Gällivare nästa

Vilket innebär bloggstopp till i morgon lunch ungefär.

Min forne kavaljer

Allt för sällan jag hinner gå in på andra bloggar - det är rätt kul så det borde jag prioritera. Man kan både få skratta och bli förbenad.

Var in och kollade på min
forne kavaljers (alliansbalen) blogg och ser att han inte längre är stridsplacerad. Pojkarna får ju veta sånt av Pliktverket - för oss kvinnor gäller att hela livet är en strid.

Eller hur?

Nu ska jag inmundiga 3 hårdkokta ägg med lite majonäs till lunch. Så jag överlever massagen.


Inget för mig

Tur att jag inte längre har sånt stort behov av att följa modet och trender. Fick fö bassning av Gerd i lördags för min för långa kjol - men jag gillar den - inbillar att linjen och längden slankar. Och tron segrar ju sägs det.

I alla fall (iaf) kommer ingen någonstin få på mig riktigt ormskinn och inte plagiat heller för den delen.
Äckligt är det.

Mindre äckligt är att jag nu bara har ett samtal kvar innan valberedningsjobbet förr SV är klart för denna gång. Och nästa gång är det någon annan som är sammkallande - förhoppningsvis. Dom andra har också jobbat jättebra - men det ligger ett extra ansvar i att vara sammankallande.

Nu är jag på jobbet - sen någon minut över nio - ska jobba fram till kvart i ett - sen blir det njutning av helkroppsmassage.

Vilket mörker

Vilket mörker - sommartiden har gjort att det återigen är mörkt när jag hämtar tidningen - men det ljusnar väl om några veckor igen.

Frågan är om dagens sammanträde med landstingsstyrelsen gör att det ljusnar eller mörknar i tvättsåpan. Med kommunal
borgen på 23 miljoner förstår jag Olles oro och brösttoner.

På regional-tv från Sundsvallområdet var det rena mörkret ialla fall. Där slåss bland annat Sundsvall för att få pengar från landstinget för att betala sitt samgående med Jämtland - men får inga - landstinget satsar resurserna på Region Norrland - verkar inte ha nått dit att det inte ska bli någon storregion inom överskådlig framtid. Det oroar mig.

Och vilket mörker att jag igår kväll funderade hårt på vem ytterligare som skulle gratuleras idag - Bengt Urban Fransson förstås - 40 år idag. Han föräras idag Kurirens Citat på ledarsidan (hittar ingen länk): "Jag är dödligt less på det gnäll som tidigare alltid kom från Malmfälten och Tornedalen". Av "sektledare" Alf får han epitetet att han är folkpartist - fast han inte törs erkänna det annat än ensam framför rakspegeln på morgonen. Kanske därför jag till honom - Bengt-Urban alltså. Ha en bra födelsedag.


Och mörker är det också att "Banan får vänta till 2021" - ett helt uppslag i Kuriren. Nu förefaller det mig som om det bara är Peter Eriksson (mp) som tagit del av rapporten - som vad jag förstår inte heller är riktigt klar. Ett ljus i tunneln?


"Vägbelysningsfrågan" kan ironiskt nog också sorteras in under temat mörker. Gud vad jag är less att läsa om det bråket!

Och apropå  bråk så ler jag lite i mjugg när jag ser rubriken "Allt groll är glömt - nu går dom samman". Noterar att det är vänsterns och miljöpartiets gruppledare som uttalar sig - men för sossarna är det partiombudsmannen. För att klara personkemin så förhandlar man tydligen via ombud. Bådar det gott?

Och hos föräldrarna har det varit mörkt till efter klockan 5 - nu ska jag gå ned och äta frukost.


Sin egen värsta fiende!

Så bra uttryckt - i morgon ska jag gratulera Anja Ståhl - och en gammal vän "som är sin egen värste fiende". Enligt en till oss gemensam bekant.

"Do you still love me - when I`m  64?"

Fast Anja fyller 65 -  och ingen tvekan!

Nu hoppas jag att det är släckt hos föräldrarna resten av kvällen/natten.

Nolltolerans

Man nästan svimmar - vad då prövotid. Dra legitimationen med en gång. En sjuksköterska som "lånat" narkotiska preparat mellan avdelningar - och själv belagts med stöld av dito. Vem tror ni befinner sig mitt mellan avdelningarna och tar till vara "transporten".

Vilket svammel - bara dra legitimationen - och så får hon pröva på nytt  när hon är fri från misbruket.

Jag har själv mött läkare som luktat sprit i tjänsten - någon har blivit avskedad med flera års uppsägningslön. Och tycker sig vara martyr. Vissa andra har enligt uppgift blivit befordrade - och anmälaren utmobbad från landstinget. Så har vi det i (S)solidariska Norrbotten.

Blott en dag - ett ögonblick i sänder. Tänk vilken tur att man aldrig vet vad dagen har i sitt sköte. Själv åkte jag med mor till sjukhuset. klockan 12. Far skulle vila medan vi var borta.  När vi kom hem sov far och var oväckbar. Efter besök av hemtjänsten och kontakt med distriktssköterska Vivi så bar det av med ambulans till sjukhuset.

Vanliga köret - alla värden bra - och efter lite dropp så var han tillbak igen. Så vi avböjde övernattning på sjukhuset. Får se hur natten avlöper.

Dock kan jag konstatera att min lediga dag blev 6 timmar på sjukhuset - nästan - men jag hann hem och ha telefonsammanträde med sv-valberedningen i alla fall.

I morgon är en ny dag!

Åsa Larsson?

Man skulle ju önska att detta var hämtat ur någon kriminalnovell av Åsa Larsson - men tyvärr är det väl verklighet. Kan v'äl hoppas att det inte handlar om något Åsa-larsson-brott utan är mer naturligt. Lika tragiskt ändå förstås.

Tragiskt också att det är slagsmål på sossarnas kongress - ett nederlag för demokratin känns det som. Men skulle väl kunna tro att det handlar om att där sprit går in går vett ut. Vilket inte försvarar men kanske förklarar. Ska bli spännande att se om det kan vara någon som är tillr'äckligt känd för att det ska bli namnpublicering?

Far är ute och skottar snö - ska röja runt hissen så att vi får ut mor till bilen vid lunch. Själv ska jag nu göra mig färdig och pyssla lite hemma. Lite påskpynt kanske - tillhör de som numera kan göra så utan att städningen kommit först. Har tvingats annars hade det aldrig blivit något påskpynt under åren.

Oblyga försök

Riktigt oblygt försök av Wanja och LO att skjuta skulden på någon annan. Handlar det inte om kriminella handlingar från vd:n - och inget tyder på det så är förstås styrelsen ansvarig. Grundlurad må man känna sig och vara - men det är bara den egna bristen på ansvar som lurats - ingen annan.

Andra oblyga försöket står sonen för - har tänkt sig att denna gång ska centern få lämna ifrån sig mandatet - eftersom de snodde Anna GK:s mandat förra gången. Jag utgår från att det är ett konstaterande av detta som framställs som om vi ska sikta på centerns mandat. Det gör vi förstås inte. Det är nog andra segerrusiga som har större anledning av (S)e upp. Nu blev det Yvonne i länken - som kanske inte var så särskilt segerrusig - men rubriken om val(S)eger fanns inte på nätet.

Dock tror jag att oppositionen också kan glädjas över valt av Karin - den betydligt mer rutinerade Yvonne hade nog gjort s-partiet starkare. Kan undra om det är någon slump att OA - apropå ordförandevalet - poängterar att ordförandeskapet inte är någon enmansshow utan ett lagarbete?


Femton miljoner per år - år efter år - det motsvarar mer än 30 lärare. Så visst är kritiken mot Camilla befogad.

De som nu har synpunkter på hur enkelt tvättsåpan kan lösas bör ha i beaktande grunden till det hela - första upphandlingen där revisorena fällde landstingsledningen (inklusive större delen  av oppositionen) och där landstinget har betalat flera sköna miljoner till det finska företaget som rätteligen hade det anbud som var bäst för oss skattebetalare. Det har varit lite för mycket av hembygdspolitik i frågan - sånt kostar skattepengar i onödan.

Själv ska jag vara hemma på förmiddagen - var och jobbade bort lite igår - ska föra mor till sjukhuset för kontroll. Men nu först är det frukost.


Sossarna nudå?

Kan det här vara från sossefesten då? Fast dom kanske for hem efter ordförandevalet på lördag?

Sjävl är jag och jobbar nu - ska vara ledig imorgon istället - åtminstone förmiddagen. Sen ska jag med mor på sjukhuset. 12.30 är det provtagning och kl. 13. ska hon träffa Peter.

Det är mer vinter här i stan än i Sunderbyn. Inne på gårdagen var det så underhalt att min lilla bil bara gled ned när jag skulle parkera. Men till slut så.


Grattis Karin och Agneta

Till guldspaden - fast man hade ju önskat att programmet aldrig haft anledning att komma till - krossningen av kistor.

Och grattis till Jens som har namnsdag idag.- såg det tidigt i morse - men eftersom det ryktats om folkpartiturnering i poker så har jag avstått det. Grattis också till Jens isaksson - som dock inte deltog i pokerturneringen.

Nu verkar det som om man inte behöver avstå rödvinet i framtiden. Nu ska det forskas i skarpt läge om rödvinets poskitiva betydelse för hjärt- och kärlsjukdomar. Försökspersoner ska fåt dricka 2 glas rödvin och dagen i några månader och en jämförelsegrupp ska inte få inta någon alkohol alls. hörde på radion att man var ganska säker på att få positiva svar - till och med möjligt att få recept på att driva vin i framtiden.

Kan mitt extremt låga kolestetrolvärde bero på att jag understundom inmundigar rödvin. Förutom vatten är rödvin det enda jag dricker. Fast kaffe förstås - det glömde jag.

Gör det!

Om du inte redan gjort det - skriv på Free-Dawit kampanjen.

Fö övrigt är det jag som heter Anonym i kommentaren på inlägget Avverkat. Glömmer alltid - fingrarna jobbar för snabbt - snabbare än hjärnan tänker.

Sossarna?

Sökte efter fajten mellan Yvonne och Karin men det enda bråka jag hittade i Kuriren var detta - och det var inte från sossarnas möte.

Men i NSD avslöjades att det var Karin som vann den fajten. Något överraskande för mig faktiskt även om Thomas och jag satt och räknade häromdagen och konstaterade att det lutade åt det hållet.

Och ganska stor majoritet var det också - 141 - 104.

Som ni säkert förstår har jag redan varit och ätit frukost. Jag glömde helt enkelt att blogga - hade fullt upp med att säkra vad klockan egentligen var och vilken tid det var som gällde nu. Lika svårt varje gång - men man blir mer skadelös om man ställer om klockan kvällen före - det inser jag nu.

Nu ska jag se vad som hänt i stora världen och sen väntar duschen.

Avverkat

Årsmötet avverkat - ganska bra diskussioner - även om det spretade lite i yrkanden så har vi ändå samma grundinställning allihop - skönt.

Frida var en höjdare förstås - talade Europa och flyktingpolitik - med mycket kritik mot EU - som hon tycker kan bättre.

Valen gick efter valberedningens förslag - så det var inga kioskvältare där. Anders M från kalix och Eva L från Boden blev nya i valberedningen - tre ledamöter blev kvar. Ganska lagom förnyelse.

Har hunnit vara förbi mor och far. Där var lugnt. Har hotat att jag kommer ner klockan 6 i morgon bitti vilket väl är resultatet av att de stjäl en timme av oss.

Trevlig dag iaf med många återknutna kontakter - men som alltid sitter jag och räknar dem som jag skulle ha hunnit prata med och som jag inte hann med.

Det blir iaf en tidig kväll för mig - ska återhämta dagens vedermödor plus timmen de stjäl.

Opinionen

Godmorgon - idag ska jag nu hinna med hemtjänstpasset klockan 7 innan jag ska avgå mot Luleå för att vara på Landstignshuset klockan 8 och träffar Bror.
Så jag får se om jag hinner kommentera något efter att jag duschat och gjort mig färdigt - var väl inte så mycket utom en och
annan såpa.

I DN kunde vi ta del av en opinionsundersökning i alla fall som bara ger ett knappt övertag till oppositionen.

Om inte annat så återkommer jag fram emot kvällningen.

Nostalgi

Fick några inscannrade bilder från Bernt i Gävle - från Parisresan.

´Men tusan också - jag kan inte ladda ner dem på rätt sätt.

Idag har ingenting varit på rätt sätt - plånboken på vift är bara förnamnet. Men den låg hemma på bänken - så det ordnade sig i alla fall.

Nu ska jag vila en stund.

Mera Grattis

Idag gratulerar jag Anita i Gävle som fyller år - hur många lämnar vi där hän - men det är många sånger osjungna än som det beskrevs på ett vykort av Laila Wikström.

Anita var också i Paris för 18 år sen.

För många år sen - trettio minst tror jag - tog folkpartiet i Norrbotten ställning för att länet skulle ha mer av medstämmande själv - att den tjänstemanna styrda länsstyrelsen skulle avlövas och makten över regionalpolitiken och länets utveckling skulle  överföras till förtroendevalda - en region Norrbotten även om vi inte kallade det så på den tiden.

Därför något frågande om vad
Anders tycker vi ska ompröva till? Nu verkar striden mot storregionen vara vunnen - nästa strid måste handla om att byta ut Ögrens gäng - och då handlar det om att hitta minsta gemensamma nämnare för så många oppositonspartier som möjligt.


Alliansregeringen har med moderaterna i spetsen slagit fast att sverige även fortsättnignsvis ska ha 3 beskattningsnivåer. Frågan om ökat statligt ansvar för sjukhussjukvården är tämligen kall för närvarande - även om folkpartiet i Norrbotten kommer att fortsätta driva den frågan. Vi kan ha en vision om en långsiktigt utveckling i den riktningen - men nu gäller det att gilla läget.

MP och V spelar sårade oskulder - "uteslutna" -  "kastas ur" Fast egentliga tror jag att främst V gillar läget - det känns nog ganska angenämnt att lämna "högerburen" nu då valet nalkas.


Nu ska jag gilla läget med frukost. Bästa att ladda blir väl en intensiv dag för att få allt på plats för årsmötet - och parallellt med det plocka hem de sista puzzelbitarna i valberedandet för SV.


Två skäl för HV

Svårt att hålla på något lag i slutspelet sen Luleå och sen Skellefteå åkt ut. Men mycket talar dock för att det måste bli HV jag håller på även om jag tycker att det är ett fånigt namn på ett hockey lag.

Skäl ett - ett grattis från Åsa i Jönköping. En av Jens konfirmationsbrudar! Och bästis till svärdotter Lotta.
Skäl två - våran Tobias.

Och apropå Åsa/Åse och Lotta - så tack för gratulationen från Arjeplog respektive Umeå också. Hoppas allt är väl med er. För Åses del har det nog varit en intensiv dag - Vanessa har börjat gå idag - eller var det igår.

Jag kan inte räkna dem alla..

som gratulerat på födelsedagen. Det blev fysisk kö här i kväll också så jag har inte ens hunnit uppdatera alla gratulanter. Det blev massor - men jag måste ju erkänna att jag fick med håven.

Tack alla - och vykortet via passagen kom fram, Gerd.

Skulle ju återkomma om hyckleri - fanns en hel del i tidningen idag. Det jag mest kommer ihåg är att sossarna i Boden var upprörda över att Rigmor Åström inte gav besked om friskolan skulle kunna nyttja kommunala musikskolan. När fan blir gammal så (s)trider man för friskolor också.

Annars kom årets värsta hyckleri när Luleå kommun ska delta i
Earth Hour. Ska släcka Pontusbadet och Stadshuset en timme på lördagkväll. Själv har jag stångat huvudet blodigt för att få dem att släcka gatljuset på midsommarafton - ¨årets ljusaste dygn - utan resultat.

Nu ska jag nog försöka komma i säng.

Dåligt underbyggt i Kuriren?

Det är väl inte första april idag? Kuriren skriver att APU fattat beslut om Thai Thais alkoholtillstånd idag.

Mig veterligt sammanträder de först på måndag. Men beslutet är helt rätt - skattefifflare ska inte tillåtas via bulvaner heller.

W?

Stördes i morse av att det var mycket olika stavningar av namnet för dagen. Inte Emanuel men väl Vanja alt. Wanja. Så jag roade mig med att slå på Ratsit.

Och då ska det se ut så här:
Vanja Elisabeth Lundby Vedin.

Varför krångla till det?

Köordningen

Anita och Bernt, "Sektledaren", Ulla, Mor, Jens, Lotta, Sara, Lisa, Kerstin, Stefan, Lotta (igen), Carola, Pia.  I den ordningen har dom kommit.

Varmt tack till er allihop.

Inlägget kommer att uppdateras kontinuerligt.


För 18 år sen har jag i Paris den här dagen - då fyllde Sten 60 år.


Ställ er i kö

Ställ er i gratulationskön - idag fyller jag år. Och Gunnar Emanuel Sträng skulle haft namnsdag. Fast hade han inte redan varit död så skulle han dött då han skådat vilken Emanuel som klätt sig i sosseskrud - den girige Jan Emanuel.

Och så har jag skådat vilka "presenter" lokaltidningarn bjuder på.
"Utvisningen stoppad" är kanske den bästa. Men även att medborgarna - i det här fallet en porösbo - är nöjd med polisens agerande - Polisen ersätter drabbade.

Nu ska jag äta min morgon omelett. Nästa gång jag skriver blir det på temat hycklare - finns mycket mer än ledaren i Kuriren - det är verkligen Hycklarnas tid.

Först i gratulationskön står Bernt och Anita - de ställde sig där redan i tisdags - tack för kortet.

To the bitter end?

Fast jag hoppas ju fortfarande att vi (=Skellefteå)vinner!

Varit på årsmöte - hem klockan halv nio - och nu ska jag SOVA - när Skellefteå har vunnit!

Mellanlandning hemma

Jobbade till tre idag - för länge - men det ska bli bättre sen. Mycket inför årsmötet. Haft en timmes hemtjänst med diverse. Nu ska jag sova 1 timme -så lite mat innan jag ska åka in och vara med på årsmötet för Brf Tigern.

Svarte Petter

Idag är det (tyvärr) lätt att konstatera vem som sitter med Svarte Petter.

"Raseri mot AMF-skandalen" - "Storm över LO" - LO tvingar ombudsman att sluta" - "De (Unionen) ska festa upp skadeståndspengarna" - "Låter som en sämre sorts såpa" - (Mårten Ström om "Vanjagate")- "Facklig splittring" - LO:s trovärdighet tar skada (OA:s ledare) - "Baudin beredd ta över" (Kommunal - som ende nominerade) Och i samma artikel kan vi ta del av att ingen ännu nominerats som ordförande för LO-Norrbotten - nomineringstiden har förlängts.

Kan fundera om Svarte Petter börjar synas i Övertorneå. Igår försvarade kommunchefen och kommunalrådet reglerna för tjänstemäns politiska uttalanden - och i dag är en annan del av "regeringen" ute och uttalar sig - Kostenius.

Och vid helgens sossekongress ska också någon få Svarte Petter. Vem blir ordförande och vem får Svarte Petter - Yvonne eller Karin. Känns nästan som om spänningen stiger - en insändare i
Kuriren och en i NSD som inte vill ha Yvonne.

Nu ska jag äta min nytillagade omelett och sen ska jag gå ner och ordna frukost till föräldrarna.

Bästa svärdotter

Hur läser du svärmors blogg - och hur tror du jag skulle missat Lisa. Hon är länkad 2009-03-24 kl. 6.38.17. Klippet tummas hos föräldrarna.

Apropå kommentaren  på inlägget Alltid något.

Alltid något

I min telefon fanns minsann inte särskilt många bilderEgentligen bara den härOch en något dimmig variant av Karin i aktion. Ett himla mysigt fik - Café Nova i Pajala. Med lite spetsdukar och spetsgardiner och en blandning av möbler från 50-tal och 70-tal och säkert lita andra årgångar också.

Nu har denna dag förlupit - och något listigt schema har jag inte jobbat efter - men måste ändå lämna in nu.

Listigt scema?

"Utan ett listigt schema får du idag svårt att få tiden att räcka. Drabbas inte av panik" så säger horoskopet enligt Kuriren idag.

Någon som kan uppfinna ett listigt schema att användas alla dagar?

Själv ska jag iaf unna mig att gå ut och äta lunch med kompis Birgit. Och upptäckte att Jens snott mitt lunchkuponghäfte. Fast med mitt goda minne - men kom ihåg att du ska redovisa det, jens!


Inte ett kommatecken.

Jag kan ju undra vad som är mer nyhetsmässigt och som för Norrbotten framåt - att näringsutskottets ordförande - ger stöd till infrastruktursatsningar i Norrbotten än att sossarna kritiserar regeringen - med väl kända argument - rena skåpmaten.

Jag vet att det ofta är slumpen och hur man kan tajma olika saker som avgör medias bevakning. Men nog kom det lite syrliga tankar - särskilt med tanke på den fullständiga avsaknaden i nyheter som artikeln från sossepresskonferensen innehöll. Det finns
inte ett kommatecken som är nyhet i den här artikeln.

Dock en liten men bra artikel i NSD - och jag fick vara med på bild. Tack till Erik Mella som fixade fotot till NSD.

Romanus

Gabriel Romanus är nog den ende Gabriel jag känner - så grattis på namnsdagen. Fast vete rackarn om inte en av Jens tremänningar uppe i "Kullen" ochså heter Gabriel - fast kallas mest för "Gabbe" - grattis till Dig också.

Och grattis till
Lisa som blev "klubbmästarinna" vid friidrottstävlingen i lördags. Bästa tjej från alviksgänget. Och nu ska jag springa ner till frukost så far och mor också får ta del av stoltheten.

Återkommer!

En lisa för själen

Vad konstig det ser ut när jag skriver det - men resan har känts som en lisa för själen. Heter det verkligen "lisa" något som varit som balsam för själen?

Nåväl helt underbart var det iaf (min favoritförkortning) att åka en "liten" sväng på 9 mil. Från Pajala (med en sväng till Vittulaområdet)  till Kolari över till finska sidan - körandes en bit där och så tillbak isvägen över Muonioälv - riksgränsen mellan länderna - ut till myren där gruvbrytningen ska ske och sen till Lauri och Krekulas såg i Tärendö.

Nu ska också kroppen få sin "lisa" - ska lägga mig tidigt och orkar inte tycka till om någonting. I morgon återgår det till vardag och dess rutiner.

Och så småningom ska ni också få lite bilder från resan.

Tack till Eino och hans Pajala avdelning för organiserandet av besöket, Tack till Bengt N, Erik M och Kerstin M från Pajala kommun. Tack till Gunnar som visade oss runt på sågen.

Tema relevant

Är det relevant att skriva "kvinnlig" polis blev fastklämd - skulle man skrivit ut "manlig" om det vore så. Nä - men om vederbörande klämde blir mottagen av en sjuksköterska - så nämns det nog om det är en "manlig". Är det nödvändigt och är det bra eller dåligt.

Relevant är väl också att berätta varför jag inte bloggat på 18 timmar. Ja - det var nog tänkt att jag skulle skriva igår kväll men jag var trött när jag kom hem vid 18-tiden - efter någon timmes insatser hos för'äldrarna. La mig och vilade och vaknade först klockan 2 i natt av att mor ringde och behövde hjälp. Fars förstoppning hade hävts - och övriga detaljer från den timmes långe sejouren hos föräldrarna ska jag bespara er.

Somnade om och sov till tio i sju så det var bara att rusa till frukost. Och där har jag nu utfört hemtjänst i 2,5 timme.

Relevant idag är väl också att konstatera att kärnkraftsmotståndet nu gått i graven - finns väl ingen som vill ha kärnkraft om det finns bättre energislag. Och vid en ytlig besiktning kan jag undra vad som skiljer regeringens och oppositionens energipolitik. Energipolitiken ska inte vara kortsiktig och partipopulistisk (även om de använde andra ord för det sistnämnda) konstaterar debattörerna - men säger sen att den ska omprövas var mandatperiod.


På temat relevant kan också konsteras att centerns distriksstämma rakt av tog landstingsgruppens motion i regionfrågan. Och om jag förstår Camilla rätt även en ytterligare att-sats som är ett rent bejakande till folkpartiets linje. Tack för det!

Det flöt på lätt med relevant - att gratulera Kent och Kennet är förstås mycket relevant då det har namnsdag. Till er alla från mig - och ett särskilt grattis till Kenneth Grönlund förstås.

Och nu börjar det också vara högst relevant att kliva in i duschen för att påbörja resan mot Pajala. Kommer nog att möta två folkpartistiska riksdagsledamöter vid flyget klockan 13.40. Dels Karin Pilsäter som jag själv ska hämta upp och så Gunnar Andrén som börjar vara en sån norrbottens kännare att det inte är några problem att skicka honom på egen hand till Kalix.

Relevant - slutligen - är också att meddela att jag inte kommer att blogga något förrän i morgon kväll. Men det känns också när jag säger det relevant att börja fundera på det där med bärbar. Tänk att få sitta på hotell Laplandia i Pajala och blogga av sig efter en resa upp till Pajala?


06.30, 08.41...?

Det är allt som hänt enligt Kuriren. Centern med sin distriktsstämma är nog glad åt den nyhetstorra helgen.

Trea i längd

Har varit och tittat på Lisas friidrottstävling - längdhoppet. 27 ivriga tjejer gjorde upp om segern. Lisa kom 3:a på 2,84. En bit kvar till Klüfts längder - men ändå. Spinget hade nog också gått bra - men resultatet hade inte kommit än. Och nog hade det varit kul att se dessa relativt små och spensliga tjejer kasta kula. Lite kontrast till "biffarna" i stora sammanhang.

Nu har jag fått klartecken hemifrån att läget inte är någon resa till jouren för närvarande iaf. Så då blir det jobb några timmar.

Allt var inte bättre förr

Ledaren i Kuriren om att vuxenvärlden aldrig förstått sin egen ungdomsorganisation. Så visst och sant - SÅ man förfasade sig över ElvisPresley i min barndom. Och generationen före det skulle ju bli alldeles bortkollrade av Alice Babs med Swing it magistern - och Toy tuggandet.

Men det ligger dock en oacceptabel förskjutning mot allt råare våld och mobbniing som inte går att blunda för. Mycket knutet till droger - för att inte säga nästan allt. Men viktigt att komma ihåg - som ledaren också nogsamt poängterar - att de alldeles övervägande flertalet barn och ungdomar är fantastiska och skötsamma. Trots att en hel del föräldrar inte levt upp till sin roll.

Och för 25 år sen i Kuriren kan vi läsa att Erik Hammarstedt dåvarande landstingsråd stod inför rätta för att ha underlåtit att deklarera sin fria tjänstebod. Så sånt fanns på den tiden också.

Och Bengt ska gratuleras - förstås vår tidigare partiledare Westerberg. Och Anne - glöm inte bort din man.

Nu ska jag avrusta här hemma - med dusch och tvätthängning - sen måste jag iväg och jobba. Men jag ska faktiskt ge mig tid att åka förbi Arcus och kolla in Lisas friidrottsuppvisning - eller tävling - jag vet inte så noga. Men klockan 11 lär det vara längdhopp - det tar jag på väg in till jobbet. Om inte fars hälsa lägger hinder i vägen - magen funkar inte så bra än.


Presstopp?

Ofrvilligt presstopp i natt? Inga tidningar trots att jag drog mig till kvart i fem. Lyste hos föräldrarna klockan halv tre i natt - kan undra vem av dem som nattåt?

Efter det brejket vid halvtretiden somnade jag om - och har drömt värsta drömmarna. Om länsförbundsårsmötet där alt var fel. Glömt allt vad handlingar hette. Någon hade skaffat fram underhållning - revyaktigt - som aldrig häll på att sluta. Och när de slutade så rev det ned hela scenen inklusive det jag skyltat upp. Johan åkte och hämtade nytt material - men det stämde ju inte med profilprogrammet - vilket partiledaren - för dagen iförd den typ av indisk tunika som var moderna på 70-talet - nogsamt påpekade - vilket höll på att rendera honom en smäll på käften. Och när han började tala så upptäckte jag att någon pensionärsförening idkade grupparbete längtst ner i lokalen. Och då kom Krister Hammarbergh insläntrandes i lokalen bitande  på ett grässtrå.

Jag vaknade till flera gånger under drömmen - men när jag la igen ögonen så fortsatte den och nya problem uppstod hela tiden.

Nu ska jag spana på tidningen. Föst på nätet - om det pålyses några förseningar - och så har jag klurigt nog vickat upp locket på en av brevlådorna. Risken är väl bara att budet är lika klurigt och låter det stå i öppet läge?

Lång dags ...

Lång dags färd mot natt kan jag säga. Mycket snart är det natti natti. Förmiddagen bara rusade iväg - det allra akutaste hann jag med innan jag blev hemringd. Far med magont som förmodligen var förstoppning - igen. Hela eftermiddagen på akuten.

Bara så slut - så till och med Göran Perssons sista dagar bleknar.

Men i morgon är en ny dag - vet ni!

Ordningen återställd

Läst tidningarna och skrivit ned lite kommentarer - ordningen återställd. Blir nästan full i skratt när jag skriver det och samtidigt ser hur lägenheten översvämmas av saker som jag bara tappat på ort och ställe.

Ett riktigt bra besök på sjukhuset igår med far - planerat besök. Ett riktigt högkvalitativt besök - tack Åsa.

Så var det telefonsammanträde med valberedningen - återstår ett sammanträde till. Sen återstår att se om stämman tycker att vi åstadkommit ett högkvalitativt förslag?

Spännande med
Sticket idag - som skriver att NSD hade två motstridiga ledare i torsdag. En som kritiserade regeringen för att sänka skatter - och en som kritiserade regeringen för att sänka skatterna för lite.

Och det ligger ju också helt i linje med vad Jens skriver i artikeln med rubriken "Hoppas botten är nådd" - en förhoppning som nog dessvärre kommer att komma på skam.

Kul att Sticket gick att länka - har äntligen fått en "gråddfil" - däremot verkade det fullständigt kaos under menyraden "Debatt" - nästan ingen av insändarna hade hunnit in. Har fått förklarat för mig att det är någon form av automatisk uppdatering.

Annars är det roligt att det faktiskt finns rubriker som "Tårtkalas och skål för fabriken" - om SCA:s fabrik i Piteå och "100 nya jobb till Boden" - allt är inte nattsvart.


Och vem jag ska gratulera på namndagen idag får jag kolla in hos mor och far när jag nu går för att äta frukost.


A 31

Äntligen får jag bekräftelsen om varför jag aldrig gift mig. Kan ni tänka er -på sid A 31 i Kuriren idag kan man läsa - under rubriken Vigda,

att 20/3      Kapitan Glasachev lastar tackjärn i Victoriahamnen,

att 22/3     Stor Marcia, lastar olja i Uddebo,

att 22/3      Riga sailor...

Vem tusan tänder på sånt?

Från Kiruna

Åter i Luleå - efter tågförsening på 70 minuter. Tåget som körde före sabbade rälsen på något sätt - så av säkerhetsskäl. Jag kände att det beskrivningen talade för att man inte skulle försöka få ut något på tidsgarantin. Vi får se om jag ids försöka.

Iaf skulle jag nog må bra av att åka tåg oftare. Och bara vara och koppla av. Saken är den att jag inte kan vare sig jobba eller läsa allt för mycket - då blir jag åksjuk. Fiffigt av kroppen att tvinga en till vila.

Och faktiskt skönt att bara vila ögonen på naturen.Tack till Vittangiborna för en trevlig kväll - tack för att så många kom som jag inte träffat på flera år. Och tack till Anne för trygg och säker transport.

Och Järnvägshotellet i Kiruna kan jag rekommendera ett prisvärt hotell med bra och personlig service.

Mot Kiruna

Efter att ha agerat rörmokare hos mor och far - stock i toaletten - så har jag nu mellanlandat på¨jobbet. Nu ska jag gå mot tågstationen.

Om 23 timmar "landar" jag i Luleå igen.

Lönesänkning?

Nå inte är det väl som Mona säger att Metall sänkt sina löner med 20 procent? Det handlar väl om en möjlighet att företag kan erbjuda utbildning istället för uppsägning och att man då kan få mindre i lön? Visst är det väl så?

Men i gårdagens debatt säger Mona rakt av att Metall sänkts sina löner med 20 procent.

Nu verkar det inte ha varit så mycket jag missat - jag som satt på flyget då debatten sändes. Åtminstone inte enligt den här
ledaren i Expressen. Om det nu var Expressen - det lär väl ni se om ni klickar.

Annars handlar det mest om lönehöjningar i tidningarna - skräckexempel på "fallskärmar" Det har fått Mårten att vässa pennan - det  var länge sen. Klandervärt, Lundby Wedin - i Kuriren -- nu vill han inte längre vara du med henne. Och samma dam gör Börje Lööw stum - i NSD- - och det är bara att hålla med honom. Mårten har för övrigt i inlägg i NSD också som jag trodde var samma - men det handlar om kritik mot Annika Falkengren på SEB. Och ingen av artiklarna hittar jag att länka till.

Har väl blivit ringrostig efter att inte ha sökt i lokaltidningarna på någon dag. Och inte blir det bättre idag - för nu ska jag duch, klä mig, äta frukost och sen dra till jobbet för ett snabbesök - sen blir det tåg mot Kiruna. Och ni kan aldrig ana hur mycket jobb jag tror mig hinna på den resan.


För övrigt har lågkonjukturen slagit till mot Plannja nu också som blivit utslagna ur slutpelet-


Äntligen hemma!

Äntligen hemma - och ini döden trött. Nu "nannar" jag - så är det en ny dag i morgon.

Men inte något mycket bloggande i morgon heller - ska sätta mig på tåget 10.30 och dra mot Kiruna - och landa i Vittangi framåt kvällen.

Fy fan..

Fy fan.. och det upprepades också - att grisarna levde när de kokades. Det varumärkets saga är all hos mig och jag hoppas fler med mig.

Heja Skellefteå

Nyhet i morse först att Skellfteå gick vidare - det kanske blir som jag sa långt tidigare - dom blir svenska mästare. Dock hörde jag att min idol inte spelade.

Nu ska vi strax köra  vidare.

Hälsning från Sånga Säby

Bara en enkel lite hälsning från Sånga Säby. Ingenting att skriva om - så här på styrelseinternat blir man liksom inkapslad och frånvarande från världen i övrigt.

Men nu vet ni att jag iaf går in och läser mina mejl ibland.

Ha det gott allihop!

Morgonstund

Morgonstund har guld i mun sägs det - men det gäller bara när tidningarna har kommit. Upp 3.30 idag - flygtaxin kommer 05.35.

Det här skriver jag bara för att ni ska veta att det nu inte blir något bloggande - tror jag - förrän tisdagkväll.

Sex - ikväll också!

Sex rätt ikväll också - på Keno. 

Tema: prolongering

Mycket har jag hört talas om inom prolongering - avtal och sånt. På det personliga planer "prolongerar" jag daglig dax saker och ting. Förlänger tidsfristen för det ena och det andra. Vikt och andra goda vanor - som ska komma senare.

Men inte har jag haft ute någon förfrågan om en prolongerad erektion - likväl fick jag  erbjudande om "Prolongedd erection" - lite knölig stavning - kanske någon språkstalinist som kan översätta - så jag vet om jag ska beställa?

Och nu vet ni att det blir bloggtystnad från mig måndag -onsdag.

Kanske kan jag hitta någon gästterminal - vi får se.

"Lysning" på far

Far gick ut sin vanliga morgonpromenad på 3-4 kilometer i morse. Klockan 11 ringde mor och frågade om jag visste var far var. Jag hade ju utgått från att han kommit hem kvart i nio ungefär - men det hade han inte. Och mor hade lagt sig och vilat och upptäckte först klockan 11 att han inte var hemma.

Kastade SV-handlingar åt sidan - tog bilen och körde runt - kusin Kerstin och jag. Ringde polisen och förvarnade - och för att få höra om de hört om något olyckstillbud. Plus till hemtjänsten som skulle hålla ögonen öppna vid sitt turande.

Dock tog det bara en halvtimme så ringde mor att han kommit hem. Han hade tagit sig en promenad runt Tomholmen - och troligen blivit lite vill då han kom upp i ett villakvarter. Skogen går bra - där hittar han som hand i handske - men dessa nya områden som vuxit fram där kossorna hade sina sommarvisten tidigare - blir oftast lätt förvirrande. Allt nog hade han fått följe med en familj nerifrån hammaren och hem.

Blöt i svett var han - men inte trött - det blir jag aldrig var utsagon efter 3 timmars promenad.

Nu åter till SV handlingarna.

Råplugg

Idag gäller råplugg - iaf inläsning av en bunt handlingar som är väl nästan är en decimeter. Inför förbundsstyrelsen med SV måndag och tisdag.

Får gå och plocka i något blomblad mellan inläsningen av de olika bilagorna - risken är väl att jag går och plockar i kylskåpet istället - där - fast i skafferiet - finns en mjuk och go brieost. Lägg därtill salami i kylen - mums!

Kul och trist

Kul att alliansen knåpat in försprånget mot oppositionen. Trist att vi backat - men den typen av "hopp" vare sig det är upp eller ned brukar plana ut snabbt.

Kul skriven krönika - dock kan jag undra om "tokbesparingarna!" på försvaret slagit igenom än? Det vill säga stopp för tokbesparingarna.

Jag hör att kusin Lars rör på sig - men här ska inte skämmas bort. Jag brukar hämta in DN först när jag kommer från frukost - så får det bli idag också.

Rättad sex?

Nu skriver jag rubriken lite spekulativt - bara för att se hur det funkar det här med kommentarer - många trevliga får jag  - och förlåt om jag inte alltid kommer ihåg att svara. Och när jag svarar glömmer jag att skriva vem jag är - hoppas att ¨åtminstone sonen fattade att det var modern som var Anonym.

Sex - alltid rätt  - åsyftar att jag fick sex rätt på Keno ikväll - inte dåligt.

Och nu har jag strulat med typsnitt och storlek. Och ont i rygg och nacke har jag så det blir över!


Men nu fick jag in detta på ett någorlunda normalt sätt!

2009-03-14 @ 22:44:49
Permalink Allmänt


Sex - alltid rätt

Nu skriver jag rubriken lite spekulativt - bara för att se hur det funkar det här med kommentarer - många trevliga får jag  - och förlåt om jag inte alltid kommer ihåg att svara. Och när jag svarar glömmer jag att skriva vem jag är - hoppas att ¨åtminstone sonen fattade att det var modern som var Anonym.

Sex - alltid rätt  - åsyftar att jag fick sex rätt på Keno ikväll - inte dåligt.

Och nu har jag strulat med typsnitt och storlek. Och ont i rygg och nacke har jag så det blir över!


Uppgjort?

Måste erkänna att en delikat middag lockade mer än Melodifestivalen - och jag har egentligen inte sett tillräckligt tidigare för att ha någon kommentar.

Men Malena som segrare - ja det känns uppgjort på något vis, Var det  möjligen den låten som "Bubben" sa att det var en fördel att blunda och lyssna.

Så är det för mig med all musik - jag störs av "gäster med gester" - och vill lyssna mol allena - helst en tidig morgon - gärna i Paris!

Och störs gör jag av Mede - tur vi inte ska skicka en så oproffsig "toastmaster" till Moskva! Bortsett från att jag inte platsar i hennes klänning skulle jag göra det mesta bättre! Tillgjord och tråkig!

Av ingen saknad

Av ingen saknad i mitt hushåll i alla fall - C-bilagan. Är tacksam för varje förutom A och B som inte kommer. Vem hinner läsa dem. Själv skulle jag behöva läsa åtminstone A-bilagan ett varv till - inte minst annonserna på slutet får inte många ögonkast. Men det kanske blir billigast så?

Nu är jag iaf på jobbet. Har bokat "buren" till Anne ocjmi tidsbestämmer jag jobbet till max en timme från nu. Så får jag hinna det jag hinner.

Under galgen

Måste säga att det var nära att jag kastade lilla dosan från SEB - men problemet var att jag inte visste vilken bank som var bättre.

Känns skönt att de
backade om chefslönerna - om än det var under galgen. Vd:s försvarar löneökningen med att SEB under 2008 gjort trejde bästa resultat någon gång. Är det någon som kan påminna sig lönesänkningar när resultaten varit dåliga - ni kan söka både i näringslivet och hos banker. Tvivlar på att det finns - däremot har man ju lyckats få ut resultatbaserade bonusar - trots dåliga resultat.

Och det vete rackarn om jag kan tycka att en årslön på 7 miljoner är okej - kan det jämförelsevis vara SÅ mycket ansvarsfullare och maktpåliggande?

Månadslönen motsvarar drygt två undersköterskors årslöner.

Och korta - morgonkommentarer

Inte särskilt mycket att kommentera i tidningarna idag - eller så är jag lat. Slog upp Expressen där möttes jag av tre M; Nird, Melodifestal och Måns. Då iddes jag inte längre. Förstår att morgondagen blir än värre vad avser Melodifestivalen.

Det enda som jag höjde på de obefintliga ögonbrynen för var faktiskt också en M-nyhet - MP i kalix föreslår "ett radikalt
grönt sparförslag" som de säger själva. Själv säger jag bara lär ni inget av omvärlden. Hur lyckat är det med beredningarna i langstinget? Har de i själva verket inte bara gett mer makt till tjänstemännen? Och hur ser verkligheten ut i Älvsbyn där man gått i landstingets fotspår? Till och med ledande sossar ropar på toppstyrning och demokratiunderskott.

Och det tycker MP i Kalix är grönt och radikalt!

Notera att jag följer TT:s rekommendation om versaler på partibeteckningar - men det ser rått och vulgärt ut!

Förmiddagen ägnas åt hemmapyssel - eftermiddagen blir det lite inhandling plus lite jobb. Ska vara ledig för förbundsstyrelse sammanträde med Studieförbundet Vuxenskolan. Och då får man jobba in.

Försenade morgonkommentarer

Det blir försenade morgonkommentarer idag - har ju skaffat den dålig ovanan med "nattpass" - och sen har jag sovit till klockan var nästan sez.
Så nu går jag på frukost och återkommer senare på förmiddagen.

Kent Ögren röstar fp?

En kommentar till att Jens sa att det inte går att kombinera gruppledareskap i landstinget med en riksdagsplats var att då kommer väl kent Ögren att rösta fp i riksdagsvalet. Bra betyg för en oppositionspolitiker!

Åt rätt håll

Roligt med nyheter i positiv riktining - Älvsbyhus ökar på arbetstiden tidigare än beräknat. Fler såna nyheter.

Nu är presentation av våra 5 toppkandidater genomförd - kan hoppas det kommer någon liten grej i tidningarna i morgon.

Nu har jag skickat iväg gänget att äta på landstingshuset.

Kryptiskt?

Ja jag kan väl hålla med att det är kryptiskt  - rubriken på pressmeddelandet "Jens avgår - växling vid makten"- men jag började med att skriva om valberedningens förslag och då var det naturligt att nyheten är att Jens lämnar över till Thomas.

Sen blev det så att nomineringskommitténs förslag och kandidaterna också skulle med i samma pressmeddelande - och då kanske den stora nyheten inte är att Jens avgår.

Men är mer kryptiskt kan det ju bli - om jag får skoja - att Jens och "Bubbe" avgår samma dag?

Nytt från västfronten

Så avslöjades det då - från västfronten - att "Bubbe" lämnar kommunalrådsposten - och blir politisk chefredaktör på PT. Men var gör de av Micke Brännström då?

Jag visste att han skulle lämna men inte vart han skulle gå,

Grötrim

"Bara sorg i Göteborg" med stora feta bokstäver - i Kurirens papperstidning. Rena grötrimmet -och grötigt verkar det ju varit - först domarmissen och sen anklagelser om sekretariats fusk. Skönt då att läsa i Kuriren uttalande av Roger Rönnberg: "Bara att ta av sig kepsen och inse att vi blev utslagna av en bättre motståndare"

Och grötigt lär det väl bli i centern ett tag framöver - inte helt oväntat hoppar Erland Nilsson av centern och öppnar eget - Landsbygdspartiet. Vilka följer med ut ur centern? Fast jag kan ju undra om kommunen och väljarna är betjänta av att få ytterligare ett parti i fullmäktige - det 10:e?

Grötigt var det ju här också i natt - men det var skönt att få lägga sig och somna om. Fast en liten panikunge fick jag då jag skulle lägga sista handen - klockan 5 i morse - vid materialet som skulle skickas till media - hade fel version med mig i "hemburken" - men det ordnade sig.


Och idag kommer de från Öst och Väst - våra toppkandidater till riksdagslistan - Arjeplog, Boden, Kiruna, Luleå och Piteå. I bokstavsordning. Det här blev väl nord och syd också - men fortfarande intet nytt på västfronten?


Nu ska jag gå lite tidigare till frukost idag - måste inhandla frimärken och fikabröd på väg till jobbet - och helst vara där före 9 iaf.


Kvart över sex?

Det tog en kvart att sansa mig - vaknade med ett ryck och tittade på klockan - kvart över sex. Jag hann upp och var på väg efter tidningen innan jag såg att den var halv tre.

Godnatt! Nu sover jag en timme till drygt.

B som i Bortglömd

Ja - B som i Bortglömd har verkligen Bloggen varit idag. En intensiv dag där jag väl kan vara nöjd över "produktionen". Många små samtal som fört saker en bit på väg.

Lunchföreläsning på Landstingshuset - med Annika Forssén som föreläsare - med temat genusperspektiv inom medicinen och vården. Bekräftelse på bekräftelse på att jämställdheten måste vinnas generation efter generation på precis samma sätt som demokratin!

Gerd Niemi - inte dagens ros men tusen blåklintar för dina fantastiska lunchföreläsningar. Du är otrolig på att hitta intressanta föreläsare. Och ges det möjlighet så gärna en akt II med Annika. Fast då får vi nästan beställa större lokal - fantastiskt så många som kom.


Har jobbat till över klockan 17 idag - förvisso med en lång lucnh inlagd - men inte bra. Men vad gör man när man lovat saker. Och nu är i alla fall Gällivares bokföring i hamn. Så liten - och rolig insats - från min sida men så betydelsefull för den som det går upp för ögonen för när debet och kredit ska plitas.

Nu blir det sov på soffan - har ett viktigt uppdrag i morgon bitti  - tidigt - frågan är vem som ansvarar för att jag vaknar?


Grattis kronprinsessorna

Först av allt - "kronprinsessan" Sara Vicotoria på Västbacken - grattis på namnsdagen.. Ja få se om hon blir kronprinsessa vad avser politiken. Debuten gjorde hon ju på landsmötet 3 veckor gammal ungefär. Och i pyssel åldern klippte hon frankt bort statsminister Göran Perssons nuna från en tidningsbild och satte dit ansiktisbild av sig själv.

Och så må hon som ska bli fru snart - kronprinsessan Victoria - ha en bra namnsdag. Tror ni hon blir dottning snart? Nog borde väl kungen och drottningen dra sig tillbaka och släppa fram de unga tu? Fast vad ska kungen heta då? Gammelkungen?


Kan undra om jag hann före Migell med gratulationerna. Jodå - han - Migell - är kvar på den 10 mars. Djupare satt inte den rojalismen! Missa kronprinsessan på detta sätt?


Stöpt i samma form

Noterbart att våra bästa lokaltidningarna faktiskt är stöpta i samma form idag. "39-åringen erkände dådet" skriver Kuriren medan NSD skriver om Pappans kollaps. Andra rubriken handlar om "Här är alla vinnare" enligt Kuriren medan NSD skriver om "Full rulle mot nya rekord i Arcushallen". De senare rubrikerna hittar jag inte utlagda än.

Har man kanske samordnat redigerarna? Tänk att för då var det stort och vackert att expandera och få fler anställda - nu ska man effektivsera och slimma så att knappt någon blir kvar.

Ni som bara läser nättidningen märker det nog inte - men med pappersvarianten är det uppenbart.

Fast förlåtande är att funktionshindrade barn och ungdomar får hamns på första sidan.

Nyheten från väst har ännu inte avslöjats av våra medier?

Stök på biblioteket - och då skickar samhället en vakt. Inget fel i det - men här är det ju guldläge att nå våra värstingar. Varför inte ett par tre fältassistenter som handfast jobbar med strulungarna? Och polisen bör kliva ur sina bilar och också visa sig - så klart.

Så trist - bivlioteksartikeln inte ute än.


Nu får jag gå till frukost iaf. Iaf - i alla fall - enda typ ur sms-språket som fastnat hos mig.


Luften ur?

Har inte varit någon atmosfär av slutspel idag - inte sen hemmaförlusten i måndags. Jag hoppas att det bara känns så för att luften lite gått ur mig.

Och att den här tavlan går
Luleås väg ikväll - är inte långsint har förlåtit "pisset".

Det känns lite pinsamt att inte orka med allt jag vill - även om jag formellt nu bara ska jobba 3 timmar per dag - så trodde jag att jag i alla fall skulle kunna vara ideell upp till full tid. Det skulle ju ändå vara en reducering av aktiviteter med en mycket ansenlig mängd timmar.

Men det funkar inte - inte än i alla fall. Min ikväll ska jag lura kroppen och inte vila - för det blir bara djupsömn direkt - ska sätta mig i massagefåtöljen och lyssna på sportradion.

Åt rätt håll

Kul att hitta några nyheter som ramlar åt rätt håll - nu är länsrätten räddad till Luleå för den här gången i alla fall.
Hoppas nu grabbarna och tjejen som är hos försvarsministern också har framgång!

Det var lugnt hos föräldrarna trots att det lyste där i natt så jag kom till jobbet klockan 9 trots försovningen.

Och är kvar här än - fast jag inte borde. Men vad gör man när man hinner så lite? Och lapparna med uppdrag och olika uppgifter drösar överallt.

På västfronten intet nytt

Tror faktiskt jag läste den boken som mycket ung - men den lär ha kommit 1929. Undrar om den inte finns i mor och fars bokhylla.

Fast det ska jag säga - min nyfikenhetsgen håller på att koka över - för det ska jag säga att på västfronten händer det saker! Om jag nu har klart för mig väderstrecken - orientering hörde inte till mina favoritgrena inom skolidrotten.


Ovaggad

När jag väl somnade om har jag sovit till klockan kvart över sex - ovaggad. Ställde alarmet på nya telefonen för första gången - och antingen var jag stendöd eller så funkade den inte. Men troligen det senare eftersom jag tidigare med den gamla telefonen vaknade bara av "durret".

Med nöd och nåppe har jag hunnit läsa tidningarna - och nu måste jag gå och kolla in om föräldrarna hittat på något tok när det lyste så sent.

Och herregud det är en svensk som är chef och har bestämt att den Georgiska gruppen inte får sjunga sin låt i Moskva. Hör jag på TV just nu.


Bojkott

Är det inte dags att lägga ned nu? "We don´t wanna  Put in" - får inte framföras i schlagerfestivalen - i Moskva.

Och var är demonstranterna?`Är det inte dags för bojkott?

Själv har jag ( se där!) sovit sen klockan 18 till midnatt. Och nu har jag ett nattpass! Det lyser hos föräldrarna  men eftersom lugnet råder  så har de nog bara glömt. Gäller att inte vara något "curlingbarn" heller! 

Äras den som äras bör!

Filt och höna till 20-årig mammografi - lite underlig rubrik som väcker nyfikenhet. Men för er som är lite "historielösa"

kan jag tala om att det faktiskt är folkpartiet och främst Göte Pettersson som ska ta åt sig äran av att mammografin nu funnits i 20 år - utan vårt opinionsarbete hade den nog bara fyllt 10 max 15 år nu - kan undra hur många liv som det räddat?

Nu har jag blivit här alldeles för länge igen - det straffar sig ikväll. Men NU ska jag dra.


Problemet i andra änden?

Lovade ju skriva om Jan och Staffan - som har en artikel ihop. "Tvångsflytt hotar äldre när livskamraten dör" - och det  är naturligtivis förfärligt om det skulle vara så.

Men jag har uppfattat det stora problemet att man inte får flytta tillsammans till äldreboende om bara den ena parten är i behov av vård och hjälp. Och det tycker jag är det stora problemet. Att man skiljer på folk som varit gifta i 60 -70 år - bara för att den ena parten behöver ett äldreboende. Självklart måste de kunna få fortsätta att leva ihop.


Samma andas barn?

Dom är lite av samma andas barn - Reinfeldt och Karl P. Väl beskrivet i Sticket idag.

REGIONVARNING!!!

Säg mig den glädje...Igår kunde vi glädjas åt centerns "tillnyktring" i regionfrågan. Och vad läser jag då idag i en ganska liten och oskyldig artikel? Regional röra i Västernorrland.

Jo att Kammarkollegiet avkräver Jämtland med flera besked om gränsdragningen inom Mittregionen - för att "regeringen ska ha snabbt beslut för att kunan besluta om regioner så att de kan gälla från 2011". Inga nya besked om regioner under denna mandatperiod hette det ju?

Och vad menar Erik Berg med att "vi ska läggar fram modeller och sedan är det regeringens sak att komma fram till vad som är hållbart" . Ett säj av Erik som inleds med att han poängterar att det inte är norrbottningarnas sak att avgöra regionbildningen. Och varför ska det då samrådas med Norrbottningarna.

Efter att ha läst nyhetsartiklarna i både Kuriren och NSD så har min glädje grumlats något - kanske det är det famlande som ledarskribenten beskriver? Kan hoppas att centerstämman den 21 ger klarare besked!

Om Karl P och Fredrik R må jag skriva senare liksom om Staffan E och Jan B!

Vem sätter rubrikerna?

Luleå basket vann överlägset över Telge - i slutspelet. Luleå Hockey förlorade mot Frolunda - i slutspelet.

Vem får rubrikerna?

Jag tror inte det handlar om att norrbottens media är negativa - så här dan efter Kvinnodagen bekänner man färg - det är herrarna som skapar rubrikerna - i dubbel bemärkelse!

FÖR bra

Allting var bara FÖR bra när jag levererat till föräldrarna. Mor fick sin nya spray - och far sin gamla "röda" - nitro någonting. Och maten hade varit bra och mor andades mycket bättre redan för sprayen. De mådde efter omständigheterna riktigt, riktigt bra båda två.

Länge sen jag hade någon nattlig utryckning - senaste två gångerna har det varit falskt alarm.

Falskt alarm kan man dock inte säga att det oranga kuvertet var - minus 17 procent i snitt på premiepensionen - och den andra delen hade väl varit okej om prognosen skulle hålla. Men inkomsten som jag hade 2007 lär inte upprepas de kommande åren till pension. Men det reder sig säkert på något sätt.

Jag hade ju fått tillskott från "arvsvinst från avlidnas pensionskonton" - det kommer jag inte ihåg från tidigare besked. Men jag ska vara glad så länge jag inte bidrar till den potten.

Sen blev 4 trisslotter faktiskt 4 nya möjligheter - 2x50 - och många TV-rutor men inte tillräckligt många. Det blir inget vink från TV-studion till den trevliga tjej som omvandlade mina vinster till nya lotter. Själv kan jag undra om det finns någon affär som har lika trevlig personal som Kvantum. En affär om inte alltid är billigast - men som jag föredrar tack vare den alltid lika trevliga personalen! Tänk på det Daniel - vid lönesättningen!

Och obligationsdragning på 2008:2 men jag hittar inte ens om jag har några?

Varför jag bloggar nu är för att jag ska hålla mig vaken till klockan 20.30 då det är dags för ett nytt telefonsammanträde.

För övrigt har jag varit till frisören idag - han hotade med att inte ge mig någon ny tid om det dröjde lika länge mellan klippningarna som denna gång. Själv kan jag undra (varför skriver jag ofta så - "själv kan jag undra") var den kortklippta luggen tog vägen?

"Fröken själv spatserar går, näsan det går före - ingen mer mig leda får - jag är stor och fyra år!" - där har vi det!

När katten är borta?

Glädjande besked från centerpartiet - nu kan man tänka sig att ha Norrbotten som bas för en ny regionbildning. Ansluter sig alltså efter många om och men till folkpartiets linje. Härligt - för ingen kan ju ha något emot att det blir region - och att vi återtar makten från staten.

Men kan undra vad Camilla säger - hon som enligt egen utsago befinner sig i Nillandet. Är det så att när katten är borta...?

Vad våran "katt" - det vill säga Jens som befinner sig på sportlov ska bli glad! Thomas ska sms:a till honom!

Med fru!

Inte nog med att det var så oromatiskt som en träff med en partigängare - han hade frun med sig också. Jag skämtar förstås bara. Det var Lennart Rohdin som besökte mig - med fru -vars namn för ögonblicket är som bortblåst. Men lika trevlig som Lennart är hon - 1,5 timme tog det. Hade förstås egentligen inte tid - men himla mycket matnyttigt fick jag med mig - till Gunilla och Annika bland annat. Om vi nu får tid att prata med varann - Jokkmokks tjejerna och jag.

Jag läser Lennart blogg ibland - och vi tycker rätt lika han och jag.

För övrigt skulle de ut och åka långfärdsskridskor respektive skidor på Strutzbanan - fast egentligen borde den heta Birgitbanan - för det var faktiskt Birgit Georgson som kom med idén om isbanan runt stan. I alla fall var de djupt imponerade av den.

Nu ska här jobbas på - halv tre ska jag klippas och före det ska jag hunnit hämta ut medicin till både mor och far.

Grattis, Tobbe!

Torbjörn har namnsdag idag - och den förste som kom fram från min "hårddisk" var Pettersson - den föredetta partisekreteraren. Trots att han är mycker mer Tobbe än Torbjörn må han ha en bra namsdag. Mycket roligt har man haft tillsammans med honom - men roligast var nog ändå når Britta Bjelle och jag förhandlade om pengar till FPU Norrbotten och mot alla odds lyckades sno av honom pengar. Han gnisslade tänder länge för det.

Om jag nu ska fortsätta med grattis så kan väl det vara till Vänsterpartiet som i regionfrågan nu verkar ha hamnat på samma linje som folkpartiet. Intressant att läsa i
någon av artiklarna att de också anser att Norrstyrelsens arbete ska avstanna efter att fas I genomförts. Frågan är om det blir lika lugnt i Vänsterpartiet sen Monica Carlsson och landstingsgruppen konfronterats med det beslutet? Noterar att ingen landstingspolitiker - åtminstone inte känd - sitter med i den nyvalda distrikstsstyrelsen?

Sega datorn förhindrar mig att hinna skriva mer - nu måste jag dra till frukost. Jag ska få besök av en trevlig man nu på förmiddagen så jag måste komma i tid. En partigängare - inte mer spännande än så - fast han är utsocknes så det är inte varje dag vi umgås - även om vi följts åt i partiet under många år.

Två timmars insats

Har varit och gjort en två timmars insats på jobbet. Så mycket jag hann!

Lever just nu i ett tillstånd av insatser på Keno. Brukar köpa en gång i månaden 4 stycken (kanske blir det oftare). 4 blev 3 som blev 5 som blev 4. Och där är jag nu - med 4 nya lotter att lösa ut. Fast man får ju ta pengarna också om man vill. Det skulel bli ett nollsummespel - men såna är ju inge kul.

Var förbi till föräldrarna med lite inhandlade varor både från Kvantum och Apoteket. Mor tittade på bandy och far gymnastikserade på soffan. Det senare mot hans onda rygg.

Nu kan jag undra om jag borde vila en timme - innan ett nytt telefonsammanträde. Dock inte valberedningen denna gång.

Till Anita

Fröding skrev ju någon hymn till Anita - den ljuva - fast jag kommer inte ihåg om den hette Till Anita - säkert något finare. Dock handlar detta om ett budskap till Anita i Gävle. Vi blev inte miljonärer den här gången heller - inte ett nickel ville killen på Kvantum släppa ifrån sig.


Men nästa gång - fast för säkerhetsskull - OM det inte skulle bli så så kan du nu skicka mig hundringen! Eller spara det till jag fyller år så kan du skriva grattis i alla fall.


Fast kanske Anita slutat läsa min blogg?


Generationsgränser?

Har man sett - jag tror den partipolitiska signalen om 50 procent kvinnor på kandidatlistorna fått genomslag även i den allmänna artikelmassan i SvD. Kan möjligen vara en fördom jag ger uttryck för men jag kan inte minnas att SvD ägnat Internationella Kvinnodagen så mycket uppmärksamhet förr. Det kan möjligen också vara ett utslag av att kvinnodagen äntligen börjar ha tvättat boert stämpeln som ett vänsterprojekt - den angår alla kvinnor - och män.

Fast jag hade upp mig på att man avverkade
nio generation på 73 år. Efter att ha tagit del av artikeln förstår jag - var årtionde räknar de som en generation. Fast inte kan jag väl tycka att min kompis Birgit född 52 är den annan generation än jag? Eller Els som är född - 39?

Själv gick jag och sov när jag kom tillbak från frukost. Börjar förstå att det sliter mer än jag vill erkänna att leva med detta att mor är så pass dålig ibland. Hela tiden lever det med - åka till sjukhus eller ej? Det blir en viss anspänning. Men glädjande nog var hon mycket bättre i morse. Och jag har bestämt att hon måste få avgöra själv när det är dags att åka in.


12-kaffet ska ägnas åt att prova kjol och jacka för uppfållning - kusin Kerstin håller i sax och nålar - och jag står "modell". Sen blir det tyvärr inga trevliga aktiviteter utan eftersom jag inte kom mig för att åka till jobbet igår - blir det ett par rimmar idag.


Lugna gatan

Har omvärldsbevakat på nätet - de närmast sörjande tidningarna som jag brukar ta mig igenom. Verkar har varit lugna gatan - inte större sensationer.

Roligast från igår - som jag råkade hamna på -
Wissmans guld. Upplevde prisutdelningen via radion i bilen. Frida Hansdotters silverplats i alpint var ju stor också. Men stackars Anja - jag tycker synd om henne som inte får till det.

Charlotte Kalla stöp över startporten - arrangörsmiss som gjort att hon missade finalen? Jag läste inte färdigt. S som i Söndag betyder ju numer Sovmorgon så jag har inte stigit upp förrän klockan nästan halv sju,

Annars internationella kvinnodagen idag - men hur mycket aktiviteter att välja på som helst. Melodifestivalen manifesterade kvinnodagen på sitt sätt redan i går - med 3 kvinnliga finalister.

Dom pissade tillbaka

Dom pissade tillbak har jag förstått - Luleå hockey fick spö av Frölunda. Jag retar mig fortfarande på att man släpper fram bloggar med sånt språk i Kuriren. Och om klacken - eller ska jag säga svansen - använder sån vokabulär så är det bara tjenligt att de förlorar.

Dagen har varit intensiv som vanligt - täta mms från partikompisarna på riksmötet i Linköping. Lite suger det att jag inte är där - men det är ett val jag själv gjort så det känns lätt och självklart.

Mor har varit riktigt dålig idag - men var mycket bättre nu ikväll. Hon är nedställd till en väldigt låg hjärtverksamhet så minsta störning gör att hon blir helt slut.

Överraskade far med att ha värmt upp bastun riktigt häftigt varm. Så han har fått sig en lördagsbastu.

Själv har jag varit två resor in till stan - var tvungen att avbryta för att kolla hur det var med mor - och då det var lugnt så återvände jag och handlade.

Första resan blev inte alls något jobb - utan en jumper, en blus och en scarves. Och en kofta. Och träffade kompis Märta bland annat.

Ikväll har jag varit upp till kusin Kerstin med ett monster till kjol och jacka som hon ska korta. Använd 1 gång på ett 50 årskalas i Överkalix - Tords - och en nyårsmiddag hos en föredetting. Synd på en dyr dress kan väl bli ett arbetsplagg om Kerstin får ta sig an den.

Nu blir det nog donk på soffan - med telefonen i närheten utifall det rings från föräldrarna.

Ha en skön kväll allihop!

Moderat kvotering?

Hörde faktiskt på radion om att moderaterna numer är för kvotering - minst 50% av kandidaterna på moderaternas listor till nästa val ska vara kvinnor. Och 20 procent ska inte ha haft något uppdrag tidigare - inte ens en ersättarplats i fritidsnämnden - varför man just nu pekar ut det? Kan undra om man kan få ha varit ersättare i hästuttagningsnämnden.

Men det är klart bara 13 kvinniliga full(M)äktigeledamöter i hela Norrbotten så finns det väl anledning till självrannsakan. För att inte tala om moderaterna i Luleå som verkligen toppar -
med 9-0. Nog måste det finnas skäl till der?


Nu har jag gjort lite utbetalningar för mina föräldrars räkning - och resten av förmiddagen ska jag pyssla på lite här hemma. Sen blir det lite inhandling och lite jobb - någon timma bara. Måste sprida ut det så det inte blir så långa pass.


Men kroppen kommer nog snart att få hjälp att må bättre - hörde ljuvligt fågelkvitter i morse - och takdropp.


Det stora som hänt?

Det stora som hänt verkar vara att Janne Josefsson och Liza Marklund grälar - Janne anklagar Liza för att ljuga. Igen som han säger och sätter genast lite mer spänning i det hela.

Inga demonstrationer vid DC-matcherna tack och lov. Men visst borde TV sända - bara för att kompensera att tokvänstern och tokhögern förhindrat publiken att komma och titta. Men det kanske sänds på TV?

Stort måste det vara för Camilla att ha hittat sin biologiska pappa - och nu är hon nere i Egypten och träffar honom tillsammans med sina barn. Spännande att plötsligt få en morfar som bor i Egypten.

Camilla kom jag att tänka på för att hon har namnsdag idag - grattis till dig i Egypten och alla andra Camillor jag känner.

Och jag lyssnar till Da Capo det är stort - inleddes med Sailor. Och nu ska jag segla iväg på frukost.

Saknas: ca 9 970

Det verkar som om det bidde en tumme - 30-talet aktivister - mot förväntade 10 000?

Godnatt!

Sorgligt, Nobbe - och Kuriren!

"Vi pissade på dom" - vilken "härlig" rubrik - Nobbe tillhör också H-läktaren - liksom kommunalrådet Karl Petersen som fortfarande inte tagit avstånd från slagorden "död åt Israel" som skanderades i det demonstrationståg han deltog i.

Jag funderar också likt en av dem som kommenterat inlägget - har inte Kuriren ett ansvar för vad de släpper fram i blogginläggen?

Vart är vi på väg? Det känns som om det är ledarskapskris i samhället!

Vad (S) när vid sitt bröst!

Inte undra på att sossarna har svårt för det här med privata alternativ. De tror förstås att alla better sig som Jan Emanuel Johansson.

Vilket spektakel!

Om dagen började i nattt med kaos - vinterkräksjuka dock inte min - så har den fortsatt i den riktningen. Mina Linköping resenärer började ringa om att flygtaxin inte kom - och efter fadäsen då jag bokat utresan för Yvonne den 4/8 istället för 4/3 - darrade jag ju påmanschetterna.

Men allt har ordnat sig till slut - och nu ska jag dra hemåt.

Nattmangling och namnsdagsbarn

Två partikamrater som mejlade mig efter midnatt - 1.11 kommer jag ihåg. En hade jobbat till dess och aviserade sen ankomst till jobbet - om ens någon idag? Den andre drabbad av vinterkräksjuka och kan inte åka till riksmötet i linköping - med avresa idag. Synd om henne!

Grattis till släktens lilla Ebba som har namnsdag idag - kusin Kerstins första (och enda än så länge) barnbarn. Och grattis till Peter Örns lilla Ebba - som väl är stora damen nu. Ebba och Oskar - bestämt hette dom så?


Avdelning såpor

Ser att Landstingets tvättstrid granskas av experter - för vilken gång i ordningen måste fler än jag fundera på.

Men ser att det finns såpinslag ända sen Berendsen tog över tvätten från landstinget. Tvätteriarbetare hamnade i semesterskuld.

Och nu seglar det upp ännu en såpa - matsåpan. Halverade menyn - de gamlas mat blev för dyr för landstinget. Så nu levererar man bara hälfen mot vad avtalet säger. Den planekonomiska vägen att visa att man minsann är lika billiga och effektiva som privata alternativ?

Till avdelningen såpor kan väl även nyheten om att Michael Jackson ska göra comeback hänföras.

Kan inte förstå att båda tidningarna gömt undan namnsdagsbarnen. Tidigare visste jag alltid vem som skulle grattas då tidningarna var lästa - men så är det inte nu. Men jag återkommer - nu frukost.

Inte batteriets fel

Inte batteriets fel att jag vägde 180 eller vad det nu var- När ajg nu bytte batteri ikväll var det lika illa till jag fann en liten svart knapp som kunde föras mellan Lp och Kg. Fast det var nog illa när jag förde tillbak den till Kg.

Illa var det med Genesys även när jag fick tag i en svensk support. En dam vid namn Terese någonting var den som den 3 mars beordrat nedstängning av vårt mötesnummer. Och nämnda dam var ledig. Men servicen var god - Johanna talade med vederbörandes chef som rätt omgående kopplade in numret igen.

Så ikväll klockan 19 försöker valberedningen igen!

Med rätt att välja?

Igår fick jag en inside information från rättegången i Gällivare - dvs en som fanns på plats i tingssalen och som gav sin bild av mördaren.

Annars försöker jag låta bli att läsa och höra. Fast idag fastnade min blick på rubriken att den anklagade gick ut när
Carolins syster skulle vittna. Han fick välja om han ville lyssna eller gå ut. Förvisso ska humanism och respekt för människovärde upprätthållas men nog kan jag undra med vilken rätt Toni Allden ska vara den som ska få välja - att lyssna eller ej. Det borde väl närmast vara systern som ska välja om hon orkar med att ha honom inne eller ej?

Tragedin fulländas

Hör just på tv att tennismatchen mellan Sverige och Israel indirekt kan stoppas av polisen som kräver att en hög med gatstenar ska forslas bort. Naturligtivis ett rättmätigt krav med tanke på de demonstrationer som ska genomföras.

Det är redan en eftergift för demokratin att matchen spelas utan publik - om den nu skulle tvingas att ställas in - så skulle det vara den fullständiga eftergiften för mörker krafterna.

Riktigt tjenligt skulle det vara om matchen helt sonika flyttades till annan plats så kunde tokdemonstranterna stå där med sina gatstenar - så skulle de än en gång få visa upp sitt rätta ansikte.

Det är vällovligt att demonstrera och manifestera för att även palestinierna som folk ska få sin egen stat. Men så länge demonstranterna stöder organisationer och så kallade partier som har utplånande av Israel på sin agenda är ni inte trovärdiga.

Nu väntar frukosten

Första gången

Något speciellt med första gången - ingen tidning har kommit på morgonen - kvart i fem. Första gången sen jag flyttade hit som jag är ut och vittjar och lådorna är tomma.

En nackdel med denna lägenhet - jag ser inte till brevlådorna när jag sitter vid datorn. Och jag hör inte heller. I förra lägenheten hörde jag dunsen.

SuS ska det vara enligt en kommentar jag fick - Sudnerbyn Sjukhus. Men jag såg någonstans nyligen någon i branschen som skritivt SyS - var kommer jag inte ihåg. Med SuS låter ju logiskt för Sunderby Sjukhus - om det inte krockar med Sundsvalls sjukhus förstås.

I alla fall - alla onda makter verkar vara med mig - igår var det första gången som det inte funkade med mötesrummet på Genesys. Skönt att det var ett telefonmöte med 5 deltagare - har ju hänt att jag haft 20-talet. Fem är hanterbart att ringa upp manuellt och förklara problemet. Lika enkelt var det dock inte att förklara för den glolbala supporten - hamade någonstans i universum med en som talade ungefär lika dålig engelska som jag själv.

Så räddades ytterligare en kväll i arbetets tecken. Nu måste jag gå och spana efter tidningarna.

Ha, ha!

Något ska man skriva för att ni ska veta att jag lever. Och det vet jag - så ha, ha kan vara lika bra som något annat. Det går så bra att jobba så länge jag är igång - idag blev det till klockan 16 - från 10. Och det är för mycket - fast det känner jag inte förrän jag kommer hem och slappnar av.

Och som lök på laxen ska jag ha telefonsammanträde nu klockan 19 - men sen blir det nog en kväll som igår. Donk på soffan och sova.

Men sammantaget en intensiv men bra dag - livet är bra härligt i alla fall fast kroppen värker. Finns det inte någon pensionärsdikt om just det - hur kroppen värker. På tal om mor så ringde faktiskt hennes läkare Peter J - redan innan lunch. En riktigt bra läkare har hon så SyS - som jag tror förkortningen är.

Dagens kungliga nyhet är att det är slut mellan Carl Philip och Emma. Ett initierat reportage i Expressen av en som utger sig för att vara Johan med Carl Philip - samme journalist som spräckte nyheten om kronprinsessans förlovning                                 Ha!

Då hade jag rätt i alla fall - när jag hörde om att landstinget på mer eller mindre administrativ väg förändrat gränsen för högskostnads skyddet sa jag omgående att jag ifrågasatte om landstinget hade den befogenheten. Hade just för mig det som nu framgår i artikeln ( av "parfolket") att det är riksdagen som fattat beslutet.

För en som å sina föräldrars räkning väntar på fyra olika remisser till sjukhuset kan jag bäva för hur mycket administrativ tid det ska stjäla med alla återbetalningar. Far försökte avstå att få tillbak 80 kronor som betalats över frikortsgränsen (vi hade lite bråttom) men se det gick inte - och krånligt var det med ifyllande av blanketter. Och när han väl fick sina 4 "selmor" i handen ville han lämna dem till fika kassan - men se det gick inte för sig heller. Så vi lämnade dem i en insamlingsbössa till Röda Korset.

För övrigt kan jag också undra hur effektivt det är med billigaste medicinen på Apoteket. Själv fick jag stå och svara på frågor och jag ville ta den billigaste eller betala själv. Tre olika mediciner - till ett mer värde av 49 kronor vilket vi betalde för att mor skulle slippa "nya" medicinnamn. Vilket innebar att expediten fick skriva ut nya lappar till burkarna. Står den extra arbetstiden i proportion till vad man känner i mindre läkemedelssubvention?


Sen kan jag undra hur effektiv jag är - för nu måste jag dra till frukost. Jag ska erkänna att jag sovit som en klubbad i 12 timmar. Och ända till klockan 5. Okej då - inte riktigt 12 timmar.


Märkliga signaler!

Visst är det märkliga signaler när en 15-årig pojke döms för brott för att han "nöffat" åt poliser - medan vuxna män - poliser - kan säga "blattejävel" och "apjävel" utan att det blir något av det alls.

I min ungdom skanderades en ramsa: "polis, polis, potatisgris - kom hit och skura morsans spis". Inte vet jag riktigt vad som menades och varifrån det kom. Nog tror jag det kom till polisens öron - men aldrig hörde jag någon som dömdes.

Som advokaten säger i artikeln - dum och olämpligt att nöffa och kalla poliser för grisar - men därifrån till att dömas för ett brott borde steget vara lång.

Och apropå signaler så är det väl så att Metalls uppgörelse om sänkta löner borde förplikta vd:ar och andra bonusnissar att tänka till. Ungefär som de skriver i Kurirens ledare idag.

Fast den här nyheten om vd-lön blir väl snarast ett slag i ansiktet.

Upprörande

Som att försöka lära en som hålle på att drunkna att simma istället för att dra upp vederbörande. Bättre en så kan inte politikernas handfallenhet beskrivas när det gäller hanteringen av en del utvisningsärenden.

I stor politisk enighet har beslutats om att ärenden ska avgöras i domstol och nu står politikerna där och kan inget göra - fast alla inser att att fall efter fall är rena dödstraffet till berörda personer.

Det räcker inte att beklaga och snacka om att lagen ska göras om till sommaren - nu måste det till ett verkställighetsförbud i avvaktan på översynen.

Vem tar ansvaret för vad som händer den här familjen som ska utvisas till Jemen?
Kuriren skriver, NSD skriver och domprosten Peder Jonsson har reagerat föredömligt snabbt - ´hans insändare hänvisar till artikel införd i samma tidning.


Kan bara hoppas att kyrkan tar initiativ till att gömma familjen om det behövs - och att polisen obstruerar - någon form av filibustring är på sin plats - om utvisning verkligen blir aktuell.


Själv kommer jag direkt jag kommer till jobbet skickan länkar till artiklarna till alla våra riksdagsledamöter!

Och Rantakyrö - gruvbasen - ska vara på SVT1 kvart över 7. Jag säger som domprosten i sin insändare - Jag skäms - mer oborstad typ som göder fördomar om norrbotten och norrbottniska män finns nog inte.

Men det blir inget problem för då är jag och äter frukost. Och jag måste rappa på på morgonen - revisorerna kommer idag klockan 09.30.


Glassbilen?

Det man mest längtar efter då man pulsat sig igenom snön till föräldrarna är kanske inte glassbilen. Fast jag brast i skratt när jag hörde signaturmelodin - så någon nytta gör den. Den som glad är...

Fast nog borde det vara ett arbetsmiljöproblem att ta tag i. Först köra en hel sommar som inte inbjöd till särskilt många spontana spring efter glassbilen - och sen en vinter då man har svårt att tro att det någonsin blir sol, sommar, bad och glass igen.

Idag har varit en fantastisk dag egentligen - först orkade jag jobba till strax efter 4 - och första gången i  år som jag greppade snösläden på allvar - och det kändes bara skönt. Nu var det hyfsat lätt snö och kanske bara 15 minuters skottning. Men ändå - tidigare har jag bara velat grina då jag insett att jag inte orkat med ett enda drag egentligen. Och jag borstade bron - något som tidigare i år bara gjort så förtvivlat ont.

Nu kom jag på något - som jag ska berätta sen - det var en riktig aha-upplevelse - kan bara inte vara sant!

Jag är dock jäkligt avundsjuk på Jens med familj  och släkt som i morgon åker till Teneriffa på "sportlov".

Det händer i våra länder

Det händer i våra länder sannerligen inte mycket. Här förbereder vi oss för revision - Bo-Gunnar och Anja dyker upp i morgon klockan halvtio - om de inte snöat in.

Själv har jag inte varit ut från expen sen jag kom klockan 10. En kort paus för lunch - LCHF - metoden är det som gäller nu. Jag tror förkortningen är så men vet inte exakt vad det betyder. Lågkolhydratdiet ska det i alla fall handla om - det kunde man ju en gång i världen - men nu blir det världens överraskningar hur mycket kolhydrater det är i en del mat. Men nu blev det rostbiff till lunch - väldigt gott med potatissallad till exempel - men inte lika gott när det sistnämnda är förbjudet. Men det fick an.

Apropå inget händer så direktrapporterar våra båda lokaltidningar från rättegången i Gällivare. Är det verkligen av allmänintresse att så i detalj få veta hur hon togs avdaga? Själv mår jag illa åt tidningarnas dissikerande - och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att vara anhörig. Har svårt att tro att det är i deras intresse heller. Men det är ju bara vad lilla jag tycker.


Fingertoppskänsla

Klart att det sticke i ögonen - "Dyr skolresa när 50 åker till London" - vilket handlar om vuxna inte elever - visst kan man hålla med om att utvecklingen inte får stanna av för att det är lågkonjunktur - men nog borde sportlovsveckan kunna användas på vettigare sätt än att sprätta  miljoner på att åka till London - så till exempel borde man kunna besöka förskolan Ur och Skur som har samma pedagogik som skolan i London - men Ur och Skur har minsann inte stått högt i kurs inom kommunen.

Som inbiten Sunderbybo - vad avser bosättning har jag bara gjort en kort resa några år över älven- är jag väl inte riktigt rätt person att skriva det - glashus kallas det. Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över Emil Flygares inställning. Han går hellre arbetslös hemma i Kiruna och lever på bidrag från vänner och familj. Tänk Emil - världen utanför Kiruna har också goda saker att tillföra - så att livet i Kiruna till och med blir ännu bättre när du återvänder. Det är väl det här tänket som ger den inskränkta gruvarbetarmentaliteten som bland annat gruvfacksordförande brukar ge uttryck för.

Igår kväll fick jag ett mail från en partivän som såg på programmet Kalla Fakta. "Varje gång Mona Sahlin uttalar sig så ökar aktierna för att alliansregeringen ska få förnyat förtrodende". Ungefär så var budskapet. Utan att ha sett programmet kan jag nog hålla med.

Och lägg därtill om regeringen följer Peter-Jaan Kasks uppmaning på ledarsidan idag, Rensa upp i bonusträsket - då blir det hausse i opinionsmätningar och förhoppningsvis i valet 2010 också! Ledarkrönikan finns garanterat inte ute på nätet än - så jag ids inte söka ens. Men läs den gärna - ger en bra bild av hur tokigt det är - hur vd:ar kan kvittera ut feta bonusar när det går bra år 1 - men hur det sen blir förluster år 2-4 utan att vederbörande vd får några hundår för det.

Surt slut på VM . med bild av Charlotte Kalla - är framsida på B-delen men den har hamnat som näst sista sida i tidningen. Själv läste jag tidningen löpande till jag upptäckte att jag var mitt i en lös bilaga - som var B - fast bakvänd.

Och TT:s skrivregler har tydligen inte nått Fria Ord på Kuriren för Krister Hammarbergh benämns (m) och inte (M). Om det är inledningen på ett uppror mot TT:s nya skrivregler skriver jag genast på. Varför ska de bestämma svenska språket frågar jag igen?

Nu ska jag gå till frukost - och Karin om du läser detta - jag ska jobba till 4 idag - ska hämta kusin Kersin vid  bussen - så jag stressar inte nu på morgonen vilket kan innebär något sen ankomst.

Drömtydning

I natt jag drömde..ja inget stort som fred på jord - utan att jag drabbades av vattenskada. Mitt fantastiskt fina gamla tak i kammaren - som svärdotter Lotta gjorde underverk med - var som en blötlagd spånskiva - svampig, bucklig och eländig. Och det visade sig att en dusch stod på och strilade trots att jag stängt av den - och hur min dusch i andra änden av lägenheten och på samma plan kunde åstadkommit detta förstår jag inte - men det visade sig förstås att det var någon som brutit sig in i huset - borrat ett hål som träffat en vattenledning.

En lättnad hann sprida sig in min kropp - att det inte var jag som sabbat taket - innan jag vaknade.

Men hur var det nu dom sjöng - Euskefurat - en vattenskada och en trasig växellåda - hoppas det inte har någon koppling till det senare. En resa till Paris och man hamnar lik förbannat i Hudiksvall.

Vad månne väntar i natt?

Klarade nattvakten!

Han klarade nattvakten den här gången också. Placering 7714 - tror jag han är ganska nöjd med. Nästan 1½ timme snabbare än förra gången vilket gjorde en moder nervös. Tänkte att nu kommer han att köra så han får kliva av i Oxberg - men det höll ända fram. Och han verkade inte allt för tagen - vilken hans mobil gjorde - hördes väldigt dåligt vilket Jens trodde berodde på blod, svett och tårar i microfonen.

och VM på skidor avslutades inte precis på något ärorikt sätt för Sverige - men det var Norrbotten som var bästa i alla fall - Hellner på en 28:e plats.

Hemskt hur man skriver om Charlotte Kalla - någon Pettersson som jag inte hittar igen nu - kan hoppas man plockat bort det - skriver att hon inte är nog mentalt stark. Vilket svammel - det är ju bara media som skruvar upp förväntningarna till det orimliga. Låt oss glädjas åt hennes kanonsträcka i stafetten som gav oss en bronsmedalj.

Annars har dagen varit bra och känts ganska lång också. Efter tolvkaffet drog jag till jobbet och donade en timme så där. Och sen har jag varit och bistått en kompis med lite kameralt jobb. Och fotograferat en krönikekatt. Malin visade sig för första gången på mycket, mycket länge. Kan undra om det har något med att det är mars idag? Törs dock inte visa henne på bild - kan bli dyrt att publicera foto av en sådan känd dam utan tillstånd.

Nu ska jag luta mig tillbak i soffan - utan att somna. Ska delta vid ett telefonsammaträde kl. 20.00.

Error

Dålig reklam för IBM - är bara Error på vasaloppets hemsida. Tänkte få med dig några jämföresetider från förra året till far på tolvkaffet. Men han får väl nöja sig med att han ialla fall passerat Mångbodarna.

Smågan 09.23.26

och placering 8567. Förväntas till Mångsbodarna 10.31 och i Mora 16.31
 Nr 8326.

Närmast en nyhet

Välbehövlig återhämtning av sömn har det blivit. Till klockan 06.15. En resa runt nättidningarna säger att det närmaste en nyhet jag kommer är att förtroendet för Mona Sahlin är i botten - och det är egentligen ingen nyhet - utan bara en bekräftelse på vad som varit känt länge. Och numer är det oftast Peter Eriksson som uttalar sig när de röd-gröna sagt eller gjort något. Oftast - kanske inte - men extremt ofta i proportion till partiets storlek.

Luleå hockey har vunnit mot Timrå med 3-2 men enligt Kurirens rubriksättning blir "belöningen" en svårt motståndare i slutspelet.

Svårt motståndare är som vanligt tiden för mig så här på morgonen - nu ska jag knalla iväg till frukost - och skriver väl något litet inlägg efter det.

Vem som har namnsdag idag den 1 mars vet jag inte än - men grattis i alla fall.