Skön sanering

2012-07-31, kl. 07.00
 
Jaha minsann - vi "sanerar" resterna av den så kallade sommarmånaden juli nu. Nå det var den nyhet från OS som fick mig att glädjas över att de skickat hem en snubbe som skrivit otidigheter på Twitter - bra att de sanerar i tid.
 
Sanera skulle nog kunna vara tema idag - säger bara SSU och Tillväxtverket. SSU känns ju gammalt - men från semester återvändande OA tar upp det idag. Det här är ju en riktig kvällstidningsgrej - och de har ju förstås också nappat på det och gjort oss här uppe "berömda". PT har dock inte behandlat detta kvällstidningsmässigt. Dom brukar ju sprida nyheten över ett antal dagar - liksom trigga upp allt efter. Men PT körde ketchupmetoden - allt på en gång - 4 sidor och sen tystnad. Tycker nog att det börjar vara hög tid att presentera vad utredningen kommit fram till. Och se upp med att SSU (och s-partiet) försöker odla myten att de minnsann varit så duktiga och rättrådiga att de själva begärt utredning , både av polis och landsting. Märk väl bara - att allt detta skedde EFTER PT:s avslöjanden. Och minnesförlusten hos Lundh, Junkka med flera känns pinsam och besvärande, Eller?
 
Och tystnad råder fortfarande i Leif Wikman såpan???
 
Och man kunde ju önska en "tystnad" runt Tillväxtverket - alltså systematiskt frosseri och bedrägeri. Tema för dagens ledare i Kuriren. Skulle önska tid och kraft att göra en sammanställning - fortsätta den ledaren inleder med - över alla frosserier, girigheter, bedrägerier som begåtts i demokratins namn. Det kanske skulle ställa dagens avgångskrav i en annan dager.
 
Lyssnar på Elisabet Höglund som har åsikter om att idrottsstjärnorna bör sluta när det står på topp. Gäller även politiker enligt EH, Kritisk till att de stannar kvar i tron att det ska bli bättre. Undrar om hon - Elisabet - inte borde fundera på om det inte i lika hög grad gäller stjärnreportrar eller fd sådana? Lite kul - att hon berättar att hon tävlat i cykel - men naturligvis slutade när hon inte tyckte sig kunna bli bättre. Som upplagt för ett skämt om att vara ute och cykla.
 
Nåväl - gårdagens stora nyhet - att Jens och Lotta köpt lägenhet - och lagt ut huset til försäljning. Som den oförändringsbenägna person jag är blir jag smånervös. Till det positiva hör att det är gångavstånd från fp-expen till lägenheten på Timmermansgatan 48.
 
Helena har namnsdag idag - tänker på faster Henny Helena. Och så har Elin på backen - och alla andra Elin namnsdag idag. Grattis alla.
 
Och så gratulerar vi oss alla här i Sunderbyn - nu spricker molnen upp och vi ser blå himmel och SOL!
 
Själv gör jag nog några jobbtimmar och förhoppningsvis tar jag mig till gymmet.
 
Ha en bra tisdag.

Åter till "livet".

 
2012-07-30, kl. 07.00
 
Åter till "livet" - efter några dagar i Västerbotten och ett nästan helt "nätfritt" liv. Resultatnässigt blev det väl ingen större framgång för Alvikstjejer - något milt uttryck - men jag tror både de och vi "supportrar" hade jättekul. Lördag fick vi ju liksom en dag sommar - den andra i år - vid husvagnen på Nydala camping.
 
Kuriren toppar idag med artikel om att maktens män sitter stadigt i länets företagsstyrelser. Dagens blåklint ges av den anledningen till Polarbröds styrelseordförande Anna Borgerryd för uttalandet "Det är viktigt att kompetensen kommer i första hand" med de MYCKET viktiga tillägget att det har ögonen öppna för både manlig och kvinnlig kompetens. Så har de också 6-6 män/kvinnor i sin styrelse!
 
Ledaren i Kuriren visar på ett dyrt experiment - med miljöbilar. Låter lite orimligt med en miljösatsning som tydligen bara 16 privatpersoner haft råd med. Låter som läge för Lena Ek att tänka om.
 
NSD toppar med att oubliken sviker PDL - oviss framtid för arrangemanget. Och själv känner jag bara att vi invänare i länet inte kan räcka till allt. Och i den privata dimensionen blir det ett stressmoment att se allt roligt som genomförs och som man inte orkar/hinner/ids delta i.
 
Tycker fö att NSK ska sälla sig till Lena Ek och tänka om. Idag igen en artikel om socialdemokraternas interna nomineringsprocess - nu med Yvonne stålnacke som inte säger sig har några problem med att kliva fram som ordförande. Och vem tycker det är en nyhet - värd att flaggas på ettan? Bör snarare stämplas med "husbondens röst".
 
Algot har namnsdag - denna måndag då jag tänkt mig att brjeka i semestern lite och göra ett serilöst pass på jobbet. Och sen ett serilöst pass på gymmet.
 
Men i avdelningen gratulationer måste Ludvig lyftas idag - två år blir Johan och Lottas son. Grattis. Och grattis till grabben uti Arnemark också - Göran som fyllde 60 i går. Hipp, hipp, hurra!!
 
Och nu är det OS hela dan - och media triggar upp våra förväntningar så att vi sen får krypa ned i besvikelsens grå - både cykel och simmedaljerna uteblev - och i veteranklassen gick det åt h-vete för Johan Persson.
 
Ha en bra dag!

STÄNGT

2012-07-27, Kl. 05.30
 
stängt i den här butiken nu - fram till och med söndag. Idag är det sjusovardagen - försov dig inte idag för då kommer du få problem i ett helt år att komma dig upp i tid. Och regnar det idag - så blir det regn i ett helt år.
 
Marta har iaf namndag - grattis.
 
Nu är det Uff som gäller!!
 
Noterar att mitt inlägg igår - om att det var för sent för sommaren - verkligen hade effekt. Igår var verkligen sommarens enda riktigt somriga dag - bättre sent än aldrig får vi säga.

För sent nu, Sommaren!

2012-07-26, kl. 07.30
 
Det är för sent nu, Sommaren! Nu kan du lika gärna stanna där du är och ladda för nästa år. Jag har köpt vita jeans på rea - så jag tror på dig - nästa år.
 
Lite sant - ovan - någon dag till kanske - men sen blir det inget skönt med värme. Den blir höstlik. För den skulle behöver det ju inte regna - kan få vara sol och lite vind.
 
Själv laddar jag för att vara i princip internet fri fredag - söndag. Kan väl möjligen bli något inlägg på FB.
 
Jesper ska dock gratuleras på namnsdagen - idag. Och i morgon får jag inte försova mig - sjusovardagen. Om man försover sig då blir det illa med uppstigning ett helt år framöver.
 
Idag blir en stentuff dag att hinna med allt inkl. att planera för en internetfri veckända!
 
Återkommer iaf med skrivande på måndag.

Jakobdagen

till halvs2012-07-25, kl. 08.00
 
Lönedag idag - hopp fallera. Och Jakobdagen - då är siken som bäst. Eller störst? Eller flest? Har iaf fått lära mig begreppet "jakobsiken".
 
Inte sik men väl någon fiskrätt serverades till igelkottarna igårkväll. Kattmat, Ställde burken lite åt sidan i skuggan. Och minsann var det inte självservering lite senare på kvällen. Igelkottar eller skator - vet inte vilket - men tror på de förstnämnda - skatorna brukar låta höra av sig.
 
Gårdagen i övrigt - så skickade vi iväg kusinens "tillbehör" till Haparanda - eller någonstans närmare Seskarö kanske. Korsordsdag i solen - inte många knop - men skönt. Tog mig till gymmet lite senare på eftermiddag/kväll. Programmet två varv - nöjd. Ofrivilligt hamnade jag på Allsång på Skansen - inget favvoprogram - men Ledin är ju bäst.
 
Sovit till halsju idag - tant Lilly hade hämtat tidningarna. Storbranden på Cape East toppar Kuriren - och har en framskjuten plats även i NSD. Även om NSD toppar med "Ledarskifte" - om vem som ska efterträda Karl P. Ser att pensionerade Sandor gör ett inhopp. Och som den rutinerade journalist han är så påpekar han att Karl P knappast kan vara nöjd med den mycket blygsamma befolkningstillväxten i kommunen. Lite av "kejsarens nya kläder" över bilden av Karl P. Men skickligt att ha satt den bilden - "Kalles Cargo" till trots.
 
Nu ska det bli kaffe på Häbarsbron. Sen blir det dusch - och sen frukost på samma ställe. Lugnt och fint - nu är jag snart nere i "semesterkoman" - bara låta bli nu att hamna i "snart-slut-semester-paniken".
 
Och grattis Jakob på namnsdagen!

Rötmånad

2012-07-24, kl. 08.00
 
Nu snackas rötmånad på TV - ifrågasätts om den nu blir någon när vi inte haft någon värme. Själv är min minnesbild att röten började direkt efter fruntimmerveckan - men får lära mig att den börjar den 22. Får också lära mig att numera är rekommendationen att kylen ska hålla en temperatur på 4-5 grader. Inte 8 längre som gäller.
 
Dyr dag igår - fick trösthandla pga det usla vädret. Det blev en ugnslåda, sovsäck, såpbubblor, förbandslåda, stödförbund, stödstrumpor, 2 par jeans och en jumper. Det sistnämnda rena fyndet - 2 jeans och 1 tröja fär 957 kronor. Lagomt. Såpbubblorna tänkte jag till Ebba - men undrar om jag inte skulle bli lite glad själv av att sitta på häbarnsbron och blåsa bubblor. Några ska jag banne mig släppa iväg innan jag ger flaskan till Ebba.
 
Kristina och Kerstin har namnsdag - grattis! Särskilt grattis till mina Kerstin kusiner - hon på övervåningen och så Kerstin "faster Marianne" Grönborg i Koskullskulle!
 
Och dagens ros till PO Eriksson som höjer kvoten av björnar som får skjutas - mot sina egna tjänstemäns åsikter igen. Men det är klart - likheten med Göran "HSB" Persson blir tydliga - kloka tjänstemän som vet vem som bestämmer är kommentaren till att de inte vill uttala sig i ärendet. Lite ödmjukhet skulle inte skada här.  Läs artikeln "Björnjakt splittrar" i NSD idag.
 
Annars så tunna tidningar så. Får väl ta en tur på FB så jag får veta vad som händer.
 
Vet inte alls vad jag ska pyssla med idag - vädret inbjuder inte till några gemensamma övningar - även om det börjar klarna upp och det var ändå 15. Så kanske...
 
 

Irritation och konflikter

2012-07-23 kl. 08.00
 
Sån tur att Kurirens horoskop sällan brukar stämma - någon ska enligt detta försöka lura mig att göra ett misstag. Detta medför konflikter och irritation.
 
Bra dag igår - var faktiskt till jobbet. Initialt för att låna tippex för privat bruk. Men upptäckte att det var vår tur med trappstädningen. Så jag "värmde" med den och tog sen två varv med träningen på gymmet. NÖJD!
 
Kikade i almanackan och insåg att de bara är två veckor kvar av semesterstängningen. När jag kollade in vecka 29 -16 - 22 juli - så började jag fundera vad i fridens dagar jag gjort. Kom ihåg skoinköp, Näset, tälten och några saker till. Tur jag hade bloggen och facebook att titta i och stimulera minnet. Det var nog en riktigt bra vecka!!
 
Idag har jag sovit/legat till klockan sju - eller kvart i om rätt ska vara rätt. Tidningarna är lästa - inget att orda om. Det enda som frestar är Lindgrens slutrea av jumprar för 150:--/st. Brukar alltid hitta någon - och himla bra kvalitet alltid.
 
Sorgligt för Carolina Klüft att hon inte kommer med till OS - vilket jobb och vilka insatser - och så snopet. Lider med henne!
 
Emma gratulerar vi idag - och har hon någon namnsdagskompis så grattis till henne också!
 
Nu ska jag sätta på kaffet, duscha och sen ta min frukostbricka med ut i solen. Sen tar vi emot denna måndag med öppna sinnen!

Rubriklöst

2012-07-22, kl. 08.00
 
Undrar om jag kan publicera ett inlägg utan rubrik? Avdelningen meningslösa funderingar. Iaf tränade jag igår - det är jag stolt över. Ingen gåband - foten fortfarande svullen - men i gengäld körde jag programmet två varv. Och ingen märkbar träningsvärk idag - trots att senaste gången jag tränade var 27 maj - fatta!!
 
Funkade inte - fick lägga in rubrik redan när jag sparade som utkast. Denna säkerhetsåtgärd så att inte de skrivana ordet försvinner då jag springer och får mig kaffe eller annat.
 
Tror min tråkiga sega illa till mods känslan fick en kick åt rätt håll - men en del återstår. Träna idag kanske?
 
Lite bisarrt att längta efter nyheter- som regel är det ju bara eländes elände. Singelolyckan utanför Boden krävde en 21-årings liv - och i Västerås har det nu varit en större olycka med åtminstone en död - en14-åring om jag minns rätt.
 
Och idag är det årsdagen av Utöya - en nyhet vi mer än gärna besparats.
 
Nä man skulle nog bara önska att livet går sin gilla gång - i sakta och lugnt mak - i väntan på döden. Nästan lite Astrid Lindgren stuk över den meningen.
 
På gladare sidan - Magdalena och Madeleine har namnsdag. Grattis alla och särskilt Lisa Madeleine Sundström - OCH Madeleine Sundström.
 
Och förstås ett stort grattis till Olle Schmidt min gamla arbetskollega och numera eu-parlamentariker.
 
Solen skiner över Berigårn idag - men fatta det är inte mer än strax över 10 strecket - iaf var det så vid 7-tiden. Det utlovade högtrycket med vidhängande värmebölja dröjer - dröjer det mycket till kommer vi få kalla det för "blida".
 
Men strunta i vädret - det kan vi iaf inte göra något åt - och njut av denna söndag.

Frostfritt

2012-07-21, kl. 08.00
 
Såg att Kiruna "utlovats" snö så det kanske är läge att börja berätta huruvida det är frostfritt eller ej här vid kusten. Plus 9 idag är ju ingen höjdare - och då var det väl någon grad kallare vid 5-tiden - 9:an avläst just nu. Och regn kan jag också rapportera - paraply när jag hämtade tidningarna.
 
Tidningarna var inte heller något att skryta med - rätt innehållslösa - på gott och ont.
 
Lite intressant krönika av Lotta Grönning - mest intressant att hon själv svarar nej på frågan hon ställer. Nämligen om man i alla jobb kan kräva middagsrast - om jag nu hårddrar hennes skriveri. Samtidigt skriver hon själv att kommande generationer verkar prioritera familj och fritid framför arbetet. Men läs och begrunda.
 
Själv ska jag proriteta fritiden istället för att tycka om politik - iaf just nu. Johanna har namnsdag - och minst två såna har vi i huset - grattis!
 
Igår var det ju födelsedagskalas på Västbacken - gofika och sen avslutade vi med en surströmmingslunch - vem som nu kom på det!
 
Sen klippte jag gräs - rubbet nu klippt - och klokt var det med tanke på att det regnar idag.
 
Och idag får vi hoppas att Jens och Lotta firar ordentligt - sin bröllopsdag - den 17:e i ordningen tror jag.
 
Kuriren hade ju ett viktigt budskap till mig också - horoskopet, Ska undvika ett hinder och inte försöka lösa ett problem i frontalkrock med andra. Får titta på det!
 
Ha en riktigt bra lördag!

Födelsedagsfrossa

2012-07-20, kl. 07.00
 
Allt ifrån 15 till 90 fyller dom - mina vänner som har födelsedag idag. Sju (7) FB-vänner och två irl. Grattis Ingemar i Jommokk 90 år idag - och Patrik "på backen" 45 idag.
 
Men hur stort är det inte att fylla 15 - grattis Sara Sundström!! Kommer och fikar om några timmar.
 
Övriga i gänget; Erik Ullenhag, Birgitta Ohlsson, Gudrun Karlsson, Eva-Lotta Nilsson, Malin Grönborg och Erling Wälivaara. Från 36 till 71. Fast inte i den uppräknade ordningen. Grattis alla!
 
Blev en ärende och shoppingdag igår - startade 09.30 och kom hem vid 17-tiden. Inget som sticker ut precis - möjligen att jag fick iväg bilderna till mina konfirmationskompisar och att jag äntligen "kapade" de två paviljongtälten på Biltema. Lite gräsklippning framemotkvällen - och ännu lite senare matlagning.
 
Verkligen inget som sticker ut i dagens lokalblaskor heller. Lite fundersam blir jag över att Kuriren väljer att publicera en krönika av Åsa Petersen som publicerades redan den 31 juli i fjol i DN. Lite aktualitet har den förstås då den har anknytning till Utöya - men i huvudsak handlar den ju om Åsa Petersen själv - och den trygghet hon fann i SSU - vad nu Kuruiren har för intresse att marknadsföra detta. Lite för mycker personkult. Åsa skriver ju bra - hade väl varit vettigare med en krönika - med ögon och öron ett år efter!! Gamla krönikan kändes som en semestergenväg!
 
Margareta har namnsdag idag - bästa kusinen på övervåningen gratuleras. Och alla andra Margaretor och Gretor tillönkas också en fin namnsdag. Födelsedagsfirande på Västbacken väntar. Och just nu ser det ut som om solen återvänder. Kanske möjligt att göra ett gräsklipparryck efter födelsedagen. I övrigt tar jag emot dagen som den kommer.

Flaggan i topp!

2012-07-19, kl. 08.00
 
Idag får Jens dra upp flaggan - mentalt för dom har ingen - och behålla den där några dagar. Sara-namnsdag idag, Sara födelsedag i morgon. Och så är det bröllopsdag och namnsdag för Lisa MADELEINE. För övrigt får vi anledning att "flagga" även här i huset - både Ebba och Jonna heter väl både SARA och JOHANNA. Och så Kerstin MARGARETA. Mycket namnsdagar!!
 
Hemmadag igår - frukost i det gröna. Flyttade ut kontoret - iaf lite kameralt jobb - till häbarsbron. Så klippte jag gräs i en dryg timme. Åskan hotade överhängande och skrämde in mig. Lunchen intogs i strålande sol - och regn!
 
Adresserade kuvert tll mina konfirmationskompisar - iaf 20 av dem - som ska få ett antal bilder brända till skiva.
 
Inga nyheter i lokaltidningarna idag. En spretande ledare i Kuriren - om förebilder. Vilken slutsats ska vi dra om förebilder för en person som önskat ha ett hangarfartyg som förebild - men som lydde mor och valde Michael Jackson istället? Men viktigt att lyfta det som är fröet till ledaren - skolket som gör att 435 ungdomar i Norrbotten tappar sitt studiebidrag. Och vad gör vi åt det? Hur halverar vi det som ett första mål - helst på mycket kort sikt.
 
Spretigt även i NSD som behandlar allt från Nordkorea till gårdagens ledare i Kuriren (om a-kassan). Men ser att Sverige är sämst av de nordiska länderna i rankingen om pressfrihet - får nog läsa den - ledaren - till morgonkaffet.
Få sen om hon - Linnea - triggar igång en debatt med han - Jonas. Trodde annars att sommarens mediakrig skulle bli mellan Nils.Olov Lindfors och Jonas - men än har jag inte sett några spår av det? Men en nyhetsartikel om en skördeförsäkring - som tydligen delvis skulle kunna bekostas av oss skattebetalare. Vi betalar tydligen redan för en liknande skogsförsäkring. Kanske rimligt - allt har ju sitt pris.
 
Och så blir jag förbannad på kommunalrådet i Kalix - som köper ut gubben som sextrakasserat en funktionshindrad. Istället för att polisanmäla. Man bara häpnar.
 
Nå nu semestrar jag vidare. Klippa färdigt! Storheden besök - clas Ohlson, Biltema - så får vi se vad torsdagen bjuder på.

I rasande fart

2012-07-18, kl. 07.30
 
Semesterdagarna drar i rasande fart. Idag inleder Fredrik Fruntimmersveckan - grattis. Och till Fritz som även han har namnsdag.
 
Men dagens JÄTTESTORA GRATTIS går till Kjell som fyller 60 år idag. Hipp, hipp, HURRA!
 
Blev en hektiskt dag igår - lugn början med två timmar på häbarsbron med frukost och tidningar. Lite tvätthängning. Bestämde mig för skorean i Boden - och precis då jag gjort det ringde Lisa och ville badstrand - Näset - både för sig själv och Sara. "Kapade" 3 par skor för mindre än 1 200 kronor - FYND! Sen till jobbet och packade ut marknadsprylarna sen Överkalix. Samtal till Lisa - jo de ville fortfarande till badet.
 
Två timmar på badstranden - sen till Biltema och jaga tält. Lisa väntade i bilen i 54 minuter då Sara och jag kom tillbak utan tält. De fanns enligt dator men inte i verkligheten.
 
Avslutade badstrandsdagen med att käka på Max Midgårds där moderna avhämtade barnen.
 
Vaknat upp idag till en strålande solig dag - har glömt alla andra taskig-väder-dagar och tror att detta är normalläge.
 
Inga nyheter precis i lokaltidningarna. NSD rapporterar om lärarbrist och har ett reportage om två ensamkommande barn - detta störst på ettan. Kuriren har del I av "Ett år efter Utöya" - tar hela ettan och 4 sidor.
 
NSD:s ledare om den gamla nyheten att män väljer män. Liksom att fö kvinnor väljer kvinnor. Kuriren hävdar med stöd av ett antal studier att höjd a-kassa leder till höjd arbetslöshet. Vilket säkert är sant i en del lägen - men det skulle nog tålas att dissikera dessa studier ytterligare innan vi drar alltför långtgående slutsatser - särskild de studier som gäller länder som Slovakien. Det ska alltid löna sig bättre att arbeta - men måste tillstå att dagens urholkade a-kassa snarare handlar om att man har eller är på väg att kasta ut barnet med badvattnet. Förutom en återställare av 80-procent i ersättning för flertalet bör det innefatta en ändring vad avser deltidares möjlighet att ta erbjudet arbete utan stora ekonomiska förluster.
 
Det var dagens politik - jag har ju trots allt semster. Och onsdagen ligger vit och tom - oplanerad - framför mig. Börjar i vanlig ordning med en frukostbricka på häbarnsbron. Och att läsa eftertexten i tidningarna.
 
Njut av Fredrikdagen - men vet aldrig vad Fruntimmersveckan i övrigt bjuder på!
 
 
 

Dags för besked

2012-07-17, kl. 08.00
 
"Dags för besked" ropar NSD:s ledarsida ut idag - inte länkbar. HON Swedenmark jobbar nog på distans - kanske därför?
 
Iaf kräver ledaren besked om vad socialdemokraterna kommer att tycka om vinster i vården. Alltså denna mycket märkliga debatt. Varför gräver ingen i hur det kan komma sig att privata aktörer kan göra vinst medan det aldrig någonsin blir en krona över i det offentliga. Alla privata aktörer vi talar om här jobbar ju på en marknad styrd av politiker - upphandling - och det kan väl inte vara så att politikerna ger privata aktörer mer betalt för att ta hand om tant Agda än vad den offentliga aktören får. Så enkelt som att de privata drar in personal och ger sämre vård och omsorg kan det inte vara. Då skulle väl ingen anhörig tillåta att deras gamlingar var där?
 
Och när det gäller aktörer som tar hand om barn och ungdomar skulle jag gärna se ett resultattänk - tänk vilken VINST om någon (fler) ungdom som tas om hand kommer på rätt köl. En beklämmande rundgång redan på den tiden jag satt i socialnämnden. Och bättre har det definitivt inte blivit. Skulle gärna införa "skatteparadisbonus" - bara de lyckades med sin uppgift - privat eller offentlig.
 
Nå min bloggtid skulle ju semesterbegränsas så grattis Bruno - namnsdag.
 
Strålande väder idag - utejobb sökes. Men lockas av Botens rea - 70% på fina skor. I Boden. Njaaa....
 
Ha en bra dag.
 
 

"När livet börjar vinka"

2012-07-16, kl. 07.00
 
Stor dag idag - såg just Kerstin "gamvolvo" lämna gårn - hämtning av barnbarnen i Boden vid tåget. Hann dock inte meddela henne att tåget kommer halvåtta inte sju - men en halvtimmes försening klarar hon nog på plats.
 
Får backa bandet lite - härligt målande uttryck i Anita Nilssons krönika i lördags "När livet börjar vinka". Lite lätt deprimerande när det mesta är på sluttampen/slutvarvet - mycket man gör för sista gången. För min personliga del är det väl mest runt jobbet jag funderar - hur många gånger till kommer jag att göra olika saker.
 
Överkalix marknad till exempel - lite vinkar den väl till mig - men någon fler gång blir det väl. Och tur är väl det - så roligt trots rätt mycket regn. Funderar vad som gör att jag så gillar att vara "knalle"? Naturligtvis alla möten med trevliga människor. Och just det fenomenet att jag inte ens visste att jag ville träffa dem innan mötet är ett faktum.
 
Har hunnit med besök i Kärrbäck också - närmare bestämt Peuravaara - om jag nu stavade rätt. Körde en mysig grusväg från Lappträsk ner till Morjärv fvb Ö-kalix. Naturupplevelse en tidig solig söndagmorgon!
 
Idag börjar jag annars med att skicka en namnsdagshälsning till Härnösand och Bo Reinhold. Grattis! Och grattis också till er andra som heter Reinhold och Reine.
 
NSD bär fram en fruktansvärd nyhet på ettan idag. En man - 68 år - som skickades hem från sjukhuset - och som dog ensam. "Borde något gjorts annorlunda?" ska dom utreda. Ja inte vet jag - men svaret på den frågan står fullständigt klar för mig.
 
I Kuriren lämnar ledaren många frågtecken om vad skribenten egentligen vill säga. Många bra faktauppgifter om kostnader. Men lite brydd blir jag när det frågas om det räknats på skillnaden mellan äldreboende och hemvård? Det senare ett begrepp som verkar hemmagjort. Och menar han "hemsjukvård" så är det inga utbytbara storheter. Och inte annat jag kan tyda så vill ledarskribenten att det ska räknas på om det är lönsamt att skicka in gamlingar på hemmet och på så sätt lösgöra bostäder. Känns inte som en human syn på äldre!
 
Å andra sidan är det väl inte märkvärdigt att en moderat ledarskribent har problem med begreppen då en socialdemokratiskt kommunledning i Luleå vekar tro att Trygghetsboenden kan/ska ersätta äldreboenden. Man häpnar och gläds över att FP-Thomas markerat.
 
Nu ska jag göra mig färdig - duscha - för att möta sörlänningarna som anländer.
 
 
 

Återuppstigen

2012-07-13, kl. 10.00
 
Fredag den 13 ... - det blir nog en bra dag det. Fast det såg jäkligt mörkt ut här vid 7-tiden - och strax före åtta mynnade det ut i åska och regn. Var just på väg att skriva här på bloggen - men istället blev det yllepläden och soffan.
 
Gårdagen tillbringades på Överkalixmarknad. I folkpartiets monter. En lat och behaglig tillvaro då jag bara har en biroll bakom de lokala företrädarna. Det mest ansträngande är att då och då jaga ifatt någon ballong som farit iväg. Men supertrevligt då det med jämna mellanrum kommer besök av gamla vänner eller nya.
 
Men det suger energi - fick mig ett 12-timmars sovpass i natt. Men det kanske månne hade med den analkande åskan att göra.
 
Halvsex steg jag upp iaf - och då låg tidningarna i trappen. Liksom min tvätt - fint ihopvikt - tant Lillys verk kan jag ana.
 
Måste säga att NSD:s ledare gör volter som jag inte hänger med i. Avverkar 60-procentig subvention till kolbranschen i Spanien, en kd-tant som sägs demonstrerar mot genuspedagoger och för en korvkiosk (som man inte ens får veta var den finns) och Fas 3 i samma ledare. Riktigt vad hon tycker om den 60 procentiga subventionen av kolkraft kommer inte riktigt fram - inklätt i något om att man annars kunde köpa av någon som har det än taskigare än de spanska kolgruvarbetarna. Vet inte riktigt jag... Och den "berömda" varmkorven har jag inte ens lyckats se på bild.
 
Och bästa Jonas han utmanar det han själv kallar "Kanske den mest framgångsrika i Sverige" - LRF som lobbygrupp. I sak har han rätt men kanske lite utmanande att jämföra maten för dagen med operativsystem för mobiltelefoner. Även om beroendet av mobiltelefoner snart är att jämföra med mat för dagen. Ska iaf bli spännande att se och höra motargumenten frän LRF. Misstänker att Nils-Olov Lindfors redan står på mediahusets trapp med knuten näve!
 
Själv blir jag lite fundersam om vad som finns i form av skördeersättningar idag? Minns i min barndom då det sas att vissa bönder hoppades på tidig frost för det skulle bära sig bättre med ersättningar från staten. Och bönder som menade att systemet inte var rättvist - för att just de inte fick någon ersättning.
 
Nåväl - nu gratulerar vi Joel och Judit på namsdagen. Och så min tremänning Jeanette i Boden - födelsedag idag. Grattis!
 
Nu har jag fått bud om vad som ska göras framåtkväll och i morgon - vilket innebär att jag kanske inte sätter några spår här på bloggen förrän tidigast söndag. Verkar bli tajt med tid!
 
 

Hilda Fredrika, 138

2012-07-11, kl. 08.30
 
Sen i starten idag - på flera fronter. Börjar med ett glöm från igår - min farmor Hilda Fredrika Åström - hon föddes den 10 juli för 138 år sen. Känns väldigt skönt att bo i samma hus där hon bodde större delen av sitt liv - och där hon också lämnade detta jordeliv 1966.
 
Annars en sagolikt lat dag igår - fast visst var jag igång i stort sett hela tiden. Men det var ju riktig hobbyverksamhet typ grästrim. Det blev en de finlir för att klara blåklockorna - så ont om dem det är i år. Och nu måste jag ned på knä och kolla vilken typ av Campanula det är , Stor, Liten eller Ängs.
 
Liten tripp till stan blev det framåt kvällen - Kvantum. Men hör och häpna , ingen snipp in på jobbet.
 
Upp klockan 6 - inte så sent. Men nätet krånglade - kom inte ut. Och så tog det tid att acceptera att det är mul, regn och 13 grader idag. Men nu har jag bestämt att det blir en kameral dag. Ska jag mig in till jobbet och göra en del privata göromål - blir som effektivare vid jobbdatorn.
 
NSD toppar med jordbrukare som har en "Oviss framtid", Skyddet för vattentäkten är förvisso superviktigt - men nog förefaller det som om kommunen silar mygg och sväljer kameler. Inte länkbar vlket dock artikeln om den bristande integriteten på akuten på sunderby sjukhus är. Fingrarna snubblar på tangenterna - blir upprörd! Kan bara konstatera att de som planerar runt sjukvården inte verkar ha någon som helst respekt för den personliga integriteten. Själv känner jag det är bra med kölappsystemet som tydligen införts - så pinsam man känt sig när man kommit där i farstun - oavsett man själv stått i luckan och fått redogöra för sina krämpor eller passerat någon stackare som stått där i samma ärende. Men mycket mindre bra - rent utav oacceptabelt - att man tvingas höra medpatienternas diagnoser. Och uttalandet om att man försöker lösa problemet med att en patient bara får ha en anhörig med sig vid sjukbädden - på så sätt är den bara en utomstående som kan bryta integriteten - visar bara på det jag säger.
 
"Ett mått av flexibilitet" är rubriken på Kurirens ledare - och handlar om Tobias Lindfors (inte Lindberg, bästa ledarskribent!) och hans bygglov. Man kan förstås raljera över att det handlar om en omstridd centimeter. Och förvisso finns det inslag i detta som undergräver förtroendet för det offentliga. Men samtidigt finns det också inslag som gör att sånt här släpps igenom så undergräver det i sig respekten för lag och ordning. Behandlas alla lika eller kan vissa skaffa sig gräddfiler?  Och hade Tobias väntat med att bygga till lovet vunnit laga kraft så hade han nog inte stått där med en olaglig boarea. Då hade nog kommunen hunnit rätta till det stadsarkitekten ställt till med! Som gammal anfalls spelare i SSK så var Tobias väldigt snabb och belönades för sitt genade - men kanske måste han lära sig att demokrati måste få ta tid. Visst har det något om ett glömt tilltånd för avverkning ute vid stugan också?
 
Pajalas Riviera - det låter väl något det! Kul! Fin artikel i NSD och hemvändare till Anttis. Men min reflektion handlar om Sticket idag . och LIS.. Där man får intrycket att LIS handlar om byggandet 30 meter från stranden iställer för strandskyddets 100. Fast mer än så måste väl ändå skilja?
 
Eleonora och Ellinor har namnsdag - grattis!
 
Tiden har rusat - ha en bra dag.

Ny nyhet?

2012-07-10, kl. 08.00,
 
Och hoj - blir förvånad över nättidningens - Kurirens - nyhet - att bowlinghallen eventuellt stängs av myndigheterna. Funderar om jag läst papperstidningen dåligt - och kollar med e-kopian - iaf ingen ettannyhet i den. Fastnade för artikeln för det var så underligt ord i den - "förreglad" - som jag utläste "förre-glad" - flera gånger - och fattade nada. Borde man förstå ett sånt ord? När jag hämtade länken klickade det till!
 
Annars var det ju ledaren jag var mest nyfiken på idag - Kurirens. Mer än godkänt för Jonas etta - kändes faktiskt som lite egna tankar och inte alltför prefabricerat. Dock lite onödigt med slängarna om politikernas uppmärksammande av vidrigheterna i Syrien - historiens tystnad förskräcker!
 
Gårdagen gick i nedtrappningens tecken. Och sol och gräs. Var ute hela dagen - från frukost till middag - och en stund in på kvällen. Bilfri dag!
 
Idag måste det nog bli utrymme för att åka och inhandla lite mat. Kylskåpet gapar tomt - mycket tomt. Har kokat två påsar delikatessrödbetor - som nu rostas i ugnen - då förstår ni att det är nöd. Och så kanske jag kan passa på att åka förbi jobbet och kasta in marknadsgrejorna - så att det finns något att lasta in när Överkalix marknad startar på torsdag. Fortfarande ganska marknadsmätt så kan hoppas att de - FP Överkalix - iaf inte ska vara alla 4 dagarna. Nå jag behöver ju bara vara där det som jag kan och orkar - men vet hur det lockar - mer än det borde.
 
André och Andrea har namnsdag. Grattis. Även till Jörgen och Örjan som jag missade igår (hoppas jag nu kom ihåg rätt?)
 
Med dessa rader vet ni att jag lever och mår riktigt bra. Kan bara slutligen meddela att kaffe och tidningsläsandet var en kylslagen historia idag - shorts och solbehå var inte rekommendabelt. Men nu ska jag ta ut frukosten och hoppas att det blivit någon grad varmare. Fast jag får väl göra som jag brukar under vårvintern - ställa upp någon dörr på uthusen och söka läa. För det var vinden som kylde - samtidigt tacksam mot den som häll myggorna borta.

Levt i nuet

2012-07-09, kl. 08.00
 
Känner mig sprängfylld av saker jag vill skriva om. Men liksom bara FÖR mycket i pipeline - vet inte vad att börja med.
 
Fredag kanske - vad hände det första när jag kom till Pajala? Jo men jag stod på huvud över en trottoarkant - bara så där. Så låg jag där - framför fötterna på Kurt och några gubbar till. Samma fot som för ett år sen, rejält skrap på höger knå, pannan i asfalten. Sedemera ger sig också en liten revbensskada tillkänna. Hann alltså nada den här gången också. Inte en skråma på handen!
 
Häftigaste minnet från fredag annars att jag och Ulla började så smått att packa ihop vid halvfemtiden för det drog ihop till regn. Vi hann få ned beachflaggorna sen hade vi fullt sjå att freda oss mot prylar som flygande och att hålla fast vårt eget tält och våra egna grejor. Sommarens häftigaste åskregn!!
 
Lördag var det strålande sol hela tiden. For från ett regnigt och mulet sunderbyn och det var rådane hela vägen till dess jag nådde Sattajärvi - där kunde man ana blå himmel och sol. Som sen blev bestående hela dagen.
 
På söndagmorgon kände jag mig som en nidbild av en turist. Några mil från Pajala dök det upp säkert ett par hundra renar på vägen. Formligen kryllade av stora och små. Där stod jag still med bilen och slet mig i håret. Men då kom det först en bil och körde om mig och rakt in i renhjorden - helt omgiven av renar såg jag henne förflytta sig sakta framåt centimeter för centimeter. Så kom en till bil och gjorde likadant - så jag hängde på. Fast nog var det lite läskigt med de stora renarna som kunnat slicka backspeglarna om de sträckt ut tungan.
 
Marknadet får mig verkligen att leva i nuet. Alla att-göra-listor och problem - verkliga och konstruerade - bara försvinner i marknadsatmosfären. Tror det är något jag har med mig i mina gener - för marknadet var ju just möten människor emellan. 
 
Dagen idag har börjar helt underbart. Lite sovmorgon - till halvsju faktiskt - sen tidningsläsande på häbarsbron. En magisk tystnad som man nästan kan ta på. Bara bruten av lite ljuvligt fågelkvitter.
 
Båda tidningarna brer förstås på om hundattacken på Hertsön. Och verkligen en otäck grej. Själv kan jag undra om inte en sån här hundägare vore "värd" att få sitt namn publicerat. Så vi andra vet att hålla oss borta från honom - för säkert fixar han en ny hund snart. Och så bör alla andra hedevärda hundägare se till att hålla sina hundar kopplade. Hundrädda har inte blivit mindre rädda efter detta. Och de hjälper inte att ni hävdar att just era hundar är så snälla så!
 
Och se att bästa Johan Eriksson ska vara tjänstledig för att skriva ledare i SvD. Provtjänstgöring eller?
 
Apopå publicering av namn - några ungdomar i 15-års åldern som roat sig med att använda en igelkott som fotboll. Jag tycker INTE att man ska publicera namnen på dessa. Men det är märkligt hur media gör det hela anonymt och diffust. Hur många var dom - och hur gamla - var och en. Dessutom tycker jag att sociala alternativt polisen ska ha ett rejält terapeutiskt samtal med dessa gunstlingar - kanske flera.
 
Och bästa kusinen på övervåningen är vaken. Har tom varit ute och vattnat klockan 8 på morgonen. FÖR tidigt för henne - kan undra vad som är å färde?
 
Själv ska jag strax bryta den magiska tystnaden här ute på Berigårn med att klippa lite gräs. Bra nedkoppling från det ruschiga marknadslivet!

Stängt pga av semester!

2012-07-05, kl. 20,00
 
Nu har jag bestämt mig - det blir semesterstängt på bloggen - i första hand nu över helgen. Så får vi se sen.
 
Det börjar bli lite för stressigt - ska fortsätta min "resa" att verkligen njuta av stunden. Så det blir häbarsbron i morgonbitti istället för datorn!
 
Och sen drar jag mot Pajala och marknaden. Det ser jag verkligen framemot. Där träffar jag vänner från när och fjärran och från olika tider i mitt liv.
 
I morgon åker jag hem på kvällen. Får se sen hur det blir. Hoppas på utlovat sällskap på lördag/söndag - min "syster" sprider alltid sån glädje och värme omkring sig.
 
Ska se lite av partiledaren från Almedalen - men sen nannar jag på pudan. Blir en tidig morgon och en lång dag i morgon. Och kanske tom lite bloggabstinens.
 
Ha de så himla bra!

Gilla!

2012-07 och s-05, kl. 07.30
 
Vi i FB-världen vi pratar ju bara i termer som gilla och dela - den här artikeln från dagens Expressen gillar jag och dear den gärna till er andra. Mer glöd och värderingsburen liberalism - ja tack.
 
Fast lyssnar just nu på Björklund från "soffan" i Almedalen - och han är till belåtenhet - så vi kan väl göra som artikeln beskriver - förbereda för framtiden.
 
Blir stressad av att upptäcka att vi skriver torsdag idag. Namnsdag idag - Ritva och Laila - fast i omvänd ordning. Och mor och fars granne från Skräddarsvägen fyller år idag - grattis Carina - nu har du hunnit upp mig igen.
 
Tunna tidningar idag - semestertunna - både fysiskt och innehållsmässigt - blir de rätt uttryckt det? Dvs inte så många sidor och magert nyhetsmässigt! Eftersom jag gottat mig i ett syftningsfel i dagens ledare i Kuriren - gäller det ju att se till att jag inte sitter i glashus. Men om man skriver att Statens bostadskreditsnämnd anser att de behöver byggas mellan 35 0000 till 40 000 nya lägenheter och sen skriver att "Det (syftande på 35000 till 40000) är drygt 10 000 färre än vad Boverket räknar med att det byggs i år." Eftersom det som ska bevisas är att det byggs mindre än vad som behövs så blev det väl fel? För övrigt tror inte jag att en helt oreglerad hyres/bostadsmarknad skulle fungera med mindra än att också planmonopolet hävs. Det måste finnas förutsättningar för en någorlunda balans mellan tillgång och efterfrågan.
 
Nu ska bilen städas och packas för Pajala marknad. Norrbottens svar på Almedalen! Alla är där!

En kvart i taget

2012-07-04, kl. 07.30
 
Arne tamms "en kvart om dagen" var nog bra det - men ännu bättre med "en kvart i taget" -tänk att det kan vara så förbålt skönt att somna om - idag från klockan 04.30 till klockan 6 - med en kvart i taget.
 
Har alltså börjar dagen på ett perfekt sätt. Efter snoozandet - tidningsläsning i särken sittande i solen vid stallväggen. Bara några få kyliga vindpuffar - sommaren är nog här nu?
 
Och tant Dagmar 102 i början av juni har avlidit - en tant från ett långlivat släkte med flera kraftfulla kvinnor. Även om jag inte varit så nära henne - känns det ändå som ytterligare en band slits av från det gamla.
 
Ska ju tona ned det politiska (ytterligare) nu under semestern men känner att jag "rasat" länge nog nu - för mig själv. Hur i helsicke kan media och andra opinionsbildare fortsätta ställa den dumma frågan om för eller emot vinster i välfärden.Frågan vi bör ställa oss är förstås hur privata kan göra saker billigare och därmed få pengar över till "vinster". Eller är det så tokigt att politikerna med berått mod ger mer pengar till de privata än till kommuner och landstingsverksamheterna? Är det ingen som begriper att om vi kan förstå varför privata kan göra det så mycket billigare - då är det något att ta efter för det offentliga. Massor av mer resurser skulle frigöras!
 
Ulrika och Ulla har namnsdag - grattis till er alla.
 
Har lämnat Kuriren till kusinen- så jag kommer då inte ihåg om det var något uppseendeväckande. Men hittar detta om buller på nättidningen - kan undra om vår bostadsrättsföreningen fått något från kommunen angående bullret - för många år sen gjorde kommunen en utredning som visade att jag hade min arbetsplats vid den bullrigaste platsen i hela kommunen. Va?
 
Jäkligt nöjd med gårdagen - bokade en resa för mig, Lisa och Sara. Gran Canaria den 26 oktober. Tänkt så fantastiskt att ha två barnbarn som får följa med farmor utan förkläden i form av föräldrarna. Resan en 15-årspresent till Sara - och lite "konfapresent" också. Och så får Lisa hänga med. För det innebär att vi gör om det om 3 år - och hälsa och ork står bi - med Lisa i fokus och vi andra som medresenärer.
 
Nöjd också med städinsatserna på jobbet. Och därefter god middag hos flickornas mormor. Fast förödande presenter med hem - nybakt bulla och hälsobullar. Föll!!!
 
Nu kör jag igång onsdag - ett par timmar på jobbet. Betar fortfarande av på listan - måste-göras-före-semester. Sen tar jag itu med lite gräsputsning - trimmade igårkväll men myggdj..... tog nästan knäcken på mig.
 
Ha en bra dag.

Morgonrodnad

2012-07-03, kl. 06.30
 
Det sitter i - sen barnsben - att Aurora har namnsdag idag - grattis. Vi hade nämlingen en granne som hetter Aurora - med hädiskt nog kallades hon alltid för "rora" - hädiskt då namnet betyder morgonrodnad och borde vara värd något bättre än "rora" - men hon var nöjd med det själv så.
 
Igår var en riktig "svarthålsdag" - uttrycket lånat från en vän på FB. Troligen en biverkan av ett för intensivt liv senaste dagarna. "Vaknade" tll först framot kvällen - Kvantum fick besök vid 20-tiden.
 
