Synd!

2011-01-31. kl. 21.30

Synd - men inte av den "sexigare" varianten. Synd mera av den trista varianten.

LF-basket åkte på däng - såg illa ut efter första "perioden" (som Kuriren skrev) - me uppenbarligen hade dom hämtat upp sig till 71-71 - men to the bitter end blev det förlust i alla fall.

Har ryktats om en annan förlust som vi gör nu iom månadsskiftet. GB lär dra söderöver - Jönköping har det sagts mig. Synd nú när jag vant mig vid honom - och till och med gillat mycket av det han skrivit. u

GB= Gustaf Blomberg - kan undra vem som ska ersätta honom. Och inte har dom - Kuriren - frågat mig?

Början och slutet

2011-01-31, kl. 06.00

Så härlig känsla att knappa ut sig på internet. Det tänker jag normalt inte på - men efter gårdagens totala isolering vet jag att uppskatta. Även på detta område gäller att hälsan tiger still.

Kan undra om det var en slump att det
kapades kablar i både Umeå och Sunderbyn samtidigt? Är det jakt på koppar eller handlar det om rent sabotage. På tesen om att en olycka sällan kommer ensam kan jag notera att detta skedde samtidigt som nynazisterna "invaderade" Luleå centrum?

NSD "utlovar" tio års fängelse för tjuvarna. Det kan vi väl ställa upp på?

Ivar har namnsdag idag - grattis Gustafsson i Öjebyn.

Väl glad att jag inte hade någon semester till Egypten inplanerad. Men semester och inställda semestrar är väl bullshit i detta sammanhang. Man undrar ju vart Egypten går?

För övrigt förlorade jag två handbollsmatcher igår - först Sverige och sen Danmark. Är nog första gången jag hejar på Danmark i något sammanhang - men vanan att hålla på David mot Goliat sitter i.

Kalixföretagarna skriver idag ett upprop för bibehållande av kirurgin i Kalix- vällovligt - det borde ju vara huvudspåret. Men trist att de bdrar till att utgångspunktee för diskussionen ska vara arbetstillfällen - landstinget är till för att bygga sin del av infrastukturen skriver det. Förvisso - beroende på vad man läser in i det - men det kan ju aldrig vara så att vi ska ha sjukvård för att folk ska ha arbete. Hm - nu har jag ägnat kraft att skriva om detta och glömt att inte ens debattinläggen går att länka längre.

Början och slutet. En ny vecka att sätta händerna i. Och slut på tråkiga januari. Måste säga att det var en bra grej att korta den med semester - ska nog fundera om det inte borde bli en vana.

Apropå tiden så var jag och försökte få en rengöring och servce av fars Tissotklocka. Tissot - kändes som en märkesklocka? - tänkte väl att det skulle vara värt att repa den. Men nej - det är lite fukt i den köp en ny var budskapet. Men nu verkar klockan ha revancherats sig - nu har den inte sackat på mer än ett dygn. Det finns ju ett uttryck om att "det blir nog bra när det får torka" - så sant.

Nu kör vi måndagen som kompis "Gunnar skulle ha sagt.

Fullständigt isolerad

2011-01-29. kl. 16.45

En totalt isolerad dag - kom inte ut på internet på hela förmiddagen. Bestämde att åka till jobbet för att besvara några viktiga mail. Och vad får jag höra på nyheterna när jag passerar Notviken. Stora problem i internettrafiken - även Comhem drabbat - den vi har på jobbet.

Och tydligen har mobiltelefonerna också varit drabbade - fast det har jag inte märkt. Brukar inte ringa så mycket söndag förmiddag.

Nå nu har jag fått
förklaringen via Kuriren. Påminner mig om när jag var ordförande i SSK och en av våra anställda grävde av en sån där huvudkabel - som ströp alla trafik norr om Sundsvall. Inte kul alls.

Inte kul alls att handbollen gick åt pipan - jag tyckte minsann att det borde fått bronsmedaljen.

Och störtloppet inställt - Anja fick vila.

Själv jobbade jag bort julen på förmiddagen - och tvättade efter semesterresan. Försökte mig också på att avfärga mina trosor som blev lätt naturfärgade när jag tvättade dem tillsammans med en duk före jul. Fast vissa tålde visst inte klorin - så ett antal blev strimmigt ljusrosa.

Ska snart hämta Birgit och Sture på Kallax - men försenad avgång med en kvart. Kan hoppas det inte blir mer.

