Roligare förr?

2014-03-31. kl. 06.15 - och Ester är namnsdagsbarn. Förstås  inkluderande Martin Ljungs "Ester". Såna sketcher görs inte längre, eller? Kanske det var roligare förr? Tänker på alla Hasse & Tage revynummer också förstås. Vad är dagens motsvarande?
 
Nåväl har nu överlevt även årets införande av den onödiga sommartiden. Numer går det ganska friktionsfritt. Beror nog på att det skrivs mycket mindre om det - masshysterin uteblir.
 
Jobb och basket präglade dagen. Bra varning med att ta paus och se Lisas lag i final kl. 11.35 - dock fick de stryk av Höken. Men en spännande match där det hämtade upp ett rejätt underläge till lika - men sen räckte inte orken mot Höken.
 
Fick stora "moddra" när det stod klart för mig att alla grabbarnas finaler spelades i nya och fina A-hallen - medan alla tjejernas motsvarande spelades i B-hallen. Och alla faciliteter typ fika fanns förstås hos grabbarna. I B.hallen var dessutom poängklockan ur funktion - men det fixade de förstås.
 
"Förnedingen" blev total då det visade sig att Saras lag fick flytta sin match till  A-hallen - för det fanns inget pojklag i hennes åldersgrupp!!
 
Guld till Saras lag efter stor seger mot Råneå - men matchen var jämnare än de 53-30 som slutresultatet blev.
 
Törs knappt nämna det - men fick ett telefonsamtal från en David som hittat mitt Visakort på parkeringen. Var dock kvar i arenand både David och jag så jag fick tillbak mitt kort.
 
Och denna dag lär väl fortsätta i basketens tecken - avgörande semi för Northland. Slutsålt hörde jag - så jag skrotar nog planerna på att vara där. 
 
Och i skuggan av Nortland kämpar LF för fortsatt slutspel. Men så utskåpade som de blir av båda tidningarna trodde jag att det redan var utslagna. Men så är det inte - men båda tidnngarna tar farväl redan idag. LF har inte en chans hävdar det. Alltid kul när såna besservissrar har fel - så nu önskar jag segrar för LF lika mycket som för Northland.
 
Iag blir det jobb som vanligt - fast ovanligt för Jörgen har semester. Dock har jag ju fått Thomas S istället - T2 som vi kallar honom - som motsats till T1 - Olofsson.
 
Nu går vi ut och möter måndag och ser vad den kan erbjuda oss!

Flera "missar" igår

2014-03-30. kl. 07.30 eller...dom har stulit en timme igen - men blir inte alls lika störd nu - kan undra hur många år sen det infördes?
 
Får börja med rubriken så jag svärtar texten - "tillsammansmarschen" var en av flera "missar" igår. Begåvades med en ihärdig huvudvärk - så jag fick åka hem medicinera och vila en stund. Och på benen kom jag till teatern Frankenstein. En fantastisk upplevelse! Middagen på lokal fick dock uppskjutas - så jag var hemma redan vid 20-tiden och hann förbereda för övergången - till sommartiden.
 
Sammantaget en riktigt bra lördag - med grädde på moset i form av seger för Saras lag - som visade sig resultera i final idag, Vet dock inte om det blir mot Gladan eller Råneå - dock i vilket fall i LEA.
 
Dagen förmörkades dock starkt av branden i Sunderbyn. Kurt Isakssons hus på Innimarksvägen brann ner till grunden. Läste på FB om stark rökutveckling från huset - och bara kort stund efter om övertänt hus.
 
Detta en kort rapport om gårdagen - dagens rapport ännu kortare - tidsbrist som vanligt. Vaknade utan huvudvärk - men med en sargad näsa, Röd, fnasig och blåsig - måste väl vara någon form av herpesutbrott? Steg nog upp vanlig söndagstid - dvs halvsex - fast då var den ju halvsju enligt nya (onödiga) tideräkningen. Lite strssad blir jag allt. Nu är ambitionen att vara på jobbet klockan 9 (ja, jag vet - inte jobba söndagar), Sen blir det brejk för finalen kl. 13.45.
 
För övrigt missade jag att hämta tillbak min klockan i går också. Men dom har väl knappast söndagsöppet - KlockSlaget?
 
Hej då!

EN Duo, tack!

2014-03-29, kl. 06.30 - och Jonas och Jens har namnsdag. Grattis till sonen och alla andra Jens och Jonas. Betydelse - gud har förbarmat sig - över vem kan man undra? Ursrpung Johannes!
 
Idag blir det jobb, Magnefique, basket på Björx, KlockSlaget, jobb, teater och avslutning med middag på lokal. Fullt ös allså!
 
Inget att orda om i tidningarna . skyller jag på för jag måste köra igång med en gång. Tidningarna är lästa - och noterar en hög med papper vid fåtöljen. Skulle man tex inte kunna få be om EN (1) Duo, tack! Ska det vara nödvändigt att packa en i varje tidning jag har.
 
Lyssnar till intervju med Ingvar Carlsson på TV - Sveriges siste statsman? När fan blir gammal...
 
Nu ska jag köra igång radion och lyssna till Lisa Syréns ersättning för Da Capo. Varför har det inte blivit någon folkstorm när det lades ned? Lisa och gamla låtar i all är - men Eldemans röst som spred harmoni i hela kroppen kan hon inte ersätta.
 
Njut nu av denna lördag som ser ut att bli en fantastisk vårvinterdag!! Snart börjar det grönska - men pessimisten (alt. realisten) inom mig undrar när bakslaget kommer. Då vi vaknar upp till en decimeter snö!
 
 

Malkolm

2014-03-28 - och idag har Malkolm och Morgan namnsdag. Ett sånt fulsnyggt namn att det är värt en rubrik. Och en känner jag - grattis Bernt Malkolm!
 
Gårdagen inleddes med dubbel svarttaxi - tog sonen till Kallax på väg med Lisa till Måttsundsbacken. En strålande vårvinterdag - skolan hade verkligen valt rätt dag!
 
Så direkt till den årliga besiktningen hos farbror doktorn. Inte nöjd med trycket alls . så det blev en tablett till. Kurvorna och rödfärgen talade sitt tydliga spåk - inte lönt att protestera. Försökte med att det nog var Saras basketmatch mot Gammelstad på lördagmorgon - men han trodde inte ett ögonblick på att det höll i sig hela dygnet.
 
Lika som bär - dagens tidningar - med "fallet Vatchareeya" stort på ettan. Nu kommer försvaret med ny teori om mordvapnet. En "dagger" - har man aldrig hört talas om tidigare.
 
För övrigt känner jag mig så bekant med tidningarnas nya typsnitt och utseende - undrar om man dammat att något nygammalt.
 
Och Kuriren har en "hänt-i-veckan" - om schismer och otrohetsaffärer inom Luleå hockey. I alla fall påstådda såna.
Och fritt att läsa är den. Den artikeln borde väl annars ha kunnat ge litet klirr i kassan?
 
Lite stressad på morgonen. Nyanställd som kommer till jobbet. Och servicekillen från Canon. Ovanpå det ska jag få trevligt besök av sektledaren från Arjeplog, Och däremellan hinna jobba lite också.
 
Och har ni nu fattat att det redan är fredag - så skynda att njut av den.

"Sorgflor" eller kameramissöde?

2014-03-27, kl. 06.30 - och börjar med ett STORT GRATTIS till Anita i Gävle som fyller år idag. Födelsedagskortet ligger oskrivet - och opostat kvar på jobbet! Pinsamt! Men du är i mina tankar - liksom minnena av var vi befann oss för 23 år sen - fatta!
 
Men så har ju Rolf namnsdag också. Betydelse "Ärad varg" vilket ger en viss släktskap med mig - "vargen" Ylva.
 
Fantastisk mängd uppvaktningar på min födelsedag igår - förvisso "sexig" men tämligen ojämn enligt gängse mått. Började med en maffig chokladkaka levererade i trappen från min "matleverantör". Tack så mycket! Fortsatte med blommor och choklad på jobbet - och mängder av besök - inte alla beroende av min födelsedag - men de fick tårta iaf. Avslutades med att hämta blommor hos Jens svärmor - och när jag kom hem så hade jag födelsedagskort från ovan nämnda Anita med make Bernt. Trots att hon är några år äldre än mig - verkar hon ha bättre kom-ihåg! eller e
 
Mycket mer att berätta om gårdagen finns inte - hemma först kl. 20 efter dryga tolv timmars bortavaro. Blev hockey från soffposition - och vaknade till vid sportnytt - då jag fick klart för mig att det blivit ett mål till - från fel lag.
 
Vet knappt om jag törs skriva det - men nästan skönt att det är över - slutspelet. Blir för långrandigt - med sju matcher i flera slutspelsomgångar. Har jag tyckt oavsett. Blir ju slut ord och slut rubrikfärg för sportjournalisterna! Ser att man idag - iaf i Kuriren - tagit ett nytt grepp. Svartvita foton både på ettan och på sporten. Vet inte om det är ett medvetet "sorgflor" eller kameramissöde?
 
Northland i rubriker förvirrar - idag skriver NSD "han sätter press på Northland" - och mina tankar år förstås till basket. Medan jag borde tänkt på min högst osäkra "pensionsförsäkring" - aktierna i Northland. Nu var det gruvan som åsyftades - men även basketen utsattes för press - och förlust. Kan konstatera att det uppenbarligen inte uppmärksammas lika mycket i media - basketen - som hockeyn. Jag hade missat att det var match igår. och nu blir det en avgörande match på måndagkväll - där borde jag vara!
 
Och nu lovar JE i Kuriren att sista "slaget" är utdelat. Han förstår att det är tröttande för oss läsare att följa den interna striden med OA. Dock en bra sammanfattning av JE som visar hur galet OA var ute.
 
Idag inleder jag med en timme på jobbet. Sen "svartaxi" med Lisa till Måttsund. Läkarbesök - "årlig besiktning" - kl. 10.20. Ja sen blir det väl att slita till framåtkvällen.
 
Glad torsdag på er alla!
 
 

Långfredag och snöstorm!

2014-03-26. kl. 06.30 - och idag behöver jag inte ens kolla vem som har namnsdag - Emanuel. Tänkte mången tacksam tanke till försynen som inte födde mig till pojke - tänk om jag fått heta Emanuel. Nu för tiden tycker jag namnet är vackert!
 
Alltså kan jag nu leka sån där tidningsspalt "Detta hände för 66 års sen" - det var långfredag och snöstorm - och jag föddes. Fick en uppmaning på FB att hedra min moder denna dag - för det var hon som gjorde jobbet. Kanske får tänka lite på pappa också som utan bil och körkort lånade en brödbil från Granbergs bageri i Ängesbyn - och som trots bensinbrist och snöstorm lyckades hinna till Luleå BB innan det var dags. För övrigt saknar jag mamma och pappa varenda dag!
 
Igår hände väl inget speciellt? Har lite svårt för det närminnet - borde nog göra en summering på kvällen när jag kommer hem. Iaf hade jag en pyts i trappen - med en underbar kålpudding, fina gula potatisar. La till det lite rårörd lingonsylt som så passligt fanns i mitt kylskåp. Tackar kusinen för den kulinariska upplevelsen! Och tack för chockladkakan i trappen denna födelsedagsmorgon! Dock hållit mig än!
 
I motsats till då - för 66 år sen - är det idag en strålande vårvinterdag. Någon grad kallt, blå himmel, vit snö och strålande sol.
 
Tidningarna lästa. NSD försöker - lite osmakligt? - tagga upp intresset runt "fallet Vatchareeya". Basunerar ut mystiskt mobilspår - som sen i artikeln inte är särskilt upphetsande.Ska dock i ärlighetens namn säga att man inte försöker sälja den med en plustjänst. Fanns för övrigt bara två plus på NSD idag - om Väffeldagen nedan och någonting om Bodenbo.
 
Och båda blaskorna kör hårt med Våffeldagen på ettan. Tänk jag minns inte att våffeldagen uppmärksammades alls under min uppväxt?
 
Har nog blivit en sån där "bara-läsa-rubriker" person - för olyckan vid pelletsverket i Kiruna kom jag inte ihåg att jag läst i papperstidningen. Men på nätet ettannyhet i Kuriren.
 
Och så undrar jag hur dom bara ids? Idag går den never-ending-storyn vidare med ett inlägg från OA. Nu med genusperspektivet - Kurirens ledarsida angriper bara kvinnor. Skulle nog kunna räkna upp lika många män som också fått sina fiskar varma hos Östman (varifrån de flesta exemplen är hämtade) - men nöjer mig med att säga Mattias Karlsson och Torbjörn Lidberg. Men mest förundrad över hur länge gossarna ska tillåtas med sin privata vendetta?
 
Nu hoppas jag bara på att födelsedagen blir en dag med många glada händelser. Ska strö många goda gärningar omkring mig - för då kommer det flerfalt tillbak till mig. Källa: Norrbottens Kurirens horoskop.
 

Midsommarsynd!

2+14-03-25. kl. 06.00 - och idag är de Maria Bebådelsedag. Den dagen då Maria sägs ha fått veta att hon var havande med Jesus - Guds son. Själv har man ju födelsedag i morgon - och alltid fått veta att man är en midsommarsynd!
 
För övrigt kan man ju fundera vad det är att fira - årsdagen av att man blir ett år äldre.Då gäller det att ta fram positiviteten och inse att alternativen är sämre. Antinen att man aldrig blivit född eller att man redan lämnat in.
 
Måndag passerade i högt tempo som vanligt - fast ändå inte när jag tänker efter. Styrelsemöte i Kalix - ganska lugnt tempo, miljöombyte och god mat gjorde gott. Och inte mindre gott att sluta 1 timme före utsatt tid - bonus.
 
Det blev att tillbringa den på jobbet - fram till halvsju. Och John Blund väntade hemma. Fast före det hann jag njuta av kusinens rödbetsoppa. Eftersom jag var döhungrig slevade jag i mig några skedar kall soppa - kan meddela kusinen att det gör sig minst lika bra så. Passande en varm sommardag - om vi får någon sådan.
 
Väl nollgradigt idag - möjligen någon varmgrad - dock inge takdropp. Men ser ut att bli en strålande vårvinterdag.
 
Lokaltidningar lästa. Misshandel av Refaat Ezeldin är toppnyhet i båda tidningarna. Misshandlad vid en turistmässa i Göteborg i en egyptisk monter. Anmälningar och motanmälningar - och mera onödigt jobb åt polisen. Artikeln är plussad i både tidningarna - förskte med TV24 - men där kunde man bra begära länk på bilden - som sen visade sig inte funka?
 
I övrigt noterat att Johan Eriksson slår igen - mot Abrhamsson. Trots att han själv konstaterar att det är meningslöst att debattera mot Abrahamsson.
 
Och så har Jens en artikel tillsammans med partiledaren -om betygen från fjärdeklass. Så klart ett klokt beslut - betygen som de får idag i 6:an omfattar hela mellanstadiet. Så klart bättre att få dem från 4:an - så de vet hur de ligger till.
 
Konstaterar också att tidningarna fortsätter att "profilera" sig. Massor med plus i Kuriren och knappt några i NSD. Kan inte låta bli att fundera över vilken strategi man har?
 
Mycket mer har jag inte att skriva - eller rättare sagt inte tid att skriva. Ska vara klockan 8 - senast - på jobbet. Besök av våran kopieringsmaskinsleverantör - som för övrigt är en förskolekompis till Jens.
 
Sen blir det klippning 09.30 - och så hoppas jag att Kicki kommer på besök idag. Och gärna något fler besök?
 
Ha en bra tisdag alla.

Ärkeänglar

2014-03-24. kl. 06.00 - och idag har Gabriel och Rafael namnsdag. Ärkeänglar både två - men måste erkänna att jag nog bara kunnat ett namn - Gabriel. Fast 3,4 eller 7 finns det visst beroende på religion. Google levererar!
 
Och jag levererar ett namnsdagsgrattis till fina kusinbarbarnet Gabriel i Koskullskulle!
 
Blev jobb hela dagen igår. Började med att lämna tillbak blodtrycksmätaren vid halvniotiden - och när jag ändå var i stan tyckte jag att jag kunde åka till jobbet och göra färdigt materialet till Överkalix. Int var det tänkt att det skulle gå i ett kör - men jag skulle bara... och sen var det läge att dra till Överkalix vid halvtretiden.
 
Och trot eller ej - missade avfarten från 97:an mot Kiruna. Kvar att välja fanns bara Sundsvall - så jag fick fortsätta framåt - ta av mot Statoil och sen dra ut på 97:an igen!
 
Spännande i Överkalix. Överkalix Framtid tuffar på - bäva månde sossarna när oppositionen enat sig - från vänster till höger. Med särskilt "gudeliga" verkar de inte i Ö-kalix - KD saknas!
 
I dagens tidning är det "plussen" som fascinerar mest - i Kurirens högermeny finns inte en enda plusartikel. Medan det är det omvända i NSD. en eller två som inte är plussade. Undrar om de får olika direktiv från Norrköping?
 
Nå iaf hinner jag inte kommentera några nyheter idag - inte ens länka till OA:s ledare där han försöker göra upp med SSU-skandalen.Ser att han tom ger sin in i valet av ny SSU-ordförande - mitt i deras nomineringsprocess. Och föreslår dessutom en annan kandidat än SSU-Luleå nominerat. 
 
Inger mer från mig - för nu ska jag göra lite jobb här hemma - med jobbet. Och sen bär det iväg till Kalix för styrelsesammanträde med Kalix Folkhögskola.
 
 
 

Stillsam söndagmorgon

2014-03-23 kl. 06.30 - idag får det bli en "blindhälsning" till den eller de som har namnsdag. Inga tidningar idag som ger svar.
 
Så jag får inleda med något som jag inte tänkt mig - en länk till DN som iaf ger mig en del svar. Läste faktiskt live om denna Anna som Metro har skrivit om - och reagerade över att personen ifråga sa sig måsta lägga ned 5-6000 kronor på mediciner varje månad - när vi har ett maxtak på 2 200 kronor per år! Själv har jag följt en person som fick ersättning i runt 4 år utan avbrott innan hen till slut fick sjukpension. Dock finns mycket i övrigt att önska i smidighet från både Försäkringskassa och Arbetsförmedling. Men ett antal domar har förhoppningsvis nu slipat av de värsta kantigheterna.
 
Dagen började med att Atnäs BK vann Q1 mot Gammelstad med 12-7 - det firar vi. Sen blev matchresultatet inte något att skriva hem om. Men det var väl det dåliga genrepet som gjorde att Northland vann i en rafflande match mot Sallén. Själv befann jag mig så nära arenan - men på utsidan - att jag kunde höra väggarna skallra samtidigt som jag hörde referatet på radio. Och sen utjämnade Luleå hockey sluspelsomgången med Växjö till 2-2. Den som lever får se vilka ädla medaljer det kan leda till.
 
Hann med ett tvåtimmars pass i solen utanför stalldörren - tillsammans med boken "Tunna väggar".
 
En sväng till Kvantum och handlade. Men hade Ica-kortet på drift - en mindre nödhandling blev det bara. Nu så van att scanna in själv - så det är svårt att handla på gamla sättet. Fick köa mig ut - ovant.
 
Ett drunkningstillbud vid Ishotellet i Jukkasjärvi och en brand i en tvättstuga i Gammelstad är de enda nyheter - för utom sport - som lokaltidningarna bjuder på.
 
Och "kvällspressen" skriver om försvunna flygplanet. Senaste teorin att piloterna är "bovarna". Sen är det lite skottlossning här och var - känns tyvärr som vardagsmat.
 
Men lårgapet - det är gårdagens stora nyhet. Retuscherade bilder där man skurit bort både här och där. Så sjukt! Men jag vill också tro på teorin som en av debattöerna hade - den som retuscherat har gjort det så fult och dåligt att vi ska upptäcka det och reagera.
 
