Missriktad sekretess - igen!

Sånt här är missriktad sekretess - vem är det man skyddar? Vårdcentral i Östra Norrbotten - varför inte tala i klartext. Jag kan inte tänka mig att HSAN:s rapport - som väl är offentlig - talar om en "vårdcentral i östra Norrbotten! Nog måste det väl framgå vilken det är?

Läkaren har ju dessutom en inställning som är värd all respekt! En läkare som tar kritiken på största allvar skulle jag definitivt inte dra mig för att anlita! Alla kan vi göra fel - till och med läkare!

Frågan kvarstår - är det våra medier som lägger sekretess - eller är det HSAN?

Vi vann - vi vann - med 6-3 - inte snällt mot våra vänner "Swärdarna".

Nu är det mer än hög tid att sova.

100101

Första privata räkningen med förefallodag 100101 - fast egentligen fars räkning. Tyckte bara det såg så lustigt ut - 100101!

Luleå leder nere i Ängelholm - med 1-0 mot Rögle.

Ängelholm för tankarna till våra vänner nere i Klippan - Swärds - med nestor Nanny i täten - och numera tre generationer under. Det vanliga adventsbrevet från Gunnel och Kjell anlände idag. Med boken "VÄNSKAP - för evigt". Och visst känns det så. Särskilt när boken inleds med ett citat tillägnat Nanny Svärd: En riktig vän är en som ser dina svagheter och accepterar dem.

Ni som kände "Svärds kan kolla in här
på Pedagogförlaget.

Och 1-1 i Ängelholm - det känns som en hyllning till familjernas vänskap!

Fyra (4) spikar

Är det inte så man brukar säga i tipssystem - "spikar" - dom matcher (eller hästar) som är säkra. Om sanningen ska fram så hade jag bara fyra (4) riktigt säkra svar - men trot eller ej - facit blev 10 rätt av 10 möjliga. Måtte ha varit mycket hos frisören och tandläkaren som någonstans i bakhuvudet hade vilka kreationer som tillhörde vem som så smått gjort "skandal".

"Spikarna" var Audrey Hepurn, Diana, prinsessan Mary och våran egen "sessa" Madeleine. Dock kanske de inte kom i den ordningen.

Har lyssnat på kommunfullmäktige några korta inslag under dagen. Mest häpnandsväckande kom på slutet då så kallade gynnande beslut skulle redovisas. Inte en enda gamling som beviljats äldreboende och som inte fått det! Kan ni tänka er så bra de (S)köter detta. Fast att alla vet att senaste noteringen var 58 i kö (för cirka en vecka sen). Det är bara att konstatera att ni är löm(S)ka. Är det för övrigt inte kommunfullmäktiges ordförande Margareta Bladfors (Eriksson) som är högsta hönset för äldreboendena (eller är det månne hemtjänsten)? Nå i vilket fall som helst borde hon veta bättre än vad som stod i promemorian - någon som såg om hon rodnade?

Så jag kan bara upprepa fars fråga: får jag komma hem till jul? (och med hem menar han ett riktigt äldreboende med hans egna möbler och prylar).

Kanske dags att satsa på lite Vip-loger för de som byggt upp vårt samhälle??

Den 21 september gjorde bedömningen och inte ett enda papper har vi fått - trots att handläggaren ska att det bara skulle ta ett par tre dagar?


PS/jag har alldeles klart för mig hur falskspelet med att gömma kön till äldreboende går till - tro inte annat. Så snart jag orkar ska jag kontakta tillsynsmyndigheten Länstyrelsen. Har förstås inte glömt att BS fick "sparken" för att hon stod på de äldres sida mot kommunalråden. Det var inte bara alkoholtillsynen som låg henne i fatet. Kan undra om hon ersatts av någon mer "kommunalrådsvänlig" typ - kanske därför man så ogenerat kan fuska i spelet?/DS

 


Minus 10

Minus 10 grader idag - och knaster i gräset. Har ställt bilen så att den inte når motorvärmaren men det ska väl klara sig ändå.

Men värre kyla noterar vi i Schweiz - en majoritet - 57 procent - har beslutat om förbud att bygga minareter. Kan låta som ett tokigt byggnadsnämndsbeslut men handlar om att så många vill förhindra andra att utöva sin religion. Man blir mörkrädd! Mest mörkrädd blir jag nästan över att
denna folkomröstning kunnat genomföras utan att den uppmärksammats här hos oss. Då frågar jag mig hur mycke innebörden i den uppmärksammats i Schweiz?

Och ledaren i dagens Kuriren ger mig svaret om "löjets (S)kimmer och (S)prickor" - sossarna har haft distriktsstyrelse i Sunderbyn - och tydligen har Luleå helt annekterat mötet - för trots att det hette "Norrbotten kan bättre" så handlade allt som jag sett om Luleå. Kuriren har det även på nyhetsplats där man kan läsa att Luleå ska få 793 (just det inte 791 eller 802 - utan just 793) jobb eller utbildningsplatser. Rubriksättaren har försökt göra dem lite mindre pinsamma genom att skriva 800 jobb - NSD har gjort dem minst pinsamma genom att genomskåda "lättheten" i budskapet och inte bevaka det alls vad jag förstår.

För övrigt vet ni vad ni har att vänta er "Vi ska ser över skatterna. Fastighetsskatten kan höjas. Den som har höga inkomster kan räkna med att få betala mer" säger Yvonne Stålnacke - enligt Kuriren. Vi vet ju hur fastighetsskatten slog på sossarnas tid - de som drabbades var ju just de med låga inkomster - finns inget skäl att tro att de skulle fixa det bättre om de - vilket gud förbjude - får en chans till.

Och Anders "halvbraskar" väl? Tradiotionslöst av NSD att lyfta Andreas i Namnsdagskrysset. Det är inte om Andreas slaskar som julen braskar!!

Men iaf grattis alla ni som jag känner som heter Anders och Andreas. Westbrandt resp. Rosengren är de jag först kommer ihåg.

Idag ska bli en dag - till och med måndag - bland alla andra. Dock måste jag komma ihåg tandläkaren klockan 15 - som ska vara tandhygienist idag.

Ett löjets (S)kimmer och en (S)pricka

Tänkte mig att skriva på det temat med anledning av den här artikeln i Kuriren.

Men med TV:n i vänster öra och radion i höger och allmänt trött så får det bli i morgonbitti!

"Han jobbar ju inte här"

Något så makalöst får man leta efter - tack och lov. Ingemar Westlund vill gå på presskonferensen på tisdag när polisen ska avslöja turerna runt hustruns död - som han själv var misstänkts för i 5 månader. Och någon pressansvarig inom polisen tycker det är konstigt att Ingemar vill komma - "han jobbar ju inte här".

Själv håller jag på att tagga upp mig för att så småningom sätta ihop en längre essä om hur svensk sjukvård inte fungerar. Om hur det verkligen är som en effektiv fabrik - patienten av bandet - vad som händer sen är det ingen som är intresserad av. Bara apropå makalöst!!

Får bekräftelse gång på gång om hur folkpartiets Trygghetskvitto blir mer och mer rätt. När du lämnat "bandet" ska du veta vad du behandlats för, vad man ändrat i din medicinering (och varför), vem som är din patientansvarige läkare - och framförallt vem du ska kontakta om det inte funkar hemma!

Nu ska jag vila mig!


Inte avslöjad

Här sitter jag ensam..på jobbet. Sen ganska många timmar - brukar bli avslöjad av Thomas för att han ser att jag är uppkopplad på Nubbs - men jag kanske inte har varit uppkopplad hela tiden. Eller så gör Thomas något intressantare än kollar vilka som är på nubbs.

Själv fattar jag inte att det rasat i väg 2,5 timme - för bestämt kom jag hit vid halvett? Har egentligen bara hunnit redovisa iväg landsmötet - å andra sidan är det ett knep och knåp innan alla kvitton är på plats.

Nu ska jag bara jobba en halvtimme till - sen ska jag besöka far.

"Pokerface"

Kalle, 13, år (namnet fingerat) var förra veckan till stadshuset i stan för att orientera sig i samhällskunskap. Fick provsitta de stora politikernas stolor - till och med tjänstestolor och tjänstedatorer. Kalle påstår att det går att spela poker på en sån tjänstedator. Det kan väl ändå inte vara möjligt? Men ingen tvekan om att inte Kalle vet hur pokerspelande går till - måste väl ha varit någon reklam som ramlade in? Eller?

Taggad biståndsartikel

Inte så mycket läsvärt på nätvandringen - men denna om bistånd av Birgitta Ohlson är läsvärd.


Bättre tivoli

Hela Bärigårn inklusive häbret ser ut som ett bättre tivoli. Det lät lite negativit det där - det är inte meningen för det är så vackert när man kommer från postlådan - som jag gjorde strax efter 7. Massor med stjärnor, ljusstakar och slingor. Och Tomten på häbarsbron.

Själv har jag gjort en upptäckt - duntäcken ska inte stoppas i påslakan. SÅ jag har sovit gott utan - sluppit jaga täcket i påslakanet.

Inte mycket verkar ha hänt i världen - halkolyckor är det enda Expressen presterar. Efter denna korta hälsning ska jag vandra vidare på nätttidningarna.

Moster Gunilla ska få svar på sina frågor också under dagen. Det där om haruppfödning i Bertils lagård tyckte jag inte lät riktigt lagligt - men far bekräftade det igår - men gav inga fler detaljer än att det hade gett visst resultat. Kan månne ha varit någon insats efter att harpesten härjat?

Rötmånadshistoria

Om det inte vore så tragiskt - och medfört så mycket mänskligt lidande - skulle det kunna avfärdas som en rötmånadshistoria. En man som suttit anhållen och misstänkt för mord på sin hustru - och 5 månader efter framkommer det att kvinnan attackerats och dödats av en älg. Och mannen fick informationen via ett reportage i tidningen. Hallå!!

Förvisso amatör - men man kan ju undra om inte polisens tekniker borde sett spåren efter älgen? Ofattbart att det kunnat hända.

Ofattbart är det väl inte att jag inte vann en miljon på Keno - men det närmar sig - igår hade jag noll rätt - och det lär ju vara ganska svårt att få det också. iaf på stryktipset.

Håller på att tvätt sängkläder och bädda rent. Måste ju göras någon gång det också. Lite plock och pyssel annars.

Delikatesser

Det bjöds på verkligt god mat - riktigt delikat ska jag säga - på brf Tigerns julfest. Catering från Kalaskulan - som enligt uppgift har ny ägare? Inget fel alls på den gamle ägarens mat - vi har tagit därifrån tidigare också.

Däremot var det inte delikat att äta vildsvin - vilket jag gjorde i Växjö innan jag visste att det var vildsvin. Lite äckelfaktor över det - men det är förstås bara min fördomsfullhet som spelar in. Nu finns lokalproducerat
vildsvin från Jarhois.

Malte har namnsdag och gratuleras.

Gratuleras görs även Rolf Nilsén som fått rätt mot Örnäsets vårdcentral. Två läkare får en erinran medan sjuksköternskorna frias. 

Plannja inte att gratulera - blev överkört av Norrköping enligt Kuriren.

Fria Ord har en sida fast det är lördag - det är vi många som vill ha - inte bara då tryckpressenhavererat. SÅ många människor som komenterar den bristen.

Kul att se att Kirsti är stillgoing - Kirsti är jämnårig med med far - dvs 85.

Alliansregeringen ger resultat - nu trygghetsboenden i Gällivare och Luleå. Något som FP-Luleå för övrigt haft med i sina kommunala program många år.

Förnuftet vinner terräng i Norrbotten - björnen allt mindre populär.

Riktigt vad jag ska göra idag vet jag inte. Dock ska dagen innehålla färdigställande av adventsstöket. Och strukturering av vad som ska göras till veckan - både privat och jobbet. Blir nog en tur till det senare i eftermiddag i samband med besök hos far.

Något ytterligare blogginlägg kommer säkert under förmiddagen.

 


Femetta

Cecilia Malmström förefallet verkligen ha blivit en femetta för Sverige. Vilken portfölj hon fick! Det var faktiskt roligt att höra Mona Sahlins erkännande av henne - vilket jag hörde på radion.

Och själv säger jag som Nicke Grahn i Dorotea angående ersättare som minister för Cecilia. Det måste väl bli antingen Birgitta eller Ohlsson - ganska självklart val - även om det finns många goda kandidater.

Usch - vad våra idella organisationer blivit aggresiva i sin "uppvaktning" - vet inte hur många gånger Rädda Barnen ringt mig - och alltid olämpligt. Ikväll fick de säga varför de ringde. Jo jag hade gett en gåva. Jag tycker det är riktigt skamligt att scanna av gåvor och minnestelegram som skickas i samband med begravningar - för det måste vara där man hittat "gåvan". Så inte nog med att jag ALDRIG gör något bindande avtal per telefon - jag tycker dessutom de klivit över "staketet".

Själv har jag varit till Boden och handlat - hade jag kommit ihåg hur mörkt det var så hade jag gjort ett annat val. Men nu är jag hemma välbehållen. Och ska inta duschen. 18.05 går bussen mot Luleå och Brf Tigerns julfest. Ska bli trevligt att umgås med BH:s barnbarn och barnbarnsbarn Olivia - eller var det Ottilia? Den som inte missar bussen får veta!

Gammeln funkade

Tänk att det är likdant varenda år - problem att få ljusstakarna att funka. Och att hitta lämpliga lampor. Fast mors ljusstake som hon fick av faster Henny i början av 50-talet - den funkade allt med en gång.

Nu fortsätter jag med adventsstöket. Håller på att tvätta lite hos föräldrarna också.

Utvald

Två "solar" vid postlådan - och skymten av en gul tidningsbil redan vid halsju - strax före kanske. Trodde faktiskt inte på det men gick ändå. Och visst - alla tidningar på plats.

Kan tro att det är malmfältsupplagan - som missat tidningståget - som delats här. Upprörd Piteåbo hade ringt radion eftersom man meddelat om NSD och Kurirens försening och att Haparandabladet nog fanns i lådorna redan. Men glömt att nämna "världsbladet" PT. Gladare blev nog inte vederbörande när han/hon fick veta att PT visst skulle tryckas - fast efter NSD och Kuriren.

Smålog gjorde jag när jag läste ledarsidan i Kuriren. GB påstår att "
i Luleå annonserar partiet..." (med syftning på Folkpartiet). Nu talar vi i annonsen om att göra Norrbotten liberalare - men med en ledarskribent som veckopendlar till Uppsala och inte ser mycket mer än Kuriren och Luleå Airport så är väl Luleå lika med Norrbotten. Vi annonserar faktiskt i länets alla dagstidningar! Sen drämmer han till med att spelare i det liberala laget ska anpassa sig till vinande partipiskor och anamma vad partiledningen påbjuder. Du är varmt välkommen till vilket folkpartimöte som helst i länet - det kommer att bevisa dig om motsatsen. Men välj gärna Luleå så att inte din världsbild förändras.

På Luleås Månadsmöte kan Du också få veta att folkpartisterna i Luleå tycker som du - pojkpeng är flum - och man har också varit emot detta i BUN. Men eftersom vi har högt i tak inom Folkpartiet och saknar partipiska så får Camilla Lindberg (FP) från Borlänge - tycka precis tvärtom. Endast häcklad av konservativa ledarskribenter!

Och till skillnad från Kurirens ledarskribent så ser både Camilla och vi andra folkpartister det som ett problem att pojkar i större utsträckning än flickor inte tar till sig undervisningen.

Nu ska jag försöka få fart på stakarna!

Fast grattis till Asta och Astrid först. Ljungberg - Astrid - till exempel.

 


Överkonsumtion?

Om det var förra nattens överkonsumtion av sömn eller den övertrötthet jag kände igårkväll som gjorde att jag inte kunde sova vet jag inte. Men det innebar iaf att jag drog mig till klockan 6 -bonus för att jag ska vara ledig idag. Iaf bara jobba någon timme innan jag ska vara på Brf Tigerns julfest - som jag hoppas börjar klockan 19 (och inte 18?).

Men eländes elände - inga tidningar. Skulle inte skrivit om de "klockrena" tidningarna häromdagen. Men iof var det väl det klockrena tidningsbudet jag åsyftade - tydligen ett stort tryckerihaveri. Inte bara slut klammer idag.

Nu tar jag andra vandringen till postlådorna. Vad är livet utan morgontidningar?

Inte ens ett foto

Inte ens ett foto lyckades jag åstadkomma från SV:s möte med folkparti och centerpolitiker. Anna-Karin Nyman (alla hade svårt med namnet - jag hoppas jag prickade rätt) från centerns riksdagskansli gnuggade oss i arbetsmarknadspolitik - fast begreppet var nog vidare än så - Alliansregeringens arbetslinje. Medskick att reglerna för deltidarbetslösa och A-kassan måste ändras - de strider klart mot arbetslinjen.

Mera medskick - att även individperspektivet måste lyftas i försäkringskassan nya striktare linje. En linje som för övrigt rosades på Previa idag - även om det just lyftes brister vad som gällde enskilda fall - typ (typ - som barnbarnen skriver) de som är multisjuka och gick in i det nya systemet med det i bagaget.

Min egen arbetslinje orkade dock inte ändå fram - lämnade vid kaffet. Ibland måste man komma ihåg hur det gick förra gången - för 15 år sen - då jag inte lyssnade på kroppens signaler.

Nu har vi vunnit mot Färejstad - med 2-0 - så nu ska jag försöka komma till ro. Ska vara ledig i morgon - för att fixa lite advent i föräldrahuset och måhända här hemma också. Riktig naturmossa står i en kasse på bron och väntar på att få pryda adventsljusstaken.

Gråast på 89 år

Gråaste hösten på 89 år - enligt tant Daga för - 20. Iaf den gråaste och tråkigaste hon minns.

Ett brejk i jobbet mellan 10-12 för stöd åt kompis vid myndighetskontakt. Sen jobb. Thomas och jag gick till Johanssons rör efter att ha försökt ringa dig och fått frågan om vi ville till Umeå eller Stockholm. Än värre blev det när vi kom dit - affären stängd - för gott tydligen enligt en postkille som stod utanför.

Så då gick vi och fixade den bärbara datorn till mig - klart - men den kommer först på tisdag.

Nu har jag snabbmellanlandat på jobbet - innan jag ska gå en sväng till far. Bra med Fyren så nära. Sen går jag tillbak till jobbet en stund innan kvällsmöte väntar på Studieförbundet Vuxenskolan - om alliansens arbetsmarknadspolitik.

Ganska lång dag - men jag märker att jag blir mindre trött om den blir uppsaxad i lite olika aktiviteter.

"Det finns inget att oroa sig för"

"Det finns inget att oroa sig för" säger biträdande enhetschefen på veterinärsmedicinska - Ulla Karlsson. Hon menar kopplingen fara för människor att äta griskött med tanke på de hemska larmrapporter som kommit. Men uttalandet känns ändå opassande och osmakligt i sammanhanget.

Vi ska också komma ihåg att Djurrättsalliansens mål inte är att grisarna ska få det bättre utan att det inte ska födas fram några grisar alls. Det ska inte förta värdet av deras avslöjanden - men uttalades klart av en representatn från dom i morgon TV.

Reportaget från Alviksgrisfarm - i dagens Kuriren - kan säkert glädja Marit - där har hon också varit på besök.

Nu ska jag hämta lite synhjälpmedel från Skräddarsvägen och föra tillbak till syncentralen.


HSB blev HSB

Det sägs ju att det i verkligheten är Kurt Wennberg som varit den som styrt och ställt och hållt i tömmarna på  Niska. Och inte oväntat blev det Kurt Wennberg som utsågs till kommunalrådskandidat efter Niska. Så "Han Som Bestämt" - Kurt Wennberg blev "Han Som Bestämmer".

Men det saknas 28 röster!
Enligt Kuriren var det 90 medlemmar - förvissor ca 90 - och i NSD kan man räkna ihop 62 röster.

Kan ju tycka att FP:s modell med först ett provval där alla medlemmarna ges möjlighet att i hemligt val portofritt kan skicka in sin gradering av kandidaterna och därefter inbjuds till medlemsmöte för att ta ställning till listorna är än mer demokratiskt - men jag måste ju lite avundsjukt konstatera att lika medialt är det inte. Men "Piff" och "Puff" (döpta av Linda Ylivainio i Radio Norrbotten) dvs Niska och Bucht har onekligen blivit norrbottens medias älsklingar.

Min hyfsat långa bortavaro från bloggen har två anledningar. "Error" när jag skulle in och skriva vid 17-tiden. Sen måste jag erkänna att jag sovit mest hela tiden. Men så var jag mogen att stiga upp redan kvart över fyra. Ska väl snart tillbak till forna tiders uppstigningstid.

Om inte styvpappan som torterat en 4-åring och misshandlat hans mor får mer än 2 års fängelse är rättssamhället ruttet. Lägsta straffen anges i NSD som sex månader för kränkning och ett års fängelse för misshandel. Jag utgår från att straffet blir betydligt mer än 2 år och att vi snart får publicering av bild - för att ge allmänheten möjlighet att hålla ett öga på den här "gossen" - när han efter många års fängelse kommer ut igen.

Kändisarnas opinionsbildning ger resultat. Verksamhetchefen har inte förstått att divisionschefen varit beredd att tillskjuta mer resurser till psykiatrin i Gällivare - förrän författaren Mikael Niemi slog larm att hans bror drabbades. Tyvärr har långt ifrån alla som drabbas någon berömd författare som anhörig!

Nu är ju tyvärr döva öron ganska vanligt inte bara hos verksamhetschefer - politiker lider rätt ofta av den åkomman. Inte minst inom (S)kolvärlden i luleå. Bergviksskolan ett av otaliga exempel. Heja, Johan.

Linus har namnsdag - ett särskilt grattis till Linus på linjen - tecknad TV-serie från -69.
 


"Gröna liberaler"?

Maud Olofsson talar om "vi gröna liberaler" - kan undra vad Sverker Thorén säger om den "stölden" av det nätverk han är ordförande i sen många, många år?

Förmiddagen har flytt snabbt som vanligt - dock har jag haft ett litet break och varit till polisen. Varför ska jag berätta någon gång senare i livet. Det tål inte publicitet just nu av integritetsskäl.

Strulmorgon

Länge sen sist - men i morse somnade jag faktiskt om - till klockan var kvart i sex. Tidningarna låg ju där i lådan - klockrent. Nu har jag bott här i 1½ år och jag tror det bara är en enda gång jag hämtat och lådan varit tom.

Och Kuriren har klarat häftningen av bilagorna i 2 dagar.

Och som alltid när det börjar illa så fortsätter det ett tag - ett stendött modem tvingade mig att kräla på golvet under skrivbordet. Och faktiskt -  det handlade om två hål i väggen.

Kan undra om Saab affären "räddade" Maud från vidare debatt om vindkraftparken. Senaste jag hörde var att PO Eriksson skulle ha kört över tjänstemännen på länsstyrelsen med någon tillståndsprövning - men jag hittar inget i tidningarna om det? Måste säga att kopplingen till Mauds son tycker jag är fjantig - men det är klart att man kan fundera ändå om det är så klokt att dricka champagne och ingviga sånt som sen ska tillståndsprövas av regeringen. Jmf med om byggnadsnämndens ordförande skulle klippa banden till ett tänkt bostadsområde innan detaljplanen är klar? Förstås helt otänkbart.

Folkpartiet är tydligen ense med polisen - eller tvärtom. Polisförbundet kräver en utredning om att tillåta
brottsprovokation - och det tror jag FP tog redan förra landsmötet. Vid vilka brott det ska kunna användas måste förstås utredas och nogrant prövas. 

"Pjuck" var det länge sen man hörde - om Göran Perssons skor. Roffe skriver. "Pjuck" får mig att tänka på "myggjagare" - nu är det 50-tal igen! Måste nästan googla på "pjuck". Eftersom artikeln om "P-O och Perssons välputsade pjuck hos KGB" - inte finns länkad.

Katarina och Katja gratuleras på namnsdagen.

Att Jenny Eriksson skulle bli kommunalråd i Pajala är väl kvällens högoddsare?

Göran Perssons uttalande om storregioner - dömde ut dem - var väl ingen höjdare för Kent Ögren precis - Karl P har väl redan vänt storregionen ryggen och rusar mot nya djärva mål? Särskilt djärvt var det ju inte av Persson att förordna sammanslagning av små kommuner. Förvisso skulle de bli rika på en sak - avstånd.

För övrigt vill jag sluta med att instämma i GB:s upprop: Spring och panta!

Tefat

Blev förstås pizza till middag - Tefat kallad. Dubbelvikt och en diameter som en stor - säger stor mattallrik. Dåligt samvete förstås sen - även om jag inte åt upp hela.

Sen var Birgit och Sture och hjälpte mig med en del i huset.

Och nu ligger vi under mot Skellefteå med 3-1.

Ser jag framemot

Direktlinje till både rhodos och London - det ser jag framemot.

Det blev snabba ryck med far. Läkaren ringde vid 10-tiden och meddelade att far var klar för "hemgång" om Fyren kunde ta emot honom. Så ringde en sköterska klockan 11 och sa att läkaren från 43:an skulle komma dit halvtolv - så om jag kunde komma - vilket jag kunde. Så nu är det klart var han kan och ska få hjälp om det behövs.

Och efter en rejäl lunchportion för fars räkning - fisk, sås och potatis - så återbördades han till Fyren. Välkomnad av Seja och Ulrika.

Skulle han vila en stund innan 2-kaffet.

Själv är jag tillbak och jobbar sen klockan 13. Klippning klockan 15. Sen drar jag mot Sunderbyn - ska äta middag på Sunderbyrestaurangen - ska faktiskt bjuda Birgit och Sture som hjälpt mig så mycket.

Korpilombolo kan

Nattfestivalen i Korpilombolo - alldeles fantastiskt - men inte kommer jag dit i går heller. Men jag hjälper gärna till att sprida information. Otroligt vad den lokala kraften kan åstadkomma.

Vad det är för "kraft"som styr att annonser om Gåvor mellan makar blivit så frekvent förekommande kan jag undra. Och om varför man måste annonsera om det. Lite kul att se om det är e eller a på gåvomottagaren dvs om det är makan som fått - eller maken. Idag är det till och med en skolkompis till mig som ger sin man (han också skolkompis till mig) en gåva. Nu ser ni - tillbak i tiden mina tankar går - men nu handlar det om skolkompisar på60-tal.

Har inte bestämt mig än om lagt kort ska ligga dvs om jag ska börja jobba lite senare idag. Väntar med spänning på telefon om mitt önskemål om samtal med fars läkare ska beviljas. Fast om jag inte sagt det tidigare så har den delen av vården fungerat klanderfritt - har jag bett om att bli uppringd så har det skett och också inom rimlig tid.

Vad göra med knölen

Har under livet lärt mig hur "knölar" ska tas om hand. Men nu har en för mig ny typ dykt upp: amaryllisknölen. Tant Lilly förärade mig en underbar amaryllis som just nu blommar på tredje stängeln. Men sen är det slut. Till och med amaryllisarnas blomningstid går numer med raketfart.

Och då uppstår frågan - vad göra med knölen? Ska den vila i mörker? Och när ska den isåfall "återuppväckas". Kan tänka att kusin Kerstin kanske vet.

Förtroendeingivande

"Svenska Valutagruppen AB" - låter lite förtroendeingivande med det där "svenska" - det sitter i. För min del hade tankarna gått till något hel- eller halvstatligt. Om jag hade haft några pengar att investera hade jag absolut trott att det var betydligt seriösare än Obol. Sorgligt för alla som blivit lurade.

Dock går mina tankar inte till dem utan till släkt och vänner till de unga personer - syskon - som omkom så tragiskt i frontalkrocken. Tänk för så många människor livet slogs i spillror för lång tid framöver. DET är grymt!

Läste en insändare i NSD som kommenterade den "vadslagning" som förekommit på ett äldreboende i Luleå.  "Så låt mig inte bli gammal och hamna där i dödens väntrum.." skriver signaturen "realist". Och Mattias Hägg undrar i en annan insändare i samma tidning om det verkligen räcker med en tillsägelse - borde det inte fått sparken (Mattias använde något starkare ord än jag). Förvånande att inte PRO funnits med i opinionsbildningen här? Man kan ju fundera om det finns några lojalitetskonflikter? Kanske är lättare att skälla på regeringen än att ta itu med uppenbara mis(S)förhållanden på hemmaplan? Det är livsfarligt med politiskt styrda intresseorganisationer - jmf gärna hur kommunal (S)ålde ut helgtilläggen!

Dags för lite show i kommunpolitiken skriver Göran Lahti i Kuriren apropå valet av nytt kommunalråd i Pajala. Medlemmarna ska få rösta om vilken av de 7 kandidaterna som ska få bli kommunalråd. Om ingen får av dem får mer än 50 procent av rösterna körs en omgång till med de 2 kandidater som fått flest röster. "Det är lite väl amerikaniserat, men en väldigt demokratisk modell" berättar arbetarkommunens ordförande Åke Johdet. Själv kan jag undra hur i friden de valde kommunalråd tidigare? I slutna rum? Det "amerikaniserade" förfarandet är väl den enda demokratiska metod som finns?

Nå Gudrun och Rune har namnsdag. Första tanke är mina skolkamrater Larsson och Lundberg. GRATTIS båda två. Märker att jag allt oftare hamnar tillbak dit i tankarna  - till 50-talet. Ett säkert ålderstecken?

Just nu är jag lite ambivalent om hur min dag ska te sig - har ju förvarnat om att jag förlägger min arbetstid till eftermiddag idag. Men nu blev det ju inget vårdplaneringssamtal. Måhända ska jag ändå ha beredskap att hämta hem (Fyren) idag? Tiden får utvisa.
Tårögd

Har varit upp till 46:an ikväll - mammas avdelning. Med en fräsch konstgjord cerisfärgad begonia (tror jag det heter) och en  slant till deras trivselkassa.

När mor dog hade de en fin hemvävd pläd som de bredde över hennes bädd. Den minns jag faktiskt inte hur de finansierat. Inga-Lill berättade att köket var fantastiskt på att ordna något extra om det var någon svårt sjuk som hade bemärkelsedag.

Dom skulle gärna vilja kunna köpa några extra fina kaffekoppar att duka med vid sådana tillfällen. Fina  dukar hade vännen Kristina (i personalen) virkat.  Jag är alldelse säker på att mor skulle vilja bidra till att detta - koppar och annat fint -  blir verklighet. Jag kände att hon - mor - viskade mig i örat där jag stod vid bankomaten; var inte snål!

Var lite rädd att inte träffa någon jag kände så väl - men tassade fram till tavlan och konstaterade att Monica jobbade. Och många fler som jag känner väl.

Vi kramades - Monica och jag. Men då blev jag nästan "rädd" att träffa för många jag kände - så jag sjappade ganska fort. Blir tårögd av tacksamhet för all denna underbara personal.

Det finns många än som jag måste och vill visa min tacksamhet för deras stöd. "Flickorna" i hemtjänsten  inkluderande "åkerspökena", tanter (i min ålder) och också de (alldeles för få) pojkar/män som funnits där måste också få veta att de betytt något alldeles särskilt. Men hur jag ska "fånga" dem vet jag inte än.

Far har jag också besökt en gång till idag - till synes ser han ut att må riktigt bra. Men kommunikationen med personalen är inte vad den borde vara - ingen kritik - men se mig gärna som en resurs? Jag inbillar mig att denna avdelning har fler platser än många andra - och därmed mycket personal - det känns som om det blir mer anonymt.

Rätt intressant iaf hur jag själv tänker. Kirurgen - "blodiga knivar" - men mycket kirurgiska ingrepp  (det flesta?) sker ju nu utan att skära om jag förstått det rätt. Jag var ju först frågande till att det var kirurger som skulle göra ingreppet på far.

Men nu måste jag sluta sitta här och filosofera. Har ett antal samtal som måste ringas - både privat och i jobbet.

En "bricka" i spelet

Jaha, nu ska det inte vara något vårdplaneringssamtal i morgon. Bara ett konstaterande från en sjuksköterska. Dom skulle tala med distriktssköterskan via telefon. Jag skulle inte behöva offra tid för att komma. Nå nu är det inget offer för mig att ställa upp för min far och jag fick ju upplysa om att distriktssköterskan nog inte var rätt person eftersom far har plats på Fyren. Ja - men de måste ju kolla om kommunen var beredd att ta emot honom - visst.

Kanske jag borde på tala med en läkare också när far nu skall skrivas ut? Jodå hon skulle framföra önskemålet. Önskemålet - ibland får man hålla i sig!!

Ganska intressant hur kulturerna är olika på de olika avdelningarna. Jag säger inte att 53:an är sämre på något vis - absolut inte -  men annorlunda. Alla är annorlunda. Bara synd att det på en enda avdelning (vi har varit på många olika) har förekommit att jag direkt vid inskrivning fick en kontaktsköterska. Så borde det vara överallt!

Så man hade någon att vända sig till när man känner sig som en bricka i spelet.

Så borde man väl också snabbt - åtminstone vad gäller 86 åringar - kolla ADL-status. Enklast så skulle man göra det genom ett samtal med anhöriga.

Träffade en av "änglarna" från 46:an som ropade fast mig och undrade hur jag hade det. Gulligt!

Ja annars så jobbade jag till halvett. Thomas fick skjuts till Stadshuset - för träff med revisorerna tror jag det var. Besök hos far som ni förstår. Nu hemma och har ringt några banker om uppgifter för bouppteckningen. Nu vet jag inte riktigt vilka ärenden jag ska prioritera.

Chanserat

Bara saknade ord när jag fick slita som en galning för att dela A och B bilagan - idag igen. Numer finns inte ens en liten ursäkt. Jag talar förstås om Kuriren. Verkar som om Kuriren skrivit ett dåligt avtal angående tryckningen. NSD:s sportbilaga ligger fint och separat häftad - medans Kurirens båda bilagor sitter hophäftade som vore den en tidning. Skärpning!! Chanserat är ordet


Klemens har namnsdag - ensammen. 2005 fanns det 505 personer som bar namnet inkluderade de som stavar Clemens. Det kan iaf inte vara trängseln som avgör om namnen ståtar ensamma elle ej.

Vaccineringen engagerar - dagens Fria Ord tillägnas helt detta "embarmliga vaccinerande". Och nog vill jag hålla med Birgitta Wikström om att man utifrån hur vaccineringen skötts kan undra hur god beredskapen är - både primärkommunens och landstingets. Hur beter sig riskgrupper som inte orkar stå i kö. Och varför inte ett system med kölappar? Det är faktiskt hela fyra (4) insändare i ämnet i Kuriren; ...men patienterna då? - Jag skäms över Luleå - Skrämmande förolämpning plus den av Birgitta Wikström förstås.

Snöglopp idag - och insikten om att det är första advent nästa helg får stresshormonerna att rusa. Så det får bli färdigbloggat för denna gång. Vanlig arbetsdag idag.

Ann-Caroline!

Mötte hjältarna - våra landsmötesombud -  på Kallax - (inte Luleå flygplats - då hellre Linnéairport). Planet landade till och med 5 minuter före utsatt tid. Men då visade det sig att avlastarna hade fikarast - det tog minst 20 minuter innan bandet började röra på sig.

Och Jens väska var den absolut sista som kom.

Vi skickade Åse mot Arjeplog. Och Eino mot Lovikka - med mellanlandning i Gäddvik för långkalsongpåtagning. Gerd hade en plats i taxibil 35.

Väl hemkommen möttes jag av Da Capo - och "Ann-Caroline" - öppna din dörr? Nostalgi!!

Hjältar? - ja visst - det har nog aldrig tidigare hänt att våra ombud kommit hem med 1 ledamot i partistyrelsen, 1 i dechargeutskottet och 1 i valberedningen.

Men blixthalka var det - kör försiktigt!

Och välkommen hem - eftertruppen också - Carola som stiger av i Luleå - 22.30 -  och Anne som dimper ner i Kiruna 1 timme senare.


Bäst i klassen

Bäst i klassen blev jag - iaf 7 rätt av 7 möjliga. Men allt annat hade väl varit skamligt. Kul att se var folk hade missat mest. Men det var iaf ett par tre hundra förutom mig som hade 7 rätt. Dock var det 2 356 stycken som inte hade 7 rätt.

Testa du också!

Vi gratulerar Thomas som blivit invald i partiets valberedning. Första uppdraget lär väl bli att utse efterträdare som vice ordförande när Cecilia blir kommissionär?

Och vårat gäng landar ungefär nu på Arlanda. Avfärden från Växjö blev en halvtimme försenad pga en krånglande startmotor. Ryktet påstod att Erik Ullenhag försökte få hjälpa till så jag kunde befarat värr. Nej - det var nog bara Jens som skojade då han ringde från det kalla planet.

Nu ska jag snart starta min färd mot Kallax. Ska ha Åses bil - och sen ska Jens skjutsa hem mig. Ska inhandla någon banan och en dricka att skicka med Åse. Stackarn har ju 25 mil att köra. Fast Eino ligger inte långt efter med sina 22 till Lovikka.

 


Bäst i klassen

Bäst i klassen blev jag - iaf 7 rätt av 7 möjliga. Men allt annat hade väl varit skamligt. Kul att se var folk hade missat mest. Men det var iaf ett par tre hundra förutom mig som hade 7 rätt. Dock var det 2 356 stycken som inte hade 7 rätt.

Testa du också!

Vi gratulerar Thomas som blivit invald i partiets valberedning. Första uppdraget lär väl bli att utse efterträdare som vice ordförande när Cecilia blir kommissionär?

