En fälla

Blev satt att vakta datorn och plötslig låg bara bloggen framför mig.Kan bara undra om det var en fälla - att likt barnen sysselsättas med något att göra.

Kan bara säga att här är paradiset.

Lugnt och stilla. FÖR mycket sol. Glada då vi kan sola i "mul".

Hoppas allt är väl med er hemma.

Höres - men inte så mycket förrän jg landar hemma.

En fälla

Blev satt att vakta datorn och plötslig låg bara bloggen framför mig.Kan bara undra om det var en fälla - att likt barnen sysselsättas med något att göra.

Kan bara säga att här är paradiset.

Lugnt och stilla. FÖR mycket sol. Glada då vi kan sola i "mul".

Hoppas allt är väl med er hemma.

Höres - men inte så mycket förrän jg landar hemma.

En fälla

Blev satt att vakta datorn och plötslig låg bara bloggen framför mig.Kan bara undra om det var en fälla - att likt barnen sysselsättas med något att göra.

Kan bara säga att här är paradiset.

Lugnt och stilla. FÖR mycket sol. Glada då vi kan sola i "mul".

Hoppas allt är väl med er hemma.

Höres - men inte så mycket förrän jg landar hemma.

I baren 22.12.30

Nu jäklar ser inte tant skärmen längre. Hon behöver skrivhjälp av yngre förmågor. Men vi har hittat igen planet och ska stiga på inom kort. Som tur är har jag med mig den bärbara datorn. Tant hälsar....

PS. Jag ska försöka få henne att låta bli att blogga men f-n vet.....

Jens

Nedräkning

Nu har jag varit en sista sväng förbi mor och far - som hade gäster. Passade bra att jag hjälpte till och plockade av. Dom är så gulliga Bengt och Rita.

Sista resan och nedräkning - det låter ödesmättat. Men nu är väskan stängd och handbagage kassarna framställda.

Kusin Kerstin kommer klockan 20.00.

Vi ska visst åka sittåg till Boden där liggvagnen uppenbarar sig..

Det blir nog bra det här - allt gott till er här hemma. Tvivlar faktiskt på att jag kommer att hamna på något internetcafé. Bra att bevisa att jag inte är beroende också.

Kram, kram, kram!

Sista resan

Sista resan till stan gjorde jag redan 08.45 vilket innebar att jag kom till ett Smedjan som var stängt. 09.40. Tyckte förstås det var konstigt att jag var ensam att slåss om parkeringsplatserna på Smedjegatan närmast Smedjan.

Allt nog det flöt på med Korsordtidningar, korsordspennor, hårmousse, trälim och vad det nu var.

Förbi till föräldrarna och klistrade en utesopborste och ett nyckelskåp. Ska väl hinna förbi och se om det lyckades innan jag åker.

Sista resan på ett tag blev det väl för
den här också - har som inte fattat att det faktiskt är så mycket snö söderöver.

Noll rätt

Noll rätt på gårdagens Keno - vilket faktiskt ger fem spänn! Inte dåligt.

Raden 2, 15, 16, 20, 41, 42, 46, 54, 56, 59 har jag spelat sen tidernas begynnelse dvs då Keno startade. För en tid sen utökade de som man kan spela elva nummer - så numer har jag 64:an också.

Det nr vann jag en docka på när jag var en tvärhand hög. Den var oerhört vacker med en klänning i ljusblå siden och tyll.

Så jag satsar ofta på 64:a - måhända ska det dyka upp en "vuxenvinst" på den också.

Nu blir er uppgift att kolla Keno åt mig och skicka SMS och berätta hur mycket jag vinner.


Tomma bås

Postlådan var som sagt tom i morse. Nu har jag dock varit och läst båda i rätt ordning. Far släppte villigt ifrån sig Kuriren när jag kom.

Och under tiden jag är borta blir "båset" på ledarsidan i Kuriren tomt. Har inte varit så mycket väsen om det. Den nya har - Gustaf Blomberg - har bara smugit in så där.

Östman avgång har ju avivserats ett antal gånger tidigare - men avgången har skjutits upp. Kanske därför man är lite försiktig den här gången.

Man vill se om Gustaf överlever första tiden utan att drabbas av lappsjuka?

Annars var det inte mycket i tidningarna idag - det ska det väl inte vara heller. Fick vara med i äggutdelningen som nämnde Östman ägnade ledarsidan åt - traditionsenligt. Fyra strutsägg för en föredetting får man väl tacka för. Det fanns ju både de som fick förlorade och stekta ägg. Måste nog läsa en gång till och se om jag hittar några "guldägg". Det var lite stressande med två som väntade på tidningen.

Nu ska jag försöka strukturera upp en att-göra-lista. För det här "bloggbåset" ska nu bli tyst och stilla i dryga 2 veckor.

Det ni grabbar och tjejer - få se om ni återvänder när jag återvänder?

Tänk att få vakna

Tänk att få vakna en morgon så här - och inga tidningar i brevlådan - det är inte kul.

Fast det är ju kul att adressändringen på tidningen faktiskt funkat - det var ju mening att jag inte skulle vara hemma idag.

Men nu måste jag rusa med bilen till mor och far och hoppas att åtminstone ena tidningen är ledig - helst Kuriren för jag är konservativ i vilken ordning tidningarna ska läsas.

Då håller vi tummarna

så att det blir seger för Luleå Basket.

Lång-fredag

Dagen gör skäl för namnet - trots att jag inte klev upp förrän klockan 8 har den varit dryg. Städa, packa, flytta - allt i en salig blandning.

Stryka kläder gör jag i princip bara när jag ska packa - fint att strykspraya lite på T-shirt och annat - det håller liksom lite bättre. Och så påminde mig Gerd om tipset att rulla kläderna - det mesta håller sig faktiskt bättre så.

Har hunnit med 12-kaffe plus att jag blev uppringd klockan 4 att komma och äta lite plock från gårdagens bord.

Nu ska jag göra ett överslag om vad mer som ska med - i andra halvan av resväskan.

Och så får jag se om jag ska göra bort inhandling idag kanske.

Olika sätt att fira

Usch , 3 första lokala nyheterna på Kurirens nättidning handlade om man som blivit misshandlad och var allvarligt skadad, kvinna slagen med flaska och man som misshandlades med spade.

Själva har jag legat/sovit i 15 timmar i hopp om att känna mig piggare - och kanske. Har just insett att det faktiskt bvara är 36 timmar till jag åker hemifrån. Och då ska allt vara packat för mig själv och instruerat för hemmavarande.

Någon form av felbedömining måste jag ha gjort av tiden - det blir till att rappa på.

Anna Lindbergs EM-guld i en-meterssvikten var kul i alla fall. Mamma Ulrika grät i TV igår.

Hör av mig senare under dagen.

Glad Påsk till er alla - själv firar jag lilla födelsedagen alltid på längfredag eftersom jag är född en långfredag - med snöstorm.

Präglad av snuva

kvistade förbi Kvantum på väg hem - passade bra för jag hade åstadkommit tre partibrev som skulle postas.

Inte så kul att stå i kassan med endast en liten ynka tårta och tre ynka små paket med plastpåsar och har 2 - 3 överlastade kundvagnar framför. Fast det går ju tämligen fort.

Hem till föräldrarna där Kersin redan varit och hjälpt mamma duka - så jag donade och kopplade lite telefoner som ska kopplas om nu när jag är i Thailand.

Vid två ramlade Jens med familj in. Och det blev ett frossande i något som mer liknade ett julbord än en liten bit påskamat.

Blev uppvaktad av kusin Kerstin med anhang. Med en tavla enligt fotot nedan. Ni känner väl igen storfiskaren till vänster - så där 6-7 år har vi gissat.

46461-870

I övrigt har dagen präglats av snuvan - lite småhängig - ingen feber. Men hög puls 103? Hänger det ihop med förkyldningen- Brukar väl ha något på 60 om jag minns rätt.

Motsatsen har hänt

Undrar hur man skulle reagera - om bankomaten började spotta tusenlappar. Jag har däremot varit med om motsatsen - att femhundralapparna högst motvilligt kom ut - och i slutänden saknades 3. Dock kunde det spåras att det blivit så så pengarna kom till rätta.

Det gjorde däremot inte de 1000 kronor jag en gång glömde i bankomaten. Förmodligen hade det också kunnat spåras - - vem som kom efter mig och fick bonus. Men det tänkte jag inte på då - då var jag bara förargad på mig själv.

Det är jag nu också. Har fått en födelsedagstårta i present av Kvantum. Men jag glömde så klart lappen hemma.

Och nu tror jag att jag gjort allt som göras skall innan semestern. Utom att koppla om telefonen till Thomas som nu får ta över telefonjouren eftersom Karin blir borta några veckor till.

Grymt vacker morgon

En riktigt underbar vårvinterdag - 10 grader kallt, gnistrande snö och om än ej riktigt blå himmel så söker sig dock solen fram. Grymt vackert!

Grymt av ett helt annat slag läste jag om i Expressen. Nu varnar jag mig själv - man ska inte tro allt som står i tidningarna - och särskilt inte tidningar av den typen kanske. Men med tanke på Uppdrag granskning och vilka kvalitativt högt stående personer vi tillåter ägna sig åt myndighetsutövning blir man ju beklämd av att läsa detta. Hur kan man
utvisa föräldrar och en 7-åring men "tvinga" dem att lämna en 1-åring i Sverige?

Riktigt otäckt också med mordet i Arboga. Nu har pappan släppts och till det får jag blandade känslor. I brist på bevis.

Man får försöka skaka av sig.

Lokalt är toppnyheten den om 14-åringen som föll 11 meter i Kulturens Hus. Märkligt så olycksdrabbat huset varit - men så klart går det inte att skydda sig mot halvväxtingar som ska vara värst och balansera på räcken. Kan bara hålla tummarna för att pojken blir helt återställd.

Bakom rubrikerna skulle man ju många gånger vilja veta vad som döljer sig. Fackbasen sparkad med omedelbar verkan. Företaget agerar som om det vore väldigt skodda på fötterna - och det ska väl både vara broddar och halkskydd det - om man sparkar en fackligt aktiv. Samtidigt kan jag ju undra hur han vill blotta sig om han inte har rent mjöl i påsen?

Fast nu har jag inte tid att sitta här och filosofera. Mor har redan ringt och undrat hur det ska dukas för eftermiddagens påskamåltid så att det ska flyta bra. Och förvisso har jag VÄL fyllt min arbetskvot i veckan - men måste ändå göra ett nedslag på jobbet. Skulle nog behöva komplettera med lite inhandlade av shampo, tvättmedel mer mera för resan - men det gör jag nog i morgon. Då är Kvantum folktomt - idag är det nog motsatsen med råge.

Botar - botar ej!

Så var det det här med baciller contra virus. Gult snor contra grönt. Lite orolig blir jag - kulmen är nog inte nådd ännu.

Men om nu doktorn kan bota förkylning - varför har vi då inte ett husapotek hemma så vi vet precis vad vi ska ta?

Känns ändå lite oroligt med tanke på avresan från landet på söndag. Å andra sidan kan jag inte annat än påstå att botandet varit bättre i utlandet än hemma.

Den som lever får se.

Och apropå Uppdrag granskning ikväll så köper jag aldrig något per telefon. Många arga har jag haft i telefon - och de flesta har aldrig återkommit när jag bett dem skriva en rad. Har blivit hotad med strupcancer och det ena och andra.

Den andra delen av Uppdrag granskning handlade om den så kallade Transporttjänsten som ska forsla ut utvisade personer ur landet.

Kan bara konstatera att det var ett uppvisande av totalt avsaknad av civilkurage - från våra statliga myndigheter. Alltså fatta - har man fingrarna i syltburken - så måste man berätta att dom varit där. Inte sitta och säga att jag hade bara lillfingret där - ett fall. Och sen visar det sig att de minst hade haft både händerna där - i alla fall sex fall!

Nu ska jag försöka komma till ro - men trots att jag är trött och snuvig - så är jag samtidigt pigg. Ingeborg i Sundsvall påstår att den är rosenroten som är boven!


Höres i morgon!


Ett dass - tack!

Jag borde väl sagt det tidigare - vänligt men bestämt - ingen personlig uppvaktning med anledning av min "27-årsdag".

Som jag sa till min mosterr Gunilla för ett tag sen - vill ni absolut uppvakta ge då en slant till något välgörande ändamål typ Frälsningsarméns koloniverksamhet, hjälp till gatubarn eller annat som kommer bättre behövande än mig tillgodo.

Och ni - idag fick jag ett dass - från morbror Stures familj i  Bollnäs och Gävle.. Svenska Kyrkan har tydligen att man kan ge bort dass i present. Dassen räddar faktiskt liv genom att minska föroreningar och smittspridning till mark och vatten.

Det gör mig osökt in på historien - som lär vara sann - från Gammelstad. Den gamla damen böjde sig diskret fram mot handlaren och sa att hon ville köpa ett nattkärl. Varvid en bullrige handelsmannen glatt och högt  ropade ut: tackar, tackar en potta var det -. tackar, tackar!

Nu ska jag ta en sväng till storheden och se om jag kan hitta en träningsjacka av något slag att resa i. Annars får det bli den blå/gula ssk-jackan - iögonfallande som bara den.

Det finns det som värre är

Än en söt liten ren som är hemma kvällen - en reklam som Maria Wetterstrand ofrivilligt gillar. Själv har jag nog bara gillat en reklam - Ipren-gubben. Fast jag ser så sällan på reklam.

Fast jag tycker att ledande politiker som Maria Wetterstrand borde ägna sig åt betydligt viktigare frågor än eventuell smygmarknadsföring på bloggar. Särskilt som hon inte ens framför några tankar om vad som ska göras åt det..


Själv ägnar jag mig åt utskick till ombuden till länsförbundets ärsmöte som äger rum den 12 april.


Och så måste jag ge mig av till Kommunförbundet och skriva på årshandlingarna. I egenskap av revisor. Lars Alriksson ringde för övrigt häromkvällen och undrade om jag vill bli omvald till uppdraget. Och jag sa JA så blir det inte så så vet ni att jag är fockad.


Så här

Så här skulle det se ut - inlägget om kalla grader. Konstigt - jag skulle gärna vilja kunna redigera med lite olika stilstorlekar - men det kan jag inte. Men så ibland när jag råkas nudda vid någon tangent kan det bli som det blev.

Någon sa till mig igår att natten skulle innebär minus 20 - men 5 kalla är det här i alla fall - och då är min termometer av det varmare slaget.

Av det tidigare slaget är idag Kuriren som har sin nättidning uppdaterad. Kollade in vem det är som har sunda morgonvanor och det är
Pia Hörtin. Jag gillar denna lilla morgonhälsning från tjänstgörande redaktör. Alltid något litet nytt jag får veta.

Måste tillstå att det låter fjomsigt att tänka sig palmer på strandängarna i Kalix. Fast man har ju med lyckat resultat skapat palmer och medelhavsklimat inne på äldreboenden i både Luleå och Piteå.

Jag kan inte begära allt - Noterat om palmerna i Kalix fanns inte med. Men det gjorde däremot detta.

Veckans märkligaste uttalande gjorde för övrigt tekniska nämndens ordförande Margareta Lindbäck. Hon tyckte det var fel att tekniska förvaltningen skulle tvingas sluta med vissa verksamheter för att andra förvaltningar - bun utpekat - gick med underskott. Men BUN och andra har konstaterat att deras underskott skulle bli mycket mindre om det fick köpa sina tjänster där det var billigast och bäst - och inte tvingas att köpa dom av Margareta och kompani!

Nu måste jag snabbt dra - den nya gruppledaren i Luleå har fått en lite speciell service - att jag hämtar upp honom på västra varvsgatan.

Nu kommer jag Thomas


He, he

Som ett konstverk blev det mitt förra inlägg. Det får ligga kvar till jag kommer till jobbet i alla fall.

Fast kalla i alla fall

Någon sa till mig igår att natten skulle innebär minus 20 - men 5 kalla är det här i alla fall - och då är min termometer av det varmare slaget.

Av det tidigare slaget är idag Kuriren som har sin nättidning uppdaterad. Kollade in vem det är som har sunda morgonvanor och det är
Pia Hörtin. Jag gillar denna lilla morgonhälsning från tjänstgörande redaktör. Alltid något litet nytt jag får veta.

Måste tillstå att det låter fjomsigt att tänka sig palmer på strandängarna i Kalix. Fast man har ju med lyckat resultat skapat palmer och medelhavsklimat inne på äldreboenden i både Luleå och Piteå.

Jag kan inte begära allt - Noterat om palmerna i Kalix fanns inte med. Men det gjorde däremot detta.

Veckans märkligaste uttalande gjorde för övrigt tekniska nämndens ordförande Margareta Lindbäck. Hon tyckte det var fel att tekniska förvaltningen skulle tvingas sluta med vissa verksamheter för att andra förvaltningar - bun utpekat - gick med underskott. Men BUN och andra har konstaterat att deras underskott skulle bli mycket mindre om det fick köpa sina tjänster där det var billigast och bäst - och inte tvingas att köpa dom av Margareta och kompani!

Nu måste jag snabbt dra - den nya gruppledaren i Luleå har fått en lite speciell service - att jag hämtar upp honom på västra varvsgatan.

Nu kommer jag Thoma


The bottom is nådd!

Vilket betyder att jag hoppas att förkylningen nu har nått kulmen - och tristast av allt att Skellefteå låg under med 5-0 - och Djurgår´n dessutom i rejält underläge.

Nu kan det bara bli bättre!

Glöm dina bekymmer - i morgon kommer nya - som de skriver sist i Andra Avenyn. Jodå, jag hamnade framför det ikväll också - men passade på med telefonsamtal samtidigt.

En god natt tillönskar jag Eder Alla!

Thaipengar och valberedning

Nu ska jag på stan och fixa thaipengar och sen bär det iväg till Gammelstad och valberedning för nya Boden-Luleå vuxenskolavdelningen.

Och just nu passerade min favoritcenterpartist in här med sin syster. Frank - som skulle och äta lunch med Thomas.

Hade skickat iväg sina föräldrar till Thailand - få se om vi ramlar över varandra.

NSD - steget före

Så har min far NSD-medarbetaren alltid sagt. Och något har hänt - nu är NSD före Kuriren med att publicera nättidningen. Så var det inte tidigare.

Gädjande sunt förnuft

Kommunen backar och dödsboet får ersättning. Försäkringsbolaget och kommunen tar hälften var. Men nu är det ju viktigt också att se till att de som nu jobbar med stöd av LSS också omfattas av ett vettigt försäkringsskydd.

Men fy - vad har hänt med Kuriren. Ingen uppdatering av nättidningen.


Och Britt Westerlund (min gamla skolkompis - Johansson på den tiden) skrämmer med folkpartisterna - hela gruppen inklusive ersättarna sägs skrämma fritidspolitikerna - vem ska våga debattera undrar hon. Något konkret att lägga dem till last presterar hon dock inte.


Vi som någon gång lyssnat på landstingsfullmäktige kanske inte har samma uppfattning om vad som är ägget och hönan.. Och det är klart att det är ridderligt men en omöjlig uppgift att få någon trovärdighet när man vet vem som står på andra sidan i debatten. "Kentaplump" i rurbriken blev ju riktigt kul.

Får hoppas att de myndigheter som slagit till med husrannsakan hos ett antal yrkesfiskar är bättre skodd på fötterna än landstingsrådet. I annat fall är det inget annat än en stor skandal. Vi svenskar förfasar oss ofta över övergrepp mot medborgare  i andra länder - men hur skulle det här beskrivas i svensk press. Det ligger ju faktiskt en hel del i att det här hade samma upplägg som tillslaget mot dieselligan med anknytningar till Hells Angels.

Jag blir bara lycklig då jag hör Frida Metso Johansson på TV - nu debatterar hon bojkott mot OS i Kina.

Själv ska jag dra till jobbet nu.


Och vad står "s-vekt" för?

Är det politiken - inga "kejsargåvor" till basketen precis. Jag har aldrig sett Karl P på gång med ståläktaren - men jag har sett honom pliktskyldigt på basket.

Annars är det sista striden mot feber och snuva - nog är det märkligt att det inte uppfunnits något allmänt vaccin mot detta gissel, Tala om "S-vek".

