Också ogjort

Finnkampen har jag heller inte sett live - det skulle jag gärna göra i Helsingfors.

Vi har sovit eller legat i alla fall till halvnio. Nu är frukosten aväten och vi turas om massera oss. Kvar på tur är undertecknad.

Dagen ligger oplanerad framför - vi tar det bara lugnt.

Barn är livet

Barn är livet - och särskilt barnbarn. Bonus så att säga. Men inte får jag mycket av varken massagefåtölj eller dator. Men nu vet ni i alla fall att jag lever och mår riktigt, riktigt gott!

Da Capo

Vilken morgon - massagefåtöljen har nu kompletterats med ett lapptäcksvirkat överdrag. Så nu har jag suttit och blivit masserad medan jag läst tidningarn. Massageprogrammet räckte inte till läsning av båda tidningarna - det finns väl en risk att det blir till att "tävla" med programmet och klara båda inom tiden. Eftersom jag läser tidningarna i två omgångar - först en snabbgenomläsning och så en repetetion är det fullt möjligt. Fast detta får väl undvikas.

Som extra bonus har jag lyssnat på Da Capo med Anders Eldeman. Nu hörde jag en del av det påväg ned från Arvidsjaur i söndags - men återupptäckten av de programmet var njutbart. Det blir ett lördagsmorgons nöje framöver - massagestolen i da capo och Da Capo.

Det fanns inga kioskvältare i tidningen - men väl ett och annat att kommentera. Som till expempel att en moderatledd kommun verkar tycka att det är en kommunal angelägenhet att låna ut pengar till idrottsföreningar. Men så är väl
kommunalrådet från Heden också? Vittjärvs IF får väl ställa sig i kön också - få se om den filen är lika gräddig? Som ni minns från gårdagens kommentar så har ju inte Boden råd att låta en barnfamilj i nöd ens slira på elräkningen utan ställde dem utan ström.

Nu måste jag dock dra till frukost - senast klockan 8 måste jag vara ute på Hotell Nordkalotten. Bland annat FRA-frågan och Regionfrågan väntar.

Män lika tokiga som kvinnor

Män lika tokiga som kvinnor - uppenbarligen är det så. Det lär ju sitta en del av sveriges vackraste kvinnor i väntrummen på fängelserna för att få ihop det med våra värsta busar. Nu lär också tyskan som är misstänkt för Arbogamorden ha svenska män i friarkön!

Nu är jag färdig inför konferensen och länsförbundsmötet - tror jag. Ska åka och handla till föräldrarna och föra hem det. Förhoppningsvis hinner jag knyta mig en timme också - annars blir det tufft.

Vilket rivande?

Har synnerligen svårt att förstå att man kan tro att det ska vara 20 muskotnötter i en äppelkaka. Det liksom faller på rimlighetsbegreppet. Och huga vilket rivande de måste haft - fast det blir ju bara 5 på dem var.

Och varför äter man upp en äppelkaka som måste ha smakat pyton? För att hamna i Expressen!

Det är skönt att jag inte är slav under några recept utan improviserar vilt. I den mån jag alls tillagar något.

Opinion i sikte

Råkade faktiskt se den här opinionsmätningen i kusin Kerstins pappers DN som jag plockade in. Stort gap fortfarande till sossarnas fördel.

Desto mer hoppfullt med detta Bloggandet hör framtiden till. Fast dom menar nog inte såna amatörbloggare som jag. Fast varför det ska vara så märkvärdigt förtår jag inte - det är ju journalister som bara använder en ny teknik.


Frukost!


Lekt med tanken

Har tidigare - när villan skulle avvecklas - faktiskt lekt med tanken att flytta till Boden. Eller Sävast i alla fall - trevliga och billiga lägenheter jmf Luleå. Men då var det det där med politiska uppdrag och mantalskrivningsort - så det föll.

Nu har jag inte politiska uppdrag som är knytna till bosättningsort - men nu trivs jag så bra så det är inte aktuellt. Och ijag skulle då inte lockas heller med en kommun som kan behandla en
utsatt barnfamilj på detta sätt. Utan ström i flera månader! Vad sysslar sociala i Boden med?

Förstår mig inte på insändaren från Gänget i Jokkmokk. Kan det vara möjligt att man får 150 studiepoäng för att ta körkort? Trodde i min enfald att förmånen att ta körkort i skolan handlade om fria aktiviteter - inte om poäng som konkurrerar ut annan kunskap. Sen kan man ju hålla med i kritiken ändå - att har man blivit lovad en 3-årig körtkortsutbildning så kan man inte avsluta den på mållinjen!

Och till Överkalix törs då ingen flytta nu - verkar ha blivit rena sodom och gomorra. Det här är ju bara ett av alla tillbud som hänt i Överkalixtrakten.

Fabror Hans gratuleras på namnsdagen - och alla andra Hans och Hampus som jag känner också.

Nu drar jag till en tidig frukost - de står nog i startgroparna även om det är en stund till 7.

Tack och lov!

Här kan man läsa att kommunen nu tycker sig ha resurser att åka ut och spionera på folks komposter. Tror ni verkligen att det är det medborgarna vill att vi - förlåt NI - ska använda deras skattepengar till?

Så glad jag blev när jag såg att folkpartiet tillsammans med centern och moderaterna sagt nej till detta.

Tack till Sofie i Tekniska nämnden!

Annars är jag just hemkommen från fotbollsmatch - på Myggvallens sidoarena. Nog är det märkligt att de bästa planerna alltid ska vara förbehållna "gubbarna" i de högre divisionerna.

För övrigt är det märkligt att Byvallen i princip ligger i träda i år. Den "sanitära olägenheten" nyttjas inte ens i närheten av vad tillståndet medger om jag uppfattat det rätt. Nästan aldrig någon där - och där står fina manskapsvagnar som omklädningsrum - kan fundera hur dessa undehålls?


Nu ska jag "elektrifiera" min massagefÅtölj!


Ynkligt!

Bara 4 av 54 björnar är skjutna. och ingen av dem vid kusten. Brukar ju inte tala så ofta om förstatligande men händer det inget nu får vi nog satsa på statligt anställda björnjägare.

Själv har jag haft en lite shoppingrond på hemvägen. En vävd löpare till en köksbänk. Och en griffeltavla till hallen - en sån där kom-ihåg-sak.

Sniglarna har tydligen nöjt sig med en gurka - inget mer hade hänt. Varför blir en del tomater brunsvarta i toppen? Det tyder på något- Brist eller övergödning? För lite eller för mycket vattning? Någon som vet?

Ikväll blir det fotboll i Rutvik. Lisa spelar. Och Jens skulle komma förbi och hämta mig. Han och Lotta kommer från var sitt håll med var sin bil. Han tyckte det var väl magstarkt att jag dessutom skulle komma med egen kärra.

Och så ska vi också låna pappas "bagerikärra" (den heter så för att den användes i hans bageri i början av 50-talet - still going..) för att transportera min massagestol till lägenheten.

Så skakar jag i morgon vet ni varför. 

Utan bilaga, tack!

Vad less jag är på alla bilagor som ramlar ur tidningarna. Idag var det Luleå Magasinet som droppade ner på govlet från båda tidningarna. Annars kan det vara Jysk, Rusta eller Clas Ohlsons. Jag har faktiskt tackat nej till reklam men lik förgrömmat drabbas jag av detta. Och ska sen vackert se till att det kommer till pappersåtervinningen också.

Snälla nya Mediehuset - kan ni fixa en ruta - Utan bilaga, tack!  Jag betalar gärna en slant för det.

Lika plågad som Monica Carlsson är för att det ska upphandlas en
privat vårdcentral i Kiruna är jag dock icke. Som en mask vrider hon sig för att slippa säga "upphandling! Hur kan man vara så idologiskt blockerad - för det är ju som Jens säger i artikeln "Snart kommer kiruna-borna att själva få bestämma vilken vårdgivare de vill ha - landsting eller privatläkare".

Och Olle Lindström försvarar frejdigt stödet till Boden-tvätten. Kommunalborgen och ersättning för svinn i tvätten låter ju inte bra. Men vi får väl hoppas han har rätt. Skulle ju vara synnerligen pinsamt med ett moderat kommunalråd som fälls för att sätta konkurrensen ur spel?

Gramse var jag på Thomas när han inte tillstyrkte den internationella friskolan till Luleå. Han hävdade att ansökan var mycket bristfällig. Och nu ser det ut som om han (och de flesta partierna - dock inte centern) hade rätt. Bara 9 elever första skoldagen enligt Nord Nytt - och inte troligt att de kommer upp till de ca 50 som är någon slags nedre smärtgräns för kvaliteten.

Och girigheten har åter fått ett ansikte - Arne Honkamaa - som förutom kommunalrådspension också vill ha ett avgångsvederlag på någon halv miljon.

Även pinsamheten - den tillhör dock inte dödssynderna likt girigheten - har fått ett ansikte. En barnutredning som kostar miljoner och vars slutsats är att barn mår bra av trygghet, värme, kärlek, mat och tak över huvudet. Staffan Eriksson har förstås alldeles rätt - det här projektet borde aldrig lämnat sin linda. Frågan är vad oppositionspolitikerna Eriksson gjort för att stoppa den? Det känns lite märkligt att Staffan Eriksson glassat och glidit med så länge och slår larm först när projektet nästan är genomfört. Jag hoppas Staffan har någon reservation MOT detta projekt att lägga under huvudkudden när han nu kastar första stenen. Eller är det ett glashus?

Nu ska jag gå ned till "glashuset" - växthuset - och se om sniglarna lämnat kvar någonting. Frukosttid alltså!


Mördarsniglar?

Blev kvar alldeles för länge på jobbet idag. Kroppen ömmar - tänk så märkligt fenom.

Handlade till mor på hemvägen och har varit och tittat till i trädgård och växthus. Och i västhuset härjar sniglar. En gurka var fullständigt genomborrad.

Nu kan jag undra om det finns andra sniglar än mördarsniglar som beter sig så? Någon ofarlig variant kan jag ju hoppas.

Nu ska jag åka en sväng på sjukbesök.

Fornfynd stoppar väg

Det blir ingen gång- och cykelväg bakom Bärigårn i år heller. Området har undersökts med flygfotografering och med någon för mig okänd teknik som gjort att man upptäckt resterna av en gammal husgrund under vegetationen.

Spännande värre - kommer ihåg att vi ungar hittade något som bedömdes som ryska mynt någon gång i början av 50-talet. Det finns också en sägen som säger att det funnits något som kallades rysshuset och som var något som ryssarna huserade i på väg ner mot
Sävar. Huset ska ha brännts upp efter ryssarnas avfärd eftersom de hade tufys. ja inte huset men väl ryssarna.

Borde nog kolla med Janne Bergsten och de andra sudnerbyforskarna om det hört talas om det huset?

Tronskiftet (m)?

Om Swedell nu får sparken från kommunledningen i Kiruna - hur blir det då med "tronskiftet" i landstinget, Tanken är väl att Hultin ska ta över som gruppledare vid årsskiftet. Med de här scenariot står då Swedell helt utan politisk plattform.

Dolda kameran!

Här skulle man haft en dold kamera - för att kolla bagagehanternas min - när den 78-åriga  kvinnan kom glidande på bandet. Men måtte vara en vigolant dam som klarade den resan så bra.

Frukosten aväten och planerna nu är att vara på jobbet till klockan 9. Bara Karin och jag i dag. Thomas är på Hotell Nordkalotten på norrbottenskonferens. Liksom Jens också är.

Grattis Roffe!

Återigen vaknat till en riktigt grådaskig dag - nästan så jag börjar längta efter snö - fast bara nästan.

Idag gratulerar jag alla som heter Rolf och Rauol och som jag känner. Ett särskilt grattis till Roffe Nilsén förstås som ligger på sjukhus. Och när jag skriver det så inser jag att jag inte ska gnälla - jag har ju kommit upp ur sängen levande och med båda benen i behåll. Och ett ganska gott humör.

Och inget särskilt i tidningar som påverkade humöret i negativ riktining.

Fast Swedell i Kiruna är inte på så gott humör. "
Törnman älskar pengar" basunerar Swedell ut i Kuriren. Och i NSD beskylls samme Törnman för att lura sossarna.

Även Honkamaa - avgående kommunalråd i Övertorneå - anklagas för girighet av Linda Ylivainio.

Och i NSD så skriver en insändarskribent på rubriken Fattig på asfalt med rik på gropar. Låter nästan som en gåta - men den är enkel för oss som åker från Sudnerbyn in mot Luleå varje morgon. Svar: väg 97.

Och nu är tiden liden - för frukost.


Fått på moppe

"MEN så slarvigt Ylva" fick jag mig "I all vänlighet" från en vän. Och jag måste då i alla fall ta åt mig av kritikenför att jag påstått att moderaternas med fleras enkät var vinklad. Den var riktigt bra och tydligt formulerad.


Ni kan ju själva jämföra nedanstående enkät med de som finns i den andra "Exempelvis: Är du positivt inställd till följande påstående: "En norrlandsregion bildas så att administrationen kan minskas och så att mer av skattepengarna kan användas.."

Frågeformuläret

Undersökning ger 88%  av Norrbottningarna säger NEJ förl Storregion Norra Norrland

Undersökningen ang norrbottningarnas uppfattning om att bilda en Region Norra Norland

En undersökning om vad norrbottningarna har för uppfattning i regionfrågan har

genomförts 16 april -- 4 maj 2008 av ett etablerat opinionsföretag.(Marknadsprofilen AB)

och redovisades vid en presskonferens i Boden kl 1500 den 7 maj 2008.

Denna undersökning kommer även att redovisas vid Extra Landstingsfullmäktige den 9 maj när

regionfrågan ska debatteras där.

845 norrbottningar tillfrågades

145 tillfrågade kunde eller ville inte ville inte ta ställning

700 personer har tagit ställning till frågan; 379 kvinnor och 321 män

Av 700 personer svarade 86 att de var positiva till regionbildning dvs 12 % och

614 personer svarade att de var negativa till regionbildning Norra Norrland dvs 88 %.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågeformuläret såg ut på följande sätt

Hej, jag heter ... och ringer ifrån undersökningsföretaget Marknadsprofilen.

Hoppas att jag inte ringer och stör?

Anledningen att jag ringer är för att vi just nu genomför en undersökning i Norrbotten, och jag har 2 väldigt snabba frågor till dig om det är okey?

0Man

0Kvinna

Eftersom vi är ett externt undersökningsföretag kommer dina svar behandlas anonymt och kan därmed inte kopplas samman med dig som person.

1. Känner du till Regionfrågan?

0 Ja

0 Nej (Om nej, gå till beskrivning av regionfrågan)

Beskrivning av regionfrågan

En av den förra regeringen tillsatt utredning kallad ansvarsutredningen kom för en tid sedan med sitt slutbetänkande. Man föreslog att Sverige skall indelas i 6-9 större regioner och att den nuvarande länsindelningen skall upphöra. För norrlands del föreslogs en sammanslagning av de 4 nordligaste länen, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

P.g.a. oenighet i dessa länsledningar så har landstingsledningen i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland beslutat att till regeringen ansöka om en ny regionbildning som skulle innebära att Norrbotten, Västerbotten och de norra delarna av Västernorrland skulle slås samman till en storregion. Pågående debatt pekar på att sammanslagningen på både fördelar och nackdelar avseende sjukvården, länsstyrelsens funktioner placering av regioncentra och myndighetsutövning.

2. Vad tycker du om förslaget?

0 Ja, jag tycker att det är ett bra förslag!

0 Nej jag tycker att det är ett dåligt förslag!

====

Annars är allt bra - gick bra för far hos ögondoktorn - och det var en både snygg och trevlig en. Kalin med något ryskklingande efternamn. Gråstarr ej ännu opererbart kan bidra till pappas dubbelseende - men även den låga puls som ska åtgärdas med en pacemaker. Där ser man!

Nu gnetar jag på på jobbet - men ska snart lämna tillställningen - har nog redan gjort min veckokvot. Ikväll blir det besök på sjukhuset igen.


Normen är mannen

Kurirens nättidning har tekniska problem. Men osökt behöver jag gårdagens ledare som inte gillar det här med genusperspektiv. Och då ramlar jag på den här lilla notisen - "Krocke" har funnit i livräddande syfte i 40 år - nu är det äntligen dags för "Krocka" - även kvinnors liv ska anses viktiga.

Herr Gåman vid övergångsställen bär inte kjol - fast såna skyltar finns väl nu?

Exermplen på att mannen är och har varit normen skulle kunna listas hur länge som helst. Lägg till de löneskillnader vars enda orsak är kön och den inkvotering av män till bolagsstyrelser och andra ledande positioner som sker.

Så nog är det befogat med genusperskektivet ända från förskolan. Moderaterna har nog hittat rätt spår i den rapport som beskrivs i ledaren.

Dan Ankarholm har ett långt inlägg på Fria Ord sidan i Kuriren, Kurt-Åke Hammarstedt har i lönndom fixat en enkät som visar att 63% av norrbottningarna gillar storregionen. Nyligen presenterade moderaterna och sjukvårdspartiet en liknande enkät som visade att 80% var emot detsamma. Som man ropar i skogen får man svar - båda enkäterna är förstås vinklade i den riktning frågeställarna önskar svar. Så är det ju bara. Sanningen ligger väl som vanligt mittemellan - men det räcker för ett klart NEJ från norrbottningarna.

NSD upprör idag - fast inte tidningen i sig. Vad sägs om "Förskolebarnens fackliga ballong.släpp". Visst är deras lönekamp värd att stöttas men det är otäckt när de utnyttjar sina "brukare" på detta sätt. Mer hjärnsläpp än ballongsläpp!

På Försäkringskassan hjärnsläpper det ju nu och då. Det måste vara vara systemfel när det kan gå så här. Från att ha haft 65 timmars hjälpbehov i veckan har Försäkringskassan dragit ned till 0 timmar - utan att ens ha besökt vederbörande. Säkert finns det nyanser i det här också - kvinnan i fråga har fått ett antal hjälptimmar via kommunen men det kompenserar uppenbarligen inte till ett värdigt liv.

Våldtäkter upprör med rätta - alltid. Men Herre Gud (väl tillåtet att blanda in honom när det gäller kyrkan) hur klokt är det att börja rota i ett fall som eventuellt ska ha skett för 30 år sen?

30 minuter har jag nu på mig innan jag ska vara hos far. Och hjälpa honom ta reda på limporna han bakat på morgonen innan vi så sen ger oss av till ögonkliniken.

Hörs från jobbet vid 12-tiden. Eftermiddagsskift idag!


Pang på rödbetorna!

Vid dagens slut konstaterar jag att "after work" varit en palett av händelser. Handlade till föräldrarna i godan ro på Kvantum. Parkerade hemma och knatade med kassarna över "prärien" - 138 steg.

Och kvar blev jag där förstås och skördade. Rödbetor som mor redan kokat in. Och morötter som blir hennes utmaning i morgon.

Tog mig en tur till Roffe - bor man i BYN så har man väl en förpliktelse att hälsa på vänner som är på "Kolaholmen". Vilket innebär att man ligger på sjukhuset. Benämningen på den plats där sjukhuset är.

Allt väl där - så väl det kan vara när man amputerat halva benet.

En stund uppe hos kusin Kerstin - och kvällen har runnit undan. Jag som tänkte mig att hinna ringa några privata - sociala - samtal ikväll.
.

Min motion .. snyft

Nu diskuterar fullmäktige min motion om ett kommunal handlingsprogram för hur chefer och andra inom kommunen ska gå till väga när man misstänker att kvinnor utsätts för våld i nära relationer.

Och här försvaras klokheten i motionen av vänstern  - liksom moderaterna och folkpartiet så klart. Sossarna röstar mot liksom Miljöpartiet (?!?). Övriga har jag inte klart för mig än hur de agerar - men det kommer.

Camilla Hansen säger att centern har nolltolerans mot våld och sexuella trakasserier - men yrkade ändå mot motionen - och för kommunstyrelsen omskrivning.

Grafström, moderat, har ett konstigt inlägg - men yrkar i alla fall bifall till motionen. Vilket både Mattias och Staffan gjort tidigare.

Tror att kd och var med på rätt vagn. Fast dom reserverade sig inte mot beslutet så kanske dom var fel ute också.


Nu måste jag dra hemöver och vila.


"galningarna" nästan i majoritet

Testat om jag har mailkaos - och visst tillhör jag de "galningar" ( 45%) som läser mail fler än 10 gånger per dag.

Tipslistan här är inte så dum - man kan ju ta till sig en del i alla fall.

Detta att läsa ett visst antal gånger per dag är nog inte så dumt - men om jag väntar på något så driver ju min nyfikenhet mig att öppna rätt ofta. Men kanske lite bättre diciplin kanske inte skulle skada.

Kul ommöblering

Lite kul var den här artikeln om hur Reinfeldt ska toppa laget. Roliga kommentarer - "hämta hem Bengt Westerberg från Röda-Korset" till exempel.

Och jag fort det går idag - massor med bollar i luften - och då får jag muskelkänningar och muskelspänningar. Märkligt fenomen det här. Skönt i alla fall att jag inte har fullmäktige i eftermiddag.

Inget riktigt pang "pang"

Vilken morgon - upp klockan 4 och skulle hämta tidningarna. Men så icke. Trodde ju att tidningarna skulle komma tidigare här på nya adressen - men har ju inte varit uppe så tidigt under sommaren. Men nu när jag skulle nyttja det så funkade det inte. Så något rikigt pang "pang" är det inte i det avseende - fast i alla andra.

Den här artikeln tillhör avdelning äckel-skräck. Fanns på skördemarknaden i Boden och kallades
Råttautomaten. Skulle funka så att råttorna lurades in och föll i en hink. Och dessutom skulle råttorna äta upp varann så det enda man skulle behöva ta reda på var en råtta och en massa råttsvansar. Det var så han marknadsförde automaten. Äckligt!

Äckligt var det också att höra att björn även varit synlig i Sävast och mitt inne i bostadsområdet. Herr björn sägs ha tagit en vila i en busskur tidigt en morgon. Nu vill jag veta av mina vänner i Boden om detta verkligen är sant - eller en skröna. På Potatisvägen i Sävast?

Och dagens blåklint får gå till  hon som skjutit sin andra björn. Vi får bjuda in henne till kusten för här antingen kan dom inte eller ids inte knäppa några björnar.

Tyvärr är historien om rattfyllerifallet som lagts ned ingen skröna. Frågan är vem som berättade det här för mig tidigare? Och i vilket stort fall hon agerade just då detta inträffade? Nu ligger NSD:s nättidning nere så länken kommer senare.

Innan jag kom till jobbet hann jag med att vara och lämna prover på Kvartersakuten - förberedelse för nästa veckas läkrbesök. Diagnos?

Nu tar jag itu med röran i min mailbox - anmälningar/avanmälningar i en salig röra - tillsammans med allt övrigt.

Myrsteg

Små steg - riktiga myrsteg - ska man inte förakta - bara det går åt rätt håll. Uppåt för hälften av allianspartierna - fp och c. Och 0,7% vinst mot oppositionen.


Nu är jag egentligen klar med det jag skulle göra och skulle kunna åka. Men 3,5 timme till Arvidsjaur är lite för mycket även för mig. Hittar säkert något att hugga tänderna i.


Rätt man

Jätte bra av svenska olympiska kommittén att låta Jörgen Persson bära fanan vid avslutningen. Han var ju en av de få som fick och att glädjas detta OS.

Nu är gräset klippt - och persiljan skördad.

Inget utebad har det blivit i sommar och i morgon går kallsten i sjön för då är det kall Lovisadagen.

Bara far i den här närmaste släkten som våga sig i älven - två gånger.

Nu ska jag duscha och dra till jobbet.

Usain - inte Usama

Har inte gillat Bolts förnamn - det har fört tankarna fel - till något otäckt. Förmodlingen är det bin Laden jag tänkt på Usama.

Men här visar
Usain Bolt upp ett gott hjärta också.

Sista maskin laddad.

"Hög" som "låg"

"Hög" som "låg" - om man nu får uttrycka sig så - rik eller fattig - inför ålderdom och död verkar det drabba lika. Här är det "järnladyn" som drabbats.

Fast jag kan kan undra om dottern är fattig som skriver en bok så här om sin mor. Nu är den oläst för min del så om jag nu ska tänka positivt så är hennes syfte att lyfta demensproblematiken för att förbättra.

Apropå positiva tankar så sa KBT-terapeuten häromkvällen att vi har ca 60 000 tankar varje dag - och att de flesta är negativa. För att må bra ska vi medvetet försöka öka antalet positiva tankar. Att bränna av ett vacker leende mot sig själv i spegeln varje morgon lär bidra till det. Fast jag kan undra - min far sa till mig i dag att lockarna snott sig och stod rakt upp!

Frukosten aväten - dill inplockad till strömmingsflundror. Och andra morgonen i rad som nattpatrullen inte kommit. Det är tur att föräldrar bara har dem för tillsyn och inte för några akuta kanske livsuppehållande insatser.

Nu ska förmiddagen ägnas åt fortsatt pysslande med tvätt och städ. Sen blir det jobb ett par timmar på eftermiddagen och sen avresa till Arvidsjaur för möte i kväll.

Skördemarknaden krävde sitt

Åter från en trevlig eftermiddag i Boden. Härliga möten med människor från olika skeden i livet - gamla skolkamraten Kurt - som faktiskt bor i BYN men som jag aldrig träffar här. Många politiska vänner från andra partier. Dock blev jag besviken på moderaterna som tydligen slagit igen sin stuga strax efter lunch. Det är att bryta mot en viktig marknadsregel - man kämpar to the bitter end! Det enda jag anade mig till av allianssyskonen var Olle Lindströms stämma från scenen. Och det är inte det bästa man kan få av Olle.

