrigt väldigt ljumt ute idag.

Ej tagit del av

Något att kommentera har jag inte - har inte tagit del av några som helst nyheter idag. Potatisland och sjukbesök. Och nu är jag på jobbet - och Thomas och jag ska gå igenom inkomna nomineringar till landstingslistan.

Eftermiddagsskift

Det blir eftermiddagsskift idag. Hade tänkt mig in en stund på förmiddagen och sen återvända vid 15-tiden. Men nu har jag stuvat om mina planer. Nu åker jag upp med rullstolen och sen tar jag itu med potatislandet. Möter mor klockan 13. Besöker far därefter. Och så tar jag ett rejält pass sen i eftermiddag kväll. Telefonmöte ikväll klockan 20.00.

På handlarns trapp

Vad kul att det fortfarande kan uppstå affärer ute i byarna - nu Jämtön. Lite Ferlinstuk - med en man på handlarns trapp - dock gråter han inte - tvärtom.

Bra tajmat av cetnerpartiet. Samma dag som Boden-Luleå dagen äger rum presenterar de förslag om hur orterna ska bli mer attraktiva. Ska bli spännande att se om det finns några nya tankar eller om det är ompaketerad skåpmat?

Samuel har namnsdag idag - grattis där ute i Alvik. Du är nog den ende Samuel jag känner?

Sovit länge - blir nog sen ankomst till jobbet idag - cirka 10. Ska upp med rullstolen till mor som ska komma hem med HK buss klockan 13. Så nu blir det till att rappa sig till duschen.

Jag hörde nog

Jag hörde nog - hur hon var upp och kollade att jag kommit hem - min kusin Kerstin. Hem kom jag för en halvtimme sen - drygt. Och drygt var det från Gällivare - sonen körde och var trött. Men tro inte att jag fick överta ratten. Och åkrädd är jag!

Trevligt möte i Gällivare som gett mig ett och annat att tänka på.

På hemresan kom vi på att flera av våra landstingsledamöter faktiskt också är landsmötesombud. Och trot eller ej - så påpassligt är det landstingsmöte också dessa dagar i november. Jag tror faktiskt att någon desinformerat Kent Ögren om att Anders Mansten skulle vara på landsmötet. Möjligen är jag inspirerad av att ha läst "Kodnamn Mikael" - Tomas Breskys berättelse om spionaffären Enbom och kalla kriget.

Fast konspirationsteorin kan ju kollas historiskt - inte Enbom kanske men väl Mansten - hur många gånger har det varit landstingsmöte när sossarna haft rikskongress?

(Jag ler - förstå att jag skojar!)

Natti!