Tropiskt

2011-06-30, kl. 08.00

Så var vi framme på månadens sista dag. Den näst sista var intensiv. Från ett lugnt korsordslösande "bakiväggen" gick färden mot Rutvik och upphämtande av barn mellan 11 och 14 (nästan) - 4 stycken närmare bestämt. Arcusbadet (debut för min del) i tre timmar - återbördande av halva styrkan till Rutvik. På Västbacken inmundigades en härlig middag som Jens svärmor levererade. Fotboll i Älvsbyn kl. 18 - Lisa. Fotboll Likaoarena - Sara. Hem vid 22-tiden.

Sovit till halvsju - inte riktigt nöjd med dessa sena morgnar. Blir lite stressad över att ha missat två timmar av ett väder som är så när tropiskt som möjligt. Nattemperaturen har dock nog doppat under 20 - men inte så mycket.

Glad över de satsnngar som nu ska göras för
reservatet i Gammelstadsviken - men måste ändå undra om detta inte är så nära bestickning som möjligt? Jag borde faktiskt göra ett besök där - senast var många, många år sen - en promenad under ledning av Lennart Wikström där vi så småningom landade på Hägnan.Gammels

Nyheten om Gamelstadsviken toppar Kurirens nättidning i nuläget - medan den mer bestående papperstidningen rubricerar med att Ekfors Kraft försatts i konkurs. Det är inte helt enkelt för oss vanliga Svensson att hänga med i alla dess turer.

Idag avgörs den pinsamma nyheten om att akutkirurgin i Kiruna läggs ned. Extra landstingsfullmäktige kl. 13.00. Det avtal med Kiruna som landstinget haft har nu tjänat sitt syfte att rädda kvar Kent Ögren vid makten - det avtalet är nu inte vatten värt. När ska väljarna lära sig?

Annars är det mest Grekland på nyheterna.

Leif och Elof har namnsdag - grattis alla de många Leif som jag känner. Mer glest med Elof - men grattis ändå.

Idag förväntar jag mig att få spelcheman för Sara och Lisas framfart i PSG - för planering av fredag-söndag. Men först ska torsdagen avnjutas. Bara två hållpunkter så länge - börja med att hänga tvätt. Och så har jag lovat mig själv att det måste bli träning idag. Träningen samordnas med Kerstins besök hos sjukgymnasten vid 13-tiden.

Eldsjälar

2011-06-29, kl. 07.30
.
Vad glad jag blir när jag ser att Stefan Gerdin blivit
årets eldsjäl. Den som någonsin hört och sett Procesorkestern förstår varför.

Efter besöket på Ria igår slår det mig att här finns det nog fler kandidater som "eldsjälar" - vilket uppoffrande arbete det utförs i det tysta. För människor som knappt någon annan vill befatta sig med.

Kuriren toppar idag med rubriken "Serverhallar kan gå i stöpet". En orolig Petersen sätter press på ornitologer. Intressant att Dennis Kraft, ordförande för Sveriges Ornitologiska förening så tydligt lägger skulden för "genandet" på länsstyrelsen. "Kommunen och exploatören har gjort rätt menar Kraft. De två hade förväntat sig en riktig miljöprövning. - Men länsstyrelsen har agerat mycket märkligt". Man kan ju undra om någon utsatt dem för press?

För övrigt tycker jag att det verkar ha gått inflation i utseendet av hedersdoktorer. Möjligen beror mitt tyckande på att jag vet för lite om kriterierna. Inget ont om landshövdingen och landstingsdirektören - men det de eventuellt gjort för LTU har de ju gjort inom ramen för sina välbetalda ämbeten. Eller?

NSD:s etta handlar om att Vuxenpsykiatrins problem kvarstår - ej länkbar än. En annan landstingsnyhet glädjer dock - länet - landstinget bäst i landet på att förvalta de extra pengar alliansregeringen satsat för att minska vårdköerna.

Peter och Petra har namnsdag grattis.

En snutt från gårdagen - som ni förstod inledningsvis var kusin Kerstin och jagoch levererade kläder och annat till Ria. Sen behå inköp för Kerstin på Eleonora. Till Lindgrens på rea - och Kersin eldade på så jag blev med kappa. Fynd för halva priset - 932,50 - lagomt för mig. Sen hann vi på Systemet, träning, Willys.sk Och själv fick jag ett trevligt besök av Gun fram på kvällen.

Idag är jag standby för att hämta Sara och Lisa från "tältläger" i Rutvik. Ett badstrandsbesök önskas visst på vägen mot Västbacken. Där ska flickorna städa min bil - och dagen avslutas med fotboll i Älvsbyn resp. Alvik för Lisa och Sara.

Nu tar vi vara på den här dagen.

Snabbis

2011-06-28, kl. 08.

Sovit för länge igen - uppstigen först 07.00. Blir stressad utan anledning. Måste få ordning på mina morgonvanor. Så det blir en snabbis här på bloggen.

Konstaterar att det är ett fantastiskt väder - går i otakt med att Kerstin och jag bestämt att leverera kläder till Ria. Och jag hade tänkt köra ett träningspass. Men jag är väl inte sämre än att jag kan ändra mig - åtminstone vad avser det senare.

Inga intressantare nyheter - Kuriren toppar med ett bygglovärende som mal i byråkratikvarnen - och där ridhuset nu vunnit senaste ronden. Polisen gick en rond i Gällivare mot en
knivbeväpnad man - med "lyckligt" slut.

Dagens namn är Leo. i ensamt majestät - med sina tre bokstäver. Slutar aldrig förväna mig hur namnsdagarna bestäms - ibland flera långa och krångliga namn - och ibland hur korta bokstavskombninationer som helst - som LEO.

Nu i duschen för att event. hinna plocka ihop mer som ska til Ria. Och hänga tvätt som laddades igårkväll - och som borde vara klar.

Vilken start!

2011-06-27, kl. 07.30

Vilken start på semestern - hur mycket sol och blå himmel som helst idag. Temperaturen har jag inte kollat än - men enligt FB-vän var det 16,7 grader i på andra sidan bäcken - i Gammelstad.

 Även söndagen  igår - gick i lathetens tecken. Efter ett litet snabbjobb mellan 9 och 11 - klippte gräset vid pergolan - så kom regnet. Och jag fick en härligt middagsvila på 1½ timme.

12-kaffet som var uppskjutet till 13 - pga av min middagsvila - blev en sillunch med påföljande kaffe. På Kerstins balkong.

Och de blev en tvåtimmarssejour som sen följdes av besök på "tjörrgårn". Blommor på Thomas grav - hans 45-årsdag som han inte fick fira här med oss.

Hemresan blev hemmaturistande - med en sväng upp till Holmen. Som i sin tur ledde oss upp till Norramark för att se vad det var för nya byggnader som vi anade i skogsbrynet. Norrlands Svets som byggt på sin verkstad visade det sig.

Väl hemma möttes vi av en varm och solig Bärigård som lockade oss att sitta i pergolan. Och då kom tant Lilly och bjöd på vattenmelon. En härlig kväll utan allt för mycket mygg.

Och nu första semesterdagen - måste nu bara få ordning på uppstigandet - ingen fason att ligga kvar i sängen till nästa klockan 6.

Inga stora upphetsande saker i tidningarna -
Saab dominerar. Verkar tyvärr kunna bli en historisk dag idag - att anrika Saab går i graven?

Mycket jag ska hinna med på semestern - reor i stan lockar. Men idag ska här klippas gräs - och så har jag lagt fram ett block för att anteckna "att-göra-saker" som dyker upp.

Onsdag är det fotbollsmatcher för både Sara och Lisa . och fredag börjar Piteå Summer games.

Och igår länkade jag till fel tidning - artikeln om "balanscoach" var i SvD - ingenting annat - som moster Gunilla så nogsamt lagt märke till och skrivit i en kommentar.

Och moster Gunilla får vidarebefordra en namnsdagshälsning till mitt kusinbarn SELMA. Och Kicki Lundh tillönskas en riktigt bra födelsedag. Kram.

Ha en riktigt bra dag - nu ska jag äta bacon och en god äggröra till frukost.

Balanscoach

2011-06-26, kl. 08.30

Har sovit länge idag igen. Till halvåtta - men jag var först uppe i huset iaf - och hann hämta DN till Kerstin. En lat och bra dag igår - hamnade framför TV:n och såg speedway fram till midnatt.

Har "vandrat" på nättidningarna och funnit att inte mycket hänt. Vemod igen - "Plex" Pettersson har lämnat jordelivet. Hade så när glömt hans förnamn - Sven. Här är en
länk till Expressen - men hatar du som jag att det kör igång reklam direkt du klickar - så låt bli.

Idag skulle kusin Kerstins son Thomas har fyllt 45 år - men han fick tyvärr lämna jordelivet alldeles för ung - 1991.

Läser i DN om att Erik Ullenhag träffat en balanscoach - och tänker att nya tider ger nya yrken och nya titlar. En balanscoach skulle nog många behöva.

Vädret idag sisådär - 16 grader och osoligt - men enligt norrmännen borde det se bättre ut - 19 och så ska vi få se solen. Bara hoppas att de har rätt. 

Tror jag ska starta dagen med lite praktiskt arbete - gräsklipp i och runt pergolan.

Men först lite frukost.

Trist baksida

2011-06-25, kl. 08.00

Borde förstått att det inte kom någon DN idag - men det var en skön promenad till lådan - med ljumma, fina regnstänk och en sol som kämpade för att komma fram och smeka gräsmattan.

Hade bråttom ut - jag har hör och häpna legat till klockan 8. Var SÅ trött efter dinerandet att jag trodde jag skulle stupa i säng - men den magiska natten sopade bort tröttheten - och det blev en bra bit efter småtimmarna innan jag somnade.

Som alltid en trist baksida av firandet - men mord, fylla och slagsmål.
Aftonbladet tar betalt - Plustjänst - för att visa läget län för län. Men rapport i lokaltidningarna visar att det varit förhållandevis lugn i vårat län.

Lönedag idag - om jag nu kom ihåg att göra min lön.

Namnsdag idag - David och Salomon - grattis!

Och idag gifter sig Frank med sin Petter - jättestort grattis! Må Thomas, Stefan och Birgitta med flera fira er ordentligt!

En vemodig nyhet igårkväll - min deckarhjälte "Columbo" har lämnat oss.

Inga särskilda planer för dagen - annat än att det idag blir ett återuppväckande av traditionen med 12-kaffe. Mors tradition - där samlades vi alltid om vi var hemmavid. Idag blir det i pergolan med festande på de kvarvarande jordgubbarna.

Ska iaf börja dagen med att vattna mina krukväxter och sen fixa lite frukost. Men först 9-nyheterna på TV.


Tradition

2011-06-24, kl. 8.30

Inte precis någon tradition för mig att sova till 07.30 - men idag vaknade jag då - med väckaklockan i hand. Vaknade först strax efter klockn 04.00 - men somnade tydligen om. Mycket drömde jag - behagliga drömmar - men minns inte vad.

Dock minns jag att jag reagerade över
Camilla Hansens "utgråtning" i gårdagen Kuriren. Centern har som tradition att representera med samma person i både i koncernstyrelsen och Lulebo, säger Camilla, Skulle vilja påstå att det snarare handlar om en dåligid vana än en tradition. Karl Petersens kritik är befogad - hur objektivt blir det om man ska granska sig själv.

Idag är det gamla midsommardagen - 24 juni - en tradtion som brutits att midsommarfirandet inföll ett visst datum - oavsett vilket veckodag det var. Faster Henny - Bäri-Henny - skulle fyllt 107 år idag. Grattis! En annan stark kvinna fyller år idag - Karin Pilsäter - grattis.

Ingen namnsdag idag - Johannes Döpares dag.

Midsommarmat hos kusin Kerstin fram mot kvällningen. Blir nog en biltur för att ta del av lite midsommarfirande och kanske ett gofika någonstans.

En glad midsommar tillönskar jag er alla.

Är dejtad!

2011-06-23, kl 21.30

Äntligen hände det - han ringde mig - 18.20. Vill att jag ska komma till honom i morgon. Klockan 07.00. Dejt - bara så at ni vet - hinner inte med någon blogg i morgonbitti.

Fatta - jag måste åka 2 timmar före vad jag normalt gör.

Men vad gör man inte för att bli ansad i håret. Dejt med bästa frisören Klas - som jag delar med bland annat Stefan Tornberg.

Förvissor fullt program resten av dagen - fotvård, 75-årskalas, planeringsträff med mera med mera - men jag kommer att höra av mig.

Blöt, blötare...

2011-06-22, kl. 06.00

...blötast. Hur det verkar ha regnat med deans jag varit borta i dagarna två. Vatten i dikena längs Mariebergsvägen tror inte mig sett någon gång tidigare.

Trots detta - och endast plus 11 - så är det skönt att vakna hemma igen.

Flyget försenat igår -kom hem 1½ timme senare än tänkt. Hade lagt in ett telefonmöte 20.30 - och blev lite orolig om jag skulle hinna - men det funkade.

Tidningarna sommarlättläsa - ganska mycket från Luleås fullmäktige - vilket inte tillhör vanligheterna.

Tillhör inte heller vanligheterna att Luleå kommun har en budget med ett överskott som endast handlar om att felräkningspengar. Illavarslande poetiskt budskap från kommunalrådet där han tycker att vi ska glädja oss när blomman står i blom - och inte tänka på att den vissnar i morgon. Känns väl inte så där överdrivet ansvarsfullt sätt att hantera våra skattepengar på. Bra återgivet av
Kurirens ledarskribent - som suttit på sin kammare och lyssnat till debatten.

Sjukförsäkringen blir jag inte klok på. Vad är sant och inte sant? En tidsgräns på 180 dagar skriver NSD i sin ledare idag - och antyder folk skulle bli utförsäkrade då. Själv har jag en vän som varit sjukskriven på hel- och deltid sen våren 2006. Ska inte säga att kontakterna med Försäkringskassan varit problemfria - långt därifrån -men personen ifråga får fortfarande ersättning från Försäkringskassan. Utförsäkrad ett halvår - men då inskriven hos Arbetsförmedlingen - med ersättning - för utredning om arbetsförmåga. Efter att arbetsförmedlingen konstaterat att arbetsförmåga inte fanns så blev det återföring till sjukförsäkringen. Är det inte så det borde funka?

Och så är vi nu framme på den 22 - sommarsolståndet inträffade igår - 19.16. Hur man nu kan ange något så exakt. I alla fall går vi mot mörkare tider nu.

Paulina och Paula har namnsdag - grattis.

Idag har jag sista chansen att bli klippt före midsommar. Får hoppas att Klas får något återbud. Det fick han igår - men då satt jag på flygbussen då han ringde. Bättre tur idag?

Några timmars jobb - sen börja trappa ner inför midsommar. Ja det blir väl någon timmes jobb i morgon också. Men sen blir det helledig i dagarna 3. Verkar dock något tveksamt vilket midsommarväder vi får - men det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder.

Hemlängtan

2011-06-21, kl. 07.15

Årets ljusaste dag vaknar jag vid Mälarens strand. En ljuvlig miljö här ute på Sånga Säby. Synd bara att man knappt hinner med att njuta av den. Har varit här massor med gånger och har många fantastiska minnen härifrån.

Läst e-tidningarna - livet verkar gå sin gilla gång hemma. Saknar papperskänslan - men har iaf stillat den värsta nyfikenheten.

Alf har namnsdag och får ett grattis!

Har hemlängtan - men kommer i vettig tid idag och allt flyter som det ska. Landar 17.35.

Nu blir det inge mera - för nu går jag till frukost.

Min låtsas värld?

2011-06-19. kl. 21.30

Ser att min taxi kommer - inte 05.30 som jag trodde - utan 05.20. I bästa fall vaknar jag fyra och hinner hämta in tidningarna, duscha, få med det väsentligaste.

Inte kommer jag hinna skriva något här - vilket jag då tycker att jag måste berätta - så att ni inte blir oroliga.

Alltså bloggen är MIN låtsas värld - väl inte många som kollar den de första de gör på morgonen?

Men det är skönt att ia få säga att njut nu av den 20 juni - i morgon den 21 står det väl stilla - och sen går vi äntligen mot mörkare tider!

Dax att börja längta efter höststormarna, advent och julen!


Osoligt

2011-06-19, kl. 07.00

Har vaknat upp till en osolig dag - med bara plus 11. Det ser till och med ut som om det ska bli regn - välbehövligt enligt kusin Kerstin. Och själv behöver jag inte ha ångest inför den trave med SV-handlingar som väntar på inläsning - sammanträde måndag - tisdag.

Tragisk
olycka utanför Gällivare - 2 döda erioch minst 7 skadade. Har många kusiner, kusinbarn och vänner i de trakterna så klumpen i magen blir särskilt stor.

Även händelsen i Fungeriola väcker starkare känslor än mordrubriker vanligen gör - har tillbringat ett antal veckor där.

En bra dag igår som i huvudsak ägnades åt hemarbete. Och att följa Jens och hans kompis runt Vättern - i mål på ca 12 och en ½ timme.  Utan fler incidenter än en avhoppad kedja. Annars var det en incident i loppet som gav rubriker - 3 i kollision - men 2 kunde fortsätta - den 3:e till sjukhus - men ingen fara. Rubrikerna finns inte ens kvar i dagens nättidningar.

En gladis hittade jag - Brolle ska bli pappa. Grattis. Men varför i friden har pojken bosatt sig i Skellefteå? Dags för Boden att värva hem honom.

Nu ska jag titta lite mer i nättidningarna. Fast PÅ. Jag tittar I papperstidningen - men PÅ nättidningen. Återkommer om det finns något värt att kommentera. Sen sätter jag mig och läser sammanträdeshandlingana - de räcker till en stund. Klockan 12 ska jag vara på Likoarena för att se Saras 97:or spela mot Svartbjörnsbyn. Resten av dagen är öppen för spontanta aktiviteter - dock blir det tidigkväll . taxin kommer 05.30. Så något bloggande blir det knappast i morgonbitti!

"Ryska dockor" - fy!

2011-06-18, kl. 07.30

Som av en slump var klockan 06.08 då jag klev ur sängen - samma tid som Jens startade Vätternrundan. Pratade med honom i gårkväll - verkade som om de skulle klara sig från regn - men läste Bertil Östberg på FB - han hade tältat och vaknat av att det lät som storm ute. Frågan är vilket som är läskigare när man ska cykla - blåst eller regn?

Usch vad jag tycker illa om när tidningarna är som ryska dockor - idag vägde min tidningsbunt nästan 1 kg - och det var tidning i tidning i tidning. Som ryska dockor. Kan man inte få betala bort alla helg, c-, tv- och andra annonsbilagor.

Det är en del fina reportage i bilagorna - men jag blir bara stressad av att inte hinna läsa dem. Dock bläddrade jag snabbt och fann en artikel "Lycklig latmask" - med tips om att stressa av. Marie Söderström psykolog och verksam på Stressmottagningen i Stockholm ger råd. Marie är "gammal" FPU:are - kanske skulle jag kunna få lite privat coaching för gammal vänskaps skull?

Och Marie skulle nog gilla att jag sov middag igår (igen) mellan 15-18. Men sen fick jag en hel del gjort. Mycket Maud fick jag mig till livs. Här ett av de
många inslagen.  -Klicka inte på länken - för först får du en reklamsnutt som du inte bett om. Nättidningarnas "ryska dockor" - detta med den påtvingade reklamen och att uppspelningen startar direkt vare sig du vill eller inte.

Och förväntan var förstås står på herr Östmans återkomst. Och en helsida blev det - i min bild var det Gästkrönikan - men här fick han bre ut sig på hela sidan - men stor bild. Och vilket minne för pkanta detaljer han har och avslutningen med "en Ögrenare med skruv" var ju inte helt fel.

Och idag gillar jag OA:s ledare - om de oskäliga avgångsersättningarna för våra  riksdagsledamöter. Samma regler tillämpas i många kommuner - och jag är stolt över att ha bidragit till att Luleå kommuns regler faktiskt är betydligt måttfullare än Kommunförbundets rekommendation. När jag började mitt opinionsarbete var möjlig pensionsålder 40 år - idag är det 60. Betydligt mer hamoniserat med vad som gäller för metallare och undersköterskor - grupper som OA nämner.

Under dödssynden girighet placerar jag in de "förtroendevalda" som dels inkasserar avgångsvederlag/pension - sen bildar aktiebolag där de bedriver verksamhet - lönen får stanna kvar i bolaget - till avgångsvederlaget upphör. På så sätt undviker de att få räkna av inkomster mot ersättningen. Gör om - gör rätt!

Målsättningen för dagen är att vara "en lycklig latmask" - avkoppling kunde enligt stresshanterare Marie också vara att göra något annorlunda än vanligt - städning och inläsniing inför måndag och tisdags sammanträde kanske kan räknas dit.

Namnsdagsbarnen förstås; Björn och Bjarne - grattis. Ett särskilt grattis till kusin Björn i Gällivare.

Pangnyhet

2011-06-17, kl 07.00

Vilken pang nyhet Kuriren presenterar idag. Måste erkänna att jag kände vibbar av 1:a april jag såg bilden av
Gröning/Östman på ettan. Ska skriva krönika varannan lördag med början i morgon. Med BÖ i morgon - med ålderns rätt. Har länge funderat varför han inte varit gästkrönikör så det emotses med förväntan - och att de sen kryddade med Lotta Gröning gör inte saken sämre. På den tiden det begav sig ogillade jag det mesta hon skrev - men gillade ändå att läsa det.

Det blir för mycket beröm - men jag måste ändå igen tillstå att det är en njutning av läsa Kurirens ledare. Lättlästa men ändå fyllda med nyttiga  fakta. Och vassa utan att plumpa till det.

Gårdagkvällen tillbringades i Älvsbyn - eller rättare sagt Kolkstrand (tror jag det hette) med partivänner. Vårens avslutnng för den framgångsrika Älvsbyavdelningen. Vilken känsla att sen köra hem i den ljusa, ljuvliga sommarnatten där solen precis höll på "" sig inför den korta tuppluren.

Och när jag steg upp så hade hon - solen - redan stigit upp sen länge. Plus 13 är fullt godkänt 05.30. Blir en lagomt varm dag idag också.

Och tidninsbudet fortsätter att lägga Lillys NSD i kusin Kerstins låda.

Siw Öberg, Smäföretagarnas Riksförbund, är ilsken över att kommunen ska driva café i stadsparken - i egen kommunal regi. Tänkte samma igår när jag läste om det. Stans attraktivaste läge sommartid - som Siw säger. Men det är inga måtta på morgonens glada nyheter - Karl Petersen välkomnar anbud från privata näringsidkare.Hoppas bara det inte går som när han skulle vända på alla stenar - platt intet!

Och Grekland ska presentera en ny regering inom några timmar. Följer dramat lite perifert får jag säga, Vilket även större delen av svenskarna gör - turisterna låter sig inte förskräckas utan reser dit i oförändrad omfattning,

Grattis till Torborg och Torvald har namnsdag - grattis.

Och så två födelsedagsbarn - Lars A och Eira A. Jättegrattis!

Och hur kunde jag glömma din födelsedag Bernt! Nu ställer jag mig på Bärigårn och hurrar så att det hörs ned till "Bästerviken". Kram.

Vacker och utvilad?

2011-06-16, kl. 06.45

Vilket slut på gårddagen - efter att jag och kusin Kerstin varit på gravarna och vattnat la jag mig för en timmes vila vid halsjutiden - och vaknade vid midnatt - för att bara svida om och sova fram till klockan 6. Borde vara både vacker och utvilad - men känner mig mest stressad över allt jag tänkt göra igårkväll.

Tidningsbudet har fått dåliga vanor - både igår och idag uteblev NSD i tant Lillys låda - men återfanns i kusin Kerstins.

Ett strålande väder mötte mig på tidningspromenaden - sol och rätt varmt.

Kuriren mötte mig med rubriker om akutkirurgin - "Tre ledamöter trotsar partiet" - (s)karan har alltså utökats. Undrar varför NSD tonat ned frågan till en liten notis på ettan? Inte ge mer eld till brasan?

Kan inte annant än notera att det är en maktens arrgogans att nu kalla in ett extra landstingsfullmäktige - hinner man verkligen utreda de andra alternativen på 14 dagar?

Trots anmälan -
PO stärker nog sina aktier att bli återvald - åtminstone här i länet. Frågan är om det räcker ända fram till ett regeringsutmämnande? I sak handlar det nog om att kommunerna går fel väg för att få dispenserna. Och landshövdingen tar på sig rollen att rätta till det.

Idag ska jag göra ett par timmars jobb, en spännande massage  klockan 13. Klockan 17.45 ska jag befinna mig i rondellen strax före Älvsbyn - riktning Jokkmokk - för att delta i en grillfest i Inger stuga.

Gratulerar Axel och Axelina på namnsdagen. 


 

"Fuleå"

2011-06-15, kl. 06.30

Kul när någon kommer och ser och skriver med nya ögon om något - i detta fall om våran stad. "Fuleå" är den verkligen inte värd att kallas - än som ledaren skriver - men visst finns det massor av förbättringsområden. "Otroligt bred gågata" till exempel - trots dyr och kostsam upprustning så kan ingen beskylla den för att vara något mysigt uterum - faktiskt Frits Olsson tomten undantagen. Den fick verkligen liv och mysfaktor - men nu är väl den sagan all. Även om bygglovet dröjer - vilket toppar NSD idag.

Hoppas ledaren "
Höghussjukan i Luleå" läses av våra stadsplanerare - mycket att ta till sig.

Om jag inte redan gjort det - får jag gratulera Kuriren till en riktigt bra ledarskribent - nu läser jag ledarsidan igen - varje dag - inte bara ögnar den. Snart har vi nog glömt den där Östman!

Namnsdag idag - Margit och Margot - grattis!

Gratulerar mig själv också - som igår ÄNTLIGEN drog igång projekt utrensning - av kläder som klätt galgar och garderob i åratal utan att användas. Ria eller Myrorna är destinationen.

Idag ser jag framemot partiledardebatten - men ser genast - på Kurirens "nätmeny" - att den krockar med landstingsfullmäktige - som jag brukar lyssna på. Men det finns ju en viss simultanförmåga - frågan är bara om jag klarar av det herrbesök också som aviserats till klockan 10? På agendan i dag står ytterligare ett herrbesök - kl. 13.00 - hjälp med lite kameralt. Sen bär det nog iväg hem för att fortsätta "operationen" - gäller att inte komma av sig.

10 dagar till midsommar - säger de på TV - och metereologen siar om typiskt svenskt midsommarväder.

Borde väl inlett med det - dagen är godkänd som sommar dag - tvåsiffrigt +11, blå himmel och sol. Kan bli hur bra som helst. Torkväder - så nu ska jag avsluta detta - och hinna hänga tvätt - har sköljt upp en del av det som ska iväg.