Och turen sitter i - inte gick jag lottlös härifrån heller - en hemsydd shoppingkasse på Röda Korsets tombola. Fast 40 spänn kostade den mig ju - men det var ju till ett gott ändamål.

Kul att ha med mina SV-tjejer - Gerd och Marja-Liisa - som var i montern för "nya" Studieförbundet Vuxenskolan - den hopslagna Boden-Luleåavdelningen. Folkpartiets och SV:smonter var nära varandra - liksom  centerns förstås.

Inte mycket till inköp i övrigt - lite enbärs- och rönnbärsgele till mor och far. Och Havtornsdito till kusin Kerstin. Och en tornedalsgrillkorv av Per Granlund och en Souvaskebab snett ovanför kyrkstugorna - de två sistnämnda till mig själv.

Har hämtat in mina rentvättade lakan och frottëhandukar. Vilken ljuvlig doft! Nu ska jag knata upp med presenten till kusin Kerstin.


Maffiga tidningar

Oj så länge det tog att läsa tidningarna i dag. Sommaren är nog över nu och vardagen har börjat.

Glad blev jag över denna insändare -
om björnar. Sund inställning av Lennart Forsberg.

Artikeln i NSD om Alf Josefsson och hans kamp för infrastruktur till östra Kiruna ska jag länka senare.

Nu ska jag knata ner och äta frukost - och se hur far klarat den ytterligare minskade medicineringen? Men glad är jag att de i alla fall inte ringt i natt. Hälsan tiger still?

Förmiddagen blir tvätt och städdag. Klockan 13.05 ska jag plocka upp två brudar vid sjukhuset fvb sködermarknaden i Boden.

Kom igen Kvantum!

Inte ska det väl vara Coop som blir först  och ensam ute på arenan? Kom igen Kvantum! Nog ska vi väl kunna handla via nätet hos er också?

Fast stackars alla små bya- och kvartersbutiker - fast det här kanske vore något för dom också? Jag vet att våran affär här i byn funderat i de banorna. Och jag skulle gladeligen beställa de jag kunde där. Men som det är nu orkar jag bara inte åka på flera butiker för att få ihop det som behövs.

Och jättedåligt samvete har jag för att jag knappt handlat i byn i sommar - jag skäms. Vilket gör att jag drar mig för att gå dit. Moment 22 liksom.


Far är återbördad hem nu - ultraljudsundersökningen av hjärtat var till belåtenhet för läkarna. Fast vad det betyder för patienten vete fåglarna. Och ingen medicinlista med hem - och ingen att diskutera medicinering med. Ringde avdelningen men journalen hade försvunnit från avdelningen lika snabbt som far. Syster Cecilia och jag utbytte ju vissa funderingar runt medicineringen - men sånt försvinner som ut i tomma intet!


Nog måste det vara märkligt att de inte ska kunna slå på datorn och kolla vilka mediciner han fick i går kväll? På Europas modernaste sjukhus?


Blev ett snabbfika med Rolf Nilsén när jag var på väg att hämta pappa. Han satt i sin rullstol  vid fiket och eftersom avdelningen ännu inte ringt för avhämtning så fick vi oss ett fika och en pratstund. Han är fortfarande vid riktigt gott mod,

Vilket jag väl själv också är - efter att ha haft en utvärderingsträff med allianspartierna vid 17-tiden. Vi var samtliga riktigt nöjda med Noliasamarbetet. Och Stefan är en klippa - honom gillar jag!


Gamla godingar

Vad hör mitt högra öra - jovisst är det "old Niklas" - Jälén - som kör nyheterna i Radio Norrbotten idag.

Få se om det blir så för
Janne Sundén också - sommarvikarie nästa sommar?

Rena syskonträffen på Sunderbysjukhus idag. Farbror Hasse satt vid fiket och väntade på faster Inga Maj som var på hjärtröngen - vilket sen visade sig vara skiktröntgen av hjärnan. Hasse följde med upp och hälsade på far. Och där var ronden med Jörgen Nilsson i spetsen. Om sanningen ska fram så har vi inte konstaterat vad problemet är - bara konstaterat vad det inte är - sa Jörgen. Men analysen av ultraljudet på hjärtat var inte klart.

Och på väg från sjukhuset ramlade jag över kusin Kerstin som stod och väntade på bussen - varvid jag luggade LLT på den biljettintäkten.

Nu är jag på jobbet sen klockan 11 - ska i alla fall vara kvar till Karin kommer åter från sjukgymnasten. Väntar på telefon från avdelning 46 om att jag får hämta hem far. Om inget akut upptäckts på ultraljudet.

Fördel Persson

Inte Göran förstås - men väl Jörgen. Ingen nackdel att förlägga arbetstiden till eftermiddagen då Jörgen just nu ska slå till i pingis.

Pingis är riktigt, riktigt kul att se i TV. Särskilt när Jörgen stått för en överraskande god insats - 42 åringen!

Luktar illa

Nädå det är inga rester från Kallax eller Röda Ulven. Det är allmänningen i Jokkmokk som ifrågasätts för att de köpt skog till underpris från två sjuka åldringar.


Och apropå lukta illa gläder det att Miljönämnden i Luleå verkat tillämpa sunt förnuft. Håller fast vid att man inte ska tvingas investera flera miljoner när man inte ens vet om det har någon effekt.

Dock kan jag undra vad Stadsbyggnadskontoret har sysslat med. Hur i friden kan man missa på det mest basala man har att utföra - bygglovsgivning. Dess regelverk att låta grannarna yttra sig är ju väl dokomunterat, Bygglov i Måttsund underkänns av länstyrelsen - och kan undra vad ni får fram när ni klickar på länken till den artikeln. NSD verkar har någon "error" på sin nättidning.

Vilken anhopning av olyckor det är just nu i Norrbotten. Tydligen en ny olycka nu på morgonen i Överkalix. Då kan man väl lugnt säga att kommunalrådet Leif Nilsson krav  om upprustning av E 10 är vältajmad? En död även i den olyckan läste jag just.

Idag ska jag förlägga min arbetsinsats till eftermiddagen. Klockan 17 har vi nämligen urvärderingsmöte om Nolia. Och därför innan - innan jag drar mot staden - ska jag förhoppningsvis ha hämtat hem far från sjukhuset.


Röda Ulven och Kallax

Härlig fest med en brokig samling av kvinnor. Föreläsning av Tori Rubenzon - KBT-terapeut. Budskapet var att vårda också själen. Som man gör i många andra länder. Vi bör stanna upp så att själven hinner med. Klokt!

Surströmmingen var av sorterna Röda Ulven och Kallax. Den förstnämnda definitivt bättre. Kallax är som vanligt inte riktigt färdig - för hård. Men den kommer sig alltid - glad att ha en fjolårsburk, Den ska nog avätas snart.

Äppelkaka, vanliljsås och kaffe. Allsång och trevlig samvaro.

Stort tack till Gerd som varit den tagit det absolut asnvaret för planering och genomförande.

Surströmming och terapi

Nu bär det av mot surströmming och föreläsning om kognitiv beteendeterapi. Ska bli spännande.

Har varit två repor till sjukhuset. Riktigt bra genomgång och redogörelse ville de ha i mors om hela händelsförloppet ända från i april. Nu misstänker de att det kan vara hjärtat som pumpar för långsamt. Så event. blir det aktuellt med pacemaker.

Och himmel så mycket folk man träffar på sjukhuset - trots att det bara handlar om förflyttning in och ut. I morse var den prominentaste väl kommunalrådet Petersen som skulle besöka en äldre gentleman - en gemensam bekant vi har Karl och jag.

Nu strax innan jag satt mig vid datorn så ringde Margareta - våran Maggan på expen en gång. Tror vi hade tätare kontakt fram till 2004 då hon bodde i Gävle. Nu är det för nära - Boden - och som alla pensionärer är hon så stressad men allt hon ska hinna väva och sy. Hon är en baddare på att göra fina saker.

Nu drar vi strax - kusin Kerstin och jag.

Det tackar vi särskilt för

Det tackar vi särskilt för - att första björnen är skjuten. Det ska bli stor klang och jubelföreställning när första kustbjörnen också möter sitt öde.

Slår mig när jag ser EXTRA rubriken NSD första sida att det faktiskt varit ett par omgångar med nyheter som bara ena tidningen haft. Någon gång har Kuriren varit ensam om den - men faktiskt fler gånger NSD. Det tror jag att jag kommenterat tidigare. Idag är det dramat i Jävre och om Luleåprofilen som tvingades till benamputation.

Drama eller inte, protest eller inte. Men jag noterar (det saknar jag Noterat) att Kurirens Friaord sida återigen har de gamla telefonnumren. Vark faktiskt tvungen att kolla att 0920-375 00 faktiskt var out of order och det var den. Slarv eller tyst protest?

Nu ska jag åka upp till sjukhuset och se om jag får hem far - innan de hittar på något.

"Mackgubben"?

Det här måste väl vara "mackgubben" från Shell i Jävre. Min anhalt att köpa sötsaker på väg ner till Västerbotten. Under många långa år - dock har sommaren inte tillåtit någon sån resa.

Men nu är han namngiven - 63 åringen som sköt i Jävre talar ur i NSD. Vilket även den mångårige Kuriren medarbetaren Rolf Nilsén gör. Dock är väl åtminstone artikelförfattren Elisabeth Hedman före detta kollega med Roffe på Kuriren. Och Pär brukar benämnas vän. Och när Roffe kommer tillbak efter sin rehabilitering är de kollegor i Mediehuset.

Och nu ringde mor - hon vill väl ha en rapport från sjuklägret. Dock var far helt återhämtad när jag lämnade honom vid 23-tiden i går kväll. Nu gäller det att få hem honom innan det pillar i honom någon ny medicin som förgiftar.

Frukost väntar! Kanhända också att jag jobbar hemifrån idag - eftersom jag ska på liberala kvinnors föreläsning i kväll på Örnvik. Tori Rubenzom om KBT-terapi. Spännande! En gilla läget filosofi skulle man kanske kunna säga. Får vä höra.

Akut slut

Riktigt inspirerande studiecirkel - om Politik i Praktiken - också PiP kallad.

Nu förstår jag varför Thomas lämnade över första träffen till mig. Idel, ädel damer. Fast han borde väl varit tupp där?

Jag är fortfarande lite chockad så jag kan inte antalet deltagare - fast 10 kanske? - än mindre namnen. Fast jag har en lista!

Men när klockan var 20.06 ringde Liliann hemifrån föräldrarna och meddelade att far var på väg till sjukhuset igen. Hon hade förstås tagit alla nödvändiga kontakter - ambulansen var på väg - så jag behövde inte skynda mig.

Och nu är jag tillbak hemma. Jag kom 5 minuter efter ambulansen till sjukhuset  och redan då hade far kvicknat till. Och sen fick vi gå igenom den vanliga proceduren - som mest av allt består av väntan.

Nu är far inlagd på AVA. Ett fantastiskt bemötande med massor med kompetens och empati. Men nog kan jag undra hur mycket mer effektivt det skullle kunna vara om de mer erfarna läkarna stod för akutsjukvården. Och inte att inte tjänstgörande akutläkare hela tiden ska kolla med bakjouren!

Och nog är det väl bra att personalen meddelar att det är mixade rum - herrar och damer i en salig blandning. Far gillar nog läget - men rätten till eget rum hägrar inför en nära förestående ålderdom?

Godnatt!

Trögt i starten

Verkar inte som om Norrbottens Media har särskilt bra flyt. Först aviserade Sture Bergman sin avgång som vd för den nya TV-kanalen och nu går också självaste vd:n för moderbolaget - Peter Ericsson.

Avstigande i Nyåker

Den alltid alerte Stefan Tornberg har försett mig med foton av järnvägshuset i Nyåker.

Nyttiga bilder för min väninna i Stockholm. Och var tusan ligger Nyåker?

Nu är jag tillbak på jobbet för att hålla i en studiecirkel - Politik i praktiken.

kakelugnen drar

Ett hus för 50 000 kronor - i Burträsk. Västerbottensostens hemby. Kolla in bildspelet också - vilken kakelugn på övervåningen.

Fick ett mail i dag från en väninna i Stockholm. Hon var sugen på att köpa gamla järnvägshuset i Nyåker. Också det Västerbotten - men jag vet då inte vars?

Har ätit lunch med Thomas - hämtmat från Kantarellen - fiskgratäng och mycket gott. Nu ska jag dra hem och vila några timmar för jag ska leda en studiecirkel ikväll. Välkommen - folkpartiexpen klockan 18.30.

Inhibera Olssons studio

Ser i NSD att Pelle Lindblom kräks om han måste se ett OS-lopp till. Sjävl står jag gärna ut med flera - särskilt Wissmans final på 400 meter - något att se framemot.

Däremot skulle jag gärna se att (Rickard) Olssons studio skulle inhiberas. På bästa sändningstid - vid 22-tiden - då i alla fall jag behöver ett program att coola ned med så stiger fjanten in i rutan. Stiger föresten - kom på något fyrhjuligt fordon.

Inhibition är annars ordet som strulade till det för mig i går - och idag. Kammarrätten hade avslagit begäran om inhibition vad gäller obs-platserna. Normalt begärs en inhibition för att beslutet inte ska få verkställas innan prövning. När då kammarrätten beslutar att avslå begäran om inhibition så tolkade jag det som om det var grönt att fortsätta med nedläggningen.
  "Inhibition betyder att beslutet inte får verkställas" skriver NSD och skriver i samma artikel att Kammarrätten inte kommer att meddela inhibition.

Fast jag är glad att jag tolkade dessa juridiska spetsfundigheter på ett felaktigt sätt - det kan vara en indikation på att oppositionen får rätt i sin överklagan.

Även här en överklagan/prövning att glädjas åt.  Kan bara hoppas nu att Miljööverdomstolen faktiskt begriper att det måste få lukta lite runt ett jordbruk. Den här bonden har redan ålagts och vidtagit de åtgärder som jag kan anse rimliga. Nu är det dags att han lämnas i fred med sin verksamhet.

Lite morr på morgonen också - kan bara hoppas att värsta scenariot inträffar - att Fritz Olssons rivs och sen blir det inget av de storståliga planerna. Här visionerar förvisso blivande hyresgäster - men såg jag inte för ett tag sen att Norrporten i alla fall dragit åt sig öronen en aning?

Namnsdagsbarn idag är Bernhard och Bernt. Bernhard kommer jag inte ihåg någon men Grattis till  "Berntarna" Grahn, Tunë och  Westbrandt. Och alla andra Bernt som jag känner men som just nu inte dyker upp på "hårddisken".
Holm är störst!

Tack för det - expertpanelen delar min uppfattning att Holm är större än Sjöberg. Och definivit mer sympatisk. Sjöberg har i mina ögon alltid uppträtt som en diva. Även under hans aktiva tid hade jag svårt för honom. Var han i tassemarkerna för droger också? Eller var det efter och utanför hans karriär?

Fast ibland undrar jag om det är media som vill göra honom till det äckel-päckel han framstår som. Det är min blödiga sida.

Ska erkänna att jag var blödig när Stefan hoppade idag också. Inför hans sista försök på 2,36 lämnade jag TV:n och kom ut lagomt till radion i bilen för att höra att han rev.

Mycket  blödig - och liten -  känner man sig att hälsa på en vän som fått ena benet amputerat. Och som förmodligen fortfarande befinner sig i chockfasen. Inga problem och inga ledsna miner där inte. Och när jag DÅ tänker tillbak på den här sommaren har den inte varit den soligaste - men bra har jag mått mest hela tiden även om det varit för lite fest. Men både förståndet och båda benen har jag i behåll!

Och nu måste jag sluta - för nu är jag blodig i ordets rätta bemärkelse - för nu är det näsblod på gång.

Är det förbjudet?

Är det förbjudet att promenera på E4:an. Eller varför denna notis. Nog har jag sett folk där förr.

Nu börjar min tid vara liden.

Fast jag hinner med ett Stort Grattis till David och Paulina som äntligen kunnat välkomna lilla Meja. 

Snubblande nära egoism

Den blev inte så lyckad - den där metaforen om akvariet. Varje enskilds fisk utveckling ska gå före fiskkollektivets. Och kollektivisten sägs i motsats till individualsten bara bry sig om miljön i akvariet. Risken med Eric Sal(m)grens form av individualism är att det bara blir en fisk kvar faktiskt - den starkaste och glupskaste. Det är nog inte bara snubblande nära - det är egoism Eric beskriver.

Och man behöver inte vara kollektivist för att förstå att miljön är görviktig just för att alla arter ska ha möjlighet att utvecklas och överleva. Sån individualism ska uppmuntras.

Dock slutade min akvariekarriär med att det fanns en fisk kvar i ett 200-litersakvarie. Den bar Jens över till grannarna Rova på Arrendevägen. Vilket väl någon kan göra sig lustig med och dra politiska slutsatser.

Mycket natur på Kurirens ledarsida - "Endast människor kan mördas" - visst har han rätt i sak han GB - men knappast något att uppröras över. Att någon som misshandlat och plågat en katt kallas kattmördare. Fast  Sticket har inte kommit ut på nätet än.

Tandlaget och Tandkliniken - förvirringen är total. Tandlaget som funnits i Hermelinen huset har blivit Tandkliniken och Tandlaget har flyttat till Varvsgatan. Jag bryr mig eftersom det är min tandläkare - Bröms som är kvar i Hermelinenhuset men heter nu Tandklinik. Verkar inte vara någon "normal" avknoppning - vad ligger bakom detta?

Och på Ymer gjorde min pappa rekryten. Om jag nu inte blandar ihop med någon av de andra - men jag tror det stod Ymer på sjömansmössan vi älskade att klä ut oss i. Och jackan med sjömanskrage.

Ingen lär bli chockad om Norge vinner handbollen - de leder just nu med 20-15. Men våra tjejerna gör det bra!

Lite chockläge

Befinner mig i lite chockläge - tror jag. Kallurs fall i semifinalen bleknade bort när jag igår kväll fick veta att en god vän hastigt fått amputera foten och halva benet. Så fort livet kan ändra gestalt - förvånad trots at jag vet att det är så - ofta.

Får smälta allt övrigt som stod i tidningen med en dusch.

Och handbollen får rulla i bakgrunden.

Ännu ett "fyllebråk"

Här är ännu ett "fyllebråk". Till lärdom för redigerare och rubriksättare att inte använda den benämningen på sånt som faktiskt är misshandel - ofta grov sådan.

Noll koll

"Frånvaro av ljus runt om i Luleå" kan vi läsa om i Kuriren. Jens Engberg medger att kommunen inte har full kontroll på var det lyser och inte lyser.

Nä hos oss i Sunderbyn lyser det ofta när det inte alls behövs. På årets ljusaste dag till exempel och på midsommarafton. Och många övriga dagar också. Vet dock faktiskt inte om vi någonsin behöver klaga över att det inte lyser - möjligen på för få ljuspunkter.

"Starka reaktioner på spårningsförbud" är en annan rubrik idag som sätter känslor i svallning. En ljupunkt är att Beatrice Ask - liksom justitiekanslerna själv - tycker att lagen måste ändras. Men nog är det rena mörket att det ska måsta ta ett helt år.

Läst för en tid sen om några vilsna bärplockare som kunnat återfinnas tack vare deras mobiler. Kommer man nu inte heller att få spåra för att rädda liv? Det måste väl bli konsekvensen?

Att kvinnomisshandel blir "fyllebråk" är då ett rent mörker. Men tyvärr fortfarande ett mönster. Och bör därför påpekas. Han lämnar nu sina politiska uppdrag - frågan är väl om han inte borde lämna brännvinet också?

Veckans vinst blev därmed 17.364 kr.

Fru Fortuna fortsätter att le mot mig. Det är sant att veckan vinst blev 17 364 kronor. Dock är det Blåklintsbolaget så min andel blev 400 spänn. Men det är inte att förakta det heller - nu hade jag nog över 1000 spänn i spelpotten.

Även solen har fläckar

En av de dummare ledare som setts på tvåan - men dumheten ska väl inte helt tillskrivas ledarskribenten utan mest den statsvetare - Bo Rothstein som påstår att det finns en romantiserad bild av folkrörelserna. Som han anser sig vara utvald för att  dissikera.

Folkrörelserna är inte den romantisernade idyllen hävdar han. Han påstår att "man lär sig också en jädra massa mygel".

Har varit på BD Open i Kalix i helgen. Och tidigare i sommar på Pite¨Summergames. Och på otaliga fotbollsmatcher som spelats på knöliga ängar. Pojkar och flickor i variernade åldrar - som lär sig spelets regler. Under ledning av alla de fantastiska ledarna som på idellbasis lägger ner hur många timmar som helst på att fostra våra ungar.

Har de ingen påverkan på demokratin? Jag kan undra var det är meningen att Rothsteins giftpil - vidarebefordad av GB i Kuriren - ska träffa? De ledare som efter tre dagars slit med läger för ungarna nuy på morgonen slår upp Kurirens ledarsida kanske?

Och kan undra vilken praktisk erfarenhet herrar Rothstein och Blomberg har av folkrörelser. Vi som har det - erfarenhet från ett brett spektra av folrörelser - vet att även solen har fläckar - men att den i huvudsak är fantastiskt god.


Fantastisk god var min granne i morse - Lilly hade hämtat in tidningarna. I ett fuktigt och blött Sunderbyn.

Och klockan tickar snabbt även denna morgon - det gick åt en del energi för att jag blev f-b-d både över ledaren och en del annat i tidningarna.

I alla fall Ellen och Lena idag - alla såna har namnsdag idag, Jag är alldeles säker på att den självinbjudna gäst som ska förpesta min tillvaro i kväll inte heter Ellen eller Lena. Dock ska jag försöka lirka mig fri med ett löfte. Allt enligt Kuirens horoskop i för Vädurarnas dag.

Dusch och frukost väntar.


Blandad kompott

Det har varit en  blandad kompott denna augusti söndag. Började med att skörda majrovor som mor har förvällt och frusit in. Ska frysas in - får komma ihåg att gå förbi där.

Bilen har fått en välbehövlig städning - dammsugning och torkning invändigt. Och så lite prick-bort-runt nederdelen där automattvätten inte tar så bra.

Lite OS, lite gäster, lite fika och så. Lite massagestol förstås - och så skulle jag vila en liten stund och det blev dryga två timmar. Fast jag har förstås hjälpt
Stefan Holm till final under den vilan.

Nu har jag 3 saker jag borde göra. Fara och köra igenom bilen i biltvätten, handla bensin till gräsklipparen och eventuellt handla till föräldrarna.

Mjukost

"Sd är inget för mjukostar! säger en stockholmsordförande vars avgång krävs.

Utrensningen har börjat.

Jag har jagat en opinionsmätning på nätet - känns som om det är väldigt länge sedan någon kom.

Fem minuter har jag på mig till frukost - men nu vet ni i alla fall att jag stigit upp till en härligt solig söndagmorgon.

Styrman glädjeämne

Får väl en och annan tornedaling i mörker att haja till. Men nu var det en Styrman i Luleå hockey som i skenet av 6-1 i baken ändå var ett glädjeämne. En Styrman som lyste upp om man så får säga.

Själv har jag varit i Kalix på BD Open - och som liver i övrigt var det ömsom vin och ömsom vatten. Saras lag förlorade mot Gammelgården med 4-0. Och Lisas Alvik lag 1 98/99 vann med 2-0 mot Alviks lag 2 98/99. Det vill säga de hade delat upp sitt lag i 2 - och dessutom innehöll det några nollnollor också - det vill säga de som liksom Lisa är född 2000.

Men som Lisa sa efter en förlustmatch på förmiddagen - det gör ingenting det är så roligt att spela.

På Centralskolans skolgård var ett litet minisamhälle av husvagnar, husbilar och tält. En hel "stadsdel "var Alvikare.

Efter en delikat surströmmingsfest har jag nu återvänt hem - och är "godde" trött.

Mindre gruvarsamt

Det är faktiskt mindre gruvarsamt att dammsuga nu med centraldammsugaren. Skönt att inte behöva dra "klumpen" efter sig.

Nu kollar jag in Karvonen!

Fredlig protest

Det är väl en rätt fredlig protest att lämna kvar sin bronsmedalj på brottningsmattan. Finns det verkligen en regel som Ara kan ha brutit mot? Ska bli spännande att höra vad IOK kommer fram till idag.

Även om jag kan hålla med vännen Danielsson om att man nog ska undvika att ta lagen i egna händer - så är det uppenbart att det finns en uppdämd frustration mot den tilltagande brottligheten. I allt det tragiska ska det ändå blir intressant att följa rättskipning. Vem får högre straff - den som utlöste det hela genom en brottslig handling eller han som försvarade sig?

Jag minns ett fall för många år sen som inte bara upprörde mig. En far som överraskade en kille som höll på att våldta hans dotter. Pappan blev dömd för att tagit i för hårt. Och det var nu inte frågan om att han slagit ihjäl honom - utan pucklat på lite för hårt enligt rätten. Sånt stämmer inte med svenska folkets rättsuppfattning enligt min mening.

Och i NSD framgår vad folks rättsuppfattning är i Jävrefallet.

Själv har jag nu hunnit med att äta frukost, plockat in ett durkslag hallon, en gurka och några tomater.

Hallonen ska till Lennart som fyller år idag.- Grattis på 95 årsdagen!

Välgörande

Jag tror vi är många som känner så här - att domedagsprofeterna tagit över klimatdebatten - och också aktivt tystat de som ifrågasatt vetenskapen.

Jag tycker
Lars Pekkas slutkläm är så bra - det är klart att vi miljökatastrofstvivlare också förstår att vi behöver spara på jordens resurser.

Annars var kvällen och natten lugn. Dock inser jag att brottartjejerna Sofia och ida-Theres slunkit ur mitt grepp - båda ute från OS utan att jag ens hunnit vara med att det varit på mattan.

Nu måste jag fatta greppet om frukosten - klockan är 7.

Här fastnade jag

Här fastnade jag - dubbeltennisen. Först på radion någon gång vid 8-8 i skiljeset. Sen framför TV:n hos mor och far. Fast med facit i hand var det ju värt det. Minst silvermedalj!

Lämnde jobbet vid haltolv - tydligen mitt uppe i ett bloggande - förra inlägget skrev jag på jobbet men det låg kvar som utkast nu när jag öppnade. Förmodligen hade jag tänkt skriva något mer - men det är då borta nu.

Var hem till föräldrarna och drack tolvkaffe. Plus satt ett pass i massagefåtöljen. Sen drog jag till Boden och handlade på Kvantum. Skälet var att jag glömt plånboken hemma i morse - och det kändes som ett nederlag att först åka hem och hämta den och sen åka tillbak till stan. I stället låtsades jag att det var särskilt kul att åka till Boden. Var och jagade sängkappa också på Möbellind - men det var tji.

Jag sen har jag inte hunnit med mycket. Fixa upp två krokar i förrådet. Sett Karloline Klüft missa finalen i tresteg. Och nu ska jag ta reda på matvarorna - packa för surströmming i Kalix i morgon.

Inte kriminellt

Det är ju inget kriminellt han gjort - Ara - som lämnade igen bronspengen. Men det är klart att han retat upp gubbtrojkan inom IOK, F ila och allt vad det nu heter.

Mys med OS

Mysigt med friidrott på morgonen. Och i bladet läser jag att våra norrbottniska brottartjejer ska in på mattan nu - inatt står det. Fast inget på TV än - fast jag slog inte på så tidigt - så kanske det har varit.

Inget ska förfaras - så i går plockade jag in hallon - 3 durkslag. Fast först sov jag i nästan två timmar när jag kom hem. Förstår inte så trött jag blir.   

Och seg har jag varit på morgonen också - steg faktiskt upp halvfem och ändå är jag i tidsnöd just nu.

Måste väl ändå kommentera den stora nyheten idag - han som sköt tjuven med gevär. Han speglar nog den frustration många känner att det inte händer särskilt mycket för de som begår stölder och andra olagligheter. Tydligen har Jävre varit utsatt förr. Och noterat också att gärningsmannen kommer från Morjärv - det är mycket i de trakterna nu för tiden.

Min tid är ute - frukost.

Tröstekram till Lööw

Börje Lööw har fått en tröstekram från Ylva Mjärdell för att jag kallade honom "ärtprins". Det vill säga ger sig ut för att vara mer ömhudad än befogat.

GB i dagens
Sticket uttrycker det förträffligt.

Still going..

Still going strong - Sonja Forsberg i Jokkmokk. Tidigare folkpartiets gruppledare i Jokkmokk och på den tiden en vagel i ögat på den då¨kommunaktive Kent Ögren. Många krossade han men Sonja mäktade han inte med! Såna pantertanter behövs. Här är det landshövdingen som får vad han förtjänar.

Och apropå Kent Ögren så får han Dagens ris i Kuriren. Kort koncist och en kompakt kritik: "Ekonomin är i botten. Sjukvården är inte säker. Patienterna drabbas. Glesbygden drabbas hårdast. Sjukvården är inte jämlik i hela länet" Och Ulla Svenssons uppmaning är: Avgå!

Lite  av luftvärnskanon över att Komposter ska kollas. Det är ju ingen som dör för att några bullar hamnar i brännbart - inga förbränningspannor förstörs - och utan tvekan är det brännbart. Sopsortering och kompostering är inte lätt - låt oss slippa en "stekpannedebatt" (gamla tanten som lämnat en stekpanna utanför contrainern och blev åtalad). Gör gärna en stickprovskampanj - men gör det med en positiv enkät som erbjuder hjälp med komposteringen till exempel.

Vad avser vädret idag är det 13 grader och fuktigt i luften. Kan hoppas att vi nu fått vad vi förtjänat i form av regn. Och ser att jag verkar bli bönhörd. Fast jag ber inte för egen del (jo det också) utan för BD-Open i helgen. Alla dessa fantastiska ledare inom ungdomsfotbollen är värda det.

För mig själv är den viktigaste uppgiften att komma ihåg idag är att leverera Thomas med tårtor - avskedsfika på BUF kanske det var.

Annars skulle jag önska att bloggen hade ljud (fast det kanske går att fixa). Då skulle ni får höra när min nya telefon med metallisk röst meddelar att: Persson Ulla ringer! Jag lärde mig lite igår - ringsignaler och lite annat.

Namnade dammtrasor!

Pyssel hela dagen sen jag kom hem. Tråddraperiet fixat både uppfållat och nedklippt. Snyggt blev det. Och en gammal tavla från mor upphängd i sovrummet - ett stilleben - kan det heta så. Det bara kom för mig. Men ful/snygg är den. Kanske det kan bli en bild så småningom.

Frysboxen hos mor ipackad igen,

Hem och fortsatte pysslet med omhändertagande av tvätt bland annat.

Så lycklig jag kan bli av att vika ihop faster Hennys namnade dammtrasor - H.

Det måste väl i alla fall vara mer berättigat än idrottsfilosofer. Vad gör såna?

Godnatt!

Effektiva deltidare

Nu har jag nog jobbat tillbak min klipptid och lunchen. Åt faktiskt här med Thomas och Karin. Hämtmat från En trappa upp. Aubergine med fänkålsgratäng. vegrätten och fantastiskt gott.

Har hunnit undan mycket idag också. Jag tror att deltidare är lönsamma för sina arbetsgivare - känns som om jag hinner lika mycket på mina 3 timmar som jag gjorde annars på hela dryga dagar.

Och OS-medaljerna bara väller in - ett silver idag igen. Grattis.

Han har gjort det igen

Han har gjort det igen - min gamle jobbarkompis - Karl-Olof Öhrn - gift sig. Grattis! Familjesidan i båda tidningarna.

Och grattis också till alla som heter Kaj - ett könsneutralt namn som kan stavas lite olika.

Och nu ska ju fler få heta vad de vill - en ny och
generösare inställning till förnamn är på gång. Fast fan trot. Melitta men inte Durex (kaffefilter respektive kondomer) Företeelser i naturen blir mer tillåtet - till exempel får man heta Morgonrodnad. Och vill man de kan man också kalla sig Aurora vilket lär betyda detsamma - morgonrodnad.

Att man inte får heta Durex beror på att man inte vill utsätta den namngivne för obehag - vilket väl måste betyda att gamla hederliga kondommärket Durex fortfarande lever?

Budskapet om den nya generösare namnlagen verkar lite otydligt som beskedet om D-vitaminerna. Ut i solen för att inte dö i förtid - men akta dig för för mycket sol då kan du dö i förtid. Det senare har dock varit svårt att utsätta sig för i sommar här i norr. Oj vad trött jag blir -vare sig artikeln (TT-sådan) eller GB:sticket om samma ämne finns ute.

"Ärtprinsen" Lööw har slagit till igen. "S använder sig av härskarteknik" påstår Börje. Det är ingen som så ofta som Börje ansett sig utsatt för pesonangrepp. På helt osakliga grunder - det handlar helt enkelt om politik - att kritisera den politik som Börje står för handlar inte om personangrepp. Det handlar helt enkelt om att Börje inte får de svar han till ha - så är det i politiken som Karl Petersen säger.

Och även i den här frågan - om pengar till studentfirande - håller jag på Karl P. Har svårt att se hur detta skulle kunna vara olagligt - då skulle varenda beslut om representation och bidrag till jubiléer vara olagligt. I och för sig skulle det kunna vara något att drömma om - för föreningar och organisationer har blivit experter på att spela ut kommuner mot varann. Den kommun som bjuder mest (av dina och mina skattepengar) blir den som får ta emot kongresser av olika de slag.

Tror inte experten på Kommunförbundet fått saken rätt refererad till sig - här handlar det inte om att de enskilda studenterna är mottagare - vilket är olagligt. Jämför fallet med inflyttarna som fick resorna betalda - där passar expertens resonemang in.

Oj vad mångordig jag blev på morgonen. Annars en vanlig jobbardag idag - ska avvika för klippning halvtio - så jag blir kvar en bit in på eftermiddagen sen. Om någon skulle vilja hälsa på!

Avdelning; gjort bra ifrån sig

Förvånansvärt bra framträdande av försvarsminister Sten Tolgfors i Aktuellt. Han har nästintill varit ett skämt för mig tidigare. Men ikväll var han riktigt bra - faktiskt!

Fast Allan Widman (fp) - han borde allt vara försvarsminister han!

Saras lag gjorde bra ifrån sig och vann med 5-3 mot Unbyn. Det gick lite sämre för Lisas lag på hemma plan - men vi nöjer oss med att meddela att de förlorade med tvåsiffrigt mot noll.


Nu ska jag kolla in om det är något på¨TV - annars blir det sängen där redan första vetekudden värmer upp!


Grattis till körkortet!

Stort grattis till körkortet, Ida Åhman. Och till lilla bilen som redan står hemma och väntar.

Själv har jag sovit i två timmar. Och det är bara med riktig övertalning som jag kommer mig upp.


Gammal goding i repris

Såg att Mediehuset skulle ha golftävling - Mediagolf hette det i helsidesannons. Men Mediehus och Medietält - jag blir inte klok på detta men det spelar väl ingen roll.

Själv blev jag väldigt trött i kroppen (och knoppen) idag så jag lämnade redan klockan 11. Ett pass massagestol och sen har jag skurat ur mors frysbox.

Nu ska jag vila i 1,5 timme innan jag ska göra mig färdig för fotboll i Unbyn.

Tyst i skogen

Det skulle vara tyst i skogen om bara de fåglar sjöng som sjunger vackrast. Så nog tror jag E-type platsar. Fast i övrigt håller jag helt med GB - det är bara trevligt med lite musikanter i stadsbilden.

Byråkrat-Karlsson

Moderaterna har börjat bli rena förbudspartiet. Allt obehagligt ska förbjudas - nu är det tiggarna som är illa ute. Mattias Karlsson tycker inte att det är en bra bild av Luleå om det finns tiggare på gatorna. Frågan är vad mer som inte är en bra bild och som ska sopas under mattan?

Och om det är några som vill samla in pengar i vällovligt syfte så ska de måste ansöka om det.

Tänk det var bättre förr - då var man faktiskt tvungen att ansöka för att samla in pengar. Och det tog tid att få ansöka beviljad och det kostade pengar. Vilket var till men för bland annat ungdomar som snabbt reagerade på svältkatastrofer och annat elände ute i världen och som ville hjälpa till att lindra nöden genom att samla in pengar.

Och musikanter som spelar vackert för oss och som har sitt gitarrfodral som insamlingsbössa stör då inte mig. Tvärtom.

Folkpartiet lyckades gå igenom att det inte skulle behövas tillstånd för att samla in pengar. Mindre byråkrati och mer av polisens resurser till annat än tillståndsgivning. Nästan som en moderatslogan väl? Fast det var före de Nya Moderaterna!


Sen i starten

Täckkappan åkte på - mulet och blött. Men lurad blev jag - det var ganska varmt ute - 14 grader.

Är sen så det blir inte många "nedslag" nu på morgonen. Kan bara konstatera att jag blir "dagavill" för det finns ingen Roffes tisdags krönika idag. Kan misstänka att det är semestern som äntligen infallet - uppskjuten flera gånger. En av de få krönikor jag orkar läsa hela,

Den här krönikespalten fymest lls med innehåll från sossarnas partihögkvarter i Stockholm. Men det är ju tur för de o(s)ynliga riksdagsledamöterna att det får vara med på bild. Den här gossen Leif Pettersson är kanske den av de norrbottniska rik(s)dagsledamöterna som syns och hörs allra minst. Och det vill inte säga lite.

Naturligtvis fanns den inte länkad och jag ödade dyrbara minuter - eller i alla fall sekunder.

Höres av senare.

Schabraket på plats

Min massagestol - osedd kallad schabraket - är nu på plats. Tack snälla Åke Cederlund. Han inte bara transporterade utan han monterade ihop den också. Hade jag inte klarat - fast det var faktiskt inga lösa trådar eller så. Men Åke han är Fixar Frasse personifierad.

Inget betalt skulle han ha heller - men jag gav honom bensinpengar - eller möjligen dieselpengar. Och gurka, squash och trädgårdshallon. Han var guld värd!

Och för alla barnbarn och arbetskamrater som har hoppats - den är rätt behändig. Inte större än den fåtölj som jag nu har på plats.

Och så får det allt bli en ny liten frukost-TV - då kommer jag att må som en prinsessa på mornarna. Och jag kan nog sova i den också.

Nu ska jag ta en promenad på nättidningarna. Och sen blir det att "nanna på pudan". Varifrån detta uttryck nu kommer?

För övrigt är riktpriset på "schabraket" 19 900 kronor. Det ni! Och 4 trisslotter gav ett netto på 50 spänn. Och Blåklintsbolaget vann 4 x 50 kronor på tipset.

Något att dra in

Vi får väl hoppas att advokat Sandström inte är en brännvinsadvokat - att han verkligen har en legitimation så att någon går att dras in.

Hejsan hoppsan - hoppas

Nu börjar jag känna mig insnärjd. Bodenvägen avstängd och jag hade faktiskt tänkt ta vägen över Boden till Unbyn. Jag åker inte gärna färja - och jag vet faktiskt inte rikitigt var avstängningen börjar. "Starrbäcken" eller vad de nu kallade det har jag aldrig hört talas om.

Och nu är
E4 avstängd i Kalix också. BD-Open till helgen - kanske inte så kul för föräldrara som tydligen ska skjutsa ungar härsan och tvärsan både för att spela matcher och för inmundigande av måltider-

Det är fotboll i Unbyn i morgonkväll också - Sara spelar. Samtidigt som Lisa spelar match hemma. Eftersom fadern befinner sig på resande fot så får supporten i Alvik bli mor Lotta och i Unbyn farmor Ylva.


I Kalix ska det dessutom inmundigas surströmming - fjolårets med årets mandelpotatis. Så jag kan hoppas att vägen till kalix fungerar.


Inte nog med att målet i sig är absurt - våldtäkt på en 60 årig kvinna - och en 32 årig kvinna misstänkt för dådet. Sen beter sig advokaten å det allra värsta. Kan undra var benämningen "brännvinsadvokater" kommer ifrån?

Det oväntade guld värt

Så roligt med ett svenskt OS-silver  till Emma Johansson. Så stort med den första medaljen inom svensk damcykel.

Och Sunderbyns damer vann över Kiruna i fotboll igår - 6-2. Dagens tistel går till Sunderbysportklubb och de som är ansvariga för affischeringen. Varför så sent med affischerna - sorgligt att jag missade matchen på Byvallen.

Missade Di Leva i Yttersti också. Det måste ha varit något alldeles extra just med Di Leva i den underbara miljön.

Att "pocenten" kan ställa till problem vet vi ju. Janne Bergstens procenträkning hade nog tarvat en förklaring. Maria Salmgren och Stefan Tornbergs 33-procentare ser ju illa ut - men verkligheten är nog att de bara varit valda för 3 sammanträden innan de av olika skäl lämnade fullmäktigeförsamlingen. Stefan tillhör absolut de pliktrognaste och synar man förra mandatperioden så tror jag faktiskt inte Maria missade mycket heller.

Vi har tre militärer i gruppen och det kan vara svårt för dem att delta i alla möten, säger gruppledare Karlsson. Varför skulle just militärer ha något frikort för att vara frånvarande. Det är ju inte precis så att vi befinner oss i krig. Och dessutom har moderaterna 5 ersättare att kalla in - då ska stolar inte behöva gapa tomma.

Kan undra vad det oväntade i horoskopet innebär. Någon vill reda upp allt och kommer med ett oroande förslag som jag bör tacka nej till - enligt horoskopet. Kanske jag måste ringa Astrografen. Har ni kollat in den informationen strax under horoskopet. Är det en betald annons eller vilken relation har Kuriren till Astrografen??

Nu är min skrivartid ute - härligt med OS tjattret i bakgrunden även om det "bara" är volleyboll.

Det blir inget 09.09.09

Hade ju som ett sista hopp - om det nu skulle bli bröllop av - att det skulle kunna äga rum 09.09.09. Men nu är det nog kört.

För fru Fortuna ler mot mig - och då lär det inte vara någon tur i kärlek.

Trot eller ej - jag har vunnit en massagefotölj.

Köpte ju en massagekudde i fredags - 08.08.08 och drottningens namnsdag. Ikväll ringde en man med sörländsk dialekt och frågade om jag var Ylva Strutz. Vilket jag bejakade. Han presenterade sig med namn och firma och jag stramade till munnen för att svara att jag absolut inte ville köpa något.

Han meddelade då att jag ju köpt en massagekudde av dem i fredags (på Nolia) - och att nu hade jag vunnit massagefotöljen.

Ja jag vet - FÅTÖLJ. Men det ser löjligt ut!


Om inte brännvinet fanns?

En helt vanlig lördagkväll. På 7 timmar har polisen tagit hand om 23 fyllerister bara här i Norrbotten. Skulle vara intressant att få siffran på hur mycket "brännvinet" kostar bara i form av polisingripanden?

Ta upp löken!

Det är Larsdagen idag. Såg jag här på Kurirens nättidning. 

Ni som har satt lök ska skörda den idag enligt gammal tradition. Det lärde jag mig av morbror Otto - som var född i slutet av 1800-talet och alltså hade varit med förr.

Kusin Lasse och herr Leijonborg tillönskas en bra namnsdag. Och Landberg och Hult förstås. Och karlsson. Och Anehagen, karkianen, Lindström och Viklund.

Dubbelkombinationer med Lars ger jag mig inte på - jag har säkert missat någon ändå. Jo gamle skolkompisen Westerberg förstås.

Nu ska jag gå och köra igång reservfrysen hos mor och far. Boxen måste avfrostas innan ytterligare bär ska embarkeras där,


Krig och fred

Krig - Georgien med mera - och fred - Fredsprojektet OS dominerar helt tidningarna idag. Inte ens en ynka lite opinionsmätning har fått plats tror jag. Har inte sökt direkt.

Lokalt är det ännu sämre - Kuriren har en notering från 05.37 och två trafikolyckor. Och NSD är ännu värre med en notering klockan 05.59 - lördag morgon.

Inte mycket att tycka till om precis - för oss som inte är utrikespolitiska experter eller sport dito.

Så nu hämtar jag DN och går till frukost. Få se vilket projekt som dyker upp där?

Äntligen hemma

Äntligen hemma - fast det var ett par tre timmar sen jag kom.

Vi åkte till Leos lekland. Faktiskt en helt fantastisk anläggning. Flickorna behöver röra på sig efter massagande och "spela dator" som de uttrycker det.

Och ganska njutbart även för en vuxen - bara inta en soffa och läsa medhavda böcker och tidningar. Och det går bra att koppla av trots stimmet.

Numera är det socktvång på Leos. Som säljer sockar för 15 kronor paret. Nu var vi förvarnade av Lisa som var där för några dagar sen, Men väldigt många trotsade förbudet - flest vuxna.

Blev belönad med en god grillmiddag hos barnens föräldrar. Plus en flaska vitt vin - som inte intogs utan är med hem obruten.

Har driftat bastun åt far så han fick sitt lördags lögande.

Och sen har tiden gått åt att röja efter flickorna.

Ulla P ringde och jag behöver inte åka ner till Nolia i morgon. Hon packar ihop prylarna.

Nu försöker jag uppdatera mig vad som hänt i OS,

Grattis Roland!

Ingen nämnd och ingen glömd. Grattis på namnsdagen!

Efter bärplock - trädgårdshallon - och potatisupptagning så bär det nu iväg till Leos Lekland. Farmor håller just på att leta fram några bra böcker.

Blinddate

Det har för mycket av blinddate över sig de här bidragen till hemvändarresor. Jag minns tydligt från förra året att någon av dem talade uppskattande om en semestertripp.

All PR är inte inte god PR som utvecklingschefen ibland tycks tro. Jippot för att hamna i Hänt i veckan (kändisbussresan) borde väl ha manat till eftertanke.

Om jag varit kommunpolitiker idag så hade jag nu krävt en delrapport av vad marknadsföringspengarna och insatserna gett för resultat. Hur många av de som kom förra året finns nu i kommunen? Och vore jag journalist så skulle jag nog granska hur urvalet av personer skett. Hur bred inbjudningskretsen varit?

Och Thomas Nilssons uttlande om att underlätta rekyrteringen för företagare är vällovlig - men det måste finnas bättre sätt.

Även tanter kan ha dåligt omdöme - denna gång Lena Edenbrink som tydligen hade allierat sig med Rättvisepartisterna och buade ut Sverigedemokraterna. Respekten för demokratin måste upprätthållas. Om tan Edenbrink har rätten att sätta sig över lagar och regler så kommer unge herr Svensson också ta det som intakt att göra detsamma. Kan undra om inte gamle herr Östman hade en fajt med nämnde tant Edenbrink i ett liknande fall - då hon även där visade prov på dåligt omdöme? Får kolla innan jag säger något mer.

Dåligt omdöme minst sagt - har också PO Eriksson visat. Igen - det behöver jag inte kolla. Bra att till exempel signaturen Socialt engagerad har reagerat.

Min bloggfrånvaro har ni nog redan förstått orsaken till. Trångt vid datorn när Sara och Lisa är här. Men igår på Nolia köpte jag också en massagekudde så nu har vi kö till den också.

Nu ska jag ordna frukost till flickorna.

Grattis Drottningen!

Drottningen har namnsdag idag - då är väl flaggorna i topp.

Sylvia är det inte så många som heter - hade en faster Sylvia men hon är död sen många år.

Nubbs ligger nere - kommer inte åt min mail. Blir frustrerad!

Ett morgonpass

Ett morgonpass är avverkat. En tvättmaskinstömning före frukost. Efter frukosten har jag skjutsat upp far till skogen. Dimmigt och jäkligt - fast faktiskt inte i skogen. Mötte några motionärer med och utan hund. På Backen stod Kurt och samtalade med möbelomklädaren Birger. Dom skrattar åt mig när jag säger att jag är rädd för björn.

Nu är jag i alla fall åter hemma - och hoppar till varje gång det darrar/ringer i telefonen. Far har nämligen order om att trycka på telefonens röda larmknapp om han behöver hjälp. Helt suveränt så kopplas det direkt till mig och jag kan prata med honom utan att han behöver inveckla sig i att ringa. Om det nu funkar - peppar, peppar. Vi måste nog provlarma en gång till när han kommer hem.

Klockan 10 ska jag hämta honom och då bär det av direkt till jobbet.


Morgonpass - ja. Kusin Kerstins DN låg kvar i trappen när jag gjort mitt första morgonpass. Hon sover minsann nästan 12 timmar ofta. Det kanske jag skulle prova på - jag som tror att jag bara behöver 5-6 timmar.


Svår att artbestämma

Han är lite svår att "artbestämma" - ledarskribenten i Kuriren. Här kommer ibland åsikter som nästan kan hänföras till åsanissemarxisterna (jag har faktiskt glömt vilken fråga när jag tänkte så).

Idag är det nattväktarstaten som plockas fram. Nu tycker han det är totalitärt med en idrottsminister. I GB:s värld reduceras Sveriges största folkrörelse till att: "till och med vår motion ska staten lägga sig i.

Lite för ytvigt igen runt utvecklingschefen i Luleå. Det har varit ett och annat under åren - med kändisar i bussresor som inte riktigt betedde sig och där insatsen nog inte gav särskilt mycket tillbaka. Det är säkert en bra idé att inriktga sig på att fol utflyttare att flytta hem. Men kanske måste insatserna riktas lite bättre. Åtmionstone av fjolårets artiklar framkom att någon hoppat på detta bara för att få en semestertripp till Luleå.

Och apropå anarki så såg jag att Jonas Brännberg fått in en rättelse i tidningen idag. Han ska inte ha beskyllt Sd för att ha anarkistiska idéer utan rasistiska idéer.

För mig handlar anarki enkelt uttryckt att ställa sig utanför de av oss gemensamt uppställda lagarna och reglerna. I artikeln om betalda hemresor slås fast att det är olagligt för kommunen att betala sånt. I artikeln nedanför konstateras att "Kommunalt bolag betalar resorna", Vilka fler olagliga grejor stoppas undan i kommunala bolag? Och nog är väl detta en form av anarki?

Folkpartiets skepsis mot kommunal verksamhet i bolagsform visar sig nog vara sund.

Och när fan blir gammal blir han religiös sägs det. Trist som tusan att se en borgerligt styrd kommun skattesubventioner privata företag - och därmed snedvrida konkurrensen. Att det dessutom är ett modeat kommunalråd - Olle Lindström - borde få ungtupparna i partiet att sätta kaffet i vrångstrugen. Men där är det tyst! 

Idag ska jag annars inte anlända till jobbet förrän framåt elva - och lämna det klockan 12. Sen bär det iväg till Nolia. Hämtar Els klockan 12.15 och så hämtar vi upp Sara och Lisa i Alvik.

Och eftersom jag är en "tidsstalinist" och ingen anarkist vad avser att passa tider så lallar jag iväg till frukost nu. Och det får bli i nattdräkt,

Och helt plötsligt kommer jag på en av anledningarna att jag vill till Nolia idag - vår riksdagsledamot Gunnar Andrén kommer på besök. Och eftersom han också är boss för tipsbolaget Blåklinten där jag är med så vill jag ju skaka tass med honom

Vilan är över

Jag vilade bara en knapp timme. Sen var det tolvkaffe.

Och därefter tog jag mig en repa till stan. Med både det ena och det andra.

Till och med en sväng till jobbet.

Hem vid 5-tiden.

Tvättar - har plockat in jordgubbar - städat upp lite här hemma.

I morgon gäller fortsatt städ på förmiddagen - och sen Nolia med barnbarnen. Förvisso blir väl monter 5017 basen - men gud vad vi ska busa med tokiga inköp.

Grattis Lena och Alvik

Lena Blomqvist åter uttagen till ungdomslandslaget. Kul för Lena och lilla Alvik.

Och systrarna Sundström kommer på bred front. I veckan har det varit matcher i Älvsbyn och Brändön. Lisas lag vann visst igår i Brändön med 4-2. Allt enligt Thomas som talat med fadern.

Nu måste jag vila en liten stund. Får alltid ont i hela kroppen när sjukgymnasten varit och petat. Men förhoppningsvis är det tesen om att det först blir ondare innan det blir bättre.

Just do it!

Nu har vi tagit adjö av varann min sjukgymnast och jag. Just do it - du vet vad du ska göra - gör det bara - klingade hennes hälsning.

Men intressant att Maria inte heller tror det är atros som är mina grundbekymmer. Lutar mer åt något i musklerna är också hennes utsago. När läkarna inte hittar annat på tanter i 60 års åldern så blir det gärna en vag diagnos om artros. Men den gumman går inte Jan-Erik. Vi ses den 1 september.

Är på jobbet en sväng. Men inser att jag redan jobbat min veckoranson. Men lite tar jag med mig hem att dona med mellan varven.

I klartext!

Snabbt som en reptil (inspirerad av min Kobratelefon) har Anders Mansten i klartext skrivit om att Berit Sunnerö varit obekväm och fått sparken. Kurirrens insändarsida.

Karoline Klüft är tydlig om sin syn på Kina. Välgörande tydlig mot vad många idrottsmän och kvinnor brukar vara. NSD Sport.

En anställd på Kvantum har återigen vunnit i Postkodlotteriet. NSD. En riktig turaffär - där jag för övrigt kvitterade ut 120 kronor på mitt stående stryktips. Eller vårt - Anitas och mitt.

Och stort uppslag om hur Rättvisepartiet demonstrerat mot Sverigedemokraterna. Rätt patetiskt när Jonas Brännberg varnar att Sd:s anarkistiska idéer samtidigt som han själv tycker sig ha rätt att störa och förhindra en i demokratisk ordning anordnat möte. Vad är det om inte anarki? Båda tidningarna.

Rena eländet är det också att nättidningarna inte vaknat än - fast klockan är nästan halvsex. Inga länkningar på ovanstående av detta skäl.


Sjukgymnasten väntar klockan 8 och innan dess ska jag ha skjutsat far till skogen.


Vem älskar en kobra?

Om det är någon som älskar en Kobra - telefon vill säga - så har jag en till övers. Har äntligen blivit med Nokia igen. Men på köpet fick jag en Kobra. Förvisso blev jag kallad skallerorm här på bloggen i tidernas begynnelse. Men Kobra - nej tack.

Fast jag fick en ryslig massa andra presenter också. Solglasögon, cerat, "nyckelband" - ja jag kan inte räkna upp allt för en del ska bli presenter.

Fast jag har varit nära att kasta ut min nya Nokia. Var till och med tvungen att sätta tillbak sim-kortet i min gamla Ericson och godtala med "gammeln" - för att kolla att det inte var fel på Sim-kortet. Tillbak i Nokian och kollringde in - och nu har jag också klarat att ringa till Thomas.

Friterad camenbert (stavas det så?) med (så kallad) hjortonsylt var nog ändå dagens höjdpunkt. Tack för den kusin Kerstin!

Om jag inte har något blogginlägg i morgonbitti så är jag förmodligen inte död - men jag ska skjutsa far till skogen i sån tid att jag själv är hos sjukgymnasten strax före åtta.


Kram på er alla!


Fel metod!

Det här är i alla fall fel metod. Men så handlar det ju om ett extrem parti på vänsterkanten mot ett extrem parti på högerkanten. Rättvisepartiet har försökt förhindra Sverigedemokraterna att genomföra sitt torgmöte. För vilket de i demokratisk ordning fått tillstånd. Vilket skit!

Vilket tapp för moderaterna?

Det här har Kuriren och NSD missat! I PiteåTidningen kan vi läsa att Anna Karin vill bli med camping. Och med de planerna hon har om det blir så lär det inte bli tid för kommunpolitik.


Vilket tapp för moderaterna i Luleå isåfall. Anna Karin har verkligen utvecklats som politiker under åren.

Nu är jag på jobbet en sväng. Blir Nolia i eftermiddag.


Hur har de lyckats?

För ovanlighetens skull kollade jag in TV-programmet i tidningen. Det råkades nu vara NSD. Och inget stämde. Jämförde vänstra sidan - sidan 46 - med programmet på sidan 47, Så vände jag på bladet då - sidan 48. Och den var från den 12 juli - liksom 47 och programmet när jag tittade bättre.

Min far - den gamle tryckeriarbetare på NSD - hade svårt att förstå hur det gått till. Fast han har förstås bara upplevt blytiden och "pappslöjden" som sättningen kallades en tid. Det digitala tekniken är oförutsägbar tydligen?

Såg för övrigt att Kurirens insändarsida igår åter hade gått tillbak till tiden före Mediahuset - med Kurirens gamla kontaktuppgifter. Huruvida det handlar om att det var bättre förr eller den digitala tekniken ska jag inte sia om - det har jag ju gjort tidigare.

Det tar på kroppen med FÖR långa dagar. Frågan är bara hur jag ska disponera dagen. Jag vill väldigt gärna lösa av Ulla på Nolia på eftermiddagen - men har svårt att hålla mig från jobbet på förmiddagen. Det är Luther som kräver att det ska produceras någonting hela tiden. Att "bara vara" är inte accepterat. Men kanske lite återvinningskörning och några ärenden i lugn takt får kanske bli förmiddagsjobb. En blandning av sött och salt som de sjöng på Skansen igår - en blandning av jobb och "nöje".

Man kan hålla sig för skratt

Man kan hålla sig för skratt när man tar del av Sentios opinionsundersökning. Sveriegedemokraterna över 5%. Tyvärr tror jag dock att det inte är så långt från sanningen, Sverigedemokraterna har på samma sätt som Ny Demokrati på sitt sätt lyckats samla folk som har ett gemensamt - missnöje med något. Och förmodligen är det också det enda det har gemensamt missnöjet.

Och nu har "Hövdingen" Eriksson utövat sin makt och puttat Berit Sunnerö från sitt chefsjobb på länsstyrelsen. Där är det uppenbarligen väldigt lågt i tak. Sunnerö - så kvinna hon är - har haft mage att ha en annan uppfattning än "bossen" Eriksson.

Berit har tyckt att annan än länsstyrelsen ska vara den som kontrollerar om kommunerna sköter bland annat social omsorg och alkoholtillsyn,

Jag förstår henne - har själv hört vårat kommunalråd uttala att han minsann skulle tala med PO Eriksson - då han tyckte kommunen var "förföljd" av Sunnerö.

Med en annan tillsynsmyndighet än länsstyrelsen kan inte kommunalråden censurera kritiska rapporter tillsammans med landshövdingen i bastun.

Och på skrattemat blev jag så nyfiken varför Klüft och Kallur inte kunde hålla sig för skratt att jag var tvungen att öppna länken.

Eftersom Kurirens ledare för en gång skulle ligger ute i tid så kan väl den också kommenteras. "Låt folk ra risken" är rubriken och illustrerad med en bild av Littorin där han står och håller rapporten Obligatorisk arbetsläshetsförsäkring under armen. Ett gammalt folkpartikrav som nu något förvånande drivs hårt av Littorin. Och jag tror att det är rätt - vi behöver en reformerad obligatorisk a-kassa. Definitivt tror jag det är så att de som nu lämnat i mångt och mycket är sådana som inte har någon eller liten nytta av a-kassa. Medan det varit gratis (Nästan) har det varit okej att vara med men nu omrpövar man nytta mot nöje - ungefär. Inte minst av det skälet att nytillträdande - oftast unga - på arbetsmarknaden lätt kan frestas att spara på den utgiften - och så plötsligt hamna i ett socialbidragsberoende.

Kan inte låta bli att undra hur det nu ska gå för de omstridda husen på Svartöstan. Margareta Lindbäck vill ju riva - frågan är om hon är beredd att låta återställa lägenheten? Eller om det blir början till slutet för husen?

Nu brinner det milt sagt tidsmässigt för mig - på återhörande.

Nu vet jag hur man gör

Nu vet jag hur man gör när man vill få Barbro Westerholms nyhetsbrev. Många har frågat mig och några kanske jg når med budskapet denna väg.

Och apropå seniorer så ska väl avdelningen juniorer också få utrymme.Yngsta deltagaren på lördagens konferens - Vanessa - här med mamma Åse Sundström.Och här är Vanessa med Jens Sundström - vilken dock inte är hennes far. På riksmötet i våras uppstod dock förveckligen att den då gravida Åse skulle vara Jens fru.

Avblås skallgång

Nä jag bara skämtar. Är nog tryggare när far är i skogen än när han springer i trapporna - upp på vinden och ned i källaren.

Han mötte mig efter vägen - och frågade nästan besviket om vi redan skulle ge upp. Han hade väl en dryg liter och allt tyder på att det är lite väl tidigt för plock. Men jag har lovat att skjutsa honom till ett nytt ställe i morgonbitti.

i väntant på att hämta far så plockade jag in nästan 2 liter trädgårdshallon.

Kom till jobbet halvelva. Fördel har man av att själv kunna förlägga sina timmar. På alla sätt. Och särskilt nu innan skolorna börjar går det att vara mycket flexibel.

Har bokat lite biljetter - men kan för mitt liv inte hitta igen var jag bokar flygtaxi online. Och det är bara det sättet som gällt de senaste åren. Vem kan tipsa?

Tack för din hälsning Sanna. Hoppas du själv får en bra dag också. Själv ska jag toppa min med att gå och se division 5 fotboll i kväll. Tyvärr inte på Byvallen utan på Sundis.

Nu skjutsar jag far till skogen!

Nu skjutsar jag far till skogen! Han är så ivrig så hann kunde knappt äta. Så bäst att sticka nu.

De du Gerd!

"Björn går golfrunda" skriker rubriken ut. Lars Sikblad som fotat f¨ån golfbanan i Rutvik. Tyvärr inte länkbart vilket inte heller "Di Leva till Yttersti" är. Placerade på familjesidan?!

Nu ska jag göra ett försök till att länka - annars ger jag nog upp skrivandet. Såg att det var 360 unga som valt nykter utgång - Drogfri exit. Ungdomar mellan 13-17 år. En intressant siffra - inte minst för föräldrarna är väl hur många unga som INTE valde den utgången?

Nä den artikeln fanns inte heller med. Det närmaste jag kom var
Drömkonserten slutade i en mardröm.

Och även Kuriren hade sin "mardröm" om Äckliga flygfän i havregryns paket. Själv öppnade jag en gång ett paket med pizzamix som betedde sig likadant - det rörde på sig häftigt. Och äckligt!


Och så det förutsägbara att sammanslagningen mellan Kip och sossarna kommer att ge journalisterna arbetsmaterial hela tiden. "Det är något lurt" - ja det är väl bara att instämma - har skrivit om det tidigare.

Och nu ska jag gå iväg och äta havregrynsgröt - dock inte Gyllenhammars!


Bucht visavi Ögren?

Rubriken var kittlande Slogs ner efter att ha stört i partiet  Hann tänka Bucht visavi Ögren - men inom tusendelen av en sekund for mina tankar faktiskt till schackspelet.

Annars är väl rubriken om hur många som är drabbade av alkoholen en rubrik som kommer att få många att reagera. Över 4 miljoner svenskar är drabbade. Innan man drabbas själv tror man säkert att medberoende handlar om att börja dricka med den alkoholiserade - men det handlar  om ett annat så mycket vidare begrepp. På samma sätt som alkholen styr missbrukaren så styr missbrukarens alkoholberoende hela familjer. Hela deras liv - från morgon till morgon - styrs av den missbrukande. Sambor, barn, föräldrar, släkt och vänner.  Den som varit medberoende vet skillnaden!

Mörker, mörker. Men mörket som breder ut sig i kväll är ett riktigt mysigt augusti mörker. Med tanke på kylan som sipprar in utifrån så kanske det lyses upp av vita gräsmattor i morgonbitti?

Oroar mig inte

McDonalds kan behålla sin ostburgare - med eller utan ost. McDonalds är nödutfordring när inget annat står till buds. Tacka vet jag Max.

En enda gång har det varit en njutning att äta på McDonalds och det var i Malaysia. Då stannade vi vid en McDonalds oc¨h åt lunch - medan taxin väntade. Att ha råd att låta taxin vänta medan vi åt - det var njutningen.

Själv har jag jobbat till kvart över två idag. Sen blev det Kvantum och inhandling.

Hem och satte upp två rullgardiner - varvid två fönsterarmaturer gick åt fanders.

Förberett för fars blåbärsplockning i morgon. Införskaffat en extra visselpipa - vi hade en själv. Och satt mors telefon på laddning. Där finns faktiskt en larmknapp bara att trycka in om något händer. Då larmar det till mig - och jag kan ringa upp utan att mottagaren behöver göra något.

Så det blir nog bra.

Kraschade fönsteramplar tog musten ur mig, Ska ta mig en tur ut i stallet och kolla läget hur mycket jag har kvar där. men sen blir det kväll.

Fatta vilka tok det far kring

Fatta vilka tok som far omkring på våra vägar. Det är i alla fall en tröst att vi har vajerräcke mellan Sunderbyn och stan. Stora delar i alla fall.

Och så slutar alltid såna här artiklar ocbh även när det hänt mycket värre saker med att de släpps.

När det gäller unga personer borde det nog vara som när man fostrar hundvalpar att bli rumsrena. "Snärten" ska komma direkt så att de fattar varför. Och lär av läxan.

Själv är jag på jobbet. Karin har varit förbi och hämtat lite kompletterande prylar.

Och här var det rena ketchupeffekten med både besök och flera telefoner som ringde samtidigt. Det gjorde det hos frisören och doktorn också - det var svårt att komma fram. Men nu är också det fixat.

Om jag nu fixar två protokoll så kan jag vara nöjd med dagen.

Svarta får

Jag vann 3 svarta får igår. På lotteri hos Giffarna. Poslins sådana skänkta av Ögonfröjd.

Och apropå ogonfröjd så kommer jag ihåg att jag nog skrivit något om
Nuder tidigare. För mig har han ett sånt oplitligt utseende - fast det kan ju karl inte lastas för.

Men nu visar det sig att han också är opålitlig gentemot väljarna. I över ett halvår har han inte deltagit ens i det basarbete en riksdagsledamot förväntas utföra. Han har inte deltagit i utskottsarbete och inte heller i någon riksdagsdebatt. Ledarskribenten glider över huruvida han deltagit i någon votering eller ej. Det är en ganska principiellt viktigt fråga. För har han inte gjort det så innebär det att partisystemet faktiskt accepterat hans tilltag. Det måste nämnligen innebära att han varit utkvittad hela tiden.

Skulle vara intressant att höra hur Nuder själv kommenterar det. Fast det är väl enkelt att googla fram.

Vi har ju haft ett lokalt exempel också. Johan Sparrman som är vice ordförande och arvoderad för det har tydligen inte deltagit i Buns arbete på över ett halvår han heller. Huruvida han har skrivit en bok eller ej förtäljer inte historien. Får nog googla på det också - men vad jag sett har det inte varit i våra lokaltidningar. Lite märkligt eftersom det absolut har bäring på exemplet Nuder.

Kom att diskutera det här med några på Noliamontern i går. För Sparrmans del handlar det om 500 kronor i månaden vilket inte är särskilt mycket. Men principiellt är det naturligtvis lika fel om det är 1 krona eller 500 kronor. Dock tyckte jag att mina diskussionspartner - en del av dem - kackade i eget bo. Moderaterna i Luleå har upprepade gånger haft för få ledamöter vid fullmäktigesammanträdena - vilket är minst lika principiellt fel och ett svek mot de som valt en. Även sossarna har varit för kort - och där kanske det är än mer klandervärt eftersom de har minst 15 ersättare att kalla in.

Fast nu kallas jag in till frukost. Det senaste i bantningsväg är ju frukostdieten. En stadig frukost ger viktminskning - 17 kg för testgruppen. Så jag hoppas mor har laddat med gröt, ägg och lite skinka.


Tema "riktigt illa"

Temat för morgonen är "riktigt illa".

Riktigt illa nummer ett är att det är 5 grader nu på morgonen. Det blev täckkappa vid tidningshämtningen.

Riktigt ill nummer två är min mage idag. Rena "raketmagen". Frågan är om det beror på Ventrician (en förtjusande god salami), Br Nilssons lufttorkade skinka eller någon av de två suovaskebaber jag inmundigade på Nolia igår?

Fast egentligen var det ledaren i Kuriren som inspirerade till temat. Men eftersom den inte finns  på nättidningen än så återkommer jag med kommentarer efter duschen och frukosten.

Blåbärsplockarkompis?

Och jag som trodde faran var över. Men nu vill far upp till skogen och plocka blåbär. Förra året körde jag ju upp honom. Med medhavd mobiltelefon och visselpipa. Och hämtade efter ett par timmar.

Han kan sin skog bättre än byxfickan - men tänk om han faller?

Jag skulle med andra ord  behöva hitta någon som vill och vågar gå i skogen med honom. I en eller två timmar.

Annars  är jag hemkommen från Nolia. Någon riktig mässstämning ville inte infinna sig. Första souvaskebaben var rent usel och vindarna var kalla. Men i hall 2 hittade jag sen en riktigt souvaskebab och då steg humöret.

Nolia och Nubbs

Nubbs ligger nere - våran egen databas där jag kör all min e-post. Så isolerad jag känner mig.

Två durkslag jordgubbar - och nu delar jag med mig till pippifåglarna och igelkottarna. Blåa nätet av.

En gurka och en squash också.

Och nu är det tolvkaffe - sen kan jag inte hålla mig - det blir Nolia och monter 17. Behöver få känna den speciella puls som är på mässor.

Inga tappade skor

Jag saknar inen sko så någon bal var det inte. Inte något upphetsande alls i tidningarna. Måtte har varit lugnt på kalaset för enda noteringen är 05.20 då en misstänkt gripits för misshandel.

Eller sä är nättidningen dåligt uppdaterad?

Själv har jag vaknat till 9 grader - men det är faktiskt strålande sol i alla fall. En lite förkylningsunge har jag med mig vilket kan förklara det lite modstulna humöret igår.

Nu ska jag hämta in DN - min kusins - och knata till frukost.

Någonting "nice"

Nu borde det hända mig något "nice". Känner mig som askungen som inte får gå på balen - Luleåkalaset. Fast problemet är att jag får - men inte riktigt orkar. Vädret är "nice" - men jag känner kylan i det. Och jag hörde några killar på Kvantum som berättade om gårdagkvällen. "Och så kom man ut i kylan.." Och jag gillar inte att sitta i något öltält på kalla bänkar. Jag vill ha högt i tak - bar himmel och ljumma vindar. Nu låter jag verkligen som askungen - så vem vet någon kanske tar mig till "balen" ikväll.

I alla fall borde jag inte klaga - har träffat min "familj" idag. Länsförbundets styrelse utökad med gruppledare och ordföringar. Vilket nätverk jag har av underbara personer.

Dessutom hade "familjen" utökats med lilla Vanessa. Henne har jag bara träffat tidigare när hon låg i mamma Åses mage. Foto kommer senare - alla sladdar på jobbet.

Och lunchen på Stadshotellet i Piteå var superb.

Och sammanträdet var positivt - händer mer ute i lokalavdelningarna än jag hade en aning om.

Tror jag ska trösta mig med ett telefonsamtal till någon "syster".

Farmor var också med

"Det var morfar som visade oss. Han var med om den fullständiga solförmärkelsen 1954". Det kan man läsa i NSD idag. Som jag bloggade i går kväll så var farmor också med. Minns att det också då¨talades om när nästa solförmörkelse skulle ske. Kan undra om vi hade kläm på den som var igår?

Fast det är då solförmörkelse idag också - iaf mulet och tror det eller ej - 6 grader. Absolut intet kalasväder mer lämpat för det jag ska ägna mig åt idag - sammanträde med länsförbundets styrelse.

Jag läntar efter att träffa dem - kör försiktigt,

"Dåliga rutiner" - "Slappheten är spridd" - är det en rubrik respektive ingress som lockar det till läsning? Fast jag har gjort det. Läst Kurirens ledare som inte platsat i nättidningen än.

Grattis till Karin Söderholm som har namnsdag i dag. Och till min "syster" Carin i Uppsala. Och alla andra Karin jag känner.

Nu ska jag duscha, äta frukost och ge mig av mot Piteå.

Värmekrus?

Vetekudden är oumbärlig - men otillräcklig. Så skönt det är med att sova för öppna fönster men gosa till sängen med varma vetekudden. Men jag skulle behöva fler vetekuddar - eller varför inte värmekrus. Finns såna att köpa?
Farbror Sven sotade glas

1954 var det - förra gången vi hade en så omfattande solförmörkelse som idag. 54 år sen - då var jag 6 år. Jag minns att farbror Sven hade fixat några sotade glas som vi skulle se igenom. Och att vi stod utanför häbret och kollade. Jag minns också att jag var oerhört besviken - hade trott det skulle bli något mycket häftigare och hemskare.

Bilen packades färdig vid tvåtiden och sen bar det av hemöver. Har lekt leken "söka glasögon" vilket jag gjorde i morse också ifall jag inte berättade det. Det är far som har sina borta - igen, Det vill säga första paret har inte kommit tillbaka än - de försvann vid potatissättningen förra året.

Nåväl allt som inte är stulet kommer igen.

Har plockat nästan 4 durkslag jordgubbar - mor hade något förtvivlat i blicken redan när jag kom med andra. Men Doris och Lilly har fått var sitt . Och så ska mor frysa in till Lasse i Umeå - någon gång kommer de väl hem

Själv tvättar jag ikväll - eller faktiskt så är tvätten klar - nu väntar jag på att tumlaren ska fixa torr kjol och torra t-shirt till i morgon bitti.

Ska bli tidig kväll ikväll - 13 grader men trots allt lite sol. Men lite mera temp måste det nog till om det ska bli något kalas för mig i morgon kväll.

Grattis Harry!

Dom har sagt det på radion - så det är det väl sant. Att Harry Nyman blivit årets Lulebo. Fast det är väl lite usligt att inte Kuriren har nyheten om sitt eget pris på nättidningen än.

Kreativt!

Om det nu skulle vara någon som verkligen sått cannabis i kommunens rabatt så måste den/de tillerkännas verklig kreativitet.


Fast jag undrar om den inte frösått sig på något naturligt sätt?


I alla fall är ju detta ett mycket billigare sätt än de i Skåne (tror jag det var) som köpt upp ett antal ödefastigheter och idkar cannabisodlingar.

Lite kalasstämning infinner sig när jag lyssnar på radio norrbotten.


Ingen överdrift

Då överdrev jag inte så mycket i alla fall - gårdagens hagelskur har blivit halvsidesnyhet i NSD.

Idag flyter det inte alls när jag ska skriva. Så där halvtama saker. Mycket som är noterbart  - men inte upphetsande - så vilket ska man välja?

Att OA kallar Pär Nuder för "politiskt djur" känns lite annorlunda. Själv får jag dåliga vibbar när jag ser "grabben" - han liknar någon som spelade ss-man i någon serie om nazisttiden, Fast de kan han ju inte rå för. Men vad surt - ledaren finns inte på nätet. Men OA skriver ordagrannt "Han är ett politiskt djur som tänker långsiktigt..."

Men frågan är om Bucht och kompani själva rår för den dåliga betalningsmoralen. De klagar över att företag häftar i skuld till kommunerna - men egentligen gör de ju bara samma sak som kommunerna gjorde mot Ekfors kraft. Gav tusan i att betala när man tyckte det var för dyrt. Svinhugg går igen som bekant.

Inte särskilt representativ känner jag mig för kvinnorna idag. Inte om mallen ska vara att ha Christer Sjögren som drömartist. Men Elsa Lindström - hon är en förebild som en stark kvinna.

Båda tidningarna toppar med samma nyhet idag. En mycket gammal sådan. Förskingringen uppdagades redan 2005. Radio Norrbotten körde också det som nyhet igår - med den hemlighetfullhet som sa att en kvinna i en kommun i Norrbotten. Inte att det var Luleå.

Den här "nyheten" borde på sin höjd fått en notis. Däremot kunde ju vinkligen ha varit att det tagit 3 år från upptäckt till åtal. Pinsamt för rättssamhället - det hade varit fog för rubriker.

Och Per har namnsdag - och Nuder får sig ju tillägnad en ledare som namnsdagspresent idag. Så till alla andra "pellar" vare sig det är med E eller Ä skickar jag ett grattis idag.

9 grader idag.