Blöt, blötare...

2011-06-22, kl. 06.00

...blötast. Hur det verkar ha regnat med deans jag varit borta i dagarna två. Vatten i dikena längs Mariebergsvägen tror inte mig sett någon gång tidigare.

Trots detta - och endast plus 11 - så är det skönt att vakna hemma igen.

Flyget försenat igår -kom hem 1½ timme senare än tänkt. Hade lagt in ett telefonmöte 20.30 - och blev lite orolig om jag skulle hinna - men det funkade.

Tidningarna sommarlättläsa - ganska mycket från Luleås fullmäktige - vilket inte tillhör vanligheterna.

Tillhör inte heller vanligheterna att Luleå kommun har en budget med ett överskott som endast handlar om att felräkningspengar. Illavarslande poetiskt budskap från kommunalrådet där han tycker att vi ska glädja oss när blomman står i blom - och inte tänka på att den vissnar i morgon. Känns väl inte så där överdrivet ansvarsfullt sätt att hantera våra skattepengar på. Bra återgivet av
Kurirens ledarskribent - som suttit på sin kammare och lyssnat till debatten.

Sjukförsäkringen blir jag inte klok på. Vad är sant och inte sant? En tidsgräns på 180 dagar skriver NSD i sin ledare idag - och antyder folk skulle bli utförsäkrade då. Själv har jag en vän som varit sjukskriven på hel- och deltid sen våren 2006. Ska inte säga att kontakterna med Försäkringskassan varit problemfria - långt därifrån -men personen ifråga får fortfarande ersättning från Försäkringskassan. Utförsäkrad ett halvår - men då inskriven hos Arbetsförmedlingen - med ersättning - för utredning om arbetsförmåga. Efter att arbetsförmedlingen konstaterat att arbetsförmåga inte fanns så blev det återföring till sjukförsäkringen. Är det inte så det borde funka?

Och så är vi nu framme på den 22 - sommarsolståndet inträffade igår - 19.16. Hur man nu kan ange något så exakt. I alla fall går vi mot mörkare tider nu.

Paulina och Paula har namnsdag - grattis.

Idag har jag sista chansen att bli klippt före midsommar. Får hoppas att Klas får något återbud. Det fick han igår - men då satt jag på flygbussen då han ringde. Bättre tur idag?

Några timmars jobb - sen börja trappa ner inför midsommar. Ja det blir väl någon timmes jobb i morgon också. Men sen blir det helledig i dagarna 3. Verkar dock något tveksamt vilket midsommarväder vi får - men det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback