Mellanlandning

Har mellanlandat på jobbet. Dock ska inga större insatser göras. På måndag börjar jag och det är lika bra att samla kraft till dess.

Förutom sedvanligt sjukhusbesök har jag gjort 2 vändor på tippen idag. Saker som legat länge och väntat - ni vet glödlampor, batterier och sånt. Och lite trasiga räfsor och annat från far -snabbt så han inte skulle se det.

Nu ska jag inhandla på¨kvantum och sen hem. Lite sugen på Kalaset ikväll - men det känns inte som om kroppen skulle orka det.

Den som lever får se,

Inga småsmulor precis

400.000 euro i skadestånd till prinsessan Madeleine. Alltså fatta 4,2 miljoner. Och jag hann ju precis tänka "extra apanage" när jag ser att hovet redan meddelat att de ska gå till välgörande ändamål. Kan undra om vi får veta till vem och vilka de skänks?

Lugnt hos far. Frukosten aväten. Har ringt Vivi dsk - förkortas distriktssköterska så? Men hon är nog ledig idag.

Vädret lite lurigt - verkar vara på gång att mulna igen. Kanske för att Katarina ska få regn i brudkronan? Grattis - hoppas ni - Katarina och Fredrik får en fin vigsel och ett fint barndop ute på Brändöskär!

Själv vet jag just nu inte hur jag ska disponera dagen - beror lite på hur solen disponerar sig.

Omvändelse eller revoltörer?

Jag missade nyheten från DN igår - de revolterande sossarnas omvändelse vad gäller friskolor. Kurirens ledare behandlar den idag. Men det är lite svårt att bedöma om det verkligen handlar om en omvändelse. Hur starka krafter handlar det om? Vilken position inom partiet har revoltörerna?

Supertrevlig snabbis på Luleåkalaset. En promenad genom stan med Harry och Gerd. Els genade hemåt redan vid Åhléns parkeringsgarage. SÅ många bekanta jag hann hälsa på på denna korta tid och sträcka.

Buss hem 22.15 - fast den kom inte iväg förrän efter halvelva. Knökafullt!

Faktiskt sovit lite länge på morgonen - hamnade på TV när jag kom hem och tog ett tag innan jag somnade.


Kalasbra!

Vilken härlig dag - Kalasbra har den varit. Förutom det supertrevliga besöket har ändå allt gått i gamla hjulspår. Sjukhusbesök -  vattning i trädgården. Och sanningen att säga så satt jag och sov i en solstol hos far en stund också.

Jag får tacka Jonas för svaret - alla är utestängda från hans blogg - då behörver jag inte känna mig särskilt förorättad. Jonas har ju hela tiden varit en ojäm bloggare - men understundom riktigt bra och roliga inlägg. Så kom igen, Jonas.

Och Ann O Nym tackar jag för utredandet av släktförhållanden. Vilket alltid är svårt för mig - för ovanpå allt så ska jag då förklara att biologiskt sett så är vi inte kusiner. Eftersom far 'är fosterbarn. Men jag får säja som faster Inga-May det finns inga halvsyskon - hur skulle de se ut? Och då finns det väl inga foster- eller halvkusiner heller. Enkelt!

Och nu är jag inviterad att ha en sittning på teatercafét. Min inbjudare tror att det är livemusik där - men det är det inte. Men det gör inte så mycket - vi brukar inte höra så mycket av det ändå bland allt tjatter. Men lite kul att komma ut!

Inte bara på Gotland

Det är inte bara på Gotland de statliga representanterna gör bort sig - tyska ambassaden "förgiftade" ungdomar på besök.

Det var lugnt hos far - hade sovit till klockan 5. Och nu är han utfordrad med risgrynsgrön med smörbrunn.

Ska plocka in lite hallon i väntan på att affären i Gammelstad öppnar - brödinköp.

"Jungfrutaburett"

Landshövdingeposten på Gotland för Marianne Samuelsson är väl den första "jungfrutaburetten" för Miljöpartiets del. Eller vilka andra meriter gjorde henne till landshövding?

Häpnandväckande uttalande för att vara på 2000-talet. Lägg till detta att hon tubbat tjänstemän att begå lagbrott. Finns nog ingen återvändo - bara att hålla med
Kurirens ledare - skulle förvåna om det inte kommer en liten avgång idag?

Annars handlar väldigt mycket idag om rånet på Bredviken. Kuriren har rånoffret på bild medan NSD fått tag i en dotter som framträder med bild och namn. En dotter som dessutom tror sig veta vilka som ligger bakom. Om det inte vore otäckt verkligt skulle det kunna vara som hämtat ur en kriminalnovell.

Lyssnar på TV på Eva Elmsäter som rapporterar från USA - om Jacksons död. Där kan man snacka om kriminalnovell!

Nu ska jag gå till frukost. Anita och Bernt ska komma förbi på förmiddagen så jag måste hinna iväg och köpa lite bröd så det iaf kan få en macka som färdkost.

Fest, på fest, på fest...

Dom avlöser varann - festerna - 80 årskalaset var supertrevligt - träffade många kusiner. För visst blir det kusiner? Om min far är farbror till jubilaren - då är väl hennes barn mina kusiner? Och ett av Ullas - jubilarens - barnbarn hette också¨Ylva och fyllde 28 idag.

Och sen hann jag inte mer än hem och lämna far så ringde min bästis och ville komma och hälsa på. Och vi har suttit ute hela kvällen - och druckit lite vin och ätit chips och chokklad.

Föresten - glömde jag att berätta en sak - idag har jag anmält mig till Viktväkarna - på distans. Och jag kan lova att i slutänden i kväll så hade jag tyvärr också distans till Viktväktarna - det slank ned både chips och choklad.

Det var det han sa - min svenska lärare Åke Danielsson - "du är en riktig måndagsmänniska du" - började alltid ett nytt liv i morgon.

I morgon är en ny dag!

Expressennyhet

Idag är Luleå Expressen nyhet i ett mindre roligt sammanhang - villarån på Bredviken. Märkte knappt nyheten i våra egna lokaltidningar - trots att de faktiskt var med på ettan. Men uppföljningen var omfångsmässigt som vilken fyllenotis som helst.

Noterar att "regnnyheterna" fortsätter - regnrekord i juli skriver Expressen. I Sunderbyn tror jag aldrig det varit sån avsaknad av regn som i sommar. Något har det kommit i natt - men inte ens så mycket att gruset är mörkt och blött.

Apopå vatten ser jag att Elise Ye hellre vill bo i Sverige än i Kina. Skälet: jo i Kina kan man inte dricka kranvattnet. Ja tänk vad svårt det är att se de små guldkornen i vardagen. Lyckan av en skopa vatten (finns det någon fler än jag som dricker vatten i skopa?) efter en utlandsresa kan inte nog värderas.

Tore Lundin tillhör dem som serverar oss små guldkort. Förutom de fantastiska fotosamlingar han låtit trycka upp med gamla foton från Sunderbyn så är han nu också på gång med den andra boken om Sunderbyns flora. Inte så intresserad av blommor och så - men tätörten gjorde mig intresserad. Kan undras om tekniken att fxia fil från tätört finns dokomunenterad?

Olof har namnsdag idag - Olle i Grönmarka särskilt hågkommen. Liksom kusin Lars-Olof. Och så Olle i Pistvakt förstås. Schmidt också. Nu ramlar de bara in alla Olle jag känner så ett unisont stort grattis till er alla. Ha en bra namnsdag.

Hur min dag formas vet jag som vanligt inte. Startar dock med frukost. Fast en sak vet jag förstås - ska på 80-årskalas idag. Den yngre av Bovallsflickorna - Ulla-Stina - fyller 80 idag och har öppet tält någonstans i Luleå. Hoppas kusin Kerstin har bättre pejl än jag på var det är.

Som Fylking

Har sagt det förr - men det är verkligen dax att ta till hårdhandskarna mot denna makalöst utmanande reklamen för mobiltelefoner.

Har väl även använt mig av Fylkings - ÄNTLIGEN - tidigare men kanske i annat sammanhang.

Är härligt solvarm ikväll - första gången i sommar tror jag.

Minns inte när jag hade mitt förra inlägg - men förmiddagen bestod av inköp av bensin, gräsklippning. inplockning av en liter trädgårdshallon. Sen blev det sjukhusbesök.

Därefter lite sovande i solstol på bärigården. Kaffe och jordgubbar med Anders. Jonna och Ebba. Och kusin Kerstin förstås.

Räddade tvättat tacke och lakan från förväntat regn. Det senare har uteblivit än. Och för säkerhetsskull körde jag vatten en stund på potatislandet.

Far i nästan "komaläge" så jag körde höjning av fotläget på sängen i en timme. Då bad han mig låta sig vara ifred. Och då gick jag hem.

Har skrivit till hemtjänsten - och nu är dom där så läget är tydligen lugnt.

Själv har jag duschat och kokat hallonsylt - av fjolårets trädgårdshallon - men sötningsmedel. Underbart gott. Och hör inte hemtjänsten av sig nu så förväntar jag mig en lugn natt.

Lurt väder

Alltid lite lurt när det är så strålande väder på morgonen. Och den här prognosen från Kuriren vägleder då inget. Men efter dejten måste jag nog ta tag i resten av gräsmattan - vilket också innebär en tur till Gammelstad för mer bensin.

Så skulle jag behöva fånga upp Anita och Bernt på väg upp till Råneå. Det vore väl en höjdare och jag kunde träffa dem och bjuda på lunch.

Restaurang Sunderbyn eller sjukhusets servering. Fast egentligen borde man väl gynna dessa.
En fin restaurang som det vore synd om den gick i graven. Julgalan som knäckt dem - tror jag. Och att de inte fick betalt innebar i sin tur att en del idrottsföreningar som jobbade där inte heller fick sin beskärda del. GIF till exempel.

Nu ska jag göra mig klar för dejten.

Morgondejt

Sitter i godan ro och "promenerar" runt på nätet samtidigt som jag börja smida planer för dagen. Då jag plötsligt inser att jag faktiskt har en morgondejt - klockan 09.00  - med något så spännande som en arbetsterapeut.

Har iaf hunnit glädjas åt att vilseledande reklam för mobiltelefoner nu ska förbjudas - eller i af motarbetas. Konsumentombudsmannen kräver att man slutar med den vilseledande reklamen som säljer telefoner för 0:- el. 1:- då de i verkligheten - om man läser det mycket finstilta - kostar flera tusen kronor.

Hör av mig senare idag.

Och vilket trams!

När jag piggnar till så gör jag det med besked.

Har varit ned och kollat att allt är väl hos far - han pratade om att basta - så jag tänkte bäst att kolla att inget glömts. Men där var allt lugnt.

Så jag satte mig en stund och skulle rensa på min favoritlista - det är ju en del bloggar som är helt döda -  Anne Marits till exempel till vilken jag inte ens har någon länk till mer.
Camilla får jag plocka snart - Bullar och bollar 21 juni - och sen då?

Men värst ändå min alliansbalskavaljer -  Jonas Grafström - som bara ger inträde för särskilt utvalda. Kan det ha med utskänkningstillstånd att göra? MUF hade ju någon lönnkrog iofs för många år sen  - Blå¨Munken - dit bara vissa utvalda hade tillträde? Officiellt var det så - men ryktet drog dit hött som mött - vilket väl var syftet. Utsökt trams! Med hemlig blogg menar jag.

Men Stefan kan man lita på - kanske? Jag drömde om honom härom natten - att han skickat hustrun på semester - men var hemma själv. Men han twittrar ju att han är hemma nu så jag drömde väl tokigt?

Förmodligen är det väl hans (centerns kyrkovalsedlar) som jag räddat kvar på Blomgatan idag. Var dit och bad om att få hämta nästa vecka - och då var det en drös till på samma pall.

För övrigt drömde jag härom natten om att det var dagen för julafton - och jag hade alla förpliktelser ogjorda!

Lågstatus och "liggstatus".

Verkar som om simning är lite lågstatus - bara SvD som toppar med nyheten om Sarah Sjöströms guld. Men så har de också fått tag i ett riktigt familjeporträtt - måhända en politisk markering av kärnfamiljens betydelse för framgång?

Kul var det iaf och vilken tjej. Simingens svar på Karolina Klûft.

Sjukhusbesök och lite trädgårdsarbete på eftermiddagen. Hem lagomt till simningen började - blev "liggstatus" framför TV:n - hann dock vara med och guldet innan John Blund drog iväg mig.

En kompis ringde strax före 9 och höll ut samtalet så pass att jag sen orkade kravla mig upp.

Apropå telefon som har min Nokia haft tuppjuck idag. Utanför OK - efter 97-an - slog den plötsligt av sig själv mitt under ett samtal. Och ikväll när jag skulle ställa alarmet på 19.30 (ambitionen var den) som kunde jag inte använda tangenterna med 3. 6 och 9 - höger lodräta raden. Underligt!

Ingen aviserad hemgång för mor - börjar kännas lite hopplöst. Det må vara att hon tas om hand på ett alldeles utmärkt bra sätt - men det är ju ingen som har någon tid att ta upp henne annat än för de nödvändigaste. Och tänk er att europas modernaste sjukhus inte har ett elektriskt gåbord på avdelning 46 - något som vi fått låna och ha hemma.

Nu får det bli lite TV tror jag.

Värsta "snödrivan"

Verkar som om ingen annan varit till jobbet heller under semestern. Det var verkligen en "snödriva" av tidningar och post - mest tidningar.

Nu håller jag på kolla folkpartiet norrbottens mailbox - massor som spamfighter käkar upp så det tar tid.

Så måste jag åka till Blomgatan och kolla om paketen ligger kvar. Lite lite tid med 12 dagars liggtid för paket under semestern får jag lov att säga. Men har jag tur så ligger de kvar.

Sen bär det iväg hem igen - telefonsammanträde klockan 13 och sen sjukhusbesök i vanlig ordning.

Håller på att frosta av boxen hos föräldrarna - det har ett frysskåp att koppla in i nödfall - det slukar förmodligen massor med el - men det blir väl inte så många timmar.

Stor bekantskapskrets

När man läser tidningarnas smånotiser får man intrycket att polisen har en stor "bekantskapskrets". Sedan tidigare kända av polisen - i detta fall - och i alltför många andra fall.

Jag börjar inse att det inte bara är i skogen det är farligt - björnar - utan även på vägarna.

Nu ska jag duscha.

Glest i "låddan"

Det börjar vara glest i mailboxen nu - inte mycket i jobbväg iaf som dimper in. Så dags det nu då jag går in på sista semesterveckan. Fast jag ska verkigen inte klaga på att jobbet inkräktat på min semester - nog aldrig varit så jobbfritt.

Godmorgon föresten - 14 grader inget att yvas över - så det blir till att le brett mot sig själv i spegeln för att få en god start på dagen.

God start får säkert
Danmarks lillprins - men nog kan jag reta mig på att KVP fortsätter myten om att man döps till sina namn. Men nog var det väl oartigt att ingen från svenska kungahuset var med. Vad säjer norrbottens superrojalist?
Ingenting på ett bra tag - sen 13 juli.

God start hoppas vi på för Sara Sjöströmi morgon klockan 18. Då hon ska infria våra guldförväntningar.

Små guldkorn kan man hitta i lokaltidningarna. "Kuriren för 50 år sedan" berättar att "SSK slog arvfienden från Gammelstad, 3-2". Kan nästan garantera att jag var på den matchen. Fast den notisen gick inte att hitta vare sig med Kurirens sökmotor eller Google.

Nu ska jag gå ner och se om också far fått en god start på dagen.

Rötterna i Narken

Jag kan undra om inte "lulebon" Fredrik Bergström har rötterna i Narken? Ulla och PO:s son?

Efter sjukhusbesöket blev det jordgubbsrensning - ca 5 liter - fast mer måste det varit. Plockat in 12 liter men svärdotter Lotta hämtade 2 plastgodislådor med gubbar - som jag slapp rensa.

Sovit 2 timmar - Els ringde och väckte mig då jag faktiskt sovit över en kvart - så det var tur hon ringde. Men jag var så fåordig så jag får ringa henne igen.

Pakterat jordgubbar och snört i frysen.

Nu måste jag ta fram lite underlag för det styrelsemöte jag ska ha i morgon med Kalix Folklhögskola - per telefon klockan 13.

Förgiftad och försvunnen?

Så spännande det låter , tappade rikningen efter att ha blivit förgiftad. och sen försvunnen. Av vad per Gahrton ska ha blivit förgiftad framgår dock ej. Som värsta kriminalromanen!

Och nu har jag förbanne mig satt - förlåt - plockat min sista jordgubbe. Nu ger jag bort resten på "rot".

För övrigt har jag plockat in den första ½ dl med trädgårdshallon. Och då kommer resten snabbt som bara den. Men man slipper iaf kröka rygg.


Nu ska vi åka och hälsa på mor.


Värdelöst vetande

Till avdelningen värdelöst vetande - och för den delen värdelöst "forskande" kan väl denna rapport läggas. Om de 20 saker som vi glömmer mest.

Nycklar och plånbok/kort är mina akilleshälar.

Ingen av lokaltidningarna har uppdaterat sina nättidningar - dåligt.

Idag gratulerar jag Jesper - den trevligaste Jesper jag känner heter Jakobsson. Men mors sjuksyster Jesper ligger inte långt efter. Grattis båda två och alla andra Jesper också.

Nu drar jag till far lite tidigare än normalt. Ska inhämta DN till kusin Kerstin också. Fast det skulle jag kunna göra på tillbakavägen - hon tillhör inte de morgontidiga.

För övrigt har jag i natt drömt att Kerstins barnbarn Ebba matades med strips från Max och själv tog jag med en påse riven Västerbottens ost när jag blev bjuden på lunch hos Kerstin. Det senare säkert ett utslag av dåligt samvete för att jag igårkväll toppade en lite macka med just riven Västerbottens ost - helt utanför dieten.

Allt annat bleknar

Luleå 15 grader idag bleknar när nyheten om branden  i Rinkeby kommer. Märkligt att inte SvD har detta som ettan nyhet - som DN har. Fem döda hitintills och mycket tyder på att det blir fler.


Nu ska jag vandra vidare på nätet.


London - hallå hallå!

Nyaste bantningsmetoden - trosor som fixar celluiter och bränner fett. Snackas bara om rumpan men jag hoppas den fixar magen också. Och jag tar gärna ett par stora trosor att dra över det som normalt väller över troskanten. Låt det bli ett minne blott?

Det blir nog till att kontakta kusinbarnet Karolina. Som för närvarande jobbar i en jeansaffär i London. Men vad är jeans mot dessa mirakel trosor?

Min mamma är en tapper kämpe. Det måste bara skrivas. Tänk att hon i alla lägen kan vara så positiv och aldrig att hon klagar. När vi fick vänta 5 och ½ timme idag påminde hon mig om att när hon och far var med faster Henny fick dom minsann vara på sjukhuset i 11 timmar.

Allt nog så har vi - Kerstin, far och jag - haft en social rajd i eftermiddag. Började med ett snabbesök hos farbror Hasse i Alvik. Sen ett riktigt kaffekalas i lusthuset på Västbacken - Sara har ärvt Yngves bakgener - det var åtminstone 4 sorter som bar hennes signum.

Och så var vi till mamma då förstås. Och jag måste säga att jag tar tillbak all den lilla kritik jag tidigare skrev om. Det var nog undantaget som bekräftade regeln. Fast köket får nog skärpa sig. Damen i sängen bredvid - svår diabetes - hade fått en kaka till kaffet som innehöll socker. Och ursäkten att patienten som legat i sängen före inte hade haft någon specialkost klingade illa!

Och under tiden jag skrivit detta har jag också löst kärleksproblem för kusin Lars i Umeå - dock tror jag inte han förstår mina råd!

Nu ska det bli TV i lugn och ro - vilket det har förutsättningar att bli eftersom det är Camilla som kommer till far ikväll.

Rekord - åt fel håll

Usch - idag tog det 5,5 timme innan mor fick komma till avdelningen. Det är nog rekordet - fast åt fel håll. Utan mat och mediciner. Om man nu tror att de cirka 10 tabletter mor tar på morgonen kan jag ju undra varför man inte ordnade så att hon  fick dem. Doktor Jonas frågade om hon tagit dem - och fick ett nekande svar - men sen hände inget mer trots påstötan.

Själv hann jag förstås inte äta någon frukost - ersattes av 4 koppar kaffe á 5 spänn. Men jag har ju lärt mig så jag hade med 2 persikor som mor och jag delade på.

Varmt och skönt väder när jag kom till sjukhuset halvåtta - men nu är det rena stormen - fast hyfsat varmt.

Och inget regn - inte en droppe. Fastän både Kerstin och jag hängt ut tvätt för att locka fram det.

Men i
Expressen påstås att norrland ska få riklig nederbörd - bara Tornedalen som ska klara sig.

Världens präktigaste blåtiror såg vi på akuten - en äldre välklädd herre med båda ögonen igenmurade. Som jag annars bara sett på boxare i tungtvikt ungefär. Man blir lite nyfiken på vad som hänt?


Nu ska vi åka på vuxenkalas hos Sara.


Utringd klockan 6

Nattpatrullen ringde klockan 6 om att mor var dålig och att de ringt ambulans. "Utryckning" över prärien. Väl inte så mycket sämre än tidigare - men väldigt tungandad och svag i benen. Uvi?

Nu har jag tagit upp far och gett honom frukost - nu väntar dusch och akuten. Tidningarna olästa.

Natten har tusen ögon

Natten har tusen ögon - och tusen öron. Efter en intensiv dag - utan att det egentligen varit något särskilt - så "donkade" jag på soffan vid 20-tiden. Och vaknade strax efter 23.

Lyste hos föräldrarna så det blev en promenad ned och kika in i köket. Inget alarmerande.

En svart hund - tror iaf att det var en hund - som svischade förbi på framsidan av huset. En husse eller matte stod och visslade någonstans - men det gav hunden själva den i. Inte någon av närmsta grannarnas hund.

Hallonen lär mogna när det mörknar på kvällen - och det kan nog stämma. Det är mörkt ute nu. Åt 3 hallon ikväll. I år går jordgubbarna och hallonen säkert in i varann under en hel vecka. Så tror jag inte det var i fjol - då avlöse hallonen jordgubbarna.

Nu har jag kommit in i en väntan på att lyset hos föräldrarna ska släckas. När nattpatrullen varit där. Fast jag borde nog försöka komma till ro och sova.

Vetekudden - värmd - är instoppad i trosorna för att värma korsryggen.

3.5 timmar till morgon!

Positivt besked

Gårdagens höjdpunkt var att kompis Birgit fick ett bra besked av läkaren. En omgång strålning för säkerhetsskull - men mentalt till hälften friskskriven. Ingen spridning men kunde ha blivit elakartad om den fått sitta kvar. 

Efter omständigheterna väl hos mor och far. Mor fick avsmaka första tomaten från "kvistvarianten".

Idag måste jag inhandla - tomma kylskåp både här och där.

Åldersdiskriminering?

Sånt här som man inte vill läsa om - där den offentliga vården vägrat operera men där man kunnat köpa sig en operation - privat. Man skulle ju vilja ha ett uttalande av dem som vägrade operation - hur de tänkte? Skillnaden i vårdkostnad för denna Marianne om hon blivit rullstolsburen och den Marianne som är idag är ju himmelsvid. Hur tänkte landstinget då de ljög i egen börs?

Början till konkurs för Länsbladet - isåfall saknad av ingen. Dåligt tecken att ägaren inte går att nå? Skulle gärna avstå Extra också - men dom är så finurliga att de skickar med posten.

Trevlig fest igår - och förutom frosseri i surströmming blev det jordgubbar med grädde och vaniljsås. Och som extra toppning massor med lösgodis. Dumt nog satt jag ute för lite klädd - och pliktar med ont i kroppen idag. Lär mig aldrig.

Men efter detta frosseri så börjar nu en nu bantningsera - nu är det återgång till Viktväktarna - fast på egen hand. Fettdieten funkar inte - förmodligen för att jag har svårt att få i mig tillräckligt mycket fett.

Havregrynsgröten får återupprättelse idag.

Kusin kerstin grauleras på namnsdagen och i efterskott för margareta dagen - då missade jag. Och kusin Kerstin i "Kullen" också - grattis. Och alla kristinor jag känner - med varierande stavning - Lundh och Åberg till exempel.

Mellan dill och persilja

Mellan dill och persilja har jag tagit mig hem en sväng. För att kolla post och så. Och ta in tvätt. Och om prognosen håller så blir det surströmmingsfest ikväll. Och jordgubbar och grädde. Fast vem vill sätta sig i bilen för att inhandla grädde en sån här solig och vacker dag.

Simnota

Ja "springnota" har man ju hört talas om men aldrig förr om "simnota". Kan ju hålla med om att det var onödigt dumt att riskera livet på det sätter.

Emma har man ju hört talas om - hon har namnsdag idag. Åhman i Älvsbyn om hon nu finns i Älvsbyn än? Grattis, grattis!

Igår kom jag ihåg att ringa min tipskompis som under sommaren huserar i Västerviken. Henne kunde jag gratulera till en tipsvinst á 6.50 för hennes del.

Trendigaste namnet just nu - Joline - lär väl inte ha någon namnsdag. Trendigaste pojknamnet är Milo. Själv har jag inte hört någon som heter vare sig det första eller det andra. Men det tyder väl bara på att man inte rör sig i de trendiga kretsarna. Däremot gillar jag låten Jolene (Dolly Parton) som uttalas likadant - "Joline".

Godmorgon programmet på TV ska diskutera om det finns något kvar att äta - efter det  att man blir tjock eller får cancer av. En berättigad fråga?

Nu ska jag gå till frukost - med farbror doktorns besked om mitt extremt låga kolesterolvärd - kan jag väl unna mig några ägg på morgonen? Och tur att jag skrev det för ägg står på föräldrrnas inköpslista - det blir till att ta med några stycken.


För övrigt dimmigt som en morgon vid medelhavet - tyder på att det blir ytterligare en god dag idag. Kompis Birgit ska få besked om sin bröstcancer idag - jag hoppas att detta besked blir en god ingrediens i den goda dagen.


Vadå skalv?

Inte märkte jag något skalv i Sunderbyn iaf. Kom just då från apoteket - det enda jag märkte var att det luktade soptipp. Jätteäckligt - märkligt att det inte ska gå att få till.

Har räckt till med service hos föräldrarna fram till nu - halvtre. Lite har jag hunnit till mig själv också - hängt ett par tvättar. När jag tittar ut över klädstrecken minner det verkligen om min barndom - alla fina dagar skulle det tvättas och hängas så att man fort skulle få det stryktorrt. Inga tumlare och torkskåp på den tiden. Dock hade vi en fristående centrifug av märket Osby - den var effektiv.

Nu ska jag ut i solen.

Vargen kommer?

Kan undra om mediernas exponering av "vargen" - tidigare fågelinfluensan och nu svininfluensan - gör att jag blivit immun - mot nyheten - inte viruset. Rätt symptomatiskt att inga medier använder den bevämning som anses vara den rätt - nya influensan. Det låter väl lite häftigare med svininfluensan.

Iaf kom jag denna gång så långt att jag kollade hur jag kan veta
om jag drabbats. Noterbart i artikeln är att det anges att mellan 700-1000 människor dör av influensa varje år i Sverige,

Vitt bröd och vitt ris ökar risken för bröstcancer - istället ska vi äta mörkt fiberrik bröd och oförädlat ris. Herregud jag hittar inte namnet för ris som inte är vitt? Känns detta som en nyhet?

NU ska jag gå till frukost. Fastän det är intressant på TV om Obamas första 6 månader. 95 procent av de förslag han lagt har gått igenom - fortsätter detta så skulle han bli den mest framgångsrika presidenten genom tiderna.

Spikmattan

Lyssnar på TV - en äldre herre - låter det som - ska köpa två spikmattor - en under ryggen och en under benen. 300 000 tusen mattor har sålts sedan 2007 - och då spelar det ju mindre roll om det är tron som segrar och positiva effekter inte är bevisade.

Madeleine ska gratuleras - och förstås främst min egen prinsessa LISA Madeleine - på väg hem efter friidrottstävlingar och semester. Lär ha övernattat runt Sundsvallstrakten i natt.

Gratuleras ska också
Kevin Borg göras - som tydligen gjorde succé på Allsång på Skansen. Erkänner jag röstat trots att jag inte såg programmet.

Kuriren har inga nyheter efter pressläggningen - sista nyheten är från 22.48. Kan hoppas att den gamle mannen är återfunnen.

Det verkar vara TV som står för de lite udda nyheterna denna morgon - nu intervjuas en kvinna som det tydligen ska vara synd om för att hon köpt tandborstar per telefon. 2 gratistandborstar blev 6 dyra tandborstar. Själv köper jag sen flera år tillbaka aldrig något per telefon. Ber dem skicka lite info så ska jag fundera på saken. Och brevlådand har inte översvämmat precis.


08.15 kan ni som är intresserad av spikmattan se ett inslag om den i TV1.


Nu ska jag ner till föräldrarna och höra hur första natten hemma för mor har avlöpt.


En bit av mig

En bit av mig sitter iaf här vid datorn. Har varit en dag fylld av ömsom vin och ömsom vatten. Som vanligt. Hämtade mor och det gick alldeles utmärkt. Mycket "vin" på 46.an - vilken fantastisk personal. Men vi missade Kristina från Alvik - hon skulle gå i tjänst 13.30 och vi hann precis ut innan dess.

Hemtjänsten hade meddelat att de skulle möta upp klockan 14.00 hemmavid.  Och visst gjorde dom det - och inte med vem som helst heller - utan det var faktiskt Camilla som kom - på sitt andra pass efter semestern.

Mor installerades i god ordning och själv blev jag kvar i jordgubbslandet. Slutade med 7 durkslag jordgubbar. Tack och lov passerade grannen Ingemar och Carina som fick var sitt mått - orensade. Ett mått levererades till Dorran på Ensittarvägen.

Resten rensade jag och frös in. Men döm om min skräck när jag öppnade källardörren och fann att allt var i mörker. Dock inte frysboxen - tack gode.

Fixade säkringen 6A.

Karin och jag hjälptes åt att få upp mor til toa och sedemera till TV:n - det gick inte lika lätt som vid lunchtid.

Men vi fixade det - och sen har jag sett att det var dubbelbemanning vid sängåendet klockan 20.30.

"Vattnet" ska jag ta vid något annat tillfälle - nu gläds jag bara åt att mor är hemma igen.

Första gången

Idag var första gången i sommar jag fick tända lyset när jag skulle läsa tidningarna. Och jag såg att det lyste hos far när jag var till brevlådorna klockan 5.

För första  gången ryckte jag upp några potatiskålar - och det blev till ett första kok i dag när mor kommer hem. Skrubbade och kokt med den egenhändigt odlade dillen.

Första tecknet på demens var det kanske att när jag var på väg ned till badplatsen igår fick jag i huvudet att jag eventuellt kanske inte slagit av plattan. Försökte memorera vad jag gjorde när jag tog av äggpannan och visst skruvade jag av plattan - från 4:an till 0:an? Men den släppte inte oron så jag fick vackert ringa Lilly som gick bakom fönstret och kikade. Och visst hade jag gjort det! Fast det var långt ifrån första gången - hur många gånger har jag inte vänt och inbillat mig att jag lämnat strykjärnet i och än har det aldrig hänt att det varit så.

För första gången på länge har jag hyggligt rena fötter - men nu ska jag iaf raska mig in i duschen.

1130,8 km

1130,8 km - så långt bort finns Kurirens vikarierande ledarskribent Gary Bergqvist - som så fyndigt har samma initialer som den ordinarie - GB. Jag hajade till för GB - skulle inte han ha semester? Och denna omständighet - som gjord för förvillelse - innebär det att jag läst ledare av GB som egentligen varit skriva av GB - fast det inte haft någon bildbyline så jag har inte märkt det? Google visar minsann att det kan ha varit så.

Dagens ledare skriven av nämnde Gary Bergqvist har rubriken Är det samma land..? och handlar om de tre opinionsmätningar som kommit den senaste tiden och som itnte riktigt speglar samma politiska landskap. Ingress och bild handlar om KD - vilket kanske inte speglar huvudbudskapet i ledaren.


Johanna har namnsdag - vilket min salig svärmor hade i extranamn - något som hon inte gillade. Hon förfasade sig för småbarn som tilldelades detta enligt henne förfärliga namn. Själv tycker jag det är fint. Och gratulerar Jonna - med extranamnet Ylva. Tänk vilken tjej med 2 så vackra namn!


Får väl hoppas att sonen kommer ihåg att det är bröllopsdag idag - den 13 tror jag?


Farligt, farligare...Själv undrar jag om inte fetmaepedemin - som NSD kallar det i rubriken i papperstidningen - är farligare än både svininfluensan och till och med den sibiriska fästingen?  Själv ingår jag tyvärr i de 44 procent av svenskarna som väger för mycket - 14 kg - fast själv skulle jag vara nöjd om jaggick ned 10. Resultatet är dock nedslående. Och nu kommer färskpotatisen. Då får jag väl gå över till Viktväktarna där 1 potatis är 1 poäng - men obegränsat antal potatisar ger bara 2 poäng.

Men Dahlqvist får väl en chans till - nu går jag till frukost och intar en omelett.


Lycka är..

fotbad ute i pergolan på Bärigårn. Ett glas rött vin - varav blommorna fick hälften - och "skatornas" stormöte i den gamla rönnen. Såg ut som och lät som skator - men jag vill inte bli beskylld för att peka ut denna min favoritfågel för att vara grälsjuk. Men det lät ungegär som kommunfullmäktige i Luleå kommun. Det var tyst en stund - ungefär som när ordföranden och sekreteraren pålyste nya ärenden - men sen var det fullt hallå!

Apropå kommunen så är det väl dags att påminna om cykelvägen! Påtänkt sen mer än 20 är  - tvångsinlöst mark - och inget händer. Makalöst!!

Kort rapport

Vårdplanering genomförd klockan 10.00. Hem och tog far på promenad till Näset - dock blev det inget bad för vare sig far eller mig. Glömde ta med keps till far - han blir ur av solglittret på vågorna. Så han var noga att påpeka att det inte berodde på att det var för kallt att han inte badade.

Sen har det varit till att söka arbetsguppgifter för att få vara ute i det underbara vädret.

Har kommit in en sväng och gjort en nätvandring - och hittade det här som inte var oangenämnt -
en Skop där regeringsalliansen leder och folkpartiet gjort ett rejält kliv uppåt. Men jag blir så sur att man inte redovisar hela undersökningen.

Vid 18-tiden ska vi besöka mor - som för övrigt får komma hem i morgon. Ska nu fundera hur tiden fram till dess ska organiseras. För övrigt verkar samhället funka även under semestertiden - på badstranden blev jag uppringd av Försäkringskassan.


Inget som sticker ut

En snabbkoll på nätet ger ingen nyhet som sticker ut. Väl inget sånt i våra lokaltidningar heller. Så det finns utrymme att ägna åt gratulationer.

Först i raden förstås SARA som fyller 12 idag. Någonstans i Dalarna kanske. Grattiskramar till Dig!

Kusin Kerstin som har namnsdag - Margareta - idag.

På tal om att "sticka ut" så har Bo Hultin blivit morfarsfar till
lilla Olivia. Vars föräldrar är granne med mig på jobbet. Grattis till mor Sanna, far Daniel och morfarsfar Bo. Den sistnämnde bör också notera dagens namnsdagsbarn om jag inte minns helt fel.

Greta har också namnsdag - Hedblad (född Rönnbäck) är den som kommer först i åtanke. Grattis - och nu MÅSTE vi bara hjälpas åt att arrangera lunchträffen.


Alla andra Margaretor och Gretor som jag känner grattas förstås också.


Nu ska jag gå till frukost. Far börjar vara riktigt less på att mor aldrig kommer hem. Han tror inte mycket på dagens vårdplaneringsmöte - de sammanträds alldeles för mycket enligt honom.


Morra, gläfs och gny

Bli lite vildare uppmanas vi i DN - morra, gläfs och gny. Själv har jag varit vild i solstolen - har hört hur jag snarkat till gång på gång - och har hållt på att svälja tungan. Men skönt har det varit,.

Med uppbådande av mina sista krafter och viljan - fast jag inte alls vill - ska jag nu gå ner till far och fixa jordgubbarna i påsar och till frysen.

Sen kommer jag nog att "donka" på soffan.

Varför får jag inte lust att grilla i sommar?

"Pissviiko"

Återigen kommer den på skam - den som på bondska kallas "pissviiko" - fruntimmersveckan - då det ska strila och regna.

Helt fantastiskt väder - fyra durkslag med jordgubbar som nu är rensade och sköljda.. Efter sjukhusbesöket ska det i platspåsar till frysen.


Bevattning helt nödvändig - både jordgubbsland och trädgårdsland.


Ugglor i mossen

Finna anledning att ana ugglor i mossen när KD för fram tanken på register för kvinnor som gjort abort. Det är inte många år sen de på pappret övergav kravet på att förbjuda aborter. I verkligheten är det många kd:are som fortfarande tycker att fri abort är fel. Därför finns det anledning att slå till alla nödbromsar mot detta förslag.

Med motivet att det bättre skulle gå att följa upp och utv'ärdera metoder och komplikationer så kan vi införa register över allt från nageltrång till prostatacancer.

Nu är det dags att skörda jordgubbar. Vädret är strålande för detta ändamål.

Sara

Och stort grattis och bamsekram till barnbarnet Sara som har namnsdag idag. Fyller år i morgon - men är bortrest. Sista "barnkalaset" - nästa gång fyller hon tonåring. DET - att fylla tonåring - är största födelsdagen i mitt snart 62-åriga liv.

Anita Ekberg till sjukhus är väl största nyheten jag hittat - och den är inte ens dagens. Men i sanning har jag inte hunnit bläddra igenom så mycket - det kostar på att vara ute och slarva. Har sovit till nästan halvsju - eller iaf legat kvar i sängen.

Nu ska jag se om far är kvar i sängen - mao frukost.

Korta häcken!

Jag vet inte om det är Lisas friidrottstävlingar nere i Gävle som inspirerar mig. Men jag nynnar på Tore Skogmans låt "jag blir aldrig någon stjärna jag fast jag tränar varje dag". Eller var det "som en slav"?

Lisa har iaf gjort 95 i höjd, 4,11 i kula och kommit i mål på 600 meter. Den sistnämnda distansen har jag aldrig hört talas om tidigare - men det gör väl inget.

I morgon är det 60 meter och längdhopp!

En jättetrevlig kväll nere på teatercafét - och huga så många som känner mig fast jag  inte är någon stjärna jag.

Men "korta häcken" till bussen klarade jag - kom med med marginal.

Tack snälla Gerd och Els som lockade med mig ut - det här gör vi om!

Inte för mig heller

Ingen förlovning för prinsessan Madeleine i år - och det lär det väl inte bli för mig heller. Fast det senare anses inte som någon nyhet ens i sommartorkan.

Nu fördriver jag bara tiden till jag ska gå till bussen. Skulle egentligen kolla vilken tid Els buss anlöper Smedjegatan.

Grattis Boden!

Kul att Boden fick O-ringen - fast länge till 2013 - det hinner rinna mycket vatten under broarna till dess och till och med ett val - minst - kommer att passera.

Dagen har varit sig lik med sjukhusbesök vid lunchtid. Vi satt i cateterian och träffade förstås som vanligt en massa folk.

Sen har jag sovit en dryg timme - och nu ska det bli utgång om inget oförutsett hinner inträffa. Men jag har nyss varit ned till far och där var lugnt. Fast jag begriper inte varför hemtjänsten inte bäddat eller dragit upp för fönstret på hela dagen?

Det blri en kortis till stan ikväll - tror jag. Sista bussen hem går 22.15 och det får nog bli den.

Kantareller i all ära

Kantareller i all ära - men nog är det väl varumärkesstöld att kalla dem för skogens guld? Då har man aldrig sett en hjortronmyr i verkligheten.

Fast själv tycker jag det finns finare pärlor än både kantareller och hjortron.

Nu ska jag vända åter till fäderneshuset - efter dusch om uppsminkning. Såret på foten väl bandagerat för att undvika onödigt intrång av jordbakterier. Ska nämligen bli rensning av potatisland.

Stämmer in i kören

Jag har slitit med frågan och känner mig lite på efterkälken när jag nu måste instämma både med sossarna och med Kurirens ledarskribent. Men visst handlar massvaccineringen om ett nationellt intresse där staten borde betala? Men jag noterar att Ylva Johansson är försiktig - hon talar om avgiftsfri vaccinering dvs för den enskilde och förhandlingar om fördelning av det ekonomiska ansvaret.

Kan inte denna vaccinering jämföras med den poliovaccinering som inleddes på 50-talet. Då drog man ju både barn och gamlingar till sprutan? Vem stod för fiolerna den gången?

Och äntligen får Gustaf Blomberg semester. Trodde han hade skrämts av ryktet om Östmans vikarierande och inte vågade lämna sin taburett. Ha en skön semester. Frågan är bara hur skön den blir för oss tidningsfreak - ska vi sövas av Bo-Ture nu?


Borde väl inlett med ett stort grattis till Marja-Liisa som fyller idag. Hoppas du får en fin dag!


Och alla Fredrik tillönskas en bra namnsdag. Den kändes dock lite kylig - 14 grader.


Ibland är det skönt att påminnas om ägg och höna - om orsak och verkan. >> en fungerande demokrati trakasseras inte engagerade frispråkig..<<. Karl-Yngeve Åkerström ger oss en bra påminnelse om upprinnelsen till Anders Mansten historien. Något att ha med sig när vi noterar hur arbetslag splittras och folk omplaceras - inte minst i Luleå kommun!

Och apropå ägg så är det hög tid för frukost och den sedvanliga omeletten!


Jag kommer tillbaka...

Jag kommer tillbaka...av någon anledning så gör jag faktiskt det!

Voj, voj när jag kom till far vid 17,30 tiden så var det en frånvarande attack på gång. Omöjlig att väcka. Väntande en stund medan jag plockade in det jag inhandlat.

Men sen insåg  jag att han inte var kontaktbar.

Tack snälla rådgivningssköterskan. Tack snälla SOS-operatören. Tack snälla ambulanspersonalen.

Orkar kanske berätta mer i morgon - om det är nödvändigt. Kan bara konstatera att på inrådan av mig (som pratat med   med många läkare om det) så behandlade ambulanspersonalen honom med syrgas på plats.

Och efter en timme cirkus så var han tillbak. Och när en av mina favorit hemtjänstare Lisa (sommarvikarie) så satt far i köket och drack kaffe. åt macka och fick några chokladbitar som bonus.

Men tänk er när jag just ringt ambulansen så ringde telefonen - från avdelning 46 där mor befinner sig - jag var nästan beredd att beställa en ambulans till åt mig själv. Men det var bara syster Inger som ringde och ville boka in mig för planeringssamtal på måndag klockan 10.00. Men det är ju inte det första man tänker på när de ringer klockan tio i sju en fredagkväll?

Nu har jag skrivit detta utan glasögon - så om det är mycket felskriv får ni ha överseende!

Nu ska jag se Roffe på TV!
Solskenshistoria

Trodde det var en riktig solskenshistoria om någon katt eller hund som återfunnits efter 7 månader och så var det en bil. Som dessutom ägaren redan fått ersättning för.'

Annars är lviet som en solskenshistoria idag - vädret vill säga. Molnen kommer och går men värmen består. 3 durkslagjordgubbar och två rensade potatisfåror.

Nu ska vi åka upp till mor.

Säg B

Har man sagt A ska man banne mig säga B. Det är väl min nyfikenhetsgen - men jag blir så sur när tidningarna "nyper" något ur opinionsmätningar t som de tycker kan ge rubrik - och sen lämnar man allt övrigt. Alltnog får vi iaf veta att det är så jämnt mellan blocken att det inte är statisktiskt säkerställt.
 
Malin Öhrlund skriver på "Idag..." att eftersom man inte börjar grymat eller får knorr på svansen så förfasas hon inte över svininfluensan. Peppar, peppar!

Sommartorka måste det ju också vara bilglasbranschen tillåts lobba för byte av vindrutor - och de på bästa debattplats i Kuriren. För visst finns det redan regler för hur vidrutan får se ut - själv fick jag "godkänt" för mitt stenskott för att det satt så långt ner och inte störde sikten.

Styrelsekraft nästa för näringslivschefen - nu kör man repris på styrelseutbildningen - och glömmer att nämna de två deltagarna som man häromdagen bad om ursäkt för att man glömt.  Men icke förty så är det så att Helen Doktar och Christina Huhtasaari också är uttagna till utbildningen.


Bruno ska gratuleras på namnsdagen. Och så får jag väl säga som morgonredaktörerna brukar skriva - idag väntar det okända - det är det som kallas nyheter. Fast frukost, jordgubbsplockning och sjukhusbesök blir det.


"När livet håller andan"

"När livet håller andan" - så hette den boken som jag nyss läst ut. Av Majvor Müller -den absolut bästa av hennes 4 böcker som jag alla läst. Kanske för hennes kvinnoskildringar - där åtminstone jag kunde känna igen både mig själv - i sorgearbetet efter Sten - men också vänninor som befunnit sig i de situationer som beskrevs. Gun med den notoriskt otrogne läkaren Peter - vem har inte haft vänninor i den situationen? Fast inte med anspelningen på läkare kanske. Och vem känner idag inte en lesbisk kvinna - som Eva och Sara -  som under åratal dolt sig läggning för att passa in?

Jag sov ju förstås som jag utlovade - i 2 timmar. Halvfem vaknade jag av klockan och måste erkänna att jag inte riktigt var det klara med om det var morgon eller kväll. Men det redde sig. Upp och åt lite halvfet middag a´la Annika Dahlqvist. Pigg blir jag som jag säkert sagt tidigare - men viktminskningen lyser med sin frånvaro.

Skulle åka upp till mor med talböcker och spelaren - men insåg att hon inte hade någon oavlyssnad bok. Får fixa i morgon.


Mor är pigg i humör och själ - men bara kraftansträngningen att ta sig från rullstol till toa får henne helt slut. Så hur detta ska gå återstår att se. Peter - hennes PAL lyser med sin frånvaro - men han vill väl inte ge det negativa beskedet att Umeå inte vill ge henne en hjärtsvikts pacemaker? Jag säger inte att det är så  - men jag kan inte utesluta att de faktum att man inte prövat det tidigare har med åldersdiskriminering att göra. Väntar man tillräckligt länge kan man ju alltid hävda att hon inte orkar med det?


Iaf så måste jag dementera ryktet att insatserna i hemtjänsten helt planeras utifrån en datoriserad slumpgenerator. Påstås att man har en filosofi att minimera antalet person hos respektive brukare - men samtidigt erkänner man att man misslyckats - åtminstone nu i semestertider. Men för oss fungerar det oavsett alldeles uimärkt för närvarande! Men eftersom jag fått uppgifterna om "slumpgeneratorn" från en som jobbar inom hemtjänsten tål det nog  att synas mer!

Och apropå kvinnor som står ut med det mesta är det nästan så jag tar tillbak min intresseanmälan för ett nämndemannauppdrag nästa mandatperiod. Frågan är hur man klarar karlar som
våldtagit 9-åring och en annan som systematiskt försökt ta livet av sin sambo?

Och eftersom 10 kronor av varje bok som Majvor får sälja ska jag betala in de 100 kronor som Rädda Barnen vill ha för att de skickat mig brevmärken som jag inte beställt. Annars är det sånt jag avskyr!

NU ska jag nätvandra - får vi se om det ger något som jag måste skriva av mig!


Sova också bra

har hört att för lite sömn och för mycket stress också gör att man inte går ner i vikt. Så nu ska jag prova ett par timmar. Känner mig helt slut efter att nyss kommit hem från vanliga sjukhusrundan. Men ganska skönt att sitta ute där i serveringen. Fina planeringar - kusin Kerstin botaniserade och slänge ur sig namn på buskar och träd. För mig är det bara buskar och träd.

men nu sovdags - sen får jag väl fundera vilkent
bantningsmetod jag ska försöka mig på. Om jag ärligt synar mig själv är det väl så att jag blandar metoderna på ett inte allför bra sätt.

Det duger

15.5 grader på Reinhold-dagen (grattis där nere i Härnösand) kan väl duga. Namnet Reinhold "duger" för 6 400 personer varav 400 har det som tilltalsnamn. Själv hade jag en farbror som hette Reinhold som blev skjuten i tjänsten av en förymd intern från Långholmen. På 50-talet var detta en mycket ovanlig och därmed dramatisk händelse som sysselsatte oss barns fantasi.

Att regeringen satsat på styrelseutbildning för 200 kvinnor kan också duga - det är rent utav förträffligt. Kuriren presenterar detta idag - med rubriken "Bodenchef får plats på styrelseutbildningen" - ej "nätad" eller "googlad"?.
Enligt Kuriren får 2 kvinnor från Norrbotten plats på utbildningen - medan NSD idag ber om ursäkt för att de
glömt nämna 2 av de 4 som utsetts. I DN presenteras hela listan - och där hittar jag förstås Helen Doktare som båda lokaltidningarna missat! Lite misstänksam blir jag när både Kuriren och NSD lyckats glömma exakt samma 2 personer?

4:e namnet då? Christina Huhtasaari - men är man överdirektör på Jordbruksverket så går man väl på någon Stockholms kvot även om man har rötterna i norrbotten. "Överdirektör" herregud var får man allt i från? "Byråassistent" - för att inte tala om "ombudsman". Varför inte skrota alla titlar som inte säger något om ens funktion?

Riktigt glad blir jag idag då både NSD och Kuriren tar upp det absurda att man i Övertorneå säger upp anställda vid flyktingmottagningen. Som någon säger i artikeln att om det är läkarbrist så inte hämtar man in någon från gatan. Tänk er städerskor och läkare i samma turordningskrets - då skulle nog "hälosvårdsnämnden" få ingripa för skit inte bara i hörnen. Och kommunchefen är ju en kvinna med makt - vad säger fru Salmgren?

Ja så var det dags att knata till frukost.


"Tanttitel" för 29 spänn

Och vem skulle komma på idén att betala in sig på Plus bara för att få göra en test om huruvida man är tant eller ej. Eller gubbe me för den delen! Jag avskyr detta "plussande" - först skriver man några frestande rubriker där du kan komma in och få veta lite - och sen ska du lockas att få veta mera som Plusmedlem. Det är nästan så jag är beredd att sluta köpa Aftonbladet på lördag och söndag. Men han är så charmig vår lille kvällstidningsentreprenör så det går inte. Vi = mor och far - köper till och med bilagor med Dvd som de inte alls gör något med.

Jag minns inte när jag hade mitt förra inlägg - men halvett åkte vi iaf till mor. Åskvädret hängde i luften så vi gick inte så långt ifrån entrén. Sen fikade vi i cateterian - att sitta där uppfyller mitt nyfikenhetskrav. Där passerar SÅ många man känner.

Vi kom på att vi skulle hälsa på mors gamla arbetskompis som vi visste låg på 31:an. Sal 23 visste personalen att upplysa oss om. Och in vi kom och siktade på första sängen. Nu är det säkert 15 år sen mor och Dagny sågs senast och min bild av D är nog 25 år gammal. Allt nog samtalade vi med damen i tron att det var Dagny. Och in kom några som skulle hälsa på henne - en son möjligen. Men då började det gå upp för mor att vi "visiterade" fel person. Men roligt hade vi och Dagny som låg någon säng bort blev himla glad att vi kom. Och far han lever väl än på den kommentar dam 1 fällde - "oj vad ung du ser ut".


Nå allt nog efter det åkte jag mot staden - levererade jordgubbar till Gun enligt mors direktiv. Till jobbet för att göra färdigt jobbet - det privata - från i måndags. Sen levererade jag en burk jordgubbar till Daga och Lennart - med vidhängande gräddpaket för säkerhetsskull - också direktiv från mor. Som traditionen bjuder som hon sa.


Och de i Sunderbyn som är glada för det lilla regn vi fått får tacka mig. Lilly - dryga 85 - erbjöd sig att ta in min tvätt. Hon "hotade" med regn. Men jag nobbade. Vill inte ha in tvätten än - för då måste jag ta hand om den. Annars blir det ännu rörigare här inne.

Och nu ska jag gå ner och slå av vattnet som jag består mor och fars trädgårdsland med. Här i landet Gosen får vi hjälpa vår herre med bevattningen!


Vad är väl en paj mot en prins?

Vad är väl en paj mot en prins? Läs Ylva Mjärdells kommentar på mitt förra inlägg.

Men iaf - för alla er som liksom jag fortfarande väntar på prinsen kan vi trösta oss med en paj.
Denna är ju bara ljuvlig.

Själv har jag gjort någon form av glass enligt Annika Dahlqvist recept. Frågan är bara om "2 dl vispad grädde" handlar om 2 dl färdigvispad grädde eller 2 dl grädde som ska vispas. Själv tog jag det senare - mycket gott blev det. Har redan tjuvsmakat på det halvinfrusna. Men mycket blev det - så jag undrar om det borde varit den andr tolkningen av receptet?

Ljuvlig förmiddag har det också varit - i trädgårdslandet. Vilket nu är nödtorftigt rensat. Två durkslag med jordgubbar inplockade - nu ska vi åka till mor. Och fråga henne vilka som ska tilldelas de första jordgubbarna.

Om någon vill plocka och frysa in fin dill så är ni välkomna!


Inte ens en prins

Inte ens en prins - inte en en blivande heller såg jag. För er som i likhet med mig totalt missade firandet av prinsessan Victorias fördelsedag finns här ett bildspel - det finns säkert massor med mer att se och läsa.

Nå åter till gårdagen så hämtade jag far från akuten - efter mindre än 2 timmar var vi tillbaka. Rollatorjakten började och första resan var utan resultat. Men sen när vi åkte till mor vid lunchtid for vi Hektarvägen en gång till och där innanför grindarna till förskolan Plupp stod "Karl-Oskar".

Lunchpromenad med mor i sjukhusparken avslutandes med glass i cafét.

Tältrivning på eftermiddagen. Anders kom för att utföra detta vid 17-tiden men då ar det redan gjort vad göras skulle.

Följde far på en efterlängtad visit på kvällskvisten - hos Innimarkarna för en sen födelsdagsuppvaktning - men framför allt för att far skulle inspektera den nya jakthunden Sport - snart 5 månader.

Kvällen inleddes sen med bokläsning i pergolan - "När livet håller andan" - men det blev inte så många sidor. Sen blev det tidig kväll - kroppen har slagit till med ont överallt igen. Typiskt efter en liten chockupplevelse - fars akutbesök - när den goda upplösningen står klar. Det 'är riktigt jäkligt på morgonen också - och bettet på foten är inte allt för kul - men en snabbesiktning nu här vid datorn ger vid handen att än får det kämpa och självläka.

Och i måndags missade jag att hälsa världens bästa distriktssköterska - Viviann Holma - tillbak i jobb efter semestern. Hon ringde mig igår - vilken trygghet!

Någon större trygghet kan då inte vårdbehövande i Övertorneå känna. Här buntas alla olika behov ihop och inga särskilda kompetenser värderas. Är det verkligen samma kompetens som behövs för att ge ensamkommande flyktingbarn en god start som att ge gamlingar ett värdigt slut på livet? Viktoria Mäki förlorar sitt jobb. Det 'är bara att konstatera att med de rigida förhållningssätt som facket har till LAS så är de flesta förlorare. I Luleå kommun har man inom skolan - i Las namn - haft en "katten-på-råttan-lek" utan motstycke.


18 grader kan duga!


Akutbesök

Jaha - man kan ställa klockan efter far då han promenerar. Återkommer efter 40 minuter. Men inte idag. Ut med bilen och försöka genskjuta honom. Men Kerstin påstod att han varit på väg hem - bara ett par hundra meter kvar.

Syster Ulla från akuten ringer. Jodå han hade kommit in med ambulans. Hade svartnat för ogonen och han hade tippat handlöst. Men så klart inte slagit sig något. Och innan jag kom dit - iförd nattlinne och okammad - hade han piggnat till.

Nu är jag duschad och ombytt och ska åka och hämta hem honom. Om nu inte proverna mot förmodan skulle visa något.

inte är det då händelselöst här i Sunderbyn. När jag hämtat far ska vi ge oss ut på rollatorjakt - skulle vara lämnad vid Skräddarsvägen enligt notering av ambulanspersonalen. Men där var den då inte. Vi får hoppas den inte fått vingar.

Tidsmätning

Man kan mäte tid på lite olika sätt - själv mäter jag tiden för tidningsläsande med hur många massageomgångar det tar. Vanligtvis måste jag iaf starta om massagefåtöljen 1 gång  men idag tog tidningarna slut innan första massageprogrammet slog av. Det vill säga tidningarna var lättlästa idag.

Folke har namnsdag idag - tronade ensam vilket för tanken till att gratulera kungen på namnsdagen. Fast det blir väl Victoria som får all strålglans idag. Fast underligt så lite det skrivs om
födelsedagen i dag?

Själv måste jag komma ihåg att ringa och gratta mit barnbarn Sara Victoria.

Och från gårdagen återstår att gratta Tarja som blivit mormor till en välväxt tjej.

En riktig Londondimma är det idag - samma dag som Karolina återvänder just till London. Så efter alla gäster och fester så är det bara vi 3 tanter kvar i huset nu - Kerstin, Lilly och undertecknad.

Nu trippar jag iväg till far.


Elakt bett

Har fått ett antal elaka bett - bräms eller broms eller vad de nu heter som nyper sig en bit. Och även om jag inte vill kännas vid det så är det så att jag klöst sönder ett på foten. Och foten är svullen och bettet rätt illa rött. Skulle bara fattas att jag nu också ska uppsöka någon akut?

Eftermiddagen har gått i pappersvändandets tecken - men vi fick en del gjort på de närmare 3 timmar vi höll på. Jag måste bara lägga min hand vid det i en timma eller två så ska det skickas iväg.

Nu ska jag iaf hämta far och åka upp till mor.

Inget särskilt

Inget särskilt verkar vara på gång enligt Kuriren i alla fall. Och inget särskilt har väl präglat förmiddagen - fast jag har varit igång hela tiden.

Jordgubbsplock både hos far och hos Kerstin. Diverse bevattningar. Och tvätthängning. Tänkte lura ner lite regn så jag har hängt ute.

Vispat grädde har jag gjort så nu blir det halvtolvkaffe med jrodgubbar hos far. Lite högtidligt med de första egna.

Sen blir det ett snabbesök hos mor - med jordgubbar och grädde - och en tomat från egna växthuset. Klockan 13 har jag en date på expen. Förvisso privat men utav det kamerala slaget - så inget riktigt spännande.

Så får vi se vad dagen i övrigt bär i sitt sköte.

14 är mer än 10

Fy vilken besvikelse - 14 grader - och till detta rejält mul. Skulle kolla in om väderkanalen gav något hopp - men då blev jag mest bara förbenad - för bland landets städer återfanns inte Luleå. Men väl Jönköping och Norrköping - men så tjenligt så hade de bara 10 grader istället. Återfann inga höjdare alls vad gällde temperaturen.

Och nu framöver blir det att ta till spriten - svininfluensan har nått Norrbotten med två fall. Lite märkligt i artikeln att det sägs att vaccinet inte är färdigt - samtidigt har det getts till de anhöriga? Spriten är förstås lika med handspriten. Har undrat hur flaskorna utanför avdelningarna fått vara ifred? Det luktar precis som det gammeldags brännvin som ibland brukade intas som kaffekask av far och de andra jägarna efter en lyckad jakt.

Mitt svar är nej - vi som upplevt både asiaten I och II och Honkong är lite härdade. Dessutom överlevde vi fågelinfluensan som åtmisntone i svenskt perspektiv snarast var att jämföra med en tidningsanka.

Joel ska gratuleras på namnsdagen. Till exempel Kurirens lokalreporter i Boden som skriver om energi. Och Evas Joel som var min granne på Sunderbyvägen. Och Judit  förstås - Strandljung till exempel.

Och enligt Ratsit är det 329 personer som fyller "pension" idag.


Nu är det frukostdags. Och sen jordgubbsdax - första inplocket idag.


Värdelöst fotograferande

Usch - upptäckte idag att alla mina foton från gårdagen var inspelade videoklipp - ganska kul för mig att se - men mor kommer nog inte att uppskatta det. Hon vill ha papperskopior. Är det någon som vet om man kan rädda något från videoklipp till vanliga kort?

Idag har annars varit uppbrottens dag i Bärigårn. Alla festdeltagare har åkt till sitt - och kvar är "bara" Karolina - faster och fadder - till festligheternas huvudperson  Ebba!

För första gången har mor klagat över bristande hjälp vid sjukhusvistelse. Personal som klagat att hon inte hjälpt till nog mycket vid förflyttning i säng och till toalett. Men herregud - om hon klarade det skulle hon inte vara på sjukhuset. Det börjar nog vara dags för ett samtal - mammas uppgifter bekräftas dessutom av hennes sänggranne. Verkar som om "medicinen" består av sömntablett så att man inte ringer efter hjälp så ofta på natten?

Det är väl högst troligt att det handlar om för lite personal - men banne mig också om inställningen hos personalen.


Hedebyborna blev det en snutt av ikväll - har säkert sett delar av serien hur många gånger som helst.


Har för övrigt gjort ett besök hos far ikväll - förstod att allt inte var som det skulle då hemtjänstbilen var där cirkus en kvart. Och mycket riktigt - inte var det gjort kväll på riktigt - men ingen större katastrof heller. Och ingen skugga ska falla över personalen - hur tusan ska de kunna lära sig alla detaljer om alla? Jag vet nu att det inte är någon slump att vårdtagare har mellan 15-20 olika personal per månad. Det är datorn som bestämmer var personalen ska göra sina insatser.


Kan undra vilken vårdfilosofi och vilket brukarperspektiv som inprogrammerats?

Tydligen så använder man någon form av GPS-system - men det finns några handläggare som rättar till det värsta - som när datorn inte tagit hänsyn till att älven ska passeras! Man tror bara inte att det är sant.

Gamlingarna överlämnade till en (S)lumpgenerator?

Nu ska fötterna skrubbas!


Lite yrvaket

Lite yrvaket har jag letat mig runt på några nättidningar - Victoria och Daniel som disktrasa återfinns på åtminstone 2 tidningar och får väl då anses som en av dagens stora nyheter.

Tänkte inleda med rubriken "tolvtimmarsligg" - men det hade möjligen kunnat missuppfattas. Men efter dopet och på de följande festligheterna gick jag i däck klockan 18. Och steg inte upp på riktigt förrän vid 4:e väckningen klockan 6.

Flickebarnet som döptes hade tilldelats namnet Ebba Sara Johanna Borg Westbrandt med dopkompisen lyssnade till namnet Cornelia plus ett eller två namn till som ingen av oss uppfattade. "Dopbarnen" var hyfsat tysta medan kompisarna i publiken hade lite svårt både med stillasittande och tystheten.

Mor hämtades från sjukhuset enligt planerna.

Efter kyrkan var det lunch här hemma på Bärigårn och det blir väl någon bild så småningom. Många trevliga möten både med kända och okända människor. Mellan lunchen och efterföljande kaffe så återbördade jag mor till sjukhuset - permisen slutade 16 för diverse medicinerings skull.

Nu ska jag hämta in DN till folket ovanpå och ge mig av till herrarna där nere.  Och de enda jag vet om dagen är att den innehåller en lunchbjudning och besök hos mor. Resten tar vi som det kommer.

Liten blir stor

Marie Söderström - forskar om sömn. Henne har jag skrivit om tidigare. Hon jobbade som FPU-ombudsman för mer än 20 år sen. Kusin med Eva och Lena - och brorsbarn till Helge S? Fast före Marie hade vi en FPU-ombudsman som hette Lundberg i efternamn - han skulle bli psykolog han - för avdankade politiker skojade vi om. Men det som får mig att skriva om honom är att jag tappat bort förnamnet. Den dyker väl upp i kyrkan lagomt till Gud som haver.. eller Fader vår .. Det vorde väl vara den förstnämnda? Och Lundberg ser jag för mitt inre - men namnet kommer inte ..än?

Dopdagen har alltså infunnit sig - och innan jag sätter fokus på den så blir det hipp hurra för Kirsti på födelsedagen! Och för Kicki Sundling i Sunderbyn - som också fyller år.

Eleonora känner jag ingen i nutid  - men historiskt sitter  drottning Hedvig Eleonora på "hårddisken".

För 10 år sen (källa NSD) brann posten i Boden och igår brann det anrika gamla tingshuset i Haparanda.

"Glöm aldrig stillhet och frid - kraftkällorna i ditt liv" skriver Christina Björklund på Insändarsidan i NSD. Tänkvärt!

Blev mycket NSD. Men det finns läsvärda saker också i Kuriren. Artikeln om att "Monika förlorar på att arbeta" Så klart måste detta ändras omedelbart - "finjustera" ska inte behöva ta länge - detta fenomen har ju dessutom varit känt länge. Däremot ska vi förstås inte tillbak till det gamla systemet där friska vuxna kunde säsongsjobba hela livet - och för halva året skickade det räkning till a-kassan och skattebetalarna! Ofta skedde detta i symbios mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.

Nu måste dock dagen börja rulla - med frukost till mina 2 herrar på Skräddarsvägen - som jag fö undrar om den heter Skräddars med S eller bara Skräddar.


Våran Kirsti

Nu ska jag avslöja en hemlighet - främst för alla lite äldre "partister". Våran Kirsti heter egentligen Kerstin. Helny Kerstin Rinander enligt Ratsit. Nu vet jag inte om länken funkar direkt till hennes uppgifter. Men iaf gör vi bort att hurra för Kirsti för hon fyller 85 år om några timmar.

Jag mötte henne på Kvantum idag - och jag påminde henne om hennes födelsdag för många är sen - då jag besökte henne och firandet var i trädgården på Alvägen. Och några envetna igelkottar trodde att mina rödlackerade tånaglar var något ätbart. Minst 20 är sen - troligen mer.

En fantastisk person våran Kirsti eller Kerstin - spelar ingen roll vad hon heter - vi hurrar för henne i morgon också! Men intressant ska det bli att intervjua henne om varför Kerstin blev Kirsti?

Miss

Jag missade förstås att skicka med länken på inlägget om PEM 873. På samma sätt som jag alltid missar när jag ska berätta en rolig historia.

Kan undra om det är den bilen de hittat. Skulle just skälla och säga att det är dålig journalistik att inte återkoppla - men det är ju just vad man gjort. Men vad är Östermalmsparken?

Och nu är det afton på den 5:e av semesterdagar - fast egentligen är det ju 15:e men de 2 första veckorna var väl inte SÅ mycket semester om jag ska vara ärlig.

Egentligen bara smink av och tandborstning som återstår - efter gräsklippningen var det stan och sen mor på sjukhuset. Och sen far. Och sen inpackning av rullstol i skuffen. Och sen hem och röja och diska. Så nu är jag lagomt trött och mör.

PEM 873

Så himla fräckt - bilstöld mitt framför ögonen på ägaren. Men det kan ju inte vara så svårt att hitta den bilen. Förmodligen är väl dock föraren påverkad av både det ena och det andra.

Nya skor till far har det blivit - för 200 spänn ett par riktigt snygga ena på rea. Och mor får inte komma hem.

Nu ska jag gå iväg och klippa gräs.

Då blir man orolig

Läste på Stefans blogg att han inte vill gifta ihop centern och folkpartiet. Men det vill Erik Erfors. Jag har i likhet med Stefan missat denna nyhet och tog till mig den nu. Och i samma veva plingar det in ett mail - från partisekreterare Ullenhag mitt i sommar och semester. DÅ blev jag orolig att det var något på G.

Själv har jag stressat ned här hemma och bara ÄR. I avvaktan på att åka till mor. Troligen ska hon väl inte hem idag då hon inte ringt än. Vilken välsignelse det är att ha sjukhuset i byn!

Då blir det permis i morgon och till att svida om mor på sjukhuset. Sen undrar jag hur handikappanpassad kyrkan är? Gammelstads förstås?

Fint värre

Af Donner - fint värre - men tydligen en riktig skitstövel. Och här verkar inte vara någon slumpens ingivelse utan v'äl planerat med kumpaner.

Nog är det märkligt också att i en så stor organisation som
Röda Korset - säkert med auktoriserade revisorer - att man inte har bättre internkontroll.

Nu har jag utfordrat mina två herrar nere hos Strutz - natten hade varit god - även om far i sin städiver gömt Lasses rakväska inne på toaletten - men det var ju ett logiskt ställe.

Verkar ha kommit en rejäl skur i natt - att döma av innehållet i skottkärran.

Hittade en fin sommarkostym i fars garderob - och den satt faktiskt som gjuten. Så det blir kanske kostym på dopet i morgon - men nu söker vi efter några snygga skor.

Själv ska jag nu duscha - och sen får en se vad dagen för med sig.m Det är fokusering på dop nu - och hur vi ska kunna få¨med oss mor dit.

"Bak-tanke"?

Ett klick i rätt ögonblick - det är nog så att bilden kan bli klassisk. Man blir ju lite nyfiken på vem "skönheten" är?

Om mammografi på TV - dansk rapport som visar att massundersökningen ger operationer och behandlingar helt i onödan. Något som jag pratat med flera om de senaste dagarna. "Tårtbitsoperationer" verkar ha blivit väldigt frekvent utförda. Kanske nödvändigt för att inte släppa igenom cancer som skulle utvecklas negativt - men kanske bör man tänka sig för och inte på rutin också utföra strålning? Bra att diskussionen kommer igång iaf.

NSD lyfter en fråga som diskuteratas förr - stavningen av Koskullskulle. Jag minns att jag tyckte den var jobbig när jag var liten - med en mor från "Kos" förpliktade det att kunna stava rätt. Men Vägverket kanske i avvaktan på att man hitta rätt stavning skulle kunna tejpa över och skriva just "Kos" så länge - väl vedertaget i bygden.

"Kullen" går också bra. Någon som kommer ihåg limericken om "flickan, "Kullen" och bullen"?

Varmare idag och lite - med betoning på lite - regn har kommit i natt.

Nu gäller frukost - och idag har jag en extra gäst.

"Ex antal gånger"

Så skriver man väl ändå inte? Både rubrik och i texten. X står v'äl ungefär för okänt antal - och ska väl knappast skrivas Ex - som i Exempelvis?

Sen sist

Jodå natten hade varit lugn hos far - han hade förklarat för nattpatrullen att mor åkt in.

Frukost och vattning växthus och pytsar. Kallt som rackarn - jag hade lurats till shorts av en sol som tittade fram som hastigast.

Faktiskt hem och sov 1 timma mellan 10 och 11. Sen bar det iväg till sjukhuset strax före 12. Vi skulle vara tillbak senast 13 för att passa frisören som skulle fixat båda föräldrarna - men nu blev det bara far.

Fika med henne - jätteroligt - vi är jämnåriga och umgicks en hel del som tonåringar.

Sen en snabbis till stan - köpte ny hemtelefon till mig själv och sen inhandling på kvantum. Och hämtade 2 pumptermosar på jobbet - så nu vet ni - ni som event. tänkt låna dem också - men 1 är kvar.

16.25 var jag å plats och hämtade kusin Lars. Levererade honom till far som hade bastun härligt uppvärmd.

Sen har jag sovit - på spikmatta. Länade av Kerstin - och trot eller ej - jag somnade så det blev nog 2 timmar iställer för en halvtimme.

Nu har jag lagat lite mat - Västerbottenspaj utan pajdeg. Inga kolhydrater. Metoden biter inte på vikten men piggare blir jag och mindre ont i kroppen - tror jag.

Det ljusnar på väderfronten - det är faktiskt 18 grader fast det är urmulet och blåsigt. Och runt helgen ska visst
sommaren återvända.

Själv ska jag återvända till sängen ganska snart tror jag.

Segt

Milt sagt - segt att komma upp. Klockan hann bli 6. Läst tidningarna har jag gjort men minns inte ens om något upprörde mig. Det får väl komma som "sura uppstötningar" under dagen.

Huset fylls allt efter av kusinbarn - nu har Karolina anslutit - iaf skulle Bernt hämta henne på Kallax 22.30 igår. Och idag kommer kusin Lars. Klanen samlas!

Jörgen har namnsdag  - gratulationer till Eriksson (fd Luleå kommun), Rutqvist (kommunen), Johansson (partikamrat) och alla andra som min osedvanligt tröga hjärna inte klämmer fram på morgonen. Örjan har också namnsdag - fanns det inte en duktigt fotbollspenare som hette Simonsson?

Nu ska jag gå och se hur far klarat natten och nattpatrullen!

På patrull

Trevligt sällskap och god mat ikväll. Tur i oturen att det kunde vara så kort stund. För jag blev nedkallad till mor. Hade skrivit till hemtjänsten att hon inte mådde riktigt okej vid 18-tiden och att de kunde höra av sig.

Så det blev ambulans in med ankomst 20.50 och hemkomst 00.50. Åtta grader "varmt" - så det blev taxi från sjukhuset.

Och nu inser jag att det kan bli problem - nattpatrullen vet säkert inte att mor är på sjukhuset - kan undra om far minns att hon åkte in? Det var väldigt rörigt vid avfärden så jag kan t'änka mig att han förträngt det`? Det kan stöta på patrull - så¨att säga för att nu bara täcka upp rubriken!

Iaf inget riktigt allvarligt med mor - och hennes egen ansvariga läkare Peter Johansson var bakjour och kom och hälsade på henne. Kändes tryggt  - och även doktorn som vi träffade först ingav förtroende. För att inte tala omsyster Nina som jag hade en långt samtal med om vården i allmänhet och akutmottagningen i synnerhet. Om den sistnämnda har jag bara gott att säga - en formidabel utveckling till det bättre!

Lättare sagt än gjort - men nu ska jag försöka sova.

Avdelning värdelöst resande

Skulle göra en snabbis till stan mellan 12-kaffet och mors besök på g-stads vårdcentral. Clas Ohlson var målet - ny telefon. Och minsann hittade jag inte bästa parkeringsplatsen allra närmast Smedjan. Och tro de eller ej - jag hade åkt utan plånbok - och eftersom jag igår städade över från gamla till nya så fanns naturligtvis inte ett enda kontorkort löst i väskan heller.

Snacka om värdelöst resande - i ett för övrigt värdelöst väder. Har kollat in på
Väderkanalen.se - den har jag allra sett förr - och på pappret bådar den ju hyfsat vädet - men bara 0,3 mm regn - på fredag. Här är som fnöske överallt och potatislandet känns som pinnmo. Så konstigt det ordet såg ut i skriven form - men jord som känns som potatismjöl.

Värsta myggställena

Mina värsta myggställen är i nämnd ordning Björnholmen (Råneå), vid Brännkölvägen i Långnäs och hemma hos Jens och Lotta på Västbacken.

Kan undra om
Östra Fernebo är värre - eller om de bara är ovana?

Nu är pajen i ugn.

Nu faller jag snart

Nu faller jag snart - för spikmattan. Men kusin Kerstin har inhandlat en - så denna gång behöver inte jag springa iväg och göra misstaget.

Nu är det dusch som gäller - sen paj- och salladstillverkning. Egen sallad, dill och gurka.


För övrigt provade jag på en "huskur" igår - vinäger och bakpulver för att lösa upp i avrinningen från dammen. Och banne mig - nog hade det effekt.


Inte en droppe

Banne mig inte en droppe här i Sunderbyn - i Västerbotten har de fått upp till 70 mm enligt denna artikel. Polenkyla på väg - verkar bli gott om städväder. Fast idag ska jag fixa en paj till gäster som jag ska ha ikväll.

Kjell har namnsdag - grattis. Sandström i Gammelstad, Eriksson på kommunen, "Lulebuss" Eriksson och kusin Grönborg i Koskullskulle.Namnsdagsbarnen tillägnas detta blåklintsfoto som jag fått från kollega Björn Stenström. Lär vara från Svalnäs - var de nu månde ligga?

Och Ingemar Eliasson slutar som riksmarskalk - kanske redan i år. Snart 70 år och 10 barnbarn legitimerar honom väl för det - men ska han verkligen sluta före bröllopet?

Med all respekt för att Michael Jackson är lika stor för en del som Elvis var för oss - så tycker jag det ska bli extremt skönt om det snart slutar skrivas om detta. Inte ens i våra lokala tidningarna fredas jag - både NSD och Kuriren speglar en lokal minnesstund. Fast att skriva som Mikael Leijon att "Än en gång kan vi konstatera att döden på något märkligt sätt verkar väcka nytt liv i den ljummaste av karriärer" är väl ändå att underskatta "Kungen av Pop".

Nu drar jag på Helly Hansen och går till frukost.

Smärtsamt

Jag har så ini - h-vete ont i mitt högra ben. Uppstod i söndags när jag städade "drängkammaren" - men tänker jag efter så har jag haft det efter fredagens bilkörning till Pajala. Gasfoten - som hålls i en stel ställning hela tiden.

Har varit med mor till Holiday Spa - trevligt att möta Elena som vanligt. Svårt att ta sig dit med rullstol - inte in i lokalen, denvar föredömligt anpassad - men trottoarkanten helt oövervinnerlig. Fick gå ut mot Sandviksgatan för att hitta en fasad trottoarkant.

Levererade mor hem klockan 15 - och sen drog jag på ärendeturné igen. Marknaden anlöptes klockan 16 och där hann jag med 2 par shorts till far, guldrengöring, 1 plånbok till mig själv, 2 nattlinnen till mor, fikabröd från Svartöstans hembageri.

Äntrade sen Kvantum för diverse inhandling - och lämnade där klockan 17.05. Gissa hur massor med pengar jag hann spendera på en dryg timme.


Nu handlar det om ett smärtsamt avsked - plånboken ska bytas till den nya. Gynekologer, tandläkare, frisörer och plånböcker borde man aldrig behöva byta!


För övrigt meddelade Jens i eftermiddag att de höll på att regna hem från stugan ( I Västerbotten) - nog är vår herre orättvis - här har det banne mig inte kommit många droppar!

Natti!


7/7 -66

Frihetens dag - 7/7 -66 - då körde jag upp för körkortet. Och klarade det. Måhända kunde det ha en viss påverkan av att uppkörningsfarbrorn gjorde sin absolut sista dag före pensioneringen.

Tänk er - jag gjorde uppkörningen bland annat genom att göra Storgatan genom stan - i vänstertrafik - och också parkera där.

Men körkortet fick man ju vänta på i nästan 2 veckor - fast till Piteå dansar och ler hade jag det iaf.

Nu är jag återkommen från frukost. Hemtjänsten var tidig och hann komma och avslöja mig i särk, omålad och okammad.

Nu är detta åtgärdat och nu ska jag återvända och skura ur dammen - jag hade ett våghalsigt äventyr för att få upp bottenproppen - så nu är den förhoppningsvis tömd.


Svennebanan

"Jag hatar Svennebanan" utropar Rolf Nilséns krönika. Själv måste jag erkänna att jag inte ens hört talas om Svennebanan. Men inte underligt att den blivit en sommar-hit. Bara rubriken fick mig att läsa krönikan omedelbart - något jag brukar spara till jag kommit igenom tidningen första varvet. Nu når jag inte krönikan vare sig genom Kurirens sökmotor eller Google - men Svennebanan hittade jag i en massa varianter.

Tänkte inte på det - men klart att marknaden inte kan husera på Storgatan - därför jag inte ramlade på den igår. Och tydligen passerade jag inte Varvsleden - för då hade jag sett den i Södra Hamnen.

Klas har namnsdag och ska - oavsett stavning - hyllas. Min frisör (och Stefan Tornbergs), Clas i Långviken och Claes i Laisvall.

Jag skulle ju önska att detta var en norskhistoria - det är så jag befarar mardrömmar efter att ha läst om detta par som blev omringade av björnar och fick räddas av helikopter.

Vad dagen bär i sitt sköte vet jag inte riktigt. Vet inte ens om det är kallt eller varmt - Lilly hade hämtat tidningarna. Nu ska jag iaf gå till frukost.

(Ut)rensning pågår!

Startade uppdatering av datorn innan jag la mig till vila vid 18-tiden. Denna uppdatering pågår fortfarande. Upplysningen säger att "rensning pågår". kan väl undra vad som blir kvar. Handlar nog om utrensning!

Alltnog har jag sovit till halvåtta. Därefter lite mat och lite sociala kontakter. Senast med kusin Lars som nu lär ska komma på torsdag.

Nu känns det som om det ska bli vila igen. Förresten har jag besökt glassbilen också - åkte just från gården då jag vaknade men granne Gunilla räddade mig genom att stoppa honom i korsningen Bärigården-kråkbergsvägen. Kommer i håg att jag glömt meddela Anita i Västerviken/Gävle att jag INTE bor på Kråkbärsvägen. En jäkla skillnad!

På vilka grunder?

Eldningsförbudet hävs i elva (av fjorton) kommuner. Från i morgonbitti klockan 8. Här är torrt som fnöske - på vilka grunder häver man förbudet? Har man intecknat något regn som ska komma. Det hänger i luften men i det fallet verkar gud inte vara god. Några ynka hagelliknande droppar då jag åktemot Gammelstad.

Där har jag varit med mor till Heidi - som rekommenderade "pumpstövlar" - något man tydligen kan sätta in mot svulna ben. Vi känner nog någon som riskerade bensår som fick göra detta med gott resultat. Det är ju fine det - så har jag ytterligare en dag av semestern räddad. Fast förstås gör jag det väldigt gärna om mor kan få det minsta lättnad med de onda benen och fötterna.

Nu har jag en ärendelista som jag tar i handen och drar mot staden.

Tre sossar på raken

Ytterligare kompisar som vill att jag ska in på facebook - nu är det 3 sossar på raken - och faktiskt alla 3 såna jag gillar skarpt. BUF, JL och YS. Ett försök att vara lite diskret men inte lätt med "BUF". Eller rättare sagt väldigt lätt för de flesta.

THOMAS - vi måste nog diskutera mitt inträde i denna värld. Denna för mig helt okända värld - försökte en gång klicka en länka som skickats mig - men backade ur.

Nu ska jag baxa mig ned till mor. Snart avfärd mot Gammelstads vårdcentral - fast jag kan undra om den inte är stängd. Måhända är Heidi och tar emot på Stadsviken? NLL:s hemsida borde väl ge svar.

Vilket frälse!

Med 70 000 i månadslön kan en del läkare dessutom tjäna 11.000 för 8 timmars jour i hemmet. På 2 jourpass kan de alltså tjäna extra mer än en undersköterska har i månadslön.

Man borde ju inte uppröras över sånt man inte kan göra något åt. Det är naturlgtvis så att brist på läkare tvingat fram såna här avtal - och svåra att häva även när tillgången blir bättre.


Har varit hem en sväng sen frukost och sen varit ner och rullat håret åt mor. Nu är jag hemma igen och ska fortsätta röjet här. Egentligen skönt att det är kallt och nästan regn - då behöver jag inte bli stressad av att måsta vara inne.


Törnman har rätt

Törnman har rätt - man kan aldrig ha semester från ett förtroendeuppdrag. Oavsett du är kommunalråd eller ersättare i Hästuttagningsnämnden. Tänk dig en väljare som ringer - en väljare som gett dig förtroendet att företräda honom/henne - och du skulle svara: "sorry - återkom till hösten - jag har semester"

Igår - till och med under högmässotid - hade jag ju som fd kommunpolitiker en timmes väljarsamtal! Och hade jag åkt till Kvantum och handlat så kunde det ha blivit ett eller ett par väljarsamtal själv. Som förtroendevald arbetar du inte - du lever med det hela tiden!

Däremot kan man väl konstatera att för att överleva så bör man se till att man någon period (=semester) kan få vara mindre tillgänglig eller till och med oanträffbar.

Eftersom jag är gramse (för snällt ord) på Törnman sen Hitlercitatet så får jag väl konstatera att även en blind höna hittar ett korn ibland.

Apopå blind så väljer kommunledningen i Luleå att blunda för de uppenbar problem som finns i organisationen. Tyvärr så fanns den senaste artikeln - Vi får på knäna - detta är vansinne - som speglade detta inte ute på nätet . Men idag spär Ylva Mjärdell på. Men visar också att det finns goda arbetsplatser - med högt i tak.

Kan hoppas att Kuriren följer upp den här insändare - Räkna med strid, Försäkringskassan. Sossarna kommer förstås i buskpropagandan påstå att detta är en följd av nuvarande regerings regeländringar - då är det viktigt att komma ihåg att såna här "gestapometoder" förekom redan 2006 och tidigare. Ett av de mer kända fallen var Rolf Nilsén.

För övrigt är Kuriren "felnavlad" idag också - hur var det med att slippa gräla om tidningen - A och B.

Nu ska jag gå lite extra sakta till frukost för att markera att jag har semester - jag stressar inte utan lever nu och här varje sekund.

Drängkammaren klar

Nu kan kusin lars komma när han vill - "drängkammaren" är städad och klar -liksom övriga övervåningen hos föräldrarna. Medicinlådorna är upprensade - utställda mediciner och gamla dito i soffan för att så småningom vb till apoteket. Men dom får ligga ett tag - mitt där det är sätts några in igen.

Nu är det tennis som gäller - och vila fram till 18.

Lyssnande

Än är man inte slut som politisk artist - har haft en timmes samtal med en 88-årig dam. Hon skulle besvara en enkät från landstinget - och hon och hennes vännninor hade kvällen före kommit fram till att det var mig hon borde ringa - "Hon (dvs jag) kan politik.

Samtal och samtal - jag fick minsann finna mig i att lyssna!

Förra veckan när jag hämtade mor från sjukhuset kom en dam fram till mig och sa att jag behövdes i poltiken. Hon hade bestämt sig för att när hon kom nära mig så skulle hon minsann säga att jag behövdes för att röra om bland gubbarna. Det behövs nog bland gummorna också - men det var hon som pekade ut gubbarna.


Nå det finns säkert ännu fler som tackar för att jag lämnat politiken.


För övrigt har jag fått söka far i morse. Man brukar ju kunna ställa klockan efter honom - men i morse kom han inte på utsatt tid. Nu var han inte vilse - påstod han - men hade tagit en genväg som blev en senv'äg - han hade vänt vid bäcken. Och det kommer nog sitta i - att gränsen mellan sunderbyn och gammelstad går vid bäcken.


Häftad blev jag förstås av båda dessa händelser. Nu fortsätter småstädandet. Efter tovlkaffe ska jag dammsuga och vaska på överväningen hon mor och far. Och bädda rent till kusin Lars som ska inhysas där när dopet stundar till helgen.


Inte vem som helst

Man skjuten basunerar både Expressen och Aftonbladet ut. Inte vilken man som helst - det handlar om en vakt. Alltså någon som i sin yrkesutövning blirvit skjuten. Därmed heller ingen uppgörelse i den undre världen får man hoppas.

Kallt ute - sommaren är kort skrev Stefan på sitt Twitter eller blogg - minns inte riktigt.

Och ytterligare en förfrågan på Facebook.

Nu drar jag till frukost - ska kolla Kuriarens nättidning innan - är det mot förmodan något hett där så återkommer jag omg.

