Tjugoåtta en allena

2011-02-28, kl. 06.00

Har vaknat upp till månadens sista dag. "...tjugoåtta en allena - alla de övrig trettioen". Ogillar detta med förkortad månad - den stjäl som tid i planeringen på något sätt.

Har lagt en bra helg bakom mig - intensiv trots all sin ledighet. Det tar på krafterna att hänga med mentalt i alla sportprestationer bland annat.

Kuriren toppar papperstidningen men
en tragisk olycka med två omkomna. En svängolycka som känns helt onödig - kanske den efterlängtade vårsolen som ställde till det.

NSD sätter Arvidsjaur på kartan med att slå upp ett krogbråk som "Belgiska militärer i slagsmål på krog"

Får även i år fundera över hur lakapimpeltävlingen i Kamlunge kan platsa bland nyheterna under en hel helg. Både NSD och Kuriren har bevakat arrangmanget med både journalister och fotografer. År efter år efter år? Dock inget i nättidningarna. Inte ens några monsterfiskar - 980 gram räckte till seger. Dock hade de fiskat upp 16 kilo i förväg - för att klara lakasoppan till festen.
 
Apropå fula fiskar går det väl inte att låta bli att nämna Khadaffi. Hoppas "förväntan" om ytterligare blodbad kommer på skam. Så fick jag av en slump se att det verkar vara korrekt med de olika stavningar av namnet som förekommer - wikipedia. Men här kan man väl inte tala om att kärt barn har många namn?

Fullmäktigedag i Luleå - så får jag inte se Thomas något idag. För mig blir det vanligt gnet på förmiddagen. Sen träning på eftermiddagen.Vilodag

2011-02-27, kl. 08.30

En rejäl vilodag på många sätt - har legat till klockan 8. Har inte kollat än - men det kändes som varmgrader ute. Då får väl skoteråkarna sin efterlängtade hoppackning av snön.

Melodifestivalen igårkväll. Och om låtarna varit lika urusla tidigare är jag glad att jag inte sett. Finalisterna vidare på namnens meriter - sämsta låtarna bland alla de dåliga. Nästan så jag misstänker röstfusk.

På förmiddagen någon gång ska tjejerna skjutsas hem. Sen ska jag fundera om det är något särskilt jag bör ta upp på årsmötet i Boden ikväll. Klockan 19. Ska bl kul att besöka dom - har inte varit på något möte där på länge.

Nu ska jag sträcka ut ryggen och vänta på att tjejerna ska vakna.

Buskes hämd på träd?

2011-02-26. kl. 06.30

PRO i dålig dager - sågade ned
barnens päronträd. Som av en slump hette trädbeskäraren Buske. Buskes hämd på det större trädet?

Uppstigen till en ledig lördag. Ljumt ute - tyckte mig känna en droppe regn - men det var nog fel. Minus 4 - men det syns att snön packats ihop en del - men det beror nog på den pinande vinden.

Båda - för att inte säga alla - tidningar kör med Palme idag. Ett kvartssekel nu runnit undan. Klart att "juileumet" ska uppmärksammas - men själv är jag spyless på alla spekulationer om tänkbar mördare. Och visst minns jag exakt var jag var då det hände - sorgemusiken i radion stimulerade nyfikenheten - och det kändes som en evighet innan nyhetsuppläsaren på radion kom in och berättad vad som hänt.

NSD har som sig bör en liten förledare om Palme. Kan tänka mig att det kommer något större på måndag. Dock får ledaren mig att undra om det var vid det möte som beskrivs där som jag blev jagad med marchaller. Vi har och delade flygblad om vad som skulle hända de första hundra dagarna om sossarna vann valet. Bästa flygbladsutdelningen någonsin- alla tog med glädje flygbladet. När en man började springa efter oss med en marchall i högsta hugget och ropa osande eder gick det upp för oss att de trodde att det var ett (S)ångblad de fick!!

Hoppas på andra rubriker idag - att Kalla får revansch. Det var så synd om henne i sprinten.

Torgny har namsdag idag - stort grattis till morbror Toje i Koskullskulle.n so

Sen måste jag bara få ge uttryck för mitt ogillande av februari månad med sina 28 dagar. Helt plötsligt har man tappat nästan en hel vecka.

Vet ni föresten vilken månad det blåser minst i Luleå? Februari - för då blåser det bara 28 dagar. Stulet från Radio Norrbotten igår.

Nu ska jag pula på med både det ena och det andra i väntan på besked när jag får hämta Sara och Lisa i Älvsbyn.


Länge leve 30+

2011-02-25, kl. 06.00. Pratade för mig själv på tidningspromenaden; Länge leve 30+ - död åt den infernaliskt isande blåsten! Känn efter nu alla ni som klagat på graderna - idag är det grader i helvetet - fast tvärtom.

Påmindes igårkväll via Nord-Nytt att jag faktiskt fick en smärre störtblödning igår när jag läste tidningarna. Om
munkavlen i Övertorneå. Skönt med en klargörande artikel idag. Fler makthavare bör inte försöka!

Historien kommer att döma stadsplaneringen i Luleå. Även Kuriren har en fin artikel i ämnet - om hur vi är på väg att förstöra området runt kyrkan. Inget verkar heligt - inte ens domkyrkan. Hur många har inte sörjt alla gamla fina kulturbyggnader som rivits istan och som stulit historien för kommande generationer. På 60 och 70 talet hade det inte tid att tänka - bara riva. Ett av kommunalrådet kallades Grävskope Aron. Så hör jag kommunalrådet Petersen uttala i TV att det viktiga är att vi bygger - vi har inte tid att sitta och tänka. Jag blir förbannad! Som vi tjatade om detta bland annat Lennart Lindström och jag. Det finns faktiskt mycket att vinna på att tänka efter före.

Och länge leve Luleå Hockey i slutspelet - fast två fruar. Jodå - det är i Sverige - Sundsvall.
vad då osannolik seger? Vi har väl besegrat Skellefteå förr.

Men Nothug har inte besegrats så många gånger - vilken seger för Hellner igår. Så synd om Kalla som inte gick till final. Och vilken golgata vandringen att sekunderna efter målgång tvingas fram till en mikrofon för analys. Tårarna var inte långt borta.

På avdelningen kuriosa hittar jag en polis med två fruar. Jodå - i Sverige - Sundsvall.

Frågan är om inte nedläggningen av äldreoendet Gärdet i Morjärv också tillhör avdelningen kuriosa. Åtminstone skälen til det. Att räddningstjänsten ligger för långt bort - i Kalix. Men så har det väl varit hela tiden. Och hur många äldreboenden i Sverige finns det som inte heller uppfyller de kraven?

Idag har jag en utmaning. Ska vara hos sjukgymnasten för behandling 09.20. Tänkte mig att hinna träna före det. Så det är väl hög tid att börja röra på gammel kroppen.

Men först en grattishälsning till alla som heter Sigvard och Sivert.


Repriser

2010-02-24, kl. 06.15

Tidningsläsningen gav tankar till repriser. Både roliga och tråkiga. Noterar att min "
tankstation" återigen utsatts för rån. Denna gång verkar det som ett amatörsmässigt ett. Återvände för att få större byte och åkte dit. Mycket vill ha mer och polisen vil ha fler!

Två rader ovanför imenyraden på Kurirens nättidning kan vi läsa om en man som återigen misshandlat sin sambo. Typ av ärenden som repriseras allt för ofta. Måste nog till krafttag här.

"Repris" av det roligare och nostalgiska slaget handlar om Hans-Erik Altenburg som fyller 60 år. En fyllig artikel om Altenburgs nöjefält/cirkus. Många livliga berättelser hörde jag i min barndom om det som då kallades Altenburgs tivoli. Som slog upp sina attraktioner på smeden Bergs gård i min fars ungdom. Vi ungar inspirerades och lekte tivoli/cirkus på samma plats.

För Luleå Baskets del önskar vi nu inte någon repris på silvermedeljerna - nu hoppas vi att det äntligen blir guld. Bra start med seger mot Telge.

Kaserner var ordet
 - Kaj Hedstig sticker upp frispråkighet. Undrar om det gillas av kommunledningen. Men exemplet från Kungsgatan får verkligen en träffande beskrivning - kaserner. Jag passerar varje dag och lider när jag ser det - och inte blev det bättre när gatan rensades från all växtlighet i form av björkarna.

Nästan tragikomiskt - fortfarande 25 grader kallt idag. Sjävl mår jag dock riktigt bra efter att sjukgymnasten igår fixade till min rygg. Tydligen en låsning som hon fick till. Nu återstår bara resten. Träning idag.

Men före det en dejt med Susann klockan 9. Och sen jobb till det är dags för träningen.

Innan jag avslutar - en namnsdagshälsning till Mattias och Mats - Karlsson och Olofsson - två av många. Känn er grattade alla jag känner.

Svårt med nollorna

2011-02-23. kl. 06.00

Inte bara Margareta Sandstedt, Sverigedemokraterna - fyrtiotusenmiljarder kronor - som har svårt med nollorna. Läste
Åsa Poromaas artikel i gårdagens NSD - om 7 miljoner i intäkter för Radiotjänst. Minns att jag kollade miljoner-contra miljarder - jo det stod miljoner. Men borde förstås ha tänkt själv - återigen ett bevis för att man inte ska tro det som står i tidningarna.

Kurirens ledare behandlar ämnet - tv-licenser - idag. Och förordar en allmän radio- och TV-licens - tar mig ett par omläsningar att förstå skllnaden mot nuvarande TV-avgift - men till slut klickar det till. Förmodligen en avgift på skattsedeln oavsett du vill det eller ej. Inga kontrollanter behövs. Fast frågan är om det är början till fler särskilda avgifter på skattsedeln? Ledare - icke länkbar - så less jag blir.

Och Börje Lööw lämnar landstinget - nu är det inte mycket kvar i uppdrag. En ersättarplats till riksdagen för Siv Holma. Härde nyheten på finska nyheterna på väg hem igår - uppfattade att han lämnade partiet - vilket väl bevisar mina kunskaper i finska. Däremot lär han tillhöra vänsterpartiet i Boden numer.

Och "yrhättan från Trollhättan" har också lämnat in. I tidernas begynnelse - i början av 70-talet  när jag blev aktiv i folkpartiet hittade jag bild av henne på en arkiverad afischtavla - halmhatt och rösta ungt!

Torsten och Torun har namnsdag - grattis. Det nostalgiska minner kommer ihåg Torsten Lindfors - en av bröderna Lindfors som alltid sågade ved på 1:a maj för att visa var de riktiga arbetarna fanns.

Och min kropp - främst den vänstra armen och skulderbladet - har "aktiverat" sig igen efter gårdagens träning - trots att jag i samråd med Marie bestämde vilka rörelser jag skulle undvika. Men det kan nog bli en bra dag idag iaf. Jobb på förmiddagen - behandling hos Marie och klippning hos Klas på eftermiddagen.

Och till Anita i Gävle hälsar jag att tipsvinsten låter vänta på sig - men ny 10-veckors inlämnad.

Positiva tisdag

2011-02-22, kl. 05.45

Förvisso inser jag att jag blivit en riktig slowstarter. Upp klockan halvfem - tre timmar till jag måste åka - och jag tycker det är stressigt. Tänk det fanns en tid - under ganska många år - då jag hängde på låset på gymmet redan före klockan 7.

Bortsett från det så var det många positiva nyheter idag. Ledaren i Kuriren behandlar en rapport från Svenskt Näringsliv där det konstateras att tillväxten är klart högre i kommuner där den privata sektorn dominerar arbetsmarknaden. I Stockholms län upphandlas ungefär en fjärdedel - 25% - av den kommunala verksamheten. Motsvarande siffra för norrbottens kommner är 5,5% och för landstinget 2%. Ingen nyhet precis - men skönt att få bekräftat det jag länge hävdat.

Inte kul om Kiruna mister 110 jobb - men nog är det ett kommunistiskt tänk att slå vakt om TV-licenserna. Radiotjänst drar in 7 miljoner enligt artikeln - men vad kostar dom med 110 anställda? Visst är vi bara ute efter att skapa arbetstillfällen kan vi ju införa licens på någonting annat som alla hushåll har - enkelt. Men knappst framgångsrikt.

80 lotter i Gäddvik - kolonilotter för odling. På mark vid Bälinge - Stenudden. Mark som väl ligger under bullermattan. Väl perfekt för kolonilotter!

Och på sportsidorna är det Hellner och Kalla - snart startar skid VM - det är något speciellt.

Och Pia har namnsdag - Åhman i Älvsbyn är verkligen värd en egen dag. Grattis!

Och i NSD propagerar OA för Leif Pagrotsky som partiledare. Kan bli tagen i örat av kommunalrådet Petersen som själv lobbar för Damberg. Inte utan att det börjar bli spännande att se fram emot valet.

I NSD finns en rolig insändare från "Bagar-Anders". Han skriver att enligt bibeln så lever vi i paradiset när lejon och lamm lever sida vid sida. Han undrar om inte det kan jämställas med att Kuriren och NSD:s journalister nu jobbar vägg i vägg i Mediahuset och att ICA och Coop som oftast finns vägg i vägg i köpcentrat. Lägg till detta att Gällivare och Malmberget har ett gemensamt fotbollslag. Med tanke på den kända rivaliteten mellan de två sistnämnda orterna är jag benägen att hålla med.

Och uppe före nättidningarna finns det inget alls att länka. Men ingenting blir bätte än man gör det till, enligt Marianne Bernadotte i reprisen på Fråga Doktorn. Bara gilla läget och kasta sig i duschen.


Seiern är vår

2011-02-21, kl. 06.45

Oj så mycket sportframgångar i helgen - Byggmark, Söderling, Jönsson med flera. Me frågan är om inte Emil
Jönssons seger över Northug känns bäst. Kombinerat med bilden på näthinnan där Rickardsson krossade samma Northug. Seiern är vår!!

En bra helg även på andra sätt. Trevligt årsmöte i Kalix igår. Och en fantastisk bilresa dit i ett gnistrade vackert vinterväder - som bjöd på en älg pulsande i djupsnön också.

Fast morgonen är mindre bra - begriper inte att min kropp hela tiden kan hitta något nytt ställe att ha ont på. Sen i fredags har jag ont i vänsterskulderblad - förmodligen lastade jag väl för mycket vikt på gymmet. Fast det kändes bra - och sen bara plötsligt är det något jäkelskap där bak. Vända mig i sängen ett helt dagsverke - med stånk och stön.

Tidningarna är lästa. Förstår inte varför nättidningarna känns så nyhetslösa. Är det objektivt elle beor det på att man matas så ofta och från så många olika håll

Kvällstidningarna spär ut med fortstta spekulationer om sossarnas nya partiledare. Av deen här artikeln om Pagrotsky kan man dock inte dra någon slutsats om han vill eller inte. Vad benämningen "långskot" ska symbolisera förstår jag inte heller.

Och kylan håller i sig - eller har återvänt kan jag väl säga. Igår var det nere - eller uppe - på minus 17 - idag känns det välbekant med minus 28.

Hilding ska gratuleras på namnsdagen

Nu är det bara att greppa den här dagen - ryggsmärtan till trots.


Fritt frosseri

2011-02-20, kl. 08.00

Igår blev en dag av fritt frosseri - vilken lycka att ha en sån fins restaurang i byn. Grillspett med fläskfilé och bacon i het salsasås resp. fläskfilé med gorgonzola sås - och ett gott italienskt vin. Mums. Och sen blev det Marabous dajmchoklad och polkagrischoklad - och så lite Reisen förstås. Idag gäller att ha kraktär att motstå resterna av godiset. Undrar vilken diet det här kan hänföras till. Kanske som Anneli skrev på FB - det är bara bra att "bulka" någon gång i bantningsperioderna. Jag får hoppas så - för fortfarande är det mer än 2 kilo kvar av semestertillägget.

Det sägs ju att det är gradet i helvetet också - möjigen därför fåglarna kvittrade idag som värsta vårmorgonen. Efter veckor i sträck med mer än minus 30 så ger väl minus 20 vårkänslor.

En fin dag i går i övrigt också - med medalj för
Maria PH och ett formidabelt lopp av Daniel Rickardsson - tänk att få se Northug ha svårt att hänga med. Vi får hoppas att Daniel inte är skrockfull för tydligen har det varit så att den som vinner genrepet före VM inte varit så framgångsrik i mästerskapen.

Hur det gick i Melodifestivalen har jag inte en anning om - vilket fullständigt värdelöst program.

Dock lite onödigt att Luleå hockey tappade poäng - och just mot Brynäs.

Tappar gör också Miljöpartiet - rejält. Reflekterar över att det inte längre än någon nyhet att moderaterna är större än sossarna och att alliansen leder.
´
Vem som ska leda socialdemokraterna ä forfarande döljt i dimma - en grå sådan representerat av dessa gubbar - var tog alla unga kvinnor vägen?

Nu ska jag pyssla på här hemma - gömma godiset och vattna blommor bland annat. Och vid 13-tiden drar jag mot Kalix och deras årsmöte - det ska bli roligt - länge sen jag var där.(S)kamlöst!

2011-02-19, kl. 07.00

"Tron på demokratin är det som skiljer ut oss" sa Kajsa Borgnäs ledamot av sossarnas kriskommission. Måste erkänna att jag missat uttalandet. Om någon trodde att valnederlagen gjort sosarna ödmjuka så kom det på skam. Samma fullständiga hybris och skamlöshet.
Riktigt bra ledare av GB - som uppenbarligen skriver än fast han slutat. Nog är det väl ett fattidomsbevis att Kuriren uppenbarligen inte klarat av att rekrytera ny ledarsrkibent?

Apropå ödmjukhet må jag säga att Sven-Bertil Taubes framträdande i Skavlan igår var en positiv upplevelse. En ny framtoning som innehöll en hel del ödmjukhet. Historien om Frank Sinatras uppmaning till Sven-Bertil & co att hålla sig til whiskyn och fortsätta drömma (om de unga kvinnorna) var självutlämnande.

Annars var det väl André Pops som stod för kvällens roligaste när han konstaterade att Hellner och Kalla iaf inte kom till VM i Norge för att skala bananer.

Själv lagade jag lite mat igårkväll - och missade en av resorna i På Spåret som tydligen gick till Haparanda.

Gårdagens höjdare var väl Luleå Baskets seger och priset till Galären och Gunnar Thålin. Det ligger hårt jobb - inte alltid i medvind - bakom Gunnars framgångar. Och för Luleåbaskets del hoppas vi nu på att det äntligen blir guld - så nära så många gånger. Nu tar vi det!

Idag ska jag börja med att röja här hemma - samma procedur som vanligt. Sen lite ärenden. Förnya mitt tips med Anita till exempel. Hämta hem lite material som jag ska ha med till Kalix i morgon - så jag kan åka direkt hemifrån. Ja lite smått och gott. Klockan 17 ska jag hämta hem en kompis - sen ska hon och jag gå på lokal och fira hennes 60-årsdag.

Bedövad och bedrövad

2011-02-18, kl. 06.00

En kort tidningspromenad i en bedövande vacker morgon. Men den ihållande kylan fortsätter - kommer på mig att ducka lite för att få en vinkel mot termometern som gör att jag kan rapportera under 30 - 29 och några tiondelar.

Men bedrövad blir jag när jag kan läsa om rättegången där sambon nu tar tillbak att hon skulle blivit misshandlad. "Mitt livs kärlek" är rubriken i NSD och i Kuriren kan vi läsa att
mannen släpptes. "Han är tidigare dömd för liknande brottslighet vid två fall och försedd med besöksförbud mot minst en annan kvinna" Det hade varit på plats att skriva om att detta med återtagande av vittnesmål är ett vanligt beteende - och hur ofta kvinnor senare ångrat detta.

Ett efterlängtat lagförslag - nu ska det kosta att skräpa ned. Dags att plocka fram gamle Edvard Perssons - Man ska inte skräpa ned uti naturen...

Och apropå naturen så tar sig älgarna nu in bland bebyggelse. Flera rapporter - senast igårkväll berättade faster Inga-Maj att hon igårmorse hade en älgko med kalv utanför sitt fönster på Kolkgatan.

Frida och Fritiof har namnsdag. Med anledning av det får Frida Johansson Metso  en liten blänkar på NSD:s familjesida.

Och nu träder en ny kandidat till partiledare för S fram. Ny skriver jag för att jag först igår på TV fick en bild av honom. Mikael Damberg - tja varför inte?

Och Marie fyller 40 år idag. Och Ulf fyller 50. Tänk dom följer efter både småflickorna och småpojkarna. Grattis, grattis!

Och grattis till Skellefteå som gick upp till serieledning!

"Förtränade" mig tydligen igår - har ont i vänster skulderblad. Men det får väl gå över. Men det ska väl gå bra att jobba idag iaf - listan är lång.

