Morgonstund

2011-02-05, kl. 07.15

Morgonstunsod har guld i mund - och utav veckans sju morgonstunder är nog lördagen den allra bästa. Med en dryg timmes sovmorgon - till klockan 6- tidningsläsning i lustempo - lite frukost - kan det inte bli bättre. Och mörkret som vilar över Bärigårn omsluter mig med sån värme och trygghet. Lite kuvöskänsla.

Förnedrande var ordet - LKAB och Migrationsverket förefaller ha ansvare för de gettoliknande förhållanden som asylsökande i Malmberget tvingas bo i. Kan det bli annat är problem? Kurire
ns ettan-nyhet.

NSD toppar med en grisuppfödare i Bredåker. Grisuppfödarna har ju inte haft några marginaler alls egentligen - och nu dumpas priserna ytterligare på grund av att det dioxinförgiftade tyska fläskköttet dumpas på svenska marknaden. Vem tusan köper det?

Tänk i dag var papperstidningens toppnyheter synkade med nättidningens. Eller tvärtom.

Agata och Agda gratulerar vi på namnsdagen.

Och krisen i Egypten fortgår - åt vilket håll lär väl tiden visa. Får hoppas på det bästa - även för Bert Sundström som förefaller ha blivit rejlt skadad.

Vid 09.30 blir det avfärd mot Björkskatan och basketmatcher med Saras lag.

Och apropå Björkskatan kan jag ju inte låta bli att notera att  de merkostnader för en sämre lösning som Ferruform tvingade fram nu inte verkar vara till någon nytta alls. Karl Petersens uttalanden om att genomfarter ska vi ändå inte ha vid industrier verkar konstruerat för att försvara ett dåligt beslut. Eftersom det inte finns på nättidningen får jag väl förklara att Ferruform inte längre ska använda KF:s lager - och därmed blir det ingen trafik över det område där Björkskataleden ursprungligen skulle ha dragits.

Nu ska jag dock fortsätta njuta denna morgon men lite plock och pyssel innan avfärd mot basketen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback