Skottdagen!?

Nu har jag missat igen. Skottdagen - då man får fria. Men här kan ni göra det - ni som som liksom jag glömt det!

Och dessutom har jag en sak att bekänna. En gång i småskolan fick vi frågan om någon fyllde år på skottdagen - den 9 januari som jag uppfattade det. Jag räckte upp handen och sa det gör min mamma.

Och då konstaterade min fröken Kerstin (som hette Thurfjell på den tiden) Larsson att då fyller din mamma bara var fjärde år. Min minnesbild är att jag inte protesterade fast jag tyckte nog inte att det stämde.

Hörfel förstås - men mor ser oförskämt ung ut för sin ålder så kanske är det så!

Fast det jag egentligen skulle erkänna är att jag fått för mig att Skottdagen inte alls ska vara just den här extra
29:an utan en helt annan dag i februari.

Fast det är väl hörfel det också - det stod Skottdagen i almanackan i morse.

Och egentligen borde jag väl haft chansen för i horoskopet stod det att jag skulle på fest (fast den var inte så festlig egentligen) fast stjärnorna visste väl inte att jag varit på bassängträning idag.

Kom hem 5 och har sovit till åtta - på rygg på soffan. Jag får så förtvivlat ont - nästan lika ont som när jag "knaprade" panodil för att klara förra sjukgymnastens program!

But tomorrow is another day, you see! Eller Äventyret fortsätter som vännen Roffe skriver!

Sjukvården - en restpost?

Intressant att läsa om regionbildningsförsöken. Thomas ringde och pratade av sig i går kväll och jag fick en en från "kalabaliken i landstingshuset" som han kallade det. Det fanns en del demokratiunderskott när opposiitionen till och med skulle förvägras avv reservera sig!

Intressant att också få bilden från min före detta gruppledarkollega Camilla. Kan notera av hennes
blogg att sjukvården blir en restpost. Finns inte ens med på listan över vad regionen ska ha hand om. Bara en notis om att den nordliga sjukvårdsregionen ska bestå.

Det är det avgörande skälet för att folkpartiet säger nej. För övriga frågor finns starka skäl till förändring av samarbetsformer.

Kul att det är oppositionen och inte "regionkramarna" som hamnat på bild i NSD. Och i Kuriren konstaterar Thomas att stor oenighet rådet. Och värre lär det bli, spår Thomas.

Och  hur det ska gå i fädrens spår vet ingen. För ett dygn sen spåddes perfekt före. Men nu varnas på för bilfärden dit och för tung färd i spåren.

Gryningsljus

Man kan väl säga att den här opinionsmätningen är någon form av gryningsljus - gapet mellan regeringen och oppositionen har minskat med ca 5 procentenheter och folkpartiet ligger en bit över valresultatet.

Fast det har långt ifrån gryningsljus med ettan-nyheterna som förstås är i båda tidningarna,
NSD och Kuriren. Ung pojke knivmördad i Morjärv. Än mer berör det förstås när namnet är känt.

Ánnars var det gryningsljus jag skulle skriva om det som är utanför mitt hus. Jag gillar inte det - det är liksom ljust stålgrått och kallt. Länge leve mars månad då solen börjar ge en hopp.

Mest mörker är det ju tyvärr för Luleå hockey. Lite intressant är att slutsatser folk drar är att det skulle gå bättre om man bytte styrelse och fans. Hur skulle det vara att byta spelare - välbetalda såna kan man kräva mer av.

Fredag idag och med en nästan helledig helg framför mig. Bara årsmöte i Älvsbyn på agendan - söndagkväll - och det är ett rent nöje. Särskilt kul att få Nina Larsson på nära håll - har nog aldrig haft henne på tumanhand.

Nå först ska ju fredagen förbrukas. En sväng till jobbet - break för varmvattenbassäng - en sväng till på jobbet. Förhoppningsvis kommer jag iväg vid 14-tiden.

igår kastade jag misshandlad valhandbok, viktväktarprotokoll, 2 pkt julgransglitter, filmrullar, diverse gamla lampor och batterier. En Ica-kasse fick jag väl ihop i mängd - och lugn allt är på rätt plats.


Någon drev ned mig!

Någon drev ned mig igår och påstod att hon hette Birgitta. Jag visste att det var fel men kom inte på det rätta. Elisabeth Ohlson Wallin var namnet.

Där fick Du vem Du nu än var! Mitt minne är bra men kort.

Också Maud

Också Maud har noterat sossarnas svängning, Fast undra om inte jag var före Frank - hennes pressekreterare.

Två klänningar blev det på väg hem - det hade kunnat bli ett par shorts också. Och en orangekjol med matchande orange tröja. Men jag besinnade mig.

En välbekant röst sa "hej Ylva" och där var Inger från Älvsbyn.

Nu har jag varit förbi föräldrarna och där var allt lugnt.

Nu måste jag vila en stund. Match i kväll igen. Mot vem var det nu? Södertälje?

Omtänk (s)?

Det tänkt inte bara om i miljöpartiet. Om medlemmarna får råda i s så blir skillnaderna i svensk politik inte så stora. Arbetsmarknadspolitiken är ju en stor och viktig fråga - och samrådet ger verkligen en borgerlig bild.

Rätt kul att Karin Åström i dagens Kurir tar upp exemplet Telia för att varna för utförsäljning av Apoteket. Det var ju storsossen Rosengren som stod för den affären. Och lurade hela svenska folket.

Dagen har runnit undan fort som vanligt - är i vanlig ordning inne på "övertid". Men jag har haft flera trevliga besök idag som snott effektiv arbetstid. Men det gör inget - för fika med Els och lunch med Gerd är rena nöjet.

Särskilt som Gerd ska fixa upplägg av en dress till mig.

Föresten har TT varit här också en sväng mellan sammanträdena - Trevliga Thomas. Och dessutom två utomrdentligt trevliga grabbar från Luleå Bilglas som satt fönstret på plats.

Nu drar jag från staden.

Historielös

Visst är det bra ibland att kunna gömma och glömma. Men i längden tror jag inte det är bra att vara historielös. Blev lite patetiskt igår kväll när en moderat dam skulle försvara bonus i vab-dagarna. Hon fick en ifrågasättande fråga - men skakade bara lite lätt på huvudet. Du vet jag tillhör de nya moderaterna - så jag vet ingenting om tidigare inställning ifrågan. Och framförallt tog hon inget ansvar för det. Ungefär som skillnaden mellan Venus och Mars - på någon annan planet.

Hade jag haft tid och ork skulle jag nog syna ledarskribenten på Kuriren också. Kan undra om det handlar om att när fan blir gammal....

(M)utar papporna - som moderaterna gör gillar han inte . men sätter sin tilltro till den jämställdhetsbonus som ska införas i föräldraförsäkringen.

Kan undra om den höjts till skyarna tidigare??


Men annars är dagen bra - runt 10 grader kallt. Och enligt Kurirens horoskop så¨kommer ett beslut idag stå mig dyrt. Men för dagen kommer jag att bli en mycket populär person. Ja, man får betala för sig här i livet - det var väl så sjöng Barbro Hörberg.


Snar avfärd - en lite farlig tendens att klockan snarare är halv nio än nio när jag kommer till jobbet.


Överhövan upprörd!

Överhövan upprörd är jag. ida Gard led för lite. Och hon kan inte bevisa. Hur är detta möjligt i rättstaten Sverige. Nog är det bara att börja kalla oss före detta om detta blir slutkontentan.

Tänk er om vi fick refererat från något annat land att tungt beväpnad polis brutit sig in hos en oskyldig 18åring. Och dessutom lämnat henne utan hjälp i ett chocktillstånd Vilka omdömen skulle vi haft om det landet.

Polisen har ett svårt och tufft jobb. Vi måste ha förståelse för att misstag kan begås. Till och med förståelse för att insatsstyrkan bara lämnade henne utan vidare förklaring. Men nog måste polisen ha en bättre organisation som fångar upp och skickar professionell hjälp såna här gånger.

Ingen ska fällas - men det minsta rättsamhället kan göra är att ge Ida det skadestånd hon begär. 45 000 kronor är lite för de men hon har och dessutom inte ens kaffepengar i polisens och statens budget.

Blodtrycket stiger när jag läser om "polisen har inte gjort sig skyldig till vårdslöshet eller brott mot Gard". Som juridisk spetfundighet är det helt korrekt. Men alltså kom igen grabbar (fast det är en tjej som skrivit det) - här kommer tungt beväpnad poliser - som hon uppfattade som maskerade - in mitt i natten håller fast henne och söker igenom hennes lägenhet. Hon måste ju varit fullständigt panikslagen förstås. Ett misstag var det - men såna brukar man få betala för på ett eller annat sätt.

Och det borde vara fullständigt självklart att vi gör det - 45 000 är billigt för ett sånt misstag.

ONDSKAN

ONDSKAN - av Jan Guillou - i pocket. Den har jag just orkat med att slänga. Men annars hittade jag boken Livstecken av UllaBritt Berglund - med dedikation - "Liv är glädje. UllaBritt". Ingen aning när denna tilldragelse ska ha skett? Och inte kan jag kasta den förrän jag vet.

Fast just nu föll mina ögon på en bok "Allt om män" som till exempel att "Mer än 90 procent av alla kärlekaffärer inleds av män, men 80 procent avslutas av kvinnor".

Jag vet - så den kan jag kasta också!

114 14

Jag har det tvivelaktiga nöjet att ringa polisen häromdagen. För att anmäla vår sönderslagna ruta. Även fast jag visste vad som väntade kändes det lite frustrerande. "om det är brådskande .. eller pågående brott..." så uppmanas man att ringa 112.

Sen får man ett antal alternativ om vad man vill och önskar och uppmaning att trycka hit och dit.

Kan ju tänka mig att man i skarpt läge skulle bli ganska förtvivlad. Varför får man inte uppmaningen att till exempel trycka 1 för brådskande ärenden. Att trycka bort samtalet - om det nu kopplas bort direkt? - om slå om igen skulle nog kännas dubbelt frustrerande.

Ja, detta bara som ett litet tips. Numera finns ju på en del mobiltelefoner en larmknapp direkt till 112.

Bara hopkärvad?

Efter att ha gjort ett pass i varmbassängen kändes benen helt klart bättre och armarna sämre, Det senare gjorde att jag bävade för kvällen - men jag måste säga att några snäpp bättre känns det.

Kanske jag bara är lätt (fast hårt) hopkärvad?

Så himla bra kändes det då inte när jag duschade efter passet - och duschcremen vägrade att löddra. Och luktade dessutom svagt parfymerat vilket är högst olämplig i den miljön. Och brukar inte behäfta mina produkter. Än mer desperat när vattnet inte tog på smeten. En blick på flaskan visade att det rörde sig om bodymilk - inget tvålliknande alls.

Nåväl jag hastade iväg fort därifrån till Kulturen Hus för lunch. Hur mycket folk som helst. Men kan lätt konstatera att placeringen av buffén är en skrivbordsprodukt. Inte bästa och snabbaste lösningen för stora konferenser som ska utfordras.

Upp till kommunhuset och avvecklade telefonen. Nu återstår bara en e-mail adress. Tror jag.

Och hur det var så blev jag kvar till halvfyra.

Glömde förstås att berätta att jag var och köpte mig en födelsdagspresent - i förväg förstås - från mor och far. Konstpäls från Lindgrens som mor visste att jag var för snål att köpa själv.

Och nu är jag hemma sen halvfemtiden. Lite ögon på sprinttävlingen vid slottet. Senast jag var i Stockholm för någon vecka sen fanns inte en snöflinga . nog kan jag fundera hur "eko" och hur nödvändigt det är att tillverka/skrapa ihop spår mitt i huvudstaden?

Fast kul att notera att "eko" drottningen Maria Wetterstrand går från klarhet till klarhet. Ska bli intressant att se hur "näbbskogänget" vid kongressen ska tackla
detta.

Nu blir det lite plock här hemma. Allt som jag bestämmer mig för att slänga känns som en seger!!

Tyst och tut i luren

Huvudnyheterna är idag handlar om Tystad telefon, NSD, och Privatiseringen börjar, Kuriren. Ska blir intressant och se och det senare ger "tut i luren" den här gången också. Det är liksom otroligt hur länge den här självklara frågan om att inte ha egen regi för städning har utretts.

Kul i alla fall att det gick bra för Luleå hockey igår. Den enes bröd... Jag hörde just på TV att Frölunda var dubbelt besviken - de skulle just vinna för att säkra sin slutspelsplats. Jag är inte säker på att jag kan alla regler runt uppflyttning och nedflyttning och kval. Men om jag förstått det rätt s´befinner sig Luleå just ju i "ingemansland!. Blir man kvar där händer inget förrän nästa säsong?

Igår röt kapten Köhler till mot fansens uppträdande. Och idag svarar dessa, Av de senares svar så framgår det jag skrev tidigare - styrelsen inklusive kommunalrådet Stålnacke frias med anledning av gåvan.

Regeringen vill korta dubbdäckperioden, läser jag i NSD. Med anledning av insändaren i Kuriren så kanske Olle Lindström ska ta svängen över Luleå när han hämtar Reinfeldt på Kallax den 3 mars. Så han förstår att det finns andra vägar än de inom tullarna i stockholm.


Nå nu ska jag ge mig ut på "tvättbrädorna! som han kallar dom insändarskribenten ovan - våra vägar.

Blir expen mellan 9-11, sen blöttläggningen och bjuden på lunch. Så jobbar jag väl mellan 13-15.

Är inne i en Skalman period nu igen - sovklockan i gång från 18-tiden och till 4 på morgonen. Så om jag kommer hem vid halvfyra ska det väl kunna bli någon timme planering av flytten också - kanske.


Bokångest!

Nu har den slagit till igen. Den gör det med jämna mellanrum. Nu var det Röda Korset som med sitt kreativa upplägg väckte den igen.

Röda Kortset kör en egen bokrea - parallellt med den traditionella. För 10 spänn får du köpa en kasse med böcker, De har plockat ihop från det som lämnats in - vilket lär vara massor.

De måste innebära att många kommit över ångesten. Och klarar att lämpa iväg sina böcker.

Ett snbbt överslag ger vid handen att det måste röra sig om 3-400 böcker. Av vilka det kan finnas ett och annan jag inte läst. Några väcker nostalgiska känslor. Några är bara gamla eller vackra. Men säg att det blir 100 som verkligen är bevarande värde av något skäl.

Men hur ska jag komma till insikt om att resten kan jag göra mig av med.

Vad är det som gör att jag känner mig så rik med alla dessa böcker? Och kommer jag att känna mig som en utarmad och fattig person om jag lämnar bort dem?