Heta nyheter iskalla

2011-02-17. kl. 06.45

Det hetaste nyheterna är iskalla i dessa dagar - köldrekord av olika slag i tidningar, tv och radio. Här på Bärigårn handlar det om dryga 30 denna morgon. Dryga och inte exakt för att jag är lite skumögd.

Själv tar jag hellre denna iskyla än blidväder med halka och risk för takras. Fö borde ju statistiken för brutna armar och ben pga av halka ha gjort någon form av bottennotering här i länet?

Näst kylan är det Kiruna som är hetast på många sätt. Ikväll
Antikrundan från Kiruna - den måste jag väl se. Igår presenterade kommun och LKAB ett avtal inför stadsflytten. Sorgligt att stadshuset måste stryka på foten - för visst är det väl länets vackraste? Sorligt också att landstingets dialog om närsjukvård utvecklas till en onyanserad "BB-debatt" - om akutkirurgin i detta fall. Båda frågor värda en egen debatt. Skulle ju vara intressant att få speglat hur till exempel Arjeplog hanterat frågan - de har ju ännu längre än Kirunaborna till sitt sjukhus?

Noterar att Niklas Nordström blir kvar i sossepartiet dvs han blir inte utesluten pga av "Primeskandalen". Inte förvånad allas - mycker mer förvånad över att han vill bli kvar i partiet.

Tar det lugnt på morgonen. Har varit två tidigare morgnar med revision och tandläkare 08.00 resp. 07.30. Och morgonen idag inleddes med näsblod - bieffekt av kylan kan jag tro.

Med tanke på gårdagens Uppdrag granskning och morgonens God Morgon så lär det dramatiska rubrikerna framöver handla om nanopartiklar och bandmaskar.

Vanlig dag på jobbet idag - avslutas med träning på eftermiddagen.
Nödrim

2011-02-16, kl. 05.30

Idag skulle jag behöva en nödrim för att kort på vers kunna förklara att idag - åtminstonen i på morgonen - har jag inte tid för sociala medie en enda sekund.

Tandläkaren 07.30. Tänkte boka om tiden - för tidigt för min nya profil - med arbetsstart kl. 09.00. Mn så gjorde jag inte det - och nu riskerar jag en stressig morgon - som sätter sig som mjölksyra i kroppen. Suck!

Gratulerar Julia och Julius på namndagen och rusar vidare mot tandläkaren.

För övrigt minus 32.

Och om kusin Kerstin läser detta så har jag kommit ihåg att sätta i motorvärmaren till henne.

En tid av oro och stress

2011-02-15, kl. 05.45

"En tid av oro och stress är till ände. Försök hitta tillbak till ett viktigare ärende". Uppmaning av horoskopet i Kuriren idag. Så sant som det är sagt - dags att förpassa alla engergitjuvar till historien.

Och nu har
Foppa äntligen förpassat sig till kretsen föredettingar. En stor sådan. Könt ett visst obehag för Foppas comeback - tråkigt när stora stjärnor hankar sig kvar och degraderar sig själv. Nu visste den store Foppa att bedöma att ta sin mats ur skolan - innan någon annan gjorde det.

Igår kunde vi läsa om distriktsordförande Karin Åström (S) som var tvungen att läsa innantill för att veta vad hon opponerade och uttalde sig om. Inte mycket högre kvalitet på Maria Stenbergs opppnerande. Kritik av FAS - som delvis kan ha sitt berättigande. Istället för att betala av statsskulden borde regeringen satsa på utbildning. FAS skulle alltså förhindra utbildning. Så visar man upp Mia Rutberg som ser framtiden an med tillförsikt - hon har lämnat FAS och kommit in på en utbildning - så det ena - FAS - utesluter inte det andra - utbildning. Vilket väl inte skulle bevisas?

I Kuriren kan vi läsa att arbetakommunen i Luleå nominerar Eva Nordmark och tio till som partiledarekandidater. Samtidigt kan vi läsa i NSD att Karl P "rasar" mot att distriktet funderar på att hålla sin nominering hemlig. Det är klart - att försöka hålla något hemligt brukar ju ge bra publicitet - det är väl idag (möjligen igår) som sossarnas kriskommission skulle presentera sin rapport - den vi redan och hört det mesta om.

Och Ö:na i partiet har flyttat fram sina positioner hör jag någon säga - hon/han trodde på ett Ö som partiledare - Östros eller Österberg. Själv håller jag på Maria Ulvskog - skulle vara en stor tillgång för alliansen.

Som av en slump är det Sigfrid som har namnsdag idag. Och Sigfrid Andersson är på bild i NSD och uttalar sig i partiledarfrågan - han vill ha en man - för att få med gubbarna i partiet. Grattis iaf på namnsdagen, Sigfrid. En gammal hedersman!

Tiden är knapp på morgonen - revision på Kommunförbundet. Ska infinna mig vid 8 enligt Åsa, "Vid" är ju ett vitt begrepp - men måste nog försöka komma i tid om jag ska hitta en motorvärmare. För hur gör jag annars när det är 30 grader idag också.

Ska hinna hänga tvätt och söka fram nya träningskläder också innan avfärd. Förvisso blir det tufft att orka med en heldags revision - men ambitionen är ändå att köra träningen efteråt. Lär behövas.Plus som minus

2011-02-14, kl. 06.00

Blev konstigt när jag skulle uttrycka temperaturen på FB. Ulrika hade -19,5 i Stockholm och jag skrev "+30 här" - 30 men inte 31 - fast det är ju minusgrader förstås.

Uppe ordinarie tid idag - nästa iaf. Skönt att kunna ta det lugnt - och motorvärmaren behöver nog all sin tid idag.

Märker att kylan tar ut sin rätt - fnösketorra vinterhänder.

Och allt har ju sin baksida - Kurirens ledare tar idag upp universitetets anonymitet inom kommunen. Inte tänkt på det med iakttagelsen korrekt. En bidragande orsak är vårt fina kulturhus - förr var det många aktiviteter ute i aula Aurora (heter den så - se jag har nästan glömt namnet också) som gjorde besöken där naturliga. Nu sker allt i stan - och studenterna har uppenbarligen inte hakat på. Jaha - inte länkbar än - kommer det att länkas ännu senare nu med en ledarskribent på distans?

Diffusa signaler har nått sossarnas distriktsstyrelse i Norrbotten. För säkerhetsskull gör det ett uttalande om att det blir mindre pengar till oss i norr. Karin Åström gör återigen ett klavertramp och kläds av rejält av Kurirens journalist som konstaterar "Distriktsordförande Karin Åström kan inte riktigt redogöra för vad som åsyftas med uttalandet förrän hon konsulterat sina papper" och "Karin Åström vill inte prcisera varifrån man plockat upp signalerna att regeringen skulle driva en sån linje". Tala om oseriöst.

Och Valentin har namnsdag idag - grattis. Fast Valentin kommer väl i skymundan för
Alla hjärtans dag. Glad iaf att tidningarna är måttlig med hälsningar - två sidor i Kuriren och en i NSD - eller möjligen tvärtom. Blir så stressad när jag inte hinner läsa alla - detta var mer måttfullt än tidigare.

