Allianskaka - och tack!

46461-707

Det var ju synd att jag inte kom ihåg att fota innan den var "slaktad" - allianskakan som Anna-Karin fixat. Föregicks av en utomordentlig god sallad.

Moderaterna var trea ut som mathållare i våra alliansträffar - och klart suveräner vad avser mathållningen.

Men alla ska få vara med - i morgon presenteras fler bilder.

Nu har jag ägnat kvällen åt att se vår "arabiska" allianssyster Camilla i Eftersnack! I morgon jagar vi alla senaste numret av Året Runt - där hon också ska finnas med.

Livet ska njutas, Camilla! Tack för att jag fick se Din mammas fina berlock tidigare i kväll!Jag tror, jag tror..

på människor igen. Tänk att hitta en större summa pengar i bankomaten - och ta reda på dem och ringa polisen. Notis i Kuriren!

Hoppas den personen kommer till känna så vi får uppmärksamma henne/honom på något sätt.

Själv har jag två minnen av bankomater. En gång - i Boden - kom jag på att jag inte tagit reda på pengarna - tusen spänn - och sprang naturligtvis tillbaka. Fyra minuter max men pengarna var borta.

Ville inte avslöja hur idiotisk jag var så jag kollade inte ens med banken om de kunde spåra vem som kommit efter!

Andra gången var när jag skulle ta ut pengar - ganska många - åt far. Och utmatningen funkade inte. Jag fick dra ut sedlarna - och fick alls inte alla.

Sprang in på Kvantum till informationen och meddelade - och tillbak till automaten och kollade.

Fick ringa ett nummer och felanmäla - och trot eller ej - de kunde faktiskt se att jag inte fått alla pengar. Och de kom tillbak på kontot.

Atmosfäriska störningar

Tack till tant Daga (och farbror Lennart) att jag fick parkera på eran gård. Det var fullt på folkhögskolans parkering och mina ben klarar inte några längre promenader.

Jag har ju varit på träff med länets landstings- och kommunpolitiker.

Bra att träffas på det här viset - som Gunnar Persson sa på sluttampen - det är viktigt att vi träffas och skapar relationer så att vi kan lita på varann när vi ska jobba med frågor som gränsar i ansvar.

Kanske har vi kommit en bit på väg - men nog är min sammanfattning att dagen präglades av atmosfäriska störningar mellan kommunsektorn - företrädd av kommunförbundets ordförande Karl Petersen - och landstinget företrädd av kent Ögren.

Det skar sig redan i starten med att Karl P var förnärmad över att det var landstinget som inbjudit till träff i regionfrågan - utan att samråda med kommunförbundet Norrbotten.

Sen ville Karl P inte låta församlingen få ta del av landstingets bevekelsegrunder för ändringen av bolagsordningar i samägda bolag - men si där missbedömde han opinionen i församlingen. Så landstinget fick ge sin information.

Själv var jag hem till mor och far på lunchen. Liksom Jens var. Han hann med att äta uppstekt palt och fixa ett tidur för garagebelysningen.

46461-706

Enda bilden jag lyckades ta på konferensen var denna. En fullständig katastrof för den som kallats "papastruzi" - men förmodligen berodde det på de atmosfäriska störningarna. Den föreställer i alla fall landstingsdirektören Elisabet Holmgren.

Vem falsk citerar?

Kent Ögren (s) (eller möjligen hans spökskrivare) citerar idag från moderatstämman. I en insändare i Kuriren citerar han följande som han påstår att stämman uttalat: "hälso- och sjukvårdens framtida behov är inget skäl till att förorda eller förkasta inrättandet av regionkommuner". Detta hävdar Ögren att moderatstämman uttalat.

Herr Östman i Härnösand - han skrev i måndagens krönika att moderatstämman uttalat följande: "Hälso- och sjukvårdens framtids behov är inget skäl till att förorda eller föreslå inrättandet av regionkommuner".

"Föreslå" och "förkasta" torde väl vara varandras motsatser. - åtminstone i den här frågan
Vem av herrarna far med osanning? Vem av herrarna har felciterat?


I vimlet syntes..

Man skulle förstås ha en riktig paparazzikamera när jag är på basket. Jag älskar att möta och se på alla människor. Ibland ser jag någon på andra sidan som är lik någon jag känner - fast jag tycker inte jag kan ta med "teaterkikaren" riktigt.

Dock hade jag bra pejl över kortsideplatserna ner till höger.

46461-700

Och där nere bland NCC-gubbarna (?) skådade jag kommunalrådet Petersen och stadsarkitekten Bo Larsson. NCC var kvällens huvudsponsor - kanske tog de chansen att övertyga Karl Petersen om det riktiga att vända sig till
Kina istället för de lokala företagarna?

46461-701

6:an - som aldrig stod still och därmed var svårfångad.

46461-702

Fler än så här hann jag aldrig samla på samma bild. Jag siktade och "hade" dem - men innan avtrycket var klart så hade de skingrat sig.

46461-703

Betydligt bättre gruppsammanhållning var det bland de 15 folkpartister som äntrade polishuset på tisdag förmiddag. Här är det Roger Jönsson, polisens informatör, som föredrar och Eira Andersson som lyssnar uppmärksamt.

46461-704

Här är det Helen Doktare - som tidigare varit nämndeman - som i brist på plats runt bordet hittat en behaglig fotölj.

46461-705

Bakom Els skymtar ryggen på polis Anki. Lisa Edfst hejdar en nysning och vid hennes sida ser vi Linda Bäckström.

Två och en halv A4 sida med saker som hänt noterade jag ned i TK - kanske återkommer till något aha ur den senare idag.

Men det kan bli kärvt med tid. Nu ska jag hasta till morgonkaffe och sen jobbet. Där någonstans ska jag plocka upp Jens som kommer med buss (!) från Alvik. Och sen drar vi tillbak till Sunderbyn för träff mellan länets kommunpolitiker och landstingsdito.


6:an vann..

mitt hjärta - den stora poängplockaren för Borås. Men Plannja vann med 83-87.

Och nu är mannen i mitt liv i TV - så jag har inte tid för er.

Harry Belafonte - vi ses i soffan!

Bästa på länge

Det bästa jag läst på länge. Ylva Thörn, kommunal, blir rejält avklädd av Ann-Charlotte Marteus idagens Express.

Tack för tipset, Helen Doktare!

Dom är ju som eljest!

Inte underligt att McDonalds får dra från piteå - dom är ju som eljest. där Vi har ju ganska eljest i Luleå också - två McDonald lyckades vi väl få iväg innan de etablerade sig för gott. Första gången var det nog ren bojkott från Luleåbornas sida - andra gången har jag för mig att någon (av eget intresse?) tuttade på.

För min del kan de gärna dra - de halvljumma produkter de presterar - och i Luleå med ordentlig väntetid dessutom - klarar jag mig utan. Under alla år har de bara haft en bra produkt - något som han kocken Lallerstedt )?) hade komponerat.

Föresten ska väl en genuin norrbottning hålla sig till korv - med fördel Jokkmokkskorv - dock får Diana inte räkna med att få några 250 kronor kilot någon fler gång.

Kan det föresten vara så känsligt att pedagoger anmäler en rektor att media inte skiver ut orten? Vi kan väl i alla fall då räkna ut att det inte är Luleå eftersom det finns tillräckligt med rektorer för att gömma sig i anonymitet. Men jag har lite svårt för den sortens hemlighetsmakeri.

Och sonhustrun skriver om prinsessäng i kurirens Hemmavidbilaga. Hoppas hon bäddar en sån till mig nästa gång jag övernattar - gärna med en ärta i botten så jag får veta om jag verkligen är en prinsessa.

Och Lars U Granberg är plötsligt så intresserad av vad funktionshindrade behöver för stöd och konkreta insatser. Kända saker som jag kan undra varför inte Lar(s) U Granberg och hans parti genomdrev i regeringsställning. Tror inte ens oppositionen hade varit däremot.

Sanningen är ju att den enda handikappreform av vikt och värde genomfördes av socialminister Bengt Westerberg (fp). Men den klagar ofta kommunala sossar på att den är för dyr!

Mamma hade inte haft någon hjärtinfarkt - utan var nog bara helt slut efter en långvarig förkylning. Kommer hem idag - så jag ska faktiskt lämna jobbet nu.

Och så ska jag på basket i kväll - Plannja - Borås Basket.

Polisbesöket får jag skriva om i kväll - väl värt.

Kära föräldrar!

Vad gjorde era barn i går kväll?


Trot eller ej

Man skulle ju kunna tro att jag var less efter en halvdag på fullmäktige igår. Men trot eller ej - jag sitter här nu på expen och hör på reprissändningen.

Jag var ju tvungen att lämna fullmäktige lite i förtid igår för att åka till mor på lasarettet. Johan, vår förste ersättare klev förstås in och ersatte mig.

Nu hörde jag att någon skadeglatt - eller troligen mer skämtsamt - hävda att nu skulle jag minsann inte kunna säga något när andra inte var på plats eller lämnade i förtid. Men så blir det inte - därmot lovar jag "amnesti" för detta beteende 1 gång per vart 20 år ungefär. Särskilt om dennes mor är sjuk.

Men det gav mig tillfälle att lyssna på sändningen från fullmäktige medan jag transporterade mig till Sunderbyn. Det var lite för kort tid för att ge någon djupare recension - men nog skulle jag kunna tipsa en och annan och språkliga tics. Äh och Åh mellan vart och varannat ord och sånt. Tänkte nu lyssna av mina egna tics.

På temat tro´t eller ej skulle jag kunna fylla sida efter sida från både lokaltidninar och "
drakarna". Men nog undrar jag var världen är på väg när en man blivit våldtagen av en man - en läkare - på en vårdecentral - i konungariket Sverige!

"Obolvarning"

"Obolvarning" utfärdas. Vattenfabriken på gång igen i Älvsbyn. Med samma ägare som för 10 år sen. En Smith om jag inte missminner mig, Som Gud - man fick bara höra talas om honom men aldrig se honom!

Jag unnar verkligen Älvsbyn - en av mina favoritkommuner - nya arbetstillfällen - men måtte man säkra alla kort innan man öppnar buteljen.

För övrigt är väl "söndertransporterat" bakterievatten på flaska på utdöende?


Morgonstund

Morgonstund - bästa tiden på dagen. Men idag känns det som om tempot från i går inte hunnit mattas. Nu är jag lite ivrig att komma iväg till far och se hur han klarat natten ensam - efter mer än 60 års äktenskap vet jag med mig att han blir lite "halv" när morsan är borta.

Jag ska ta mig en kvart när jag kommer till jobbet för att skriva ur mig lite tempo Klockan 10 ska vi sen på studiebesök hos polisen. Stort intresse att hänga med så här en blåvardag - 16 av "mina" förtroendevalda har anmält att de kommer.

Fast jag kan inte låta bli att instämma i uppmaningen från
Kurirens ledarsida idag. "Sjung ut, Reinfeldt". Därutöver tycker jag faktiskt att regeringen måste sjunga ut om varför Tsunamibanden ska hemligstämplas i 70 år. En politikerkollega till mig från örebro skrev ett kanonbra inlägg om detta i tidningen NU (-det liberala nyhetsmagasinet). Tyvärr tror jag inte den finns som nättidning - men ni som har den läs.

Visst är det konstigt att först sosseregeringen och sen alliansregeringen tar ett så drastiskt beslut som att hemligstämpla i 70 år? Och varför är media så tyst? Jag känner hur konspirationsteorin växer hos oss gräsrötter!

Akt?

Dagen idag är svår att dela in i akter - det som skulle bli en fullständigt strukturerad dag - väl återgiven på bloggen slutade i kaos - dock ett med någorlunda lyckligt slut - än så länge i alla fall.

Presskonferens klockan 11.30 - med mammas samtal från akuten hängande i bakskallen.

Fillunch tillsammans med partikamrater vid tolvtiden - alla försedda med bättre lunch än jag - men poängrikare också.

Fullmäktige som jag inte orkar återge ivkäll. Men som hade sina poänger!

Kände mig manad att lämna klockan fem för att hinna upp till mamma.

Palt hos far och sen färd till "lasarettet". Lång korridorvandring till avdelning 33 som visade sig ligga vägg i vägg med akuten. Hade jag vetat det hade jag parkerat på ett annat ställe.

Mor efter omständigheterna väl!

Väl på väg hem vill hyresvärdinnan hänga luckor - efterlängtat men klockan blev nästan nio innan det var färdigt.

Och nu är jag nog riktigt färdig!

I morgon är en ny dag!


Akt I

Så var akt I över. Åter för ett kort besök på expen. presskonferens väntar 11.30.

Dagens höjdpunkt måste ha varit att få skriva in 54 halvdags sammanträden och ett heldags  för 2008. Själv reserverade jag mig blankt - mot eventuella förändringar eftersom redan skrivit in dem i almanackan.

Annars var det sen ankomst - dock marginell - ringande mobiltelefon och en som blev jäv på ett inköpsärende som märkte ut sig.

Och förstås att det var riktigt rejält stor irritation över att länsstyrelsen inte inväntat yttrande från Luleå kommun om natura 2000 område vid Marakallen . Istället hade de på tjänstemannanivå - 3 stycken - skrivit under och bejakat ett Natura 2000 område. Men si då hade det gjort upp notan utan värden. Karl P var rejält irriterad. Och nog kan man börja undra vad grabbarna på länsstyrelsen sysslar med . det förekom namn som också förekommit i "ripjakten".

Motion om fler bussturer på landsbygden - en gammal motion från Lennart Lindström. Majoriteten avslog men jag biföll motionen.

Medborgaren som vill at skolavslutningarna ska ske i Kulturens Hus fick nobben. Skolan själv vill fortsätta med avslutningar inom de olika kvarteren i gymnsiebyn.

Handlingsplan för Våld mot kvinnor - jättebra men inte samma sak som vi motionerat om. Här handlar det om myndighetssamverkan - vi vill ha en handlingsplan/checklista som stöd inom våra verksamheter.

Ombyggnad av Pontusbadet - damavdelningen.

Fast nu ringer mamma och är på akuten - fast hon säger att det är ingen fara.  På väg till ögonkliniken hade hon blivit allmänt dålig och svag. Nu var hon i alla fall röntgad och hade fått syrgas och var mycket bättre. Men en natt skulle hon visst få stanna.

Så nu vet jag inte riktigt hur dagen avlöper!

Tron segrar

Om det är tron som segrar eller någonting annat låter jag vara osagt. Men idag känner jag mig minst 1 timme piggare än vanligt.

Och detta trots att jag fått veta att bloggande är en
flopp. Tydligen finns det de som trott att mediavärlden skulla skaka i sina valar för att jag och andra börjat blogga. Tänk att man faktiskt tagit hotet på så stort allvar att man forskat om det. Men det är det jag säger det finns inget som det inte går att forska om i Sverige. Utom kärnkraft förstås - om nu inte nya regeringen hunnit ta bort det tankeförbudet.

Änglar finns - påstår min vän Lennart Olsson från Göteborg. Han var en av de 41 000 som såg blåvitt bli svenska mästare i fotboll. Han klagade i ett mail till vårat tipsgäng att det fått alldeles för lite uppmärksamhet. Så jag känner mig manad att sprida två länkar här till min krets i alla fall - Expressen och Aftonbladet. Och i någon av dem fick man några halvnakna snygga grabbar på köpet.

Östman
har förstås varit på moderatstämma. Nu söker han tröst hos Kd för att slippa uppleva införandet av könsneutral äktenskapsbalk - nu när även moderaterna svikit.

Själv har jag faktiskt haft på TV 24 rätt mycket - men den ende norrbottning jag lyckades pricka in var Lars Alriksson från Gällivare. Men Hultin hade ju hela 10 motioner själv så han lär väl varit flitig i talarstolen. Dock blir jag lite förvånad när Östman i slutet av Noterat skriver om "kravet på valfrihet och fritt vårdval för en god äldresomsorg" som framgångar. Nog trodde jag moderaterna redan tidigare omfattat den åsikten? Liksom att vårdköerna ska kapas med mångfald. Ja, om inte moderaterna tyckt det tidigare så instämmer jag i Östmans: Utmärkt!

Sign. Jämlik Sunderbybo i Kuriren idag tar upp de dyra färdtjänstresorna inom Luleå kommun. Väldigt klargörande. Jag har fått igenom att en översyn av detta skulle ske. Tanken var ju att funktionshindrade skulle kunna använda färdtjänsten på någorlunda lika villkor som de som kan använda vanlig kollektivtrafik. Men så är det ju verkligen inte nu.

Hans Fingals medborgarförslag om att färdtjänst även skulle kunna användas till landstingens vårdinrättningar skulle ju också utredas.

Men båda förefaller hamnat långt ner i utredningskorgen!

Oj, det skulle finnas mycket att kommentera från dagens tidningar - men tiden begränsar.

Slutar därför för denna gång med att gratulera alla som heter Viola. Ni har faktiskt namnsdag idag - liksom min mor som har Viola som andra namn.

I sanning unikt

Har lite svårt att låta bli tester - av vilket slag det vara må. Moderattesten i Expressen har jag dock låtit bli ända till ikväll - denna unika kväll. Och testen var verkligen unik - säger inget mera. Hur ids man skriva ihop sånt - i vanlig ordning kunde jag inte hålla mig från att säga mer.

Årets julklapp blir inte det jag skrev om tidigare - fast jag kommer inte ihåg vad det var. Årets julklapp blir istället ficklampor med fungerande batterier. Och inte bara i Haparanda och Övertorneå.

Tio i sju blev det bäcksvart här - fumlade mig upp från soffan med direkt sikte på den ficklampa jag vet står i köket i hyllan. Yes - dock svaga batterier uppenbarligen med ett ljus som sakta tynar bort. Var är tändstickorna? Man var bättre förberedd för sånt här när jag var rökare.

Hinner dock få eld på ett värmeljus innan ficklampan slocknar - så kvällen är räddad.

Törs inte ringa föräldrarna med risk att det ska falla i jakt på telefonen. Kusin Kerstin blir räddningen - som är på väg ned för att kolla gamlingarna.

Ljuset kommer plötsligt tillbaka och jag ringer föräldrarna samtidigt som kusin Kerstin anländer dit. Allt lugnt - de hade suttit kvar lugnt och väntat på ljusets återkomst.Trots att det förstås blev störda mitt i Bingolotto!

Annars inget nytt under solen!

Astrid Boman?

Såg att Ylva M återigen orerat om att adoptera gamla tanter med glimten i ögat. Hon brukar tala om att plocka upp dom på pakethållaren och ta med dem hem.

Ylva har en empati som få - men akta dig Ylva att plocka upp på måfå. Tänk om du kommer hem med Astrid Boman? Eller hennes gelike?

Kärt barn

Kärt barn har många namn. Sixten, Salsa, Saga och jag vet inte vad. Och hur blev det nu? Stina som tilltalsnamn men resten har jag glömt. Stina ska för övrigt vara med på politikerpryo på miljöförvaltningen. Det ska börjas i tid.

46461-697

Här har mor Angela avbrutit ammningen - vilket inte gillas av Stina.

46461-698

Mor fick ge sig förstås - och efter en slurk till såg jag så här slut ut. Och alldeles tyst och nöjd.

46461-699

Sara var idel hjälpsamhet  när jag undrade hur hon kunde fotografera sig själv i spegeln. Tyckte jag var så snofsigt uppmålad i morse så jag skulle och fota mig själv och visa Sara - men kameran kom med också hur jag än gjorde.

Kände mig onekligen lite dum när tricket avslöjades - men ni kan gott prova själva.

Mossa & ljung

Här kommer resultatet:

46461-694

Tre stycken lika amplar på entréväggen. Riktigt effektfullt fast svärdottern klagar över mina omoderna amplar.

46461-695

Fast först möte ni av fyra pytsar - välkommen - då vet ni att ni kommit rätt. För jag saknar faktiskt namnskylt på dörren. Den jag hade på brevlådan har regnat bort.

46461-696

Den här ser man när man kommer nerifrån Bodenvägen - nu vet ni precis var jag bor.

"Konnotation"

Gäller att hålla fingrarna rätt på tangenten - konnotation vars betydelse jag missade på högskoleprovet. Det som jag gjort nu här hemma på morgonen - tycker det är så kul ordförståelse och ibland är det väldigt liten nyans skillnadi betydelsen. Å andra sidan påstås "konnotation" betyda "bibetydelse". Så då är det i dubbelbetydelse betydelelöst att jag inte visste det.

Annars gick det bra även om jag fortfarande inte förstår att borgenär ska vara långivare - även om jag vet det.  Långivare är för mig banken - och borgenären är ju den som hjälper till att få banken att öppna börsen. Det är ju faktiskt först när det går åt  pipan som borgenären blir långivare och då blir han ju samtidigr fordringsrägare. Det var frestande att tro att det var en kuggfråga då just "medhjälpare" fanns med. Fast jag föll inte i fällan.

Nu ska de blir äpple och hårdbrödmacka till frukost - så jag orkar ut och sätta mossan i kruka. Dagen består annars av lite hemmapyssel. Vid två tiden ska jag vara och hjälpa sonen med bokföringen - bara en avstämning av balansen sendan pappren kommit från revisionsbyrån. Någonstans under dagen måste jag också hinna till sammanträdes PM:ena som gäller i morgon. Fullmäktige må vara - det är ärende som ju segat sig ända dit om jag så säger. Via utskott och Ks så det är väl kända. Men APU-ärenda är väl i stort nya - jag har tittat igenom när de kom men minns inte vad det var.

Nå idag har jag ju en timma extra - fast den känns onekligen redan förbrukad - dubbelt upp.

Lever ofröjd!

Inte hört av mig särskilt mycket. Under denna den bästa av helger. Den då vi får igen timmen "de" stal i våras. Högt tempo för att kunna njuta av den extra timme som nu infaller någon gång under den nya natt/dag som just infallit.

Ofröjd kan jag inte utropa då
Luleå Hockey förlorat igår igen - hjälper inte att det är mot mina nästfavoriter Djurgården - blod är tjockarare än vatten!


Idag(igår) går bästa rekommendationen till Nivea eye- and lipremover - den för vattensäkraprodukter. Tänk att vid snart fyllda "27" så hittar jag ett medel som håller kudden ren från mascara.

Hoppas ni också glömt att ställa om klockan - då kan ni klockan 6 konstatera att det är en timme kvar till 6.

Sunderbyn den 2007-10-28 fast 2007-10-27 enligt normaltid. Spöktimmen har inte börjat än!


Mossigt

12-kaffet drucket och mossan plockad - fast i omvänd ordning. Fem kassar mossa - till hela släkten. Och polisen kom inte som för dom som plockade på kallaxheden. Fast man måste visst ha markägarens tillstånd att plocka mossa - fast jag undrar om det gäller husbehovsplockning. Fem kassar är inte mycket - för man lägger försiktigt så att det inte packar ihop - de väger nada.

Anja har åkt - utan mitt benägna stöd och ska jag vitsa till det med rubriken som var resultatet rätt mossigt.'

Och nu är jag i stan och den är galen - inte en parkeringsplats så långt jag kunde se innan jag gav upp och åkte till expen. Hämtar lite inläsnings PM för måndagen. APU + fullmäktige.

Nu ska jag attackera stan från ett annat håll - skulle behöva till apoteket för att skåda det nya naturläkemedlet mot muskelstelhet.

Och sen blir det kvantum - och klockan 4 vankas surströmming hos mor och far.


Vaken!

Yes - jag är vaken - men det mesta har gått som det inte skulle gå. Var förstås upp och läste tidningarna och så. Men halvåtta tyckte jag att kroppen behövde sträckas ut lite - och tror det eller ej men jag vaknade först klockan nio - och var helt plötsligt på moderatsstämma - TV-24.

Och nu ramlar allt mot mig - det som ska göras. Mossplockning, dörrhängning, Anja åk med mera.

Så nu måste jag snabbt lägga upp strategin - skulle inte alls förvåna om det snart ringer på dörren.

Sås har jag hört talas om

Sås har jag hört talas om med - såsspruta? Blev så nyfiken att jag var tvungen kolla. Skulle nog kallat det för dressingspruta jag - om det är rätt bild jag ser för ögonen.

Annars är jag otäckt nöjd med mig själv idag. Förutom en del förberedelser för måndagen har jag tokskrivit två protokoll - ett färskt från 23/10 men ett "syndaett" från 16 september. Dock mest hänvisning till bilagor och då går det fort. Fast attan så onödigt att låta det gå flera veckor - det skäl energi hela tiden att veta att det inte är gjort.

Och så brev till mina lokaladelningsordföranden - med skarpa uppmaning om action.

Och så har jag lagt ut sammanträdesplanen för kommunala sammanträden. Bara basutbudet i form av Kommunfullmäktige, kommunsstyrelsen och de två utskottet APU och PTU maxar 55 halvdagar och 1 heldag. Till basutbudet ska vi också lägga 11 kvällar med Månadsmöte. Och så det övriga - jag blir trött av bara tanken.


Om jag nu inte hittar på något "jag ska bara.." så ska jag faktiskt åka hemåt. Inte hem för i skrivande stund kom jag på att jag skulle jaga fatt det där faxpappret som skulle komma idag.


På återhörande.


Mata inte älgen!

För guds skulle börja inte mata älgen, vill jag hälsa till poolägaren i Halmstad där en älg nu huserar.

Då kanske det går som för hon som började mata katterna. Hon är skyldig att fortsätta. Och inte får hon låta avliva dem heller - för det kanske finns någon ägare någonstans. Och Miljönämnden kan inte bestämma om de får avlivas - det ska polisen göra. Och visst fanns länsstyrelsen också med på något hörn i artikeln?

Själv matade jag igelkottar medan jag bodde på Arrendevägen. Undrar vad straffet är för att ha flyttat från ett sånt åtagande?

Det är komplicerat att leva - även för djurvänner!

Nu är det förberedelser för måndagens sammanträdesdag - information till övriga i fullmäktigegruppen och fördelning av "bördorna" i form av eventuella debatter.

Har just avslutat en sen fruktstund - nu är det bara stjälken kvar som ligger och skräpar på skrivbordet.

Uppgifter för David!

David Nordström skickade i går ut pressmeddelande om att han nu blivit ordförande för en ungdomsgrupp inom AER.

Grattis David. David är en sympatisk och trevlig ung man (kan man skriva så utan att låta som den gamla tant jag är?) som jag bland annat brukar träffa på flygplatser. Och så sitter han ju med i kommunfullmäktige förstås.

Idag är den en krönika om
David på NSD:s ledarsida. Där framgår att David också sitter i SSU:s förbundsstyrelse.

Vill uppmärksamma David på vad en kretsordförande för SSU i Stockholm sagt. "Att överklassen börjat döda varandra skiter jag blanka fan i", skriver ordföranden för SSU i södra Stockholm, Anton Bergsmark, 21."
Det finns fortfarande ett och annat att ta itu med inom det sargade SSU.

Nye ordföranden Jytte Guteland försöker på ett obemärkt sätt skyla över det som något kommet ur ungdomligt oförstånd. Hon vill tala med "den unge mannen". Men det bör noteras att "gossen" faktiskt är 21 år - alltså straffmyndig, giftasvuxen och tillåten att försvara vårt land.


(M)än kvoterade?

Noterar att länsmoderaternas delegation vid stämman kommer att bestå av 8 män och 2 kvinnor. Bilden visar 8 delegater - men enligt texten ansluter ytterligare två män.

Har männen inkvoterats eller är det så illa att moderaterna i Norrbotten inte har några fler kompetenta kvinnor än Åsa och Anna?

Oönskat!

Såna här rubriker är inte vad partistrateger - oavsett partifärg - önskar då partistämmor inleds.

Godmorgon!

Nu är jag med igen - tidningarna lästa och refererade. Nyduschad. Nu återstår bara att klä på lite här och där. Återkommer!

Godmorgon?

Nu har jag lyckats igen - sova bort en hel kväll. I alla fall från halvåtta. Skulle bara vila! Mina ömmande muskler tär på orken. Mtycket bättre är det - men verkar ha stannat på den här nivån. Vilket i sig är förfärligt!

Slutade faktiskt jobba redan halvfem idag. Var och handlade till mor. Underbara oranga begonior hade de i blomsterhörnan. Köpte till mig själv - men kom på att jag nog måste erbjuda mor dem. Två stycken för 49 spänn som hittat. Och hon tog dem! Förr skulle jag jämfört det med ett paket cigaretter - kanske 1 sånt nu?

I alla fall innebar besöket 2 omgångar nerför källartrappen och 1 vända till vindan. Så vill jag inte visa att jag det smärtar när jag går - för mamma hade fått för sig att hon inte skulle "plåga" mig med att handla (och bära). Nu hade hon hört att hon kunde få hem varor från Kvantum för 20 spänn i "frakt". Skulle i och för sig vara kul att se hur mammas "kluriga" och slarvigt skrivna inhandlingslista skulle "översättas" av inhandlarna. Trots att jag känner mig rätt van hennes "apotekarhandstil" blir det ett och annat riktigt revyskämt!

Och även om tripperna i trappen (vilket "rull" på den kombinationen) inte kändes så oövervinnerliga psykiskt så tycker kroppen fysiskt annorlunda.

Nå - jag skulle inte skriva alls i kväll - har inte ens drömt något som jag minns!

Godnatt alla "goa" människobarn! Människobarn - som han sa - Nicke Lilltroll! (Jag har ännu inte fått något svar om han hette så - han i bardomens radioprogram på julafton. (Kanske är det så att mina jämnåriga inte minns längre?)

Heja Maria

Nu har Maria Brömster också motionerat om Norrbottniabanan. Själv var jag ganska länge skeptisk till banan. Men sen nu många år är jag övertygad om att den kommer få lika mycket - om inte mer - betydelse för utvecklingen i länet och landet än stambanan hade på sin tid.

Pressmeddelandet inklippt:


Pressmeddelande från folkpartiet liberalerna i riksdagen 07-10-25


Satsa på Norrbotniabanan

- Gör en offensiv satsning på Norrbotniabanan. Det skulle främja både miljön och tillväxten ur såväl ett regionalt som ett nationellt perspektiv.

Det säger riksdagsledamoten Maria Lundqvist Brömster (fp) med anledning av en motion som hon lagt fram för Riksdagen där satsningar Norrbotniabanan föreslås.

- Med en järnväg mellan Umeå och Haparanda kommer norrlands kustområden ges förutsättningar som enligt forskning är nödvändiga för en regions tillväxt, nämligen att skapa en arbetsmarknadsregion på över 500 000 invånare. Norrbotniabanan skulle minska företagens transportkostnader med mer än 30 % samtidigt som transportkapaciteten ökar, ett måste för vår industri i en alltmer hårdnande internationell konkurrens. Järnvägen blir särskilt viktig med tanke på eventuella framtida utvinningar av råvaror inom Barentsregionen och Nordkalotten, säger Maria Lundqvist Brömster.

- Det ligger helt i tiden att föra över mer av gods- och persontrafiken till järnvägen. På så sätt skulle en transportsträcka som idag nästan uteslutande kräver koldioxidutsläpp kunna rulla såväl tunga godstransporter som persontåg på ett väsentligt mer klimatvänligt vis, säger Maria Lundqvist Brömster.


Maria Lundqvist Brömster, riksdagsledamot (fp)
www.folkpartiet.se/bromster
0703-610 002,
maria.lundqvist.bromster@riksdagen.se 


 
Färgblind?