Ari, Mona och Christina?

Ari, Mona och Christina - vad har de gemensamt? Jo de har bjudit in mig som sin vän på Facebook. Fast jag tror att en Christina till också bjudit in mig. Lundh?

Hör ni ungdomar i partiet - är det inte dax att ta med "tant" i  facebookgänget nu?

Förmiddagen ägnades åt lite städ - eller röj - hemma.

!2-kaffet utmynnade i ett röj på övervåningen hos föräldrarna. Och röj gjorde hemtjänsten också - man glömmer alla halvgjorda insatser när K och K varit och hunnit fixa det mesta - mycket mer än man kan kräva - och mor mår så bra när det är fint omkring henne.

Sen sov jag några timmar vid 16-tiden.

Handlade på Kvantum vid 18-tiden.

Levererade till föräldrarna vid 19-tiden.

Körde bort grannens hund från kusinens blomrabatt vid 20-tiden. Fick se att hundjäkelns husse stod en bit bort - så nu har jag skämt ut släkten. Men jag tycker uppriktigt att det är förjäkligt att hunden får vara lös - även under hela den tid naturen är en "barnkammare". Nere på ängen där spovarna har sina bon tränar en del hundägare sina fågelhundar. Man spyr nästan. Minns att far min var upprörd tidigare då hans uppmärksammade det.

Nu har jag äntligen ätit grädden som ska garantera viktnedgången enligt Annika Dahlqvist  - och jordgubbar - svenska - inhandlade på Kvantum. Men jag säger fortfarande - leve jordgubbarna från Bryssel!

Nu ska jag se nyheter vid 21-tiden.

Så tror jag det blir sov - och sov - och sov. Och inga tidningar i morgon. Lilly hämtade morgonens.

Nellys café

Kul idé - Nellys café - de är driftiga inom familjen Sundström i Arjeplog. Förmodligen var det väl en av dessa tyskar som jag egentlingen skulle hämta och härbärgera härom veckan - men det hann ju ordna sig med hotellrum - så den chansen missade jag.

Nu vet jag också hur björnmötet hade gått till - Åse var också med. De hade fått höra om en björn som slagit en älg. Och björnen förväntades komma tilbak och kalasa på bytet. Så Alf och Åse var och passade på björnen - (stollar!) och mycket riktigt så kom den. Och detta var tämligen nära bebyggelse så det kom någon snubbe från naturvårdsverket och hällde diesel på "slaktplatsen" och försökte skrämma bort björnen. Tänk så mycket resurser det läggs ned på rovdjuren - tänk om man istället decimerade stammen så kanske det kunde bli lite pengar över till välfärd för våra gamlingar?

Och här var det mer björn - men ingen bild.

Idag är det knappa 10 grader så det får bli behövligt städ - både här och hos föräldrarna.

Protest

Nu protesterar jag inte bara mot att det är massor med bilagor i båda tidningarna utan också mot att Kuriren är hophäftad. Skröt över sina två delar - A och B - men nu när jag lärt mig att läsa dem i ordning är det hophäftade var och varannan dag - och hela tidningen splittras när jag sliter isär.

Om jag inte hade ett långvarigt beroende - ända sen barnsben - av morgontidningarna skulle jag säga upp den i avvaktan på att man får ordning i tryckeriet - eller snarare häfteriet.

Vin och vatten kan man väl hävda om
Demoskop  som kom igår - bra ökning för fp - vin - rödgröna öppositionen leder över alliansen - vatten. Fast egentligen är väl vatten viktigare än vin så kasta om efter behag. Obehag iaf att SD nu tangerar fyra procentsspärren. Och obehad också att KD ligger under,

Ulla och Ulrik ska gratuleras på namnsdagen. Persson och Bergström ligger främst för dom umgicks jag med i går. Och på den manliga fronten blir det kollega Hammar i Trollhättan som nämns.

Och Åse ska nog köpa trisslotter idag - på hemväg från Pajalamötet - mellan Arvidsjaur och Arjeplog voltade framför liggande bil. Bara med den lilla turmarginalen klarade hon att inte bli mer inblandad. Hennes mail förtäljer inte riktigt hur det fick för tjejerna - och de hundar som var med och som väl knappast hade något säkerhetsbälte? Glädjande nog (?) hittar jag det inte i Norran vilket väl innebär att det ändå gick bra för sällskapet?

Nu är det Helly Hansen på och frukost.

Morgonrodnad

Morgonrodnad åsyftar inte vädret - utan de faktum att Aurora har namnsdag idag. Vilket jag alltid kommer ihåg eftersom jag växte upp granne med en Aurora - vars hår vi ungar blev "inkallade" för att rulla mot en ersättning av 1 kronoa och ett äpple. Låter kanske inte så lockande - blev omedvetet lite kul - men det var okej betalt på den tiden.

Apropå dubbeltydiga rubriker  så får vi veta att "Spötillverkare kroknade" i Överkalix. Från Kalix rapporteras om "Pengarna i sjön" - det handlade bland annat om att sälja paddelturer.

Men det råder någon slags anarki på NSD:s nättidning - några av dagens nyheter finns med men väl uppblandade med gårdagens och kanske än äldre?

Men tillbak på spåret så gratulerar jag Astrid L på 58 årsdagen. Lillasyster till en god vän till mig som tyvärr gick bort för något år sen - alldeles för ung.

Upptäckte att Ratsit är alldeles förträffligt - vilket jag väl vetat förr. Men nu upptäckte jag att jag kunde fråga efter personer som fyller 60 år idag - och det är faktiskt
hela 355 stycken. Här kan man söka reda på gamla vänners adresser också.

Det blir för övrigt bloggttystnad idag - åker till Pajala för möte med bland annat våra toppkandidater på riksdagslistan. Så kommer nestor Gunnar Andrén att medverka. Vet inte om han kandiderar igen - på stockholmslistan?

krockat

Fast egentligen är det ännu värre - jag backade på kusin kerstins bil. Fast det är en gammal sur volvo med kraftig stötfångare av gummi så någon större skada blev det då inte. Inget på hennes bil och möjligen lite på min.

Fast det är ju otroligt på en gårdsplan som är flera tusen kvadratmeter - men i andra tankar. Och jag vet vad jag tänkte på .. tur att ingen annan vet det. Skulle kanske kunna utlösa lite skadeglädje.

Har varit en extra sväng till jobbet och skickat pressmeddelande om vårat Pajalamöte. Tänk att Gunnar Andrén den utpräglade storstadsbon har blivit sån ambassadör för Norrbotten. När fan blir gammal....Han gör väl minst sin tredje Pajala marknad - kanske fler.

Nu ska jag gå ner till mor och ge medicin. Lite extra enligt ök med distriktssköterskan - vi vill inte lägga i dosetten  för då förvirrar vi väl våra sommarvikarier.

Fotomontage?

Det är ju banne mig så man tror det är fotomontage - fotot tagit när de kikar ut genom kupéfönstret. Framstår som om de inte bara är i politikens innehåll det är rätt tomhänta - nog måste väl kampanjmakarna har kunnat hitta på något annat än att bara härma rakt av?

Själv har jag ägnat förmiddagen åt jobb - lite städ sånt - kasta ni vet. Nu ska jag ta itu med bilen och sortera in en del prylar som hör till jobbet. Och en hel del ska sorteras till soporna.

Mitt i hopen

Mitt i hopen ganska långt bak - till höger om en med röd keps försedd man (fader Yngve) finns jag. En av ättlingarna till Anders Grönborg. Skrev jag det jag är släkt (troligen tremänning/småkusn) med en pensionerad polis Westermark i Arjeplog, har en släkting i Glommersträsk som heter Marianne (trolig tremänning med mor) och släkt med Mats Eriksson som har Biltema på Storheden.

Brage Norin skriver i Kuriren att "en kultur som lär oss älska rikedom och skönhet och militär styrka är cancer för mänskligheten". Låter lite kommunistiskt minst sagt - särskilt som han talar om "spya över den amerikanska "skönhetskulturen". Jag kan undra hur den kulturen ser ut - och var den finns som "lär oss älska fattigdom och fulhet och ett uselt försvar"?


För visst är det bättre att bekämpa fattigdom än att fördöma rikedom?

Ja underliga åsikter finns det - och underligheter i tidningen. "Chefen står på sig" - jag funderar än en gång hur ett anonymt brev kan få sån uppmärksamhet? Någon PR-kupp - men för vem? Anders P - det "svarta fåret" som hittat hem till alliansen? Iaf han som fått brevet hem!

Och underligt är det också att det är särskolechefen som kommenterar det dåliga resultatet för Luleås skolor - var tionde elev utan behörighet att söka till gymnasium.

Och radion utfärdar allmän viltvarning - mycket älgar runt 97:an - från Notviken till Sunderbysjukhus.

Nu får jag ta mig till frukosten - ska har far med in till stan idag.


Krokiga gurkor

Nu har förbudet mot krokiga gurkor upphävts.  Det vill säga ett förbud som egentligen aldrig funnits. Något som tillskrivits EU av alla eu-nejsägare. Det visar sig att svenska gurkodlare själv har och har haft strängare regler än EU.

Så var det ju också om myten att eu villa förbjuda surströmmingen - i själva verket var problemet de svenska byråkraterna..

Jag kan undra om det blev rätt länk ovan - men jag får väl kolla och rätta?

3 spänn

3 spänn per kort - levererade på cirkus en timme. Billigt tycker jag - jämfört med förr. Och nu kan jag föra över bilderna från datorn till ett USB minne. Och så bara donkade han in det - han Jens - och sen fick jag mina 50 bilder. Eller mors bilder var det ju faktiskt.

Ja sen for jag hem med dem - och då hade Karl Oskar och ett elektrifierat gåbord kommit. Dock hade det inte funkat med att de faktiskt skulle ta med dito gamla - dvs rollator och gåbord. Men man kan ju inte kräva allt här i världen.

Sen bar det av till stan igen för mera ärenden - presentkort från fina Condiset i Gammelstad - föräldrarna som ska gratifiera en 70 åring och en 90 åring lite i efterskott. Själv inhandlade jag en doppresent - en tornedalssked. Såna fick jag själv av faster Henny med början ungefär vid fylla 6 dvs 1954. Första exemplaret tror jag kostade 9 kronor. Jag minna att Henny tyckdte det var hemskt när det stigit till 12. Undra vad hon skulle säga om 398 - som det ändå sas var ett extra pris? Plus 118 kronor för gravyr som inte kunde utföras förrän i augusti - är det rimligt att alla gravörer tar semester samtidigt?


Vattnat har jag gjort hos föräldrarna - jordgubbarna. Hann sitta ute en stund och surra med kusin Kerstin. Mor blev glad när jag kom halvåtta för hon behövde på toa. Men sjukare är hon inte än att hon uttryckte att hon funderade på att ta färdtjänst in till stan och få manikyr för sina händer och lite permanentade ögonbyrn. Och det är klart - det måste finnas något sånt ställe som inte har semesterstängt. Tips mottages tacksamt!

Nu sitter jag med varm vetekudde på ryggen. Och ska snart närma mig pudan.


Dummare än dum?

Nog måste man väl vara dummare än dum om man luras av såna här bedragare. Att betala i förskott till folk som säljer sina tjänster vid dörren.

Själv har jag nu hunnit ordna en del praktiskt för vårt seminarium på fredag eftermiddag. Och så har jag varit till Eurobild och lämnat mitt usb-minne med foton. Nu ska jag med spänning hämta resultatet.

Har hunnit med att inhandla mat till Thomas från Max. Och dessvärre också till mig själv - men kanske inte så onyttigt - 90 grams ostburgare med GI-bröd.

Nu ska jag hämta korten och åka hem.

Morgonens värsting

Morgonens värsting kom redan på ledarsidan i Kuriren "citatet" "När man ser Jan Björklund förstår man att Hitler blev stor". Lars Törnman - vad säger man?

Lite värsting stuk - men i en annan klass - är det också över det anonyma brevet som kräver att Bodens närinngslivschef ska sparkas. Varför detta uppbåd och pressuppbåd för ett anonymt brevs skull. Känns nästan som om det är flera hundar begravda - det kanske är så att avsändaren inte är så anonym ändå - när man väljer att satsa så mycket krut?

Mirjam ska grattas idag på namnsdagen - Miriam MÖ särskilt.

Och roligt är det att Stenvalls trotsar lågkonjunkturen - eller ser ett ljus i tunneln.

Och mera roliga nyheter - John Rosendahl kvar i Plannja. Lite Sunderbypatriotism ligger det möjrligen i den glädjen.

Mul idag - men varmt ändå - så det blir en promerad i särk.