Trams

2013-05-31, kl. 06.30 - och vem som har namnsdag får jag nog återkomma till.
 
Fastnade för rubriken om "tramsigt i Luleå" - och var tvungen klicka. Hanlade om sociala mediers betydelse för försäljning och marknadsföring. Ett blogginlägg i veckan ger 52 öppna dörrar när någon söker på internet. Vilket väl innebär att jag har nästan 365 öppna dörrar - gäller väl bara att jag bestämmer vad det är jag säljer?
 
Såg för övrigt i artikeln att ungdomarna sägs ha lämnat FB och att kvinnor gått över till pinterest.com. Först gången jag hör om det.
 
Gårdagen ägnade jag åt solen och den helt kravlösa sysselsättningen korsord - två stycken blev det. Luleå annonsblad och Extra - enda gången de båda varit till någon glädje. Kom hem strax efter 13 och gick in först vid 18-tiden.Under den tiden hann Restaurang Ovanpå servera en härlig köttsoppa ute i pergolan. En riktigt het sådan i hettan! Sen ska erkännas att jag nog slumrade till någon timme på slutet.
 
Duschade den solbrända kroppen - skön svalka för att sen krypa i särken. Jobbade lite - jobbet är nära tillhand med datorn.
 
Jobb idag - pausar vid 11.30 tiden för att besöka tandläkaren. Revirstriden om mina bihålor ska få sin lösning? Sen blir det väl någon timme jobb till innan jag landar på Berigårn.
 
Verkar som om lösningen för Northland också är i hamn? Med vissa frågetecken? Kritiken mot nuvarande ledning är massiv. Bland annat sägs att de skott sig själva ordentligt. VD Waplan sägs ha tagit ut i storleksordningen 18 miljoner på 3 år. Fast så mycket att säga om det är det väl inte - i klass med vad vd:n - Anders Sundström - för de nya ägarna Folksam har. Som de gamla sjunga kvittra de unga...Northland tog småspararnas pengar - men det gjorde väl Folksam också - halverade utdelningen på pensionärernas livförsäkringar. Tant L  - som en av de drabbade -påminde mig om det..
  
Kan man gå omkring och önska att någon ska bli överbevisad för mord? Idag lär besked komma från SKL om styckmordet. Det blir ju antiklimax och otrygghet om den nu häktade kommer att släppas. Det gäller att leva efter regeln att inte lägga energi på sånt jag inte kan göra något åt.
 
Slutar med att gratta Petronella och Pernilla på namndagen. En särskilt hälsning till hon i Plaskeby - Petronella. Och har en from förhoppning om att det kan bli lite gräsklippning i eftermiddagssolen. Sen kan vi välkomna det lilla regn som utlovas till söndag.
 
 

Till min dotter...

2013-05-30, kl. 07.00 - och idag gratulerar jag min dotter - utifall att jag hade haft någon. Veronika skulle hon ha hetat - men så blev det ju en Jens istället. Vera och Veronika har alltså namnsdag idag - grattis.
 
Himla trevligt hade vi igårkväll på Blodomloppet. Elva deltagare kämpade i folkpartiets färger - allt från Anne som sprang 1 mil till gänget som promenerade. Och nu är det fler än Anne som snackar om Jägarmarschen.
 
Själv inkasserar jag idag min fjärde förkylning för den här säsongen. Vilket samband med har med min förträngning i bilhålan återstår att se. Efter besöket på SuS igår inser jag att det blir en "revirstrid" mellan läkare och tandläkare. När "fallet" är avslutat ska jag skriva om hur mycket en enkel bihåleinflammation kan kosta - bara för att det brister i samordningen - dvs revirpinket mellan NLL och privata aktörer. Jag säger bara - journalerna till folket - inklusive röntgenbilder!!
 
Doltnummer skulle också vara värd en egen blogg. Såg på FB en som uppmanade att den person som ringde till hen - med dolt nummer - skulle messa istället. Hen svarade inte på dolda nummer. Jodå - hen hade själv doltnummer, Vilken cirkus! Ring gärna - men messa först! Grattis Telia och andra aktörer - vi dubbeljobbar och ni inkasserar kulorna.
 
Nu har jag faktiskt inte tid att vara här mer - för jag har beting att vara på jobbet - för Gerd ska komma in och hämta en gammal DN - korsord!
 
Njut av sommaren - det är nu den är!

Dagen B

2013-05-29, kl. 06.45 - och Yvonne och Jeanette har namnsdag . Grattis! Ovh i mors "blombok" läser jag att morbror Åke skulle fyllt 99 år idag. Han dog dock 1988 - 74 år gammal kan de kanske bli.
 
Inte mycket att skriva om här - Dagen B - det innebär att jag och Anehagen ska ratta 2 folkpartilag genom Blodomloppet. Motionslopp som genomförs för att ragga fler blodgivare - ett vällovligt syfte. Märkligt att jag inte lyckats trigga något annat parti att ställa upp. Nu är det tredje året å rad som vi ensamma representerar politiken!
 
Å andra sidan verkar det som om politiken abdikerat - åtminstone i Luleå. Lyssnade på kommunfullmäktige och konstaterade att det största oppositionspartiet - M - inte hade några bestämda åsikter alls om Vision 2050. Märkligt!
 
Igår gav jag blanke den i jobbet redan vid 12-tiden. Hemma före två - och ägnade mig åt putsning av gräs runt träd och buskar. Nu är det kanonfint på Berigårn! Och häggen doftar - men det var väl kyligt klockan 5 för att jag skulle vilja stanna ute och dricka kaffe.
 
Klockan 14 igår eftermiddag var det för övrigt 22+ här - och då hade termometern varit i skugga lång tid. En av clematisarna i pergolan är i blom! Och liljekonvaljerna nere vid enbuskarna! Det brukar slå ut till midsommar. Om far hade levat hade "pererna! varit i jorden och landet prydligt välansat.
 
Sen eftermiddag/kväll fick jag för mig att jag skulle åka och bunkra mat. Scanningrabatt på 50 kronor lockade. Om jag handlade för500 kronor. Plockade lite av varje - sånt man alltid behöver. Men så tog jag en näve körsbär - och vägde in de 280 grammen till en kostnad av 55:72 - det var den rabatten det. Men goda var dom!
 
Idag ska jag på besök på öron-näsa-hals - för mina bihålor. 14.50 - och sen är det väl nästan tid att åka ut till Skogsvallen och ladda för loppen!
 
Ut och njut av govädret - kan vara bra att minnas senare i sommar. Ha en skön onsdag!
 

Nyheter - och nyheter?

2013-05-28, kl. 06.30 - och Ingeborg och Borghild har namnsdag - grattis.
 