Och så kom den till slut - Kurirens ledare.

Nu startar resan mot arbetsdagen - och i eftermiddag är det träning.

Nostalgimorgon

2011--02-13, kl. 08.30

Lyssnar till Flottarkärlek med Snoddas. Reprisen som körs på TV började med Hyland - tänkte först på
Hylands hörna. Men det var förstås föregångaren Karusellen. Hyland niade sina gäster och Floyd P, Putte Kock och Ingo uppträdde i tomtemasker och VARGPÄLSAR. För övrigt var det i Karusellen 1952 som Snoddas slog igenom med Flottarkärlek.

Gårdagen avlöpte som lördagar plär göra. Plock och städ på hemmafronten under förmiddagen. Fick riktigt ordning - och den här gången ska det förbli så ett bra tag. Besökpå återvinningscentralen för avlämning. Lite spel och dobbel - löste in trisslotter till nya lotter. Bestämde mig för att spela Lotto vilket var flera år sen jag gjorde. Undrade varför "tanten" frågade om Kungen - kände jag inte igen runt Lotto. När jag kom ut såg jag att jag höll en Kenokupong i handen. Kan fö meddela att utdelningen på 100 kronor blev 5-

En sväng till jobbet för lite idellt arbete - men det hade jag inte mycket tack för. Tvärtom.

Jens ringde och meddelade att Årets match ägde rum i Antnäs kl. 16.30 så jag begav mig dit. Och Saras 97:or vann över 98:orna - både lagen ABK. En spännande match då jag inte satt still en enda sekund.

Tänkte mig att se Melodifestivalen för Brolles skull - tur nog så var han först så jag kunde trycka mig ur programmet.

Det rör på sig i mellanöstern . jordbävning som denna journalist uttrycker det - glädjande och oroande på samman gång. Tänk om det är nu det händer - att demokrati och frihet sätter sig även där?

Har sovit till halvåtta idag - så det är inte mycket kvar av dagen med mina mått mätt. Men det är någonstans vid 7 - halvåtta kroppen vaknar om jag inte bestämt någon annan tid. Kanske nyttigt?

Kände lust för en promenad - men 28 minus på Bärigårn får mig på andra tankar.

I ohäpp

2011-02-12, kl. 08.00

Hugaligen - idag sov jag till halvsju - riktigt i ohäpp. Hade nog glömt att ställa klockan - och när jag vaknade hade jag så ont i kroppen att den vägrade att vända på sig och kolla klockan. Så jag vaknade nog egentligen betydligt tidigare.

Började känna på ordet "ohäpp" - och googlade förstås - men fick motfrågan om jag menade "häpp" - vilket jag förstås inte gjorde. Några bloggare hade använt ordet "ohäpp"  två en skrev att hennes hjärna var i ohäpp. Felanvänt enligt min mening. i "ohäpp" betyder ju att någonting händer som det inte var meningen skulle hända. Eller hur?

Älgpåkörning påminner mig om renen. Kusin Kerstin ringde mig häromdagen till jobbet och sa att hon såg en ren neranför Bärigårn mot Hammarenvägen. Hon undrade om hon möjligen borde ringa polisen. Om du vill bli inburad kan väl det vara lämpligt svarade jag. Men det visade sig faktiskt vara en ren. Polisen tog tacksamt emot tipset och skulle kontakta samebyn. Kan undra hur det gick för den mycket vilsekomna renen?

"Vi har inte mörkat något", säger klubbdirektören för LF-basket efter att det avslöjats att klubben betalat två Thailandsresor till någon funktionär. Plus några flygresor för medföljande. Plus målarfärg. Vi skattebetalare kan faktiskt kräva att en klubb på elitnivå ska ha så pass mycket insikt i skattelagstiftningen att man förstår att man inte kan betala ut sånt skattefritt.

För övrigt tycker jag Skatteverket borde ta ett större ansvar att informera till föreningslivet om gällande regler. I lögre divisioner än LF-basket  handlar om verksamhet som bedrivs idellt. Där kan man inte ha samma krav om insikt i skattelagstiftningen - men insikten behövs. En enkel informationsbroschyr som skickas ut men jämna mellanrum - det byts ju ofta funktionärer också - skulle sitta bra.

Med en blick uti världen kan man nu bara hoppas att det håller i sig och att vägen mot frihet och demokrati går smidigt - Egypten.

Hoppas på lite VM på TV idag - men har dålig koll på utbudet. Skönt igår med Anjas brons - det var henne välunnat som hon kämpat för att komma i form.

Nu startar jag upp med lite röj och dusch. Så får jag se hur dagens ska organiseras.

Avarter - nej tack!

2011-02-11, kl. 07.00

Här verkar det vara nära ett
orginalrecept på semmelbullar - dock ska det vara finhackad - mycket finhackad - mandel i degen.

Dessa avarter med hjortron och blåbär kan iaf jag betacka mig för.

Brrrr!!

2011-02-11, kl. 06.15

Hur olika gradantalet kan kännas. I morse var det riktigt bistert - nöp rejält i kinderna på den korta promenaden till postllådorna. Men det var "bara" minus 26.

Eftersom det är Yngve idag så skickar jag en tanke till pappa Yngve, Grattis!
 
Fackliga protester toppar båda tidningarna. I NSD känner sig vådpersonal hotad av arbetsgivaren - Kalix kommun. Och Kuriren speglar känslorna på Per Hindersagården i Luleå (kommun) - där folk sägs gråta av oro och ilska.

Undrar hur
årets snöoväder över mellersta och södra Sverige står sig i ett bakåtblickande perspektiv. Har det någonsin varit så mycket snö? Smått komiskt när man ser på TV. Skönt jag inte ska ut och flyga - i Luleå blev passagerare kvar över natten - trots att här inte kom en flinga.

Tänk att få en artikel på att man sprider virus på nätet - Bucht har onekligen lyckats placera sig som medias gullgosse nr 1,

Enligt TV så fyller Facebook 7 år dag - vi graulerar alla oss som använder det. Undar för övrigt om inte min blogg fyller 5 år idag? Vilket innebär att jag i princip varenda dag skrivit något här. Borde förstås spara det på något sätt - men hur?  Är som en uppslagsbok om när och hur olika saker inträffat. Nu ska jag söka efter vilket datum det var ifjol då fåglarna helt plötsligt kvittrade så intensivt.

Intensivt kommer det att bli idag - mycket som ska hinnas med innan jag förhopningsvis kan stänga igen för en ledig helg. Ett break vid lunch för veckans tredje träningspass.

Egypten klänns som en krutdurk - får följa nyhetsrapporeringen, Och undrar om det är idag jag ska följa Anja nedför störtloppsbanan? Tycker det är dålig info om vad som händer i VM,

En sorgens dag

2011-02-10, kl. 07.00

I går nåddes jag av beskedet att Enar Björkqvist lämnat oss. Oväntat. Träffade honom för ca 10 dagar sedan - lika pigg och alert som vanligt. Talat med honom i telefon ännu senare. En mer osjälvisk människa än Enar har jag inte träffat - ständig omsorg om sina medmänniskor - särskilt de som på ett eller annat sätt slunkit igenom välfärdsnätet. En sorgens dag var det igår precis som det beskrevs i mailet från Älvsbyn.

Det var en kväll för reflektion  igår - svårt att komma till ro - så natten blev något för kort. Trött på morgonen.

Lisa gratuleras idag - elva år - en glädjens dag. Jag kommer framåt eftermiddagen.

Iris har namnsdag - Jens "faster" har namnsdag - faster inom haröronen - en ingift en, Det är inte alla som benämner ingifta så. Men "min farbrors fru" är väl väl krångligt?

Och födelsedagsfester varje dag förstås - i morgon fyller Olle Lindström 75. Grattis i förskott.

Mellan 5 och 15 tusen ton mat kastas i våra skolbespisningar runt om i landet. Vilket kválificerat slöseri.

Inte så insatt i sakfrågan - fjälljakten - men att oppostionen fick ett bomskott kan jag ju glädjas åt ialla fall. Särskilt som sossarnam vänstern och miljöpartiet inneslutit sverigedemokraterna i opponerandet. Och lite av "sverige åt svenskarna" är det ju över det hela. Nyheten toppar båda våra lokaltidningar -
här NSD, Nu också på Nord-Nytt.

Nu får jag pinna på om jag ska vara på jobbet till klockan 09.00. Vad odryg morgonen blir då jag sover lite längre.

Fimpat

2011-02-09, kl. 06.00

Känns som det är nyhetstorka både i lokaltidningarna och i de stora drakarna. Bara
ck Obama har fimpat - för ett år sen - platsade därför. För mig var det en nyhet att han rökt - någon som sett honom med en cigg i handen?

Om häxor på TV - Saida plockas fram som exempel på den goda häxan.

Inte riktigt lika inför lagen - nu bygger Luleå kommun bostäder för funktionshindrade i gamla elevhemmen på Bergnäset -utan bygglov. Mest märkligt är ändå att kommunen nyligen nobbade ett privat vårdbolag att etablera sig där - med hänvisning till att det ligger under bullermattan. Det finns alltid något argument då det gäller att motarbeta allt som heter privat.

Kommunens "svartbygge" toppar i Kuriren. i NSD plockar de fram far och son i Töre som bor i en husvagn.

Dagen började bra idag - vägen mot tidningslådorna var mer än lovligt vacker. Kallt, mörkt, stjärnklart och vit gnistrande snö i massor. Bilden hade kunnat kompletteras med silutter av några älgar ner mot näset - som de har på Klintbacken.

Nyhet på sidan av tidningarna är konservering av billacken - på två dagar har jag fått tre erbjudande - Diamondbrite från Ängelholm det senaste. Utöver detta har jag fått två erbjudanden om bilförsäkringar - ett per telefon och ett per post.

Francisca och Fanny har namndag - grattis.

För övrigt har jag läst Kurirens horoskop för dagen. Ska lägga ner enegin där den gör nytta. Kasta inte pärlor åt svinen är den korta konklusionen. Ska jag tänka på.

Nu mot frukost och dusch.
Lurig

2011-02-08. kl. 06.15

Uppstigen till denna tidag den 8 februari - känner mig "rik" med att bara ha betat av en vecka av denna månad - men den är lurig värre - "28 en allena - alla de övriga 31".

Mina skumma ögon spanade in 8 kallgrader - stämmer också med känslan min korta tidningspromenad.

Daglig dags matas vi med ondska - hur mycket finns det egentligen - och hur mycket ökar den. Och hur ska vi få stopp på eländet. Om jag förstår rätt så är det två olika fall som beskrivs i
Kuriren resp. NSD. Läskigt - svårt att ta till sig att människor kan bete sig så.

För övrigt kan man läsa om hur snabbt det kan gå - förfallet sen sossarn tog över i Boden. Igår kunde vi läsa om den dåliga maten till äldre - och idag är rubriken på NSD "Här ökar brotten - Boden toppar statistik över kriminalitet bland unga". Lite skämtsamt förstås - fast en ledarskribent skulle nog kunna skriva detta på fullt allvar - och då spelar röd eller blå ingen roll.

Vill inte ha både och - men detta kallat Mjölkuddsbrinken MYCKET hellre än att bygga igen den andra vattenspegeln.

Bert ochg Berta har namnsdag. Grattis alla! För min del går tankarna till tant Berta (och Johan) i Ängesbyn. Dom hade aldrig något efternamn och inga egna barn - däremot flera fosterbarn. Och snälla var dom - Johan och Berta. Borde nog ta reda på lite mer runt dom - medan någon minns och kan berätta.

Nu kan jag berätta att denna dag ungefär blir en kopia av gårdagen. Kvar på jobbet - inväntande träningstiden klockan 15. Thomas och jag ska kolla att vidarekopplingen av telefonen funkar. Det kan du veta som ringer till expen - vi har automatisk vidarekoppling till min mobiltelefon efter en viss tid - så ha inte så brått att lägga på.

Frågetecken för priset?

2010-02.07, kl. 07,30

Maten till de äldre i Boden ifrågasätts. Sämre kvalitet än köpt frys färdigmat påstås det. Jag har ingen erfarenhet av den mat som tillhandshålls - och smaken är ju som baken - så det är svårt att bedöma sakligheten i kritiken.

Min erfarenhet av maten som distribuerades till äldre här i kommunen är att kvaliteten får ett VG. Däremot kan ju priset ifrågasättas. Motsvarande
färdigmat kan köpas från Findus, Felix, Dafgårds med flera för mellan 20-25 kronor. Medan kommunens mat nu väl närmar sig 60 kronor per portion. Kommunens pris ska vara självkostnad - utan vinstintresse - så nog borde prissättningen granskas.

Tiden

2011-02-07, kl. 06.15

Tiden går fort när man har roligt - ett gammalt talesätt. Uppenbarligen borde jag vara på gränsen till att skratta ihjäl mig - fattar inte att det är måndag nu igen.
?
Igår var en ovanlig dag - jag lämnade inte gården. Synnerligen ovanligt - om inte annat brukar jag väl alltid "måsta" till Kvantum eller jobbet.

Gårdagen inleddes med ett litet snöröj - sen var det städ hela dagen. Tänk om jag kunde låta bli att röra till det nu - ställa undan prylar alltefter?

Men mellan moppningarna hann jag förstås med både det ena och det andra i sportväg - på TV. Undrar varför curlingspelare måste skrika så ini h-vete. Fick skruva ned ljudet varje gång de skiftade till curling.

Det blev tungt med damernas skidskytte - vinden blåste sönder tävlingen. Och själv blev jag så trött av allt städande och sportande att jag la mig kl. 19 för att vila en timme. I vkäntan på program om äldre och parboende. Men vaknade först 23.40.

Ser inte precis framemot de närmate 5 lördagarna med Melodifestivalen - men förhoppningsvis blir vi inte lika "drabbade" kommande lördagar då den utlokaliserats från Luleå.

Rickard och Dick har namnsdag. Grattis. Och Stefan Tornberg fyller år - grattis. Detsamma gör mitt kusinbarns fästmö Zara Ullenius. Grattis där också.

Idag blir en helt vanlig dag på jobbet - lite längre än vanligt kanske (om jag inte hittar på något annat) eftersom jag ska invänta träninstid kl. 15.
Ulf Hannerz

2011-02-06, kl. 08.15

Ulf Hannerz hette han - kallades Hajen. Och programmet hette Kvitt eller Dubbelt eller ingenting annat. Och detta som visas på TV är nu tydligen ett program där man samlat alla tävlande till någon form av jubileums program - utom en som befann sig utomlands för att han hade haft råd att resa iväg för prispengarna.

Och nu berättar en att han kallades TV-hjälten hemma i folkmun.

Nostalgirepris

2011-02-06, kl. 07.45

Tiotusenkronorsfrågan i repris på TV - vilken nostalgi - från TV:ns barndom. Påminner mig om vännen GB som lämnade oss alldeles för tidigt. GB kallades även Hajen - uppkallad efter en ung tävlande i frågetävlingen.

För min del valde jag skidskytte istället för medodifestivalen - även om jag knappade över ibland. Kändes som ett B-lag i skidskyttet - även om det blev en hedrande 6:e plats. Damerna låg faktiskt 2: efter sin två streckor. Men var fanns AKO, Helen, Björn och Carl-Johan? Kan det innebära att de har någon tävling de ska glädja oss med idag? Skidskytte är onekligen en fin TV-sport.

Så lagade jag mat igårkväll - fylld köttfärslimpa. Har ätit köttfärslimpa och melon till frukost. Riktigt gott. Är riktigt duktig på att laga mat - synd bara att lusten infaller så sällan.

Så gluttade jag på Matchen direkt - och det var inget muntert gluttande i slutänden -
minut 2-1 om jag så säger.

Så ringde de från Bellis igår och meddelade att jag hade blommor att hämta. Pirrigt spännande - jag fyllde ju inte år och inte hade jag namnsdag heller. Olidlig spänning - och ett högt och fint blompaket väntade mig. En jättevacker bukett uppbyggd kring en mörklila lilja. Från världens bästa bilaffär - Bosses Bil o Motor - som önskade mig lycka till med nya bilen.

Idag fortsätter saneringsarbetet här hemma - först på dagordningen står krukväxterna - som ska plockas på gamla blad och få lite vatten och nya näringspinnar. För dtt är väl ungefär nu man ska börja hjälpa dem till ny fart.

Så hoppas jag att jag kan få lite sport på TV som underhållning.


Morgonstund

2011-02-05, kl. 07.15

Morgonstunsod har guld i mund - och utav veckans sju morgonstunder är nog lördagen den allra bästa. Med en dryg timmes sovmorgon - till klockan 6- tidningsläsning i lustempo - lite frukost - kan det inte bli bättre. Och mörkret som vilar över Bärigårn omsluter mig med sån värme och trygghet. Lite kuvöskänsla.

Förnedrande var ordet - LKAB och Migrationsverket förefaller ha ansvare för de gettoliknande förhållanden som asylsökande i Malmberget tvingas bo i. Kan det bli annat är problem? Kurire
ns ettan-nyhet.

NSD toppar med en grisuppfödare i Bredåker. Grisuppfödarna har ju inte haft några marginaler alls egentligen - och nu dumpas priserna ytterligare på grund av att det dioxinförgiftade tyska fläskköttet dumpas på svenska marknaden. Vem tusan köper det?

Tänk i dag var papperstidningens toppnyheter synkade med nättidningens. Eller tvärtom.

Agata och Agda gratulerar vi på namnsdagen.

Och krisen i Egypten fortgår - åt vilket håll lär väl tiden visa. Får hoppas på det bästa - även för Bert Sundström som förefaller ha blivit rejlt skadad.

Vid 09.30 blir det avfärd mot Björkskatan och basketmatcher med Saras lag.

Och apropå Björkskatan kan jag ju inte låta bli att notera att  de merkostnader för en sämre lösning som Ferruform tvingade fram nu inte verkar vara till någon nytta alls. Karl Petersens uttalanden om att genomfarter ska vi ändå inte ha vid industrier verkar konstruerat för att försvara ett dåligt beslut. Eftersom det inte finns på nättidningen får jag väl förklara att Ferruform inte längre ska använda KF:s lager - och därmed blir det ingen trafik över det område där Björkskataleden ursprungligen skulle ha dragits.

Nu ska jag dock fortsätta njuta denna morgon men lite plock och pyssel innan avfärd mot basketen.

Otäckt

2011-02-04.kl. 06.15

Ja otäckt är väl bara förnamnet på det som händeri Egypten - inte minst det som händer utsända journalister. Nu kulmen - får vi hoppas - när
Bert Sundström knivskurits svårt - allvarligt skadad - dock inte livshotande, Kan inte vara så lätt för anhöriga - tänker på Bo Östman som har sin dotter Karin där på uppdrag av Aftonbladet.

Vi koncentrerar nu på våra egna journalister - men tyvärr är det väl så att det är mångdubbelt fler som drabbats.

Håller med de som skriver att dessa gråa gubbar inte har något i rätten att göra. I motsats till många andra fall hade jag här gärna mottagit beskedet att förundersökningen lagts ned. Det hade säkert gått att finna någon juridisk spetsfundighet att luta sig mot. Det är som med alla extremgrupper - det är den här publicieten de vill ha.

Samtidigt tycker jag gubbarna är fega som inte står upp för att de skulle demonstrera mot USA. Åtminstone två utav dem känns igen som de som ensidigt ser grandet hos USA men inte bjälkarna på vänsterkanten. Ganska sympomatiskt att den härt vänstervinklade Afghanistankmmittén med Kjell-Arne Johansson i spetsen är de som samlat in pengar till advokaten.

Fantastiskt vilken succe Rut har blivit. Verkar också som att fler väljer Rut före hemtjänst. Borde ju räknas på hur mycket att skatterabatten som kommer tillbaka  vägen - hemtjänsten är ju verkligen inte gratis för samhället. Själv har jag nyttjat Rut för fönsterputs. Vilken känsla att kunna avlasta sig när städ och röj står en upp i halsen. Dock har jag suttit och funderat hur en "Rut" skulle klara att städa hos mig. Hur skulle de veta var alla grejor ska placeras. Och inser nog att jag iaf måste förstäda.

Och GB "spökskriver" Kurirens ledare idag - trots att han slutade i måndags om ryktet talade sanning. Rekrytering av ny ledarskribent har ju pågått flera månader - 4-5?. Finns det ingen som är kvalificerad?

Lyssnar till den gamla nyheten att centerns ungdomsförbund vill att C och FP ska slås ihop. Märkligt att det kan slås upp så pass stort - det var ju en nyhet för ett par veckor sen då ungdomsförbunden FP och C gick ut tillsammans med budskapet.

Nu ska jag försöka hinna med lite kamerala saker innan Sara ska hämtas vid Bergnässkolan klockan 09.30.