Kanske jag skulle kunna ta det etappvis. Göra en hylla på jobbet med 20 böcker i taget. Och så en skylt med "En guldtia för varje bok - pengarna till Frälsningsarméns barnkollo".

Eller har ni 40-talister som gått före något bra tips om hur ni gjort?

Schysst, Unionen!

Just det här att folk hamnar mellan stolarna är en av anledningarna till varför jag känner sympati för mp:s förslag om sammanslagning av försäkringskassan och a-kassan. Försäkringskassan tycker att folk inte är tillräckligt sjuka för att få sjukpenning - medan arbetsförmedlingen inte tycker de är tillräckligt friska för att kunna arbeta.

Schysst att
Unionen i alla fall vill pröva det. Och att det anser att fackföreningarna måste ha tillräcklig styrfart i sig själva för att inte förlita sig på a-kassan.

Annars är det så att rörelserna hos sjukgymnasten idag har retat upp någon liten nerv bak på axeln som  pinar mig med små strålande nålstick hela tiden.

Men nu ska jag lägga mig framför TV:n samtidigt som jag ska följa Luleå hockey i matchen mot Frölunda. Jag fick intrycket av radion att det  var Brynäs som var på tapeten. Men nu behöver jag inte ens skicka en enda medlidandes tanke om vi kör över dom!

Hoppas, hoppas!!

Ingen blötläggning

Nä, då det blev ingen blötläggning idag. Istället fick jag dra hela min lidandes historia. Och så kollade hon in hur orörlig jag var och vars.

Hon tyckte nog att jag skulle stå på mig för vidare utredning för en diagnos.

Och där i väntrummet träffade jag ju flera bekanta. Gustaf och Järker bland annat. Och en dam vars namn jag inte vet. Två föresten.

Tillbak till jobbet - där två trevliga grabbar från Luleå Bilglas dök upp. Tog ut fönstret med båge och allt. Kommer tillbak i eftermiddag.

Lunch med Karin och Thomas. Får väl jobba någon lite timme till - jag blev väl borta en timma på gymet.

I morgon ska det dock bli blötläggning - 3 gånger tyckte hon vi skulle prova. Borde nog ha skaffat sånt där stämpelkort - det börjar nog ha dragit ihop nu. Fast jag vet inte ens vad gränsen är för frikort.

För övrigt har jag kommit på en av bovarna varför jag inte går ner i vikt. Jag har helt klart undervärderat ostens poäng. Vem är villig att betala 1,5 points för 30 gr ost - Västan 10%. Och fatta hur lite 30 gram är.


Jag håller nu på att syna fler "felkällor".


Jag är ett geni

Jag är ett geni enligt den här testen. Det måste vara något fel på den. För i den mån jag gör såna här tester (vilket är sällan) brukar jag gå i alla de fällor som förutses.

Meddela gärna hur det går för dig.                             
ALZHEIMERS'
ÖGON TEST   

 

Räkna alla ' F ' i följande text:

  

FINISHED FILES ARE THE RE

SULT OF YEARS OF SCIENTI

FIC STUDY COMBINED WITH

THE EXPERIENCE OF YEARS...

(läs nedan)

  

Hur många ?

  

Fel
, det är 6 - inget skoj.

LÄS DET IGEN !

Gå upp och läs texten igen och hitta alla 6 F' innan du rullar ner..

  

Anledningen är den här.

Hjärnan ser inte ordet 'OF'.

                 

Ofattbart eller hur? Gå tillbaks och titta igen!!

Alla som räknar alla 6 'F' första gången är ett geni.  

  

                   

Tre är normalt, fyra är ganska unikt
  


Frustrerande

Fatta att jag inte hittar länken till gårdagens krtiiska artikel om Nutek. I NSD. Överhuvudtaget har jag problem med NSD just nu - jag är sån där medlem som kan gräva lite längre tillbak i arkiven. Och nu kommer jag inte ihåg mitt lösen ord. Och inte hittar jag ens till gårdagens nättidning. Och sökmotorn funkar inte., Senaste artikeln om Nutek påstås har varit 29 januari. Fast jag vet att det var en i går.

Som med bönorna

Idag ska jag likt brunar och gula ärtor läggas i blöt. Det här har jag aldrig gjort förr. Varit på behandling i varmvattenbassäng.

Så jag måste väl tänka till lite. Vad som ska med. Men det borde väl vara ungefär samma som för simning. Dock lär väl inte Nautiluskortet gälla. Så pengar eller kort.

Och frågan är om jag vet vart jag ska - men City rehab är väl mitt emot Bil o traktor ungefär lite snett över.

Snett tycker jag också det är att NSD inte har med insändarna på nättidningen. Varför?? Fast lite hoppfullt var det ändå att hitta denna
länk. Rubriken och vem som skrivit en insändare finns i alla fall med - på en insändare.

Hoppas det kommer mera??

Första nyheterna inget att hetsa upp sig för. Nej till gruvbrytning i Gällivare tätort respektive Prisat IT-företag i kris. (Kris på nättidningen NK - ingen länk) För det senare kan jag ju undra på vinklingen att problemet efter 8 år är investerare - kan det inte vara bristande effektivitet som gör att bolaget inte går runt? Barnsjukdomarna borde ju vara över efter fyllda 8?

Nu ska jag i alla fall försöka vara effektiv och plocka ihop det jag behöver. Så jag hinner en sväng på expen innan badet 09.40. Kaffe och PT är en rutin som behövs för att dra igång dagen. Annars är det nog bara expen som gäller idag. Eftersom jag ska ha semester i slutet av mars blir det nog lite längre dagar än de 3 timmar som är tänkt. Inom den idella sektorn jobbar vi nämligen in våra semestrar och annan ledighet. Till och med sjukdom - Karin försöker nu jobba offensivt framåt för den 11 ska hon äntligen få sin höftoperation. Peppar, peppar - inget återbud nu.

Hörs efter blötan!

Utslagen kväll

Kanske det undermedvetna som brottas med politiker abstinensen. I alla fall har jag sovit på rygg på soffan mellan klockan 18 och klockan nästan 21. Jag känner hur jag snarkar  till - och vaknar - men hör det inte. Egentligen kan jag inte sova på rygg - men just nu är jag inne i en era av att kroppen liksom läker om jag ligger på rygg.

Ska slå vad med Thomas - ska vi lyssna på närradions repris i morgon? För mig tog det nog 20 år (viss överdrift) innan jag vågade lyssna till mig själv. Fast allting går fortare nu - så nästa gång lyssnar vi nog och analyserar.

Lyssnat hade däremot redan C-G Carlsson. På närradions sändningar. C-G Carlsson får tacka undertecknad för att kommunen numer köper och arkiverar närradions sändningar.

Nu vill jag dock hävda att inte särskilt mycket av det han läste upp var särskilt kränkande eller ens personangrepp.. Trots att CG använde sin bästa domedags stämma. Nu ska vi veta att hela kroppspråket saknas vid en sån här uppläsning - så i verkligheten tror jag det var rena barnmaten apellerat till personangrepp.

Nu bör jag dock försöka komma till ro igen. Sov så gott!

Till väglöst land jag drar!

Så här såg det ut i går när kusin Kerstin kom till 12-kaffet.

46461-867

I den del av det röda huset som syns bodde jag till jag var 16 år!

46461-868

Nu ska jag flytta till den högra delen - på markplanet  det också.

Hörsam!

Hann inte mer än skriva förra inlägget så lyssnade jag på radion och fick höra Karl ansluta sig till de som ville ge 80% ersättning i avtalet som syftar till att äldre lärare ska lämna sina tjänster.

Bra jobbat oppositionen!

Ohörsam!

I Kalix verkar sossarna ha lyssnat lite i alla fall. Jag skrev faktiskt i morse i ett annat forum - att en backning om Pålängeskolan blir nog sossarnas drag för att blidka opinionen.

Men i Luleå verkar "kejsar" Karl fullständigt ohörsam för opinionen. Faktiskt en av de kraftigare jag minns. En hel vecka har det gått man ur huse och skrivit lappar med argument till oppositionen. Och det är ju faktiskt en riktigt ohelig allians till opposition - alla mot sossarna.

Smyg igen!

Erkänner - jag tjuvlyssnar. Bitvis. På fullmäktige. Det var väldigt sövande i början. När Thomas skulle debattera äldreombudsman så blev jag så nervös så jag slog av. Fast det var för att var tvungen att ta hand om något annat egentligen.

Så har jag slagit på igen - och då debatterades fortfarande äldreombudsmannen om jag förstod rätt. Verkar som om de brutit mitt i ärendet för fika. Får väl höra.

Och det håller på fortfarande - lite skadeglatt kan jag konstatera att det inte verkar gå fortare fast jag inte är med.

Smyg mp:are?

Måste erkänna att jag gillar det här förslaget. Sett ur individens synpunkt. Ska bli spännande att ta del av de motargument som säkert kan ha sin giltighet.

Fast hörde en sosse på radion - som upprördes över att facken försvagades som part på arbetsmarknaden om de inte fick ha hand om a-kassan. Då kan jag ju fråga mig om a-kassepengar används för facklig verksamhet? Vilket väl inte var mening.

Det finns ett värde i att ha starka och jämbördiga parter på arbetsmarknaden men det kan inte hänga på a-kassan.

Annars ska jag äta lunch här nu - förhoppningsvis tillsammans med delar av fullmäktigegruppen.

Jag är sjukt orolig över att jag inte har några som helst abstinensbesvär. Tror helt och fullt att fullmäktige kommer att genomföras på ett urmärkt sätt utan mig. Fast lyssna på radion tror jag inte jag vågar.

Länge sen sist

Sist - ja här är det väl rätt. Språkstriden om när man ska använda sist respektive senast.

Jag menar jag har inte hört av mig sen lunch igår. Färden gick ju till stan och ett par timmars donande på jobbet. Sen hämtade jag Els som bjöd mig på basket.

Härlig seger för tjejerna mot Sundsvall - som bara hade 8 tjejer omklädda. Mot vi som väl hade 12-13. Vi var ganska snabbt överlägsna så för mig som vill ha lika-dramatiken blev det lite gäsp på slutet.

Hem och telefonsammanträde med styrelsen. Utspridda lite här och var. Min geografi är inte vad den borde - kan inte riktigt placera in Ammarnäs - men där var vår ordförande i alla fall.

Så vaknat till en härlig måndag igen. Halvfem - inga tidningar, fem - inga tidningar. Fast strax efter kom dom.

Ganska tunna. Kuriren toppar med att Luleå hockey
fansen kräver både tränarnas och styrelsens avgång. Fast kommunalrådet lär väl få stanna kvar - hon har väl bidragit med sin del med "gåvan" av arenan.

I NSD är tonen om möjligt hårdare- Och ordföranden uttalar sitt fulla stöd för tränaren. Som jag nämnde tidigare så hittade jag en gammal analysrapport från Luleå hockey. Det verkar gå i cyklar det här - med inte alltför många år emellan.

Kanske jag kan låna ut rapporten?

Som jag skrivit tidigare förtjänar regeringen ris vad gäller utnämningspolitiken - Odenberg den senaste plumpen. Men jämfört med Kiruna verkar regeringens tillsättningar blekna. Nu är detta en anonym insändare och fakta bör väl granskas. Men ingen rök...

Dagens stora händelse för mig är väl annars att jag inte ska gå på kommunfullmäktige idag. Kan undra om senaste (borde nog heta sista - med tanke på..) gången jag inte var med var när jag var i Malaysia 1998 för att firma min "17-årsdag"?

Så nu gäller avfärd mot expen

Dags för avfärd

Tusan vad det snöar - så just på ett annan sändlista hur Barbro Westerholm skryter över att hon sett snö i Luleå. Själv har jag ju understundom också klagat på bristen. Men när vi nått februari finns ingen anledning att det ska vräka ner på det här sättet.

Särskllt inte som jag nu måste ge mig iväg ut.

Inser att jag behöver en "bortsorterings" terapeut, Varför spara 4 kartonger med julhälsningar, tackkort, födelsdagshälsningar. Årsvis - men jag vet att det inte är någon obruten svit för vid något tillfälle kom jag på bättre tankar och började kasta.

Nu tänker jag att innan jag sätter tillbak saker på plats i maj - då ska jag bara sortera ut de verkliga guldkornen! Fast det sa jag 1998 då jag flyttade hit också.

Så illa?

Ska vi verkligen ta hockey på så stort allvar att det blir såna här domedagsartiklar. Det är väl inte ens någon katastrof - bara de hänger kvar - fast det brukar bli tvär tyst och konstigt när övriga spelar vidare och Luleå inte är med.

Och apropå att livet går i repris - så städade jag en hylla på jobbet i fredags - då hittade jag en "Analysrapport Luleå hockey"-Huruvida analysen  gällde både ekonomi och det sportsliga orkade jag inte kolla in - dock började det med försvunna 6 miljoner som skulle förklaras.

10 år gammal kanske?

Idag är kvällsdrakarnas tema givet. Kan inte säga att jag satt klistrad men Therese blev jag förtjust i och Bard gillar jag inte sen tidigare. Någonstans på Aftonbladets nättidning ber Therese om ledigt från operan för att delta i andra chansen.

Och stackars Frida hon har inte kunnat "dricka" på en vecka för pencilinets skulle - men nu ville hon minsann bli full. Sorry att jag hörde henne bandad på Aftonbladet - så jag kan inte skylla på media. Trist med såna förebilder för ungdomar. För övrigt flödade champagnen i alla artisters uttlalanden.

Nå nu ska jag inta golvläge någon timme till - sen blir det tolvkaffe - jobbet för att förbereda för ett sammanträde med styrelsen ikväll - basket - styrelsemöte.

Livet i repris

Usch - det blev precis som jag befarade. Lite stora grepp vid lunchtid - men sen hamnade jag i foto och diverse lådan.

Och hela livet har gått i repris - och ändå har jag inte sett i några album - bara lösa kort. Fast jag tror det sista jag klistrade in var nog mitten av sjuttiotalet. Resten är i lösformat.

Och tackkort i massor - och julkort - och "partikort". Och mycket vykort - inte minst från gamla Luleå. Köpte när Central bokhandeln la ner - hette den så långt ner på storgatan - Gunhild Nilsson.

Och från övriga Sverige också förstås.  Och såna med visdomsord. Blandat med dödsannonser, förlovningsannonser.

Ja precis som jag sa - livet i repris.

46461-865

46461-866

Det värsta är att  minst "halva livet" fortfarande ligger på golvet.

Fast nu måste jag lyssna till schlagerfestivalen - har hört en del. Tycker att det har varit flera som haft fantastiska röster. Fast jag ingen aning vem dom är!!

Det blåser i träa

Oj då - det verkar ha varit allvar där nere i Göteborg. Har ju hört och sett lite - men det "ropas på vargen" så ofta nu för tiden att jag nog inte tagit till mig det.

Jens klagade i går att landningen på Arlanda påverkats av stormen - inte så kul landning - och han är inte lika sjåpig som jag i det fallet - så det märktes nog.

Kusin Kerstin får allt ringa ner och kolla att henns son Anders är välbehållen. Och även grannar Frishammar har väl David där nere?

Bättre tankar

Bättre tankar ska vi komma på - vi Vädurar. Genom en ny kontakt bryter vi vår isolering, om vi ska tro horoskopet i Kuriren idag.

Gärna ny kontakt - men idag ska jag verkligen isolera mig - med tvätt och klädgenomgång. Lite sopsortering ska det nog bli också. Kanske genomgång av en och annan låda.

Här måste börjas planeras för flytt!

Camilla delar första sidan med misstänkt fuskande företag i NSD. Medan Kuriren toppar med Seger för avskedade. Jag måste säga att min bild var att facket gick bakom ryggen på sina egna medlemmar och gjorde upp med arbetsgivaren. Så jag gläds åt deras seger i tingsrätten.

Anders krönika är underhållande att läsa. Någon gång ska jag få tid att skriva en personlig lista av minnesfragment. För det är ju som Anders skriver - det ena minnet associerar till andra och leder vidare. Jag gjorde ju faktiskt ett sommarprogram i radio norrbotten för många år sen - det blev en så där resa i barndomen med hästar och grannar jag minns. Ungefär. Fast en och en halvtimme långt om jag minns rätt - så det hanns med en del.

Och fällan att undvika idag blir väl att inte fastna i något brev, kort eller annat som skickar iväg en på nostalgitripp. Det är alltid faran vid lådrensning. 

Så jäkla SURT - först hittade jag inte NSD:s reportage om Camilla - det som till och med var på ettan i papperstidningen.

Sen så finns inte Anders krönika heller ute på nätet. Har till och med googlat - för ibland hittar man länk där trots att sökmotorn på egna tidningen inte orkar få fram något. Men idag blev det NOLL resultat.

Inser att länkningen blivit något konstig - citerar från Kurien men länkar till NSD. Och reportaget om Camilla kan jag undra om det inte varit i en tidigare utgåva av NSD?

Men jag höres här senare idag.

Obefogad bortavaro från bloggen

Oj - då. Hemma sen länge. Men inte kommit ihåg att blogga. Lämnade jobbet strax vid två. Men då var det ju lite post som skulle fixas. Det blev onekligen lite "övertid" idag. Och ett besök på Clas Ohlsons - flyttkartonger.

Hjälpt Jens att boka resor - han körde cirkus 50 mil - från Norrköping någonstans och till Arlanda. Trean - han flög till Storuman där resten av familjen väntar fvb Hemavan. Familen som för övrigt kört så där 35 mil - när jag pratade med svärdottern vid 19-tiden.

Nå nu var det resor i framtiden vi bokade. Kan konstatera att vare sig SAS eller Nordic är särskilt beställarvänliga.

Och på en sak är i alla fall SAS "vänligare" - där får man tillbak resor som inte kunnat nyttjas på grund av sjukdom. Men så är det inte på Fly Nordic - där rök 1 600 spänn. Men det är på förlusterna man ska leva.

Om ni lovar att inte berätta det för några miljömuppar så har jag faktiskt varit en till resa till stan. Saknade papper till min skrivare - och hade dessutom en lista från mor för inhandling - inget som finns hemma på byn.

Så nu har jag "specialhandlat" och tar resten på Nära Dej i morgon. Special också med 4 trisslotter så hör ni inget från mig på ett tag så vet ni att jag firar! Fast mer troligt att jag slaggat in framför TV:n.

Befogad kritik II

Höll ine på att komma ihåg vad det var jag sett och reagerat över. Men här kom det. Det finns en hel del fog i den här kritiken tror jag.

Men hur komma åt att sålla agnarna från vetet. För visst har det funnits både missbruk och fusk i systemet.

Befogad kritik I

Verkligen befogad kritik. Jag lyssnade på Reinfeldts försök till försvar på radion också. Inte så lyckat. Herr Reinfeldt börjar ha några plumpar i protokollet.

Ogudaktigt, Akelius!

Målet högre än domkyrkan, ropar rubriken ut i papperstidningen. Det är Akelius som vill göra Luleå till Manhattan - åtminstone lilla.

Nättidningen har dock varit lite försiktigare och talar om
djärva torn. Och av artikeln framgår också att det förstår att biskop Stiglund är sakägare i frågan,

Klart att kyrkan ska stå mitt i "byn" och var högst i stan även i Luleå. Allt annat är ogudaktigt.

Annars är ettan nyheten samma i båda tidningarna - det blir till att vara uppmärksam på sånt nu. Med fusionen och "hotet" om bara en tidning i framtiden.

Gifter i marken i centrala Boden respektive Grundvattnet förorenat är rubriker som oroar - särskil medborgarna i Boden förstås.

Det är många som borde oroas av tidningarna i dag. Kurirens insändarsida har 5 insändare och en debattartikel - alla arga, oroade, upprörda över skolnedläggningarna i Kalix. Robert Forsberg och halva centerpartiet i Kalix borde darra!

Även i Luleå är skolan stor - massiv uppställning för Kvarnåskolan. Även på nyhetsplats i båda NSD och NK.

Och apropå darrr så är det det - för Luleå hockey som fick stordäng av HV71 - som nog är ett bra lag - men vilket knäppt namn! Tur att vare sig Anna GK eller hennes Tobias Krantz är värsta hockeyfansen - det kunde ställt till det igår.

Just nu ligger Luleå i värsta hålet - där mellan strecken - där det blir varken hackat  eller malet. Vare sig slutspel eller kval.

Nä - ska det nu gå åt h-vete så låt det ske med pukor och trumpeter och ett riktigt hett och häftigt kvalspelande! Fast med rätt ugång förstås.

Och det ena ordet ger det andra - nu är jag på utgång. Ska leverera nya telefonen till mor.

Hörs! Du och jag också, Pia. Men grattis på namnsdagen redan nu!!

Voteringarnas kväll!

Oj, voj, alldeles slut. Suttit ordförande vid årsmötet. Två voteringar - Sovjet-Thomas kom undan med oavgjort. En vunnen och en förlorad omröstning.

Härligt gäng man har förmånen att umgås med!

Höres i morgon!

Senior Strutz

Dagen har rusat iväg lika fort som alla andra. Thomas med damsällskap passerade revy här vid tio-tiden fvb till Niemisel.

Ut och handlade lite mazariner till dagens och kvällens övningar. Till Janne Hansson med icke fungerande telefon. Men där sitter det aldrig fast. En ung trevlig man bara slet upp en ny kartong och telefonen byttes raskt.

Och sen har vi då haft seniorträff med Barbro Westerholm och jag inser att jag numer är mer en av dom - seniorerna - än den som bara ställer i ordning.

Fast det var en lite dålig dag för seniorträff . SPF:s norrbottens distrikt hade styrelsemöte och det kommunala pensionärsrådet i Luleå likaså. Så några som hade velat komma kunde inte.

Men det var trevligt för oss som var där.

Och sen åt jag ärtsoppa igen ( tack igen Anne!).

Och nu väntar vi på att årsmötesdeltagarna ska anlända - men -även här är det dubbelbokning. Studieförbundet Vuxenskolan har extra stämma i Sävast inför en event. fusion mellan Luleå och Boden.

"Gyllne morgon"

fast precis tvärtom. Mors nya telefon verkar inte ladda - och när den väl gick i gång så påstår den att jag ska sätta i Sim-kort - endast nödsamtal tillåtna. Och som lök på laxen höll den på att skrämma livet ur mig genom att skälla som en hund - två skall. Och så tystnade den - och så kom två skall till med jämna mellanrum.

Och inte nog med det - när jag kom körande landshövdingevägen så hade man isskrapat gallringsvägen och lagt en riktigt hög barriär på landshövdingenvägen. Fick hjälp av en förbipasserande att inse att det nog inte var någon idé att försöka forcera den med min lilla låga bil.

Märkligt; inte en traktor vare sig syntes eller hördes. Förarna verkade ha tagit förmiddagsvila. Konstigt hur det kan vara när man kommer ut på landet så här. I stan står de minsann både med traktor och sop och tar bort direkt.

Själv fick jag kryssa mig på gång- och cykelvägar för att sen nå Bomvägen.

Det vill ju till att gamlingarna som ska ha hemtjänst inte är i nöd. Eller att det är någon infarktpatient som ska hämtas.

Jussi mer känd

Björling alltså. Ewa har varit i Kiruna där hon också har sina rötter.

Såg på regeringens veckoschema att
Ewa Björling skulle till Kiruna. Jag ropade och frågade Thomas vem hon var - och vi enades om att hon nog fanns runt regeringen - men i alla fall ingen "partist" av vårt slag. Och därmed lämnade vi frågan.

Så det är klart - lite mer marknadsföring kanske vår handelsminister skulle kosta på sig. Kuriren bidrar då inte för Björlings besök i Kiruna finns inte i nättidningen.

Annars är Obol första nyhet i båda tidningarna. "Nobbe" har åkt på en blåsning - fick 32 000 i gåva för en rahabiliteringsresa som nu "uppgraderats" till lön och därmed beskattning.

Avskaffandet at gåvoskatten har ju gett möjligheter till tolkning.


Annars kan jag ju lugnt reta mig på att Obol-Bosse tydligen lyckats sälja sin villa och inkassera en miljon. Vilken flathet att inte kunna lägga kvarstad på sånt?

Annars är det mest Kalix för hela slanten idag. Skolnedläggningarna och nu Gählmans avhopp.

Och pappa Strutz är på bild i Kuriren. Huka er på "gatukontoret" - nu laddar vi.

Nu ska jag dra till staden. Gör mina 3 timmar på förmiddagen. Vid 15 snåret är det sen Seniorträff med Barbro Westerholm och årsmöte med Luleåavdelningen i kväll.


Bara EN telefon

Det blev vare sig ketchup- eller Ekman effekt - bara EN telefon till mamma. Men en riktig pärla verkar det vara. Få prylar i kartongen och instruktionsbok på ren svenska.

Ikväll är jag rikare - har läst Magasin M. Länge sen jag gav mig tid att bläddra genom ett sånt magasin utan att snabbt bläddra vidare och tänka att sen någon gång. Och den har aldrig infunnit sig. Inte har jag läst varenda stavelse - men jag är beredd att lämna den vidare till någon annan M-kvinna (vilket inte betyder moderat utan mogen).

Och jäkligt less på köttfärs - och varför är det bara ÌCA som dras ner i skiten. Har ju varit minst lika mycket fusk på det andra oligopoi  (inte säkert rätt stavat - varning!) företaget.

Och så kan jag fundera om någon dött utav det - tänk om systembolaget skulle granskas. Eller bolaget som håller oss med cigaretter?

Sunderbyn 21.05

Godnatt!

Ekmans dilemma

Expressen eller Aftonbladet - svårt att bestämma sig. Och sen blev det alltihop och lite till för Gösta Ekman i den sketchen.

Sluter väl så för mig också - blir väl någon värsting väska med tvinnerhjul och nya låset - vad det nu hette. I någon illig färg som jag sen aldrig vill se åt.

Svår beslutsångest i alla fall - i alla måtton - för en dryg timme på stan och inte annat än parkeringspengarna gjorde jag av med.

Svårt dilemma för moderaterna också - med Gählman i Kalix som lämnat partiet men som tänker behålla alla sina uppdrag - och det var inte få.

Och glöm alla förhoppningar om att partiet kan ta av honom dem - om han inte själv vill. Inte kommer de att besluta om omval överallt - ingenstans rubbas ju majoritetsförhållandena.

Är det inte nyss en Fahlqvist moderat i Kalix som lämnat in också?

Ja tur man lämnat den vilda världen.

Nu ska jag åka och köpa en telefon till mor.

Min tid är ute

Sen en timme - är min tid ute. Arbetstid alltså. Men under denna "övertidstimma" har jag hunnit äta ärtsoppa - 2 dl till det facila "priset" av 5 points.

Och herrbesök har det varit här. Kan undra vad de konspirerar om herrarna nedan.

46461-864


Suddigheten - otydligheten - ligger helt på hon som var bakom kameran.

Från morgonens tidningsläsande kan jag konstatera att Luleå är i utförsbacke. Eller uppförsbacke, motvind och soppatorsk. Jämställdhetsvärdet först som 254:e kommun, befolkningsutvecklingen helt åt fel håll,
Obolaffären har sitt säte i Luleå och det har börjat osa om den igen. Gymnsiebyn - vårt flagg(s)kepp ska säljas - för att.. Ja varför att - vi håller på att investera ihjäl oss? Eller för att vi kan köpa igen den om 10 år till ett kanonpris. Alltså de snabba klippens affär?

Herre gud - var(s) är de på väg?

Inte en siffra rätt

Inte en siffra rätt enligt Stefan. Men kul förväxling eller sammanblandning. Själv tar jag det som ett gott omen. 

Vi mobiliserar

Rubriken skrev jag igår kväll när jag kom hem - men så var jag ju tvungen att hjälpa Luleå i hockey matchen mot Linköping och glömde sen bloggen. Telefonprat med en kompis och kvällen var plötsligt slut.

Nu gick det ju bara i
hockeyn - även om med ett nödrop.

Jag var annars på vägmöte i gårkväll - hemma hos Gustin. Kommunen är på väg att köra över en kompakt majoritet av de boende.

Deltagarna konstaterade att Petersen är känslig för kritik - på Kronan fick vägen vänta. Så det blir nog kontakt med media.

Kanske skulle tipsa Micke Nyberg om att följa upp det reportage han gjorde just om denna väg för många år sen - fler än 20. Då som reporter på Kuriren.

På fullt allvar kom det då upp en fråga i dåvarande arbetsutskottet om att hastighetsbegränsa Skräddarsvägen till 30 km i timmen. Vägen var utritad på kartan - men fanns inte alls i verkligheten.

Kanske dags att ta fram bilden där pappa Strutz står mitt ute i snön - med ett bildmontage med en skylt om 30 km i timmen.

Men nu ska här poseras med en stop-skylt. Stopp för idiotin att göra en genomfarts led av Landshövingenvägen där det redan idag är problem att möta en snöröjare eller renhållningsbilen.

Och snacka gärna med utrycknignsfordon om hur det är att ta sig fram där när det är fotbollsmatch på Byvallen?

Nu har jag i alla fall kommit ikapp - nu är det onsdag morgon och jag har läst båda tidningarna.

Fanns både ett och annat av nyhetsvärde - återkommer säkert. Men noterbart som fastnat på min "hårddisk" är att "Kejsaren" var förutsägbar. Visst är det kinesernas fel att Luleå minskar i befolkning. Det är högkonjunktur och studenterna lockas ut i arbete och vill inte studera vid vårat universitet, säger kommunalrådet. Men det är lite märkligt att andra orter med universitet ändå kan öka sin befolkning. Bättra bortförklaring krävs?

Innan jag avslutar inlägget vill jag gratulera världens bästa distriktssköterska på hennes namnsdag - GRATTIS VIVIANNE (Holma).

Hörs senare idag.


Kejsarens kläder

Ska bli spännande att höra "kejsarens" kommentar om detta.

Länets motor hackar - det är ett riktigt dåligt betyg till länets residensstad.

Själv är jag tillbak efter en heldag på Kommunförbundet Norrbotten. Två nyheter har nått mig - förutom ovanstående.

Att Västerbotten redan bildat region - Region Västerbotten. Det borde vi också ha gjort - Region Norrbotten. Men inte ens dit har vi kommit!!

Att Castro har avgått - eller om han nu dött?

Ohly lär ha sagt hellre Bush än Castro - och det kan ju tolkas på olika sätt - lösryckt från sitt sammanhang. "Hellre Bush.." måste väl vara uteslutningsgrund för en sann kommunist!!

Och när fan - eller rättare sagt "kejsaren" - blir han religiös - det verkar då vara sant. Kan ju tro att det är 1:a april när jag nu hör på radion att Karl Petersen vill sälja ut hela gymnasiebyn. Halleluja!

Ja det gäller väl att få in pengar till Luleå hockey notan på 27 miljoner årligen!

Nu ska jag i alla fall åka hem så jag inte fastnar i bilkön just till Luleå hockey matchen - mot de vita lejonen från Linköping.

Grattis Olov!

Grattis Olov Rydsäter till massor av poäng, fil kand och civilingenjör. Bild under Examina i båda lokaltidningarna. Fast länken här är en annan - men han finns med där vilket han inte gjorde i dagens nättidningar.

Och grattis också till en annan Olle - Hansson i Grönmarka. Ånäset och Robertsfors kommun. "Vill ni ha oss så får ni ta oss" - oss det vill säga Robertsfors kommun och budet gick till Skellefteå och Umeå kommuner.

På självaste alla hjärtans dag "friade" han åt båda håll - både norröver och söderöver. Olle sitter i ks för folkpartiet i Robertsfors kommun. Och de är så fattiga att de inte klarar vare sig äldreomsorgen eller skolan.

Idag är det revision på Kommunförbundet Norrbotten - så jag börjar normal tid idag. Så mer än så här hinner jag inte.

Dubbelt historiskt!

Dagens möte i kommunfullmäktige i Pajala blir historiskt. Tolkning till minoritetsspråken för första gången. Niska hoppas fler kommer efter.

Själv hoppas jag dock att Niska tar och lär lite av andra också - om demokrati till exempel. Kommunalrådet som minskade antalet ledamöter i kommunstyrelsen under sittande fullmäktige för att undvika att folkpartisten Mona Kumpula kom in.

Och ärende 1 på dagens fullmäktige - jag var ju i Tärndö i lördags - är en svidande rapport från revisorerna som jag hoppas media ägnar lite uppmärksamhet åt också.

Säkert rätt unikt i kommunsverige att ett så stort projekt som landningsbanan i Pajala genomförs utan i stort sett ett enda beslut av kommunen.

Så jag förstår om Niska vill att historiken ska handla om tolkning till minoritetsspråk.

Själv har jag varit ut ltie ärenden - och nu kommer jag ihåg att jag inte tagit med varorna in. Det blir lite extra tid idag - för Luleås revisorer kommer i eftermiddag - och kassör och ordförande är på andra uppdrag.

Fritt fall

Oj så konstigt det känns. Fast det är ju första gången för mig. Som jag säger upp en lägenhet. Och tänk om något nu skulle strula i kedjan.

Fast då får det väl bli som Jens säger är bäst för arvet - att flytta till föräldrarnas övervåning.

Hingstar

Ja, Gerd tycker i en kommentar att det inte är så illa om vi skulle fångat två hingstar Ylva och jag.

Min kommentar till Ylva när hon ropade efter lasso var just att inte tusan var det hästar vi skulle fånga!

Min vän Bernt

Min vän Bernt i Gävle - han påstår att stilen i nya bloggen är svårare att läsa än den tidigare.

Men han är speciell min vän - han kör med Mac - trots att han vad jag vet inte är i tidningsbranschen.

Annars har jag mest fått veta att den nya är tydligare

mittointressantaliv.blogspot.com

Den är upptagen - rubriken ovan. Jag har haft lappen liggande i min plånbok en längre tid. Men först nu kom jag mig för att kolla in den. En person som jag träffat via Studieförbundet Vuxenskolans styrelse.

Det kom för mig för att jag inte visste vad jag skulle skriva om på morgonkulan. Tänkte att nu börjar det - slutandet med politiken har gjort mitt liv ointressant. Men jag lyckades inte riktigt mana fram den känslan heller Tvärtom var väl lappen om bloggen ett tecken på att jag långt ifrån kommit ikapp än - den har nog legat där sen i november. Eller kanske bara janauri.

Apropå tidsberäkning fick jag lära mig något bra i lördags. "När Du ska tidsbestämma något bakåt i tiden och du tror att att det är 3 år sen ska Du alltid ta det gånger 2 så hamnar du ganska rätt" påstod Eino.

Jag kan hoppas att signaturen För folkets vilja ironiserar när han skriver om Harry som president. Jag lyssnade nämligen också på Harry på radion.

När jag hämtade länken till Harry ovan så såg jag den här insändaren av Tore Öhman. Han klagar på bristande mobilkommunikation på Kockvägen i Gammelstad. Måste erkänna att jag inte ens visste att det fanns en Kockväg i Gammelstad - trots att det är nästgårds. Däremot kan jag tipsa om ett ställe till där det måtte finnas en strålningsfri zon. På Kungsgatan vid Skattekontoret - där bryts alltid pågående mobilsamtal. Och det har nu hänt mig en 5-6 gånger så det måste vara mer än slumpen?

Här måste det ju också ha brustit i kommunikationen. Vad har Handikapprådet sysslat med egentligen? Anita Geijer - des(s) ordförande har skrutit om hur det fått vara med hela tiden. Och ändå uppdagas såna här brister. Redan tidigare har ju trappan visat sig vara livsfarlig - var det inte till och med den ofunktionshindrade kulturchefen Åke Boström som stod på näsan?

Nu ska jag dra mot arbetet. Jag har insatt att på torsdag är det bara 4 veckor till jag ska åka på semester. 20 mars - skärtorsdag. Kollräkna gärna du också - det är så det är svårt att tro.


Sol och sånt

Nu har jag just varit i solariet här på jobbet. Ja - det är husets solarium inte något exklusivt för fp. Faktiskt inte bara för fåfängans skulle - det gör skönt i min ömmande kropp också.

Det blev kaffe hos Tillbergs - eller "isi Swärds" som det heter på Sunderbymålet. Och före det ringde Stens syster från Gävle. Hon har en månad muck till hon fyller pensionär - 67. Och hon var redan intingad för nya uppdrag - cirkelledare och handledare och vad det nu var.

Gardinbyte hos mor.

Lite TV-tittande och sen till stan. Handlade lite frukt för veckan. Trappstädat - inte vår vecka men Westmans som lögar sig på Kanarieöarna har bytt vecka med oss.

Och nu ska jag åka till en kompis och läsa lite handlingar. Överklagan av patientnämnds beslut.

Och sen är det bara att se fram emot måndag - en ny och obrukt vecka.

Rån och elände

Vaknade med lite depp humör - varför vet jag inte. Någon anledning kan inte skönjas. Ibland tror jag att morgonhumöret beror på drömmarna jag haft under natten.

Försökte med knepet att le brett mot mig själv i spegeln - dock inget resultat jag lovar.

Och tidningarna består mest av rån. 56-årig man rånad på malmuddsvikadukten. luleå hockey rånad på segern i går - den vi så väl behövde.

Carola och Andreas känner sig säkert rånad på en säker finalplats. Jag så lite grann och det var inget "snällt" stuk på Carolas leende.

Fast nu blev jag genast på lite bättre humör - för vi blev bjudna till Tillbergs halvtolv. Kul.


Så nu ska jag röja och klä på mig.


Hemmavid

Inte Kurirens bilaga - utan jag. Härlig dag med Ylva i bil så där 44 mil och årsmöte på de fantastiska hotellet i Tärendö. Och med de fantastiska fp-medlemmarna i Pajala. Tack vänner!

Dramatisk hemfärd - vid Räktforsen stod två hästar på vänstra sidan av vägen och när vi stannade upp - mötande bil hade blinkat - galopperade de iväg,

Ylva vid min sida gastade om lasso - "jag har alltid önskat mig en häst". Så inte så underligt att de lubbade iväg.

Återkommer - nu är det final i deltävlingen i schlagerfestivalen.

Godmorgon

Ska bara tala om att jag stigit upp. Har faktiskt sovit/legat till klockan halvsju. Och tidningsläsandet och skrivandet tar sina 1,5 timme om jag inte skyndar på mig. Och det gör jag inte - särskilt inte på lördag.

Idag är mitt enda mål att hinna hämta upp Ylva klockan 11 så att vi i sakta mak kan förflytta oss til Tärndö och årsmötet. Vi åker i riktigt god tid så att vi kan stanna upp och fika om vi vill. Eller bara stanna och njuta av vackra platser efter vägen.

Fast
Överkalix ska vi passera med högsta hastighet. Enligt ungdomssekreterare Jonas Karlsson så tycker 90% av befolkningen att det är bra att man fått fast dem som sysslar med organiserad brottslighet. Bedömningen är alltså att det finns 10% som inte tycker det är bra. Jag kan hoppas att det är ett felsäj och en feldömning, Förhoppningsvis är det inte många flera än de gripna Överkalixborna som beklagar gripandet?

Nu ska jag duscha och göra mig färdigt - så får vi se om det ramlar fram några tankar jag vill delge er. Ska i alla fall ladda telefonen nu - så kanske ni kan få någon bild från Kallas Tärendö!


Börsting då?

Tidiga laxar - silverfärgade med svarta prickar. " Smolt" var svaret - fast jag skulle briljera och påstod att det hette "börsting".

Och om svaret inte är börsting - vad ÄR då börsting för något?

Grönköping?

Men varför i fridens namn har man medlemsomröstning om man inte tänker följa den. Eller att bara en person behöver följa den - gruppledaren.

Jag skulle vilja kalla det skendemokrati - men anar nästan att tidningen måste ha missuppfattat det hela.


Ha!

Inlägg på drift.

Jag har minsann skrivit när jag kom hem. Och berättat vad jag gjort under dagen. Och att jag skulle vila en stund - vilket nu är gjort.

Och vad hade då hänt? Jo jag hade skrivit utan rubrik - och där stod inlägget och gapade med röd anmärkning om att rubriken inte fick vara blank.

Och så var jag ju nedkopplade - och när jag kopplade in mig - så kopplade inlägget ur sig.

Ridå -tablå. Vi får se om jag orkar komma igen.

När kommer han ut?

När kommer han ut?  När får vi veta vem som blir ny ledarskribent på Kuriren. Eller blir det ytterligare en prolongering av avtalet.

Några har väl muckarkam och plockar pinnar för dagarna som är kvar för Östman.

Ryktet har sagt att den nya ska gå parallellt med Östman en månad så nog är det dags att kliva fram ur garderoben.

Att det är en han behöver knappast någon tvivla på - själv tror jag han heter Anders till jag överbevisats om motsatsen.

För övrigt är min tid snart ute för idag - vilket känns riktigt skönt. Jag har riktigt besvärligt i min högra arm - medan den vänstra faktiskt är mycket bättre än vanligt. Effekt av massagen eller något annat vet jag inte.

Dock lite synd att jag är så extremt högerhänt.

Revirpink - he he

Barnledigt - jaha det var därför hon skulle återkomma efter sommaren - Carin. Med C eller K - tänk att jag inte kan mana fram bilden om hur det stavas.

Det var därför hon visade upp snuttar från alla trevliga program hon gjort - så att vi alla kan jämföra med "Bolibompatjejen" som Jens skrev i en kommentar. Hon ska ta över. Någonstans har nog detta gått genom mina ögon och öron också.

Nu kommer kommunledningen att få avslöja om de talar om glaset som halvtomt eller halvfullt. Jag har ju kommenterat det tidigare -  det här med fjärrvärme eller ej på villaområden i Luleå. Den här
insändaren speglar på ett bra sätt vad det handlar om. Att tänka nytt, kreativt och komersiellt - fast tyvärr är det inte vad Leab visar upp i denna nyhetsartikel.

Dyrare i centrum - det gillar vi som bor på landet - även om Sunderbyn inte får räknas till landet ibland - men inte heller till staden. Någon amöba mitt emellan. Ungefär som Målhyror. Ett sätt att skriva om det förhatliga ordet Marknadshyror. Men så klart är det samma sak - och det är naturligtvis ett bra instrument om det används rätt. Om det nu är så superintressant att bo mitt i smeten ( eller sk-n) så får man väl betala för den närheten och den servicen.

Är jag egoistisk nu? Men jag hörde igår om en som just flyttat från "periferin" (jodå det var från Erland Nilsson del av kommunen) och in till riktiga centrum av centrum. Han sa att han fick gå ner till garaget var fjortonde dag och kolla om han verkligen hade en bil. Och det är klart - på fjorton dar har min bil kostat rätt mycket


Ja - idag ska jag annars jobba mina 3 timmar. Och så göra lite ärenden - hämta pass och vad det nu var!!


Men jag hörs nog från stolen där inne i det dyrare centrum.


Carin - klimatkrisens offer?

Varför sitter "Carin 21.30" och surrar om att hon kommer tillbaka efter sommaren. Alltså idag är den 14 februari och vintern har inte börjat än - och människan snackar om att komma igen efter sommaren?

Fast hon skulle komma tillbak nästa torsdag också.

Måhända är det något intern TV-bråk/ironi som jag missat?

Matchen Brynäs - Luleå kallas "vilket bottenmöte". Det har jag tyvärr inte missat.