Färgblind eller förblindad? Ledaren i dagens Kurir gör ett försök att anpassa konserthuset i Gävle till den moderatblåfärgen. Men minns jag inte alldeles fel så är konserthuset snarare lila. Det ansågs ju lite pinibelt att Gevalia staden snarast byggt konserthuset likt en kaffeburk Löfbergslila. Brynäs contra Färjestad ni vet.

Roligaste jämförelsen av äpplen och päron är det när ledaren skriver att Reinfeldt har större förtroende än vad det övriga allianspartgierna får i opinionsstöd.

Men det är klart att man inte ska prata om event. krackelerande opnionssiffror inför en stämma. Men det passar å andra sidan så klart OA att lyfta fram.

Kul att OA nu också verkar ha löst tvisten om varifrån namnet "Pite femfem" kommer. Min Thomas vars morfar jobbade en hel mansålder där visste berätta att det handlade om den lag. Och så verkar det vara. Även om jag också hört om telefonnumret. Kan det möjligen sammanfalla - att telefonnumret också var 55?

Och ni som vill läsa NSD:s debattsida får idag hålla er till nättidningen. För åtminstone i min tidning hade de dubblerat Nöje på bekostnad av debattsidan.

Det är lite kul för där kommer svaret från den "anonyma" Sven Lundberg. Han som är fd ordförande för arbetarkommunen i Boden. Och också fd riksdagsledmot för s. Är det medvetet att han inte ska kunna identifieras då man inte som Kuriren berättar att han kommer från Degerbäcken, Boden? Det salt han strör är ju betydligt saltare om man vet vem han är?

Nu är det sen avfärd idag igen!

Billigt byte

260 spänn för att skfita till vinterdäck. Billigt på min ära. Vitt med faktura och allt. Tack för att jag har er - Micke och de andra trevliga grabbarna på verkstaden hos Bosses Bil o Motor.

Sportens "grodor"

Om ni också väntar på tidningen kan ni roa er med den här notisen i Kuriren.

Vinnaren "Det är för mycket sport i idrotten" är förstås härlig - men det är jämt mellan bidragen. Ribban som kommer emot en och han som inte känner igen sig själv är underbara också.

Svaret är Per Schlingman!

Moderaternas svar på Johan Jakobsson, fd partisekreterare fp- är Per Schlingman. Varning utfärdad!!


Passerat nålögat!

Det var hur svårt som helst att få in mina lunchbrudar i datorn. Men så småningom gick det. Här kommer dom!

46461-692

Marja-Liisa Åström - vår ordinarie ledamot i sociala nämnden. Faktiskt nykomling just i den nämnden - annars en erfaren. empatisk och kompetent förtroendevald!

46461-693

Och så Marie Geiger - ny i partiet och ny som ersättare i sociala nämnden. En "fartig" tuff tjej - med mycken livserfarenhet med sig.

Vänd er med förtroende till dessa mina båda "sociala tjejer"!

Ynglingar - röda och gröna!

Var länge sen jag hann med att kolla in andra bloggare - tyvärr. Men nu har jag kikat in hemma hos Tornberg. Och jag ber att få gratulera till ordförandeskapet i Mittgruppen, Yngling Grön. Och till att Du fått träffa Peter Örn!

Och så hann jag med Migell också - som hade blivit Yngling Röd - kan väl inte passera in på moderatsstämman?

Blir galen

Jag blir galen fast jag egentligen inte orkar det. Tyvärr är det ju så att när man hittar en artikel om unga grabbar och djur så är det ofta att de sparkat eller pinat ihjäl någon stackars igelkott eller annat smådjur på ett makabert sätt.

Här läser jag nu om en grabb - tydligen omhändertagen av sociala - som makar sig med att ta hand om en halvdöd kattunge.

Han till och med tar sig omaket att skriva till soc och berätta att han har kattungen då det står i kontraktet att man inte får ha husdjur.

Allt rätt och bra så att säga. Och vad gör socialen - vräker grabben!

Nu ska man ju inte tro blint på vad som skrivs i tidningarna - men nog krävs en bättre förklaring från myndigheterna innan jag drar in taggarna.

Orkar inte? Nä efter att ha sovit 1 timme så har jag torkat ur alla skåp i köket och diskat upp allt porslin. Så nu är jag redo för luckhängning så fort värden så önskar.

Okej pannskåpet och ett underskåp till är kvar - men det tänker jag smita från. Det är underskåp och jag har så svårt att komma upp och ned. Och förresten var pannskåpet det enda storstäd jag gjorde i somras.

Nu ska jag trappa ned och ta en liten vandring runt på nättidningarna och se om jag hittar något roligt att skriva om. Annars så hörs i i morgon! Då ska jag bland annat och titta på lägenheterna som de ensamkommande ungdomarna ska disponera.

Från Mod till Mord

Ordninen återställd - nu har Kuriren rättat Mod till Mord - vilket passar sig bättre.

Det blev ett antal tjänsteärenden och besök på väg hem så jag kom inte förrän strax före tre. Och urtrött blir jag av att röra mig  så nu överväger jag starkt att sova 45 minuter innan jag stoppar i en maskin och sätter mig vid datorn och donar med lite bokningar sen.

Och apropå mord eller ej så är den mordmisstänkte friad från misstanken nu.  I Pajala! Dår det bara en familj som drabbas i alla fall.


Inte modigt alls!

Usch, så fel det kan bli. Till och med i Kuriren. Hoppas de upptäcker det och ändrar snart.

Inte mycket till kommentarer på min blogg i dag. Bara det inte drar sig inåt så det blir magsår. Vet faktiskt inte vart tiden tagit vägen - eller ens vad jag pysslat med. Svarat på massor med mail förstås. En och annan godbit har jag fått i form av tips på tokiga samhällsfenomen som måste ändras.

Ätit lunch med mitt socialnämndsfolk Marja-Liisa och Marie. Ska fortsätta att beta av mina förtroendevalda. Ett bra sätt att träffa dom - att bjuda på lunch. kulturens Hus är utmärkt - mycket extra möten men människor på köpet.

Nu ska jag faktiskt smita från jobbet - och jobba hemma i eftermiddag. Tur att inte Karin vet om det - hon är på sammanträde - och gillar nog inte att jag kopplar med telefonen och sätter en lapp på dörren.

Men tvättkorgen sa mig att jag bör köra lite tvättmaskiner - jag är en sån där ordentlig en som inte gärna sätter igång tvättmaskinen och lämnar huset.

Kul grej!

Jag hittade en kul grej på DN idag. Med lokalprägel i det som annars är stockholms lokaltidning. Fast jag fattar förstås inte vad och hur han tjänar pengar. Pointen är ju att han släppt webbdesignen gratis. Men heja Jokkmokk!

Blir så störd av debatten som just nu pågår på TV om Bevarande av äktenskapet. Förbaskade miljöpartisten som ifrågasätter deras annonsering i tunnelbanan. Det är väl inte där kritiken ska sättas in - utan om budskapet. Jag delar uppfattningen att budskapet ska nagelfaras och kritiseras - men varför ge sig på deras sätt att föra ut sitt budskap?

Och som lök på laxen ringer en pratsugen son någonstans på Öckerövägen (låter som Västkusten). Och honom är det svårt att få tyst på. Förmodligen var cd-skivan med talboken slut!

Dan börjar inte alls bra då jag fem över sju fortfarande sitter invirad i badlakan!

Onaturligt, Brutalt och Naturbarn!Avdelning Onaturligt!

46461-686

Inte har jag någonsin i min fantasi kunnat tro att jag skulle inhandla mandelpotatis i plastpåse.

AVDELNING BRUTALT!

46461-687

Vem kunde tro att några luckor kan göra sån skillnad. Jag kände mig fullständigt avklädd hemkommen till mitt kök med gapande hyllor. Och så vet jag vad som måste göras innan fredag . uppdiskning av allt och urtorkning av alla skåp!


AVDELNINGEN NATURBARN

46461-688

Kände mig som en riktig pressfotograf där jag tog en hel serie bilder av Nyamko. Min mamma förstod hennes storhet innan hon kom in i riksdagen - efter att ha sett henne i ett tv-program. Vilken underbart vacker, kompetent och tydlig tjej.

46461-689

Från en annan vinkel - som proffsen var jag ju också tvungen att tränga mig fram.

46461-691

Lennart Rhodin - sakkunnig hos Nyamko - omgiven av två damer som också jobbar åt departementet. Själv var jag helt säker på att de var säkerhetsfolk - vilket utlöste viss munterhet. Jag berömde mig nämligen att känna igen såna!

46461-690

Och här är extremisten - naturbarnet - sektledaren - you name it. Men Alf Sundström heter han och bjöd mig på lunch idag. Det bästa med honom är att han har en fantastisk dotter - två egentligen - men jag känner bara Åse - än!

Huga - jag orkar inget längre på kvällarna. Kom hem halvåtta - vilade en halvtimme - fick några telefonsamtal- Under tiden har jag lagt ut detta på bloggen - och nu är jag färdig för sängen.

Höres i morgonbitti. Glöm alla Dina bekymmer - det kommer nya!


Lunch med sekteledaren

Har lite oflyt med rubrikerna. Partiledaren blev partiladaren när jag var in och försökte ändra. Sektledaren blev som det ser ut ovan.

I alla fall har jag umgåtts med honom i ett par tre timmar. Han kom precis när 40 000 flygblad anlände. Jag hade precis försökt lyfta in en låda och insett att benet verkligen inte bar för det. Och då fixade han resten.

Som belöning fick han dessutom bjuda mig på lunch. Men nu har jag exporterat honom till landshövdingen för rennäringsdelegation.

Själv ska jag åka iväg till kommunen för att justera protokoll.

Bild på sektledaren kommer också ikväll.


Förlåt partiladaren!

Men hon är vår största tillgång - Nyamko Sabuni - rak, tydlig, enkel. Partiledaren får ha överseende.

Och det går visst att ha presskonferens klockan 08.00. Har inte riktigt pejl på vilka som var där. Men Kuriren. Radio Norrbotten och Samradion. Och några till som jag inte kunde identifiera.

Och av oss 15-20 personer som befann oss där - i baren blev det för ljusets skull - var det nog bara jag som uppskattade den tidiga timmen. Fast Nyamko var förstås pigg och alert. Någon bild kommer nog i kväll.

Kul att träffa Lennart Rhodin också - han har varit med lika länge som jag. Han hade klart för sig att jag kom i tjänst här efter lennart G

Värt lite jobb

Näringsliv Norrbotten - Kurirens affärstidning/bilaga - finns inte på nättidningen än - vilket jag kan ha förståelse för. Det ger mig lite extra jobb - men det är det värt.

Jag har sagt det många gånger själv - och gett otaliga exempel på (s)ocialisternas ologiska tänk. Men att få läsa det i  Lars Pekkas ledare i bilagan är som ljuv musik - för ögonen.

"Alldeles oavsett partipolitisk idelogi så uppkommer också osökt jämförelsen mellan sjukvård och livsmedelsförsörjning. Båda är livsviktiga för människor och kräver kompetens och rigorös hantering för att människor inte ska riskera ohälsa.

Varför är det då så farligt att överlåta delar av hälso- och sjukvården på små privata företagare när man tillåter små privata företag inom den känsliga livsmedelsförsörjningen?

Varför är det fular att tjäna pengar på hälso- och sjukvård än på livsmedel?

Är det någon som tror att vi skulle ha fler landfsbygdsbutiker och lägre matpriser om landstinget och politikerna skulle driva dagligvaruhandeln?"

Vi får hoppas att
Monica Carlsson läser artikeln . Och fler med henne. Men jag hyser inget större hopp att det ska för(s)tå.

Grattis, Marianne!

Och apropå presskonferenser så gratulerar jag Marianne Berglund som fått Norrlands journalistpris. Kan väl inte säga att jag känner Marianne men jag haft en del att göra med henne, Nu på Haprandabladet - någon tid Kurirens lokalredaktör i kalix och också jobbat på Kuriren i stan någon tid om jag minns rätt.

Grattis!

Pressleg till bloggare?

Ska försöka ta mig in på presskonferensen med Nyamko nu på morgonen - klockan 8. Hennes pressekreterare sa att jag borde haft pressleg - det är väl för säkerhetsvakterna förstås. Och då slog det mig plötsligt att det kan väl Stefan motionera om i riksdagen. Pressleg till bloggare. Hoppas du inte glömt att motionera om att tjugonda Knut ska senareläggas - förslagsvis i slutet av februari.

Nå nu får jag försöka ta mig in på mitt ärliga utseende. För även om det strulat med information och kommunikation om besöket och även om jag aldrig ordnat en presskonferens klockan 8 på morgonen under alla mina år - så kräver väl vett och etikett att jag deltar.

Och vad näsan kändes lång - jag öppnade ytterdörren klockan halvfem och hörde hur tidningsbilen stannade in vid brevlådor och hur den startade igen. Fast ljudet försvann sakta bort. Alltså någon slinga kvar innan hon kommer till mig.

Får börja morgonbestyren innan tidningarna idag. Som undantag om jag ska hinna in till stan till kvart i åtta.

Lycka kan också vara...

en helt ny tandborste - en ljusblå en med mjuk och tät borst av märket Jordan - medium. Så skönt! Och så lite Nivea ögon remover - den bästa jag någonsin haft.

Sen är det bara att nanna på pudan - det är jobbigt att inte vara i jobb på kvällen!

Avklädda

Så stod det där i all sin prakt - mina stökiga skåp. Helt avklädda! Och laga mat hade jag ju planerat. Men kände en viss panik när hon sa att dörrarna nog kommer tillbak före helgen. Började med "skafferiet" samtidigt som jag skalade potatis och morötter till grytan.

En liter blandade kryddor till komposten inklusive en burk strössel. Och särskilda påsar för grahamsmjöl och vetemjöl - från 2005 - fatta jag som är livrädd för mjölinsekter.

Nu börjar jag förstå varför kroppen säger i från - jag har visst inte fattat att det varit val. Valåret brukar det mesta lämnas men nu är det faktiskt ett år efter! Och uppenbarligen så hann jag inte med att rensa året före heller! Jag känner en viss oro!


Nu har jag ätit rvå tallrikar underbar korvsoppa - och bara känner att jag inte orkar med er (=omvärlden).

I morgon är en ny dag - ser ni! Då känns säkert allt mer greppbart.


"Advent"

Sitter här hemma nu och väntar på lucköppning - det kan jag väl kalla advent?

Hyresvärden ska hämta luckorna från köket som jag säkert skrivit om förr. Problemet är att jag inte gillar att vänta och det sas ingen tid.

Jag kan ju inte börja grylla i köket - hade tänkt laga en potatis-grönsaker-korv-gryta - en sån där magervariant - fast himla god.

Och inte törs jag lägga mig ned och vila heller för då vet jag exakt vad som händer - då hamnar jag på någevis alltid i "Paris".


Det får bli "Oplogat" av Helen Doktare en tag. Läste i väntan på omläggningen av däcken - och sällan har en väntan gått så fort. Vilken bok Helena - här fick jag göra bekantskap med människor jag faktiskt träffat - Linnea Corp - en utav dem. Och många företeelser från min uppväxt.  Jag fick vibbar över hur spännande det var att få dra slipstenen - det där betonghjulet som gick ned i en ränna med vatten. Då var man "vuxen" när man fick hjälpa till med sånt. Någon av berättarna skrev om blöta. Ni vet varm mjölk i vilken man bryter ned tunnbröd - och sen äter med en klick smör (riktigt smör). Fast om jag minns rätt hade den berätterskan försökt sig på någon försvenskad stavning av det bondska "blojta" - på svenska stavas "blöta" - fast berätterskan här hade nägon skrivning om "bleute".

Nu läser jag vidare i väntan på luckhämtning!


Tillbak och på väg

Tillbak faktiskt först tio över tolv. Har ätit lunch varvid en skolgrupp anlände hit - men vi kom överens om att de skulle lämna sina frågor och sen återkomma. Och det var inte få motioner och interpellationer jag skulle tycka till om.

Sen har telefonen och mailen tagit all min tid - och nu är det dags att åka iväg till Bosses Bil och Motor för byte av däck. Ska ta en halvtimme så där - och under tiden ska jag dissikera deras veckotidningar.


Kommer åter till expen - så jag höres väl av kan tänka.


Meänkieli (vårt språk),

Nu har jag både lärt mig stava till och förstå Meänkieli - måste erkänna att jag faktiskt inte visste att det betydde vårt språk.

Slutsatsen måste bli att man aldrig är för gammal och det är aldrig för tidigt på dagen för att lära sig.

Just nu väntar jag på tidningarna och undrar om det är halkigt ute. Denna min sista morgon med sommardäcken på bilen?

Om det nu inte hänt något som får proppen att gå i lokaltidningarna så återkommer jag först efter förmiddagens sammanträde. Det blir nog snävt med tid på morgonen då det ska rullas ut och packas dubbdäck i bilen.

Strutzblogg avslöjar!

I morgon kommer Fredrik Reinfeldt till Luleå. Han besöker Midskogens äldreboende för att tala med en del personal vid 10-tiden. Hans pressekreterare har valt ut detta ur programmet som öppet och lämpligt för media. Hoppas han inte ser lika malplacerad ut inom äldreomsorgen som en del kommunalråd gjort tidigare genom tiderna.

Och på tisdag kommer Nyamko Sabuni till Luleå. Hon ska inviga Samtinget och ha presskonferens i Luleå. Sen drar hon till Pajala för att besöka Centralskolan och prata Mienkielää - ja ni vet även om jag inser att jag stavade helt åt pipan.

Åter från Paris

Jag har just återvänt från Paris - men en titt på Kurirens nättidning visar att det inte hänt något av värde sen lördag eftermiddag då Luleå förlorade borta mot Timrå. Liksom innan jag åkte till Paris så är det fortfarande första nyhet på Kurirens nya alerta nättidning?

Det blev tempo på jobbet idag - var faktiskt hemma redan halvsex - och då hade jag "läst" 421 sidor inför morgondagens PTU också - det jag befarade att få ta med mig hem.

Och då hade jag sammanstrålat med min svärdotter för att hämta hem 8 djuptallrikar till mor och två domunentsamlare till mig. Allt från Ikea. Och levererat 2 bingolotter plus en guld variant - inte till svärdottern men väl till mor och far.

Och sen då? Ja vid halvsju påbörjade jag resan till Paris. Blev störd av kompis Birgit som telefonledes skröt över sina självhändigt omlagda vinterdäck - själv ska jag ha med dem i bilen i morgon för omläggning hos Bosses Bil. Nåväl jag kom iväg till Paris sen i alla fall.

Eller rättare sagt vaknade jag klockan 22 efter en komisk dröm om besök i Paris. På något himla sätt litade alla mina kompisar på att jag skulle hittta. Och det med bil dessutom. Men roligt hade vi Lena Åberg och en del andra kompisar vars ansikten och namn försvann medan jag borstade tänderna.

Sov så gott - förvarning om att det kanske inte blir blogg förrän efter PTU vid lunchtid i morgon. Däck med mera som måste fixas på morgonen.

Beredd för ny vecka

Nu är lägenheten någorlunda förberedd för en ny vecka. Måndagkväll ska hyresvärden hämta alla luckor i köket för renovering. Har sett resultatet i grannlägenheten och det blev som ett nytt kök. Något att se framemot. Tur i alla fall att jag inte hann med att städa köksskåpen. Så nu i veckan hoppas jag på några tidiga hemfärder - allt bör väl diskas och skåpen torkas ur. Så det är rent under som farmor alltid sa.

Och nu åker jag iväg för att också förbereda veckan å arbetets vägnar. Skönt att ha koll på vad som ska hända - då klarar man det oförutsedda också som nästan alltid inträffar.

Men jag måste vara hemma till klockan 18 - jag ska jaga fatt bingolotter till mor och far. Och det spektaklet börjar väl 18? Vilket nog innebär att jag får ta hem sammanträdeshandlingarna för inläsning. Jag behöver nog timmarna på expen till annat.

Jag låter höra av mig ivkäll.


Årets julklapp?

Är det de här årets julklapp? Isåfall kan man väl konstatera att den går igen. Soda Streammaskin har väl alla haft - och lessnat på. Den var ju rysligt populär på 70-talet.

Jag har sovit till klockan 8 idag - eller i alla fall legat kvar i sängen till dess. Gråkall morgon som inte lockar till någon intensivare start på dagen.

Själv känner jag mig lite lätt dämpad och oföretagsam, Det tär på att ha ont i kroppen. Nog dax att investera i rosenrot så att i alla fall psyket stärks.


Inget uppmuntrande på nättidningarna idag. Lokalt länet verkar haft en rejält stökig helg med både skjutvapen och knivar. Två bankomatrån i Luleå får också läggas till listan. Inte mycket självskyddsåtgärder jag vidtagit - men en är då att aldrig ta ut pengar i bankomat ensam en mörk kväll.

Fast när jag länkade noterade jag att ena var inte ett bankomatrån - det var istället ett knivrån intill polisstationen - på Loet.

Nu ska jag försöka dra igång med något - för efter tolvkaffet ska jag till jobbet. Förberedelser för morgondagens PTU och förberedelser för tisdagens au-sammanträde.

PT har koll

Nu har jag varit vaken alldeles för länge. Men jag hann "sova middag" en timme i alla fall.

I min iver att inte ha för mycket manliga gener - det vill säga göra flera saker samtidigt - har jag borstat tänderna framför datorn - ivrigt spanande på nättidningarna.

Förlust för Luleå och märkliga knivdåd i Piteå. Kvinna med kniv kvar i bröstet när polisen kom. Misstänkt släppt ingen brott ligger bakom. Föresten i Hortlax - där jag har flera fp-vänner - ska bli intressant att höra deras version från "bya-TT" - om den fungerar vill säga.

Här hemma i BYN verkar den då inte funka. För vad läser jag i Piteå-Tidningen. Jo, om en maskerad man med femkilos slägga mitt i Sunderbyn natten mot lördag. Vet ni var jag bor? Just det - 60 meter från mitt i byn. Och jag har inte en aning. Det är så att jag börjar inventera om jag har några ovänner?


Men om jag inte bloggar så tidigt i morgonbitti så handlar det förmodligen inte om någon maskerad man utan om nattsudd,


Strumpebandsknapp - yes!

Berndt vann - med rätt svar 16.16. Har några till per mail men de har alla kommit senare.

Inte för att förringa Berndts kunskap - men efterår tänkte jag att jag nog borde satt en åldersgräns. Nu har nog inte Berndt burit livstycken med strumpeband och strumpebandsknappar - men han har nog samtida kvinnor som gjort det. Långt tillbak tror jag faktiskt att det bars av små pojkar också - om jag kommer ihåg farmors berättelser rätt.

Dock gissade min pappa på något till gardinsupphängningen.

Så håll i hatten nu Berndt - nu kommer Liberala Nyhetsmagasinet NU i 3 månader. Då får du mycket stoff till bloggande.

Nu ska jag sova en timme - sen skulle visst en kompis komma förbi - om jag är väckningsbar.

Bortom allt finns också ljus

När jag nu läser om misshandel, mord och knivskärningar så hittade jag detta i dagens PT. Vi måste ju alla inse att det bakom varenda rubrik vi läser om sånt finns alkohol och droger. Det kanske är som Jonas Johansson säger - att politikerna måste vakna upp?

Läste en bra artikel i går också i PT som väckte hopp. Jens Lang berättade om sitt liv och sitt beslut att lämna drogerna. "Lukas ska inte behöva skämmas för sin pappa". Det är nog många pappor av alla de "vardagsalkoholister" som finns som borde pröva på de orden! För de som helt låter spriten styra sina liv - utan att för den del sitta på parkbänken!

Tack PT för det här initiativet.

För er som vill fördriva tiden kan ni fundera vad nedanstående bild föreställer. Rätt svar belönas med 3 månaders gratis prenumeration på Liberla Nyhetsmagasinet NU. Om du redan har den får jag ordna något annat.

46461-685

Kritiken befogad

Socialdemokratisk utnämningspolitik kallades före valet för korruption - nästan i alla fall - av bland annat Maud Olofsson, centerpartiet.

Nu visar
utredning att den nya regeringen varit minst lika usel. Ett visst överseende med att det tar tid kan jag ha - men målsättningen tycks ha ändrats.

Statsråden sägs göra lite hur de vill - då är det väl lämpligt att media granskar parti för parti. Så får vi gräsrötter inom partierna ta itu med de våra.

Mitt utanförskap

Jag fattar fortfarande inte varför bussarna kör med vimplar på bussarna - i varierande färger. Just nu passerade en med ljusblå vimplar. Jag har uppenbarligen missat något? Känner mig utanför!

Och ljust nu singlar de första av de utlovade snäflingorna ner. Själv ska jag byta till vinterdäck på måndag klockan 14.00, Jag kan hoppas på någorlunda sommarföre till dess.

Hoppas på bröllop gör Expressen - kungligt sådant. Och visst blir det 2008 - sånt ska väl inte riskera att skymmas att EU-val eller rikdagsval. Och eftersom prinsessan ska stå på topp så kan vi inte vänta till 2011 - det förstår väl alla..

Själv har jag just snubblat över dammsugaren och sträckt mig i vänster sida. Som om det inte vore nog.


Till tolvkaffet hoppas jag dock ta mig - med bil.


Min gamla svärmor Sibylla

Min gamla svärmor Sibylla - från den tiden jag skulle gifta mig med lillprinsen - har namnsdag i dag.

Kronprinsessan Sibylla hon hade det ju inte lätt med svenska folket - och inte lätt med svenska språket. Möjligen var detta ägget och hönan. Måhända hade hon haft lättare än jag att förstå ordet Referendum. Av innehållet i ledaren var det ju inte svårt att tyda - men varför inte skriva folkomröstning?

Annars var det verkligen inte mycket i tidningarna i dag - fastän dom var tämligen tjocka. Alltså var det inte mycket måste läsa - utan sånt som jag ger mig tid att skåda under sommar och jul. Fast jag har läst i NSD:s Affärslivsbilaga om Donald Johansson och Älvsbyhus.

Vet ni vad Överlämningsmöte är? Det visste inte jag men nu vet jag. Det är när försäkringskassan beslutat att sjukpenning eller sjuk/aktivitetsersättning helt eller delvis kommer att upphöra. Då kan jag som "drabbad" bli inbjuden till ett överlämningsmöte med Försäkringskassan som ska överlämna mig till Arbetsförmedlingen. Och det är väl här knuten ligger. Enligt min mening borde ingen få överlämnas förrän dessa två - av oss skattebetalare finansierade statliga myndigheter - är överens. Ska det vara så svårt det? Så mycket onödigt mänskligt lidande vi skulle slippa då.

Fast idag skulle jag ju lämna politik och samhällsengagemang och bara röja i skiten. Men vad är föresten skillnaden?

Höres!

"Svält" och panik

Hämtade tidningarna kvart över fem. Läste Kurien först (sju vilda hästar måste till för att rubba ordningen i vilken tidningarna ska läsas) och sen lutade jag mig mot lilla kudden och vaknade först tio i sju.

Så nu först är krönikan skriven och skickad. Och hungrig är jag - inget i fruktskålen så när som på 3 limefrukter och en halv vitlök. Kylen tom så när som på lök, senat och ketchup och sånt ni vet.

Så nu måste det bli en panikutryckning med Kurieren till mor och far. Förhoppnigsvis finns det lite mer än kaffe där. Lite intag behövs för idag är det röjardag här hemma plus sen ska det bli återvinningsstationskörning åt föräldrarna.

Bilder

Här kommer dom!

46461-680

Som lite hyenafotograf känner jag mig - kornig blev han min gympalärare Jampa. Till vänster om tjejen med långt hår och vit jumper!

46461-681

Min egen favvo - Jim Enbom!

46461-682

Här är det hårkreationen som ska visas - vi trodde dom var från Solna - så här kan väl inte vi klä ut oss? Fast vi glömde att kolla vem de hejade på.

46461-683

Under korgen I

46461-684

Under korgen II

En riktigt härlig kväll! Trots förlusten - nästa gång tar vi dom!

Salminen vann!

Salminen vann coachmatchen slår Kuriren fast. Det slår mig just hemkommen från förlustmatchen i basket att där var skillnaden. Och faktiskt det kändes inte riktigt som någon av coacharna var med överhuvudtaget. Jätteskillnad mot dambasket som jag såg mest förra säsongen.

Jim Enbom blev matchen spelare för hemmalaget. Jag höll på honom fast jag vågade inte säga emot Els - som tillsammans med Gerd är våra fp-experter på basket. Men för att använda lite ungdomsstuk så var Jims 3-poängare grymma - och det blev väl 5? innan det var färdigt? Och dessutom mötte jag på Jim när han var så där runt året på hans pappas arbetsplats. Men det minnet är Jim förskonad från.

Hann med att hälsa på mina gamla gympalärare (eller ska jag säga basketlärare - för mycket utom basket blev det inte) Jampa innan vi lämnade Pontushallen.

Nu ska jag ha mysfredag framför TV:n - ni ska få lite bilder i morgon!

Äntligen

Äntligen verkar det som om vi får lite pompa och ståt. Fast jag kan ju undra om den här skrivningen kanske funnits tidigare också men Expressen tar tillfället i akt att ha något rubrikmässigt - nu när de blodiga björnbilderna gjort sitt?

Äntligen ska jag lämna det här stället nu - jag tänker alltid göra det och så kommer alltid något emellan. Men nu ska det ske!

Öppnat upp

Om Margot Wallström kan öppna upp - som hon uttalade i morse - så kan väl jag öppna upp för att sluta jobba lite tidigare idag. Frågan är väl bara hur man öppnar ner?

Idag verkar annars vara folkpartisternas dag att ta ansvar för inpopulära saker.
Lars Karlsson får uttala sig om polisorganisationen och Nils- Gustav Ökvist om badhusets fikus. Själv tycker jag både har rätt i sak. Skulle vara intressant att se hur de som nu svär över polisorganisationen skulle rita kartan själva. Problemet är naturligtvis att det i grunden är åt pipan för lite poliser.

Och Harry Brännström tar upp ett problem med polisen som faktiskt borde gå att åtgärda och som borde åtgärdas snarast. Alla som provat ringa och göra en anmälan eller haft något annat ärende till polishuset vet vad vi talar om. Knappa hit och knappa dit - för att hamna i Östersund eller Gällivare.

Och av horoskopet i Kuriren har jag blivit uppmanad att tro på mig själv så tänker jag klarar! Ja, det har väl knappast varit något problem för någon Vädur att tänka på sig själv -det brukar ligga i den negativa vågskålen hos astrologerna.

Och sju stycken vill jobba som rådman - och majoriteten var kvinnor. Dags att byta yrkestitel till Rådkvinna!
Ingen

Nyskapande

46461-676

När så tidningarna äntligen kom så var det nya NSD. Enligt skaparen Ludvig Grandin så ska den ny vara mer kvinnlig. Själv har jag inte slutat längta efter den stora NSD som fanns förr. För mycket manliga gener!

46461-677

Vad det är gör gener som styr sånt här kan jag ju bara undra. Statoil, Stationsgatan i går.

46461-678

Jag hoppas Lisa fortsätter sin kreativitet med att måla tavlor till farmor!

46461-679

Här är senaste nytillkottet till min äggkoppssamling. Från Franrike! Har ni gamla äggkoppar hemma som ni tänker slänga så tänk på mig.


Förseningsmeddelande

Till "sekteledaren" i Arjeplog och andra morgonpigga folkpartister. Krönikan försenad - tidningarna har "okommit" och klockan är 05.35.

Får bli en extra macka till kaffet, Alf, i väntan på min TK.

Rena snurren

Rena snurren blev det - kunde inte låta bli och sittta kvar och titta och jag kunde få gubben att snurra motsols - motvalls som jag kan vara. Men ju mer jag vindande med blicken ju fogligare snurrade han medsols. Prova själv här!

Och ännu mer rena snurren tycker jag det är att Maud Olofsson får kritik för att hon uttryckte glädje över domen mot de så kallade Stureplansprofillerna. SvD:s nättidning. Måste tillstå att efter att ha lyssnat på någon av deras försvarsadvokater på något tycka till program på TV efter 22 i går kväll så sympatiserar jag med Mauds uttalande till tusen!

23.41 contra 3.50?

Godmorgon - vi täcker upp dygnet hyfsat bra - min vice gruppledare och jag. Hade fått mail från honom klockan 23.41 - vilket jag läste tio i fyra. Då var jag för pigg för sängen.

Det är inget nytt att jag nästan "krockar" med nattugglor. Brukar få små trevliga meddelanden från Luf:are som nattsuddar på vårt  eget Nubbs,

Det är nog ingenen överdrift att alla vanor, laster och olater blir värre med åren. Morgonpigg har jag alltid varit och tillika rätt kvällstrött.

Hör att EU-toppmötet (var det ett toppmöte?) enats att om det nu ska bli ett nytt fördrag. EU-motståndarna hade redan vaknat. Holm från miljöpartiet krävde folkomröstning och vänsterflygeln med Ohly i spetsen ser väl ett tillfälle att ta bort fokus från sina vikande opinionssiffror.

Nu ska jag kolla in lite nättidningar i väntan på pappers dito!

Älskar lagomt!

Alltså så mycket älskar jag inte Djurgården att jag kan acceptera 6-1 i baken!

För övrigt tror jag det spökar i apparaten - datorn - för när jag skulle länka enligt ovan kom det med text från förra inlägget.

Och till SEB-banken går det inte att komma in - kanske det också glömt "vinstvarning" - som Ericssons.

Och apropå Ericssons så undrar jag om någon annan än jag lyckats få spegelvänd text i telefondisplayen? Var det ett omen för utebliven vinst? Tur nog hade jag Karin som vittne i förmiddags. Men av och på funkade den här gången också!

Utmana ödet!

Borde nog inte utmanat ödet - med det Osannolika II - för det blev precis det - det osannolika. Lyckades nudda någon tangent med vänstra handen - och vips var det stor text som för en rejält synskadad person. Jag har länge sökt någon funktion för att få större text men misslyckats. Nu blev det - men gick uppenbarligen inte att publicera. Här kommer texten istället.


Jag var hemma klockan 17.00 idag. Föräldrarna undrade försiktigt om jag var sjuk. Eller rättare sagt så påstod dom det. "Du ska väl tillbak då? sporde det försiktigt".

Men jag åt min sill, potatis, ägg med tunnbröd smörgås med oss i godan ro. För att sedan dra mig hemåt. Här väntade 421 sidor handlingar inför måndagens PTU - men det får bli tidig söndagmorgon som ägnas åt detta.

Har vilat en stund i avvaktan på Nord Nytt och den väntade nyheten om landstingets sjabbel med tvättupphandlingen. Fast jag måste erkänna att jag sett det på internet. Jag var med in på halva Nord Nytt - sen vaknade jag tjugo i åtta. Riktigt snopet.

För er som inte sett inslaget finns det
här , Jag är dock inte säker på att länkningen funkar - fick en liknande till Nord Nytt själv häromdagen och det var tji. Men annars hittar ni säkert in ändå.

Och Luleå ligger under med 2-1 mot Djurgården. Tråkigt - men ingen personlig katastrof för mig som har Djurgården som andra hands favoritlag. Heja Rolle Stoltz

Det osannolika II

Jag var hemma klockan 17.00 idag. Föräldrarna undrade försiktigt om jag var sjuk. Eller rättare sagt så påstod dom det. "Du ska väl tillbak då? sporde det försiktigt".

Men jag åt min sill, potatis, ägg med tunnbröd smörgås med oss i godan ro. För att sedan dra mig hemåt. Här väntade 421 sidor handlingar inför måndagens PTU - men det får bli tidig söndagmorgon som ägnas åt detta.

Har vilat en stund i avvaktan på Nord Nytt och den väntade nyheten om landstingets sjabbel med tvättupphandlingen. Fast jag måste erkänna att jag sett det på internet. Jag var med in på halva Nord Nytt - sen vaknade jag tjugo i åtta. Riktigt snopet.

För er som inte sett inslaget finns det
här , Jag är dock inte säker på att länkningen funkar - fick en liknande till Nord Nytt själv häromdagen och det var tji. Men annars hittar ni säkert in ändå.

Och Luleå ligger under med 2-1 mot Djurgården. Tråkigt - men ingen personlig katastrof för mig som har Djurgården som andra hands favoritlag. Heja Rolle Stoltz


Det osannolika

Tage Danielssons revyinslag om Harrisburg kan slänga sig i väggen. I Norrbottens läns landsting kan uppenbarligen det mest osannolika inträffa.

Ryktet från i förmiddags var sant - mot alla odds. Länsrätten har fällt landstinget för en felaktig upphandling igen. Tvättsåpan fortsätter

Nog måste ansvar nu utkrävas för att skattepengar rullar alldeles i onödan i ärende efter ärende.


Det var nog falskt larm!

Om tvätten - det enda som kommit ut är att Luleå hockey tyvärr förlorade sin tvist - fast det var väl kammarrätten som fastslog någon tidigare dom.


Fast det är märvärdigt att idrott nuförtiden ska vara så komplicerat (och bråkigt ibland) att klubbarna (och nu menar jag inte Luleå specifikt) ska tillbring så mycket tid inför skranket.


Själv har jag avnjutit lunch och känner mig mätt och belåten. Lite nödvändig uppstädning är också gjord. Avverkat lite glömda saker. Och just när jag tror att tillvaron framöver ska bli lättare - så hittar jag projekt 2008 som jag måste ta itu med.

Så nu gnetar jag vidare!


Det ryktas..

att Bodentvätten ska ha vunnit överklagningen mot landstinget i länsrätten.

Vore naturligtvis fantastiskt för tvätten i Boden - men en katastrof för tilltron till landstinget som upphandlare.

Men måhända är det bara ett osant rykte?

Mer utanförskap?

Ytterligare utanförskap kände jag när jag kom till staden. Idag kör bussarna med röda och gröna vimplar. Luleå hockeys  känner jag jag igen - men vad är detta - röda och gröna. Om jag så rätt grön på en sida och röd på den andra.

Någon ny politisk koalition på gång i stan? Röd-grön röra? För liknelsen mellan centern och melonen känns inte längre aktuell - den med grön utanpå och röd inuti!

EN lite undring innan jag åker

Sven Lundberg, Degerbäcken, Boden hade i går en insändare i Kuriren. Idag finns samma insändare i NSD - som debattinlägg. Men där anges ingen "destination" för nämnde Lundberg.

Kan det vara medvetet? För visst svider det lite extra med sån kritik från sina egna. För visst hette före detta ordöranden i arbetarkommunen i Boden just Sven Lundberg?

Och sen må jag återigen fråga mig varför gårdagens insändare om Markusvägen inte finns med på Kurirens nättidning? Skulle ni inte bli alertare och bättre?

Utanförskap?

Måtte leva någonstans utanför samhället jag - i något egenvalt utanförskap. Igår missade jag partiledardebatten. Och inte nog med det jag missade fotbollsmatchen. Men den var tydligen en missräkning så det kanske bara var bra för psyket.

Mors, mors

Mors, mors alla människobarn. Var det inte så han så - han som var på radion på julafton när man var barn. "Nicke lilltroll"?

Hur jag nu kom på det?

Och nu kommer jag på att jag inte skrivit ut tidningskrönikan - så jag vet inte ens vad jag ska skriva. Men nu vet ni i alla fall att jag är vaken.

Grattis till Lukas Tillberg - på namndagen - i alla fall - grannpojk hos mor och far.

Jag hör av mig!

Okej

Fast programmet blev faktiskt riktigt okej sen - jag har i alla fall inte slagit över till Aktuellt!

Fast nu har jag överskridit alla gränser - jag också - ögonen rengjorda och tänderna borstade.

Godnatt!

Regnbågskväll

Lite plock, lite tv  mycket lathet! Maud och Jan G vars namn jag har svårt att stava hos KGB - repris i TV 24. Om Mosippan i Malmö. Nyamko sa idag att Rosengård inte är något getto vilket hon säkert har rätt i. Men vad sägs om Mosippan?

Uppryckning behövs nog - Kennet Johansson, centerpartiet, gav ett gediget intryck som ordförande för socialutskottet i riksdagen. Barn ska inte få vräkas. Fast man kan ju fundera vad man gör med såna som mamma Susann som bara konstaterade att hon gett blanke den i att betala hyran - trots 6 barn?

Uppryckning har uppenbarligen Björn Rosengren också gjort. Väldigt stram i nyllet. Krympt i tvätten eller ansiktslyftning? Han och Adehlson - vars efternamn kanske inte stavas så och vars förnamn just nu är borta - fast Ulf är det - fick kommentera Maud och Jan.

Urk - jag "tyar" inte - fast jag har ettan är det bara kåt och knulla och sex! Och suga av hit och dit. Pryd har jag aldrig räknat mig till - men det äcklar mig. Vem vänder sig public service till klockan 21 på kvällen? Rumpa och kropp - är det inte på tiden att någon prata om själen också.

Ska sluta nu innan jag börjar berätta om söndagskolan!!

Länk om fastighetsavgiften contra fastighetsskatten

Eftersom jag själv delvis lät mig vilseledas av Villaägarnas undersökning så vill jag gärna länka till Stefan Tornbergs blogg. Nog kan det väl sägas ett och annat om löftena runt fastighetsskatten. Men rätt ska vara rätt. Lika lite som man kan jämföra äpplen och päron - lika lite kan man jämföra fastighetsskatten 2007 med 2008 och jämföra det med vallöftena.

Lycka kan vara mycket!

Lycka kan vara mycket. Lycklig är jag för att jag i eftermiddag hämtat en almanack för 2008 - som börjar på 15 oktober 2007. Var nära att dubbelboka den 23 januari - därav raska steg till NKV.

Lycka är att inse att det finns fördelar att inte åka hem "vanlig" tid så väldigt ofta - nästan bilköer vid Norviken.

Lycka kanske var att jag missade partiledardebatten idag. Förmodligen tjänstefel - men ändå. Thomas sa att vår nya partiledare klarade sig med den äran - det räcker för mig.

Och tänk jag var hemma i min egen lilla lägenhet redan klockan 17 ikväll.

En hel kväll lika "ren" som almanackan för 2008.

Friktionsfritt och tämligen lugnt

Förmiddagen har avlöpt friktionsfritt och tämligen lugnt. En telefonförsäljare har jag bryskt avfärdat. Påstod att jag deltagit i en enkät och datautbildning och tackat ja att få ett attraktivt erbjudande. Det första kan jag nog erkänna - ibland överlistas även jag av någon trevlig telefonröst - men att den skulle varit så trevlig att jag bett om ytterligare en försäljare på tråden betvivlar jag starkt. Det har tagit några år - men nu behärskar jag tämligen bra att avfärda allt vad telefonförsäljare heter.

Gårdagens mailpost är åtgärdad - tänk så övermäktigt det kan kännas med bara en dags flaggor och där det flesta inte kräver SÅ stora åtgärder.

Handlat till partiet har jag också gjort - på Kvantum. Passade på att också handla till mor och far och till mig själv lite frukt. Slut på blodapelsiner - tydligen inte så lätt att få tag på än för affärerna.

Ett särskilt yttrande har jag skrivit och levererat in till Kommunföretag AB.

Och Lax mozarella har jag ätit till lunch plus flera frukter. Okej, lite lufttorkad skinka också - men det var inte meningen. Men maten tog 9 minuter att värma och frestelsen blev för stor.

Och apropå frestelser så fanns något i min mamma och pappas bageri som kallades Buttebulla möjligen ska det vara ett r också - som i Butterkaka. Men varför i fridens dar heter de så?Bara griptången saknas

Stora investeringar igår - de klassiska servetterna kan man inte åka från IKEA utan. Fast värmeljus blev det inga - såg faktiskt bara de äckliga doftljusen i den modellen.

Dock investerade jag av kända behov i ett långt skohorn. Nu är det snart bara griptången och rullatorn som saknas så har jag samma hjälpmedel som mor.

Nu ska vi inte vara sån - utan glad. Och de blir jag när jag lyssnar till Nyamko på TV. Vad duktig hon är. Klar och tydlig! Hon får inte i fällan som reportern gillrar - nä vi har inga getton i Sverige - bara områden med hög arbetslöshet och utanförskap.

Även om det inte passar in i den glättiga och idylliska bild som kommunlrådet vill att vi ska hålla oss till så noterar jag nu ytterligare ett område där boende plågas av terroriserande ungdomsgäng. Rubriken på insändaren är "Lugna Markusvägen inte lika lugn längre - tyvärr inte länkbar än - men handlar egentligen om samma sak som
dennaI

Sunderbyn har vi tydligen incidenter i stort sett varje helg. Senast var det en moped som fullständigt meningslöst hade brutits sönder. Tror som Östman i gårdagens Kuriren - och det är nog inte bara Kalix som bör tänka på Rödeby. Och inte minst polisen och socialen bör tänka på att de helst ska slippa stå där och säga att det hade vi ingen aning om - den dagen det händer något. För även i Luleå handlar det nog snarast om när och inte om. Även om vi kan hoppas att det blir något mindre allvarligt än Rödeby.

Och i NSD läste jag en insändare där någon skulle blivit bötfälld för att ha satt krukväxter i komposten. Men kom an sopspionen - det gör jag också. Får man inte det?

Inte lätt det här men hör just på TV att den nya regeringen i alla fall fattat att det inte är helt enkelt det här med sopsortering. Att man inte får sätta sin metallstekpanna i samma bunke som metallburkar - för att ta en känt fall som ledde inför skranket. Försök pågår visst i Eskilstuna. Och tittar man på helheten med transporter så tror jag miljön skulle spara på det också.

På precis samma sätt som engångskuddar är ett bättre miljöalternativ (och mer hygieniskt) än att tvätt kudda. Fastän Marie Nyberg stammade och hakade sig ordentligt i Nord Nytt när hon ställdes inför de faktum att Miljöpartiet i landstinget medverkat till detta. Nu kan du sova lugnt igen, Marie.

En som inte borde sova lugnt är demokratirådet Westerlund i Landstinget. Sven Lundberg, Degerbäcken, Boden är väl med all sannolikhet den fd ordföranden i arbetarkommunen i Boden. Och signaturen Snigeln är inne på samma spår.

Och nu har jag också "sniglat" (huga så roligt) och får lägga på ett kol för att komma till jobbet.

Gränsen är nådd!

Kan konstatera att IKEA suger - musten ur min kropp i alla fall. Har sovit framför TV:n till kvart över midnatt utan att vakna till en enda gång.

Ett kort svep på nättidningarna ger vid handen att jag inte missat särskilt mycket.

Men en sak är jag riktigt äcklig less på.
Fallet Madeleine - är det inte dax för svensk press att sluta snuska i det ärendet nu. Låt oss få en saklig redovisning så småningom - men detta vältrande i snaskiga detaljer som verkar hämtade och bearbetade i olika omgångar från "europas svensk damtidning" betackar jag mig för.

Godnatt!


Gräddfil för blöjbytande pappor?

Vi trodde vi kommit på dem - att det inte fanns något skötrum för pappor med babybarn. Men visst fanns det. Men något var annorlunda? Kolla Ikeas toalettdörrar nedan.

46461-670

Kvinnor kan göra det tillsamman med kvinnor som byter blöjor.46461-672

Funktionshindrade kan göra det med kvinnor som byter blöjor.
46461-671


Män måste få göra det enkönat!
46461-673

Varför kan inte män göra det när män byter blöjor?


46461-674

Den skarpögde ser att det är reporter Stenberg från Nord Nytt som sitter till höger.

46461-675

Birgit och jag är övertygad om att Nord Nytts också hade kommit toalettdörrarna på spåren. Kolla Nord Nytt ikväll. Fö körde herrar reportrar om oss på hemvägen - och ifrån oss!

Urmodern!

46461-669

Så vakade hon över oss. Vi som satt och skulle få brösten mammograferade. Man kunde inte annat än känna sig lugn. Anders Lundgren - hette han verkligen så konstnären? Får nog ta fram förstoringsglaset för det känns inte rätt i munnen.

Nå i alla fall är jag hemma nu. Men ska dra och skjutsa kusin Kerstin. Låter höra av mig framåt kvällen.

Resklar

Nu är jag i stort sett resklar. Ska hinna en sväng förbi mor och far innan Birgit kommer tio i åtta. Hemmvidbilagan från Kuriren vid mina fötter fick mig att komma ihåg svärdotterns krönika om heminredning. Men nya alerta (?)nättidningen har inte dagens version ute på nätet än, Men förra veckans - då hon till och med nämner mig. Det är jag som är svärmor i storyn!

Och när jag ändå är inte i gnällvalsen så måste jag reagera på rubriken "Snäv seger för konkurrens" med siffrorna 8-7 påstås det sen i artikeln - som är helt okej. Vadå seger? Den konkurrensutsättningen är utlovad sen 2003 - men har inte kommit längre än att den återigen göms i en utredning.

Fast jag hittar inte länken till artikeln - fast nu är det nog jag som är dålig sökare. Men nåt kan ni ju göra själva också, he he!

Apropå konkurrens och utredningar så är det mycket näringslivsstiftelse á la Kalix i dagens tidningar. Vi har också haft en sån i Luleå - Näringslivsutskottet - den kallades allmänt Hemliga klubben den också - och där fick bara de stora pojkarna sitta. Fast jag hann få vara med innan den avskaffades - fast den var betydligt oskyldigare och ointressantare än sitt rykte.

Och inte hittade jag den artikeln i NSD heller - jag behöver nog min lediga dag.

Nä nu sitter jag bara och skriver för att jag inte har annat för mig - och det har jag egentligen. Så morsning och goodbye!

Och grattis på namnsdagen den ende Finn jag känner - Cromberger i Östersund!

Humörtest?

Ska som bara kolla om blogg och/eller dator är på bättre humör än i går kväll. Gör det med att lägga ut en bild.

46461-667

Här har vi jubilaren omgiven av från vänster Thomas sen Johan och Sofie.

46461-668

I väntan på halva gänget av uppvaktningsdelegationen lekte Thomas och jag turister och stod och fotade över norra hamnen. Ganska snyggt foto tycker jag själv. Med risk för andra fåniga associationer får den symbolisera vår målsättning för folkpartiet i Luleå - Dubbelt upp!

Ser att Bucht utropar äntligen i en kommentar på "Virrpannan -50 bast". Jag hoppas det är det faktum att jag ska till Haparanda idag som kommenteras - inte Vivekas uppnådda ålder.

Men jag ska hinna med en del före avresan (förhoppningsvis också kommentera något från dagens tidning) - kaffe mor och far, "klämma brösten" på Stadsvikens vårdcentral. Tio i åtta blir jag hämtad här hemma.

"Virrpannan" 50 bast!

Så hann vi med Thomas och jag också på uppvaktningen av Viveka 50 år idag. Jättekul! Hon har kämpat i tekniska nämnden mot "dumheten" förra mandatperioden. Vi hade önskat vi hade ett bättre budskap med oss till henne än att städet återigen grävts ner i en utredning.

Tror hon har med vid förra utredningen - när hela sidor "sanning" revs ut ur utredningen för att passa "planhushållarna".

46461-666

Och här är födelsedagsbarnet! Efter en halvtimmes jobb att få in bilden.

Det ska va lätt att blogga - och det är det f-n ta mig inte ikväll. Inte så att det fattas saker att skriva om - de dyker upp hintar med jämna mellan rum.

Men tekniken är inte med mig - och dåså får det vara!

I morgon ska jag i alla fall vara ledig. Inplanerat en IKEA resa med en kompis sen en månad tillbak - minst. Så visst blev det ett extra sammanträde mer Pyramis. Och så hade mor vänligheten att berätta att far blivit kallad till tandhygienisten i morgon klockan 11.20 - och behov av skjuts.

Men i dags läget har Luther inte längre någon plats i min ryggsäck - en överlevnadsfråga. Så Eva Bergström klarar säker Pyramis utan mig och kusin Kerstin skjutsar pappa.

Tjena Bucht här kommer vi!

Hur orkar jag?

Det har malt i huvudet efter dagens ks. Hur orkar jag? Och hur ids jag?

Vi kom ganska snabbt till den STORA frågan - städningen. Det hade vi alla förstått när vi möttes av demonstranter utanför kommunshuset. Prydda med vita skyltar på bröstet - Arbetslösa - så stod de där och blev fotograferade av Jonas Brännberg från Rättvisepartiet. Huruvida det var/är arbetslösa eller förväntas bli förklarades inte närmare.


Dock hade de tydligen fått det stora partiet att darra. För återigen så ska möjligheten för entreprenadlösning för städningen stoppas undan i en utredning.


När Karl Petersen inför sin första budget som kommunalråd skrev om att slakta heliga kor och vända på alla stenar för att satsa på kommunens kärnverksamheter var vi många som hade stora förväntningar. Här skulle ingen vara främmande för alternativa driftsformer om det kom våra barn och gamla till godo.


Men så med ett penndrag var det borta - vi trodde och förmodligen också Luleåborna - att det berodde på samarbetet med vänsterpartiet. Själv är jag övertygad om att det var en av anledningarna till att Luleåborna röstade bort vänstern från kommunhuset.


Och så nu i sista skälvande minuten så är man inte beredd att gå med sin egen majoritet i Barn- och utbildningsnämnden och tillåta upphandling av städtjänster. Notera särskilt att kommunens egen städenhet också skulle få lämna anbud.


Nå nu ska det utredas igen - för att kolla om det finns annat inom tekniska som kan läggas ut på entrepremad. Självklart är vi inom oppositionen glada för det - men Buns begäran borde väl inte behöva begravas för det?


Karl Petersen förvarnade om att det kunde bli en het januari - så det är kanske bara julefriden i partiet som skulle räddas.


Hur orkar jag, hur orkar Karl P och hur orkar alla de socialdemokrater - förträdesvis rätt unga - kämpa mot denna dumhet?


Noterbart var att tekniska nämndens ordförande Margaretha Lindbäck satt och mumlade instämmande när Börje Lööw talade illa om privata företag.

I övrigt gick ärendena rätt geschwindt - vi reserverade oss mot delårsrapporten som en markering att vi faktiskt lagt ett eget budgetförslag och inte ska stå till svars för socialdemokratisk politik.

Och slutrapporten avseende Luleå kommun handikapplan var föreslagen att stanna i kommunstyrelsen. Jag var rätt knäckt av tidigare diskussioner så jag höll på att "sova" över ärendet. Efter påpekande från oss så tas årendet till fullmäktige. Det tackar vi särskilt för.

Men sen hade vi roligt - efter 15.30 - men jag ska inte vanhedra födelsedagsbarnet - hon får en egen blogg.


APU avverkat

Det var snabba ryck i morse - i princip inga föredragningar och vi var färdiga strax innan den heliga kaffetiden
09.00.

Moderaterna fick en motion avslagen och en bifallen. Första om förlängning av isbanan att även omfatta en slinga mot Bergnäset avslogs - även med folkpartiets goda minne. Det finns redan en rak utlöpare mot det hållet - så de folkhälsomål som motionären ville uppnå är redan möjliga.

Den andra motionen handlade om att i större utsträckning använda mail istället för post vid distribution av handlingar. Motionen bifalls med en skrivning som är något mellanting. Mail så ofta det är möjligt av praktiska skäl. Själv tror jag att miljöpartiet haft en liknande motion för länge sen.

Annars var det mest ärenden i delårsrapportens spår. Och som sagt klockan nio fikade vi och sen har vi paus till den presskonferens som jag utgår från att den äger rum 11.30 fast kommunalrådet inte påminde oss.
Lyckligt på jobbet

Det var faktiskt snorhalt på sina ställen. Vid notviksjärnvägsövergången stod en bil på gräsremsan mellan filerna och hade fått nosen intryckt rätt häftigt - eller hörnet på nosen kanske är en bättre beskrivning.

Märkligt så sakta trafiken helt plötsligt började uppföra sig.

Tydligen så finns det i fina bilar något som varnar för om det är slirigt - det vore något. För själv intalar jag mig att det nog bara är blött på vägen - fast jag tar det försiktigt.

Tunna tidningar

Det var tunna lokaltidningar idag. Både fysiskt och innehållsmässigt. Men det räddar tidsramarna för en bloggare denna morgon. Inte mycket att kommentera.

Det står inte ens i tidningen att "virrpannan på Norra Strandgatan" fyller 50 år. Epitetet "virrpanna" är hennes eget - Viveka Nordlund. Jättestort grattis och välkommen in i klubben för de mogna damerna!

Själv har jag förstått att jag idag ska vara med om att fatta beslut om att göra en total översyn av tekniska förvaltningens verksamhet. I akt och mening att utsortera vad som kan utsättas för konkurrens. Ingen däremot - tvärtom. Men lite märkligt att få veta det via
Östman krönika.

Hann inte (innan jag somnade framför TV:n) rapportera om vilka ärenden som är på dagordningar idag (tur ni har Östman) men det får väl bli en rapport i efterhand istället. Här brukar ju inte lokalmedia vara så generös med information.

Så jag återkommer så snart jag kan.

Bra början

Bortsett från att tidningen inte kommit än har dagen börjat bra. Ororade mig för snö och halka då jag inte skott om bilen än.

Och så har Janne Björklund vridit ett av de få relevanta argumenten, mot fristående skolor ,ur händerna på motståndarna. Och på ett effektivt sätt. Enligt Jan kunde alliansen inte komma överens i den här frågan före valet. Skulle vara intressant att veta vilket parti som var emot det?

Fick ett SMS och detta i går kväll och nu finns det svart på vitt i
DN och de allra flesta andra tidningar också.

Enligt Kuriren så skedde olyckan i Kulturhusrondelllen klockan 17.40. Det är obehagligt lätt att kolla vara man själv befunnit sig. Klockan 17.08 bloggade jag från jobbet. Klockan 17.43 betalade jag varorna på Kvantum. Och när jag passerade rondellen stod polisen som tuppar på kasen och spanade. En polisbil vid avkörd mot rondellens gräskant och en riktigt demolerad lyktstolpe kunde jag också se. Så jag måtte ha missat själva smällen med ytterst lite marginal - men hur i friden hade de hunnit få undan bilen? Fast jag ser nu på bilden att jag förmodligen inte såg bilen - den hade landat på fel sida rondellen från min rutt sett.

Och viltvårdarna har sin egen teori om varför björnarna river folk. Det är så ont om bär - på temat Mors lilla Olle. Tänk om de skulle fundera i termerna att det kanske är åt pipan för många björnar också.

Nu kom den - 05.08 - tidningen alltså!

Åter i selen

Barnbarnen återbördade till Västbacken - föräldrarna återvände vid halvtvåtiden. Jens åkte tillbak till Kallax med mig för att hämta bilen på Kallax. Han reste ut därifrån men landade i Skellefteå. Blodvite uppstod - nämns som ett skvaller till fru Lotta - Jens börjde blöda näsblod på vägen till Kallx och i min nyfejade bil fanns inte tillstymmelse till papper eller ren trasa.

Men Lotta - det kanske är läge att boka den där hälsogenomgången?

Själv har jag sen dess tillbringat några timmar på expen. Ska ha en ledig dag på tisdag så jag har behov att jobba framför lite. Morgondagen ägnas åt sammanträden - kanske läge att jag skriver lite i kväll om vad som ska behandlas på APU och på kommunstyrelsen.

Får se om orken räcker till. Mitt försök till lätt vattemgympa i går på badhuset mottogs inte alls positivt av mina ömmande muskler. Börjar nog vara dags att plåga sjykgymnast och läkare med mer besked om vad jag egentligen drabbats av? Och vad som är bra att göra och inte göra - framförallt.

Nu blir det inhandlingsresa för mor och fars räkning - fast jag inser att leveransen av detta kommer mitt i deras bingolottospelande.

Till mamma och pappa - från Sara och Lisa

Här kommer lite från dagens övningar. Jens ringde i morse - andäktigt - och meddelade att nu måste stugan säljas. Han stod inne i stugan och hade helt plötsligt från 5 streck i telefonen. Vilket innebär i stort samma täckning som hemma i civilisationen.

Så nu får de lite bilder där nere i stugan - för nog är väl datorn uppe för ett pokergame?46461-660

Lisa och Sara - voltandes för fulla rullar

46461-659

här är det Lisa under vattner och Sara med fötterna i luften farmor. "Titta farmor, titta. Tiita hit farmor! - tur dom bara är två.

46461-661

Lisa som släcker törsten - och farmors plånbok i högsäte!

46461-662

Och här är det Sara som dricker sig otörstig.

46461-663

Från bubbelpoolen!

46461-664

Sara försöker reda ut sin "man",

46461-665

Här har Lisa hittat tutten som varit förbjuden många år. Första åren letade hon på allvar - nu var det mer på skoj!

Nu kommer en hälsning från tjejerna:

Vi har en överaskning till er när ni kommer hem. Vi har det bra /Lisa .s    : )

I dag har vi varit och badat på badhuset och fått en present av Marianne. //Sara : )

Blev inte med barn(barn)

Det svänger mycket med barn. Det var meningen att helgen skulle medföra 2 kvällar gånger ett barn. Nu blev det inte så. Nu blir det en kväll gånger två barn. Ibland har det svårt att vara ifrån varandra också - så nu blev det tillsammans - med mormor en kväll och farmor en kväll. Och i dag blir det badhuset!

Några som bör uppmärksammas idag:

Hans-Ivar Bergström i Piteå. Före detta gruppledare fp som fyller 70 år idag. Kan misstänka att det antingen är sol och bad någonstans på "värmen" eller fiske upp mot fjällen som gäller. Stort grattis oavsett var du befinner dig.

Birgit x två gratulerar jag på namnsdagen.
Stöckel som har ett debattinlägg tillsammans med min son idag. Många goa kd-are finns det men Birgit är min favorit kd-are! Och den andra (Birgit - inte kd-are) är Isaksson som befinner sig på friarstråt i Murjek. Ni andra - Berit och Birgit - som jag inte nämner vid efternamn tillönskas också en riktigt bra dag.

Riktigt bra dagar har inte Kurirens nättidning - den som marknadsfördes som ny och bättre. Sur blir jag för att det inte går att länka till Lördagsnoterat. Somliga hade jag då kunnat glädja med att Östman blir kvar till sista mars 2008. Andra måhända blir mindre glad att han "förlängt måttbandet".

Roligt var det också med Stefan Tornbergs avhållsamhet som medfört 20 motioner. När ni läser detta i Lördagsnoterat kan ni tänka på att Stefan på sin blogg skrutit över sina 33 cm!

Varför vill så många "ogudaktiga" svenskar stå framför altaret och höra att äkenskapet är av gud instiftat - eller hur det nu heter? (Själv har jag ju kvar den upplevelsen - att gifta mig). Vet inte riktigt i detalj hur en könsneutral äktenskapsbalk är tänkt att se ut - men nog förefaller en obligatorisk civil vigsel vara det enda vettiga. Sen får de väl knata till prästen de som så önskar och få välsignelsen. Fast jag förstår att jag hamnar i dåligt sällskap - de som intagit den ståndpunkten verkar ha som drivkraft att homosexuella inte skulle kunna få vigas i kyrkan!

Så var det färdigskrivet för den här gången - nu ska packas baddräkt med mera.


Sugpropp på taburetten?

Nog måste väl ändå Kent Ögren ha sugpropp på taburetten. Och en kraftig sådan. Idag blir han våldsamt avklädd av Östman - igen. Östman som också bevistade landstingsstyrelsens sammanträde - och blev särskilt välkomnad av Ögren. Undrar hur välment den var?

Fast jag har hört ryktesvägen att "riddare" Ström har trätt till hans försvar. Mårten lär ha börjat blogga igen!

Dom börjar röra på sig igen - moderaterna i Luleå. Såg att Hallqvist i Tekniska nämnden reserverat sig mot de höjda parkeringsavgifterna. Utan att ha synat förslaget närmare och utan att föregå vårt ställningstagande i sak - kan jag i alla fall för egen del hävda att de kostnader och förtret som felparkerade bilar förorsakar inte ska betalas via skattsedeln.


Själv ska jag nu alldeles snart ta lunch - ska och skjutsa min kompis till Murjektåget. Och 13.15 ska jag på sammanträde.


Om det blir glest med bloggar i kväll beror det på att jag i kväll har det äldre barnbarnet på besök - det är då jag brukar inse behovet av en bärbar variant också!


Som sin "husbonde"

Tydligen är dator och telefon som sin "husbonde" - piggare, villigare och vitalare på morgonkvisten. Så här kommer ett litet bildsvep över gårdagen. Det blir nog vad jag hinner med innan avfärden. Lite tidningskommentarer får komma vid förmiddagskaffet.

46461-649

46461-650

46461-651

46461-652

46461-653Det här är från LLT:bussar en del bara ett halvår gamla. Vet inte vilket som gör mig mest upprörd - klottret eller LLT:s lednings uttalande att klottret och skadegörelsen inte är något problem. Inget större problem - kostar kanske 100 000 kronor per år. Någon som tror honom?

46461-655

Vad för den här båten i norra hamnen - men någon u-båt är det i alla fall inte!

46461-656

Ivrigt diskuterande över partigränser - Els med ryggen mot kameran. Marja-Liisa och Marie sett från vänster. Och Inger från en kvinnoklubb (s).

46461-657

Här är Inga-Lill i full färd med att rita upp skillnaderna mellan män och kvinnors hjärnor.

46461-658

Församlingen ivrigt lyssnande - fast mestadels vred vi oss av skratt.

Som sagt jag är åter vid förmiddagskaffet.

Less(ing)

Och inte fick jag litteraturpriset i år heller - fast jag är riktigt säker på att jag läst en Lessing. Har sökt som en galning i bokhyllan var den kunde finnas. Men trots att jag sett listan på vad hon skrivit känner jag inte ens igen någon av titlarna.

Fast ett år gissade jag i alla fall rätt - på Gabriel García Márguez - jag tror till och med att jag stavat hans namn rätt. Såna fullträffar minns man. Och i mitt letande av Lessing hittade jag en Márguez som jag inte tror jag läst.

Julen är räddad!

Jag surar - och tjurar!

Efter nedslaget i verkligheten blev det damlunch med optimistkonsulten Inga-Lill Enbom. Kanonlunch med bra anslutning och supergoa raggmunkar - med fläsk och lingon.

Men sen har allt gått åt h-e - åtminstone det mesta. Tjorvigt på Kvantum med markarbeten plus begynnande publiktillströmmning till hockeymatchen. Väl hemma så skulle jag bara lugnt lägga in bilder på bloggen. Och då börjar fanskapet igen. Kan inte säga annat. För nu har jag haft GO i flera veckor - men nu bara strular det.

Och för varje gång jag försökt får jag vänta flera minuter innan eländes telefonen ens är på G igen. Länge leve Nokia - död åt Sony Ericsson!

Vissa dagar är bättre än andra. Luleå - Skellefteå 0-10. Eller?

För egen del har jag redan borstat gaddarna och lagt skrillorna på hyllan.

Godnatt kompisar! I morgon är en NY DAG!

Nedslag i verkligheten

Har varit och kollat in LLT bussar och klottret. Det är så jag gråter när jag ser nya fina bussar - ett halvår gamla ibland - där det bakifrån och fem, sex rader fram är fullklottrat på ryggstöden. Och eftersom man tydligen inte vågar längre fram i bussarna så har nu även sätena blivit tillåten yta.

Brännmärken, sönderskuret och uppslitet.

Ett undantag fanns - bussen med kamera - där fanns bara en liten "anteckning" längst ner på sätet allra längst bak.

Är det så vi måste ha det - med kamera i varenda buss. Att det skulle vara en ekonomiskt och miljömässigt bra investering verkar det inte råda någon tvekan om.

Min ciceron sprang igenom så fort - men några foton ska jag lägga ut i kväll.

Nu ska jag hasta förbi landstingshuset och sen och lyssna till Inga-Lill Enbom på teatercafe´t.

Tillväxt

Oj vad svårt det är det här med konjunkturer och tillväxt. Stod nyss en snubbe i rutan och förklarade att just nu stod vi i sverige på konjunkturtoppen. Inga moln på himlen alls enligt konjunkturbedömarna. Om bostadsmarknad och finanser i USA - och Sverige bara en liten del av konjunkturscenariot.

Själv fick jag en "tillväxt" i min ekonomi med 500 kronor i obligationsvinst när jag kom hem. Och Månadsmötet var rena "tillväxten" - tror vi var närmare 25 personer i går kväll inkluderande mina två barnbarn. Det är nog "högkonjunktur" då ju fullmäktigegruppen bara är fyra plus två personer.

Och
ledaren NSD skriver idag om det jag efterlyste i går - landsting(s)bråket. Någon form av "tillväxt" handlar det väl också om när OA vill låsa in stridstupparna Ögren och Bucht på folkhögskolan i Sunderbyn. Och inte låta dem komma ut förrän de är överens.


Fast idag är nog det så kallade demokratirådet Britt Westerlund ett strå vassare. När hon försöker förklara varför en av nej-sägarna - Marlene Haara skulle tillåtas rösta efter sin övertygelse. Hon hade ett särskilt ansvar för vad hon lovat sina väljare i motsats till de övriga. Man bara häpnar. Men när det visade sig att den matematiska ekvationen skulle sluta i nederlag för landstingsledningen blev det krismöte på Kents rum på onsdagmorgon - och fullständig reträtt.


För uttalandet "Demokratin har förtärkts av vad som skett - även om det varit svårt!" tilldelas hon  en nunnecell på Klostret på Sunderby folkhögskola. Vägg i vägg med stridstupparna enligt ovan.

Riktigt sorgligt att jag inte hittar länken till Noterat på nättidningen men den kommer väl.

Tiden är dock inte under tillväxt - så nu måste jag dra.


Kent hör bön

Det trodde ni inte - men Kent Ögren hör tydligen bön.

Pinsamt x 2

Har lyssnat på landstingsfullmäktige - och nu är det väl pinsamt att sossarnas interna strid om obs-platserna ska förhala ett beslut i flera månader. Inte nog bearbetat material sa ordföranden. Knutarna på partipiskan eller vad?

Fast själv utgjorde jag en riktigt pinsam figur där jag stod vid Statoil och hade huggit tankmojängen. Och så fick jag inte upp tanklocket.

Utryckning till Bossen bil o motor - där micke kom och duschade lite låsspray så var det klart. Herregud jag har en sån flaska själv i bilen - så egentligen borde väl rubriken vara pinsamt x 3.

Hämtat handlingar inför kvällens månadsmöte och köpt fika och frukt till dito. Tänk om jag skulle komma ihåg att fotografera lite i kväll.

Nu ska i alla fall arbetsordningen upprättas.

Syndat på nåden

I morse höll jag på att få en gul postbil i sidan. Nog har man syndat på nåden när "hängslan" - påfartsfilen - från storheden och upp på Boden vägen gjordes. Och allt lika vid K-rauta. Här kan det nog hända saker i vinter när halkan slår till.


Annars kan jag berätta att obs-platserna är återrmitterade eller urdragna från ärendelistan. Oppositionen  sköt ju upp ärendet med sin återrmiss på förra sammanträdet. Och nu säger Ögren att skälet att det skjuts ytterligare är att han ju vill jatt ärendet ska vara väl förberett.

Och det skälet tror alla på? På tal om rubriken - börjar inte herr Ögren också ha syndat på nåden?


Händer lite häftigt

Inte mycket som händer - inga häftiga nyheter i alla fall - om man nu inte är extremt intresserad av obs-platser. Och om Hietala blir "avrättad" eller om det blir Ögren som måste gå.

Fast det jag tänkte på var faktiskt att våra lokala nättidningarna är slöa på att uppdatera. Fick för mig att Kuriren marknadsfört att den - nättidningen - skulle bli alertast av allt alert. Men jag kan nog hålla med Dagens ris som tycker att webbtiningen prioriterar nyheter om Luleå hockey  - allför  ofta lika gårdagens hockey resultat kvar som etta nyhet för att inte tala om närbilder av skadande hockeyben! Man kan undra varför denna Dagens ris inte finns på nättidningen?

En liten lustifikation - som får mig att längta efter Lotta Gröning - är att ledaren i NSD ägnar sig åt internationellt fackligt arbete. Kan ju bara bekvämt för att slippa ta ställning i (s)triden - NSD är ju stora i områden där opinionen inte är med Kent Ögren. Man kan ju tro att partipiskan nått ledarredaktionen?

Hur mycket är 86 400 sekunder? Fick ett mail om att se tiden som pengar på ett bankkonto - ett konto på 86 400 kronor som tömdes varje dag på det som inte förbrukats.

Och det fick mig att tänka på att jag känner människor som varje kväll lägger fram kläderna (hej Gerd!) som de ska ha på sig dagen efter. Själv har jag en annan taktik - jag kollar i tvättunnan vars innehåll vittnar om huruvida jag har något att ta på mig eller ej. Efter gårdagens övningar med tvättmaskinen kan jag konstatera att morgonen präglas av valfrihet!

Nu ska jag till morgonkaffet och dessutom packa in vinterdäcken på fars gamla bil som om allt går i lås levereras till en ny ägare i dag. Gamla Pärlan - Volvokombi av årsmodell 76 - slapp att gå direkt i graven i alla fall.

Vem kan motstå?

Inte blev det någon bussfärd inte. Där jag står stannar en bil och en snygg - och dessutom trevlig - karl undrar om jag vill åka med till stan. Sånt har man inte råd att missa vid 59 - kändes nästan som när jag var tonåring och var ut och liftade.

Men nu har jag en skinande ren och fin bil - borde förstås fotas och läggas ut på bloggen. Men jag klarar inte att lägga in bilder med "tanden" och sladden är hemmavid.

Prel. bokslutet klart - Karin hade klarat det mesta helt själv. Fastän det var första gången!


Nu ska högarna struktureras och almanackorna synkroniseras. Så det går att sätta högsta fart i morgon igen.


Ut och bussa

Och nu ska jag ta bussen in till stan för att hämta min bil. Sen blir det expen ett antal timmar.

I alla fall lovade jag ju att spana - men vågade mig inte så nära. Men här är i alla fall porten dit där det hemliga sossemötet lär vara.  Nord-Nytts bil stod utanför.

46461-648

Det är visst Ögren röstuppmaning som klottrats - visst står det JA!

Ut och cykla

Nu ska jag ut och cykla. Efter en mix av tvätt, städ, mail och inläsning ska jag dra på 12-kaffe. Ska spana om det är klostret och folkhögskolan som är det hemliga (s)tället?

Men viss varning utfärdas för min cykling - även om själen mått bra av lite praktiskt jobb så har de eländiga musklerna inte farit väl av det.

Kan undra vad som rör sig i min kropp?

Ger resultat

Bara konstatera att regeringens politik ger resultat även i Norrbotten. Arbetslösheten minskar. Och det räcker inte att hänvisa till att det är högkonjunktur.

I riket ökar den reguljära sysselsättningen  med drygt 200 000 personer under de kommande åren. Ungefär 110 000 av dessa jobb har skapats av regeringens politik. Hade Göran Persson och Mona Sahlin fått fortsätta, de som sade att "Alla ska med", så hade mer än 110 000 fler lämnats efter.

(S)orry!

Ingen har dött

Sverige är fantastiskt - kan inte låta bli att länka till lingonen igen - nu i Kuriren. Jag ger mig den på att det här är en byråkrat tolkning - på samma sätt som EU.regler vantolkats i våra byråkratkvarnar.

Och om jag skulle ha fel - om övertolkningen - så måste ta mig rackarn lagen ändras.

Ska genast maila till vår fadder Tobias Krantz.

Visst är det fantastiskt - LLT!

Linje
FrånAvgång Till AnkomstAnmärkningar
2 Sunderbyvägen,Sunderbyn
Folkhögskolevägen,Sunderbyn
Hemängsvägen,Hammaren
Hektarvägen,Hammaren
Lagaskiftesvägen,Hammaren
Nyåkersvägen,Hammaren
Landbovägen,Hammaren
Övägen,Gammelstad
Räfsarstigen,Gammelstad
Buttergränd,Gammelstad
Tröttergränd,Gammelstad
Dvärggränd,Gammelstad
Stadsö centrum,Gammelstad
Öhemmanet,Gammelstad
Banvägen,Notviken
Spantgatan,Notviken
Munkeberg,Mjölkudden
14:05
14:05
14:06
14:07
14:07
14:07
14:08
14:09
14:10
14:10
14:11
14:11
14:14
14:15
14:19
14:20
14:21  
->Smedjegatan,Centrum14:24Riktning: Luleå Björkskatan  
4 Smedjegatan,Centrum
Shopping,Centrum
Östra Skolan,Centrum
Landstingshuset,Centrum
Delfingatan,Skutviken
14:30
14:31
14:31
14:32
14:34
->Samhall,Skutviken14:35  Riktning: Luleå Porsön  


Visst är det otroligt hur enkelt det är att åka buss - till och med för en bilnörd som jag. Nu är jag åter hemma och har lämnt bilen. Andra tvättmaskinen på i gång. Och nu blir det lite svarande på mail.

Titta det snöar!

Fast inte här med söderöver - bland annat i Norrköping. Tur man tog sig hem i söndags.

Och dödsstraff gäller för
björnar. Eller ska jag säga öga för öga. I mina ögon förefaller det hur tokigt som helst att börja jaga just den björn som dödat. Utifrån tesen som alla rovdjursvänner har så är det ju bara om vi människor retar upp nalle som det är farligt.

Kan man inte räkna ut att det möjligen finns ett samband mellan att hund och jägare råkar stöta på en björn och reta upp den och mängden björnar? Och att sanningen att ingen människa dödats av björn på över 100 ur nu är rejält satt ur spel.

Idag är det läsningen av NSD som ger aha-upplevelse. Ledaren en riktig uppgörelse med betongsossarna där friskolor hyllas och problemen med LAS erkänns. Debattartikeln Jens hade om just hur LAS och turordningsreglerna ställer till rena plockepin i Luleås skolor är också något som ledarskribenten pekar på. Nä då det har inte snurrat om för OA - det är Annica Sandström som skriver. En klok sosse!

Mindre klokt dock att skolan i Sunderbyn inte längre får plocka lingon och koka egen sylt. Nog misstänker jag en övertolkning av reglerna här. Och det är ju faktiskt lättare att få förlåtelse än att få tillåtelse. Nog får våran Olofsson i BUN kolla upp det här? Och Anna-Greta i Persön lär få "muddra".


Nu ska jag åka och lämna min bil till storrengöring. Och sen ska jag faktiskt åka hem igen. Ska jobba hemifrån idag så jag hinner köra några tvättmaskiner. Mattorna är redan ute på vädring. Landar väl på expen vid 15-tiden igen. Men vi höres innan dess.


Sorgligt men sant

Det är trist att konstatera att jag har rätt. Det är åt pipan för mycket björn i markerna. Nu har tydligen ytterligare en person dödats av björn.

Och i Gällivare stryker de kring i villområdet och skrämmer tidningsbuden enligt någon av våra lokaltidningar häromdagen.

Själv är jag hemma i Sunderbyn för att tömma min bil som ska in på helrenovering i morgon. Eller helstädning kanske är bättre.

Ska tillbak på sammanträde men måste tömma bilen medan det är någorlunda ljust ute. Jag får förstås inget pris för att jag ställer bilen. Men grattis till er kommunanställda!

Kalix Rödeby?

Den här lilla notisen upprörde mig nog mest i morse när jag läste tidningarna. Hur kan sånt här få pågå? Både socialen och polisen i Kalix (om det nu finns någon?) borde väl ta sig en funderare. Inte minst utifrån vad som hänt i helgen i Rödeby.

(S)kakigt i veckan

Sossarnas landstingsgrupp samlas på hemlig ort. Åtminstone enligt artikel i Kuriren idag. Fast Ögren är inte orolig - de (landstingspolitikerna) har ju skrivit på avtal att alltid rösta med "husbonden".

För övrigt mest dominerande i dag är artiklar om Ögren. Noterat i Kuriren - baserat på Ögrens veckobrev - där han tydligen haft en uppgörelse med Östman. Märkligt - nog kan vi läsare väl själva ta ställning till det Östman skriver.

Vore bättre om Kent Ögren ägnade sig åt att förklara hur jag ska känna mig nöjd och trygg med vården när min vårdcentral i Gammelstad i princip tömts på läkare.

För övrigt förefaller det som om skolan i Luleå gör en Ögren. Det vill säga förlitar sig på det privata när det offentliga inte klarar sitt uppdrag. Boskataskolan läggs ner för kommunen räknar kallt med att den fristående skolan ska ta ansvar för eleverna. Så skör är den ideologiska tråden.

Nu måste jag dra så jag hinner förbi föräldrarna. Kan hoppas att deras kylskåp är lika tomt som mitt. Annars kan frestelsen bli för stor. Min mage hävdar bestämt att den vill ha knaperstekt bacon, salami och brieost. Löskokt ägg med kaviar. Någon liten prinskorv och köttbulle också tillsammans med äggröra. Toppat med några småkakor till kaffet. Frukosten blir terapi när jag bor på hotell. Något måste man fördriva morgontimmarna med - och First Hotel Cardinale hade en högkvalitativ terapi. Utslag med 1 kg upp under helgen.

Vilka kompisar!

Nu är jag hemma igen. Och så kul vi har haft. Jättetack till Marianne, Stefan, Christina, Valter, Berit, Ragnar, Göran, Marja-Liis och sist men inte minst till "reseledare" Ulla som höll ordning på oss efter bästa förmåga.

Alltså Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstämma från i torsdags och med hemkomst i kväll.

Blev inte många bilder - när jag tänkte fota på festen så tog batteriet i telefonen slut!

46461-643


här är Ragnar - ordförande för SV i Boden och ombud vid stämman

46461-644

Mötesbyrån - det som skulle inleda den fotodokumentation som inte blev av!

46461-645

här är festen - och Ulla och Berit vid vårt försök att sjunga tornedalssången.

46461-647

Och här är några av mina trevliga kompisar. Fr vänster Göran och christina från Överkalix. Ragnar och Valter från Boden. Stefan från Älvsbyn.

Nu ska jag åka och hämta en kompis från tåget, 22.05.

Hör av mig i morgon - skönt med vardagslunk och blogg igen.


Skatorna och jag

Vi har något gemensamt - skatorna och jag. Jag gillar den fågeln döskarpt. Kan ligga länge på gräset hemma hos mor och far och iaktta deras beteende.

Nu verkar det som om "tyckandet" är omsesidigt. Nu är det tredje gången - då jag råkas vara hemma på dan - då en skata gör rejäla försök att krafsa sig in genom fönstret.

Med den betraktelsen kan ni anse bloggen nedlagd några dagar - återkommer söndagkväll.

Måhända är det då en förbundsstyrelseledamot som bloggar. Kanske invald i Studieförbundet Vuxenskolans riksstyrelse. Jag kan mista det också men faktiskt känns det som om det vore kul att avsluta "karriären" inom SV med det påhugget.

Ha det så gott alla snälla och trevliga människobarn!

Mis(s)trons samhälle

Nog är det i grunden en misstrons samhälle han vill styra Kent Ögren. I ena stunden talar han om privatläkarna som "ett otyg och besvär" vilket Östman påminner om i sin krönika. I nästa stund sitter han i Kiruna och predikar om privatläkarna som räddning för vården.

I dagens NSD skriver han i samma ärende om  "den experimentella vården".

I grunden handlar det om att Kent Ögren tror att vi kommer att dejta vår läkare i onödan om de finns tillgängliga.

Det är väl därför både min mamma och pappas läkare förflyttats från Gammelstads vårdcentral. Där råkas idag finnas en stafettläkare som pappa i nåder ska få träffa.

Centerns bäste Frank

Idag gratulerar jag Frank Nilsson på hans namnsdag. Frank som jobbar hos Maud. En uppmaning att jobba och stressa lite mindre kan kanske också vara på sin plats. Och en stor kram!

Grattis också till "lilla" Ellen - Stens barnbarn - som fyller 26 år idag. Och som blivit så stor att hon blev mamma för en månad sen - till lilla Ester. Och där kan man tala om liten - två månader för tidigt och 2 kg "tung".

Nu dusch och väskpackning. Utöver det ska jag hinna med en del jobb också på förmiddagen. Mailrensning - med fyra dagar borta vet jag ungefär hur många jag har när jag öppnar på söndagkväll. Och en tur till vårdcenralen med far ska också hinnas med - innan kompis Birgit hämtar mig fvb Kallax flygplats (vet att den heter Luleå - men den borde hetat Linnés)

Får barnen det nånsin som vi?

Stryka kläder ger reflektioner. Jag har en instinktiv ovilja mot att stryka och det är inte ofta det behövs nu för tiden heller. Står där och stryker kragen. Från kragspetsen mot mitten - till hälften. Och så samma procedur från andra hållet.

Hur vet jag att göra så? Sån där nyttig kunskap som överförts på samma sätt som onödiga saker som att vecka örngottsbanden. Fast det finns nyttiga saker också.


Som att mjölka en ko till exempel. Men kan undra hur "di gör di unga" om det inte har någon mjölkmaskin i närheten och ingen tankbil för mjölken? Aldrig har de skummat grädden från mjölken!

Fast jag ska erkänna att jag aldrig kärnat smör. Men kärnmjölk har jag smakat - fast jag vet faktiskt inte vad det är?

Konstiga tankar - kan väl vara begynnande abstinens. För imorgon åker jag till Växjö och då blir det inget bloggande förrän söndagkväll igen.

Lever lite som tidsoptimist just nu - men läsa tidningarna måste jag ju göra i morgonbitti - och allt kan jag inte ta med till Växjö.

Så något lite får ni nog innan jag far!


Där jag misslyckades

Bra med kollegor - minst 100 kort har jag fått från länsledningskonferensen i helgen. Några kommer här - där jag själv misslyckades kapitalt.

46461-640

Här är halva "klassen" på väg att samlas efter en bensträckare.

46461-641

Ytterligare en av våra duktiga tjejer - Luf ordföranden Frida Johansson Metso.

46461-642

Hipp, hipp, hurra för Sven och Per som fyllt jämnt. Och så får jag på köpet visa upp en av våra duktiga grabbar - som motvikt till alla tjejer - vår partisekreterare Erik Ullenhag.

Nu väntar strykjärnet!

Inte lusten som saknas

Ja nu är det inte lusten som saknas - utan tiden. Ska ju iväg imorgon igen. Denna gång till Växjö och Studieförbundet vuxenskolans förbundsstämma. Blir väl kul när jag väl är där - men vilken stress med allt som ska fixas innan. Både privat, kommunalt och i tjänsten.

Snabbresa ut på stan fick ersätta lunchen idag. Inhandlat grattis-baby-kort, fördelsedagskort och kondoleanskort. Som livet i ett nötskal på några minuter på Akademobokhandeln i Smedjan.

Nu också skrivna och postade.

Och nu ska jag ut och hämta hem maten till träffen vi borgerliga partier ska ha om en liten stund.

Och sen hem och packa.

Men hör säkert av mig under kvällen - konstigt vore annars.

I brist på bröd

I brist på bröd äter man limpa - eller lägger ut lite foton från helgens övningar. Det var tama tidningar i dag. Trots Mauds besök och försök att styra Styrman.

Onekligen ett annorlunda grepp av en minister. För övrigt verkade det som hela näringsdepartementet hade en heldagsutflykt till Norrbotten. Förutom Maud,  Linda Ylivaionio som invigde Norrlandsentreprenörsgymansium och någonstans tyckte jag mig läsa att även Ola Alterå (x-norrbottning - då Jonsson) fanns i kulisserna.

Men tiden går och klockan slår.

46461-635

Min första anhalt i lördags var hos Gina på Jakob Westinsgata - i behaglig närhet till centralen där allt liv utgår från.

46461-636

Hit till denna konferensanläggning i 50-tals stuk anlände jag så på söndag eftermiddag. Skoghem - en av två "tvillingar! i konferensanläggningsvärlden på Lidingö. Den andra har samma stuk fast 60-tal. Eller var det nu tvärtom dem 50 och 60?

46461-637

Inte så pjåkig utsikt heller. Hade jag vridit kameran till höger hade ni sett ett bostadsområde i princip byggt ända ut i vattnet. Där man tidigare kunde skåda stora blanka oljecisterner. Priset på lägenheterna lär också ligga i oljeprisklassen.

46461-638

Och kul blev det här fotot. Först nu upptäcker jag att det bakom de vackra blommorna också lyckats fånga in mig själv tillsammans med Per Flyborg - i fönsterglaset.

46461-639

Och så den sista bild jag hinner med. Gulan - ordförande för Liberala Invandrarförbundet. Ytterligare en av våra duktiga unga tjejer. Och vacker är hon också!

Absolut tvärtom
Hi, hi så tokigt det kan bli. Och sicken tur att jag inte skickade länk till Birgitta som jag hade tänkt. Värre skällsord vet hon väl knappt - även om hon mognat och insett att det finns mängder av viktigare strider att ta först.

Tack, Marja-Liisa för påpekandet!

Annars var det lite smått och got tpå förmiddagen. Däribland lite debet och kredit - det är med förtjusning jag dyker ner i min forna yrkesroll. Och vi tror vi håller på att få det att gå ihop karin och jag.

Sen blev det fiskgryta med citronsås till lunch i all hast. Hann med en färdtjänst resa med mor också. Från Smedjegatan till Örnäsets tandvård. Den är ju landstingsdriven så hon får ju inte åka färdtjänst. Det är befängt!

Vilket det också är att barnvagnar ska slå ut äldre handikappade med rullator. Mamma fick stå in till stan. Hon törs inte förflytta sig för mitt där det är så rycker bussen igång och då ligger hon där. Faktiskt så måste både småbarnsföräldrar och funktionshindrade få plats. Eller hur LLT?
46461-633

Jo självaste partiledaren som jag dessutom blev plåtad tillsammans med av Ann-Marie Ekström från Borås. Hon anlitade mig för att fota henne och Jan och då skulle hon fixa ett till mig också.

Nu drar jag så jag inte kommer för sent till träffen.

Hör av mig i kväll!

Nästa partiledare?

Många "hatar" henne. En kontroversiell tjej - vegan, feminist och rojalist. Det kan reta så att en lus på en limsticka kör rena 100 meters racet.

Men vi som känner henne - numer slipad i kanterna som en fin diamant - älskar henne.

46461-632

Birgitta Ohlsson - invald i partistyrelsen med högsta röstetalet.

Ingen har velat slå vad om vem som blir näste ledarskribent på Kuiren.

Själv sätter jag en bra slant på att DET inte blir Birgitta Ohlsson. Men jag sätter en ännu större slant på att Birgitta Ohlsson om så där 10 år är en het kandidat till partiledarposten i Folkpartiet. Ivrigt påhejad av tidigare Birgitta Ohlsson "hatare".


Och oavsett kan vi nog vara överens om att hon berör den tjejen!


Bara så okänsligt!

Vi som vet hur dom kämpat - tjejerna vid Ur och Skur. Kämpat för att överhuvudtaget få starta sin förskola med just profilen Ur och Skur.

Och till Kronan ville dom - men det var helt omöjligt trots att det fanns både lokaler och föräldrar som stod på kö för att få komma dit.

Så "kapitulerade" de för Kronan till fördel för Hertsön - och har nu etablerat en kanonfin verksamhet som alla är nöjda med - inklusive kommunen.

Så kommer då "plocke-pin-spelet" in i bilden - utan att ens Ur och Skurs personal eller brukare har en aning om att spelet börjat.


NSD och NK idag - det som kanske upprör mig mest idag. Och vad ska våran Anna GK säga - hon som var en starkt bidragande orsak till att de fick komma igång.

Ologiskt skulle man väl kunna säga om OA:s underledare idag. 11 740 komvux platser har den borgerliga regeringen dragit in. Nedmontering kallar OA. Under sossarnas senaste period drogs vuxenutbildningen ned från ca 140 000 till 80 tusen platser. Om dryga 10 000 kallas nedmontering - vad kallar OA då minus 60 000 platser?

Ont om tid på morgonkulan - mycket som ligger och väntar i mailboxen där jag faktiskt varit in och kollat de här dagarna jag varit borta - trots "hot" om motsatsen. Skoghem på Lidingö hade urbra service med lånedator med snabbuppkoppling.

Men det är skönt att vara tillbaka hemma och tillbak till bloggen. Hör av mig under dagen!


MVG- Janne!

Jag tillhörde dem som tyckte vi kunnat vänta något år med att byta partiledare. Har känt Jan Björklund länge. Men det är en sak.

Rollen som partiledare är en annan. Nu kan jag bara konstatera att jag är nöjd. En närvarande partiledare!

46461-631

MVG - Björklund!

IG - SAS

Dom tar livet av mig! Så enkelt det är att åka med Nordic. Med SAS ska jag stå som ett jäkla ham framför apparaten och prata för mig själv. För att inte tala om den långa tarmen till klisterremsa som apparaten spottar ut. Men den här gången fick jag fast den på ett nästan proffsigt sätt. Men  sen måste jag köa en halvtimme (något överdrivet) för att få lämna väskan. Icke Godkänt,. SAS! (Förlåt Carola och alla ni andra SAS anställda jag känner - men så är det)

Fast hon i kassan där jag lämnade bagaget var superbra. Jag kom på att jag hade 25A - fönster. Trots en någon förbättring insåg jag att min kropp nog inte var i skick för den övningen - och med ett penndrag ändrade hon till 17 D - gång.


Fast sen hade jag en ung dam sätet bakom mig till vänster som inte ville sitta still en enda sekund. Och jag får skylla mig själv men jag kan inte låta bli att leka tittut. Och hon mellanlandade en stund i mitt knä - och fick hjälpa min bänkkamrat att lösa korsord.

Som lök på laxen var det kaos på Kallax. En charteravgång inställd - så vad klagar jag på? Men min flygtaxi åkte om stan och sen Sunderbyn.

Borta bra men hemma bäst!