Tillväxt

Oj vad svårt det är det här med konjunkturer och tillväxt. Stod nyss en snubbe i rutan och förklarade att just nu stod vi i sverige på konjunkturtoppen. Inga moln på himlen alls enligt konjunkturbedömarna. Om bostadsmarknad och finanser i USA - och Sverige bara en liten del av konjunkturscenariot.

Själv fick jag en "tillväxt" i min ekonomi med 500 kronor i obligationsvinst när jag kom hem. Och Månadsmötet var rena "tillväxten" - tror vi var närmare 25 personer i går kväll inkluderande mina två barnbarn. Det är nog "högkonjunktur" då ju fullmäktigegruppen bara är fyra plus två personer.

Och
ledaren NSD skriver idag om det jag efterlyste i går - landsting(s)bråket. Någon form av "tillväxt" handlar det väl också om när OA vill låsa in stridstupparna Ögren och Bucht på folkhögskolan i Sunderbyn. Och inte låta dem komma ut förrän de är överens.


Fast idag är nog det så kallade demokratirådet Britt Westerlund ett strå vassare. När hon försöker förklara varför en av nej-sägarna - Marlene Haara skulle tillåtas rösta efter sin övertygelse. Hon hade ett särskilt ansvar för vad hon lovat sina väljare i motsats till de övriga. Man bara häpnar. Men när det visade sig att den matematiska ekvationen skulle sluta i nederlag för landstingsledningen blev det krismöte på Kents rum på onsdagmorgon - och fullständig reträtt.


För uttalandet "Demokratin har förtärkts av vad som skett - även om det varit svårt!" tilldelas hon  en nunnecell på Klostret på Sunderby folkhögskola. Vägg i vägg med stridstupparna enligt ovan.

Riktigt sorgligt att jag inte hittar länken till Noterat på nättidningen men den kommer väl.

Tiden är dock inte under tillväxt - så nu måste jag dra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback