Historia ska skrivas

2010-04-30, kl. 06.20

Historiskt sett så har ingen kunnat vända ett så stort underläge som Alliansen har just nu. Iaf enligt
Synovate. Men historia ska ju skrivas någon gång - annars blir det inte historiskt. Så då gör vi det i år. Vi ska göra klart för oss att de rödgrönas skatte- och bidragsförslag som kommit de senaste dagarna än inte fått genomslag. Än har de bara nått oss redan frälsta och de mest samhällsintresserade.

Historiskt sett så har jag firat namnsdag denna dag - Mariana. Förr i tiden fanns vare sig Marianne eller Ylva i namnsdagslängden. Då tog mor och jag denna dag - Mariana snarlikt Marianne!

Och så gratulerar vi Kungen idag - grattis! Svenska folket dock lite småtaskiga med honom - eller snarare kanske media som väljer att presentera undersökningen om sviktande stöd för kungahuset just idag. Fast undersökningen är visst från förra veckan - bara TV som passligt påminner om den på födelsedagen. Men vänta ni till den 19 juni för att inte tala om 2011 då det förhoppningsvis kommit någon liten kungababy?

Margareta Lindbäck lyssnar inte - påstås det i Kuriren. Hur det kan klassas som nyhet - att Margareta inte lyssnar - förstår jag inte. Hon svarar inte på brev heller - och inte heller tjänsteman Gabrielsson. Två år i rad har jag tillskrivit dem om att ploga en cykelväg här i närheten av Bärigårn. Men tystnad råder fortfarande. Tredje gången (året) gillt får det väl bli till hösten.

Ja - det har tydligen kommit en ny undersökning om kungahuset idag - besälld av republikanska föreningen. Med tanke på beställaren behöver han inte vara så ledsen då - 58 procent FÖR är inte så dåligt.

Starkt att Charlotte Kalla är och besöker barn på sjukhuset. Frågan är om det är idellt eller vem som står bakom det?

Ja då får jag påbörja förberedelserna för färden mot jobbet. Vanlig dag för mig - men halvdag för de som jobbar heltid.

Sorgeliga saker hända..

Sorgeliga saker hända..medan jag besökt far och sen pratat med Gun i telefon. Plannja ligger nu under med 3-1 i matcher och Norrköping kan ta hem SM-guld på lördag. Undra vem som har hemmamatch?

Annars har dagen varit bra - Kommunförbundets årsmöte i Överkalix. Och jag blev omvald som revisor - ett uppdrag som för mig ökat i "status" sen jag lämnade den aktiva politiken. Kul att få en fläkt från "deras" värld genom revisionen.

Morbror Toije återförd till Gällivare lasarett - allt hade gått bra.

Nu ska jag se lite TV och sen sova.

Trägen vinner

2010-04-29, kl. 05.50


Nu ska
obligatorisk A-kassa utredas. Folkpartiet är nog det parti som längst drivit frågan. Känns som om det kravet funnits med så länge jag varit aktiv - och den tidsrymden går inte av för hackor.

Vad är det för fel på tanken att ungdomar på väg ut arbetslivet ska kunna omfattas av en a-kasseersättning?

Och friheten att själv bestämma sin anslutning måste vägas mot hur många oskyldiga - barn och ungdomar- som kan drabbas av den friheten när tillexempel familjeförsörjare drabbas av arbetslöshet.

Mona Sahlin ororas över att facket skulle försvagas - och det är nog inte sett ur a-kassemedlemmanars synpunkt utan facket roll som "valarbetare" åt S.

Björn skjuten utanför Jokkmokk. Åt pipan för mycket björnar i länet - så det gläder mig att det nu är en mindre.

Ont om tid på morgonen - ska bli hämtad redan halvåtta av kompis B som ska ta mig till stan och väntande buss som ska ta mig till Överkalix.


Grattis PO!

Jag gratulerar Jokkmokk i allmänhet och folkpartiets P-O Lindroth - ordförande för BUN - till avancemanget för bästa musik- och kulturskola.

Bra jobbat!

Gårdagens ömma tår

2010-04-28, kl. 06.30

Det var lite ömma tår hos politikerna i går.
Göran Hägglunds ganska fyndiga liknelse mellan de rödgrönas ofinansierade förslag och kontokortsköp retade gallfeber på sossarna.

Ett fp-kommunalråd någonstans i närheten av Borås krävde Åsa Torstensson avgång - må vara med reservationen om hon verkligen ifrågasatt vad Boråsare skulle göra i Göteborg - eller om det nu var tvärtom. Dum som tåget - tyckte han om Åsa.

Och nu börjar det klarna att det kommer att "ömma" för oss bilberoende om - vilket gud förbjude - de rödgröna tar över i höst. 49 är på bensinen är förstås bara förnamnet. Annika Erikssons kompis Maria W erkänner ju oförbehållsamt att mp vill höja med 2 kronor. Och Siv Holmas stakande om hur norrbotten skulle kunna undantas från kilometerskatten kändes ju inte heller trovärdig. Och med ett återinförande  av förmögenhetsskatten kommer det på några års sikt med säkerhet bli så att gamlingar med höga taxeringsvärden straffbeskattas. Och som det var tidigare så skrivs specialregler för det riktigt rika - typ som sossarna gjorde för HM och Stefan Persson.

Det finn skönhetsfläckar i alliansens politik. Taket i sjukförsäkringen måste höjas - och deltidsreglerna runt a-kassan är ju förfärliga - och strider dessutom mot alliansens arbetslinje. Men hugaligen - mot de rödgrönas framstår allianspolitik som rena himmelriket.

Det var mycket läsvärt i tidningarna idag - det får mogna fram om något ska lyftas. Kanske allt efter - åtminstone en del nyheter kommer ut i nättidningarna.

En sak kan jag dock förutspå - sossarna i Luleå kommer att påstå att Luleåalliansens förslag om fria arbetskläder redan är infört. Då ska vi konstatera att det bara är inom en begränsad del av de områden alliansens föreslår. Och dessutom att personalen fått betala det själva genom avskaffandet av helgtilläggen. Lite kontokort(S)politik över dettta - utan att nämna någon chokladbit.

I väntan på att ovanstående ska komma ut på nyhetsplats får jag länka till ledaren som handlar om samma sak.

Idag börjar jag lite senare - för vid 15-tiden drar jag mot Kalix Folkhögskolan och blir där framemot kvällningen. Far får besökas på väg till jobbet under förmiddagen.

Absolut!

2010-04.27, kl. 17.10

Ibland kan tom Veckorevyn ha rätt - i deras omröstning blev
Brolle sveriges sexigaste man. Visst är det så . Bodens svar på Elvis Presley.

Nu har jag varit och inhandlat så jag kan ha frukost för mina övernattande kusiner. Och om de hör av sig snart ska jag bjuda dom på middag på Sunderbyns stolthet - våran restaurang.

Har inte hunnit ikapp än - så att jag likt min mor kan ha flera färdiga middagar i frysen. Så jag tar det säkra före det osäkra.

"Flyttfåglar"

2010-04-27, kl. 06.30

Diskussionen från lunchen då Inga-Maj fyllde 80 är härmed avgjord. Tror det var faster Hedis - uppväxt i Alvik - som inte trodde på sångsvanar i Alvik. Farlig flygväg nu fixad - en kraftledning som fåglarna kört ihjäl sig mot. Märkligt att det inte uppmärksammats tidigare - den kraftledningen mått väl funnits i evinnerliga tider? Kan man läsa i Kurirens A-bilaga sidan 17.

Erika är en annan "flyttfågel" som Kuriuren nu placerat i Gammelstad? B-bilagan sid 5 (fö en bra insändare värd att läsa).
Långholmsgatan 3 - torde ha närmare till Gamla stan än vårat världsarv Gammelstad? Holm Josbrandt brukar hon kalla sig numer - undrar om det är  Kuriren som spart trycksvärta?

Skönt att se en helsida om biljakten med småungarna i huvudrollen. Att Eva Bergsgröm, socialnämndens ordförande - inte kryper  bakom sekretessen utan talar om att familjeförhållandena ska utredas. Skulle önska att det gick att följa upp att det verkligen händer något konkret? Kuriren A5.

Tiden krymper - idag steg jag upp tio i fem - ändå är min tid ute nu - för nätreflekterande. Idag har jag delad tur - 2 timmars jobb - 2 timmars lunch - och sen 2 tinmmars jobb igen. Då är vi framme vid 15-tiden och lagomt att åka och hälsa på far.

För övrigt ramlar ju två kusiner från Kullen in idag - måste hinna ordna bra ställe för nyckelöverlämning.

FörfallStid

FörfallStid och FörfallOtid är inte samma sak. Kuriren på ettan idag.

Själv är jag hemma nu och ska träffa en mäklare 14.45.

Teresia, Terese och Plannja!

2010-04-26, 06.57

Grattis! Namnsdag, namnsdag respektive
guldkänning!

Annorlunda?

2010-04-26, kl. 06.30

Annorlund radio idag - tror iaf att jag lyssnar på Radio Norrbotten - och en lugn reporter. Ingen flåshurtig Kallne med "kompani" - så skönt! Kanske det dröjer ytterligare ett tag innan jag blir P1 fan igen?

Fast lokala vädret pratade om blötsnö - och det var inte i fjällen. Ibland har man ändå anledning att vara tacksam att länet är stort - finns hopp att det inte är här.

11, 13, 15 - och bilföraren 15 - klockan 2 på natten - mot måndag. Narkotika utkastat ur bilen. Bilen tjuvlånad av mammas kille. Polisen meddelat föräldrarna som hämtat sina telningar. Vete rackarna om ungar ska lämnas tillbak till föräldrar som har sina elvaåringar ute klockan 2 på natten?

På många håll i länet - hör jag nu - om blötsnön - fast mest uppehåll i kustkommunerna.

En deklaration om dagen - iaf igår och idag. Men ska hålla mig till de 2 som deklarerar rätt.
 
"Enklare för äldre att ansöka om hjälp i hemmet" - annons från Bodens kommun i båda tidningarna - Kuriren sidan A9. Personer över 75 får kan ansöka om serviceinsatser utan biståndsbeslut om jag förstår rätt. Något för andra kommuner att ta efter - varför ska behov av trygghetslarm utlösa en hel biståndsutredning?

Sju minuter i sju..säger den lugna kvinnan på radion. Dax att börja resan till jobbet - först dusch!


"Eget rum på nätet"


2010-04.25, kl. 09.15

Nu lanserar Birgitta Rydberg (FP) ytterligare en variant av eget rum.
Ge patienterna rätten till sin journal. Utmärkt förslag.

Prioriteringen idag har blivit att ta det riktigt lugnt - hängt tvätt och laddat en ny maskin. Nu ska jag duscha och göra mig färdig. Ser ut som om det kan vara skönt på altanen vid Ingridshem. Vi gör ett försök iaf. Men måste åka om stan och posta några brev först. Måste på lådan senast 13 för att gå iväg idag. En riktig försämring som posten bestått oss med.

Manna

När det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked. Vinnare av 2,2 miljoner på Lotto - och hur jag än funderar har jag inte ens en andel i något Lotto.


"Fetorexi"

2010-04-25, kl, 08.00

Motsatsen till "Anorexi" - "
Fatorexi" kan väl bli "Fetorexi" och vi försvenskar det. Tror man är smal - fast man är fet.

Överskuggade allt

Så klart - nyheten om Madeleine och Jonas uppbrutna förlovning - överskuggade allt i nyhetsväg i går. Vilken "tur" för media nu när glöden runt vulkanen falnat.

Röjde i huset fram till klockan 15 - därefter besök hos far. Middag hos kusin Kerstin - där Saara också var.

Morbror från "Kullen" haft lite hjärtbekymmer. Ska ned till Sunderbyn på tisdag.Och då kommer två av mina kusiner med också. Ska blir roligt att träffa dom.

Mindre kul att Djugårn åkte på däng igår - fast mer intresserad var jag inte att jag lämnade dem när det var 2-2 och 4 minuter kvar.

Nu ska dagen planeras - har lite svårt att prioritera bland uppgiftena. Men om solen värmer upp och  består så ska jag ta ur far på promenad.


Förfärligt fult

2010-04-24, kl.07.50

Jag var lite syrak på papperstidningen som inte
visade staketet som "kultureliten" strider om. Men här på nätet visas det upp. Förfärligt fult ser det ut - men nu är det inte utseendet som grannarnas klagar på - primårt iaf - utan placeringen. Ska bli spännande om se utgången!

Måste nog kila förbi där - som av en slump!

Gillas

2010-04-24


Kurirens ledare idag GILLAS.
"Det bästa vore faktiskt om de som inte har annat än hot, invektiv och smutskastning att tillföra, valde att hålla klaffen lite oftare". Lägg gärna till att har du inget gott att säga om dina medmänniskor så håll käft! Tänk så idag - och fundera hur tyst just du blir?

Tänkte träna själv - att vara positiv. Men inte gav då Kurirens nyhetsmeny någon inspiration till glädjefnatt precis.

06:33 Stockholm.
Dyr strejk kan trappas upp
06:30 Luleå.
God morgon, alla läsare!
03:04 Luleå.
Man knivskuren utanför Luleå
22:48 Luleå.
55-åring åtalas för tre brott
22:27 Gällivare.
Stökig man i matvarubutik
21:57 Stockholm.
Dyr strejk kan trappas upp
21:52 Haparanda.
Majbrasa antänd på Strandvägen
21:27 Norrköping.
Plannja föll mot Dolphins
21:05 Luleå.
Snäll fick hjärnskakning
20:31 Norrköping.
Plannja i underläge efter tre perioder
20:20 Luleå.
Sverige förlorade JVM-finalen
19:56 Luleå.
Sverige har reducerat
19:54 Norrköping.
Plannja ligger under i halvtid
19:42 Luleå.
Fransson blir kvar i Luleå Hockey
19:31 Umeå.
Knarkfabrik mitt i byn
19:29 Norrköping.
Plannja leder efter första perioden
19:22 Luleå.
USA på väg mot guld
19:07 Luleå.
USA har utökat ledningen
18:52 Stockholm.


Och vädret inget att yvas åt heller - noll idag men "skitmul". Men det går ju att vända till något positivt också¨- finns ingen anledning till att jag inte skulle gå ner till föräldrarnas hus och städa lite. Finns massor att köra till återvinningen - dom vanliga med producentansvar som har öppet idag.

Vega har namnsdag - och minns jag rätt så fyller min gamla skolkompis Tord år idag - nu är vi jämnåriga igen. Grattis!

Och Antnäs flickor -97 vann sin första match i DM som spelas i Arvidsjaur. Ska nu kolla in FB och se om jag fått någon hälsning från golvet i klassrummet.

Lyft

Johan lyfte igår - 3 timmar försenad - mot Arland fvb Linköping.

Viss dramatik igår em - Ullas plan 07.35 inställt - men visade sig att hon var automatiskt ombokad till 06.45, Och nu har jag kollat LFV och de har lyft på avgångstid.

Jag har skojat med Johan och sagt att ska han flyga tar det väl 3 år till vi ses. Men idag kommer alltigenom positiva nyheter om flygbarheten.

Alltså jag missade ju hockeymatchen igår - var så inne på varannan dags match. Men med tanke på resultatet så var det väl lika bra.

"Psykbryt"

2010-04-23, kl. 07.00


Uppslaget sidorna 4-5 i NSD
är väl det närmaste uttrycket "psykbryt" man kan komma. En överläkare frän psykiatrin vid Sunderby sjukhus har hotat ordningsvakt med att spänna fast honom och ge en spruta. Även poliserna som tog hand om honom fick sina hot. Allt enligt sidan 4 där verksamhetschefen Stefan Bergström bedyrar att han aldrig mer ska jobba på SuS.

På sidan 6 kan vi läsa att nämnde Stefan Bergström gett en annan psykläkare - Staffan Rosenius i Gällivare - sparken. Kritiken gäller att han inte leverat intyg  tillräckligt god tid. Kan låta rätt bagatellartat - men bra att veta att det är mycket viktiga intyg för sköra personer. Så allvarligt är det i sakfrågan. Men Stefan verkar backas upp av både fack och arbetskamrater. Inte mindre intrigant blir det då det framkommer att Stefan är gift med en annan psykiatri överläkare Annicka Stenman - som väl inte heller varit helt okontroversiell?

Googlade på "psykbryt" och hamnade på "tuppjuck" - med innehåll som jag inte ville återge. Tuppjuck brukar jag ju drabbas av understundom. Sovpass på 12 timmar i natt kan väl räknas till den kategorin?

Till avdelningen "psykbryt" får väl dagens rubriker - och tidigare - om Kalix i allmänhet och skolan i Kalix i synnerhet räknas. Nu avgår alla sossarna i BOG - och enligt kommunalrådet Forsberg som själv detroniserats och inte blir omvald låter meddela att det var bra. Annars hade de fått sparken kommande måndag. Liggande sparkar de på varann - kommunalrådet och sossarnas BOG-ledamöter.