För övrigt har Ansgar och Anselm namnsdag idag. Grattis.

Pudelns kärna

2011-02-03. kl. 06.15

Gläds över en insändare i Kuriren "Självklart med låsta dörrar". Stina-Klara Hjulström från Demensförbundet träffar pudelns kärna när hon skriver ""Det är inte inlåsningen i sig man ska fokusera på utan det att demenssjuka lämnas utan personal. Självklart måste ytterdörrarna vara låsta! Det har vi väl alla." Eller som Dagny uttryckt det - det är skillnad på att bli inlåst och att bli låst om. Måste bara få säga det en gång till - det fungerade perfekt på Ingridshem. Förvisso kan jag tycka att 2 nattpersonal på 41 gamlingar - spridda i tre plan - absolut är en nedre gräns. Men där fanns alltid någon som hörde när larmmattan utlöste.

Intressant insändare också av Kurt-Åke Andersson (S) "Fasansfullt villkor av Kent Ögren". Som tydligen ställt villkor att inga personalrepresentanter ska få ingå i samverkangruppen som ska diskutera framtiden för Kalix sjukhus. Kurt-Åke tror att Ögren "stannar hemma" om S i Kalix står på sig. Själv undrar jag varför kommunledningen S i Kiruna lämnat återbud till den dialogträff som skulle varit med landstinget den 16/2?

Trevligt årsmöte med Luleåföreningen igårkväll. Funkade bra att ta en eftermiddagsvila - kände mig pigg på kvällen. Längtar efter att få komma på min ryggröntgen - hoppas de kan hitta något fel som kan åtgärdas. Och idag är det träning igen - det ger oneklige ett visst resultat. Men det är trägen som vinner - och tålamodet är inte så stort. Bara bita ihop.

Grattis till Disa och Hjördis - namnsdag idag. Och ombudsmannakollega Frank Westman fyller 60 idag - grattis. Grattis till Emily som också har födelsedag idag. Hoppas mor Carola fixat god tårta till dig.

Apropå trevligt - så blir det det idag också - besök av Åke C från Piteå. Ska få lite "bistånd" med sin bokföringen - gammal revisosyrkesskada att jag älskar att sätta tänderna i sånt. Med det är förmiddagen räddad - och eftermiddagen ska innehålla ett rejält träningspass.

Det blir nog en bra dag det här också!

Grattis Inga!

2011-02-02, kl. 06.15

Vaknar upp till Kyndelsmässodagen - vad den nu innebär att vi tillägnar? Iaf ingen namnsdag idag - okollat om Inga har någon egen - så tillägnar jag den till Inga.

Har sovit sen klockan 18 igår till 5 i morse - bara med 1,5 timmes uppevaro vid 21-tiden - telefonmöte.

Upprörs idag över kommunens agerande - inte oväntat Tekniska förvaltningen - men även sanktionerat av socialnämnden. Hyrorna för gruppboendet på Nygatan överklagas av principiella skäl. Maxtaxan ska vara kvar säger kommunen - men vill tydligen ändå har godkännande för den dyrare hyressättningen. Det ska alltså vara kommunens goda vilja som gör att funktionshindrade får samma hyressättning som övriga hyresgäster. Det är något lurt med agerandet?

Upprörs också - igen - över att nättidningarna är så långt ifrån den riktiga tidningen. Hur kan man göra så olika nyhetsvärdering? Till exemple så borde väl kommunens agerande ovan vara tillräckligt het även för nättidningen- Kurirens?

Lurt också att
presidenten i Egypten lovat avgå - i september. Det vill säga han ställer inte upp till val. Vore jag demonstrant skulle jag nog inte heller nöja mig med ett löfte som ligger 8 månader fram i tiden.

Och ryktet bekräftat - Daniel Persson signerar dagens ledare i Kuriren. Men GB tronar överst på sidan - innebär det att han distansstyr ändå?ill

Längdskidor har blivit den nya flugan. Som alltid blir jag sugen på att investera i ett par gå den här årstiden. När solen slickar de vita vidderna ner mot älven - då suger det. Men hitintills har jag inte kommit till skott. Kanske lika bra - senast jag stod på skidor lyckades jag få en spricka i korsbenet.

Google frestar alltid min nyfikenhet - kom inte ihåg vad Kyndelsmässodagen stod för - att Maria bar fram Jesus i templet. Och lyssnar samtidigt på Jussi Björling från TV:n - 100-årsdag idag. Inga får dela dagen med honom.

Nu måste jag fundera på hur disponera denna dag - så jag orkar gå på Luleås årsmöte ikväll.

Svartlistad eller ej?

2011-02-01 kl. 06.30

Moster Gunilla fyller år idag - hipp, hipp, hurra, Nästa år blr det stor fest måhända.

Lyssna till medborgarna - arbets- och personalutskottet i Luleå avslog igår ett medborgarförslag om att undersöka om det förekommer dåligt bemötande och svartlistning. Det var dumt. Hur många uppringningar och kontkter som helst hade jag under min gruppledartid just i den frågan. Vikarier som på given signal slutade få uppdrag - när man närmade sig inlasning. Verkligen motiverat med en utredning - för är det inte svartlistning så är det iaf något annat fel i systemet när så många upplever sig diskriminerade.

På tal om utredning så hoppas jag verkligen polisen lägger ner allt krut på att utreda vad som ligger bakom
vandaliseringen på Örnäset. Mitt hem är min borg - attacker där borde ha högre straffvärde än vad det har idag. Rätten att vara trygg i sitt hem borde värnas bättre.

Båda tidningarna, även Kuriren - slår upp detta som första nyhet - det känns verkligen som om detta inte borde röna samma öde som det rån som utfördes i någons hem i samma trakter för något år sen. Det vill säga ingen dömdes.

Läste fö en insändare i NSD - och det busliv och trakasserier som enligt skrbenten förekommer i Råneå. Oacceptabelt.

På tal om vandalisering är det här i samma härad. Fick sin rullstol vandaliserad. Lågt!!

Positivt att NSD redovisar människor bakom rubrikerna - i NSD träder personen som hade skulder hos kronofogden på 12 miljoner fram. Skönt att se att det inte bara är skurkar bakom siffrorna - utan att det också ibland kan handla om ren otur och olyckliga omständigheter. Och Thomas är verkligen dubbelt drabbad - med fallet från balkongen som lök på laxen.

Dagens gladis är väl annars att Musikskolan i Älvsbyn är räddad. Hörde på Nord-Nytt och fick några mail om detta igår - men hur kan det komma sig att PT - och ingen annan heller - skriver om den glada nyheten. Grattis till Älvsbyfolkpartisterna som verkligen är de som gjort grovjobbet bakom räddningen.

Har ätit kycklingklubba till frukost - lite udda kanske.

Dagen är väl inplanerad så nu gäller det att komma igång. Först lite tvätthängning. Har verkligen blockerat tvättstugan med semesterkläderna - men nu börjar jag se botten på tvättkorgen.

09.00 ska jag vara på jobbet - mina timmar idag är i detaljplanerade - strukturerat för hög effektivitet. Inga käppar i hjulen önskas.