Kalle Torso

2011-09-24, kl. 07.45

Idag minner mycket om att det var bättre förr. Inte minst
Östmans krönika - som kommit upp i kvalitet likt fornstora dar. Eller vad sägs om "Kalle Torso" - och "och som en jätt pitt (för pitt ska det väl vara?) i en barngrupp på en förskola".

Och ingen omprövning för "grabbarna" som lekte med drake. En "oskyldig" lek som samhället bestraffar med böter. Hade det inte varit lämpligare med lite samhällstjänst - på en förskola till exempel - så hade det inte bara kunnat leka med draken utan också med hink och spade i sandlådan. Hade kunnat gräva ner USA-flaggan för att få utlopp för sitt USA-hat.
 
Själv har jag haft en "fornstor" morgon med Da Capo till morgontidningarna. Mycket svenska låtar idag - vad sägs om "är du kär i mig ännu Klas-Göran" - väcker nostalgin.
 
"Krisberedskap" (Kuriren) och "regnkaoset" (NSD) dominerar ettorna på lokaltidningarna. En mjölkbilschaufför hade änglavakt då vägen bara försvann framför honom. Eller kanske var det skicklighet - då han inte bromsade utan lät bilens draghjul ta honom över innan bilen totalhavererade i diket. Här kan man tala om spilld mjölk - som reportern så fyndigt uttrycker det.

Igår skrev någon av lokaltidningarna om "Alån" som svämmade över - men det rättade ganska snart till "Aleån" - synd att man inte kan retas och länka till felskrivningar och felstavningar - när de rätta så hamnar länkningen på den nya versionen.

Horoskopet i Kuriren är inte av det muntrare slaget. Kommer att överaskas av mitt eget dåliga humör. Och hälsan är bräckligare än vad jag tror.

Om 10 minuter startar första matchen i basketturneringen på Arcus. Sara i elden i första matchen. Sen kommer matcherna som på löpande band; 10.00 (Sara), 14.00 (Lisa) 16.00 Lisa. Och pappa Jens med polare ger sig på Lidingöloppet. Undrar om det senare har någon sms-tjänst?

Igår var det för övrigt höstdagjämningen - det innebär att vi nu har 3 månader framför oss då det bara  blir mörkare och mörkare. Men någonstans där framme - vid 21 december - då vänder det.

Och då är det jul igen - nu konsumerar vid dock lördag den 24 september först.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback