En liten mus iaf

2011-09-30, kl. 06.30

Luleå hockey skulle käka råttor igår - i alla fall enligt fansen på FB - anspelande på att AIK kallas för "gnaget". Nå glädjande nog blev det
en liten mus iaf - 1-0 på borta plan och 3 poäng. På väg mot listtoppen?

På toppen hamnade även denna bil som jag såg live igår när jag kom från Svartöstan. Drar lärdom att jag inte ska dra förhastade slutsatser - alldeles säker att det var rattfylleri - men enligt polisen handlade det om en punktering som fick dessa konsekvenser. Iaf en annorlunda rondellutsmyckning!

Ingen politisk krasch  en viss förväntan fick jag - låg bakom rubriken "Ögren kraschade". Så skönt iaf att han inte blev skadad själv - men bilen tydligen total kvaddad.

Stora nyheten igår förstås regeringsbildningen som jag följde med förväntan. Fick en "uppenbarelse" att det skulle bli överraskningar - men det visade sig vara fel. Det var nog Expressen som lurade mig när det skrev att Hatt lämnade regeringskansliet kl. 09.38 - bestämt och sammanbitet - utan vidare kommentar. Öppet för egna fantasier.

Ska bli spännande att följa Lööf - igår var det mycket vänta och se. Och något mekaniskt och förprogrammerat. I radion hörde jag henne förklara hur hon skulle skilja på sina roller. Uttala sig om allianspolitiken som näringsminister och företräda centerpartiets åsikter om partiledare. Låter sig sägas - men i verkligheten är det nog "tulipanaros".

Moderaternas fall - från en mycket hög nivå - är fokus när Synnovate presenterar septembermätningen. Vilket väl ger KD och Hägglund lite andrum - men nog är väl en ny regeringsbildning att vänta inom några månader? Och efter att ha legat stabilt mellan 6-8 procent - valresultatet - dippar FP 2% - så Jan Björklund kanske får vara glad att valberedningens förslag redan är i tryck?

Och så har det blivit tillökning "isi Strutz" - de nya ägarna av far och mors hus har fått en liten dotter - Madelene - den 24 september - allt enligt landstingets Webbisar.

Själv är jag rejält förkyld - dock ingen feber. Passligt nog ska jag till doktorn - rutinbesök - på morgonen. Synd bara att det inte finns nog bot för förkylning - bara tiden som verkar.

I eftermiddag bär det iväg mot Älvsbyn för minilandmöte - genomgång inför Landsmötet som äger rum i Karlstad 14-16 oktober.

Kommer hem i morgon eftermiddag. Om det inte kommer något blogginlägg i morgonbitti så beror det på att jag inte tar datorn med. Den som lever får se?

Slut strulat

2011-09-29, kl. 06.45

Skönt att det löste sig till slut - men man kan ju undra hur i fridens dar de kunde strula till det så med ersättningen till de
vanvårdade fosterhemsbarnen.

Men låt mig börja från början. En rätt vanlig dag igår. Jobb och träning. Hann mycket på jobbet trots att jag fick trevligt herrbesök på förmiddagen. Tränade efter lunch - och tillbak till jobbet för en mindre insats. Hämtade paket från Jotex - snygga badrumsmattor och lite gardiner - när jag nu ska få tid till det. Lite tvätt på kvällen. Hamnade så småningom i några osorterade pappershögar som visade sig innehålla släktforskning. Nu ska här redas ut vilken gren från Arendt Grape en ann härstammar från - men det får bli att ta hjälp av farbror Hans.

Snuva gav sig till känna - kunde hoppas att det var dammsnuva från de gamla pappershögarna - men inte det. Skönt att redan ha gjort veckans träningar - hade tänkt mig en till idag - till flexkontot. Men nu behöver jag inte plåga kroppen om det är "förkylt".

Extra dåligt uppdaterade lokaltidningar idag - närupplagorna. Kuriren toppar med att förskolan har akut vikariebrist - föräldrar tvingas hämta barnen i förtid. Med tanke på det pinsamma inslaget i Uppdrag gransknig igårkväll är det bara att konstatera att det finns mycket förbättringsområden inom det sociala i Luleå.

Luleå har fö drabbats av ännu en "sexskandal" - denna gång det kommunala bussbolaget LLT - chauffören hotas av uppsägning. Men på socialförvaltningen - de inblandade höga chefena i våldtäktsfallet de verkar sitta säkert i sadeln?

NSD har topprubriken "Är hand landshövding eller kampanjledare" - en rubrik som har föga stöd i artikeln. Det handlar om att landshövdingen tillsammans med länsrådet Antti tagit över dispensansökningar för strandskyddet.

Och Juholt får på pälsen i de interna leden - budgeten underkänns både till form och innehåll. Hörde själv igår nyheten att sossarna inte skulle höja ersättningen i A-kassan. Kanske därför OA ändå är ganska försiktig när han skriver om att besparingar i a-kassan även slår mot barn.

På avdelningen jubilarer står Anita Ekberg högst idag - hon fyller 80 år. Grattis! Mikael och Mikaels har namnsdag - grattis ni också. Och så undrar jag när "mikaelihelgen" infaller - det var väl då man skulle svida om från sommarkläder till höst- och vinterkläder. Är kyrkhelgen före eller efter Mikaelidagen?

Så dax att ta itu med morgonpysslet  dusch och frukost.

I stormens tecken

2011-09-28, kl. 06.45

Gårdagen gick verkligen i stormens tecken. Det var så jag tvekade om att åka iväg på morgonen - men gjorde det trots allt. Kurirens nättidning redovisade redan igår om
stormens härjningar - och idag kan ni läsa - iaf i papperstidningen - om ytterligare händelser - fallna träd, bortspolade vägstumpar och båtar som slitit sig.

Min egen dag var förhållandevis lugn. Frisören ringde och ville ha dit mig en dag före bokad tid - och klämde sig därmed in mellan jobb och träning. Och hur jag nu såsade på med lite ögonshopping och matinhandling så var klockan 18 innan jag var hemma. 

Följde förstås hockeyn via Kurirens direktreferat - men blev något förvirrad då Luleås ledningsmål redovisades minuterna tidigare på FB än på Kuriren? Även om det var sent påkommet med målen - i 56:e och 58:e minuten så blev det seger iaf mot Färjestad.

Hamnade på TV också - och avstod faktiskt Aktuellt för att se Göran Hägglund hos Hübinette. Mark Levengood citerades; behåll Göran Hägglund och byt ut partiet (fritt översatt). Håller med - Göran H är verkligen en sympatisk person. Men den här gången räcker det inte - nu är det kokta fläsket stekt för honom. Stalltips från Ylva! Hör från TV:n att Görans kris också ska diskuteras i morgonsoffan. Lite intressant att det bland annat är Roland Utbult som kräver hans avgång - Roland gick nyligen över till KD från Folkpartiet för att knipa en riksdagsplats.

Apropå kampanjer mot politiker så var det inte så länge sen OA beklagade sig över kampanjer mot socialdemokrater - Sahlin och Juholt utpekades som offer för någon borgerlig illasinnad kampanj. Funderar om det inte jämnar ut sig - första kom Aftonbladet med en tvivelaktig skandal om Annie Lööfs lägenheter - och nu handlar det om en bil.

Kurirens ledare oroar sig idag över hur vi ska klara välfärden framöver - i synnerhet äldreomsorgen. Enligt SKL krävs det gigantiska skattehöjningar för att klara det. Undrar om de har räknat med att vi kanske blir fler som gör som Eva 96 - drar till varmare trakter. Hörde henne på radio igår - vilken supertant!

Till avdelningen kuriosa får vi väl räkna att det nu saknas smör i butikerna. För få mjölkbönder är väl inte så underlig orsak - men andra orsaken anges vara ett stort antal sk "fettbantare". I vilken diet hummer hör hemma vet jag inte - men 31 000kr/kg kan väl avhålla de flesta.

Idag gratulerar jag alla som heter Lennart - och tänker på far - Yngve Lennart Natanael. Hoppas hinna lämna ett gratulationskort hos farbror Lennart - han på 46:an.

Ha en bra dag. Strålande sol kan nu rapporteras från Bärigårn.


Bredda branschen

2011-09-27, kl. 06.45

Kul att Kurirens ledarsida (återigen?) tar upp att värnskatten bör avskaffas. En fråga att driva som kanske inte är den mest röstmaximerande - för visst är det ett fåtal - förhållandevis - som drabbas. Men principiellt mycket viktig. Om vi vänder på det och hävdar principen om hälften kvar - så ökar nog stödet drastiskt. Det är också viktigt att kunna sin historia -
värnskatten infördes som en tillfällig skatt i ett extremt svårt ekonomiskt läge - för att skydda - värna - välfärden. Frågan är vad den värnar mot nu? Att folk ska våga satsa och utbilda sig?

Och låt oss för guds skull inte ställa värnskatten mot den lyckade satsningen på RUT-tjänster. Ledaren - "Pigdebatten är utstädad" minner mig om många fullmäktigedebatter där vi minsann fick veta att det var fult att inte ta hand om sin egen skit. Kan undra hur många s-tanter som då skrek som nu nyttjar det. Och jag är rätt övertygad om att avskaffandet av RUT-inte kommer att finnas på Juholts agenda Hoppas bara att alliansregeringen hinner anamma folkpartiets förslag om att dubblera den avdragsgilla summan. Och se gärna över vilka tjänster som kan vara avdragsgilla - här finns möjligheter att bredda branschen - det handlar  ju faktiskt inte bara om att torka damm och putsa fönster utan om att underlätta för folk att få det så kallade livspuzzlet att gå ihop.

En bra dag igår - som innehöll socialverksamhet, jobb och träning. Och dessutom lite lyssnande till fullmäktigedebatten från Luleå. Bara konstatera att i Luleå finns det inget som inte politikerna - i alla fall de som makten haver - inte tycker att de sköter bäst. Nu hörde jag inte debatten om BD-Pop - men nog är det bara att hålla med Carola Lidén (C) om att Bert Karlsson kan sköta den branschen bättre - och Anders Köjs kommentar där han undrar vad Movits tycker om att Karl Petersen tillskriver äran av deras framgångar till BD-Pop?

Börjar längta efter snö - rackarns så mörkt och blött det var när jag hämtade tidningarna. Blir snart pannlampa på! Och så går väl de här bestarna i idé då - nästan så jag börjar fundera om jag kan möta en björn här ute på Bärigårn?

Fast apropå farligheter så färdas jag varenda dag på en av Sveriges farligaste vägar - 97:an - fast troligen är det väl sträckan i motsats riktning mot den jag kör.

Hör om Libyen från TV:n - har jag missat något eller är det så illa att de inte gripit Khadaffi än?

Rigmor och Dagmar har namnsdag - grattis!

Jaha - då är min datatid ute för denna morgon. Nu börja resan mot jobbet. Träning i eftermiddag också. 2,5 km på 23 minuter gör en tid på milen på 1 timme och 32 minuter. Inte läge än för anmälan till tjejmilen precis. Men trägen vinner?


Pressläggning

2011-09-26, kl. 06.45

Man kan - jag iaf - fundera över konstiga saker. Idag låg jag kvar i sängen till klockan 5 - en halvtimmes överdrag. Det var nog någon mening för det för jag möttes av tidningsbilens strålkastare då jag öppnade ytterdörren. Det var då det kom -
ordet pressläggning. För mig som dotter till en tryckare så innebär det att pressen är igång. Och ska man ha me något i tidningen då så är det presstopp som gäller. Och då undrar jag om det någonsin förekommer "presstopp" nu för tiden? Nu kan ju tidningarna bevisa sig vara störst, bäst, vackrast och dessutom snabbast med nyheter genom att lägga ut dem på nätet.

Nu förstod jag genom en titt i PT:s nätupplaga att det var pressarna själva som ordnat stoppet!
 
Helgen har varit riktigt bra - även söndag blev det 5 timmar i Arcushallen. Förutom engagerande matcher så träffade jag många gamla bekanta. Och fick vara med om dramatik med ambulanshämtning vilket jag kan skriva lite lättsamt om då jag ser att skadan inte var allvarlig. Men det var onekligen dramatiskt och chockartat när tjejen låg kvar länge tillsynes livlös.

Ett avbrott i ledigheten blev det klockan 20.00 då jag hade telefonöverläggning med landsmötesombuden.

Smått schizofrent blev det klockan 21.00 då jag skulle välja mellan Starke man, Aktuellt/Agenda och Da Capo. Lyckades ta del av lite av varje - med Da Capos gamla godingar tonande i bakgrunden. Som intervjun med nya centerledaren Annie Lööf. Det märktes att hon var tagen av stundens allvar - (slut på klyschorna?) - men klarade sig väl rätt bra.

Lokaltidningarna har tydligen haft fullt upp med strulet i tryckeriet - inte mycket nätuppdaterat. Dock en mycket läsvärd ledare i Kuriren - rekommenderas starkt till de som lockas av SD:s invandarfientliga inställning. Utgår från Tove Lifvendals nya bok "Från sagoland till framtidsland".  Heja Blatte United. Och välkommen Tove i gänget som visar på att sverige varit u-land utan våra invandrande entreprenörer - skriftställare Anders Jonsson har varit produktiv men alldeles för ensam.

Nu är det dags att ta tag i denna dag - blir jobb och träning som vanligt. Einar och Enar ska firas - namnsdag idag.

Varmare, grönare, tydligare och stolt!

2011-09-25, kl. 08.00

Godmorgon - här i Sunderbyn är det en ljuvlig söndagmorgon - nollgradigt och med ett generöst flödande solsken. Själv har jag vaknat och konstaterat att Kurirens horoskop nog hade rätt - bräcklig hälsa - ont lite här och var. Lätt (mycket lätt) febrig med blodblandat snor. Är nog inte värre än ett litet angrepp av förkylningsbacilusker. Jag tar spärn och motar för mera utbrott!

Gårdagen gick i idrottandets tecken - tre basketmatcher, en hockeymatch och ett Lidingölopp. Tre segrar i basket (gårdagsmorgonens förlustmatch missade jag), en poäng för Luleå hockey och en son som fullgjorde en
Svensk klassiker genom att göra Lidingöloppet på strax under 3 timmar. Löparkompisen Johanna - som borde vara Överkalix stolhet (?) - blev 33:e i damloppet och tydligen bästa norrbottniska? Med frågetecken för resultatgivningen frpn loppet var usel - iaf igår.

Nu ska jag strax slå igång centerstämman - har följt den på TV rätt mycket. Och funderade vad jag minns? "Varmare, grönare, tydligare och stolt" är ord som återkommer lika frekvent som "ansvar" gjorde vid alliansregeringens budgetpresentation. Frågan är om det räcker - i något av fallen. KG Bergström har iaf svaret vad avser centern - nu räcker inte tjusiga klyschor.

Och inte får man några framgångar på stämman om man likt Gunnar Selberg från Kiruna missade sin plats i talarordningen - inte lika morgonpigg som andra stämmodeltagare som fru ordföranden konstaterade när hon släppte fram nästa på talarlistan.

"regeringskansliets elefantkyrkogård" finns gott om folk som har bra betalt men väldigt lite att göra. Utredning pågår - men har inte kommit till skott. Har inte detaljläst artikeln - men en av uredarna säger att riksdagsledamöterna ju har bra förmåner - men att det inte ens kommer i närheten av det som gäller sparkade generaldirektörer. Hög tid att komma till skott både vad avser politiker och tjänstemän tydligen - den svenska nomenklaturan.

Inga nya nyheter i lokaltidningarna. Inget nytt om de gamla heller - Långträskrånet och den försvunna rånebon till exempel. I Sundsvall har dock polisen "kapat" en bil fylld med koppar - stulen förstås. Norrifrån kom den också - kan hoppas att de går att spåra brottsplatserna - så kanske ett och annat tillgrepp kan avslöjas.

Nu ska jag strax ringa och få resultat från första basketmatchen - start 08.00. Förhoppningsvis är nästa match först kl. 14 - då jag tror både Sara och Lisa spelar samtidigt - i var sin match. Och sen en avslutande match kl. 17. Det skulle innebära att förmiddagen skulle kunna användas för lite nädvändig inre tjänst här hemma.

Ha en skön söndag!

Kalle Torso

2011-09-24, kl. 07.45

Idag minner mycket om att det var bättre förr. Inte minst
Östmans krönika - som kommit upp i kvalitet likt fornstora dar. Eller vad sägs om "Kalle Torso" - och "och som en jätt pitt (för pitt ska det väl vara?) i en barngrupp på en förskola".

Och ingen omprövning för "grabbarna" som lekte med drake. En "oskyldig" lek som samhället bestraffar med böter. Hade det inte varit lämpligare med lite samhällstjänst - på en förskola till exempel - så hade det inte bara kunnat leka med draken utan också med hink och spade i sandlådan. Hade kunnat gräva ner USA-flaggan för att få utlopp för sitt USA-hat.
 
Själv har jag haft en "fornstor" morgon med Da Capo till morgontidningarna. Mycket svenska låtar idag - vad sägs om "är du kär i mig ännu Klas-Göran" - väcker nostalgin.
 
"Krisberedskap" (Kuriren) och "regnkaoset" (NSD) dominerar ettorna på lokaltidningarna. En mjölkbilschaufför hade änglavakt då vägen bara försvann framför honom. Eller kanske var det skicklighet - då han inte bromsade utan lät bilens draghjul ta honom över innan bilen totalhavererade i diket. Här kan man tala om spilld mjölk - som reportern så fyndigt uttrycker det.

Igår skrev någon av lokaltidningarna om "Alån" som svämmade över - men det rättade ganska snart till "Aleån" - synd att man inte kan retas och länka till felskrivningar och felstavningar - när de rätta så hamnar länkningen på den nya versionen.

Horoskopet i Kuriren är inte av det muntrare slaget. Kommer att överaskas av mitt eget dåliga humör. Och hälsan är bräckligare än vad jag tror.

Om 10 minuter startar första matchen i basketturneringen på Arcus. Sara i elden i första matchen. Sen kommer matcherna som på löpande band; 10.00 (Sara), 14.00 (Lisa) 16.00 Lisa. Och pappa Jens med polare ger sig på Lidingöloppet. Undrar om det senare har någon sms-tjänst?

Igår var det för övrigt höstdagjämningen - det innebär att vi nu har 3 månader framför oss då det bara  blir mörkare och mörkare. Men någonstans där framme - vid 21 december - då vänder det.

Och då är det jul igen - nu konsumerar vid dock lördag den 24 september först.

Strandsatta?

2011-09-23, kl. 07.30
tt
Kan undra om Thomas och kommunstyrelse/väntortsgänget kommit hem från Hindersön än? Lite svårt att tyda Ninas logg på FB - och Thomas ännu svårare - för han skriver aldrig något.

Själv somnade jag om på morgonen - lite medvetet för jag ska jobba på eftermiddagen idag. Dock hade jag inte planerat SÅ lång sovmorgon. Men jag hade ljuvliga drömmar - även om innehållet försvann så fort jag satte fötterna utanför sängen. Möjligen för att smärtan under fötterna blev markant - dock mycket bättre än igår. Viss förkylningstendens kan också ha bidragit - dock såg jag på TV att en idrottstjej utvecklade teorin om olika sorterns förkylningar - den som bara består av lite snuva och slem - och den som verkligen sitter i kroppen. Jag tror bestämt jag har den förstnämnda.

Hörde på morgon-TV om att mannen som omkom vid Bönbron
äntligen bärgats. Skönt för anhöriga - måste ha varit olidliga dygn.

Om vi fortsätter förbi Bönbron så kan jag konstatera att Kurirens ettan nyhet är att "Ishallen hotas av stängning" - i Gällivare. Medan NSD kommer med något som åtminstone är en riktig nyhet för mig - att flygplatsen ska byggas ut. Dock inte länkad än - det är däremot tjatet om serverhallarna - vad less jag blir på alla spekulationer!

Hör på TV om politikerpensioner - Kuriren hade en artikel om det igår - och även riksmedia speglar frågan. Men jag hittar inte artikeln om Billström - men Kurirens ledare skriver om det idag iaf. Detta med att sätta sina inkomster i bolag upptäckte jag redan då dåvarande landstingsdirektören Öhman kvitterade ut en fet fallskärm - och sen hade välbetalda jobb - vars arvoden/lön förmodligen gick in i bolaget. Vilket borde betyda att tex Bodens kommun medverkade till skatteplanering?? Stolt iaf att mitt opionionsarbete flyttade fram pensionsåldern i Luleå till 60 år - när jag började var den 40 år!!!

Undrar om vi har några "Billströmmare" bland Norrbottens och Luleåpensionärerna som radades upp igår?

Nu fick jag bud om att jag är transportjour strax efter klockan 10. Bäst att rappa på då!

Tårta på tårta!

2011-09-22, kl. 22.45

Så fick jag använda den iaf - RUBRIKEN - avskyr Kulturnyheterna kl. 22.35 - för oftast har jag sett dem redan 19.00 - och det är dessutom inte precis någon höjdare som jag vill ha repriserad.

När jag är vaken så här sent vill jag ha något riktigt spännande - eller romatiskt - eller nostalgiskt eller så. Men eftersom jag inte blir bönhörd så kallar jag väl på John Blund.

Fast i detta regnade så använder han väl paraplyet till annat än att natta mig?

För övrigt hörde jag att halva Luleås kommunstyrelse är strandsatta på Hindersön tillsammans med vänortsgäster från Kemi. Thomas också. Men som gamla farmor sa - det finns väl alltid en liten halmtuss att ta in som ni kan sova på.

Vid dagens slut!

2011-09-22, kl. 22.30

Hade en fyndig rubrik - som triggade mig att gå till datorn för att skriva ett inlägg. Men nu har jag glömt.

Kan bara berätta att det varit en regnig men i huvudsak bra dag ändå. Jobbat och tränat - ungefär vad jag orkar med.

Har använt min envishet på fel sätt igen - glömde träningsskorna - inga problem - så barfotabarn jag är (av födesel och ohejdad vana).

Men det är något annat att gå/jogga på löpband än att beträda gräs och grus (eller tvärtom). När 2-300 meter återstod till de 3 km jag ska göra - så sved det ordentligt i fötterna. Men skam den som fuskar - ända fram skulle jag. Såg och hörde far Yngve..

Det straffade sig i brännande/brinnande fötter. Har nästan varit i lite febrigt tillstånd ikväll.

Nåväl - Luleå vann mot mina andra handsfavoriter - Djurgårn!

Och jag har fått njuta av min förstahands favorit Mikael Renberg i Hockeykväll.

Men nog måste det väl vara "tårta på tårta" (RUBRIKEN) att först köra en halvtimme Hockeykväll och sen en kvart Sportnytt?

Ha en god natt - på återläsande/skrivande i morgonbitti!

Pang på!

2011-09-22, kl. 06.30

Pang på rödbetan - dvs gårdagen skrev jag om i gårkväll.

Undrar så mycket jag - var kommer det uttrycket ifrån - "
pang på rödbetan"?

Igår hade jag en besynnerlig känsla av att det var någon form av bemärkelsedag - förutom då att det var internationella fredsdagen. Sent igårkväll kom det - farbror Sven (kusin Kerstins pappa) hade födelsedag. 103 år skulle han ha fyllt. Han lämnade oss dock redan 1986 - allt enligt mors "blombok" som innehåller det mesta om födslar och "dödslar".

Odiciplininerad start även denna dag - 05.20. Himlen gråter inte idag - trots allt elände. Men kändes som om det var en viss beredskap för regn.

Dödsdomen i USA verkställd - hävdade in i det sista att han var oskyldig - och mycket talar för att så var fallet. Undrar hur "bödlarna" känner för det?

Illa för den lilla pojken i drunkningstillbudet. Och ingen klarhet i försvunna personer. Inga bovar gripna - Långträskrånet bland annat. Nog finns det anledning för himlen att ha den beredskap för att "gråta" som den verkar ha.

Blir väl mycket om centern och "regimskiftet" idag. Hörde/läste något om att centern förlagt stämman till Åre för att det skulle vara tillräckligt glest för att passa landsbygdsprofilen - samtidigt så trendigt att det också passar "stureplanscentern". Ganska fyndigt.

Ska se om jag inte kan gå in och komplettera med ett dagsinlägg på bloggen. Finns ett antal artiklar som jag minns att jag ville kommentera. Bland annat om SKL:s översyn gällande politikerpensioner - efterlängtat. Artiklarna är inte länkbara än - men förhoppningsvis hittar jag en "blogglugg" senare idag.

Annars är dagen sig lik. Jobb och träning. Och så får vi då se om det blir fotboll i Boden eller att följa Luleå Hockey matchen - undrar om den går att köpa in sig på någonstans?

Nu ska jag prova mina nyinförskaffade kläder. Ha en bra septembertorsdag!

Kvällsbetraktelse

2011-09-21, kl. 22.00

Kvällpigg - har sovit middag från 16.30 till 19.20, Greps av panik - klockan 7.20 - var säker på att det var morgon - tog några sekunder av panik innan jag fattade att det fortfarande var kväl

Blev jobb lite längre än tänkt idag - halvtvå. Det är allt bra att ha träningen som spärr - men idag var det träningsfritt. Var och klickade ut tågbiljett nere på station. Inhandling på Kvantum - träffade många bekanta - varav två möten resulterade i ganska långa samtal. En timme tog det minst - för att inhandla en halvliter grädde, några Satsumas och en flaska Fun light.

Och sen hamnde jag på Plagget i Gammelstad och kom förstås hem med tre klädesplagg. Dock på öppet köp så jag kan ångra mig. Orkar inte prova ikväll - hoppas jag "nyktra" till i morgon bitti så att något av dem går i retur.

Så mycket tråkigt och sorgligt som händer.
Per Unckel avliden. Sigtunabarnen mördade. Liten pojke i drunkningstillbud i Bredåker - lät allvarligt med honom. 73-årig fiskare hittad död. En eventuellt oskyldig skickas i döden i USA. Med mera - med mera. Inte underligt att himlen gråter - regnet det bara öser ner.

Fast jag vann 5 kronor på Keno kväll - det gäller att glädjas i det lilla.

I morgon jobb som vanligt på förmiddagen - har planerat exakt vilka jobb som ska göras. Effektivitet. Sen träning - och kanske fotboll på kvällen - Alviks 95/96 mot Sävast - på Bodens nya arena. Fast Sara är eventuellt justerad - vet rackarna om jag åker om hon inte spelar - det är inte ens hennes riktiga lag.

Nu tandborstning och sänggående - få se om jag kan pricka 04.30 i morgon. Min "vaknaklocka" brukar ju vara lika pricksäker som Skalmans sovklocka. Hoppas den är ruckad i rätt läge nu.

Matteusdagen

2011-09-21, kl. 07.00

Hade jag nu kunnat min bibel så hade jag citerat något ur M
atteusevangeliet eftersom det - Matteus - är dagens namnsdagsbarn. Känns som om Matteus har mycket kärleksbudskap - månne därför det är internationella fredsdagen idag?

Gårdagen var blöt - regnade hela dagen. Jobb och träning. Sov middag när jag kom hem - och höll på att sova över telefonsammanträdet med Studieförbundet Vuxenskolan - kl. 19. Men sen fick jag energi och lagade lite bra-att-ha-i-frysen mat - köttfärslåda fylld med grönsaker - ála mor Marianne. Men lika god som hennes blev den säkert inte.

Måste skaffa bättre väckning. Så van att vakna exakt 04.30 - med inbyggd väckarklocka - men det gör jag inte längre. Och tepig signal på telefonens larm - fast det går förstås att ställa om?

Idag har jag lyckat ligga kvar i sängen till 10 i 6. Svårt att inte känna stress även om jag inte behöver det. Idag är det dessutom träningsfri dag - så jag kan ta igen förlorade insatser under eftermiddagen.

Fastnade för den här bilden på Kurirens nättidning. Vet inte om det kändes som bästa miljön att presentera budgeten i. Om nu både bild och text ska tala hade kanske en restaurang miljö varit den rätta. Varför inte restaurangutbildning. Den här bilden får mig att tänka "president Carlgren" - är det månne i residenset?

Kuriens papperstidning startar upp en ny serie "Pajala - På väg mot nya tider" - 4 sidor idag. Har förstås inte lagt ut pappersettan på nätet. "Ogillar".

NSD passar på att få uppbackning av miljöministern för sin serie och avslöjanden om Outokumpu. NSD:s "avslöjanden" uppskattas dock inte av alla - hela debattsidan upptas av personer som menar att det snarast handlar om förvanskning av uppgifter och förtal av Haparandabygden. Kommunalrådet Simu, en för mig okänd Perttu och den mera kända Lars Pekka klär delvis av "avslöjandena" och Anders Ingvarsson har bitvis svårt att försvara. Bland annat omuppgiften om missbildade barn. Lite svårt att förklara varför inte motsvarande missbildade barn då finns i Torneå?

"Lågvattenmärke" tycker kommunalrådet Petersen i ett inlägg på FB.  Från NY. Om denna krönika av Peter Olofsson. Själv tyckte jag den var rolig och att det var mycket tydligt att de fettade raderna var Peters egna kommentarer. Men kommunalrådet tycker att krönikören lagt ord i hans mun. Om kommunalrådet tycker jag att han har vissa likheter med prinsessan på ärten!

Oj tiden rinner iväg - mycket mer jag skulle vilja kommentera. Mycket att läsa i tidningarna idag - Kuriren mest "matig" idag. Nu har jag mindre än en timme på mig för dusch, påklädning, "spackel", frukost med mera. Ha en riktigt bra dag. Och ni - tänk på att det är internationella fredsdagen - även på de lokala planet.
Rubrikmakeri

2011-09-20, kl. 07.00

Systembolaget har verkligen hjälpt rubriksättarna med fyndig rubrik - det är bara
Expressen som inte har "hemkört" i rubriken. Fast jag ser när jag klistrar in länken att där har de också "hemkört". Men i NSD kan ni se hur roligt det kan bli en försmak om kommande revyer?

Apopå rubriker så ser jag i Kuriren att "lungt möte slutade i häftig ordstrid" - själv stavar jag det lugnt.

Fast tillvaron just nu är långtifrån lugn – har just blivit utkastad från Telia – igen. Det har varit okej ett par dar nu men nu börjar tydligen eländet. Skriver i word nu.

Stressad är jag också – för jag har sovit som en prinsessa efter gårdagens massage. Ända till halvsex. Möttes av intensivt regnande. Smattrade mot fönstrena – normalt mysigt – men inte precis då jag putsat fönstrena.

För att återgå till rubrikerna så var det väl fyndigt med ”Katten skjuter rygg” – med foto av Yvonne Stålnacke. Handlar om kvarteret Katten . Folkets Hus tomten – som nu får majoritetens godkännande för 15 våningar. Kan tyckas oviktigt om det är 12 eller 15 – men principiellt oroande att politiken inte lyssnar på professionen då stan utformas. Vi har nog av felbyggnationer i den här stan.

Uppblåst och lite hybris (sånt brukar straffa sig) – tänker jag när jag läser gästkrönikören i Kuriren – väl förmodligen moderat. Hon skriver om moderaterna som sveriges största parti. Kan undra vilket belägg hon har för det?

Väl skodd på fötterna tycker jag Anders Köjs är i sin krönika idag. Han sågar Idol – med Bard & co vid fotknölarna. Själv har jag undvikit programmet efter att ha fått målande beskrivningar av de kränkningar de fyras gäng ägnat sig åt. Men sett tillräckligt för att helt hålla med Anders!

Noterar att en personal inom äldreomsorgen i Luleå har sovit under arbetstid. Och har trots tillsägning fortsatt med sitt beteende. Dags att sätta ned foten och markera. Vi kan inte ha vilka slashasar som helst att ta hand om våra gamlingar.

Själv ska jag – enligt Kurirens horoskop – utrusta mig med tålamod i ett viktigt ärende, Någon tycks vilja bli av med mig. Undrar vem det kan vara? Tips?

Västbackens Lisa gratuleras på namnsdagen. Och idag skulle faster Lisa – som egentligen hette Elise haft namnsdag – dubbelnamnsdag alltså.

Nu ska jag försöka klistra in detta i min blogg – ni lär ju inte upptäcka om jag misslyckas.

Sen blir det jobb och träning. Mer är inte planerat.


Ny vecka

2011-09-19, kl. 06.30

Ny vecka - igen. Det går fort nu. Men det är svårt att tänka sig att det är slutet av september - fortfarande viss blomprakt ute på gården - inte minst högsommarblommorna blåklockor lyser fint på gräsmattan. Inte den täta dimman kunde dölja dem.

Igår var min bilfria dag - hemma hela dagen - med småpyssel både ute och inne. Konstaterade att det går minst en dag i veckan bara till att hålla efter mig själv. Tvätt igår - och lingonsylt kok.

Har haft en lång natt - 9 timmar - så är det sant att natten är dagens moder så borde det finnas mycket energi i mig idag.

Armi Rousu skriver på Kurirens etta - under rubriken "Idag" att det varit den mest händelserika helg hon varit med om som nyhetsschef. Och ändå gick det så fort för mig att läsa tidningarna?

Båda tidningarna toppar med nyheten om
bron som rasade samman - gamla bron över Bönälven. Känns som en riktigt onödig olycka - hur kan det vara möjligt att man tillåts jobba ensam med ett så uppenbart riskfyllt projekt?

Och intet nytt om Thomas Johanssons försvinnande - märkligt och otäckt att en människa bara kan försvinna på det sättet. Vid en förflyttning ett par kilometer i lilla Råneå. Och nu verkar Långträsk fallet också läggas till raden av ouppklarade händelser.

Och nyheten om polisen som glömde pistolen på toaletten saknar också uppklarande - löneavdrag i all ära - men fanns pistolen kvar när hon kom tillbaka?

Helgens roligaste nyhet återfinns dock inte i tidningarna - Alviks flickor 96 var till Gällivare igår - och vann med 3-2. Båda systrarna Sundström är väl nöjda och glada då.

DN kör med förnyelse idag - premiär. Själv såg jag att första sidan var i stort sett blank - och hann tänka att det nog varit problem i tryckpressen. Men här på nätet kunde jag läsa om förnyelsen.

Fredrika har namnsdag idag - då skulle farmor (här i Bärigårn) haft namnsdag. Hilda Fredrika - född 1874.

Och måndag den 19 september kommer inte att se så annorlunda ut än andra måndagar. Utom på slutet då jag ska på massage kl. 16.15 - 45 minuter underbar knådning.


Jungfrutur!

2011-09-18, kl. 08.00

Så var den här - första frostmorgonen i höst. Har gjort en jungfrutur över gräsmattan - men det härligt kraschande ljudet utblev. En lightvariant så här den första. Börjar fundera hur man skriver det ljud som uppstår när man går på lite hårdare frostad gräsmatta? Krashande ljud kanske?

Hade en härlig lördag igår. Först besök ute på Västbacken, fotbollsmatch på Likoarena (och vad gör väl det att tjejerna fick däng av Gammelstad), hem och vila 45 minuter och sen på teaterpremiär. "Natten är dagens moder" kan rekommenderas - trots att det är en Lars Norén.

Runt omkring var det väl inte lika härligt.
Rån i Långträsk - grovt rån till och med. Och fick jag råda skulle straffsatsen för dylika rån få dubbelstraffsats - utifrån det gamla säjet om att "mitt hem är min borg". Inte en borg - men väl en bro har rasat i Böntrösk - och en man har tyvärr omkommit. Vid gamla bron i Bönträsk där fikade mamma, Kerstin och jag för några år sen då vi var på väg till Koskullskulle - mors sista besök i sina barndomstrakter. Luleåhockey rasade ihop mot Västra Frölunda och intet nytt om den försvunna mannen från Råneå. Igårkväll när jag skjutsade hem Ylva efter teatern blev vi omkörda av två blåljus bilar - polisbilar - på väg mot Hertsön. Får hoppas att det inte förorsakar några braskande "extra" rubriker utan håller sig på nivån liten notis.

Inte härligt alls heller att gräsklipparen här hemma på Bärigårn pajade igen. Efter rep och service hann Kerstin köra så där dryga 20 meter på hoppade drivremmen ur igen. Jäkla skit - och är ändå en rejäl och ganska ny klippare.

Idag blir det en dag av både inne och utejobb. Jobb och jobb - jag ska hålla i en stege då Kerstin tar ned gungan - så att vi inte kostar på oss något benbrott. Ta in tvätt - och köra en maskin till. "Behovs" tvätta ett par fönster på utsidan - och se om jag klarar mig från en total makeover den här gången - övriga fönster ser rätt rena ut?

Planerar för en bilfri dag. Och dessutom smider jag ränker för en "Fredagsliga" - men bara i sin linda än. Tur det är lightarbete idag - för tummarna ska hållas för Alviks flickor 96 som åker och spelar fotboll i Gällivare.
Både 97:an Sara och 00:an Lisa ska spela.

Nu kör vi söndag!

Lurendrejeri

2011-09-17, kl. 07.30

Han Chrunak säger det - lurendrejeri. Om att Obolutredningen läggs ned. Något som för övrigt
Mats Ehnbom skrev om redan igår. Och 11 miljoner från Längmanska fonden - några "kostymnissar" som har ansvar för att de lät sig duperas? Och hur nära var det inte att kommunen också satsat slantar - noterade att Nord-Nytt nogsamt undvek att visa upp inslaget med vårt kommunalråd sida vid sida med Obol-Bosse! En slump??

Stora förluster för rättsväsendet senaste tiden - igår kom också besked om att den kommunanställde chefen som fått tegel för 40-50 000 kronor till sin privata villa går fri. Högre instans har kommit fram till att brottet inte är grovt - bara ett mutfall av normal karaktär. Och eftersom det inte är grovt preskriberas det efter 5 år - och tiden har runnit ut och chefen går fri. Verkar som om det är dags att se över preskribtionstiderna.

På minuskontot för rättsväsendet tycker jag också att "Astrid Lindgren fallet" är. Det borde möjligen ha prövats prövats av socialstyrelsen som ett felbehandlingsfall.

Gårdagen avlöpte också bra. Jobb och väl genomförd träning. Belönade mig med en god GI-burgare på Max. Lite matinhandling och sen hem. Middagsvila och TV-tittande. Och visst är Skavlan bäst. Trots sina blygsamma uttalanden i Expressen.

Efter Skavlan sov jag gott - och länge. Halvsju tillhör väl rekorden. Lite höstlikt ute på morgonen - för första gången. Och jag missade Da Capo - igen.

På tal om lurendrejeri så hittar jag inte gårdagens debattartikel från Kuriren - den om vittnesbörd angående vanvårdsutredningen. Den var lite gripande och personlig - hade gärna länkat den. Men idag kan ni läsa Lotta Gröning i samma fråga.

Idag namnsdagsgrattar vi Hildegard och Magnhild. Känner inte några personligen - men Magnhild minner mig om Östlings skoaffär. Det var en upplevelse att åka dit och köpa examensskorna. Och det var alltid spännande att se om de hittade båda skorna. Och snubblade man inte över hunden som låg där - så sparkade man i den halvätna limpkanten han lämnat.

Konsulta i bokföringsbranschen, fotboll och teater står på dagens program.

Gränsen nådd

2011-09-16, kl. 07.00

Irriterad när jag hämtade tidningarna - idag hade de lagt in någon reklamfolder som var snarlik en plåtbit. Spretade så det var svårt att få med alla fyra tidningarna. Nu vill jag bli erbjuden en prenumeration utan alla dessa reklambilagor - jag betalar gärna en slant för det.

Men annars kändes det som det var mycket att läsa i tidningarna idag. Kurien har rubriken "Obol-duon slpper åtal". Tycker det är märkligt att Bo "Obolbosse" Johansson fortfarande är försvunnen. Har myndigheterna verkligen gjort något för att hitta honom? Fyra sidor Obol - med en rekapitulering av vad som hänt. Citat att Karl Petersen tyckte att Obol var bra för Luleå. Fast den minnesgod minns att det inte räckt med bra - det var rentutav formidabelt enligt Petersen.

NSD toppar med att "Kirunapar del av barnporrhärvan". De båda toppnyheterna har faktiskt något tillsammans - skurkarna går fria. Ett rejält nederlag för rättssamhället!

Och angående serverhallarna så spretar det - enligt NSD så glider Facebook allt längre bort - medan Kuriren vet att avtalet är klart och påskrivet.

Men den stora nyheten - en trist sådan - är förstås att Luleå hockey gick på
pumpen mot Växjö. Det var lite kaxiga uttalanden i försnacket - om att Växjö skulle få ett helvete med mera. Inte utan att jag tänker på att högmod föregår fall!

Tackar Bo Hultins opinionsarbete för att jag nu kan länka till Kurirens debattartikel - en vittnesbörd från ett av de drabbade i vanvårdsutredningen. Blir svårare och svårare att förstå hur hon tänkte - Maria Larsson. Hm - inte länkbar än tydligen - men förhoppningsvis kan jag smyga in den här lite senare - debattartikeln Solidariteten räcker inte till alla.

Men plötsligt händer det - inte Keno - men väl att Obolrubriken och artikeln är länkbar.

På tal om solidaritet måste jag väl ändå tillstå att jag känner mig nöjd med det som "läckt" om budgeten hitintills (lär visst ska presenteras den 20 - undrar om det finns något mer att presentera?). Satsningarna på skolan, förbättringar inom sjukförsäkringen, avdrag för gåvor till idella organisationer , restaurangmomsen - glasklara liberala insatser.

Och på tal om liberala framgångar så får danska valet räknas in där. Med tre systerpartier (även om jag har svårt för släktskapet med en del) var ju förutsättningarna att något eller några skulle lyckas goda.

Idag ska det bli en jobblight dag - flexkontot är fyllt - så det blir bara lite uppehållande insatser. Däremot ska flexet för träning fyllas på - 3:e gången i veckan.

Och Dag och Daga har namnsdag. Och även om jag nu är sen så ska jag lägga ett namnsdagskort i tanta Dagas brevlåda.

Ha en bra dag.

MVG

2011-09-15, kl. 06.30

Tacksamt att sätta rubriker på skolpolitik - hela betygsskalan att välja på. Men ingen tvekan om att regeringens förslag inom skolpolitiken nu verkligen
förtjänar MVG. BÅDA lärarfacken helnöjda. Och som gammal kommunpolitiker känns det ganska fantastiskt att läsa att lektoratstjänster nu ska införas som en av karriärvägarna. Lektorstjänster som vi skrev om i våra oppositionsbudgetar och som kallades gammeldags av sossarna.

En återblick på gårdagen ger vid handen att den gick som på räls. Jobb, träning, jobb - och segade faktiskt ut så jag var inte hemma förrän vid 18-tiden. Lite inhandling och extra resor pga glömd telefon tog tid. Kontakt med kusinen informerade om att Bärigårn nästan varit satt under vatten pga det myckna regnandet.

Idag har jag kommit upp i någorlunda tid - hade det varit vintertid hade uppstigningen varit riktigt perfekt. Ska bli spännande att se om det tajmar med 04.30 då vi ställer om?

Citerar sonens inlägg på FB för att illustrera Kurirens toppnyhet; "idag toppar Kuriren med olovlig trädfällning. Eftersom det handlar om sly som tillåtits växa upp på kommunal mark borde väl artikeln istället handla om hur kommunen fullkomligt struntar i att sköta sin mark utanför den prisbelönta stadsparken och gågatan. I villakvarteren och ute i byarna har de närboende alltid fått ta ansvar för att sköta kommunens mark. Hur skulle det annars ha sett ut?" Slut citat. Kunde inte sagts bättre!

NSD toppar papperstidningen (inte nätet än) med "Var är Thomas?" och den nästan osmakliga underrubriken "Polisen fruktar nytt Carolinfall". Även om man kan tänka så kan det inte vara roligt för nära och kära att få den rubriken till morgonkaffet.

Annars försöker Kuriren och NSD övertrumfa varann med upphaussning av hockeypremiären. Kuriren vinner med en särskild bilaga - "En stad - ett lag". Ikväll mot Växjö - nykomlingarna. Idolen Micke Renberg tror ju på Luleå i år. Inför förra säsongen sågade han dem - och då gick det ju riktigt bra. Men nu ska vi väl inte vara skrockfulla?

Idag blir en intensiv dag. Föreläsningslunch med Liberala Kvinnor, arbetsutskott på em och styrelsemöte framåtkvällen.
Och sen ska jag väl valvaka med danskarna. Hör på TV att den förväntade enkla segerna för socialdemokraterna nu ifrågasätts av opinionsmätningarna - försprångt uppätet.

För övrigt noterar jag att de norrbottniska jägarna måste skärpa sig - av de 42 kvarvarande björnarna tillåtna att skjuta finns 39 i Norrbotten.

Njut av dagen.

Vintertid

2011-09-14, kl. 07.00

Fortsatt gott väder - fast blött. Bärigårn orkar inte ta emot mer nu - bildas små vattenpölar på den härdtrampade gårdsplanen. Så ingen vintertid här inte - inte ens höst även om det igårkväll började singla ett och annat gulnande löv.

Rubriken syftar på att jag börjar längta efter att få igen timmen de stal i våras. Men jag tror det är så illa att det inte sker förrän i månadsskifter oktober/november - visst är det så?

Blev någon timme för mycket jobb igår - känns genast fysiskt i kroppen - märkligt. Men träningen - en sen variant mellan 16 - 18 - gjorde gott som vanligt. Att övervinna motståndet - som finns nästan varje gång - stärker inte bara kroppen.

Mycket P1 igår - matades med den fullständigt onödiga rättegången om
dödsfallet vid Astrid Lindgren sjukhuset. Skönt att höra att hon professorn Madeleine Leijonhufvud har samma åsikt som jag. Vilket skulle motivet vara för att mörda eller dräpa ett litet barn där respiratorn kopplats ur. Jag hade kunnat förstå om åtalet handlat om vållande till annans död - att misstanken varit en felbehandling som skett av misstag eller försumlighet. Men detta skådespel är ett spektakel - där alla är förlorare.

På avdelningen läkare hittar jag också kritik - från medicinstuderande - för att fler läkare och sjuksköterskor ska utbildas. Så talar egenintresset - klart att framtiden ter sig ljusare för dem om läkarbristen får fortsätta så de kan fortsätta sko sig på ett absurt stafettläkeri. Samma fenomen kunde skådas bland juridikstuderande för ett antal år sen - då de oroade sig för att så många kvinnor kom in på utbildningen - vilket föranledde dem att tro att lönerna skulle sjunka - vet faktiskt inte hur det gått med det?

Det händer mycket på utbildnings- och forskningsområdet. Igår var Tobias Krantz i Luleå och presenterade näringslivets rapport om innovation och forskning. Bra att regeringen inlett arbetet med att utforma en nationell innovationsstrategi. För visst är det märkligt att sverige är ett av de länder som satsar mest pengar på forskning och utveckling - och ändå får vi så dåligt betalt i form av patent och innovationer?

såg en rubrik om att en efterlyst anmält sig själv - och hoppades och trodde att det var den mystiskt försvunne Rånebon Thomas Johansson - men det visade sig vara "skottmannen" från Gällivare. Hoppas verkligen att sökandet ger resultat - olidligt för familj och vänner med denna ovisshet.

Ovissheten är tack och lov alltid stor för framtiden. Med viss visshet ska dock min dag innehålla några timmars jobb på förmiddagen - sen träning - och så har jag en arbetsdejt vid halvfyra tiden. Viss risk för lite för mycket idag också.

Ida har namnsdag och gratuleras. Åhman från Älvsbyn - boende i Umeå och Jakobsson i Övergtorneå i särskild åtanke. Och så hon i Lönneberga förstås.

Ha en bra dag - även Telia vars mobila bredband har skött sig denna morgon.
t
Måste ändå bara nämna NSD:s ledarsida. Hur tänkte han/de som rubricerade "Skylfönstret Göteborg". En hyllning till lyckad sosseledning. Själv ser jag andra rubriker framför mig när jag tänker på Göteborg - "Ny korruptionsskandal i Göteborg"

Frustrerande

2011-09-13, kl. 06.45

Frustrerande - minst sagt - att gång på gång bli utkastad från nätet. Kan undra om det verkligen är så att det inte finns något nät - eller om det är "usb-pinnen" det är fel på? Någon som har erfarenhet av telias mobila bredband?

Undrar om det kan funka att skriva i ett vanligt dokument – och passa på att klistra in då nätet är villigt?

Prövar väl.

Kalix igår funkade utmärkt – men jag tror aldrig jag kört bil i sånt intensivt regn. Hällregnade absolut hela tiden – både dit och hem. Och däremellan kom det en och annan intensiv skur. Tendens till vattenplaning – lite otäckt.

Trevlig planeringsdag – styrelsen tillsammans mer personal. Början till verksamhetsplanen för 2012.

Hann precis hem för att se/lyssna till Fråga Doktorn. Trött efter en heldag – fortfarande för mycket för mig – gjorde jag inte många knop på kvällen.

Den här dagen – tisdag – börjar jag med att gratulera morbror STURE i Bollnäs. Och alla andra Sture som jag känner. Några stycken – Larsson, Thurfjell, Bergman ( 2 stycken) faller ut från ”hårddisken”.

Ljummet väder mötte mig även idag – plus 13 – mulet men inget regn.

Känns som om
dammkatastrofövningen ligger i tiden - Luleälven håller hög nivå.

Apopå högt så ropar Kurirens etta ut: "Sossarna kör över nämnden" - 12 våningar blir 15. Vet inte om jag skrev det - men redan ett av tidigare uttalande av Petersen kunde jag läsa ut att det skulle bli så. Rätt intressant att det är Malin Konradsson, styrelseordförande för Lulebo, som också uttalar sig. Undrar hur många gånger Kaj Hedstig ska låta sig köras över?

På TV diskuterar de produktplacering - att fösöka få in smygreklam i filmer och TV. Har blivit ett nytt yrke och en ny nisch.

Hinner inte skriva mer idag - tar tid att ta sig in och ut. Måste hitta tid och gå till Telia och klaga.

Idag hinner jag dock inte - en arbetsintensiv förmiddag - mycket som ska hinnas med. Sen träning. Och 15.30 ska jag bli uppringd och intervjuad av någon som jobbar med kreativitet. Spännande!


Dagen efter

2011-09-12, kl. 07.00

Så var det dagen efter. Efter den 11 september. Och visst hände det saker - både tragedier och glädje i stort som i smått. Vet egentligen inte vad jag tycker om att TV, radio och övriga medier frossade i årsdagen. Ju verkligen inget att fira - men måhända rätt att uppmärksamma på detta sätt? Och vi kunde ju själva välja hur mycket vi ville konsumera.

Själv är jag nyfiken på "svenska 11 september 2011" - 4
gripna i Göteborg. Men nyheten har halkat väldigt långt ner på Expressens nättidning. Mycket, mycket långt ner - misstänkt långt ner.

Förberedde för vintern igår - hjälpte kusinen med lite bärande av trädgårsmöbler. Men sen drog jag på fotbollsmatch. Kul att se PIF:s damlag - även om det i slutänden blev förlust på LF-arena. Men alla tillbehör fanns där; strålande sol, lotteri, hamburgare, kaffe i pappmuggar - vad kan man mer begära. Och bilen full med kvittrande och tjattrande tjejer runt tonårsåldern. Alviks IK fick nämligen äran att följa lagen in på arenan - Lisa fick PIF:s målvakt på sin lott - och Sara Göteborgs lagkapten.

Politiskt inte mycket upphetsande i dagens lokaltidningar. Gläds dock åt hela ledarsidan i Kuriren - huvudledaren som smular sönder SNS rapporten "Konkurrensens konsekvenser" - det hörs ju redan på namnet vart man ville komma. Finns anledning till glädje även över "gästen" som tar upp "Idol" - jag har klarat mig från det programmet - alla utom ett - och det fick mig att må riktigt illa.

Hade tänkt kommentera en hel del till - men nu mina vänner börjar det gå åska. Och då vill jag inte sitta vid datorn och alla kontakter jag har här.

Hinner dock berätta att jag ska till Kalix idag. Styrelsemöte med Kalix Folkhögskola.

Så länge skutan kan gå

2011-09-11, kl. 08.30

Fanns nog någon anledning till att jag de två senaste dagarna har nynnat på
"Så länge skutan kan gå.., Tänkvärd text - då små futtiliteter som att det mobila bredbandet kastar ut mig känns som just - futtiliteter.

Idag på morgonen fick jag besked om att en mycket god vän drabbats av en hjärntumör. Tydligen opererbar och han har lurat döden förr. Så hoppet finns.

Blogg är färskvara så vad jag tänkte skriva igår när nätet jäklades minns jag inte. Och inte så mycket av vad jag gjorde igår heller. Tvättade 3 omgångar träningskläder för kommande veckas behov. Var på fotbollsmatch på Bergnäset - där Saras lag förlorade med 5-0 - mot ett lag - Bergnäset - där de har många skolkompisar - tur att det vann hemmamatchen tidigare i år. Var faktiskt till jobbet också en sväng - kände för att färdigställa prel.bokslutet som ska presenteras för styrelsen på torsdag.

I morse ställde jag om alarmet från söndagstid 05.30 till 07.00. Och missade därmed att hämta in DN till kusinen - det hade hon hunnit göra själv. Har börjat sova ännu mer de senaste dagarna - jag undrar om det är det undermedvetna som tagit till sig att man ska sova mycket för att minska i vikt.

Lokaltidningarna har inte särskilt mycket nytt på sina nättidningar. Lite fylla, lite misshandel, mycket sportresultat. Och så lite "11:e september" så klart. Och Engman vann igen - i Finnkampen.

Inget att läsa på andra nättidningar heller - "bara" 11:e september. Och så förstås en "extra" rubrik om förberedelse till terrordåd i Göteborg - nästan så man inte tror det är sant?

Får avsluta med lite roligare saker - som att gratulera Berndt Westbrandt som fyller 70 år idag. Och dagens namnsdagsbarn Dagny och Helny. Och Tord som hade namnsdag igår får hänga med.

Här är det en dimmig dag idag - www.yr.no har lovat sol - hoppas den kommer så trädgårdsmöblerna torkar så vi kan bära in dem.


Inte "dagavill"

2011-09-10. kl. 08.30

Nädå - Kuriren var inte "dagavill" igår - med lördagskrönikan på fredag. Herr Östman hade fått vika sig för att det idag är dan före den 11 september.

Får lov att lämna teknisk time-out med detta bloggande - blir utkastad ungefär var 30 sekund. Telias mobila bredband har verkligen problem - vi får hoppas det inte har med 11 september att göra?

Återkommer senare under dagen.

Lev och må!

Fredag - hela dagen

2011-09-09, kl. 07.00

Bo Östman på ledarsidan i Kuriren - lördag? Måste erkänna att det tog mig en stund att övertyga mig själv att det faktiskt är fredag idag. Undrar om det finns nägon tanke bakom eller om redigeraren varit "dagavill"?

Måste också erkänna att jag för ovanlighetens skull inte delar BÖ:s uppfattning - inte i den sista slängen om det var rätt av företaget i Piteå att avskeda personal som uttryckt sig kritiskt. I alla fall inte mot bakgrund av att Arbetsdomstolen beslutat om återanställning av den person som "ollat" en polisbil. Och "ollningen" rsär mest en medial favorit - läs resten av hans "meritlista". Lägg till det alla fall inom äldreomsorgen med grova övergrepp mot försvarslösa gamlingar där förövarna fått vara kvar. Då tycker jag Piteåfallet bara är förnamnet! Utan att kunna alla detaljer i Piteåfallet - men jag såg chansen att visa min upprördhet över skadeståndet till polisen och skandalerna inom äldreomsorgen.

Ett konstigt sätt att leva - att inom 12 timmar förflytta kroppen över 200 mil - tor Stockholm. Min kropp gillar det då inte. En riktigt tung, seg och sen morgon - halvsex. Lägg till det att jag är en ofri människa som har bilen på service. Omdisponerar dagen så att det blir jobb efter lunch. Söker en lämplig buss till stan - bilhämtning - därefter träning - de stänger tidigt idag så bäst att göra bort.

Anita och Annette har namnsdag idag. 42 056 personer heter Annette med varierande stavning. Tror att de flesta av mina stavar Anette - grattis allihop oavsett stavning. Anitorna som jag känner är också många - men en särskild grattis hälsning till Anita på Ingridshem - pappas Anita, Anita i Gävle och kusin Anita.

Ivrigt påhejad av NSD tar vd:n i Swedish Lapland till bröstoner - åberopande gud - herre gud - vi kan inte göra hela länet till ett reserverat. Mediavänligt och mediatriggande - men förhoppningsvis kan de komma fram till en kompromiss - åtminstone vad avser klubbviken (vet inte riktigt vad Gällivares kommunalråd - Nyström - har i artikeln att göra?) Det måste gå att förena den förädling av "pärlan" som de duktiga entreprenörerna vill göra med allmän- och naturintresset. Eller hur?

Nu måste jag sätta igång med "disponerandet" av dagen.

Sorg

2011-09-08, kl. 06.30

"Hockeysverige i stor sorg" möter mig i Kuriren - och i Expressen vill rubrikerna på nättidningen aldrig ta slut. Stefan Liv och hela hans ryska hockeylag har omkommit i en flygolycka. Totalt minst 43 omkomna. Tänker så många människor det berör och vars liv aldrig blir detsamma igen. Och tänker att såna rubriker möter vi varje dag utan att reflektera alltför mycket. Finns anledning till tacksamhet och ödmjukhet för varje dag.

Onsdagen - igår - fungerade väl. Jobb - men ingen träning - fast jag tänkt så. Tenderade att bli stressigt - så jag ställde in tänkt träning. Skönt att ha plus på träningskontot - så behöver inte sånt bli anledning till ytterligare stress. Lämnade bilen till service och blev hemskjutsad av kompis Birgit. Och fick en fin, mjuk mysig fleecejacka av bästa bilaffären - Bosses Bil& Motor - mina Hondaaffär.

Känner mig lite otrygg och ofri utan bil - men lite lyxig morgon ändå - ska till Stockholm och flygtaxin kommer först 8.55

Undrar om hösten drabbats av SJ-syndrom - försening. Gräset växer - nästan så det knakar, temperaturen +13 klockan 05.00 - och några höstlöv kan jag inte se. Tvärtom - fortfarande fin blomprakt. Både de i rabatterna och de vilda blommorna. Stånden av blåklockor är fortfarande förtjusande söta!!

Med förtjusning kastar sig NSD:s ledarsida - Anne-Marie Lindgren - över SNS-rapporten som säger att vi inte fått mer välfärd med anledning av fler aktörer på den offentliga marknaden. Nu ska vi nog liksom den tidigare riksdagsledmoten - numera ledarskribenten (?) Vidar Andersson - ta rapporten med en nypa salt. Har av fler än Vidar belagts med en hel del felaktigheter. Och vem kan säga hur det sett ut utan förändringar - då kanske "alla Fordar fortfarande varit svarta". Om nu någon förstår den liknelsen. Men skulle vi som A-M.L efterlyser kunna få en mer nyanserad debatt om alternativ inom den offentliga sektorn så skulle mycket vara vunnet. Vetskapen om att jag kan välja bort sånt här - som i Boden - är mycket värt.

Verkar som om det är en liten maktkamp i kommunen - 15, 12 eller 41 våningar högt hus på Folkets Hus tomten. 41:an verkar skippad av alla parter nu - men Hedstig svajar mellan 15 och 12. Byggnadsnämden har nu fastnat för 12 - men i dagens Kurir ger sig kommunalrådet in i leken - så vi får väl se?

Alma och Hulda ska njuta extra mycket av den här dagen - namnsdagsbarn idag. Min barndoms Hulda hette Ström - och snusade så elegant med en näsduk i handen.

Nu ska jag svida av - duscha - och svida på för avfärd mot Stockholm.

AA

2011-09-07, kl. 06.30

Den är användbar - AA-bönen:

 "Gud ge mig Sinnesro
att Acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan.
och Förstånd att inse skillnaden."

Hur kan jag låta Telias mobila bredband sätta dagens agenda - irritation. Gårdagen slutade med att Telia meddelade "inget nät" - och morgonen började likaledes. Och jag blir STÖRD!

Annars var det en bra dag igår - jobb, träning, några ärenden - innan jag återvände till "fadershuset" - och där fick jag träffa Ingemar Tillberg - mor och fars närmaste granne. Det var han som var rörmokaren - vilket jag visste förstås. Han tyckte också det var tomt - när Yngve och Marianne inte finns mer. Och tant Lilly bjöd på namnsdagskaffe - undrar om jag kommer att göra så delikata bakverk när jag är 87 - knappast. Dock nöjde jag mig med att känna doften och titta på underverken. Nöjd över mig avhållsamhet!

Hann inte med så mycket mer än att
se på fotboll sen - dock tyckte jag det var en trälig första halvlek där sverige pressade på men inte lyckades göra mål. Slog över till Hübinette programmet - vars namn jag glömt trots den massiva marknadsföringen. Intressant att se den förvandling i framtoning som Juholt genomgått - stajlad till både kropp och psyke? Och Lindholm utgjorde en patetisk figur - har man ertappats med fingrarna i syltburken - dvs med kokainrester i kroppen - får man stå för det. Han vill inte diskutera hur det kom dit - av hänsyn till sin familj som han inte vill dra ut i offentligheten - samtidigt "viker" han ut sig hos Karin. En Karin som inte heller ställde de rätta frågorna.

Patetiskt börjar det vara också att man inte griper Khadaffi - hur kan det vara möjligt att han kan hålla på att förflytta sig - nästan under TV-sändning - men ingen hittar honom. Känns inte bra att han ska gå lös.

Känns verkligen inte bra heller med rapporterna från socialtjänsten i Boden. "Bundna, nypta och sextrakasserade". Det går inte att försonas med tanken och vetskapen om att detta trots allt är marginella händelser i den stora mängden omsorg som ges. Men blir ändå glad när jag ser att syskonen Lindfors ger Dagens ros (NSD) för den omvårdnad deras mamma fick på Ingridshem. Uppenbarligen lika nöjd med det "hemmet" som jag var.

Eftersom jag har björnfobi så tar jag gärna till mig alla skrönor om björnars farlighet - men denna om att björnen skulle ha jagat katten ända in mot altandörren köper jag inte. Enda "beviset" är en sönderslagen altandörr - och att ägaren hört att en kvinna sett björn i närheten. Dessutom har Leif Lindmark sagt till mig att björnen den här tiden - då de laddar för idet - mest äter bär och inte är så begiven på proteiner. Men det kanske är en skröna också?

Nu hinner jag inte reflektera mera - dagen ska köras igång. Det blir jobb och träning idag också. Möjligen borde jag gå till Lindgrens och prova ett par läckra svarta långbyxor som jag sett där. Och så får jag inte glömma att lämna bilen till Bosses före klockan 17. Blev skräckslagen när det dök upp en skiftnyckel i displayen - men det var bara besked om att det var dags att ställa in sig för service.

Sköt nu om den här dagen - den kommer inte igen.

Ve och förbannelse!

2011-09-06, kl 06.30

Rubriken var en annan - hade skrivit några rader - då jag plötsligt - och numer ofta förekommande - uppmanades att diagnostisera anslutningsproblemen. Och inte en enda bokstav kvar. Är inte alls nöjd med Telias mobila bredband numer!

Börja om från början; Gratulerar tant Lilly som har namnsdag idag - kanske kusin Kerstin kollar här och kommer ihåg att gratta henne. I klassen +90 gratulerar vi idag prinsessan Lilian. Och alla ni andra som heter Lilly och Lilian tillönskas en riktigt fin namnsdag.

Rörmokaren ska komma idag - och byta kökskran. Vilket föranledde mig att tömma diskbänken - och vad hitta jag där? Jo en knäckliknande beläggning under korgen med rengöringsmedel. Så där hård som aldrig julknäcken blir. Ajax, lacknafta, osthyvel, stålull har reducerat fläcken - dock återstår en hel del.

Annars gick dagen igår sin gilla gång - arbete fast av det annorlunda slaget - som gör att jag nu har bilen full i prylar som ska lämnas på tippen. Men fint fick vi i källaren och i övrigt på jobbet.

Syns dom inte så finns dom inte - är det så? Kuriren toppar med vad man rubricerar som arbetande barn - som inte tvingas att arbeta. Rumänska gatumusiker! Och myndigheterna är indignerade över att de inte kan gripa in. Tror faktiskt att det finns tillräckligt många andra barn som far illa som de kan ägna sig åt.  NSD ropar ut att "Man kvävdes till döds under gräsklippare" och får oss att tro att det hänt i nutid. Förra årets tragiska händelse på golfklubben i Piteå. Ska vi gissa att det också är rubriken på löpet idag? Mer nyanserad rubricering
på nättidningen.

"Rysken, svensken och norsken"  - Kurirens ledare -förde mina tankar till en Bellmanhistoria men visade sig handla om ryska gasen. Det finns inte heller någon täckning i texten för den roliga rubriken - vad jag kan läsa mig till iaf. Vilseledande på en oförarlig nivå. "Om rysken, tysken och norsken" är den riktiga rubriken på ledaren - borde förstått att det inte var en Bellman - då svensken inte var med.

Apropå humur - galghumor - undrar jag om jag återgett min "galghistoria" här? Jag fascineras av gamla galgar - vad sägs om denna som jag hittade i mina gömmor i söndags;
"Lalanders Kläder äro bäst" och så handskrivet; DEN OHÄNGDE SOM BEHÄNGER DENNA HÄNGARE VARDER HÄNGD - HÄR HÄNGER ENDAST LOKE." Kan undra om det kan vara framlidne fd ledarskribenten på Norbotten Kuriren - Folke Åström med sign. Loke?

Slut för denna morgon - med hälsning från Ödemarken som enligt Anders Köjs i dagens krönika numer all mark utan trottoarer definieras.

Måndagmorgon!

2011-09-05, kl. 06.15

Måndagmorgon - och mitt huvud känns inte alls tungt. Och inte kropp och själ i övrigt heller. Rätt nöjd efter en hemmaproduktiv helg. Det gäller att fokuser på vad man gjort - inte på det som missats som tillexempel att flytta nya cykeln från "smoget" till stallet. Och missen - igen - av Da Capo igårkväll.

Båda lokaltidningarnas nätupplagor möter mig med en
Extra rubrik - man i Sävast skottskadad.

De riktiga tidningarna - pappersvarianten - tar dock upp helt olika saker. NSD trummar ut att "Jägare bryter mot lagen utan påföljd" medan Kuriren tar upp dystra siffror "Försvinnande få män i förskolan".

Verkar vara korsbefruktning mellan nyhet i NSD - "Strid om "50-kortet" fällde Miljöpartiet" och ledaren i Kuriren "Klockan klämtar för Boden". Nu är det väl inte Miljöpartiets "exit" som gör att klockan klämtar - mer den skenande ekonomin. Noterar att MP i nåder ska få en ersättarplats i kommunstyrelsen - förutsatt att de inte allierar sig med alliansen.

Annars är det förstås mycket om älgjakten som startar idag. Älgjägarna lär inte uppskatta det ljumma väder som råder - fast numer har de väl kylanläggningar ute i skogen också? Det kanske inte var bättre förr - men nog var det mer spännande med 2-dagars jakten. Då alla byns gubbar var i skogen och gummorna - många av dem iaf - bakade tunnbröd för vinterns behov.

Adela och Heidi har namnsdag. Grattis ni som heter så - inkluderande Adele vilket för tankarna till "tant Adel". 

Ny vecka - nya möjligheter. Thomas och jag ska ha "röj" på expen idag. Sen blir det träning för min del.

Omsomningsmorgon

2011-09-04, kl. 08.30

Idag har jag haft en riktig omsomningsmorgon - en planerad sådan. En timme i taget har jag flyttat fram alarmet - och först 07.30 var jag mogen att stiga upp.

Fysiskt trött efter en härlig fotbollsdag igår. Fyra fotbollsmatcher. Först 2 matcher - en Sara- och en Lisamatch - sen ett break för surströmming. Mannerströms romströmming - helt delikat - med Lindqvist mandelpotatis från Sangis. Oj vad vi njöt - mormor Doris och jag. Våra kära barnbarn valde att stanna på Likoarenan. Om det var för att kompisarna drog eller för att strömmingen avskräckte kan vi bara gissa. Kanske båda i en kombination.

Efter surströmmingen var det dax för fotboll igen - slutet av matchen Alvik-Kiruna - som stod 1-1 när vi kom. Men som slutade med 2-1 vinst för Alvik. Fotbollsdagen avslutades med Saramatch - där Alviks F97/98 fick inhösta en förlust mot Munksund med 6-0.

Dagen innehöll också tre andra favoriter - hamburgare, våffla med grädde och sylt och lotteri. Vann en avancerad vinkorksöppnare som genast donerades till Anke.

Politiken och politiker verkar ha tagit det lugnt i helgen - inget som hetsar upp mig. Bara
en och annan av "avarterna" som varit i farten. Såna här händelser med SD:are - rätt vanligt förekommande - verkar ju inte sätta några större spår i opinionssiffrorna för SD. Men de blir spännande att se om händelserna i Norge satt mer än tillfälliga spår  - längtar nästan efter någon fler opinionsmätning.


Och vädret passar mig idag också - testat med hämtning av Kerstins DN. Mulet men inte kyligt. Tänker att jag nog inte varit missnöjd med vädret en enda gång sen i påskas. Men så gör DN också denna summering av Lulevädret.

Idag ska jag ägna mig åt inre tjänst - städa upp både här och där. Några saker jag inte ska missa är Olssons tresteg. Jag gillar inte grenen i sig - men unnar av hela mitt hjärta en framgång för Christian. Det blir en lite tur hemifrån - måste spela om Keno - som faktiskt gick ut redan den 1/9. Har missat två dragningar - och det var med viss skräck jag kollade resultaten för dessa - 5 kronor i utebliven vinst kan jag stå ut med. Ska hämta lite handlingar på jobbet också - som jag glömde i fredags.

Och en förhoppningsvis bra dag ska sluta med att jag kommer ihåg att lyssna till Da Capo.

forts Pseudodebatt

blev inte av med länkningen - markeringen fortsatte i texten.

Så det blev en ny "ruta. Vädret måste jag ju bara skriva om.

Kollar jag in mot älven och Näset - vilket borde vara söder - så är det mulet på gränsen till regn. Men blickar jag norröver - mot folkhögskolan så ser jag blå himmel  och hopp om sol.

Apropå sol så vann vi ju solligan i rena utklassningsstilen - men inte nog med det - varmaste termperaturen i sommar - i hela Sverige - 
uppmättes i Markusvinsa.

Idag hoppas jag på sol - fotbollens dag på Likoarena - match klockan 11, Sara, klockan 12. Lisa och 16.15 Sara igen. Och mellan matcherna ska vi hinna med att äta surströmming - ska äntligen få smaka på Mannerströms romströmmingar.

Ha en bra dag ni också.


Pseudodebatt

2011-09-03. kl. 07.30

Typiskt norrbottniskt - istället för att glädja oss åt att LKAB fått ett ess som styrelseordförande - bekymrar vi oss - iaf en del - om vad som kan hända med LKAB - om 100 år. Fascineras av denna övertro på staten (staten det är...?) som finns i det här länet. Samtidigt som vi klagar att staten bara roffar åt sig och inte satsar som vi vill.

Med detta i bagaget från gårdagen - var det skönt att börja dagen med Lotta Gröning -
"Bara möjligheter.."

Så blev det lättare att stå ut med OA - som bara ser svårigheter. Skulle man kanske kunna tänka sig att ledarskribenterna - även de ordinarie - skulle byta plattform för några dagar. Kan Lotta Gröning skriva i Kuriren skulle väl OA också kunna göra det.

En dag igår - bland annat med veckans 4:e träning väl genomförd - skulle toppas med fotboll - förväntade mig seger mot Ungern. Dock utnyttjade jag tiden med fotbollen till att fixa en god paj - "Paj-Marianne". Tyvärr förstörde det veckans annars framgångsrika diet.  

Prioriteringen på Kurirens nättidning är just nu - fotboll-hockey-hockey. Men en glad nyhet sen - porten til Luleå (och fjällvärlden) är nu invigd och finns i Sunderbyn. Och där ska jag "landa" den 9 oktober efter en tågresa från Norrköping.
Den goda nyheten finns förstås också i NSD.

forts i nästa fönsterBegåvningsreserven

2011-09-02, kl. 07.00

Ibland hakar man upp sig på petitesser.
Ledaren i Kuriren använder idag ordet "begåvningsreserven" för att beskriva att socialdemokraterna inte längre attraherar begåvade och kompetenta politikerämnen - att dessa numera dras till moderaterna. För mig är "begåvningsreserven" det motsatta. Och så lärde jag mig något denna morgon också - ordet har växlat i betydelse över tid.

Gårdagen var en riktigt bra dag - med lagom dos jobb och sen en rejäl träning - 3:e i veckan. Lägg till det ett trevligt och matnyttigt besök på kvällen och telefon från morbror Sture.

Gratulerar sonen idag - på 41 årsdagen. Minns vädret den dagen som vore det igår. Det snöade och snön låg kvar i flera dagar vilket gjorde att älgarna fick det svårt - kunde spåras av jägarna. Vi var fyra första gångs föderskor på salen - och tre av babysarna kom att gå i samma klass i grundskolan - förutom Jens, Kristian och Veronika. Skulle vara kul att veta var den fjärde tog vägen?

Det är förmodligen inte OA:s fel att jag tycker att NSD:s ledarsida är så urbota tråkig och ovass. Det är väl hans uppdrag att skriva såna här hyllningsartiklar till de egna - i detta fall ett tämligen mediokert kommunalråd från Haparanda. Och nidartiklar om motståndarna - centerns Annie Lööf i detta fall.

Aftonbladet försökte sig på ett scoop mot nämnde Annie - skönt med alla nya sociala medier så att motbilden också an spridas. Här Annies egen beskrivning - som rejält punkterar scoopet. Sen kan man ju tycka att reglerna är lite konstiga och kanske FÖR generösa?

Gläds åt Christian Olssons finalplats - blir spännande att se. Hoppas verkligen på en framgång för honom.

Apropå ord så har jag hittat på ett nytt "omsomning" istället för "försovning". Ja, det blev tyvärr en lite sen start idag också - nästan halvsex hann klockan bli. Men jag hinner nog till jobbet till klockan 09.00 ändå - och efter jobbet ska det bli veckans 4:e träning - måste skaffa mig lite plus på flexkontot för träning. Inser att det kommer veckor så jag inte får in 3 träningar - och snittet bara SKA hållas.

Ha en bra dag.

Morgonens undran

2011-09-01, kl. 06.30
 
Undrar vem i hela världen jag kan lita på? Minns inte riktigt vem Mikael Wiehe tvivlade på. Men själv får jag dåliga vibbar då det stjäls från
låsta skåp hos polisen där bara polisanställda ska kunna ha nycklar. Och LCHF-metoden sågas då det bevisats att köttindustrin ligger bakom forskningen.

Och då undrar jag förstås vem som står bakom all fakta som presenteras i dagens ledare i Kuriren. Som pläderar för att konsumtion av svenskt kött skulle vara så mycket mindre klimat påverkande än annan. En anledning sägs vara att vi i Sverige inte använder oss av svedjebruk - men uppenbarligen har vi då gjort det - för "svedjan" finns ju som benämning på området i nästan varende by.

En riktigt bra dag igår - trots - eller snarare tack vare tandläkarbesök. Välskött tandkött och ingen tandsten. Faktiskt så bra att han konstaterade att han gör ingenting - och tog 510 kronor. Och det är väl mycket överkomligt i tandläkarbranschen.

Ovanpå det en väl genomförd träning - med mycket svett. Och jag kunde konstatera att lite andfådd blev jag. Och förvissa av oss ska det vara en förutsättning för att öka förbränningen av fett enligt en forskning jag hörde om på radion. Den påstod också att vissa av oss var mer känsliga för att äta fett - dvs där LCHF inte fungerar. Och då fick jag det bekräftat.

Nya trenden inom viktminskningen är att sova mycket är bra - så min 4 timmars middagsvila igår plus en nattsömn på 5,5 timmar sitter fint. Vågar mig nog snart på vågen.

Ledaren i NSD - en av dem iaf - är intressant idag. OA vill att vi ska lyssna på professorerna som konstaterat att av 7,9 procent arbetslösa är det bara 2,9 procent som täcks av a-kasseförsäkringen. Nu nöjer sig OA uppenbarligen med att lyssna och förslår inga åtgärder. Låt mig då tipsa om ett gammalt folkpartiförslag - obligatorisk a-kassa. Då skulle vi fånga upp alla unga som inte hunnit kvalificera sig för a-kassa. Och kanske är det så att en del av de som då står utanför är såna som kastats ut för att de ägnat sig åt sidoverksamheter - kriminalitet?

Min morgonddejt med datorn måste sluta nu - har tagit en himla tid för det mobilabredbandet har kastat ut mig gång på gång. Men det lär bli en besvärlig dag idag - så det är väl bra att jag fått träna att tygla temperamentet. För enligt Kurirens horoskop tror jag på en smidig dag - men en kund eller klient kommer att se till att det blir annorlunda.

Hoppas dock att kunden/klienten inte rubbar planen på jobb och träning. Och gratulera Samuel (Hedlund) på namnsdagen hinner jag iaf med. Grattis!