Inga gardindiskussioner i riksdagen

Gustaf Blomberg skulle behöva läsa på lite kvinnohistoria - det räcker gott att starta i början av förra seklet då högerkrafter i riksdagen "kvoterade" bort kvinnor och kvinnlig rösträ'tt med motivet att riksdagen inte var någon plats för diskussioner om gardintyger och annat kvinnopyssel.

Det har pågått och pågår en ständig bortkvotering av kvinnor. Ge mig annars ett skäl till varför det är så kompakt majoritet av män i bolagsstyrelser och i höga chefsbefattningar?

För övrigt kvoteras och män och framförallt unga män också bort. De kvoteras till exempel fortfarande bort från att lika självklart få ta del av sina barns uppväxter dvs föräldraledigheten. Hur lätt är det på en manlig arbetsplats med pojkar med smuts under naglarna och tjejnakenbilder på väggarna att komma och hävda att du ska vara pappaledig?

Det motiverar förstås inte att kvinnor ska kvoteras in bara för att de är kvinnor. Det behövs för övrigt inte eftersom det finns så många kompetent och duktiga kvinnor - även inom mansdominerade områden.

Fast själv har jag inga problem med att en ung grabb får förtur in i undersköteskeyrket på bekostnad av en ung tjej - förutsatt att kvalifikationerna i övrigt är helt lika.

Det är riktigt bra att rättvisan står högt på ledarskrbientens skala - dock kan jag konstatera att vikten av jämställdhet mellan män och kvinnor ligger långt under strecket. Ett antal ledare har nu bevisat detta. Vilket är mindre bra.

Olch apropå¨streckstrider så var det trist att Luleå Hockey förlorade i premiären. Fast samtidigt slog det mig att jag nästan bävar för hela den här hockysäsongen. Nu har tidningarna skrivit och spekulerat om hockey på högstga snille nivå i flera månader. Och så blir det nu hockeyseriie och slutspel i 7 månader. Det blir bara för mycket - jag rösta för kortare säsong - det finns annat i lvet än hockey.

Och grattis till Skellefteå som efter att ha legat på knä för Rögle vände matchen och klarade sig undan med bort förskräckelsen - minus 1 poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback