"Liket" rör på sig

2012-04-30, kl. 06.00

Tycker det är rätt mysigt med 1:maj och demonstrationerna. Som ett litet värtecken. I detta slutna forum kan jag ju erkänna att det fanns en politisk hetsigare tid då jag kunde önska spöregn den dagen. Annars finns nostalgiska minnen av 1:maj. Dagen då bröderna Lindfors alltid sågade ved för att visa att riktiga arbetare inte nötte på gatorna med plakat.

"En levande tradition" skriver OA idag. Hur levande den är kan diskuteras vissa är har det väl mer smboliserats av att "liket" rör på sig. Och när nu OA avslöjar att firandet har sina rötter i USA kan man ju fundera hur det påverkar. Vänsterpartiet ställer väl in?

I skuggan av att sossarna nu rest sig ur Juholts askrester så är OA lite kaxig också. Minsann ingen annan politisk rörelse som kan visa upp någon liknande manifestation.

Så sant - men heller ingen annan oolitisks rörelse som kan skicka räkningen på en sådan manifestation på staten. Hur mycket kostar denna röda dag statskassan?

Med tanke på att det visat sig att IFK Luleå - som har en styrelse utan kvinnor - bara inviterad småpojkar till bolllekar skulle det vara intressant att föra lite statistik över förekomsten av kvinnor på lokaltidningarnas ledarsidor. Om man bortser från Lotta Grönings krönika varannan vecka är pinsamt ont om kvinnor på Kurirens ledarsida. Och förutom en och annan facklig person är det lika dystert hos NSD.

Lika illa i båda tidningarna - tror jag? Kanske bilden av att det finns annat i Norrbotten är gruvor kanske skulle kunna mejslas ut?

För övrigt sprack min plan - med en timme. Sov till klockan 5. Men förvaltar nu resterna av mina högtflygande planer.


Vilda planer!

2012-04-30, kl. 21.15

Fe, fel, fel - det är fortfarande 29:e. Men jag skriver i förebyggande syfte.

Har vilda planer för morgonen - upp tidigt som rackarn - vara på "tippen" kl. 07.00. Därefter direkt till gymmet. Uppsvettad så kör jag trappstädningen på partiet - vår tur denna gång. Och så duschning - för att vara hel, ren och effektiv när Thomas dyker upp. Slutputsning av kommande helgs konferens och årsmöte.

Så - måhända blir det inget bloggande i morgonbitti - om det nu inte hänt något riktigt revolutionerande.

Dagen idag har varit lika underbar som gårdagen var. Idag kom jag iväg på promenad 09.30. Och två timmar ägnade jag åt att ta mig runt kläppen plus hammaren. Jag vet - inget särskilt högt tempo - men jag blev faktiskt "häftad" två gånger á ett antal minuter plus att jag saktade på stegen så fort jag hade godasolen i nyllet. Och plus att jag stannade och tittade/lyssnade på fågellivet. Såg sädesärlan idag - flera stycken.

För övrigt undrar jag om kommunen har tillstånd för snöupplaget man lagt på ängarna här nedanför?

Säkert något jag är förbannad åt - som jag glömt just nu. Men får väl återkomma. I morgon är min tidigare reservnamnsdag - Mariana. Såg för övrigt att min goda vän Kerstin Hübinette skrivet att "Ture, tyko och Mariana ska sommaren dana". Kan inte riktig bestämma mig för om jag hört den förr - eller om jag ska misstänka att det är en modern konstruktion? Någon? Men eftersom Ture och Tyko varit så ljuvliga så kör vi på det!

Ha en fortsatt skön kväll - Da Capo på 4:an - radio. Njutbart. Lev och må i morgon också - utifall vi inte hörs.

Sent om sider

2012-04-29, kl. 08.15

Sent om sider har jag kommit mig för att slå på "
sent om sider" och kunnat konstatera att det minsann ska sskrivas ihop - omsider. Men ser också att jag är långt ifrån ensam om den särskrivningen - för när "slangopedia" och Svenska Akademien har samma åsikt får jag väl lita på det då.

Nå - till pudelns kärna - jag har stigit upp - sen omsider - faktiskt först klockan 7. Men dagen igår sög - efter lite morgonröj så blev det promenad på nästan två timmar. I hyfsat sakta mak för att hinna njuta av solen, vädret och allt som hände i naturen. Kvist med videkissar plockad vid Kläppenskola. Vars vackra skylt för övrigt har tillkommit tack vare mig då jag var någon form av miljöombud för skolan.

Våren första storspovar strax ovanför skolan - två stycken som verkade förundrade över all snö. Sen såg jag två till - lika förtvivlade över snön verkade dom.

Många frestande genvägar kantade min väg - men jag höll ut - kläppenrundan plus Sen blev det sen frukost ute i solen. Övergick så småningom i 12-kaffe med kusinens kusin och ett par hundar som hade med. Såg för övrigt vårens första geting - kom och besökte den tomma filskålen. Brukar väl inte vara så här tidigt?

Har nätvandrat - men inte så mycket att skriva om. Fick dock två bra bekräftelser på varför det är så rätt att befinna sig i en liberal mittfåran.I en skola i Malmö får eleverna inte ta hem matteböckerna för undervisningen ska vara rättvis - och tänk om några har föräldrar som om skolböckerna kommer hem kan hjälpa dem!! Och i Örebro har en kristen skola infört förbud mot utmanande klädsel och piercing. Så skapas vare sig rättvisa eller tolerans!!

Åt ovanstående - och till alla som är "pappor" till det - får jag göra som den nyfödda babyn på det här inslaget - visa fingret.

För övigt så sågade jag itu trädavfall igår också - hoppas dagen idag blir lika mångfalds betonad. Vet iaf att dagen ska avslutas vid 18-tiden med en deklaration. Hade tänkt åka in och jobba - har lite "balans" (som bland annt polisen uttrycker det) men det är ju fullt tillåtet att jobba både valborsmäss och 1:a maj. Måhända att bilen får stå andra dagen å rad?

Ha en bra söndag!!

Ipsos?

2012-04-28, kl. 08.30

Ipsos - det låter det? Som en kusin till Ipren eller någon bokstav i det grekiska alfabetet. Men det är faktiskt en opinionsmätare som preseterar sig via DN. Hade läst i Expressen om att Löfven effekten planat ut - och hade i bakskallen att det var en Demoskop - åtminstone fd Demoskop. Men inte står det något om det vare
sig i Kuriren eller Expressen.

Fredagen var okej - lite degig på jobbet - fick inte så mycket gjort som jag tänkt mig. Jag vet varför - men kan inte skriva om det. Tillslut med viss övervinnelse tog jag mig iaf till gymmet. Och gjorde veckan tredje pass. Nöjd! Inte minst för att jag ovanpå det också gjort vårens första varv på Blodomloppet.

Sovmorgon har jag tagit mig dag - till halvsju (nästan). Tant Lilly hade hämtat in tidningarna - men sen har jag varit ut med en soppåse bara för att få känna på vädret. Det är ett strålande väder med klarblå himmel - och efter promenaden till sopkärlen så vet jag att det är skönt också.

Rena kriminalberättelsen har det utvecklats till - fallet Esa Rano. Dödad med nackskott av finkalibrigt vapen. En kulhål bara på några mm därför har polisen inte polisen eller läkaren sett det. Och nu får ju fantastin näring - hur kommer man åt att skjuta någon med ett nackskott utan att det syns på de yttre omständigheterna? Med en man som umgicks med grannarna nästan - dagligen - enligt lokaltidningarna.

Apropå kriminalnoveller så såg jag författarinnan Åsa Larsson på TV igårkväll. Hon har ju Kiruna som "lokal" för sina skriverier - och nu ska stan flyttas. Hon säger sig vara enda författaren i hela världen som drabbas av detta.

Kuriren toppar också sin nättidning - inte pappersdito - med ett "kriminalfall" - om misshandeln av väktare i Boden. Vilket väl nu måste anses lite felrubricerat - då det visar sig att väktaren ifråga inte alls var i tjänst - dvs inte väktare.
Och att han enligt referaten nu anses vara den som slog först!!

TV kommer också med "kriminalfakta" - handlar om Malmö - och jag får en bonusinformation om att lagens strängaste stáff för grovt vapenbrott aldrig utdömts på de 20 år som lagen gällt. Någon juridisk sakkunnig menar att detta inte är så märkligt därför att spannen i våra straffsatser ska omfatta allt - och högst straffet ska bara utdömas på det är extremt grovt. Men har det verkligen inte varit det på 20 år?? Det som är allvarligt här är ju att det här handlar om domar från Högsta domstolen - som sen underrätterna anpassar sig till. Man kan ju tänka sig att detta verkligen urvattnat straffsatserna?

I NSD kan vi läsa om en psykolog som varnar för att elever/ungdomar får datorberoende. Fick mig att vara upp mer än en timme innan jag slog igång datorn. Påminner mig om att en del vuxna är förvånade att ungdomarna inté slår av mobilen på natten - det gör inte jag heller - och jag undrar vilka vuxna som slår av hemmatelefonen?

Nu ska jag iaf lämna datorn så inte någon psykolog behöver vara orolig för mig. Ture och Tyra har namnsdag. Enligt mors födelsedagsbok fyller ingen idag - och på FB kom jag inte ihåg att kolla.

Vet inte riktigt hur jag ska förvalta lördagen - men mycket talar för en riktigt långpromenad så här i början av dagen.


Knapper eller knatter?

2012-04-27, kl.08.00

Det regnet gör mot fönstrutorna - det har regnet gjort inatt. Kan inte riktigt bestämma mig för om det heter att regnet knapprar mot rutan eller om det knattrar?

Och hur var det igår då? Jo bra får jag väl säga. Omvald som revisor för Kommunförbundet enligt hörsägen. LUF-årsmöte på kvällen - och fick inta måltid med ungdomarna. Calzone på Österns Pärla. Ja,ja - jag vet - men nu åetergår jag till lättfilsdieten.

Idag börjar jag iaf med att gratulera kusin Kerstin d.y - det vill säga hon i Koskullskulle. Med tillnamnet Marianne - som lite presenterade hon sig som Kerstin faster Marianne Grönborg. Och lite blir stor - med sina 54 håller hon sig på 10 årigt behörigt avstånd.

OA har haft skåprensning - fem (5) olika inlägg på ledarsidan. Allt från
"det räcker inte att ge folk hacka och spade" vilket åsyftar att bara 3 personer som genomgår arbetsmarknadsutbildning i Pajala. Men varför behöver man dra detta i riksdagen - och dessutom debattera det med arbetsmarknadsministern. Något kan vi väl klara själva? Ansvart måste väl i högsta grad lika lokalt och regionalt!Vilket var en parentes innan jag konstaterar att 5:e artikeln heter "Glöm inte kyrkovalet"

Intressant ledare i Kuriren också - om fenomenet där media gör polisen till skurkar och brottslingen till offer. Man glömmer helt bort orsaken till varför polisen överhuvudtaget blir inblandade i ärendet. Därmed inte sagt att polisens ingripanden inte ska granskas - det ska dom - ordentligt. Vi ska inte ha någon utveckling mot vilda västern! Ibland kandet nog också visa sig efter granskning att det är är befogat med rollbytet - men det är trots allt undantagen. Och i det fall som redovisas i ledaren är det väl snarare så att man varit lite väl tillbakadragna?

Undrar vad Jokkmokksborna tänkt sig leva på framöver? När man rasar över gruvetableringen. Visst finns det skäl att se till att etableringen sker på ett bra sätt så inte andra intressen får lägga sig platt. Men nog förundras jag över att en gruva inte skulle rymmas inom Jokkmokks vida domäner?

Nå nu är jag verkligen ute i tassmarkerna vad tiden beträffar. Klockan är faktiskt n bit över 8 nu- så Thomas har iaf inget kaffe om han kommer i tid till jobbet.

För övrigt är ni väl många som ser framemot en riktigt långhelg nu - ända fram till och med tisdag.

Vuxit ur?

2012-04-26, kl. 06.30

Första undringen idag - har vi vuxit ur
Piteå Summergames - med tjejer födda -97 och -00 är det väl risk för det. Och så var det det där med särskrivning. På Kuriren Sport rubricerar man bara med Summer Games - vilket kan dra ner kommunens sponsring till projektet. Men ska det verkligen särskrivas - Piteå Summer Games? Jaha!! Avdelningen onödiga undringar.

Lång arbetsdag igår - FÖR lång - även om tempot var lågt och segt. Men kan nog finnas anledning att ta till mig uppmaningen i Kurirens horoskop om att sakta farten - istället för att ställa mig på gasen. Jojo! Men trots att klockan hann bli nästan 17 så stannade jag iaf till vid Pontus och körde mitt träningspass - nr 2 i veckan av inneträningen.

En annorlunda morgon - tidningarna hämtade klockan 05.00 - inte så konstigt i sig - men hämtade av kusinen. Som precis nu i denna skrivande stund rattar iväg sin gamla Volvo mot Piteå. Knäbyte på G - fast inte inläggning idag.

Förundrad blir jag ju - att både poliserna och en läkare lyckats missa att Esa Rano var skjuten i huvudet. Det för ju tankar till att man behandlas olika beroende på var i hierarkin man befinner sig. Till och med när man blir mördad.
Ser ni vad jag ser - iaf på fotot på papperstidningens första sida - Kuriren - ser man en skylt och kameraövervakning. Väcker två frågor: hade Eso övervakningskamera? Eller har polisen ordnat med det nu i efterhand ? Och är skylten verkigen ett myndighetsmåste? Eller bara för att ytterligare hålla borta nyfikna?

Var lite svårt att hitta "Eso" i NSD - hade ersatts av en hetare nyhet om en gruv-vd som anklagas för sexköp. En gruv-vd - hur många norrbottniska såna finns det?

Borde väl fortsätta skriva - med tanke på att bromsa - men det är mycket att stå i idag också - och klockan är redan över 7.

Terese och Teresia har namnsdag idag - grattis.

Idag har Kommunförbundet stämma i Arvidsjaur. Men eftersom jag har besök från Stockholm och stämma med Brf Tigern ikväll så har jag avstått det.

Förstår när jag lyssnar på TV:n att det finns viktigare fotboll är PSG. Real Madrid och något annat lag - vet inte ens vilket jag skulle hålla på.

Ha en bra onsdag - fast torsdag ska det vara. Var tvungen att stanna upp och fundera.

Heja Jonas!

2012-04-25, kl. 06.00

Ont om tid är det gott om. Idag ska jag fixa till en enklare frukost till Emil som kommer med tåg från Stockholm. Förefaller som om tåget är i tid - tom tidigare än tabellen. Ska anlända 08.10 - men enligt sajten "kommer tåget i tid" så står det 07.48 - men inte som någon avvikelse

Ska alltså vara på jobbet jättetidigt - som i fornstora dar - nästan.

Idag har Markus namnsdag - grattis alla.

Igår var en hyfsat problemfridag - trots horoskopets siande om motsatsen. Började med trevligt besök av Bensby-Knutte. Fast egentligen började det med att Anne ringde från tåget och ville bli hämtad och förd till Lifecenter ute på Porsön. Vid lunch sprag Jens förbi och drog iväg med Thomas ut på lunch.

Och tro det eller ej - trots kallt slabbväder tog jag mig runt blodomloppet. En hel timme tog det- men det berodd på många trevliga möten efter vägen. Och det är väl det som är meningen med livet? Vid 15-tiden dejtade jag Anne och Dharma igen - och sen bar det iväg hem.

Och dagen har börjat bra idag - så glad jag blev över dagens ledare - heja Jonas. Finns väl ingen anledning att hockey VM 2014 ska äga rum i diktaturernas diktatur - Vitryssland. Har sett några tama protester tidigare - men varför drar inte någon av våra "drakar" igång en rejäl kampanj för att få det flyttat.
"Diktaturens kreatur" - ledarens rubrik - är väl iof lånad av Olof Palmes berömda jultal?

Ja Kurirens ledarsida var rena orgien i glädje - "Pensionärsparty" - såg faktiskt det "sticket" på nätet redan igår - men fortfarande är det ju så för oss gamlingar att trovärdigheten blir större då vi ser deti tryck på papper. Och nu är det sant - vi kommer att få nubbe till sillen på hemmet - utan krångliga tillståndsansökningar - om jag nu förstått det rätt.

Ledarsidan - det var tvåan det - men på ettan har Kuriren att kyrkans nya roll är ren fattigvård. Allt fler som har mer månad än pengarna räcker till - och söker sig till Kyrkan för att få mat.

NSD har nyheten om att Esa Rano som hittades död för två veckor sen inte alls dött en naturlig död - nu utreds det som ett spaningsmord. Obduktionen visade på en pistolkula inne i huvudet. Jodå - den nyheten fanns ute på nättidningen också. Förstod väl det - måste visa att man nosat upp något som inte Kuriren hunnit med. Heja Tommy!

Ja då får jag börja med duschen nu om jag ska hinna i tid. Fattar ni -tåget sägs komma i tid - bara för att jag inte haft något emot att det var någon halvtimme sent.

Inomhusträning idag - skriver bara för att pressa mig själv!

Ha en bra onsdag!

Sött och salt

2012-04-24, kl. 06.45

Bra dag igår - herrbesök på morgonkulan. Dejtade Thomas vid lunchtid - en del praktiska saker åtgärdades. Blev kvar lite för länge på jobbet - men fick undan många energitjuvar. Länge på jobbet handlade om att varje gång jag tänkte träning fick jag en impuls att bara göra något före. Men till slut - först efter 15 blev det iaf en rejäl träning. Rejält blöt i svett. Intervallträning (kan jag väl få kalla det - även om någon hurtbulle fnyser) med 200 meter promenad och 100 meter jogg upp till 3000 meter. 28 minuter är ju inget att skriva hem om - men nu har jag iaf något att mäta mot. Vägde mig också - det var verkligen något att mäta emot.

Nå hem kom jag strax före 18 så det blev lite snabbmiddag stående vid kylskåpet - dock inte SÅ onyttigt. Sen blev det Fråga Doktorn på temat Sött och Salt - plattt på mage framför TV:n - och höll mig vaken. Kanske man skulle göra ett försök att dra ner saltintaget - jag som har ambitionen att slippa blodtrycksmedicinen. Påminner mig om att jag ska försöka få tag i in husläkare - vilket inte är lätt i den privata vården - heller?!

Vädret idag inget att yvas över -men iaf varmgrader och uppehåll fn. Men ruggigt grått. Snön är oerhört porös
och förintas rätt snabbt. Men förra året var det krattningsväder på valborg - så långt hinner vi inte i år.

Kuriren toppar med att
Hugoson satsar på köttproduktion - bygger lagård för 500 kalvar. Dom är fantastiska domhär enreprenörerna - hur orkar han.

Andra nyhet handlar om att bli rik utan att anstränga sig - Postkodlotteriet har "drabbat" Sandviksgatan i Luleå. Och Kuriren ställer glatt upp och gör reklam för lotteriet på ettan - är det verkligen så himla stort att det ska plats på ettan? Svaret kom när jag tittade på nättidningen - det är SÅ stort att tom nättidningen har det som toppnyhet. Själv kommer jag iaf att fortsätta stoppa postkodlotteriets brev i soporna - oöppnade.

"Trådlöst räddningen" är NSD:s rubrik - om företagare och privatpersoner ute på landsbygden - Degerselet - som hittat alternativ för internet till Telias icke fungerande lösning.

Idag är det NSD:s nättidning som är 2:a när det gäller att uppdatera från papperstidningen.

En liten notis i någon av tidningarna idag - om en politiker i Luleå som skämmer ut sig med att ha kronofogden i hälarna - en ersättare i Kommunfullmäktige.

Alla gånger förstår jag inte tidningarnas värnade om integritet. Må vara att det inte hänger ut han/hon enligt ovan - men varför skyddar man skolor som inte polisanmält misshandel. Å andra sidan hittar jag inget argument för en publicering. Jo kanske ändå - är inte säker på att föräldrar på berörd skola heller får informationen - och det tycker jag de ska ha!

Inte bara Degerselet som har problem medTelias mobila bredband - här har nät saknats från och till även denna morgon. Irriterande - men förstås ett i-landsproblem.

Nu mot jobbet - och se vilka problem som ska möta en. En inte helt prolblemfri dag enligt horoskopet i NSD - men tack vare mig goda humör låter jag mig inte nedslås. Goda humör - jo jag tackar jag - det har jag inte märkt mycket av.

Vega har iaf skäl att vara glad idag - namnsdag i ensamt majestät. Mitt grattis skickar jag till Vega Brännvall i Övertorneå - den enda Vega jag känner tror jag. Ganska vacker namn egentligen!

Georgdagen

2012-04-23, kl. 06.30

Georgdagen som han Georg nu delar med Göran. Fast när farmor Elma föddes 1921 då var det Georg för hela slanten. Jens farmor förstås - död sen många år - 9 kanske?

Och söndagen den bara försvann - snabbt. Hemma på förmiddagen, besök hos en vän efter lunch och hjälp med deklarationen bland annat. Sen var det passande nog svartaxi från Östergatan till Västbacken. Men hämtning av ytterligare passagerare i Antnäs - Lisas kompis. Ja, jag hann en stund på jobbet efter Västbacken.

Och nu måndag - och inget sommardäcksväder idag heller. Minus 3 och riktigt gråmlet. Nästan så jag är förvånad över att det inte snöar?

I det gråmulna vädret bidrar inte
den här opnionsmätningen till något ljus precis. Men jag tycker media överdriver om sossarnas framgångar. Det här ska väl egentligen vara normalläget - Juholt var undantaget. Minns det enorma övertaget som de rödgröna hade bara månader från valet. Då var alliansen inte bara i brygga utan rent uträknade.

Ny medicin mot cancer får stå för "upplysningen" denna morgon. Kan säkert betyda jättemycket - behandlingsskadorna är ju betydande.

Debuten inte alltför lyckad - Kurirens ledare idag med vikarierande Jonas Grafström. Inte dålig direkt - men rätt ointressant ämne att göra en ledare av, Därför blir också de jämförelser som ska bevisa att äganderätten avskaffar fattigdomen något konstlade och haltande. Och nu är det väl inte skrbenten själv som redigerar sidan - men vem kom på att avskaffandet av den mest extrema fattigdomen i världen skulle illustreras av en Mercedez?

Annars är det mesta åt helsicke. Inte en enda träning förra veckan. Vikten är fn onämnbar. Egentligen ska jag och väga in i dag - men varför idka självplågeri?

Men nu är det en ny vecka och nya mål och utmaningar! Träning ska det iaf  bli - en vecka utan är ungefär gränsen för att jag ska kunna hålla mig igång. Märkligt?

"Jaget"

2012-04-22, kl. 08.30

Händelselöst verkar det ha varit under helgen - både lokalt och i riket. Har vandrat igenom nättidningarna - och det enda jag hittade var Ja
n Bergstens krönika om "jaget" - intressant iakttagelse. Tidigare var det i tidningsvärlden en styggelse att använda ordet jag - journalisten och hans familj var ointressanta enligt NSD:s handbok - bokstäverna j, a och g - skulle inte skrivas ihop.

Intressant särskilt som jag själv reagerade när Kuriren senast bytte ledarskribent - han skrev jag i var och varannan rad. Överdrivet av mig kanske - men jag upplevde det så - och var tvungen att jämföra med NSD:s ledare och det var en markant skillnad. Enligt Bergsten så kan det vara en förskjutning från kollektivism till egoism - men det måste väl vara en socialists sätt att uttrycka det - för mig är motpolen till kollektivism - individualism.

Eftersom jag råkade ha lördagens Kuriren kvar här så roade jag mig med att leta "jag" i krönikan av en riktig gammelledarskribent - och till slut fann jag ett. Ett enda!

Men hur roligt uttryck som helst hittade jag i krönikan Signerat Bosse Östman. "...Bosse Strömbäck (V)  vimsade runt som en berusad bläckfisk och försökte sträcka ut armarna i alla väderstreck samtidigt". Jag läste den artikeln/intervjun med Bosse Strömbäck och måste tillstå att Östmans beskrivning är på pricken!

Nu hade jag därmed bevisat att det är en generationsfråga - lite äldre lyder fortfarande läroboken att inte skriva ihop de tre bokstäverna - medan yngre gör det. Men så råkade ögonen falla på den krönika - också Kuriren 2012-04-21 - som signerats av min forne alliansbalskavaljer Jonas Grafström - och inte ett enda "jag" hade han lyckats åstadkomma. Så föll den tesen

När skrev blogg på riktigt - under min politiker tid - så gick jag in för att inte skriva "man"(som är så vanligt i politikervärlden) utan "jag" där det var tillämpligt. Det krävde en del mod - med "man" så drar man liksom med många andra också men "jag" då är man - förlåt - jag ensam vid skampålen.

Och snart är helgen slut - går fort när man har roligt. Och hämtade ju Sara och Lisa på fredageftermiddag. Vi inhandlade och sen hade vi fredagsmys till vilket vi inviterade kusin Kerstin. Sovmorgon och långfrukost - med mysmat som Lisa uttryckte det. Vid lunchen drog vid till mormodern där mostern så småningom dök upp och tog över "barnvaktandet". Så nu är flickorna förhoppningsvis på Östergatan.

Vad jag gjorde efter det minns jag inte så noga - röjde lite kanske. Och nu ska resten röjas därefter blir det en tur till stan för veckoinhandling. Och förmodligen en lite tur till jobbet för att lägga upp veckan.

För övrigt snöar det inte idag. Säsongens intensivaste fågelkvitter mötte mig då jag hämtade in DN vid halvsjutiden. Kanske tecken på att våren bestämt sig för att komma igen?

Och stort grattis till Mohammad som fyller 59 idag!

Köbildning

2012-04-21, kl. 08.30

Inser att jag måste skippa bloggskrivandet idag - iaf skjuta upp det. Bör ställa mig i duschen innan Sara och Lisa vaknar och gör detsamma. Köbildning kan uppstå denna morgon.

Iaf hinner jag berätta att jag är totalt insnöad idag - några elaka som nu tänker - väl inget nytt. Men den här gången är det rent fysiskt.

Jag steg faktiskt upp klockan 6 - eller snarare ska jag väl säga att jag låg kvar till klockan 6 då jag levde i föreställningen att det var söndag.

Nåväl Lilly hade hämtat tidningarna och jag fick kolla tempen genom fönstret - minus 1 då - ar nu recuderats till minus 0,1- Härfint nära att snön övergår till regn alltså. En nåd att stilla bedja om.

Det mest spännade som hände igår var väl Arkelstens avgång. Och jag misstänker att drevet går nu för att hitta den verkliga orsaken. När jag ser syndalistan med allt från bjudresor till historieförfalskning så förstår man ju att "saningen" bakom denna avgång kommer att kräva mycket rubrikfärger.

Men nu till duschen. De unga damerna ska avvika framemot lunchtid - få se om det blr en spännande resa med mig och min sommardäcksskodda bil eller om vi fixar det på annat sätt.

Hårfint

2012-04-20, kl. 06.30

Hårfint tänkte ni - hockey - nädå Skellefteå var brutalt bättre i 90% av matchen och kommentatoterna grät (av glädje de partiska eländena) över Silferbergs turmål. Själv förklarade jag mig besegrad när det var 5 minuter kvar och vi låg under med 2-0. Bara för att inte dras med i någon förlorarcirkel och tappa energi.
Brynäs vann med 2-0 - hämtar rubriken från lokaltidninge så jag slipper kvällstidningarnas hysteri.

Fast egentligen tänkte jag på vädret - härfint kommer det att bli till helgen - om vi jublar över regn som rensar bort den gamla snön - eller svär ve och förbannelse över den decimeter nysnö som TV-vädret hotar med. Fast enligt norrmännen är det som sagt härfint - grader i helvetet.

Nå dagen har börjat bättre än gårdagen slutade - förlusten för Skellefteå. Upp i stort sett på "uppgångstiden" 04.30. Ledig idag - eller ska jag säga jobbar hemifrån? Men skönt iaf - att kasta ut en och annan matta mellan besvarande av mail och telefon är en rätt behaglig tillvaro.

Om jag nu inte blir stående med kikaren vid diskbänken. Jag har nämligen fått oväntade gäster. För vilken det knappast räcker med Gevalia. Förvisso en dålig kunskap om fägelarter - men tror att det är en tjädertupp - fast tveksam. Iof hade vi en tjäderhöna här förra säsongen och det vore väl typiskt för gubben att komma ett år efteråt? Nå iaf är det en större skogsfågel - tror att det låter sig luras av de fyra 60-åriga tallarna och enrisbuskaget - de tror helt enkelt att de kommit till storskogen. Småfäglar av olika arter sätter sig bredvid på grenen liksom för att tala om att "han" har kommit fel.

Vem som har rätt och fel i den infekterade debatten om Moderna Museets tårta får väl historien berätta. Men redan igår var jag på väg att länka till Kurirens ledare som jag kände viss sympati för iaf. Den konstnärliga friheten må hållas högt - men likväl bör det finnas en någorlunda acceptans för vad våra skattepengar används till. Blir förvånad när det i ledaren talas om en norsk "konstnär" som gästat länet i höstas för att hänga upp sig i köttkrokar. Känns som jag missat något - och undrar i mitt stille sinne: inte har vi väl betalt för han med fårskallarna igen?

Och inte har gränsdragningen för konstnärlig frihet, tolerans och respekt blivit mindre hårfin för att inte säga delikat när Elisabet Olsson Wallin dragit tillbak sin donation till Moderna Museet för att installationen av tårtan gett en aura av rasism.

Man kan ju som ledarskribenten undra hur mediadebatten sett ut om kulturministern vägrat skära tårta? Själv hade jag inte deltagit i tårtskärningen - lika lite som jag skulle plockat fårskallar här i stan.

Nu längtar jag så - att få kasta mig över mattorna som vädrats under natten - att jag inte hinner skriva mer - trots att jag skulle vilja och behöva det. Amalia och Amelie har namnsdag - grattis. Och Therese på vårt riksdagskansli fyller idag - jättegrattis!

Ha en bra dag - nu ger jag mig i kast med dammtussarna - kommer nog att passera jobbet vid lunch - för att sen hämta upp tjejerna vid 16-tiden.

En snabbis

2012-04-19, kl. 06.00

En snabbis in på bloggen - alltid i tidsbrist numer. Idag har jag dejt med Ulla P på expen kl. kvart i åtta. Iof har hon fått besked att vänta i hallen om jag blir någon minut sen. Har iaf besiktat vädret idag och befunnit att det nog ska gå att ta sig till jobbet - med sommardäcken - även om det ser lite fruset och isigt ut.

Tror dessutom alldeles flaggorna vajar lite extra i Boden idag. Kan undra om inte min au-ordförande Carola fyller idag - yes - idag hinner hon upp mig - 64- Grattis.

Och så fyller Maggan - som man inte fick kalla henne 79 i dag. Margareta Boström som jobbade hos oss i många år - och som nu bor i Boden. Grattis.

Det funkade bra med bussen igår - 08.10 från Folkhögskolevägen och åter från Prästgatan 16.11 - fast hem var den något försenad - bussen.

I övrigt var det väl en lite medioker dag - fick inte så mycket gjort som jag hoppats på. Och kvällen ägnades åt sovning. Fortfarane uppdämt behöv av sömn?

Noterar några små gladisar i tidningarna idag - TV-licensen skrotas. Hörde väl om det igår - men lite kul eftersom det är en fråga som vi drivit från fp-norrbotten riktigt länge - Anders Axebark - om någon minns honom - motionerade till landsmötet och fick gehör.Och DET är länge sen!

Gläds också åt ledaren i NSD - signerad Torsten Nilsson - där han oförblommat erkänner det fulla ansvaret för socialdemorkaterna för vapenbyken med Saudiarabien - avtalet 2005. Det fråntar förstås inte regeringar och försvarsministrar därefter för ansvar - glad iaf att tillhöra ett parti som var emot redan 2005. Även om vi också har ett ansvar för att frågan/debatten inte hållts levande! Inte länkbar.

Från TV:n ljuder ytterligare en gladis - lagen om parboendegarantin tas idag - själv trodde jag förstås att den rättigheten redan var införd. Men byråkratins kranar mal långsamt.

Sp hoppas vi på en gladis ikväll också - att Skellefteå gör det - tar trejde raka.

Nu hinner jag inte mera än att gratulera våra namnsdagsbarn Olaus och Ola. En fd partiledare i särskild åminnelse.

Ha en bra dag!

Vita vidder...

2012-04-18, kl. 06.30
 
...men inge
n gnistrande skare. Känns långt ifrån paradisiskt att sitta här med sommardäck och se blötsnön klämma sig ner på allting.

Brukar inte överraskas av snö när jag bytt däck - råden från far var alltid att vänta. Senast den hände mig var 1995 - och då den 17 maj. Hemma med lånebil - med sommardäck - då jag vaknade en måndagmorgon och möttes av 1,5 decimeter nysnö. Det resulterade i bilbyte - så drastiskt sk det väl inte bli den här gången.

Frågan är dock - bil eller buss? Ser framemot rapporter från 97:an.

Skönt med Skellefteåseger igårkväll - sov över första målet - tur att svärdottern ringde och väckte mig.

Bortsett från att det inte blev någon träning igår var det en hyfsad dag. Det lär väl inte bli någon träning idag och det blir bussalternativet.

Nättidningen toppar med att moderaterna anklagar sossarna för jäv i Unga Örnar ärendet. Larvigt tycker jag - som tycker att andra får hålla reda på juridiken. Med stor säkerhet så kommer det inte att bedömas som jäv - varvid sossarna kan hävda att det var rätt att lämna bidraget. Vilket väl inte var meningen?

I papperstidning dito - Kuriren - så handlar det om att Katten kommer efter Hunden - dvs Katte= nya folketshusföreningen. Hoppas bara kommunen nu ser till att få tillbaka alla pengar som satsades i gamla folketshus föreningen - eller ser till att vi skattebetalare intecknar kommande vinster för det.

En tvättäkta kommunist dyker upp på Kurirens ledarsida. Skriver om Kuba - till försvar förstås. Att de mest grundläggande mänskliga rättigheterna saknas är förstås inget som bekymrar - för vi ska minsann inte tro att demokrati handlar om att få rösta vart tredje år. Johan Eriksson förundras över att vi i Sverige har en person som försvarar denna auktoritära våldsregim. Och vad värre är - han finns ju här i Luleå.

Dock ska jag hålla med om en sak - USA:s bojkott mot Kuba borde upphävas. Efter 50 år kan vi ju konstatera att den inte fört friheten och demokratin framåt alls.

Nu hinner jag bara gratulera Valdemar som har namnsdag - tillsammans med Volmar.

Förutom att jag måste fundera hur jag ska ta mig till stan så måste jag också leva ut mina lustar - medan jag har råd. I morgon har jag tydligen hunnit räkna på saken. Allt enligt sanningsvittnet - horoskopet i Kuriren.'

Ha en bra dag.

Packad och klar

2012-04-17, kl. 06.45

Har varit ut i stallet och är nu packad och klar för att ge mig av. Vissa associationer med Josef och sökande efter födelseplats. Och ja - jag har varit i en riktig spillta - där vinterförvaras mina sommardäck. Där var tidigare både Annviadal och Frisco Speeds hem. Och kanske ytterligare någon av farbror Svens hästar som inte namnmässigt gjort något intryck på mig. Men nu är däcken i bilen och 9.15 väntar dom på mig.

Apropå namn så har Elias och Elis namnsdag idag. Och avryck gjorde han Elis Baltzari från Kompelusvaara. Gammal folkpartikämpe som lämnat oss för många år sen - men som starkt lever i minne för oss som hade förmånen att arbeta tillsammans med honom. Nu hoppas jag att alla unga Elis och Elias firar sin namnsdag ordentligt.

Mycket man häpnar över. Utredning om
präst som haft med stasi att göra ska återupptas. För mig känns Stasi som forntid så jag har svårt att ta in att någon nu verksam person kan haft med dem att göra? Men som vanligt är jag väl vilse i tidspersopektivet.

Och nog höjer jag på ögonbrynen när drograttfull läkare inte tappar legitimationen - och det må jag väl kunna acceptera - men att han inte fälls för att ha nyttjat utskrivningsrätten förefaller märkligt. Är det journalistiken som utelämnar några väsentliga uppgifter eller är det så här galet?

För övrigt "anklagas" vi på sociala medier att ge en för glättig och lycklig bild av tillvaron. Föranleder mig att berätta att jag är mycket missnöjd med gårdagen. Ingen invägning på Viktväktarna - skyllde på ett besök - men sanningen är att det inte alls går nå bra. Upp 0,6 förra gången (efter 4 veckor) och inte skulle det då ha varit minus igår heller. Ingen träning blev det heller.

Men annars var det mest kul - två herrbesök på förmiddagen - kan man inte klaga för. Och enligt dagens horoskop vänder jag bort blicken för ett trist litet problem - och på sätt och vis gör jag rätt, säger stjärnorna.

Så det är bara att trampa på. Jobb och träning hoppas jag på idag. Och ett minimalt och nyttigt intag av näring.

Ridå

2012-04-16, kl. 06.00
 
Tänkte på basket och hockey - och skrev ridå. Fast riktigt ridå är det ju inte för hockeyn och Skellefteå. Men oddsen för SAIK måtte vara extremt dåliga då jag i såna här sammanhang brukar vara en fullständigt obolig optimist.

Fast riktigt tjenligt åt Gävle kommun som tydligen redan tänt skyltar om SM-guld. Gamla sanningar gäller inte bara när man skrattar åt sörlänningar och snön - högmod föregår fortfarande fall.

Så nu ser vi framemot fotbollssäsongen - med en och annan match på Byvallen.

En humörmässigt riktigt dålig dag igår - vet då inte varför. Blev lite uppstädning hemma - modell light - och så lite snöröj ute - mest lite stamp och tramp. Och skaka av några stolar som optimistiskt satts ut.

Varning för halka idag - men nog
borde polisen eller vem som nu är ansvarig kosta på sig en mer detaljerad information. Var är halkan som värst? Var är det motiverat att avstå bilen?

Ovanstående lilla notis hittade jag i jakt på en länk till NSD toppnyhet - som handlar om stransnära bygge. VD:n för Part AB får dispens från strandsskyddet (vid Kalixälv) liksom 31 andra fått sen samhällsbyggnadsnämnden bildades i december 2009. Nog verkar det vara Jante som styr att detta blir en nyhet - en villa på 749 kvadratmeter för 12 miljoner. Förnog hade väl annars rubriksvärtan varit mer motiverad om han tillsammans med bara 2 andra fått avslag?

Kan fö notera att trycksvärtan nu för tiden inte går att använda till fönsterputs - eftersom den kemiska sammansättningen ändrats - iaf blir det inte något bra resultat. Allt enligt en artikel som återfinns i båda tidningarna som handlar om vårens fönsterputsning.

Ser på "webbtyckt" i Kuriren (sid 3) tre kommunledningskritiska inlägg med anledning av byggstoppet - som väl tas av ksau idag? En funderar vilken planering - eller icke-planering - kommunen har som tar beslut om att ställa in flytten till Råneå en vecka för flytten - och det stämmer 16 idag - flytt 23. En annan hävdar att vi arenabyggen finns det alltid pengar - och syftar väl på att Pontusbygget inte stoppas. Och den tredje undrar hur mycket upprustningen av Klockarängen inför flytten har kostat? Relevanta frågor som väl i viss mån är påståenden - men bara att hålla med.

Och Lotta ska tydligen leverera på måndagar. Eller är även denna krönika tidanpassad? För visst kan den passa alldeleles utmärkt idag - i skuggan av distriktskongressen som i någon mån blev uppblåst av Sifo. Men i dagens krönika levererar Lotta Gröning kritik mot s-i länet som nog föranleder ett och annat kaffe som sätts i halsen.

"Ylva hjälper par att flytta ihop" kl. 20.00 i TV 1 svär jag mig fri från.

Enligt horoskopet är det dags att ringa upp en gammal vän för att tala ut om vad som egentligen hände.

Hade lite för bråttom - läste lite snett i Blomsterkalendern. Patrik och Patricia har namnsdag idag - grattis!. Olivia, Oliver och Ove hoppas jag firade och firades igår.

Ska väl halka iväg till jobbet så småningom. Fortfarande vinterdäck -men vet inte om det känns särskilt bra tajmat med däckbyte i morgon - vilket jag har tid för.
 
Förutom några timmars jobb - ska det förhoppningsvis bli ett träningspass idag. Och så lägga ut sommardäcken i bilen. Ja då är väl dagen fylld för en som pryar för pensionsärsliv.

Gått snett

2012-04-15, kl. 08.00

Fredag den 13:e gick väl utan större problem. Men sen har det verkligen gått snett. Först trodde jag att Northlands lördagsmatch var hemma. Och när det väl kom till match så förlorade de - mot all min planering. Och matchen gick samtidigt som hockeymatchen Skellefteå-Brynäs och "olyckan" smittade. Har nu läst i Expressen att
Brynäs målet borde har dömts bort.

Igår ägnade jag förmiddagen åt lite städ och sen en riktigt rejäl promenad i byn. Först över Kläppen - ovanför skolan - sen ned till byn för att äntra Mariebergsvägen-södra Hammarenvägen till norra dito och sen Folkhögskolevägen. Kråkbergsvägen=hemma på Berigårn. Kan väl bli en så där 6 km. Det tog faktiskt 1 timme och 45 minuter men det berodde inte på att jag gick så där särskilt sakta utan att jag tog små solningspauser. Skönt var det - både motionen och solningen.

Sen drog jag mot Alvik/Långsnäs och fixade fyra deklarationer med mindre bra resultat för deklaranterna - mycket extra pengar till Skatteverket.

TV-basket på Västbacken - åt helsicke - se ovan och denna länk.

Både åt helsicke och snett är väl att ingen av nättidningarna förevigt att vinterna har kommit tillbaka. Igår var det lågskor och kavaj som gällde. Jag smålog åt snökaoset på annat håll i landet. Men när jag blickade ut i morse (ja, jag så väl tendenser redan i natt) så var det helvitt och jag tänkte att gamla sanningar håller än - skrattar bäst...

Lite svårt att veta vad man ska göra med snön. Förvisso 1 till 2 decimeter - men känns lite överkurs att skotta. Den borde ju tina undan under dagen. Och skottar man så drar man med en jäkla massa grus. Ett litet tramprally kan vara alternativet.

Om du har namnsdag idag kan du väl höra av dig - får ju ingen info på tidningslösa dagar. I mors Blomsterkalendet finns ingen viktig person som fyller - men tre namnsdagar; Patrik, Patricia och Percy. Men boken är tryckt 1989 och mycket namnsdagar har flutit omkring sen dess.

Ha en bra söndag!

Måsten

2012-04-14, kl. 08.15

Nä då jag ska inte klaga på alla "måsten" - nästan tvärtom. När jag såg rubriken om att
LF vann måste-matchen så tänkte jag faktiskt att mina egna måsten minskar hela tiden. Förvisso har jag bara en deltidstjänst och i princip alla uppdrag är avvecklade - men den "måste-lista" som tynger är mest mental. Bara lära sig skala av.

Och hur blev då fredag den 13:e? Ja vare sig det ena eller andra kan jag väl säga. En "stund" på jobbet drog ju iväg till några timmar. Sen på stan med ärenden både privata och jobbet. Kan fortfarande undra över varför det var proppfullt med folk på Nordea (nej - det är inte min bank längre) den 13:e. Inte lön, inte pension, inte barnbidrag. Vad lockar då?

Och träning blev det. Och en inköpsrunda på Kvantum. Hemma vid halvfyra och då placerade jag mig på en stol i solen med et fräscht NU-korsord. Varmt och gott ändå fram till klockan 18. Då gjorde jag besök på övervåningen där Karolina och Ebba huserar hos kusinen.

Apopå måsten så måste jag meddela den person som jag försökte invitera på dambasket idag om att jag måste få  uppskov. Matchen idag är i Södertälje - hur jag nu kunde tänka så fel. Men tar det som ett gott tecken - Northland vinner idag för att det ska bli ytterligare en match i Luleå. Hurra!!

Idag hurrar vi väl för att rustning och ombyggnation av Fyren skjuts upp. Lite kluven till detta "firande" då hanteringen av detta ärende förorsakat så mycket onödigt energiläckage. Men det är också riktigt avslöjande vad som styr här i kommnen. När tekniska bestämt sig för att skynda sig att upparbeta tilldelade pengar - då är verksamheten med sköra och vårdbehövande gamlingar underordnad. Hoppsan  och vars ska vi göra av med dem då? Det här handlar ju inte m något akut behov utan planerat underhåll som ska styras i tid. Man borde ju förstås börja i andra änden - när är det mest fördelaktigt för verksamheten att vi gör det här - när det finns andra bra lösningar för verksamheten. Vi ser ju nu i någon av artiklarna att kanske kan det nya  Bergvikens äldreboende som första gäster inhysa Fyren under reparationstiden?

Idag har Tibertius namnsdag - någon sådan känner jag inte. Men faster Inga Maj känner jag och hon fyller år idag. Storgrattis där på Kolkgatan!!

Ett litet måste har jag nog idag - här hemma börjar det se ut som hos morbror Otto. Bara kusin Kerstin kvar som vet vad det innebär! Men ändå - viss känsla att Henny i sin himmel bevakar att något händer här hemma idag.

Men nu ska jag försöka mobilisera för den där riktigt långa promenaden här hemma i byn. Kanske skulle ta ett och annat foto också - för att visa er hur fint här är. Lovade för övrigt Kristina Henriksson från Kalix att lägga ut en bild på Berigårn som jag skriver så ofta om. Vi får se.

För övrigt vill jag på förekommen anledning meddela att ansökan om att bilda regionkommun Norrbotten innebär att landstinget försvinner och att stora delar av länsstyrelsen inordnad i regionkommunen. Sedan behöver man inte älska det ändå - men att påstå att regionkommunen skulle bli ytterligare en överbyggnad är FEL, FEL, FEL! Eller hur?

Segar

2012-04-13, kl. 07.00 (drygt)

Jag segar på morgonen dvs tar det lite extra lugnt. Läser tidningarna noggrant - medium. Max - då tar jag eftertexten också - men det är sällsynt. Det är därför jag alltid upptäcker trevligheter jag borde varit på först när någon nöjresredaktör recenserar.

Det ska nämligen bli en minigästspel på jobbet idag- flexen är fylld - till råge. Men eftersom både kropp och själ mår bra så är väl det okej.

Besökte landstingshuset och dess fullmäktige igår. Beklämmande att se att väktare fanns på plats hela tiden - på åhörarläktaren till och med. Förvisso finns dom ju på Kvantum varje dag efter klockan 18 - men nog kan jag ibland fundera om vi inte själva trissar iväg detta övervakar- och vaktsamhället.

Ser att Åsa Petersen ska bli nyhetskrönikör hos Kuriren. Och Rolf Nilsén ska börja skriva i NSD. Förr fanns ju några tecken på när jorden undergång vara nära - en sån sak var när kvinnor började bära långbyxor (källa min farmor, född 1874). Och de moderna tecknena är....

För övrigt blev jag nyfiken på benämningen nyhetskrönikör och googlade. Oss tjejer emellan är tonen rå men hjärtlig (?) - av den här krönikören
kallades Åsa inte nyhetskrönikör utan "debattmuttan".

Ser i Kurirens ledare att Ögren kalla Jens för "Sundkvist" istället för Sundström. Bra iaf att han utan att tveka visste att Sundkvist skulle stavas med K. Härskarteknik kan inte bara användas mot kvinnor - Kents infallsvinkel med Jens var åldern - "unge man" du vet osv. Men nu tror jag han fått en annan favorit - han ser ut som om han vill sätta tänderna i henne - så fort hon begär ordet. Ett kroppspråk som till och med kan anas via radiosändningen. Ska bli intressant att följa - den starka, duktiga Anne visavi landstingsrådet?

Hipp, hipp, hurra för Bo Hultin som fyller år idag!

Och namnsdagsbarn är Artur och Douglas - grattis alla.

Och nu ska jag ut i livet och se vad jag kan mjölka ut av fredag den 13.

Såg fö att TV körde en meny om dagens godmorron - fredag den 13 MARS. Mor och fars generation hävdade ju att det de sett och hört på TV var sant. Tur man tillhör wikipedias generation.


Lära och leva

2012-04-12. kl. 06.10

Dåligt slut på en annars ok dag - igår. Damkronorna föll, Northland föll. Och dåligt med rapportering från basketen. Fast möjligen var det jag som var dålig på att söka informationen?

Men på Kuriren sökte jag -
Matchen direkt - tänkte jag förstås på. Men inte - knappt uppdaterat i menyraden. Och då tänker jag ju på "lära och leva" dvs leva som man lär - när Kuriren idag upprörs över att IFK Luleås inbjudan till bollek bara gäller småkillar - inte tjejer. Upprörande - javisst - men egentligen så speglar det bara verkligheten - liksom att Kuriren knappt rapporterar från dambasketen - trots att det faktiskt är Sverigefinal!!!

Den här dagen har verkligen börjat dåligt också - ett mail från partikansliet satte känslorna i svallningen. Nä - inget politiskt - men väl organisatoriskt. Kan konstatera att vår partisekreterare inte förstått någonting av träffen i februari.

Idag är jag rejält splittrad - ska hämta "barnen" på Kallaz 09.30. Swedavias hemsida ligger nere så jag vet inte ens om "amerikaplanet" är i tid. En timmes marginal till Luleå flyget Lugnar mig något att sista striden om Kalix sjukhus ska sluta med siffrorna 40-31 - allt enligt rubriken i dagens NSD - så om Jens blivit kvar i USA så blir det iaf ingen dramatik i omröstningen.

Revisorerna ska komma kl. 10.00. Thomas tar hand om dem utifall jag blir lite sen.

Håll tummarna för ansvarsfrihet idag!


Höststormar

2012-04-11, kl. 07.00

Värsta höststormarna i natt - var upp fler gånger och kollade vad som smällt i väggarna. Lite småpassande til sinnestämningen - förlust för både Skellefteå och LF.

Moln och snöfall över norrland -har varit stående "recept" senaste veckan. Mycket sån har vi verkligen INTE sett till.

Namnsdag idag - Ylva. Och Ulf. Känner mig rik varje gång jag har namnsdag - två gånger per år. Undrar vilket år Ylva OCH Marianne kom in i namndagslängden?

Läser på Kurirens ledarsida att riksdagsmännen har en pensionsålder på 50 år. Men den uppgiften måste väl ändå vara fel? Var det inte så att man förstått att pension redan vid 50 var stötande - och så införde man en inkomstgaranti istället? Som i och för sig också verkar ha gått över styr. Själv blir jag mest upprörd över de som förutom att njuta av det generösa förmånerna dessutom kringår begränsningarna på gränsen till kriminiellet. Dvs bedriver verksamhet i bolag, lägger på hög och tar ut när de passerat avräkningsreglerna. Skulle vara intressant att få en sammanställning av dessa - både höga tjänstemän OCH politiker. Både inom stat, kommun och landsting!

Apropå arbetslinjen lärde jag mig något nytt om arbetsförmedlingen igår. Där får du bara vara registrerad om du söker a-kassa. Inte om du vill byta jobb - eller börja söka i tid när du vet att du tappar jobbet. Nä först när du är berättigad att söka a-kassa får du registrera dig. Är detta verkligen korrekt? Och förenligt med arbetslinjen? Tror inte det jag!

Det krackelerar - runt socialförvaltningen i Luleå. Och detta trots att den är så långt ifrån ordet "privat" som tänkas kan. Nu ett nytt fall av vanvård. Rubriken på artikeln just nu "min van vanvårdas" - jag utgår från att man snart ändrar "van till man" - men det var ett sidospår. Förutom upprepade fall av bristande kompetens så uppdagas också att frun Birgitta fått frågan om man skulle avbryta sondmatningen och endast ge vatten och lugnande medicin. Snacka om aktiv dödshjälp!

Stormigt stjärntecken idag "Din kärlek fördjupas, och ni kliver in i en ny värld. Nu uppfattar ni att ni inte är lika i allt" - kan undra om det blir handgripligheter?

Läser för övrigt att man nu ser tydliga tecken på ökat antal förkylningar hos stressade människor. Har iaktagit samma sak. Mindre och mindre år från år.

Nu beger jag mig snart till jobbet - ska inte bli lika lång dag idag. Träning förhoppningsvis.

Solen på semester!

2012-04-10, kl. 07.00

Himla bra tajmat - idag när de flesta av oss ska till jobbet - ja då har solen åkt på semester. Åtminstone här i Sunderbyn. Här har den jobbat intensivt sen i torsdag - men idag är det helmul och minus 5 grader.

Riktigt bra påskhelg - gillar upplägget - påtvingat lugn för fredagen - lite upplivat på lördag - och så vilar vi påskdagen. Och annandagen - kan vi förvalta som vi bäst tycker.

Själv drog jag till jobbet - bara för en kort planering inför veckan. Men när jag hamnar med bokföring och det som är nära det - då blir tillvaron så rolig att jag glömmer tid och rum. Kan bara säga att jag inleder idag med ett rejält plus saldo på flexkontot. Men det känns som om kroppen är med mig så ingen fara.

Fordon av det mindre olycksbenägna slaget är väl rullatorerna - men i helgen har det inträffat två stycken -
en i Boden och en i Luleå.

Tycker som inte det hänt så mycket i nyhetsväg - men NSD rubricerar med "Dystert facit": mordbrand, mordförsök och våldtäkt.

Dyster också för Northlands - denna artikel skriven innan matchen - men tyvärr så blev det förlust mot Telge. Men vi tar dom hemma på onsdag - och GULDET förstås. 

idag gratulerar jag Inger som blir pensionär på riktigt - har tjuvtränat - lite iaf - under ett år.Och förhoppningsvis är hon på samma ställe som solen och firar dagen.


Och så kusin Lars "Lollo" Nilsson förstås - dags att börja tagga upp honom inför storkalaset vi förväntar oss om två år.

Kritiskt tänk - det måste upp på schemat för kommande generationer. Tänk att nästan alla trender vi ser - så nog är det någon eller några som ligger bakom och manipulerar oss. Tänkte på det när jag läste på Kurirens debattsida idag - "Veganmat hot mot folkhälsan". SÅ viktigt att tidningarna verkligen släpper fram galna åsikter från alla håll så att vi själva kan väga och bedöma. Inte länkbar än.

Men då hittade jag denna - värd att vidarebefordras till er som inte läser Kuriren dagligdags. Östmans krönika sen i lördags om - röda ägg. Själv noterar han att han inte använder benämningen rötägg. Ja även detta var bättre förr - iaf elakare - då kunde man förvänta sig både förlorade ägg och  rötägg. Minns inte riktigt - men själv fick jag väl något med travestering på strutsägg - kan tänkas.

Idag blir en normaldag på jobbet - om det nu finns några normala. Fast kommer på att Carola ska hälsa på oss idag - eller i morgon. Och på torsdag kommer inte bara "amerikafararna" hem - då kommer revisorerna också. Hur nu detta ska synkas.

Njut nu av denna tisdag som du fått bara så där! Och heter du Ingvar eller Ingvor -så fira lite särskilt - för ni har namndag. Grattis!

Aftonposten

2012-04-09. kl. 07.30

Tur att min blogg som inte har något namn - annars skulle jag nog få förslag på namnändring - till Aftonposten. Det är som sällsynt att det är några riktigt tidiga morgonar här. Men nu har jag lärt mig snoozandets ädla konst dvs hålla igång ringfunktionen med jämna mellanrum. Dock måste jag lära mig att gå lite längre perioder - lite jobbigt att ställa om var femte minut - idag från kl. 5 till 06.30.

Verkar inte som om kuisnen från någon DN idag - undrar om det bara är utdelningen här på vischan man inte tycker sig ha råd med? Det är som ingen ordning - igår på påskdagen förväntade jag mig ingen DN men då km den - men idag är lådan tom - två resor upp och kolla.

Ljuvlig dag igår - många lata timmar i solen - och jag har faktiskt blivit brun. Och så blev jag bjuden på både tolvkaffe och middag - hembakta mandelskorpor - MUMS! Och till middag repriserades påskalammet med för dagen rostad potatis och broccoli. Och lite till.

Och så lite nytta ovanpå allt - producerade två deklarationer inkluderande bokslut - modell enklare.

Ingen TV alls igår - så något isolerad känner jag mig efter två dagar då bilen inte lämnat Berigårn.

Men idag blir det faktiskt en repa till jobbet - kommande vecka blir intensiv - med bland annat besök av revisorna. Känns som om den måste organiseras väl för att gå i lås.

Nu ska jag ta mig en repa till på nättidningarna - har det hänt något som jag bara måste få kommentera så återkommer jag.


BINGO!

2012-04-08, kl. 08.00

Yes - tidningen i lådan idag - i kusinens, Hade fått för mig att det skulle vara hyfsat rättvist dvs att hon också skulle bli utan tidning - bara ha förmånen en extra dag. Men för säkerhetsskull och för att kolla temperaturen så gick jag en repa med en soppåse och kollade samtidigt lådan - och där minsann låg den. Och minus 7 grader ute - men stålande sol idag igen. Undrar hur jag ska kunna mobilisera för deklaration på övervåningen?

Men BINGO står för att
Skellefteå nu är i hockeyfinalen - 3:e året i rad. Och mot Brynäs passar mig utmärkt - då blir det inga kluvna lojaliteter.  Brynäs har ramlat ner från pallplats i favoritslagsligan - tyvärr har väl ett av pallplatslagen . Djurgårn åkt ur - hur är det är det klart med det än?

Bara lägga gårdagen till högen av bra dagar. Blev träning - var där strax efter åtta - och superlite folk - ska nog bli fler lördagsträningar om de öppnar 8 även vanliga lördagar? Sen blev det besök på urmakeri och Kvantum - fast i omvänd ordning. Fjädervippor till utepåskriset gick jag bet på slut på både Kvantum och Tiimarii - de senare hade rosa - men vem tusan till ha rosa vippor?

Sen blev det sol i massor vid häbaret - och 12-kaffe med morotskaka (känns som jag skrivit det redan men det måhända var på FB?). Dagen toppades med en superb dammiddag hos kusinen - påskalamm med tillbehör.

Ska man tro lokaltdiningarnas nätupplagor så har inget hänt här - nyheterna på menyn på NSD har alla datum 7/4 - men en lite skoterolycka från igårkväll har man med. Tyvärr lär det väl bli fler liknande.

Vaknade klockrent 04.30 idag - men har snoozat fram till klockan 7 - måtte vara pervers som gillar att få somna om i små doser - så där 10-20 minuter i stöten.

Idag ska jag försöka samla ihop mig och ta några timmar uppe hos kusinen med deklarationsarbete. Måste göras - men det kommer bli svårt att slita sig från solen. Verkar som om vi begåvats med landets bästa väder? Njut!!!

Sorg och glädje

2012-04-07, kl. 07.00

Tidningsdag idag - gör mig glad. Både glädje och sorg - precis som påsken - bibringar också lokalatidningarnas första nyhet -
kropp hittade vid Råne älv - med all sannolikhet den sen i höstas försvunna Tomas Johansson.Förhoppningsvis kan det nu ge ett svar på försvinnandet.

Ludde Wästfeldt skriver på Kurirens "I dag" - påminner om forna tiders långfredags "firande" - då det spelades stillsam musik på radion och allt var stängt -till och med kiosken. "Idag är igår som, nästan i alla fall , vilken annan dag som helst." Bra så tycker Ludde - själv kan jag nog tycka att hela samhället skulle må bra av en långfredag modell min uppväxt. Bra att ha tråkigt ibland - så man känner skillnad mot roligt.

LF basket vann hemma igår - så är det utjämnat i matcher. Härligt. Och Northland laddar för att starta på måndag - borta mot Telge.

Själv lämnade jag inte gården igår. Mycket friskt luft och sol blev det - och lite hjärnstimulans med korsord och läsning. Det krävde sin tribut - så det blev tidig åkallan av John Blund.

Och upp klockan 5 idag - men kroppen har tydligen tagit till sig det här med stilla veckan - för nu är klockan över 7 och jag har inte hunnit längre än hit.

Så resterande kommentarer till dagens nyheter får jag väl uttala tys för mig själv. Vid stallväggen, löpbandet, Hammarsvägen.. eller vad det nu blir för sysselsättning. Diskbaljan först kanske!

Minus 10 iaf kan rapporteras från Berigårn (uppmärksamma nu stavningen - med ursprung från berg eller namnet Berg). Soligt och rätt vindstilla. Såg en kommentar från Birgitta Ohlsson på FB - vinterlikt i Östergötland.

Men här passar vi alla nu på att njuta av vårvintern - den drar undan snabbt - snart är det försommar - men ingen däremot?

Och så vädret

2012-04-06, kl. 08.00 (nästan)

Vilodag för DN - har för säkerhets skull varit till lådan och kollat - så jag tror det blir bloggfritt idag också. Har varit runt och kollat lite - och hade just bestämt mig för att skriva att det inte fanns något som helst nytt. Men då ramlade jag över den Sifo -
kallad Aftonbladet/Sifo.

Kan den konstellationen betyda att man beställt den för att man förväntade sig det resultat som blev - som möjligen kan resa nedslagna socialdemokrater från sofflocket. Mig förvånar inte sossepartiledarens hyfsade förtroendekapital - bortsett från en kort period sahlin/juholt så har de väl antingen varit etta eller tvåa. Det som möjligen förvånar är vägen dit  - SL har ju min gud inte synts särskilt mycket.

Gårdagen var helt perfekt - först en rejält träning - besök på jobbet - mycket kort - Kvantum och sen hem. Väl hemma blev jag bjuden på 12-kaffe med morotskaka - hembakad förstås. Kämpade en stund i solen. Öppnade dörrarna på bilen och riggade solstolen mellan där för att få lä - men den rackarnas solen gäckade mig mest hela tiden. Halvfyra utspisades jag med grönssakssoppa med ägghalvor - mycket gott. Men nästa gång med vankas soppa ska jag toppa den med ostflarn - små högar av västerbottensost på smörpapper - 5-8 minuter i 225 graders ugn. Recept från Allas veckotidning som jag läste igårkväll.

Allt nog - klockan 18 var vi på Örnvik och lyssnade till föreläsning om islam. Otroligt intressant - en tredje gren - inte shia eller sunni - något på A och det finns en församling i Luleå som jag faktiskt tror att jag besökt.

I mors "blomsterkalender" från 1989 - där dagliga göranden och låtanden ska föras in - har Vilhelm, William och Willy namnsdag. Något födelsedagsbarn har hon inte fört in för dagen. Men jag gratulerar namnsdagsbarn.

Och eftersom jag är född på en långfredag kan väl detta som vara min reservfödelsedag. Ska iaf leva den som om det vore. Gör ni det också - man vet ju aldrig.


Och så vädret - det kändes rejält kallt - koll på trmometern säger minus 8 i skrivande stund.


Turkduva

2012-04-05. kl. 08.00

En turkduva var det - bilden i tidningen igår - när man efterlyste
art på denna pippi. Nej jag har inte börjat mata duvor än - men fått ett visst ökat fågelintresse sen tjäderhönan häckade hos oss - förra hösten. och nu mina vänner har vi en koltrast. Enligt fågelböckerna ska den kunna finnas här  men vi våra fågelbord har jag då aldrig sett den under mina många år. För övrigt har jag aldrig hört talas om turkduva heller - bara skogsduva (den tror jag tom jag tvingats äta - eller kanske var det morkulla?) och så duvorna från stan.

Och Annlo fyller år - kusinen från Koskullskulle , trot eller ej - men faktiskt 57. Och en annan favorit fyller också - fast inte kusin - Mats Hasselgren från Täby. Med en fru som har igelkotten som favoritdjur och symbol - bara en sån sak. Grattis, grattis - både kusinen och Mats!

NSD toppar idag med en 18-åring som drabbats av narkolepsi - bra - inte att hon drabbats -men väl att det skrivs om det - inte minst så jag får träna på vad det heter och hur det stavas. Studerar det nogsamt - symptomerna - och undrar om jag drabbats - men mycket, länge och god sömn passar inte in. Möjligen någon "halvsyster" till narkolepsin.

Idag dock en medveten "översovning" - ledig från lönearbetet - så jag drog mig till klockan 6,

Gillar insändaren i NSD idag - hoppas nu bara att de hunnit lägga ut den - nu när jag är så sen på morgonen? NIX, har ingen  - det hade man inte - och NIX är just vad den handlar om - eller om telefonförsäljare som är som blindtarmen - den existerar har ingen funktion och alla skulle må bättre om den inte fanns. Synnerligen märkligt att det inte går att NIXA sina mobiltelefoner - men undrar vem som köpt ut den möjligheten?

Gillar även Kurirens ledare idag (får nog anslutat till positiva klubben idag). Om Ofog - och dess utåt rätt oskuldsfulla image - men lite blindtarmsstuk över dom också. Och lite läskigt - bakom det rosiga, ulliga, gulliga ligger nog hårda väl uttänkta strategier - kan mycket väl vara styrda av ljusskygga internationella nätverk.

Irene och Irja har namnsdag - grattis. Och jag känner faktiskt en Irja - i Värmland - grattis. Massor med Irene känner jag - grattis, grattis.

Få se nu hur jag ska disponera denna dag i frihet. Undrar om jag kan motivera mig att åka in och träna? NU! kvällen - eller iaf delar av den - är inplanerad. Föreläsning om islam - klockan 18 ikväll. Få se om jag går Säpo i hasorna?

Och sen är det väl dags att dra med kvasten? Ha en bra resa!


Min dag idag

2012-04-04, kl. 07.00

Tar det lugnt på morgonen - det är ju stilla veckan för rackarn. Och lite känns det väl så. Undras om inte en del av befolkningen redan flytt ut till stugor - känns som om vi är färre som är igång.

Häftigt lång dag igår - steg upp strax för 4 och avgång härifrån 05.10. Svarttaxin hämtade i Alvik och levererade till Kallax. Vilket innebar att jag satt utanför Pontus och läste dagstidningar halvssju. Massor med folk vällde in - och jag var nästan på väg att backa ur träningen. Men det visade sig att de uppslukades av olika kollektiva "bestraffningr" typ gruppgympa och spinning. I min löparhall och träninghall var det bara ett par personer förutom mig - så det ska nog bli framtidens melodi - att träna vid 7-tiden. Gratis parkering har man också.

Långlunch igår - arbets sådan kan man väl kalla det - även om det var trevligt. Helmers i Alvik fick besök av mig, Thomas och Sebastian. Det var Sebastian som var målet för vårt "arbete" - kassören från LUF som försvann lite hastigt ner till Uppsala för studier i höstas. Lite kul att höra hur livet tett sig för honom samtidigt som vi ordnade lite nödvändiga underskrifter.

Min dag idag - jomenvisst. Namnsdag - Marianne. Namnsdag är större för mig än födelsedag. Kanske för att jag hela min barn- och ungdom saknade sådan. Det närmaste vi kom - mor och jag - var Mariana - på valborgsmässoafton. Fast mor hade nog sitt Viola - men det namnet gillade hon inte. Nåväl för ett antal år sen blev det rena ketchupeffekten på namndagsfronten - nu idag - 4/4 Marianne och sen den 11/4 Ylva.

Tidningarna i tid idag - vilket de inte var igår. Kuriren toppar med en glad nyhet för byn - "Ny förskola till Sunderbyn", Glad nyhet hittade jag även på sportsidan -
vinst för Skellefteå - som nu har möjlighet att gå vidare om de vinner nästa match - 3-2 i matcher kan bli 4-2 och final. Känner mig rätt ensam i grannskapet - kommunen - om att hålla på Skellefteå. Hör till och med annars normalfuntat folk hålla på AIK - det från Solna - för då skulle Luleås fiasko bli mindre - vi blev då utslagna av mästara gubevars. Men vilke snömos!!

Mindre glad nyhet toppar NSD - "Fisken förgiftad" - om förhöjda och överskridna gränsvärden i flera sjöar i Norrbotten. Men larmrapporterna om vad vi skä äta och inte äta har jag tvingats lämna därhän. För vem vill tvingas att välja mellan cancer och psykisk ohälsa - vad som gäller för kvinnor och rött kött. För mycket intag ökar risken för cancer och för lite intag ger ökad risk för psykisk ohälsa. Och aldrig möttes det två - så¨kallade forskarna och deras rapporter?

Tråkig nyhet två - har NSD också. Om striden om OS-biljett. Jag tar inte ställning för vare sig den ena eller andra - men är tämligen less på denna interna brottningsstrid som pågått så många år. De unga flickorna ser dock nu båda ut som damer- vilket innebär att de är tanter och ute ur brottningen om något år. Hoppas bara att denna bråkkultur inte satt sig i väggarna.

Oj vad tiden går - mycket mer jag skulle vilja skriva av mig om - inte minst Pajala kommuns norrbottens syndrom - verkar inte komma igång med bostadsbyggandet förrän rubriken om sinande gruvor kan siktas. Kurirens ledare idag. Men nu mot arbetet - ska förhoppningsvis vara så effektiv idag att jag med gott samvete att stänga för helgen - och vara i åter i tjänst först den 10 april.

Förtida skrift

2012-03-03, kl 23.00

stället för morgonbloggen hör jag av mig nu - "svartaxin" startar strax efter klockan 05.00 härifrån. Avgång från Västbacken strax före klockan 6 - till Kallax.

Passar på att gratulera: LF basket till segern och semifinal - fortsatta rysare. Vilade ögonen efter segern - och upplevde sen en intervju där jag fick för mig att de förlorat - - var tvungen att kolla med sanningsvittnena - tidningarna.

Gratulerar Kurirens fd ledarskribent - herr Östman i Härnösand. Födelsedag idag - dvs i morgon. Må solen lysa över dig, palmbladen ge nödvändig skugga för att hålla paraplydrinkarna rätt tempererade. Så du brukade skriva?

I mors födelsedagsbok läser jag att "farmor Maria E" hade födelsedag - levde 1853-1899. Har lite svårt att placera in att efternamnet ska börja på E -. mors farmor borde väl hetat Grönborg? Eller tänker jag fel? Koll med morbror Sture som jag borde ringt i går - bildlikt talat.

Nu får ni alla ha en god natt - och ta till vara morgondagen - man vet aldrig...

Och så jag har daterat - 2012-03-03 , önsketänk - 2012.04-02 ska det väl vara.

Saktfärdiga

2012-04-02 kl. 06.00

Kuriren var bara lite saktf'ärdiga igår - kom ett aprilskämt iaf - och ett riktigt bra ett -
läs hela texten - en hel del underfundigheter.

Min dag gick också i saktfärdighetens tecken. Precis som jag skrev igår - hemmapyssel (röj av jerusalems förstörelse) på förmiddagen. Blev uppringd på 12-kaffe med hembakta mandelskorpor - mat och prat i timmarna två. Mat=hjälpte K att ta ut några recept från SVT - så i den bästa av världar blir jag så småningom bjuden på både kyckling och torsk.

Solen fortsatte att vara "gubbe" - när gumman Ylva var inne var han ute - men alla försök att närma mig ytterdörren så gick "gubben" i moln.

Blev en liten repa till jobbet - men klockan visade sig vara 15 innan jag anlände dit - så mycket blev inte gjort. Hade tänkt mig att ha en riktigt krattad manege när jag kommer idag.

Dock känns den hyfsat krattad iaf - steg faktiskt upp 10 i 4. Hämtade tidningar, kände att det var läge att åter använda motorvärmare - minus 15 om jag inte såg alldeles galet.

Och på köksbordet låt 4 trisslotter inköpta igår - så strax efter klockan 4 satt jag och skrapade trisslotter. Dålig spellycka - 25 kronor - måtte väl innebär massor med tur i kärlek idag. Får plocka fram ödmjukheten som Kurirens horoskop rekommenderar idag - sägs inte komma någon vart med framfusighet.

Apopå saktfärdighet så har Kuriren en Lottakrönika idag - Bosse och Lotta ska väl annars vara lördagsgodis? Ska tideräkningen ändras nu - eller är det bara ett logistikfel? Fast när jag ska hämta Lottas krönika - som inte är utlagd än förstår jag  - earth hour är det lite sent att komma med idag.

Fö en händelse jag är lite kluven till - earth hour. Mäktigt om vi över hela världen kan manifestera och sätta fokus på klimatfrågorna - men känns ju lite konstigt att Luleå kommun släcker gatbeslysningen 1 timme i mars - då man inte klarar att hålla gatlamporna släckta ens under sommaren - inte ens på årets ljusaste dag. Nu löste sig manifestationen på ett enkelt sätt för mig - jag sov helt enkelt över den timmen - med somt släckt och somt tänt. Så fick det bli!

Kanske vi istället ska ta Lottas krönika som utgångspunkt för en världsvid manifestation. Hur kan vi med öppna ögonen se på när kommuner expanderar på den bästa livsmedelsproducerande marken. Hur kommer detta att te sig i det långa och globala perspektivet? Kanske vi skulle behöva lite utrymme för potatisodling och annat när kineser och andra stejkar med risleveranserna! Undrar hur det går med Luleå kommuns planer att ge möjlighet till jordkällare i villorna för att folk skulle kunna självhushålla en hel del. Jodå - det har varit aktuellt under min tid i politiken. Får nog kolla med Nisse hur det planerar nu?

Lottas krönika "Ingen bryr sig om landsbygden" känns som den vanliga gnällvalsen - men innehåller många tänkvärdheter och sanningar - som att vi kan släcka lyset i hela Stockholm om så skulle vara. Ingen egen elproduktion i detta gigantiska expanderande område!! Här kommer länken att läggas ut så snart den kommer.

Brynäs tillhör inte längre mina favoritlag - men bra att dom leder mot Färjestad - där ska inte guldet hamna i år. 2-2 i matcher för Skellefteå - inger visst hopp. Skellefteå- Brynäs-Färjestad och Aik - så kan topplistan få se ut!

Det är mycket idag! Gudmund och Ingemund har namnsdag - tar dock ingen energi - enda jag känner till är Bengtsson - Ingemund - gamle talmannen - väl?

Men barndomskompis Ann - hon gör så gott hon kan - för att hinna upp mig - 63 år idag - grattis, grattis!

Blir nog inget grattis hos Viktväktarna idag - men jag ska säga till henne att nu pratar vi inte om upp eller ner - bara en ny vikt - omstart idag.

Och efter Viktväktarna bär det iväg till Kommunförbundet för på skrift av revisionsberättelsen.

Och så träning förstås - och på förmiddagen ska jag klämma in några timmars jobb.

April, april!

2012-04-01. kl. 07.00

Så var det lätt att datera rätt - ny månad och gamla traditionen med aprilskämt. Men undrar om det det håller på att dö ut? Eller är det bara för att den iår infaller på en söndag ocha avsaknad av lokala papperstidningarn.

Gör iaf tummen upp för NSD idag - som har ett litet fyndigt skämt - bara synd att man inte lagt inte det med möjlighet till kommentarer - men det kanske man hade?

För Kuriren gäller antingen tummen ner eller så rullgardin ned för mig - för då är jag lurad!

Basket igår utan större framgångar - ett litet lag på 6 spelare dvs bara 1 avbytare - och av dessa var två skadade och fick byta av varann för att orka - var det kanske inte så konstigt att det blev två förluster av två möjliga.

Eftermiddagen skulle tillbringas mot en solig vägg. Men vädret var som vindflöjeln med gumman och gubben - när den ena var inne så var den andra ute. Så var det med solen igår också - när jag var inne så strålade den så gott. Men när jag kom ut gömde den sig bakom molnen.

Kan se ut som om det blir bättre idag - iaf strålar den nu. Här ska nu bli lite inneröj först - inte vet jag hur "jerusalems förstörelse" såg ut - men jag kan tro det liknade hur mitt kök ser ut nu. Lite tvätt ska det bli också.

Det var förmiddagen det - eftermiddagen försöker jag formera om från ett måste till något socialt och trevligt. Får se hur jag lyckas.

Ha en bra första april - och låt er luras i måttliga mängder.