Nu ska jag reagera för att komma igång med dagen. Ska börja med att åka till Sensia och lämna igen blodtrycksmätaren. På torsdag sen får jag svar. Så landar jag väl en stund på jobbet. Förbereda lite handlingar att ha med till Överkalix. Och så inläsning av styrelsehandlingar - sammanträde med Kalix Folkhögskola i morgon. Ser jag framemot.
 
Njut - alltid på en söndag!
 

"Kopplad"

2014-03-22. kl. 06.30 och Kennet och Kent har namnsdag. Och Siv Forslund och Eva Flyborg fyller år. Grattis till er alla.
 
Riktigt bra dag igår. Började hos tandläkaren som förklarde sig nöjd med sakernas tillstånd. Kilade också in hos min frisör och fick en klipptid på tisdag. Tillbak till jobbet och slet. Trevligt besök av namne Ylva. Sen tillbak til gamla Domus Interiörhuset. Undrar vilket folkligt namn huset har idag? Hermelinen? Sensia har inte slagit igenom - och snart slår de väl igen också? Alltväl blev jag iaf "kopplad" - nu mäts blocktrycket varje timme. Snart blir det varje halvtimme igen. Men klockan 14 sliter jag ur kablarna. Ett visst handikapp utgör "mackapären".
 
Skönt iaf att ha fyra basala tjänster i samma hus; doktor, tandläkare, frisör och gynekolog! Och nu flyttar det in ett dataföretag bredvid tandläkaren också. Få se om det är av den arten att jag kan ha nytta av det också.
 
Styckmordet förstås på ettan i båda tidningarna. Plus om extremt stor lavinfara. Hoppas berörda tar till sig. Och sen får man väl hoppas att ödethuset - styckmordet - inte är uppbränt som det var tänkt. För nu vill försvarsadvokaten ha ny husesyn.
 
Och det är bra att kunna gå tillbak till källan. Förundrad över att OA återigen replikerar Kurirens ledarsida. Det är u ett känt faktum att det aldrig är lönt att debattera mot en ledaskribent - och nu är det två såna -då förstår man. "Det känns som en betydigt mer angelägen debatt än mitt och Johan Eriksssons lilla sandlådekrig om Annie Lööfs bidragspengar" avslutar OA. Insikt - men bästa OA dtt urspungliga inlägg handlade om att kommunalråden inte skulle fått vara med vid Annie Lööfs besök. Något som motbevisas att Nord-Nytts bilder - där Yvonne håller sig väl framme för att synas på bild. Och ditt förringande av Carola Lidén var väl i "kycklingklass".
 
 
Men OA och JE - när nu sandlådeinsikten kommit - det finns fina snöhögar utanför Mediahuset. Vad sägs om ett rejält och hederligt gammalt snöbollskrig?
 
Nu ska jag "kriga" med snön. Vi har tydligen haft bilar ivägen - för traktorn har inte kunna röja så bra. Men nu litar jag i huvudsak på att fru Tö snart kommer - men ska ta upp vid "smoget" och stallet.
 
Sen bär det iväg på basket - match för Saras lag mot Gammelstad- Dock i Antnäs. Får anteckna tidpunkten för denna så farbror doktorn förstår varför det är röd varning i diagrammet!
 
Ha en bra lördag.
 

Långa bollar

2014-03-21, kl. 06.00 - och idag har Bengt namnsdag. Han som vi på skickade långa bollar på.ibörjan av 90-talet.
 
Det stod inte i min almanack - men enligt radion så var det glädjens dag igår - ni vet alla dagar med självaktning är någons och/eller någots dag. Ser att det minsann är FN som instiftat dagen - men alla "galna" dagar kan väl FN inte ha instiftat? Finns nog pirater på området!
 
Som dag räknad var den väl hyfsad - började ju mindre bra med restskatt på 10 315 kronor - men en Kenovint reducerade den till 10 305.
 
Jobbet gick väl hyfsat också - 8-18 kan väl anses som en rejäl arbetsdag. Bara halvstyrka på expen - Jens och Thomas på resa. Lugnt - enda besöket jag minns är postisen.
 
Känner mig vilse med de nya tidningarna - sökte namnsdagsbarnet i Kuriren - men hittade det inte. NSD fick hjälpa till att hitta Bengt. Men de känns redan rätt trevliga i upplägget. Ser att Östman flyttats till fredag - kan tänka att et ska unvdvikas att han förstör helgen för någon. Idag strör han salt i såren i sosserörelsen - men kan tycka att det är välförtjänt. Har själv svårt att se hur de revisorer som intygat riktigheten i uppgifterna kan få fria. Kan då inte vara något problem att bevisa att de skrivit på. Om inte det är falsktintygande vet då inte jag? Nog måste man väl få se något underlag så man vet vad man intygar riktigheten av?
 
Och fajten mellan ledarskribenterna fortsätter - idag svar från JE. Men även OA skriver om Facebook - men ur en annan synpunkt - energipriser och konkurrens. Får lära mig att den tillverkade idustrin har 25 öre lägre kwpris än tex facebook. Och att Finland konkurrerar med lägre energiskatter. Tycker det är underligt att EU tillåter det - borde det inte vara osund konkurrens?
 
Och så räddades Luleå hockey av gongongen - efter att ha legat under med 3-0 tog man hem segern mot Växjö i förlängningen. Jag lånade ut mina öron till radions hockeyreferat medan ögonen ägnade sig åt boken "tunna väggar" - den boken är iaf inte tunn - vare sig fysiskt eller innehållsmässigt.
 
Snöar för övrigt idag - och har lagt nästan 1 decimeter i natt. Men jag ska till tankläkaren 8.30 - så det får bli kvällsövning med snöskottningen. 
 
13.30 ska jag koppa upp mig på dygnsmätning av blodtrycket. Undrar om mätaren klarar både snöskottningen och Saras basketmatch i morgonbitti?
 
Ha en riktigt bra fredag.

Betalar och är oglad!

2014-03-20. kl 07.00 - och alla "jockar" har namnsdag - Joakim och Kim.
 
Lång och supertrevlig dag - lämnade över nomineringskommitténs förslag till kommunfullmäktigelista till nomineringsmötet - och fick godkänt. Lagomt mycket synpunkter som visar på engagerade förtroendevalda. Och listan med 37 - eller var det 36 - namn är nu fastställd och jag är "ankare" längst bak och för säkerhetsskull på baksidan av valsedeln.
 
Blir en snabbis här idag också - helt förvirrad efter att ha läst de "nystajlade" tidningarna. Tycker ju alltid att det är "fel" - men inser att det bara handlar om tillvänjning. Men att NSD och Kuriren nu hela tiden gör samma sak samtidigt stör mig. Exklusivt erbjudande till mig som prenumerant om att se basketmatchen igår - från båda. Och nu har de stajlat sig ungefär som siamesiska tvillingar.
 
Och apropå basketen så förlorade Nortland nere i Uppsala. Lite bonus har sonen av sitt myckna resande - var på plats. Om det nu var någon bonus då det blev storstryk. Undrar när nästa hemmamatch är - i veckan förstås - men när. Skulle nog vilja gå - frågan är om det går att få in någon mer fritidsintresse i veckan än Saras basketmatch på lördagmorgon?
 
Och idag förlorade Swedbank en kund - har tänkt men inte gjort. Men nu är måttet rågat. Som LA skriver på facebook  "2,3 miljoner för att "daska" klubba i bordet. Lönen är höjd med 74%, otroligt osmakligt att detta". förekommer i vårt 
 
Själv "förlorade" jag just drygt 10 000 kronor. Har deklarerat och fick en smärre chock! Tänk att det ska vara så svårt att minnas pengar som flöt in i fjol - vinst på sålda fondandelar - obeskattade!!
 
Idag blir det att blåjobba på expen hela dagen. En dejt med en tjej från Jokkmokk vid 11-tiden - enda avbrottet. Ska hämta upp marknadsgrejor som var på Jokkmokks marknad. Här näst ska de till Älvsbyn på Kanisdagen den 29 mars. Välkomen dit - alla som kan och vill. 

Seg morgon

2014-03-19. kl. 07.00 - och Josef och Josefina har namnsdag.
 
Har en otrolit seg morgon. Kom hem först vid midnatt och somnade nog inte förrän halvtvå. Klockan skulle ringa 5 - och jag misstänker att den gjort det också. Har inte hört ett smack utan vaknad tio i sex. Icke utbilad kan jag säga.
 
Men iaf en framgångsrik kväll i Gällivare  lista till kommunfullmäktige fastställd. Och det firades med en utsökt middag på O`Learys. Önskar jag kunde säga att bjöds på en utsökt hockeymatch också - men Luleå hockey låg under med 1-0 redan när vi kom dit. Iaf en upplevelse att höra det djuriska vrålet när Luleåhockey reducerad. Och spänningen fick vi på hemvägen i bilen - när Luleå hockey med 20 sekunder kvar kämpade vilt för att kvittera. Men tyvärr!
 
Bilen är i partiets tjänst idag. Jörgen släppte av mig och körde sen vidare hem till Södra Svartbyn. Idag hämtar han Jasenko vid tåget - och sen har de en heldag i Boden. 
 
Själv måste jag då halka mig ned till bussen - förhoppningsvis hinner jag med den 8.10. Men det förutsätter att jag släpper bloggen nu. Vill bara rekommendera Kurirens ledare till läsning - en uppläxning av OA:s ledare från igår. Klargörande! Om den nu finns utlagd - gårdagens fanns ju inte i tid. Men det lär ni märka.
 
Blir en rejält lång dag idag också. Nomineringsmöte med Luleå ikväll. Hoppas få träffa många sugna kandiater. Ha en riktigt bra onsdag - ni som hunnit med och fattar att det är den som är här!

Ursäkt från OA?

2014-03-18. kl. 06.00 - och idag har Edvard och Edmund namnsdag. Grattis! Edmund känns väl lite brittiskt - gör det inte? Jag glömde nog att läsa om ursprunget.
 
Måndag - vilken turbodag! Känns som om jag hade lika många telefonsamtal som sammanlagt tidigare under året. Nu för tiden ringer det ju normalt alls inte lika mycket som tidigare - FB och mail löser mycker. Och ovanpå det flra besök också - en efterlängtad lunch med Miriam bland annat. Morgonen startade med brandkårsutryckning för en annons som borde varit inne i fredags. Jasenko i Kiruna!
 
Kände mig som en urvriden diskträsa när jag kom hem - men lyckades varva ned rätt bra - med att läsa ur Tunna väggar. En fascinerande bok - innehåll som jag egentligen inte alls behöver - men ändå så fascinerande att läsa. Och fördelen att jag ändå kan lägga undan den. Normalt brukar jag drabbas av sträckläsning om det är en bok jag gillar.
 
Gillar gör jag vädret idag - minus 15. Drömde om fluffig snö när jag hämtade tidningarna. Men insåg att det är för sent nu med snö. Märkret är borta redan klockan 5. De ljuvliga snöskottarmorgonarna i mörker och kyla klockan 5 på morgonen kommer inte igen - detta år - och har knappt varit någon heller.
 
Tiden - eller snarare klockan - spelade mig ett spratt i morse. Vaknade utvilad kl. 3 - kom i säng kl. 21 - somnade om och vaknade 4. Nu skulle jag minsann stiga upp - och tjäna en halvtimme. Och då minsann ringde väckaren - mitt armbandur hade sackat! Så blev det med den tidsvinsten.
 
Kuriren om befarade mordet i Innanbäcken - olust bland grannarna förstås. NSD rubricerar med "Lavindramat". Och stor bild på Luleå hockey - som blickar framåt. Och framåt det är ikväll det - hemmamatch mot Växjö. Som man fick stor dalj mot i helgen.
 
Kurien skriver också om lavinfaran - men på nätet i en "oplussad" artikel? Som lite småspännade att kolla vad som plussats och inte plussats. Idag har Kuriren bara två stängda artiklar på menyn - om en försvunen 79-åring i Överkalix som återfunnits - och om Rautio (hockeymålvakt kanske) som sägs ha en dålig sits.
 
Läsvärda ledare idag. Kuriren om debatten Reinfeldt - Löfven. Ganska träffande beskrivning - att ingen utan miniräknare och budgetunderlag kunde fatta något. Men tycker nog han skriver upp Reinfeldts betyg väl mycket - båda två var riktigt dåliga. Och hoppsan - ett smyg plus på ledaren - inte utlagd på nätet!
 
Och när jag läser ledaren i NSD undrar jag omdet  inte borde komma ursäkt från OA. Mycket sandlådenivå, Här ska minsann inte Annie Lööf komma och ta åt sig äran av Facebooketableringen. Och inte fick något kommunalråd vara med heller - det hade minsann näringsdepartmentet gett tydliga direktiv om. Fast själv såg jag då bildbevis - Nord-Nytt - där både kommunalrådet Stålnacke och Matz Engman svassade efter Annie. Funderade själv vad kommunalrådet hade där att göra? Väl sällan någon av gruppledarna bjuds in när sossepolitiker besöker stan?
 
Nu ska jag dra mot jobbet - motorvärmaren i pluggad sen kl. halv fem. Jobbet på fm - med ett och annat besök. Sen drar jag iväg till Gällivare för årsmöte och fastställande av kommunfullmäktigelista!

Måndag morgon...

2014-03-17. kl. 06.15 - och solen skiner - nästan - och minus 13 grader. Lägg till detta att Gertrud har namnsdag så är starten summerad. Grattis Gertrud - själv känner jag inte till så många.
 
Och så är det måndag morgon - och mitt huvud känns nte alls tungt. Men snopet var det - vaknade klockan 3 och var utsövd. Skulle bara maka till mig i sängen och sova en och en halvtimme till. Men innan jag var färdig med var klockan redan halvfem. Tiden rusar även på natten.
 
Blev jobb i princip hela dagen igår - erkänner att jag blir lite manisk med mitt "ska bara". Allt var ju inte panik - men skönt att ligga lite i framkant.
 
Hem och skulle kreera en ny typ av köttfärslimpa. Med fyllning av sirapsfräst vitkål och upptinade lingon. Fiasko blev det. Inget fel på smaken - tvärtom - men totalt lös i koncistensen. Kokar just nu potatis - får bli matlådor i
veckan.
 
För övrigt stod jag för en stor bedrift igår - tog min Prolia spruta alldeles själv. Tredje gången tror jag, Har haft den i kylen men gått och gruvat i veckor. Men nu är det gjort.
 
Trista nyheter - misstänkt mord i Innanbäcken. Och lavindrama i Riksgränsen. Den senare dock hemlig - plusstämplad i båda tidningarna. Annars är det lite underligt - Kuriren har återinfört plusstämpel på det mesta - medan det åtinstone till synes är fritt i NSD. Gårdagens nyhet i NSD om listorna över SSU:s fejkade kurser är dock hemligstmplad - men det passar sig väl - de var ju så hemliga att de överhuvudtaget aldrig ägt rum.
 
Tur att Northland basket ger oss hopp - Luleå hockey blev totalt utklassade i och mot Växjö. Nästa så man tror det blir tvärstopp här?
 
För övrigt såg jag två totalt havererade debatter på Agenda igår. Stasminister Reinfeldt mot Löfven - som både svängde sig med siffror och budgetteknik som ingen begrep något av. Och båda såg ut som katten som just svalt råttan när de tyckte sig fått in en femetta! Avlöstes den av Åkesson och Fridolin som mest pratad/skrek i mun på varann.
 
Och nu ska väl båda debatterna dissikeras av nyheterna. Reinfeldt och Löfven har redan varit på tapeten.
 
Själv har jag satt i motorvärmaren - och fick sladden att räcka trots min "latmansparkering" vid bron. Fast det beror inte på lathet - utan en extrem halka. Misstänker att många nu går omkring och drömmer om våren - snön har ju dagit sig undan rejält. Men minns var ni läste det först - det kommer att komma ett par decimeter till!
 
Nu ska jag göra matback och dra till jobbet. Idag stationär på expen - men redan i morgon bär det iväg till Gällivare.

Vilodag

2014-04-16. kl. 07.30 - och idag vet jag inte vem som har namnsdag - men grattis i alla fall. Den här "länkningen" bara för att få svart text - kan undra om det funkade?
 
Börjar med att ösa ur mig lite galla genom att citera min vän Inger Lundberg från facebook:
"Väldigt upprörd över domarna i SSU-härvan i Piteå! 3 unga tjejer blir syndabockar för en kultur som pågått läääänge! En revisor som undertecknat bidragshandlingar går fri. Ju högre upp i hierarkin desto friare? Tänk om detta hänt i Stockholm och kvällstidningarna startat ett drev? Då skulle fler av moraliska skäl fått kliva av. Nu blir de välkomna som förtroendevalda!" 
 

Känner att det är läge för lite vilodag. Igår åkte jag hemifrån halvåtta - jobbade till 16 - och sen åt jag middag på Luleå Energi Arenaföre den rafflande semifinalen Northland mot Sahlens. Som vi vann!
 
Har inlett söndagen med sovmorgon till halvsju. Inhämtat DN - kände att det kylde lite på kindena - och visst - minus 8. Men inte har de kommit några utlovade 6 mm snö - kanske 1 mm. Lite puder.
 
Spanar in nättidningarna - Kuriren "bjuder" inte på första nyheten - om att en man blivit misshandlad på Tröttergränd är "plussad". Svårt att förstå det - den nyheten kan ju faktiskt hjälpa polisen att få vittnen.
 
"Betalväggen" blir mer och mer mysko. Chefredaktör Enbom förnekar bestämt några direktiv från Norrköping - den här strategin har de haft hela tiden. Först nypa igen helt, släppa lite - för att sen succesivt dra åt snaran igen. Ja iaf är det då så att om det finns några dekret från Norrköping så har då tidningarna tagit till sig det helt olika - I NSD finns inte ett enda"plus" idag. Fast spelar ingen roll vilket - inga nyheter alls i någon av dem. Här en artikeln om Modig - som får mig att undra om det är hockey match idag - Växsjö-Luleå
 
I den stora "draken" Expressen hittar jag Horner, försvunna flygplaner, ukraina och så en Sifo. En Sifo där 17 procentenheter blivit 11,6. Övertygad om att det blir en jämn och spännande valrörelse även denna gång! Har tagit ett snabbrace på övriga tidningar också - inget att orda om,
 
Nu ska jag polimasa några timmar - sen blir det nog en snabbis till jobbet - innan jag landar på Kvantum för att fylla på matförrådet. Gapar tomt lite överallt.
 

"Luther" har talat!

2014-03-15. och Kristoffer och Christel har namsndag. Grattis!
 
Idag blir det ingen tid för bloggrefekterande. Styelsemöte väntar - mackor ska hämtas redan 7.45 på stans bästa konditori - Gammelstads!
 
Egentligen borde jag ha mycket roligare aktivitet mig för - Lisa spelar match kl. 10 - en uppskjuten sådan motÖverkalix. Säsongens sita också. Och jag ska sitta på sammanträde istället. Frestande att göra annan prioritering - men "Luther" har talat!
 
Matchrapport har dock beställts via Lisas mormor - så gänget går förlåta att mobilen är igång. 
 
Och nu vet ni iaf var jag håller hus idag.

"Klagar" igen!

2014-04-14. kl. 06.00 och Maud och Matilda har namnsdag - grattis!
 
"Klagar" igen - ofattbart att det redan är fredag.Förvisso är jag är jag rätt nöjd och glad över livet - men så j-a roligt har jag inte att det motiverar denna fart på veckorna!
 
Men först torsdag - tror det är bra att tänka tillbak och reflektera över vad man gjort - så man iaf vet att dagarna haft trevligt innehåll. Gårdagen började med besök av Agneta - planerat - och Karl-Henrik - spontan besök. Och så dök äldre barnbarnet upp på jobbet. Hon hade bokat "svarttaxi" ut till Måttsund - friluftsdag med skolan. Tillbak till expen och blåjobbade - sen dags för returen från Måttsund. Däremellan plingade det in en ny medlem och en intresserad. Halvfem var det möte med nomineringskommittén - vilket gick smidigt så jag var hemma tjugo i sju. Tur det för kl. 19 var det telefonmöte med valberedningen!
 
Så där - hej då torsdag - många möten som gav positiv energi!
 
Så vaknade jag också pigg kvart över två - omsomning till tjugo i fem. Apropå vaknat så har myrorna på Berigårn också vaknat - har tendens att ta sig in i huset - dock ingen enda i min lägenhet den här gången heller - verkar inte söka sig till mig - myrorna. Vi brukar ju ha årligt besök på jobbet också - vi brukar säga att då har våren kommit.
 
Och gårdagens nyhet var väl ändå att regeringen backade om studiestödet - minskningen av bidragsdelen dras tillbaka - men lånedelens ökning med 1000 kronor i månaden kvarstår. Men otack är världens lön - inga stående ovationer precis - utan mer kritik för att man ändrat sig.
 
Tycker för övrigt att det gnälls alldeles för mycket - både från pensionärer och studenter. Och inte är det de som har det sämst som gnäller - nej det är förmodligen de som liksom jag nu får ett pensionsbesked från Alecta där de talar om att pensionen höjs med 3,35 procent. Inte är det fattigpensionärerna - mest kvinnor - med sina garantipensioner som demonstrerar! Nu är väl procenten på ett inte alltför högt belopp - men ändå.
 
Hittar att Annie Lööf "vikt" ut sig i Svensk Damtidning. Och får kritik för att hon har prinsessklänning. Ja hon får väl skylla sig själv som ställer upp i Svensk Damtidning - vad hade hon förväntat sig. Ska bli spännande att se - eller iaf få referat om vänsterpartisten Rosannas artikel nästa vecka. Gäller att ha blåställ och arbetshandskar!
 
Och lokaltidningarn då? NSD om hjälteinsats - han som räddade en fiskare att drunkna utanför Sävast. Och Kuriren om att kronfogden jagar HA-guld - en av deras mer kända medlemmar här i norrbotten har annonserat ut guld på nätet - facebook. 
 
Och på facebook tog vi igår del av nyheten att Kallax flygplats (jag vet - namnet) var stängd pga av att banljuset inte fungerade. Man bara häpnar. Övar de mörkläggning utifall ryssen ska komma? Fast skämt åsido - visst är det oroande att det verkar ta väldigt lång tid att åtgärda.
 
Lång tid har jag nu suttit här framför datorn - men en skön mjukstart på dagen. Som fortsätter som torsdagen vslutades - men möte kl. 08.30. Och därförinnan ska jag mellanlanda på Kvatum och införskaffa mjölk till kaffet. Inte för personlig del - utan för gästerna som kommer i morgon. Länsförbundets styrelse - det rullar på med möten min själ!

Sorg eller kärlek?

2014-03-13. kl. 06.30. Idag har Greger namnsdag. Grattis! Vackert namn tycker jag - men känner inte någon - känner till några!
 
Blev en heldag igår som bara rullade på. Men nu har iaf nomineringskommittén lagt förslaget till kommunfullmäktigelista för FP Luleå. Iaf de 17 första namnen - återstår att söka i handlingarna vilka övriga som sagt sig vilja stå på listan - men på en mer blygsam placering - 10-15 stycken. Måste gå ignom noga så ingen missas - alla som vill ska vara med och dra sitt strå till stacken! Thomas, Ylva, Caorlina, Thomas, Katarina, Hans, Nisse, Ade, Stefan och Monika - tio-i-topp!
 
Så idag fortsätter jag med nomineringsarbete - men idag bara som tjänsteman - för landstingsvalet. Fick ett sms strax före 5 - då startade nomineringskommitténs ordförande från Lovikka - fast hon ska fullgöra evisionsuppdrag innan hon kommer till oss 16.30.
 
Och idag visar vädret upp minus en grad iaf - igår såg jag notering på plus 9. Börjar undra om vi ska klara oss från något bakslag? Trodde nog att jag skulle få en del snöskottning under mars. Fast inte ropa hej - Kurt i Pajala berättade att för ett antal år sen plogade de nästan inget under februari till april - men i maj plogade de 7 dgr på raken. 
 
Kuriren har glada nyheter för Svappavaara - malmfynd kan ge 700 jobb. NSD toppar med "tuff kamp mot vädrets makter" - om renarna som är strandsatta på öar i Luleå skärgård - farleden fryser inte till så att de kan ta sig därifrån. Ser att även NSD har Svappavaara nyheten i menyn - med en gul löpsedel. Patienthotellet vid SuS snart färdigt - men invigning först till hösten. Glada nyheter också - en fiskare mirakelräddad vid Sävast - och en gamling i Vitåfors hittades igen på ett skoterspår. Efter sökning med helikopter.
 
Alltså får bara vibbar om sandlådedebatt när jag läser NSD:s ledare idag. Alliansregeringen har härmat oss hävdar Baylan ivrigt påhejad av OA. Ja vad ska man säga. Kurirens ledare säger det rätt bra - man hör inte längre Baylan försvara flumskolan, Så frågan är vem som härmat vem? Så brukade det vara i sandlådan också - det var jag som var först. Härmapa!
 
Två nya begrepp har jag lärt mig denna morgon - Bioprinter som ska göra organdonation onödig - försök pågår med bland annat öron och lever - och den stora utmaningen är att kunna skriva ut hjärtan. Liksom siencefiction! Och så uteblir en av ledamöterna från nomineringskommitten - han sitter hemma i Jokkmokk och deltar i ett webiarium,
 
Själv går jag nu ut i livet med budskapet från Kurirens horoskop. Jag får ett bud från avlägsen ort - som antingen handlar om kärlek eller om sorg. Tycker Kuriren ska upphandla ny "sibylla", Så diametralt motsatta budskap kan man inte ge!

Flaggan i topp!

2014-03-12 - och idag grattar jag barnbarnet Sara Victoria på namnsdagen. Och så nummer två - i min alldeles egna "tronföljd" - kronprinsessan Victoria. Kan undra varför man inte ändrat stavningen i namnsdagslängden - där stavas det med k. Väl republikanskaföreningen som lagt inte sitt veta?
 
Annars är läget bara bra. Efter en dag som återigen innehöll möten med spännande och trevliga personer landade jag på Berigårn först vid 18-tiden. Och hade förstås glömt telefonen på jobbet. Men har ju fått igång mina nödtelefoner - ena går det inte att ringa in på - men mors gamla "tröskverk" fungerar i båda riktningarna - och dessutom som väckarklocka!
 
Bästa kusinen på övervåningen ska minsann få förklara varför hon inte svarade när jag ringde. Möjigen kände hon inte igen mina telefonnummer - och dömde ut mig som försäljare?
 
Började läsa presentboken jag fick i Älvsbyn - Tunna väggar av Anna Borgeryd. En dotter i släkten Polarbröd - som i en artikel i NSD berättade att hon varit aktiv i FPU. Lite virrig början - men med ett sätt att skriva som bara driver en att fortsätta iaf.
 
Mycket mer hann jag inte innan John Blund kom. Verkar som om 5 timmar är den sovdos jag behöver - vaknade pigg och glad redan kl. 3 - men älskar att somna om så bara ljuvligt. Sen snoozade jag i 20 minuter - i 5 minuters intervaller - någon form av bitterljuv självplågning!
 
Har inte kollat några grader - men kändes nog som minusgrader iaf. Och fortfarande hela gårdstunet som bästa isrinken! 
 
Fysiskt tunna tidningar idag igen - även DN. Kuriren toppar med att sossarna i länet går till val med välfylld kassa - tack vare tidningsägandet. Kanske inte liten fotnot i "7-kronorsannonserna" - om att en del av slanten går till att välja om Ögren & co? NSD speglar en annan stöldliga - en man greps utanför Elgiganten igår. I Kuriren är det bara en liten notis om detta - men NSD vet att berätta att en stor organiserad stöldliga är på väg att sprängas.
 
Och surt sa OA om alliansregeringens satsning på skolan. Bland annat mindre klasser och fler speciallärare. Lite intressant med sossarnas nyvaknade intresse för speciallärare - de som avskaffade utbildningen och hävdade att de inte behövdes - jämlikt skulle det vara. Fast nog var det smart av regeringen att tajma med timmarna innan sossarna gjorde utspel.
 
Märkligt också att OA och andra sossar iktar kritik mot skatter som sänkts - men inga av dessa skattesänkningar tänker ju sossarna ta bort om de - vilket gud förbjude - kommer i regeringsställning. Och inte nämner de arvs- och gåvoskatten som de själva avskaffade.
 
Fruktansvärd nyhet igår - och avrättningen av Nils Horner. Uppskattade verkligen hans rapportering.
 
Lite annat smått och gott finns förstås."Neddragning av vårdplatser" rubriceras i NSD:s papperstidning - har blivit mer dramatiskt på näter - 30 vårdplatser preciseras det till. Tyvärr ser ni nog inget under länken - pengarna har gått till att välja om Ögren - vars resultat denna artikel speglar.
 
Nu kör vi onsdag - fatta redan! Och flaggan i topp för våra Victorior - oavsett vilken "tronföljd" de finns i.
 
 

För mycket skymmer allt

2014-03-11, kl. 06.30 - och idag är det Edvin och Egon som har namnsdag. Av nu levander varelser har jag bara en hund att gratulera, Men minns farbröderna från uppväxten - "håmarsegon" tex - Egon som bodde på Hammaren.
 
Lite mysigt med nya telefonen - den durrar till ibland - och ibland kommer en mjuk och mild vissling. Betyder aktiviteter antingen på Facebook eller i mailboxen. Fullt med aktiviteter redan arla mogonstund. Man behöver aldrig känna sig ensam.
 
Det var full rulle igår - och alla "grabbar" på plats. Själv drog jag på sammanträde med kommunens arvodesgrupp - och fick känna mig som förtroendevald igen. Ovanpå det en träff med nomineringskommittén - vi träffade ytterligare an kandidat till kommunfullmäktigelistan. Så spännande möten jag erbjuds nästan varje dag - tänkte att jag har roligt och är nöjd med jobbet - nästan jämt. Kan undra om man överhuvudtaget ska ha betalt förs sånt? Nå nu blir ju timpenningen inte alltför hög - när det betalas för 2 timmar och jag jobbar vanligtvis det fyrdubbla. Får väl börja kalla mig "volontär" - det låter fint tycker jag.
 
Hade tänkt mig en kväll med återhämtning sovandes på soffan. Men de "sociala" telefonsamtalen hopade sig. Morbror från Bollnäs ringde - liksom faster från Kolkgatan - och så kompis från Svartöstan. Så var klockan helt plötsligt slagen 21.
 
Denna morgon njuter jag av minus 1 grad - klart väder - och så har det nästan slutat storma. Halkade iväg och hämtade tidningarna - tur jag har tant Lillys spark att luta mig mot.
 
Fysiskt tunna "blad" idag - tom DN. Carl Bildt har besök länet. Vilket basuneras ut stort på NSD - och något mindre i Kurieren - iaf vad gäller puff på ettan. Kuriren "puffar" istället för ett skattefiffel för miljonbelopp.Och vad jag förstår är det inte bara Skatteverket som blivit blåsta. 
 
Och snart ska många tvingas uppleva "fallet Vatchareeya Bangsuan" igen. Inga nya bevis och inga nya förhör. Men allt ska rivas upp igen.
 
Nummer att komma ihåg skriver Kuriren om - själv har jag nog helt missat 113 13 - nya nationella informationsnumret vid fara för liv, egendom och miljö, Information både in och ut. Glad iaf att jag nu fick bekräftat att 112 fortfarande gäller - har florerat så många varianter. Undrar vad det var för fel på gamla 90000?
 
För mycket och för litet skämmer allt sägs det ju. Bara konstatera att för mycket skymmer allt också. Bo Östmans lördagskrönika om kycklingen och elefanten har rört upp känslor. Och det är kyckligen som är omfamnad av opinionen. Nu vet jag inte om det är kul att bli kallad vare sig kyckling eller elefant. Men jag konstaterar att "för mycket" skymmer det faktum som borde diskuteras. Varför får vi inte veta varför styrelsen valde att sparka Sandberg? Vad döljer sig för gravad hund här? Och är det en bonus för sparkandet av vd att ordföranden får höjt arvode? Lite snopet att få veta sånt här ryktesvägen när man själv sitter i arvodesgruppen som ska titta över både bolagens ordförandearvoden och övriga arvoden. "Inom ramarna" som det sägs i direktiven. Lite onöjd med tingens ordning!
 
Nå nu hoppas jag på en toppendag - igen.
 
 

90 miljarder skäl..

2014-03-10. kl. 07.00 och Edla och Ada har namnsdag. Känner nog ingen - men grattis alla ni okända. Och namnet Ada var minsann gömt - googlesökningen gav en helsida "Ada" som var programspåk och städfirmor - innan namnet Ada dök upp.
 
Får bli en snabbis här på bloggen - har en hel timme att jobba in. Somnade om till halvsex - och hade en fantastisk dröm som gav en fin känsla i kroppen. Bara snopet att det var helt borta - allt utom känslan - när jag vaknade.Fina drömmar bör man komma ihåg - då behåller man den goda känslan i kroppen hela dagen.
 
Bra känsla i kroppen efter helgen - förvisso har det blivit en hel del jobb - men när jobbet tex handlar om bokföring och som avslutning årsmöte med Älvsbyliberalerna igår kväll - får jag en god känsla i kroppen.
 
Snabbläddrat tidningarna - ser namnet Rickardsson flimra förbi - minns att jag verkligen gladdes åt hans seger i Holmenkollen i seger. Ibland är även idrotten rättvis - en kille med ett tufft år "belönas". Likadan känsla med Björn Ferry - tänk att få avsluta sin karriär med seger mot de allra bästa. Väl unnt även där!!
 
NSD tar upp ett upprörande fall om en kvinna som utförsäkrats och som för en tröstlös kamp mot Försäkringskassans regelverk. Tyvärr inget nytt under solen - hjälpte redan 2006 en känd krönikör i samma typ av ärende.Och det är verkligen tröstlöst att slåss mot de regelverket. Svårt dock att bedöma enskilda fall när man inte längre kan lita på media - får vi alla fakta på bordet? Minns också skogsarbetarna med sina utslitna ryggar - kan det vara 70-tal det? Som i princip blev hånade av Försäkringskassans läkare.
 
Kuriren tar upp en nyhet som är verklighet för mig och andra bilister varenda dag. Förvisso sparas det in en hel del då man inte behöver ploga. Men jessus så illa vägarna har farit. Har vid några tillfällen varit säker på att jag haft punka - och då har det varit revor i asfalten. Och så får jag äntligen bekräftelse på att det verkligen heter "potthål"
 
Och så "90 miljader skäl" att inte rösta på socialdemokraterna- gästen i Kuriren idag - läsvärd. Om att om Löfven inte får den han älskar - MP - får han älska den han får - V och Jonas Sjöstedt. Själv har jag en så ovetenskaplig metod att "bedöma" människor som att spana in deras ögon. Och Jonas har inga snälla ögon. Nu skulle väl inga ögon i världen kunna få mig att rösta på V.
 
Idag ska jag börja med en kort sväng på jobbet - sen arbetsgrupp på kommunen. Internt möte kl. 12. Och sen rusar väl dagen på som vanligt. Blir nog en lång dag igen!
.

Förutsägbart

2014-03-09. kl. 08.00 - och Torbjörn och Torleif har namnsdag. Rätt förutsägbart att guden Tor varit framme - Torleif = torsarvinge.
 
Kvinnodagen firade med idellt arbete - en inte helt ovanlig sysselsättning för kvinnor i alla år. På livsinkomsten ska vi ju ha 3.6 miljoner mindre än en man. Så jag bidrog väl igår. Men skönt att ha fixat verksamhesberättelsen för länet.
 
Riktigt förutsägbart var det dock inte att jag hamnade framför TV och så "mello" - som alla initierade kallar det nu. Fick bara bekräftat att det är värdelöst för mig - samma intensivt blinkande blåa sken - oavsett vem som sjöng och sprattlade. Dock vann rätt låt - Sanna Nielsens låt var okej.
 
Tagit mig sovmorgon - som vanligt på söndagar. Hämtade DN först halvsju. Hade dock inte hört några fotsteg från övervåningen - så leveransen kom nog i tid.
 
Igår hämtade jag ut vinsten på Eurojackpott - 365 kronor - med en insats på 25+125. Misstänker att de fixar vinster åt oss nybörjare - så att vi ska tro att det fortsätter så. Och jodå - har har satsat 125 kronor till - 5 veckor. Men är väl 90 kronor plus ändå?
 
Från nätnyheterna minns jag att Kalla blivit årets kvinna. Såg på FB att Birgitta Ohlsson gratulerat henne - och själv var hon nöjd med sin 13:e plats. Undrar var vi andra kom?
 
Minns att Luleå hockey förlorade för 5:e gången i rad. På FB finns det dom som ger bort biljetter till "konsumhallen" - de tycker laget är så dåligt att det inte har i slutspelet att göra.
 
Rån ute vid universitetet - med pepparspray. Händer lite för mycket ute på Porsön för att det ska vara kul.
 
Och för mycket händer på E10 också - igår olycka vid Abisko med 10 personer inblandade.
 
Ja det var väl ungefär vad jag minns utan att anstränga mig. Ska ju vila på vilodagen. Fast jag ska vara i Älvsbyn på ärsmöte ikväll kl. 18. Och eftersom solen som visade sig tidigt i morse - redan dragit sig tillbak sä kanske jag tar vägen förbi expen. Kan bli ett nedslag hos någon vän också - har väl en liten "skuldlista" på den fronten.  Men först lite plock och pyssel här hemma.

Dagens avhyvling

2014-03-08 kl. 08.00 - och idag firar vi Kvinnodagen - och namnsdagsbarnet Siv. Och att solen skiner på rikigt - efter att det igårkväll var spöregn och storm!
 
Intensiv dag som de flesta dagar är nu för tiden. Trevligt möte med Birgit på morgonen - som dessutom hade med sig en annan busspassagarere som också ville ha transport ut till Kallax. En Jokkmokkskille som gillade både "ett nej ska vara ett nej" och fler pappamånader. Jodå - jag har skickat ett ny-medlem-utskick till honom.
 
Haft sovmorgon idag - till klockan 6. Borde väl inte berätta det - men jag slocknade på soffan åtminstone före klockan 19 - sen vet jag inte mycket mera. Bara att erkänna att det börjar bli FÖR långa arbetsdagar nu. Men jag ska ju bara...Får väl börja leva ett mer varierat liv efter valet!
 
Da Capo har försvunnut ur mitt liv - hur vet jag inte. Men iaf var det något liknand program nu på morgonen. Fick lyssna till Vildandens sång. Vet dock inte om Thory Bernhards lyckas få den lika sorgesam som faster Lisa fick den när hon sjöng sittandes på pallen i köket och skalade potatis!
 
Halkade mig upp till tidningslådorna - och full pott - med NSD, NK + DN. Och inget fall. Spark och dubbar är säkert.
 
Båda tidningarna toppar med firandet av Kvinnodagen. Kuriren med en verklighetsförankad beskrivning om olikheterna för manliga och kvinnliga hockeyspelare - skilda världar mil uttryckt. NSD:s mera flummigt - med en rubrik om att "vi behöver män" - som för att bevisa att skrönan om manshatare ska bevisas. Bilden på ettan känns dessutom gammelmodigt - som hämtat från "rödstrumpornas tid". Fast reportaget är rätt balanserat
 
Andra nyheter; uppföjning av polisens centralisering - i båda tidningarna. Om nya facebookhallen förstås - också i båda tidningarna. Med besöket av Annie Lööf - som även drog runt med kommunlarådet Stålnacke.
 
Dages avhyvling står inte oväntat Bo Östman för. Kycklingen som fällde en elefant. Om Lulebos kickade VD. Visst fick tidigare styrelse kritik skriver Östman . men menar att de iaf kunde visa på en positiv utveckling. Det var på den tiden vd:n styrde styrelsen - och den styrelsen fick ju också kicken så småningom. Kritiken är ju rätt såtillvida att det är mycket märkligt att vi skattebetalare som indirekta ägare av bolaget - inte får någon som helst insyn i varför vd:n fått gå. Lägg till detta hur problemen inom Renhållningen mörkläggs - så inser man att kommunala bolag är en oönskad amöba i den kommunala världen.
 
Och rätt onödigt att solen skiner idag - har tänkt mig (alternativ känner mig tvungen) att skriva färdig en verksamhetsberättelse idag. Nå jag kan alltid dra ned markiserna - och efter lunch drar solen till baksidan av huset.
 
Kan ju förhoppningsvis njuta Holmkollen och herrarnas 5 mil (?) under tiden.
 
Sköt om denna lördag på bästa sätt!

Rubrikernas kvinna

2014-03-07, kl. 06.30 - förvisso är det Camilla som har namnsdag - grattis. Men kunde inte låta bli att klicka på länken - Håll tummarna för Ylva. Tar chansen när man är rubrikernas kvinna. Inte ofta numera-
 
Och kan väl behöva lite tumhållning - Kurirens horoskop hotar med att någon försöker på mig på fall. Men tydligen är det mitt eget fel - har fel inställning på en fest. Tur att jag planerar för en lat kväll framför Skavlan.
 
Torsdag då - dagen som startade med att jag trodde det var onsdag - men bara en kort sekund. Medicindosetten visade onsdag - medan verkliga livet var torsdag. Bara ytterligare ett bevis på att jag inte ens hinner med i dagqrnas framfart.
 
Vardagsslitet lystes upp av en träff med en av de presumtiva kandidatena till Luleås kommunfullmäktigelista. Luleå kommer att få en kanonlista - nya namn varvade med veteraner som Thomas och Ylva. Dock inte Strutz.
 
Apropå listor så var jag på årsmöte i Kalix igårkväll. Och tro det eller ej - jag blev vilse. Eller iaf hittade jag inte fram till Studieförbundets lokaler. Och ordförande svarade inte i telefon. Och GPS:en liksom kvällsflanerande kalixbor visade totalt fel. Nå till slut ringde fru ordörande Carina - och jag kunde lotsas rätt. Där väntade 20-talet folkpartister - en imponerande samling i lilla Kalix. En folkpartiavdelning som verkligen lyckats med generationsskiftet - nytt och gammalt i toppen på listan - och med en supporterklubb där det finns erfarenhet bak till 50-talets politiska liv!
 
Nå nu är en nu dag - äntligen fredag (obs! ironi). Och jag har i vanlig ordning startat med att läsa tidningarna. Kurien  väljer att rapporteta från landstingsstyrelsen som första nyhet - om sjuksköterskebristen som ger oss färre vårdplatser. Och Jens kompromissförslag om Dansens Hus - en delad lösning mellan Luleå och Piteå sågas förstås av Kent Ögren. Han tänker inte lyfta frågan förrän han tvingat sina "regeringskompisar" V och MP att lägga sig platt. Man kan ju undra vad det är för fel att demokratin skulle få spela roll - lyft frågan för omröstning i landstingsfullmäktige!
 
Rubriksättning är kul - NSD skriver idag att "Norrland ska styras en en polis". Frågan är om det är antalet eller yrket som åsyftas? Igår hade PT rubriken "Fängelse för sex med minderårig" - undras kan om några klarade sig med dagsböter?
 
Blir bara så trött på att det är okej att ironisera över värdet av ett jämställt yrkesliv. Tänk att all annan hänsyn är respektabel - geografik tillhörighet och ålder tex - men  en hyfsad jämn fördelning mellan kvinnor och män kan man häckla tom från ledarsidan. Det handlar inte om att låta kön gå före kompetens - utan att se kompetensen i båda könen!. 
 
I dessa listornas tidevarv - fastställande av kommunfullmäktigelistor - kan jag inta låta bli att fundera över vad som händer hos nya moderaterna i Luleå - tio-i-topp som presenterades på FB igår - hade absolut inget nytt - bortsett från att Krister Hamarbeth tagit med sin nya "fru" i provvalet. Men mest anmärkningsvärt väl iaf att Mattias Karlsson hamnade först på 7 eller 8 plats. Anders Josefsson klådde även här MK - etta i provvalet. Sen undrar jag förstås om Staffan Eriksson fått vara med i provvalet?
 
Ska inleda dagen men att skjutsa en kompis till flyget. Hon startar från Murjek och kommer med buss till Luleå 08.46 - kan undra vilken tid hon fått starta.
 
Nu njuter vi fredagen!

Svischar förbi!

2014-03-06- kl.07.00. Och idag måste kusinen komma ihåg att gratta barnbarnet Ebba - som har namnsdag tillsammans med sin manligen motsvarighet Ebbe. Men minsann - man lär varje dag - även av namnsdagar. Ebbe är inte alls den manliga motsvarigheten - utan har ett helt annat ursprung. Så nu är ni också denna vetskap klokare.
 
Och dagarna de bara svischar förbi. Undrar vad jag gjorde av onsdagen? Jobbet hela dagen - ganska många roliga händelser när jag tänker efter. Fick en både en del fastställa kommunfullmäktige listor - och nya medlemmar. Tre nya att skicka till nu på morgonen när jag kommer till jobbet.
 
Fast denna morgon ska jag ta det lugnt. Ska till Kalix på ärsmöte ikväll. Och föresten har jag redan jobbat en del - besvarat ett antal trevliga mail. Dock inte tackat Svenska Spel för mailet som meddelade att jag vunnit 5 kronor på Keno. Sparar mitt tack till det blir lite större summor!
 
Och så nyheterna då - ja själv somnade jag nog till bloddopingen igårkväll. Vilket innebär att jag fått rätt många sovtimmar.
 
Död präglar lokaltidningarna. NSD toppar med "Cancersjuk låg död i två dygn" - en otroligt tragisk berättelse om en man som hamnade mellan landstingets och kommunens bristande rutiner. Men ogillar journalistik som säljer ett två år gammalt dödsfall med feta rubriker - som hade det hänt igår. 
 
Och båda tidningarna har nyheten om att förre detta landshövdingen Curt Boström har avlidit. Han är väl mycket annat föredetta också - en politruk som jag inte hade så mycket att göra med.
 
Kuriren slår upp med feta rubriker om fängelsestraff för krögarpar. Om jag vet rätt så handlar det om en krog på Skurholmen - vars alkholtillstånd varit i gungning en massa gånger - men som hitintills alltid klarat sig. Ett ställe där många lokala kändisar brukade hålla till. Såg dom någonting?
 
Och fd socialdemokraten - numera centerpartisten Kurt-Åke Andersson är i blåsväder - har lagt ut bilder på FB som visar upp ammunition - som ska symbolisera "väpnad" kamp för sjukvården i Kalix. Han förstår ingenting - men har iaf plockat bort bilderna. Och hans nya "husbonde" Stefan Tornberg väljer att ligga lågt - han tänker inte ta ställning till det folk publicerar på sina Facebooksidor. Tydligen inte ens när det är en av hans egna förtroendevalda?
 
Nu ska jag dock ägna mig åt vardagligare saker - som att hämta upp lite rena kläder - och kanske ge dem några smekningar med strykjärnet.
 
Kom ihåg att det är torsdag idag - skynda att njuta av den - för innan du hnner blinka är det fredag.

Bekramad

2014-03-05, kl. 06.30. Idag gratulerar vi Tora och Tove som har namnsdag. Både sprungna ur Tor - tycker väl att han kunde fått vara med då också?
 
"Hemmafrupyssel" igår eftermiddag. Brunabönor kräver sin kvinna - två timmar enligt förpackningen - men gick snabbare. Dock inte riktigt nöjd med resultatet - det är ett grannlaga jobb att balansera mellan ättikssprit och sirap. Var lite för feg enligt min egen smak - men kanske passade övriga bättre. Och semlorna var formidabla enligt gästerna. Åts som hetvägg - en benämning vi aldrig använde när jag växte upp. Fast vi gjorde det - alltid.
 
Small av när gästerna lämnade vid 18-tiden. Fast jag tvingade mig att ta itu med disken först. Allt utom grovdisken avklarad.
 
Gokväll leverade vett och etikett via Magdalena Ribbing. Lyssnare som besvärades av den nya hälsningsseden - att kramas. Bekramad som Magdalena benämnde det. Ja nog har man märkt att en och annan stelnat till vid spontana kramar. Och vem vill bli benämnd som en bekramare?
 
Vaknade till liv vid 21-tiden - var uppe en stund och hann konstatera att Luleå hockey fick ett dåligt resultat av sitt 30-årsfirande . förlust mot Modo efter förlängning - ja tom straffläggning om jag uppfattade rätt.
 
Fjällsäkerhet och sportlov toppar Kuriren. På ledarsidan får de till en rubrik som är lite fyndig. "Där gick väl tåget för de rödgröna". Med tanke på opnionssiffrorna så hajar man ju till. Men tror faktiskt att man bet (S)ig lite i svansen med den demonstrationen. Ganska tydligt att de landsomfattande demonstrationerna iscensatts från Sveavägen 68 (de är väl där de håller till än?). Ungdomar brukar vara känsligt för sånt.
 
Med rubriken "Öppet pga av sjukdom" presenterade Jens ett förslag om en dygnetrunt bemannad vårdcentral i Piteå. Jättefin artikel i PT - men där får vi smaka på den beska medicinen - att det nu handlar om betaltjänster
 
Desto roligare att Kuriren nu iaf lagt Fria Ord tillgängligt för alla. Insändare om RUT - värd att spridas. Och de faktum att det faktiskt inte blir dyrare än hemtjänst att anlita ett sånt företag. Har räknat och jämfört med min grannes hemtjänst. Och som bonus får du dessutom själv bestämma vad de ska utföra för tjänster. Länge leve RUT!
 Mycket mer att orda om har jag inte. Idag blir det skrivbordsjobb hela dagen. Och en lång dag. Februari är lite lömsk med sina blott 28 dagar - liksom förlorade dagar - de där 2-3 - som måste jobbas in.
 
Ha en bra onsdag.

1221 kvinnor

2014-03-04, kl. 06.30. Idag är det Adrian och Adriana som har namnsdag. Det är 1221 kvinnor i Sverige som heter Adriana. Eller var - 31/12 2012. En snabbkoll på www.ratsit.se visar att det idag är 1015. Grattis alla! 
 
Glad att det inte är fredag idag - var ju måndag igår - och så brukar det vara fredag nästan på en gång.Nyttjade måndag på bästa sätt - många intressanta och trevliga möten på jobbet. Och däremellan lite vanligt kneg. Inga större sensationer - men en ny medlem per dag känns som en bra vana. Noterbart att det politiska intresset verkar ha vaknat tidigare detta valår än tidigare. Kanske tjatet om supervalåret gett resultat?
 
Hade idag varit för 60 år sen hade det varit skidtävling på Folkhögskolan - för alla i byn. Och sen fest på kvällen. På den tiden var folkhögskolan en del av byn. Alltså är det fettisdag idag. Och jag har hållit på traditionen - årets första semla njuts idag. Fixade fyllningen igårkväll - och tror att jag fick till den perfekta mandelmassan. Lite (?) grädde, hackad mandel och några droppa bittermandel gör susen på den annars inhandelade massan.
 
Brunabönorna blötlagda - blir kort dag på jobbet idag - minst två timmars kokning brukar de kräva. Och sen hitta rätta balansen mellan sirap och ättikssprit. En konstart i sig.
 
Sjukvård är toppnyheter i båda tidningarna. Kuriren om dyra inhyrd a sjuksköterskor. Medan NSD avslöjar att jourberedskapen i Kalix kan läggas ner.
 
Kul med projektet i Piteå där de kommunala städarna lyckats förbättra arbetsmiljön så att städerskor tom orkat jobba till de fyllt 65. Koden är att de vänt upp och ned på den vanliga hierarkin - här är det kunderna och utförarna dvs städerskorna som är högst upp - ochcheferna längst ned. Den modellen skulle nog kunna göra underverk lite här och var.
 
Och Kurirens ledarskribent vill kasta ut barnet med badvattnet. Varnar för att införa en region Norrbotten för att den kommer att styras av Kent Ögren. Men vi kan ju knappast avskaffa sjukvården heller för att Ögren styr. Däremot kunde ju väljarna vara lite klokare - och se till att vi får en ny ledning - som inte är typ förlamad som i frågan om Dansens Hus. Klart som korvspad  måste det iaf vara att det måste vara effektivare att ha utvecklingsfrågor för regionen på ett stället för två. Lite märkligt också att moderaterna är så mot - de som för några år sen ville avskaffa landstingen. Det torde bli väldigt mycket enklare om vi tar vägen via regioner. Och ett statligt ansvar för sjukhussjukvården. Säger en som på äldre dar blivit övertygad om att det är rätt att avskaffa landstingen - och därmed en skattenivå!
 
Hajade till för OA:s bloggrubrik - om SSU:s 90-tals generation som tar över. Tänkte förstås på SSU-skandalen - men det är ju generation 2000 - fast en del av dem har ju också "tagit över". Men intressant iaf att OA tog i den heta potatisen!
 
Nu mot jobbet - om jag ska få ihop några timmar.
 
 

Ver och vor

2014-03-03 kl. 06.30 - och Gunborg och Gunvor har namnsdag.Grattis alla. Det ger tankar att botanisera bland namns betydelse - gun-borg = strid-skydd. Men vad "vor" i Gunvor betyder är dolt i dunkel. Det finns dessutom en dans variant - och manlig skulle jag tillägga - Gunver - och inget vet vad "ver och vor" betyder.
 
Spelar roll! Facit av söndag ett kalasande hela dagen. Blev hos Hasse till efter tre - och sen handlande med faster innan jag skjutsade hem henne. Pillade på hemma och somnade rätt tidigt.
 
Vaknade klockan kvart i tre - och var pigg. Borde ha lyssnat på kroppen och stigit upp. För nu är jag både sen och seg - kom inte upp förrän kl. 5.
 
Alla tidningarna på plats - såg "mörkt" ut - inga bilspår vid lådorna - men tydligen hade det börjat snöa först efter att tidningsbudet varit.
 
Norrländska toppar med att en Jokkmokksbo är misstänkt för mord i Finland. Tidigare anmäld för våld mot äldre man i Jokkmokk - något som polisen tydligen missat att utreda. Och dessutom har kommunikationen över gränsen inte funkat. Läge för rannsakan.
 
Vilket också gäller den nyhet som Kuriren förmedlar - om att polisen i norrbotten nu tillsatt en grupp som ska vända trenden - den om dåligt uppklarande av våld i nära relationer. Norrbottenspolisen sämst på uppklarande är inget att vara stolt över.
 
Ska bli spännande att ta del av den ca 400 sidor långa åklagarrapporten om SSU-härvan. Ska den sluta med att två unga tjänstemän får bära hela hundhuvudet? Det är ju så uppenbart att många varit involverade och tom med sina underskrifter intygat riktighet? Flera av dem är ju numera i eller nära maktens korridorer! Risken finns att detta ärende kastar mörka skuggor både över politiken och rättssamhället! Skönt med ledarsidan där man ännu kan länka. Johan Eriksson skriver om att "fler bär ansvar för fusk"
 
Och vad hittade jag väl där - under fliken Opinion - jo att Fria Ord nu blivit fria - och äntligen finns på nätet. Och länkbara - hipp -hurra. Då kan jag minsann återge Ögrens virvlar i dansen - om dansens hus. Finns ju viss logik i detta - dock inte i Ögren agerande men väl i tidningens. Läsarnas jobb bör de ju inte ta betalt för!
 
Och nu blev det tillfälligt avbrott på Rapportsändingen i TV - som kastar in Sportnyheterna direkt. Vi fick missa slutet på Rapport - men det var väl bara skitvädret kvar kan tänka?
 
Nu kör jag måndag - ett dagsprogram med gott och blandat - mest gott. Ska träffa några av de nya presumtiva kandiaterna till kommunfullmäktigelistan för Luleå. Ikväll ska det tillverkas semlor - för i morgon är det de traditionsenliga fettisdagsfrossandet!
 
 

Vädret

2014-03-02 - kl. 07.30 - strax innan en börjar ladda för Vasaloppet på TV. Och här blir en länk på något - för att få svart 
 
Och faktiskt blev det en länk till en semmestest som SvD gjort - men länken funkade inte. Kan väl förstå att de kommit till deras kännedom att på tisdag görs världen bästa semlor här i Berigårn. På riktiga fettisdagen - som det ska vara.
 
Gårdagen tillbringades i Korpilombolo. Fika på Vippabacken på väg upp alltid en upplevelse. Inte minst den stora kaffepannan med kokkkaffe som alltid står på. Väglaget ovanför Överkalix fanns ett och annat att önska om. Tydligen hade det snöat under natten.
 
Fantastiskt fint Kulturhus i Korpilombolo - med matservering varenda dag. Drivs av idell förening - helt otroligt.
 
Idag tänkte jag inte skriva om annat än vädret - tvä grader kallt och lite snöflingor har sinlat ned. DN i lådan idag - efter vissa kontakter med Tidningstjänst. Dock tur att det inte är några papperstidningar idag - för inget har hänt. Lokaltidningarna rapporterar sport och bra sport- Inte ens helgernas vanliga fyllehändelser och misshandel finns med.
 
Idag drar jag till Kolkgatan tidig morgon - först till en komis för att hjälpa henne med ett bokslut. Eller rättare sagt bara kolla att det ser rätt ut. Sen förflyttar jag mig 5 nummer på gatan - till 5:an och hämtarupp faster. Vi ska åka ut till farbror i Alvik och fira att han fyller 80. Först på onsdag - men vi firar honom idag
 
Nu ska jag slå på rätt kanal och se Vasaloppsstarten. Lite ovant att inte ha sonen i spåret - även om han faktiskt inte åkte i fjol heller. Men enligt Lotta ska hon och jag åka om 10 år för då är det 100-års jubileum!
 
Ta vara på vilodagen!

Månadsskifte

2014-03-01 - och Albin har namnsdag.Och någon ytterligare också - men det har jag glömt eftersom jag inte fått några tidningar idag heller. Bildminnet funkar inte lika bra mot skärmen!
 
Andra dagen å rad vi inte har några tidningar i lådan. Var och kikade hos grannen - som verkade ha fått. Återstår att klura ut om det handlar tidningstjuvar eller om vi bytt tidningsbud?
 
Månadsskifte igen - Mars - och då är ju vintern över - den vinter vi aldrig fick i år. Känns som om jag knappt skottat någon snö i år. Kan bara hoppas att den inte kommer i mars - för då kan man nästan räkna med att den är tung och blöt! Fast man vet aldrig - i år är allt upp och ned.
 
En riktigt intensiv och lång dag på jobbet igår. Lite ruschigt då alla mina tre grabbar var på jobbet. Och så hae vi besök från länssyrelsen - av Hans L som personligen överlämnade inloggningsuppgifterna för valsedelsbeställningarna. Har strulat så dom är sen - men det är inget mot vad vi är. Offentliggjorde landstingsprovvalet först igår. 
 
Och vinsterna fortsätter att ramla in - Eurojackpot verkar vara mitt spel. 223 kronor för två veckor sen och 142 kronor igår. 365 kronor för en insats på 125 - snart smäller det nog till med potten!
 
Inser att jag inte minns mycket av vad jag läste i tidningarna - det funkar inte att läsa på nätet - inget fastnar liksom - fast det kanske är lika bra. Kanske blir en lyckligare människa då? Fast SSU-skandalen skrevs det om. Och i vanlig ordning ser det ut som om jag får rätt. Spådde att några "anonyma" tjänstemän skulle bli syndabockar så andra kunde gå fria - och fortsätta i karriären,
 
Och en insändare om Lulebo - som kräver att vi som äger bolaget faktiskt borde få veta den verkliga anledningen till att vd:n sparkats. Ryktena om detta ökar lavinartat - så få se...
 
Själv hade jag en matbox i trappen igår igen - bortskämd. Pressad potatis och stekt saltsill såg det ut att vara. Det blir gott det när jag kommer hem i eftermiddag. För nu ska jag göra mig i ordning - det bär av till Korpilombolo idag - årsmöte med Pajalaavdelningen.