Morgonens ris

2010-08-31. kl. 06.30

Morgonens ris redan utsett - mottagare NSD Sport i allmänhet och en Åke Åkerlund i synnerhet. Tänk att kalla gamla anrika, idylliska BYVALLEN för ByAvallen - till och med i rubriken. Far och Runo hytter näven i sin himmel!

Morgonens kuliga är
SKOP - trots att vi inte bryr oss om opinionsmätningar.

Härligt att Kurirens ledare tar upp LO:s obehagliga affischeringskampanj - nog är det märkligt att LO agerar som vilket riksdagsparti som helst - säkert större budget än FP. En medlemsomröstning i frågan skulle förmodligen säga nej till sossestödet med stor majoritet. Lite Ryssland över det hela.

Har lite svårt att hålla isär A-barnen - men i dag har Arvid (och Vidar) namnsdag - undrar om inte Birgits "Åke" har namnsdag idag. Grattis!

Idag har jag dejt klockan 8 så nu får jag pinna på lite. Inser vilken lyx det är att bara ha arbetsplikt 3-4 timmar per dag och att kunna styra arbetstiden. Nästan lite stress (och ont i kroppen) bara av att veta att jag måste vara på jobbet klockan 8,

A kräver B

2010-08-30, kl. 06.00

Vaknat till ännu en underbardag - och en hel underbar vecka framför mig. Helt osprättad just denna måndagmorgon.

Redan hunnit reta mig på att Expressen påbörjade en omröstning om vad folk tyckte om Jans framträdande igår - men jag hittar den inte på morgonen. Har man sagt A får de banne mig säga B.
Vilket Aftonbladet gör - där Jan får 65% av femmor och fyror. Kul!

Funderar på hur NSD tänker? På ettan kan vi se Karl Petersen uttala att SD är nazister. Så följs det upp med ett helt uppslag där företrädare för SD får trona på stor bild. Samtidigt läser vi att SD inte bryr sig om att det inte kommer folk och lyssnar. Det är bara intresserade av media - och har bara inbjudit dessa. Och med hjälp av NSD så har de lyckats med sin målsättning. Självfallet ska SD inte tigas ihjäl men det får väl vara någon måtta på de utrymme de ges?

Idag gratulerar jag Bo-Gunnar Ledin i Boden som fyller 70 år. Dock utomlands så fysiska gratulationer får vänta.

Nu är det bra exakt två dagar till jag ska överlämna nycklarna från föräldrahuset till de nya ägarna. Skönt ska det bli - men nog kommer det att kännas konstigt ett bra tag framöver.

Nu väntar Kvartersakuten för provtagning - läkarbesök nästa vecka. Sen jobbet. Jens och Viktor på väg mot Övertorneå - snart iaf.

Check in, ut, in ut...

2010-08-29, kl. 23.00

Har checkat in från Jokkmokk - checkat ut för att se Björlund påTV - checkat in igen - men nu ska jag checka ut igen - eller checka in hos John Blund.

Mycket nöjd över min partiledares framträdande i TV ikväll. Ni som inte sett det kan säkert gå in och kolla det på nätet.

"Sista veckan"

2010-08-29, kl.06.00

"Sista veckan i min första valrörelse" på det temat skrev jag dagbok åt Norrbottens Kuriren 1979. Olle Schmidt berättade i fredags hur många valrörelser han deltagit i - över 20. Så också jag började fundera när jag steg upp i morse från goa sängen för att göra mig redo för avfärd mot Jokkmokk.

Tio års jubileum för ordinarie riksdagsval - som anställd - 79-10. Alltså 10 val. Men 73 knackade jag dörr - och 76 var jag med och sjöng segern är vår - då regering Palme fick avgå. Lägg till de flera folkomröstningar, eu-val, kyrkoval så blir det en ansenlig samling!

Nu väntar jag på en Sifo som Gunnar Andrén utlovat i Blåklinten. Men har som alltid svårt att minnas vilken tidning som presenterar vilken opinionsmätning. Det var enklare förr - på 70-talet fanns bara Sifo iaf var det bara den som räknades.

Kamrat fyraprocent har bytt sida. Tidigare var han förbehållen kommunisterna - därav namnet kanske - då sossar röstade stödröstade för att inte VPK skulle åka ur riksdagen. Nu kan tydligen 20 procent av moderata väljare tänka sig att stödrösta. Och KD ägnar sig åt borgerlig kannibalism och annonserar eller om det nu var affischer men temat var iaf att rösta på KD för att säkra alliansen.

Nu ska jag dressa på mig - det blir lättare täckbyxa idag efter att ha mött en blåfrusen Anne och talat med en lika blåfrusen Annika.

Tills kommunen skiljer oss åt...

2010-08-28, kl. 09.15

Inte för att jag tror att det egentligen behövs någon lagändring - skulle räcka med sunda förnuftet i de flesta många fall. Men nog är det befogat med en
Parboendegaranti. Folkpartiets reklam - ligger verkligen i tiden. Kolla in den i TV4.

Opinionsfri dag?

2010-08-28, kl. 08.00

Lite inloggningsproblem på morgonen - riktigt så här länge har jag inte legat - men till halvsju faktiskt. För den här
- Synnovate - är väl den som lyste upp igår?

Vindkraften toppar både tidningarna - miljöminister Carlgren inviger.

Ingen hejd på positiva saker idag - Seskarösågen kan få nytt liv.

Gurli och Leila har namnsdag. Laila Persson i Ystad i särskild tanke - vi saknade henne vid träffen igår.

Pyssel (=uppstädning) hemma på förmiddagen - till stan och hämta hem den utlånade bilen - borde hinna till Skördemarknaden i eftermiddag - för i morgon ska jag till Jokkmokks höstmarknad.


Stackars röd-gröna sympatisörer

2010-08-27, kl. 23.45

En av mitt livs bättre dagar - valupptakt på Berns må ju vara. Men vilken nostalgiträff på Fjällgatan i Sthlm. Hemma hos Bonnie Bernström - en av mina politiska förebilder - i en kulturhistorisk lägenhet. Söders svar på våran Bärgård. "Gamla" statsråd uppblandat med "gamla" kollegor - och alla med det gemensamma att tillhöra sällskapet "Hajens vänner". Ikväll var det Hadar "still going strong" Cars som höll "minnestalet" till Gunnar. Det inslaget måste bli bestående på våra träffar - med ett rullande schema för vem som håller det. SÅ många roliga episoder vi kommer att kunna berätta om - och varje gång tar säkert Gunnar sin cigarr och sin whiskypinne(ar) och är med oss!

Idag har vi naturligtvis analyserat läget för alliansen i allmänhet och folkpartiet i synnerhet. Den goda vinden i ryggen för båda. Själv har jag konstaterat att det mer beror på alternativets uselhet än vår egen förträfflighet. Vilket bekräftas när jag läser kommentaren till
de rödgrönas "enighet" om Afghanistan. En rödgrön regering ska:

dels lämna Afganhistan
dels lägga en proposition om att kunna utöka styrkan från 500 till 800 män/kvinnor

men enligt Ohly ska detta inte nyttjas av en rödgrön regering - och motsatsen säger Sahlin: om läget kräver det så ska det nyttjas.

Och hur dumma tror Ohly att vänsterväljare är - om man inte ska nyttja en utökning - varför då lägga en proposition?

Mörker - och ljus

2010-08.27, kl. 04.45

Det är riktigt mörkt vid tidningshämtningen - ljuset denna morgon
kommer från DN som presenterar en opinionsmätning med ökat stöd för alliansen och ett hyfsat övertag mot de rödgröna.

Idag blir det inte mer blogg än en namnsdagshälsning - till Rolf och Raoul. Höglund och Nilsén respektive Wallenberg. Den senare i sin himmel var var han nu landade? Oj jag inser att det är många fler Rolf som borde nämnas vid namn men hnner inte tänka färdigt.

Nu ska jag duscha och spackla så jag är färdig när flygtaxin kommer. 05.45.


Grattis "Osten"

2010-08-26. kl. 06.30

Idag grattar jag alla jag känner som heter Östen - Lindwall, Bylund kommer jag snabbt ihåg. Och så tycker jag att Lars "Osten" Bergström också ska fira idag - även om jag inte tror att det är cyberrymden som plockat hans prickar.

Omhändertagen som dog i polishuset är största nyheten i båda tidningarna. Och knapphändig är polisen med sina kommentarer - som nästan alltid. Ganska intressant att man har en informationsdirektör (Jönsson) och så verkar man ha en hel del informatörer - och ändå är polisens jobb sånt att man nästan alltid är kkanpphändig med information - kan undra om vi prioriterar rätt där?

Och i NSD är det Peter Erikssons tur att få sitt "mysreportage". Och Peter försöker flirta med Norrbottningarna och säga att han längtar hem. Han till och med antyder att han skulle kunna tänka sig att flytta tillbak. Men det tror inte jag finns i hans sinnesvärld?

"Kvalstrena" i tangentborde gör det mindre roligt att skriva. Skulle ju kunna tro att jag hinner skriva senare - men har insett att den drömmen kan jag glömma. Fast någon liten kommentar på FB blir det väl under dagen.

Kämpat och lidit

2010-08-25, kl. 22.15

Har hållt på hela kvällen för att"komma ut" på nätet. Glömde bärbara på jobbet och uppkopplingen via kabeltv är inte den bästa.

Kanske en kombination av gammal slö dator som känns "kvalstrig". Kämpat och lidit - men nu kom jag ut iaf.

Valskola ikväll - riktigt bra - Thomas och Jens var lysande! Och så många vänliga, positiva vänner!


Så hör du inget av mig tidig morgon i morron - så är jag på väg mot jobbet - utan bloggande.


Vilket däng!

2010-08-25, kl. 06.30
,
Vilket däng de bjöds på - de rödgröna - jag såg bara bitar av TV-debatten igår - men det räckte för att förstå när
Expressen redovisar att 82 procent tyckte att alliansen vann - och18 procent för de rödgröna. Aftonbladets omröstning gav 71 mot 29 - då förstår ni.

Lovisa och Louise har namnsdag - "kall Lovisa" kallas dagen - kallsten har gått i sjön - inget mera utebad - allt enligt min gamla farmor född 1874.

Som väderkvarsvingar kastar sossarna i Övertorneå runt avgångar och polisanmälningar för att man i god demokratisk anda förlorat en omröstning i socialnämnden. Och trot  eller ej - nu har de anlitat "konsulterna" Ögren och Carlsson från landstinget. Vad gäller Övertorneå borde väl dessa snarast förklara varför de dragit in mammografibussen - och obs-platserna? Att agera i upphandslingsärendet om Särkivaaragården syns mest vara för att lägga ut dimridåer runt det som de verkligen har ansvar för.

Kul med Ferruform - nyanställer 40. Och i Pajala får förfrågningar från hela landet om att komma hem och jobba. Riktigt roligt!

Och NSD:s ledare skriver om Botnia- och Norrbothiabanan. Ska lusläsa och se om OA skriver något om att Mona Sahlin gav samma förutsättningar för banan som alliansregeringen - nämligen att näringslivet måste vara med och finansiera.

Och idag ska jag äntligen gå och klippa mig. Och tippen på morgonen om jag hinner.

"Belöna" dem!

2010-08-24. kl. 22.15

Heja Thomas -
bra säj i Kuriren. Du kan din skolpolitik - skolan i Luleå behöver dig!  MP, KD och Sjukvårdspartiet valde att inte vara med i skoldebatten - Framtiden börjar i klassrummet - de som inte vill vara med och diskutera detta bör "belönas" i valet - inte. Hur prioriterar dom - dessa partier - hur tänker dom?

Ögrens ena krycka

2010-08-24, kl, 19.15

Här rök den väl - Kent Ögrens ena krycka - MP. De cirka 90 röster som räddade dem kvar i landstinget måste ju vara förbrukade med råge - ovanpå allt elände med fördyrade transportkostnader ska vi nu också
begåvas med vargrevir. Björnrevir kommer väl också innan valrörelsen är över.

Själv har jag glad ihågen varit på väg till tippen för att nyttja ONSDAGENS kvällsöppna!! Som om inte veckorna gick nog fort.

Ute och cyklar

2010-08-24, kl. 06.00

MP på väg att cykla om S - i Stockholm. Papperstidningen har rubriken Ja det är ju inte bara i Stockholm som S & co är ute och cyklar. Kommer inte ihåg vänsterns siffor - undrar om de redan är avhängda.

Och medan jag skriver om stockholmsmätningen så kommer TV med en SKOP. Frågan är om det kommer att räcka med en om dagen - så less jag ska bli.

Annars har jag vaknat till ännu en bra dag. Kändes ljummet ute - men har nog blivit varmblodig - för det var faktiskt bara grader 7. Och nu längtar jag till riktigt härliga höstdagar . med klarblå himmel och sol och det frostiga gräset knarrande under skorna.

Skolstarten "stjäl" mycket av tidningarnas utrymme idag. I Kuriren noterar jag att inte ens Kallax Cargos " nödfrakt" - fisken - verkar funka. Kanske jag siade rätt - innan någon upptäcker färdvägen så har flygplanen blivit så bränslenåla att rutten inte blir kostnadseffektiv iaf.

Och i Piteå ryter Roslund! Frank Nilsson coh alliansens utspel i lördags om bra regeringspolitik för Piteå får ut kommunalrådet. Det ska ni veta att det är minsann ingenting som är alliansregeringens förjänst.

Bartolomeus - som jag knappt kan stava till - har namnsdag. Vilket innebär att det är sista dagen för utomhusbad - i morgon är det "kallovisa" då kallsten går i sjön! En sommar utan bad på näset - och det må väl vara - men jag har inte heller hunnit passa in någon fotbollsmatch på Byvallen.

Kan hoppas att dagen blir lika effektiv som gårdagen. Önskar Viktor och Jens lycka till i Älvsbyn.

Godisregn

2010-08-23, kl. 06.00

"Godisregn" över pensionärerna - befogat för vad jag förstår är den
stora satsningen som Alliansen gör på låga pensioner. Rätt irriterande detta hopklumpande av grupper - det finns ju pensionärer som har det mycket bra ställt. Och ibland tror jag att de är de som gnäller mest!

Dagens snackis måste väl ändå bli Kent Ögrens uttalande i NSD: "Jag upplever att jag är väldigt populär" - inte någon större ödmjukhet där inte - och frågan är hur insiktsfull han är? Tyärr kan jag inte bjuda på någon länk - men på E-tidningens etta kan ni se påannonsen.

Signe och Signhild har namnsdag idag. Fast det allra största som sker är nog att Sara börjar på högstadiet idag - på Bergnäset. Tänk att Sörbyarna inte fått sitt eget högstadium än - trots att vi i FP kämpat väl i flera omgångar.

Gult och blått möts - uppåtgående trend för de blå - nedåtgående trende för de gula - FP resp. MP - kul!

Idag telefonmöte både morgon och kväll - med riks på morgonen och ikväll med våra egna. Nu är det valrörelse!

Birgit - en kvinnokarl?

2010-08-22. kl. 15.00

Kul i Norrbottens Kurirens ledare i lördags - först ställer GB dom man mot man och räknar upp alla gubbarna i landstinget -  plus Birgit Stöckel. Sen ställer han upp Birgit kvinna mot kvinna också.

Birgit - en riktig kvinnokarl?


Knappt ett moln

2010-08-22, kl. 07.15

Knappt ett moln på den politiska himlen idag -
Sifo kommer med glädjande besked. Ett litet oroande moln att SD forfarande ligger inom räckhåll för spärren - 3,7 % idag.

Ytterligare ett varningsmoln är ju att vissa kan inbilla sig att segern är i hamn - men dit är det långt - närmare bestämt 28 dgr - kan det stämma?

Och Alliansen - det norrbottniska gänget - visar glatt upp sig i Piteå - trots att det borde sett ut som dränkta råttor - regnet formligen forsade ned tydligen. Men fotografen lyckades tydligen hitta åtminstone ett "kamerknäpp" av tid då det var uppehåll.

Kanske har han rätt -Sven Wolter - sosseförslaget  om butler i tunnelbanan kanske bara var ett ironiskt skämt mot Rutavdraget. I alla fall tror jag det är många sossar som önskar det vore det!

Idag blir en dag med blandad kompott - som de allra flesta dagar. Först på programmet står dock att hänga upp dammsugarslangen som blev kvarlämnad på golvet då koman infann sig.

Undrar vem som har namnsdag idag - någon som bör gratuleras kanske?

200 år till!

2010-08-22, kl. 00.45

Gick in i ett komaliknande tillstånd i eftermiddags vid en inköpsrunda till stan - mascara, trosor och behå. En timmes vila - så "kallade" Kerstin till middag med halstrad strömming och potatis. Tant Lilly hade gjort blåbärskaka som serverades med vaniljsås och kaffe. Mums, mums!

Och efter det gick jag tillbak till koman - la mig och vila vid 18-tiden och vaknade vid midnatt. En "brinnande" smärta i mellangärdet - magsårsaktig - får mig att överge min feta kost. Har slutat likadant de två tidigare försöken jag gjort med LCHF - min mage är nog inte gjord för så fet kost.

Smärtan och beslutet hade kommit innan festen på strömming och blåbärskaka - så skyll inte på den - ni idoler av LCHF! Men allt kan inte passa alla - så är det väl!

Kungen är i Örebro igen - hur var det nu med "kära Örebroare" när han var i Arboga - eller tvärtom. Men jag gillar kungahuset - så mentalt är jag med och firar
200 år med Berndadottarna på tronen.

Och tänk - det är jämnårigt med Norrbottens län som också firar 200 år. "Norrbotten 200 år - till - Nej till storregion!"

Godnatt!

"Underbar" Luleåreklam

2010-08-21, kl. 12.30

Luleåfans pissade op Skellefteås buss - efter förlustmatchen. "Underbar" reklam för Luleå -
uppslaget i Expressen.

Dags att sanera bland fansen??

Vilodag

2010-08-21, kl, 08.00

En dag av fullständig återhämtning ska det bli idag. Har varit en vecka med alldeles för mycket jobb och stress - men märkligt ändå att jag haft mycket mindre ont i kroppen. Tänk om det vore permanent ? Comeback - väl inte försent med en personvalskampanj än? Fast jag skojar förstås!

Nåväl denna planerade återhämtning inleddes med en helt datorfrikväll igår. Vin och sladder hos kusin Kerstin fram till halvelva. Sen John Blund fram till halvsju i morse. Lilly snart 87 hade hämtat tidningarna - hon kanske liksom jag har spaning på tidningsbudet?

Expressen - dom spanar på mig - efterlyser någon som vill gå ned i vikt - fast jag tror dom får vara - vill inte vika ut mina 10 kg:s övervikt. Efter 3 veckors LCHF/GI efter bästa förmåga är det fortfarande - minst - 10 kg kvar.


Men jag tror att mitt bättre mående har att göra med lågkolhydratkostgen. Dock tveksam till om det är nyttigt med så pass mycket fett i längden?

Stor dag för Pajala och länet - klartecken för gruvbryting.

Idag smäller det - björnjakten börjar - av hela mitt hjärta önskar jag dem lycka till - jägarna. Sjukt att björnarna är mitt i byn!

Men den 21 augusti säger mig något annat - det var då ryssarna körde in med tanks i Prag - eller hur? Då grät jag framför TV:n. Det var då alla kommunister borde ha slängt sina partiböcker, Visst är det hemskt - med tanke på historien - att vi har en svensk partiledare som bara under tvång slutat kalla sig kommunist - Lars Ohly. Och fortfarande har han väl ett ungdomsförbund som hänger sig åt kommunism??

Nå Jon och Jonna får njuta av sin namnsdag. Kusin Kerstin får komma ihåg Jonna i Göteborg. Själv ska jag klippa gräsmattan vid föräldrahemmet för - förhoppningsvis - sista gången!!

Döttlopp - nästan

2010-08-20, kl. 06.00

Såg rubrikerna på pappers DN och nu har jag kollat in
DN-nätet - nästan döttlopp mellan alliansen och oppositionen. FP ligger på valresultatet vilket väl är en god grund att stå på.

Och den "gamla" fackliga veteranen Lisbeth Löpare Johansson blir chef på Hermelinen. "...och fokus ska ju inte ligga på vem som bedriver vården utan på kvaliteten". Bättre kan det väl inte sägas?

Och Bernhard och Bernt ska vi gratulera idag - namnsdag.

Socialistiskt språkbruk

2010-08-20, kl. 05.00

Har spridit sig - Reinfeldt sa det häromdagen att han skulle skapa jobb åt ungdomar.
Nu är det MUF som tror sig "skapa" jobb.

Att politiker skapar jobb är ett socialistiskt spräkbruk som allianspatierna borde hålla sig för god för - politikerna kan i bästa fall skapa förutsättningar för...

Nu först kom tidningarna - ska vara ute och kampanja klockan 7 så vi får se om jag hinner med något bloggande. kampanja och  kampanja - ska väl mest "övervaka" och se om det funkar. Och måhända ringa och väcka en och annan kampanjare.

Snart minus

2010-08-19, kl. 07.45

Skriver 3 grader idag - och tänker på att det snart ska skriva minus 3 - och minus 30. Fast jag gillar höst och vinter - så ingen ko på isen.

Fattar ni nu har det hänt -
vi har björn mitt i byn - Jöns Davids väg och Inimarkvägen. Min promenadslinga. Snacka om att det nu handlar om ett hot mot folkhälsan också. Jag kan tänka mig att sponsra den sameby som skulle betala 3000 kronor per skjuten björn.

Min far sa alltid att det fanns mer anledning att vara rädd för människor än för djuren i skogen. Just nu är jag utsatt för mobbning från en person - så det vete tusan om jag inte håller med honom. Tänk att den man trott vara ens vän kan vara så infernaliskt elak?! jag klarar det - men det är ju förjäkligt att vendettan mot mig ska drabba andra och deras goda idéer!

Och man blir ju styrkt i fars teori också när man läser om "sabotage för miljoner"

Opposition är verkligen inte sossarnas starka sida - vi får hoppas de får träna länge - på alla plan. Något så odemokratiskt som att avgår ur en nämnd för att de inte får sin vilja fram.I Övertorneå - majoriteten med Linda Y i spetsen - har upphandlat äldreomsorg - fattat beslut i god demokratisk ordning - och sossarna och väl vänstern också svarar med att avgår ur nämnden!! Jag hoppas väljarna i Övertorneå inser att såna inte är mogna att delta i den politiska processen.

Nu ska jag rappa på med morgonrutinerna. Ska förbi tippen och kasta lite skrot från jobbet - sen förbi och hämta packade valförsändelser för att sedemera landa på jobbet.

STRUUUL

2010-08-18, kl. 07.30

Vilken ..... morgon! Bärbara datorn suckade till i går kväll, lågt batteri - och bara mörknade av. Och stationära datorn ville inte alls ut på nätet. Fast det satt visst i att "någon" slagit av modemet. I vilket fall har hela morgonen gått åt till att pilla med datorerna.

Hann iaf uppfatta en
Skop där alliansen fortfarande är i ledning - alltid något.

Lena och Ellen har namnsdag. Mitt bonusbarnbarn Ellen med efternamnet Persson får ett särskilt grattis. Och den sen något år återhittade kusinen Lena Zeidlitz Wallin.

Sorry - jag måste sluta redan nu - trots att de fanns mycket i lokaltdiningarna att kommentera. Jag kan ju lova att skriva senare idag - men det har jag insett att det blir det sällan tid till.

Valpen i fönstret

sorgliga saker - Lilly Berglund död - fast utan att veta så borde hon haft ett långt och bra liv. "Vad tar ni för valpen där i fönstret - jag hoppas ni ej har de såld" kommer jag nog att nynna på idag. Liksom "vita syrener de blomma om våren".

Nattågen ska sluta stanna i Vännäs - sorgligt - stationshuset ska säljas. Lite nostalgi - när man lämnade Vännäs visste man att man var på väg ut i stora världen.

Nu blinkar det värre - battervarningen. Får ta mig en lite bloggstund då jag riggar upp datorn som gästdator på jobbet. På återhörande,

Ensiffrigt - igen

2010-08-17, kl. 06.30

Hopp och hej - låg nivå på batteriet - tydligen var skarvsladden igår inte isatt i de två hålen i väggen. Bara 7 procent kvar och hot om viloläge. Får återkomma från jobbet.

Unikum MP

2010-08-16, kl. 20,00

"Lekrummet" var roligt - när Peter Roslund och Karin Åström hade presskonferens och på bilden i media satt det under rubriken "Lekrummet" från sossemontern på Nolia.''

Bedyrande att det bara var att låna till Norrbotniabanan - inga problem. Och dagen efter kom "hövdingen" Sahlin och sa precis samma sak om Alliansföreträdarna: näringslivet måste vara med och finansiera - annars ingen byggstart!

Snäppet bättre är ju MP:s "bevisföring" för att höja drivmedelskatterna ytterligare. Sverige har inte Sveriges högsta bensinpriser - det har Nederländerna. Och detta är väl ändå en
officiell MP:sida? MP ett unikum. 

Nu vet vi vad som väntar - om den rödgrönasörjan får väljarnas förtroende i höst!

"Dunka Fredrik" heter Fredrik Sammeli Lundhs (eller tvärtom L-S) personvalskampanj. Påminner mig om någon av barndomens lekar - hoppas att Fredrik blir Svarte Petter då norrbottens riksdagsmandat fördelas! Fast jag menar förstås absolut inget personligt mot Fredrik - bara att sossarna ska få ett mandat mindre än tidigare - minst.

Ensiffrigt

2010-08-16. kl. 05.45

Känner mig som en vinterbadare när jag konstaterar att det faktiskt bara är 5 grader - och jag har hämtat tidningar i särken. Kändes kyligt men att det skulle vara så låg temp kunde jag inte tro. Opinionsmätningar och utetemperaturen ska vara tvåsiffrig - och då snackar jag om siffror före event. kommatecken! Ja, jag menar både sommar och vinter.

"Allt fler kvinnor som slår kvinnor" toppar i Kuriren idag medan NSD kör med Petersen "Han ser slutet". Nygamla nyheter känns det som. Det förstnämnda kittlar min nyfikenhet så jag måste gå in och kolla in den här rubriken. Och apropå Petersen så kan jag ju hoppas han får se slutet som kommunalråd fortare än Kuriren inte på flera dagar. Så lustigt det blev - jag gjorde understrykning och tänkte gå in senare och lägga till länken - men nu ser det ut som om det vore länkat redan. Blir spännande att klicka och se vad som döljer sig därunder?

Vi pratade om detta på Nolia igår - varför tidningarna är så dåliga på att lägga ut material - debattinlägg tex - på nätet. Vi vill ju ofta dela med oss av skriverier till partivänner på andra håll i landet. Vem orkar återgå till klipp- och klistratiden?

För övrigt är andra ledaren - eller är det första - i NSD och värd att länka. Olof Abrahamsson konstaterar lite "ärprinsessaktigt" att Mona Sahlin och Lars Ohly minsann redan fått utstå hårda personliga påhopp. Undrar hur han ser på påhoppen på Maud då? Eller på LO;s affischkampanj mot alliansens partiledare?

Hm - utsatt för censur - hade skrivit att jag håller med de röd-gröna att det är knäppt att egenföretagare - med enskild firma utgår jag ifrån - ska tvingas till 7 karensdagar i sjukförsäkringen. (Inlägget borta?)  Idag kan de välja mellan 1-3 - och nästan alla väljer 3 för då betalar de mindre. Nu är väl de rödgrönas löfte inte så mycket värt - ofinansierat som det är som det mesta av löften de nu vräker ur sig. Speglas för övrigt väl i Kurirens ledare idag.

Nå innan jag skrivit färdigt passerades den magiska sexgränsen - och en del föll ut på nättidningarna. Har nu länkat i efterhand - hastigt och lustigt. Så det blir spännande att se vad som finns under länkningen.

Nu slut - en intensiv dag väntar - många små förtreligheter som ska lösas.

Förutsägbart

2010-08-15, kl. 06.00

Förutsägbart - att det skulle komma en
opinionsmätning idag. Nu kommer det väl att hagla såna - och nya "institut" kommer att se dagen.

Dagen igår gick i återhämtningens tecken. Två timmar röj - två timmars läsande i en  antastisk sommarsol, tre timmars middagsvila även  kallat SPN (=superpowernap). Liten inhandlingsresa till Kvantum - tydligen hungrig för kylskåpet är fullt.
.
Kommer just ihåg att jag köpte fyra trisslotter också - för en vinst plus 18.60 för pantade petflaskor. 6.40 fick jag lägga till.

Mycket död och elände i Expressen -läste fel - Midnattsolsloppet - och trodde det var från länet.

Idag blir det äntligen Nolia - fast inte så roligt att vara där sista dan på eftermiddagen - man anar uppbrott redan vid lunchtid - och de är klart - de som varit där hela veckan är nog ganska mäsströtta.

Nu ska jag hämta in DN. Var ut klockan 5.20 men då hade den inte kommit - men nu har jag sett tidningsbudet. Och sen ska jag skrapa trisslotter.


Lite guldglans

2010-08-14, kl. 06.30

Lite guldglans så här på morgonen - vet inte varför jag aldrig hittar simningen på TV? Guldglans och guldglans - det är nog bronstjejen Alshammar jag länkat - började fundera hur länge hon egentligen hållt på? Mest känd är hon väl för sin spruckna baddräkt - i VM? eller OS?

Uno har namnsdag - grattis. Fast jag känner nog ingen sån - men känner till saligen insomnade Uno Bergström - en gammal Sunderbyprofil.

Själv har jag sovit nästan hela natten i fåtöljen. Inte bra alls för nacken. Tänk att det finns folk som inte kan sova.

Kuriren följer upp länsstyrelsens handläggningstider och NSD har ett kvällstidnings reportage om en diabetessjuk Kirunakvinna vars matpengar tog slut  - och soc bad henne vänta 3 dagar på pengar. Själv har jag vid ett tillfälle kontaktat socialen för en väns räkning - akut brist på pengar = ingen mat. Även han diabetessjuk - i nåder fick han en tid 14 dagar senare - så funkar det i Luleå - i akuta situtationer!!

Noterar att NSD är mycket bättre än Kuriren på att synka nättidningen mot papperstidningen!

Massor med askoppar blev gårdagens fynd i huset. Alltså fattar ni askkoppar måste ju vara kult nu? En nästan två decimeter i diameter - stor och tung i glas inköpt på något glasbruk i Småland på 50-talet. Små gulliga med "rännor" för 4 cigg. En tillägnad "Tidingshuset" alltså så sent som när NSD flyttade till Luleå hade de askkopp som giveawaygrej.

Nu har jag dejt klockan 8 för att köra det sista (?) från huset. Sen ska jag försöka göra ingenting under några timmar iaf.

Verkligen MEGADUMT

2010-08-13, kl. 16.00

Ja LO:s kampanj är verkligen
MEGADUM. Blir väl till att kasta pil på bilder av alliansledarna på barn- och familjedagen detta val också. Vilka underbara föredömen!

Fredagen den 13:e har avlöpt bra hitintills. Fast jag blir så urarg - inga valaffischer än. Enligt uppgift skickade från tryckeriet i tisdags - och Västerbotten fick sina igår.

Nu blir det till att åka hem och köra det sista (?) från huset med "bagerikärran".
Sex - en magisk gräns

Sex verkar vara en magisk gräns för uppdatering på Kurirens ledarsida - för nu var den där - ledaren jag hänvisade till i förra inlägget.

Hur svarar man på frågan "har du slutat slå din fru" - och varför jag kommer att tänka på det när jag läser att Kent Ögren varit i Kiruna och lovat att akutkirurgin inte ska läggas ner vet jag inte.

Men undrar varför det måste sägas?? Vad jag förstår har inte överenskommelsen på något sätt varit tidsbegränsad?

Jag tror jag vet svaret - vet ni?

Tema skam

2010-08-13, kl. 06.15

Oj då - fredag den 13- tema för Idag på Kuriren också. Men jag ska vare flytta, gå till sjöss eller börja bygga hus. I och för sig är det väl nära tema flytt det jag håller på med i huset? Men det blir nog en bra dag idag också!

Skamligt av Kuriren att inte bevaka Vårdalliansens presskonferens igår. Att de borgerliga partierna och sjukvårdspartiet nu gör en klar markering att det är beredd att ta över efter Ögren & co borde vara värt att skriva om. Tror nästan inte det är sant - men jag har sökt genom tidningen 3 ggr utan att hitta något?

NSD skriver om det - men inte på nätet än. Irriterande att det påstås att folkpartiet går emot partiet centralt i regionfrågan. Vi är - liksom sjukvårdspartiet som det anges i artikeln - för regioner - både i länet och på central nivå. Däremot är vi starkt emot en storregion. Att partiet centralt skulle ha någon åsikt om hur  vår region ska utformas har jag verkligen svårt att tro. Så JA till region Norrbotten - NEJ till storregion.

Oenigheten mellan partiet centralt och oss i länet handlar om statligt ansvar för sjukhussjukvården - där vårt landsmöte sagt nej - men vi har knaprat in på majoriteten. Nästa gång är nog statligt ansvar för sjukhussjukvården ett majoritets beslut på vårt landsmöte - liksom partiet sen länge anser att det är så viktigt att hela landet garanteras en likvärdig skola = statlig finansiering.

Och ingen skam att ändra sig - "inte bra för imagen" att regeringen backat om antagningsreglerna till  högskolan hävdar Kurirens ledare idag. Och vill samtidigt att utbildningsdepartementet ska backa om nya lärarutbildningen. Nu kan jag inget i sakfrågan - men att Högskoleverket gnäller är väl snarare regel än undantag???

Oj vad politiskt jag blev idag då - och segt att skriva - ibland är det så. I

Iaf tog jag ytterligare ett steg mot överlämnande av huset - Lotta hjälpte mig tömma och packa glas och porslinsskåpet. Himla mycket fint mor samlat ihop. Lottas hög blev - tack och lov - den största. Myrornas och min ungefär lika stora - om jag nu inte kan locka ned Kerstin att plocka lite från "myrhögen"?

På jobbet var det intensivt. Det här är perioden men material in och material ut. Skönt med mina tre grabbar Sebastian, Cameron och Viktor - snabba ben och starka armar.

Och igår blev jag av med vävstolen - kusinens bekanting kom med man och stort släp. En intressant studie att se nedmonteringen av vävstolen där varpen (heter det så?) skulle räddas. Jag insåg snabbt att det inte varit någon lek att själv få ut den.

Nu väntar dusch och påklädning - ska försöka vara 8 på jobbet idag så jag hinner träffa Thomas - som ska till Nolia. Oj vad jag saknar att få vara där!!Bottenrekord av NSD?

2010-08-12. kl. 06.15

Verkar som om NSD bestämt sig för att överge allt vad journalistisk heder helt. Idag har debattsidan två inlägg från kommunalrådet i Gällivare Tommy Nyström - insändarsidan innehåller fyra insändare - alla med udden riktade mot alliansregeringen. Kan det verkligen vara så att det bara kommer den typen av insändare i NSD - är det kanske bara jag som har NSD och inte är sosse?

Jag får lust att säga upp bekantskapen - men det finns också goda skäl isåfall att även säga upp Kuriren - det tycker det är mindre viktigt att spegla den politiska debatten och har en ½ sida debatt - och insändarsidan verkar nu bara vara tre dagar i veckan.

Klara har namnsdag och gratuleras - en hälsning till Mats och Britt-Maries dotter - samt till kusinbarnbarnet Klara.

Inte bara moderaterna som vill avsvära sig sin historia - rubriken "
nya Sverige imponerade" gjorde mig nyfiken. Handlade om dock "bara" om fotboll och frälsaren Zlatan.

Annars hittar jag inget upphetsande i tidningarna idag. En dag då det blir "delad tur" precis som i äldreomsorgen - fast här är det frivilligt och gynnar mig själv. Först jobb - sen hem och fixa lite runt huset - sen lite idellt arbete på eftermiddagen.

Apropå varmärkesskydd

2010-08-11, kl, 7.45

Apropå att KD
varumärkesskyddat - eller ansökt om - "verklighetens folk" så visar detta hur befängt det är att det ska gå att varumärkesskydda vanliga uttryck och slogans. Folkpartiet och Ett mänskligare samhälle är nog betydligt äldre än 1998 - och säkert har också andra partier använt det.

Nu mot bilen - tömma och till jobbet. Hoppas bara att inte däcket tömt sig - vissa punkatendenser igår.

Missat något?

2010-08-11, kl. 06.15

Missat något syftar till att jag banne mig knappt var ut på nätet igår. Hårt kroppsarbete i husröjet - en kortis till jobbet och fixade en grej till Bodenavdelningen. Kontinuerilig kontakt med lyckoostarna som får vara på Nolia - än har jag inte satt min fot där annat än dan före med riggningen.

Undrar om jag missat något med Kurirens ledarsida? Ordinarie GB lyser med sin frånvaro och ersätts av en annan GB. Semester eller slutat??

Dagens ledare inte "nätad" men hittade denna -
Sprökröster i sommar. Vet inte vad som hänt med Bo-Ture Larsson har blivit riktigt spetsig och rolig.

"Gammal" nyhet toppar Kuriren - eller snarare en årligen återkommande - brist på studentbostäder. Men det reder sig alltid ganska snabbt.

NSD spinner på temat att det varit flera otäcka bilolyckor - nu berättar en mamma som skjutsat till fotbollsmatch om ytterligare ett otäckt tillbud.

Susanna har namsndag - grattis.

Nu ska jag försöka speeda upp morgonen - min bil skulle behövas tommas på grejor - in i bodan för senare uppsortering. Allt från synålar till, fars dagböcker, tomburkar med mera.

Sen är det jobbet som gäller idag. Skulle behöva anställa en ungdom för Haparandas räkning - så där under 10 dagar. Någon som känner till någon som är sugen på lite extra pengar?


"Snälla" journalister

2010-08-10, kl. 07.45

Nu kommer jag ihåg - Norrbotten fick största eller näst största ökningen av infrasturkturanslaget jämfört med perioden före.

Vilket innebär att under sossarnas tid så var anslaget betydligt mindre än de 1,6% som de nu ligger på.

Nog är det lite dåligt att ingen enda journalist kommer ihåg detta och kan ifrågasätta.Eller??

Procenten?

2010-08-10, kl. 06.30

Stort nummer av sossarna - nygammal nyhet -
Norrbotniabanan ska byggas färdig. Är väl alla överensom - är det inte finansieringen som felar?

Bara att låna menar Roslund i god Björn Rosengrenanda.

Och Norrbotten missgynnat bara 1,6 procent av infrastruktursatsningarna går till Norrbotten enligt riksdagens utredningstjänst.

Skulle vara intressant att veta hur hög procenten var då sossarna lämnade in 2006? Och varför de inte fattade beslut om färdigställande av banan då? Den har ju faktiskt varit på tapeten i hela 25 år - och den absoluta merparten av dessa år har Karin Åströms partifränder haft makten.

Men valrörelsens bästa bild - på väggen bakom Karin Åström och Peter Roslund vid gårdagens presskonferens  kan vi läsa "LEKRUM" så sant och skrivet!!

Larsdagen idag - grattis ni som heter så inkluderande alla dubbelnamnsvarianter av Lars. Annars är dagen känd för att löken ska skördas. Mycket noga med det var morbror Otto - då skördades den och hängdes upp på tork.

Idag ska jag dela min dag mellan huset, jobbet och tandläkaren.

Rätt men fel - eller tvärtom!

2010-08-09, kl. 07.45 (19.45)

Stefan Tornberg bloggar om sossarnas påhopp på centern. Stefan tror att det är för att centerpartiet skulle vara det parti som "tydligast utmanar den socialdemokratiska makthegemonin i Norrbotten". Där har han fel - är det något parti på länsnivå/landstingsnivå som inte utmanat alls är det väl centerpartiet?

Själv tror jag som Göte Pettersson att socialdemokraterna i vanlig ordning ger sig på de minsta och svagaste. Centern och KD har - oförtjänt åtminstone för centerns del - lönats illa i opinionen. Sossarna ser nu sin möjlighet att putta dessa partiet utanför riksdagen. Och därmed sänka Alliansen.

Framgång skapas av egen förträfflighet och andras uselhet som nämnde GP brukade uttrycka sig. Eftersom sossarna inte är så förträffliga alls får de försöka att framställa andra som uslare än dom själva.

Ja hemma nu efter en dag när jag landade på jobbet halvnio - och åkte därifrån klockan 6 (18). Tre timmar och en kvarts lönearbete och resten egen tid. Men det är så roligt när jag orkar - ingen tvekan att LCHF/GI gör kroppen gott. Fast dieten är lite jobbig att orka med - nästan ingen frukt alls får man. Och det lilla vinglaset är en kolhydrattjuv har jag förstått - så det blir försakelse det också.

Hänga tvätt borde jag - men himla så regnigt!


Ohly knaprar

2010-08-09, kl. 07.00

Klickade egentligen in mig på
artikeln för att det dök upp i mitt huvud en ramsa från barndomen: "Den som sá det han vá det!" - Välfärdens fiende. Jag tycker att Ohly, Bodström och Sahlin med flera kan ha en intern tävling om vem som platsar - eller ska man na någon form av utslagning är det väl enklare och plocka ut den som eventuellt INTE platsar.

Men roligare var säjet under debatt "de börjar knapra på varann nu (..de rödgröna)"

Själv har jag knaprat på en omelett - håller på att ställa om till LCHF/GI - inte för vitminskningens skull - det funkar inte på mig. Men jag mår bättre och orkar mer.

Rodnande Olof Abrahamsson?

2010-08-09, kl. 06.00

Tänk så lätt påverkat ens sinne kan vara - åtminstone mitt. Igår blev rubriken "Dystert" - efter olyckor, död och elände - och jag kände mig lätt dämpad hela förmiddagen.

Idag har jag läst en debattartikel i Kuriren - signerad Göte Pettersson. Känner mig riktig uppsluppen. På ett strälande och briljant sätt klär den av socialdemokratin i allmänhet och NSD:S ledarsida i synnerhet. Precis som jag tänkt men inte orkat med att ens försöka formulera. Även om jag var inne på spåret häromdagen när jag konstaterade att 99 procent av insändre och debatt i NSD riktades i personangrepp mot Maud Olofsson och centern.

Möter ni Olof Abrahamsson idag och han lyser rött som ett stoppljus så är det inte avspegling av ideologin utan för att han skäms så han rodnar efter att ha läst Götes artikel.

Kanske rodnar han också för att han hört ryktet om att NSD - och kanske även andra s-tidningar - skruvat åt kranen för ilägg från andra än rättrogna inte bara på ledarsidan - som det ska vara - utan även på debattsidan och insändarsidan.

Frågan är om det kommer att sprida sig till nyhetsplats också och bli fullständigt journalistiskt moras? Det är nästan så att det märks - väldigt många inbjudningar från oss de nobbat!


Roland har grattis - skickar en hälsning till Jens far. Och förstås alla andra Roland jag känner!

Idag Alliansens dag på Nolia - tyvärr har jag fått revidera min plan att vara där. För mycket kvar i administration plus att jag måste vara moraliskt stöd när Sebastian ska lasta in allt som levereras idag. Lycka till med arrangmanget säger jag till mina kompisar där.

Det var säkert något mer från tidningarna som jag tänkt ta upp - men allt förbleknar i jämförelse med Götes debattartikel - läs den - sidan 3 i papperstidningen.

Jo en sak till - adrenalinet flöt till ytterligare en gång för den försämring som nättidningarna genomgått - främst Kuriren - NSD var dålig redan tidigare. Vad är det som driver dem att inte lägga ut debattartiklar och insändare på nättidningen??

Dystert!

2010-08-08. kl. 06.15

Efter en godmorgonhälsning på FB gjorde jag en tur ut på
Expressens nättidning. En död i bastu-VM i Finland, kvinna mördad i Malmberget och ett barn som omkommit i trafikolycka i Kalix. Dagen kunde ju onekligen börjat bättre. Måste väl komma något som balanserar det hela - undrar om jag skulle skrapa trisslotterna som ligger i plånboken.

Och inte blir det bättre i PT - där 69-åring drunknat i Jävre.

Och på den politiska fronten konstateras att Nya Moderaterna nu helt fallit in i sosseretorik: "M: vi ska skapa fler jobb till unga". Politiker kan inte skapa jobb - i den bästa av världar kan de skapa förutsättningar för jobb. Det är en viktig distinktion.

I övrigt inte mycket att orda om. Gårdagen gick helt i röjets tecken. Två medhjälpare - lagomt för att inte springa i vägen för varandra. Höll på från kvart i åtta till kvart över fem. Sen spräckte vi - Kerstin, Lilly och jag - den goda ost-och vinkorgen som jag förärats.

Och sen sov jag gott i mer än 8 timmar faktiskt. 3xsnooze så steg jag upp halvsex,

Nu en dos dusch, jobbet fvb till Piteå och några timmars överläggning med partifolk. Möjligen en kort visit på Nolia vid tretiden - sen någon timmes röj igen.

Kungligt x 2

2010-08-07, kl. 0630

I Danmark blir det kungligt x 2 -
Mary och Fredrik väntar tvillingar. Rätt praktiskt när man är 38 år - inte så mycket tid att hurra för. Hurrar gör väl både kvällspressen och veckopressen i Danmark.

Idag har jag inkallat två "hjälparbetare" i huset - kusin Kerstin och Jens svärmor - fler är välkomna. Så det mesta i övrigt får vara för min del - till och med Nolia invigningen. Lite harmset då vi fick till så sin monter. Nu ska jag göra ett försök att visa bilder på den här nedan:Fast den kommer inte till sin rätt på fotot här riktigt. Att det beror på fotografen syns tydligt på bilden nedan där Anne och Ulla är "halshuggna" och Lars Landberg effektivt döljs av parasollet.Rätt mycket i lokaltidningarna annars. Fast inte mycket som sticker ut. Dock noterbart så här i valrörelsens inledning att NSD återigen verkar ha erövrat titeln "husorganet". Inte för att de på ledarsidan redovisar 10 skäl att inte rösta borgerligt - en uppföljning av de 10 skälen att rösta rödgrönt - där för övrigt Mona Sahlin kom på 10:e och sista plats. Nä inte därför. Men nog är det rätt anmärkningsvärt att debattsidan upptar två inlägg om utförsäljningen av Vattenfall - i huvudsak riktade mot centern. Av insändarsidans 5 inlägg är 3 riktade mot centern och 2 mot Littorin.

Och visst "sticker" det iaf att Börje Lööw lämna tungt uppdrag - distriktsordförande - inte handlar det väl bara om njursten?

Nu ska jag ta mig an "tungt uppdrag" - röjning. Någon som behöver två vävstolar - bortskänkes -eller en vid helt intakt kaffeservis - märkt Rosenthal - kan fås mot ett gåva - valfritt belopp - till Frälsningsarmén.

Höres ikväll.

Mycket kalas

2010-08-06, kl. 06.15

Mycket Kalas i tidningarna idag. Ångrar nästan att jag inte var där - men tanken föresvävade mig inte ens - med allt röj som jag har på schemat. Dessutom fick jag kompensation genom att jag blev bjuden på en trevlig middag.

Och fick avslöjat vem på Sunderbyvägen som hade haft inbrott och blivit av med både kontanter och smycken. Och då slår det mig att det ju måste vara "svensson" som omvandlar guld till pengar - till missbruk. För man får ju nogsamt fylla i alla uppgifter när man säljer tillbak guld. Det måste ju vara uppgifter som Skatteverket kan granska - som en del av kampen mot den organiserade brottsligheten?

Det verkar omvändelsens dag idag - Piratpartiet tycker inte längre att det är okej att kämpa för frihet för dom som sysslar med barnporr. Men dom tyckte det igår - och vad tycker dom i morgon??? En riktig
avklädning av Piratpartiet i Kuriens ledare idag.

Och S kan tänka sig att kyrmpa Vattenfall - Östros som för några dagar sen tyckte att centerns förslag var "riktigt dåligt" delar nu Mauds uppfattning om att Vattenfall förköpt sig på kol och gas i europa. Samtidigt "avslöjades" att Peter Eriksson också varit inne på centerns linje - och Karin Åström stod i Nord-Nytt och hackade på partiets gamla "riktigt dåliga" linje.
Ja herreje - så det kan bli.

"Nu har Maud" skitit i det blå skåpet" kan vi läsa i NSD i en "Bommersviksproducerad" insändare - med den finurliga signaturen "En röd som trodde på grönt - men inte nu längre" Men NU då idag - med Östros omvängning.

NSD:s ledarsida idag presentera 10 argument för att rösta röd-grönt i valet. Som första argument anges Thomas Östros - det här kanske säger något om sossarnas dåligt opinionssiffror.

Alfons och Inez har namnsdag - grattis Åberg och Krantz. Från vilken tös - Krantz - jag ännu inte fått något foto. Och så grattis till Thomas mormor. En lite tjej till föresvävar mig - men kommer inte ihåg.

Nu mot duschen, jobbet, Nolia. Det sistnämnda ska riggas idag.


"Kalasväder"

2010-08-05, kl, 06.00

Vilket "Kalasväder" - inte. Idag drar det i gång - Luleåkalaset - och jag möttes av sommarens värsta blöt- och kallväder. Trist för besökarna - vi får hoppas det bättrar på sig. Själv får jag oavsett väder avstå besök i år. Det är också trist.

Idag sista dag för leverans av valsedlar - vi saknar hela "bibban" med landstingsvalsedlar - väl så där 600 000 - fördelat att levereras på fem lika ställen i Luleå. Frågan är om det är Länsstyrelsen, tryckeriet eller posten jag ska ge mig på först?

"Jag har lärt mig att ta ett djupt andetag" var en rubrik som lockade mig nu på morgonen. Sitter och sorterar upp allt som ska hinnas med - både jobbmässigt och privat. Någon hjälp av
Per Ledins andetag fick jag dock inte. Bara andas på.

"Sköt mot personalen med el-pistol" - läskig rubrik som lockade. Det är mycket runt BBB nu?

Skänninge - Sveriges största marknad hör jag på några regionala TV-nyheter. Vad säger Pajala om det?

Fast det finns positiva rubriker också - homoäktenskap inte längre förbjudet i Kalifornien.

Apropå Kalifornien och USA - där släkten har en del ättlingar efter utvandrade personer - bland annat ättlingar till min farmors bror - Lar-Olof Larsson som utvandrade och aldrig kom tillbak hem igen. Jo apropå så hittade jag tre endollarssedlar vid städningen igår - som skickats hem som gåvor. Tydligen någon tradition att skicka hem en slant till de fattiga släktingarna i Sverige.

Och apopå fattiga - så måste jag nu skynda mig så jag hinner reglera lite räknngar och andra skulder nu på morgonen. Annars ska dagen som vanligt delas mellan ordinarie arbete och röj i huset. Ikväll packar jag bilen för Nolia - riggningen i morgon klockan 10.


Lite efter

2010-08-04, kl. 06.15

Känner mig hela tiden lite efter - med det mesta. I morse läste jag ett mail om en
opinionsmätning - den var från igår - och fortfarande med alliansen i ledning - om än knapp.

Oroande att SD når såna höjder - om jag kommer ihåg rätt så är de större än både Centern och KD. Jag tror absolut att det beror på att svenska folket inte riktigt vet vad de står för. Därför glädjande med denna artikel. Mera granskning av SD - ja tack.

En annan positiv nyhet från igår - tillståndet för 10åringen från Bertnäsolyckan förändrat till det bättre. Känslan är dock kluven - det är grymt att en 10åring ska vakna upp till den verkligheten. Kan undra hur väl samhället är förberett att ta hand om ett barn i en sån situation?
 
Hör på Nord-Nytt - från gårdagens sändning - att det blir dåligt med hjortron i år - undantaget Tornedalen. Tur jag har en liten pyts i frysen - som far plockat 2007 - bortglömt - men jag har kokt sylt på äldre hjorton än så med gott resultat.

För övrigt är oddsen att jag skulle ge mig ut för att plocka hjortron dåliga - skulle inte ha en chans att hitta några hjortronställen - och inte skulle jag hitta hem heller.

Apropå att vara i skogen noterar jag till min glädje att jag inte är ensam - en majoritet är rädd för att möta björn enligt Kurirens omröstning.

Idag hoppas jag att de sista valsedlarna ska anlända - landstingssedlarna - fvb till våra lokalavdelningar.Peppar, peppar - leveranserna har varit otäckt exakta för allt valmaterial hitintills.

Känner mig jättearbetssugen här där jag sitter vid datorn. Om jag rappar på lite nu så hinner jag nog till tippen med de sex soppåsar brännbart som jag fått ihop.

Vovv!

2010-08-03, klockan alldeles för mycket - igen. Noll rätt på Keno - igen. http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=14

Det kostar på att avveckla föräldrahuset. Fast jag bara tycker det är underbart när någon kommer och hämtar grejor och när jag fyller säck på säck med "brännbart" - så är det nog så att något pågår inom mig.

Ikväll har jag varit tvungen att läsa lite griftetal från föräldrarnas begravningar och telegram - och fått gråta lite grann. 

Det ger mig  lite perspektiv.

Och mors budskap är - lev i nuet!

Och varför skrev jag "Vovv!" i rubriken?

Natti!

Total kolhydratfrihet

2010-08-03, kl. 06.30

Andra veckan jag jagar bort allt vad kolhydrater heter. Fuskade förstås rejält under helgen - kan ju förstås vara därför det inte alls ger något resultat.

Idag har Tage namnsdag - några känner jag Wikström, Johansson. Fast först av allt tänker jag på Hedlund och så bandet Tages. Annars missade jag totalt allt från Helen, Per och Karin. Omtumlande med både minisemester och nystart på jobbet.

Totalt ouppdaterat på båda nättidningarna. "Olyckorna" från i går -
krocken på 97:an som jag själv såg resterna av - och aktivisterna på Vidselsbasen ligger fortfarande i topp.

Nyheterna som annars skvalpar på är utförsäljningen av Vattenfall och noterandet av skolk i betygen. Lyssnade på debatt om Vattenfall på radion - mellan Stefan Tornberg och Karin Åström. Karin vräkte ur sig hur mycket osanna  påståenden som helst. Själv funderar jag; om nu ett bibehållnde av Vattenfall är lösningen på alla problem i allmänhet och Norrbottens problem i synnerhet - varför ser det ut som det gör i Norrbotten? Sen är det förstås lika fel av mig - som av Karin Åström och medierna - att skriva "utförsäljning av Vattenfall" - det handlar ju faktiskt om att avveckla Vattenfalls internaionella verksamheter.

Och apropå skolket så är det ju inte ens en nyhet - det gick vi på val på redan 2006. Ett bra förslag - för hur många föräldrar har det inte blivit en "nyhet" att ungarna skolkat först då de skolkat så mycket att studiebidraget är i fara?

Familjen brunråtta står i fokus i morgon TV - tydligen invasion på sina ställen. I Kalmar talas om invasion. Säger bara; mycket hellre råttor än björnar. Nu ytterligare en häst som blivit attackerad av björn - en nyhet som Kuriren har uppdaterat
från sin papperstidning.

Nu måste jag "attackera" den här dagen - börjar med lite frukost och dusch.

Åter i selen

2010-08-02, kl. 06.00

Så ska man åter i selen efter semestern. Har ju inte blivit SÅ många dagar som det borde blivit - men det får vi ta igen senare.

Nu drar det igång!

Fint väder är okej även när man ska jobba - 18 grader strax efter klockan 5 är MYCKET. Just nu ser det ut som om himlen har lite svårt att bestämma sig - mul eller sol? Och norrmännen -
www.yr.no - är det inte lönt att konsultera något mer - inte så pricksäkert.

Pricksäkert är dock att Per, Karin, Tage... har namnsdag nu dagar i följd. Gamla faster Henny kunde "namnsdagslängden" ganska många dagar i streck. Sånt lärde de sig i skolan - allt var inte bättre förr. Karin och Kajsa har namnsdag idag - grattis. Per och Helena får grattis i efterskott.

I efterskott fick jag också läsa lördagens lokala papperstidningar - inte mycket nytt där. Och dagens tidningar är rätt typiska semestertidningar - vem tycker - likt Kuriren - att nätdrogernas utbredning är en nyhet? Att kaminer är "heta" på ett annat sätt än nyhetsheta vet vi ju - men att som NSD toppa med "nyheten" att felinstallerade kaminer kan förorsaka brand förefaller rena rötmånadshistoria.

I dessa resandets dagar har jag missat en viktig sak (säkert flera) nämnligen att hälsa Karl Ludwig (med reservation för stavningen) välkommen till världen. Tänk att det bara behövdes att jag lämnade stan - innan han vågade sig ut - Johan och Lottas son. Grattis!!

Nu över en sväng till FB och sen starta "resan" mot jobbet - dusch med mera.Svårt att prioritera

2010-08-01, kl. - alldeles för mycket

Lite svårt att coola ned efter 131,9 mil på det norrbottniska vägarna - och finska - under tre dygn.

En fantastisk tripp där det är svårt att gradera godbitarnamen visst har det något speciellt att få se gammeldags höshässjor som här i Jukkasjärvi.

 

fina forsen - på finska sidan - där vi drack kaffe (och åt godis) vid lunchtid har också etsat sig fast.de fantastiska lokala fp-företrädarna - här symboliserad av Bengt Jernelöf - är också minnesvärda. Här håller han/vi på att restaurera marknadsplatseb efter häftigt blåst och duggregn.

NU ska jag knalla iväg till sängen. Godnatt!

Morgondagg

2010-08-01, kl. 07.30

Vaknar upp i Kiruna till en daggigmorgon - men 12 grader och sol får väl Kirunaborna vara nöjda med.

Nu ska vi äta hotellfrukost och sen dra mot Karsuando - besök i "den goda herdens kyrka" i Övre Soppero är ett delmål - och sen kolla in Anne KJ:s föräldrahem i Karsuando.

Sen blir det utlandet - finska sidan hemåt - och så får vi se hur tiden räcker - om det blir omvägen via Haparanda - å i såfall besök hos .. nej inte IKEA utan hos SAARA.