En olycka kommer sällan ensam - smådjävlarna jag skrev om i förra inlägget är fortfarande i min högre axel. Fast lite mindre

Lös släppta smådjävlar

Aj, aj, aj - det var väl länge sen jag var gnällig - så där "sjukligt" i alla fall.

Men dagens massage var helt underbar - och säkert mest bara nyttig på lång sikt. Men vad är det man säger - det är mörkast före gryningen.

Det jag vill säga är att jag har okristligt ont i min högra axel - kan nästan inte använda armen.

Fast andra axeln är riktigt normal - så egentligen är det väl statistiskt sett riktig "gör" bra.

Och Luleå hockey tappade greppet mot Brynäs i slutet av matchen - 5-5, trots att de tydligen ledde mest hela tiden.

Fast snacka - här sitter en kille i TV - ung sådan - som efter en olycka - hamnade på rälsen och drogs med tåget  - både benen amputerade plus ena armen. Och söt som rackarn är han.


Nu ska jag försöka sova - men lätt blir det inte med denna värk.


Dubbelt bra

Tillbak efter en ljuvlig eftermiddag på Holiday Spa. Vacker som en dag förstås från topp till tå. Och kanonskönt för rygg och nacke.

Före det var jag förstås på lunch på teaterrestaurangen. God kycklinggryta med curry och coccosmjölk. Och trevliga damer - nog närmare 20.

Och Mia berättade inspirerande om sitt intredningsintresse. Och om sin affär och atelje ute på det där området som jag nu inte kommer ihåg vad det heter - men där Blomsterlandet och Casa Wikströms också håller hus. Hemmia heter finurligt nog Mias företag.

Och vad kan jag mer begära när jag fick det här
tipset av Els. Det var ju fler än en ledarskribent som räknade ut folkpartiet i och med Demoskopen som kom för några dagar sen. Ska bli intressant och se hur de ska kommentera denna - men det lär väl bli genom att helg ignorera den. För en del är det ju inte heller så kul att gapet till oppositionen också minskar. Fast dubbelt bra tycker jag.

Nu lyssnar jag till landstingsfullmäktige - har bara blivit sporadiskt förstås. Men jag kan tycka att ordföranden varit ovanligt smågrinig idag.

Stressar och går

Oj, oj - vad tiden går fort. Trots att jag kom lite tidigare idag . tjugo i nio så där - sår är min tid ute nu.

Ska åka och möta vår föreläsare - äta och lyssna en stund.

Sen ska jag njuta av massage i alla former.


I Luleå kan ni lyssna till landstingsfullmäktige på 89.3 mhz. Övriga länet kan också lyssna - men ni får väl söka er fram.


Efterlyses; sockar strl 38?

Så hopplöst - jag tror jag har någon inneboende som "äter" mina sockar. Köper och köper och köper.. Och ändå är det alltid tomt i lådan. Det är inte ens det vanliga fenomenet att det finns udda sockar i olika färger. Nädå - helt försvunna är dom.

Jag ska nämligen ha en riktig lyxeftermiddag idag med fotvård, handvård, hudvård och massage. Avtackningspresent modell fp Luleå och vad kan passa bättre än att nyttja den på Alla hjärtans dag? Och då skulle jag förstås haft ett par mjuka fina nya sockar.

Och grannhuset står kvar - och inga blåljus nå mer. Det blåaste idag är en fläck på insidan av min hand. Igår började det klia, sen göra ont, sen blåna och bli varmt.. Alldeles vid roten av  pekfinger/långfinger. Är det sånt som kallas ytliga blodproppar? Och ska jag göra något åt det?

Blått och rött - likriktning på ledarsidorna - men det är väl inte något resultat av fusionen mellan
NK och NSD? Båda skriver om den utrikespolitiska debatten från riksdagen igår.

Men förstanyheten i båda tidningarna Och Dieselhärvan sväller resp. Dieselhärva växer gör en ju misstänksam.

Tre sidor hjärtehälsningar i Kuriren och något liknande i NSD - fast ännu mindre text. Min nyfikenhet driver mig att läsa - är det någon jag känner som skickar hälsningar? Anna GK brukar vara bra på att vara med - med hälsningar till mor och far i alla fall - på deras dagar.

Om jag nu fortsätter på den konspiratoriska vägen så kan jag undra vad det här artikeln har för anknytning till "dieselhärvan".  det verkar gå någon kriminell ådra Luleå-Töre-Överkalix

Tema konspiration kan ju också få en att undra om detta verkligen är en ny partibildning - eller om det handlar om en fraktion som tar sig lös? Erland fanns ju med och petade ganska länge på länsnivå långt efter han hoppat från Luleåcenterns lista.

Nu ska jag i alla fall peta iväg mig till jobbet - verkar blåsa hårt även idag. Flygresan ner igår mors var för övrigt rena skräcken - men luftturbulens som slet och vickade i planet. Fast det var nog bara jag som var hysterisk. Urk vad jag blir panikslagen av sånt.

Och så - kom gärna till teaterrestarangen idag kl. 11.30. Vi äter lunch tillsammans och sen ska vi lyssna till inredningsinspiratören Mia Riström.


"Blåljus"

Blåljus både från brandbil och polisbil 10 meter från huset jag bor i - när jag kom hem ikväll.

Strul med flygtaxin - redan i morse också - då stod den på Sunderbyvägen 2 - istället för 23.

Ikväll påstod det att min flight kom 20.35 när den i verkligheten landade 19.05. Fast hem kom jag med en trevlig transport.

Men blåljusen gjorde mig riktigt chockad - det är jag nog än.

Tog mod till mig och gick och frågade en brandman.

Röklukt - något som pyrt sa den rutinerade mannen.

Men nog kommer jag att springa upp några gånger i natt.

En riktigt bra dag i Stockholm annars - höjdpunkten var att Anna GK kollat min blogg och sett att jag var i Fjollträsk - så jag hann träffa henne en stund med kaffe på hennes jobb.

Hoppas hon kommer ihåg kramarna till Isak och Tobias.

Fast jag blev besviken - trodde JKL med både Anna GK och Göran Persson skulle ha en "ståndsmässigare" boning.

Historiskt i vilket fall

Tänkte när jag skrev förra inlägget att det blir ju historiskt med en färgad presidentkandidat. Men det blir förstås lika historiskt med en kvinna.

Och skulle de bli presidentkandidat resp. vice - oavsett inbördes ordning - så blir det väl dubbelt historiskt. Men så brukar det väl inte bli - presidentkandiaten brukar väl välja sin egen vice. Eller??

Historiskt - lite i alla fall - första gången i i alla fall - så ska jag och prya på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm. Fast bara över dagen.

Så ikväll kommer en rapport från storstaden.

Om vi nu flyger idag - för himmel vad det börjat blåsa och vina ute här.

Drömt?

Har jag drömt eller vann verkligen Obama verkligen 3 primärval i natt? Och är det i så fall sant att det är kört för Hillary? Som rubrikerna ropat ut.

Inte för att jag är SÅ engagerad i USA:s primärval men i vanlig ordning håller jag på den som håller på att komma ikapp,

Och visst är det så - att Obama vann - för nu sa det de på TV och DÅ är det sant.

För mycket!

Too much! Stavas det verkligen så? Så fånigt det ser ut"  Herre gud - jag känner mig vimmelkantig och konstig. Och ont i kroppen.

Magen också - men rätt naturligt. Bruna bönor, korv, fläsk, fet sky. Semlor och varm mjölk! Underbart är kort!

Hela familjen - 4 generationer.. Jens och Lotta drog på bankkväll. Sara och Lisa gottade sig i farmorsmors virk- och sticknålar. Och garn.

Hem till farmor (jag) och spräckte spargrisarna. Räknade in pengarna inför semestern i mars/april.

Till Alvik. Flickorna kastade sig in i nya kontoret. Sen TV:n. Hann inte somna i nya underbara fåtöljen (Notera att jag stavar rätt nu). Föräldrarna anlände och jag for hem.

I morgon är det Stockholm som gäller. Det är väl bara SAS ( eller är det Fly Nordic) som fortfarande vågar kalla det Fjollträsk.

Själv tror jag att jag fått någon inbyggd allergi mot Stockholm. Förra torsdagen då jag skulle ned (på en kul grej) drabbades jag av intensiv värk i hela kroppen.

Och banne mig - det finns tendenser i kväll.

Men nu ska jag lägga mig framför TV:n.

Och i morgon blir det SV i Stockholm - och inget bloggande. Jag har faktiskt glömt hur jag gör när jag ska komma in och skriva på bloggen utifrån några andra än mina invanda datorer. Läsa kan jag ju - precis som alla ni andra.

Kanske jag i bästa fall kan smyga in en hälsning till er - via kommentarfunktionen?

Dramatik och flyt

Har minsann inte hunnit tänka på att skriva idag. Karin fick akuta problem med magen och vi fick ordna liggande sjuktransport till henne. Och inlagd har hon blivit fick jag veta för en stund sen.


Och man lär sig varje dag - och förvånas. Egenavgiften för sjuktransport - 100 spänn - går inte att betala med kort. Och varför då då måste jag fråga mig?


Och varför är ambulandstransport gratis men sjuktransport kostar? Skillnaden kan vara hårfin. Hade jag vetat att det bara skulle komma en bil med en man - trots att det var beställt och bekräftat att de skulle komma två för att klara båren så hade jag väl ringt efter ambulans istället. Nu fick hon plågas helt i onödan.

Och sen var det min tur. Att besöka Kvartersakuten för vaccinering. Plus att jag hade några frågor till min doktor. Och hur skulle jag komma i kontakt med honom? Och tänk han hade återbud kl. 14.20 idag som jag kunde få ta. Och medan jag inbokas på den tiden kommer en annan syster och meddelar att han har en tid klockan 10.40 också som blivit ledig - alltså inom 5 minuter.

Så det flöt som på - inte gjorde vare sig sänkan eller vaccinering ont heller. Möjligen vaccineringen i plånboken - 460 spänn trots att jag bara behövde en påfyllningsdos av någonting.

Nu ska jag avsluta dagen här - har blivit lite överdrag - men nu har Thomas kommit och håller ställningarna.

Så nu ska det frossas i bruna bönor med fläsk och korv. Och semlor med varm mjölk. Mums!


Kryddor i livet

"Tack Ylva,

du är fantastiskt snäll som tar dig tid och hjälper mig så här.

46461-863


Ha en riktigt bra dag!

Hälsningar

Camilla"

Det här mötte mig när jag öppnade mailen här på jobbet för en stund sen. Sånt här ger värde i livet. Kryddor så att säga eftersom min tjänster bara bestod i att delge henne svaren till kryddrebusen.

Och så söt blombukett - aldrig har jag tänkt på att lägga så i vanliga mail.

Det ska jag prova.

Uppmanad att säga B - om skatter - när jag sagt A. Om jag nu ska göra mig lustig så säger jag väl B-skatt.

Enkelt uttryckt kan jag väl om bensinskatterna säga att det är åt hecklefyra att man inte förstår att vi inte har vare sig pendeltåg eller tunnelbana här upp - överhuvudtaget inga alternativ till bilen. Och då hjälper föga en femtioöring i ökat avdrag för resor till och från arbetet. Livet består ju av annat än arbete också.

Fast jag får ju med förlov säga att det inte finns något parti som insett det - allra minst socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern.


Uppseendeväckande, milt uttryckt!

Uppseendeväckande, milt uttryckt - är det väl att en fd riktigt urmoderat person - Maria Salmgren - i sin nya roll som kommunchef ska lösa Övertorneås bristande företagsvänlighet med att överföra näringslivsutvecklingen från ett privat företag till ett politiskt utskott.

Tummen ned för Salmgrens förslag rubricerar
Kuriren. Och även NSD haruppmärksammat det.

Jämställdhetens baksida

Förr var det nästan otänkbart - att tjejer/kvinnor gav sig på varann. I alla fall på detta sätt som nu börjar vara - om inte vardagsmat så ändå alltför ofta förekommande. Det är ju faktiskt inte nödvändigt att ta efter pojkarna på så här "sjuka" områden.

Nu verkar det tack och lov inte vara SÅ allvarligt med tjejen som det lät tidigt i morse.

Fingret slant - som de brukar säga de som avslöjats med att surfa på porrsidor. Det här kan låta som en lika dålig bortförklaring men är faktiskt sann. Tyckte först det var en kul grej - fast det kan ju vara en tokig jäkel också så man kanske inte ska skämta om det. Annars borde ju problemet bedömas urifrån hur vacker naken-mannen är.

Kan ju undra om det faktum att jag vecklar ut min lekamen tämligen lätt klädd här hemma på bron drar ner attraktionsvärdet för övriga lägenheter.

Nisse undrar i en kommentar (2 kommentarer) om jag inte är orolig för alliansens skattehöjningar på bensin. Jodå - men den oron behöver så många ord att den kanske inte lämpar sig för bloggen. Vi får ta dusten med Barbro W när hon kommer den 21 - även om det inte riktigt är hennes bästa områden.

Här har vi ytterligare bränsle till den brasan. Glesbygdsmackar hotas inte bara av priset utan också andra krav.

Men det finns ju en del hus - jag nämner inga namn - som gläder Nisse istället. Och att tivolit ska få flytta från södra hamnen - utom på Luleå kalaset lär väl också höra till Nisses glädjeämnen idag. Det kan nog inte vara SÅ kul att bo i Tutti Fruttihusen när karuseller och gungor gnäller och tjuter.

Det var förtvivlat mycket i tidningarna idag - tog tid att komma igenom. Så nu nalkas avresetid väldigt snabbt. Störd har jag också blivit i min koncentration av TV och radiofolk som suttit i morgonsoffan och tjattrat - högljutt. Högljuddast av alla Elisabet Höglund - som definitivt inte tillhör mina favoriter. Som vanligt hade hon den enda sanningen!

Hör av mig från stan

Det HAR varit Ks idag!

Och det har gått utomordentligt bra att vara utan det för min del. Och för deras också - kan jag tro av de korta rapporter jag fått från APU och Ks.

Min företrädare har dock lyckats med något om jag inte tror jag lyckades med. Reservera sig mot paragrafen Meddelanden.

Det handlade förstås om skrivelsen om Kvarnåskolan - där Mårten tafatta försök att väcka frågan skulle stoppas undan som ett meddelande med beslutet att lägga skrivelserna till handlingarna.

Enligt Thomas och tjuvtitt på
Camillas blogg lyckades de dock debattera punkten någonstans mellan 1 och 1,5 timme. En gemensam skrivelse från 8 av de 9 fullmäktigepartierna.

Bra kämpat kamrater - från vänster till höger. Det kom på skam -  en del som trodde de skulle bli lugnt efter mig!

Ja, se denna blogg

Den bråkade nu när jag skulle in - men här är jag. Och inser att jag inte skrivit av mig sen klockan 13.

Jodå - jag drog till Apoteket - Kvantum och Apoteket. Första Apoteket blev inget besök för det fanns inte en parkering.

Så tillbak till jobbet - och några små grejor. Flygtaxi till onsdag och ett utskick via kontaktregistret.

Sen solarium och då ringde förstås mor först och Thomas sen. Lite besvärligt att lätta på locket och hitta telefonen.

Thomas ville åka med till Sunderbyn för möte på Kråkbergsskolan. Körde honom runt på en visning av Sunderbyn - och Bärigården som han påstod sig inte riktigt veta av.

Till mor med varorna - Gammelstad och returnerade paket - och sen hem. Vart kvällen tagit vägen vete vår herre. I alla fall är det enda vettiga jag gjort är byte av glödlampa på toan.

Regeringen med Rainfeldt i spetsen har backat om förbudet mot de privata sjukförsäkringarna. Förutsägbart nog tycker Mona Sahlin att det är ett svaghetstecken att regeringen lyssnat till kritiken. Förvisso tycker hon i sak att ändringen är bra men..

Ja, ja dessa politiker!

För övrigt har min idol Sanna Kallur fått alldeles för lite uppmärksamhet för sitt världrekord. För lite uppmärksamhet har också Gerd Niemi fått som fyller år idag. Vilket hon nogsamt kommenterat på ett tidigare inlägg idag.

Nu har jag sökt efter "naken Gerd" som en galning i mitt bildarkiv. Jag vet hon finns men hittar henne inte.

Hittade mig gjorde däremot en tjej från Västerås som enligt mailadressen jobbar på ett stort och framgångsrikt företag. Vad hon ville mig - hon ville ha svaren på den ordrebus (eller vad det nu heter) om kryddor som jag lagt ut på bloggen för länge sen. Därav rubriken - ja, se denna blogg - där får man oväntade kontakter.

Njutbar dag

Riktigt härligt att förflytta sig till stan i morse. I den lite senare timme som nu råder. Egentligen handlar det om två timmar mot innan jag var tvungen sluta träna. Då åkte jag ju från BYN tjugo över sex för att stå först i kön till Nautilus.

Ljuvligt var det med kallgrader och gnistrande snö. Ljuvligt också att åka förbi stadshuset och veta att där satt dom på nian och sammanträdde - och livet rullar på utanför och där är jag utan saknad.

Ja livet förändras och vi med dem. Fast riktigt ouppdaterad känner jag mig inför frågan om det är för lite eller för mycket
Metal i stan.

Någon blandar in SSAB men av svaren att döma så kan jag möjligen gissa på musik - och det finns väl ett antal band med metal och metalic i namnen - väl - eller fanns. Inte min kakbit det här på något sätt.


Fast nu när man är före detting så ids de väl inte fråga en. Och surströmming kommer jag väl aldrig mer att få vara testätare för. Vilket jag fått vara väldigt många gånger. Dock tror jag faktiskt att jag aldrig fått vara med och testa semlor.


Och hade jag blivit inviterad till det så hade jag tackat nej - av princip äter jag aldrig semlor före fettisdag - och då ska det vara fars hembakade.


I år är vår premiär dessutom en vecka sen - det blir fettisdagsmiddag i morgon.


Och det går fort när man har roligt - min arbetstid var slut redan klockan 12. Men idag drar jag över lite - frysen i källaren hade pajat så jag blev utan mat.


Men nu ska jag dra - dock återvända lite senare för ett ryck med en brevhög till låda eller post.


Vett och etikett

Nädå - det är absolut inget klagomål från kalaset igår.

46461-860

Här är Lisa, 8 år, med sitt "presentbord". Och det här är bara från "vuxenkalaset" - riktiga festen - disco - hade hon förra söndagen.

46461-861

Som synes är glassfatet tomt. Hemgjord glass med hela hallon i och maräng som tillbehör. Smaskigt!
På bilden syns från vänster Sara - som möjligen bligar surt över alla presenter som lillsyrran får - mamma Lotta och mormor Doris.

46461-862

Här är nog släktens nästa födelsedagsbarn. Är man 11 månader och precis har börjat gå så är det väl kreativt att rycka åt sig Mariannes kryckor. Hon heter Stina - men hade arbetsnamnet "Sixten" och har i det sammahanget synts på bild tidigare här på bloggen.

Från tidningarna var det inte mycket att kommentera. Gläds åt att 
Kenth Heikkinen fått rätt mot försäkringskassan. Blev rätt upprörd när jag tidigare läste artikel om hans situation. Nu ska vi veta att Försäkringskassan naturligtvis gör rätt i de allra flesta bedömningarna. Men de enskilda - som vi inte riktigt vet HUR många det är - som hamnar oförskyllt i kläm är illa nog. Deras ställning måste stärkas!!

Det här tycker jag är ett etikettsbrott mot demokratin - det säger en hel del om Harry Rantakyrö. Lite snopet att det fått kosta på sig medlemsavgifter och sen blev det ingen omröstning i alla fall. Fast medlemsavgifterna kanske går på fackets representationskonto?

Annars är jag besviken att inte få se något från mina fd kollegor Erika och Camilla revyframträdande i Bjurå. Men jag hittar inte ens länken på det på NSD:s nätttidning.

Men det kan bero på att jag börjar hamna i tidsnöd. Tydligen har jag lärt mig läxan riktigt bra - att ta det lugnt på morgnarna. Numera lyckas jag förbruka en hel timme mer utan att jag märker någon ökad "produktion". Nu kommer jag att missa lampbytet på toaletten - annars kommer jag försent.

Oj - grattis på namnsdagen pappa Yngve - och stort grattis till Sandor Berglund som fyller 60 år i morgon.

Vi höres.

Inget att göra åt

Vädret alltså - jag upptäckte just att det är 4.5 grader varmt. Det enda positiva är att det möjligen hinner tina bort snön från min bro - har inte riktigt orkat med att borsta bort snön - det är inga rörelser som mina muskler gillar.

Det här gillar jag inte heller - att folkpartiet dippat i Demoskopen. Men kan ändå inte låta bli att skratta. Dels för att man drar såna långtgående slutsatser av ett enda dipp i en enstaka mätning. Och dels för att Anders Jonsson i rubriken funderar om
folkpartiet ska visa upp några nya idéer - men krönikan handlar om en debatt mellan Tomas Östros och Anders Borg.

Det finns ju en del moderater som tycker Anders Borg är för lite moderat - det kanske är det som finns på Jonssons `mänskliga hårddisk?

Ense med folket

Ja - jag såg faktiskt schlagerfesten igår. Inte så långt och plågsamt som det brukar kännas. Möjligen är det - eller så är det ju - omgjort i upplägget.

Det ar kortare och kärnfullare än tidigare.

Nå jag ringde absolut inte men hade ändå en egen önskelista. På den fanns inte Christer Sjögren med - det enda som tilltalade mig med den låten var titeln.

I motsats till
Bengt Urban så stördes jag av färgsättningen på Sjögrens framträdandet. Det bröt för mycket med den äckliga turkosa färgen mot gråa Christer.

Att ung, liten, gullig och klämkäck Amy skulle vinna var det väl ingen tvekan om - och jag har verkligen inget emot det.

Istället för Christer hade jag velat ha Michael M. Velvet var ganska okej också - men jag misstänker alltid effektsökeri när "tjickerna" håller på att falla ut.

Och inga opinionsmätningar som stör tillvaron - är det så att det blivit lite sällsyntare?

Nu ska jag slå in presenterna i snygga paket. Ska överraska med att det varken blir tomtens tråkiga bruna omslagspapper  eller hjärtmönstrade pappret från 80-talet.

Vi ska träffas klockan 12 - klockslaget för kaffe för att inte bryta vanan. Och sen åker vi till Alvik på eftermiddagen. På 8-års kalas!

Slutet gott...

Var lite läskigt med tjuven som tagit både bil och hund. Men slutet gott allting gott. Bil och hund var inte stulen utan ägaren hade bara glömt var han ställt bilen.

Man behöver inte vara särskilt onykter för att ha svårt att hitta igen sin bil på parkeringen vid sjukhuset - så ni som gör besök där - memorera gärna. Jag har själv varit nära att gripas av panik ibland när jag kommit ut och sett ut över havet av bilar.

Ingen höjdardag

Ja för egen del finns ingen anledning att klaga. Tar det bara lugnt utan att behöva tänka på någon sammanträdesmåndag. Det känns skönt för kropp och själ.

Men höjdardagen uteblev liksom ur sportslig synpunkt, Inget vidare för skidskyttarna och Kalla som 16:e var väl inte det vi drömt om. Men det känns i alla fall väldigt skönt att media inte haussar upp någon av de medelmåttiga insatserna som katastrofer.

Och man får glädjas åt det lilla. Nu leder vi i hockeyn. Och jag ska vila på soffan och se de sista 10 minuterna.

Måhända jag återkommer med "tyckande" senare när jag vandrat runt på nättidningarna.

I alla fall var kompis Birgit i Jokkmokk och inte i Murjek. Men de hade mött ambulansen när de åkte från Murjek.

Inte många i Murjek?

Dom är inte så många i Murjek. Jag har bara varit dit en gång i modern tid - förra vintern. Och då såg det ut som någon filmlandskap förslagsvis från någon filmatisering av Åsa Larssons kriminalare. Lite ödigt och spökigt.

Så nu måste jag ringa kompis Birgit och höra så att det inte är de som varit ut och bänglat med
skotern.

Trot eller ej - men jag befinner mig på expen nu. Fast bara i "nödiga" ärenden om jag så säger. Tänkte faktiskt sola också - men då kommer jag i stressläge för att hinna middagen hos mor - så jag avstår det idag.

Har inhandlat ett skrubband på Åh´léns. Ett sånt där som man kan dra på ryggen, Eller på låren för att hålla borta celluiter. Fast man måste komma sig för att använda det alldeles själv av egen kraft.

Nu ska jag åka och spela lite Keno på Kvantum och handla - bara några få saker - till mor.

Vårkänslor

Ja inte jag - men småfåglarna här utanför. De kvittrar intensivt och snor mossa från mina amplar. Det har jag sett tendenser till tidigare - men nu drar de lös riktigt stora tussar så att det märks.

De tror inte att jag ser dem - men i hörnet mellan  garagen - under takpannorna bor de några riktigt feta och välmående gråsparvar, Dom är söta och lite favoritfågel tillsammans med skatan. Det kan ju bero på att de är vanliga och lätta att känna igen.

Fast jag känner igen den som är norrbottens egen fågel också -  fast jag just nu inte ens kommer ihåg vad det heter.  Ungefär där går gränsen. Lavskriva - kan det vara något?

r fanns dock ingen gräns för
värkänslor. Vad modiga de är som vågar dejta på nätet. Mest intresserad av artikeln blev jag för att han hette Svärd och är från Sunderbyn. Jag trodde vi exporterat de flesta Svärd till Skåne och några till Lulstan - men detta kan ju förstås vara en annan gren.

Och apropå grenar så ska mina forna kollegor Camilla och Erika ska ställa upp i en annorlunda genre. Enligt Noterat - som förstås inte är länkbart - så ska de framföra Ulla Billqvist gamla hit "Min soldat". Det har tydligen jagat skivan. Den hade jag nog kunna serva med - men som stenkaka - och att hitta något att spela såna på kan nog vara svårt.

Och varför sparar jag på gamla stenkakor och vinylskivor som inte längre finns något att spela dem på?

Nå nu har ni läst att jag lever och mår. Idag kan jag företa mig massor - valet är mitt- men jag misstänker att det blir mycket av den enkla varianten - sporta med TV.

Vi höres under dagen.

Lite överdrag

Lite överdrag blev det idag. Men inte mycket - kvart i två var jag på väg från jobbet. De tre timmarna uppnåddes vid 12-snåret - men sen hade jag ju en liten lunchrast också. Så SÅ mycket överdrag blev det inte.

Blir så ivrig när jag får bära iväg bunt efter bunt till Thomas. Och högarna blir mindre och mindre. Men stora röjet av bokhyllan ska jag spara till sommaren. Där finns nog mycket som ska läggas undan till memoarerna också. Huka er!!

Så handlade jag och drog till mor och far med detta. Drog upp till kusin Kerstin och tittade på lägenheten. Himla fin faktiskt.

Men de som bor där nu är 2 vuxna och 2 barn - klart det är mycket grejer inknosade så det kan vara svårt att föreställa sig hur det skulle se ut med mitt möblemang.

Och sen har jag ju en fantastisk lägenhet mitt i byn. Lugnt och fridfullt och ändå mitt i smeten av buss- och biltrafik.

Har en liten ritning med mig hem så jag får väl mäta och pussla och tänka.

Det som skulle vara svårast är förstås att isåfall skiljas från mitt älskade varmgarage.

Nu ska jag se till att få mig något till livs - bara 8 poäng hitintills idag.

Sen får det nog bli en lugn hemmakväll - för sent att börja fundera på basket - vilket hade varit kul.

Huka er - vi laddar om!

Erland och jag - fast inte tillsammans. och inte i samma fråga.

Erland riktar nu sin verbala kanon mot Stefan Tornberg. Det är han som rår för det - att Erland inte fick bli gruppledare. Blir lite dubbla budskap att Erland hävdar att han själv lämnade politiken - men ändå skyller på Stefan att det blev som det blev det vill säga att de gjorde klart redan före valet att det var Camilla som skulle vara gruppledare.

Det var då Erland hoppade och strök sig från listan - hur frivilligt det var kan jag undra. Dock är det bara att önska Erland lycka till med partibildandet.

Fast i ett annat ärende hoppas jag få stå på barrikaderna med Stefan. Det är ju fullständigt barockt förslag som regeringen kommer med (förlåt ska utreda var det visst) - att kärnfamiljen inte ska få återförenas om en av föräldrarna fått flyktingstatus i Sverige. Gärna hårdare regler  - bostads och försörjningskrav -vad avser  fastrar, morbröder, föräldrar - men klart att barn och föräldrar måste få återförenas även om de inte klarar sin försörjning från första dagen. Som en valaffisch för kd - Värna kärnfamiljen! Faktiskt!

Kul för övrig att vara sams med Kurirens ledarsida i frågan. För övrigt tror jag bestämt att sonen reserverade sig när frågan diskuterades i folkpartiets partistyrelse. Det hedrar honom!

Nu hinner jag inte mer - i mitt lugna liv hinner jag inte med särskilt mycket på morgonarna heller. Har i alla fall konstaterat att med viktminskningen går det inte bra. Så nu har jag faktiskt kollat och jag har ätit två poäng för lite per dag ganska länge tror jag. Fast i min värld är det fortfarande svårt att tro att man inte minskar i vikt för att man äter för lite - men så säger läran hos viktväktarna. Det är väl värt ett försök i alla fall.

Hörs.

Blir glad

Kan ju inte annat än bli glad när jag läser "syster" Ylvas kommentarer.

11.08 bloggade jag senast. Efter det kontaktade jag min kusin Kerstin. Det visade sig att hon skulle till staden. Så vi sammanstrålade på 12-kaffe och drog därefter.

Själv fick jag göra en ofrivillig vända till partiet. Ofrivillig såtillvida att jag först hade tänkt föra mina ärenden och sen åka till expen.

Men telefon signalerade lågt batteri så jag fick vända på kuttingen.

Och där var Leif. Och dit kom Sofi. Och förstås var Karin och Thomas där.

Det var inte många ryck jag gjorde - utan drog vidare på stan.

För att vid tre-tiden sammanstråla med kusin Kerstin igen.

Nu har jag kommit hem. Kokat mig några mandelpotatisar och ätit med lite skinka. Samtidigt som jag läst boken Ett nytt liv - fyra reportage av Ulrika Wallgårda. Fantastiskt intressant och lärorikt.

Ska hugga in på Män i en ny värld - också den av Ulrika Wallgårda. Men det blir inte nu - för nu måste jag vila middag. Slut i ben och armar. Fortfarande den nya värken i armarna - men det är nog från olyckan med köksstolen i lördags.

Så kan vi bli rikskända också!

Expressen idag.

Landstinget verkar ha missuppfattat detta med tredje gången gillt. Med två varningar i bagaget borde det väl blivit foten direkt istället för 700 000 kronor.

Och sen kan ju jag undra om inte jag som potentiell kund på sjukhuset borde få veta vad det är för en gynnare som på det här sättet leker med folks liv.

Minus - och plus!

Minus att jag fick handlingarna till nästa APU den 11/2. Men det är nog alldeles formellt riktigt. Nya i utskotten väljs faktiskt först på ks just den 11.

Plus är att Kuriren faktiskt nu har
Noterat på nätet.

Mamma blev glad

Mor lät glad att jag blev hemma - på pluskontot.

Både Thomas och Jens har ringt och kollat hur det är med mig - på pluskontot

Snart har dagen gått ihop.

Sjuk, sjukare, sjukast

Idag är morgonens tema givet. Sjuk, sjukare, sjukast.

Det blir ingen Stockholmsresa för mig. Först ringde kompisen klockan kvart i åtta i går kväll. En när släkting svårt sjuk och krävde hela hennes uppmärksamhet. Kunde jag hitta någon annanstans att bo - för han och hans familj hade embarkerat sig hemma hos henne.

Visst inget problem - många vänner och bekanta i Stockholm. Fast dom jobbar förstås. Och att fördriva en dag ensam i stockholm står inte högt på min önskelista. Som blir less efter en kvart i affärer.

Men "syster" Carin i Uppsala - jag blev glad så jag nästan blev frisk till jag fick tag på henne. Hon låg med migrän - det var därför hon inte svarat tidigare - och blev hon fri från den så skulle de åka till Staffans bror och svägerska på fredag.

Jag bestämde mig för att sova på saken - och som vanligt klarnar allt då. För när jag vaknade i morse värkte hela kroppen - värst bak på rumpan och i armarna. Det fanns ingen väg mot Stockholm möjlig med någon som helst behållning av resan. Inser nog nu att det dj-t onda i armarna beror på den övning jag hade förra lördagen då köksstolen jagade mig.

Så klockan fem i morse mailade jag till Anders och meddelade att de måste dela ut journalistpriset utan mig. Dock glömde jag meddela att jag håller på den redaktion som gjort lättläst material för invandrare. Språkforskaren Fredik Lindström får ursäkta - liksom ytterligare 2 bra kandidater. Tänk att det var 59 nominerade - rätt fantastiskt.

Gårdagens bilaga hade jag skickat av TK - men det inklippta var rätt. Jag skrev nämligen tidningskrönikan när jag ändå var uppe och sen tog jag piller och har sovit till nu.


1 600 spänn av mina privata pengar gick i alla fall till spillo - så nu gäller det att söka det positiva i att jag blev hemma.


Två och en halvdag gratis tid - till vad som helst eller ingenting.


Om jag nu ska fortsätta på temat sjukt - så kan jag börja undra om vi har en "frisk"  sjukförsäkring. Nog ger den erfarenhet jag har med mig i bagaget anledning till oro att många drabbas av småpåvar som ska visa sin makt och uppnå önskade resultat. Hur kan det göras en objektiv bedömning av om någon orkar jobba förutom av den sjuke/friske själv?

Sjukt måste man väl också säga att det är att en
läkare får 700 000 kronor som belöning för att han upprepade gånger varit berusad i tjänsten. Att landstinget =skattebetalarna ska behöva betala för att han inte ska kunna hävda förtursrätt till andra jobb är bara sjukt!!

Om Luleås fjärrvärme - som är extremt miljövänlig - kan producera och leverera hur mycket fjärrvärme som helst i all oändlig tid så är det klart sjukt att de inte fås dispens. Men är det verkligen så?

Låt oss inte få en upprepning som med den direktverkande elen - där samhället först uppmuntrade energikällan på alla sätt - och sen straffbeskattade de som hade den.

Här krävs nog en ordentligt konsekvensanalys.

Friskt vågat är det i alla fall av Erland som funderar på att starta ett Erland parti. Nu är ju rubriken något missvisande Erlands parti inregistrerat - när han faktiskt bara pratat med länsstyrelsen. NOTERAR att NOTERAT inte finns på nättidningen idag heller.

Nå nu ska jag fundera hur jag ska finansiera förlusten på 1 600 kronor. Fick i alla fall en påse med tomburkar av far och han brukar inte vilja ha några pengar tillbaka.

En bra entreprenöriell början i alla fall.


Resan hem...

var ganska lång. Är det inte någon gammal Cacka Israelsson eller Gunnar Viklund låt det?

I alla fall så fortsatte jag lyxandet med handling på Kvantum, presenter på Toys are us, systembolaget och hämtning av paket på Ica i Gammelstad.

Avlämnade varor hos mor och far vi halvfem och sen hem. Trött!

Tycker inte alls det är märkligt att folkpartiet har Månadsmöte utan mig - fullt normalt känns det.

Själv har jag provat lite sommarkläder. Bikinis och det väller över kanterna. Spelar roll? Nä!

Nu ligger allt i en salig röra i badrummet. Ska sova en timme och sen gå till beslut om vad jag ska behålla och om vad som ska tillbak.

Vilken lyx!

Vilken lyx att sluta jobba efter lunch, Och att promenera på gågatan - och bara gå in på en handarbetsaffär för att jag aldrig varit in där förr.

Och mycket skyltfönster blev det. Inte fönstertittarsjuka - men vila behöver jag ibland. Huruvida det är orsak eller verkan vet jag inte. Jag menar då verkan av att jag faktiskt inte kunnat träna på snart ett år.

Jag får nästan ångest när jag ser "springarna" och när tidningen om Vårruset kom. Någonting måste jag ju bara försöka börja med - men vad som inte gör ont?

Ja, jag är tillbak på expen. Med mjöken och fikabrödet för ikvälkl. Men jag ska strax dra härifrån.

Fort och roligt

Tiden går fort när man har roligt sägs det - så jäkligt roligt måtte jag ha. Och visst är det så.

Massor och kreativa telefonsamtal har jag haft. Rätt många besök av riksdagsledamöter framöver som ska hanteras.

Och Bertil har varit in och informerat om fusionen mellan Studieförbundet Vuxenskolan i Boden och Luleå. Ska bli spännande att följa.

Och nu är min tid ute - med råge. Fast bara arbetstiden.

Nu ska jag dra och fixa presenter till Lisa och fikabröd till kvällens månadsmöte - som jag inte ska vara med på. Men Thomas är i Skellefteå så jag fixar det till honom. Vi är rätt bra på att arbetsbyta vi.

Knock på direkten

Vet inte om jag inspirerades av Andra avenyn (heter den så?) som försig gick på TV:n när jag låg och reflekterade över dagen. I alla fall är Kim och M.... match ungefär de sista jag minns av gårdagkvällen. Fortfarande blir jag FÖR slut att vara igång en hel dag.

Blir skönt med en lite minisemester i slutet av veckan. Åker ner på torsdag till stockholm och är med om utdelning av SV:s nyinrättade journalistpris. Och sen ska jag bli kvar fredag och halva lördag.

Nå nu drömde jag mig bort medan skrivaren jobbar färdigt. Min tremänning Lasse Zakrisson som har något skivförlag av något slag i Vaxholm har hittat en kanal till mor som brukar beställa av honom.

När den skrivarkön kommer till slutet så kommer också en tidningskrönika - som påminner om vad jag läste för en timme sen.

Dock kommer jag ihåg att DORIS ska ha många gratulationer idag. Jens får komma ihåg sin svärmor idag . och Göran Persson han dansade väl med en kossa som hette Doris - men hon är väl glömd nu - när han inte behöver henne för glansen.

Och i den regionala politiken är det väl just nu mest spännande att se hur det går för centern i Kalix. Jag pratade med Inga-Lis direkt efter valet om varför sossarna - med egen majoritet - erbjöd centern samarbete. Min uppfattning var glasklar - antingen har de ont om folk eller så vill de splittra de borgerliga partierna och motverka eventuella allianser.

Med den utgångspunkten var det mycket förvånande för mig att centern högg på det betet. Men så knakar det intern nu också. Gunnar Boström i Bodträsk by hävdar att
Inga-Lis egentligen inte är någon centerpartist utan kidnappad av sossarna.

Noterat - som vanligt inte länkbart - kritiserar Luleå kommun för att upphandlingar har gett oss reseleverantör från Gävle.. Trist att det drabbade Norrbottens resebyrå - fast jag kan undra vilket ljud i skällan det blivit om kommunen antagit ett anbud som är 55 % dyrare?

Men huga - jag ska ju inte bry mig om kommunpolitiken nu!

Så det är bara dags att dra mot staden för att fullgöra mina 3 arbetstimmar. Sen ska det bli lite presentköp till Lisa som fyller 8 på söndag. Lite ärenden åt mig själv och föräldrarna. Och kanske ett och annat som service till Thomas också?

"Pojkar" på rummet

Intensiva dagar - tur att jag bara arbetar 3 timmar i alla fall. Men ett av de få förtroendeuppdrag som jag nu har kvar har nypit iväg den här dagen.

Klockan elva kom Lars på Brobyn och i hans släptåg ytterligare 4 gossar. Pojkar på rummet - litet förmöte inför polisstyrelsen.

Resultatet kan ni läsa på
Kuriren. Och att få en enig styrelse i den här frågan krävde lite förberedelser. Vi gjorde ett bra jobb, grabbar - tack för det.

Fast enig och enig - Rikspolisstyrelsens Löving som på något konstigt sätt var utsedd att vara tillförordnad polismästare just bara i detta rekryteringsärende fick antecknat avvikande mening i protokollet. Inte reservation som i vanliga protokoll - utan just avvikande mening.

Och faktiskt blev jag inte ordinarie från början - men en sosse "tant" lämnade efter beslutet om polismästare så sen blev jag ordinarie.

Nu har jag ett antal telefonsamtal från förmiddagen som jag inte hunnit ringa tillbak än. Men jag orkar inte mer idag - så det får bli i morgon förmiddag.

Nu ska jag dra mot Sunderbyn.


Det finns hopp!
46461-858


Förvisso lappat , lagat och pusslat ihop. Verkar som om man nu lägger sig vinn och att åtgärda skadegörelsen.

46461-859

Och för att glädja min vän busschauffören fotade dessa dojor som hon drog av innan hon satte upp fötterna på sätet. Jag frågade om lov att fotografera också - så både tjejera tittade lite underligt på mig när det klev av. Men du ser Janne - det finns hopp.

Det var vare sig blogg- eller fotoförbud på den trevliga middag jag var på. Och ändå tror jag ingen hade fram kameran - allra minst jag. Tack snälla nya fullmäktigegruppen för mat och present.

En annan fest skriver Bo Östman om idag. Restaurangfackets julfest á 4.800 per person och hos ett företag utan kollektivavtal. Märkligt tyst det varit om den affären - hur var det - hon skulle ju omväljas som ordförande - har den kongressen varit och hur gick det för henne?

Men fy bubblan - Noterat finns inte i nättidningen.

Jag tappar liksom sugen att skriva när det ska vara på det här viset - det är nämligen så att Kuriren är lite besvärligt. Normalt går det att backa sig tillbak när jag hämtat en länk - men så icke med Kuriren. Den kan jag inte backa mig ur.

Nåväl - jag har återupptagit mitt tidningskrönikaskrivande - så kommentarerna till dagens tidningar finns dokumenterade . utifall det blir någon stund över på förmiddagen.

Eftermiddagen är det polisstyrelse fram till 16-tiden ungefär.

Nu ska jag åka till mor och far och kolla om några lampor behöver bytas idag. Om lampor och dess hållbarhet ska jag blogga när jag kommer ihåg någon gång.

Frispel!

Fast inte riktigt . men frikort på medicin fram till 5 maj. Vilket väl gör att jag kan hämta ut en gång gratis. Det blir första gången isåfall. Har varit snubblande nära tidigare - men den antiinflammatoriska medicinen gjorde susen. Så mycket åt det onda har den inte gjort - men att jag ändå ska få smaka på en av dessa våra välfärdsförmåner sitter bra.

Egentligen är det förstås hemskt att jag konsumerar medicin på det sättet - men det gäller att se det positiva i allt. I alla fall försöka.

Och i kväll ska jag ut på något. Äta tillsamman med några - jag vet rent utav inte riktigt med vem? Men det blir säkert kul.

Och pass har jag hunnit fixa. Och det var kul. Fort och roligt kan jag säga. Jag tillhörde ju dem - som tillsammans med Anna - tyckte det var ett ofog att riktiga fotografer inte längre skulle få ta foton till pass. Men jag må ändå erkänna att detta var smidigt.

Pling så kom 577 upp på tavlan. Det gäller pass- var den enda jag hann säga. Har du 400 kronor och legitimation - det är det enda jag behöver sa damen i luckan. Visst!

1,69 lång - okej - det fanns ett måttband på pelaren jag stod vid. Vrid dig mot kameran och titta in i linsen. När det blinkat till två gånger är det klart. kolla uppgifterna på skärmen. Skriv ditt namn! Titta på skärmen - så här kommer ditt pass att se ut.