Riktiga tjockisar

2011-01-29, kl. 07.00

Tidningarna var riktiga "tjockisar" idag - fysiskt. Alla dessa bilagor som jag aldrig ger mig tid att läsa. Innehållsmässigt var det väl inga kioskvältare precis. NSD toppar med de norrbottningar som tillsammans är skyldiga 1,5 miljarer. Och Kuriren har rubriker om skalvet i Malmberget - vilket kanske kan intressera morbror Sture i Bollnäs.

Diana har namnsdag idag - Kvickström i Jokkmokk gratuleras. Annars är väl de mest kända Dianorna prinsessan och hon som besjöngs så älskligt av Paul Anka.

Surrats om är väl en stark underdrift vad gäller
Odells utmanande av Hägglund. Mycket tydlig var han i TV häromkvällen - vill dom ha mig stå ställer jag upp för partiets skull var hans budskap. Nog verkar det bäddat för strid.
.
Vet inte hur jag tänkte igårkväll som inte ställde någon väckare. Förvisso brukar jag ha fri sovning på lördag - när jag är ledig - men det är jag inte idag. 6.05 gör att det inte finns mer utrymme för skrivandet. Nu dusch och packa "portföljen".

Vårvindar friska

2011-01-28, kl. 06.00

Efter en kort natt möttes jag av vårvindar friska när jag srax efter 5 hämtade tidningarna. En koll på termometern visade plus 2 grader. Inget att stå efter - slaskväder - men väl bra att det packar ihop snön lite grann.

Gratulerar Jens svärmor Doris idag - på 60-årsdagen. Och mina fd politiker kollegor Börje Lööw och Karl Petersen som också har födelsedag. Och namnsdag för Kalle också - grattis. När Karl P fyllde 50 år - 1999 - var det en annorlunda tempertur ute - minus 42. Ensam fick jag förträda oppostionen vid uppvaktingen av Karl - alla mina kollegor hade på ett eller annat sätt drabbats av kylan och inte klarat av att ta sig till staden.

För oss som ätit våra blodiga biffar i smyg - lite skämmigt - kommer nu upprättelse. I tidningen Filter kan man läsa att vegmat och sojaproducerade produkter alstrar lika mycket energiåtgång och klimatpåverkan. För att inte tala om den "
Upprättelse för världens kor" som nu äger rum.

I Kuriren finns dock ett reportage om att tyskt fläskkött dumpas i Sverige efter dioxinskandalen. Så det kan finnas skäl att hålla sig till vegmat ett tag till.

På TV hör jag att Läkerol Arenan kommer att ha svårt att klara sig utan alkoholtillstånd - vet inte varför deras tillstånd är ifrågasatt. Hör nu att det inte bara är ifrågasatt - utan rent utav indraget . Kan undra om Luleå hockey kan riskera samma - Luleå hockey har väl dessutom en tidigare varning i bagaget jag minns rätt.

Idag blir det lite förskjuten jobbstart - halvtio - ska skjutsa kompis Birgit till flyget först. Och full rulle lär det bli idag också - månadssiftet närmar sig med deadline för kontrolluppgifter med mera.

Och ikväll ska handbollsmatchen på TV samsas med en 60 årsmiddag.

Purex?

2011-01-27. kl. midnatt

Just hemkommen efter flygförsening. Punka på ett plan från Helsingfors som vi skulle åkt till Luleå med. Fick invänta ett plan från Hamburg.

Och själv fick jag rena turistguidningen i G-stad. Västervägen (eller Västergatan) var första stopp. Alldeles vid fd Ribbs konditori skulle jag sagt. Fick också passera fd Östlings skoaffär. Sen en tur ned till Andersvägen - nedanför Stadsöskolan.

Och faktiskt har jag passerat "tjörrgårn" (kyrkogården) både i morse och ikväll och kunnat vinka till bästa föräldrarna.

Läser om
tjuvarna i Svartlå - som inte bara koncentrerat sig på guld - utan också stulit medicin. Vilket påminner mig om något som faktiskt utspelade sig här i Bärigårn på 50-talet. Någon unge (tror faktiskt inte det var jag) hade hittat god choklad i faster Lisas köksskåp - det visade sig vara laxermedlet Purex - som var förvillande likt en chokladkaka.

Kan hoppas att tjuvarna i Svartlå gick på samma nit?

Fast då blir väl de bestulna beskyllda för misshandel av tjuvarna?

Sov gott!

Spår av vederbörande?

Arlanda 2011-01-27. kl. 17.40

Nog kan jag hoppas att
vederbörande glömt någon namnlapp eller annan identitet.

Sitter på Arlanda och har två timmar till planet går. Trist.

Och trist att jag i år igen missar manifestationen till minne av förintelsen. Viktigt att markera. Nu kanske viktigare än någonsin.


Guldet glimmar?

2011-01-27,kl. 05.15

Ogillar starkt att vänta på flygtaxi - inte att åka bort i sig - men just detta att måsta vara färdig exakt en viss tid. Förvisso väntar den väl någon minut eller så om jag inte är färdig - men det är liksom inte min grej. Borde kanske börja köra själv till Kallax - det finns ju motorvärmare.

Nåväl - blir bara ett kort besök på bloggen idag - klockan rinner iväg. Och tidningarna är faktiskt bara ögnade.

Min fundering på morgonen är om det kan finnas något samband mellan den massiva annonseringen från gulduppköpare och att det duggar av notiser om villainbrott - där inte sällan guldföremål försvunnit. Vilken koll finns det när folk säljer sitt guld?

Göte gratuleras på namnsdagen - farfar Göte i salig åminnelse.

Nu mot Stockholmia.

En lite notis bara

2011-01-26, kl. 06.00

En liten notis bara. I dagens tidning "Ung man avliden efter E4 olycka". För många blir livet aldrig detsamma igen. Bara så onödigt och sorgligt.

Tidningarna lästa som ni förstår - inget riktigt upphetsande idag heller. Sticket om avslöjande eller skvaller - bra. Bra ledare också i Kuriren - "Valfrihet en ny vana". Visst har den haft barnsjukdomar - valfriheten - men den har kommit för att stanna. Och som ledaren så riktigt påpekar bör nog de kommunpolitiker som stretar mot inse att den kommit för att stanna

Bästa i NSD idag - Åsa Petersens krönika "Svenska ensamheten och det fulbokade självets rädsla". Självets rädsla - vilken beskrivning.
Boel och Bodil har namnsdag. Och Andreas påHandelskammaren och Vega i Överto rneå fyller år. Grattis namnsdagsbarn och födelsedagsbarn.

Idag välkomnar jag kusin Kerstin hem - 16.35 med kustbussen kan passa att åka med mig från stan. Hennes uppdrag nu är att teckna ned alla turer i sjukvården runt henne. Från budskapet "varför har de remitterad dig till mig - det är ju bara att operera - det borde redan vårdcentralen sett" - så har hon nu på ett nytt ställe - Umeå - fått veta att det inte finns något att operera - det ska till andra åtgärder. Ska förhoppningsvis också bli en vidräkning med den sk "fasta vårdkontakten".

Den gamla sanningen om att man måste vara frisk för att klara sjukvården bekräftas igen.

Nu ska tvätten hängas - och dagen måste bli effektiv till tusen om jag ska hinna med allt. I morgon väntar en dagsutflykt till Stockholm - och stjäl lite tid.

Ha en bra dag.

PS/saknade länkar beror inte på lathet - dom ligger inte ute än/DS

Inte en knop

2011-01-25, kl. 06.00

Inte en knop gjorde jag igårkväll. Kom hem vid 18-tiden - sjönk ned i fåtöljen och där blev jag - till midnatt. Förvisso blev det en för lång dag igår - men uppenbart är att min kropp skulle vilja vara i Thailand hela tiden. Här hemma smånyper den och ömmar hela tiden. Och stel och stömmlig känner jag mig - jämförelsevis.

Medan jag vilade i fåtöljen fixade Linus Hannedahl värdefulla uppgifter till mig. Det tackar jag särskilt för och hoppas kunna återgälda.

Det här programmet -
om David som fann sina biologiska föräldrar - och sex syskon - kunde jag ha sett igårkväll när jag ändå degade i fåtöljen. Vilken upplevelse det måste varit för alla inblandade.

Fiffel och båg toppar båda lokaltidningarna. I NSD fortsätter såpan med godemännen i Boden. Och i Kuriren toppar affären med fiffelavslöjandet i hemlig klubb. Lite irriterande att det inte berättas vilken klubb det handlar om.

Och hur bygger vi nuförtiden? Ishallstak som hotar att rasa in - igen. Här på Bärigårn finns tak som är flera hundra år gamla - och det håller. Peppar, peppar!

Bäst att avsluta skrivandet nu - lönedag idag - lämpligt att komma i tid till jobbet.

Men avslutningsvis ändå en namnsdagshälsning till Paul och Pål. Och en hålla-tummarna-hälsning till kusin Kerstin som är i Umeå för bedömning av sin ryggskada. Går den att operera eller ej?

Mot nya djärva mål?

2011-01-24, kl. 05.30

Godmorgon - hoppas att uppstigningen idag kl. 05.30 ä r ett tecken på att jag är väg mot mitt nya strukturerade liv. Mycket att ta itu med.

"Aktiv" sen eftermiddag igår. Först basketmatch på Sundis där Lisas Antnäs BK gjorde en grym upphämtning. Efter att ha legat under rejält hela matchen var det inte långt ifrån att de hann ikapp. Nästan lika grym upphämtning som sven
ska handbollslandslaget gjort - kändes som om de var uträknade innan VM började och nu bara tuggar de i sig segrar. Har inte hört/sett resultatet från danskmatchen än - men måhända är de i semi?

Ser att Stefan Tornberg inte ställer upp för omval som distriktsordförande för Centerpartiet i länet. Siktar kanske mot nya djärva mål?

Inte mycket att kommenter i lokaltidningarna idag. Kuriren toppar med att Hällbacken ska få egen fjärrvärme. Och NSD har hittat en man som skickades hem med hjärtinfarkt. Det senare med ett lyckligt slut iaf.

Erika har namnsdag - grattis Swanström (fd Josbrant) som väl är på väg mot Australien. Senast jag träffade henne var på min morgonpromenad på Koh Lanta Överraskande möte får jag säga.

Jobbet som gäller idag - lite mer än mina numera 25% kommer det att bli - så mycket jag då orkar. Kroppen är inte alls lika positiv till vintervädret som jag är. I eftermiddag ska jag vara medborgarstöd vid en träff med FK.

Och ikväll är jag ställföreträdande vice värd - kusin Kerstin drar till Umeå för att få sin spinal stenos (heter det så?) bedömd. Och passar på att hälsa på kusin Lars i Umeå.

Fö var jag "dataexpert" hos Kerstin och hennes nya dator igår. Det kändes som om en blind ledde en blind - men hör och häpna vid uppnådde önskat resultat.

Nu ska jag bege mig mot dagens nya djärva mål!!


Stabilt

2011-01-23, k l. 07.30

Läget stabilt i opinionen enligt
opinionsundersökning i SvD. Runt åtta procentenheter. Och visst kan man öka spänningen genom att spekulera om partierna runt strecket - men av centerna riksdagsröster i valet var 30 procent stödröster. För KD var motsvarande siffra 37 procent. Det torde knappast avspegla sig i opinionen.

För en som en gång röstat på sossarna "för att det kunde ju inte vara helt fel eftersom nästan alla gjorde det" så känns det underbart att sossarna nu är ett parti som vilket som helst.

Handboll igår - vilken match - jag var helt slut innan vi vunnit. Så slut att jag slötittade på Stjärnorna på slottet istället för att kolla hur det gick i matchen Skellefteå - Luleå. Och lika bra var det.

Vi får se Skellefteås vinst som en födelsedagspresent till Håkan Lindh som fyller idag. Grattis.

Och sen blev jag återigen förbannad för att det inte är något aktuellt klockan 21 på lördagar? Iaf har jag nu förgäves sökt det ett antal gånger.

Inte bara opinionen som är stabil - även vädret är så. En riktig vinter när jag tittat ut och termometern visar minus 20. Borde ta en promenad men jag ska ta mig till jobbet även idag för lite ideellt arbete. Brukar bli så i dessa bokslutstider.

Skulle bara behöver en liten RUne här hemma som fixade det jag inte hinner med.
"Ringholmare"

2011-01-22, kl. ???

Tiden står still i Bärigårn - här finns inte en klocka som går rätt. Telefonen visade 08.01 när jag vaknade - tror inte mina ögon. Klockan på armen visade sig visa 13.00 både då - 08.01 och nu lite senare. Själv låg jag och kikade på armbandsuret och såg att det inte ännu visade uppstigningstid - vilket visade sig vara fullständigt tokigt. Så nu befinner jag mig i något slags paniktillstånd - hinna ikapp med allt jag tänkt göra på morgonen.

