Men det här är bra!

Kan undra hur det går med branden i Holfjärden? Hoppas den är under kontroll!

Telefonsammanträde kl. 21.00. Dålig anslutning - 24 kallade/(inbjudna - varav bara 6 (möjligen 7) hörsammat kallelsen. I ärlighetens namn ska sägas att en handfull faktiskt hade giltiga skäl att inte delta. Tyvärr kan jag tro att det fantastiska vädret gjort att några inte ens läst inbjudan - den kom faktiskt först i går eftermiddag. Så måhända är det normalt?

Normalt var der verkligen inte på himlen ikväll - ett sånt där fenomen som lämnar en svans av rökpuffar efter sig.. Det finns ett flygplan som gör så - men den typen trodde jag hörde min barndom till? Fast det kanske var ett Nato-flygplan - det gör mig trygg - men Lars Nilsson och de andra "kommunisterna" sover väl illa?

På avdelningen bra konstaterar jag att
Birgitta Ohlsson sällan gör mig besviken  - detta initiativ är ju alldeles brilliant. Det har ju varit en omröstning i EP redan om detta - och moderaterna röstade nej - det tycker inte att rätten till fri abort är en mänsklig rättighet utan det ska avgöras av respektive  land. Anna I hade en enkel förklaring i Nord Nytts reportage - de - moderaterna - var naturligtvis inte mot fri abort - de ville bara att varje land skulle avgöra det själv. Med vilket resultat vet vi ju - så långt sträcker sig moderaternas solidaritet!

Nu är det hör tid att "nanna på pudan" - är det Beppe Wolgers. Fast jag tror faktiskt min gamla faster Henny redan - född 1905 - talade om att "nanna på pudan". Fast vill ni inte göra pratbubblor åt mig så vill ni väl inte berätta om "nanna på pudan" heller?

Inte bra alls

Elden är lös i Holfjärden - område stort som flera fotbollsplaner. Markerna är ju torra som fnöske och det blåser. rejält åtminstone här i Sunderbyn. Men även utan eldsvåda är det ljumma vindar.

Hoppas verkligen att de får bukt med elden snarast. Lite illa att det inte fanns helikopter att tillgå.

Nu ska jag saneras hjälpligt så jag kan åka till jobbet och hämta hem lite handlingar inför morgondagens styrelsemöte med Kalix Folkhögskola. Eftersom jag har ett parti telefonmöte kl. 8 och Kalix Fhsk börjar 9 så ska jag ta både här hemma.

Pratbubbla?

Kom igen nu - nog kan ni väl fylla min pratbubbla till Alf Svensson?

Själv har jag nu fixat 4 fina bänkar att fylla med frön - frön som jag just är hem och hämtar.

Har kollat tidningarna men inte händer det mycket.

Aftonbladet har jag läst i pappersupplaga - det kommer en trevlig liten grabb och säljer varje helg.

Piratpartiet fick ett par sidor där - Rikard, Falkvinge - som tigger pengar och sex av sina medlemmar. Och det må ju vara upp till honom. Men jag kan undra om de som överväger att rösta på Piratpartiet verkligen vet att huvudbudskapet är att avskaffa upphovsrätten?  Jag kan ju dela deras oro över integritetsfrågorna - men nog är det väl lite rått att hävda att upphovsrätten ska avskaffas?

Fast jag hittar inte artikeln på nåttidningen - och nu kallar jordbruket.

Absolut "nada"

Absolut "nada" som är intressant att kommentera i tidningarna. Lite rattfyllor, lite batonger, lite misshandel och några krockar.

Om biff och grädde skrev jag igår - men glömde "posta" det.

Idag vet jag inte ännu vem som har namnsdag  - men det är den sista majdagen.

Och 18 grader på termometern  klockan halvsju på morgonen - det bådar gott. Då har man säkert anledning att klaga på värmen längre fram under dagen - och då har kriteriet för sommar uppfyllts.


Förmiddagen bör användas för att sätta lite sallad och morötter - men det är gruvarsamt att få till bänkarna.


Och morsdag är det också - men modern har avsagt sig uppvaktning. Blommor och tårta i minut och parti hela veckan.


Värt att tala om är iaf att tomatplanotorna och gurkplantorna är på plats i växthuset - uppknutna och allt.


Nu ska jag känna efter på värmeböljan.


Hur kul är det?

Minus 30 kg - på fettdieten - biff och grädde som det stod på löpsedeln. Men hur kul är det - biff och grädde?

Målgång

Eftersom det visade sig att jag hade fel startnummer på Jens så chansade jag först på ett närliggande nummer - och det var fel. Där satt jag med två löpare - fullständigt anonyma för mig. Och så hade jag ju Erik - Jens kompis - och sedemera fick jag fatt i Jens också.

Men fyra löpare har jag följt i mål - och av dessa kom Jens 2:a - slagen av kompis Erik med 33 minuter. När det var 8 km kvar låg prognosen för sluttiden på 3.52 - 3,55 - men magsmärta - som visade sig vara vanligt håll - plus kramp i båda bena drog ned . eller upp tiden. Han var nöjd med loppet ända till han insåg att han missat 4-timmars gränsen med 5 minuter.

Och efter lite strul så har jag äntligen nått målet - att visa bilden på mig och Alf "Affe" Svensson.
Visst får man lust att lägga in en pratbubbla om vad jag försöker "tubba" Alf till?

Vi hörs i morgon


6160

Nr 61 60 hade han - Jens - jag hade bokat bevakning på någon Martin J någonting md nr 6061. Så det kan bli. Men nu har jag blivit uppdaterad på att han passerat 3 mil på tiden 2.48-20 minuter efter sin kompis Erik.

Usch så jobbigt det ska vara i värmen - jag har då inte ens tittat på TV och spanat efter fp-kepsen.

Planeterar för fullt - så klart blev det 2 rosa petunior för lite - eller rättare sagt hittade jag en extra "pyts". Nu är jag hem för att hämta tomat och gurkplantorna ur kusin Kerstins växthus.

det räcker till

Återvänt

Nu är jag åter i Sunderbyn - levererat kusin Kerstin till bussen - sen valstugan på storgatan. Sossarna hade mobiliserat ordentligt idag - tidigare i veckan har de mest varit tjänstemän.

Vi alla undrade var värmeböljan tagit vägen - men nu skiner solen som bara den. Nu ska jag kasta mig in i trädgårdsarbetet.

Lite bakom

He var ju som jag som inte hängt med - fast jag får skylla på att SvD inte uppdaterat sin nättidning. Sifo var det ju - och idag - och hyfsat angenäm.

Altanen är skurad och far klipper nu gräset. Själv ska jag kasta mig i duschen - kan undra om jag hinner bli klar på en timme - vid min ålder? Det ska ju spacklas lite här och var.

Bäst före?

Hörde på radion om en opinionsmätning - och nyfiken som jag är så sökte jag på nätet - men vad jag förstår så kör radion med en gammal nyhet - gårdagens Demoskop - i DN. Eller någon som hittat någon färskare?

Ingen insändarsida i Kuriren idag - möjligen har de redan börjat med "sommartid" dvs insändarsida bara varannan dag - men isåfall är man två veckor tidig - examen är inte förrän den 12 juni i år.


Ibland till examen brukar det ju vara svårt att hitta blomster att smycka med för att de inte slagit ut än - i år kan vi nästan befara att en del blommat ut?


Men var är värmeböljan? Tretton grader avläser jag här i Sunderbyn.

Men svettigt lär det bli på Stockholms maraton. Ni kan spana in löpare 6061 - kännetecken fp-keps - han heter Jens men skulle ha hetat Veronika om det blivit en utan snopp. Och Veronika har så passande namnsdag idag tillsammans med Vera - grattis till Jens BB-kompis Veronika som hette Öhman då.

Så kom den då - artikeln som ska höja förtroende för polisledningen. Underskriven av samtliga ordinarie ledamöter - fast själv kan jag undra hur ledamöter som knappt satt foten på ett polisstyrelsesammanträde (och definitivt inte var med på det senaste i Gällivare) överhuvudtaget kan ha en uppfattning? Det är ju strålande attt man kommit fram till att det alkoholpåverkade befälet inte borde befunnit sig på plats! Men vi är nog många som skulle vilja få klarlagt hans roll i dramat. Är bilden från uppdtrag granskning den rätta? Eller vilken "bild" har ni nu alla ledamöter som lydigt skrivit under? Hade han tillstånd att dricka alkohol under kvällen i sitt tidigare spaningsuppdrag?

I stort har väl inte jag heller något att invända mot det som står i artikeln - snarare det som inte står där. Det var inte riktigt det här stuket jag tänkt mig med en öppen och ödmjuk debattartikel!

Nu ska jag ödmjukt pallra mig iväg till frukost  - ska hjälpa far att rengöra altanen inför den årliga inoljningen. Sen ska jag dra mot staden och vara på valstugan klockan 11.


Aldrig pålyst?

Om något aldrig är pålyst kan det knappast bli avblåst - eller inställt. Åtminstone har våra allianskompisar i moderaterna aldrig talat om denna duell - måhända fanns den på listan över allt som borde gjorts?

Mardröm

Liggandes bakom en timmerbil brukar jag ofta sitta och fundera över strategin om en stock lossnar. Jag tycker mig ha klart för mig hur jag ska reagera och styra undan. Men det lär ju vara skillnad mellan teori och praktik. Tack och lov har jag aldrig tvingats utöva mina strategier.

Det måste ju vara en mardröm att se en
stållåda dansa ned från lastbilsflaket framför. Chockad lär hon väl vara - men oskadd tack och lov.

Även denna dag har gått i valstugans tecken. Och efter lunch gick valstugan i landstingets tecken - folk från samtliga allianspartiernas grupper kom och deltog.


Det fria vårdvalet kommer ju att handla om EU också.


Apropå rubriken är det en mardröm just nu att prioritera rätt saker - mycket jordbruksarbete kvar hos föräldrarna, valstugan hägrar i morgon, flygblad med valsedlar ska droppas i lådor , inläsning inför måndagens styrelsemöte med Kalix Folkhögskola- och ikväll kör jag en tvättmaskin - alternativet som jag inte hann med idag var att köpa en omgång nya trosor.

Många härliga möten idag som borde kommenteras - men jag hinner inte tyvärr.

Måhända jag tar en paus senare och bloggar om det pockar på!


IN - och UT - och VARFÖR?

Jag hade inte den blekaste känsla för att Junilistan skulle gå så bra förra ep-valet - 14,5%. Och inte begriper jag varför det nu skulle vara utplånade - nästan.

Två mätningar idag -
Demoskop i DN och Synnovate i Expressen - eller var det tvärtom.

Nu ska jag tillbak till valstugan en stund - det kittlar i alla fall lite att vara där i händelsernas centrum.


Stark LUST

Stark är lusten att ta korta kjolen, linnet och sandaler. Men förståndet säger att det måste bli jeans i af. Värmen hinner nog fram först till i morgon.

Men visst är det underbart - sol, sommar, ljus - och EXELON. Livet leker! Om du ser detta - BS - så hälsa det till din mor. Kan vara bra att veta i professionen!

Och dagen namn är Yvonne - och LARS!

Dagens namnsdagsbarn är Yvonne - grattis kommunalrådet - och alla andra Yvonnar jag känner. Oj - när jag börjar tänka på alla såna jag känner räcker inte utrymmet till - men stort grattis till er alla.

Men dagens största grattis måste gå till LARS (som väl har namnsdag den 10 augusti - då löken ska skördas enligt gamla bondepraktikan) LEIJONBORG - som tydligen nu rott hem forskningscenret ESS till Lund och Sverige.

Själv gratulerar jag mig till att ha Lilly  - 85 - till granne. För lite och för mycket skämmer allt - jag sov/låg till 20 över 5 idag - minus 50 minuter redan i starten - men några minuter tjänade jag in genom att lilly hämtat in tidningarna.

Idag vill jag också ge en eloge till Kent Ögren som lyckats öppna munnen utan att det sluppit ut någon groda - utan faktiskt tvärtom. Han slår ett slag för betydelsen av
EU här kopplat till Norrbotniabanan.


En fördel med GB gentemot han företrädare BÖ är att han förstått betydelsen av en Norrbotniabana. Den sistnämnde hade gått på myten om att vi skulle frakta en och annan ren på banan!

Nu ska jag vara Radio-Aktiv dock på egen hand utan Lena Callne - och det blir bara 138 sten gånger 2


Gud bevare mig!

Möjligen lite inspirerad av mötet med Alf Svensson - jag tycker jag skrivit "gud bevare mig" i lite olika tappningar.

Men detta tar nog priset - måste ha rubriken - Gud bevare mig för de Nya Moderaterna!

Axat ur Olle Wästbergs nyhetsbrev:

Borgarrådet tycker inte om att jag badar

Jag har fått brev och broschyr från borgarrådet Ulla Hamilton (m). Hon tänker på mig och vill att jag ska bli mer "klimatsmart". Det är säkert en god uppmaning.

Ulla tycker inte att jag ska skriva gammaldags brev, utan vill att jag ska skriva e-post. Hon tycker heller inte om reklambranschen, utan anser att jag ska sätta upp en lapp med "Ingen reklam" på min brevlåda. (Också direktreklambranschen betalar med sina skattepengar den uppmaningen.) Broschyren är dock tryckt och distribuerad som direktreklam.

Borgarrådet vill att jag ska använda lock på kastrullen när jag kokar. Förresten vill hon att jag ska äta mer vegetariskt! Speciellt ska jag undvika kött, eftersom korna rapar och fiser metangas. Hon sänder med ett recept på gratinerad palsternacka.

Ulla Hamilton är inte en politiker som drar sig för det privata. Hon vill att jag ska bada mindre (det känns mer lyxigt om jag gör det sällan, skriver hon.) Och så ska jag stänga av duschen när jag tvålar in mig.

Borgarrådet vill att jag ska skaffa hållbara möbler och köpa begagnade kläder.

Klimat i all ära - men vad har borgarrådet med det här att göra?


AMEN!

Utrensning!

Men herrejösses - vad sysslar Kuriren med? Tänkte mig att äntligen kunna lägga ut länken om "Maktfullkomliga chefer..." Inte vet jag om det är mig det är fel på - men jag hittar nästan inga färska insändare - däremot en massa tramsiga debatt inlägg från hösten 2008 - är det någon som stannat i utvecklingen? Eller har NSD annekterat maskinen som ska spotta ut till nättidningen?

Lite utrensning om jag får be?

Ja - nu straffar det sig att jag sov 12,5 timmar igårkväll!

Ylva + Alf = SANT

Dagen idag har gått i valstugans tecken. Var förste kaffekokare och valstugeöppnare idag. Första gången för denna valrörelse. Men Thomas följde med mig så det gick bra.

Bra och bra - man har ju lärt sig en del under åren. Som att ta på långkalsonger och hellyhansen!

Första passet mellan 11-13 var milt uttryckt kyligt. Måste erkänna att jag kände beundran för Alf Svensson som trots detta brände av tre framträdanden.

Och jag har blivit fotograferad tillsammans med Affe. Det är nog första gången. Tänk han var partiledare i 31 år - avgick först 2004. Fast träffat honom och skakat hand har jag nog faktiskt gjort tidigare fast jag inte riktigt kan bestämma när och hur.

Men jag tillhör ju generationen som minns skandalen när han vek ut sig i badbyxor i någon tidning - Bildjournalen? SE? - i början av sin karriär. Om han har någon uppfattning om "suget" i blicken på Ella Bohlin så får han väl minnas utvikningsbilden som banade vägen för hans 31 år!

Ja Ella Bohlin - är hon som syns på bild mellan
mig och Camilla. Den får ni spana in i väntan på bilden med "Affe och mig" som min adept Birgit ska leverera. Fast jag tror att det ska gå via en kamera lånad av sossarna - så "gu vet" när den kan komma? Sen kan jag bara konstatera att någon mentor behöver hon absolut inte längre! Jag tror hon härjar hej vilt med "gubbarna" i landstingsalliansen? Missförstå mig rätt!

Kvällen har annars ägnats åt blomplantering hos föräldrarna. Och en översyn av gräsklipparen - oljefyllning bland annat - som vida överstiger min kompetens. Men gjort är gjort!

Har sett lite på TV också - hur kul är det att heta "KRIS Peeters" - och vara någon slags minister - när man diskuterar KRISEN inom bilindustrin (tror jag det var).

Just nu är min mycket underskattade europaminister Cecilia Malmström på TV!

Och nu ska jag nog försöka komma till ro!


Mailen växer till under natten

jag pratar om att börja kl. 9 eller 9.30 - arbeta alltså. Fast så såg jag att jag hunnit besvara 10 mail innan jag ens åkte mot jobbet.

Jag vet inte om det är som med systemet som matar in material på tidningarnas nättidningar - det kommer stötvis med mail.

Men på Kurirens nättidning verkar det inte stöta alls för insändaren om maktfullkomliga chefer finns inte ute än. kan misstänka att man samkör med NSD och att det därför blir proppar?

Nu ska jag åka till valstugan.

Thomas kommer just och säger att den stora politiska frågan just nu är om regeringen visste att Daniel Westling hade njurproblem när det gav tillstånd till giftermålet?


Storm

kan undra om det är lågtrycket som gjorde att jag aldrig kom på fötter ordentligt igår. La mig och vila vid 16-tiden - det var naturligtvis ett antal personer som gjorde sitt bästa för att göra avbrott i sovandet - men jag kom ändå aldrig riktigt till sans. Så med vissa kiss- och borstatänderna avbrott har jag sovit till halvfem på morgonen.

Och den nya dagen mötte mig med rejäl storm - av barnsängen som Kerstin plockat ned från häbret hade botten lyft och förflyttat sig en bit. Kan undra var föräldrarnas lilla vita platsbord med tillhörande stolar - och den fina vita spetsduken med sina blå "hålla- fast-duken-hängare" tagit vägen.

Nå mycket storm i övrigt har jag inte hittat i tidningarna. I kölvattnet av den storm jag väl får ta på mig - polisstyrelsen - är det ett inlägg idag från en
pensionerad polis. Den beskrivning han ger av hur polis och polisledning ska jobba ställer jag mig bakom till 110 procent - och inte bara för att han smickrar mig i insändaren.


Nu tror jag mig - ryktesvägen - veta att polisledningen kommer att svara - i en skrivelse där man "tvingar" ut polisstyrelsen för att säga att man inte kan fokusera på enskilda händelser utan måste se till helheten - och knorren att polisstyrelsen har förtroende för polisledning och medarbetare. Men den skrivelsen får väl granskas när den kommer?

På tal om maktfullkomlighet så gläds jag idag åt att det är 8 personer som undertecknat en skrivelse - Maktfullkomliga chefer är livsfarliga" - frågan är när kommunledningen i Luleå ska inse att man har en rejälv varböld inom organisationen. Det är inte bara en gång man tvingats bryta upp arbetsgrupper på grund av problem - och det är ingen sund lösning på de ledarskapsproblem som uppenbarligen är utbredda inom kommunen.UPPDATERING AV LÄNK KOMMER SENARE - slötidningar som inte lägger ut på nättidningen.

Och apropå icke sunda saker så undrar jag: var inte Helené Goudin på helsida häromdagen också?

Och nog ska vi väl ändra på den osunda företeelsen "Rött i länet 2004" -  Rösta på Folkpartiet och och kryssa någon av våra duktiga kandidater - "Vi skickar inga gnällspikar till Bryssel".

Även om jag förstår att Stefan står med medlemsblocket i högsta hugg måste jag utnämna centerna valaffisch "Rösta för Europas förenta krafter den 7 juni" till den hitintills bästa jag sett.


Inget att orda om

Dagen är inget att orda om - kom till jobbet vid 9-tiden, Lite stressande med koll om landsmötesmotionerna var inskickade och om alla som skulle vara undertecknare har mailat in.

Säkerhets ringde bland annat till Birger och Åse - och tur var det. För Jens hade haft fel adress till Birger - där ser man vådan över att inte "döda" gamla mail adresser. Och Åse var ute och reste - men hade en dator i närheten. Så nuhoppas och tror jag att allt är påplats.

Jobbade till 2 idag - men det tar ju sin lilla stund innan posten är avlämnad och mat till föräldrarna inhandlad och levererad. Både klagade över trötthet - dagen efter festen - men vädret gör väl sitt till också.

Nu ska jag sova ett par timmar. Och hoppas att jag kommer igång med något sen.

Leda Beda

Så har vi då 3:an - Blenda och Beda - skola sommaren lända respketive leda. Skrev jag inte om det igår? Minnet är bra - men kort - men iaf kan jag inte ha skrivit om dagens väder - dvs det regnar - men faktiskt inte så kyligt. Nå enligt gamla bondepraktikan så innebär regn på Blendadagen (Beda har nog tillkommit för att gammelsvenskans lända var på utgång) att sensommaren blir regnig. Tur att vi inte har riksdagsval i höst.

För övrigt hade jag en skolkompis - inte samma klass - i folkskolan som tyckte att Beda var ett så "lett" namn att hon tog sitt andra namn Maria.

Kan förstå att det inte blir fred i världen när krigen pågår till och med i en trappuppgång i Luleå?
Avsatt revisor gick till tingsrätten.

Fred - då är kopplingen över till EU ganska naturlig - idag kan jag reta mig på att vi alla inklusive jag själv har lite svårt att veta vad valet heter. Ser att Kuriren skriver EU-valet - som även jag hemfaller åt - som rubrik på sin artikel inför valet den 7 juni -  Men ska det vara någon förkortning borde det väl vara EP-valet  - Europaparlamentsvalet. Själv försökte jag söka stöd hos valmyndigheten - men de undvek konsekvent förkorning.

Jag tror att de som inte gilla Europeiska Unionen gillar att även kalla valet för EU-valet - då kan man knyta an till för och emot.

I NSD hoppas jag alltid att debattinlägg/insändare finns på den vänstra sidan - då får de vara med på nättidningen. Som det här rappa och klargörande svaret från Ylva Mjärdell (FP) till en motståndare personifierad av Bertil Bartholdson. Nästan första gången jag ser någon skriva om Lissabonfördraget - utan tvekan innehåller det klara förbättringar för samarbetet inom unionen.

För övrigt såg jag någon som länkat till en nsd-insändare som fanns på högra sidan - tror det var Stefan - så kanske har man börjat lägga ut även insändarna på högersidan?

Nu ska jag fundera hur jag ska ta mig till föräldrarna utan att bli dyblöt - det låter regn ute nu.

Bluffar du, Jens (V)?

Jens Holm (V) har bekymmer - förvisso har han själv lyckats ge bort cirka 1,5 miljoner (till vad framgår inte) av de skattefria ersättningar han fått från EU. Nu lyckliggör han Aftonbladets läsare och ger dem möjlighet att vara med och bestämma var en spottstyver av pengarna ska gå - 50 000 kronor.

Men sanningen är att man inte behöver ta emot mer pengar än man haft kostnader för. Men Jens har tydligen girigt tankat ut varenda krona för att få vara alla goda gåvors givare.

Läs Marits svar på Expressens chat igår den 25 maj . inklippt här nedan det som gäller skattefria ersättningar.


"Ivan Jonsson:
Vad gör du för att påverka parlamenatrikernas löner till en rimliga grad. Vad anser du om både de nya lönerna och ersättningsnivåer ö.h.t.? Har du varit eller är du ansluten till det mycket förmånliga pensionsavtalet där EU skjuter till dubbelt så mycket som det en parlamentariker sparar? Varför rä dså och vad anser du om det?
Marit Paulsen: Hej. Lönen vet jag sjutton om jag kan göra någonting åt, men jag är iaf. glad att den beskattas i Sverige och att min fattiga glesbygdskommun får ett par hundratusen kronor extra. Jag har givetivs ALDRIG varit med i EU:s pensionssystem, jag var den första som nekade sen följde de andra. Däremot måste jag säga att INGEN tvingar en parlamentariker att ta ut alla de skattefria ersättningar som finns till förfogande, för mig gick det utmärkt att avstå från mer än det jag i verkligheten gjorde av med. Jag kan inte tänka mig att det finns några pistolbeväpnade kassörer som tvingar på mig pengar."

Annars är det bara tårta, smörgåstårta och andra födelsdagsattribut i min hjärna just nu. Har varit fullt upp hela dagen med gäster, telefonsamtal, blombud med mera. Pillade i dem - föräldrarna - lite kyckligklubbor innan jag själv gick hem för en välbehövlig vila. Dom ringer dom om dom behöver mig - ungefär som Cornelius sjöng!

Om viljan finns

(Puh det här inlägget skrev jag halvsex i morse - men först fanns inga länkar ute och sen var det driftsstopp på min blogg mellan 7 och 7.30 - och sen har det varit sjukhus och kalasförberedelser)


"Vi kan inte göra något
", säger ordförande för Polisstyrelsen Bosse Johansson, Vilket abdikerande! Det är klart att Polisstyrelsen kollektivt kan säga vad den tycker!

Bosse blandar också bort korten med att säga att åklagaren prövat och att det inte är något som kan leda till åtal. Den prövningen är då inget som jag fått information om. Det som prövats är om sekretessbeläggningen var korrekt och där är har svaret blivit ja. Det inneär naturligtivs inte att man MÅSTE sekretessbelägga. Och frågan kvarstår också; fick åklagarna veta att det fanns ett polisbefäl på plats som var alkoholpåverkad? Och frågan kvarstår också vilken roll den mannen hade?

Lite intressant att när det gäller den döde man som återfunnits i Gällivare - då säger polismästaren sig vara beredd att anmäla sig själva för en internsutredning om det visar sig att det är den försvunne flyktingen. Så borde man givetvis har gjort med den "överskottsinformation" som framkommit i Porsöfallet!

Noterar att det finns fler som reagerar. Dels sign. LBE som ger sig in på det operativa - det har jag undvikit för där har Bosse rätt - det är inte polisstyrelsens bord - dels min partikamrat Ragnar.

På tal om reagera så undrar jag om Jens eller Bertil blir mest stött? Kuriren kallar Bertil Bartholdson för Jens Sundström och skriver till och med att han är ordförande för Folkpartiet i Norrbotten. Vilket borde göra Thomas stött också - eftersom det är han som är ordförande. Iartikeln om SD:s möte i Luleå - men nätet har inte bilden.

Senfärdiga tidningar

Kuriren har A och B bilagan hophäftade - och när jag slitit lös B-bilaga så fladdrar sidorna lösa i A-bilagan.

Ingen av tidningarna är uppdaterade på nätet - inte en enda av insändarna i Kuriren. Och det enda som är dagens i NSD är SD-mötet.

Jag har skrivit ett inlägg - men det får vila till jag kan länka. Måste gå till mor nu och hjälpa henne igång inför läkarbesöket.


Och idag är det förstås YNGVE Lennart Natanael som ska gratuleras på 85-årsdagen.


Tjuvaktig skata

Nu har jag bevisen - att fru Skata - min favoritfågel - verkligen är tjuvaktig. Funderade vad som gick åt henne som angrep stalldörren?

Det var det gulmetallaktiga hänglåset som hägrade - men det blir nog en övermäktig uppgift.

Detta hände sig på den tiden på jag hämtade in tidningarna - kl. 04.00.

KD och FP mot världen

Jaha, Polisstyrelsen idag blev tydligen FP och KD mot världen - eller iaf mot resten. Om C och M var för eller emot att polisledningen skulle lätta på sekretessen har jag inte kunnat utröna trots samtal med flera ledamöter. Så jag får väl säga: Gud bevare mig för mina vänner - mina ovänner klarar jag själv. Besviken blir man ju - ¨så är det!

Just nu ställer den lokala världen om till ett förfärligt oväder tycks det mig. Har "mulat" igen och blåser. "Världen" har väl upptäckt att häggen är på G - men idag kan det gärna blåsa för det är ganska hårda knoppar än. Annars brukar det ju vara som förgjort - så fort häggen står i full blom - då kommer en storm så att det ser ut som det snöat under häggarna.

Dagen har annars rusat på som alla dagar plägarr göra nu för tiden. Ett och annat har jag väl hunnit undan - men så har jag jobbat dubbeltid idag. Kände mig riktigt pigg och bra i kroppen på förmiddagen. Och värst är det väl inte nu heller. Har varit förbi  föräldrarna och bytt duk på "kuvösbordet" och dammsugit där ute. Redo för kalas. Har för övrigt köpt present till far också - om ni inte berättar det så har jag köpt ett gäng nya fina tvättfat till bastun med tillhörande stäva och skopa - allt i medelhavsljusgrön färg. Oroande med allt centergrönt jag pysslar med.

Var förbi till valstugan i eftermiddags - två favoriter var där - vår egen Gerd och så Stefan T. Han är precis som jag också var - med precis över allt. Se upp Stefan!

Nu regnar det - fönstrena är prickiga - sån himla tur att jag inte putsat fönstrena - nu tvättar dom sig själv.

Tror det blir en liten tupplur nu - imorgon blir tidig morgon för mor ska vara 08.15 hos doktorn. Visst är det fascinerande att sjukhuset inte begriper att om man är 83 och både multisjuk och multihandikappad så behöver man hjälp på morgonen. Óch hemtjänsten kommer inte förrän halvnio - även om jag kan be ut dem så de kanske kommer strax för åtta - men inte hinner man till kvart över 8.  Och ändå har jag sagt det minst 3 gånger på sjukhuset! Helst ingen tid för klockan 10 - och de tre senaste gångerna har hon fått tid före det.

Kräver sin förklaring

`Det kräver sin förklaring - varför det inte går att ansluta en tänkt vindkraftpark i piteå till elnätet?

Vad är det som fattas?

Är det som det har sagts att ledningarna för överföring inte har kapacitet nog?

Är det en total ombyggnad som krävs så kan jag ju fundera om det vi vinner på karusellen (vindkraften) förlorar vi på gungorna (investeringens ekonomiska och miljömässiga konsekvenser)?


Nu ska jag dra mot jobbet - fast jag har redan varit i kontakt med media och fått göra lite insatser.


Lallat på

Här har jag lallat på hela morgonen. Hade jätteöverskott av tid - men efter en nätvandring har den krympt dramatiskt.

Hittade väl inget dramatiskt - men en lite röd tråd iaf. Det är kvinnorna som står i skottlinjen fn.
Wanja har bekymmer i Italien - trodde faktiskt det var mannens gratisboende - men här handlar det om misstanke om att man inte gjort rätt för sig facklig. En olycka - skandal - kommer sällan ensam - nu är det drev.

NSD:s ledarsida har ju som en papegoja upprepat att det skulle finnas en "Mosa Mona" strategi - vilket jag iaf inte tagit del av. Tycker nog som Stefan att ´"Mosa Maud" strategin är betydligt tydligare.

Och om gladast vinner kommer det då inte att gå bra för dessa företrädares partier - surast i klassen är Krister. Stefan ser ut som om han pratar i telefonen medan Jens verkar lyssna på någon som ringt upp. Ledaren i Kuriren.

Ja det är lurigt med dessa fotografer som bränner av hela tiden - och att få en bild där många ser någorlunda naturliga ut är inte lätt. Det  märkte vi vid 85-årsmiddagen igår.

Eftersom tiden rinner - så kan jag bara konstatera att vi åt en delikat måltid på Restaurang Sunderbyn - rekommenderas. En fröjd för både öga och gom!

Lurigt är det också när jag skrivit något och ska länka. Tro inte att bilden finns med - den som illustrerar ledaren i papperstidningen. Så det blev en kommentar fullständigt utan värde - men de "sura" pojkarna kanske bara är glad för det.

Slut på lallandet - nu ska jag lulla iväg ned till frukost..

Titt i almanackan

Var tvungen att göra en titt i almanackan för att kolla att det inte var 1:a april när jag såg denna artikel om roboten som ska hämta skräp på kommando av sms, Själv fick jag samma tanke som reportern - om den drabbas av en massa sms - hur ska den då agera?

Frågan är då vilka nya inkomstmöjligheter som föreningslivet ska skaffa sig. Bingo-Lotto på utdöende - eller möjligen redan dött? - och så vårens städningar som nu ska ersättas av robotar?

Internet fritt dygn

Förvisso var det lugnt (för lugnt) på Älvsbymässan men jag rasade ihop när jag kom hem. Först somnade jag i en fåtölj - en vanlig en - och sen blev det sängen och den har jag inte lämnat förrän kvart över sex. Så jag inser att jag inte rört datorn på nästan ett dygn. På mailsidan var det det liv och rörelse - tack för att glada tillrop - jag var visst till och med på löpsedeln (NSD) igår.

Det var lite folk på Älvsbymässan - jämförelsevis många andra gånger vi varit där - men väldigt trevligt. Vi hade så fin monter och rätt mycket frivilliga besök plus alla de som Ylva och andra lockade in. Själv hade hade flera personliga möten varav det med Britta - gammal folkracare - absolut var det trevligaste. Hon hade dessutom egen blogg och fanns på Facebook - så nu Jens får du söka rätt på henne!!

Inte mycket i tidningarna - men på
torgmöte i Skärholmen var det inte lika lugnt som i Älvsbyn. Valarbetare misshandlad när han hade civilkurage nog att ingripa när valaffischer målades ned. Nog har samhället sjunkit djupt när man vågar sig på att sabotera inför öppen ridå. Påminner mig också att vi fått uppgift om ett falskt material som skickas ut till folk - med allianspartierna som avsändare. Måste jag komma ihåg att kolla upp i morgon - det lär vara polisanmält men vi som "brottsoffer" har då inte hört något från polisen. Ett främlingsfentligt material

Och nu är klockan 7 och kusin Lars trampar och väntar på DN - han är på besök hos Kerstin.

Men kors...

i jessu namn - jag hade inte publicerat mitt morgoninlägg.

Nu gick jag bara in en sista gång för jag skulle
kolla om Krister H var lite sur i nättidningen som han var på bilden i papperstidningen - och det var han.

och det var väl någon mening med det också - för då slår det mig att idag lyfter vi på hatten och gratulerar Kurirens kulturskribent och krönikör Rolf Nilsén som uppnår aktningsvärda 55. Imorgon kan han räkna in sig i 55+ - då väntar erbjudande på Apoteket bland annat.

Ha en god dag - nu åker jag mot Älvsbyn - med en gir över stan och hämtar Ylva.

Mellan himmel och helvete

En ettåring har drunknat i en gammal brunn, kan vi läsa i DN. Varför skulle han/hon finnas där just då ensam? Vilken fullständig tragedi för föräldrar och andra anhöriga!

I Gammelstad körde en pappa på sin 2-årige son - men den händelsen verkar få ett lyckligt slut - tänk att det bara är millimeter, tiondelssekunder och olyckliga omständigheter som gör skillnad med himmel och helvete.

Skotten på Porsön ekar ännu (låter nästan litterärt fast det inte var meningen). "Omdömeslöst" basunerar NSD ut - och jag bävade för vilka hårda ord som event. kunde lagts i min mun - men artikeln speglade ganska väl hur jag känner - frustration att på grund av bristande information inte kunna vara en ambassadör för polisen. 

"Vansinnig skjutfest" tycker leif Johansson på Sävastön - fast till automatelden har vi ju faktiskt fått en förklaring - den mänskliga faktorn - och det får vi acceptera som förklaring. Däremot är det ju högintressant för framtiden varför en lösning med polishundar inte överv'ägdes?

Ja det finns mycket att lägga till rätta efter Uppdrag Gransknings program. Inte minst uppgiften från EKO-rotelns chef Sven-Olof Lundbäck att han inte gett tillstånd till alkoholförtäring under spaningsuppdraget? En uppgift om bekräftas i dagens NSD fast jag inte såg artikeln i nättidningen.

Mycket behöver granskas och komma upp i dagens ljus - allt annat tär på polisens förtroendekapital - vilket på sikt tär på demokratin. Låter som stora ord - men om jag inte kan lita på polisen - vem i all  världen ska jag då lita på?


Dacapo förgyller morgonen och gör att jag dröjer kvar vid datorn lite slölyssnande på Anders Eldemans härliga röst och gamla skrapiga melodier.


Men nu måste jag rappa iväg i duschen - Ylva väntar - och sen Älvsbyn.


Hemma från Älvsbyn

Har varit och gjort i ordning montern i Älvsbyn - på mässan. Utan Esbjörns långa armar, Peters ögonmått och Inger lugna organiserande hade det aldrig gått vägen. Men nu har vi en monter som verkligen är kaxig. Ni ska väl få se bilder efter morgondagen.

När vi började hade vi montern bakom sossarna - men efter vi färdigställt vår är det nog dom som har bakom oss. Marita Ulvskog står sida vid sida men vår "folkpartipinuppa" (roll-up) och jag kan lova att Marita blir liten och bleknar.

Var förbi Västbacken och lämnade tillbak vattenflaskorna som tjejerna glömde i min bil.

Nu ska jag sova - längtar efter mässan i morgon. Ska hämta Ylva 09.30.

Borde väl nämna att jag "
rasat" idag igen - i Nord-Nytt. Började med att en journalist från NSD ringde och ville ha kommentarer om den polischef som varit med vid "Porsöskotten" och som haft mätbar alkoholhalt i blodet. Hade tänkt tillskriva Polisstyrelsen under helgen men var ju tvungen att göra det snabbt som rackarn. Fick ju en rejäl uppsträckning förra gången för att jag uttalat mig i media. Men tacken var att ordförande Bo Johansson inte ville kommentera för att han inte läst det - flera timmar efter att jag skickat mailet!

Här kommer mitt mail till Polisstyrelsen;

Till Polisstyrelsen

Det är trist att behöva konstatera att jag fick rätt när jag kritiserade sekretessbeläggningen. Ingenting kan vara värre än att det spekuleras, sa jag då. Sekretessbeläggningen är ju formellt inte felaktig - den har ju prövats. Men det är ju så att om man inte själv sätter dagordningen - så skriver andra protokollet - precis som Uppdrag Granskning nu gjort. Man måste kunna göra andra bedömningar än de rent formella.

Med såna här oklarheter som en polischef på brottsplatsen efter att ha promille i kroppen borde vi givetvis ha informerats i poilisstyrelsen och alla korten skulle lagts upp på bordet. Det är klart att jag undrar hur många runt polisstyrelsens bord den 2 februari - då jag tog upp sekretessbeläggningen - som visste detta?

Själv tyckte jag att Per Karlssons framträdande i slutet av programmet i alla fall var gediget och gav uppfattningen att det här togs på allvar inom myndigheten.

Av personliga skäl kan jag inte delta vid måndagens sammanträde då det flyttats till Gällivare (min ordinarie lär väl vara på plats).

Jag utgår från att "porsöskotten" kommer att diskuteras utifrån den bild som Uppdrag Granskning gett av Luleåpolisen.

Min uppfattning är den att sekretessbeläggningen borde hävas - allt är ju vad jag förstår redan ute. Men de som är intresserade - kanske många av de boende som drabbades - bör ges möjlighet att själva stämma av bilden som Uppdrag Granskning gav.

Jag skulle också vilja att polisledningen går ut med sin version i våra lokala medier. Ja gärna riksmedia också eftersom vi tråkigt nog även hamnat där. Med öppenhet och ödmjukhet! En sak som särskilt bör klarläggas är att poliser i spaningssyfte faktiskt kan dricka alkohol i tjänsten. Och hur händelsen den här natten överensstämmer med den policy som finns runt detta.

Med vänlig hälsning

Ylva Strutz (FP)

ersättare i polisstyrelsen

GODNATT!


S är störst inför EU-valet

Tänk att det numera är en nyhet att S är störst. Lite svårt att ta till sig för oss som var aktiv före maktskiftet 1976 - då sossarna suttit i orubbat bo hela min uppväxt - och 76 var jag iaf nästan 30.

Lite svårt också att ta till sig hur EU-valet ska gå - opinionsmätningarna går inte itakt precis.

Error

Det är


Server Error in '/' Application.The stored procedure 'Specialized_Objects_select_all_related_by_types_and_sourceIDs' doesn't exist.

på NSD:s hemsida. Annars skulle jag länkat till en artikel som heter ""Sommarlovet indraget" som handlar om att Kom Vux ska köra året runt - med sedvanligt semesteruppehåll kanske.

All utbildnings 2-terminssystem är ju en kvarleva sen bondesamhället. Det borde ha avskaffats samtidigt som "potatislov", "lingonlov" och "skurdagar". Även grundskolan borde anpassas efter den förändrade värld vi lever i och istället för 10-veckors sommarlov sprida ledigheten - hur många elever tar inte ledigt för att följa sina föräldrar på utlandssemestrar som inte infaller under sommaren?

Jodå - det är inte bara Lena Callne på radion som jobbar - även jag. Det var mycket trafik in vid 9-tiden - men Thomas säger att det mest är politiker på stan - så dom skulle väl inhandla någon annanstans än centrala stan.


Nu ska jag ringa Inger och fråga vad jag ska ha med till Älvsbyn ikväll.


Kiruna och Konungarnas dal

Lyssnar på Gunnar Andrén i Radio Norrbotten. Gunnar har fått avslag på motionen om att göra flytten av Kiruna till världsarv. Måste erkänna att jag själv tyckte det var ganska konstigt när han först lanserade idén - en flytt är ju en flytt och sen är det över. Men så sakteliga har jag börjat förstå storheten i det. Och som Gunnar själv sa på radion att kunde man göra flytten av Konungarnas dal i Egypten till världsarv så varför inte?

Annars kändes det som medelhav ute i morse också - så där dimmigt som det bara kan vara runt medelhavet. Glömmer aldrig min första utlandssemester då jag lättade på gardinerna och så att det var fulständigt "tjocka".

Eftersom jag kopierat en länk om att
Ann-Marie Påhlsson moderat har tillkännagett att hon inte kandiderar för nästa mandatperiod måste jag väl skriva något om det. Hon tycker att riksdagen blivit maktlös. Så brukar det nog ofta uppfattas för ett parti som sitter i regeringsställning - oavsett. Är det dessutom en alliansregering blir nog inte problemet mindre. Moderaterna ville dock inte förmedla hennes meddelande om avgång - kan fundera på det här med budbärare då jag noterar att hon gör sin avbön i DN och inte i SvD? Den senare nämner det inte överhuvudtaget vad jag kan se.

På tal om att föra ut budskap noterat jag att de politiska partierna inte rosar Älvsbymässan precis. Tydligen bara vi, Kristdemokraterna och sossarna som ska vara där.


Och mina stackars morgonägg har väl kokat bort vid det här laget.


Henning gratuleras i dag, Schale i Malmö och Hansson i Grönmarka. Ombudsmannakollega respektive brorsbarnbarn till Sten.


Ovh välkommen hem Gerd - du är saknad.


Synnovate

Hittade jag i någon tidning - DN tror jag.

Och igår kom väl en Sifo - i vilken tidningar var det då?

Som spön i backen

Kunde ju vara regnet jag åsfytade - jag har nämligen bakat bullar  - gräddar sista plåten nu. Låter något det - sista plåten - men ärligt så kan jag säga andra också.

Men solen skiner som rackarna i Sunderbyn - men det som står som spön i backen är opinionsmätningarna. Demoskop
i SvD har jag sett - men hörde på radion att det kommit en till också.

Nu ska jag rädda bullarna.

Omdömeslöst är förnamnet

Jag såg Uppdrag Granskning igår kväll - och behövde hela kvällen till att smälta och ta in det. Omdömeslöst i alla steg är bara förnamnet.

Hur i fridens namn kan man komma på att hemligstämpla utredningen när man vet att inte bara fingrarna är i syltburken - utan att man faktiskt sitter i den.

Vem trodde att en så här allvarlig händelse skulle kunna mörkas.

Noterar att informationschefen inte tycker incidenten är allvarlig nog för att han ska mista jobbet. Men är det prövat någonstans - en liten varning borde väl iaf vara på sin plats?

Så nur får vi "reklam" i 
Expressen och Svenska Dagbladet bland annat.

Frustrerad blir jag när jag försöker sortera upp vad jag ska ta itu med idag - tiden vill inte räcka till allt.

Raka spåret

Raka spåret blir det till frukost. Frågan är hur rakt det blir - det är så dimmigt att jag inte ser föräldrrnas hus som är 138 steg härifrån. Som ett glas mjölk och vatten!

Centerpartist - jag?

Herre min je - jag blev centerpartist i DN:s eu-test. Kan det bero på att jag tillbringat hela förmiddagen med jordbruksarbete?

Växthuset är nu klart för tomat- och gurkplantor. Lite annat uppstädningsarbete hos föräldrarna har jag också hunnit med.

Nu ska jag åka och handla.

Blodsband?

Stephen ODELL skriver försoningsbrev till regeringen - i personlig ton enligt Dagens Industri. Kan det ha något att göra med att ODELL även finns i regeringen.

Konsfackeleven - hon som sabbade tunnelbanevagnen - heter ju också ODELL. Hur går släktgrenarna här egentligen?

Störst går först - tänk att NSD kom ut till oss prenumeranter men inte Kuriren. Hur rättvist har man löst turordningen i pressen - är det alltid Kuriren som ska tryckas sist och få stryka på foten när det blir trubbel? Ja, kanske NSD har någon förstfödslorätt som redan funnits i huset?

När jag kom i morse meddelade far glatt att han stoppat hunden i nattygsbordet (eller nattduksbordet som jag säger). Något stora ögon gjorde jag - till det visade sig vara mors mobiltelefon som faktiskt skäller som en hund när den vill få batterierna laddade!

Gjort en Ögren?

"Politiker i Jokkmokk -postadress i Luleå" skriver NSD idag. Det handlar om Maria Marathon Sjöberg som är aktiv för folkpartiet i Jokkmokk. Det här kan ju knappt vara någon nyhet - det är väl känt att Kent Ögren bor i en postbox i Jokkmokk?

Skämt åsido så är det väl så att tolkningen av folkbokföringsreglerna är lite generösare när det gäller politiker. Och jag kan då intyga att Maria deltog i kvällsmötet i Jokkmokk i början av maj.

Lyssnade just till en Ylva som gjorde bort sig rejält - Ylva Sarri - kd-kandidat till EU. Frankt påstod hon att hon röstat i alla EU-valen - det var ju viktigt. Ställd inför fakta att röstlängderna sa att hon inte röstat i något av valen så slingrade hon sig med förklaringar att hon kanske varit bortrest ett av valen. Dålig stil!

Illa riktigt illa är det i spåren av Porsöskotten. Själv fick jag ju ordentligt på pälsen internt i polisstyrelsen då jag ifrågasatte sekretessbeläggningen. Men nog år det väl bara  att konstatera att jag fick rätt när jag påstod att det inte kunde finnas något i rapporten som var värre än att det började spekuleras. Särskilt inte som de nu framkommer saker om poliser som inte varit i tjänst men som åkt med och som måste förklara hur många cider och öl "han" druckit. Förutsatt nu att uppgifterna är korrekta. Men oavsett är det lite illustert att sitta i Polisstyrelsen och inte vara betrodd att ta del av sekretessbelagt material. I socialnämnden där jag satt en gång var huvuddelen av materialet sekretessbelagt men nog var vi betrodda - efter att ha skrivit på "sekretessed" - att ta del av allt. Om människor in på bara skinnet! Skulle vi överlåta förtroendemannaskapet till några utvalda tjänstemän?

Både NSD och Kuriren skriver om detta och ikväll kommer det i Uppdrag granskning. Hittar inte länken i NSD.

I NSD har jag fått förklaringen till varför jag inte får NK - elfel.

Och så gratulerar jag min vän Carola L på namnsdagen. Och kusinbarnet Karolina.

Tillvaron haltar

Ingen "Kurir" idag - känner mig enbent. Kan undra om det bara är jag som blev utan - att tidningsbudet missat?

Nu ska jag läsa NSD. Jag ska vara ledig idag - men det skrev jag visst igår. För övrigt kanske ledig inte är rätt benämning.

Prima sättpotatis

Någon som behöver sättpotatis - prima mandel sån finns för gratis avhämning/leverans. En till två hinkar kan levereras.

Kom hem vid 4-tiden. Därefter har en skottkärra monterats och lilla pumpen i trädgårdsdammen satts igång. DÅ är det sommar - fars ständiga bekymmer att den inte funkar. Sommarens julgransbelysning kan man säga. Men nu är den igång.

Ikväll har jag inte haft igång TV:n - radion skrålar - har pratat med moster Gunilla i Bollnäs som hade läget under kontroll. Via min blogg bland annat - trots att hon klagar i brev till mor att den är så tråkig för att det mest är politik. Och Lotta - hon kollar in din
Västbacken blogg också.

Sommarens trejde igelkottemöte har också inträffat ikväll. Så fina dom är!

Har bestämt mig för att vara hemma och jobba hos föräldrarna i morgon - känner att far behöver lite handledning i både det ena och det andra. Och flextid finns det gott om - särskilt som jag ska jobba både fredag och lördag.

Nu hoppas jag på Karlavagnen?

För övrigt hälsar jag Gerd välkommen hem ikväll!

Hänt sen sist

ja det blev minst sagt kullkstade planer i morse. När jag kom till föräldrarna var far arbetsklädd och kom från potatislandet. Helt glömsk av att han skulle på dagverksamheten hade han satt igång och sätta potatis - klockan 4 på morgonen.

Så det fick helt sonika bli så att jag först skjutsade far till stan och sen for tillbak och fullföljde verket - potatisen kunde inte ligga i dagern och soljus hela dagen.

Sen klippning klockan 11.30 - hos Barbro på Look för frisör Klas hade blivit påkörd av bil på sin cykeltur och var hemma med axel ur led. Så nu vet du det Stefan - inte lönt att försöka boka tid närmsta veckan.

På jobbet sen klockan 13 - före det inhandlandes frimärken - men nu ska jag snart dra. Har fått undan en hel del krafs idag.

Konfliktfyllt

Det välkomnar säkert norrbottningarna - Allians för bättre sjukvård. Det slår mig att varje dag nästan kan vi läsa om landstinget och dess konflikter - inte bara externa såpor utav olka slag - utan och kommunal interna stridigheter. Ser på NSD:s insändarsida att landstinget inte reglerat sin skuld till Överkalix kommun. Och sen tidigare har vi Kiruna kommun som vägrar betala till landstinget för hemsjukvården. Ännu längre tillbak har vi Rahabavtalet Luleå contra landstinget. Listan skulle kunna bli hur lång som helst - det behövs onekligen ett maktskifte i landstinget.

Inte minst nödvändigt är det för att "höja taket" så att personal vågar föra fram åsikter och kritik som Sticket tar upp idag på ett förtjänstfullt sätt. Bråkstakar kan vara hjältar Den här problematiken är lika utbredd i kommunerna som i landstinget.

Utöver ovan sagda så ligger så svekdebatten om avtalsbrott också för verksamheten. Kenneth Stålnacke förstår inte varför landstingsrådet - Ögren gör på detta viset.

Visst är det putslustigt att det i de flesta fall också är sossar mot sossar? Sossar i kommunerna mot sossarna i landstinget.

Maj och Majken har namnsdag och gratuleras. det får bli det sista för den här gången. Konflikt tema här också - i konfolikt med tiden - ska nämligen vara "färdtjänst" åt far på morgonen.


Icke händelser

Största händelsen är väl att jag är vaken den här tiden - efter 23 en vardagkväll utan flärd. (Låter som Camilla)

Såna icke händelser som att valstugan - den gemensamma för alliansen - har kommit på plats och låsts upp av mig har passerat.

Passerade strax efter att jag lämnat  valstugan gjorde tydligen Bo Östman vilken  jag missade - vilket var synd för honom (skratt).

Har haft en telefonkväll - vilken inleddes av vännen R som ringde mig strax före 18 då jag skulle ha telefonsammanträde.

Telefonsammanträde med Erik (namnsdagsbarnet) Ullenhag.

Så fastrar och ingifta fastrar och vänner - telefonkontaker är livet i denna mailvärld!

Men ger så många tankar att det är svårt att komma till ro!

Men godnatt till er alla!


Sommarens första

Sommarens första igelkotte passerade hos föräldrarna i morse. Det var en liten - och ganska rädd - rackare som jag inte fick komma så nära.

Det är inte så att det saknas gästbäddar hemma hos mig utan här har Lisa hittat på ett nytt sätt att använda massagefåtöljen.

Nyåkerskubbar lät den sig väl smaka av när jag gått en bit längre bort.Medan storasyster Sara roar sig vid datorn.Mina i särklass vackraste "blommor" har ni ju sett ovan - men i sin klass är den inte så dum den här saint paulan heller. Särskilt inte som den faktiskt varit i min vård 3-4 år och överlevt - och blommat om.

Nu är jag på jobbet sen en halvtimme.

"Positi´v"

Såg faktiskt debatten på TV igår kväll. Kan hålla med om att Maria Wetterstrand framstod som oppositionsledaren - men det berodd nog mer på sällskapet på vänsterkanten än på hennes egen förträfflighet. Måste säga att Mona Sahlin går från katastrofframträdande till katastrofframträdande. katastrof är väl kanske ett väl starkt ord - men tråkig - till och med klädseln - och osäker.

Maria Wetterstrand fick mig att tänka på ett nyuppdraget positi´v som levererar mekaniskt hela tiden. Hon riskerar att bli den rödgröna rörans svar på Maud Olofsson - att häcklas i media för att hon tycker och levererar hela tiden - oavsett.

Marknadsförarna av Sametingsvalet levererar också - i dagens Kurir den 18 maj - får vi på sidan 5 uppmaningen "Kom ihåg att rösta den 17 maj!"

För övrigt kändes vädret idag mer som en tidig höstdagsmorgon än som en försommardag. Kan det möjligen öka tempot i EU-parlamentsvalet? Vi är ju liksom mer vana med valrörelser i augusti/september än i maj/juni? Kul och intressant med NSD:s kartläggning av röstdeltagandet förra Europavalet . I Nilivaara är potentialen stor - där röstade bara 16,6 procent i förra valet.

Samtidigt som jag ser att Erik har namnsdag - grattis till er alla . slår det mig att jag aldrig provat på att lösa ett Sudoku. Något för kommande pensionärstillvaro.

På sista raden vill jag också notera att den snälla regeringen gett ett bidrag till landstinget för ett jätteviktigt området - Pengar till jämställdhet


Lite skit under fötterna

Jag tillhör barfota folket  - fast jag tänker inte precis på Ferlins "du barfotabarn" -även om jag sympatiserar med den också.

Men detta att jag envisas att gå barfota - även i potatislandet. Hävdar att ltie skit under fötterna bara är av godo - och kan tvättas bort med lite vatten.

Fast varje gång jag gör det inser jag att det inte är så lätt att få bort. Gnugga så gott det går och sen på med ett parvita sockar så ser man hur mycket av resten som lämnats.

I föräldrarnas tjänst från klockan 7 till klockan 18 med sammanlagd rasttid på en timme cirkus - då finns det inte så mycket att berätta. Fast jag  har faktiskt pratat med en journalist idag - en som jag lärt mig respektera mycket - trots att våra ideologier inte hör hemma i samma hägn.

Faktiskt inte rört min bil idag - borde ge mig viss "utsläppsrätt".

Hittade kusken

Hittade min "kusk" - snälla grannen Ola kom och drog upp 6 fåror med mig. Men han hade funnit att det var fruset i marken på vissa fläckar så nu gäller det att hålla i far så han inte pillar ner dem så de fryser.

Det finns en hel del annat att göra - har just slutfört uppskurningen av alla trädgårdsmöbler.

Är bara hem och tar min blodtrycksmedicin som jag glömde i morse - arbetet fortsätter men jag kan ju inte annat än påstå att det är ganska skönt ute i solen. I förd en förskräcklig mundering - illorange solklänning med  korta "tajts" under.

Opinionen

Opinionsmätningarna duggar tätt nu när man har flera val att mäta mot. Sifo kommer med en mätning om riksdagsvalet idag - men där är väl inga större kioskvältare.

I Svenska Dagbladet finns en krönika med rukriken "OPINIONSDAMAT" vilket jag fick smaka på ett antal gånger innan jag förstod att det var "tryckfelsnisse" vilket kanske borde heta något annat i nätupplagan. Dock har jag insett att det inte är lönt att länka till sådana lustifikationer för oftast så rättas det till och då är det ingen som förstår vad jag menade.

Som igår då länken till en opinionsmätning om eu-valet svarade att dokumentet var trasigt och kunde inte repareras. Men när Thomas hade klickat på min länkning så kom han visst  fram till dokumentet. Rättat förstås. Thomas påstår att det kan bero på att jag är ute så tidigt att dokumenten kanske är under uppladdning? Vad vet jag!

Annat än att nu har far börjat oroa sig för att det ska regna innan någon kommer som kan hjälpa honom att dra fårorna. Han har inte förstått att han inte ska dra dem vid fyllda 85. Men i år känner jag att jag själv orkar vara "häst" och dra - så nu behöver jag bara en "kusk".

Och dagen idag får tillbringas i trädgården hos för'äldrarna - tvätt trädgårdsmöbler med mera. Sara och Lisa hjälpte till igår med att dra fram slangen under altan där den ska ligga.

Dröm eller verklighet?

Jag hade en bestämd bild av att jag bloggat att Sverige kom på andra plats i "sjunget" - att jag hade drömt det - men tydligen hade jag inte gjort det - lika bra det - men grattis till Norge iaf - vilka orgier det ska bli när det sammanfaller med nationaldagen.

Och stackars Gällivare - fynd av likdelar vid en grillplats - och tydligen har man en person som är anmäld saknad ända sen i fjol.


Sen man antog slogan om Friska Gällivare - och det var många, många år sen - vill det sig inte riktigt med den goda reklamen.

Har haft rejäl sovmorgon till halvsju då nu får jag pinna iväg till frukost.


Saft i telefonen

Saft i telefonen - det är väl bra mardrömmen - men jag har det i min Nokia. Det är Lisa som fixat det. Fast det handlar bara om skärmsläckaren. Vid 12-kaffet idag fotade hon hejvilt - och när jag fick tillbak telefonen så var bilden något märklig och inte helt positiv - kunde vara blod eller spyor - men visade sig vara en nära studie i saftglaset med min Nokia - så jag ska väl vara glad att saften inte är fysiskt i telefonen.

Nu vilar jag för event. bullbak.


Missade miljoner!

Det var på håret att jag hann förnya Anita och mitt 10 veckors stryktips. Hade räknat bort helgens omgång - och tänkte att det är bra att jag inte kan raderna utantill. Men jag fick förnya - och framförallt fick jag ut vinsten! Början till miljonvinsten som hon sa - kassörskan - 13 kronor att dela på två.

Ja barnbarnen är avhämtade av föräldrarna vid 15-tiden. Det blev ju faktiskt mindre än ett dygn - men det är intensiva - men snälla tjejer. Det låter hela tiden - mycket sjung - och det låter riktigt bra.Och "spela dator" och sitta i massagefåtöljen - och nu är det min tur - och NN får alltid längre. Att balansera den absolut rättvisan tar på krafterna,

Mycket sjung lär det bli i kväll också. Dock är jag inte så trakterad att matas på melodifestival sättet. Så jag funderar faktiskt på att sova någon timme nu - och gå upp och baka bullar - till fars födelsedag. Bästa att förekomma honom så han inte ska börja ta ansvar för det också. Idag har Kjell varit och kört "odlingslandskapet" vårat - och far har krattat. Och hör och häpna - far har skickat iväg snöslungan som är ungefär jämnårig med Jens. Han har länge hävdat att visst ska den igång igen - men jag tackar Kjell - det är nog han som fått far att inse att det slungan antingen ska på museum eller till Kjell som reservdelslager.

Så 'är ni snäll och inte ringer mig före klockan 20.00

Andra frukost

Snart är det dax för andra frukost - nu börjar de små fröknarna att så sakta vakna. Själv hade jag sovmorgon hämtade in tidningarna först kvart i sex. Sen har jag varit ner och satt fram frukosten till föräldrna och nu ska jag börja fixa fram dagens andra frukost här.

Dokumentet är skadat (och kan inte repareras) sägs det när jag försöker klicka fram
Sifo/SvD:s väljarbarometer - och här hjälpte det inte att försöka googla fram något. Vi får verkligen hoppas att det bara är dokumentet som avses - inte resultatet - när man säger att det inte går att reparera.

Godafton

Livligt på LIKO-arena ikväll. Gick inte så bra för AIK mot ÄIF - men vi kommer igen.

Nu är vi hemma i Bärigårn - flickorna är nyduschade men har klagat på duschens strilande - får tala med hyresvärdinnan.

Nu ser vi på Berg flyttar in - nya upplevelser för mig som mest använder TV:n som sömnpiller. Och blir det inte mycket bloggande i morgon så vet ni vad det beror på. Barnen - som snart får skrivas "barnen" hämtas någon gång på eftermiddagen.

Flickorna hälsar till sina föräldrar och förväntar sig att de kollar in farmors blogg. Godnatt,  puss och kram till mamma och pappa hälsar Sara och Lisa


Uppdrag granskning

Jaha - så har jag fått det bekräftat - att Uppdrag granskning nästa vecka ska handla om skotten på Porsön. Fick indikationer på att Nord Nytt (tror jag det var) ringt och luskat bland polisstyrelseledamöter. Och påstått sig veta att det förekommit onykterhet i samband med händelsen. Kan bara i min vildaste fantasti inte tro att man skulle försökt dölja sånt.

Men rätt fick jag ju - kan inte finnas något i rapporten som är så allvarligt att det inte är allvarligare att det börjar gå rykten och spekuleras. Och det är ju precis vad som sker nu förstår jag.

Snart kommer Lisa - och så ska Sara ansluta efter en tripp med sin mor på staden.

Väntan

Nu har jag gjort vad göras skall - idag i alla fall. Dvs jobbat färdigt - och väntar på att Sara och Lisa ska dyka upp. Då blir det väl inhandlingar av olika de slag. Kvantum och Godisbutiken är gamla godingar som säkert ska med iaf.

Uppdaterad

Nu är förra inlägget uppdaterat med lite länkar. Fick använda mig av tipset att söka artikeln om Lööw via google och det funkade. Datorn var helt galet seg i morse plus att jag hade svårt att hitta på nättidningarna. Men nu är det klart.

Klart också med mitt bromslyse vänster bak som Bilprovningen hade åsikter om.

Och har anlänt till jobbet sen en timme nästan. Nu ska jag faktiskt gå in och kommentera kommentarerna - vilket jag slarvat med på sista tiden.

Spretande budskap

Radio Norrbotten basunerar ut att Luleå kommun får svidande kritik av Skolinspektionen. Medan Kurirens ledare närmast berömmer kommunen - "verkar Karl Petersen i alla fall inte vara helt ute och cyklar när han skryter om skolan". Kanske NSD som är närmast sanningen - Ris och ros för Luleås skolor".

Inte vet jag om jag ska ha ris eller ros för att jag "försov" mig igårkväll. Vaknade först klockan kvart över sju - och det tog mig lång tid - åtminstone kändes det så - innan jag kunde pusta ut och inse att det INTE var morgon. Och det lugnade mig så till den milda grad att jag somnade om, Till kvart över nio - när tredje personen ringde var jag tillräckligt störd för att inte somna om.

Konjunkturer kommer och går - tidningarna fyllda av "krisavtal" - ett begrepp som väl kommer att leva kvar även då lågkonjunkturen flytt. Ungefär som begreppet "gruvstrejken".

Jag tor att Stig Töyrä vet - eller i alla fall vill skicka ut ett budskap när han frågar "Varför bara i Vittangi?" Stig Töyrä är med all sannolikhet synonymt med ordförande för Kd i länet och Vittangi vårdcentral är i privat drift.

Och Börje Lööw är ursinnig idag enligt Kuriren. Inget politiskt möte på Kronan när Ohly kommer. Arbetsplatserna ska hållas fria från politiska möten både enligt tjänstemannen Hans Eriksson och nämndsordförande Margaretha Lindbäck. Fast Ohly kanske kan infiltrera sig på samma sätt som sossarna gjorde under valrörelsen  - följa med huvudskyddsombudet på nattliga skyddsronder?

"Skyddsrond" skulle nog behövas för Luleå kommuns personalpolitik. Det här är bara senaste exemplet på att det brister stort i ledarskapet inom kommunen. Allt som skrivs behöver inte vara sant - men sammantaget är ändå min bild att det finns en utbredd "okultur". Frågan är hur man rensar i "träsket"?

En "okultur" har det också blivit att jag jobbar lite för många timmar - därav kvällssovandet - men idag ska jag nog jobba mindre än 3 timmar. Först ska jag fixa bromsljuset som Bilprovningen hade synpunkter på och sen ska jag hämta Sara och Lisa på landstingshuset klockan 13.


Alla utom jag

Alla utom jag lyckas md GI metoden - idag fick jag vittnesbörd från lennart som gått ned var det 13 eller 15 kilo på 4 månader. Nyss var det Erik med 10 kg på några månader. Och tjejen på SAS med 17.

Och när jag kom hem grinade en broschyr från Viktväktarna mig i ansiktet. Detta efter att ha ätit ett salamimål plus smältost och chilicheese. Detta som markering att nubryter jag och gör ett försök till med GI - efter goda råd från Lennart kanske det lyckas.

Nu ska jag sova till klockan 19.

Unga "gamar"

Unga "gamar" minns jag som skällsord för Unga Örnar. Har ju alltid ansetts som väldigt politiserad - men vad jag förstår/ -kommer ihåg - har de väl själva hävdat att de är partipolitiskt obundna. Därför känns det som en liten lustifikation att läsa insändaren i NSD - "Hoppas våra egna kan sova gott nu" - där "en som jobbat i 33 år" vill att Mårten ska komma och förklara sig. Förklara varför Unga Örnar tappat driften av alla fritidsgårdar i Luleå.

Själv undrar jag vad Fritid Norr 'är för uppenbarelse inom fritidsgårdsvärlen? Har aldrig hört talas om dem tidigare - hoppas iaf att det gör ett gott jobb för ungdomarna. Kan undra om de tagit över i Gammelstad också - för har det väl inte varit Unga Örna utan GIF som drivit den? Får fråga kompis Birgit.

Annars var känslan i morse att jag skulle vilja göra en "Ferdinand" dvs bara sätta mig under ett av de gamla träden här ute på gården och bara kolla in hur naturen kämpar sig mot sommaren - "fru Natur" har bråttom av kända själ - snart bara en månad innan hon ska vända om - vid sommarsolståndet - 20 juni så där.

Nu ska jag ta mig en titt på "stockholmsdrakarna" och se om det hänt något i omvärlden.

154/87

Jessus - har jag inte skrivit resultatet från blodtrycket - 154/87 - lite högre än det brukar vara. Men ingen anledning till yrsel - så varifrån den kommer får framtiden utvisa.

I mina tankar har jag skrivit massor med inlägg på bloggen - fast det syns inte här - så det är väl bara i min fantasi.

Nu måste jag iaf lägga mig och försöka sova  - snart spöktimme!  Natti, natti!


Kan man inte säga att jag twittrat nu - bara liksom sagt "natti". Förstår inte varför man behöver något särskilt för det - det är väl bara att gå in på vanliga bloggen och skriva lite oftare?


Underkänt

Fick underkänt på besiktningen - men ingen ombesiktning upptäckte jag ganska snabbt innan jag hann mulna till ordentligt. Bromsljus vänster bak ur funktion.

Av Piteå tidningen blev jag styrkt i mina funderingar
runt vattenfabriken. Här framkommer att de som ligger bakom inte verkar vara alltför framgångsrika företagare - sex konkurser med i bagaget. Det var det som gjorde att Jens bromsade att skattepengar skulle pumpas in. Med en taxerad inkomst på 102 000 kronor för Tommy Lindblom lär det inte bli frågan om några aktieägaretillskott heller. "Hängiven motortekniker med särskilt intresse inom mc-branschen" och koppling till arrangörerna av erotikmässor ska också läggas till hans cv.

Styrkt blev jag också av att läsa Stig-Björn Ljunggrens krönika - roligt fast kanske lite elakt skrivet om Maud bland annat. Men ändå skrivet med finess så att det inte blir plumpt.

Styrkt av att bilen ändå fick halvgodkänt har jag ringt och bokat ett blocktryck på Kvartersakuten - min yrsel vill inte ge med sig.


Men först ska jag jobba en timme till.


Gratulationer

Idag gratulerar jag Linnea och Linn - kusinbarnet Linn i Koskullskulle särskilt i åtanke.

Hoppas jag får anledning att gratulera mig själv och mina Honda Jazz efter 08.40 då jag ska ha besiktat bilen.

Vägen dit har varit lång och törnig -
vattenfabriken i Älvsbyn. Jens kampanjade mot kommunala investeringar i den redan på 90-talet. Och det var nog tur att de dåvarande lycksökarna inte lyckades. Återstår att se om den nu blir livskraftig nog - mystifikationerna kring etableringen har även senare  varit många - för inte så många veckor sen försvann platschefn bort från arenan?

Jan Björklund är också att gratulera - fortfarande svallvågor efter hans besök i Luleå. "En god fritid är bra för arbetet i skolan" skriver Stig Granlund som svar till Lena Heikki. Frågan är bara vad 30 miljoner till höjning av ishallens tak för att bygga fina loger har med barns fritid att göra? Det återstår nog för (S) att förklara.

Nu måste jag köra igång om jag ska hinna i tid till besiktningen. Måste hinna röja i kofferten för om jag minns rätt ska det kolla om varningstriangeln ligger där under.

Odramatiskt

I min släkt känns det odramatiskt - att ha växt upp i fel familj. Vem avgör det? Far har en syskonskara om 7 som uppnått vuxenålder - varav 1 vuxit upp med sin biologiska mor - min biologiska farmor. Och ingen i samma familj som någon av syskonen. Jag tror ingen upplever att de växt upp i fel familj! Allra minst min far.

Ska bli spännande att delta i släktträffen på mors sida i slutet av juni - där utgångspunkten är min anfader Anders - som för bra precis 200 år sen blev soldat och fick namnet Grönborg!

Grönborg är ett tämligen ovanligt namn det också - liksom Strutz - så det blir spännande.

"Uråkning"?

Har vi åkt ur än - i Moskva med Marlene? Heter hon verkligen så? Malena - så klart - alla vet utom jag! Jag är riktigt borta när det gäller det. Less helt enkelt - har ju varit sen i mars - vem orkar.

Och egentligen skulle jag skriva om något helt annat tror jag - jag har kopierat en länk men har glömt vad det var. Vi kollar väl HÄR.

Fast jag hade hunnit kopiera in någonting helt annat. Nytt inlägg kommer.

"Lurad av laxen"

Underfundig titel på Marit Paulsens bok - Lurad av LAXEN - tydligen har hon vågat ifrågasätta hur bra det är med ekologisk mat sett ur miljö- och hälsosynpunkt. Som att svära i kyrkan förstås. Och varför skriver jag LAXEN md versaler?

Kan undra vad miljöpartisterna i Luleå säger om att hon väljer vanlig mjölk framför ekologisk mjölk. Dom gillar väl inte heller att hon föredrar euron framför kronan. Möjligen får hon godkänt för husvagn framför hotell.

Förmiddagen var jag på Bengt Bäckströms begravning. Kommer att kännas tomt utan Bengt när valrörelsen drar igång - även om han trappade ned något de senaste åren.

Noterade att "klockaren" rationaliserats bort - det visste jag förstås - men i Antnäs kyrkan satt jag så att jag precis såg när hon tryckte på knappen och kyrkklockorna började ljuda.

Nu är klockan kvart i 3 och en kompis ska stanna upp här utanför och lämna lite handlingar till mig. Som jag ska vidarebefordra. Och när det är gjort ska jag nog dra hemöver.

PP

Tidningarna är nedlusade av kommuner som försöker spara och göra de rätta prioriteringarna. Sånt får man också göra själv varje dag.

Idag ska jag ha med far till hans dagverksamhet och desstuom passa tiden att vara på expen och hämta upp Els och Lars fvb till Bengt Bäckströms begravning ute i Antnäs. Har ingen minnesbild av att jag varit i den kyrkan tidigare - men det måste jag ju ha??

Men proriteringen innebär att jag inskränker mig till att gratulera
svärdotter Lotta på namnsdagen. För övrigt kan jag rekommendera ett besök i hennes presentbutik vid Ale kvarn.

Och att konstatera att för "tvättsåpan" verkar det inte finnas några som helst gränser om vad som kan hända. Nu köper Textilia Textilservice. Och kuriren konstaterar att nu räddas jobben och att det inte finns någon anledning nu för landstinget att tvätta i egen regi. Kan väl kännas rimligt på kort sikt i det korta perspektivet - men hur ser nästa anbud ut? Sorlgligt att tvättmarknaden nu verkligen närmar sig ett riktigt monopol.

Fast hopp och hej - trots att nyheten om tvätten toppar ettan så finns den inte ute på nätet än!

Nu prioriterar jag att se till att jag är hel och ren och klar för avgång i tid.


"Vår landstingspolitiker"?

Hörde på Karlavagnen att Strokeföreningen i Luleå har möte i morgon och uppmärksammar "strokedagen". Kanonbra så långt!

Men så får jag höra att "vår landstingspolitiker" ska vara med. Inte en av - utan "vår". Så jag kollar förstås - och den som kallas "vår" är Britt Westerlund, Fö min gamla skolkompis - som hette Johansson på den tiden.

Där tappade ni minst en presumtiv medlem!

Tänk att föreningarna för funktionshindrade fortfarande är (S)å infiltrerade. Jag tror han heter (S)ture den här gången. Men vad säger ordföranden Barbro Wälivaara?

Det finns gånger då man önskar samköra medlemsregister!

Framöver får man kolla vilka fonder man skänker pengar till också i samband med minnestelegram!

Själv har jag fått göra en utryckning i kväll - någon mening med att jag inte åkte till Kiruna. Mor hade hamnat framstupa i sängen - på grund av insmorda fötter - och inte kunnat flytta och placera sig på ett bra sätt.. Larmade men förmodligen meddelade far att de skulle fixa det själva - så först vid andra larmet - efter 2 timmar nåddes jag av budskapet.

Men änglar är dom - de som kommer. Behövs proffs för att lyfta och kånka i mor som är opererad på mängder av ställen.

Stackars vårdpersonal

Socialstyrelsen passar - inte skäl att neka abort av könsskäl. Och vi som skällt på Kina för att man sorterat ut flickor! Och längst bak i artikeln kan man läsa att vårdpersonalen inte behöver tala om könet. Och vem stöttar dem i det beslutet. Nog tror jag att alla blivande föräldrar ser det som en rättighet att få veta - eller inte veta - vilket kön det blir.

Dags för en policy att inte lämna ut könet förrän efter 18:e veckan?

Tack för det!

Ingen rondellhäst - tack för det.

Nu ska jag köra igång en tvättmaskin - sen blir det en liten middagslur.

En snabb pudel

Apoteksbolagets vd betalar själv - spritnotan på 10 000 kronor. Har man fingrarna i syltburken så är det ingen idé att krumbukta. Även om tilltaget var omdömeslöst må jag säga att hans snabba pudel hedrar honom.

Nu ska jag dra hemåt - fast förstås en massa ärenden på vägen. Både jobb och privat.

Första och sista

Första "konsultationen" kom 07.40 då Åke i kalix ringde och ville diskutera ett ärende till fullmäktige. Sista igårkväll var Alf som ville diskutera Barbros besök - det samtalet kom 22.00. och vi hann med allmän värnplikt eller ej också.

Att vara ombudsman är inget jobb - utan just ett sätta att vara - ett sätt att leva - men jag trivs med det.

Lite svårt att förstå att dom kan klara av det utan mig - Barbros besök i Kiruna. Men jag orkar inte längre köra 70 mil tor på samma dag, Och som Jens och Thomas säger - du måste försöka klippa navelsträngen åtminstone innan du går i pension.

Hoppas du får en fin dag i Kiruna, Barbro Westerholm - den tuffaste av våra eu-kandidater. Med några år på nacken flänger hon runt som den värsta ungdom.

"Änglarna"

NSD är värst - kallar dom "änglarna" men Kuriren är inte långt bättre. Ingen av tidningarna skriver att det faktiskt handlar om kopplingar den den grova organiserade brottsligheten. Jag är inte så säker på att norrbottningen i gemen upprörs särskilt mycket över dieselsmuggling eller att staten gått miste om punktskatter. Polisen har en pedagogisk uppgift att se till att också media går i takt i det brottsförebyggande arbetet.

På tal om att gå i takt så borde de bli ett nej till hästen i rondellen. NSD ordvitsar om "hästen är modellen i rondellen"

Ny forskning kommer att ge bättre blocktrycksmediciner. Det tackar vi för - känns som om det skulle behövas. När man hör hyheter om hur Djurgårdens fans har betett sig på flyget. Hållit fast passagerare och misshandlat dem. Och tyvärr hinner väl inte medicinen fram till Natoövningen heller. Hörde just på TV hur vänsterkrafterna förbereder demonstrationer  - har tydligen haft någon samling i Luleå i helgen. Annika Eriksson miljöpartiet var deras taleskvinna - och jag hoppas hon är medveten om och tar ansvar för de krafter hon triggar igång. Jag kommer att påminna efter Natoövningen.

Och grattis till Märta idag på namnsdagen. Och Märit också - fast osäker på om jag känner någon sådan.

Idag kommer Barbro Westerholm på besök i Kiruna. En del av hennes kampanjande för att nå europaparlamentet. Pratade med Lena Hallerby från partikansliet på riksdagen. Hon berättade att Barbro höll ett tempo i kampanjadet som var outstanding. Ständigt på resande fot.

Nu ska jag resa ned till frukost.

Roa dig - kungligt

Hoppas Leif Zetterling kan roa dig också. Man kan sitta en stund och kolla på detaljerna - och få sig ett extra skratt.

Tror knappast att CP skrattar sig harmynt över allt som kommer att skrivas inför, på och efter hans 30 årsdag. Tror rackarn att han inte vill ha kalas - när Expressen avslöjar att han åkt på en silverbricka nedföra slottstrapportna vid något av de förra kalasen. CP - en modern Askungesaga? Liten prinsessko mot silverbricka!

1-1 i finalmatchen - må säga att det kvittar mig lika vem som förlorar!

Namnträning

Nu ska jag lägga ut lite bilder - och kolla om jag kommer ihåg namnen.Dagen i Stokholm inleddes med lunch på Hongkong tillsammans med min svärdotter in spe - Gina. Hoppas nu Anita i Gävle är in och tittar.Här inleder Gunnar Wernolf minnesstunden för Gunnar Bäckström - inramad på väggen.PO Lindberg - fd ombudsmannakollega till mig och kollega med Gunnar Bäckström på SKB. PO visade intervjuer med Gunnar Bäckström om bland annat Sigyns besök i Luleå där de möttes av demonstranter.frän vänster Birgit Friggebo, Laila Kalm och Susann Torgerson.Olle Schmidt, eu-parlamentariker och fd ombudsmannakollega, minns vännen Gunnar B.Ingemar Mundebo var förvisso volymmässigt bara en skugga av sitt forna jag - men då här dimmig var han inte. Och lika stringent och slagfärdig som alltid.Siv Källerud vid sidan av redaktör Andrén med förnamnet Gunnar han också.Fr. vänster Marita Sandler Schale med maken Henning. Både fd ombudsmannakollgor till mig. Marita jobbade när jag började 1977 och Henning har kommit in senare. Damen till höger är PO Lindbergs hustru Charlotte.Lennart Gabrielsson med ett förflutet som ombudsman i Norrbotten. Han efterträdde faktiskt Gunnar "Hajen" Bäckström. Vi var alla övertygade om att Bäckström satt där uppe och blickade förnöjt ned på oss - därav den uppåtvända blicken.Olle i viloposé - han kampanjar ju annars för att bli omvald som eu-parlamentartiker.Curt Nyberg som efter sin tid vid riksorganisationen drog vidare in i tidningsvärlden.

Ja det var ungefär vad jag hade fått med på bild.

Brons?

Kanada - Ryssland ikväll. Men hur är det - ska vi spela om brons? Och mot vem isåfall? Och när?

Ett utslätat VM tycker jag det varit.

Idag ska jag hänga tvätten ute för första gången i år.

Sthlm tor

Så har jag varit Stockholm tor. Flyg ned i går morse och tåg hem med ankomst 06.40 i Sunderbyn. Tänk att vi fick tillbak en tågstation här i byn.

Noterar att folkpartiet startar upp
eu-kampanjbloggen idag - och att det redan är två norrbottens inlägg.

Mängder med gamla godingar på minnesstunden i går. Mundebo, Friggebo, Könberg för att bara nämna fd statsråden som var med. Menjag har faktiskt några bilder och det kan tänkas att jag åker en sväng till jobbet i em och lägger ut dem. Överöringen funkar inte så bra med min trögisdator.

Instämmer

Bara att instämma med den kloka och sympatiska Margot Wallström när hon uppmanar till röstning,

Idag blir det vare sig ris eller ros på den här sidan. Åker till Stockholm om några timmar - och återvänder i morgonbitti.

Ha en bra dag!

I och vid fädrernas spår?

Vad är detta? Mödrarnas spår??Och detta det är snödrivan/snöupplaget från i vintras - fotat 2009-05-08 dvs i morse. Vilken dag är det helt borta? Jag bjuder på en lunch för den som gissar rätt!

Tänk gubbar och gummor på gaveln av den bortre/övre röda byggnaden - den till höger i bild - där fanns utedasset fram till jag var 6 år ungefär. "Bringorna" finns kvar - men inga tunnor under.

Inte blommig falukorv - men nästan

Dessa stövlar tillhör en blivande europaparlamentariker - ska vi slå vad?


Gruvligt

Här kommer lite bilder från gårdagens gruvbesök:

Redan när jag tog dessa bilder borde jag anat att det skulle bli en skräckfärd med min höjdrädsla.Här står den trevlige Alexander och Cecilia och blickar ut över dagbrottet. Jag är avundsjuk på de som kan gå fram ändå till räcket - och dessutom njuta av utsikter. För mig gör det fysiskt ont i hela kroppen allt efter jag närmar mig.Här var vi en bit ifrån kanten så jag vågade mig till att lyfta kameran. Käckt med det färgranna mot de gråa massorna.Annars satt jag mest och tittade ned och pillade på denna lilla väska med en gasmask i - det gjorde ju inte oron mnindre?Här två färgstarka damer - Cecilia och Yvonne - som också bröt av i den gruvliga miljön. Cecilia kom i blommiga tygstövlar - färgstarka - synd att jag missade att fota dem.

Nu ska jag snart träffa cecilia igen.

Men huga

jag hade glömt att publicera morgoninlägget - så gröten är aväten.

Noterar att
Wallström är bättre på att representera sverige är Reinfeldt och Bildt. Och detta i en moderatbeställd rapport. Häromveckan sa ju just wallström att alliansregeringen var bättre på att ta för sig i EU än vad regeringen Persson var.

Svar betalt kan man säga.

Halvtio ska jag börja jobba idag.

Diffu(S)a avtal och unkna tankar(R)

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta - det är ju ingen nyhet detta med diffusa avtal med (S) i kommuner och (S) i landstinget. Det slutar alltid med att de känner sig lurade av varann. Luleå kommun skrev glatt på ett rehabavtal där man skulle betala till landstinget för X antal platser som ingen visste var de fanns.

Nu vill landstinges ha
24 miljoner av Kiruna kommun enligt ett avtal som både skrivit på. Så klart bara att betala - förmodligen räknar Stålnacke med att antipatin mot Kent Ögren ska göra att Kiruna får sympatierna på sin sida - men så klart är det bara att betala när manv äl skrivit på.

"Vilda strejker, ockupationer av arbetsplatser och inlästa chefer är snart vardagsmat i Franrike" Så inleds artikeln "Vill se franska kampmetoder" - och Jonas Brännberg säger att det behövs franska metoer här. Inte särskilt diffust eller dunkelt - tydligt vilket samhälle (R)ättvisepartiet vill ha. Snarare unket!

Kanske dags att öka spaningen vid olika formera av organiserade kravaller? Dock är det väl (ännu) väl överdrivet att ägna en hel ledare till dessa antidemokratiska krafter?


I Sticket dras paralleller mellan påståendet att det i sverige varit svårt att få gehör för tanken att politikens roll i samhället ska minska. Lätt att hålla med om att det är sympatiskt med mindre klåfingriget från politiken - men samtidigt är det ju ändå så att det är de förtroendevalda som ändå bär upp demokratin. Alternativet är förmodligen att ge än mer spelutrymme för politik ´la Jonas Brännberg ovan.

Och ÅKE har namnsdag idag. Bergbäck gratuleras liksom Cederlund och Forslund. Och Hellström. Och Memmabloggens Åke - som jag aldrig träffat. En hälsning också till syster Asta - bara för att namnminnet inte sviker mig?


Frukosttime!


Kenny Jönsson - yeah!

Kom hem lagomt för att se Sverige vinna matchen mot Tjeckien - ingen mardröm (Tjeckien) här heller. Kenny Jönsson gjorde det avgörande målet - yeah! 3-1 till Sverige!

En riktigt härlig dag med en annan som gör mål hela tiden - Cecilia Wikström. Fast som tjänsteman får jag väl hålla mig neutral - och rösta utan att kryssa.

Fast om ni inte berättar det  för någon som kommer jag att kryssa Ylva.

Nu är jag så trött att jag inte ska skriva mer - det blir bara svammel!

Fast ett tack till de som ordnade besöket i Gällivare - Yvonne, Gunilla och Benny - stort tack.

Och tack till vår fantastiske guide Alexander- på Aitik - en av de få 21-åringar som får mig att önska mig 30 år yngre!

Överkurs just nu vore att försöka komma ihåg namnet på Yvonnes hundvalpar - eller rättare sagt Kiwis valpar. Gösta, Herman, Emma och ...Snuttis?

Godnatt!

Godmorgon

Mer än så - godmorgon - blir det inte idag. På väg mot tåget. Jag hoppas ni alla njuter av dagen och gör den till något bra.

Hör av mig i kväll. Efter vistelsen i G'ällivare. Det skulle väl förvånga er också om jag lyckas komma ihåg att ta några bilder

Huvudet ned!

Såg min bloggrubrik om "huvudet upp" och nu inser jag att jag borde se till att huvudet kommer ner - på kudden!

Hemma igen efter en tripp till Kalix. Är nu ledamot i styrelsen för Kalix Folkhögskola. Spännande!

I morgon bär det iväg till Gällivare!

Borde kommentera de juridiska "spetsfundigheterna" som omger "Carolinfallet" - tänka sig nu vill han mördaren ha lindrigare straff för att hon var död när han sköt. Och enligt Silbersky ska det nu bevisas att det var en olycka att hon hade dött före skotten! Men vi kan väl låta udda vara jämt - eftersom han ljugit så mycket - så kan straffet bestå!

Stackars alla anhöriga!

Huvudet upp

Idag är det en sån där dag då jag tvingas känna efter om huvudet är upp och att fötterna finns där nere. Officellt började jag ju inte jobba förrän vid 12-tiden - men jag hann ju med en del både mail och telefonsamtal hemifrån.

Far till tandhygienisten tjugo i elva. Och de flöt på bra. Hem med honom och så till jobbet.

Här skulle jag hinna de mesta med förberedelser  för besök av både Cecilia Wikström - nu 7-8 - och Barbro Westerholm måndag den 11 i Kiruna. Cecilia ska förstås besöka Kalix  - hon är ju född och uppvuxen där - men också Gällivare och Luleå. Gällivare har ju (tyvärr) satt sig på kartan med de tragiska dödsfallen i drogernas spår. Cecilia ville uppdatera sig på situationen där bland annat.

Så mitt i alla små detaljer som skulle ordnas så kom valaffischerna. Och vet ni vad - det regnade då. Synd att jag inte fört statistik för min minnesbild är den att det ALLTID har regnat då de kommer. Denna gång var det dock väldigt vettigt paketerade - tack för det vederbörand.

Nu är jag på väg mot kalix och stämman för Kalix Folkhögskola. Sen hemma och sova några timmar - sen bär det iväg till Gällivare klockan 05.57. För att åter landa i kalix i morgonkväll. Så det blir nog glest på bloggen.

Mardröm stavas "tjeckien"

Kan det vara så att mardröm stavas "tjeckien" idag. Kan bli så för Reinfeldt enligt Expressen. Och visst är det så att Tre Kronor spelar mot Tjeckien ivkäll? Kan väl också blir en mardröm?

Har försökt hitta en gammal insändare i Kuriren - det var en riktig mardröm såtillvida att tiden bara rusar iväg så fort jag sitter vid datorn.

Skulle skriva på temat oppklarat: bränderna, ansvaret för ekonomiska fiaskor med Matteifestivalen, hamnkranen - som ger Karl P en ros i Kuriren och däng i NSD. Det sistnämda av en partikamrat i Kalix - Kurt-Åke Andersson.

Det var denne Kurt-åke Anderssons insändare som stal min morgon. Eftersom NSD inte publicerar insändare så skulle jag söka fram den i Kuriren där den var för någon dag sen. Det var där min bloggtid försvann - och ingen länk till insändaren hittade jag. Skulle behöva kurs i att söka på nättidningarna - upplever att deras sökmotorer är kass??

På insändarsidan i Kuriren finns en insändare med rubriken Mäktig kran - den kan man också säga är ouppklarad - eller i alla fall ouppklarnad på norrbottniska. Måtte vara något tekniskt fel på bilden - kranen är väl höljd i dimma. Tydligen upptäckt för inte heller den fanns att länka.

Marit har namnsdag - grattis till Marit Paulsen som lovar att en tant inte tiger i Bryssel!

Grattis Sundsvall

Grattis Sundsvall till svenska mästerskapet i basket. Förvisso har vi (Plannja) varit konkurrenter men när det gäller mot Solna var ni givna favoriter. Ni bar i brygga men reste er - STARKT!


Sundsvall och vi i folkpartiet har ju också det gemensamt att vi inte vill ha någon storregion!


Och hoppsan - Luftfartsverkets porrskandal har rötter ända upp till oss i Luleå hör jag på TV


Efter första sovperioden har jag hunnit med att tvätta bland annat - nu är det dags för en andra sovperiod.


Sovklockan har ringt

Nu måste jag sova igen lite av nattens brist - jag fumlar och halvsnubblar mig fram - förmodligen av trötthet. 2 timmar - sen ska jag se om tvättstugan blivit ledig.

Dynamiska priser

Så har det hänt igen - att ett projekt körts ekonomiskt i sank. Någon bär väl ansvaret för det här? Här försvinner nu skattebetalarnas pengar i ett djupt svart hål.

Varför fungerade inte biljettförsäljningen och vem bär ansvaret för det? Och ligger hela miljonen i detta eller finns det annat mankemang? Alla papper bör på bordet!

Vi var ju en del som fick betala på sidan om så att säga - vi som hade en konferens i stan samma helg fick betala rejält för hotellrummen för priserna hade höjts i den förväntan att efterfrågan skulle vara större än tillgången - dynamisk prissättning som hotellet kallade det.

Fast en del av oss är ju luttrade - vi som var med om seglings VM - där förlusten låg i 25 miljoners klassen.

NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ..

hoppsan - rubriken var minsann inte statisk - kan tydligen forsätta skriva i all oändlighet. Och träna behöver jag - inte bara att skriva NEJ utan att också uttala det - för nyss har jag sagt JA till ett nytt uppdrag.

Fast lite nöjd kan jag väl ändå vara med våren - har sagt bort 3 och tagit på mig 1. Det innebär minus 2 uppdrag.


Vilka bilder!

Väl värt att klicka in sig och titta på Håkan Gidlöws vackra bilder. Eller kolla in på sidan A15 m-sångsvanarna mot den blå himlen. Så vackert att jag nästan trodde det var ett montage. Men han är skicklig, Håkan.

Mår illa

Tre timmars sömn är uppenbarligen för lite - inte särskilt trött men lätt illamående. Det tar mig alltid ett par timmar att komma till ro om jag inte kommer i säng före halvelvatiden. Senaste gången jag tittade på klockan var den tjugo över ett - och halvfem var det uppgång.

Ska ha med far till stan idag - så det fanns ingen marginal att sova längre.

Har nollat

Har nollat på Keno. Men det är vinst det också - fem spänn. Och vinst är det också att jag är hemma efter 16 mil från Jokkmokk - i slutet  lite otäckt skymningsljus - eller mörker. Mer än Bingo var det att få träffa så många av de trevliga jokkmokk-folkpartisterna, Vilken pärla Karl-Egon har som svärson - ordförande för "skolstyrelsen" - en presumtiv kandidat till kommunalrådsposten efter valet?

Boden bäst

Vad jag kan se är det Boden som är bästa företagarkommunen enligt dagens ranking. Svenskt näringslivs kanske. Luleå trampar vatten på 175:e plats med minus 5 placeringar. Målsättningen att ligga bland de 100 främsta har inte uppnåtts än - och kommer nog inte förrän ett maktskifte får bort de ideologiska skygglapparna.

och vilken tur jag har som kan lyssna på hockey - sverige - frankrike - på resan till Jokkmokk.


5-0 till danskarna

Drottning Margrethe har fått sitt 5:e barnbarn. Vi har en del att ta igen alltså. Men jag misstänker att veckotidningarna redan laddar för vad som komma skall - och börjar nedräkningen direkt efter bröllopet.

Kan undra om vi vet exakt vilken dag det bir - måhända krockar det med våran släktträff 27-28 juni?

Nu borde jag åka hem och vila innan jokkmokksresan men...

Juste

Väl juste av sossen Margot att kunna erkänna att alliansregeringen varit aktivare och bättre än regeringen Persson vad avser engagemanget inom EU.

Annars noterar jag att trafiken numer översvämmas av nya vita bilar. Absolut trend med vita bilar. Själv får jag lite problem för jag brukar alltid hälsa när jag möter en vit bil. Har oftast varít en hemtjänstbil,

Nu är jag på jobbet - ensam än så länge - men Thomas ska väl ramla in.

Fågelgatorna?

Storbrand på Hertsön - Flugsnappargränd - månne detta är i närheten av Karins Blåmesgränd? Fågelgatorna borde väl vara samlade?

Sällsynt?

Förhoppningsvis är det sällsynt att folk skiljer sig via Facebook. Efter gräl med sin man ändrade en kvinna i England sin status från gift till singel - varvid mannen ramlade av motorcykeln och föll i koma.

Kurirens Ingela Rasimus har också lyckats hitta en sällsynthet - en lärare som inte tycker det är bra att kravet på högskolbehörighet tas bort för yrkeselever. Det är klart att Dan som av naturliga skäl bara haft de elever som klarat av studierna ser inte alla dem som hindrats att få en utbildning på grund av högskolebehörighetskravet. Tala med lärarna på IV som fått ta hand om de som slagits ut. Och för Dans duktiga elever som vill - så går det ju att läsa in behörigheten parallellt.

Det borde tillhöra sällsyntheterna att "storpappa" Karl tar över från nämndsordförandena. När det är obehagliga och svåra saker brukar han krypa bakom sina nämndsordföranden - men nu har han satt upp fingret - kanske kollat in de 2000 namnen på Facebook för kranens bevarande. Och eftersom det är en god sak så får jag väl gilla läget. Men nästa gång det krisar inom äldreomsorgon, skolan eller för funktionshindrade ska vi komma ihåg att han kan om han vill.

Monika och Mona är långifrån sällsynta i min bekantskapskrets - så stort grattis till er alla på namnsdagen.

Frukost och sen jobbet. Vilket det inte borde vara eftersom jag ska till Jokkmokk ikväll. Den resan slukar väl ungefär halva min veckoarbetstid skulle jag tro. Men det är härligt att bila sent på kvällen i den morrbottniska vårkvällen - så en får se det som nöje. Fast efter planksteken så borde jag väl gå hem.


Schweiz

Märklig stavning - men vi vann! Som vanligt tack vare norrbottningar. Tycker vi kan se dessa framgångsrika hockeyspelare  som vi bjuder på - som en faktor i skatteutjämningssystemet?

Dansbands kamp?

Allting går igen - lyssnar till något dansbandstjosan på radion - du vet Lucky lips, Return to sender, Still, Kiss me kvick- jag kan inte räkna upp dem alla - men rena nostalgitrippen - igen. Blir nästan på lyset.

Också centern vill skicka oss tillbak i tiden - en ny
kammare i riksdagen - utsedd av regionerna. Det måste väl bli en återgång till det vi hade till och med 1968 så där. Val till Första kammaren - direktvalt - och val till Andra kammaren - indirekt valt - vartannat år till respektive.

Själv råkade jag ut för att hamna i skarven då det infördes direktval till riksdagen - och fick vänta till jag var 22 år innan jag fick rösta första gången. Kanske synd att man inte väntade ett år till - för jag röstade på sossarna! Förståndet kommer sent till en del!

Kan ge mig rackaren på att man kommer att sätta någon övre åldersgräns om detta införs - så att jag är tvungen att leva till 97 för att få rösta?

För övrigt har jag varit på turné sen senast jag skrev - och har kommit lätt på sne (det senare bara ett rimskämt) - först till Black Island och sen till Västbacken - på det senare stället har jag förplägats med grillmat! Och en försynt påminnelse om det hemgjorda kryddsmöret som uteblev förra sommaren!

Nu måste jag kolla in hur det gick i hockeymatchen - vi tog ledningen med 1-0 mot Schweitz (konstig stavning - ett T för mycket?) men sen då?

Vatten - utan bröd

Jah, nu blir man fet av frukt också. Nu är förvirringen total inom bantningsbranschen. Men jag har iaf köpt en omgång ALLI - har jag prövat allt annat ska jag väl pröva det också. Stefan Rössner ger det sina rekommendationer - men honom brukar jag inte lyssna på för han står för alla tråkiga kaloriräknande dieter. Men man får anamma honom när det passsar. Men en anna guru påstod att det bara var skit - i dubbelbemärkelse - han påstod att man riskerade att få bära blöja.

Fast det här med frukt har ju tandläkarna kommit på för länge sen. Förr rekommenderades ju att äta ett äpple om man inte hade möjlighet att borsta tänderna efter lunchen. Men se tandläkarna har sett karies i spåren på fruktkorgarna.

Vatten och bröd brukar man ju tala om som något spartanskt - men nu handlar det om vatten - utan bröd. Tror att vatten snart är det enda som man inte är oenig om.

Nu är jag tämligen avklädd - fast påklädd - solklänning så att så mycket som möjligt av den blekfeta kroppen ska få sol. Men för säkerhetsskull en hellyhansen jacka med att dra på. Ska går ner och kratta lite hos föräldrarna.

Förmånsbeskattning?

Tur det inte är förmånsbeskattning på sömn och ljuvliga morgnar. Har sovit i stort sett till NU - kvart i sju. Och strålande sol - nu ska jag hämta DN till Kerstin. Och sen med rappa steg till frukost.

Tuff tackling?

Ibland får man aha-upplevelser. Tuff tackling säger kommentatorerna. Själv trodde jag att USA-spelaren skulle bryta nacken. Hur kan man tala om tufft? Snacka om signaler!

Samtidigt kör man reklam för Norrlandsguld i pauserna. Killar som för att få dricka Norrlands guld och se på hockey -utgår jag ifrån - här är det "storytelling" - fast falska sådana. Dom är ute och köper socker, ute med hunden, simträning. You name it!  Skulle ha varit med Lena, på dop och ett och annat i övrigt.

Om inte detta är diskriminerande reklam så vet jag inte. Vad gör tjejerna/kvinnorna för att få sina behov tillgodosedda?


Själv har jag haft en både bra och dålig dag. Förmiddagens inköpsrond var fullständigt värdelös. Docksta träskor i storlek 44 var ute - slut. Resårband modell lite bredare och beiga fanns inte på de 4 ställen jag sökte.

Nacken är slut efter att jag suttit ute i solen och njutit  - medan "nordanvinden" smekt min nacke. Vetekudde!

Hör av mig i morgonbitti - om det  är lite felskriv i detta inlägg så beror det på att jag inte hittar mina terminalglasögon.
´


Visst minns vi "nivea"

Han kallades för "nivea" - fet och dryg - och hur han än nu försöker säga att han inte kritiserar partiledningen så är det just det han gör. Han  (underförstått?) kunde minsann på 10 minuter förklara hur dålig den modertledda regeringen är. Nu vet vi ju hur tidningar vinklar - men visst andas det "nivea"`?


Nu ska jag dra en repa till stan - Docksta träskor 44 står överst på listan. Det står inte överst på arbetsterapeuternas lista - men det går inte att lära en en gammal far att övergå till något annat. Åtmisntone inte under sommartid. I vinter har vi lyckats gömma undan dem - annars är det dessa han använt då han hämtat tidnignarna - året om.


Ljuvlig morgon

Nästan en förmån att vara den som hämtar tidningarna den här årstiden. Ljusa väna mornar med fägelkvitter. Inte underligt att min 85-åriga granne också stod redo - men jag hann före. Lite väl mycket knaster under tofflorna - har nog tangerat kallgrader i natt.

Ljuvligt att lyssna till Dacapo också förstås. Vildandens sång med Tory Bernhard - den är man ju liksom uppvuxen med. Faster Lisa satt på pallen i köket (det som nu är mitt kök) och sjön på den sorglia visan om andhonan som sökte sin andman och sina andbarn som skjutits av den elaka jägaren. Vi tittade minst sagt snett på far Yngve som kom med med skjutna sjöfåglar.

Ljuvligt är väl också både att fylla år och att ha namnsdag.

Först och främst gratulerar jag Els som är i Stockholm och firar sin födelsedag idag.

I morgon - fast själv har jag noterat den 5? - så fyller Birgit i Kalix år.

Och så hoppas jag att statsministern kommer ihåg att gratulera sin hustru Filippa på namnsdagen.

Gratulationer också till Jan Björklund som efter sitt besök i Luleå fortfarande är på sossarnas agenda. Nu har Nuder dragit ned applåder sägs det -
ledaren i Kuriren -  för att ha kritiserat Björklund för att denne hade synpunkter på att sossarna prioriterat att bygga en flådig ishockyehall samtidigt som man ligger i Sverige toppen för antalet varslade lärare. "Hockey är också kultur" tycker Nuder vilket jag väl kan hålla med om. Men det innebär inte att man ska satsa skattepengar till hockeyspelare som har 10 ggr mer än en lärare i månadslön!

Men med såna prioriteringar är det inte underligt att det behövs en helsida för att övertyga sossarna om att de ska "Räta på ryggen, sossar! Men sorry - ledaren inte länkbar än - söker kanske argument än?

Dacpo slut så nu dags för frukost!

Missade hockeyn!

Hoppsan sa - jag missade hockeyn i gårkväll - match två dagar i rad - eller har dagarna flutit ihop. Men inga vinnarskallar precis som är nöjd med en poäng - och tycker det är bra för självförtroendet. Förbannad ska man vara - på ren svenska - om man förlorar.

Har dragit in vinterdäcken i stallet - ganska lätt att de blir liggande på gårdsplanen - men faktiskt bara sen i går morse.

Mest av allt har jag lust att dra av mig lite kläder och sätta mig vid stalldörrarna - oj så varmt och gott det var. Men nu ska de diskas. Har skyllt på mina två sår - pekfinger och tumme - men det finns faktiskt gummihandskar.

Tamiflu och Alli

Mest bara svininfluensan i tidningarna. Och nu har det fått upp tempot. Älskar att visa bilder med folk som bär munskydd i det mext extrema situationer.

Och även på internet har man fått upp tempot - nu säljer man bluffmediciner till dyra priser.

Men vi har ju någon inneboende gen som gör att vi vill bli lurade vi människor - åtminstone jag. Värsta grejen - hitintill - var när jag på 70-talet skickade efter piller som enkelt skulle få mig att sluta röka. Utan att ha gjort någon djupare analys av innehållet vill jag påstå att det var fint sågspån som kryddats med vitpeppar och så något som fick det att sitta ihop.. Klart som korvspad att det inte gick att röka - inte äta eller driva vatten heller - när munnen brann. och dyrt som bara den var det.

Nu står jag redo för att kanske förpassa dessa antirökpiller till en andra plats vad avser misslyckade affärer. Nya
bantningspillret som fungerar - Alli.

Nu blir det dock havrgrynsgröt.