Bloggen är se(g)?

Men vad står G:et för i den här artikeln, Kung GUSTAV?

Res er!

Res er Skellefteå! Måste erkänna att jag sovit i någon sorts feberyra - så undra på att det går som det går.

Gör nu skrällen som våran revisor i länsförbundets förutsåg!

Tro det eller ej - men som en tonåring hade jag Micke Renberg som idol redan när han spelade i Luleå hockey. Det var ordning och reda och sunda kommentarer. Aldrig några bortförklaringar.

Det enda som låg honom till last var väl det eljesta språket - men nu får jag hoppas att mina kompisar i Piteå har humor!

Dock kan jag väl ej förneka att idolskapet också hänger ihop med att han i NSD för hur länge sen som helst uttalat viss sympati för Folkpartiet.

Så först SM-Guld till Skellefteå - och sen Liberala Seniorer. Det Du Micke! Fast för hans del får det väl bli seniorer light.

Flyttångest

En pryl hit och en pryl dit. Varje gång jag lägger upp något någonstans inser jag att det ska bort därifrån också.

Men en till kartong med äggkoppar packade. Och ett par skor slängda.

När jag kom till mor och far i eftermiddag var fastrar och och en farbror där. Farbror Hasse och faster Inga-May. Och så faster Solveig - som är ingift. I min församling = by - gjorde vi aldrig skillnad på ingifta eller "äkta" vilket ibland kunde göra det svårt att veta vem som var syskon med vem.

Sen när jag kom hem skulle jag vila mig frisk - men det spritte i hela kroppen. Tänkte på allt som skulle packas - både för resan och flytten. Men det är nog flytten som är värsta ångern.

Och så skulle jag koppla av med lite blogg - och så var det tekniska problem.

Och tekniska problem är det tydligen i kommunen också. Det gick inte den här gången heller. Att lägga ut städningen på entreprenad. Självklart borde det vara så att varje förvaltning själva skulle bestämma hur de organiserar sin verksamhet. Kan de köpa tjänster billigare "ute på stan" och få pengar över till barn och gamla - så väl bekomme!

Som de nu är är det en massa Kalle-anka-pengar mellan förvaltningarna och tekniska. Den senare bara skickar räkningen till soc och skola - utan konkurrensutsättning.

NordNytt och Karl Petersen - den senare riktigt i gungning - irriterad. Margareta Lindbäck beklagar men ställer sig lojalt bakom partiför(s)laget.

Konstaterade att kroppen bara har tid med en krämpa i taget. Förkylningen har helt tagit över - känner mig riktigt bra i både armar och ben nu. Peppar, peppar!

Men aldrig glad

Sen hon blev partiledare ser hon bara trött och ledsen ut. Fast just när jag öppnade i nytt fönster så ler hon ju faktiskt lite på bilden i alla fall.

Mona Sahlin

Maten på bordet

Snart har jag maten på bordet. Förmiddagen/morgonen började med besök på landstinget för att lämna in protokoll som Jens justerat.

Hann jobba en timme cirkus innan det - som sen följdes av besök hos frisören för "rakning" av håret och färgning av  fransar och bryn.

Upptäckte att jag inte hade fått med plånboken - men tur nog bankomatkortet.

Har varit till Sunderbyn en sväng för att hämta plånboken - man står sig slätt utan med alla kort som behövs i olika sammanhang.

Och nu ska jag äta vikväktrnas förnämliga pannbiff med potatisgratäng.

Och sen ovanpå det ska jag ringa till Karin på sjukhuset i Piteå.

Lite okänsligt

Här är länken till artikeln i Kuriren. Lite okänsligt känns det från kommunens sida.

Och framförallt bör man ju titta framåt - hur löser vi det för andra LSS-anställda. Det är väl inte rimligt att det står utanför?

Varma fiskar

"Värdelös försäkring" toppar Kuirens etta idag. Om en grabb som avlidit och som inte omfattats av någon försäkring alls. Jobbade på lager men kunde inte omfattas av fackliga försäkringar då han gick under LSS. Och för LSS:are hade kommunen försämrat villkoren.

Juridiskt sett är det säkert korrekt handlat av kommunen - men nog är det märkligt att den här gruppen - som en av de få - inte ska omfattas av en livförsäkring. Men ingenstans ser jag att kommunen ens funderar på att åtgärda det.

Men det är väl bara ytterligare ett tecken på att de mjuka värdena hela tiden tar stryk i Luleå kommun.

(Tyvärr har inte Kuiren uppdaterat nätupplagan så nyheten som toppar ettan finns inte med än.)

Så till exempel så frågar sig sign. "Susann, mamma till två barn som går i skola i Luleå"  -
Vad gör Petersen mot våra barn?

Själv kan jag ju fråga mig hur länge Petersen kan tänka sig att sitta kvar. Varje gång han gör trevande försök att effektivisera verksamheten och möjligen få lite mer resurser till de mjuka sektorerna så blir han överkörd. De heliga korna står (s)tadigt i (s)tallet.


Han får sina fiskar varma också i sign. Skattebetalares insändare. Och även om jag är väldigt glad i Kulturens Hus så måste jag fundera hur det tas så lättvindigt på felräkningarna. Vem har räknat fel på parkeringsavgifterna - 1 miljon i intäkter istället för 4? Och även övrig verksamhet. Vi pusslade och hade oss för att komma fram till en rimlig kostnad - och sen säger kommunledningen i princip bara jaså och hostar upp det som saknas.

Men det är som det skrivs betydligt lättare att skicka 27 miljoner per år till Luleå hockey än att ge mer resurser till skolan och våra barn.


Själv har jag pillat i mig lite panodil och ska försöka stå på benen trots en rejälv förkylning. Ska klippa mig 09.45 - kort semesterhår.


Ojämn kamp

Känns som jag för en ojämn kamp mot förkylningen i kroppen. Känner mig "nere" vilket är lite ovanligt för mig. Ska se om jag hittar några c-vitaminer att chocka med - eller en extra liten rosenrot kanske.

Har dock varit och jobbat. Åkte hem en stund efter 12-kaffet men vid pass halvtre äntrade jag jobbet.

3 359 spam i outlooken - har plockat dem en efter en och blockerat dem. Tänk att det finns tydligen hur många kneppisar som helst som kan skicka vad som helst.

Hann väl inte så mycket annat - skulle just dra då klockan var 16.50 men då kom Eva in glad i hågen och ville göra revisionen. För Bostadsrättsföreningen Tigern. Fanns förstås antecknad i min almanack - men i mina tankar var den borta.

Nåväl jag stannade och vi fixade den. Fast jag har inte lämnat tillbak pärmarna till kassören - en orolig natt till ska han få ha. Men har är så överdrivet ordentligt och pedantisk så han sover säkert gott - hoppas jag.

Fem kassar från Kvantum till föräldrarna och sen landade jag hemma vid halvåtta.

Utslagen

Feber och förkyld - har legat hela förmiddagen. Men nu har jag pillat mig upp. Hinner inte berätta nu - vad jag haft för mig.

Men såg just att jag skrev senast när jag var på¨väg med buss till Gällivare. Kan avslöja att det blev buss ned till Luleå på torsdag morgon också - flyget inställt.

Nu ska jag göra mig i ordning, fara och dricka tolvkaffe - sen ska jag åka till jobbet och sortera upp materialet jag har från mina 3 uppdrag jag varit på.

Hem ljuva hem!

Nu är jag hemma. MYCKET har hänt. Allt ifrån en oönskad bussresa från Gällivare till en lika oönskad förkylningstendens.

Men där  i mellan mycket trevlig gemenskap och god mat och dryck.

Har läst tidningarna och adrenalinet har skenat.

Men nu har jag coolat ner och ska se resultatet av melodifestivalen!

På återhörande

Nu ger jag mig iväg. Först norröver med buss och sen söderöver med flyg.

Förra inlägget om att Peka rätt hade jag glömt att publicera - så det kommer väl tidmässigt samtidigt med detta.

Medan jag är borta kommer Cecilia Wigström hit - med tåg. Sen ska hon förflytta sig till kiruna med buss på lördag morgon. Vi önskar en riktig vinterdag då - med blå himmel solsken och kritvit gnistrande snö.

Thomas och jag har funderat och hon är flygrädd eller rädd om miljön när hon tågar hit?

Men annars hör jag av mig på lördagkväll och berättar om mina äventyr.

Det pekar rätt

Allt går åt rätt håll - arbetslösheten minskar trots att också många människor lämnat åtgärder. Arbetslösheten bland ungdomar i länet har minskat med 280 på ett år = 17 procent.

Ska bli intressant att se hur sossarna ska kunna vrida detta till något negativt mot regeringen?

Även för SAIK

Så klart vajar flaggan även för Skellefteå AIK. Vår fadder Tobias Krantz får ursäkta - men norrländskt blod är tjockare än vatten.

Höll inte på att hitta någon länk till
Skellefteås seger

Tuppkam i topp

Thomas får akta sig nu - om han ska på några sammanträden med Börje Lööw de närmaste dagarna. Kommunals Tobias Baudin säger att det vara bättre med vänstern i kommunledningen. Tuppkammen på Lööw lär väl vara både hög och vass efter det.

Annars är det väl flaggan som är i topp idag - för mitt barnbarn Sara som heter Viktoria i tillnamn. Och så får den väl vaja för kronprinsessan Viktoria också.

Sign Kvinnor för fred - det är väl dom i Kiruna det - upprörs över att Nordman vann med en låt om häxbränning. Sjävl har jag aldrig kommit så långt i lyssnandet att jag lyckats höra någon text. Nordman sas ju dessutom vinna tack vare hemmaplan - så det är en bygdens son som Kvinnor för fred upprörs över - fast han lär vara uppväxt i Gävle - det är hans norrländska ursprung.

LHC? inte förkortas väl Luleå hockey så - LHF känns mer normalt - men hur är skillnaden i förkortning mellan Linköping och Luleå? Kanske signaturen Ann o Nym förledde mig att hålla på Linköping?

Så tokigt det kan bli - häromkvällen inledde jag mitt mail till moster Gunnila - "hej faster". Och idag har jag daterat skrivelser 14 mars - och det fick jag från att det var kronprinsessan Viktorias namnsdag - troligen sammanblandat med Viktoriadagen den 14 juli. Tiden går tillräckligt fort utan att fördatera.

Men nu ska jag strukturera upp mig och försöka vara effektiv. Ska en sväng till jobbet - 2 timmar effektiv tid ungefär. Därefter åker jag hem en sväng och stänger resväskan. Återbördas till expen av Birgit fvb till fots till busstaionen och en spännande bussfärd till Gällivare.

Ni vet det inte än - men troligen kommer jag inte blogga förrän lördag kväll sen - tror inte jag direkt ramlar över några datorer där jag är - jo kanske på Lidingö. Bäst jag skriver upp hur jag tar mig in från en främmade dator.

Jag har missat nå´t?

Min revisor sa att vi skulle få se Skellefteå på 9:an och att dom skulle skrälla och spöa HV 71. Och nu ser jag på Djurgårn mot Linköping.

Thomas tycker dock att jag borde hålla på Linköping som räddade kvar Luleå hockey. Tack för det. Men Thomas har inget historiskt perspektiv. Med Rolle Stoltz, Lasse Björn och Tumba!

Idag har det blivit en alldeles för lång dag. Soffan väntar.

Etta, två, etta, etta!

Så vill jag ha det i kvällens kvartsfinaler. Fast egentligen är det ju bara Skellelteå och Micke Renberg som kan få mitt hjärta att slå.

Fast rubriken står för Frölunda, Modo, Skellefteå och Djurgården. Dom håller jag på!

Och morgonen började med en utryckning för att hämta Jens vid Müllers fvb landstingshuset. Vare sig Berg eller Hultin svarade på sina mobiltelefoner. Jens hade tänkt sig tigga skjuts av dem - men då det inte funkade fick mor rycka ut.

Fast jag hann i god tid innan revisorerna kom - och vi började med gofika så att de skulle bli vänligt inställda - Bo Gunnar och Els.

Och nu har dom lämnat oss sen några timmar - kvar är en påskriven revisionsberättelse så jag är nöjd.

Thomas har hämtat oss mat på Restaurang en trappa upp. Jag skjutsade honom dit och for själv till busstationen och sen plockade jag upp honom med matlådorna.

Har hållit på med anmälningarna till riksmötet och flygbokningar dito. Länge leve AmExpresskortet. Verkar vara obegränsad kredit.

Ska visst skjutsa hem Jens till Alvik - fick något kryptiskt sms om att Erik då skulle åka tidigt - vilket väl innebär att han tänkt lifta hem med Erik Berg.

Vi får se hur det blir - nu ska jag försöka plocka ihop inför resan till Gällivare och Stockholm som börjar i morgone eftermiddag med buss och slutar med hemkomst lördagkväll med flyg till Kallax. 

Inte alla

Han kan ju inte ha alla getter hemma - hur kan man leva med att vara så falsk. Och så typiskt amerikanskt - där står en lojala hustrun vid hans sida - trots vad han gjort. Tankarna går onekligen till "Kungamordet".

Nå nu var det inte meningen att jag skulle skriva men såg eländet på TV och kunde inte låta bli.

Men då kan jag lika gärna rapportera att jag är uppstigen. Tidningarn läste och övrig omvärldsbevakning kommer via TV:n som står på och en nätt liten tripp på nättidningarna. 

Idag nöjer jag mig med att glädjas åt att strandskyddet äntligen är på väg att differentieras. Det har ju blivit absurda situationer när jeppar från Naturvårdsverket i Stockholm bestämt att det inte fick byggas vid Aleån. Strandskyddet skulle rädda området för det rörliga friluftslivet. Det sumpigaste av sumpiga områden där inte någon frivilligt skulle sätta sin fot.

Det är jag som har hand om det idag - att se till att expen öppnas. Önskar Karin lycka till med operationen - vi tänker på dig.

Hör av mig från jobbet idag - om inte revisorerna tar all kraft från mig. Enligt horokopet träffar jag på en retsam person idag - som försöker lura mig.

Jag är på helvakt mot sånt nu - bara så ni vet.


Vad ont?

Vad ont har vi gjort - vi som gillar att se sportspegeln men måste se det där "fjåssat" som ska vara någon form av expertkommentator. Ni vet säker vem jag menar. Kan inte stava hans namn.

Försöker vara rolig genom att gnälla på att någon kom med mössa till intervjun och berömma någon som kom i kostym.

Skulle vara kul att följa upp vad "experten" siat så säkert om.

Men gud så gnällig jag är - alldeles för pigg. Det är den välsignade rosenrotens fel/förtjänst. Kroppen skulle behöva sova men psyket vill vara vaket.

Vad kan jag hoppas på - en lagom kriminalare= Får "sappa" lite mellan fler kanaler.

Höres i morgon bitti - tidigt - om inte tidningsbudet ställer till det.

En dels liv

Och så "kungamordet" - vilken kväll i novellernas liv - tyvärr en realitet för allt för många.


Mitt livs novell

Den tidningen finns förhoppningsvis inte längre - men jag kan undra om det är vi i "Mitt livs novell" generationen som sover så gott till Andra avenyn.

Den enes död...

...den andres bröd. Nu är Luleå hockey i fullständig skugga mellan slutspel och kvalspel. Då finns det plötsligt mediaplats för basket och till och med dambasket.
 
Inte något vetenskapligt men nog tycker jag basketen är styvmoderligt behandlade i förhållande till hockeyn - på många sätt.

Men det är väl kapitalet som styr här också - dambasketen är väl rena "rödakors" nivån när det gäller ersättningar till spelarna jämfört med vad annat som helst. Och det återspeglas väl i mediabevakningen också.

För övrigt inser jag att det är så - men nu först. Det är ju faktiskt min kd-adepts man som blivit vice klubbdirektör i Luleå hockey. Jag känner inte honom - annat än som en trevligt pappa-barnvakt till "Åke" - men jag känner ju Birgit och har hon valt honom så har nog Luleå hockey gjort ett bra val.

Men varför har han inte presenterats som man till oppositionsrådet i landstinget - Birgit Stöckel. Hade turoridningen till uppdragen varit de omvända är jag alldeles säker på att Birgit i media presenterats som fru till klubbdirektören i Luleå hockey. Synd att det inte går att slå vad om!

Och ni - nu är det Andra avenyn - och jag är soffmogen - men jag ska kolla på 2:an. I min värld finns det bara två kanaler - fast fysiskt har jag hur många som helst.


Dubbel hane så klart!

Svaret på vem som blev klubbdirektör blev att det blev TVÅ. Klart man har råd med det - arena "affären" ger Luleå hockey 8-10 miljoner mer att röra sig med per år - så visst finns det råd. Det blir nog fler spelarköp och f'ärre egna förmågor också även i framtiden.

Jag trodde först när jag så att det skulle bli två - att de skulle överraska med en man och en kvinna. Men det hade de inte "råd"  med förstås.

Upp på benen nu - nollåttor!

Det här ska väl vara fixat på en kafferast. Ställ er och dela lappar vid tunnelbanan - så borde blodbankerna kunna fyllas snabbt - både på kort och lång sikt.


Spännande?

Spännande att få höra vem som blir klubbdirektör för Luleå hockey. Ganska mycket av mina tillgångar som kommunmedborgare som lagts i händerna på denne och på ledningen i övrigt.

Nå jag behöver väl knappast skriva "denne" - skulle väl vara århundradets sensation om det inte blev en HAN.

Men vi får hoppas det inte är någon som är fartblind och en som är "obol" immun.

Har hunnit både det ena och det andra idag  - fixat iväg Luleås Medlemsnytt och donat en del inför revisorernas besök i morgon.

Men nu har jag just skickat iväg Karin och önskat henne lycka till med operationen. Hoppas vid min gud att hon inte får något hastigt påkommet återbud.

Själv ska jag dra ut en verifikationslista som revisorerna ska ha - och sen ska jag dra hem. En sväng förbi Clas Ohlson - fler lådor till äggkopparna.

Har nämligen en strategi att alla utom de finaste och de som är knuta till de finaste minnena ska få vara framme i min ny lägenhet. De andra läggs till någon form av mellanförvaring - därför måste de få vilka med kvalitet.

Hör väl av mig framåt kvällen.

Inte in absurdum

Är tydligen inte helt programmerad in absurdum i alla fall. På väg till mor och far vi sjutiden kom jag på att jag inte bloggat något på morgonkvisten.

Fick fullständigt vända på kuttingen i morse. Ingen tidningen 04.45 och en blick på vädret sa mig att den skulle bli sen. Så när den kom strax efter halvsex satt jag färdigklädd och uppspacklad egentligen redo för avfärd. Så jag glömde helt sonika.

Glömde gjorde också
"landsbygdens frälsare" - det glömde att tala med berörda. Så nu får de förvisso posten med adress Luleå - men postservicen försvinner.

Annars blev jag mest upprörd över NSD:s ledare idag - eller upprörd över vad den antydde - att Sverige inte skulle jobba mot klusterbomber för att rädda vår egen vapenindustri som tydligen tillverkar sånt. Nu hörde jag en snutt med Allan Widman, folkpartiets starka man på försvarsfrågor, som lugnade mig något.

Lugn var nog inte Karl Petersen i lördags. Läste att han missade Sven Köhlers begravning för han var däckad av feber. Kan det har varit oron för den debatt som skulle uppstått om Luleå inte klarat sig kvar i eliserien som gav febern? I alla fall räddad av gong-gongen kan man säga - vilket var lika med Linköping den här gången. Väl beskrivet i Östmans Noterat - men dessvärre inte länkbar. Läs papperstidningen!

Stoppa gubbväldet skriver Kurt-Åke Andersson, undersköterska och landstingspolitiker, s, i dagens Kurir. Bara att hålla med honom. Jag sökte febrilt efter ett fördömande av Rantakyrö också - han som vill förbjuda andra arbetsgivare än kommun och landsting. Också ett effektivt sätt att behålla gubbväldet och låga kvinnolöner. Han är lite av en frifrä(s)are Kurt-Åke så jag blev lite besviken att inte hitta en antydan åt det håller också. Men det kanske kommer - men då blir det väl undersköterska utan s?

Nu är jag ju i alla fall på jobbet - sen före åtta faktiskt. Det gäller att "suga" ut lite kunskap av Karin nu innan hon åker in på operation.

Godnatt!

Löften skola ej svikas - skulle återkomma fram åt natten.

Kyckling och härligt mindre fet klyftpotatis hos mor och far. Gott och godkänt (av viktväktarna).

Hem och sovit en snutt till friidrotten. Så slumrade jag fram till åtta - och hamnade återigen på Andra avenyn - som är så utstuderat fjantig - och ändå fastnar jag där.

Hunnit med både mottagandet av telefonsamtal och ringande.

Men nu väntar "pudan".

Grattis Anja

Kul för Anja att hon vann - och för oss förstås. Var lite förvånad att jag inte hittade något från hennes första åk - låg väl 3:a tror jag. Men med Anja så räknas det bara i media om hon vinner. Vilken press de har på sig våra elitidrottsmän och kvinnor.

Själv har jag nu jobbat ett par timmar och är redo att dra hemåt - via Kvantum förstås. I gengäld får jag middag när jag kommer till mor och far.

Har hunnit boka in revisionen för Tigern. Skriva styrelseprotokoll. Ändra i årsmöteshandlingarna. Ringa om Sv:s valberedning men Gerhard svarade inte. Mailat diverse bland annat Cecilia Wigström om hennes besök till veckan.

Höres fram åt natten

Grattis till Vanessa

Åse och Gerd - Vanessa ska hon heta. Sektledarens 3:e barnbarn. Vi gratulerar föräldrar och övrigt släkt till tillskottet.

Det här kan väl förklara att Alf meddelade sent återbud till styrelsemötet på torsdag kväll - han skulle inte hinna hem. Förmodligen var han väl närmare än vi trodde - och tittade på bebisen på Sunderby sjukhus?


Tack SVT för omtanken

Tydligen fanns ingen möjlighet i går att ringa ett dyrare nummer och skänka pengar till Radiohjälpen. Det var ju synd så hade programmet i alla fall gjort en god gärning. Det är SVT som bestämt att det är för svårt för oss tittare att välja mellan flera olika nummer.. Tänk vad skönt det är att NÅGON jämt tänker åt oss i det här samhället.

Den här
länken hittade jag när jag egentligen skulle titta efter om det inte förekommit "fuskringning" eller snarare organiserad ringning. Stora skivbolag med stora intressen? Som kan anlita callcenter för att gynna en viss kandidat. Var så säker - det kommer.

I skenet av kvinnodagen är det än tristare att konstatera att en del har ett underligt sätt att fira den dagen. Tre fall av kvinnomisshandel - varav två i Piteå. Tre ytterligare anmälda misshandelsfall där åtminstone i det ena det är två män som púcklat på varandra.

Inomhus VM verkar inte ha så hög status i media - Stefan Holms VM-guld basuneras inte ut med de feta rubrikerna precis,

Annars är det då inte så mycket i nättidningarna. På sporttablån idag står alpint - och jag erkänner att jag inte ens vet vilken disciplin det gäller? Men kl. 10.00.

Själv ska jag ägna mig åt lite förberedande flyttbestyr på förmiddagen. Ugnsplåtarna hanns med i går mellan varven och idag ska jag angripa äggkopparna. Min personlighetstest som jag gjorde för ett tag sen visade att jag måste ha organisation och koll även på de små detaljerna för att orka med att ta det stora visionära besluten.

Ja alla förstår väl inte hur och varför jag angriper äggkoppar - kan låta perverst. Men jag har cirkus 300 stycken - igår åkte nog en tredjedel i plast och trä rakt ner i en låda. Men återtående måste få en varsammare behandling med lite inlidning kanske.

Fram till tolvkaffet - sen blir det jobbet faktiskt. Det är bara två och en halv arbetsdag i veckan - och egentligen bara hälften av det ocks. Så jag känner att jag bör ägna några timmar åt att planera så det blir effektivt. Det är också sista dagen då Karin ska ge mig de sista intruktionerna om vad som göras skall när hon är borta.


Hör av mig under förmiddagen.


Svårt att fördra

Jag måste erkänna att jag haft lite svårt att fördra Luuk - inte bara i senaste uppdraget. Nu kan jag förstå varför, Jag fattade inte heller skämtet - men det kan ju också förklara Suzzies och Therese "fågelholk" uppträdande.

Kalla, Kallur och Keno

Charlotte Kalla, två i Holmenkollen faller oförtjänt i bakgrunden en sån här dag då allting händer. Men Grattis! Och Anders Södergren som kämpat så länge och som nu fick en överlägsen seger i klassiska Holmenkollen. Måste erkänna att jag inte följde det i detalj - men jag tror de bytte skidor och skidstil någonstans under loppet.

Fast har jag drömt? Inte kan man väl våldföra sig på en sån klassiker på sånt sätt?

Och sorgligt - men troligen klokt - om
Kallur. Lika klokt som när jag fattade beslutet att sluta som gruppledare. Förebyggande! SÅ konstigt att jag inte har någon abstinens alls - trots att jag älskade förtroende uppdraget.

NU ska jag se något "halvkriminellt" på TV. Har för övrigt skrivit dessa två sista inlägg utan att ha hittat mina glasögon - kunde skönja några felskriv - hav överseende.

Drömprisen kom inte idag heller - så nu kollar jág Keno!

Utan mig!

Låter ju som en sämre schlagertitel - passande en kväll som denna - som verkligen har gett rubrikresultat i Andra chansen som tär på trycksvärtan.

Vidare till Globen är i alla fall Sibel och Nordman.

Utan mig traversterar på att jag efter en dag i jagandets tecken - la mig för att vila vid 17-tiden. Datorn uppkopplad mot Luleå hockeys "kval" mot Timrå. Friidrotten framför mig i soffan. Och Kiruna-sjungandet väntande om hörnet.

Något snopet vaknade jag 20.50 - och mitt i ett drömmande som jag inte minns - men jag minns att när jag vaknade blev jag besviken för att jag inte fick veta hur det slutade - det som jag var mitt uppe i i drömmen.

Men verkligeheten att Luleå klarat sig kvar i elitserien
glädjer. Hann i alla fall uppfatta en del av dramatiken - när resultaten i första perioden tydde på att målskillnaden skulle avgöra.

Vad gäller resultatet från Kiruna och schlagerfestivalen - så  bara grattis Kiruna! SÅ mycket positivt om stan som verkligen visat sig från sin vackraste sida.

Det fanns onekligen en och annan trevlig låt - men för mig är det egalt vem som vinner. Men får ändå såna där konstiga känslor - Therese Andersson mot Susann Tapper i samtal med Luuk utdelandes "gosedjur" - vilka hemska vibbar - dom verkade inte alls tycka om varann. Musikaliskt gillade jag Therese A bäst efter förra gången - men skönt att ingen av dem gick vidare - så onaturliga båda två.

Annars har ju dagen ägnats åt jagande av en ENKEL träningsoverall i typ bomullsliknande typ utan alltför många revärer och blixtlåx - samt en resväska.

Det förstnämnda rönte samma öde som Gösta Ekman i sketchen om valet mellan Expressen och Aftonbladet. Som ni som är jämnåriga med mig (ca 27) eller äldre minns så blev det efter mycket vånda snabbt beslut om både Expressen och Aftonbladet plus lite chokladkakor, tablett askar med mera.

Kan bara säga att för mig blev det hela kiosken - fast för en "kiosk" är det väl billigt med "bara" 2 299 kronor och då hade den ändå fyra hjul, nya låset och var svart!

Svart blev också resultatet av jagandet , En Nikebyxa i precis rätt kvalitet och enkelt utförande, Stort tack till tjejen på Intersport i Shopping. Nu är det andra gången (av två)  jag får absolut service i den affären.

Minns inte vad jag köpte senast (inte sist - jag ska nog dit någon fler gång) men det var säkert bra eftersom jag inte minns det - hälsan tiger still.

Och apropå hälsa så ringde K-Annika mig i kväll och efterhörde dito - det vill säga hälsan.

Gammal nyhet

Det här läste jag om för flera veckor sen - att danskarna rasar mot IKEA för att dörrmattor köps med danska namn. Nu är nyheten att det är generellt mindre fina produkter som får danska namn.

Och då frågar jag mig vad som är mindre fina produkter? Ja, inte är det ju dörrmattan precis - kan undra hur mitt parkettgolv sett ut om den "ruggiga" saken inte funnits. Dock vet jag inte om den har danskt namn?

För övrigt hörde jag en lärarinna som vänt på problemet med mobiltelefoner - hon använde dem i undervisningen. Och en pojke hade lärt sig japanska tack vare att han knappat och haft sig med telefonen.

Men lärarinnan påstod att det var "på grund av" sitt intresse som han lärt sig japanska. Låter som en riktig belastning det här med japanskan.

En av mina icke-favoriter är på TV - Stig Malm - finns det någon som mer personifierar besserwissern än han?

Nu ska jag dra igång med sjukhusbesök.

Plats på båda sidor

Det finns en del berättelser från Skattkammaren som jag aldrig glömmer. Ankorna som dök så det sa plopp, Lille Per, gäddan som hade komplex mot plattfiskarna och sa "jag ligger lik bra på fat som du, sa gäddan. Dom dyker upp allt efter - skulle nog kunna rada upp flera A4 ark.

Och så förstås den när mamman bad storebror flytta sig i sängen så att lillebror skulle få plats. "Det finns ju plats på båda sidor" tyckte storebror.

SIV - har namnsdag idag - där finns mycket plats på båda sidor. Vem bestämmer om det ska vara ett namn eller två som har namnsdag.

Och varför väljer man bara ett namn när det är ett pyttenamn som Siv?

Självaste chefredaktörens - Mats Ehnbom - krönika finns inte utlagd på nätet. Annars tyckte jag det var lite kul att de beskyller LHF ledningen för strutsmentalitet. Eftersom jag inte tillhört alla goda gåvors givare alla gånger i det sammanhanget kanske jag inte tillhör Curt Johanssons favoriter,

För övrigt en riktigt bra krönika - synd att den inte finns på nätet (eller att jag inte hittar den låter ju mer rimligt?). Mats konstaterar att ledningen springer och gömmer sig för media i motgångens stund - medan det är tvärtom i medgångens tid. Då vill man minsann ha hjälp av media i på alla möjliga och omöjliga sätt. Det där finns i bland i politiken också.

Förutom att man ska leva som man lär - får man ta det onda med det goda också.

Själv ska jag föra far till sjukhuset - men inget allvarligt. Bara en koll på hudkliniken - det kör löradagar och kortar köer.

Sen har jag date med Älvsby-Emma i stan - och måhända kan jag spotta upp mig mig som han med Expressen/Aftonbladet och bestämma mig för en resväska. I motsats till denna sketch så handlar det dock om att beslutet måste bli EN resväska.


Ser framemot!

Ser framemot Holm & co. Jag gillar verkligen friidrott. Finnkampen på TV - det är mumma det. Det var faktiskt Sten som fick mig att öppna sinnet för det - han var ju själv en framgångsrik spjutkastare.

Som ett spjut har denna dags tid också svischat förbi. Jag skrev väl i morse kan jag tänka. Hann faktiskt förbi expen med tång och dyna som jag inhandlade igår. Tång - som både jag och Karin behöver för att plocka upp saker från golvet och dyna som Karin ska ha när hon kommer tillbak efter operationen.

Sen la jag själv upp mig - på massagebänken. Ann Marie tycker att jag ska försöka röra på armen så mycket som möjligt och också prova på lite massage - för blodtillströmmningen. Och den - massagen - gjorde gott.

Sen som en skållad rått med både det ena och andra. Hem en sväng till Sunderbyn - skjutsade Birgit till tåget - och hämtade inhandlingslappen från mor och far.

Nu har jag lagt ut lite betalningar för vid månadsskiftet befinner jag mig utomlands - bäst att inte sia om var.


Såg att någon Maths som jag inte vet vem det är hade identifierat nye ledarskribenten på Kuriren som en som tidigare jobbat hos Liberala Nyhetsbyrån - vilket enligt Maths skulle förebåda övergång från moderat till folkpartistisk megafon. Ett mail idag förtäljde att han tillhört Fria moderata Studentförbundet  så det kan väl balansera ut. Fast jag har hört att han käkar taggtråd och elstängsel varje morgon för att kunna vara nog elak. Tur att jag lämnat det politiska livet!

Nu ska jag ringa lite fredagssamtal - vill inte på att hinna med mitt sociala ansvar. Men till hösten ska det nog bli bättre.


Nyfiken i en strut?

Så tittade han äntligen ut - Gustaf Blomberg. Men nog kunde ni väl illustrerat med ett foto av Gustaf istället för en termometer. Ni som är nyfikna får ta er till papperstidningen.

Välkommen Gustaf - och hoppas du klarar dig från "lappsjukan" - om jag förstod rätt så fanns rötterna till och med söder om Uppsala.

Får ju aldrig veta som gömmer sig bakom första ledaren - men all ära till den personen. Jag är också stolt över Jan, Nyamko och partiet. Så klart måste detta tas i när undantaget snarare blivit regel. Hänsyn naturligtvis - men inte den undfallenhet som uppenbarligen rått.

Göran Hägglund är ju förstås ut och viftar i religionens namn - men nu gäller det att ta barnens parti som kd:are så ofta säger. Från ord till handling nu!

Här skulle det också behövas mer handling - tyvärr misstänker jag att åtminstone ingen kd:are kommer att stå på barrikaderna här heller. Kvinnliga präster diskrimineras inom stiftet. Fattar inte varför jag är kvar i svenska kyrkan?

Stora namndagskramen går idag till center Camilla - grattis!

Väl ganska väntat med protester mot de så kallade privatiseringarna i kommunen. Dock spännande att man anar ett organiserat samarbete mellan vänsterpartiet och rättvisepartiet - men då är det Bartholdson (och inte Lööw) som syns i kulisserna. Och media blev utkörda - när moren gjort sitt får moren gå.

Nu måste jag dra - ska hinna till jobbet en sväng för att sen vara hos sjukgymnasten kl. 09.00.

Tomholmen nästa?

Värsta chocken fast riktigt kul! Jens ringde och väckte mig. Försökte avfärda honom - men han påstod sig vilja prata Venezuela.

Så kör han med ett grovt skämt - trodde jag - att Fritidsresor ringt och sagt att vi måste boka om. De stoppar resorna till ön vi skulle till.

Inget hade tydligen funkat på dessa alldeles nya anläggningar. Bland annat hade turbåten till grannön Margurite (eller hur det nu stavas) inte funkat. Och vattnet avstängt på nätterna - fast vad hade de gjort?

Och som extra bevis berättade Jens att han i stockholmstrakten någonstans träffat på en kund vars granne just varit där och upplevt att inget funkat.

Så nu pågår operation ombokning - fastlandet Venezuela kan dom glömma - där ska det krigas snart - även om det bara verkar vara ett diplomtiskt krig.

Jag lämnar gärna landet - som sägs stödja Farcgerillan - till förmån för något annat.

Sol, värme, massage och en skvätt "brännvin" is enough!

Så Tomholmen kan det väl inte bli?

Natti, natti

Nu ska jag bota värken i armen så jag orkar med ett telefonsammanträde klockan 21.00. Lite panodil och ett par timmars sömn kommer att göra susen.

Idel trevligt hela förmiddagen

Vad trevlig det här var på Kurirens nättidning idag. Piteå Tidningen har tidigare haft det här stuket med en person som hälsar godmorgon. Jag gillar det.

Trevligt också med "gamlingarna" Anna-Greta och Stig. AG som föredetting här på jobbet och Stig får vara gamling han också för nu har vi reviderat ihop ganska många år.

Fick lite muddra för vårat eget utskrivna bokslut överensstämde inte med det som fanns i burken - och revisorerna är ju i antågande - på tisdag. Men jag hittade en naturlig förklaring - som bara ska rättas i burken.

Och Gerd ringde på väg till Dundret - trevligt för henne och Harry. Hon hade fixat min kjol och skjorta också - trevligt för mig att jag hinner få dem innan jag åker.

Ja ni ser själva - livet leker. Snart kommer Karin tillbaka från "järnet" - hon fyller på med dropp inför operationen. Och i skrivande stund ramlar också Thomas in.

Glömde förstås att en som snart är föredetting - Östman - också ringt.

Ja vad kan jag mera begära?

God för

Kamprad kommer bara på  7:e plats i rik-ligan. Hur många miljarder han är "god för" sa dom på TV men jag minns inte.

Däremot så undrade de vad man egentligen menar med ordet "god" i det här sammanhanget. Nu se ju Kamprad snäll ut och han fixade ju IKEA till Haparanda till min svärdotters glädje.

Men annars tvivlar jag starkt på att det finns något samband mellan miljarder och "god".

Min högerarm är långt i från god på morgonen - så spretar håret än mer än vanligt så vet ni varför.

Jag är nollställd vad gäller Carola Häggqvist - och ändå kan jag inte tycka annat än äckligt  utmanande med insmickrande
lappmössa och lycka till hälsning till Luleå hockey.

Det är ingen hejd på vad sossarnas betror regeringen att klara av. Skakningar och vibrationer av gruvbrytningen i Malmberget förväntas näringsministern klara av. Karin Åström (s) är ny och ivrig i riksdagen men man kanske inte behöver "skjuta" på allt man hör och ser.

Visste ni för övrigt att Arejplog har 8 727 sjöar och att Luleå var näst båttätast i Europa. Kennetth Strömberg skriv i olänkbar insändare i NSD att dessa uppgifter såg han på en Norrlandsutställning på Kungsgatan i Stockholm på 70-talet.

Ska avslöja en liten hemlis för er innan jag drar till jobbet.Det mullrar hos kommunals medlemmar och man funderar var de fackligt förtroendevalda har sin lojalitet - medlemmarna eller partiet(s). Från de slutna sammanträdesrummen kan jag avslöja att åtminstone en av de namngivna mest ser ut som en trogen Lassiehund när "den" blickar på kommunalrådet. Så funderingen är nog relevant.

Vad jag ätit till frukost? Ett (1) hekto Ädel vitlök - underbar skinka från Bröderna Nilssons för endast 16.90 för närvarande. Har ni inte prövat än så se fram emot en riktig smaksensation.

Nu på morgonen ska Karin visa mig hur morgonrutinerna på jobbet går till. Så att jag klarar det när Karin åker in för operation. Så jag får rappa på så jag kommer till åtta idag.

Suger musten ur mig

Nog blev jag kvar till efter tre idag. Blev "puls" då Karin kom med bokföringen. Det är så kul! Vet att det är perverst - men så är det.

Älskar Debet och Kredit - så är det bara!

Men innan apoteksärenden och inköp av adapter var klart var  "musten" slut - och så lite test av larmknappen på mors telefon tog resten.

Men spännande var det. Hon tryckte på röda knappen i 3 sekunder - och då ringde det till min telefon - och en "amulanssiren" ljöd genom rummet. Fast vi visste det var test blev det lite hysteriskt. Och fattade inte vilken telefon den sirenen tjöt från.

I alla fall fantastiskt - när hon tryckt på den knappen kan jag genom att ringa tillbak - och utan att hon gör någonting - koppla tillbak mig och höra vad som sägs i rummet.

Men eftersom jag svarade fick vi inte veta om resten av nödkejdan funkade - det vill säga om det skickades sms till resten av de mobilnummer som står på nödlistan.

Förstod ni någonting - det gjorde inte mamma - och far tyckte vi skulle kasta ut alla apparater.

Jag sov en timme när jag kom hem - så nu har jag slötittat på TV - uppdrag granskning om Hells Angels och sen LKAB.

Men jag är trött - jättetrött - borde ringa några som står på "sociala listan" - men det får bli en annan kväll.

Lätt att lova

Det ska vara lätt att leva - fast det borde inte vara så lätta tt LOVA. Men det är det - särskilt som om insatsen ligger något år fram i tiden.

Bri Tigern är inte den enda revisionen. I morgon kommer Afasiföreningen. Men då kommer AG också och det blir kul. Och Stig är ju inte så o-trevlig han heller - men så har han sina rötter i Sunderbyn också.