Såg naturligtvis ut som en straffånge även på detta kort. Hur kul är det att stirra mot en mörk kameralins - ganska snabbt känns det som om ögonen vindar åt alla håll - och blinka behöver man från första stund.

Nåväl - fredag senast måndag kan jag hämta mitt nya pass. Med EU-stuk förmodar jag - för det var det inte på mitt gamla.

För övrigt kommer som vanligt allt på en gång - det var bio på G i kväll också. Men jag ska ta bussen in och kanske får jag sällskap med biogänget hem i alla fall.

Lars på Brobyn

Mitt herrbesök - Lars på Brobyn som han säger när han ringer - hade redan varit och lämnat sin väska när jag anlände till jobbet idag. Var och parkerade sin bil.

Så ägnade vi en timme åt att jag skulle bli uppdaterad i polismästarärendet - det vill säga det ärende som vi har i morgon på polisstyrelsen.

Har förstått att mina "mina bekännelser" på bloggen om att det alltid varit folk borta så att jag fått tjänstgöra har spridits tillbak till berörda partier. Så i morgon får jag väl bara vara en sån där suppleant igen. Men jag är helt bekväm med det också.

Sen har jag varit och klippt mig. Och nu har jag nog snart jobbat tillbak den stund jag ägnade mig åt förtroendeuppdraget (polisstyrelsen) så det är väl dags att jag ger mig av härifrån.

Mona som jag träffade på Fina Former tyckte att jag redan såg mycket friskare och lugnare ut. Ja, ja - jag har väl alltid varit lugn.

Och Sven Köhler har gått ur tiden. Vid uppnådda 87 och med ett rikt liv bakom sig. Vi möttes ju i politiken under några år men mina goda minnen av honom är nog när jag träffat honom på stan efter hans politiska tid. Han var mån om att bedyra att vi som var aktiva utförde ett viktigt värv.

Nu ska jag försöka dra härifrån - trots att det hela tiden dyker upp något "jag ska bara".

---------

Vissa dagar vill jag inte alls skriva. Det börjar ofta med att jag inte vet vad rubriken ska vara. Vet jag bara det så sätter fingrarna liksom igång.

Nu går det inte att publicera ett inlägg utan rubrik - men nöden har sina egna lagar. Därav -------

Moderat är jag idag - fast bara i baken. En blånad - dock ganska ljus - kunde skönjas på baken runt svanskotan. Ett resultat av mitt platta fall i lördags. Huvudsvålen får dock frisören inspektera idag.

Lite moderat - åtminstone moderatledarblå - är jag också i denna fråga. Att komma med en retroaktiv lagstiftning på detta sätt tilltalar mig inte. Fast jag är lite folkpartistisk också i denna fråga. Min omtanke och önskan om en generell sjukförsäkring med tillräckligt hög ersättningsnivå för att göra dylika försäkringar överflödiga ser ju gärna att det blir så i framtiden.

Fast när jag skulle länka till ledaren fanns där bara det här interna meddelandet om att artiklarna inte var redigerade. Spännande att se vad som läggs ut under denna
länk senare idag.

Det här är ju ett fenomen som är livsfarligt i fel händer - mina länkningar förändras innehållsmässigt när tidningen går in och rättar.

Rätta tänker också EU göra. En ny vinkling för de privatpraktiker som av landstingets i Norrbotten förvägras att överlåta sin praktiker eller att ens anställa nytt folk då läkare går i pension. Men till Kent Ögren kan jag nog bara säga - skrattar bäst som skrattar sist. Vare sig EU eller den nuvarande regeringen kommer att applådera att DU ska avgöra vilka patienter som Kvartersakuten, doktorerna Hassler med flera ska ha.

Och detta är inte jag. 

Valter Lindh sliter sitt hår i NSD. Ska bli spännande att se upplösningen av detta. Är centern i Kalix verkligen beredd att sälja sin landsbygdssjäl för de taburettposter sossarna lämnat till dem? Nästan läge för en vadslagning - för om de nu hoppar av skolnedläggningarna - blir de utslängda då? Av Robert Forsberg - och vad gör han i så fall med sina egna demonstranter?

En annan centerpartist - Camilla - har skrivit en bra artikel om Fritz Olsson husen. Här kan vi ha en av anledningarna till den dåliga behandlingen av det kulturarvet.

Om ni tycker att jag är långrandig och tjatig på morgonen så beror det delvis på att jag inplementerar en ny kultur i mitt liv. Att inte komma till jobbet före klockan 9. Att inte duscha, borsta tänderna och göra andra morgonsysslor i 140 knyck.

Och nu är klockan  fem i åtta - så lyckats har jag.

Höres.


Vid dagens slut

Så är det - nu ska jag gå och sova. Varför det nu heter och sova?

En lugn dag - fast ändå omtumlande. Vet inte om smällen i skallen igår  gör sitt till. Och solariet idag.

Efter solariet fick jag bara en känsla att nu lämnar allt det onda kroppen - och lite av den känslan kan jag fortfarande känna.

Men då ersätts den av riktigt ont i rumpan - svanskota eller korsben. Och huvet är mörbultat på baksidan. Ska blir roligt att försöka förklara för frisören att det inte handlar om misshandel.

Birgit sitter på tåget från Murjek - och behöver ingen hämtning av mig.

I morgon tränar jag på mitt nya liv och ska vara på jobbet  först klockan 09.00. Så jag hoppas på intressanta tidningar!

Inom ramen

Extern gäst til tolvkaffet - Sara - Kerstins sons svärmor är väl enklast att förklara. Sara har Ove på sjukhuset - de fick goda besked igår av doktor Erik.

Doktor Erik (Nilsson) som de var mycket nöjda med - vilket jag starkt kunde instämma i sen Sten var sjuk och hade honom som läkare.

Inom ramen åsyftar att det blev en bondkaka, en havrekaka, en smal skiva almondo tårta plus först en hårdbröd macka med mager ost och mager falukorv. Försöker passa neråt i poängskalan men inser att med den lufttorkade skinkan på morgon så är det minst 8 poäng.

Nu funderar jag starkt på att dra en repa till stan. Nä - inte jobba - men använda solariet. Jag har ett antal småärenden som jag också skulle kunna utföra. Posta brev, lämna returpaket (Ellos) och några saker till som jag just nu inte kommer ihåg.

Klockan 16 har jag bud att äta rotmos och fläsklägg - faktiskt magrare än vad det låter.


Sorg och glädje

Dåliga nyheter - goda nyheter - sorg och glädje. Med ett annat ord livet.

Sen jag förlöpte hemmet i går eftermiddag har det runnit mycket vatten under broarna. På min "resa" hade jag det som skulle bli ett kort stopp på Kvantum för lite blommor.

Men det tog sin tid. "Dom där politikerna" snackar ofta om att skapa mötesplatser för människor - men vi har ju många i kommersialismens namn. Kvantum är en av dem.

För att göra en tjugominuters samtal kort så träffade jag Maine Johansson från Bensbyn som kunde berätta att GA tillstånd var efter omständigheterna väl - helt klart på tillfrisknande vägen i alla fall.

Sorgligt är dock att höra om gruvarbetaren som omkommit i rasolyckan. Och vilken skräckupplevelse för de som flydde undan raset och kom undan med blotta förskräckelsen.

Nu blir det en förmiddag i hemmets tecken. Vad som blir efter 12-kaffet står fortfarande skrivet i stjärnorna.

Passion!

Ja tänk om jag kunde drabbas av något sånt här. Snabba ryck - träffades i november (fast de hade väl träffats tidigare?) och gifter sig i februari.

Ingen rädd jäkel den här
presidenten - Frankrike är ju Frankrike när det gäller moralen.

Undrar hur hållbarheten på äktenskapet stämmer med mandatperiod och ny valkampanj?

Nu ska jag dra hemifrån på några timmar.

Platt fall

Nja  - platt var det kanske inte.

Så här var det. Åkte till mor och far för 12-kaffe. Kusin Kerstin kom också precis.

Trasig rakapparat på bordet. Skärhuvudet i delar skilt från övrig apparat.

Instruktionsboken borta - men den återfanns.

Med förenade krafter - jag och Kerstin. Kerstin läste på andra sidan kaffebordet. Plötsligt hittade hon en bild som vi trodde sa allt.

Jag lutade mig fram för att se - samtidigt glider stolen bakåt ifrån mig. Jag gör ett försök att trycka fast den - men det funkar inte. jag hamar på golvet med en rejäl smäll i rumpen. Och stol eländet gör någon form av rekyl och träffar mig i bakhuvudet - på två ställen.

Så hur jag ska förklara detta för min frisör på måndag återstår att klura ut.

Men rakapparaten funkar.

Piggade upp!

Det här piggade upp i natt. Blir nog svårt att smälta för en del.

Krya på dig, Birgitta!

Jag har inte bara stigit upp halvsex och läst tidningarna. Klockan tre vaknade jag och "nätvandrade". Och så hittade jag den här notisen om Birgitta Olsson.

Himla tur det inte tog värre och många varma hälsningar om att du kryar på dig.

Jag hittade en opinionsmätning också - men den kan vi lika gärna glömma. Ramlar jag över den igen så kommer den - ett namn på institutet som jag inte kände igen - trots att de funnits sen 2005 och jag tror det var DN som hade det.

Aldrig på en söndag?

Det verkar som om Jokkmokks marknad äger rum 7-9 februari. Alltså inte på söndag. Har det verkligen varit så tidigare? Har bestämt för mig att jag varit dit just en söndag.

Att det däremot inte är nu i helgen som jag trodde är solklart bara jag tänker efter. Det ska vara helgen efter första torsdagen i februari - och då blir det nästa vecka.

Själv läste jag tidningarna vid halvsextiden och har sovit en stund sen dess. Så jag minns banne mig inte om det var något som retade mig.

Får väl bli en kort vandring på nättidningarna och så får jag återkomma om något pockar på.

Annars ska jag hålla span på Kalles Bud - vars bil står på gaveln av huset. Kan det vara någon av min grannar som ska flytta? Någon av de 3?

Det ska väl bli bättre med grannkontakterna nu när det ska jobbas mindre - kan jag hoppas. Nya grannarna Rakel och Bengt har jag faktiskt träffat ganska mycket. Bosse ovanpå stöter jag på vid garaget ibland. Men Eva och jag har helt olika tider så henne ser jag inte ofta. Det sista jag hade ihop det med henne var att jag nyttjade hennes före detta man som skjutsade mig till mor då hon låg blödande på golvet.

Jag har fallit igen - för att skicka efter. Rationellt och bra för lite linnen, sockar, shorts, strandklänningar och annat. Allt som jag behöver i ett svep. Men nog är det en del som inte riktigt ser ut som på bild och som jag skulle vilja skicka tillbak. Frågan är bara om jag gör det? Det är här det billigare priset äts upp. Fast framöver kanske jag kan få tid att gå på affärer och nypa lite.

tvätta lite kläder ska jag i alla fall göra. Så måste jag arbeta bort den där "jag-måste-iväg" känslan som jag får när jag stiger upp.

Tyvärr måste jag och jaga 2 bingolotter till mor och far - fast det behöver jag inte alls för plötsligt kommer jag ihåg att jag köpte dem i går eftermiddag.

Då ska jag träna att vara hemma en heldag med avbrott för tolvkaffet förstås.

I eftermiddag ska det då bli att sätta mig i lilla läshörnan. Två böcker av Ulrika Wallgårda väntar - presenter från avgåendet.

Jag hörs av


Bara fort och trött

Och huj - dagen har blåst bort i dubbelbemärkelse. Först insåg jag att det inte var så bra att åka förbi föräldrarna i morse. Risken att köra fast var tämligen stor.

Så det blev staden direkt. Hittade en parkeringsplats på Smedjegatan och hann varva ned ordentligt i väntrummet hos Ulla.

Godkänt - inga "fickor". Annars vanligt att när hälsan rasar så rasar det i munnen också. Alltid något till pluskontot.

HämtadeThomas vid stadshuset och lämpade honom hos Jan Hansson. Sen var jag på väg till Kvartersakuten för vaccinering - men insåg snabbt att jag hade kortet hemma.

Sen var jag på väg och handla mat till lunchen - men kom alltid något i vägen. Men vid 12 kom jag iväg i alla fall.

De sista reseräkningarna till kommunen skrivna. Lämnat över dörrkortet till stadshuset till Thomas - Lena skulle ordna så att det kodades om.

För övrigt hade Thomas fått höra i dag att om han bara skulle vara hälften så ordentlig som jag så skulle det vara godkänt. Jag får tolka det positivt - men möjligen kan någon tycka att jag bitvis varit lite övernitisk.

Handlat till mor och far. Förbi med varorna - och faktiskt då hemma redan halvfem.

Bortbjuden i kväll - men måste tacka nej. För trött.

Nu vilar jag någon timme få se vad jag kan orka.


Nu snöar det

En liten fläkt av Tuve har nog nått oss nu. Jag vaknade kvart över tre - men då var det ingen snö och ingen storm. Såg  bakänden av postbilen och förstod då att det var minst någon timme kvar till det var min tur. Så jag snusade iväg till klockan kvart i fem - och tidningen kom faktiskt inte förrän kvart över.

Fredrik Lundh har för alltid skrivit in sig i mitt hjärta med denna kommentar om nya stuket på bloggen:

Snyggt! Fräsch, rak och tydlig... vad passar bättre så säg? = )

Birgit Stöckel var inte mycket sämre hon - blandade dessutom in isen och därmed isbanan på ett förtjänstfullt sätt. Så jag kan haka på och berätta att vi har siat om min tillvaro på "hemmet".

Då ska jag berätta att vintern jag slutade - det var då himlen grät så att inte ens "folkpartiets" isbana kunde hållas igång.

Fast nu har jag fått bud - inte att flytta till hemmet - men väl att flytta till det hus i Sunderbyn där jag bodde till jag var 16 år. En lagomt stor lägenhet ledig i vår. Det frestar... Med mor och fars hus inom synhåll. "Skönt att ha er på samma gräsmatta" som Jens sa. Det tål att fundera på i alla fall - även om jag tycker jar har världens finaste lägenhet här.

Och denna dag - den första som före detta gruppledare - ska jag inleda med att åka till tandhygienisten. Horoskopet i Kuriren påstår att vi Vädurar får en strålande start på dagen. Vi kommer att hinna massor och kommer äntligen i kapp vårt samvete.

Och det är väl på tiden att komma i mål med det.

Hörs efter tandagnisslet. Lite att muttra över fanns det nog  i tidningen - även för en föredetting.