Idag gratulerar vid alla som heter Georg och Göran - namndagshälsning till alla som jag känner.

Och kära svärmor - avliden sen ett antal år - skulle fyllt 89. Jag kan fortfarande sakna hennes telefonsamtal.

Själv firar jag dagen med att fördröja starten på min arbetsdag. Mina arbetskamrater är spridda för vinden - och för att ha bemanningen på em så förskjuter jag mig.


Snabba ryck

2010-04-22, kl. 06.45

Snabba ryck i "askläget" - trodde jag hörde repriser när det talades om
stängda flygplatser. Men tydligen har Landvetter och några till fått stänga i natt. Umeå till exempel - som en liten ö i det omgivande öppna luftrummet?
 
Ser väl ut som om Johan kommer sig iväg idag - mot Linköping för bröllop. Ullas aktier att ta sig till Stockholm i morgonbitti har väl också ökat. Men Inger som var på årsmötet igårkväll - som ska till Göteborg nu på morgonen kan få det lite kärvare.

Nu färska "asknyheter" på TV - verkar inte alltför muntert - nya "askkorvar" in över Sverige.

Allan och Glenn har namnsdag - grattis!

Glad nyhet från igår - vi utjämnade mot HV. Det var riktigt spännande.

Mera gårdagen - opinionen i rätt riktning. Men Novus tillhör ju inte de mest träffsäkra - minns fiaskot med siandet om resulatatet i EU-valet.

Två lokala nyheter som nog kommer att eka ett tag framöver. Socialförvaltningen förvägrar Frida Stenbergs barn att träffa sina mor- och farföräldar.Kurirens E-tidning A31. 
Och Kaj Hedstig ser svårigheterna med att Kuriren huset används av Nya Läroverket. NSD E-tidning sid 8. Inte alls förvånande - som följt friskolans etablering vet att de motarbetats på alla (S)ätt. När Nya Läroverket ville hyra/köpa Bergviksskolan som kommunen lagt ned - då skynade sig kommunen att konstruera planer äldreboenden där - trots att det finns mängder med områden/stadsdelar som bättre behover boenden. Sunderbyn till exempel.

Vanlig jobbdag idag.

Bussat

Nu har jag bussat en andra sväng i dag. Först från Bosses Bil och Motor. Hade tänkt promenera hela vägen men lyckades övertyga mig själv att jag hade fel skor. Svepskäl förstås. Nu har jag tagit bussen ut och hämtat bilen. Och konstaterat att jag har riktigt dålig kondis. Ni vet det är inte långt till Kungsgatan - men den promenaden var alldeles tillräcklig.

Nu ska jag plocka lite på skrivbordet innan jag går till Brf Tigerns årsmöte - i Tigerburen!


Bra listor!

2010-04-21, kl. 08.15

Tycker överlag att våra lokalavdelningar fått ihop bra listor till kommunfullmäktigevalet. Många faktorer som ska vägas in. En som ofta glöms bort är att ta tillvara erfarenheten och kompetensen från de som drar sig tillbaka. ÄlvsbyLiveralerna är beviset för motsatsen. En ny topptrio (och ytterligare några nya) har det gamla gardet i ryggen dvs längre ner på listan. Bra jobbat!

Fler av våra lokalavdelningar som lyckats med det också - men nu råkades det finnas en
länkbar artikel om just Älvsbyn.

Den enes död..

2010-04-21, kl. 07,30

Den enes död den andres bröd brukar man säga. Har känts lite ironiskt att vår flygplats kunnat hålla öppen - men vi har inte haft någon att flyga till. Men i natt har vi varit till nytta -
två charterplan har landat. Förhållandevis annat kan bussresa Luleå - Stockholm vara nästgårds!

Så kallad överflygning - dvs när man håller sig över 6000 meter är möjlig i stora delar av europa.

Idag är en riktig kalasdag av många skäl.

För det första; en planerad "försovning" - ska vara FP representant på Brf Tigerna årsmöte ikväll - ska försöka hålla mig borta från jobbet så länge som möjligt. Alltför ofta jag överskriver mina dryga 3 timmars arbetstid - och det straffar sig i ohälsa.

För det andra; Anna Grönlund Krantz fyller år. Och Kenneth också - grattis - grattis!

För det tredje; Anneli och Annika har namnsdag idag. Hugaligen så många sån jag känner - får ta fram något radband om jag ska pricka in alla personligen - så ett kollektivt grattis till alla dagens namnsdagsbarn!

För det fjärde; själv är jag lätt på foten efter fotvård - idag ska bilen gå samma väg - dvs bli lätt på hjulen - sommardäck!

Idel glada saker - mental träning denna uppräkning för att klara det här - grävskoporna tar Fritz olsson huset!

Hej jobbet - nu har jag bestämt mig - jag kommer inte förrän klockan 13.

1 av 49

Tro´t eller ej - nu närmar det sig - storvinsten. Ikväll är jag 1 av 49 som har 8 rätt - av 11 möjliga - på keno och som därmed kammar hem 300 kronor.

Och hemma är jag efter en sejour på Västbacken. Hjälpt till lite med bokföringen - men sen Lotta tog över bokföringen är det dökoll på att moms och skatter stämmer. Och övriga konton också för den delen.

Och hemma blir jag i morgon. iaf ingen utbildningsdag i Skellefteå. Utbildningsledaren frusit inne i Stockholm - SAS skickade SMS i eftermiddag att morgonplanet till Skellefteå var inställt.

Nu börjar jag vara grundligt less på "askleken". Säger som Jens - kunde Kineserna bomba bort regnmoln från OS måtte vi väl kunna hantera några askmoln?

Nu postöppning!

Pigg och glad

2010-04-19, kl. 06.45

Vaknat pigg och glad trots snöplig förlust i hockeyn. Jodå jag såg to the bitter end...Idag träff med dam från AF - i övrigt vanlig jobb dag - till 12. Etermiddagen måste ägnas åt att tömma bilen (från skräp) och lasta i sommardäcken. Service och däckbyte i morgon - då jag är på utbildning i Skellefteå - om inte föreläsaren snubblar på askan? Förra gången vi skulle ha motsvarande utbildning fick utbildaren hjärtinfarkt vilket meddelades oss klockan 7 på morgonen - utbildningsdagen.

"Preventivmedel för papper på skrivbordet - mina har förökat sig som kaniner" tyckte jag var en rolig skrivning på FB - igår - Jens. Fast det går väl inte att länka till FB - där måste man vara med för att läsa.

Något riktigt roligt hittade jag inte i lokaltidningarna - men
Inger och andra i Älvsbyn blir säkert glad då Kuriren skriver om deras lista i Nätttidningen.

 I papperstidningen kan Anne, Alf med flera i Kiruna glädjas åt att deras oneliner nu är på pränt - 1000 röster - 3 mandat. A10.

Om väljarna blir lyckliggjorda av att Britt Westerlund med flera gör hembesök överlåter jag till andra att bedöma. Själv blir jag påmind om min första dörrknackningskampanj - tillsammans med Bengt Bäckström och Jan-Erik Nilsson i Antnäs. (Båda två har knackat på vår herres port och stigit in.) Efter 3 villor - och alla hade namnskylten Friedland - var jag tvungen att fråga Bengt hur stor släkt dom var egentligen. För er som inte redan här förstår - så kan ni kolla in "släkten" här!

Ser att solens strålar redan ordnat så jag inte behöver skrapa bilrutan - tack för det solen!

Grisen i säcken!?

Rädda Vården presenterar inga kandidater till höstens landstingsval. Istället går man till val med en blank valsedel med bara partibeteckning. Presenteras som något nytt. Men alla etablerade partier har sen urminnestider valsedlar med bara partibeteckning utlagda på vallokalerna - men då som komplement till namnvalsedlar. Så särskilt nytt är det ju inte.

Frågan är om beteckningen inte snarare skulle vara att "köpa grisen i säcken" - för ingen vet på förhand vem som blir invald. Om de nu skulle få tillräckligt många röster!

Länet på "kartan"

Länet på "kartan" i ett mindre smickrande sammanhang. Mobbning på facebook - artikel i Kuriren - ger eko både i DN och SvD.

Varför denna hemlighetsfullhet - att tala om länet istället för att tala om vilken kommun det gäller! Det är väl nog förfärligt att detta kunnat pågå så länge utan offentlighet. I mars anges sista inläggen i den ursprungliga gruppen - och sen har nytt forum startats.

Själv har jag valt att ligga lite lågt - går inte in i några grupper alls - då jag sett att även i den oskyldigaste vuxengruppen förekommit inlägg som gjort att folk med omdöme lämnat dem. Nu vet jag ju inte riktigt hur allt funkar - men jag funderar om nämnda mobbinggrupp är något som vi alla på FB kunnat se - eller om det finns slutna grupper som kan ägna sig åt sånt här?

Bäddat för snö?

Nästan man blir orolig när det är hela minus 6 när hämta-tidningen-projeketet inleds. Eventuell nederbörd kan inte bli annat än snö. Men sen dess har solen sökt sig fram - och himlen är klarblå.

Ser jag härifrån mitt köksbord där jag sitter och äter frukost bestående av säsongens sista (?) blodapelsiner och Bröderna Nilssons lufttorkade skinka. På Finncrips. Ynka 4 blodapelsiner hade Kvantum kvar - jag misstänker starkt att de var de sista.

Idag ytterligare en deklaration - kl. 09.00 - och fotvård kl. 16. I övrigt öppet för alla former av inspel.

Kuriren toppar idag med rubriken "Trakasserad på Facebook" medan NSD har det föga unika "Väntan på lyftet" som förtstås handlar om vulkanutbrottet.

Luftrummet norr om Söderhamn har öppnat i natt och från klockan
08.00 öppnar Arlanda. Men enligt Kuriren avvaktar SAS med flygningar till tisdagmorgon. På radion hör jag just nu att Norwegian planerar ett par turer från arlanda till luleå under dagen. Säkert välkomnat av många!

Tryggve Bergman till exempel - som kört bil 290 mil från paris till Rutvik. Han avstår Stocholm på torsdag om inte flyget är igång. 29 timmar och 290 kilometer - kan man ha hållt hastighetsbegränsningarna då?

Och så då en ny vecka att spräcka - denna måndag ska starta med att en bekant kommer förbi på jobbet och jag ska se till att han får lätta sitt samvete - deklarationen. Så jobbet börjar inte förrän vid 10 idag. Klockan 16 är det dax för mig att bli lätt på foten - fotvård hos Aila i Ganmelstad. Passar bra med ett besök hos far efter det. Telefonsammanträde klockan 20.00 ikväll avslutar dagen.

Namnsdag? Olaus och Ola - grattis. Ola Öberg, Ola Thurfjell, Ola Ullsten, Ola Lundgren.. med flera.

Och Carola i Boden - fp-gruppledare - GRATTIS! Liksom Margareta - gammal jobbarkompis - i Boden!

FB står stilla

Inte bara flyget som drabbats av askan. FB säger att mitt konto inte kan nås förrän om några timmar på grund av underhåll. Kan inte vara möjligt att man stänger ned frivilligt en söndag förmiddag - då mina vänner verkar vara som mest aktiva?

Rött är sött...

Rött är sött, gult är fult, blått är flott. Vad vitt är den 18 april är inte tryckbart! Jodå - egentligen är det absolut ingen katastrof - min erfarenhet säger att det skyndar på snösmältningens processen. Men ändå blir man lika häpen och förskräckt varje gång.

Nu har jag äntligen orkat öppna brevet från landstinget och mycket riktigt var det från anmälan till Patientnämnden - men denna gång för far. (nu hamnar jag i den sitsen att jag inte vet om jag skrivit om det HÄR eller på FB?). Igårkväll efter ett glas vin hos kusinen blev jag modig - så jag läste också igenom första brevet ordentligt. Okej,

Kontentan av brev 2 är iaf att det finns stora kommunkationsproblem läkare emellan och att patienten "drabbas" av att sista läkare - utskrivande - anser sig ha tolkningsföreträde före alla andra kollegor som varit inblandade. Att sen just denna läkare satt ned på pränt att hans förskrivning varit så lyckad är ju bara bonus! Vad han inte vet är hans ordination aldrig verkställts. Det här DAGNY om du läser - blir något för dig att förädla!!

Även Sifo ska vi se till att förädla. För FP:s del bra utgångsläge - nära valresultatet. För alliansen ett intagligt underläge. Låt oss sen hoppas att vissa skönhetsfläckar typ - SD - kan skalas bort.

Övriga nyheter är aska i kubik! Nu ska jag äta lite och få på mig kläder. Har faktiskt sovit ändå till halvsju - och legat kvar till halvåtta.

Löften bryts

Riktigt härligt att löftet/hotet om snö brutits. Minus 6 grader och strålande sol när jag knatade efter tidningen igår.

Lömska blickar på NSD - efter gårdagen får jag lov att fundera om partipolitiken spridit sig till nyhetsplats också? NSD var liksom övriga media inbjuden till presskonferens om vårproppen på torsdag kl. 10.30 - Kulturens Hus. Jag vet inte om de var där - men tror det eftersom PT hade en artikel som de säkert köpt från NSD. Men vad skriver NSD om? Jo oppositionen - företrädd av Karin Åström, bucht med flera får kommentera men inte ett ord från alliansens presskonferens. Objektiv nyhetsjournalistik - nej knappast!

För övrigt såg jag Agnes Zsögi smyga ut från Kulturens hus när presskonferensen var över? På vem avlöningslista står hon nu - fd NSD medarbetare?

Kul att Tobias - uppvuxen i Sunderbyn och gammal SSK:are - prisats. Men ursäkta mig näringslivet och företagarna - "Folkets förebild" - ger mig associationer till östtyskland och forna sovjet.

I övrigt verkar alla nyheter på ett eller annat sätt bottna i askan.

I helgen ska jag vara helt politiskt arbets befriad. Idag ska jag slappa och vara ute med far. I morgon blir det nog lite deklarationer.


Askdagen

I jakten på en bra rubrik på dessa vulkanaskans dagar kom jag bara att tänka på Askonsdagen - men ingen bra och rolig koppling till den.

Men Patrik och Patricia har namnsdag idag - grattis räddningstjänstchefen och Jens gamla skolkompis Patrik - som nu bor i min förra lägenhet. Grattis, grattis - ni och alla andra jag känner som har namnsdag idag.

Först har jag sovit en timme för länge - sen får jag erkänna att jag ägnat tid åt att kolla på FB var mina befinner sig och om det gör något spännande. Vulkanaskan rätt dominerande även på FP.

Och nu är askan på TV - hur länge? Allt från dagar till år. Hugaligen vilka konsekvenser det kan bli!

Långt från verkligheten - att deltidsfällan skulle vara en myt - påstår GB på Kuriren idag. Heltidsprojektet tvingar ingen - och ska inte heller göra det - att jobba heltid mot sin vilja. Däremot har många som tvingats jobba deltid nu fått heltid. Men priset för att få heltid ska inte vara delade turer. Jag tror inte GB själv skulle gilla att jobba mellan 7-10, sen ta en långlunch för att återkomma klockan 16 och jobba resterande 5 timmar?

Nu faller -singlar ner - stora flingor från himlen - inte vulkanaska men väl SNÖ!


Man tager vad man haver..

även när man misshandlar gubben. Numer inte ovanligt med "hon-på-han" - jämställdhetens avigsida. Kvinnorna tar över männens dåliga beteenden - verkar gå fortare med det negativa än det positiva. Om ni förstår vad jag menar. Apropå artiklarna om taxeringskalendern.

Bara nedputtad

2010-04-15, kl. 06.50

Den var bara nedputtad - Kurirens E-kopia - här kan du läsa om "
kvinnornas värld" på sidan A6.

Fler manliga världar

2010-04-15, kl.06.40

Ibland fastnar rubriker i huvet - "Välkommen till männens värld" snurrade för mig, Trodde det var reportaget om folks inkomster - men kunde inte släppa det.

Dataspelens värld var det! Samtidigt gjorde jag en intressant upptäckt - nu funkade det - igen - att googla fram artikeln - trots att sökmotorn på NSD förnekade rubriken. Intressant!

NU dusch! Tänk att det fanns en tid i världen - 50-talet - då man badade en gång i veckan - i en zinkbalja på köksgolvet framför järnspisen. SÅ gammal är jag.

Vulkanaska

2010-04-15, kl. 06.30

Ja radio Norrbotten har rätt - morgonens nyhet är utan konkurrens
vulkanaskan från Island som stängt flygplatsen i Luleå - ja det pratas om alla flygplatser från Umeå och norrut.

Pumplagen också ett sätt att lamslå - hur många glesbygdsmackar har slagit igen på grund av den? Kan ni fatta att sånt driv(S) igenom trots att till och med en urstockholmare som Carl B Hamilton insett dess konsekvenser för oss här uppe? Titta över snabbt snälla trafikutskottet!

Vad folk tjänar måtte vara en het nyhet - då både Kuriren och NSD stått på på dagens då taxeringskalendern kom ut. Var sin artikel som skulle kunna rubriceras "välkommen in i männens värld" - osynat och oräknat verkar det vara en klar överikt för män som tjänar storkovan.

Här har vi kvinnornas värld - den ser lite annorlunda ut. "Fler delad turer och mer helgjobb". Heltidsreformen i Luleå kommun som sossepolitiker tar åt sig äran av betalas i själva verket av lågbetald vård- och omsorgspersonal. Det är lätt att bjuda när andra betalar!! Noterbart att det finns delade turer även i en bransch som domineras av män - LLT:s chaufförer - men där är det frivilligt och belönas med att slippa helgarbete. Är det någon som fortfarande tror att det är kompetensen som styr villkoren i arbetslivet? PAPPERSTIDNINGEN sidan 6. Jag hittar ingen E-kopia av Kuriren idag

Nå - idag är sista dagen för beställning av valsedlar - några kvar att knappa iväg - och sen upp med papperskopiorna till länsstyrelsen. Så nu kör jag igång!

Sunderbyns första!

Sunderbyns första rulltrappa blir snart verklighet - från hållplats till moderna station blir stationen vid Sunderby Sjukhus. Kan undra vad "perihanscha Kalle" och de andra farbröderna som inte ens gillade tågets ankomst till byn skulle tycka om detta?
NSD:s e-kopia på sidan 6.

Snart ska jag och äta lunch med fastrar och farbröder - grattis faster Inga-Maj 80 år idag!!

Så ska det låta

"Näringslivet backar upp Norrbotniabanan" - så ska det låta!

"Nykter, körkortet i ordning - kör försiktigt" - så lät det i går morse när polisen stoppade mig på väg mot jobbet! Men jag hann bli lite darrbent - 4-5 polisbilar med blåljus som värsta amerikanska krimmare.

Och dagens fortsatte i blåljusens tecken - blev omkörd av 3 kryssande polisbilar med blåljus när jag åkte på Sandviksgatan på väg till klippning. Abulansflyg med larm om problem - som dess bättre visade sig vara av mindre karaktär.

Blir tydligen bara "blåskjortor" i det här inlägget. "En polis till varje unge" är sossarnas senaste valslogan - utspel av Thomas Bodström. Spolas av byråkrater på Rikspolisstyrelsen. Och nu ska ni få höra - jag tycker förslaget är alldeles utmärkt. Och vill vidga det. Varje medborgare bör veta vilken som är just deras kontaktpolis! Det hade vi med i vårt kommunala handlingsprogram för FP Luleå förra mandatperioden. Kvarterspolis kan man också kalla det!

Delegation från landstinget på väg mot Jokkmokk för dialog om närsjukvården. Jens ska sammanstråla med Monica Carlsson och några till i Boden fvb Jokkmokk. Dock kontaktsvårigheter så jag har fått ägna min dyrbara tid att leta telefonnummer. Hoppas det fyra nu sammanstrålat i Boden.

Själv ska jag rappa på till jobbet - och fixa en av de sista valsedelsbeställningarn. Sen 80 års fest på Helmers i Alvik. Kvällen i Haparanda.

Väljer vårvintern

Jordgubbar för 884 kronor kilot - Östermalmsaffär - rankar Eva Åström kuriren - i dag...på ettan - högre än vår femte årstid - vårvintern. Det gör inte jag! Jordgubbar ska för övrigt intas inom en timme efter skörd - det jag kommer att sakna när jag säger upp mig som trädgårdsmästare för föräldrahuset. Och andra sidan kan smakvärdet förhöjas om jag får nalla i kusinens land.

Idag rankar jag Lars Pekka högst i nyhetsflödet. Han har lyckats formulera behovet och motivet för Norrbotniabanan på ett sätt som inte politiker - oavsett färg - lyckats med. Inte minst basindustrins frieri med södra Sverige! NSD släpper dock inte in mig på nättidningen idag - få se om jag kommer in innan jag skrivit färdigt?

Insläppta i
Kurirenhuset blir Nya Läroverket - känns bra att huset blir skola - faktiskt. Varför vet jag inte bara en känsla.

Härlig känsla att läsa att Artur har namnsdag idag. Påminner mig om Artur Nilsson i kurvan med hästen Stava som vi hade fri ridning med. En fett gammalt sto i "kaffe med grädde färg". Annars känner jag nog ingen vare sig Artur eller Douglas - men grattis iaf.

Än är inte undrens tid förbi - ett FP och alliansregeringsförslag - om yrkeslegitimation för lärare - finner nåd hos socialdemokraterna. Fast oron att pengarna ska hamna i något kommunalt svart hål ska inte underskattas - inte minst här i Luleå kommun där regeringspengarna till förskolan försvann!

Nä jag blir inte insläppt på NSD - men läs Lars Pekkas artikel på debattsidan - både i NSD och Kuriren.

Lågenergilamporna ger skadlig strålning - ja myntet har som vanligt två sidor!

Och svaret på min fråga om hockeyn är torsdag - och Micke Renberg - i TV?

Nu dusch och sen jobbet. Vanlig jobbdag idag plus klippning efter lunch.


Mascaraklumpar, mortlar.. och äggkoppar!

Kul i Svenska Dagbladet om personalets fällor. Det är de små detaljerna som gör det..Inte kan man rösta på Sahlins mascaraklumpar - och inte på en som samlar på mortlar - Maud Olofsson. Nu förstår jag att det var mina dryga 300 äggkoppar som gjorde att jag inte fick fler personröster.

För övrigt undrar jag när finalen i hockeyn ska börja? Har jag missat något?

AIK större än Bucht

Att AIK - inte Skellefteå utan Stockholm - gått upp i eliserien kommer högre upp som nyhet i Kuriren än vad Buchts uteblivna uppflyttning gör. Ja även dubbdäckens liv efter torsdag värderas hetare än Bucht.

För mig är Stockholms AIK bara ett lag med värre huliganer än andra - åtminstone minns jag dem så sen senast i elitserien. Då grannen (på jobbet) Anna höll på dem. Själv håller jag dessutom på dubbdäck någon vecka till.

Liv har namnsdag - och varför hon tronar ensam som bara har drygt 2000 person som har det som tilltalsnamns övergår mitt förstånd. Men jag har undrat förr om prioriteringen för namnsdagsnamn. Grattis iaf du som heter Liv.

Tyvärr förutsägbart - för norrbottniska samverkans organ av olika arter - att det stormar. Vem som har rätt och vem som har fel är lika förutsägbart som vilket som kom först - ägget eller hönan. Men trist är det och inte för det norrbotten framåt. Swedish Lapland handlar det om - och Visit Luleå - och fullmakter för flygplatsen. Toppar Kurirens papperstidning men inte tillräckligt mycket nyhet för nättidningen - inte i NSD heller.

Det närmar sig två månader sen jag ansökte om att få bli godman - kollade av med Överförmyndarnämnden i fredags. Och dom skyllde på Tingsrätten. Fast tingsrätten gör inga egna utredningar enligt artikeln i NSD. För en som inte klarar att göra utbetalningar själv är det ju rena katastrofen att det ska ta så länge - kronofogden hinner komma många gånger. Kanske något för kommunrevisionen även i Luleå? Det finns ny artikel i NSD idag - deras toppnyhet som inte heller är ute på nätet. Fortsättningen på den här artikeln finns alltså i dagens NSD:

Ny vecka - rena "golgatavandringen" mot torsdag. Då ska varende kotte som står på en FP-lista (ja för alla andra partier också) ha lämnat in sin Förklaring. Konstigt nog - hur tidigt jag än börjar och hur mycket jag än påminner - så är det alltid ett antal förklaringar som falererar in i det sista. Här kan du kolla både förklaringar och hur partiets listor kommer ut allt efter.

Just nu avslöjar TV massor med myter om mat. Platskulorna i margarin är falskt - liksom det faktum att det är farligt att bada direkt efter mat. Oj, oj - den senare har levt med mig hela livet - vem minns inte hur man fick sitta och våndas en halvtimme (minst) efter saften och mackorna på stranden. Mycket badtid som gick förlorad. Och att en tand i ett glas cocacola skulle lösas upp är också falskt - men att det går att putsa silver med ketchup tog man inte upp - och det är minsann sant!

Med glada, raska steg in i duschen. (Förbi vågen - möjligen mindre glatt)

I dåligt sällskap

Omröstning - egen bekännelse - om övervikt i NSD. 38 procent normalviktiga eller för magra. Och vi andra är resten. 9 kg kvar till normalvikt - frågan är om det är mycket eller lite övervikt?

Presbyopi

Presbyopi hade jag aldrig hört talas om - kanske ganska normalt. Ålderssynthet måste jag nog tillstå att jag kanske hört någon försöka förklara - men har nog aldrig sett det i skrift. Lik förbaskat har jag det sen många år - short arms syndrom kallas det också. Nu opererbart!

Flygkraschen i Polen för svår att ta in - än. Det skulle aldrig kunna hända i Sverige skriver någon av tidningarna - högst 10-12 av samma dignitet i samma plan. Till och med inom Folkpartiets tänks det i såna termer. När vi redan för "hundraårsen" var till Rhodos på en konferens fick vi dela upp oss på flera avgångar - av säkerhetsskäl. Hela partiet skulle inte utplånas vid en flygkrasch - lite otäckt kändes det. Men det var nog på flygkapningarnas tid det.

En profil fattigare utan tvekan - när nu Kerstin Thorvall lämnat jordelivet. Berättelsen om Signe - egentligen 3 romaner om jag kommer ihåg rätt - senast lästa Thorvall. Boken var gigantiskt i fysiskt omfång minns jag. Men kors vilket omfång hennes utgivningar har. Kanske jag skulle plockan ihop min "thorvalls" och lämna till Myrorna nu - blir väl ett litet uppsving.

Solen skiner idag - vilket uppsving! Och när jag ser ut över nejderna kan jag konstatera att snön har krympt ordentligt.  Bästa och mest rättvisade märket är måttet mellan snötäcket och tvättlinorna. Se upp där ute - snart kommer mitt duntäcke. Det har jag drömt om sen i julas.

Hur denna dag ska formas vet jag inte riktigt än - det får värka fram under diskning och blomvattning!

Inge kul alls

Inge kul alls - fick denna länka via ett mail. Oppositionen ökar försprånget. Själv har jag fortfarande - efter ett lokalt liv i ständig opposition - svårt att förstå att jag inte tillhör oppositionen i det här hänseendet.

Men sanningen att säga är jag så trött efter Överkalix, besök hos far och hämtning av kusin Kerstin att jag inte riktigt orkar bry mig.

Nu stupar jag på soffan för en "periodvila".

Kurirenhuset till Sunderbyn

2010-04-10, kl. 07.50

Kurirenhuset sålt
till Solgården i Sunderbyn AB. Namnet borde garantera att det blir bra. Måste dock erkänna att jag inte har riktigt dökoll på vem ägaren är - Ulf Johansson?

Solgården är tydligen det närmaste solen vi kommer i Sunderbyn denna vår. Oj så sparsam den har varit denna vår - mul idag igen.

Gratulerar alla de drygt 25 000 som fyller idag - särskilt grattis till kusin Lars i Umeå och vännen Inger i Älvsbyn. Den senare har jag gratulerat på FB också. Hälsat henne att det är skönt att hon går året före - om - eller snarare när - minnet sviktar kan det vara skönt att ha någon att relatera till.

Kan inte lösningen heta doggybags? Lunchpriset har gått upp från 51 kronor till 70 kronor för pensionärerna som äter på Rödkallens träffpunkt. Varför inte införa doggybags - en liten plastbox att ta med halva portionen hem. Mycket väl tilltagna portioner som de flesta inte klarar att äta upp mer än hälften av.

Det är ett litet momento med kommunen och mathållningen. Kommunen får inte bedriva vinstdrivande verksamhet och inte heller ha underprisättning. Var det inte runt 18 kronor portionen som kommunen betalade till landstinget? Frågan är hur man då kan undvika vinst om man tar ett utpris på 70 kronor? Det bevisar väl bara en sak - att kommunen borde låta entreprenörer att fixa maten!

Och Ingvar och Ingvor har namsdag. En mängd Ingvar känner jag - grattis, grattis!

Nu ska jag ta det lugnt ett tag till. Tränar fortfarande på att inte ha bråttom. Sen ska jag dra mot Överkalix vid 10-tiden. 16.25 ska jag hämta kusinen Kerstin vid "kustbussen".

Ferguson och Cole

En nygammal och en helt ny upplevelse ikväll. Vaknade upp - efter "periodvilan" - till Skvalan. Jag hörde TV och lockades upp, Först av Ferguson (Sarah) - dock ingen traktor - och sen fick jag Cheryl Cole som bonus. Vilka brudar!! Vilken intelligens och vilken kompetens!

För att få lite nostalgistuk så är Cheryl Cole 2000-talets svar på Audrey Hepburn. Det är väl rådjursögonen!!

Nu ska det bli natti - Överkalix väntar i morgon.

Spelets regler

Enligt spelets regler ska man ut till tredjeperioden efter periodvilan. Men det kom inte jag - möjligen däckade jag redan efter första perioden - resultatet var ju inte särskilt muntert då heller. Thomas ringde dock och väckte mig halvtio - då dom var på väg från Kiruna - och kunde bekräfta att det gått åt h-vete för både Linköping och Skellefteå.

Enligt spelets regler - eller i alla fall drygt 60 årig erfarenhet - så är snö i april en del av snöns hädanfärd och vårens ankomst. Men lite tungt var det att mötas av ymnigt snöfall på vät mot postlådorna.

På Kurirens E-kopia - A3 - skriver Maria Andersson-Nordström ett inlägg om LAS med kritik mot centern och Stefan Tornberg. LAS är minsann inget hot mot ungdomar - själv fick hon bli kvar som 24-åring trots att 4 blev avskedade. Tror jag det - partiboken har ju alltid gått före kompetens. Och de sossarna och fackföreningsrörelsen närstående BPA och Aftonbladet var det första som begärde avsteg från LAS.

Spelets regler om parboende ska synas - det sägs att möjligheten ska finnas i Luleå. Fan trot - här där du inte ens i verkligheten har rätt att välja vilket boende du ska till, Ja ännu värre du har inte ens rätt att välja bort ett boende. Apropå Mellin som nämns i kommentarerna på länken ovan - så påstår hon att FP skulle röstat mot ett liknande föslag - en lögn som hon själv bekräftar genom att säga att det blev inte ens omröstning om frågan i riksdagen. tala om öppna dörrar.

Och för att fortsätta på temat spelregler så ägnar OA hela ledarsidan till att försöka skriva regler för helgens di(S)triktskongress. Gör inte som Arvidsjaur, Kalix, Kiruna manar han. Men det som fångar min uppmärksamhet är en motion om dvärgbandmask. Skriven av en Lennart Forsberg - han trodde jag "huserade" hos centern - men kanske en namne? Men faktiskt med samma intressen - jakt och viltvård. Och att jag ens ids fundera om det visar ju att jag är en detaljernas mästare! Usch!!

Till spelets regler hör också att gratulera på namnsdagen. OTTO och OTTILIA. Nisse får komma ihåg sitt barnbarn OTTILIA själv känner jag nog ingen sån. Och ingen nu levande OTTO - men "Pettersotto", Otto Lindfors och Otto Nyberg i salig åminnelse! Undrar hur många barn som idag får namnet Otto - avdelningen nödigt vetande?

Soppatorsk

Det är soppatorsk för både Johan och mig. Både LHC och Skellefteå är på väg ut! Nu går jag till "periodvila".

"Flingar"

Det flingar ute - trodde på synfel - men en och annan snöflinga kommer. Aprilväder kallas det.

Grattis till kusin Ann-Sofie Grönborg i Bollnäs som fyller år idag. Hoppas moster Gunilla är in och kollar här och kan vidarebefordra.

Svårt ibland att komma ihåg vad jag skrivit på FB och vad jag skrivit här. Här har jag inte ens talat om att jag kom hem från Jokkmokk i någorlunda gott skick. Ryggskottet gillade dock inte resan känner jag nu på morgonen.

Idag ska jag bli lite sen till jobbet - styrelsemöte per telefon klockan 08.00.

Nu ska jag bläddra och kolla om det var något i tidningarna som bör lyftas ur kroppen.

Slaget förlorat - eller taktik.

Kan fundera om man redan gett slaget förlorat om att få Bucht uppflyttad på valbar plats vid helgens stämma? Nu ska det bli krysskampanj för Bucht. Kanske göra honom till lite av "martyr" och få en och annan röst som inte skulle gått till S annars. Men kom ihåg att även om Bucht är en hyvens karl - och en ovanlig sosse - så får ni resten av bakåtsträvarna på köpet.

Nu drar jag mot Jokkmokk på vinst eller förlust. Får inte kontakt med någon där - men 17 onsdag blev det sagt förra veckan. Får väl hälsa på hos Sonja annars. Eller någon annan av de trevliga FP Folkpartisterna där.


Och Inger i Älvsbyn...

2010-04-07, kl. 09.55


fyller också år den 10. Grattis i förskott - ifall minnet inte räcker ända fram.

Avdelningen oviktigt vetande

Vilken dag som flest människor - i Sverige - fyller år är nu framtaget till folkets jubel. Hur har vi kunnat leva i den ovissheten?

10 april fyller fler än 25 000 människor år - däribland min kusin Lars i Umeå.

Kack i eget bo?

Idag var det glasklart - Elefanten i porslinsbutiken, Kacket i eget bo, Stenen i glashuset eller att Leva som man lär. Från att ha upprörts av NSD:s ledare hamnade jag i fundering vad OA:s skriveri borde kallas? Han ska bevisa att det finns en "mosa- Mona-plan". Maud Olofsson tillskrivs både dynggrep och gödselhög - och detta för ett rätt tandlöst uttalande om att hon vet att Mona Sahlin inte är jätteduktig på ekonomi. Det behöver ju inte ens ha varit en anspelning på kontokortsaffärerna - utan en ren politisk bedömning!

Historien/skrönan om den sinnesjuke Palme kan jag iaf bekräfta att den florerade hejvilt. Hedrande av den liberala partiledaren Helén att han hade civilkurage att ta avstånd.

Eftersom OA går tillbak ända till 1909 så kunde han ju tagit med den kanske mest mobbade - liberalen Karl Staaff. Där överklassen och högersverige tillverkade askkoppar med bild av Staaff så de kunde fimpa honom mitt i nyllet.

Känns som om det är lite grävskopestuk på Luleå nu. Ska det bli epitet på Kaj Hedstigs era? Fritz Olsson - och nu anrika Central hotellet. Det senare i NSD:s E-kopia sidan 5. För övrigt har det svängt nu - till Kurirens fördel. Deras webtidning har fler nyheter med i webtidningen nu - jmf NSD förstås.

Idag 7 april påminns jag om 7:e aprilrörelsen som gjorde ett försök att ta sig in i Luleå kommunfullmäktige. En av frontfigurerna återfinns i dag inom mediavärlden i Luleå!

Irma och Irmelin har namnsdag idag. Och Irmeli kan väl få hänga med - Bellander som dragit neråt i landet gratuleras. Idag ska jag dra inåt i landet - förhoppningsvis väntar Jokkmokk - men har inte fått någon kontakt än. Denna gudomliga årstid befinner sig alla sanna Jokkmokkare ute i fjärrvärlden och återvänder bara till samhället för korta nödvändiga besök.

Nu nödvändigt att sätta fart!!

Vem bryr sig om Tiger?

Fast jag måste erkänna att nog var det golf-Tiger jag trodde gömde sig bakom rubriken. Bara tanken att man gjort en undersökning om hans popularitet fick ju mig att klicka upp länken - så visst bryr man sig. Och så lärde jag mig att katter lyssnar bäst om namnet innehåller ett S . Mitt livs enda katt hette Kaktus - och hon kom alltid när jag lockade på henne.

Har varit förbi far - men han vilade och ville inte stiga upp. Han hade blivit klippt idag - av Einar - så den ansträngningen tog nog ut sin rätt.

Vet inte vad jag gjort - men något har tagit ut sin rätt - ska äta en liten bit och sen vila lite middag.

Påsklov?

Signeringen - Per Selstam - stämmer dåligt med bylinebilden - som vad jag förstår föreställer GB. Syns inte på länken - men väl på A2 - E-kopian. Kanske påsklov?


Miniinlägg

Inget att tycka till om idag - efter två papperstidningar och ett antal nätdito.

Skellefteå förlorade - onämnbar kommentar. Tur för friden på jobbet att även Linköping ligger under i matcher.Men vad händer med våra lokala webtidningar - ingen av dem hade nyheten?

Vilhelm och Helmi har namnsdag - grattis!

Grattis till bronset - J20 - den nyheten från i går toppar Kuriren - idag!

Toppar gör Michel också - kul att han fick en egen artikel i Kuriren. A16 - ids inte kolla nätet - den lär inte finnas där.

Rätt kallt på morgonen - någonstans mellan 5 och 10 kalla.

Eftersom Kurirens ledare nu var utlagd - hipp - så blir det väl en länk till den. Politiken har det inte lika lätt som religionen - som kan hänvisa till att belöningen kommer i himmelen. Så nog har ledareskribenten rätt - alliansregeringen och Borg har ett pedagogiskt projekt framför sig - att visa att strävsamheten lönar sig - och att alternativet - det rödgröna - leder i avgrunden.

En vanlig rå arbetsdag väntar annars. Veckan är kort - men ska förhoppningsvis innehålla ett besök i Jokkmokk för mig. Kiruna för Thomas och Johan. Ett telefonmöte klockan 8 på torsdagmorgon blir svårt att komma ihåg.
För varenda unge!

Jättebra av - Unicef men varför metallmärken? Nu ligger det fem stycken på min bänk i köket. Något har det väl kostat att tillverka dem - och kostar på miljön gör det väl också? Om man nu ska ha något bevis - varför inte en enkel liten blomma i majspapper eller liknande?

För övrigt...

hurrar jag och grattar kusin Annlo som fyller år idag. Enligt mors "blombok" där allas våra födelsedagar är noterade. Dock kan jag undra vem som egentligen har namnsdag. Enligt blomboken är det Nanna, Nancy och Nanny. Men Nanna firade ju tillsammans med Ferdinand häromdagen.

Men för säkerhetsskull - innan jag hunnit kolla - grattis till alla Nancy och Nanny som jag känner.

Olust?

vet inte riktigt vad det är med mig - sover halva dagarna - till halvåtta idag - och ingen riktig geist att göra något. Det blir liksom vare sig hackat eller malet. En liten vårdepression kanske?

Man kan ju inte bli annat när man läser i tidningarna om allt elände -
dubbelmord i Växjö tycker jag kunde varit från någon krimserie istället för verklighet.

Och alla tidningar med självaktning köper undersökningar på både det ena och det andra. Och så argumenterar och debatterar utifrån att resutatet är någon slags sanning. Gud så skönt jag inte är partiledare, Jag
kan undra hur många och hur mycket fejkade alla dessa opinionsundersökningar är dvs hur frågorna formas för att nå så nära det önskade resultatet som möjligt? Ni vet - som man frågar får man svar!

Svaret idag är att jag ska skjutsa kusin Kerstin till kustbussen som avgår 11.50. Sen måste jag på "lådan"  med brevföre klocka 13. Någon liten insats på jobbet blir det också - och en "angrepp" på Försäkringskassan. Angreppet består i att försöka fylla i en blankett för aktivitetsersättning. Jag bara slår bakut när jag ser deras blanktter.

Och far ska jag hinna hälsa på. Var dit två gånger i går - han är osedvanligt pigg. Igår hade han varit ute någon timme och var himla trött vid 19-tiden.

Och kanske jag kan hinna med en stund i solen i häbarshörnan? Om den nu visar sig idag?

Takras

Takras- dvs inte taket utan snön som rasade i natt är det mest upphetsande och dramatiska jag kan bjuda på. Ett varv på nättidningarna hittade inget som stack ut,

Har fortsatt mina tonårsfasoner har legat till nästan 8 idag, Riktigt ljust när jag steg upp,

Ätit frukost till barnprogram - Musse Pigg. Det har blivit pedagogiska de också - barnen förväntas lyda uppmaning att räkna olika saker.

Hur dagen ska te sig vet jag inte - hade ju hoppats på nägra timmar i solen - men den lyser med sin frånvaro även i dag,

En femma per kväll

En femma per kväll har jag vunnit på Keno flera kvälla i rad nu. Om det blir 35 gånger har jag tillbak insatsen . 175 kronor för 35 dagars spänning!

Spännande var det men till slut stod det klart att Skellefteå utjämnat till 1-1 i matcher - mot HV71.

Mindra spännande att notera att det varit en allvarlig skidolycka i Kåbdalis med en 40-årig man från Luleå inblandad. Men efersom jag haft telefonen på (även om jag sovit en del) och ingen har ringt utgår jag från att det inte är Jens eller någon i hans sällskap. Även om de nog skulle förflytta sig
till Kåbdalis idag?

Noterar att Kurirens sista nyhet är daterad 15.05 och NSD då 19.08. Är det webtidningar med sting! Mer resurser till webtidningarna - så de är för oss i tiden!

Blåst förr om henne?

Viist har det blåst om henne tidigare? Polisanmälan mot nämnden? I det sammanhanget en del märkliga uttalanden om jag kommer ihåg rätt.

Men säg mig vem som kan stå oberörd i den storm Kirunapolitiken utgör nu för tiden? Rena politikens Krylbo! !

Nu har jag danmmsugit!

Back in "blogg"

"Tebaks" till bloggen - som en Västerbottning skulle säga.

Varför ser jag alltid oväsentliga detaljer?
På sidan 26 i NSD kan vi läsa att Ingemund och Gudmund har namnsdag. På sidan 27  i samma avisa presenteras namnsdagsbarnen som Ferdinand och Nanna. Vilket förhoppningsvis är det rätta då jag hunnit ut på FB och gratulerat både kusinhustru Nanna och tjuren Ferdinand.

Kanske att jag inte vant mig - men jag tycker webtidningarna blivit "magra" - särskilt Kurirens. NSD har - idag okollat - ändå lite mer rubriker i menyn, Idag kanske är en dålig dag att mäta - ska väl inte hända så mycket. Hockey dock enligt Kuirrens "godmorgonhälsning".

Hur dagen av avlöpa för mig kan jag inte berätta. För jag har inte bestämt mig än. Tvättstugan dock en maskin till. Och den timme jag inte gjorde på jobbet igår har jag ändå ambitionen att avverka. Samtal till presumtiv kandidat på en lista - som jag lovat att göra måste också till. Och besök hos far förstås. Tänk om jag kunde komma på något riktigt fint och påskigt att köpa till deras gemensamhetsutrymme?

Nu tvättstugan. Fast kanske ska gå in och kolla" ring så spelar vi" på FB?

Kretensiskt stuk

Det är lite kretensiskt stuk över Bärigårn idag. Minus 5 grader - inte särskilt kretensiskt - men en dimma som tryckt sig ned över hela gårdstunet - som en tidig morgon på Kreta.

Nu ska jag tá mig ut på FB och gratulera Bo Östman i Härnösand som fyller idag - och kusinhustru Nanna i Gävle som har namnsdag.

En särskild tanke går till tjuren Ferdinand som också har namnsdag idag.

I natt har jag för övrigt - i drömmen - haft besök av en nyligen avliden bybo - som talade om att det fanns mycket positivt på "andra sidan". Han namngav ett antal personer han mött - såväl onda som goda - dock hann jag tyvärr vakna innan jag hann fråga om han mött mor?

Syndrom X

Hur var det - småfet, godissugen och trött. Alltid skönt att få en diagnos och en del stämmer ju, Dock inga höga blodfetter, inget högt blodsocker . men en förlamande trötthet. Så trött och "ohågsen" att jag bara var in och vände på jobbet fast jag bestämt mig för en viss begränsad insats.

Solväggen på Bärigårn hägrade - men dit gick det inte och ta sig - för mycket snö. Blev fika hos kusin Kerstin med tant Lilly, Och sen har jag SOVIT - igen.

Nå nu tror jag inte jag
lider av syndrom X - fetman beror mest på dålig självdisciplin och dålig karaktär.

Någon rest av fornatiders långfredag - då allt var stängt och förbjudet - måtte televisionen ha - för inget Aktuellt ikväll klockan 21,00?

Så får vi se om det ska bli någon go smörgås - och ett glas vin - kanske.

Ingemund och Gudmund

Ingemund och Gudmund har namnsdag idag. Några såna känner jag inte, Undrar varför såna udda namn finns kvar i almanackan. Det måste ju fortfarande vara massor med vanligare namn som inte får plats.

Grattis till min bästis under min uppväxt - Ann - som fyller år idag. Ett år mindre än jag fyllde för en vecka sen.

Nättidningarna kollade - inget upphetsande. Och även om dagen börjar med Lång - så blir den inte det för mig. Har legat till halvåtta. Jaghar börjar få konstiga morgonvanor.

Städ, besök hos far, till jobbet, Kvantum. I den ordningen kommer dagen att avnjutas. Just nu njuter jag av ljudet av snön som rasar från taket.

På väg till..

På väg TILL..Blåkulla. Mötte tre små påskkärringar vid möbelaffären i Gammelstad. SÅ söta dom var. Kände riktigt nostalgin hur kul det var att klä ut sig. Kladda med mors läppstift på kinderna - med mera. Inte nog med att jag somnade på jobbet. Självdisciplinen inte tillräcklig för bara en timmes sömn - vaknade strax före midnatt.

Men hann förbi far - som just kom från middagen (vid 18-tiden). Och hann var också riktigt trött. Var mer intresserad av att vila på sängen än av mig. Men sånt får jag leva med.

Vägrade Kvantum - vilket innebar att far inte fick någon korvbit idag - och jag ingen mat. Kylskåpet är tomt.Ett bra läge för en utan självdisciplin. Missförstå mig rätt - men alla andra blivande påskfirare var på Kvantum - jag kan Skärtorsdagar och matvaruaffärer,

Och 0-0 mellan Johan och mig - både Skellefteå och Linköping gick på pumpen. Men tröstad av att de sista skola bliva de första.

Nu har jag varit uppe nästan en hel timme - dags att förbereda en effektiv Långfredag. Med personligt pyssel.Konsten att lyckas

Skulle bara vila ryggen. Efter en kvarts vila - 14.15 - ringde R och väckte mig. Brukar han lyckas med  väldigt ofta. Tog nya tag - en kvarts vila till. Och trot eller ej - klockan 17 vaknade jag. Konsten att somna i tjänst lyckades jag med. Nu drar jag hemöver. Event. Kvantum - borde handla lite godis med mera tll far. Men mängden bilar får avgöra.

Möjligen klokt beslut

Möjligen var det ett klokt beslut av LLT att ställa in morgonens turer. Men man kan ju undra vilka vi är som ska köra om inte LLT kan det? Och inte ställde då hemtjänsten in heller - jag mötte en hemtjänstbil efter Sunderbyvägen strax efter 8. Dom måste ut i ur och skur - kan bara hoppas att de får de resurser till bilarna som behövs.

Nu är jag ensam och allen på jobbet. Har ätit och överväger nu vad jag ska göra alternativt vart jag ska ta vägen.

Klassisk konflikt

En ganska klassisk konflikt - om vem som städar och hur. Tänk att på 50-talet var det så ovanligt med män i kök och städ - att mina kompisar gick hem och berättade sensationen att min far både städade och lagade mat! En liten bit har vi kommit - och fixar nu Hemtex ett annorlunda sortiment på disk- och skurdukar så är väl problemet löst (Obs! ironi).

Att man får tolka och tycka inom alliansen är givet - men att som KD utebli från ministerinformationen och presskonferensen - utan att informera sina kompisar och kollegor - för att sen gå till frontalangrepp bådar inte gott. De kom inte ens för att lyssna till den interna informationen som gavs av minister Torstensson om jag är rätt informerad.

Men Niska är glad - och ryktet säger att han hyllat regeringen!!

Klassiskt idag också - att luras. Två skrapor i malmfälten och fotbollsskola för hundar, Ja allt var inte bättre förr - men när folk köade i massor i södra hamnen för att ta del av tullens utförsäljning av beslagtagen sprit - då lyckades skämtet verkligen. Var det möjligen Kuriren som stod för det? Verkar inte som aprilskämt är något för webtidningarna - blir till att kolla E-kopiorna - gör det - gratis är gott men säkert inte så länge till?

Finns ju saker man önskar ska vara aprilskämt. Fem (5) sossar med fullmäktiges ordförande Evert Nilsson i spetsen lämnar politiken i Kalix - och nog verkar politiken i Kalix skämd!

I Gällivare gick inte skämtet hem - rättare sagt läckte det någon dag för tidigt - och kommunalrådet Nilsson rasade tillsammans med opportunisten Bror Wennström, Bara namnet Hollywood fick väl Wennström att gå i spinn!!

Ja då var det Skärtorsdag - och halvjobb dag. Mycket som ska hinnas med. Det börjar vara läge att drömma "Förklaringar" - vilket mina ombudsmannakollegor vet vad jag menar med.