Olika "kok"

Jag blir så lycklig varje gång jag ser rubriker om hembrännare som åkt fast. Ljuvligt - skulle bara önska att trådarna till de etablerade personer som inhandlar sånt också skulle nystas upp i större utsträckning. Tyvärr finns personer - till och med poliser - som blundar för vänner och bekanta befattar sig med sånt.

Nå nu kan denna eufori ta sig underliga tolkningar. När jag läste den
här notisen trodde jag att det var samma som den här

Fast väldigt bra att även Bensbyn fått sluta koka - man fattar inte hur svårt det är att vara utan dricksvatten i kran förrän man provat på det.

Annars kom det en lite överraskning så här till lunch. Tre pärmar för revision av husets förvaltning - det vill säga Brt Tigern - som väl också måste vara klar innan jag får dra på semester.

Jag hoppas inte deklarationsblanketterna hinner börja droppa in innan jag far - tidsbokningarna för det tar vi efter den 6 april.


Nu är jag kvar här på lite övertid igen - jag känner att det inte är bra - men Karin är på "öron" så jag tänkte vänta in henne så jag slipper låsa, "lappa" och dona.


Värdera nyheter

Värdera nyheter och kritiskt granska - ja jag borde ju kunna det. Nyheten om att riksdagsmännen får jobbavdrag för sina avgångsersättningar var förstås bara en sida av myntet.

Det gäller även 100 - 200 000 vanliga anställda som förhandlats bort från sina jobb.

Det hindrar inte att jag vidhåller min kritik i grunden - ett jobbavdrag ska för mig kompensera för de merkostnader man onekligen har om man väljer att arbeta istället för att passivt  lyfta a-kassa eller andra bidrag.

Men tydligen handlar det om juridiska spetsfundigheter i skattelagstiftningen. För de som får avgångsvederlag (inte avgångsersättning) får tydligen inget jobbavdrag.

Allt enligt en snäll riksdagsman som försökt förklara detta för mig.

Mitt i veckan

Så var vi plötsligt mitt i veckan. Och mitt horopskop i Kuriren säger att jag faktiskt måste varva ned någon gång och lyssna på kroppens signaler. Men hallå där - det är ju faktiskt det jag gjort! Horoskopet är efter sin tid.

På morgonen har jag reta mig mest på en nyhet jag fick i går kväll via TV. Riksdagsmännens avgångserättningar ska berättiga till jobbavdrag och därmed mindre skatt. Men hur sjukt som helst. Det är ju till och med knutet till att de INTE ska arbeta - om de arbetar så minskas avgångsersättningen. Om man nu inte som Persson eller andra sätter det på bolag eller på moralens brant kvittar bort det mot underskott i jordbruksverksamhet.

Hur ska de motivera att man då inte får jobbavdrag när man har a-kassa? Eller sjukersättning?

Det här känns särskilt svårt för mig som mot arga pensionärer står upp för att de är rätt att de som jobbar har ett jobbavdrag - det finns onekligen kostnader som är knutet till man jobbar och som pensionärer och andra icke jobbande inte har.

Det må vara en liten företeelse i pengar räknat men det är ytterligare en grogrund för att "nomenklaturan" har egna gräddfiler. Det bäddar för krafter som Sverige demokrater och andra mörkermän. De kan med fog hävda att makthavarna kliar varann på ryggen.

Det gör även sånt här. "Sätt stopp för tvivelaktiga
besparingar", skriver signaturen Förskollärare. Tydligen nytt sparbeting för förskolan - 50 000 per förskoleavdelning. I ljuset av att kommunen har råd att pytsa in ytterligare 8 - 10 miljoner per år till Luleå hockey - där spelarna enligt den här artikeln tjänar 4 gånger besparingen om 50 000 det vill säga 200 000 kronor - i MÅNADEN. I samma härad som ÅRS-inkomsten för en förskollärare.

Kan undra vad den har i lön och titel som räknat fel på 3 miljoner? Men här verkar det bara vara att knäppa med fingrarna som kommer pengarna. Beräknade intäkter för parkeringshuset 4 miljoner i kalkylen - i verkligheten blev det knappt 1 miljon.

Det är ju för övrigt samma visa med hela Kultur Hus projektet. Hur vi vände och vred på varenda krona för att det skulle rymmas inom befintliga ramar. Det var kvalitetssäkrat hette det. Men hur ser det ut nu? Var det 6 miljoner till de skulle få? Bara att hålla med Östman - ut med engagemangsverksamheten på entreprenad.

Men annars mår jag bra - och ska nu dra mig mot jobbet.

Bloggen - en temperaturmätare!

Under min aktiva gruppledartid skojade kollegan Erika om att hon kollat in min och Camillas blogg för att se på vilket humör vi skulle vara när vi träffades till våra måndagssammanträden.

Har märkt att även mina vänner gör så - ikväll ringde en manlig sådan och hade full koll på mina bingolottoinköp. Och att jag nog inte gjorde något som skulle utlösa ilska om jag fick ett telefonsamtal.

Bra att vännerna har koll på läget. Fast nu är jag grinig för jag har ...... ont i armen!

"Mäklare" Strutz

Efter lite skoinköp, köp av rosenrot och inhandladet av bingolotter till mor och far för 5 veckor framöver kom jag hem vid 5-tiden.

Plockade undan lite skor så att mina "gäster" inte skulle snubbla.

Och nu har jag förevisat lägenheten för Sofie och hennes mamma. Visade sig att mammans sambo och jag kände varann.

Verkade bli väldigt förtjust i lägenheten så både jag och hyresvärdinnan kan väl hoppas hon slår till. För min del skulle det ju spara lite tid att slippa med visningar. Man måste ju liksom röja till lite innan folk kommer.

Nu ska jag nog ta en TV kväll. Måste också förbereda och lägga ut mina månadsbetalningar så inte kronofogden står här när jag kommer hem efter semestern.

Ratta livet?

Fattar inte hur jag hann ratta livet innan jag slutade som gruppledare. Tycker redan att det är rätt tungt att jobba 3-4 timmar och att hinna något utanför det.

Men det är väl lite specifikt med både utlandsresa och flytt som ligger i pipeline.

Påtal om ratta är det skickligt gjort av Stefan att sätta dagordningen själv när det gäller hans
fortkörning. Ut och "erkänn" så kan inga media avslöja nyheten. Nu hade väl Stefan tur i oturen att det hände i Västerbotten - där är väl  namnet Stefan Tornberg lite mindre känt än här.

Själv har jag varit och plaskat i bassängen - med viss försiktighet vad gäller armarna. Men nog gör det en del för rörligheten i alla fall.

På fredag ska jag ha en "torrtid" med Ann Marie så ska hon kolla lite extra på min axel.

Annars håller jag på att färdigställa en verksamhetsberättelse för fp länet 2007/08. Men det kommer ett och annat emellan.

Har ätit lunch här med Thomas och Karin. Och har bestämt att jag jobbar till klockan 14.00 idag. Måste bestämma deadline annars blir jag hängande över något här.

Riktiga kruttanter

Riktiga kruttanter är dom - Jens fastrar. Fast egentligen är dom förstås fastrar till Jens pappa. Dom matar sin rådjur och varje gång jag slänger en skrumpen frukt så tänker jag att den borde varit till rådjuren.

Härligt att Östman också Noterat behandlingen av Ida Gard. Det är ju som han skriver - poliserna behöver inte hängas för att de gjort fel - vi vet inte omständigheterna kring det. Men omständigheterna kring Ida Gard vet vi - och en slant, en rejäl ursäkt och visad medkänsla hade inte suttit fel.


Förvånad att ingen riksdagsledamot reagerat - saknar dig Anna GK - sånt här kände du för! Dock ingen länkt till Notera - som vanligt höll jag på att säga.

Kände för att det skulle bli så här gjorde folkpartiet redan på "helrören" planerades. Jodå - det var 2 som planerades från början men folkopinionen och ekonomin stoppade sossarnas tokerier. Vi var emot dem just av de skäl som nu stänger dem - a-lagarna och andra missbrukare. Klottrarna har tydligen också sin tillflykt där att döma av bilderna.

Förstår precis sign. 22:an - så klart man inte vill bli förbyggd med skyskrapor. Men jag måste säga att om det någonstans i stan ska vara såna höga skyskrapor så är det där - lite Manhattan över det hela.

Däremot har jag lite svårt med sossarna och deras hållning till Renhållningen (hållning - renhållning, he he). Faktum är att detta medelstora åkeri faktiskt varit föremål för beslut i fullmäktige. Att sälja det vill säga. Så låg det i flera år innan jag tror vi (eller (s)narare de) tog beslut att det inte skulle säljas.

Klart att det känns tryggt att ha ett politiskt styrt åkeri - frågan är väl varför sossarnas inte kommunaliserar de andra också? Hoppas ni förstår ironin?

Nu ska jag dra till badet.


Rätt äcklig start

En snabb vandring på nättidningarna. Finns ju mycket man kan ifrågasätta av alla "kuriosa" nyheter kvällspressen gräver fram.

Det här var en
äcklig bild - men varför förbjuda den. Den är förbudet - inte bilden - som gör att den hamnar i Expressen och därmed uppnår avsändarna av bilden precis det de vill.

Och Gerd har missat att jag ska flytta. Fast det förstår du väl att det inte är från BYN. Det är så skönt att få dra sig tillbak från stadens larm och brus.

Till kusin Kerstins hus - få se om vi inte ska få till en sommarfest där i sommar - om de nu blir någon sådan.

Nu ska jag börja med att göra mig färdig - varmvattenbassäng kl. 08.40. Fast jag vet inte om jag vågar - armarna får vi i alla fall vara försiktig med.

När grejorna är packade - om det finns tid över - så kommer väl några kommentarer från dagens tidningar. Något Noterbart måtte det väl ha funnits?

Blod är tjockare än vatten

Luleå hockey mot mina andra hands favoriter - Djurgården. De jag höll på i min ungdom då Luleå hockey möjligen hette Groko. Fast det är klart - blod är tjockare än vatten. Så jag håller alla tummar jag kan för Luleå så klart!

På tal om band bakåt så kan jag undra om jag kommer att känna smaken av delade dubbelvikta limpmackor, "vattuchoklad" och fiskolja när jag så småningom flyttar in i fasters kök. Kommer att ha mitt matbord ganska ungefär där jag inmundigade uppräknat under min folkskoletid.

