Hög, trygg och låg

Har sett partiledardebatten - vet inte om det tillförde något. Satt mest och funderade hur jag skulle betygssätta dem.

Oppositionen var lätt att bedöma åtminston till 2 tredjde delar redan från början (jag missade dock första 10 minuterna).Peter, till vänster om Mona,  gick ut aggressivt och kändes nästan "hög". Och Lars,  till höger om Mona, var närmast sjukt lågmäld - han skrattade inte som det förespeglats i någon kvällstidning  - att han skulle skratta bort det mesta.

Mest patetiskt blev det när Mona med en blick till vänster och en till höger - konstaterade att hon kände sig trygg - riktigt vilken fråga det var minns jag inte.

Men det är klart - med det otydliga budskap Mona förde ut verbalt - och med den virrande blick hon bestod oss med - kunde väl till och med Peter och Lars ge trygghet.

Det är klart - man ska inte slå på den som ligger. Men när Ohly är upprörd över FN:s engagemang i Afgahnistan och svenska styrkor där så kan jag undra varför inte reportrarna frågar kommunisten Ohly hur bekymrad han var då
ryska armén var där fram till 1992?

Nu ska jag unna mig en lång och skön natt!
"Svensk majskyckling från Bjäre"

I väntan på att få se om också våran Thomas badar bubbel - som Camilla gjorde - har jag träget sett på TV24 Norrbotten nu en lång stund.

Kocken Simon lagar coq au vin - och hur många gånger talar han inte om att det ska vara majskyckling - svensk majskyckling från Bjäre. Möjligen har jag missat något - men jag kan inte se att man talar om att detta är ett reklamprogram. 

Förvisso sponsrat av Tandlaget - men vad det har med majskyckling från Bjäre förstår jag inte.

Nå guldet är vårt - bandyn - efter en spännande rafflande match. Jag gillar bandy!

Kerstin har hjälpt mig med gardiner hos far - och jag har hjälpt henne med nya rader till bokföringen i datorn. Om du nu inte kommer ihåg Kerstin så är receptet följande: Tabell, infoga, rader nedanför..

Nu väntar vi med spänning på partiledardebatten.

Kvällen är räddad

Partiledardebatt i timmarna två ikväll - kvällen räddad. Faktiskt ingen ironi - längtar nästan att se den. Något har hänt!

Nåväl på jobbet är jag och hör på bandy på radion. Sverige leder med 2-1 - ryssarna fick just ett mål bortdömt.

Har bara jobbat 1½ timme - trots att jag varit här sen strax efter elva. Lite privata skriverier - som kräver sin energi. Nu ska jag skicka en kopia till Kerstin - dock inte kusin Kerstin.

Sen ska jag åka till Kvantum och köpa Kajang till kusin Kerstin - med reservation för stavningen - men något hälsokost medel mot hosta. Tänk - förvisso åkte jag på en veckas förkylning - men ingen hosta har jag drabbats av. Det kan också vara Lycka.

Och sen ska Kerstin och jag åka och hälsa på far. Vi ska fixa med lite gardiner. Som det tekniska snille jag inte är så lyckades jag felmontera en sån där expanderande draperistång - men Kerstin kan nog fixa det -hoppas jag.

Trögstartad

Det går långsamt nuförtiden - vardagliga saker som att bara komma igång - bli färdig för avfärd. NU ska jag dra mot staden - posta brev - och sen landa på expen.

Hedersam förlust

En hedersam förlust blev det för Antnäs flickor -96 när de mötte Höken igårkväll. Förra mötet blev en förlust med 97 poäng - igår eftermiddag till och med ledde de vid ett par tillfällen ? Slutade med förlust med kanske 15 poäng.

Nästan spöklik känns dock
Luleå hockeys 4-0 förlust som Skellefteå. Kan det vara möjligt att vi inte vunnit i Skellefteå sen 1989?

Annars var det inte mycket i tidningarna - utom att en 26-åring skjuits i Malmö och ytterligare beskrivningar av perversa sexualbrott. Men vokabulären för  kommentera detta känns utnött - tyvärr.

Har sovit - legat kvar i sängen iaf - till halvåtta. Och drömt en himla massa. Men tänk att man kommer ihåg allt så tydligt just när man vaknar - och sen drar det i glömska på bara några minuter. En bussresa med LLT till Sunderbyn ingick dock - och den gröna (?) stanna knappen satt inklämd under taket. Och en massa gamla skolkamrater från folkskolan fanns med. Och just nu kom det tillbaka en båttur också - i en gammal eka. Det var inte jag som rodde.

