Leva sitt liv

Borde sluta förundra mig över människor som försöker leva andras liv. Som beschäfigt ger råd om hur du och jag ska leva.

Har genomskådat det nu - sent om sider. Kan man inte styra den egna mannen/kvinnan eller resten av familjen - så drabbas vi andra. Konfliktfritt i familjen - terror mot oss andra - vänner? Man kan få de mest förunderliga mail.

Talade ikväll med en manlig drabbad bekant - och skulle önska att jag hade lite mer manliga gener - han bryr sig inte.

Men nu tar jag fram mina manliga gener - vem kan bry sig om sånt när vi
tagit brons på 5-milen.

Men nog är det himla tråkigt att man kör masstart. Du kan drabbas oförskyllt av andras tillkortakommanden! Precis som i vardagslivet!


Strålande partiet!

Vilket strålande förslag partiet lanserar - högre avdrag för hushållsnäratjänster för äldre och barnfamiljer. För äldre blir det här - vad avser städning - ett alternativ för hemtjänsten. Och kommer således också att avlasta den kommunala ekonomin.

Läs Jan Björklunds nyhetsbrev nedan:

I detta nummer:
Billigare städhjälp för äldre pensionärer och barnfamiljer


Många familjer med små barn lever i en pressad vardag. Det är mycket som ska styras upp. Alltifrån att lämna på förskola, hämta på förskola och handla mat till att skjutsa till och från simlektionerna och fotbollsträningen. Helst ska man också göra en bra insats på sitt arbete och hinna umgås med sina barn i lugn och ro. Inte konstigt att sådant som hemstädning och fönsterputsning ibland får stryka på foten.

Våra äldre pensionärer lever ett annat liv. Ofta tryter kraften att själv klara av många av hushållets sysslor. Att själv städa hela sin lägenhet eller sitt hus kan vara ansträngande.

I dag har Folkpartiets partiledning beslutat att vi bör genomföra ett steg två av reformen med skattereduktion för hushållsnära tjänster. Dagens regler innebär att hushåll som anlitar ett företag som hjälper till med till exempel städning, fönsterputsning eller tvätt får tillbaka halva kostnaden av staten.

Vi vill att familjer med barn under åtta år och äldre pensionärer över 80 år ska få en utökad reduktion. Istället för hälften bör reduktionen utökas till 75%. För den som normalt betalar 400 kronor för en timmes städhjälp blir kostnaden 100 kronor. Med Folkpartiets förslag blir vardagen något lättare för de som bäst behöver extra avlastning.

Liberala hälsningar,
Jan Björklund


Hur stolligt som helst

Hur kan man lämna en misstänkt pyroman vind för våg - alla utom polis och åklagare begriper ju att han är sjuk. Ändå slåpper man honom lös och låter honom göra ett andra försök. Man häpnar.

Har varit ut och dragit undan lite snö - och trot eller ej - nu toksnöar det igen.

En riktig delikatess

En riktig delikatess har de traditionsenligt serverat i Bondersbyn - lakasoppa. En årligt förekomande maträtt hemma hos Strutz. På 50-talet var jag till och med och klubbade lake med morbror Otto. Möjligen därför den följt mig hela livet som älsklingsrätt.

Har sökt recept - men inte hittat något på nätet. Blir till att söka bland mors handskrivna recept.

Och verkar OS-fritt på TV idag.

Och på torsdag kommer kusin Kerstin hem.

Tvätten är bärgad och diskbänken skiner - nu ska jag duscha och ge mig iväg.

Inte alltid svart och vitt

Allt är ju inte svart och vitt. Och visst har drevet gått hårt fram mot Röda Korset. Krafter som inte gillar bistånd även om ordförande och styrelseledamöter skulle rullat sig i tjära och fjädrar har fått spelrum.

Det finns anledning att ta till sig en del av de fakta som
Bengt Westerberg redogör för i DN. Icke desto mindre anser jag att ett styrelsearvode på 70 000 kronor per månad och en för välbetald generalsekreterare måste modifieras till rimligare nivå. Det ger fel signaler i en organisation som i övrigt bygger på uppoffrande, idellt arbete.

Nu ska jag knappa om - ska klara mig från Melodifestivalen även i den repriserade omgången - om jag så ska se barnprogram.

Kroknade

Ganska nyss - först klockan 7 -  hälsat en ny dag välkommen. Jag kroknade samtidigt som Kalla igårkväll - och har inte hunnit göra många knop den här morgonen.

Noterar att tidningarna är bortskämda
Kallas 6:e plats får man leta efter. Kul med Myhrers brons - och Finlands.

Chile och Japan - katastroferna avlöser varandra. Kjells bror befinner sig i Chile - men välbehållen. Tack för det. Och Japan verkar - än iaf - mer vara en katastrof med mediamått - vi hoppas den stannar därvid.

Dagen ska annars förflyta enligt följande: diskbänken, tvätt, lite annat röj, far och sedemera Piteå.

Sen ska jag köra femmilen - vi startar visst 18.30 - samtidigt som Thomas ska vara på ett årsmöte. Jag har inte riktigt koll på startande på 5-milen - men jag hoppas innerligt att Södergren kommer till start och får medalj.

Något uns av omdöme?

Något uns av omdöme borde man väl kunna kräva även av en vänsterpartist. Lars Ohly - som länge vägrade att inte kalla sig kommunist - bär nu symboler som rättfärdigar ett utplånade av staten Israel.

Han visste inte vad de hängt på honom - de som ville fotografera honom. Tala om att vara "bildkåt".

Nu borde alla rättänkande sossar - för att inte tala om miljöpartister - inse vad Mona Sahlin hängt på dem.

Skulle vara intressant med några kommentarer från våra lokala vänstervänner??

Hemkommen från ett av de trevligare årsmöten jag deltagit i. Men så bestod också de hemliga gästerna av familjen Krantz - med minister Tobias i spetsen.

Skulle egentligen varit utgång i kväll - bara för en enkel måltid - men orken räckte inte.

En måste ju orka åka tremilen med Charlotta också - Kalla.

"Lakaträsk" oroar mig

Husrannsakan i Lakaträsk lämnar mig ingen ro. Uppfyller verkligen situtationen de krav som lagen ställer? Så upplever iaf inte jag det när man läser artikeln i NSD. Googlade på det och fann bland annat detta.

Jag tycker att detta borde granskas. För övrigt är det väl inte polisen som fattar beslutet utan åklagaren?

Har vi en journalistik värd namnet grävande borde man borra i detta. Såna här dimmor är ett hot mot tilltron till rättsväsendet. Vilket i dagsläget är viktigare än någonsin att upprätthålla.

Avslöjade

Så gick det åt pipan med våran "hemliga gäst" - Kuriren avslöjar.

Toksnöar

För övrigt toksnöar det idag- riktiga lapphandskar - fast det är 13 grader kallt så förhoppningsvis är dom lätta. Tröst till er som ska skotta.

Dubbelhelg!

Känner mig mobbad av NSD. Bara för att jag avskyr alla dessa iplockade bilagor - så har jag fått 2 Helgbilagor idag - exakt lidadana. Och inte blir det någon dubbelhelg ändå - den är redan så uppbokade att det verklien känns att måndag lurar nära om hörnet. Och ny månad - 1 mars.

Kalamarksmordet utreds igen - bra - det känns inte som ett av det bergfastaste rättsäkra fallen. En kille fälld - som har ett och annat i bagaget sen tidigare. Kan vara lätt att det läggs in " ingen rök utan eld". Och om jag minns rätt så var det väl inte någon av de mer lyckade tekniska undersökningar polisen gjort?

Ny undersökning bör också Lena Tegström NSD göra. Hellevi har fått igen kläderna från husrannsakan. Men frågan kvarstår - är det verkligen möjligt att genomföra husrannsakan bara för misstanken om några stulna klädsplagg?? I andra fall - utan att jag exakt kommer ihåg något - där opinionen krävt hårdare tag och insatser är min minnesbild att det alltid sagts att det är SVÅRT att få tillstånd till husrannsakan. Verkar verkligen inte ha gällt i detta fall.

Visst är det allvarligt - och bara till att ta på sig ansvaret bästa Överförmyndarnämnd i Boden. Det ska inte ta mer än ett par-tre fyra månader att upptäcka att en god man inte fungerar. Iaf när det är så uppenbart som här - med handkassa om 28 000 i sitt hem.

Det  är inte bara gode män och Överförmyndarnämnder som förgiftar tillvaron för äldre. I Timrå drar man in kaffe för gamlingarna på hemmet.

Men i övrigt är det guldglans över tillvaron. Får erkänna att jag inte orkade vara med om curlingguldet live - jag lyssnade inledningsvis - men John Blund tog över. Men en behaglig nyhet på morgonen. I övrigt gick OS i fyrornas tecken skidskyttarna och PH vars förnamn är borta just nu.

Lugn inledning på arbetsfri helg - men politik blir det ändå - skönt att få delta i årsmötet bara som vanlig medlem. Halvtio startar vi med fika.


Finlands sak är vår

Just som jag verkligen med hjärtat bestämmer mig för att hålla på Finland (första gången?) - så gör minsann USA mål.

Hoppas att Micke Renberg har fel - han tror att USA vinner.

Fröding och jag

Mor och far hade Selma och Gustaf i bokhyllan. "Munken" gjorde starkt intryck på mig. DÅ - när jag läste som barn/ungdom hade jag ingen aning om att de båda var liberaler. Och fatta - jag var nog inte mer än runt 10-12 år när jag tragglade mig igenom alla böckerna.

Men jag är alldeles övertygad om att de båda präglade mitt politiska val - långt senare i livet. Dom halvfranska? banden ska verkligen behållas. Selma är beige och Fröding är ljusblå! Ska bli kul att återknyta bekantskapen med Herr Arnes penningar, Jerusalem. Och Frödings "Lelle Karl-Johan".

Jag har kunnat hela "munken"  utantill förut - när minnet var bättre - men det här är mina favoritrader - och ledord i livet.

Den gode han är väl ej så god,
som själv han tror i sitt övermod.
Den onde han är ej så ond ändå,
som själv han tror, när kvalen slå.
Thy skall du ej mycket berömma,
ej mycket häckla och döma.

Jessus - vad djup jag blev nu helt plötsligt. Precis hemkommen - och nu ska jag gå upp och vattna blommor hos kusin Kerstin.Kanske receptet?

Kalla fick låna dräkten av Olsson - som gjorde en super förstasträcka på stafetten. Och så gjorde Kalla en än strongare insats på tredje sträckan - månne det var dräkten?

Är på jobbet - och har haft ett kort sammanträde (idellt - inte i jobbet) mellan 10 och 11.30. Nu är jag igång igen. Gissa med vad? Jodå - den förgrymmade verksamhetsberättelsen lever än. Styrelse på tisdagkväll så riktigt sista minuten är det inte. Men dom bör ju få en chans att läsa igenom den.

Någon timme till ska jag ge den - 1,5 mer exakt.


Inte kört alls

En ny opinionsmätning - 6 procentenheters skillnad mellan blocken. Men sett tillsammans med andra mätningar känns det inte kört alls.

Och lägg till varje så här rubrik - med Ohly som bromskloss som varje form av förnyel(S)e - då kan vi vara hoppfull att alliansen får förnyat förtroende.

Men på klädning var ordet! Men lite FB först!

Avklädning

Tack Helen - en seriös avklädning av det så kallade enskilda utskottet i socialanämnden. Nu hoppas vi att JO:s granskning ger resultat. Och Eva Bergströms hot att hoppa av om folkviljan får igenom sina krav kan vi ta lätt på - ingen är oersättlig. Frågan är väl om hon inte borde bli utbytt - med åsikten att namninsamling är ett hot mot demokratin? Är det månne sekretessen somhindrar henne att ta avstånd från det uttalandet - eller tycker hon verkligen så?

4 469 namnunderskrifter lämnades för övrigt till kommunalrådet Karl Petersen med stöd för att Frida Stenbergs barn ska få växa upp i den familj där deras bror finns. Plussa på en till - min röst också!

Rätt så byxlöst blir det ju också när Mansten enligt uppgift till NSD stannat hemma för att inte genera sin partikamrater medan han till Kuriren uppger att han blivit uppmanad att inte komma.

Konstig attityd till arbete - det är jobbigt och tråkigt - och måste begränsas så mycket som möjligt. Att efter 20 timmar i skolan döma basket ska begränsas - frågan är hur mycket basket de får spela då. Är det så att det bara finns två lägen - arbete eller armarna i kors? Hu så tokigt! Stefan har skrivit om detta - då förstod jag inte riktigt - men här blir det tydligt.

Morbror Toje - Torgny - gratuleras på namnsdagen.

Nu är det läge för motsatsen - påklädning.
 

Arrangörsmissarnas OS

Detta OS måtte väl gå till historien som arrangörsmissarnas OS? ACO med flera som inte blev ivägsläppta i tid. Igår skickade man iväg en storslalomåkare utan att banan var fri. Jag glömde att se hur det gick för henne sen?

Och detta skriver jag just när Sverige spelat med 6 man och vi får utvisning - och två mål i baken inom loppet av några sekunder.

Husrannsakan?

Vi fick aldrig någon förklaring från polisen om husrannsakan i Lakaträsk? Kritiken riktas egentligen mest mot NSD. Har man sagt A så får man lov att säga B.

Den bild som NSD förmedlat - att polisen kan gå in och göra husrannsakan bara på en anonym anmälan - lämnar kvar oro och en fadd smak i munnen.

Än mer skumt blir det när enda artikeln som kommer på
sök "Lakaträsk" handlar om något helt annat än den om  husrannsakan?

Nu är det inte bara NSD och Kuiren som är senfärdiga (med att lägga ut på nätet). Förstå hur jag kunde glömma att gratulera Mats Åhman på hans namnsdag som var igår. Grattis där borta på Färjvägen - och grattis alla andra Mats jag känner också.

Och Sigvard gratulerar vi idag.

Nu kan jag hoppas att inga nya utmaningar dyker upp i dag utan att jag får grotta ned mig i verksamhetsberättelsen.


Som svampar ur jorden

Som svampar ur jorden växer dom upp - nya partier. Nu har Erland Nilsson satt ned foten, som NSD skriver. När jag sökte i NSD på "han sätter ner foten" så hittade jag allt utom Erland Nilsson. Och inte gick det att googla fram heller. Om nya partier kan man iaf säga att det är bra att vi lever i ett land där såna får stiga fram.

Rätt kul på Radio Norrbotten igår - Maria Lindgren tror jag - som utan sina läsglasögon hade uppfattat namnet på "Styrmansten" partiet som "rädda världen".

Sen bara en hälsning till Kurirens rubriksättare och Stig Nordlund. Det är en stor skillnad mellan att protestera mot att Anders Mansten miste sitt jobb 2006 och att påstå att det skulle finnas något löfte om att jobba för en återanställning. Folkpartiet var i gott sällskap med Justitiekanslern i sin kritik mot uppsägningen. Och något löfte om att jobba för en återanställning finns naturligtvis inte. Det är inte politikens uppgift!

Det kan vara bra att veta att skälet till att AM inte fick förnyat förtroende av nomineringskommittén var just att han inte kunde skilja på sin privata tvist med landstinget- om hans anställning - och sitt förtroendeuppdrag. Alltså precis tvärtom vad som antyds i artikeln.

Med NSD i OS-tiden beskrivs nyheten som - En rejäl slakmota. Småroligt skrivet av Torbjörn Ek.

Annars en sak som upprörde mig något igår - att ordförande för Företagarna i Övertorneå gör gemensam sak med vänsterkanten och förhindrar nyföretagande. Uppseendeväckande minst sagt - och förståelse för den sarkasm som Linda Ylivainio ger uttryck för.

Så kom han till slut - Erland Nilsson med foten.

Trögstartad dag

Det blev en riktigt trög start på dagen - när jag kvart över 8 skulle öppnade bildörren gav kupévärmaren inte ifrån sig ett enda blås. Säkringen..? Och någon svordom - till jag upptäckte att jag inte vippat om knappen för att sätta igång den.

Goda råd dyra - ingen lust att promenera från Smedjegatan till Prästgatan med 29 grader i luften. Hittade en buss 08.40 som gick förbi här på Prästgatan. Och förbi gick den - satt i andra tankar och glömde trycka så jag fick gå tillbaka från Backgatan.

Bussåkning är inte min grej - en gång hamnade jag i Mörön istället för i Alvik/Långnäs - men det är preskriberat.

En osedvanligt galen dag har hindrat mig från att överhuvudtaget fundera på att skriva något här. Telefonen har varit smått galen - och inte ett enda samtal har primärt handlat om Mansten.

Är kvar på jobbet - men har haft ett brejk idag och bland annat varit hem och hämtat bilen.

Och nu ska jag dra hemåt - har förstått av vår egen OS-general Thomas att klockan 19 bör jag sitta omlindad och djupt nedskjunken framför TV:n - utförsåkning först och sen herrstafetten.

Men en sväng förbi far ska jag hinna med.

Benvärmare

Gillar jag - återkomsten av benvärmare - vägade äntligen kolla termometern. Kände verkligen att det var kyligt idag - 28 grader.

Nu dusch och avfärd mot jobbet.

Hot mot demokratin?

Nä inte Styrman/Mansten - men väl Eva Bergströms uttalande om att namninsamling för att Frida Stenbergs barn ska få växa upp med sin halvbror. Har skapats en grupp på FB bland annat.
Man kan ju undra vilken verklighet Eva befinner sig i - när hon tycker att namninsamling är ett hot mot demokratin? Än första maj då?

Trots sekretessen börjar det nu klarna - åtminstone för mig - vad det är vi inte vet. Min hypotes är att det är vårdplanen som man är oense om. Men visst måste vi kunna tro att mor- och farföräldar vill ha den bästa av vård för sina barnbarn - och att deras synpunkter på vårdplanen måste väga tungt?

Kaka söker maka - dom har ju nästan äktenskapstycke Mansten/Styrman på fotomontaget. Fast han har ju inte upplöst sitt "äktenskap" med folkpartiet så lite av bigami är det väl. Fast han lär väl bli en "streckgubbe" när partistyrelsen får vetskap. Ska bli spännande att ta del av deras avsiktsförklaring - inte partistyrelsens.

Lite kuriosa är det väl ändå att Mansten väljer att marknadsföra sitt nya parti under gruppöverläggningar med Folkpartiet - på tid som betalas av landstinget? Bra ambition att minska landstingets administration - men man kanske ska leva som man lär?

Trött, tröttare, tröttast

Oj nu orkar jag inte ens tänka på att skriva något. Men tvättmaskinen är laddad. Och nu laddar jag för skidskytte.

Tröttast - för mycket jobb - redan i veckan. Och så mådde far förvänansvärt bra - trots lite förkylningen. Då slappnar jag av och tröttheten väller fram.

Men det rer sig.


Körigt idag

Idag skulle de bli en lugn och riktigt tråkig dag. Årets tristaste jobb att sammanställa verksamhetsberättelsen inför länsförbundets årsmöte.

Efter 33 års skrivande av dessa är jag tämligen less.

Nå iaf hände så mycket att jag kunnat skjuta upp det en dag till. Slag i slag hände små saker som skulle åtgärdas.

På tal om less så var det 309 dgr kvar - så då bör det väl vara 307 nu då?

Ursäkta, damhockeyn?

Hur jag än tittat och lyssnat så hittar jag inget om damhockeyn - sverige-usa??

"Remma upp"

Visa nyheter lever länge. Riksdagsledmoten (S) som skulle "remma upp" kommunalrådet (C) trodde jag var överspelad. Men nu har det blivit polisanmälan och Luleåpolisen har fått det delikata uppdraget att utreda den.

Varför just polisen i Luleå anses vara bäst skickad för uppgiften framgår inte?

Nu har jag reflekterat färdigt för denna morgon!

Bättre än Friska Gällivare!

Det ger nog mer det här -"Järn, koppar och guld som glimrar i Gällivare" och ett välkommen hem till Gällivare, Marcus - än den menlösa slogan om Friska Gällivare.

Och LKAB annonserar med Hellner - LKAB i Gällivare. Kan undra om gruvfacket ska ha synpunkter på den här sponsringen också - LKAB pengar till Luleå hockey var ju inte populärt.

Glädjen

Glädjen idag är annars sprinttjejernas OS-silver. Inte minst norrbottens tidningarna Kuriren och NSD. Och dom är inte bara snabba dom är charmiga också.

Men vad trist det är att det bara verkar vara Scanpix som får ta foton?

JO granskar

Fem (5) anmälningar mot sociala i Luleå angående placeringen av Frida Stenbergs barn. Det gläder mig - det allmänna rättsmedvetandet måste få veta. Kan bara hoppas att JO:s granskning kommer förbi all sekretess?

Det finns fö en grupp på FB för oss som tycker att barnen för få växa upp med sin halvbror!

"Backa" backhoppare

Var tvungen att vända mig om mot TV:n när man pratade om att man saknade "backning" - och jag hade för mig att det var backhoppning.

Tänk er backhoppare som inte har "backning"?

Hemma som ni förstår - efter ett möte med nomineringskommittén - vi närmar oss ett listförslag.

Men nu är det OS som gäller!

För väl

Kan inte annat än tycka att det var för väl att bilen som mördade Caroline Stenvall transporterats i gick detta öde tillmötes.

Bilen såld - pengar till skadeståndet till de efterlevande - nye bilägaren någorlund återhämtad. Och släktingar till Caroline riskerar inte att behöva se den bilen något mer.

Slutet gott allting gott - med bilen iaf.

Tänkte hockey

Tänkte hockey - och anade en pressgroda när det stod att USA gett upp mot Sverige. Men det var curling. Men i hockeyn leder vi med 3-0. Och jag har fått se massor med Micke Renberg och Foppa!

Lite sorgsen blir jag fortfarande när jag läser om rivningen av Fritz Olsson husen. Och må någon elakt makt ta dom om de låter de bli ytterligare en tom tomt som upplåts till parkering.

Nu snöar det - vilket det inte gjort här på mer än en vecka. Jag skickade en rapport till kusinen i London om att det inte snöade - men jag ska inte rätta mig. Hon kommer nog få nog av snö när hon anländer Göteborg ikväll.

Nu ska jag göra mig färdig för avfärd mot jobbet. Och vi leder fortfarande med 3-0.

Tema upprörd

Frida Stenbergs barn får nytt hem - skulle ju kunna vara en glädjande - inte upprörande - nyhet. Men med tanke på artikeln i lördagens NSD om att socialnämndens enskilda utskott beslutat att gå emot både mor- och farföräldrars önskemål - inkluderande en bror till Frida - blir jag mest upprörd. Motiveringen enligt NSD var att den av släkten tänkta familjen inte samarbetade nog bra med socialen. Jag vet att sociala till viss del är uppbundna av sekretessen - men man borde iaf kunna gå ut och dementera att den motiveringen är felaktig. Eller är den kanske inte det?

Trodde att att det låg något i uttrycket att "mitt hem är min borg" och att det krävs mycket för att polisen ska kunna göra en husrannsakan.

Nog kräver detta - husrannsakan i Lakaträsk - snarast en förklaring från Roger Jönsson på polisen som har den imponerande titeln informationsdirektör.

190 spänn för en klippning

Såg på Cityterminalen i Stockholm skyltar med 190 spänn för en klippning! Det är ju naturligtvis sjukt! Själv betalar jag 450 kronor varje gång. Kan tyckas dyrt ur min synpunkt - men alla inser ju att det måste frisören ha för de cirka 40 minuter det tar. Om vi nu förutsätter att de ska betala skatt, sociala avgifter, hyra och andra omkostnader.
 
Kuriren har en helsida - nästan - om hur frisörer utbildar sig till arbetslöshet. Med på
bild Birgit som jobbar på Sax&Maskin - friseringen i samma hus som vår partilokal. Nej - jag klipper mig inte där - gynekolog, tandläkare och frisör byter jag bara vid deras frånfälle.

Grattis Pia!

Pia Åhman på Färjvägen i Älvsbyn gratuleras härmed storligen på namnsdagen!

Morgonstund har guld i mund

Inget nödrim - jag är riktigt säker på att det stod så på barndomens broderade väggbonader - och fö har jag ju en sån själv på väggen i sängkammaren - vunnen på lotteri hos Röda Korset.

Sovit nedbäddad i massagefåtöljen - i akt och mening att hjälpa skidskyttarna och en del hockeylag. Men det blev rena paltschwimmen efter middagen - ni förstår bönor, massor med fläsk och korv. Och ovanpå det två semlor med varmmjölk!

Så skidskyttarna fick en så god hjälp av mig - vaknade till fragmentsvis. Hockeyn USA- Kanada såg jag rätt mycket av och hälpte USA till vinst.

Nu ser jag Sverige-Finland - samtidigt som jag bläddrar igenom tidningar en gång till. Har redan hittat en förening som jag inte ska gå med i -
Vinterhatarföreningen. Även om de verkar ha riktigt kul.

Och 1-0 till Serige.


Rena memory

Svenska skidlandslaget verkar vara rena memory - para ihop två lika. Emil Jönsson och Anna Haag. Helena Jonsson och den där skidskytten Ekholm som fick stanna hemma. Spä på ni det finns säkert fler?

Så var/är det ju i politiken också. Inte så konstigt faktiskt - klart att ens intresse där man tillbringar massor med tid även är en arena för kärlek.

Nu är jag hungrig - hoppas gästerna är i tid. En nyhet för iår är semlor - med hallonsylt istället för mandelmassa. Lisas önskemål och kanske Saras också?

Redo för matgäster

Nu är middagen förberedd - semlorna blev iaf snygga - de jämnaste och snyggaste jag gjort. Men det är väl inte mer än tredje gången i livet som jag gör dem själv. Angående mat och bak har vi slitit ut en generation i taget. Min inleds i år först.

Nu ska jag bara mascara mig lite grann så blir det en tur till jobbet. Bara stöka upp skrivbordet så det är välkomnande i morgon. Så ska jag ta hem lite privata försäkringspapper som jag ska titta på ikväll.

Olsson och Hellner på TV - njutbart.

Fler repriser

Har ine känts som man önskat fler repriser på OS - när 'n man slagit på har det ju varit repriser på curling eller isdans. Men denna morgon ropar jag efter fler repriser av Hellner och Olsson. Har bara sett det en enda gång nu på morgonen.

Det var stort - så stort att jag tagit sovmorgon till klockan 7. Ingen tidning att hämta idag - Kerstin har sagt bort DN då hon är borta - med mitt goda minne. Lokaltidningen från Stockholm räcker det att läsa på nätet.

Expressen drar på

Expressen drar på med avklädningen vid dopingkontrollen - nu med Haag som också vittnar. Intressant att Kalla dementerar i Aftonbladet - bara som vilken dopingkontroll som helst.

Men naket säljer!

I slutet av artikeln kan vi läsa att skidåkare i vår omvärld får bonus av sina sponsorer - någon från Sverige tycker att det verkar intressant. Verkar ha noll koll på att Kalla redan finns på LKAB:s lönelista. Dock inte förhandlat av gruvfacket - Rantakyrä muttrade - men så tog Charlotta medalj och mullret försvann?

Elva blev det väl?

Yes - jag är med på OS än. Anja blev elva tror jag - och inte tia. Iaf halkade hon ned på andra sidan medan jag tittade.

Ikväll har en och annan också halkat ned på andra sidan. Själv känner jag mig som överkörd av en bulldozer! Det är nackdelen med kylan!

Darrigt på nätet

Darrigt med uppkopplingen - telias mobila bredband blippar hela tiden - så att även musen beter sig darrigt. Möjligen håller nätet på att frysa ihop - trots den vinter- och kylaälskare jag är fick jag nästan hicka när jag ser att det är minus TRETTIOEN.

Darrigt är det för våra papperstidningar fick vi veta igår. Inte underligt kanske - idag publicerar
Kuiren gammal skåpmat på debattsidan. Martin Peterson egen patentlösning för att undanhålla Sveigedemokraterna inflytande i politiska församlingar. Förra gången han skrev handlade det om riksdagen - nu har han översatt den till Luleå kommun. Ett antiparti vars enda uppgift ska vara att neutralisera eventuella sverigedemokrater som kommer in i fullmäktige. Mårten Ströms klassiska i Nord Nytt om att väljarna glömmer så fort tillämpas uppenbarligen av Kuriren - men läsarna glömmer inte så fort.

Mycket gult och blått i tidningarna idag - inte bara på sporten. Nestor Torsten Viklund har tydligen en OS-blogg: "Det finns inte någon mer gul och blå än Anja Pärson". Åtminstone vad avser vad, vår och rumpa lär hon varfa oslagbar.

Kusin Kerstin i "Kullen" har blivit min vän. Och nu ska jag skriva en rapport till min kusin Kerstin som befinner sig i London ett par dagar till.

Nu ska jag göra mandelmassa! Baka semlor! Röja! Åka och se Sara spela basket! Till Kvantum och skriva ny tipskupong! Hälsa på far! Och sen är det väl dags för sportliga aktiviteter igen!

Bästa bloggen

Jag erkänner - jag har misskött dig. Du får en dos på morgonen - då tidningsläsandet måste få utlopp. Men sen hinner jag inte. Nä - var inte svartsjuk - det är inte FB som tar min tid. Där hinner jag knappt in heller.
Förstår inte att tiden krymper hela tiden.

Fast jag blev kvar på jobbet till klockan 3 idag - bestämmer som vad jag ska hinna med - och det ska också bli gjort utan att jag stressar. Inhandling sen -  besök hos  far - och sen hem. Vattnat blommorna hos bästa kusinen Kerstin. Kan undra vad hon menade med att ha satt ut en riktigt fin sån där balansvåg som väger exakt på grammet i hallen? Ställd riktigt så jag nästan snubblade upp på den.

För övrigt träffade jag flera bekanta på Kvantum som jag gav mig tid att prata med. Kanske där tiden också försvinner - men trevligt - kompis Eva som en gång i tiden hette Långström - och än tidigare Forsman. Vi syns på FB konstaterade vi - men tog ett tag innan jag hittade henne - som Eriksson numer.

På mailen har jag idag haft kontakt med kusin Tomas i Gävle. Tänk vilka möjligheter den nya tekniken ger!

Fö har jag en son som fyller 40 i år - vad hittar man på för bus för en sån?? Född i september 1970 - då det var spårsnö på älgjakten!

Självmål - igen

Det heter väl inte självmål i golf - men nu gör han det igen - Tiger Woods. Vem tror han att han är i nuläget - som tror sig kunna domptera pressen.

På jobbet så klart sen någon timma. För kort motorvärmarsladd så ja har fått tjuvlåna Stefans. Men det går på gemensam räkning så ingen större fara.

Igår kom Sten och Eva hem från Thailand. Idag kommer Westmans hem från Kanarieöarna. Man känner sig som ett blekansikte i det här huset.

Poängers betydelse

Vilken grej - Schweiz tar poäng av Kanada - på deras hemmaplan. Det är stort - och måste vara Kanadas motsvarighet till Sverige och den klassiska förlusten mot Vitryssland.

Och någon för mig helt anonym konståkare - eller isdansare? - är första svensk som kommer över 200 poäng. Inte en rad hittar jag i tidningarna? Tänkte lära mig namnet.

Nu dags för boarding URR 625.

Hälsning till Hendrik och Anne - lycka till på kandidatutbildningen!
Vägra vinter

Vägra vinter - nej inte jag inte. Jag gillar vinter. Vägra vinter är namnet på Tomas Ledins nya konsert. För att den inte är en vanlig sommarturné. Fantasilöst eller käckt?

Inte mycket att skriva om - Anja på allas läppa och alla sidor. Välförtjänt! Fast
bragdguldet lär hon inte få eftersom reglena inte tillåter det, Kanske Jerringpriset får bli svenska folkets katalysator?

Och mamma Ester i sin himmel är nog stolt idag när sonen Kjell blir invald i LTU:s styrelse. Utbildning var Esters nisch.

Liten blir stor - Christoffer en liten parvel då jag såg honom senast - är med och skapar Älvsbyn som ärets UF-kommun. Grattis både Älvsbyn och Christoffer.

Gabriella och Ella får dagens namnsdagshälsning.

ACO i längdlaget tycker skidskytteprofielen Kalle Grenemark. Kan undra när stafetten äger rum - den vill jag inte missa?

Och Björn Ferry får en väg uppkallad efter sig i Storuman!

Jobbet som vanligt idag - besök av Annika bland annat.


Allt är Anjas fel..!

Jag klappade händerna när Vonn åkte ur - men undra om inte Vonn också kunde känna det - som en tröst för uråkningen - att det betydde brons för Anja. "Vilken tjej, vilken tjej - vilken supertjej" - jag måste erkänna att jag grät tillsammans med Anja.

Svenska Dagbladet bragdguldsjury -  kan iaf se fram emot ett lätt jobb!!

Och nu är det Anjas fel att jag fortfarande är uppe!

Bunt ihop...!

Nog får man primitiva känslor när man ser tilltaget. Stulit en bil, kladdat ned med allehanda okvädningsord - främst mot polisen - och lämnat bilen utanför polishuset.

Jag kräver att polisen sätter dit dem - och lagen om att föräldrarna ska betala för ungarnas tilltag bör tillämpas retroaktivt!

Frågan är om Björn Ferry är för "mätt" eller om det kan bli medalj igen? Inga spekulationer i Expressen?

Habilt?

Det är möjligt att jag värderar ordet fel - det måste nästan vara så. Habilt - och labilt? Ja det är klart ett stadigt lopp var det ju som Anja gjorde. Sjua efter det hon var med om igår.

Själv minns jag vilken självövervinnelse det var att sätta mig bakom ratten efter att ha kvaddat bilen - och ändå hade jag inte ett endaste blåmärke.

Strålande habilt lopp tycker jag! Nästan så jag måste vara uppe och se nästa lopp - men bara nästan.

Fem rätt på Keno = 5 kronor. Och 13 kronor kom från svenska spel häromdagen. Förmodligen det något minimala resultatet av min jakt på jackpotten för himla många veckor sen.

Och tipset med Anita ska förnyas - min tur att betala. Och kupongen är försvunnen! Efter det är en anrik rad - skapad på 60 eller möjligen 70-talet så skulle det vara en katastrof om det inte vore så att jag sparar på allt. Till och med några gamla tipskuponger jag har efter Sten. Och eftersom det är spelat med spelkort så kommer väl "storvinsten" som ett utbetalingskort om ett halvår?

Och stackars Helena - men allt som inte dödar det härdar. Nästa OS är du lika mentalt stark som Anja.

Ser och lyssnar till Anja som intervjuas på TV - vilket charmknippe!

Fyrornas OS

Det är lite av fyrornas OS - nu Anna Olsson. För övrigt gillar jag inte sprinttävling i skidor - även om jag tyckte bnorna här var lite bättre än de brukar vara.

Och curling verkar ha blivit veckans pausfågel - hur jag än bytte kanal i morse så blev det curling. Inget ont om curling - men inte helle allt och alltid.

Men nu är det hockey - och jag får iaf lyssna till favorit Micke. Tjeckien mot Slovakien om jag hörde rätt. Tänk det fanns en tid då det hette Tjeckoslovakien.

Och allt bedöms utifrån betraktarens ögon - vad som är kompetens för ett politiskt uppdrag kan det finnas lika många åsikter om som betraktare. Någon lättare att avgöra könstillhörighet - apropå Kurirens ledare som fortsätter sitt antigenuskrig.

Provval ska hållas och tillmätas stor betydelse - men ska inte användas som en räknesnurra utan att analyseras. Skulle vara intressant och veta hur många kvinnor som röstat i moderaternas provval? För övrigt ska det bli intressant att se vilka kvinnor moderaterna varvat med - om jag minns rätt fanns det bara två bland resultatet som presenterades.

För övrigt vet jag efter snart 35 år i branschen - att ett öppet och transparent provvalssystem är en bra grund.

Frida har namnsdag - grattis.

Norrbottningarna blickar mot sol och värme - jag också. Tvåhundra-några-dagar-kvar - eller vad säger Sara och Lisa? Och när den tiden är inne har jag gjort min sista valrörelse som anställd. Idag erkänner jag oförbehållsamt att det ska bli SKÖNT!!

Men idag är första dagen på den resan - och den ska avverkas.


Dagens krasch

Oj, oj - jag hann precis hem och coola ned lite innan Anja åkte. Och så blev det denna fruktansvärda krasch. Och när hon hade bra mellantider - så gick jag fram och tillbaka över köksgolvet och muttrade för mig själv - att nu åker hon nog ut. Törs inte säga hur jag egentligen tänkte - nu ...händer det något hemskt - och visst blev det så. Lite synsk är jag allt! Farmor generna mina!

Våldsamt ont i ryggen ikväll. Det är mycket som "kraschat" idag - både fysiskt och psykiskt!

Jag har glömt min bärbara på jobbet - förhoppningsvis - så jag inte ställde den utanför bilen vid jobbet?

Godnatt!

För övrigt fattar jag inte varför jag inte får se Kalla och Hellner ikväll?? Thomas lovade!!

Med eller utan väst?

Skandalomsusad sångare till Kulturens Hus. Mannen ifråga är gripen vid en narkotikarazzia på en MC-klubb. Jag kan undra hur det stämmer med kommunens "västpolicy" att släppa in honom i Kulturens Hus?

Nu reviderar jag vidare.

S(V)år sanning

Sanningen är alltid svår för vänstern. Lars Ohlys sympatisörer ger ökat stöd för sveriges insats i Afghansistan - då tror Ohly att det nmissförsått frågan. Ja - vad säger man?

Och vilken kille - Björn Ferry - han sjöng till och med med i nationalsången.

Pajala är kluvet

"Pajala får en kick av Kalla" - men här handlade det om Magdalena Pajala - inte orten Pajala.

"Norge är vackert - men tornedalen är vackrast" säger en stolt Tärendökvinna på TV just nu.

Dagens agenda

Återigen en dag ledig från jobbet. Idag ska jag revidera på Kommunförbundet. Ett rätt roligt uppdrag - faktiskt. Och lagomt maktpåliggande - bara att löpande under året ögna lite handlingar - och läsa protokoll. Och så en intensiv dag med slutrevsion.

Ikväll är det nomineringskommitté för Luleå. Måste försöka å till någon timmes vlla mellan dessa uppdrag. Tro hur frustrerande det är att inte orka hålla igång som vanligt. Förr gjorde man bara som OS-skidåkarna - bet ihop och la in en ny växel. Det funkar inte längre.

Slut på klagokören.

Vilket skulle bevisas

Norrbottens Kurirens ledarsida har tagit som sin uppgift att "bevisa" att jämställdhet bara är skit. En ledare på temat idag - igen. .Dock inte länkbar än. Men NU finns den,

Och OS är räddat med Ferrys guldmedalj - som jag fick först i morse. Helt däckad blev jag efter en heldag med förtroendeuppdrag för SV - så jag sov så gott när det hände.

Men med två svenska guldmedaljer - kan väl prestationspressen bli något mindre på övriga. Och ytterligare en fjärdeplats - via ACO. Jättebra! Fast det är  bara "skandalen" att hon blev ivägsläppt för sent det skrivs om - inte prestationen att bli 4 i ett OS,
 .

"Skinit upp"?

Nu har det "skinit upp" i Kanada och OS - säger reportern på TV. Kan det verkligen heta så - skinit upp?

Slut efter en heldag i Skellefteå - jättetrevliga diskussioner.

Och trevligt sällskap i form av chaufför David och medpassagerare Göran.

Nu fick jag SMS från kusin Kerstin som är i London. Och sen är det skidskytte!

Äntligen!

Kom inte in på bloggen i morse och nu har jag glömt vad som gjorde mig upprörd.

Bruna bönor och fläsk till lunch - och semla. Men jag åt
ingen semla,

FB blockerade mig

Aj då jag gick in på FB och där poppar det ju upp förslag på vänner. Lite kräsen/rädd att kalla folk för vänner är jag fortfarande. Tänk om dom inte vill vara vän med mig? Men ikväll var det en massa gamla godingar som Mats Hasselgren, Mohammad, Ulrika T, Susann T, Cecilia Wigström - ja jag kan inte räkna upp dem alla - Ulf Schyldt - en massa folkpartivänner förstås - men också en del andra.

Tidigare idag blev Johan (Pehrson) min 100:e vän - lyckliga han.

Nu måste jag tydligen försöka vara med och ta en medalj till. Det blev tydligen över av Charlottes energi till mig. Fast jag  tycker att det var nästan lika roligt med fröken "Amsterdams" fjärde plats. Ni vet hon man syftade till i Ring så spelar vi - ledtråden var en holländsk stad - och svararen var inne på Amsterdam innan någon släkting ringde och meddelade att det var Anna Haag.

Nu håller vi både tummar och tår för våra svenska skidherrar.

Hoj bloggen

Tänker att skriva i båda och glömmer nog - båda - både Bloggen och FB.

Iaf är jag hemma nu och i spänd förväntning på Charlotte Kalla. Ska det bli landssorg eller inte?

Komentar efter loppet.


Kan det vara regeringens "fel"?

"Minus blev plus. Krisen ett lyft för Norrbottens kommuner" skriver NSD, Det mesta brukar ju tillskrivas regeringen - kan detta möjligen också vara regeringens "fel"?

Tornbergs i fokus

Idag säger jag GRATTIS till Birgitta Tornberg, Festen var trevlig har jag förstått på FB så hoppas du har hämtat dig och kan njuta också av denna dag - riktiga födelsedagen.

Fast äkta maken Stefan han hördes av
senast i lördags - före festen? Jag hade förväntat mig lite bilder och så?

Fast om han nu inte syns med Twitter och Blogg så är han riktigt i fokus på Kurirens ledare idag. Det blev landstinget då i alla fall. Det tror jag är jättebra för Vårdalliansen.

Stämman ska ju säga sitt - men när det gäller Stefan så tror jag han sitter säkert i sadeln.

Upphaussade förväntningar

Så ytterligare en besvikelse - Jesper Björnlund "bara" 8. Undrar om det finns någon nation som haussar upp förväntningarna så att en 8:e plats blir en besvikelse. Det är ju där - bland de 10 första han legat i vinter.

Som ni förstår är jag både hemkommen och uppstigen -förvänad att jag inte skrev något i gårkväll - men jag skrev förstås på FB - och blandar om.

Nu ser jag på skidskytte - och ni andra vet förstås hur det gick?

Äldre och klokare?

Förr - medan jag var både gruppledare och ombudsman - då var det regel att jobba större delen av helgen. Nu känns det gruvarsamt att åka in - trots att jag i hvudsak ska dona med privata saker.

Kan det bero på att jag blivit äldre och/eller klokare?

Klarar centern detta?

Klarar centern i allmänhet  - och Jämtlands centern i synnerhet detta - då går man stärkta ur  - Ursula - vars efternamn jag glömt. Förtjänar att kalla sig liberala som en del faktiskt gör.

Det här är väl en fråga ungefär som när Birgitta Ohlsson talat om vad hon tycker om kungahuset - det kommer nog att ringas en del hos centern. Mailas också kanske - men mest telefonen - likt kungahuset är det nog lite en generationsfråga också.

Som en påse

Kom för mig - Hasse Alfredssons sketch "som en påse - livet är som en påse - tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något - en karamell till exemel . livet är som en karamell - man suger och suger.." - allt detta lite fritt översatt från ett gammalt minne.

Tomt och innehållslöst var mitt (egentligen Thomas!) USB-minne. Har tydligen lyckats kopiera över några genvägar - rubrikerna finns med - men någon text kan inte återfinnas.

Nåväl det kan vara lika skönt att få lämna huset - här är så ljuvligt när jag tittar ut att jag nästan längtar att spänna på mig skidorna (har inga och inte pjäxor heller) och dra ner mot älven. Får ta mig till jobbet och göra mina privata uppgifter där.

2 anmälningar till Patientnämnden, 1 skrivelse till Försäkringskassan, 1 förtydligande till ett Försäkringsbolag, 1 brev om kostnadsersättning till Försäkringsbolaget. Och en till skrivelse har jag för mig?

När jag räknar upp så där börjar jag känna mig som en rättshaverist - men det är bara Patientnämnden som är knutet till mig som person.

Vårda rubrikerna!

"Fiaskot" och gud vet vad skriker Expressens meny. I Expressens värld vill bara Helena Jonsson åka hem men övertalades av Magdalena via TV att stanna kvar.

För mig som inte orkade stiga upp utan låg och lyssnade var resultatet - en 12:e plats - lite förvånande. Om jag inte drömt så låg honungefär där efter sista skjutningen - och jag somnade om viss om att hon skulle köra in en del.

Det finns en benämning på detta - att skapa egna verkligheter och argumentera utifrån den. Det är ju medias upphaussningar som gör att ordet "fiasko" kommer fram.

12:a i världen skulle jag vara mycket nöjd med - oavsett gren!

Ja, jag är alltså vaken och uppstigen - men inte blev det mycket OS i natt. Förkylningen suger fortfarande.


Ömma tår - eller PR-snillen?

Ibland tror jag kändisarna har någon byteshandel med varann om att säga korkade saker - så att man kan hota med polisanmälningar och stämningar - och få Expressen och Aftonbladet - och andra "hyenablad" att haka på.

Nu har
Rikard Olsson skämtsamt sagt om Anna Wahgren att hon hade förstört många barn.

Det kan ju inte vara någon nyhet för Anna Wahlgren att hennes uppfostringsmetoder är kontroversiella.

Hugaligen - vad har vi inte sagt om Staffan Westerberg - som förstörde (förförde) våra barn med "vilse i pannkakan"?

Nåväl nu är jag hemma igen. Besök hos far - trevligt samvaro vid matbordet - jag hakade på vid kaffet.

Dagens räddades redan vid avfärden mot staden - vid 12-tiden. Ica-kortet återfunnet - bland godispapper och annat skräp i bilen.

Nu borde jag sätta mig och jobba med diverse privata myndighetsskrivelser - men jag måste nog vila först - om jag ska orka med både hockey och skidskytte ikväll.

Och vem är du?

Och vem är du som önskar oss läsare God Morgon? Trevligt tycker jag att webbredaktörerna brukar presentera sig. Gå inte tillbaka till den könslösa ordning som gällde förr!

Kan dom sitta kvar?

"Kniv i ryggen" och "bekymmersamt" är väl bara förnamnet. Inga-Lis, Valter Lind och kanske några centerpartister till sitter ju på sossemandat i kraft av samarbete med socialdemokraterna (som har egen majoritet utan centern).

Frågan är om de verkligen kan sitta kvar?

Själv svär jag eder över bortslarvat ica-kort - trodde jag skulle hitta det inputtt under någon duk eller någon slarvigt lämnad tidning/bok. Men icke än iaf - får nog bita i det sura äpplet och fråga lite försiktigt på Kvantum om det är upphittat?


Till höger och högern

Dagens ledare - i Kuriren står till höger om högern - och det kanske är det som är meningen. Det är ju på ledarsidan det ska synas att tidningen är moderat. När nu NYA moderaterna ligger och slickar mittlinjen gäller det ju att fånga upp det som är på väg mot NYA Nydemokrati.

Jag delar ju en del av synpunkterna. Men om man adderar denna ledare med andra liknande så blir det intressant att istället för vaga antydningar efterlysa vad ledarskribenten (och moderaterna innerst inne) egentligen tycker ska finansieras offentligt/gemensamt. Något mer än nattväktarstaten?

Agne och Ove gratuleras på namnsdagen.

Städning på schemat - finns ingen som jag när det gäller att grylla ner - bara lämna saker där jag går och står. Och varje helg då jag tar mig tid att röja - tänker jag att till nästa helg ska det minsann inte se likdant ut. Men..!

Det bidde bara en tumme, NSD

Av centerskrällen bidde bara en tumme - idag rättar NSD. Kristina Bäckström hade inte hoppat av - bara bett att få bli flyttad från 3:e till 4:e plats. (Dagens NSD rättar finns inte på nätet)

Medvetet missförstånd? Hela nyheten hade ju fallit annas. Vem hade hickat till inför rubriken "Kvinna lämnar centerpartiet".

Nyheten har spridit sig och kallas nu "schism" i Kuriren. Där verkar det nu osäkert vad "kvinnan" egentligen vill och menar. Ingenting är klart säger Christina enligt den artikeln.

Nu publicerar jag detta - det kommer mera.

Tror man sina ögon..

Tror man sina ögon.. opererad i onödan. Åtta spikar hörde jag någon som läst om. Och det handlar ju inte om EN ST-läkare - någon har ju bedömt röntgenbilden också. Där kan väl det stora felet ligga - en röntgenläkare bör väl kunna skilja på om någon rört på sig under röntgen eller om det är ett brott?

Rättvis fanbärare?

Foppa ska vara fanbärare för Sverige i OS - Thomas gissade det. Jag gillar ju Foppa och önskar honom verkligen lycka till i OS - så han kan dra sig tillbaka - snart är han på gränsen att bli patetisk. Men om det är rättvist att han får bära fanan vet jag uppriktigt sagt inte - man borde faktiskt redovisa vilka som uppfyller "kravet" att ha med sig en OS-medalj i bagaget.

Men bär den högt Foppa - fanan  - livet i övrigt är inte heller så rättvist.

Men jag har sett min favvo Micke Renberg i OS-studion så jag är nöjd.

Nöjd också över att vara hemma. Avnjuter just nu hugossons salami på rågcrips med tunna skivor av äpple och päron. Extra njutbart eftersom överskottet av salamiförsäljningen går till Saras basketlag. Dock inget fredagsvin - tror jag måste lämna utrymme för Panodil.

Döden alltid olämpligt

Bo Holmberg har avlidit - mest känd förstås som Anna Lindhs make. Bara 67 år gammal. Döden kommer alltid olämpligt. Men nog känns det extra hårt att två unga pojkar som för inte alltför länge sen miste sin mor under traumatiska omstädnigheter att nu också mister sin far. Kan bara hoppas och tro att det har en stor och go släkt som kan stötta upp.

Nu ska jag avsluta tiden i stan för den här dagen.


Mygg óch kameler?

Nog är det så att tankarna går sila, mygg och kameler när jag läser rubriken att Westman får gå - och Håkan Nyman - den politiskt (o)ansvarige biter sig fast med näbbar och klor. Han har väl förmodligen varit med om beslutet att hon får gå.

Förvisso hade hon någon lönesättningsgrej om föreföll liter svågerpolitikaktig - men mycket värre saker har utspelat sig - utan konsekvenser.

Måste nästan ringa Åke B

Låg kvar i utkast

Ja - två inlägg från i morse låg kvar i utkast. Tur det för idag verkar det inte hända något värt att skriva om.

Semlor, OS och Alla Hjärtans dag dominerar media.

Själv har jag inmundigat en 90 grams hamburgare - tar det med GI bröd och tror då att det är själva hälsokosten.


Vid sex går gränsen

NSD - håller på det - inga nya nyheter för sex - men nu ligger dagens snackis där - centerskrällen med kvinnornas avhopp - "Icke önskvärda".

Skräller på

Trodde kulmen på förkylningen var igår - enligt bloggen var det 11 timmar några minuter och några sekunder sen mitt senaste inlägg.

Denna tid har använts till sovandets ädla konst. Pigg är jag - men skrällhostig. Optimistiskt tror jag varje dag att nu är det kulmen - nu blir det bara bättre med förkylningen. Man glömmer förloppet  mellan varje gång - att det faktiskt tar sin lilla tid innan det är över. Tendens till feber i går eftermiddag/kväll.

Evy och Evelina gratuleras på namnsdagarna. Särskilt grattis till Evy - en delen av "Evy och Ulla".

Fredag är det - igen - och 27 grader kallt. Får hoppas att bilen går igång - för det är ju "svarttaxi" med Kerstin till flyget.

Morgonens s(c)räll

Lite felstavning får jag kosta på mig för att få använda de älskade parenteserna. "Icke önskvärda" - kvinnorna hoppar av Centerns riksdagslista - basunerar NSD ut. Fast bara i papperstidningen 'än så länge.

Christina Simonsson - främst - som inte är nöjd med sin andra plats. Inte oväntat - hon sågs väl både externt och internt som kronprinsessa efter Stefan. Tråkigt att centern inte redovisar resultatet av provvalet - Frank sägs ha vunnit provvalet - och säkert är det så. Men det skulle vara intressant att se de regionala skillnaderna/likheterna i resultatet.

Även Kristina Bäckström sägs hoppa av - då kommer listan att toppas av 3 män - vad som sen 6:e platsen döljer han/hon/det förtäljer inte artikeln.

Något roligt

Något roligt skulle jag hitta att skriva om - men roligt var det inte gott om i tidningarna. Detta "drag" av Federley hade jag dock missat. Inte säkert att så många centerpartister tycker det är så kul. Själv tycker jag bara att ska man sminka sig så ska det vara snyggt!
Roligt att få en hälsning från moster Gunilla i Bollnäs.

Pocketböcker - det var visst bara en som dög och som hon inte läst - kusin Kerstin.

Nu ska jag sova - snuvan och hostan är för elaka med mig nu.

Föredömen?

Neanderthalare på Q-läktaren skriver Nils W. Tydligen hade man skrikit att Foppa skulle bäras ut på bår. Och en vanlig ramsa är - oavsett lag - att dom ska dö!

Och tydligen är det höga ämbetsmän - enligt insändarskribenten - som också frotterar sig på den läktaren. Och kanske en och annan av de herrar som dissekeras i dagens ledare i Kuriren.

Nog borde vi väl många ta avstånd från dylikt osportsligt uppträdande?

Snart ingen ursäkt

Snart finns det ingen ursäkt att sitta kvar här vid datorn - Panodilen har verkat och jag känner mig lite mindre hängig.

Än mindre hängig skulle jag förmodligen känna mig och jag kom igång med någon form av kontinuerlig träning - nu öppnar badhuset i Gammelstad - och då kan jag inte längre ta dess stängning som intäkt för utebliven motion.
Ingen artikel i NSD på nättidningen?

Hör på radion att föräldrar ska bli skadeståndsskyldiga om deras barn ställer till det. Det finns de som är emot det. Och då kan jag undra vem de tycker ska betala?
 
NU förstår ni ska jag duscha bort resten av förkylningen. Kanske gå in på FB och kolla först. Skrev där halvsex - om att det snöade!!

Error på Kuriren

Det är fortfarande error på Kurirens nättidning - men inte på NSD. Skönt att de iaf här har olika kanaler.

Får kommentera "Hat och hån från läktaren" och sign. Medmänniskas insändare om delad vårdnad och umgängesrätt senare - om jag kommer ihåg.

I NSD noterar jag att de fortfarande rör på sig - Sveriges Kommunistiska parti. Deras företrädare som farit och pussat tidigare diktatorer i forna Sovjet - vore jag inte NATO vän sen tidigare skulle jag bli det när jag ser såna här debattartiklar -
Säg nej till Nato.

Hur långt räcker 16,8 miljoner?

NSD - eller rättare sagt Norrbottens Media - får pressstöd med 16,8 miljoner. Det får väl läggas i den vågskål som talar för att vi får behålla två tidningar ett tag till.

Med gemensam abonnemangsförsäljning kan vi tro att det läggs på ett extra kol för Kuriren i Luleå - för att hålla NSD under de 30% på utgivningsorten som är förutsättningen för presstöd.

Frågan är om det är riktigt friskt med ett sånt presstödssystem?

Grattis pappa!

Far har namnsdag idag - YNGVE. Tårta ska levereras till Ingridshem. På fars avdelning med åtta boende finns det två Ynge. Det måste firas.

Inte många barn idag som namnas till Yngve. Hur många får vi fråga Ratsit?

Pris ur Karl P:s hand?

Det skämtas om att man ska akta sig för att få pris för företagande av Karl P. Tre gånger på raken så har pristagarna avslöjats med skattefiffel och tvister med kommunen.
 
Kan vi tro att de skattefinansierade kulturpriser han - den rattfulle kulturprofilen - sägs ha fått också delats ut av Karl P? Ï Kuriren tandtemkör Stig Nordlund och Ludde Wästfeldt (error på Kurirens nättidning) - och i
NSD skriver Jan Bergsten. I förhållande till ledande politiker med liknande brott klarar sig vederbörande undan med att säga att han inte vill tala om händelsen - och det tror jag det!
 
Intressant med publiceringspolicyn också - nog hängdes väl Kent Ögren ut direkt med namn och bild? Om man läser artikeln här så handlar det ju i än större omfattning om att vederbörande faktiskt varit en fara för omgivningen? Nu har jag ingen längtan att hänga ut någon - men intressant som princip?

Nu ska jag försöka mig på en ny princip - släppa varje rubrik för sig!

Sjukanmälan

Snuvig - nästan däckad. Varit på kalas på Västbacken - vilka fantastiska barnbarn jag har (fast det har väl alla) som bakat massor med gott fikabröd. En fantastisk svärdotter som orkar med att barnen bakar - men hoj vad de lär sig - inte bara goda bakverk utan vackra också.

Fast egentligen skulle jag bara in här och klaga. Inte nog med att jag om det blir allvar måste anmäla sjukdom till Försäkringskassa och arbetsgivare. Nu har jag både bloggen OCH FB som måste informeras. Ikväll orkar jag inte med FB - kan ni hälsa?

Visst måste det gå att koppla ihop blogg och FB på något sätt?
Stefans Twitter och FB verkar ju vara samma (.......).

Men innan jag kom hem och grävde ner mig så var jag - och kusin Kerstin - förbi till far. Lycklig blir jag när jag ser att han mår så bra - verkar som om även den nya medicinen passar hans demens.

Och varje gång jag besöker Ingridshem får jag bekräftat det jag hävdat under 30 år i politiken - kvaliteten i äldreomsorgen handlar inte om privat eller offentligt - utan både ock. Det handlar om gott ledarskap. Tyvärr ges det inte alltid möjlighet för ledarskapet att utvecklas i den politiskt styrda verksamheten. Men Birgitta har verkligen  lyckats!

Kan undra hur det är med Alf och hans dotter Åse så här kvällen efter.

Den som lever får se  - om jag orkar upp i morgon.

Sanning i olika generationer

Förr i tiden - för länge sen när jag var under 10 år - då fick männen sin sanning när de lämnade mjölkflaskorna på mjölkpallen - varje morgon (borde det inte lämnat på kvällen också - men jag minns bara när de knatade förbi ganska tidigt på morgonen). Kvinnorna fick sin sanning på affären eller symötet. Det som sas vid dessa tillfällen var SANT.

Min mor och fars generation som här uppe fick TV i slutet av 50-talet början av 60-talet har haft ett annat mått för sanning. På frågan hur de visste att något var sant så fick man ofta svaret "dom har sagt det på TV".

Dagens generation tror att all sanning ligger på internet!

Inte bara talmannen Wästberg som anklagats för att ha förskönat uppgifter i Wikipedia -
AstraZenica, FBI och CIA anklagas också. Så hur mycket är sanningarna på nätet värda?

Gå på magkänsla

Visst var det så - sorgligt nog - som min magkänsla fick mig att skriva i morse  att det var Alfs fritidshus som brunnit upp. Och dotter Åse - en av våra toppkandidater till riksdagen - som upptäckt branden och hunnit sätta sig i säkerhet.

Låter som om de kunde vara Alfs hemgård också - eftersom han talar om minnessaker efter sin mor.

Kjell om Erikas mage?

Kjell Eldensjö (KD) stack ut fort och snabbt om Birgitta Ohlssons mge contra ministerjobbet.

Kan undra om han känner till att Erika Holm Josbrant - med tjänst på partikansliet också väntar barn till sommaren. Och har "mage" att också kandidera till riksdagen?

Trodde för övrigt att Erika gift sig - men Holm är tydligen hennes flicknamn - och det borde jag förstått då det står närmast förnamnet.

Ingen slutförvaring

Samhall ingen slutförvaring - sex procent går vidare till öppna marknaden. En målsättning man lever upp till - och som man kanske kan höja. Härligt när folk får nya chanser i livet

Iris har namnsdag i dag - Sundström - grattis. Hon kan jag inte tänka mig finns på FB?

MEN DAGENS STORA GRATTIS GÅR TILL LILLA BARNBARNET LISA DÄR MAN NU FÅR STRYKA "LILLA" - 10 ÅR IDAG. VI KOMMER VID TRETIDEN!! Mor Lotta frågade vem "vi" var - så att inga rykten uppstår - det är Kerstin och jag.

Så strider man igen - kommun och landsting - om 860 000 kronor. Minst lika mycket kommer ju att gå åt innan beloppet är reglerat - och ändå är det samma gamla skattepengar.

Idag är det Kurirens tur att testa semlor - Holms vann - brukar dom inte alltid göra det? PT hade recept igår på semlor inkluderande hemgjord mandelmassa.

Kvinnor kvar i forntid - protesterar mot NATO. Är rädd att Ryssland ska bli provocerade. "Glömmer" att ryssland ibland övar med Nato. Nog handlar det om någon missriktad välvilja mot Ryssland - lite makabert att det är just i Kiruna man är så ryssvänliga - Kirunasvenskarnas öde borde vara i färskt minne. Vad frustrerande att NSD inte lagt ut artikeln på nätet.

Varför är det alltid fler som "dör" i NSD - dvs har fler dödsannonser - än Kuriren?

Racksund.. är det inte där Alf har stugan?

Det var en gång - en tid då jag steg upp mellan 4 och ½ fem - och hann massor på morgonen. Nu kommer jag aldrig upp förrän efter klockan fem - halvsex idag. Snuvig och eländig dessutom. Nu ska jag gå till badrummet och e mig själv ett riktigt brett och soligt leende i spegeln - sånt ska hjälpa påstår såna där livsglädjekonsulter.

Claudia back in town?

Ska Claudia tillbak till stan? Iaf deltar hon i moderaternas provval - och tur är det för glest är det med kvinns på både kommun- och landstingslistan. Fast det är ju bara provvalet så det finns tid för besinning.

Man kan ju ändra sig - men annars uppfattade jag Claudia som tydlig på att hon inte skulle komma tillbaka?

Eljest Älg

Till och med älgarna är eljest i Piteå. Älgen hoppade från från -10 meter - och har tydligen klarat sig också,

Braiga artikeln

Här är den braiga artikeln av Britta S L.

Nu är jag på jobbet.

(S)äkra eller (S)ega?

Nu har radion tjatat om sossarnas säkra kort hela morgonen. Själv tycker jag an lika gärna kan kalla dem (S)ega. Det är samma gäng som Karl P fick backa då det gällde nytänket - precis som GB skriver i Sticket idag.

Det känns ju tryggt att Margaretha Lindbäck finns kvar - 14:e plats tror jag. Jag har skrivit brev till henne hösten 2008 och höstenb 2009 och ännu inte fått något svar. Då kan de bli favorit i repris i 5 år till.

FB tar tid - nu ska jag till jobbet och fråga Johan om en massa faciliteter som jag sett.

Trender kommer och går

Trender kommer och går inte minst inom det sociala och psykiatrin. Idag blir jag upprörd över att socialförvaltningen går emot en enig släkt om mördade Frida Stenbergs barn. Jag vet socialfolket är rätt bakbundna att gå ut och ge ord åt sina argument - men jag har väldigt svårt att förstå vad detta mynt skulle ha för baksida?

Särskilt när jag minns ett fall från min tid i socialnämnden - då ALLT fokus låg på att hitta fosterföräldrar som skulle underlätta att barnen fick kontakt med sin far. Den far som mördat barnen mor och skulle sitta inne minst i 10¨år.

Upprörd - men glad att hon skriver - blir jag över Britta Stoltz Lundströms inlägg mot Kent Ögren. Så tydligt det blir att Kent i sitt eget krig mot privtata alternativ drar undan fötterna för de egna vårdcentralerna. Efter reglerna är såna att offentligt och privat ska ha någorlunda lika föreutsättning drar han in pengar från vårdcentralerna så det ska bli mindre attraktivt för privata etableringar. Som Britta så riktigt skriver är det vi skattebetalare, patienter och anhöriga som får betala priset.

Surt är det att Kuriren inte uppdaterat sin nättidning - jag får länka in Brittas artikel senare - den är läsvärd.

Apropå krig tycker jag det är osmakligt när det nu dyker upp insändare och artiklar med personer som tar dödskjutningen i Afghanistan som intäkt för att Sverige inte ska avbryta sina hjälpinsatser.

Noterbart att Överkalix inte vill vara med på östra norrbottens (S)pränglista till landstingsvalet. Birgitta Persson, ordförande i arbetarkommun i Ö-kalix är förvånad att hon inta kontaktats. Det är inte jag. Birgitta var ju kampanjledare för Karin Åström då hon slog ut Yvonne Stålnacke som distriktsordförande.

Ibland tror jag att jag har en råtta i diskbänken - det omisskännliga ljud som jag hört i det här köket förr - på 50-talet. Men jag har försökt öppna och släppa ut den - och ingen kommer - så det är väl något annat spök.

Och idag är det en helt vanlig underbar dag!

Varken hackat eller malet?

Det är det jag varit rädd för - att FB skulle innebära att det varken blir hackat eller malet. Dvs att jag får både FB ångest och bloggångest.

Men jag ska väl ge detta en chans - nu bara kollar jag in FB och alla vänner som jag ser - och tänker på alla som jag inte träffat på än?

Återse Langkawi

Dit var jag 1998 - Langkawi - nu ser jag att det går att turbåta från Koh Lanta dit. Fast de avråder att resa med en sexåring då man måste gå över till en långsvansbåt - och det kan vara lite vingligt. Varningen kan nog vara befogad med en tant på nästan 63 också. Thailandsresan i december hägrar redan.

Jag har fått med i FB - och vilket plingande det blev med svar på vänförfrågningar - och såna som hittat mig där nu också. Man kommer ju inte spontant på vilka man ska söka. Men himla kul är det.

Nu måste jag disciplinera mig och inte gå in och kolla för varenda mail - då får jag inget gjort.

Chefen - Thomas - påtalade att sånt här fick man hålla på med på fritiden - fast jag contrade bra med att jag inte har någon fritid. Vilket numer är en sanning med modfikation. Men om jag är någon timme extra varje dag så kanske FB kan rymmas?

Mer harmoni

Jag undrade just vad jag menade med större harmoni med naturen. Men här har vi väl ett bra exempel - mindre gifter i naturen. Men som framgår av texten finns det risker och avigsidor även med så kallade ekologiska metoder - dock överväger fördelarna i detta exempel.

Vid skala

Det är en vid skala om vad vi tycker om klimathotet - allt från de som tycker att det är en bluff till det som tycker att det är mycket allvarligt.

Själv tillhör jag de
23-24 procent (av dryga 80 000) som menar att det är överdrivet. Överdrivet utifrån den bild som media speglar iaf.

Det är många domedagsprofetior jag hunnit uppleva under mina snart 62 år. Ny istid pga atombombssprängningarna i Norra Ishavet på 50-talet, meteorer från rymden som skulle utplåna jorden, kärnvapenkriget USA-Sovjetunionen på 60-talet, milleniumskiftet när alla datorer skulle kolapsa, svininfluensa, fågelinfluensa och kärnkraft för att bara räkna upp några som jag fick hjälp att komma ihåg via ett mail.

Till detta kan läggas min gamla farmors påståënde om att någonstans stod det skrivet att när kvinnorna började bära manskläder - långbyxor - så skulle jorden gå under. 

Detta hindrar inte att jag tycker det finns tusen goda skäl att leva mer i harmoni med naturen.

Bert och Berta ska gratuleras.

Vad är budskapet kan jag undra - i artikeln om Johny Kron. Upplevelsen är Johnys och den kan ingen ta ifrån honom. Men har sjukvården gjort rätt eller fel?  Martin Ingvar slår fast att det var ett rationellt beslut av läkarna - hur han kan göra ett sånt uttalande utan att ha tagit del av stort mer än vi andra läsare. Så klart borde detta bli en Lex-Maria eller anmälan till Patientnämnden.

Här är det ju betydligt tydligare - tumör och en vecka kvar att leva förvandlades till blödande magsår. Skönt iaf att turordningen för beskeden var denna.

Blä - nu har jag skrivit om Kurirens huvudnyhet - rubriken på ettan - och så finns inte artikeln ute på nätet. Men förmodligen är det samma Johny Kron som skrev detta kloka häromdagen.

Och ny vecka - ikväll träffas liberala kvinnor - de som ska dra till Bryssel. Och veckan i övrigt innhåller två högtidsdagar. Lisa 10 är på onsdag - och far Yngve har namnsdag på torsdag. På fredag ska kusin Kerstin föras till flyget fvs Göteborg och sedemera London.

Nu med pigga, raska glad steg mot jobbet - via duschning, hårvård och lite smink.


"Akja"

Ack ja - hur tokigt kan det inte bli när en Stockholmare ska åka Akkja för första gången. Lars Ohly tror att han åkt "akja",

Hos far var allt lugnt . det är verkligen ett fint ställe Ingridshem . med betoning på att det verkligen känns som ett "hem",

I morse hade jag äran att lotsa huskatten rätt - han var på väg in från våran sida - pch kastade lystna blickar på "sommarleden", Med lite lock och pock gick han dock ned till källaren - sutterängväningen och höstleden.

Nu ska det bli lite TV och sen en tidig kväll - skriver detta utan glasögon - hoppas på inte alltför mycket felskriv.

Dolph - en hygglig prick

Måste erkänna att han inte satt några oputplånliga intryck på mig - Dolph Lundgren. På allas läppar - iaf i media inför melodifestivalen - och jag fick ingen tydlig bild av vem han var. Tänkte det skulle säga "klick" när jag såg honom - men inte.

Så nu har jag slagit upp honom på
Wikipedia - en hygglig prick som jag kan båda ha och mista. Varför sånt väsen om gossen?

Nu har jag - sen jag hörde av mig senast - hunnit skotta lite snö hos föräldrarna. Varit förbi till far med en hundkoppel - han har sånt bryderi vad han ska göra om hans hundar dyker upp. Nu har han iaf en "trälj" som vi säger.

Lite bokföring/bokslut för länsförbundet. Det är min favoritsysselsättning - gillar att re ut sånt.

Nu ska jag packa ihop och åka förbi far. Våra insynsskydd satt kvar och det såg riktigt trevligt ut.

Steget efter

Jönsson vann sprinten igår det budskapet nådde mig idag. Men man blir kanske lite steget efter när man sover 13 timmars skift och som idag stiger upp först klockan 8. Har liksom en lite ny filosofi - att jag  troligen behöver mer än de 4-5 timmar jag alltid trott räckt.

Men visst är det dåligt med sportreferat på radion som är min kanal?

Förstås nådde jag av Luleås förlust - tur att jag inte har så mycket kontakt med min fd kollega i Gävle längre.

Har traskat igenom tidningarna - om programledarna tyckte jag inte - fanns inget alternativ för mig - fast killen i silverkavajen var okej - Måns?

Hur lättlurade är vi - myndigheter och organisationer. För övrigt anser jag att Bengt Westerberg borde lämna sitt skyhögt arvoderade ordförandeuppdrag i Röda Korset - eller snarast se till att det sänks. Själv tänker jag inte lämna en sekin till dom innan det fått ordning. Risken är väl att de finns folk som tar det som intäkt för att inte skänka pengar alls - men kom ihåg att det finns många andra - frälsningsarmén, Rädda Barnen, Läkare utan gränser för att nämna mina favoriter. Svårt beslut att en gammarl URK:are - men någon gång måste man sätta ner foten för sitt eget samvete.

Apropå bedrägerierna med bouppteckningar kan det väl vara en effekt av den centralisering som skett. Inlämnas på skattekontoret i Luleå - men skickas till Härnösand. Skulle nog varit lättare att upptäcka med lokalkännedom!

Ohoj - ingen opinionsmätning i dag. Undrar om jag alls kom ihåg att lägga ut Demoskopen som kom här omdagen? Och som visade att gapet till oppositionen nu krympt till en springa?

Nu blir det hemmajobb förmiddage. Lite inhandling- En kort sväng till jobbet - mest för lite privat skriveri -  och sen besök hos faderna - för att kolla att de vackra insynsskydden sitter kvar. Skulle vara snopet om de låg på fönsterblecken.

Sju lågor kvar

Tände tio ljus ikväll - 6 plus prinsessljuslyktan på en ny upputsad bricka. Tre ljuslyktor - påtända någon tidigare kväll har slocknat.

Men när jag sitter och tänker att prinsesslyktan - den tände jag för mor - så den kan jag ju inte släcka. Så det blir till att sitta ljusvakt.

Dolf Lundgren - eller möjligen Dolph Lundgren? Är det lycka det????

Vänstersympatier

Känner sympati för vänstern som vill göra något åt den "svartlistning" av vikarier som sker i Luleå kommun. Har du varit duktig/hygglig/lojal och ställt upp när du blivit utkallad som vikarie - hamnar du vid en gräns där du svartlistas - för om kommunen ger dig mer jobb så inlasas du och måste anställas (det kanske inte heter riktigt så). Därför får du inga jobb!

En stackars sate i melodifestivalen hade ett stort hål på knät på jeansen - och stackarn uppträder i underskjorta också - en sån där brynjamodell - fast utan hål.

Huruvida han blir den där ledsna typen som åker ur vet jag inte - hoppas iaf att han får engagemang så han får råd att köpa kläder utan hål. (Lite sarkastiskt - för jag vet att "hålet" kostar skjortan!)

En liten stund till ska jag kika - tävlingsnerven kittlar.

Anna "Amsterdam"

Anna Haag kom femma - och Kalla vann. Men det var väl igår det. Är det ingen sport idag - utom bortamatch i hockeyn.

En ny skidstjärna var under uppseglande i Ring så spelar vi. Ledtråden var holländsk stad. Det höll på att bli Anna Amsterdam - men i grevens tid - under klockans ringning - klämde hon fram Anna Haag.

Och nu du Thomas har jag klämt fram bokslutet. Det ligger på ditt bord.

Nu ska jag snabbt som ögat dra från jobbet innan jag kommer på något som jag "bara ska..". Vad mitt mål är vet jag inte - bara att Kerstin ska hämtas vid 3 - då ska vi åka till far och fixa insynsskydden.

Censurerat för Bollnäs!

Detta inlägg är censurerat för morbror Sture i Bollnäs - eller snarare moster Gunilla. Detta berättar du inte vidare om du ser det. Bollnös spöade haparanda i bandy - rejält.

Ring så spelar vi speglar hela Sverige - vinter överallt.

Medeltiden ringde

Rolig krönika - om Medeltiden som ringde...

Och mindre roligt men sant är uttrycket om att mansgrisarna inte är kvinnors värsta fiende. Det är istället kvinnor som anser att mansgriseri är okej.

Det var tur jag inte var förtroendevald så Jens föddes - för jag började jobba när han var 4 månader. Och före det jobbade jag hemifrån.

Nu är läge för dusch och sen avresa mot staden. Minus 25.

Anders räddningen

Lite hysterisk blev jag när jag såg att klockan hunnit bli sex. Pigg var jag halvfyra men somnade om - 13 timmar blev det. Och handväskan hade jag lämnat kvar i hallen - vänligen ställd undan av Kerstin eller Lilly. Hade bråttom att få sova - till ett bättre liv.

Anders Eldeman med DaCapo blev räddningen - gamla godingar ger en god och harmonisk stämning i kroppen. Fast många är så gamla att jag möjligen fick dem med modersmjölken.

Doris gratuleras på namnsdagen - Hedlund - sonens svärmor först och främst.

Regionfrågan sett ur ett OECD-perspektiv ger stöd för att storregion är helt fel - läs citatet som avslutar Lerstin Anttilas artikel i NSD.

Möjligen har det snöat mindre i Klöverträsk än annorstädes häromkring. Om kommunen inte plogat sen nyår skulle väl containrarna knappt synas - men det är illa nog att det ser ut som det gör.
 
Dorotea har också namnsdag - då kan jag väl gratulera Nicke Grahn som är kommunstyrelseordförande där - FP.

Otydligt vad dom vill - revisorerna. Eller möjligen är det så att det är dåligt återgivet av Sandor. Vilka brister är det? Själv fick jag intrycket att vissa läkare drev en egen sparkampanj - och ställde ut mediciner utan att kommunicera med patienterna.

Semmeltest har NSD arrangerat. Själv får jag genomgå en egen semmeltest den 21 februari - då blir första gången jag helt på egen hand ska fixa både semlor, brunabönor, fläsk och korv. Brunabönorna blir nog svårast - receptet far lämnat över handlar mest om "lagomt".
Far hälsade jag förstås på innan "koman" igår och där var allt väl. Idag ska jag köpa insynsplast och sätta på fönstrena hos honom.

Blir hemma till halvtio - klockan 10  ska jag hänga på låset på Tiimari. Kan bli 1 timmes eller 2 bokslutsarbete - on andan faller på. Fast jag tror det får bli i morgon.

Nu blir det iaf röj till klockan halv nio.

Urspårning

Mycket som skulle kunna etiketteras urspårning - både nu och då - men nu är det mig det gäller. Trot eller ej - jag föll för ett stort maffigt wienerbröd till fmkaffet. Thomas bjöd. Trots att jag igår kastade bort en smörgås för honom som jag trodde var från i måndags - men som bara var från onsdag. Men kyckling - nog fast det skäl att göra en välgärning att kasta den? Kanske räddade honom från salmonella?

Men utanför rälsen fortsatte jag - en Hot American med hot creole fries - 80 spänn på Max - och underbart gott. Lite pengar till Haiti i bössan också - Max lägger till lika mycket som vi ger. Satsa du också.

Till Kvantum och sen till far. Där bjöds jag på kaffe och nybakade bullar - något som kallades falska wienerbröd och påminde i utseendet om butterkaka. Mums!

Men nu äcklar det mig - hur kunde jag? Och trött är jag. Ska sova mig till ett bättre liv. Godnatt!

Möjligen passar det att komma upp På Spåret klockan 20.00?

Mitt hem är min blogg

Mitt hem är min blogg - eller tvärtom - min blogg är mitt hem. Men nu har det tydligen blivit ett nytt "yrke" för nu anställer partierna redaktörer för sociala medier. Själv kan jag länka - fast jag har inte ordningen på vilka jag länkat til. Men stressad blir jag när jag hör om "statusrad" något man som bloggare ska ha koll på enligt  TV - och vad är det? Och "pinga" kan jag inte heller - försökte en gång utan framgång.

Hittade inget att länka till - bara i TV. Tidningarna befinner sig tydligen fortfarande i den värld där det också finns nyhetsbrev, valaffischer och valstugor - något som inte finns i den värld Alexander Bard befinner sig.

Det finns andra som också befinner sig i en annan värld - inte helt ovanligt för
arten KD:are. Birgitta Ohlsson skulle ha gjort som han skulle ha bestämt för sin fru - tro inte att beslutsordningen hade varit annorlunda.

Och Ohly är inte nöjd med vinsten - 600 000 kronor. Otäckt tycker han. Luktar dom fr han gärna skicka dom till mig. 

Nu vidtar 2 månaders demokrati - den 27 mars ska länsförbundets årsmöte slutgiltigt fastställa våra listor till riksdag och landsting. Alla medlemmar i länet - och även sympatisörer - har nu möjlighet att på sina lokala årsmöten diskutera hur listorna ska se ut - och programmen som dessa kanidater ska gå till val på. Om bara de fåglar som sjöng bäst skulle få sjunga skulle det bli tyst i skogen! Och om medlemmar som inte  får plats på listorna skulle bli uteslutna - skulle det inte bli många kvar i partierna!

På jakt efter länken till Ohly hittade jag denna glädjande nyhet - skillnaden mellan blocken minskar. SD under spärren - och Peter Erikssons framträdande i partiledaredebatten fick MP att störtdyka.

Signalen kom nu - dags att avsluta datorträffe då 7-nyheterna startar. Idag ska det inte bli överskridande av arbetstiden - känner att det straffar sig.

Fler Styrman

Nu är det minst tredje gången jag luras av Styrman - och tänker Ekfors - när det handlar om hockey! Vilken läktare Styrman fanns på  funderade jag förstås på!

Rörig dag idag - något TV-team som varit till Thomas - om Sverigedemokraterna. Tyst skulle det vara så jag fick inte ens skriva ut på skrivaren.

Lite anmälningar till Riksmötet har ramlat in och resor fixade.

Har pratat med Nicke från Dorotea - som vill ha norrbottniska deltagare till sin småkommuns konferens i Malå. Dom brukar vara trevliga sägs det.

Nu ska jag annars dra mot Sunderbyn - via Posten och Kvantum. Sen ska jag väl en repa till far.

Gott Nytt År, Jokkmokk!

Ja så sant som Ludde Wästfelt skriver på ettan - "i dag..." - att Jokkmokk en egen tideräkning - tiden före och efter marknaden - så Gott Nytt År på er - må festligheterna bli lyckade nu när marknaden är invigd. Kan dock undra vad Ohly gjort som meriterat honom att inviga marknaden? Eller är det bara vanlig nepotism från kommunalrådet Hövenmark?
   


Löften höre nyår till - därför kanske mina ögon föll på denna bantarartikel. Själv tror jag att orsaken till utebliven viktminskning är att man inte alls håller sig så strikt till dieten som man tror man gör. Fråga mig - ganska erfaren på området.

Nytt äldreboende på gång i Luleå - inte en dag för tidigt. Trots den höga tröskeln för att få detta bistånd motsvarar kön faktiskt minst ett helt äldreboende. Jag kan dock ifrågasätta om 60-70 platser är den mest kostnadseffektiva storleken? Ingridshem med sina 41 platser fördelade på 5 avdelningar och  3 plan - har bara två nattpersonal. Är det så att man i nya boende vill trycka in 60-70 gamlingar på dessa två anställda?

Anders Köjs borde för övrigt fråga socialnämndens ordförande hur många äldreboendeplatser Luleå kommun har per invånare över 80 år - en siffra som jag tror låg på 36 när jag satt i socialnämnden. Frågan är om man idag har gått igenom golvet - dvs är under 30? Oanständigt isåfall.

Ödesmatch ikväll - tror jag? Visst kämpar både Modo och Luleå vid samma sträck!

Såg igår att Birgitta Ohlsson får dryga 108 000 tusen i månaden som minister. Politikerlöner är ju något som berör - kanske debatten skulle tjäna på lite jämförelser med hockeyspelare - ser att Jonte skulle ha 200 000 kronor i månaden för att gå till Asplöven. Huruvida det var lönen före eller efter att han "gått ned enormt i lön" framgår inte.

Tänk att media inte klarar av att presentera lönerna för Luleå hockeys spelare? Nog har det satsats tillräckligt mycket skattepengar till dessa för att offentlighetsprincipen ska gälla?

Ja nu har jag fått min stund med tidningar och dator - därmed kan torsdag den 4 februari gå igång.

Så kom Ylva till!

Spännande artikel - om hur Ylva kom till. Ska läsa artikeln än bättre i morgonbitti - hugaligen vad jag ser dåligt nuförtiden?

Nu ska jag natta mig själv.

Kalibrering och reformering!

Jag blir så illa till mods - då jag måste passera säkerhetskontrollen på Arlanda - inte Kallax - dom är justa. Men tänk er här kommer jag i exakt samma skepnad som i morse. Och tror ni inte att jag "piper". Förvisso en väst med lite metalldetaljer - men Kallax svalde den utan att blinka. Men inte Arlanda. En otäckt uniformerad person kommenderade hatt och väst av. Och tungan slant så jag gjorde en gest med armarna som skulle jag dra av jumpern också. Och uppenbarligen uppfattade han inte sarkasmen för han gjorde en lite desperat avvärjande gest. Så gick jag igenom - utan pip. Men tro att det hjälpte - då kom en "tant" och trevade över hela kroppen på ett riktigt äckligt sätt.

Jag har ideér - för det första borde appaarturen vara kaliberade så att det piper på samma saker. Sen tycker jag att tjejerna och killarna kunde ha en vänlig klädsel så att vi förstår att det är till för vår säkerhet - inte attityden att de ser en terrorist i var och en av oss.

Och tänk er som lite extra bonus till en färgglad vänlig dress en liten tyrolerhatt - bara därför att - locka fram ett skratt...

Nu ska jag läsa mina mail - Keno har jag förstås redan kollat - 5 spänn ikväll också. Och träffade regionrådet från Väst - Jonas Andersson - som utlovade kommande vinster i Blåklintgstipset!

Väntan

Nu är jag färdig och väntar på flygtaxin - stockholm väntar men bara över dagen.

Gårdagkvällen smälte undan lika fort som dagen - morbror Sture, Kusin Kerstin, faster Inga-Maj på telefonen innan telefonsammanträder klockan 21.

Nu sätter Kurirens ledare blåslampan i baken på alliansen - usch jag minns hur det kunde stressa. Och det är väl då inte vad Mattias Karlsson behöver efter sitt kramande av vajerräcket.

Äh - det finns inget ute på nätet än - vare sig Kurirens ledare eller om Mattias olycka på 97:an.

Så hej med er - tänkte ta med bärbara för första gången - men gruvade av mig. Ser så larvigt ut när det står och glepar upp den i säkerhetskontrollen.

Jag höres av ikväll,

"Genusvansinnet"

Eftersom Kurirens ledare ropar efter KD och Göran Hägglund misstänker jag att det är det här som är "genusvansinnet" - även om det inte skrivs ut i klartext.

Och dag en ramlat på snabbt som bara den - har inte varit från "gården" på hela dagen. Och dagen har blivit för lång - igen.

Men i morgon blir en dag i återhämtningens tecken - ombudsmannakonferens i Stockholm med avtackning av Tommy Svensson - avgående kanslichef.

Och Karin Pilsäter som statssekreterare på utrikesdepartementet. F-n också - sektledaren - Pilan skulle ju till Arjeplog som Näringsutskottets ordförande. Fast det var hörfel - förstås - Utbildningsdepartementet skulle det vara.

Just nu har vi hamnat i en diskussion om användandet av versaler eller ej. Så nu måste jag dra.


Så ung - och redan så "konserverad"

Birgit Friggebo är en underbar och färgstarkt person - med många bevingade uttryck bakom ig och med spår på nästan varenda tomt med självaktning - Friggeboden.

Rubriken syftar på ett uttalande från henne -"Så ung - och redan så korrumperad" - sagt om dåvarande kommunalrådet i Piteå Anders Sundström när han som värst höll på att måla postens terminal i Tomteboda - via ett kommunalt bolag! Och andra vidlyftiga affärer med skattebetalarnas pengar.

Det sas med både ett skratt och glimten i ögat - ingen närvarande - förutom - PT - kunde missa skämtet och humorn i uttalandet. Och de blev ett drev utav guds nåde!

Av två anledningar kom jag att tänka på ovanstående:

Folksam ville köpa Saab - med Anders Sundström i spetsen ville de- förutom EIB-lånet - ha 2 miljarder av skattebetalarnas pengar

Andra anledningen var när jag läste Kurirens ledare . Göran Hägglund (KD) får uppgiften att "hålla emot det värsta genusvansinnet". I NSD kan åskådligörs de GB betecknar som "värsta genusvansinnet" - då kan man inte annat än uppgivet - utan humor - säga "Så ung - och redan så "konserverad".

Effekten uteblev eftersom NSD inte länkat till den artikel om två belgiska kvinnor som gift sig i Luleå stift - i iskyrkan i Jukkasjärvi.

Men man får ta det onda med det goda - målande beskrivning av hur Jan Björklund (FP) "gör slarvsylta av oppositionen" för att inte tala om beskrivningen av oppositionen - läs den.

Och av en slump hittade jag nyheten om att Birgitta Ohlson blivit EU-minister - fast medialt verkar det vara den obekräftade uppgiften om att hon blivit det trots motstånd från partiledaren.

Nu har jag kört TV24 i ett kör nästan 1 timme - för att få se Thomas - men det inslaget verkar lagt in i arkivet?

Jobbet väntar!


Inte en knop till!

Inte en knop till tänkte jag när jag kom hem vid 19-tiden. Käckt hade jag tagit hem massor med jobb att göra. Men efter ett besök hos far . där allt var mer än okej - tog orken riktigt slut.

Tänk att man kan överskatta sin ork så!

Natti!

Och moster Gunilla fyller år idag - grattis!! För sent att ringa!


L missar

Så trist att Lahdenperä missar OS - när jag lärt mig stava hans namn. Bäck hade jag däremot stavat med E - kanske influerad av någon internationell resultatlista. Fler hade behövt lära sig stava till Lahdenpera.

Många möten idag - långlunch med en trevliga kvinna på landstingshuset idag. Och där möter man ju alltid många man känner. Även såna som inte ser ut att vilja känna en!

Och väl tillbak på kontoret så var landstingsgruppen här - landstingtsprogrammet på G.

Åter till landstinget klockan 16 för träff med GP om RN fallet. En något förvånad GP när han såg mig - fick förklara att rollen bara var medmänsklig stödperson.

Så åter till expen - och nu är våra riksdagskandidater på plats - länsprogram på G.

Och nu ska jag strax dra hemåt - och förbi far så klart.

Goda vanor - och dåliga?

En gång är ingen gång, två gånger är..., tre gånger är en vana. Kusin Kerstin får akta sig - trot eller ej - även idag klockan halvsex hade hon hämtat in tidningarna.

Skulle kunna glädja mig om jag inte visste att det är för att hon haft ont någonstans i kroppen och inte kunnat sova.

Själv har jag kokat mig morgonkaffe - för första gången sen 1994 skulle jag kunna säga. Men det är en viss överdrift - om jag haft gäster så har jag förstås fixat kaffe. Under många, många år har jag druckit mitt första kaffe hos modern och fadern då jag farit förbi med tidningen - Kuriren.

Nyduschad är det skönt med några mninuter vid datorn - med ett halvt päron, en rågcrisp med lufttorkad skinka. Nu ska jag kolla om det smakar med kaffe - i den nyinköpta perculatorn.

Spökskrivare

Ingen av dem är trovärdig vad avser jämställdhet - men frågan är vem som ska få tillgodoräkna sig denna ledare - på minuskontot - Gustaf Blomberg som blickar på oss uppifrån eller Alice Teodorescu som smyger in sin signatur under ledaren? Alice som inte tycker man ska gulla med kvinnorna kommer - liksom de flesta kvinnor - att om 30 år inser att det ständigt gullats med männen. Att män i kraft av sitt tidigare inträde i arbetsliv och politik ständigt kvoteras in. Män väljer män - och kvinnor kvinnor också för den delen. Det är därför samhället för en god utveckling måste hitta verktyg att hålla balansen. Dock kan jag hålla med om att lagstiftad kvotering är mindre bra verktyg.

Att vara emot kvotering är inte klandervärt men för att inte se den strukturella diskrimineringen måste man vara blind.

Kaffe med stickning presenteras stort i Kuriren idag - ingen större nyhet - bara något som dyker upp i en ny skepnad. I min barndom hette det syjunta - eller möjligen symöte - vid det senare var ofta prästen inbjuden.

Max och Maximilian har namnsdag - och Max(imilian) på Jakob Westins gata i Stockholm får ett särskilt grattis. Liksom moster Gunilla som fyller år idag. Hurra!

Sportfrågan idag är om det blir LL till OS eller om det blir BB det vill säga Larsson, Lahdenperä eller Bryggman, Beck? Och frågan lär inte avgöras förrän någon dag före det ska köras utför. Vi håller på länken, eller hur?

330 dagar kvar - men jag kan undra om det blir någon elefantritt efter denna artikel?

Lööwet föll kan jag konstatera - men något förvånad att det ar han som var den starkaste motkandidaten - trodde nog att Anna Hövenmark den som kunde utmana.

Kommunen säljer sliten fastighet - på Backgatan när fp-expen. Kan undra hur länge den stått och sugit pengar ur skattekollektivet. Och hur många andra fastigheter som gör det idag. Är det fortfarande 30-40 miljoner som läcker på grund av tafatt hantering av lokalbanken?

Dagens "gladis" är att den 80-årige mannen fick rätt mot den fantasilösa socialnämnden i Boden.

Nu ska jag reagera för att komma till jobbet. I går tappade jag en hel arbetsdag - ska vara på ombudsmannakonferens i Stockholm på onsdag vilket jag glömt eller möjligen förträngt.