Och vårat gäng landar ungefär nu på Arlanda. Avfärden från Växjö blev en halvtimme försenad pga en krånglande startmotor. Ryktet påstod att Erik Ullenhag försökte få hjälpa till så jag kunde befarat värr. Nej - det var nog bara Jens som skojade då han ringde från det kalla planet.

Nu ska jag snart starta min färd mot Kallax. Ska ha Åses bil - och sen ska Jens skjutsa hem mig. Ska inhandla någon banan och en dricka att skicka med Åse. Stackarn har ju 25 mil att köra. Fast Eino ligger inte långt efter med sina 22 till Lovikka.

 


Läkemedelsansvariga läkare - JA TACK!

Intressant artikel i SvD tor jag det är. Riktigt hur debattörerna tänkt sig utformingen vet jag inte. Själv inbillar jag mig att det skulle räcka långt om man skrev in saker och ting i journalerna. Och inte som nu att man vid varje besökt på akuten ska upprepa svar på samma frågor som man gjort massor med gånger tidigare. Enkelt skulle ju också vara att varje ändring av medicinering ploppade ned hos ens husläkare med en motivering till varför. Så att det inte kan ske som med far - att en utskrivande läkare bara utanvidare plockade en medicin som både patient och behandlande läkare varit sams om. Och inte går det att få veta om det bara var ett misstag eller om det var en missriktad insats att minska medcinförskrivningen till äldre?

Tyvärr så bröt nu SVT24 sändningen från Växjö och återkommer först om en timme.

Skämmigt, Luleå!

Tack NSD för artikeln - den har gett genljud i alla våra stora tidningar - här SvD.

Det räcker nog inte att ta upp detta på socialnämndens sammanträde på måndag - här behövs större, långsiktigare och strukturella förändringar. Koppla till detta och de splittringar av arbetslag som tyvärr inte är ovanligt i Luleå kommun. Och den rädsla som börjar sprida sig - att vara obekväm.

Det är så himla tråkigt för alla de 99 procent - som man brukar uttrycka det - som gör allt för gamlingarna och stöttar oss anhöriga. Dessa fantastiska vardagshjältar!

Nu har jag lyssnat till Nyamko - mammas favorit folkpartist för övrigt - hon är också fantastisk.

Nu ramlar dom in!

Nu ramlar ombuden in till sista dagens förhandlingar vid landsmötet. Våra är kämpar - Anne var upp och hade inlägg om Norrbottniabanan strax före 4 i morse.

Här kan ni se
live från landsmötet - och just nu kör även SVT24 igång.

Jag är också igång sen någon timme. Hunnit notera att Obama flyttat fram positionerna för en sjukvårdsreform i USA - vilket ett dussintal presidenter före honom misslyckats med. Dvs att genomföra den - och det är ju inte riktigt klart än.

Socialister i Sverige - som inte håller USA:s flagga så högt - brukar ofta lyfta det faktum att massor av människor i USA står utan sjukförsäkring. Märkligt att inte samma människor ser "bjälken" hos oss själva - här står en miljon människor utan försäkring mot arbetslöshet. Obligatorisk a-kassa har säkert diskuterats på landsmötet - och där står vi säkert fast vid vår urgamla uppfattning om en obligatorisk a-kassa ska införas. Märkligt att sossar och moderater här mötts i sitt motstånd - säkerligen med olika argument.

Missionskyrkan fegar om samkönade äktenskap - det har jag också hunnit notera. De överlåter det till den lokala nivån. Fem reservanter - men vad de egentligen vill framgick iaf inte av SVT24.

KOL är en dold sjukdom med mycket större utbredning än vad som varit känt har några forskare kommit fram till. Jag har själv märkt ett ökat intresse bland sjukvårdspersonal angående KOL - de har frågat om både mor och fars rökvanor. Om jag minns rätt så handlade det om att syrgas inte skulle ges - eller iaf i annan omfattning - om det fanns KOL med i bilden.

Nu hör jag vännen Jonas Andersson - ordförande på landsmötet - i stereo - både via webben och via SVT24. Skicklig som rackarn att svinga klubban både effektivt och varvat med roliga kommentarer som håller ombuden vakna.

Och just nu valdes Carola Larsson in i det mäktiga dechargeutskottet. Grattis!

"Bara" tvåa

Dubbelt svenskt på prispallen i Norge. Haag och Kalla - eller Kalla och Haag kanske man ska skriva. Fast jag måste banna tidningarnas upphaussande av kalla - nästan så man kände "bara" två.

Nu har jag inte sett loppet - bara sett resultatet i
Expressen - eller var det DN?

Har varit och hälsat på far. Han mår väl hyfsat bra - men ovanligt trött - så trött han brukar vara när man gett något lugnande som inte passar honom Med mina erfarenheter i bagaget så måste jag ringa ikväll och kolla att ingen välvillig doktor satt in något.

Nu ska jag fara en sväng till jobbet - men jag har lite svårt att slita mig från SVT24. Men jag får väl kolla med Thomas om det är något spännande - pläderingar till exempel.

Ärliga - och slarviga - folkpartister

Det blev tomt i händerna när resväskan var lastad i taxin. Handväskan!! Rusade in i konserthuset - så att vakterna höll på att hugga mig. Räddade mig från det genom att slita upp kappan och visa namnbrickan.

Visst stod väskan kvar i sin prydno på bänken vid kapprummet - och där hade den stått säkert en halvtimme medan jag pratade med partikamrater utanför ingången i väntan på taxin.

Det hade blivit svårt att ta sig hem utan leg och pengar - även om jag med mitt sifferminne naturligtvis kunde mitt referensnummer på flygbiljetten.


Onödig glorifiering?

Polisen möter Black Cobra med Operation Serum? Låt mig ändå först berömma och gratulera polisen till ett bra jobb.

Men kan ändå undra om det är rätt att svara ned "operation serum" contra Black Cobra. Får mig att tänka på någon pojkdeckare.

Själv fastnar jag förstås vid TV:n och FP:s landsmöte. Skulle just ringa mina ombud och fråga när pläderingarna skulle göras - så ringde Jens. Verkar dock som om man snuvare mig på det roligaste - pläderingarna - för det blev inte ett enda motförslag till valberedningen.

Men snälla mötesledningen stryk inte pläderingarna ändå - det brukar vara riktigt roligt!

Lars, Roland och Helga

Lars, Roland och Helga gratuleras idag. Ja Olga med för den delen. Leijonborg som fyllerå 60 idag - liksom Sundström. Min barndoms "tant Helga" skulle haft namnsdag. Liksom "sparven från Minsk" - såg jag någon lite notis om att hon fyllde 54? Kan väl inte vara möjligt - jag måtte ha läst fel?

Vilken soppa det blivit runt Maud och Vattenfall. Dom här debatterna om vem som sagt vad till vem och när uppfattas lätt som rena sandlådedebatterna.

Nu börjar utsändningen från Folkpartiets landsmöte - ska värvas lite lite röj. Och efter 12 då blir det besök hos far som är kvar på sjukhuset. Enligt rapport av kusin Kerstin så mår han bra.

MAX - i soporna

Hemma igen - underbart. Underbart har det också varit att vara i Växjö - och med Studieförbundet Vuxenskolan. Bortsett från att de försökte få mig att äta vildsvin. Nej tack.

Men nästan värre ikväll på Arlanda. Längtade efter en MAX-hamburgare. "Vi grillar när ni beställer" - glöm det - hamburgarna ligger i värmeboxar och brödet rostas inte som här hemma. Som McDonalds fast sämre!

"Cheeseburgare med bara salt, peppar och lök" - så glömmer de alltid osten. Trodde att det var vi norrlänningar som var trögtänkta - men ...

Nu är det tredje gången jag provar - minst - och verkligen ingen höjdare. Kastade halva i soporna!!

Fast de hade fått utmärkelse som en av de tre bästa flygplatsmatställena i världen i någon test.

Vilken möjlighet för MAX-Luleå och LFV (Luftfartsverket)!

Själv känner jag mig som tomaten som gick över gatan - blev överkörd - och hälsades av herr Gurka - med tilltalet "hej ketchup". Dvs egentligen sprängfylld av alla underbara möten jag hade under de nästan 3 timmar jag vistades på Konserthuset i Växjö och folkpartiets landsmöte!

Nu ska jag inte ringa till mina landsmötesombud och höra hur middagen har varit - utan lägga mig att sova.


Växjö nästa!

Hej då - lev och må!

Turen har vänt

Ny garagedörr - gamla låset kvar. Inte gått att låsa på de senaste 25 åren. Och var är nyckeln? Att far skulle slängt den är förstås fullständigt uteslutet.

Och vad tror ni - första nyckeln jag provar från en "slaskknippa" med säkert 40 nycklar - det är den enda rätta och nu är garagedörren låst!!

Har varit och hälsat på far - upp med hans plåster (vilket är en medicin som inte fanns på Ava). Han såg pigg och fräsch ut - hade fått K-vitamin i går för att blodet bättre ska koagulera. Så kanske undersökningen/ingreppet blir redan idag. Ett ingrepp som går ut på att leda gallflödet förbi förträngningen.

Nu ska jag strax starta resan mot jobbet och en snabbvisit där.

 


Ljus i mörkret

Gårdagen lägger jag till handlingarna. Se förra inlägget. Som ett PS till det kan läggas att det var något strul med bredbandet i gårkväll, jag fick inte tag i de personer jag skulle ha tag i, mängder av inkommande telefon som åt upp hela kvällen. Det var iof väldigt trevliga kontakter - men ändå så sitter jag nu här med rejält med tidsbrist.

Gårdagens höjd- och ljuspunkt var dock sms:et om att
Cecilia blir kommissionär.

Borde förstås söka fler ljuspunkter även i dagens tidningar - men fastnar vid mörkret. "Anledning till lycka - mitt i helvetesnovember" - Roffes krönika som numer heter "roffes hörna". Troligen inte länkbar - men läsvärd.

Mera mörker - världsarvet hotat. På grund av ett av de många muntliga löften som i strid med bestämmelser utdelats av  fd stadsarkitekten Bo Larsson. Han finns väl kvar fast han är fd - kan hoppas han fått "munkavlen" på.

Julmust på glasflaska - ett måste för julen. Ytterligare mörker mitt i "helvetesnovember" att vi enligt NSD får säga farväl till den.

Nu måste jag sätta igång med både det ena och det andra. Ska jobba hemifrån i stort sett hela förmiddagen. Det mesta som ska göras ligger ju i burken så egentligen inget problem. Bädda upp säng och fixa nycklar till Åse som ska övernatta här fvb till landsmötet. Sen ska jag möte länsservice 8.15 som ska hämta tillbak en del hjälpmedel som mor haft. Måste hinna en repa till far också.

Och 13.55 kommer flygtaxin - då blir det inget bloggande förrän sen fredagkväll.

Herren prövar blott...?

OCH HELT PLÖTSLIGT HADE DET DYKT UPP INLÄGGET SOM FÖRSVANN FÖR MIG IGÅR. HÅLL TILL GODO!Kan man ju börja fundera över - Herren prövar blott han ej förskjuter..???

Först höll jag på att glömma att jag skulle bistå min kompis. Och väl där så visade det sig att kompisens arbetsgivare hade lämnat återbud - men vare de eller andra parter hade kommit ihåg att underrätta "värden". Så där stod vi med lång näsa.

Och när jag trodde faran var över - att det inte skulle bli någon akutröntgen för far så ringde Ann-Helen. Remiss var skickad - så det var bara att lämna det jag hade för händerna och åka iväg.

Väl på akuten så visade det sig att far inte primärt skulle på röntgen utan skulle träffa en kirugläkare på akuten. Och allt flöt väl på som det skulle - men klockan var i alla fall halvfem innan jag fick lämna sjukhuset - utan far.

Visade sig att han har en tumör (ond eller god vet vi inte än) som blockerar gallgången. Så nu ska det först få ner fars PK-värde så att inte blödningsrisken är för stor. Med K-vitamin tycks jag minnas - finns det en K-vitamin? Det skulle ta någon dag och sen skulle de gå ned med någon form av gastroskopi och sätta någon plaströr som ska leda förbi gallvätskan.

Lite väl mycket nu - men i en av telefonpauserna fick jag iaf det glädjande beskedet om Cecilia Malmströms utnämning. Bra jobbat, Reinfeldt!

Usch och fy!

Tappade just ett långt inlägg jag skrivit - den här dagen är inte min. Jag återkommer ikväll.

Patricia - en klok kvinna!

Den fjärde åldern - har hon skrivit nu Patricia Tudor-Sandahl. Förvisso fick jag veta att jag befinner mig i den tredje åldern - mellan 55-70 - det har hon också skrivit en bok om. Men jag har faktiskt läst en annan bok av henne - och jag minns att den var helt fantastisk - men jag har inte en susning just nu vad den handlade om. Kan undra om det var en slump att jag bara för en stund sen började fundera om jag inte skulle ta ett beslut om att göra mig av med alla böcker som bara står (ömsom ligger) där i bokhyllan. Nu måste jag ju så snart som möjligt söka efter hennes tidigare bok.

Var det ett järtecken - att jag inte ska göra mig av med mina böcker?

Hungrig i mun eller mage?

Nu kommer en medicin för oss som är mer hungrig i mun än i magen. Matbegär kallar man det här - och ska egentligen inte skojas om -  det handlar förstås om allvarligare saker än mitt tröstätande. Fast jag brukar säga att jag sällan är hungrig i magen - men ständigt hungrig i mun efter "godis" av olika slag.

Och i riskzonen är man - bara spegla sig i den här bilden.

Annika Östberg gratuleras till sitt tidsbestämda straff - kan vara frigiven om 1,5 år. Men det finns de som anser att återfallsrisken är stor - jag väntar ivrigt att det inslaget ska komma på morgonnyheterna - vilket aviserats.

Annars gratulerar jag Naemi och Naima idag. Min biologiska farmor hette Naemi - så grattis i din himmel. Och så Naeimi i Arjeplog med den något annorlunda stavningen. Och Naima som jobbade på kommunen tidigare - Fägnell - en respektfull dam med ordning och reda som var mig till stor hjälp som ny i politiken.

Kan också gratulera Kurirens ledarskribent vars åsikt i regionfrågan nu äntligen börjar få konturer.  "Ett statligt ansvar för sjukvården med olika vårdaktörer däremot..". Jag blir ju inte mindra glad av att han ansluter sig till FP Norrbottens linje!

Annars kan jag bara instämma - gråta - med de regn som duggade från himlen. SÅ trist att all snö är borta. Men ajg (jag) borde ju vant mig - så här är det varje år - och inget att göra åt.

Däremot oroar det mig att jag hur många gånger som helst skriver "ajg" och "ahr" istället för "jag" och "har". Någon form av hjärnblödning i fingrarna?

Idag blir det jobb i "moduler" - först 1,5 timme. Sen ska jag bistå en kompis i myndighetskontakter. Tillbak till jobbet - och det blir nog försök till en lite längre dag idag - blir ju borta onsdag em till fredagkväll.

"Hårta var arioks"

Har jag skrivit det förr?

Ett av mina favorituttryck som faktiskt kommer från en verklig familj här i Sunderbyn. Ska inte avslöja vilken. Ni har förmodligen svårt att förstå vad det betyder - möjligen beroende på att jag är än sämre att skriva på bondska än jag är på att tala det.

Men översatt betyder det "hälften var arg oxe". Och då måste man ju översätta vidare - vad betyder "arioks" = arg oxe = tjurskalle (på svenska).

Hälften var tjurskalle!

Och varför tankar på "hårta var arioks" - jo precis så var blev det - när
mina favoriter möttes - 1-1.

Fast mest går tankarna till allt jag glömt fråga mor om - tex vad hette hon som beklagade sorgen idag - vid Kvantums charkdisk - jag vet att hon hade något med väveri att göra. Och så bodde hon en gång i tiden vid det som vi kallar "ploghuset" - på gamla Sunderby-Gammelstadsvägen.

Grattis, Luleå Kommun!

Anne Karlenius ny kommunchef - bara att gratulera kommunen till ett gott val! Ett starkt ledarskap på ett vänligt och bestämt sätt. Hoppas jag inte härmade Karl Petersens ord nu? Och att jag länkade rätt - så det inte blev om en rattfylleriincident som jag också var in och kikade på. Men isåfall hinner jag ändra innan ni märker något.

Förnuftet har segrat!

Äntligen - LO inser att lärlingssystemet är BRA. Förnuftet har segrat.

Vi får hoppas att förnuftet segrar även i regionfrågan - att Norrstyrelsen nu avvecklas och att det blir slut på det pengaslösandet. Motion till landstinget från 4 partier. Kan undra när KD ska hoppa på vagnen?

Nu börjar denna arbetsdag vara till ända. Har varit både ett och annat. Ska åka och hälsa på far och sedan hem mot Sunderbyn. Fast det dröjer nog någon liten stund till.

Den omvända nationalismen

Fick tips från en vän om denna artikel av Herman Lindqvist - om den omvända nationalismen. Om att vi är den enda nation där man kan nedgradera sin egen kultur med uttryck som "du är så härligt osvensk".

Herman påstår att dessa "svenskförnekare" skulle vara vanligast förekommande på vänsterkanten och bland socialliberaler. Fast sen skriver han att det är så vanligt att det kan kallas ett nationaldrag. Och tyvärr är det nog så. Och även här är sanningen att du måste älska dig själv (tycka om dig själv, ha självkänsla) för att kunna älska andra.

Andra gången gillt

Tänkte det faktiskt - nog har väl Eva och Efva varit gifta länge. Och 16 år var det - av registrerat partnerskap - men nu har de gift sig på "rikt". Grattis!

Egentligen gick jag in för att kolla på den här rubriken om Vattenfall. Nu är sossarna i gång och skäller som bandhundar. Men vilket ansvar har dom (s)om tillåtit Vattenfall och tjorva på med både kol och kärnkraft utanför Sverige?

Jag vet att dom trycks på samma ställe - Kuriren och NSD. Ändå känns Kuriren fortfarande fysiskt mycket tunnare. För att inte tala om mentalt. Naturligtvis inget vetenskapligt men oj så många kommentarer jag får om hur dålig Kuriren blivit. Intresset för dialog med läsarna har reducerats med 50% - Fria Ord bara 3 dagar i veckan - och inte kompenserat med något annat. En förberedelse för det kommande avskedet? Ska vi tippa att Kuriren "tippar" in i NSD inom 1 år?

Leopold har namansdag igår - är inte det slöseri med en egen dag för Leopold så länge många mer frekventa namn saknas i namnsdagslistan. Dock idag stort GRATTIS till Viveka Nordlund på namnsdagen.

Slutligen måste jag instämma i Mikael Niemis svidande kritik mot den psykiatriska vården i Gällivare. Här ska människor som i grunden har det nog svårt straffas ytterligare genom att tappa körkortet. Och inte för att de gjort något dumt utan för att verksamhetschefen uppenbarligen inte klarar sitt uppdrag.

Kalla till glädje förstås - såg henne på Sportspegeln i gårkväll.

Idag ska bli en rejäl arbetsdag - jobbar så länge kroppen orkar. Känner att det är mycket småkrafs som ska bort för att inte stjäla energi.
Jmf korvgubben Tommy

Märkligt att polisen inte kan ingripa om man står och säljer tidningar. Korvgubben Tommy kunde man minsann lägga käppar i hjulet för.

Frågan är om dessa "gossar" från Svenska Motståndsrörelsen verkligen hade tillstånd? Förefaller inte så eftersom man "tipsades" om att röra på sig. Då behövs nämligen inget tillstånd.

Har varit och hälsat på far och varit till jobbet en sväng. Nu är jag hemma och har laddat den sista tvättmaskinen.

Myhrer i topp

Har tjuvkikat i förbigående på utförsåkningen. Myhrer i topp - men jag tror knappt någon annan svensk gick vidare till andra åket? I alla fall inte Jens B vars åk jag såg.

Expressen valde att skildra Svanbergs skilsmässa istället. Fast minuten efter att jag hämtat länken från Aftonbladet hade även Expressen stuvat om -  fattat att Myhrer hade skrällt.

Nu är det också stuvat om en hel del här hemma - fast många gömda högar som måste tas itu med senare. Tredje maskinen tvätt på G. Tror att jag ska ta mig en timme i föräldrahuset och tömma skafferiet. Finns nog en del utgånget mjöl och sånt som inte bör stå kvar. Kan bli bredkäftade plattbaggar eller vad dom nu kan heta - dom små krypen som kan bli i gammalt mjöl.

Sen blir det besök hos far. Och en sväng (liten sådan) till jobbet för att packa upp från helgens konferens.

Klubbad

Ja som klubbad har jag sovit till klockan 5 i morse. Sen tog jag 1 timme på mig att dra mig - så himla bra med telefonlarmet som påminner var 10 minut under en hel timme tror jag. Jag hinner precis somna till mellan larmen - skönt.

Hämtat DN till Kerstin - och sopat bron. Förvisso ingår brosopning säkert i hyran - men uppfostran sitter i. Man kan inte sätta spår i snön utan att sopa av - det är inlärt sen barnsben. Och dessutom ingår lån av spikmatta i hyran - utifall ryggen tar stryk.

Stryk tar regeringsalliansen fortfarande av oppositionen. Idag är det
Sifo som håller i "riset" - men skillnanden känns i allra högsta grad övervinnelig. C och KD alltför nära spärren - men borgerliga väljare känner väl också till kamrat 4-procent?

Anja körde ur - men är nöjd ändå. Simmarflickorna hade framgång. HT bandy höll mot ett tag men förlorade sen mot Västerså med 10-5. Fotbollsgalan i länet har delat ut mängder med utmärkelser. Och i Älvsbyn har det varit en stökig natt vid Hotell Polar. Skönt att det inte var natten före iaf.

Nu ska ska det bli städa av.

 


"Rajsen"

"Rajsen" låter smarrigare än "riisen" - men det stavas faktiskt Riesen.

Sånt funderade säkert inte Emil på i sin snickarbod - men grattis ändå. Alla små Emil som har namnsdag idag. Själv kommer jag ihåg vår bysmed Emil Selberg - vars yngre son Kjell hjälpt pappa jättemycket. Och broder Stig gick jag i skola med.

Emil Selberg tillverkade fars "bagerikärra" (som kunde kopplas bak en cykel) som alla barn här i närheten lekt med. Gjordes på 40-talet men lever än. Och sonen Kjell rustade upp den förra sommaren!

Anna-Stilton-Reisen

Nu har jag gjort det - samma som affärerna - startat julracet. Köpte Anna pepparkakor, en burk Stilton (fanns i ungefär 1 dl format i år) och så en liten förpackning - 9 bitar - Reisenkola.

Allt detta är historia nu - förvisso finns det lite pepparkakor kvar och ett bottenskikt av Stilton. Reisen är slut.

Slut är jag också efter en helg i Älvsbyn. Men så livgivande att få umgås med dessa liberaler. Även om liberalismen till synes kan svikta och varierar i enskilda frågor - så när det bränner till finns friheten, toleransen, respekten där. Och värmen!

Stort tack till Hotell Polar - Polar Hotel - för fantastisk service och kvalitativt utbud av både mat, logi och bemötande. Rekommenderas!!

Nu kan jag också rekommendera Folkpartiet liberalernas listor till Riksdag och Landsting:

 

Nomineringskommitténs
förslag till riksdagslista

 

1.       Jens Sundström, Luleå

2.       Anne Kotavuopio Jatko, Kiruna

3.       Hendrik Andersson, Boden

4.       Åse Sundström, Arjeplog

5.       Ulla Persson, Piteå

6.       Ylva Mjärdell, Luleå

7.       Eino Frikvist, Pajala

8.       Michel Mebarki, Kalix

9.       Annika Jakobsson Malmström, Övertorneå

10.    Lars Viklund, Piteå

11.    Mårten Hansson, Gällivare

12.    Per-Olof Lindroth, Jokkmokk

13.    Göran Larsson, Överkalix

14.    Enar Björkqvist, Älvsbyn

15.    Annelie Johannessen, Haparanda

16.    Birger Lundberg, Arvidsjaur


 

Nomineringskommitténs
förslag till landstingslistan

 

1.        Jens Sundström, Luleå

2.        Anne Kotavuopio Jatko, Kiruna

3.        Erik Lundström, Piteå

4.        Anders Mansten, Kalix

5.        Kerstin Hübinette, Boden

6.        Ylva Mjärdell, Luleå

7.        Rebecca Norrman, Pajala

8.        Åse Sundström, Arjeplog

9.        Sven-Olov Grenholm, Boden

10.     Katarina Morin, Luleå

11.     Åke Forslund, Piteå

12.     Agneta Heikki, Pajala

13.     Jan Larsson, Boden

14.     Ilona Hermeth, Gällivare

15.     Karin Lundgren, Luleå

16.     Peter Dahlbäck, Älvsbyn

17.     Maj Stenberg, Arjeplog

18.     Amanda Nilsson, Överkalix

19.     Niels Jacobsen, Kalix

20.     Annica Åkerlund, Jokkmokk

21.     Monika Olsson, Arvidsjaur

22.     Ulla Olofsson, Kiruna

23.     Annika Jakobsson Malmström, Övertorneå

24.     Folke Antonsson, Piteå

25.     Annelie Johannessen, Haparanda

26.     Elsina Scholtens Jakobsson, Luleå


Lite diskussion blev det allt - men slutet gott allting gott. Ovanstående vann mötets gillande.

