Micke forever!

Eller jag har redan ställt mig i kön. Tänk när han är färdig sjukgymnast - att bli knådad av HONOM! Och Honom ska uttalas som Rolle Stoltz gjorde - ni vet - med det utdragna O:et.

Skämt åsido -  han Mikael Renberg har varit på släktens "anslagstavla" i eftermiddag. Jens dunsade in hos sin morfar för ett snabbfika på eftermiddagen. Och kunde berätta att han minsann vunnit över Renberg i Lidingöloppet. Med cirkus 12 minuter. Jens blev en riktig femfemma - plats 5555 och min favorit Renberg på plats 6685.

Men vad Jens inte vet är att grabben rakt över på Arrendevägen - Nicklas Backfjärd kom på plats 2062. Det du Jens - och han har redan klarat klassikern med Vansbrosimmet inkluderat.

För övrigt är jag riktigt glad i kväll - har "upphandlat" snöröjning till föräldrarna. Och Lilly är hemma från sjukhuset. Ordningen är återställd - men jag hoppas hon inte hittar på att hämta tidningarna i morgon bitti.

Ha det gott allesamman!

Inte alltid av ondo

All denna övervakning och alla dessa elektroniska spår vi lämnar efter oss varje dag är inte enbart av ondo. Nu verkar det som om det kan vara till nytta. Nu verkar det kunna bidra i spaningen efter Carolin.

Nu ska jag lämna arbetet för idag - det gäller att ha diciplin för annars staffar det sig med ont i kroppen. Lite svårt - jag vill alltid bara göra lite till.

Gott nytt år!

Nu sitter jag här med nyinköpt bordsalmanack plus fickdito eller vad man nu kallar den - bärbara kanske. Min almanackspärm (nä - vad heter det?) tror jag jag har haft i 20 år - ovärderlig att pilla in lappar i. För att inte tala om själva almanckan som börjar redan den 15 oktober. Överbrygger årsskifter på ett föredömligt sätt.

Kan hoppas att det blanka 2009 som jag nu ser blir ett gott nytt år med inte allt för många noteringar i kalendern.

Thomas har gått i väg för att inhandla mat till oss.

Mästare i oro

Idag retar jag mig på herr kommunalrådet Petersen. Nu är han orolig igen - och ska besöka polisen. Inget fel i någotdera - men vet håken om väljarna valde honom för att dela oro mé han?

I Kuriren är
Petersen bekymrad och när en rektor för fram kritik är det naturligtvis rektorn som arbetar fel. Och i NSD är rubriken Våldet oroar Petersen. Den senare kan jag dock inte hitta i NSD:s nättidning - kanske det är arkivartikel från förra gången det var våldsbrott i Luleå

Men att varje gång det händer något i "trygga Luleå" - och det gör det dessvärre för ofta - så oroas han och besöker polisen.

Det börjar vara dags för lite handling nu också - redovisa vad ni gör för att stävja våldet och öka tryggheten för oss k,ommunmedborgare!

Ett tips kan vara att kolla i folkpartiets budgetförslag - där finns en del guldkort att ta vara på till exempel det områdesbaserade förebyggande arbetet.

Sen kan jag undra hur pappan till den påskjutne 23-åringen bara kan ha mage och gå ut och klaga. Om det skulle vara så enkelt att ta hand om 23-åringen kan jag undra varför pappan kallade på polis?

Men visst kan det tyckas märkligt att det skvättat kulor lite här och där. Uppgifterna varierar dessutom starkt i olika artiklar så man får väl ta det för vad det är och avvakta utredningen.

Nu har jag dessvärre inte tid att avvakta längre - jobbet väntar.

Godmorgon!

Jag är lite sen i starten idag - därför få dagens nyheter ligga till sig medan jag äter frukost. Bra att dom ligger kvar ett tag innan jag skriver av mig dom - det stimulerar adrenalinet flödet och förhindrar därmed cancer.

Hör av mig senare. Till Karin som event. är in här och läser kan jag meddela att det nog ser ut att bli samma tid som i går - och inte buss heller.

Trygga Luleå

Skottlossning, knivskärning och våldtäkter - Trygga Luleå?

Men Luleå har i alla fall bland de lägsta Va-avgifterna i landet hörde jag på radion alldeles nyss.

Far och jag har besökt mor på sjukhuset. Hon är våldsamt trött och har tungt för att andas. Får syrgas hela tiden men trycket i bröstet har i alla fall upphört. Liksom smärtan vid axeln. Hon skulle förbereda sig på en lång vila för hon skulle utredas vidare.

Kan ju hoppas att läkarna också undrar varför detta inte upptäckts tidigare - då hon ju sökt för typiska hjärtinfarts symptom.

Nu ska jag åka till gammelstads möbler och köpa den där sitt- och förvaringsbänken som bara längtar att bli placerad innan för dörren hos mig.

Maud på jumbolistan

Håller på att sortera bort papperskräp efter Göteorgsresan (med jag torkar från duschandet) och hittade en halv gratistidning City.

Där presenteras en sån där fånig undersökning om idealkvinnan. Männens idealkvinna är Susanna Kallut medan kvinnorna föredrar Tina Nordström. Den senare jag har svårt för - har väl för mycket manliga gener.

På kvinnornas jumbolista återfinns Maud Olofsson med en andra placering. Varför kvinnor skulle ha extra svårt med Maud förstår jag inte - men å andra sidan är hon i gott sällskap. Hillary Clinton toppar botten om jag så får säga. Och bronsmedaljör är Dolly Parton. Med det sistnämnfa sympatiserar jag.

Bättre sent

Bättre sent än aldrig sägs det ju - trodde jag skulle ringa och gratulera Birgitta Ranner i Vittangi på hennes födelsedag idag. Vilket var noterat i min almanack på jobbet. Men när jag kollade i kontaktregistret nu på morgonen så visade det sig att hon fyllde redan förra tisdagen. Men jättestort GRATTIS i all fall så här i efterskott, Birgitta!  Hur många - vi nöjer oss med att säga att det är 60+ i alla fall.

Maj i Boden missade jag också för ett tag sen hade noterat henne på 5/9 iställer för 9/5.

Skott- och knivdramerna i Luleå har jag redan berört - de får stort utrymme idag - fastän nättidningen igår bara innehöll ett TT-telegram.

Tur att björnarna redan kört ut mig ur skogen - annars hade jag fått sörja att inte längre få sitta på en stubbe och filosofera. Men jag kan ju undra hur det går för tomtegubben som enligt sången sitter på en
stubbe och nyser?
När nu stubbarna ska eldas upp.

Och stinsmössan har kommit till rätta - återfunnen i en kompostpåse vid Norrbottens Kurirens gamla hus. Så det var nog ingen riktig stöld - bara Kurirens personal som lånat för att ha när "tåget " gick till nya mediehuset.

Nu ska mitt "tåg" gå ner till far för att äta frukost. Han är säkert stressad nu för lyset tändes inte förrän nattpatrullen kom kvart över 6. Och det är lika med att ha försovit sig för far.

Kan inte låta bli

Kan inte låta bli att delge er detta inlägg:


"Men någon annan som också verkar missköta sig grovt är luleås lokaltidningar. Hur kommer det sig att TT är först med att intervjua någon på plats??? Båda luleås tidningar kör samma TT-reportage och typ en notis som inte säger mer än att en skottlossning ägt rum. Har ni inga journalister som jobbar på söndagar alls?

Anmäl >Gus (6 timmar och 37 minuter sedan)"

Från NSD som till TT-artikeln gett möjlighet att kommentera.

Tydligen så har man i nya Mediehuset bestämts sig för att vara helglediga? Till följd att ett debatt forum på NSD har 62 inlägg som utgår från att Per Vallgårdas TT-inlägg är korrekt. Är det någon som tror att inte respektive tidning jobbat fram egna reportage om det hade varit Stationsgatan respektive Robertviksvägen som gällt?

Sov gott!

Jodå

När jag tänkter efter - Koskull har jag hört talas om. Honom borde jag ju läsa mer om. Kort mandatperiod i alla fall. Kanske en ungliberal med principer att inte sitta för länge?

Mer sovtåg än läståg

"Georg Adolf Koskull , landshövding i Norrbottens Län 1816-1821 har gett namn åt Koskullskulle". Tackar moster Gunilla för den kommentaren. Det tror jag faktiskt inte är något som jag vetat tidigare. Kan nog inte länets historia så bra. Fast i Sunderbyn har vi en Landshövdingeväg vilket lär ska påminna oss om att residenset legat här i BYN en gång i tiden.

"Syrak" blir jag när jag läser
TT artikeln i Kuriren - om att det skulle varit rena vilda western vid polisens beskjutning på Porsön. "Syrak" över grannarnas kommentarer - borde de inte vara oroligare för att ha en beväpnad 22-åring som uppsöker sina släktingar/anhöriga med skjutvapen?

Tillhör de som kan vara nog så kritisk till dåligt uppträdande av poliser - det finns minsann rötägg i den kåren också - men har de förhandlat 1 timme för att få ut en tokig beväpnad person som sen riktar sitt vapen mot dem - så förstår jag att de skjuter.

För övrigt kanske det är olämpligt att en ersättare i polisstyrelsen uttalar sig. Men mitt budskap är väl till läsare att invänta alla puzzelbitar innan ni tar ställning.

Och budskapet till mor från "sjukvården" ? (till och med med frågetecken efter) är att hon haft en hjärtinfarkt. Nog kan jag undra när hon sökt i nästan ett års tid för tryck i bröstet och svårt med andningen. Kombinerat med fall av epileptisk karaktär - att ingen sökt efter hjärtproblem av den arten. Och lägg till det fars alla sjukhussvängar med gissningar och felmedicineringar och min egna uteblivna diagnos - då kan jag undra om inte kloka gummorna på sin tid var mer träffsäkra?

Fast egentligen skulle jag säga att jag haft en trevlig tor resa till Gällivare men en träff med folkpartister. Mycket givande möte. Och resan upp blev som jag tänkt mig - läste folkpartiets webbmanual (förstod inte så mycket) men jag måste erkänna att nedresan blev i sovandets tecken.

Fö utgår jag från att ni kan översätta ordet "syrak"?

Kram och godnatt!Kos eller Kullen

Min mamma är från Koskullskulle så stavningen har jag med sen modersmjölken. Fast jag har aldrig hört mina kusiner tala om vare sig Koskuskulle eller Koskullskulle. Det var/är bara Kos eller Kullen. Men varifrån namnet har kommit vet jag ej - eller rättare sagt minns jag inte för säkert har jag vetat det en gång i tiden.

Däremot så hjälper det nog inte mig oavsett vad som står på skyltarna - har svårt att hitta i alla fall. Mycket dåligt lokalsinne så det är knappt att jag vågade läsa denna artikel om mental rubbning.


I övrigt har jag inte hittat något särskilt intressant i tidningarna - men det måhända beror på att Kuirens nätsida ligger nere. För övrigt mötte jag en av webbredaktörerna - Marianne Westin - på Bokmässan.

Fast inte bara Kurirens nättidning som krånglar - jag får lägga in länken till "mental rubbning" senare för även SvD ligger nere.

Har varít och ätit frukost med far. Natten hade varit lugn trots mor på lassa. Promenaden över "prärien" fick mig att längta till Ferdinands korkek - en ljuvlig morgon som visst skulle kunna tillbringas filosoferandes under någon av de vackra rönnarna.

Men istället ska jag förbereda mig för att åka till Gällivare med tåg kl. 10.56.

Här kommer SvD-länken - och vid genomläsning konstaterar jag att fullt så illa är inte mitt lokalsinne.


Mååål - gång

Målgång blev det för Jens 16.44 óch några sekunder. Vilket blev en sluttid på 3.04 och ett antal sekunder. Tyngre och längre än jag tänkt mig sa han via telefon när 5 kilometer återstod. Men målgång blev det. Snyggt jobbat - både Lars och Jens. Lars  med dryga 10 minuter bättre tid än Jens.

Fast här är det dystrare - Luleå hockey förlorade med 3-2 mot HV71, Så dystert att Kuriren bara har resultatet efter första perioden och NSD skriver inget alls vad jag kan se.

Men
dystrast av allt är väl ändå den 16årige grabb som blivit knivskuren. Allvarligt skadad.

En sväng till jobbet

Har hälsat på mor på sjukhuset - och nu ska jag dra en sväng till jobbet och fixa med det jag ska ha med till Gällivare i morgon.
Och Jens har passerat 5,5 kilometer på tiden 00.32.16. Har faktiskt pratat med honom under loppet. Den rackarn ville ha miltiderna på sin kompis Lars för att kunna förlora så lite som möjligt mot honom.

Men antingen så fick jag fel startnummer på honom för jag har inte fått någon markering.

Aldrig förr

Aldrig förr har han sprungit så långt som 3 mil - och så ska han springa Lidingöloppet - sonen. Så nu har jag prenumererat på en SMS tjänst för att följa honom och Lars. 80 625 resp. 30 778.

Tror att hans målsättning är att komma i mål. När och hur spelar nog mindre roll. Lars däremot tror jag är riktigt duktig med tanke på den tidiga starten. 12.50 startar Lars och 13.40 drar Jens iväg.

Körig morgon

Utryckning - efter telefonsamtal från far - 05.14. Efter larm till Trygghetslarm och samtal med rådgivningsskölerska (0920-225757 lägg det på bra-att-ha-minnet) så blev det ambulans till sjukhuset.

En utmattad personal - både ambulans- och akutpersonalen - efter en löningshelg. Som han sa ambulanskillen - i min bransch kan man önska att spriten inte fanns.

Nåväl ett otroligt snabbt och proffsigt omhändertagande innebar att jag på mindre än en timme från ankomst faktiskt var på väg hem . trodde jag skulle tvingas till en uppfriskande promenad - men si det gick faktiskt två bussar - en 7.15 och en 7,20.

Mor blev alltså inlagd - dock var det inte hjärtinfarkt som kunde befaras med tanke på symptomen. Lite blododlingar och annat skulle tas - och så skulle hon få vätskedrivande sprutor.

Körigt - minst sagt - kan man väl säga att det är
i opinionen. Dock långt ifrån kört. Vänta bara Mona Sahlin börjar tala då kommer det att vända. Lite pinsamt att vara 3:e största parti på ynka 6,5%.

Och med lite fler såna här rubriker så vet ju folk också vilka som finns i den kommande s-generationen. SSU har ju totalhavererat - ena skandalen avlöser den andra och har så gjort i flera år tillbaka i tiden.

Det är ju så jag kan undra vilken organisation som bedriver verksamheten vid Träffpunkten?

Nu är det hemmapyssel typ klädvård och gardinupphängning som gäller. Och sjukhusbesök. Kan konstatera att det inte är många dagar sen i april  som jag inte haft någon släkting eller vän där! Idag kan vi hälsa på både mor och min granne Lilly - troligen samma avdelning också.

Min "favvo"

Har faktiskt inte riktigt orkat med de sista turerna i FRA-frågan. Men om min "favvo" - drömprinsessan Birgitta O - är nöjd är jag det också.

Hörde att Birger Schlaug hade sagt att mp och vänstern skulle vara mer än nöjda - så här bra förslag hade de aldrig fått ihop med sossarna.

Och Mona Sahlin tog avstånd från Bodströms jämförelser med Zimbawe och Nordkorea - eller vad det nu var han orerade om i går på middagsekot.

Middagsekot - vilket jag avlyssnade i hyrbil med Jens på väg från Svenska Mässan till flyget - blev bara SÅ drabbad av hemlängtan när jag såg alla dessa bilar - i alla olika filer.

Nyss hemkommen efter inhandling till föräldrarna och konvalecenten! Nu ska jag själv rehabilitera mig i fÅtöljen.


Här är hon för övrigt - min "drömprinsessa" - jag kan till och med förlåta henne att hon är emot kungahuset!Tillsammans med Anders Öberg i SV:s monter på Bokmässan. Suddigheten beror inte på en lång natt med FRA utan på en urusel fotograf.Här är dock profilen skarpare! Lyckades darra i takt med avtryckningen.


Avdelning drömprinsar

Han fanns där - den presumtive drömprinsen - på bokmässan.
Men hur jag än pussade så förblev han en groda.Och här är två som säkert varit grodor i sina tidigare liv - riktiga drömprinsar båda två. Nils Ingmar Thorell från Blekinge en fd ombudsmannakollega - nu på ålderns dar bland annat fullmäktiges ordförande i Ronneby. Och gossen till höger - Peter Örn - behöver väl knappast någon presentation.

Det kommer mera!Så länge kan ni roa er med att fundera från vad denna käke kommer. Och inga dumma kommentarer och politiker om jag får be.

Otack är världens lön

Ville bju kungen på lite bröd - men blev bortkörda av högvakten. otacksamt för Polarbröd. Men "Frö Sverige i tiden" var onekligen käckt.

Själv har jag varit på "ögon" från klockan 10 till klockan 12. Med mor. Machula på gula fläcken vilket översatt betyder hål på gula fläcken. Inte så kul. Operation i Umeå - men besvärlig tid efteråt då man måste ligga på mage och hela tiden ha ögonen i läge mot golvet. Men mor tvekade inte - hon vill ta chansen. Och riskerna att det ska bli sämre är minimala i alla fall.

Nu ska jag och hämta lite paket från Jotex och Atelje Gyllenesnittet - sen en tur till jobbet. Och sen skjutsa kunsin Kerstin och hämta sin bil från verkstaden. Och sen ska det inhandlas åt konvalecenten som får lämna sjukhuset idag.

Det räcker till - allt utom tiden.

Människor jag mött

Hur var det Clifton Fexmo brukade annonsera - människor jag mött - och så en upprepning. Himla så mycket människor jag mötte på bokmässan - kändisar och mindre kändisar - men alla var vi kända för varann - dom och jag.

Och ni - några kom jag faktiskt ihåg att fotografera - det är också anledning till att jag ska åka till jobbet i eftermiddag. Sladden är där - och funkar mycket bättre där också.

Har pratat med en annan kändis som hastigast på morgonen - Anna Grönlund Krantz - som ville veta vilka av oss som skulle komma till stockholm och partirådet.

Nu msåte jag sticka med mor till sjukhuset.

Avdelning Tungt

Det var tungt att stiga upp på morgonen - trots att jag formellt är ledig idag så måste jag upp vanlig tid. Och eftersom jag inte somnade förrrän efter klockan ett - så var det tungt.

Tungt måste det också vara för Kd att mista
Erika till Stockholm. Någon strategisk planering för framtiden verkar det inte ha hunnit med heller. Coony gör comeback som gruppledare och Birgit dubblerar med både landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Det kan nog bli tufft för Birgit som ju också har små barn.

I Birgit familj finns det ju dessutom fler som har det tungt - inte kul för maken Tor heller att Luleå åkte på ytterligare en förlust.

Så jag får säga lycka till till samtliga inblandade ovan.

Nu ska jag gå till frukost och inspektera vad föräldrarna pysslat med under min bortavaro. Ska sen skjutsa mor till sjukhuset för ytterligare en ögonundersökning. En tripp till jobbet måste det nog bli i eftermiddag ändå. Jag ska jobba 12 timmar på söndag - därav ledigheten.

Lycka ÄR

Lycka ÄR att vara hemma - har varit det i en och en halvtimme nu. Och borde ha lagt mig. Men skumma några tidningar måste jag bara.

Och 35 mail - en del av dem fattar jag bara inte heller. Hur kan jag få av Kuriren refuserad insändare skickad till mig?

Sov så gott!

Intensiva två dagar

Det trodde ni førstås inte - men hær ær jag med en hælsning från Gøteborg. Lite konstiga bokstæver - trodde nog att Gøteborg fixade svenska språket.

Nu har det varit 2 intensiva dagar - och nu ær det 1 kvar men den kommer att gå i lætjans tecken. Bokmæssan. Ikvæll ær det fest - Pressnatta. Det ska bli spænnande.

Har hørt rykten om politiska førændringar hemma i Luleå - men mer sæger jag inte.

Før øvrigt har vi funderat varfør parkeringsautomaten på Lulsundsgatan från och till har førsvunnit. Men nu vet vi att det inte ær tekniska som leker med en - utan att den stjæls.

Først undra jag ju varfør - men de snor den och slår førstås sønder før att komma åt pengarna.

Ha det så gott.

Åter på torsdagkväll

Hej då bloggen - nu kommer strax min flygtaxi. Är åter på torsdagkväll.

Förtvivlat!

Inga nya spår efter försvunna Carolin. Hörde på radion idag en intervju med mamman till Nathalie som varit och är försvunnen sen någon månad tillbaka.

Vilken fullständigt förtvivlad situation för anhöriga.

Hur kunde jag?

Hur kunde jag glömma att gratulera Thomas på födelsedagen igår? Fast sanningen är att han i det hänseendet hamnat på förlorar listan. Det är inte första gången jag glömmer. Kan bero på att jag laddar för en massa människor som fyller i oktober. Nä - det var också en dålig bortförklaring.

Men JÄTTESTORT GRATTIS i efterhand. Och det börjar vara SÅ mogen ålder att vi inte avslöjar.

Själv gjorde jag en repa till sjukhuset i eftermiddag för att posta lite brev. Och vad hittade jag väl där? Jo ett antal Kd:are med min adept Birgit i täten. Som också kunde meddela att min son varit där. Sen visade det sig att han och resten av vårt landstingsfolk satt ett par bord bort.

Tittade in till Roffe som hastigast och han kunde meddela att med 75 procentig sannolikhet så skulle han få åka hem på fredag.

Och nu kämpar jag med att kasta ihop lite kläder och annat att dra med till Göteborg.

För övrigt är jag oroad över Stefan som enligt hans egen blogg är
sjukskriven?

Och vet ni vad - nu blir det snart bloggstopp här - flygtaxin kommer 04.50 i morgon bitti och hämtar mig igen på torsdag kväll klockan 22.30.

Grattis Linda!

Ett riktigt, riktigt stort Grattis till Linda Ylivainio som blivit nytt kommunalråd i Övertorneå. Kvinnligt kommunalråd som det poängteras. Fast inte stod det att det var ett manligt dito som avgick når Honkamaa lämnade in.

Men riktigt roligt är det - tror faktiskt att Övertorneå också är att gratulera. Det är lite fart över Linda.

Med siffrorna 20-15 - nu måste jag in och kolla hur många mandat sossarna har?

Vårdcentralen nästa

Nu ska jag till vårdcentralen med både mor och far. Mer av rutinbesök för att koll av medicineringen.

10.00 resp. 10.30 - - bra samordnat får jag med förlov säga.

Nu ska jag gå ned och hjälpa till med hoppackningen av frikort, medicinlistor och pengar.

Det blir jobb efter lunch idag.

Vadå ödmjuk?

Godmorgon! Uppstigen och läst igenom tidningarna - men inte mycket mer. Låg faktiskt till klockan 5.

Funderar fortfarande på vilken fnurra som ska lösas idag - enligt horoskopet i Kuriren. Det påstås att vi Vädurar måste utrusta oss med lite ödmjukhet för att fixa det. Så jag har bett min "horoskopstvilling" i Arjeplog att slå upp vad ordet "ödmjuk" betyder. Vi brukar skämta om Vädurens alla avigsidor.

Idag har jag annars hakat upp mig på rubriker.
"Dålig privatisering" tyckte jag var en töntig rubrik på en för övrigt också ganska töntig ledare. Är det verkligen värt att skriva om? Förvisso kan ju ofrivilligt avlyssnade samtal vara allt från irriterande till både roande och orande. Något smaskigt citat från ett sånt samtal hade väl kunnat vara värd till trycksvärta.

Och vad som är "Som att inte såga av sig armen" har jag ännu inte nystat fram.

Fast dagens värsta rubrik återfinns i NSD - "Nu sponsrar även NK socialdemokraterna" och dessvärre verkar det inte vara någon "anka". Och ännu värre är att jag inte kan bojkotta tidningarna på grund av beroende.

Nu ska jag dra iväg till min sponsrade frukost.


Till er alla....

från mig. Ni alla som skickat detta "kedjebrev"  till mig - har inte orkat leva upp till att skicka det tillbaka. Men jag kommer igen - och kommer faktiskt ihåg er alla. Katarina som skickade det senast ska jag kontakta riktigt snart. Ska bli spännande att se hur detta ser ut i publicerat skick. Här ser det riktigt underligt ut.

I kväll har faktiskt varit en riktig "väninnekväll" med telefonsamtal - både in och ut.. Men jag hinner inte så många på en kväll.

----------------

Jag känner en kvinna som är rolig och omtänksam, kärleksfull och givmild,

arg och galen, en söt tjej och en bra vän och hon läser detta mail precis nu!

Skicka det här till tjejer du aldrig kommer att glömma, inklusive mig. Om

du inte skickar det här till någon så betyder det att du har bråttom och

har glömt dina vänner

Sex and The City-tjejer glömmer inte det fina i vänskap, så varför ska vi

göra det! Om du får tillbaka 6 så är du riktigt omtyckt!

Kram kram 

  

Alerta Älvsbyn

Trodde nästan det var rubrik fel - men visst var det så att en Älvsbybo fått medalj för yrkesskicklighet och att Lars Hedberg valts in i PRO styrelsen.

Själv har jag tvättat och plockat undan hela förmiddagen. Det finns fortfarande prylar som inte funnits sin plats i lägenheten. Vantar, reflexer, cykelpumpar, halsdukar, kepsar. Mycket talar för att jag nu på förmiddagen motiverat inköp av sittbänken med förvaringslådor. Med läckra fronter i rotting.

Tolvkaffe hos föräldrarna - i kuvösen. Sällskapet fick sällskap av hösttrötta getingar - inte så populärt då mor är hyperallergisk.

Nu ska jag åka och storhandla till föräldrarna eftersom jag blir borta 3 dagar till veckan.

Historiskt

Första dagen i resten av våra liv - så sant. Och första gången Kurirens webbtidning produceras från Mediehuset. Och det verkar ju gå bra det också. Vissa personliga relationer får ju också närmare att äta lunch med varandra.

Jesus älskar alla barnen

"Jesus älskar alla barnen, Röd och gul och vit och svart - gör detsamma har han sagt" eller hur det nu var vi lärde oss i söndagsskolan.

Skickar den som hälsning till danska regeringen och utropar ett heja EU - som gett
Danmark bakläxa.

Stor kontrast

Godmorgon - lite trögt att komma upp idag också. Det är inte det att jag är trött bara att kroppen är lat. Men halvsju hann den bli.

Och en snabbgenomgång av 6 nättidningarna gav inte mycker att yvas över.

Expressen hittade jag två rubriker bredvid varandra: rekord i mördarsniglar och Budapestrulle. Så i valet mellan rekord och rulle - väljer jag
Budapestrulle. Så har jag aldrig gjort men väl smakat - även om det var länge sen.

Nu drar jag ned på frukost. Via tvättstugan där tvättmaskinen ska tömmas till torktumlaren. Det är så skönt här för di piper man ut källaringången. Eller som i det här fallet källarUTgången.

Grattis!

Ett försenat sådant till barnbarnet Lisa - fast jag har träffat henne idag och gratulerat personligen.

Ett grattis också till Luleå hockey som lyckades
klara 3-2 mot Skellefteå. Lyssnade till två perioder - men sen var jag på sjukbesök.

Trist att det ska vara så mycket alkohol runt hockeyn bara - flera gäng som var och åt på "OK-Max"  före matchen och det förekom alltför många burkar 5,9.

Det är bara vårt kommunalråd som aldrig märkt av någon fylla på ståläktaren.

Inte ens en fjäder?

Hur kan det bli så fel? Morgonens nyhetssändningar har likt en papegoja upprepat Messings avgång från partiuppdragen. Och nu dementerar hon.

Mördarsnigel?

Kan undra vad sniglarna hette som var i vårt växthus? De hann på väldigt kort tid perforera en stor gurka och gav sig också på tomaterna. Borde kanske låtit någon expert titta på dem. Fast jag tror mig ha hört att mördarsniglar är svarta - och "mina" var geleigt gråa.

En kortis han

George Brown - vet knappt om jag lärt mig stava namnet? - verkar blir en kort en han. Efter mindre än två år verkar han få kicken.

En kortis ska detta inlägg också bli. Måste bara notera att Mats Ehnbom förfasar sig över att ha blivit bortklippt i Nord Nytt - sån journalistik betqackar han sig för.

Riktigt bra att han får smaka eget ris - då kanske han kan ha förståelse för att vi politiker (ursäkta, dom!) faktiskt kan ha rätt i sina klagomål. Det förekommer faktiskt rätt ofta - medvetet eller omedvetet - att för sammanhanget viktiga "säj" faller bort i artiklar.

Artikeln om flyttlasset visar väl också att flytten kanske inte uppfattas så rosenrött som Mts vill ge sken av. Hur kul blir det att hamna i ett kontorslandskap med 47 (!) arbetsplatser?

Men tråkigast av allt tycker jag det är att man inte verkar bry sig alls om vad som ska bli av den gamla vackra byggnaden. Kan hoppas att stadsbyggnadskontoret kan bevaka sånt? Och hur blir den med anrika gamla fd centralhotellet - ska det också säljs - fast det kanske inte Kuriren äger längre?

Detta var en liten kortis från mig - jag hör av mig under dagen,

Katastrofsov

Nu mina vänner jag det varit ett sånt där katastrofsov igen. Efter att ha nickat till i massagen bestämde jag att kroppen skulle få bestämma - det skulle bli en timmes vila i sängen - ungefår så. Och jag minns att jag vaknade till vid 22-tiden och tänkte bara några minuter till - vilket blev till klockan 1. Då blev det uppstig och en nattamacka - och vi kvart i 2 låg jag i sängen igen.

Och har dessutom legat till halvsex - vilket gör att marginalen för att reflektera här på bloggen inte finns. Inte före frukost. Men nu vet ni att jag i alla fall vaknat upp för att njuta av livet ytterligare en dag.

Ängesbygården?

Detta gamla foto är upphittat i Haparanda.Följde med någon diverselåda på en auktion hade Sara berättat. Kerstin kom ned med  det förra helgen. Notera gubben på taket - eller om det möjligen är en staty?Här kommer en bild till. En känd redaktör med rötterna i Svartöstan påstår att det har likhet med något som kallas Ängesbygården och ska finnas i Svartöstan?Det här är i alla fall Martina Lind som på gårdagens utbildning lärde oss knep hur hemsidor och bloggar blir intressanta för läsare och inte minst för Google. Lägg bilden och hennes namn på minnet - kanske någon om så där 50 år lägger ut den på sin blogg och funderar vem hon är?

Trot eller ej - men jag är faktiskt tillbak på jobbet. Efter en inhandlingstur på Storheden (nä - inte Systemet). Men det blev inte mer än en lite orange bomullsjumper att ha under kavajen.

Hade glömt bunten från SV som ska läsas in under helgen.

Mammom skördar

Mammom skördar offer - tack och lov att farmor vann.

Inga gardindiskussioner i riksdagen

Gustaf Blomberg skulle behöva läsa på lite kvinnohistoria - det räcker gott att starta i början av förra seklet då högerkrafter i riksdagen "kvoterade" bort kvinnor och kvinnlig rösträ'tt med motivet att riksdagen inte var någon plats för diskussioner om gardintyger och annat kvinnopyssel.

Det har pågått och pågår en ständig bortkvotering av kvinnor. Ge mig annars ett skäl till varför det är så kompakt majoritet av män i bolagsstyrelser och i höga chefsbefattningar?

För övrigt kvoteras och män och framförallt unga män också bort. De kvoteras till exempel fortfarande bort från att lika självklart få ta del av sina barns uppväxter dvs föräldraledigheten. Hur lätt är det på en manlig arbetsplats med pojkar med smuts under naglarna och tjejnakenbilder på väggarna att komma och hävda att du ska vara pappaledig?

Det motiverar förstås inte att kvinnor ska kvoteras in bara för att de är kvinnor. Det behövs för övrigt inte eftersom det finns så många kompetent och duktiga kvinnor - även inom mansdominerade områden.

Fast själv har jag inga problem med att en ung grabb får förtur in i undersköteskeyrket på bekostnad av en ung tjej - förutsatt att kvalifikationerna i övrigt är helt lika.

Det är riktigt bra att rättvisan står högt på ledarskrbientens skala - dock kan jag konstatera att vikten av jämställdhet mellan män och kvinnor ligger långt under strecket. Ett antal ledare har nu bevisat detta. Vilket är mindre bra.

Olch apropå¨streckstrider så var det trist att Luleå Hockey förlorade i premiären. Fast samtidigt slog det mig att jag nästan bävar för hela den här hockysäsongen. Nu har tidningarna skrivit och spekulerat om hockey på högstga snille nivå i flera månader. Och så blir det nu hockeyseriie och slutspel i 7 månader. Det blir bara för mycket - jag rösta för kortare säsong - det finns annat i lvet än hockey.

Och grattis till Skellefteå som efter att ha legat på knä för Rögle vände matchen och klarade sig undan med bort förskräckelsen - minus 1 poäng.

Sena sura kommentarer

Oj - idag blev det lite för sen uppstigning - först fem i fem vaknade jag. Och tant Lilly är på sjukhuset så det blev allt att hämta tidningarna själv.

Fem i halvsju är hon nu - klockan - och nog fanns det ett och annat i blaskorna att hicka till för. Men jag tror det kommer att få vänta fill fikarasten på jobbet.

Hemmavid

Nu är jag Hemmavid - heter inte Kurirens bilaga så? Eller så är jag Äntligen hemma? Något kan väl heta så också.

"Flagga olämplig" finns under denna notis där allmänheten ges möjlighet att tycka till. Sven Olov Olsson - en som tycker ofta och myc ket och ibland till och med klokt - men den här gången önskar jag att jag kunde
flagga inlägget som olämpligt. Att bara 16 björnar av 54 är skjutna tar han som intäkt att jakten borde avbrytas - det finns nog inte så många björnar kvar. Fast jag tror att det handlar om att vi inte har så många jägare - åtminstone inte såna som bryr sig om att jag björn. Eller hur, Leif L?

Flagga som olämplig skulle jag också vilja göra med min bänkgranne på planet. Glad ihågen hade jag lyckats få ut ett boardingpass med plats 19D - gång. Jag älskar för övrigt Norwegians automater. Men när jag kommer dit så sitter en farbror redan där så jag säger lite försynt att jag nog har den platsen. Och du undrar han om vi kanske kan byta - vilket jag snällt tackar nej till med hänvisning till att jag har så pass ont i kroppen att det är nog att ta sig upp ur fåtöljen ändå. Och vilken suris han blev - han tillhörde nog de som tyckte att en tant på 60 bast inte skulle sticka upp - utan snarare klämmas ned mellan två herrar.

Nu har jag i alla fall fått en ny katalog från Ateljé Gyllene snittet - så nu ska det bli minst två pass i min alldeles egen fåtölj.

Stockholm nästa

Nu är det Stockholm nästa som gäller - webbutbildning. Tidningarna ska jag läsa på flyget så jag är fortfarande ganska lyckligt ovetande om vad som hänt.

Fast att två barn hittades promenerandes på östermalm i Luleå hann jag se. 5 och 7 år gamla vid halvelvatiden. Det kan ju vara en olyckshändelse men annars kan man ju förstå var grunden ligger i att det finns ett gäng 14-15 åringar som trakasserar en lärare i Råneå. Senaste tilltaget att skjuta sönder hallfönstret.

Tänk att vi har så pass många föräldralösa barn i kommunen.

Får tillönska er en riktigt härlig dag och så ska jag rapportera från Stockholm i kväll. Hoppas nu bara att Norrwegian inte hittat på någon ny inchecknings mojäng som "blockerar" mig.

Kvällen gryr?

Fast så heter det väl inte - morgon gryr - men vad gör kvällen? Kvällningen kommer? Kvällen smyger på? Nä jag kommer inte ihåg vad det kan heta.

I alla fall lämnade jag jobbet vid ett-tiden - 3,5 timmes jobb och lite lunch på det. Sen masade jag mig sakta hem - först en repa på stan - bankärende - 117,50 skulle in på kontot helst utan att betala 40 eller 60 spänn. Och det funkade på min egen bank - SHB. Fast jag gillade inte att kassörskan sörplade på kaffe - eller möjligen vatten - medan hon expierade mig. Har jag aldrig varit med om förr på banken. De tuggar ju inte ens tuggummi när jag tänker efter.

Gjorde de flesta klädaffärer i övre delen av stan - såna där där man kan hitta billiga jumprar att ha under kavajen - men det var tji. Provade en på Åhlens men hör och häpna "tjickerna" rymdes inte i en 44:a!

Så drog jag storheden och resultatet blev inte mycket bättre där. Gammelstadsmöbler och en hall-sitt-möbel som jag sett tidigare på EM-möbler och som jag trånar efter - fast jag egentligen inte behöver den. Nu vet jag att måtten stämmer på två ställen i lägenheten och att priset  är 2 590 vilket väl är mycket men eftersom jag trodde den skulle vara mycket dyrare känns det billigt. Vi får se.

Apoteket åt mor. På lassa till Rolf med diverese pappersarbete. Se upp nu Försäkringskassan - här kommer vi!! Jag börjar tro att det är dags för regeringen att ingripa igen med en Försåkringskassa som gör övertolkningar av reglerna.

Och nu är jag hemma och kör tvättmaskin - eftersom jag inte hittade någon ny jumper blir det till att vaska ur och torktumla.

Och nu händedet igen - jag tröck (eller möjligen tryckte) på någon knapp och typsnittet blev konstigt.

Bojkotta Wachtmeisters galleria

Hör ni "blekingar" i allmänhet och Karlskrona bor i synnerhet. Bojkotta Wachtmeisters galleria! Kan förstå att man inte kan släppa in hött och mött som delar ut flygblad och sånt. Politiska partier till exempel kan nog få husera utomhus - men Frälsningsarmén och andra som samlar in pengar till välgörande ändamål ska man inte få behandla så här ostraffat.

För övrigt hörde jag av Thomas att Cecilia Malmström tydligen använt sig av samma stylist som Maud - hade enligt Thomas också en alldeles förfärlig hatt. Fast smaken är ju som baken som bekant.

Vars ska hatten med "tanten"?

kan inte låta bli att delge eder detta som återfinns på Stefan Tornbergs blogg. Den annars nästan alltid mycket välklädda Maud Olofsson måtte ha råkat i händerna på någon stylist.

Var i fridens dar ska hatten med "tanten" - var min spontanta tanke.

Men drottning Silvia brukar ju understundom ha liknande plumpar i protokollet - så Maud är i gott sällskap.


Försvinnanden

nyheterna de senaste dagarna har präglats av försvinnanden. 79-åringen återfunnen liksom den 22-åriga fransmannen, 82-åriga kvinnan återfunnen med död tyvärr. Tycker att motiven till att man inte sökt med värmekamera är riktigt diffusa. Kan det vara fråga om åldersdiskriminering. Skulle de gjort samma bortprioritering om det vorit en yngre person.

Sorligt är i alla fall att vi hamnar i Expressen - som första nyhet nu på morgonen - med förvinnandet av Carolina Jag tycker det finns glidningar på polisens kommentarer - fast man vet ju inte om det är medvetet för att eventuella brottslingar ska skärras. Annars är det bra att polisen håller hårt på "inga kommentarer av utredningsskäl" - det blir så äckligt när kvällspressen ska spekulera. Och måste ju vara himla jobbigt för anhöriga - om de nu orkar med att läsa i en sån pressad situation.

Själv känner jag mig också lite pressad - men det är grader i helvetet också - mina problem är förhållandevis små. Hade nog tänkt åka buss idag också - men så förstår ni är min mobil urladdad och laddare har jag ju i bilen. Och mamma ville ha handlat - jag ska ju vara i stockholm i morgon.

Några som jag spår en pressad framtid är sossarna i Kiruna, 60 % saJA till ett samgående med Kirunapartiet - och det är ju majoritet - så är det bara. Men om man vänder på det och säger att 40 % var emot det - då uppstår genaste en rejäl konfliktyta. Men den som lever får se.

Nu ska jag försvinna från hemmaarenan och dyka upp på expen.

Klimatkompenserat

Miljösmart på morgonen med buss - och nu har jag klimatkompenserat - fast tyvärr åt fel håll. En inköps och ärenderunda som gick via sjukhuset - storheden - stan - storheden och hem. Fast å andra sidan hade det nog blivit två resor om jag inte åkt buss,¨


Men nu är min kropp så trött att jag måste ta en resa i fåtöljen.

Varför inte värmekamera?

Kan undra varför inte värmekamera används i sökandet efter 82-åringen? Och att alla helkoptrar - eller i alla fall för många - verkar vara på service. Erfarenheten säger ju att just denna tid av bärplockning och svampplockning så är det ofta folk som går bort sig. Lite dålig planering tycks det mig

Sen är det klart att polisen haft mycket nu - och har - både med 10åringen i Jokkmokkk tidigare och den försvunna Carolina. Hög anspänning förstås.

Grattis Daga!

Lovade far att jag skulle lägga ut en grattis hälsning till Daga Lindfors som har namnsdag idag. Grattis från oss alla! Chansen att hon läser det själv är väl minimal - men kanske någon som kan framföra det.

För namnsdagshälsning till min morbror Sture i Bollnäs nådde fram - om än med några dagars fördröjning. Hustru och moster Gunilla hade kollat in.

Utsikt från det "allra heligaste"

Jag har faktiskt åkt buss in idag - fastän att det uppstod goda skäl att ta bilen. Jackan på jobbet och mamma ville ha inhandlat havregryn. Men jag gjorde det i alla fall.

Smart miljöval idag - dock osmart att åka förbi Prästgatans hållplats - trodde att nästa bara skulle vara precis bakom bommarna och alltså något närmare. Men där bedrog jag mig - fick åka ända in på Backgatan - fast jag orkade till jobbet ändå.

Egentligen borde jag aldrig lämna BYN
- tänk att ha en sån här utsikt när man sitter på toan! Och ändå vill jag påstå att en bättre fotograf än jag skulle få utsikten än mer till sin fördel. Men jag kanske gör nya försök - det här behovet uppstod bara spontant.


Blandsäsong kallas det

Blandsäsong kallas det - denna sportsligt förvirrande tid - då man inte riktigt kan vara säker på om det är en puck eller boll Djurgårn sätter i nättaket. Fick jag lära mig av Radio Norrbotten. Idag är de dessutom lite seriösare - talar inte längre om försvinnandet som "morgonens snackis".

Ljuset - eller snarare mörkret - var då inte särskilt blandat klockan kvart över 4. Bara mörkt var det - och inte ens den ringa frosten kunde lysa upp. Fast det gjorde ju tidningsbilen som kom så tidigt. En riktigt härlig tidningsmorgon då jag hann köra ett extra varv och kolla lite annonser och smånotiser också.

Annars är en av de mörkare nyheter en som jag faktiskt hörde redan i går - när skolchefen i Boden Carina Hedman Petterson skulle förklara hur det kunnat bli ett så stort antal lärare som måste gå på en gång. Jo se det var så att man bytt lönesystem och man hade inte varit riktigt säker på anställningstider med mera så man hade varit tvungen att invänta synkningen av system. Man kan ju se svart  för mindre. Nu ska de i alla fall
manifestera mot uppsägningar - fast det är nog onödigt det är så offentligt det bara kan bli redan - en förvaltning med byxorna nere.

Och där Börje Lööw drar fram är det evigt mörker - nu har han lyckats släcka midnattsolen också - om även bara i Luleå. Och kanske först 2050?

Egentligen märkligt att jag vaknade och var så pigg. För klockan 00.19 behagade ett visst parti skicka SMS till mig om en DN-artikel som jag redan hört om på radion.

Och ambitioner har jag på morgonen - att åka buss till jobbet. Jag har tänkt länge och nu ska jag försöka komma till skott. 08.10 och 08.40 - direkt till Prästgatan och 08.25 om jag tror mig kunna klara ett byte på Smedjegatan alternativt orka promenera till jobbet.

Nu är det i alla fall frukosttime - ska försöka hinna med duschen före.

URK igen

Varför jag somnade i fåtöljen ska jag förtälja er nu. Hade fått en katalog från Peter Hahn som tycker det är roligt att jag visat intresse för deras produkter. Det har jag nu inte gjort i någon aktiv handling vad jag vet - men det är väl FRA kan jag tro?

I alla fall såg jag framemot en trevlig stund läsandes denna katalog medan kroppen fick sitt. Men den åkte i golvet med en duns efter att jag uppmanades att nyttja min 100 kronors första gångs rabatt till en kavaj som kostade 2 149 kronor - fast egentligen 2 335 kronor eftersom jag absolut drar större storlek än 40.

Den som hittat mig som målgrupp måste definitivt ha hittat fel - en sån kavaj köper jag bara när det är halva rea priset - möjligen.

Och så är det smått URK att
Kuriren inte rättat sin felstavning än? Måtte väl bli löneavdrag?

URK

Iag när jag närmade mig min lilla söta ljusgröna bil - med folkpartilogga och Folkpartiet på huven - tänkte jag att det var bra tur att jag fick URR 625 och inte URK 625 - det hade inte varit så lyckat.

Många tror att jag har tjänstebil - men jag kan ta er ur den villfarelsen. Förvisso var det partiet som betalade "bilutstyrelsen" i valet - den med Kryssa Strutz och den logga som nu är kvar - men i övrigt pröjsar jag förstås själv.

URK är det också att bli väckt av glassbilen när jag för en stund sen - tjugo i åtta - satt och njöt i massagefåtöljen. Fast jag kan tycka synd om den stackarn - den här sommaren kan inte ha varit särskilt lönsam - får hoppas han/hon inte har bonuslön?

URK är det också när fotbolls- och hockeysäsongerna går ihop - i min dvala hörde jag om Djurgårn (som ledde?) och trodde förstås att det var mot Luleå hockey. Fast någonstans i bakskallen fanns att det var onsdag som gällde - och så var det ju förstås - Djurgårn mot GAIS.

Fast när Gunilla från Jokkmokk ringer mig blir jag bara glad - fastän jag halvsov i fåtöljen.

Bara Karl som håller stilen

Det är bara Karl Petersen som håller stilen av politikerbloggarna. En del av dem kom aldrig längre än till ett första inlägg och flera har sitt senaste inlägg i juni månad. Lång semester för en del?

Maten aväten - eller uppäten kanske det heter. Frågan är vilken arbetsuppgift som nu ska ta vid - har tagit tag i den första repändan på hur jag ska fixa snöskottningen hos föräldrarna i vinter.

kanske hallmöbeln ska in nu när golvet är bonat och blänker?

Herre "jomala" det här inlägget har legat osänt i 4 timmar!

Sorgligt med "medelande"

Sorgligt med "medelande" och gånger 3 dessutom. Kan dock hoppas att pressmeddelandet blir desto positivare,

Upptäckte just att man inte får vara vrålhungrig när man saknar microvågsugn - 45 minuter för att värma en lax mozarella.

Men snart är den färdig - lunch/middag kombinationen.

PS/om länken visar på "medelande" med två d så har man varit in och rättat. Så blev det förra gången/DS

Den superba sorten

Det här är skörden som ger det superba äppelmoset. Små röda skönheter som ger ett nästan melonfärgat äppelmos.Och nu nalkas min arbetsdag sitt slut - med lite råge. Har hållt på att lära mig redigera webbsidor. Ska gubevars på kurs på torsdag - och vill ju inte framstå som den nolla jag är i sammanhanget. Så roligt ska inte it-nördarna få ha det - att jag bara sitter och stirrar på skärmen. Nu kan jag i alla fall komma in i redigeringsläge - och om ni
kollar detta så är det faktiskt jag som lagt in detta. Förvisso under överinseende av Thomas - men ändå.

Svaret skyldig?

Nu har det väl gått gott och väl en vecka sen min och Anders insändare om Storregionen var publicerad. Vi är utlovade svar av Camilla men än har vi inte sett något. Blev hon svaret skyldig? Eller måhända hänger det på Kurirens insändarredaktion. De har ju ett och annat inlägg om regionfrågan att publicera också - som den här som i sin ironi är riktigt rolig - Tack till dig, Kent Ögren. Men usch och fy - det ligger inte ute på nätet - så synd.


Annars funderade jag på om jag någonsin kommer att hamna i den situationen att jag ligger länge på morgonen för att jag vill att dagen ska larva undan fortare?


Morgonens snackis

Mitt humör är inte det allra bästa på morgonen. Efter att äntligen ha fått till det - med att stiga upp i alla fall halvfem - så funkade naturligtvis inte internet. Och jag städade, monterade, bonade golv och hängde tavlor och lamor igår kväll så jag tände inte en si datarummet. Abstinensen var med andra ord redan stor när jag satt mig vid datorn och fick beskedet att webbsidan inte kunde visas.

Kanske därför jag spetsade öronen lite extra - och får då höra att "morgonens snackis" är kvinnan som är försvunnen i Gällivaretrakten - med det sättet att uttrycka sig trodde jag förstås att ärendet fått en lycklig och smått komisk upplösning. Men så är inte fallet - jag hoppas verkligen att Radio Norrbotten drabbas av den lyssnarstorm de förtjänar. Så säger man bara inte - morgonens snackis - om något där en ung kvinna i värsta fall är bortförd och mördad.

Och apropå mord så håller jag helt med Ylva Mjärdell om att sörjande anhöriga inte ska behöva se obduktionsbilder av nära och kära på nätet. klart att värnet och respekten för offentlighetsprincipen måste upprätthållas - men det måste få att förena med att inte kränka integriteten för döda barn. Och inser att debatten förts i NSD vars insändare inte är länkningbara - i alla fall svarar en sign. Sofia idag och säger att det inte behövs någon lagändring - och det är möjligt att hon har rätt - men en FÖRÄNDRING behövs av tillämpningen.


Nu ska jag dra till jobbet - och återkommer därifrån om det nu var något värt att kommentera i lokaltidningarna.


Men ingen i BYN

Ytterligare en björn skjuten - alltid något att glädjas åt. Men ingen i BYN - inte ens i närheten.

Själv har jag varit en tur till Kallax och lämnat Erik. Sen inhandling av mat och bingolotter till mor och far.

Nu funkar mitt tangentbord med några sekunders fördröjning - inge kul att skriva.

Rovdjursersättningen höjs

Hör just på radion att regeringen beslutat höja ersättningen för de som drabbats av skador på grund av rovdjuren - rivan renar och tamboskap och så vidare.

Fast det behövs nog mer om opinionen ska vända - idag är det en
Sifo med fortsatt stor övervikt för oppositonen. Folkaprtiet 3:e största part med bara drygt 7 procent är inte mycket att yvas över.

Men det här är ungegär det mest upphetsande som hänt - om man nu bortser från en del försvinnanden men det ororar väl mer än upphetsar.

Har donat det sista med äppelmoset - det vill säga fördelat till Kerstin, Jens och så förstås har Daga fått en pyts som pappa varit över med.

Donat med en hallmöbel också som ännu inte är på plats - men nu ska det bli. Men hallgolvet ska bonas först ikväll är det tänkt.

Nu klockan halvtre ska jag åka och skjutsa Erik till flyget. Skriver bara så att jag ska komma ihåg - lätt att glömma när man jobbar på med både det ena och det andra.

Måste kolla med Thomas också om jag måste åka förbi och röja nåt på jobbet - efter after work i fredags. Jag var inte siste man så jag har noll koll på läget.

Riktigt otäckt

Riktigt otäckt med tjejen som försvunnit vid Gällivare. Tydligen en piteåtjej. Har hamnat i SvD också. 

Litet med naggande gott

Vinstmeddelande från Bliklinten nu på morgonen - 1 282 oräknat eventuella vinster på Europatipset. Nu är jag inte ensam om det - långt därifrån - men det blir ett bidrag - litet med naggande gott kan man säga.

I fredags fick jag för övrigt en avi från plusgirot - en sån där som det kostar minst 40 spänn att ta ut om du inte kan pula in det på eget bankkonto.

117,50 och var en reseersättning från juni 2007 från Samordningsförbundet Pyramis. En del kämpar länge för att göra rätt för sig.

Nu ska jag läsa lite nättidningar - jag kan också låna kusin Kerstins DN för hon är på rejken.

Sen blir det frukost.

Bara instämma!

kanske vi inte förstår hur stort det här egentligen är - att inga nya förbandsnedläggelser inom överskådlig tid kommer att ske. En lyckans lördag var ett riktigt bra uttryck av karl Petersen.

Jens och familjen befinner sig i Arvidsjaur - och eftersom Jens var på K4 för någon vecka sen och uttlalade att K4 nog skulle klara sig känner han sig väl extra delaktig i glädjen.

Äppelmos!

Dagen kan sammanfattas med ett enda ord - äppelmos. Har ångkokt äpplen och passerat till öppelmos - 12 liter. Sex av vardera äppelsorten - men bara att konstatera att Silva ligger i lä. Och andra sidan går "hennes" äpplen att äta som dom är. Och båda sorterna är massor med godare än det köpta.

Nu ska jag ta en åktur i fårlöljen för att orka med att åka och handla.

Så meningslöst

Redan för två veckor sen såg jag en blomlåda nära bäckbron som var vält - södra infarten till Hammaren. Och tydligen har det varit ett gäng ute i gårkväll också.

Exztra trist eftersom det varit så lugnt hela sommaren. Inte en enda rapport har jag hört om sabb i trädgårdar.

Men en riktigt god nyhet har ni säkert noterat på morgonen. I den debattartikel i Svenska Dagbladet slår alliansens partiledare fast att det inte blir några fler förbandnedläggelser. Mina tankar går främst till Birger Lundberg i Arvdisjaru som verkligen lagt ner jobb på att övertyga om att K4 måste bli kvar.  Sätt dig nu på en stubbe i bär- och /eller älgskogen och njut av det goda beskedet.

Vackert kungligt barn

Så spännande - nu har det avslöjats om att Folke Bernadotte hade ett barn u.ä så att säga. Utanför äktenskapet. Kan undra om hon visste om att hon var av kunglig börd? Och så länge det hållits hemligt. Vacker kvinna iaf. (Iaf är en av de få förkortningarn jag kan i sms-språket - fast iof också förstås).

Synnerligen intressant artikelserie och debatt som DN dragit igång. Ler bara igenkännande när jag läser om hur akutmedicinering bara följer med så att säga. Ingen följer upp och "ställer ut" mediciner - men väldigt ofta nya in. Anders Mansten drar också en lans för detta.

Känner bara att det hela tiden strömmar in ytterligare argument för folkpartiets Trygghetskvitto - ett dokoment i handel när du lämnar sjukvården med en kort summering av vad de gjort, vad de vill att primärvården ska följa upp och med tydliga hänvisningar till patienten var och vem som hjälper till med hemgången.

Makabert blev det när jag skulle länka till Anders artikel - för under hans rubrik handlade det om odubktionsbilderna av de mördade barnen från Arboga. Sign. Offentlighetens försvarare - som själv väljer att vara o-offentlig bakom en signatur - försöker leda i bevis att det inte är något problem att obduktionsbilderna finns tillgängliga på internet. Mig övertygar han inte - möjligen är frågan mer komplicerad än så - men hyllande av offentlighetsprincipen får inte leda till att enskilda såras och kränks.

Låt mig sluta detta inlägg med lite drag. Nog må jag säga att rockskörten måtte fladdra på min vän Staffan Eriksson. Eller har han möjligen en namne? Från att ha varit ute i media och närmast iditoförklarat den hälso- och sjukvårdsberedningen han själv suttit med i - så står han nu med i den hyllningskör till sig själva som nämnda beredningen leverear i NSD idag. Håll i hatten också Staffan - med så här tvära kast kan de också ryka!

Själv tar jag tag i kvasten nu - m¨ålet är dock icke Blåkulla utan ett något renare och sundare hem

Morbror Sture

Morbror Sture har namnsdag idag - stort grattis till Dig. Och förstås till alla andra Sture jag känner. Birgits Sture också nämnd.

Verkar som om vi här vi kusten vaknat till en fantastisk höstdag. Frosten låg rätt vit på bärigårn. Nu ska jag ta på täckkappan och foppatofflorna och kolla om den knastrar också.

Ett mail från Arjeplog nu på morgonen berättar att även där är det höstfint  - hoppas ni alla får en fin lördag.

Själv måste jag röja - efter att ha varit "jordbrukare" senaste månaden är det något eftersatt här hemma - städet.

Men jag hör av mig - nog fanns ett och annat att höja på ögonbrynen för i lokaltidningarna.

Tårarna rinner

Jag såg det här tidigare idag - men tänkte spara med att läsa det. Förstod hur det skulle gå. Bra att då spara till mascaran är borttvättad.

Mamma Gudruns brev - där hon beskriver den obeskrivliga känslan att ha sin lille son borta på fjället. I regn och ganska kallt väder - och inte rustad för detta.

Och om engagemanget och respekten för familjens integritet som visats.

Och lyckokänslan när de kunde återförenas.

Och tron på medmänskligheten.

Efter en fantastiskt trevlig "efter-arbetet-träff" med min allttid medmänskliga loch "gör" trevliga liberala vänner känns det bara gott att gråta en skvätt åt Sebastians och Gudruns solskenshistoria.

Och i medmänsklighetens tecken så håller vi på Obama. Eller hur?

Så här ska vi inte ha det

Så här ska vi inte ha det - att folk som är sjuka nekas ersättning. Men det är svårt det här - för det kan vara en så enkel grej att sjukintygen från läkarna är ofullständiga.

Men ibland är det också så att tjänstemännen leker småpåvar - låt mig påminna om Rolf Nilséns fall under valrörelsen 2006. Det behövdes lite rubriker och lite debattartiklar så backade man.

Men jag tror faktiskt inte man bett om ursäkt än.

Hoppas det ordnar sig för
Berit - rubriker i Expressen torde väga tungt. Men det är hemskt att de ska måsta vara så.

Bara 44 kvar

Bara 44 kvar att skjuta - björnar förstås. Och 18 dagar plus 15 till vid kusten. Det kommer inte att funka.

Nu har jag i alla fall kört hem varorna till föräldrarna - och läget var lugnt.

Så gamla kroppen nu körd två omgångar i massagefåtöljen så nu är jag redo för After Work. Har du vägarna förbi vid 17.30 tiden så titta in till oss på fp- expen.

Sur blir jag - trots ljusglimt

Folkpartiet är en ljusglimt i alliansens mörker enligt Demoskop idag. Upp 1,8 % när det blåste som värst i kritiken mot Björklund. Då han beskylldes för att ha målat svenska skolan i för dystra färger Något fog för att väljarna skulle instämma i den kritiken verkar inte finnas - och i motsats till "expertisen" så befinner sig ju väljrna i verkligheten..

men riktigt sur blir jag när Expressen bara presenterar fragment från undersökningen. Nyfiken som jag är.

Nu är det städ som gäller på jobbet - ja rent utav "utrensning" ska det blir lite senare idag. Dock icke utrensning i medlemsmatrikeln.

Om dubbla bördor

Sign. Olov tillrättalägger om Brittsommar - som enligt bondepraktikan tydligen infaller dagarna före och efter den 7 oktober - och skulle då vara särskilt soliga och varma. I en annars lite höstbistertid.

Fast nog har begreppet nu använts för oväntat soliga och varma dagar i augusti och september också. Men det tycker jag inte är felaktigt alls. Dagarna är likt Brittsommardagar - dvs lika varma och soliga som dagarna runt 7 oktober sägs vara.

Och om rönnen och bördorna kan man alltid tolka. Rönnen orkar inte bära dubbla bördor - så långt är väl alla överens om.

Men frågan är om den snöfattiga vintern 2008 - lätt börda för rönnen - nu ger alla dessa rönnbär som finns i år? Eller om den är den kommande vintern som lägger lite snö på rönnen. Blir det då motsatsen - en snöfattig vinter - kan  vi räkna med massor av rönnbär nästa höst. Hänger ni med?

Den är lite mer omedelbar den om att när rönnen bär många och stora klasar då blir det en hård vinter - den rikliga bärskörden är naturens sätt att kompensera fåglarna för den hårda vinter som står för dörren.

Och ännu mer omedelbart blir det att förstå att hemtjänsten inte klarar alla "bördor" när de tydligen fått 4 nya vårdtagare med samma personalstyrka. Får travestera Börje Lööw som häromdagen talade som talade om att regeringen förde en "brutal klasspolitik" - det är en brutal äldreomsorg vi har i kommunen - för att inte tala om vilken brutal personalpolitik!


Viktig seglats

Lätta ankar är rubriken på Kurirens ledare och handlar förstås om regeringens infrastrukturpengar från igår. För lite tycker ledaren - och vill ha mer till länet.


Det vill OA också som beskyller Reinfeldt för att prioriteta storstäderna. Nu är det ju inte någon skillnad mot om det hade varit en sosse regering - det är och vár precis lika goda kålsupare.

Påminna er om att Norrbotniabanan inte nämndes med ett enda ord i den klimatrapport som sossarnas presenterade för inte så länge sen.

Den här fajten - seglatsen - borde tas av de norrbottniska riksdagspolitiker utan pajkastning på varandra. Här är det faktiskt med syd-nord perspektivet som styr än partipolitiska skiljelinjer.

Och kom ihåg "Kostnaden för norrbottniabanan motsvarar bara 13 veckors industriellt produktionsvärde i de två nordligaste länen".

Nu är det panik - en minut i sju - jag lägger in länkarna senare. Nu vet ni i alla fall att jag är vaken - Karin!


Morrar över hemtjänsten

Ikväll morrar jag över hemtjänsten - nu börjar det snarare vara regel än undantag att de inte diskar undan efter middagen. "Tjejerna får ta det i morgon bitti" med påföljd att mamma naturligtvis ställer sig och diskar fastän hon inte har ork till det. Och så ringer hon mig och är helt trött och slut- och jag får dåligt samvete för att mor inte har det bra. Och blir helt trött - jag också!

Men hur kul är det för henne att stiga upp och börja med frukost när diskho och diskbänk är överfull av middagsdisken? Och grötpannan är full av rester från potatismoset? Så det är klart att hon får ta över hemtjänstens uppgifter!

Vi har haft med hemtjänst att göra många år och vet att det kan krisa till sig - disken kan visst stå om det handlar om att andra brukare är sjuka och kanske till och med ligger för döden. Men ... det här är inte bra! Så många sjuka och döende kan faktiskt inte finnas inom vårt lilla område. Så många kvällar!

Och nog finns det många logistika problem - ska bli spännande att se om nattpatrullen kommer i morgon bitti - vems ansvar är det att meddela att far faktiskt är hemma? Vi har nog inte ens fått ett telefonnummer till nattpatrullen - men snara är det att inte komma så fort de upptäcker att far inte är hemma. Vore det inte humant att vara lika alerta att kolla när han kommit hem?

Fast egentligen är det ju så att det gånger mor är ensam - så skulle hon verkligen behöva nattpatrullen - men si då är det så vist att det en gång var för att far kom hem från sjukhuset som den sattes in.

Som vanligt saknas ett helhetsperspektiv!

Gapskrattande

Måtte ju gå gapskrattande genom livet - varenda dag och stund. För det sägs ju att när man har roligt går tiden fort. Och här handlar det inte bara om timmar och minuter - dagarna forsar fram. "Imorgon är det fredag" känns som om jag får säga jämt.

Mor till tandläkaren idag - visade sig vara en trevlig ung kvinna vid namn Charlotta - som också visade sig vara dotter till framlidne tandläkaren och chefen för folktandvården - Lars Ökvist.

Hem med mor och in med kusin Kersin i bilen. Åter till st aden där arbetet väntade - och nu har jag snart förbrukat den tiden också - och så gå till tandhygienisten.

Tack i alla fall till en bloggläsare i Boden som dels dementerat ryktet om björnen vilande i busskuren och dessutom vidimerat att lingonsylten ska skummas ungefär av de skäl som jag själv trodde - för att undvika mögel.

Lögn, förbannad lögn och statistik

Lögn, förbannad lögn och statistik - uttrycket får verkligen ett innehåll i dag. I kuriren kan vi läsa "Både mer och midnre arbetslöshet i länet" och i NSD att "Nu ökar arbetsläsheten igen". Och i NSD:s text blir förvirringen om möjligt än större "Trots avmattningen hr arbetslöshten i Norrbotten bara minskat med 17 %". Tur att man för länge sen insett att allt som står i tidningen  inte är sant.

Sant är det förstås att det inte kommer något "Amerikarv" idag heller - åtminstone för oss Väduar om man ska tro Kurirens horoskop. En glad nyhet når oss - dock handlar det inte om pengar.

Annars är det ju 11 september idag - och alla minns vid nog vad vi gjorde den dagen år 2001, Och 2003 också förstås även om den upplevelsen inte var riktigt  så direktsänd som flygangreppet i New York. Men väl så dramatisk och sorglig.

Och som radio Norrbottens reporter sa nu på morgonen - tsumanivarning den 11 september 2008 - dvs idag - gav lite extra ståpäls.

Nu ska jag ta på täckjackan och knata till frukost. Få se om far repat på sig. Och sen bär det iväg med mor till tandhygienisten.

Lingonrött

Hipp hurra - jag har kokat lingonsylt - det är många år sen sist. Och jag har hämtat recept från många håll. Och ingen har ens nämnt att man ska skumma sylten. Inte ens mamma.

Det gjordes minsann alltid förr och det har jag gjort nu - till vilken nytta vet jag inte. Men jag tror det har att göra med att man tar bort en del som kan skapa mögel.

Kan det vara så? Fru Svedberg från Persön har säkert svaret.

Nu har jag dessutom kokat med sötningsmedel. Råkade träffa en dietist hos Roffe i eftermiddag som tipsade om vilket sötningsmedel som skulle användas. Det fanns nämligen 3 stycken som höjer blodsockret lika mycket som vanligt socker. Ett som började med M och så Xylitol (heter det så) och så ett till. Får reptera en gång till - men chokladen jag köpte i eftermiddags innehöll  det med M. Nu har jag massor av problem men dock inte det med blocksockret. Och allt med sorbitol är okej - men akta sig för diarré!

Nu ska jag kolla om lamporna hos föräldrarna släcks. Pappa var lite orolig ikväll - om "rören" till hjärtat skulle korka igen. Jag tror att mamma fick någon liknande upplevelse när hon gjort sin operation. Men det står inget i boken de fick om det.

Och så är det så upplyftande som om självmord på TV

"Lappade"

trodde faktiskt inte att man "lappade" bilar vi sjukhuset. Men när jag kom och skulle hitta mig en plats i försa "korridoren" så kom en vit bil och körde in strax före mig. Ut med en liten handdator och digitalkamera. När den for var jag tvungen att gå fram till bilarna och kolla. jajamensam - båda som stod utanför rutorna hade fått var sin gul remsa.

Min tur fortsätter - för om ni inte berättar det för någon kan jag tala om att där brukar jag stå om jag inte hittar någon annan plats. Och så var fallet igår - utringd av avdelning 46 så var det lite panik och då ställde jag mig där. Det skulle gå att rita dit minst två rutor till - så de så.  Och säkert hade jag ställt mig där idag också - så jag får tacka den stora silvergrå bilen och den lilla röda!

Om inte om...

Om inte om funnits hade vi kunnat åka på ett järnspett över Atlanten. Fast nog kan jag undra - just i dessa 11 september dagar - hur Sverige och dess politiska liv sett ut om inte Anna Lindh hade mördats?

En politiker som gick vägen från att ha varit en tillgång för oppositionen - likt Marita Ulvskog - till att vara en högst förtjusande och kompetent utrikesminister. Svårt att inte gilla henne - faktiskt.

Det är bara att konstatera att socialdemokratin led en stor förlust - vilket naturligtvis är en struntsak egentligen - mot den personliga tragedin för Anna Lindhs familj.


Nu är far hembördad - och jag träffade som vanligt massor av empatisk och kompetent personal. Och ändå kunde jag konstatera efter ett korridorsamtal med en överläkare konstatera att det blivit ytterligare missar i medicineringen. De två tidigare - åtminstone det allra senaste före denna gång - sjukhusvistelserna har far inte fått någon ny medicinlista. För redan förra gången han skrevs ut skulle en tablett ha tagits bort. Nu var den mer av typen mineraltillskott och har väl inte gjort vare sig från eller till. Men oroliga kan jag bli - det kan ju för andra handla om livsviktiga mediciner.

Nu ska jag far till sjukhuset igen och hälsa på Roffe.


Faktiskt inte!

Faktiskt inte - så har jag inte åkt fast för fortkörning någon gång. Mycket annat har jag gjort. Felparkerat, totalkvaddat, backat på en parkeringsstolpe i absolut full speed och en del andra missöden. Haft fel skattemärke och försökt med bortförklaring att jag glömt det hemma på köksbordet - varvid polisen bad mig söka under duken också för det jag hade var förr förra märket. Ridå - tablå!

Och nu har Berit från 46:an ringt att far var klar för hemfärd men hon tyckte han skulle få äta sin lunch först  11.30. Och innan jag lämnar ville Thomas springa iväg och hämta sin lunch - vilket beviljades.

Så nu ska jag ställa mig i startgroparna - Thomas in - ylva ut.

Ingen reklam på min blogg

Ingen reklam på min blogg - den har jag köpt bort för 500 spänn per år eller vad det nu var. Så nedanstående är faktiskt inte reklam - bara en konsumentupplysning.Välkommen att inspireras av underbar lantlig inredning i en historisk miljö vid kvarnen i Ale.

Öppettider:

onsdagar 15.00-19.00

torsdagar 15.00-19.00

1.a lördagen i varje månad 12.00-15.00

(med reservation för ändringar) 

Även tidsbokningar.

Telefon: 073-0377845

Min svärdotter som öppnar Kvarnbutik i Ale - tyvärr så föll de vackra bilderna bort liksom kartan att hitta dig. Men jag återkommer väl i ärendet när jag fått tala med någon "datanisse" som kan kopiera med innehållet kvar.. Och första

lördagen i oktober - kan det vara den 4 ska då jag dit. Välkommen att åka med mig.

 

  


Långt till nollvisionen

Långt till nollvisionen inom sjukvården. Intressant insändare om 3000 dödsfall inom sjukvården på grund av felbehandling. Och då misstänker jag starkt att ingen av de gamlingar som drogats med Risperdal och annan psykofarmaca är inräknade.

Desa två artikel i DN - den här och den här - är väl värda att ta del av för alla er som alls kommer i närheten av äldre. Det var precis den här medicinen som gjorde pappa så sjuk. Notera i texten att medicinen oftast inte ges för att patienten har ett behov utan för att personalen ska få en någorlunda arbetsmiljö.

Pappa led inte av någon demenssjukdom utan av hemlängtan från sjukhuset. Förvirrad efter en virusattack lämnade han avdelningen och sjukhuset. Straffet blev att en Risperdal tablett ordinerades plus en till senare - vilket resulterade i precis samma symtom som för Inga-Britt i artikeln. Moderna tiders ättestupa.

Kan bara konstatera att efter att vi anhöriga plockat medicinen så kvarstår bara de normala åldersförändringarna! Och stort tack till hemtjänstpersonalen som direkt reagerade negativt mot Risperdaltabletten och fick våra varningsklockor att ringa.

Nu ska jag se hur modern klarat natten ensam. Och om gröten står på bordet.

Abrupt slut

Abrupt slut blev det på mitt polisstyrelsemöte. Hann med en lunch med trevliga borgerliga kompisar. Därefter studiebesök på PKC - Polisens Kontakt Central. Som snart ska bli en av 7 i Sverige. Mycket intressant.

Men sen kollade jag av telefonen och hade ett meddelande från sjukhuset. Men innan syster Kajsa hade kommit fram till att "operationen har gått bra du behöver inte oroa dig - men jag vill att du kontaktar mig på telefonnummer..." hde många fjärilar flugit runt.

Det slutade med att jag fick lov att lämna in - men eftersom jag bara är ersättare och min ordinarie Lars absolut var på plats så sa Luther att det var okej. Kan bara hoppas att en länk i den borgerliga kedjan som inte ännu anlänt när jag kom verkligen dök upp. Men ingen hade lämnat återbud så jag var inte kallad till tjänstgöring.

Nu är jag kallad till tjänstgöring. Måste hinna klippa gräsmattan innan far kommer hem - förhoppningsvis i morgon - för han är svår att hindra från jobb.

Sen ska mor och jag åka p¨å sjukbesök. Mötte för övrigt Roffe i entrén när jag rusade mot 46:an. Vid gott mod.

Vilket mörker

Fortsatt sommarmörker i kommunen - Luleå. Fantastiskt i alla fall att man nu erkänner att de har mer klagomål på att lampor lyser när det inte behövs - än att lamport är släckta - när det i och för sig inte behövs heller.  Om man nu skulle koncentrera sig på att släcka de lamport som lyser på midsommarafton, sommarsolståndet och andra dagar som är ljusa dygnet runt så kanske man slapp hatta med såna här beslut.

Mörkt också att det återigen verkar ha varit ett kortbedrägeri inom Luleå kommun. Tankning för 137 000 kronor på en vecka väckte tack och lov OK. Med tanke på tidigare kort affärer och andra förskringringar kan jag undra om inte kommunen borde "vakna" och stärka internkontrollen? Något för revisorerna?

Över till ljuset - Ett klipp för seniorerna - skriver NSD om seniorveckan i Luleå. Det här är möjligt tack vare extra stimulanspengar från regeringen just för våra äldre. Luleå kommun verkar ha förvaltat dem bra - särskilt intressant skulle det vara att också ta del av det uppsökande arbetet bland personer över 80 år. Ett ansvar som kommunen har men som då i Luleå kommun inte fungerat alls.

Om jag vore kommunpolitiker i någon av våra andra tretton kommuner skulle jag kolla upp hur de förvaltat pengarna till de äldre? Det kanske till och med finns kommuner som intre brytt sig om att söka.


Åt dem som har skall varda givet - igår kom jag över 20 liter lingon till vilka jag har hjälpt mor att rensa nu på morgonen. Nu kanske hon nämns att koka klappgröt också? Mums!

Nu måste jag hoppa i duschen. Måste få några minuter till med handlingarna till polisstyrelsen idag.
Omöjlig uppgift

En nästan omöjligt uppgift - att komma ihåg alla Anitor och Annettor som ska gratuleras idag. Nästan enklare att räkna upp dem som jag inte skulle vilja gratta - det finns någon av varje - men så gör man inte.

Så grattis till Anita Thuné, Anita Holm och Aníta Lovén. Och Anette Selberg!

Det här är allt jag hinner med innan frukost - men jag återkommer om någon timme. Ska nämligen vara ledig idag för utövande av politisk uppdrag - ersättare i polisstyrelsen som sammanträdet i Boden klockan 12.30 idag. Förmöte med alliansbröder och systrar klockan 11.

Ledig säger jag - fast jag har rätt till 4 dagar politiska uppdrag på betald arbetstid - men med 15 timmars arbetsvecka avstår jag den förmånen. Det blir som inget kvar för riktiga jobbet annars.

Men det innebär att jag håller mig här i Sunderbyn till det blir dags att styra kosan mot Boden.

När Strutzen är inlagd

Nu är far levererad och inskriven på avdelning 46. Då gäller det att passa på att ¨åka till tippen. Och låta en och annan trasig "bra-att-ha" pryl åka med. Av ingen saknad sen men skulle jag fråga så skulle det säkert sparas.

Och "sopspionen" stod och övervakade mitt kastande - och stoppade mig från att kasta en bit isolering i brännbart - det skulle i grovsopor. Biten var 2x2 decimeter men den skulle inte brinna påstods det. Fast inte ver jag om jag sett så mycket rester kvar av isoleringen vid ett nedbrunnet hus? Men lärorna om sophantering kommer och går - ett tag skulle man inte kasta läderskor i brännbart utan i grovsopor. Men numera brinner tydligen läderskor väldigt bra - för "farbrorn" hade aldrig hört talas om det.

Hann för övrigt med att se hearingen om FRA på kanal 24 - en bit av den - nyttigt.

Frågan är vilken nytta jag nu ska ta itu med - praktiska göromål innan jag sätter mig och läser på inför morgondagens polisstyrelsemöte.

BRA - FRA

Här ett bra och konstruktivt inlägg om FRA. Hörde skvaller från fp:s partistyrelse att deras uppfattning helt ligger i linje med detta.

Just det här att den enskilde inte ens skulle få veta att man eventuellt varit avlyssnad kommer jag ihåg att störde mig mest när förslaget var fram förra gången under sossarnas tid. Och hade man blivit felaktigt avlyssnad så skulle man inte heller kunna få något skadestånd. Altlså fritt fram för omdömeslösa - skulle inte kosta något heller.

Nu börjar min arbetsdag lida mot sitt slut. Ska föra far till sjukhuset klockan 13. Denna gång väl planerad inläggning för pacemaker. Dock kan jag fortfarande undra om inte hans anfall av okontaktbarhet ändå hängde samman med medicinens biverkningar. För sen det hade gått ur kroppen så har han inte haft något anfall. Peppar, peppar. Men som läkaren sa så behöver han en pacemaker i vilket fall.

Två vändor

Ja inte på kåken - visst brukar man tala om "vändor" där - men väl till brevlådan. Hoppas det var ett olycksfall - den var tio i fem idag.

Men "goa" när dom kom. I massagefåtöljen (jävla tjat om den) med pläd om benen. Nu ska jag bara hämta en "ståkig" golvlampa från 50-talet som finns hemma hos mor och far. Tnt behöver bra läsbelysning.

Och påtal om tanter tycker jag att Mika H:s insändare verkligen slår huvudet på spiken "
Samma gamla trötta sossar - nu med läppstift". Fast det var verkligen ett ungdomsporträtt av Mona - och eftersom fotografen heter Thord Nilsson lär det också vara ett bra tag sen det togs.

Avdelningen galna saker uppmärksammar att åldern kan sätta stopp för abonnemang hos Telia - men uppfattningen om vad som gäller spretar mellan försäljare och operatör.

Vi får väl hoppas att både är måna och fler kunder och noterat att allt fler likt Göta Fyrén i Gällivare faktiskt fyller 100 år. Hinner slita många mobiltelefoner på 20 år!  En annan effekt av allt fler 100 åringar blir väl att kungen måste ansöka om höjt apanage för att han måste skicka allt fler telegram - eller så utökar man ålderna i motsats till Telia - 110 bast kanske för telegram från "knugen".

Kan platsa på avdelningen galna saker - eftersom den i sak är galen - Kurirens ledare. Fast mest avdelninen tröttsamt att ledarsidan nu för andra gången på kort tid markerar att man inte är intresserad av att göra något åt de orättvisor i samhället som bara är baserade på könstillhörighet.

Då är det välgörande att på första sida läsa Jan-Erik Thelenius som apropå att han i Nord Nytts sändning hörde en mansstämma som apropå kommunalrådsvalet i Övertorneå sa: "Könet får inte avgöra". Jan-Eriks kommentar är kärnfull "Nej, nej, naturligtvis, det har det ju aldrig fått göra tidigare". Eller? -  bäste ledarskribent?

Tja det var lite tankar det - nu startar en ny underbar vecka - njut av livet - och håll i er för snart är det fredag igen.

Jag fick ett tips!

Jag fick ett tips om att Erika (Josbrandt) bloggade igen - om att se över mina länkar. Trodde förstås att det var Kuriren bloggen - eftersom hon lagt ner sin egen.

Men vad du blogg? Senaste inlägget från 14 augusti?  Själv har jag haft dåligt samvete att jag inte kunnat förmedla tankar under denna underbara dag.

Ursäkta FRA-motståndare - jag hade önskat en online från hjärnan till bloggen idag. Här har jag klättrat efter äpplen hela dagen - och massor med tankar har dykt upp. KBT.terapeuten sa att vi hade ca 60 000 tankar om dagen - och de flesta negativa. Fast själv har jag nästan bara tänkt positiva tankar förutom om de getingar som omgav mig då jag stod uppklättrad på pallen med krattan i handen och försökte krafsa ner äpplen.

Och apropå FRA-motståndare - så tycker jag det börjar likna god dag yxskaft - vad vill du egentligen utom de  självklarheter du skriver om Lars-Erick - inget som någon kan vara emot? Och vad då handlingsplan? Vilken spaning - omvärldsanalys -  tycker du Sverige ska ha? Och hur?

Nu är det Dacapo igen - undrar om det var det jag hörde i går morse - men det är värt ett lyssnaden till - i massagestolen. (så slapp jag stav med Å),

See you tomorrow - för då är det en ny underbar dag!

Valde DN

Jag hade 45 minuter till frukost - jag valde DN:s pappersvariant och massagefåtöljen istället för bloggandet. Har hänt bara SÅ mycket sen jag skrev förra inlägget - som var Ommöblering"? . Gårdagen bestod av äpplen, lingon, potatis, gäster, ved, inkokta tomater, Roffebesök med mera med mera. En otroligt intensiv men härlig dag som till stora delar tillbringades ute i den härliga höstluften,

Ingen kulturnatt blev det dock som jag tänkt. Men det är mycket som aldrig kommer längre än till tankestadiet.

Dock hittade jag i DN en fortsättning på temat ommöblering -
Rojas ska sluta enligt DN. Ingen rök utan eld sägs det så nog är väl något på gång.

Fotboll ska också läggas till listan för gårdagen - lyssnade (jodå i massagefåtöljen) faktiskt på radio men det gick inte bättre där - o-o mot Albanien är väl inget att skriva hem om?

Nu ska jag dock gå till frukost - jag prioriterade DN så mer än så här hann jag inte. Hinner dock tacka för tipset om att uppdatera mina länkar - Erika J har en ny - och det lär väl vara den i Kuriren förstår jag. Bloggningen har inget för henne skrev hon och avslutade sin blogg - men när Kuriren erbjöd bloggar hakade hon på. Fast hela det där gänget (gruppledare) är då inga bloggare - Karl P undantagen. Ytterst spridda "skurar" av inlägg och inga möjligheter att kommentera.Så var det när jag kollade senast för några veckor sen.

Fast jag är inte säker på att jag ska länka till den bloggen? Då måste jag ju köra hela gänget - och jag kan ju med gott samvete inte säga att jag rekommenderar dem`?

Men nu är det hög tid för frukost.


Ommöblering?

Ommöblering på gång i regeringen? Eller bara skifte inom folkpartiet? Att Lars bör gå innan valet tycker jag är självklart - inte för att vi ska ha någon åldersdiskriminering - men Lars fyller faktiskt 60 nästa år. Och med tanke på alla år han haft förmånen att jobba politiskt för folkpartiet är det väl dags att släppa fram nya förmågor.

Att ny teknik kräver ny lagstiftning visar inte bara FRA-debatten. Nu har någon lagt ut bilder av de mördade barnen från Arboga - till och med bilder från obduktionen. Man kan inte utgå från att sunt förnuft råder - vare sig det gäller avlyssning eller att publicera på webben. Lagstiftningen måste  utgå från att det finns dårar och folk med onda avsikter.

För övrigt kan jag meddela att efter jag "spökat" färdigt i går - och kört en vända massage på ryggen - så somnade jag om ända till klockan 6. Både väckaren och min inbyggda sovklocka borde ha ringt halvfem - något är fel. Fast jag kanske inte kommer ihåg att den har ringt - vad vet jag.

I alla fall läste jag tidningarna och lyssnade till Dacapo -sittande i massagefåtöljen. Mycket angenämt. Nu är frukosten aväten och sängen bäddad.

Nu är det "perolandet" som gäller.

På återhörande i eftermiddag.

Visst finns dom!

Spökena - spana bara in hur typsnitten blev på förra inlägget?

Som en tjuv om natten

Som en tjuv om natten sitter jag nu här - vid midnatt. Finns säkert mer litterär eller poetisk beskrivning. "Endast Strutzen är vaken" - men så är det väl inte?

Kom hem vid 16-tiden - mötte kusin Kerstin på gårdstunet - och meddelade henne att jag skulle "nanna på pudan" i timmarna två. Sen skulle det produceras både det ena och det andra.

Drog av mig "kontorskläderna" och la mig på fina hemvirkade överkastet med fina mammas hemvävda yllepläden över mig. Den moderna tekniken var med i form av mobiltelefonen som väckarklocka (Ericsson - den duger inte till annat - förlåt mig Janne Hansson). Klockan 18 skulle vilan vara till ända. Men tro´t eller ej - först när klockan var 22 sneglade jag på armbanduret - fortfarande fullständigt i sovkoma.

Klockan blev nästan spöktimmen innan jag orkade mig upp. Och sen orkade jag inget mer. Och rimligen är det nu bara 4 timmar till jag ska hämta tidningen.

Undrar om Lilly och Kerstin också darrar om jag kör massagefåtöljen vid denna sena (eller tidiga) timme?En skymf mot motorcykeln

Varför fortsätter man att kalla Bandidos óch Hells Angels för mc-klubbar? Inte för att jag personligen har mycker till övers för mototcyklar - skulle aldrig drömma om att sätta mig på en.

Det handlar ju om kriminellverksamhet - det är väl det som förenar mer än motorcykeln? Saker bör kallas vid sina rätta namn.

Vill inte vara med på bild

Våran nye gruppledare Thomas är tydligen en blyg en. Vill inte vara med på bild. men om ni spanar noga så ser ni siluetten bakom den vackra glasgrejen.

Och apropå konstverk så står naturen själv för en hel del nu.


En samling svampar i all enkelhet kan vara nog så vackert.

När fan blir gammal

När fan blir gammal blir gammal blir han religiös sägs det. Vad annat kan jag tänka på när Staffan Ek före detta kommunlarbetar pamp kan uttala ordet entreprenör och dessutom föreslår att kommunen överlåter till en sådan. Handlar om Lagunen - matstället på Sundsgården som stängde för ett par år sen. Sen delar jag uppfattningen - upphandla en restaurangrörelse där - en mycket bra mötesplats dit också jag understundom gick och åt.

Jag delar "yrseln" med sign. Lulebo i Kuriren idag. Till uppräkningen av rondeller han eller hon gör kan läggas en på Malmudden. Jag funderade faktiskt på samma sak i går. Det är många som frågar efter bättre vägar och bättre vägunderhåll - måste vi då lägga ned så mycket pengar i rondeller som inte riktigt känns efterfrågade?

Nu har min dator också drabbats av "yrsel" eller något annat tok. Hakar upp sig och sprutar ut bokstäver lite stötvis. Inte kul att skriva så jag återkommer från jobbet. Nu är det frukosttime.

"Min" Henry

Ja visst är det "min" Henry som är morfarn i dramat. Expressen om sanningen ska fram!

Nästan tårögd

Jag blir nästan tårögd när jag läser om pojkens återförening med mammam. och till råga på allt så känner jag pojkens morfar mycket väl. För det kan väl knappast finnas flera Henry Hedman i Jokkmokk.

Själv har jag tagit upp tre och en halv fåra potatis. Nu är det inte mycket kvar - två och en halv.

Men det tar sin tid i blötan. Och vilken tur att det är så lätt jord i fars land. Glad att jag inte ska ta upp där "innimarken" har sitt land. Han satt nog en månad efter oss för att det inte hade torkat upp. Hur det ska vara nu efter allt regn är jag glad att jag slipper ta del av.

Nu ska det bli massagefåtöljen. Tror jag kommer ihåg att stava med Å nu alla gånger fast det strider mot mitt tyck.


Nu även i Expressen

Jag blir lite imponerad av rektorns uttlande - vet inte varför men det känns riktigt rätt ordval. Sunt förnuft och inga bortförklaringar.

Solskenshistoria

Vilken solskenshistoria - den 10 årige pojken återfunnen medtagen men i gott skick - som rubriken lyder.

Nu har Sticket kommit ut på nätet också - och jag är på samma våglängd som GB idag också. Men samtidigt kan jag ju undra varför just barnen till föräldrar som har delad vårdnad ska måsta söka om varje år? Däremot en anmälningsplikt om vilka veckor barnet ska hämtas på de olika adresserna är väl högst rimligt.

Har varit till Kulturens Hus och mött upp Cecilia Wikström. Som tyckte det var tråkigt att jag inte skulle vara med. Lite dåligt samvete får jag - men jobbar man bara 40% så gäller det att vara på riktiga jobbet.

Överskuggar allt

Dom har rätt - radio Norrbotten - nyheten - eller snarare oron för - den försvunna pojken i Kvikkjokk överskuggar allt. Nu tror jag inte det var så dystert att helokoptern befann sig i vilolägen pga någon resursbrist eller byråkrati. Det verkar snarare ha varit väderomständigheterna.

Nu kan vi bara tänka på och hoppas att dramat får en positiv upplösning.

Positiv nyhet fick också
miljontestamentsfrågan. Visst är det i min församling som arvet ska ge guldkant åt oss gamlingar. Om det nu finns något kvar - verkar som om byråkratin slarvat bort en hel del. Tror de blandat ihop kommun och församling i går. Nederluleå som kommun finns inte längre men ju väl som församling.

För övrigt skulle jag kanske kunna vittna i tvisten om huruvida ambulansen dröjde igår. Något märkligt var det - jag tror jag skrev om det på bloggen - att två ambulanser stod stilla i bredd bredvid varandra nedanför badhuset - och med blåljuset på. Säkert en halvminut - såg ut som om de utväxlade några ord med varann: ska vi köra ikapp? För sen drog dom - mot rött ljus!


Nu ska jag dra mot jobbet. Har minskat min medicin - men vetetusan om jag inte måste öka upp igen. Känns gruvarsamt att resa på mig. Men det kan ju vara latmasken också som tycker det är trivsamt framför datorn.


Odiciplinerat

Odiciplinerat nog har jag tillåtit mig att sova till kvart över fem - men skönt var det. Och tant Lilly hade förstås hunnit hämta tidningen. Undrar om det är något i det undermedvetna som gör att jag somnar om och slipper gå ut i den kalla och blöta morgonen.

Nu när det är frukostdags har faktiskt solen brutit igenom.

Kan bara hoppas att det också blir för ett genombrott för fjällräddningen och polisen som söker efter en 10-åring i Kvikkjokkfjällen.

Stort Grattis till min vän Gisela idag - det var länge sen vi sågs - måste kanske ta en lunch på sjukhuset någon dag.

Nog gjorde jag några randanmärkningar när jag läste tidningen idag. Så till exempel håller jag med Sticket idag också. Men det finns inte ute på nätet än.

Upprörd blir jag dock när jag ska kolla det -
flygtimmarna slut - helikoptern nere på backen istället för att spana efter 10-åringen. Detta kan bara inte vara sant - och är det sant så är det inget mindre än en katastrof. Kallt, regnigt och blött - till och med tror jag de pratade om snö! Och helikoptern står bara där.

Närmare Gud!

Himmelens portar har öppnat sig -  närmare  Gud måste det vara. Blött redan på potatislandet. Men nu vräker det ned - rinner på den hårda gårdsplanen. Ynka två fåror blev upptagna. Hur långa? Ja jag har fått frågan från flera - kanske så där 30 - 40 meter. Ska stega i morgon.

Men nu är 5 upptagna och 6,5 återstår. Skörden är varierande - nog märks att värmen lyst med sin frånvaro. "Tusenbröder" hänger kvar i blasten - men under vissa kålar är det rena bamsingarna. Har fullt upp med att få far att inte "hjälpa till". Dels bör han hålla sig lugn i avvaktan på pacemaker-ingreppet och dels bör han inte bära in fortfarande blöta potatisar. Men jag säger ju det - han ska ligga så före att jag misstänker att han torkar sig i rumpan innan han bajsat. Ett skämt från en fd arbetskamrat om sin make!

Nu har jag i alla fall beställt en massa prylar från Jotex - vem kan motstå 50% på sin favoritpryl. Dock kunde jag inte ange vilken som var min favoritpryl - ska bli spännande att se om det blir på den som kostar 149 eller den som kostar 599? Om det blir den förstnämnda kan de räkna med retur på rubbet.


Nu tror jag det måste bli en massagetur till - tog två när jag kom från potatislandet. Under den andra sussade jag gott. Annars har jag just sorterat upp de gröna tomaterna som ska syltas. Mums - tänker på våran Maggan på expen varje gång jag ser en grön tomat. Fast numera väver hon visst bara!


Avdrag för inkomsternas förvärvande

Avdrag för inkomsternas förvärvande har funnit i alla tider. Har lite svårt för de höga brösttonerna från pensionärerna - eller snarare deras organisationer. Klart som korvspad att det är dyrare att förvärva en arbetsinkomst än en pensionsinkomst. Du har a-kassa och fackföreningsavgift som för de flesta drar en halv tusenlapp i månaden. Du har kostnader i form av att äta ute, ta dig till jobbet, arbetskläder osv.. Bara självrisken på resor gör 600 spänn i månaden.

kan däremot tycka att det är mer orättvist gentemot sjukskrivna som ofta har kostnader i form av medicin, rahabilitering och läkarbesök.

Nu ska jag ägna mit åt helt skattefritt arbete - potatisupptagning.

Innanför tullarna perspektivet

Vårt partiråd som vi skulle ha i Sundsvall den 3-4 oktober är flyttat. Till Stockholm. Skälet är att tåget inte funkar mellan Gävle och Sundsvall. De stackars ovana långresenärerna från södra delarna av landet skulle måste åka buss.

Kan ni tänka er 211,3 km enligt Eniro.

Anne K-J som är ett av våra ombud hon ska ta sig med bil eller buss först till Luleå - en nätt sträcka på ca 350 km. Och sen 540 km till Sundvall. Det är inget som oroat våra 3 representanter.

Det är tur att vi inte har så ömma bakar och ryggar här uppe!

Ingen fart i Sticket

Tänk att det nästan ska måsta bli lunch innan Sticket finns ute på nättidningen. Ingen sting i Sticket så att säga.

Sakligt sett har
GB rätt - med folkpartiets förslag till region Norrbotten fullt utvecklat med statligt ansvar för sjukhussjukvården och kommunalt övertagande av primärvården blir det inte mycket kvar om man jämför med idag. Men den regionala utvecklingen som idag ligger fördelat på länsstyrelsen och landstinget är viktiga frågor. Liksom den läns- eller regionövergripande kulturen. Liksom en del infrasturktur och trafikfrågor. Lägg till det att även en sjukhussjukvård med staten som huvudman behöver demokratisk insyn och inflytande på regional och lokalnivå så finns det nog i det korta perspektivet motiv för ett direktvalt regionfullmäktige. Möjligen kan det på sikt leda till att vi kan övergå från 3 beskattningsnivåer till 2 - vilket förmodligen skulle innebära en uppbromsning av skatteuttaget. Som idag ligger ju primärkommunen och landstingskommunen och tjuvpassar på varann för att komma med sin skattehöjning vid lämplig tidpunkt. 

Men det märkligaste nu med skriverierna är i alla fall att det uttalande som vi antog i lördags har mottagits som en nyhet. Själv såg jag det mest som en pedagosgisk repetition behövlig för oss själva för att debatten ibland förvirrar. Och för att visa att vi inte bara är NEJ-sägare utan har en klar och tydlig JA-linje. Som vi haft i många år!

Den stora katastrofen med det liggande förslaget till Stor Norrland är att den fungerande sjukvårdsregionen som idag finns med de 4 nordligaste länen slås ut. Som Fia med knuff åker nu Jämtland och delar av Västernorrland ut. Förvisso i en del fall av egen fri vilja - men det slår undan underlaget för den riktigt högspecialiserad vården vid vårt regionsjukhus i Umeå. Riktigt illa är det.

Men annars är det riktigt bra med mig - har fått undan en del som legat på så att säga.

Lugna puckar

Det är lugna puckar på mrgonen. Kom mig faktiskt upp halvfem - men Lilly var redan på gång till brevlådan. Så jag behövde inte sticka ut näsan ens i den 5-gradiga morgonluften. Men det förefaller kunna bli en vacker dag.

Det är ju bra om solen värmer - innan det fixat sig för barnfamiljen i Boden som är utan el. Och visst har han rätt
Överarkivarien (vad det nu är för något).

Och visst har han lite rätt GB i Sticket när han skriver att "Folkpartiets rätt ändå blir fel". Men det ska jag utveckla vidare senare idag när Sticker går att länka.

Men det är mycket som är fel också. Försäkringskassan klarar vare sig nya tandvårdsreformen eller vårdbidragen.

Och nu är jag fel ute - klockan är redan 7 och frukosten väntar.

På allas läppar

På allas läppar idag är Jan Björklund. Kuriren är väl en av de få ställen han får beröm. Men nog är väl de flesta andra ute i grumligt vatten.  Kolla in de stora drakarna - jag ids inte länka.

Men kan man överdriva problemen i skolan när så många lämnar grundskolan med de elementäraste av verktyg: läsa, skriva, räkna? Och när polisanmälningar om våld mot lärare och våld elever emellan om inte så duggar tätt så ändå förekommer i så stor utsträckning att det till och med borde bekymra de professorer som rafsats ihop för att skriva ner Jan Björklund.

För de som tvivlar kan jag rekommendera ett besök på något individuellt program - där blev jag själv för några år sen upphunnen av verkligheten och kunde konstatera hur skolan svikit de svagaste eleverna. Och hur de lärare som kämpade för dessa elever gjorde fantastiska insatser! Ofta i motvind mot kommunen!

Nä stå på dig Janne - och till NSD:s ledare i dag kan jag bara säga: det tog nästan 2 år innan Bengt Westerberg effekten slog igenom också.

Ett av de första län BW besökte som nyvald partiordförande var just Norrbotten. Han fick frågan av media hur han kunde prioritera Norrbotten med sina då 3 % fp-väljare. Bengt blev naturligtvis inte svaret skyldig - var mer i Sverige finns det 97 procent att vinna? Och det blev "Bjelleklang" i valet!

Nå det finns mycket att kommentera idag - men jag ids inte riktigt. Tycker dock att dessa två debattartiklar talar för sig själv. Camilla Hansen contra Dan Ankarholm. Heja Dan! Sen kan jag berätta för Camilla att folkpartiets inställning i regionfrågan - gärna egen region i Norrbotten - fördes fram redan när centern befann sig iklädd näbbstövlar i lokalsamhället! Nästan i alla fall!

Tyvärr finns inte NSD:s artikel om folkpartiet och regionfrågan ute på nätet. Men till Kent Ögren som oroar sig för att folkpartiet inte frågat väljarna om ett större statligt ansvar för sjukvården kan jag meddela att vi gick på val till det. Kent Ögren däremot gick nog inte till val på ett Stor Norrland.

Själv har jag praktiserat norrbottnisk sjukvård i eftermiddag - och som alltid (nästan) när du väl når den så får du ett fantastiskt bemötande. Men hur gör du som 82-åring med nedsatt hörsel, nedsatt syn (det var den tillgängliga ögonmottagningen hon sökte till) och inte så tekniskt kunnig när du ska kolla vilken tid du fick via ett telefonsamtal dagen före. Var det 13.30 eller 14.30.? Du är knappast hjäpt av den "papegoja" som upprepar att du kan bli uppringd kl. 13.55. Och varje gång du försöker knappa in en tid som kan hjälpa dig - så får du besked att vill du ha en annan tid så måste det vara efter 13.55. Klockan var 09.45 då mamma ringde. Men tack till sjukhusets växel som hjälpte mig när jag ringde!

Och sen har det varit fotboll på Tunavallen - med goda men säkert onyttiga varmkorvar.

Och nu ska det bli massagefåtöljen!

38-års dag

Grattis på 38 års dagen - 09.38 den 2 september 1970 föddes han sonen. Ett år då det var spårsnö på älgjakten.

Och grattis till tant Daga på 88 årsdagen - där kan man verkligen tala om still going..

Fel församling

Miljonarv till äldre ska ge guldkant på tillvaron - någon som har testamenterat pengar till äldre i en namngiven församling. Dock existerar den församlingen inte till namnet - och har tydligen vållat visst huvudbry. Tyvärr kan jag notera att Nederluleåförsamling hette Nederluleåförsamling även 1948.

Fel fick jag också på min microvågsugn i går kväll. Oumbärlig för värmning av vetekudden. Kan det finnas några små enkla fel på en microvågsugn? Eller är det bara att kasta efter 5 år - och väldigt lite använd.

Till att de boende måste flytta från Fritz Olsson husen har jag ingen kommentar. Dock känns det som salt i såren om de skulle riva husen just till julskyltningen?

En fullständigt onödig sladd förstör livet för minst två människor. Som de gamla sjunga kvittra de unga. Tänk om alla medelålders män slutade med sina adrenalinstinna uppvisningar att vända bilarna med en sladd - så kanske det i alla fall minska bland de unga. Till gagn att vi slipper såna här fullständigt onödiga olyckor.

Pojkar och män - ja när såg ni senast en flicka dam göra sån uppvisning?

Själv är jag "fålit" efter gårdagens potatisupptagning - trots massagebehandling. Fast men vet ju inte hur det varit utan. Men det krävdes lite gymnastiska övningar innan jag kom ur sängen - och under utövande av dessa så somnade jag om till klockan 5. Men jag kommer till 9 Karin.

Tre fåror

Tre fåror Bintje upptagna. Kvar är cirkus 9 (orkade inte räkna dem) med mandel. Jag saknar dock våra halvmandel som bara existerar lokalt. Riktiga bamsiga paltpotatisar. Så ska de bli någon potatissådd nästa år (vilket gud förbjude) som måste jag nog försöka jaga sätt dito.

Nu ska jag sätta mig i massagefåtöljen.

Slutlig bekräftelse - frikort?

Det är väl den slutliga bekräftelsen på att jag börja bli gammal - frikort hos doktorn. Fast när jag tänker efter så hade jag det nog redan 1995. S´jukgymnastik 11 gånger sen är det frikort.

Annars hittar han inte något större fel på mig - proverna är bra. Uppföljning om ett halvår.

Nu ska jag böja ryggen fel håll igen - måste ta upp några kålar potatis så jag övervinner med mentala motståndet. Ska nog dela upp det på ca 10 gånger så blir det nog inte så mycket varje dag. Gör väl en inrutning idag.

Avdelning inte kul alls

Läste tidigare om den här cyklisten som blivit påkörd. Tyvärr var det ganska allvarligt tydligen. Inte kul alls.

Till samma avdelning - inte kul alls - får jag föra denna händelse. En polis som riskerar åtal för misshandel. Misshandel är förstås aldrig kul - och än mindre med en polis inblandad.

Ungefär samtidigt som cyklisten blev påkörd kom jag in till stan. En ovanlig syn på Bodenvägen vid badhuset - två ambulanser som stod stilla  i bredd med varandra och med nosen mot Bodenhållet och blåljusen på. Eftersom jag stod och väntade i svängfilen kändes det lite kymigt - men just som det blev grön pil satte det fart så valet att stanna blev enkelt.


Kul är i alla fall att jag just bringat ordning i bokföringen.


Ingen drömsituation

Ingen drömsituation att befinna sig i tunnelbanan då det börjar lukta rök. Nu låter det ju som om det inte är så allvarligt tack och lov.

Själv har jag upplevt en dryg halvtimmes stopp på grund av elfel - det räckte gott och kändes inte så kul. En vecka senare drabbades jag av mässling!


Ensam på jobbet men Karin på väg från kalix och hit.

Igår var det 14 år sen Sten dog. För 7 år sen den 1 september var en annan upplevelse. Så idag startar en ny 7 årsperiod - må ju säga att den började bra med den generösa gåvan av bär!


Den här "gåvan" har jag fått i mail från en annan vän: "Centerns FRA-seminarium från i fredags 29 aug sänds i dag måndag 1 sept med start kl. 11.30 i både SVT24 och SVT2 samt även samtidigt via webben." Tyvärr har jag inte möjlighet att se det själv men jag vill gärna dela med mig om någon annan kan och vill. Viktig fråga och svår!


Vilken bärlig morgon

Ja härlig också förstås - men det var ingen felskrivning i rubriken. Jag har fått 10 liter röda, fullmatade, handplockade lingon och fem liter färdigrensade och infrusta blåbär. Tack snälla Yvonne så fantastiskt av dig att tänka just på mig. På något sätt ska jag försöka återgälda denna vänlighet.

Jag - en periodare - hade också kunnat vara rubriken Just nu är det perioden för P1 - och när jag är i den perioden kan jag inte fatta att jag kan vara utan deras program. I morse fick jag lära mig att katten gjort en klassresa. Förr hade den sitt berättigande av att den fångade råttor i lagårn men nu har den flyttat in i salongerna. Detta kan man utläsa av ökningen inom husdjursförsäkringen. Även om man inte betalt mycker per tass så är man beredd att satsa mycker om katten blir sjuk. Och därför har kattförsäkringarna ökat dramatiskt .

Som sagt jag har hämtat bär och överlämnat dem till far för rensning - och då har det också blivit hög tid att ge mig iväg till jobbet. Egentligen har jag mycket lagrat som dykt upp under helgens låga bloggprofil - men det får väl dyka upp under dagen.

i alla fall ska jag på läkarbesök idag - få se om han klurat över någon diagnos?