Nåväl - dagens lokaltidningar skummade - minns inte mycket. Kurirens ledare handlade om infrasturktur - det minns jag. En vidräkning med sossarnas uppenbara populistiska politik på området - jag kan undra om de i regeringsställning tyckte samma om "vår" oppositionspolitik?

Vincent och Viktor har namnsdag - grattis!

Och tre FB vänner har jag som fyller år idag. Johan Landström, Marcia Franzen och Anne-Marie Ekström. Grattis!

"Ringholmare" på den socialistiska kanten har nu fått sin motsvarighet hos borgerligheten - "
Billströmare" - hörde faktiskt intervjun på TV (utan att se personen) och det lät faktiskt beklämmande - något borde det lärt sig på mediaträningen.

Ska till jobbet idag - fast mest "idellt" arbete. Ska väl hinna skotta lite snö först - låter mer än det är - här räcker det med att sopa/skotta lite runt bron. Och sopa nya bilen förstås.

Så julen här hemma - den får vara in till påska. Ska säkert ha uppstädat här till midsommar iaf.

Till glädje

2011-01-21. kl 06.00

Rubriken bara kom för mig - varför vet jag inte. Men får väl leva upp till den då!

Kurirens ledare är det första jag tänker på - om skärpning av vårdgarantin och kömiljarden. Tänker på kusin Kerstin och hur mycket resurser som slösats bort i form av onödiga remissrundor och ofullständiga remisser. Frågan är hur mycket som är medvetet dribbel? Iaf bra att det nu skärps upp så det inte ska löna sig att fiffla med statistiken. Och till glädje att kunna glädjas åt ett kd-förslag.

Till glädje för Johan att Linköping vann - synd bara att det var mot Luleå.

Det finns säkert fog för en del av kritiken mot Fas 3. Det förefaller väl generöst med 225 kronor per dag för att ta hand om en anvisad. Klart det lockar till sig bedragare. Själv kommer jag ihåg den spelande och sjungande "fas-trean" som var till sån glädje för gamlingar där far var.

Och också en spark kan vara till glädje - som för Frida Esperi i Grubbnäsudden - en nyhet som är första sides stoff i NSD.

Kuriren skriver idag om tulpaner - och om jag minns rätt var vi norrbottningar bäst på att köpa dessa. Det är nog den blomma - näst blåklinten förstås - som är mig till glädje

Agnes och Agneta har namnsdag idag - grattis till alla er jag känner. En särskild tanke till Agnes på pappas boende som var till sån glädje för oss alla.

Hör på TV - Nord-Nytt - att vår isskulptör (med mera) Dan Lestander ska ställa ut i London. Kan tipsa Karolina - kusin Kerstins yngsta - i London om detta - kanske kan vara till glädje för henne. Som för övrigt fyller år idag - hipp hurra! Ett grattis också till Migelle som fyller år idag. Det kanske kan vara honom till glädje att jag nu lärt mig stava hans namn rätt (eller?).

Själv ska jag nu vandra ut till denna dag - och glädjas åt alla mina vänner som är mig till glädje. Och dom andra - dom skiter jag i. (travesterande någon schlager/sång).

Lätt fångat?

2011-01-20. kl. 05.30

Inte många timmars sömn - nyfikenheten till det vanliga vardagslivet blev för stort - så det blev uppstigning klockan 4 efter bara 4 timmars sömn.

Och har företagit en något annorlunda "strandpromenad" idag. Senaste veckorna har det blivit en timmes promenad i cirka 30 grader plus. Morgonens tidningshämtning skedde i minus 22. Men det var skönt det också.

Och behövligt - nyfikenheten drev mig direkt till vågen i morse. Plus 4,4 kilo. Även om jag är positiv till kynnet kan jag knappast inbilla mig att de dagliga promenaderna och lite simning kan ha gett så mycket mer muskler. Tesen om att muskler väger mer än fett. Får väl snarare hoppas på ordspråket om "lätt fångat lätt förgånget".

Efter en intensiv längtan att återigen hålla papperstidningarna i handen blev det en lätt besvikelse. som  Inte mycket som fick adrenalinet att pumpa runt.

Noterade dock att Sebastian och Fabian har namnsdag. Stort grattis till er alla - och särskilt till unge herr Rautila.

NSD toppar med
polishunden Killen som spårar det mesta. Kuriren "spårar" på HA och deras skulder hos Kronofogden. I spåren av detta får vi också en tio-i-topp lista kommunvis på samtliga värstingar där. Förvånas över ett namn jag känner igen - en vad jag vet rätt vanlig "svensson" som lyckas notera skuler till kronofogden på över 12 miljone kronor?

Rikstema på båda ledarsidorna - Kuriren om gårdagens partiledardebatt och NSD lanserar en egen partiledarkandidat i form av Leif Pagrotsky.

Hittar den här inte helt nya nyheten - någon dag gammal - i Kuriren - om Scania i allmänhet och dess vd Leif  Östling i synnerhet. Trist om "luleåsonen" skulle gjort sig skyldig till sånt vidrigt brott - fortsättning lär väl följa. Nyheten påminner mig att jag förutom 6 statsministerböcker också läst "kampen om Saab" av Jan Fröberg. Rekommenderas verkligen åtminstone för er som följde saab-affären i media. Lättläst.

Känner mig lätt stressad - ser högarna med posten framför mig på bordet - måste hugga i några utbetalningar nu. Börja beta av - känner att det kommer ta någon vecka att komma ikapp -  både arbetsmässigt och privat. Idag jobbar jag mellan 09.00 -13.00. Privat ska jag göra något riktigt kul idag. Ta farväl av URR 625 och vänja mig vid ett nytt registreringsnummer. Vilket det blir vet jag inte - eftersom bilen som till sverige och stan dagen före julafton.

Loggout Thailand

Nu stänger jag ner datorn och öppnar den knappast förän jag är hemma i Bärigårn. Och det ska enligt planerna bli om cirka 24 timmar.

Tänk så skönt det ska bli att bäddda ner sig i egna sängen. Planer landar Kallax 21.10 (KERSTIN).

Så nu loggar jag ut från Thailand.

Hemfärd

Uppstigen för hemfärd. 04.00 thailändsk tid. Och ni därhemma hr inte gått och lagt er 'än - klockan är väl 22 på tisdagkväll.

Borta bra men hemma bäst. Nu längtar jag till att ha svensk snö under fötterna igen. Och strukturera iupp livet till det normala.

Hälsar hem..

till Bärigårn. Om nu ktv  skött sig så är ju kusin Kerstin ute på nätet igen. Och kan hålla koll på mig via bloggen.

Här nere har "kerstin" varit på tapeten på ett annoirlunda sätt. När spelkort tappats så har det sagt "hoppsan Kerstin". Och ingen kan riktigt säga varifrån det kommer - en film hävdar Sara. Ska nog googlas.

En liten utvikning bara.

Här har vi just stigit upp till sista semesterdagen. I morgon bär det av hemåt. 05.40 härifrån. Idag ska vi väl ta reda på lite mer om avfärden. Och ikväll blir det packning.

3 timmars marginal lär vi ha mellan flygen på arlanda. KERSTIN - jag ringer när vi anländer arlanda. Planet mot Luleå går 19.30 och dp landar vi tio minuter i 21.

Har du inte hört av mig före halvåtta så fastnar vi alltså i stockholm - vilket gud förbjude.

Nu mot stranden och njuta ordentligt sista dagen.

Scoop

Hittade ett - eller snarare EN Skopundersökning i morse. På många sätt en angenäm läsning.

Fast scoopet med den mediala betydelsen är väl om prinsessan Madeleine och henns nya kärlek - Chris.

Själv är jag ohjälpligt på efterkälken med nyhetsbevakningen efter nästan två dygn av internetfritt.

Idag uppstigen till näst sista dagen på semestern - onsdag avreser vi fhärifrån.

Har väl varit en bra semester och jag längtar hem till snö och vardag?

ÄÄÄNNNTTLLIIGEN!!!

Hur ska man skriva - ljuda - för att visa att abstinensen är över. Äntligen nätåtkomst igen - efter två dagars abstinens.

Men man hinner ju aldrig ikapp.

Nu längtar jag HEM!!

Men nu är det bara två osprättade dagar kvar - onsdag morgon börjar hemresan. Ska bli skönt att återvända till vardagen.

Kram alla!!

Händelselöst...

men skönt här på Koh Lanta. Fick mail från Kerstin med temperaturangivelse - här talar folk inte gärna om värmen - bara pustar över den. Men igår lär det ha varit minst 32. Åskregn på kvällen - uppfriskande.

Och igår städade ni ut julen ni där hemma - och trist blir det när man släcker ner allt.

Nu ska vi dra ner mot frukost och stranden.

För övrigt berättade Kerstin att jag fått ett brev från Rfikspolisstyrelsen - och hon antydde att det var ett tråkigt brev - underförstått ett sånt kuvert du får när du kört för fort. Men jag undrar verkligen jag... Blir spännande att höra...

Händelselöst...

men skönt här på Koh Lanta. Fick mail från Kerstin med temperaturangivelse - här talar folk inte gärna om värmen - bara pustar över den. Men igår lär det ha varit minst 32. Åskregn på kvällen - uppfriskande.

Och igår städade ni ut julen ni där hemma - och trist blir det när man släcker ner allt.

Nu ska vi dra ner mot frukost och stranden.

För övrigt berättade Kerstin att jag fått ett brev från Rfikspolisstyrelsen - och hon antydde att det var ett tråkigt brev - underförstått ett sånt kuvert du får när du kört för fort. Men jag undrar verkligen jag... Blir spännande att höra...

Blixt och dunder!

torsdag den 13 januari

kl. 07.00 (då är den ett på natten hos er)

Här har det åskat och blixtrat inatt. Ska bli spännande att se hur vädret blir efter det. Gör då inget om det blir svalare än i igår.
 
Idag sprättar vi den sista torsdagen på denna semester. Riktigt vad den kommer att innehålla vet jag inte än.
Men igår var det oljemassage - himnla skönt. Och Barberquebuffé på kvällen.

Och e-tidningarna har inte kommit - dröjer ett tag till. Vi ska hinna med frukost och lite sol och bad först.

Fick mail från Kerstin - om minus 12 på Bärigårn. Läter inte så dumt det heller.

Ha det gott. Och maila mig gärna nyheter hemifrån.

12 januari

Urk - ett hot dyker upp på balkongen bredvid - Jens åter från frukost - och jag är inte alls färdig med internet än.

Får då begränsa mig och säga att allt är väl här - verkar bli ytterligare en varmaste dag. Skönt nog är det inte alldeles molnfritt - lite växlande och med soldis ibland. Det senare förädiskt - man kan bnli kvar hur länge som helst - med synbara röda resultat på kvällen.

Få se om jag kan hitta en lucka under dagen - att ägna mig åt nätet.

För övrigt längtar jag efter rapporter hemifrån - händer det något? Ni kan väl maila mig.


Intet nytt under solen

Idag skriver vi 11 januari - och här är klockan 18 på kvällen - hos er där hemma är det lunchdags.

Har varit lite strul att komma ut på internet - men nu verkar det funka. Min tid - internettid - är dock begränsad - vi/jag snikar på Jens 375 kronor för en vecka. Vi kan vara ute med hur många datorer som helst tydligen - men inte samtidigt.

Nåväl .- idag har övi varit till "pippiöarna" - Jens fixade med ordinarie båtturer så vi slapp gå i skock med Fritidsresor. Och så vann vi lite tid på köpet.

Nu är vi åter hemma på hotellet - och jag börjar hallucinera om falukorv (förlåt Jokkmokkskorv) Hade detta varit en ordinarie 2-veckors så hade det varit hemfärd i morgon. Nu har vi 7 helt osprättade semesterdagar kvar.

Och jag bara njuter - i morgon ska det bli massage igen. Och alla dagar (utom idag) sen vi kom hit till Chada Spa har jag promenerat 5-6 km varje dag. Plus alla övriga simstrapatser och annat.

Så som ni förstår så leker livet!

Grattis till Jan som har namnsdag idag - partiledaren förstås i första hand.

Tio över två

Jodå - klockan är tio över två hemma hos er. Vänd på er och dra täcket över och sov en stund till. Snart stundar en blå måndag - första riktiga arbetsdagen efter julhelgerna. Och framför ligger väl en massa oxveckor.

Igår sökte vi iaf fram en ljuspunkt - den årliga fettisdagsmiddagen är i år den 8 mars.

Här på Thailand är klockan kvart över åtta. Doris och jag har ätit frukost och sitter nu på balkongen. Bara förargligt att e-tidningen inte kommer förrän klocan 6. Fast jag kanske ska kolla??

Mulet här idag - men det blir nog inte så i många timmar. Och föresten rätt skönt. Snart stundar min timmespromenad på stranden.


Reserapport - del II - 9/1.

Inte mycker att berätta - en heldag vid stranden - mellan poolen och stranden är väl bästa definitionen.
Skönt att inte ha eftermiddagssol på balkongen.
Tänkte faktiskt på snöskottning när jag gick upp från stranden - det är skönt det också.

Undrar om kusin Kerstin fått till sitt internet? Du kan väl maila mig och berätta.

Hör av mig i morgon - nu ska jag kolla vädret hemma och väderprognosen här - och ropa över den till andra balkongen.

.

Reserapport 9/1

Inte mycket at rapportera om - dagen har just grytt - 08.40 - odh hemma hos er susssar ni fortfarande gott.

Frukost aväten - Jens och Lotta har sprungit redan. Och tur det för det känns som om det blir skärbrännarsol idag.

Om lilla mor hade levt hade det varit 85 årskalas idag. Och morbror Sture fyller 74 - grattis.

LITE hemlängtan börjar jag ha - 9 dagar kbar exkl. resdagen.

Nu mot stranden.

Reserapport 8/1

2011-01-08, kl. 21.15

En helt  underbar dag - igen.

Elvis har vi firat idag. Skulle fyllt 76 enligt Kära Annika (K-Annika)
 
Och så faster Lisa född 08 - skulle fyllt 103 idag.

Och en massa andra som gått före - så skönt det känns att de banat vägen.

Skulle vilja veta om kusin Kerstin är online igen? Du kan väl höra av dig - skicka ett sms kanske.

Och nu blir jag smått nostalgisk - i morgon skulle mor - Viola Mari Anne ha fyllt 85 år - vilket också innebär att jag skickar en födelsedagshälsning till morbror Sture - grattis på 74-årsdagen!!

Kram till er alla - nu ska jag ägna tiden åt Dorran och våran Breezer.

Reserapport 7/1

2011-01-07. kl. 17.00 cirka - klocklös.
.
Ännu en underbar dag - inte helt klarblå himmel - men när så blir inser jag att vi ska vara glad för lite dis. Fortsatt god mat - i mängder. Rätt nöjd med att det blev 1 timmes strandpromenad idag också - inte överdrivet fort. Men nu är planerna strukturerade - sista veckan ska jag öka tempot med lite joggning. Nu är målet att återigen klara att gå/jogga mig igenom Kretsloippet - det där ni vet då jag vann en Skeppshult cykel. Känns som om jag är "skyldig" att komma igen där.

Ja har noterat att SJ som lök på laxen lyckats med ett urspårat norrlandståg - man tror knappt sina ögon.

Idag gratulerar vi Maj-Britt i Långnäs som fyller 89 - grattis grattis. Och om någon ser detta och har lust att ringa och gratta henne så gör det - 0920-80422.

Nu ska här slappas några timmar - sen blir det mat - igen - ikväll nere på stranden här.

Ska väl försöka höra av mig i morgon igen.

Vojne, vojne!

2011-01-06. kl. 17.00 (thailändsk tid).

Inte för att jag riktigt vet vad det betyder - vojne, vojne - men något hemskt är det iaf.

Och tro det eller ej - jag har liksom helt glömt att skriva på bloggen.

Skyller på stressen - med nedräkningskort för internet - sjukt för en som alltid är uppkopplad.

Och här sitter vi nu - balkong mot balkong - Jens och Lotta - och Dorran och jag på den andra. Och så säger jag till Jens att jag glömt bort bloggen - och vad säger det spöket - jo jag har sett det - men tänkte du inte hade något att skriva.

Idag har jag iaf träffat Erik Svanström fd Josbrandt på stranden. Hör mitt namn - men tror förstås att jag inbillar mig - men Ylva upprepas en gång till och där är minsann Erika. Och jag visste ju att hon var i Thailand men inte att hon var på samma ställe som mig.

Kul iaf - hon kom upp till vår pool senare och hälsade på hela "klanen".

En särskild hälsning till moster Gunilla - som bett att få ett vykort - det blir inget - men en hälsning innefattande en kram och rekommendation att ta ed morbror Sture på en rehabresa hit ned.

Ska försöka komma ihåg att återkomma. Allt är ljuvligt - svårt att finna superlativer.

Kram,

Gott Nytt 2011

Måste erkänna att det kändes konstigt att skriva 1/1 2011 - vilket jag gjorde då jag kvitterade ut poolhandukarna.

En strålande dag vid poolen - sköntoch lugnt då Jens med familja varit på båtutflykt - tydligen riktigt stormigt på havet så tur jag inte hängde på.

Hör av mig i morgon.