Visst kan man häpna över nyhetsvärdering? Flicka som fastnat i gunga - utan att det synligen iaf varit fråga om risk för liv och lem - blir nyhet på Kurirens nättidning. Kanske lite extra sur och grinig för att vare sig Kuriren eller NSD inte bevärdigat fastställandet av vår riksdagslita med en enda rad.
 
Annars är jag riktigt positiv denna morgon. Möttes av en svag - men ljuvlig - doft av häggblomning. I morgon är det dagen då det sker - så jag planerar för kaffe och tidningsläsande på häbarsbron i morgonbitti.
 
Igår jobbade jag inte full dag för första gången på länge. Hemma vid fyratiden och fick några härliga timmar med gräsklippning/trimning.
 
På nyhetsfronten är det Northland och "fallet Vatchareeya" som delar på rubrikerna. Ödesdag för Northland igår - men rubriken gäller även för tisdag. I "fallet Vatchareeya" häcklas åklagarna fiör att de har svaga bevis - kan hoppas om att de handlar om att resultatet av alla analyser ännu inte kommt.
 
På den politiska fronten verkar det skakigt för MP:s språkrör. -  ett läge där problemet är att allt färre ska försörja allt fler - dammar man av kravet på 35 timmars arbetsvecka. Och mäler ut sig från samarbete med S? Klargörande ledare i Kuriren idag.
 
Fast den spränghetaste nyheten måtte väl vara den om dynamit i ödehus i Bensbyn.
 
Nu ska jag göra mig färdig för jobbet. Mycket smått och gott i efterbörden efter årsmötet. Ska dock försöka begränsa min arbetstid - hoppas vara hemma vid 14-tiden - och hinna njuta det ljuvliga vädret. Mera gräsklippning. Funderar vilket som är roligare - snöskottning eller gräsklippning.

Urban, Vilhelmina och Blenda!?

2013-05-27, kl. 06.30 - och idag är det Blenda - sista pusselbiten i bondepraktikans "Urban, Vilhelmina och Blenda skola sommaren lenda". Själv fick jag lära mig att som vädret var dessa dagar speglade hur försommaren, högsommaren respektive sensommaren skulle bli.
 
På FB fanns en översättning om att Urban skulle vara kall - för då skulle det bli en varm och fin sommar. Gillar den gamla versionen mycket bättre. För vilket väder vi haft nu i dagarna tre! Och dom kan ingen ta av oss.
 
Blev en fantastisk söndag i ledighetens tecken. Elgräsklippare och trimmer runt buskar och rabatter. Och sen körde vi igång stora gräsklippartraktorn. Det finns ju lite att klippa här - 4 - 5 mellanstora villatomter sådär. Men nu är det mest "övermogna" - bakomväggen - fixat.
 
Ledaren i Kuriren tar upp förändringarna i föräldraförsäkringen - att man inte ska kunna få den retroaktivt om man kommer hit när barnen är lite större. Även om det bara rört sig om de låga garantibeloppen så har det låst barn vid hemmet under alltför lång tid. Och på det sättet hämmat språkutvecklingen. Inte underligt att det utvecklats "Rinkebysvenska". Själv har jag ju följt en flicka från forna Jugoslavien - som började på dagis vid 2-års ålder och som talar svenska utan minsta problem. Och som dessutom gratis har med sig ett andra språk - bosniska.
 
Tidningarna idag handlar annars mest om "Fallet Vatchareeya Bangsuan" med tillägget "Mördade kvinnan hedrad". Försvarsadvokaten läxade upp att man vid manifestationen i Boden talade om att det vara bra att gärningsmannen gripits - man är oskyldig till motsatsen bevisats. 
 
Vi är flera som också reagerat på att media ofta talat om den "thailändska kvinnan" - men inte om den gripne som den svenske mannen?
 
Får ett något omoraliskt råd i dagens horoskop - Kuriren: "Skjut på saken, ljug, smit och slingra dig undan. Någon vill belasta dig med en övermäktig uppgift."
 
Bäst att ge mig iväg ut i livet och se vad det innebär?
 
 
 
 
 

"Solstress"

2013-05-26, kl. 08.00
 
Nu har den kommit "solstressen"  åkomman där man vaknar och solen strålar - och själv har man saker som måste göras inomhus. I detta fallet nu skicka underlag till tidningarna om årsmötet. Hinner inte ens fundera på att länka för att få svart text - men testar med detta blanka inlägg.
 
En fantastisk konferens och ett fantastiskt årsmöte. Måste skryta lite särskilt över Polar Hotel också - utmärkt service och mycket god mat.
 
Riksdagslistans topp fem är klar nu. Vi kommer förstås få utstå en del spott och spe för att den toppas av två män - men å andra sidan finns två mycket färgstarka kvinnor bland de 5 - så nu är det väljarna som genom personvalet har makten i sin hand. Nomineringskommttén - och sedemera alltså årsmötet igår - valde att helt följa resultatet i det provval som genomförts bland medlemmarna. En sed som resultade i att fp redan 1985 hade två kvinnor i topp - Britta Bjeller och Barbro Nilsson - mycket unikt på den tiden. För övrigt har fp i Norrbotten "bara" haft kvinnliga riksdagsledamöter under mina snart 40 år.
 
Idag minns jag - mor Marianne för att det är Morsdag - fader Yngve - för att det skulle varit hans 89:e födelsedag - och båda för att det är deras gemensamma bröllopsdag.
 
Nå nytt från media kan jag inte förmedla - "solstressen" förhindrar någon vidare nätvandring. Lite läskigt dock om "bodenfallet" - eventuellt ritualmord och avsaknad av bevis låter förfärligt.
 
Ha en bra söndag - själv ska jag skynda mig så jag får angripa gräset. Blir bara en liten början - för stora gräsklipparen är inte färdig än - ska servas - men lilla eldrivna rackarna ska ge det värsta gräset en match.

Ofrivillig frånvaro

2013-05-24. kl. 09.30 - och Ivan och Vanja har namndag idag - ryssinspirerat? - grattis iaf till er som heter så.
 
Själv är jag drabbat av montezumas hämnd - även om det tog sig andra uttryck är diarré. Tröttare än trött igår - och som i koma tog jag mig hem vid 17-tiden. Blev extra kvardröjd på jobbet för utlovad presskonferens för polisen - som jag så här.
 
Väl hemma orkade jag knappt ta mig till soffan. Ställde klockan på 20.00 - men vaknade först klockan 04.00. Efter en natt med oborstade tänder och allt smink kvar - eller på kudden.
 
Upptäcker att datorn inte finns på plats. Hade den på jobbet igår. Söker i bilen - nej. Stulen? Kvarglömd på jobbet? Tankarna snurrar -   försöker  rekonstruera hur jag lämnade jobbet - och var jag var innan jag kom hem.
 