Bråk-, sov- och frieriplatser

2011-06-14, kl. 06.30

Mycket kan man enkäta om - nu har Vi i Villa gjort en undersökning om i vilka rum vi gör olika saker - och nyckeltalsjämförelser mellan länen.
Bråk-, sov- och frieriplatser redovisas, Platsar i klassen onödigt vetande - skönt att veta att jag inte har några barn ihop med Vi i Villa.

Till avdelningen onödigt måste jag också föra nyheten om att kommuner bildar bolag för att locka etableringar, Datalagring är säkert en framtidsnäring - men det är märkligt att tre kommuner - Piteå, Boden och Luleå - inte ska kunna kunna samarbeta utan att bilda bolag. Det saknas ju inte vare sig förvaltningar eller bolag - i någon av kommunerna. Såna här onödiga riggningar tenderar att kosta pengar - flygfrakten - Kallax Cargo - var ju också en framtidsnäring.

Intressanta ledarsidor idag (också). Kuriren om barnfattigdomen - visar tydligt på de övertoner den debatten fått. Såg tydligen inte själv PT:s ledarsida igår - men tala om övertoner när Bengt-Urban illustrerat svenska barnfattigdomsdebatten med en bild av svältande barn i Haiti.

Dock bör huvudledare "En fattig debatt" rättas så tillvida att det inte är sant att "..bidrag delas sedan länge ut till alla..". I fallet med barnbidrag bara till de som har barn. Syftet med barnbidraget är inte att jämna ut skillnader mellan barnfamiljer utan att utjämna skillnader mellan de som har barn och de som inte har barn. Även de som inte har barn är betjänta av att den framtida personalförsörjningen inom välfärden säkras. Eller hur?

OA manar till eftertanke - i ledaren "Tid för eftertanke" påstår han sig fått mycket beröm för sin Natokritiska hållning "Du är värld en ros från hela fredsrörelsen" ska en fredsaktivist i Kiruna skrivit på ett vykort. Vi som följt så kallade fredsaktivister (bland annat från Kiruna) vet hur "objektiva" de är. De är förenade med Ohly i sitt oförsonliga USA-hat - och inser inte att Nato idag är mycket mer än USA.

Annars tar jag det lugnt på morgonen - märker att min starttid på dagarna numer närmar sig 8 - fast det ska vara 09.00. Gäller att bromsa i tid. Får lite extra tid nu också - då jag har träningsförbud - iaf för foten - några dagar. Och om jag räknar bort de övningar jag inte kan göra för revbenet - så blir det inte mycket kvar. Får nog vänta någon ytterligare dag.

Och idag fyller "tattanett" år - dsv Anette Selberg som Jens skulle gifta sig med när han var 3 - för att hon skulle köpa stora traktorer till honom. Grattis - till riktig pensionär tror jag?! Mina FB-vänner får sina grattis där!

Håkan och Hakon har namnsdag - grattis alla ni som heter så!

Nu starta resan ut mot den mindre somriga dag det är idag - dock tvåsiffrigt - +10. Ingen sol- Men det blir säkert en bra dag iaf.


Tvåsiffrigt

2011-06-13, kl. 06.30

Tvåsiffrigt idag - temperaturen. Elva grader. Det är så jag brukar se på sommatemperaturen - är det tvåsiffrigt vid start och med lite sol blir det en acceptabel sommardag.

Igår var en helt okej sommarsöndag - trots att vi nog inte såg solen på hela dagen. Liten utflykt med Kerstin. Först till Moster fins utförsäljning på Västbacken. Sen fotbollsmatch på Likoarena - Saras lag spelade superbt men förlorade med 3-2. Trevligt besök hos farbror och faster Jonsson i Alvk. Avslutade med fotboll - Lisas lag förlorade med 3-0 mot Gammelstad. En snabbis till kompis Birgit och sen var den dan avverkad. Den 23 089 i ordningen - föddes en fredag för så många dagar sen - allt enligt
www.ratist.se

Nu ny dag nya möjligheter. Tidningarna i tid - men sommartunna. NSD toppar med Outokumpu och utsläppen. Kuriren har skolfrågan i Kalix - denna gång om att större klasser oroar lärarna.

Osedvanligt många villabränder - eller hur? Denna gång i Svartbjörnsbyn. Villa totalförstördes enligt Kurirens nättidning men räddades av rökdykare enligt NSD:s papperstidning.

Idag står mycket på programmet. Kiropraktikern, "svarttaxi", födelsedagskalas - och så ska jag väl hinna jobba lite också. Får dock avstå träning en dag till - foten inte okej än - och dessutom ger revbensskadan sig till känna. Jäkligt onödigt med denna vurpa i tisdags - nu när både arm, nacke och ländryg funkar. Alltid ska det tydligen vara något.

Aina och Aino gratuleras på namnsdagen.

Lev och må denna 13 juni!

30-13

2011-06-12, kl. 08.00

Nä det är inget sportresulat - utan temperaturfallet. Igår 30 grader varmt och döm om min förvåning när mätare visade 13 idag - och mulet.
Norrmännen ligger fel som vanligt. Och vilken himla tur att jag verkligen fångade de här 2-3 dagarna av sommarvärme!

Vi satt ute i pergolan till efter klockn 22 och det var hur varmt och skönt som helst. Riktig sommarkväll med genuina inslag som mygg.

Inte bara siandet om vädret som är fel - verkar som om något är ur led. Vi har TV-avbrott för 4:e dygnet - och ganska långa sådana. Och det verkar som om ni telefon följer samma mönster. Slår på och slår av med jämna mellanrum. Och tangentena 2,3 och 8,9 blir obrukarbara. Och gårdagens tidningar har inte levererats än, Började tro att det snotts av några glada studenter - men hörde att de blivit utan på Hammaren också.

Fick agera svarttaxi igår igen - Jens och Lars var ut och tränade cykel inför Vätternrundan - och Lars fick dubbelpunka så jag fick skjutsa hem dem.

Inget att skriva om från tidningarna idag - inget hett alls. Men artikeln om myelit oroar - man kan visst drabbas av vad som helst. Och plötsligt blir "sprättet" och domningarna i vänsterarmen inte lika oskyldiga?

Idag ska kusinen och jag åka till Västbacken för garden party, Två fotbollsmatcher ska jag också hinna med. Klockan 12 spelar Sara på Likoarena och kl. 19.00 spelar Lisa i Gammelstad. Så kanske Kerstin och jag ska hinna med ett besök hos farbror Hasse i Alvik. Kerstin är lite nyfiken på hans släktforskning.


Solstorm

2011-06-11, kl. 07.30

Solstorm var ett nytt begrepp för mig. En FB-vän påstod att min galna mbiltelefon kunde vara drabbad av att det pågick solstormar, Liksom de faktum att vår TV slås ut med jämna mellanrum - ett par timmar i går morse - oh ett par timmar igårkväll på bästa sändningstid.

Och idag fanns - och finns inte än - inga tidningar i lådorna. Var ut först halvsju - och då kom Lilly och sa att hon redan kollat. En koll till utan resultat.

Har läst både NSD:s och Kurirens e-tidningar - men saknar papperskänsla och trycksvärtan. Fast numer färgas aldrig händerna av svärtan? Läste att elen varit borta i Sunderbyn - det hann jag aldrig märka. Fast börjar nästan tro på solstormar. Dock torde det vara någon annan "storm" vad gäller tidningsbudet. Och beträffande innehållet som var det mest studentfestande.

Undrar om det varit en tropisk natt. Trodde det - men det är faktiskt bara 21 grader nu - så det vete fåglarna om kriterierna är uppfyllda? Iaf inte den Japanska tropiska natten - om kräver en lägsta gräns av 25. Men 29 grader klockan 20 igårkväll tycker jag är okej iaf.

Får be Boris om ursäkt - det var inte Börje - utan Boris - som hade namnsdag igår. Grattis! Idag är det Bertil och Berthold. Vänsterns ombudsman Bertil Bartholdsson har ju nästan namsndag på efternamnet också. Inte illa.

Är less på min onda fot - och undrar hur länge en utgjutning - eller vad det nu kan vara - ska ta på sig att bli bra? Den hämmar min förflyttning - och idag hade jag tänkt förflytta trädgårdsmöblerna och ägna mig åt lite gräsklippning. Verkar bli en solig och varm dag idag också. Den ska tillbringas på Bärigårn.


Man ska vara rädd om fötter

2011-06-10, kl. 07.30

Någon sjöng om att man ska vara rädd om fötter - och det borde jag varit. Milde vad handikappad jag är med den onda foten - och fortfarande går det åt fel håll - blir bara ondare?

Dagen igår blev bra trots foten. Efter "svarttaxi" till flyget så hann jag precis till Alvik och Lisas examen för att se henne uppträda med gitarr. Och sen var det sångframträdande.

Kalixresan kunde gått bättre - först hamnade jag bakom en bil som målade kantlinjer - på en enfilig sträcka - och fick ligga och krypa i 5km/tim. Bilbärgningen i Sören trodde jag skulle vara avklarad - den varnade de för när jag åkte från stan - men nog fick jag stå där en kvart också. Och som lök på laxen hade telefonen lagt av när jag skulle ringa och meddela sen ankomst. Men annars var det bra.

Vad mycket villabränder det är - nu
ett hus i Hortlax. Sorligt oavsett vem som drabbas - men extra orolig då jag har flera vänner som bor i Hortlax.

Matförgiftning - troligen salmonella - är ju ingen kul början på en semesterresa det heller. Verkar som om det kan vara lulebor som drabbats också - och vem hörde jag nyss som skulle till Turkiet?

De här slynglarna från Greenpeace önskar jag dock en lagomt aggressiv magbaktie och en lite lätt sveda med en blåslampa. Vem tusan ger dem rätt att ta lagen i egna händer och trakassera hederliga medborgare? Jens idé om att samla ihop ett gäng och fara upp och blockera deras stugor med fastkedjnng är frestande.

Och Kurirens ledare gläder även idag - lyckad rekrytering.

Apropå rekrytering blir jag upprörd över att Älvsby kommun håller på att slarva bort sitt fina gymnastikgymnasium. Som fått riksintag och allt. NSD sporten idag.

Chefen - Thomas Olofsson - har uppmanat mig att vara ledig idag - inför den förväntade temperaturen på 28 grader. Och så får det bli. Har bara ett smärre jobb som måste göras före måndag - postas före 12.30 på söndag - får snippa in någon gång under helgen.

Börje och Svante har namnsdag - grattis.

Och här är det TV-avbrott - troligen kabeltv som har problem.

En stilla stund

2011-06-09, kl. 06.00

En stilla stund här på morgonen - märkligt att  att precis exakt på klockslaget för ett år sen då somnade far Yngve in lugnt och stilla. Känns som om naturen hyllar hans minne. Idag är precis en "pappadag" -  en andäktig stillhet med intensivt fågelkvitter som bakgrundsljud, soligt, varmt, lummigt, träd och blommor i full prakt. Kan se honom framför mig tidig morgon med den redan gyllnebruna överkroppen ivrigt rensande ogräs i trädgården.

Som ni förstår var det härligt att hämta in tidningarna idag - och tur nog var de på plats redan 04.30 - foten är besvärlig idag -måtte ha varit en rolig syn se mig linka fram.
.
Roligt också att ta del av ledaren i Kuriren idag - en välförtjänst hyllning till vår partiledare och utbildningsminister Jan Björklund. Fin artikel också om Björklunds
besök på Teknikens Hus - här dock om hans uttalande om att det är pinsamt att Sveriges insats i Libyen ska utgår från att rädda ansiktet på Juholt. Blir lite märkligt när Libyenartikeln illustreras med bilder där Jan leker med barn på Teknikens Hus.

Gårdagens ledare i Kuriren - den om Simon Fors - som tycker att moderater förtjänar bly - och andra vidriga uttalanden - är värd att länkas till. Här känner man på något sätt igen kommunismens rätta ansikte - att hata istället för att älska. Hörde honom i en intervju i radio Norrbotten också - beklämmande. Han är bra förtroendevald de dagar han har sammanträden - i övrigt är han privatperson och kan uttala sig som han gör.

Idag blir nog en bra dag också. Inget lönearbete idag - får ta från flexkontot. Ska börja dagen med att skjutsa en kompis till flyget. Därefter på examenskaffe hos Lisa på Västbacken. Vid lunch vidtar styrelsemöte med Kalix Folkhögskola.

Ha en bra dag allihop - särskilt Börje och Birger som har namnsdag. Grattis!

Eivor och Majvor

2011-06-08, kl. 06.00

Eivor och Majvor har namnsdag - ska väl ändå hinna skriva grattis till dem - även om jag behöver all tid för att ta mig fram - haltande i ultrarapid.

Och en extra vända till postlådan blev det - nu är jag nästan säker på att de sena tidningarna beror på semestervikarie. Hon stannar bilen mellan Bärigårn och Skräddars och går till lådorna. Det tar nog betydligt längre tid än den ordinarie som bara elegant kör ned och backar upp och fortsätter.

Det var grövre än jag trodde - det Simon Fors vräkt ur sig på Twitter. Och det är ju som Mattias säger - det allvarliga är inte att Simon Fors uttrycker sig så - utan vad han kan trigga igång hos kanske inte helt friska människor. Och dessutom tar han inte avstånd från sitt agerande - allvarligt. Ledaren i Kuriren speglar det väl - men förstås inte länkbar så här tidigt. Men "
kärleksbrevet" från Moderata Studentkåren är värt att återge. Kul grepp.

Blir inte mycket vettigt gjort idag - får lov att åka tidigt till landstingshuset - även om det inte är många prylar som ska bäras in lär det ta tid att hasa mig fram. Lunch med partiledaren står på programmet 11.30. Hoppas nu att det inte kommer oanmälda lunchgäster - för vi har tänjt på lokalen - vip-restaurangen på landstingshuset - till brisningsgränsen.

Sorgeåret går annars mot sitt slut - första gången jag upplever 8 juni utan pappa - men i morgon är det andra gången jag upplever en 9 juni utan far. Kanske saknaden börjar tona ner sig då?

Förvarning

2011-06-07, kl. 21.45

Kan bara förvarna om att det inte blir någon blogg i morgon bitti. Har gått Blodomloppet ikväll - och kommit hem med utgjutning på foten, stort skrubbsår på knät och ont i ett revben.

Klev snett på trottoarkanten utanför Vänsterpartiets lokal - vars annars - och gjorde en rejäl volt. Tänkte ringa efter hämtning - men beslöt mig för att sånt gör man inte. Så i mål kom jag.

Men misstänker att jag behöver all tid i morgonbitti för att bli redo för att ta emot partiledaren på en lunch.

Haveri?

2011-06-07, kl. 04.30

Lika bfra att sätta ett avtryck här i väntan på tidningen. Då sitter jag nämligen så att jag får in den gula bilen i vinkeln på det högra ögat. Med det förstår ni att inga tidningar har kommit - och klockan är snart fem.

Om det nu är någon form av haveri i pressen så borde de väl kunna nyttja den nya tekniken - och tala om det på nättidningarna.

Fast ska verkligen inte skälla på sena tidningar - helt otroligt egentligen att tidningsbudet aldrig är sjuk, kör i diket, eller har andra störningar som försenar tidningen.

Blir en haltande morgon - det går egentligen inte att göra någonting annat innan tidningarna är lästa. Kan konstatera att det är 14 grader och "osoligt" - den var här nyss men försvann - solen.

En förmiddag på jobbet blir det - kiropraktiker 11.40, tveksamt om det blir någon träning i eftermiddag - "blodomloppet" 18.30 med start på Skogsvallen.

Nu dusch - få se om tidningarna kommer så jag hinner reflektera över dem här. Om inte så återkommer jag senast i morgonbitti.

Fattigt

2011-06-06, kl. 06.30

Riktigt fattigt idag - inte en endaste papperstidning i lådorna - inte ens surrogatet DN. Och det senaste
Godmorgon vi fått från Kuriren är från igår. Och på NSD råder samma stiltje - senaste nyheten publicerad 19.19 igår kväll.

En fantastisk dag i Hemmingsmark igår. Som varade i 14 timmar innan jag äntrade Bärigårn vid 20-tiden igårkväll. En stor och välarrangerad turnering - Examenscupen. Alvik hade två lag med så det blev 8 intensiva var matcher.

Jens och Lotta hade återsamling med sin gamla klass 9D som gick ut Tunaskolan 1986. Därav farmors roll som coach. Jens kom cyklande till arenan och anlände till Lisas tredje match. Så där en 6-7 mil - och i Alviks "basläger" var vi tämligen överens om att han är galen med sitt motionerand.

Och idag ska vi fira "Moder Svea" och passande nog strålar solen frå klarblå himmel. Buskar och träd vajar något - men rena västanfläkten mot igår för att inte tala om i förrgår.

Det blir (nog) till att ta sig till staden och gå i nationaldagsmarschen från Floras Kulle till Stadsparken. En tradition så lång som från det hette Svenska Flaggans dag för min del. Blåklintshatten har varit med sen 2000 - få se om den sitter på i blåsten.

Måste en sväng och stämma av deltagarlistan för onsdagens partiledarlunch - har angenäma bekymmer med fler deltagare än vad vi rymmer. Ibland kan de ju bli som med de tio små negerpojkarna - men nu när det skulle behövas så blir det väl inte så?

För övrigt har jag varit runt på morgonen och lyssnat under några av våra fågelholkar - det kvittrar värre.

Undrar just vem som har namnsdag idag - vare sig Svea eller Gustav Adolf - vilket man kunde tänka sig på nationaldagen. Jag får avsluta morgonens dagboksskrivande med en inblanco grattishälsning till namnsdagsbarnen.

Nästan poetiskt

2011-06-05, kl. 05.30

Tvillingbröderna som gjort allting tillsammans i sitt 92-åriga liv - avled också programenligt på samma dag - en på morgonen och den andra på kvällen. Hade aldrig varit ifrån varann mer än 12 timmar. Måste hålla med om att berättelsen om deras liv är smått poetisk. Fenomenet är ju inte helt ovanligt - äkta makar som levt ihop i många år dör ju ofta med kort tid emellan. Livsgnistans betydelse är en realitet.

Soligt och varmt skulle jag önska att skriva - men får nöja mig med soligt och blåsigt. Dock inte lika stormigt och ödesmättat väder som igår. När jag rullade in i Långnäs vid lunchtid igår - var det som om Gud hade rullat ner alla rullgardiner. Från ljus till mörker som när man trycker på en dimmer. Och stora regndroppar som splashade mot bilrutan. Dock snabbt övergående - men jag förstår att SOS blev nedringda.

Nu ska jag snabba mig in i duschen. Ska vara på Skurholmen och hämta Lisa - som är hos Anke - för vidare färd mot Hemmingsmark och Examenscupen i fotboll.

Koförlossning

2011-06-04, kl. 07.00

Har avnjutit en kort men skön promenad efter tidningarna. Och avnjutit dem också. Av ren slentrian slog jag på TV:n för att få lite morgonnyheter. Men en ko som ska förlösas kan jag vara utan. Avskyr dessa "djursjukhusprogram" med detaljerade operationer i ultrarapid fart.

Radion blev räddningen - även om jag blev påmind om att jag nog missat Da Capo. Iaf en glad nyhet om nya behandlingsmetoder för hudcancer. Och så hon Syrén (visst heter hon så?) med Ring så spelar vi som precis startar upp.

"Obolaffären" toppar både tidningarna. NSD har haft direktkontakt med Bo Johansson - och haft ett verkigt scoop på gång - intervju med Bo Johansson. Men det sket sig. Kuriren speglar Längmanska fondens förlust i affären - kan undra om det är "överskottsinformation" från NSD?

Firma J&J (inte J&B=whiskey) var ju en fyndig rubrik - Juholt & Jämtin. Blandad kompott av Swedenmark. Han hopps att Synovates trendbrott är belöning för firma J&J. För det kunde ju skrämt bort väljare istället.

Arne Hegerfors på radion - intervjuas av Lisa - och förstås får han kommentera sitt klassiska säj om Kamerun. Men han har glatt oss med flera roliga uttalanden - en del kommer jag ihåg,

Idag ska jag göra en annorlunda resa - ska åka till Boden och se om Boten har några snygga skor till mig. Den vägen går väl bilen själv på autopilot. Men sen ska jag försöka ta mig till Alvik via Mockträsk och Selet och vad nu byarna heter. Åratal - många, många, sen jag åkte den vägen. Känner mig tom lite osäker på hur jag tar mig ut från Boden på rätt sätt.

Sen ska jag skjutsa Sara och Lisa till "moster Anke". Passst nog på och tittar in på jobbet - och ser att det finns kvar. Var inte in igår - och ska dessuom leta efter en pryl som Birgit frågat efter.

Och sen är det nog tid att dra sig tillbak till Bärigårn. Kanske grilla om vädret står oss bi?


Annorlunda morgon

2011-06-03, kl 09.00

Lite annorlunda morgon att vakna på en madrass på ett främmande golv. Vi ville inte sabba de iordningsgjorda gästsängarna - för helgens festligheter - så Lisa fixade en madrass, kudde och täck till mig. Bara en sån sak att jag tog mig upp och ned utan större mankemang visar att sjukgymnast och kiroprakter betalat sig.

Har suttit och läst tidningarna ute vid soldäcket och badtunnan. Liten men naggande god gårdsplan här på Västbacken. Med lusthuset tll vänster, utsikt upp mot bergssluttningen, vackert stenparti i fokus så mådde jag som en prinsessa. Solen flööödar idag - och hör och häpna inte en myggusling här. Dom har ingen orm i detta paradis - däremot är det nog kommunens myggtätaste område.

Kurirens ledare gladde - sa precis det jag haft så svårt att uttrycka "Det är inte rimligt att någon medborgare ska behöva kommentera anlagelser i form av rykten om rykten". Och slutklämmen borde leda till en etisk upprensningsdebatt inom journalistkåren "Men när den undre världen tillåts sätta agendan för den demokratiska debatten finns det naturligtvis inga vinnare".

Ska försöka vara en god svärmor och röja upp i köket - så skrivande får vila.'

Dock ett namnsdagsgrattis till Ingemar "Innimarken" Nilsson som har namnsdag idag. Grattis till övriga 8 999 som också tilltalas Ingemar. Och de 18 som tilltalas Gudmar.

Fattigt

2011-06-02, kl. 06.30

Känns fattigt idag - inga tidningar - inte ens DN i Kerstins låda. Fast jag visste var jag tvungen att ta mig en repa till postlådorna.

Bra dag igår - trevlig dag på jobbet - med besök bland annat av nygifte Lars Anehagen. Tänk att jag missat deras annons som tydligen varit i båda tidningarna. Måste vara så att jag med ålderns rätt övergått från att läsa "födde" till att prioritera "dödde" - mer att känna igen där.

Igår rog jag ställning mot media - efter att ha tagit del av intervjun med Helin från Aftonbladet. Media är fel ute i kungaaffären. Rätt naturligtvis att avslöja att bilderna finns - men fokus i granskningen borde väl för guds skull nu vara huruvida fotona är förfalskade eller ej. Att det är buisness i ljusskygga kretsar står utom allt tvivel. Säkert håvar de in pengar redan nu för att uttala sig i olika medier. I avvaktan på att fotona får granskas bör media bordlägga frågan. Ser att också
advokatsamfundet är kritiska.

Igår gjorde jag en laddning köttfärssås att ta med till Västbacken idag. Ska vara med tjejerna idag - och till i morgon tror jag.

Kusin Kerstin har riggat upp regnmätaren på en snirklig pinne och satt den i rabatten här utanför - blev riktigt snyggt.

Har inte så mycket att tillägga idag - eller rättare sagt  tid. Ska försöka hinna med att göra en laddning av morbror Stures kryddsmör - att också ta med till Västbacken. Fick en beställning på ett kilo - men han - Jens - får nöja sig med ett halvt så länge. De är ganska geggigt att göra - och så luktar/stinker (välj själv) det vitlök i huset någon vecka.

Grattis rill Rutger och Roger - om jag nu uppfattade namnsdagsbarnen rätt från radion.

Matadoren Ögren

2011-06-01, kl. 06.30

Idag gör vi som kungen - vänder blad från maj till juni.

Och
apropå kungen gläds jag åt att "nyheten" glidit långt ner på Expressens nättidning. Fast det går ju inte att undvika att läsa, se eller höra om kungaaffären. Kul på ettan igår när någon - vars namn jag inte kommer ihåg - satt ihop ett tal som han tyckte kungen borde ha hållit istället för den tafatta intervjun (den beskivningen ställer jag upp på) häromkvällen. Och så intervjudade det ett antal "undersåtar" från Umeå. Härfrisörskan var helt övertygade om att det var republikanerna som iscensatt alltihop - och två äldre herrar erkände att det varit på porrklubb - Lido i Paris - vilket deras mormor också skulle förfasat sig över. En av herrarna ställde också en i mina ögon relevant fråga: Är det förbjudet för kungen att gå på klubb?

En som aldrig verkar hamna längre ner på vare sig nät- eller papperstidningar är Kent Ögren. Han toppar NSD:s papperstidning och till och med på tapeten på fp-expen igår. Av någon anledning - som jag inte ens minns - så kollade vi hans FB profil. Han har inte bett att få vara min vän än - men man kan ju ändå se profilen. Och döm om min förvåning när jag ser att Kent Ögrens profilbild är tjuren Ferdinand - tycker nog det vore mer passande med Matadoren - ser framför mig bilden då han ligger på rygg slitandes sitt röda skynke!

Dom snor av varann - de stora tyckarna också. Kurirens JE har på ett förtjänstfullt sätt gjort en kortversion av Per T Ohlsons spekulation om att "Marve Fleksnes" kan bli Sveriges statsminister. Läsvärd.

Läsvärd ledare också - i Kuriren. Spänstigt skrivet "S odlar myten om folkligheten" - men riktigt vad kontentan är förstår jag inte riktigt?

Och återigen riktar NSD:s ledarsida kritik mot "Matador" Ögren - om än indirekt och inlindad. På  något sätt känns det som om det gungar under fötterna på Kent - undrar om det är han eller kungen som först får gå? Eller båda?

På fcebook är vi mycket för att gilla och ogilla. Ni behöver inte fundera på vilken knapp jag trycker på när jag får se denna artikel om björn på gårdsplanen. Lifbom - låter som om det skulle kunna vara Smedsbyn eller någon by utanför Boden?

Gun och Gunnel har namndag. Idag väljer jag ut två Sunderbybor för den individuella gratulationen - Gun Byström och Gunnel Sundqvist. Men jättegrattis till alla er andra också,

Undrar om man skriver insändare när man är 98 eller för all del 91? Sign. "vi på 46:an i Sunderbyn" som då och då delar ut Dagens Ros via NSD uppfyller dessa kriterier. Nu är det doktor Heidi och syster Viviann som får välförtjänt tack!

Minimalt med jobb ska det bli idag - även om vi deltidare inte får någon reducerad arbetstid fast det är kort dag för övriga. Men jag klagar inte. Träningsfri dag dessutom - vad ska jag göra med all tid. Fånga dagen kanske - gör det ni också.