I morgon kommer en Sofie och ska titta på min lägenhet. Kommer verkligen att rekommendera den - trodde faktiskt aldrig jag skulle flytta härifrån.

Men var har de nästan 10 åren tagit vägen??

"Stämplad" och godkänd

Nu har jag anlänt jobbet efter att ha varit med far till vårdcentralen. Lämnat tillbak honom till mor och meddelat att Heidi nu likt tomteverkstaden stämplat honom som godkänd och skickat hem honom.

På vårdcentralen var det glädje över att hemsjukvårdsförhandlingarna mellan kommun och landsting kraschat. Och det vetefanken om inte jag också tycker det är bra. Nu vet jag ju inte riktigt hur man tänkt sig att lösa de praktisk - men nog är det som Heidi säger väldigt enkelt idag kontakten mellan distriktssköterskorna och läkarna.

Hann med att träffa några bekanta också - Gun B och så våran fantastiska hemtjänst brud Marita.

Nu ska jag äta lunch och så blir det väl jobb till 4 idag.


Inget foto

Tänke mig att PT skulle "bjuda" på foto från gårdagens träff med Nina. Men här en liten artikel i alla fall. Själv glömde jag i vanlig ordning att fota. Fast den här gången kan jag faktiskt skylla på att högerarmen inte går att höja till det läget.

Vad löjligt det känns att måste ta vänster till hjälp för att få upp högern. Fast nu kan i alla fall min doktor dra sig i svansen med sina vaga antydningar om att det kanske kan vara atros i alla fall - fast inget syns.

Det här är kalkaxel - precis samma elände som konstaterades med röntgen för två år sen.

Vare sig bättre eller sämre kanske - men man vill ju ha namn på eländet. Så jag kan hata! Sen är heter väl eländet i resten av kroppen något annat.

Mulliga mansgristrynen

Största trynet har If Metall - här avvisar man särskild jämställdhetspott. Samtidigt går Rantakyrö och grabbarna ut i Kiruna och för att med alla medel förhindra att lågavlönade kvinnor ska få fler arbetsgivare. Och därmed möjlighet till högre lön. Bara kommunen - som förhoppningsvis enligt Metall ska styras av sossarna - ska kunna vara arbetsgivare.

Snacka om både hängslen och livrem för att behålla makten över kvinnorna!

Jag tror media fick sig en liten snyting av Mona Sahlin för sin mullighet. Jag hörde hur hon läxade upp någon TV-reporter med att säga "ni nedgraderar Filippa Reinfeldt till att vara statsministerfru". Media som tydligen presenterat Filippa på det sättet och haft först som andrahands uppgift att hon faktiskt är chef över något så omfattande som sjukvården i stockholm.

Bra, Mona!

Vad annars denna härliga måndag med nästan 10 grader kallt. Jo jag ska börja lite senare idag. Ska skjutsa far till vårdcentralen där han ska vara klockan 10. Så först därefter går jag in och gör mina timmar.


Och apropå att gå in och göra sina timmar så ser jag att lärarna som kollektiv får kritik. De anses vara lika snikna som riksdagsledamöter och en del andra politiker  som avbryter sin tjänstledighet när de blir ledighet och som då får betalt för helger och lov. Men det här kanske visar på att det inte ligger på individnivå utan är ett systemfel.  Till saken - lärarnas avtal - ska föras att det också drabbas av oskäligt stort avdrag vid tjänstledighet. Om de är tjänstledig fredag så åker det 3 dagar i avdrag. Åtminstone var det så för ett par år sen.

Lite märkligt att båda tidningarna skriver om detta - men jag hittar det inte på nättidningarna.

Inte heller hittar jag notisen om Traktor till botten i Luleå skärgård. Det blev jag lite förvånad över att man skrev - för källan var diffus - snarast ett skvaller.

Nu har jag skrivit mycket men ändå inte om morgonens mest chockartade upplevelse. Jag fick två NSD i min brevlåda idag - formatmässigt vill säga.

Gamla anrika berlinerformatet  (heter de så?) var borta och Kuriren kom i förkrympt format. Kan undra om det bara är något akutläge som gjort detta, Har nästan för mig att det hänt tidigare någon gång.

Kan alltid hoppas vi får behålla gamla Kuriren ett tag till.

Hör av mig vid lunch


Grattis!

I första hand till sonen som tog sig i mål i Vasaloppet. På plats 8 306 -  bästa placering tror jag  och bättre tid än 2006.

Vem kunde tro det med 2 timmar och 15 minuter till Smågan. Nädå - det hade inte varit omvallning som vi trodde. Bara fel valt spår och "olyckan" att hamn just bredvid en olycka - en medtävlare som föll ihop och fick axeln/armen ur led - något som tydligen också rapporterats som enda allvarligare incidenten vid starten. Väntan på att släppa fram sjukvårdare drabbade tydligen.

Annars var Lars valla klart godkänd. I ivern att inte missa det goda glidet hade fästsprayet blivit kvar i midjeväskan.

Och grattis också till
Torgny - som jag känner sen tidigare - till miljonvinsten. Är det inte dags att flytta hem snart Torgny - ja det är inte pengarna jag vill åt.

Annars har jag lärt mig att det finns älgskidskyttetävlingar och bäverjakt som man kan ägna sig åt. Ingetdera hade jag hört talas om tidigare i mitt liv. Men nu vet jag att det finns människor som ägnar sig åt sånt.

Och Uddens konditori i Lill Korsträsk hade levererat lika goda smörgåstårtor som vanligt. Och biskvier - men när man är på kalas kan man inte sitta och skrapa av den äckliga smörcremen och bara äta botten (som jag gillar) så jag avstod.

Nu ska jag svara på ett par mail - sen blir det att nanna på pudan.

Inte mycket till spänning

Det är ju inte mycket till spänning i Vasaloppet nu för tiden när TV följer dom i hälarna hela tiden. Till och med pulsen på en del av storåkarna kan vi avläsa.

Grattis i alla fall till Norges dubbelseger. Och grattis till Jens träningskompisar som redan kommit i mål - Lars Sandberg och Erik Sundström. Med startnumren 3534 resp. 5379. Som ni förstår av de låga startnumrena så är de i en annan division än Jens om jag så säger. I dagens tävling 1092 och 2000. Det senare var ju en lite udda placering eller väldigt jämn om man så vill.

Jens har passerat Evertsberg på väg mot Oxberg. Förväntad målgång 18.51. Verkar segt så vi får väl se om han kliver av.

Själv ska jag nu "kliva" på min lilla Honda och dra mot Boden.


13 787

Så ska jag få vara nervös igen - med sonen i fädrernas spår. Nervös för att han ska vara för tjurig för att kliva av om det blir för mycket. Med lätt huvudvärk i går och risk för riktigt tungt före idag så är det skäl till oro för en moder.

Själv tror jag numer på farmors "nyp i örat" knep. När man kom inspringande och hade slagit knäna så fick man som råd att nypa i örsnibben så hårt man bara kunde. Och genast blev det bättre i knät - för det gjorde ondare på ett annat ställe.

Idag är min högerarm nästintill obrukbar av värk och smärta. Fast "underredet" - från midja  till tår känns fullständigt som i forna dagar - helt i toppform. Fast frågan är då om det är bara för att det är så mycket ondare i armen?

Blir inte lugnad av TV om Vasaloppet - vädervarning.

Nu ska jag dra till föräldrarna och programmera in SMS tjänsten så det får veta om Jens passerar någon kontroll idag.

Sen tillbak hem. Tolvkaffe och efter det blir det faktiskt jobbet. Börjar inse att det är en del att jobba in innan det blir semester den 20. Och sen ska jag faktiskt göra ett besök hos Carola i Boden vid 16-tiden - det vet hon inte om än. Och halvfem hämtar jag Nina fvb till Älvsbyn.

Illa, mycket illa!

Luleå ligger under efter två perioder med 2-1 och Kuriren har inte ens uppdaterat det.

Och riktigt illa är det i min högra arm idag - vägrar ju tro det men värken verkar följa med vädret.

Någon snäll en hade i alla fall sopat min bro - om det nu var hyresvärdinnan eller någon snäll granne vet jag inte. Men evigt tacksam är jag - den svepande sopborst rörelsen tillhör de sämre jag gör.

Nu ska jag lägga mig på rygg på soffan och vila en stund.


"Dagavill"

Jag trodde precis jag var "dagavill". Vasaloppet på TV - men precis som en skylt upp om att de visade 2007 års lopp i repris. För att damernas slalom var inställt.

Själv har jag nog precis kommit fram till en kompromiss. Jag behåller så många böcker att de ryms i bokhyllan - och att det är godplats - inte hoptryckt.

Så får det bli!

Välkommen Nina

Välkommen till Norrbotten. Nina Larsson, värmländsk riksdagsledamot fp. Som ska vara här till tidig tisdagmorgon.

Äntligen utdelning för "skithusbrådskan". Börje har kämpat länge med att använda detta som han trott rubrikknipnande ord och äntligen gav de utdelning. Tyvärr ingen länkning till Noterat idag - men Östman tipsar Horace Englund om det nya ordet till ordlistan - tillsammans med Torbjörn Lidbergs nytillverkade "pilsneradvokat" - vilket väl är en light variant av brännvinsadokat.

När jag sökte länk enligt ovan föll mina ögon istället på denna. Nu tycker jag rubriken kan vara lite missvisande - polisen behöver inte alls skämmas för att man felaktigt tog sig in hos denna unga oskyldiga tjej. Polisen måste tillåtas göra misstag i sitt svåra jobb. Men för att få acceptants för detta ska det vara självklart att trejde part som oskyldigt drabbas ska hållas skadelös.

Förvisso hade det ringt folk till tidningarna om detta  - åtminstone till Kuriren - men jag skulle vilja ha mer storm om detta!!

"Uppenbart är att den så kallade Odenbergmodellen fått ett internationellt genombrott" skriver Swedenmark. Det fanns nämligen också bara en kandidat när ersättaren till Fidel Castrom skulle väljas. Den är rolig!!

Inte min morgon vad gäller näte - just nu ligger NSD server nere så Swedenmark får ni leta upp själv om ni vill läsa mer.

Själv ska jag nu övergå till hushållsnäratjänster.