Nå jag fick läsa tidningarna tidigare än vanligt - och hann tom diska undan. Inser att datorn kanske tar mer tid på morgonen än jag tror.
 
Och noterade att ingen regel utan undantag gäller. Idag smågillar jag krönikan av Marika Formgren. Hon vet nog inte hur rätt hon har när hon hävdar att koncentrationen har stor betydelse för att det är upplopp i förorterna. Och just kommunen hon nämner - Överkalix - är ett tydligt exempel. Det är inte många år sen Överkalix hade liknande tendenser som Husby - laglöst land med kriminalitet och skadegörelse. Det är väl bara så att det är lättare att hantera och få rätsida på i ett mindre samhälle.
 
Och avsaknd av dator gjorde att jag var på jobbet halvåtta - och då hade jag hunnit vara till återvinningen och till Kvantum.
 
Men nu blir det blogguppehålla på riktigt - Älvsbyn väntar efter lunch. Och ett intensivt dygn med revliga folkpartister. Hör av mig på söndag - så ni vet att jag överlevt.
 
 

Roffes värld

2013-05-23 kl. 07.00 - och Desidera och Desirée har namnsdag. Och Rolf Nilsén har födelsedag - läs hans nya krönika i Kuriren idag.
 
Och grotta inte ner er i alla rubriker runt det makabra som händer i Boden - Kuriren har 9 rubriker i ärendet idag - och som lök på laxen även en rubrik om bortförd tjej i Pajala - dock med lycklig utgång.
 
Dock nöjd med Kurirens rätt sakliga rapportering - NSD har mer förfallit till sensationsjournalistik!
 
Och solen fortsätter att flöda äver Berigårn - och gräset växer - och bakom stallet står häggen och bara väntar på att slå ut. Dock en lite plutt av stora snöhögen kvar.
 
Själv har jag jobbat heltid i veckan - men igår tog det ut sin rätt - dunkade i soffan - och sov i princip hela kvällen. Men nu är det nya tag.
 
Ber vår herre att spara lite sol och goväder till söndag och framöver - då ska det bli lite tid till ledighet. Längtar riktigt efter lite gräsklippning - men grästraktorn är inte servad än.
 
Idag blir det dock jobb som vanligt - packar för konferens och årsmötet i Älvsbyn.

Ett snuttinlägg

2013-05-22 kl. 07.00 - och Henning och Hemming har namnsdag - grattis.
 
Med tanke på att mina blogginlägg numer bara ska vara "nu-är-jag-uppstigen-och-mår-bra-inlägg" så tenderar det att bli för många tyckanden. Så idag ska jag anstränga mig för ett snuttinlägg.
 
Förvisso bör jag inte komma förrän 9 till jobbet. Igår påtalade chefen Thomas att jag minsann kom tidigt till jobbet nu för tiden. Själv anlände han 8.20 - och trodde nog han skulle komma före mig -så det var nog lite "surt sa..." över kommentaren.
 
Men faktum kvarstår - har kommit både tidigt och gått sent bäde de två senaste dagarna och även tidigare - utan att jag blivit helt utslagen. Orkar helt enkelt mer nu. Nästan som i "fornstora dar". Dags för comeback i det politiska livet? Nej då - jag har gjort min "värnplikt".
 
Vädret - ja det har vi tur med. TV:s väderspåman talar om ruskväder nästan överallt utom i norra norrland. Och dit hör vi väl. Här blir det fortsatt varmt och soligt sommarväder - och det har jag redan konstaterat på plats - Berigårn.
 
Igår noterade jag att Christoffer Hurtig tidigare ordförande för Ung Vänster skrev insändare om utbildning i självförsvar. Samme CH som för inte så länge sen avgick som ordförande efter mordhot mot Billström! Avgången verkar alltså bara varit ett spel för gallerierna. Men som det gamla sjunga kvittrar de unga! För visst sitter han kvar i landstinget - den där Fors som vevade runt med dödshot på FB och/eller Twitter?
 
Tidningar här domineras förstås av "Försvunne Vatchareeya Bangsuan". Makabert fynd av mänskliga kroppsdelar. Kan det vara möjligt att Norrbotten ska ha drabbats av ännu ett styckmord? Men ingen annan person i Boden området är anmäld försvunnen - enligt polisen.
 
Följer noggrant händelserna i Husby och andra förorter. Förundras över hur enkelspårig debatten blir - åt båda håll. Alt från Löfven som hävdar att det har med den sänkta bolagsskatten att göra och Vänsterpartiet som gjort uttalande som i princip försvarar ligisterna - till dagens onyanserade ledare i Kuriren som inte ser några som helst underliggande problem. Och som uppenbarligen inte tycker att det är något problem heller om polisen använt rasistiska uttryck och tillmälen. Notera också särskilt den eländiga beskrivningen av landet Sveriges välfärd - kanske dags att sluta kräva ytterligare jobbavdrag och skattesänkningar?  
 
Idag blir det jobb - kanske ska försöka mig på en kortare dag idag - och göra något annat än jobba. Men det är mycket nu inför helgens konferens och årsmöte.

Lisa för en 40-talssjäl

2013-05-21, kl. 06.30
 
Rapporterar sol och +14 från Berigårn denna morgon. Och en skir grönska som är en lisa för själen.
 
En lisa för själen - åtminstone för oss 40-talister - att läsa Andes Köjs krönika i Kuriren  idag. Om vi som cyklade utan hjälm och som metade ensamma på bryggan. Och är uppväxta utan mobiltelefoner. Läs den!
 
NSD fortsätter sin granskning av "kärleksbedragarna på Facebook". Noterar att jag själv - igår och idag - fått personliga inbjudningar - via fpmeddelanden - från två olika utländska kvinnor!!
 
Samtidigt drabbas jag att FB gång på gång tilldelar mig en sida att gilla - antirynkkräms annons! Kanske dags för något nytt socialt media?
 
Och kravallerna i Husby fortsätter - påhejade av Vänsterpartiet i Stockholm - som gjort partipolitik av det hela - utpekar alliansens politik som orsaken. Kurirens ledare tar så riktigt upp detta fakta - och pekar på både på Backa i Göteborg och Rosengård i Malmö där vänsterpartiet besätter viktiga poster.
 
"Anhöriga är underrättade" en ödemättad rubrik - som jaginte hittar någon täckning för i texten? Om den försbunna Bodenflickan - där man gjort vissa fynd i en stuga nära ett motionsspår. Nyheten bara i nättidningen. För allas skulle hoppas vi på visshet i ärendet.
 
Gruvor eller inte gruvor - debatten rasar. Intressanta uppgifter i dagens ledare i NSD - i Norrbotten utgör nuvarande gruvområden i Aitikoch Kiruna en halv promille av länets yta - 5100 hektar av vår totala areal om 9 891 000 hektar. Det borde onekligen finnas plats för fjällturism, sportfiske, renskötsel även om det tillkommer en och annan gruva. Nu ska vi komma ihåg att det finns annat än gruvor som också "stör" - rymdbaser, bergtäkter med mera - men även detta beaktad finns det god marginal.
 
Nu är det dags att börja bruka tisdagen - till annat än att sitta framför dagen. Men så klart ska vi gratulera Konstantin och Conny först - namnsdag idag.

Måndagsrapport

2013-05-20. kl. 06.45 - och idag gratulerar vi Karolina och Carola. Särskilt gratttis till kusinbarnet Anna Karolina och kompis Carola Larsson.
 
Kanondag igår - söndag. Började med att hänga tvätt ute - barfota och endast iförd "särk". Upptäckte dock att fossingarna blev rätt nedkylda.
 
Fortsatte med fotboll på Likoarenan i Alvik. Fick se Lisas lag förlora med 4-2 mot Norrskenet. Det senare visade sig vara ett lag från Rosvik med omnejd.
 
Blev 5,5 timme på jobbet - helt okej det också. Mycket pyssel med att "sortera" alla helgens deltagare i grupper beroende på när de kommer och far. Glädjande många kommer till konferensen med en del nöjer sig med lördagens årsmöte.
 
Soligt och fint även idag - dock svalare - med + 14. Jobbanpassad temperatur. Annars är ju temperaturen extra hög idag beroende på VM-guldet. Häftig match igårkväll.
 
NSD på tå - lyckats få med VM-guldet på ettan. Trodde först inte Kuriren hade med det alls - men ett helt mittuppslag men inne i tidningen.
 
Dags för utrensning tänker jag - på facebook. Ser att ledande politiker nyttjas som "referenser" av nätbedragare. Även hos mig dyker det upp namn som jag inte aktivt har accepterat som vänner.
 
Men det värsta med FB just nu är att det delas annonser hit och dit. Sonen hade fått en om Sveriges kommunistiaka parti. Själv får jag en med jämna mellanrum - som handlar om rynkborttagning. Vet inte vilket som är mest oförskämt!!
 
Bra ledare i Kuriren idag - om en omdömeslös vänsterpolitiker - "Falsksångare i Malmö" - borde väl inte vara någon nyhet - väl snarare motsatsen som är ovanlig?
 
Och i NSD ger OA "Goda råd till nya råd" - kunde nästa vara mina egna till folkpartiråd - hör bara på denna: "Driftsformen är ingen dogm. Det viktigaste är att det blir god kvalitet för skattebetalarnas pengar,..."
 
Slut i rutan!

Resumé onsdag till söndag

2013-05-19,, kl. 07.30 - i avsaknad av vetskap om dagens namnsdagsbarn gratulerar jag Danmark till segern i melodifestivalen - så att texten blir svart. Själv har jag vare sig sett eller hört bidraget.
 
Och mitt Norge kom fyra såg jag. Tre fantastiska dagar i Oslo har jag haft. Finväder hela tiden - om än inte lika varmt som här - tror jag. Mycket god mat - och DYR! Kändes bra att hitta och besöka farbror Stens grav. Och att trava på i de kvarter han bott. En resa upp till Holmenkollen var inte fel det heller. Vigelandsparken förstås - och det nya operahuset. Bodde mellan Stortinget och Slottet - inte fel det heller. Och en fantastisk 17:e maj! Började redan i frukostmatsalen - men servetterna travade i flaggans färger - och personal i bygdedräkter. Tror att minst 90 procent av alla norrmän som var ute bar någon symbol för nationaldagen!
 
Allt flöt som sagt bra - några "baklängesresor" med Trikken förstås. Lite ändrade rutter med anledning av alla folksamlingar förvirrade något.
 
Och länstrafiken har något att lära - de som kastar av folk när det inte kan betala pga att kortmaskinen inte funkar. I Sagene blev vi bjudna på fikat då alla försök med kort misslyckades. Trots att jag erbjöd mig att ta deras kontonummer och skicka pengar. Sånt kallar jag turistvänligt!
 
Igår jobbade jag halvadan - i den glassiga värld som alla tror politikersfären är - får vi jobba in vår semester och ledighet. Sen blev det hockey - och med rätt säker ledning för Sverige - förberedde jag grillning i pauserna. Kerstin stod förstås för maten - bara bränna köttet på min lott. Avnjöts i pergolan med tant L - snart 90 - som snott ihop den godaste tzatsikin jag ätit.
 
Sen blev det mera hockey - rätt overkligt att se en match där Schweiz är en av finalaspiranterna. Och så blev det ju också - Sverige - Schweiz ikväll.
 
Men först fotboll - Lisas lag mot något som heter Norrskenet. Klockan 10.00. Några timmars jobb får det bli sen också - måste administrera upp kommande helgs konferens och årsmöte. Det gäller att samla alla små lappar med anmälningar till något som liknar ett dokument att lämna till hotelle. Och så som vanligt - kolla av de som inte hört av sig. Förvisso borde de få skylla sig själva - om de saknar mat och logi. Men det blir för mycket bök det!
 
Ha nu ett bra slut på den glada Pingsten. Skriver kanske något här till veckan - men Ylvas kompani lovar numer inget säkert vad avser bloggen. Så skriver jag inte här - så är ändå chansen/risken stor att jag lever och mår.

Förhoppningsfullt!

013-05-14, kl. 06.30 - - grå farbröder som har namnsdag idag - Halvard och Halvar. Desto mer uppmuntrande horoskop i Kuriren - 
 "Du är trött på att stånga pannan blodig. Nu kommer du på ett bra sätt att komma runt hindret". Äntligen ett genombrott - iaf enligt horoskopet i Kuriren.   Förhoppningsfullt!
Undrar om texten blev svart nu?
 
Intensiv och härlig dag igår. Allt gick som på räls - men så kan man väl inte säga nu för tiden? Hann med många energitjuvar redan på morgonen. Och kunde sen ge mig tid att i lugn och ro delta i promenaden med Svenskt Näringsliv. Promenerade med en fantastisk företagare från Kalix - en grafisk formgivare som hette Lena. Personkemi på några sekunder. Vi hamnade på en parkbänk vid Floras kulle - och hann dissikera både våra privata liv och vår profession.
 
Tillbak till jobbet och förberedde styrelsemötet. Effektivt. Färdig redan före 19. Tidigt "soffgående" - en lyx att somna på soffan framför TV:n - ganska snart efter Borgen.
 
Upp med tuppen idag - kvart i fem. Lagomt med en kvarts översovning. Härlig försommarmorgon - ett väderläge som inger hopp.
 
Studerar vår "traktorhögar" - snöhögarna - den stora och den lilla. Den stora vid häbaret och den lilla vid gammelrönnen. I år ska jag komma ihåg att notera vilken dag de försvinner - motsvarande flotten som drar i Kalixälven. Kanske kan ordna en tävling nästa vår?
 
Största - och sogligaste - lokala nyheten att en man hittades död efter en brand på Hindersön.
 
Fortsatta skriverier om den försvunna 20-åriga kvinnan från Boden. Men inget genombrott som det heter på polisspråk.
 
Undrar hur lång semester han ska ha - ledarskribenten på Kuriren. Inte för att han precis är dålig ersättaren - Gary Bergqvist. Även om dagens ledare är lite  kacka i eget bo. Han tycker att 200 miljoner i utanförskapsstöd är ett slag i luften. Nu är det väl så att de ledarskribenten företräder - moderaterna- förmodlingen inte är de som yrkat på högre stöd. Och insatsen ska heller inte bedömas isolerat.
 
Undrar vad motsatsen till "realpolitiker" är - rent spåkligt menar jag? Tommy Eriksson fdlänsombudman för moderaterna skriver tillsammans med "realpolitikern" Staffan Eriksson - om att moderaterna i Norrbotten borde skämmas över bristen på engagemang och ledarskap. Kurirens insändarsida. Undrar för övrigt när moderaterna i Norrbotten ska presentera sin nya länsombudsman?
 
Slutskrivet nu - mycke att göra innan avresa till Gällivare vid 14-tiden. Förhoppningsvis ett möte som kan sluta vid 20.30 tiden. Måste hinna packa för Norge sen. Längtar faktiskt efter 3 dagars semester..

Prinsräkning

2013-05-13, kl. 06.00 - och idag gratulerar vi Linnea och Linn. En särskild grattishälsning till kusinbarnet Linn - i Koskullskulle.
 
Men idag låter jag grodräkningen byta färg - kanske man skulle vara där och pussa på - "prinsräkning". Börjar fundera vilken saga det var - där grodan blev en prins?
 
Blev en rejäl arbetsdag igår - åtminstone för att vara söndag. Rätt  harmligt att stänga in sig från solskenet - men bra lokaler ur den synpunkten - framåt 11 märker man inte av govädret.
 
Avslutade arbetsdagen med att dricka kaffe på balkongen på Timmermansgatan. Härlig solbalkong det fått - "barnen"
 
Sen avverkade jag två NU-korsord - samtidigt som jag försökte följa följa jockeymatcherna. Men måste erkänna att jag knappt minns vilka som spelade. Men det är liksom en bra bakgrundsunderhållning.
 
Upp tidigt idag - blir två intensiva dagar innan jag  semestrar i dagarna tre. Promenad med Svenskt Näringsliv på förmiddagen, styrelsemöte sen eftermiddag. I morgon blir en mastodontdag - först vanligt kneg på förmiddagen - och sen årsmöte i Gällivare. Kommer väl hem först på onsdag - dvs efter midnatt.
 
Har fortfarande inte rett ut hur det är med internet och mobiltelefon i Norge. Telefonen fungerar förstås - men kan undra om det är extremt dyrt att ringa? Så undrar jag om mitt mobila 4G kan fungera som uppkoppling. Förstås en korkad fråga - för de som vet svaret. Vet inte var eller vem jag ska fråga.
 
Två nyheter dominerar lokalpressen. Afghanernas hungerstrejk i Boden - och den unga kvinnan från just Boden - som fortfarande är försvunnen - utan minsta spår av henne finns. Hungerststrejken är  nu avslutad enligt feta rubriker i Kuriren och en mindre rubrik i NSD.
 
Trots jobbet igår återstår en del viktiga saker att göra före Norge. Så nu kör jag igång dagen. Hur det blir med blogginlägg i veckan återstår att se - som framgår ovan.
 
 
 

SMHI

2013-05-12, kl. 07.15 - och vem som har namnsdag vet jag inte men provat att länka detta och se om texten blir svart,
 
SMHI - bara för att idag blir det i stort en väderleksrapport här - inget annat.
 
Bra dag igår - ja läkarbesöket gav väl inte så mycket mer än en remiss till SuS. Något på/med bihålorna på vänstersida. Och inte nog med att jag är skack och vind ytligt på många sätt - visade sig att skiljeväggen i näsan också var sned och knölig. Men tyvärr så funkar det ju inte med att Sensias specialistläkare får gå in i min journal hos landstinget. Dvs jag träffade nu en kirurg och han hade med tillgång till journalerna kunnat säga om det behövdes opereras eller inte. Nu kräver jag JOURNALERNA TILL FOLKET! Ge mig allt på en lite usb-sticka så kan landstinget och privata fortsätta pinka revir runt sina egna journalsystem - främst landstinget handlar det väl om.
 
Men sen fick jag trevligt besök av faster, farbror, kusin och hennes man. En kunsin som jag bara känt till i så där 6-7 år. Det blev gofika - middag fick jag inte bjuda på - för den var redan förberedd ute i Alvik.
 
Nå idag strålar solen från klarblå himmel. Och jag måste jobba! Typiskt - och i år verkar jag gå i riktig otakt med solen. Till veckan när jag är i Oslo - ska solen skina här varenda dag - onsdag, torsdag,fredag. Och när jag kommer hem på lördag lovas molnigt igen. Och i Oslo är prognosen att det regnar tre dar i sträck. Känns inte som om det räcker med sol- och badsemester i oktober - måste nog till något mer!
 
Fast jag är glad för alla er andras skull att solen skiner idag. Njut!
 
 

Stukad!

2013-05-11. kl. 06.30 - och Märta och Märit har namnsdag. Grattis! Tänker att det kunde vara rationellt och effektivt att ha Marit här också - men henne grattade vi för ett tag sen.
 
Stukad - men inte mentalt (så mycket iaf). Ska olyckan vara framme så ska den. I lugn och ro löste jag korsord och såg Finland spöa ryssarna i hockey. Glad ihågen över färdiglöst Ica-Kurien kryss reste jag mig från fåtöljen för att lägga bort det. Och fastnade med foten i mattkanten - och det vred om höger foten rejält. Så nu linkar jag. Är väl aldrig rätt tid att stuka en fot - men just inför promenad med Svenskt Näringsliv på måndag, resa till Gällivare på tisdag - och sen tre dar i Oslo. Tillfället kunde minst sagt varit bättre valt.
 
En ljuvlig arbetsdag igår - hann med mycket - men i vanlig ordning är det jobbigaste kvar. Och det blir bara jobbigare ju fler gånger det blir nedflyttat på listan. Tjuren vid hornen idag då!
 
Dubbelutspisad igår - hem och vände för att åka på middag till Timmermansgatan. Gomiddag i trappen från Restaurang Ovanpå. Vinflaska med mig hem från middagen - då jag vägrade åka buss i kalla snålblåsten.
 
Iaf upp tidigt idag - möttes av en gråregnig kall morgon. Ett par tre grader bara - kan undra om Kerstin varit ut i natt och kollat växthusets plantor? Vi får i alla fall glädjas över plusgraderna - längre upp så lär det snöa.
 
Idag står besök i fokus. Först ska jag nu pilla på lite här hemma. Halta på så att säga. Sen blir det lite inhandling - för efter läkarbesök kl. 14.15 får jag trevligt besök av minst en farbror med fru, kanske en faster och så kusin Lena med man. Undrar bara vad att bjuda på då när de precis kommer från en annan faster - en riktigt "matfaster".
 
Märkvärdigare än så blir inte dagen. Missar väl Sverigematchen i hockey - men det kanske finns någon senare att vila till.
 
För övrigt uppmanas jag av horoskopet i NSD att se klart och förnuftigt på en möjlighet så den inte glider mig under händerna. Ungefär så för oss Vädurar.
 
För övrigt kan man se positivt även på en stukad fot. Förra gånen det begav sig var den en fraktur på vänster - nu är det höger- så event. eftersläpande haltning jämnar ut sig.
 
Ha en bra lördag!

Bonusdag

2013-05-10. kl. 06.00 - och Esbjörn och Styrbjörn har namnsdag. Grattis!
 
Uppe tidigt idag - denna bonusdag De flesta är lediga - och det går snabbt att ta sig in till stan. Och inte mycket nytt tillförs att-göra-listan. Telefon och mail går på lågfart. Om n inte de regniga och gråa vädret gör att andra också jobbar på sitt håll.
 
Apropå jobb och effektivitet så är det inte utan att jag känner igen det - med flera jobb - och massor av järn i elden.  Inte nu - men då! Fullt så effektiv som denna dam var jag dock inte - och ändå sprack det på sitt sätt. Det kan dock vara värt att länka - som varning för de som känner igen sig.
 
Hoppas på bonus i fallet med den försvunna Bodenkvinnan också. Och hon är 20 - inte 16 som jag skrev igår. Kan bara hoppas att de andra spår som polisen andas om - kan ge något. Att hon kan hålla sig undan på eget bevåg. Fantastiskt iaf med alla frivilliga som går skallgång. Och förfärligt med alla rykten som tydligen sprids - om upphittad telefon med mera
.
Igår försökte jag mig på lite krattning, blomomsättning med mera. Vet inte om det var något från det som gjorde att jag mest bara vilade och sov från efter lunch någon gång. Snömögel sägs det ju vara gott om. Kan bara hoppas att det inte var någon sork- eller råttpest?
 
Men är pigg och glad idag - så det var väl latmasken som slog till. Hockyen såg jag dock inte upplyftande historia precis. Sen har jag sovit en hel lång natt!
 
Nu hoppas jag dock på ett lyft idag. Kan börja med minus på vågen - hann ju inte med mycket mat igår - och så flyt med jobbet. Målet att vara där halvåtta! Och att allt på listan är struket när jag åker hem.
 
 

En skvätt blogg

2013-05-09 kl 08.00 - idag blir det bara en skvätt blogg - inga tidningar idag -inte ens DN. Trodde att detta var en namnsdagslös dag också - men icke. Reidar och Reidun gratulerar vi.
 
Och så firar vi att det är EU-dagen idag - och att Oscar på Värmdö fyller 1 år idag. Hipp, hipp, hurra!
 
Och firas bör att vi vann över Norge i hockey - måste erkänna att jag inte har slutresultatet klart för mig - men så där i storleken 6-1 kan det vara. Fick telefon på sluttampen.
 
Gårdagen blev bra - tiden räckte till bra på något vis. Fick undan en hel del på jobbet - och slutade ändå kl. 13. Fast å andra sidan hamnade jag på jobbet redan före 8.
 
Väl hemma på Berigårn hamnade jag i pergolan - i solen - utan att ens passera in i lägenheten. Det fick vänta. Tant Lilly och jag lapade sol medan kusin Kerstin jagade på mellan blomkrukorna.
 
Hann med någon timmes vila innan hockeyn tog vid. Ja och sen var det inte mer med det - då blev det sova av. Och ändå till klockan 6 idag. Inga tidningar - inte ens DN. Man kunde önska då att inga tragedier hänt - men på nätet blir jag mest förtvivlad över tragedin i Eslöv - med den bortglömda 2-åringen som blev kvarglömd i bilen och dog. Två osannolika faktorer som samverkade - osannlikt att man kan glömma att lämna sitt barn - och osannolikt att motringningen från dagis inte funkade just denna dag. Fat man undrar ju om alla dessa policies och riktlinjer bara utgör hyllvärmare?.
 
Och händelserna i Cleveland - också bara osannolikt. Och i Boden är ytterligare en person försvunnen - en 16-årig flicka som söks i terrängen.
 
Det är bara vädret som sannolikt - från ljuvligt soligt och varmt igår - till kallt och grått idag.
 
Men vi har alla eget ansvar för att ändå göra det här till en bra dag. Godmorgon alla!

Åke

2013-05-08, kl. 07.00 - och Åke har namnsdag. Tronar där ensam med sin tre bokstäver. Grattis allla - för många "åkar" känner jag.
 
Har just försökt lära mig skillnaden på Pilfink och Gråsparv - nu när jag till och med kanske har en chans att se skillnaden.
I vilket fall en underskattad fågel - sociala är dom - de vi kallade gråsparvar.
 
Tidningen var sen idag - men nu är de lästa utan blodstörtning eller ens ett höjt ögonbryn.
 
Gårdagen var mycket bra. Ett riktigt trevligt lunchmöte med Liberala Kvinnor och Anna Steele. Den senare en mycket positiv bekantskap - ersätter Erik Ullenhag i riksdagen.
 
Annars var det mest rutinjobb - gjorde en avstickare till sonens familj - där det är sjukläger för Lisa. Ett akut läkarbesök för unga damen - då det fanns viss symptom på hjärhinneinflammation  - men visade sig vara en vanlig - men kraftig influensa.
 
En stund hos kusinen - för avrapportering av respektives liv. Trots närhet i boende så går vi just nu om varann - lite olika dygnsrytm. Lätt planering för Osloresan nästa vecka.
 
Ska skicka iväg Jens till Piteå för studiebesök med landstingsgruppen. Så jag ska försöka ta mig i tid till jobbet - så allt blir medskickat. Ska bli någon timmes kampanjande i Piteå med utdelning av flygblad. Ser ut som om de får ett riktigt fantastiskt kampanjväder med strålande sol och värme i luften.
 
Halvdag offieciellt - men mycket att göra inför årsmötet. Så det blir nog att "skofta".
 
Ha en bra dag - misstänker att det är många utav er som har långledigt. De flesta har väl numer ledig fredag - veckan håller på att utvecklas till en 6:e semestervecka,

Haloeffekt

2013-05-07, kl. 06.00. Idag är det Carina och Carita som ska hyllas - namnsdag idag.
 
Hem sent igårkväll efter en trevlig kväll i Jokkmokk. Som tradtionen bjuder så avslutades verksamhetsåret/årsmötet med plankstek på Gästis. Sveriges bästa!
 
Ljuvligt att bila i den ljusa vårkvällen. Men i år hade inte naturen vaknat till riktigt - ögongodiset bestod av en orrhöna, två älgkalv och ett rådjur.
 
Spännande hockey via radion - sent om sider undvek Tre Kronor ett nesligt nederlag mot Vitryssland. Ärren efter förra förlusten - för många år sen - svider än.
 
Har inte varit ut än - tidningarna låg i hallen. Och är nu lästa. Skrattar lätt när jag läser Kurirens ledare. "Han blixtrade dock till med jämna mellanrum,," Han åsyftar Reinfeldt i söndagens partiledardebatt. Tror ledarskribenten måste lida av samma haloeffekt som jag fick efter ögonoperationen. Dvs en ljuskvast runt allt som innehöll minsta ljuskälla! För tidigt ute - ledaren inte länkbar än. Själv funderade jag om han had skoskav eller tandvärk?
 
Skönt att vara uppe i tid - kvart i fem. Idag blir det fullt upp. Anna Steele ska göra ett inspel här i Luleå - föreläsningslunch - innan hon drar vidare till Piteå. Anna är riksdagsledamot - ersättare för statsrådet Erik Ullenhag - och tillika rätt nyvald ordförande för Liberala Kvinnor. Skulle någon läsa det här och ha lust att komma till lunchen - har jag fortfarande två sallader till övers.
 
Så det blir full rulle med att transportera cateringmat och annat till SV på Bangårdsgatan. Hoppas att lugnet lägrar sig efter lunch - för sen toppar jag arbetsdagen med telefonsammanträde kl. 19.00 - med valberedningen som ska knyta ihop säcken ikväll.
 
Ni må ha en bra tisdag - gud vare med er själv har jag inte tid!
 
 
 
 

Tunnar än tunt

2013-05-06. kl. 06.30 - och Marit och Rita har namnsdag - grattis alla och ett särskilt grattis till vår EU-parlamentariker Marit Paulsen.
 
Tidningarna var tunnare än tunt idag - trots sportbilagor. Båda tidningarna toppar med att den försvunne Jonatan Henriksson hittats död av. Sorglit resultat - men föräldrarna är tacksamma att slippa leva i ovisshet. Och fantastiskt vad ett gemensamt engagemang kan ge.
 
Från gårdagen gläds jag åt Schweiz seger över Kanada - det sätter Tre Kronors förlust i en annan dager. Och spännande var det med straffläggningen. Alviks tjejer vann i fotboll ser jag - kul. Och våra baskettjejer gjorde en toppmatch mot Gladan - förlust med bara 6 poäng - gav silver i Barent Basketball Games.
 
Efter basketen blev det bokning av solresa - men först till hösten. Måste ha något att se framemot. Med det i bagaget var det lätt att ge jobbet några nödvändig timmar. Bland annat plocka med hem lite material till det telefonsammanträde jag avverkade klockan 19. För övrigt tycker jag det är trist att konstatera att jag blir äldre för varje dag - men inser att alternativet vore bra mycket tristare. Livet är trots allt ganska underbart!
 
Och sen blev det partiledaredebatt - ovanligt bra sådan - och då tänker jag inte så mycket på budskapet utan sättet den genomfördes.
 
Idag blir det en lång dag - först "träla" på jobbet. Vid 15-tiden drar vi mot Jokkmokk på årsmötet - jag och Jörgen. En lång resa men den brukar vara lustfylld med mycket naturupplevelser. När jag åkte med Johan för ett par år sen räknade han till 11 älgar på vår hemresa. Jodå jag ska köra försiktigt.
 
Nu vet ni hur min dag ska forma sig. Själv har jag läst horoskopen för att få vägledning. Kuriren hävdar att jag avser att uppta ett gammalt projekt - och varnar för det. Tydligen så bortser jag från några risker - vilket jag enligt Kuriren inte bör göra. Själv funderar jag vilket av alla projekt det kan handla om?
 
Ha en bra måndag!
 

Nada

2013-05-05 - och Gotthard och Erhard har namnsdag - grattis alla 459 i Sverige som heter så. För min del förs tankarna till Skräddars Erhard och Danell Erhard. Några nu levande tror jag inte jag känner?
 
Uppstigen i söndagstid - strax vid 6. Har avnjutit en lugn och stilla söndagmorgon. Ljuvlig morgonkonsert av allehanda fåglar när jag hämtade DN - så öppnade fönstret för att fortsätta njuta.
 
Kollat tidningarna och har väl nada att skriva upp. Event. pyroman ska inte triggas av att jag länkar iaf - brand i tre containrar i Luleå i natt
 
Lördagen avflöt som jag kunde förvänta mig. Fast inte riktigt. Fick sjukbesked - Lisa vaknade med feber så kunde i spela basket. Men jag och mormor Doris for iaf och tittade. Vinst mot Höken. Och senare på kvällen blev det vinst även på Vråken. Så idag ser jag framemot finalt - mot samma Gladan som vi förlorade med ca 30 poäng i fredags.
 
Idag får jag åka ensam till basketen - mormor hade annat. Så det blir nog en liten sväng till jobbet. Om inte annat för att förbereda det telefonsammanträde jag har ikväll.
 
Så kommer söndagen den 5 maj att förflyta. Även om det säkert kommer att hända en del mellan raderna.

Galen

2013-05-04. kl. 07.30 - namnsdag kommer jag inte ihåg - men grattis i alla fall.
 
Än kommer fb-vännerna inte ut ur skärmen - galen kan man nog bli. Över att varenda forskarrapport tas på största allvar och presenteras som sanningar.
 
Ordning och reda på morgonen - upp klockan 6 och tidningsläsande till ackompanjemang av Da Capo.
 
Bestående minne från tidningarna - inte mycket. Mjölkudden byggs ihop med centrum enligt Kuriren. Själv har jag lite svårt att förstå att det skulle vara en sanning att alla människor vill tränga ihop sig på den lilla plätt halvön utgör? För att sen tillbringa massor med tid i köer ut till Storheden för att inhandla livets nödtorft. NSD toppar med att Hells Angels ledare inte får vapenlicens. Inte särskilt förvånande - hade han fått det hade det motiverat att vara en ettan nyhet.
 
Lite skvaller från moderaternas länsstämma får vi också - via den alltid lika intiterade Östman. Länsförbundsstyrelsen lär ha röstat mot en motion som ville förstärka försvaret, Men ska man vara nya så ska man. Får vara kreativ om man ska kunna använda nya moderaterna år efter år. Och Krister Hammarberg förutspås en nedflyttning på riksdagslistan?. Till förmån för Johan Johansson? Och inte oväntat är det diss för Mattias Karlsson och hiss för Maria Salmgren - men redaktörn har missat hennes nya von-namn?
 
Gårdagen var sportig - först basket - med storförlust för Lisas lag. Så hem och spisa hockey - med en galen förlust för Tre Kronor - lite Vitryssland stuk. Själv kombinerade jag med att njuta av korsordslösning - med nya ögonen är det ett återupptaget nöje.
.
Nu blir det lite hemmapyssel - med klädvård och annat. Fram till lunch - sen är det fortsatt basketcup. Med två matcher där andra precis avlöses tidsmässigt med nästa hockeymatch framför TV:n.
 
Ha en bra lördag!
 

Dålig start

2013-05-03, kl. 07.00
 
Texten får bli röd på detta korta inlägg - hinner inte länka. Riktigt dålig start på fredagen. Den började först kvart i sex. Glädjen att kunna lösa korsord utan glasögon och/eller förstoringsglas gör att jag blir kvar med dem till ganska sent. Och nu kan jag dessutom toppa med en bok i sängen.
 
Om jag hade haft tid skulle jag skrivit om att alla programledare i TV - åtminstone de kvinnliga - numer bär helt ärmlöst. Om lobbyister och nyheterna - helt plötsligt ramlar det in massor av rapporter i samma ämne - i detta fall skolan - som visar på samma saker - och som blir medias sanning. Kanske dags för källkritik?
 
Så skulle jag skriva om att Luleå kommun tydligen bestämt sig för att släcka gatlysena 1 maj. Tydligen kartan som gäller - inte verkligheten. Känns märkligt - särskilt som jag kämpat för att kommunen skulle införa att slå av lysen när det är ljust. Makabert när gatbelysningen slog igång på midsommarafton - år efter år.
 
Så skulle jag skriva och undra vem som bestämt lagarna runt möjligheten för fyktingar att få asyl i Sverige. Mår illa över situationen för hungerstrejkande afghaner och andra. Men mest illamående blir jag när jag ser ledande sossar - senast Elvy Blomdahl - gråta krokodiltårar. Sanningen är ju att det är just socialdemokraterna och moderaterna som brukar vara överens i de här frågorna. Och undrar om någon asylsökande  längtar tillbak till Barbro Holmbergs tid som invandrarminister. Åtminstone inte de apatiska flyktingbarnen.
 
Det hindrar inte att något måste göras åt regler och bestämmelser. Helt orimligt att barn som varit i Sverige 5-6 år eller längre - större delen av sin barndom - ska utvisas till ett annat land - ett land där deras skyddsbehov kan mätas i grader i helvetet.
 
Bomben i Sundbyberg skulle jag också ha skrivit om. Och de olämpliga att visa upp huggornar i TV - ormfobi jag!
 
Nå nu har jag som sagt inte tid att skriva. Måste pinna på för att jobba tillbak tiden jag sov över.
 

En Juholtare - igen

2013-05-02 - Filip och Filippa har namnsdag. Grattis!
 
Men jag byter färg med att länka til artikeln där Juholt upprepade den kungliga klassiska fadäsen med "kära örebroare" - fast här var det Kristianstad som blev förfördelade.
 
Att Exressen (tror jag det var) skriver om detta kan väl sägas tyda på en viss nyhetstorka. Inte så mycket att kommentera heller.
 
Men uppstigen till en ny dag - en torsdag som är som en måndag. Iaf blir det förvirrande med dessa spräckta veckor - igårkväll förväntade jag mig Da Capo - och tänkte slumra in till det - men tji.
 
Tidningarna inhämtade och lästa - utan glasögon även denna morgon. Synen har väl (ännu) inte blivit helt knivskarp i alla lägen - men bara det faktum att läsa tidningen utan glasögon är värt allt.
 
Idag blir en hel vanlig dag - dvs jobb och ingen träning. För det senare har jag order att INTE göra första veckan efter ögonoperationen.
 
Med detta skrivet vet ni nu att jag startar upp dagen. Vi hoppas den blir bra för oss alla.Själv sätter jag stora förhoppningar till dagens horoskop i NSD - där genomgripande förändringar utlovas.

Alla tiders rekord

2013-05-01 - idag firar vi sköna maj - oavsett vem som nu har namnsdag. Men dyr är den - 4 miljarder för BNP kostar en röd dag.
 
En något annorlunda valborgsmässoafton. Började dagen med att vara på Kvantum prick kl. 7. Inhandlade ingredienser till surströmmingskalas, Levererade till Doris strax efter halvåtta - för att sen dra till jobbet
 
Hann hem och vila en timme innan vi intog den kulinariska måltiden - toppad med en Almondys nöt- och kolatårta.
 
Sen blev det en rundtur för att spana efter majbrasor - och kolla in på byggnationer. Till Kronan och kollade in det omtalade runda huset som håller på att byggas. Fast än så det bara ut som skalet på en badtunna. Blir spännande att se resultatet.
 
Förfallet av BYN är dock total kunde vi konstatera. Ingen majbrasa - vare sig vid Sundis eller på Flottningen. Elimkyrkan förstås - med massor av folk. Flera brasor i Rutvik - bland annat vi Myggvallen. Hägnan hade en icke barn och pensionärsvänlig brasa - tände först 21.30.
 
Slagit alla tiders rekord idag - nästa iaf. Förvisso har jag inte sovit men väl legat kvar i sängen till klockan var nästan 8. Hamnade med korsordslösning igårkväll när jag kom hem - och det hann bli en ny dag - med råge - innan jag kom i säng. Så roligt och enkelt att lösa korsord när jag SER.
 
Hunnit kolla brevlådan - ingen DN idag - fast det visste jag nästan. Fick dock konstatera att det är rätt kallt i dag - kallblåst. Har öppnat fönstret för att släppa in lite kalluft - och får njuta storspovens läte+plus lite annat fågelkvitter.
 
Också avverkat nättidningarna - utan att ha hittat något kommentarvärt.
 
Själv undrar jag om jag ska minska BNP-förlusten genom att åka och jobba några timmar. Några knapptryck som skulle behöva göras på datorn - och så ligger det en hög verfikat och lockar mig. Alternativet är en utedag - men det lockar inte särskilt. Eftersom jag fortfarande inte bör utsätta ögonen för damm. Solen är lite halv frånvarande så särskilt lockande att sitta still och läsa/lösa känns det inte.
 
Oavsett vad ni väljer önskar jag er en skön 1:a maj.