Nu ska jag vila min feta mage framför soffan - kan meddela att Anna-Stilton-Reisen sköljts ned med ett glas Pinotage 2008.

Och Johan vann (Linköping) med 6-2 ikväll. Det kan du vara värd då vi räddade kungahuset med en förkrossande majoritet. Sonen blev arvslös på kuppen. 


Jennie Silis

Med risk för att avslöja viss oallmänbildning måste jag erkänna att jag inte vet fem Jennie Silis är. Men en riktigt bra artikel har hon skrivit i expressen idag iaf.

Men hon verkar ha lite mycket fördomar om Norrland som Vellingeledningen har om flyktingar. Eftersom hon vill deportera Vellingebor till Norrland.

Nu har jag varit hem och tagit med tandborste. plus att jag varit och hälsar på far. Bilen fixades i morse utifall jag nu inte berättade det.

Ska snart dra mot Älvsbyn.

Och det innebär att det blir blogguppehåll till i morgon eftermiddag.

Hattar till folket

Varför bara till cheferna - tänkarhattar - varför inte till hela befolkningen. Verkar dock som om opinionen snarast skulle vilja köpa en dumstrut till kommunchefen.

Nu ska jag strax dra härifrån på ett par timmar.

Livet efter

Så börjar en ny tideräkning - tiden efter mor. En fin dag i går - i sorgens men också glädjens tecken. Tack till alla för allt!

En annan tideräkning blir det väl också när svininfluensan är historia - men vad jag hitintills tagit till mig verkar det som om vaccineringen i Luleå varit den mest styvmoderligt behandlade. På andra håll vaccinerar man på vårdcentraler och skolbarnen får sitt i skolan. Men i Luleå ska du köa vid kyrkans hus - för att inte säga runt Kyrkans hus. Inte undra på att folk blir desperata som denna
kvinna som sprang in och stal tre doser vaccin.

Kusin Kerstin fick ingen DN idag - istället var en Norrbottens Kurir i hennes låda. Medvetet eller bara ett fellägg?

På tal om "fellägg" - vem i fridens dar behöver 24 Norrbotten? Oavsett den är fyrkantscentrerad eller ej? Själv har jag knappt "rattat" in den.

Däremot skulle vi - iaf jag - behöva få NSD:s insändare på nätet. Rätt ofta jag skulle vilja länka. Dessutom är jag riktigt intresserad av VARFÖR man inte lägger ut dem? NSD:s nättidning är ju annars ganska "matig".

Kristian har namnsdag i dag. Krekula gratulerar jag förstås - vi saknar dig än. Kristian är en av alltför många unga fp:are som vi exporterat. Grattis också till alla Krister jag känner!!

Idag ska jag vara på bilverkstan klockan 8 - ska vänta där en timme - och räknar med att hinna ringa en del samtal då. Ett par tre timmars jobb ska jag hinna med. Sen besök hos far, en "repa" hem för att plockar ner tandborste för övernattning i Älsbyn. Hinner nog en sväng till jobbet innan Marjatta och jag styr kosan mot Älvsbyn. Minilandsmöte ikväll och i morgon förmiddag. Sen nomineringsmöte för landstingslistan.

Tiden står stilla

Idag står tiden stilla - och bloggen

MARIANNE STRUTZ

9 januari 1926 - 25 oktober 2009

Nederluleå kyrka

torsdag 12 november 2009 kl. 13:00


Det lyser hos Strutz

En svår dag väntar i morgon - tack alla som hört av er - nu och tidigare. Ett särskilt tack till Alf från..östra och västra bushen. Eller östra och västra  bygden?

Men det är underbart att ikväll - dagen för mors begravning - så lyser det hos Strutz. På riktigt!! Det lever - hela huset!!

Kusin Kerstin har bjudit på middag - och det var som att flytta oss tillbaka i tiden. Sonen Jens skrattade lite "rått" åt släktmiddagen - men det var ju vi alla - som var unga då -  som fanns i huset ikväll. Utom förstås yngstingen Eva. Som dog 1991. Henne saknar vi!

Men morbror Sture - äldstingen född 37 - kusin Kerstin och hennes fd man -  Berndt - båda  födda 41 - kusin Lars född 44 - och så jag - den minsta nu levande född 48.

Och Sture och Lasse har kollat in sina ungdomsrum på övervåningen - och nu blivit skjutsade ned till Strutz - för övernattning. Mor i sin himmel ler och övervakar dem!!

Jag hoppas jag får en natt fylld av ljuvliga drömmar - för att orka med morgondagen!

Fixade trofén

Medan jag sov den oskyldiges (hm) sömn så fixade Luleå hockey seger mot HV71. Glömde nog för övrigt att gratulera Plannja till segern häromdagen. Blev lite störd av rubriken i tidningen - "krossade" Jämtland. I det samhälle där våldets spiral bara ökar tror jag alla - och journalister i synnerhet måste tänka på språkbruket.

Trofén kan man väl inte tala om i regionfrågan - men en fjäder i hatten är det allt för storregionmotståndarna i allmänhet och den idogaste av dem alla - Bo Hultin i synnerhet. Men lite surt från ledarskribenten i Kuriren om Hultins skadeglädje.

Blä, blä - som vanligt är jag i farten före tidningarna har länkat. Och 06.42 ska jag vara på Sunderbyns stolthet - tågstationen. Hämta morbror Sture. Frukost med honom hemma i föräldrahuset - och installationm av honom. Sen är tanken att jag ska besöka jobbet ett par timmar för att lägga sista handen vid minilandsmötet - 49 anmälda igår - men i morse kom en avanmälan. De brukar komma och gå de sista dagarna - men någon gång måste man sätta ner foten och skicka till hotellet. Sen får man och de leva med de plus och minus som blir.

Patetiskt

Men det är ju patetiskt - Ögren och hans vapendragare fortsätter sitt race - trots att det nu står klart att det inte blir någon storregion.

Det är respekterbart att man vill och tror att de ska bli en regionnorrland på sikt. Men att man inte förstår att det krävs ett rejält omtag för att få med sig befolkningen. Det är bara ofattbart.

Själv har jag nu haft kontakt med prästen och förflyttat mig hem - delvis samtidigt. Ska försöka mig på att sova ett par timmar - utan att falla i koma. Måste kolla vilken tid i morgonbitti jag ska hämta morbror Sture. Men 6  och någonting var det - 27 eller 42.

HV71 - Tobias lag - ska möta Luleå hemma ikväll. Spännande och utmanande att möta serieledarna. Den trofén skulle sitta bra.

Efter tre

Efter tre har klockan blivit - besökte begravningsbyrån vid pass klockan 13. Sen till far. Och så har jag varit och "syndat" med en hamburgare med GI-bröd. Sallad, lök och tomat - ingen dressing. Men underbart god. Den står jag mig länge på - mätt både i munnen och magen.

Nu ska jag dra mot Sunderbyn.

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5133560

Ja - det blev egentligen fel med rubriken - fast visst är den rubriken värd att vara rubrik - Stopp för storregionen.

Så vidrigt

Bara så vidrigt - känner inte igen karln - men det går ju inte att utesluta att jag träffat fanstyget någon gång.

Taffligt skött II

Taffligt skött nr 2 idag - Valet ett bakslag för Kyrkans väl. Maktfördelningen 9 för Kyrkans Väl och 6 för sossarna. Sossarna påstår att proportionella val skulle ge 3 mandat till vardera sidan.

Men fatta om ena sidan har 9 och andra 6 - hur fördelar man då proportionellt 6 mandat? Jo 4-2 så klart. Men sossarna har lurat till sig 3 och kyrkoherden ska få vara vågmästare.

Kyrkoordningen i all ära - men är det så att man ska dela lika trots stor övervikt då behövs väl knappast något val.

"Sektledaren" måste kontaktas.

Taffligt skött

Kan ju bara konstatera att vaccineringen här i länet verkar ha skötts taffligt. Och då menar jag inte "politiker i gräddfil" som Jan Bergsten försöker få det till. En av "taffligheterna" är väl just att man inte vågat prioritera fullt ut. Efter riksgrupperna skulle förstås nyckelpersoner av olika slag prioriterats. Om en pandemi slår med full kraft är det ju viktigt både för riskgrupper och andra att det finns folk som kan hålla igång livsviktiga funktioner. Men här går det ju i efterhand att jämföra hur detta skötts i olika landsting. Kanske något för revisorerna att titta på?

Synd som vanligt att NSD inte "nätar" sina insändare - sign. Inlandsbo har naturligtvis rätt när han/hon konstaterar att det var skamligt av landstinget att inte betala privatläkarna 60 kronor för att hjälpa till att vaccinera. "Ingen annan jobbar gratis här i landet, så varför ska privatläkarna göra det" undrar Inlandsbo.

Lite av rumpen bar blir det ju också när Vänsterpartiet och Palestinagruppen i Luleå demonsterar/manifesterar mot rasism. En slump förstås att Berlinmurens fall ligger i tiden nära Kristallnatten. Förhoppningsvis ska media varje år göra kopplingen mellan det som skedde under nazisternas härjningar och de illdåd som skedde bakom järnridån i kommunismens namn. MYCKET bra ledare i Kuriren idag.

Martin och Martina har namnsdag. Frishammar gratuleras.

Doktor kan man bli på vad som helst - det har jag förstått tidigare då det doktorerats på hur man städar toaletter. Åsa hon är doktor på abborre! NSD - som jag inte hittar på nätet

Och Rönngården - äldreboende - i Tärnendö får pris igen. Grattis. Hittar inte länk till det heller.

Vanlig jobbdag idag. Fast vanlig är ju sällan någon dag nu för tiden.

Glöm det!

Mitt förra förvirrade inlägg. När jag äntligen börjar ha vant mig att oppositionen inte inkluderar fp - åtminstone på riksplanet - skriver jag "alliansen" contra "regeringen".

Nåväl det jag läste var att sossarna & co backat 1,,0% och att regeringspartierna gått fram 0,7 % - det var det jag ville tyda till att vi tagit 0,3% åt rätt håll om jag så uttrycker mig.

Men jag sa ju det - aldrig på en måndag.

Fars PK-prov ned från 9 till 4 - men även det för högt. Dock blir det nog inget av av en befarad sjukhusväng - nytt prov på torsdag.

För övrigt anser jag att det är dags att
frige Annika Östberg.

Nu ska jag snart åka hem.

Aldrig på en måndag

Det var bättre förr - aldrig behövde man drabbas av opinionsmätningar på måndagar. Men idag presenterar Expressen - Demoskop var det väl den hette. Plus 0,3 för alliansen mot regeringen.

Nu ska jag åka till far.

Dagens stora

Gårdagens aha-nyhet - fast jag kommer just på att det var halvfem i morse jag så den - 10 år yngre genom att gå i pension. Det var när jag hämtade tidningarna - Kerstins pappers-DN - jag såg rubriken. Det gav hopp för en 61-åring - men som vanligt var det något annat bakom rubriken. Om man vantrivs med jobbet så kan det bli så. Men vi som trivs som fisken - livet är jobbet och tvärtom. Blir det någon kräftgång då?

Annars hittade jag dagens stora på Kurirens etta. Idag... (Eva Åström) tar upp 20 årsjubileét av murens fall - den 155 kilometer långa muren föll. Kan inte minnas att jag hört längden på muren förr?

På tal om fall blev det tydligen inte mer "formidabelt" än de sju noll i baken vi hade (mot Finland i hockey) när jag skrev senast.

Kom ihåg en annan kittlande rubrik från igår - Expressens - med något om värsta prästerna i Luleå. Kan dock inte säga att den här länken gav någon info bakom rubriken?

Och om jag skulle rösta i Vem blir årets norrbottning - så skulle jag rösta på Eva Rutbergh. Men den typen av oglamoröst slit blir sällan belönat. För övrigt kanske jag flyttade fram Evas positioner och jag avstår att rösta - tror alldrig jag satsat på rätt "häst".

Urk - nu har datorn - uppkopplingen tror jag - jäklats minst en halvtimme. Så istället för en halvtimme tillgodo ligger jag nu minst en kvart efter.

Vi höres.

Formidabel utklassning

Formidabel utklassning - Finland-Sverige - 7-0. Och just nu hör jag att det är efter bara 2 perioder.

Själv avslutade jag jobbet vid 14.30 tiden. Har varit hos far och sen snabbhandlat på Kvantum. På Fyren träffade jag en trevlig kvinna som det visade sig bodde på Bomvägen. Dotter till Erik. Vi upptäckte vårt grannskap genom att jag berättade om vår trevlige lille aftonbladetförsäljare Albin.

Nu ska jag putsa upp ett par skor som far ska ha på begravningen. För övrigt träffade jag en av våra fantastiska hemtjänstflickor - Siv - på Kvantum.

Mera mörkt

En departementssekreterare är misstänkt för grovt narkotikabrott. Vilket mörker!

Däremot blir jag mindre upprörd över att en del politiker får förtur till vaccination. Det är trots allt så att som tillexempel i Luleå att arbetsutskottet - kommunstyrelsens - tillika är krisnämnd. Det är dom (så skönt att kunna säga dom) som ska ta ansvar och vidtag åtgärder om en pandemi slår ut viktiga samhällsfunktioner. Och det verkar ju som om politikerna trots allt kommit i andra hand - efter riktiga riskgrupper men före den stora allmänheten. Det tycker jag är okej.

Nu är jag på jobbet - och ska bli här en stund innan jag åker till far.

 


Ljust och mörkt

Ja - egentligen börjar jag väl med att konstatera vilket mörker det är att jag legat till klockan var nästan 7. Fast jag hade bestämt mig för att ligga till klockan 6 men så hade jag inte pillat rätt på telefonen så någon påminnelse om sex kom inte.

Men ljust och fint ute - tänk nu bara om detta kunde få ligga kvar. Lagomt klibbigt för att frysa fast gruset så att det inte hamnar på gräsmattorna när snöskottningen kommer.

Mörker står en
moderat riksdagsman i Skåne för - Appelros. Han hävdar att det är en skyldighet gentemot väljarna att samarbeta med SD. Vilket mörker!!

Ljuset kommer även för USA och Obama - även om vägen till en vettig sjukförsäkring fortfarande verkar lång.

Nu ska jag dona på här hemma lite grann - ett underskott på städning finns. Sen blir det jobbet - trots att jag börjar inse att jag inte kommer att kunna åka till Medlefors i morgon. Dubbel pinsamt eftersom jag har dubbla roller - dels som representant för FP som grundorganisation och dels i egenskap av förbundstyrelseledamot. Och dessutom hade jag verkligen sett fram emot dessa diskussioner. Men jag kan inte dräpa mig ens för Studieförbundets Vuxenskolans skull.

Och far ska förstås få en rejäl stund av dagen - denna farsdag anno 2009.

 


Andra klippet!

Har ont i naveln i kväll - kanske symboliskt? "Navelsträngen" har väl liksom klippts en andra gång nu när mor dog? När mor är borta som en del säger - jag gillar Marcias skrivning "hon har gått före". Och hon är med mig - mor - alla dagar intill tidens ände!

Sen senast - när var det? Jag tror att det var när jag lämnade jobbet och åkte hem och hämtade kusin Kerstin. Till far och vi fick prova kostymbyxan på honom. Var nog ganska så bra.

Vi handlade på Kvantum - och kusin Kerstin tyckte att vi var lyckligt lottade som hade ett hem att åka till i detta tråkiga väder. Hon funderade om jag kunde tänka mig att gå "på lokal" vilket jag kunde dementera - starkt.

Sen har jag gjort mest ingenting - gjort iordning minialbum till minnesstunden. Vännen M har ringt - och vi har diskuterat våra gemensamma problem med för lite längd i förhållande till vikt.

Har sett dansbandskampen - dock inte ringt på detta fåneri. Möjligen är jag synsk - eller har genomskådat detta genom komersialliserade - för jag visste vilka som skulle gå vidare.

Nu ska jag försöka komma till ro - jag blir liksom slut av ingenting. Men det är nog lite uppdämt!

Vad då kvittering?

Foppa sägs leda jakten på kvittering - men vad jag ser ligger vi under med 4-1 mot ryssarna. Skulle kolla så att inte mitt och Kerstin besök krockade med hockeymatchen - men den verkar snart vara slut.

Före 9.40

Det var minsann före 9.40 det hände - denna bil som voltade i diket. För jag var 09.30 på jobbet - och den låg så mindre fint i diket då jag kom. Och polisen var där och stod i vägen med sina blåljus. Den var inte så kul att måsta lämna sina spår och gå ut i vänsterfilen.

Då vet ni att jag är och jobbar. Har gjort lite skrivarbete åt mig själv också - lite privat. Men snart ska jag lämna stället för att åka hem och hämta kusin Kerstin. Hon har ägnat sig åt att sy in fars kostymbyxor lite i midjan - så sen ska vi åka för provning. Hoppas han är i lika god form som igår - annars kanske han inte är så pigg på att prova.

Del II

Så är jag tillbak - med mindre text. Någon gång då jag använder shifttangenten - och förmodligen snuddar vid någon annan - då blir det sån konstfull text som i förra inlägget.

Morgonen dummaste står en gammal skolkompis för -
Britt Westerlund f. Johansson - som tycker att privatläkarna ska leva på den goda viljan. Dom hade en god vilja - planerade att stänga ned sin egen verksamhet ett antal dagar  för att hjälpa till med vaccineringen. Men mer är inte sossarnas flirt med småföretagare värd än att Britt tycker att läkarna ska överleva på "den goda viljan". Hur många landstingsanställda jobbar idellt med vaccinationenerna?

"Gåva mellan makar" är den mest frekventa annonsen i eftertexterna. Huruvida det är makan eller maken som är mest givmild har jag inte studerat - men varför denna givmildhet just nu??

Ingegerd och Ingela gratuleras på namnsdagen.

Själv ska jag jobba lite idag - måndag ska jag vara ledig för ett uppdrag inom SV. Och underlag måste ut till deltagarna i nästa helgs minilandsmöte och nomineringsmöte. Och lite annat smått och gott som också måste göras undan. Det blir nog inte mycket jobb vare sig onsdag eller torsdag. Morbror Sture anländer 06.42 på onsdagmorgon och på torsdag är det ju begravning.

Racingtempo

Det var racingtempo igår - vart tog dagen vägen? Jobbade fram till klockan 13 - sen hämtade jag foton som ska bli till ett litet minnesalbum för mor - hos Jens B som är hur trevlig och hjälpsam som helst.

Trevligt var det också att träffa Rikard som ska vara officiant vid mors begravning. Det visade sig att både Kerstin och jag hade många kontaktytor med honom.

Syster Ann-Helen från Fyren ringde om att far hade PK-värde på 9 - ett värde som ska ligga mellan 2-3 så det blev till att dra in till honom. Nå det skulle jag gjort oaktat värdet.

Nu har texten blivit så här konstig - så nu får jag ta till ett nytt inlägg. Och det är väl bra - då ser eventuella besökare att jag faktiskt stigit upp. Men halvsju blev den.


Grader i helvetet

På temat gradet i helvetet blir det. Undrar hur nyttigt det är att sova med radion på - känner att jag matats med nyheten om massakern i Texas hela natten. Känns som om sånt har spridit sig som en farsot - främst på skolor. Kan undra hur mycket av den bilden som styrs av den ökade tillgången till information och hur mycket som är real ökning.

Detsamma undrar jag om svininfluensan - varför inte göra jämförelser med "vanliga" influensa attacker. Det är ju så att människor dör varje år när vanlig influensa grasserar också. Varför talas det aldrig om dessa jämförelser?

Har svårt att hitta tråden till rubriken - men strunt samma - fast bibeln har väl viss anknytning till helvetet iaf. Glad - mycket glad - blev jag över Erik Sundströms insändare i Kuriren idag Vad tyckte Jesus?.-  Precis så känner jag men har på grund av bristande bibelkunskap - det var länge sen söndagsskolan - inte kunnat uttrycka mig. Tack, tack Erik! Och även tack till Birgitta Wikström - dessa insändare behövdes som motvikt till alla "homofober" som släpptes fram i tryck förra veckan (tror jag det var).

I Kurirens ledare idag får vi veta att Wanja Lundby Wedin tycker att ingen ska tjäna mer än 5 gånger så mycket som fem industriarbetare gör - i snitt förmodar jag. Det gör en lön på ca 116 000 - och nog kan jag tro att en som tjänar under genomsnittet - så där 20 000 i månaden tycker att det är en skillnad mellan himmel och helvete. Och kan undra om inte Wanja sitter med i Folksams styrelse - där Anders Sundström ståtar med en månadslön uppåt 400 000. Här länkar jag till en debattartikel i Kuriren där bara rubriken finns än - ska bli spännande att se om länken fylls med innehåll under dagen?

Annars inte svårt att hitta de som tycker Folksams agerande är åt h-vete. Hoppas "graderna" räcker till att de byter bolag.

Annars hoppas jag på en bra dag!

Kommissionär Malmström?

Visst - utan tvekan den mest kompetente - Cecilia Malmström - utav de som nämndes i Expressens omröstning. Så visst - men partiegoisten inom mig vill behålla henne i svensk politik - för partiets skull.

Nu väntar en del på pappa!

"Häj ve hann"

"Häj ve hann - och kom de entill likadan så hej ve hann också" sa en arbetskamrat till mig en gång i världen - om en mindre önskvärd person. Tillämpligt på de i Pajala som nu aviserar sin avgång.

Nu har vi varit och hälsat på Yngve. Och så har vi varit på Max och ätit. Nu är vi på partiet - det enda - och flickorna "spelar dator".

Fader Jens tvättar bilen och ska hämta dem sen. Frågan är vilken dag jag ska tvätta bilen - kan inte åka till kyrkan nästa vecka med sån smutsig bil.

Debet och kredit

Här sitter jag nu uppe på Västbacken och ser hur snön lägger på taken. Inte allför besvärligt på vägarna än.

Nu har jag kollat av balansräkningen - debet och kredit - och gjort saldokontroller - de som kvarstod sen sist.

Har hunnit svara på ett mail från Thomas också. Få se när flickorna kommer och om de fortfarande är sugna att åka och hälsa på Yngve.

Ledare i fokus

Uppenbarligen var jag sugen på att sova också - på soffan hela natten. Från klockan strax före 18 och hela natten till klockan halv fyra. Men jag mår bra - så uppenbarligen finns behovet. Annars är bästa svärdottern nedbäddad sen två dagar med feber, hosta, snuva. Inte varit så sjuk på många år.

Behållningen - de kvarvarande minnet - av dagens lokaltidningar är faktiskt ledarsidorna. Kurierens layout stör mig - är less på det rektangulära fotot som upptagit halva ledarsidan senaste tiden. Verkar vara exakt samma form som presenterat Stefan Tornberg, någon sosse häromdagen och idag
Alexandra Pascalidou. Ledarskribenten har bestämt sig för att mångfald är en ny modetrend - vilket jag inte håller med om.

"Söder ska glöda rött" är rubriken i NSD. Där rekommenderar Olov Abrahamsson ett synsätt som handlar om att skjuta budbäraren. Sossarna på Södermalm i Stockholm ska vinna framgång genom att kritisera att det finns ett privat alternativ för störningar i hjärtrytmen där du kan få hjälp utan alltför långa väntetider. Hos landstinget i Stockholm är väntetiden 6 månader. Frågan är vilket problem som är värt att  och fokusera på och kritisera? Sur NSD har förstås inte lagt ut ledare på nätet än!

Och Robin Jonsson ska åka till Stockholm för magnetröntgen - frågan är om Luleå hockey betalar för privata tjänster eller om Robin bryter sin in i den långa landstingskön?

Och att privat och valfrihet är fult i sosseögon får vi dagliga bevis på - här sossarna i Boden som försökt sig på att överklaga valfrihet inom äldreomsorgen - och tack och lov fått nej.

Med tjänstemannakalkyler kan det mesta bevisas - nu sporthallen på Kronan som ska rivas. Rivning kostar bara 1,6 miljoner och en renovering 18 miljoner. Skulle vara kul att jämföra med kalkylen då hallen renoverades för inte alltför många år sen?

Och Rättvisemärkt och Kravmärkt är inte alltid så rättvist och rent heller - vilket borde mana fanatikerna till eftertanke.

Idag ska jag bara jobba min ordinarie tid fram till lunch - sen ska jag vara "revisor" på Västbacken. Och därefter ska flickorna och jag åka till far Yngve. Och ha med kulspelet så Lisa får klå honom i det. Längre än så - 16-tiden löns det väl inte ens att planera. 

Men först nu vid 8-tiden ska jag vinka av Anders och Ebba som tar flyget mot Göteborg vid halvtiotiden.


Nästan sugen

Nu är det dammsuget och uppstädat. Städat undan diverse hjälpmedel i form av rullstolar, gåbord med mera med mera.

Lagt tillbak lite mattor som mor var tvungen att avstå för framkomligheten. Ska säga att det blev så fint och mysigt att jag nästan kunde tänka mig att flytta in. Men sköt genast undan tanken.

Nu är dock kroppen helt slut så nu ska jag vila en timme - eller två.

Bod(S)tröm - igen

Nu gör han bort sig igen - Bodström. Det är bara att läsa polismannens beskrivning om hur man tagit sig över bevakade kravallstaket och brutit poliskedjor. Visst måste man få fira - men regler är till för att efterlevas. Och hur ska gränsen dras annars?

Själv är jag hemma nu och ska gå ned och ta tag i dammsugaren i föräldrahuset. Och tvätt någon maskin så jag får tömma i smutstvätten.

Marilyn och Mor

Marilyn Monroe och Mor var tydligen årsbarn - 26:or.

Nu ska jag åka hem till föräldrarna - ska kolla om far har några lämpliga skor för begravningen. Och ta med hans mörkblåkostým för inprovning. Sommarkostymen var han ju stilig i vid dopet i somras - så få se om passformen på denna också är okej.

Vikten tiger still

Om vikten tiger vi still denna morgon - fem (5) grader varmt den 4 november är inte kul. Det ska knastra i gräset.

V visavi SD

Enligt Skop så är Vänsterpartiet mindre än Sverigedemkraterna - 4,3 % contra 4,4%. Och KD på 4,7% - många som har anledning att hålla sig väl med "kamrat 4 procent" - han som vänsterpartiet - eller kommunisterna som det hette då - hade ensamrätt på tidigare i livet. Och 0,4 % mellan blocken - dallrande spänning.

Datorn är seg på morgonen - men det troligen "bredbandet" som inte är ok har vi förstått.

Hårda ord mot Karl Petersen - beskylls för att vara hycklare. Undra vad som menas med Karl Petersens "lunchgäng"? Bergviksskolans nedläggning - barnen till gymnasiebyn. Bara att förstå den oro föräldrarna känner. He, he - Karl har en kungakrona på bilden - och den är på sned. Men det har man missat i papperstidningen.

Gunvor Sehlberg - ny med Nya Läroverket, tidigare med Kråkbergsskolan -  får sig också en släng av sleven - beskylls för en flumpedagogik i matematik, SO- och NO-ämnen. Är det inte nästan allt i skolan det? Något för skolpolitikerna att granska - sånt går ju att mäta.

För övrigt kan jag undra varför Fria Ord åter förvisats till B-bilagan. Det var bara en dag det begav sig - att den fanns på rätt ställe - A-bilagan.

Idag är det arbetsdag på förmiddagen. Riktigt vad som ska prioriteras sen vet jag inte. Besök hos far förstås - var inte dit igår. Otäckt varmt ute föresten - plusgrader är fel i november. Invägning är det också på morgonen - skriver jag inget om det förstår ni varför. Els goda kakor var inte bra!

Men så fint..

...dom skriver om min vän Jan-Erik. Sån var han - skarp, intelligent och inte rädd för att vara obekväm - men med mycket värme och humor.


Felprogrammerad

Jag är fullständigt felprogrammerad nu - en del kan tycka att jag alltid varit det = är det. Men my problem är att jag  hela tiden kommer över sovstadiet. En mycket sällsynt åtkomma för mig som annars är tajt med Skalmans sovklocka. Upptäcker plötsligt att klockan är elva (23). Förvisso har jag gjort en hel del sen jag kom hem. Sorterat in betalda räkningar både för föräldrarna och mig själv - för andra och tredje kvartalet. Inget som var gjort på en kvart.

Sen senast vi hördes har jag varit stöd till en kompis vid en myndighetskontakt - 13.00 - 14.30. Sen lite ärenden. Hem vid 17-tiden. Prästen har ringt - vi ska träffas på fredag. Conny har ringt - han kan sjunga i kyrkan. Det gladde mig mycket. Nu gäller det bara att välja de bästa av låtar - 2 stycken. Tips? Till min fantastiska mammas ära!

Har hunnit med att ha en kontakt med Kristina B också - hon som är fars "husläkare" så länge han finns på en övergångsplats på Fyren.

Nu måste jag försöka komma till ro!

Chockartat

Mycket chockartat när Thomas kommer och berättar att min fd ombudsmannakollega Jan-Erik avlidit i svininfluensa. Vilken sorg för hans närmaste och vilken stor förlust för folkpartiet i Örebro. Han var en skicklig politiker och en uppskattad kollega.

Nu är det lunchtime men jag har redan petat i mig min viktväktarpizza och tyvärr också lite av Els goda holländska kakor.


Med sting

Ledare med sting idag i Kuriren - som säger det lite  "förbjudna" och som ger Stefan både ris och ros.

Sticket sticker hål på bubblan om sossarnas beslut på kongressen om att förändra strandskyddet - en förändring som redan genomförts av alliansregeringen. Såg för övrigt någon av s-kongressombuden som förhävde sig över en skrivning om basindustrins betydelse för Sverige - som om de skulle vara något nytt?

Och journalisterna fortsätter med sin bakvända "sekretess" - denna gång NSD som skriver att "Flera personer har i helgen sett hur en av Luleås mest populära innekrogar utan omsvep släppt in personer med Hells Angels-västar" trots överenskommelse med kommun och polis om att så inte ska ske. Och varför inte namnge krogen?

Den här sekretessen tycker jag inte heller om - Arenabolaget i Boden - när vi politiker handskas med skattebetalarnas pengar ska det alltid vara största möjliga offentlighet. Trist att en borgerligt styrd kommun är lika hemlighetsfull. Medborgarnas rätt till insyn måste stå över aktiebolagslagen - då kan ni citera hur mycket ni vill.

jag kan ha fel (trot eller ej) men inte har jag placerat Robert Swartholm till höger om mittlinjen i svensk politik - för att uttrycka mig lite försiktigt. Därför måste ju påståendet om att "Bristen är självförvållad" ta lite extra hos landstingets röd-gröna röra.

Nu hittade jag inte länken till Swartholms artikel - kanske kan komplettera senare. Men däremot hittade den fantastiskt starka och nya (obs irononi) skrivningen om basindustrin som Bucht fick till.

Och så säger jag som Gunnar Sjöberg i Kuriren "Människor tas ifrån oss, kärleken kallnar men livet slutar aldrig bjuda upp till dans". Så är det!


Märklig "sekretess"

Mycket märklig journalistik - att tala i anonyma termer om en socialnämndsordförande i Norrbotten som fått JO-kritik utan att berätta vem det är. Måste vara missriktad "sekretess".

Men usch och fy så dåligt det går för Luleå. Kan hoppas att det vänt nu innan jag går och hämtar länken. Annars var det 2-0 i baken när jag kikade in.

Jag är hemma sen en stund - och har hämtat upp mina trosor från torktumlaren. Riktigt vad jag ska göra vet jag inte. Men eftersom jag åt 3 finncrisp - med skinka förvisso - till frukost och en apelsin till lunch så kanske lite mat inte skulle skada - en viktväktarpizza är på G - åtminstone är ugnen färdig för det.

Inte bara på "golvet"

Av den här artikeln kan man få intrycket att alkoholproblem är koncentrerade till "golvet" iaf till nivån under cheferna som förväntas ta samtalen. Men problemet är ju ofta att problemen också finns på chefsnivå - och hur enkelt är det då att ta nödvändiga samtal? Då är det nog enklare att bagatellisera bort problemen.

Ja det var lite allvar. Men annars leker livet (lite ironiskt) efter att ha varit och lyssnat på Skatteverket. Den omvända skattskyldigheten för byggmoms - det hette nog inte så - men är tillika så krångligt att jag inte begriper hur någon vill driva företag. Kan inte påstå att den frivilliga skattskyldigheten för fastigheter som hyrs ut till verksamheter som bedriver momspliktig verksamhet är så mycket enklare. Den kan jag dock bättre förstå motivet till.

Låt mig berätta om lantbrukaren som ett antal gånger per år kör schaktmaskin åt ett byggföretag. Helt plötsligt blir lantbrukaren "rätt köpare" - ett byggföretag -  så när han köper tjänster från snickare och rörmokare så ska dom inte debitera moms på fakturorna till honom utan då ska snickaren och rörmokaren betala in momsen direkt till staten. Bästa svärdottern får väl bekräfta om jag fått detta om bakfoten. Tyvärr tror jag inte det!

Sen har jag hälsat på far. Och hamnade på jobbet igen - nu har jag iaf bestämt mig att åka med Personalföreningen till Strasbourg. "Biletterna" är bokade - Skavsta - Karslruhe-Baden kostade 149 kronor tor - men en väska som jag tycker mig behöva kostade 330 spänn!!

 


Grattis Clas!

Grattis till Clas i Laisvall som nu fått igen bensinmacken. Får väl ses som en förtida 90-årspresent!

Dagens arbete är snart till ände - kors vad tiden flyger iväg - och lite hinner jag. Men det blir en utsökt kort matpaus idag för jag glömde ta med mat. Så det blir äpple och möjligen apelsin. Och kanske en liten. liten smakbit av de holländska våfflor med lönnsirap som Els bestått oss med.

Sen Skatteverket.

Esther och Alfred

Esther och Alfred stal min morgontid. Nya bilder inlagda på släktträdet Eriksson-Persson. Stens barnbarnsbarn. Ljuvliga bilder och tiden bara rann iväg.

Men visst hade jag läst tidningarna först. Inget riktigt uppseendeväckande

Äldreboenden utan sprinkler - det tänkte jag faktiskt på när jag var till far på Fyren igår eftermiddag. Hiss till femtevåningen, kodlås till trapphuset. Smalspiraltrappa mellan våningarna - där dörren är låst på natten?

Fast visst - "Hon får inte bli kyrkoherde" kan väl få en att sätta kaffe i halsen. Och nu har bibel(för)vrängarna vaknat även om enkönade vigslar - 3 insändare idag i Kuriren - varav detta är en. Om nu bibeln ska tolkas så bokstavligt så förväntar jag mig rop om spöstraff, stening och avhuggna fingrar också. Skulle vi inte kunna enas om att störst av allt är kärleken.

Ingen överraskning att Hells Angels är här nu även officiellt. Men det fick tydligen kommunalrådet att  hicka till och ringa samtliga gruppledare. Dock torde väl dessa fått informationen ungefär lika snabbt som kommunalrådet självt. Fast det kanske innebär att måndagen inte blir så sammanträdesfri för Thomas?

Namnsdagsgratulationerna och övrigt firande gjorde jag bort igår - så nu startar resan mot jobbet. Blir jobb fram till klockan ett idag - med en kort matpaus. Sen ska jag besöka ett informationsmöte som Skatteverket har - i egenskap av tjänstgörande styrelseersättare i Hjortborgen AB. Far får väl ett besök framåt kvällen.

Före min tid

Före min tid eller åtminstone före rätt tid. Det är faktiskt bara 1 november idag. Och Allhelgonadagen enligt min gamla födelsedagsbok. I kyrkan talade de om "alla själars dag".

Det var fint i kyrkan - vi måtte ju ha en av världens vackraste kyrkor vi. Och inte blir den ju mindre fin av att predikstolen är tillverkad i huset jag bor i. Av Fleur - just nu kommer jag inte ihåg fler namn.

Iaf så får Tobias och Börje som jag gratulerade till namnsdag respektive födelsedag suga och dra ut på den hälsningen så den räcker i morgon.

Nu ska jag kolla nätet om det hänt något i världen.

Stal showen eller stöd?

Nästan den enda politiska idag handlar om sossekongressen. Enligt Expressen stal Göran Persson showen för Mona. Medan DN hävdar att han uttalade stöd för henne. Fast det senare var i SvD.

Här råder dock inget tvivel om vem som stal showen - en naken älskare på husfasaden.

Lite tvivel råder om vem som har namnsdag idag - har kollat i min mycket gamla födelsedagsbok - ids inte förflytta mig till någon almanack - och där ståtar Tobias alldeles ensam. Så grattis minister Krantz! Och så fyller Börje Frisk 63 idag - jämten som flyttat till Göteborg.

Och om ni undrar så är det så - jag har legat till halvnio idag igen. Jag var ju dock upp 1½ timme i natt.

Nu ska det bli ombyte om kyrkfärd.


Högmod går före fall

Är väl bästa sammanfattningen av matchen luleå hockey - Rögle. Innan min power nap - som varade till midnatt - så hann jag läsa Ludde Wästfeldts recension av matchens första period. Gör det ni också så förstår ni rubriken.

Ljusen "tände" jag under min vila. Drömde faktiskt om bortgångna vänner.  Nu har jag hunnit få i mig lite "middag" och ska försöka komma till ro.m Vetekudden är värmd och väntar i sängen.