Tidningarna tunna idag - vilket påminner mig om att jag tänkt begränsa bloggandet nu under sommaren. Kommer väl inte så mycket ny politik under sommaren när till och med MP plockar fram gammalt gods  och lyckas få media att beskriva det som en nyhet. 
 
Och bästa kvällstidningsrubrikerna i båda tidningarna. Kuriren med "Företagsledare körde onykter" och NSD illustrerar den heta bostadsmarknaden med röd uppåtstickande pil! Det förstnämnda får mig att återigen fundera över när och hur namn ska avslöjas. Bötesstraff på dryga 30 000 räcker tydligen här - medan man annars talar om fängelsestraff på ett par år som gräns.
 
Apropå likvärdig behandling av media har Kuriren en intressant ledare idag - baserad på ett Almedalsseminarium. Själv tror jag det skulle behövas en allmän upprustning om vad som är rätt och fel - oavsett man är politiker eller ej. Ibland får jag intrycket att granskningen av tv-licenser med mera skapat en bild att det är okej att ge tusan i att betala - bara du inte aspirerar på att bli statsråd. Det var fö ett dåligt exempel eftersom jag tycker att TV-licensen för länge sen borde tas in via skattsedeln.
 
Nu slår begränsningsregeln till. Slut skrivtid! Idag ska jag börja dagen med att göra några timmars idella insatser på partiet - lite egenvärde i det för min del - tömma bilen bland annat. Ska ju snart fyllas för Pajala marknad! Och i eftermiddag är jag bjuden på middag.
 
Blir nog en bra dag det här också.

Less...

2012-07-02, 09.00
 
på det mesta! Igår kväll kunde jag minsann inte komma till ro och sova. Halvtre intog jag sängen - och då spöregnade det. Förstår nu huvudvärken i natt - en 14-dagar gammal förkylning - i avtagande - har bestämt sig för ett nytt liv.
 
Piteå igår - två matcher - på matcharenor som sen vi lämnade dem i fredags förvandlats till rena lervällingarna. En liten eftermiddagslur - och sen blev det fotboll - vilket borde ha sövt mig - för inte var matchen särskilt rolig. Matcherna i Piteå gav mig betydligt mer glädje - inte minst då sista matchen då Sara och några till gjorde "sälen" = gratis lerinpackning!
 
Undrar hur man tänker - både på mediahuset och de som står bakom pressmeddelandet. "Succetävlingen" Midnight swim - med 100 deltagare - och en dröm om 4 000 deltagare om 10 år. Tur att vi har ett kommunalt bolag - Lule Expo som kan ägna sig åt sådan kommunal kärnverksamhet. Undrar hur urvalet skett när man har en tävlingsledare -Tony Bexelius -som efter googling presenteras som "socialdemokrat och idrottsledare". Bra plant(S)kola tydligen - då Linn Bexelius - biträdande tävlingsledare - verkar tillbringa nattvilan på samma adress i Boden.
 
Tokig son hade jag ju - som deltog i tävlingen. Skulle ha simmat 3 km - men sträckan blev halverad pga av kylan. 14 grader  vattnet var tydligen någon gräns för att alls genmföra tävlingen. Enligt uppgift var det bara mätningen förden här tävlingen som uppnådde det - övriga bad runt om i kommunen hade betydligt lägre gradantal.
 
Kurirens ledarsida sjunger en lovsång för Almedalen idag. Allt är öppet och gratis och alla är bjudna påstår ledaren. Det får väl ändå sägas vara en sanning med modifikation. Frågan är hur många som hostar upp några egna pengar för att delta? Men alla har vi ju "lyckan" att matas via media - idag retar jag mig på att de verkar ha vädret - där i Almedalen.
 
Rosa och Rosita har namnsdag - grattis. Själv fick jag lyssna till gamla dängan "Tuttan och Ingeborg" i lördagsmorse - hela Kirunaresan betalade sig då jag ograverat kunde lyssna till Dacapo.
 
Efter tre dagars fritt ätande återgår jag nu till den hårdare skolan - ska inte deppa ner mig med någon vägning idag. Men undrar för mig själv när i fridens dar jag ska komma igång med träningen igen?
 
Ha en riktigt bra dag! HUR jag ska disponera min känns något oklart - men lite mer uppack av marknadskittet blir det väl - tältduken i tvättmaskinen - ska hängas. I den bästa av världar skulle jag fortsätta i den stilen - och städa bilen!

Intet nytt

2012-07-01, kl. 07.00
 
Lång dag igår - 70 mil i bil och 6 timmar på Kirunafestivalen - hemma vid 20-tiden. I Kiruna regnade det vid ankomsten så jag trodde inte mina vänner skulle rigga någon marknadsplats. Men där var Bengt och hade gjort upp en liten eld i grillen, kaffpannan puttrade redan och strax dök både Anne och Alf upp också. Blev en riktigt trevlig dag i Kiruna. Och tydligen så slapp jag ett mycket värre väder här nere vid kusten. Verkar ha stormat rejält - blad och kvistar ligger spridda lite överallt.
 
Kanske vädret som påverkat djuren - möttes vid hemkomsten av en igelkott som inte gick - utan sprang. Och mot mig och efter mig. Och upp på bron och skulle uppenbarligen med in.
 
Även om det var roligt i Kiruna så kändes det i kroppen i morse. Segt att komma upp - snoozade en hel timme. Halvsex klev jag ut för att hämta tidningarna - och då minsann satt lilla harpalten inte långt från bron. Men jag hade hunnit störa honom så det var inte lönt att hämta kameran.
 
Verkar inte hända så mycket på den politiska fronten - eller så händer det så fort att "nyhetern" hinner komma och gå om jag inte är med och kollar hela tiden. För visst damp det ned en - eller möjligen - flera opinionsmätningar häromdagen. Hittar dem ingenstans.
 
Men det är väl ungefär lika  mycket substans i dom som i denna nyhet om en ny superdiet - 10 kg på 10 dagar. Men förstås inget nytt i den heller - 800 kalorier per dag - så går du ned i vikt. Men lär mig visst aldrig - nog klickade jag in mig. Irriteras över den reklam som jag påtvingas - jag hittar iaf inget kryss att stänga den?
 
Nu ska jag göra mig färdig att hämta mormor Doris kl. 8 fvb till Piteå för de två avslutande matcherna. Ska bli spännande att höra om Jens återfått värmen efter 1 500 meter i det 14 gradiga vattnet. Kan undra om inte arrangörerna dessutom använt sig av någon glädjemätare - alla officiella badtemperaturer häromkring låg ett par grader kyligare.