Idag går mitt grattis till Eva Nilsson som fyller 65. Och Klas Svensson som fyller 30. Namnsdag har min förre arbetsutskottordförande Ivar Gustafsson från Öjebyn - grattis. Och känner du någon heter Ivan så har han också namnsdag.

Idag ska jag göra färdig anmälan till Patientnämnden. Och några timmar på jobbet blir det. Lämnade ett minst sagt ostrukturerat skrivbord i fredagseftermiddag - skönt med rena linjer och listade uppgifter när måndagen kommer.
Nog så bra

En fjärdeplats är väl inte så fel det heller. Vi har alldeles för höga krav på anja.

Själv har jag varit till Boden - rea på bekväma skor - men jag hittade inget.

Nu ska jag åka till far. Om det är mycke felskrivningar i detta inlägg beror det på att jag inte har några glasögon - och ser banne mig ingenting. Måste nog kolla upp min syn så det inte är starr eller någon annan skit.

Sjuk kusin?

Tacksamt med tidningarna i farstun när jag sovit till klockan 7. Fattar ni klockan 7 - men det är medvetet - jag tror jag behöver mer sömn under januari och februari - mina hatmånader.

Men lite orolig blir jag - för på tidningarnas något annorlunda placering - både man och Lillys - så förstår jag att det är kusin Kerstin som hämtat in dom. Kan det vara andra gången sen jag flyttade hit för nästan 2 års sen?

Nästan så jag undrar om hon ör sjuk?

Underskattad skönhet och underhållning - att kolla in
småfåglarna vid fågelborden. Dock har jag inget fågelbord på tittvänligt avstånd - och så ser jag inte skillnad på dem.

Idag gratulerar jag moster Gunilla i Bollnäs - på namnsdagen. Och Gunilla i Gällivare och Gunilla på "backen" och Gunilla som jag gick skola med - Brander som ogift. Det är en olycka när jag börjar räkna upp - lätt att glömma någon som man inte borde.

Ur led är tiden - "kapten klänning" - och nu en lokal moderatpolitiker i Stockgholmsområdet - med barnporr.

Och Thomas "viker ut sig" i NSD - ett trevligt reportage i en serie om kommunpolitiker i Luleå. Även på TV 24.

En dag som gjord för hemmapyssel - har inte kollat graderna men kändes kallt när jag satte i motorvärmaren. Men förmiddagen ska det blir röj här hemma.

Skulle väl inte tro att Jens åker "Ranrennet" idag? Och vilken tid var det basket och var?


Otäckt

Vissa saker är som för otäcka att skriva om - som "kapten klänning". Det kommer så nära inpå en då jag själv varit på en föreläsning med honom här i Luleå. Det var Lennart Lindström som varit på en konferens söderöver och som fick kommunen att ta upp honom hit.

Dagen har avlöpt snabbt - alltför snabbt. Började med möte med Luleås nomineringskommittén klockan 10. Och sen har det bara ramlat på.

Ska avsluta arbetsveckan med att lägga ut lite fina bilder som kontrast till det trista ovan.Änglar finns - de här är ett julkort från mina "änglar" från Västbacken som har fått sitta kvar på hallspegeln. I motsats till 20 år tillbak i tiden har nu övriga julkort kastats - för andra året i rad.Här var det födelsedagskaffe fär Johan som fyllde 30 år.Och så här vinterbonad var Bärigården i morse i 25 graders kyla.


För övrigt ska vi glädjas med Anja som fått göra sälen för första gången på länge.

Det tar sig...

Det tar sig..Tar emot att skriva "sa mordbrännarn" med tanke på det som hänt i Arvidsjaur. Vadan detta ordspråk? Men otäckt att det i vissa fora tydligen läggs skulden på offret - polismannen.

Det tar sig var annars åsyftat den Synnovateundersökning som presenteras i DN idag. Och det var väl inte det institutet sin missade så grovt i EU-valet?

Piff är valbar - men inte Puff. Eller är det tvärtom - men Niska på en 6:e plats på en av landstingslistorna torde väl bli invald i landstingsfullmäktige - medan Buchts 8:e plats inte med automatik kommer att ge någon riksdagsplats. Och det gäller för alla att se upp - oavsett vilken av de 5 landstingslistorna du röstar på så är det en röst för Ögren!

Diana har namnsdag idag - ett särskilt grattis till min vän Kvickström i Jokkmokk.

Och jag är seg på morgonen - för lite sömn. Och till mina arbegskamrater som understundom kollar in på min blogg kan jag säga att jag nog blir lite sen - kommer inte till 9 men före 10. Men med mig i bagaget har jag en del goda nyheter.

Måste gå och kolla om motorvärmaren funkar - den lät lite märkligt.

WO

Hette det inte så - WO -när någon inte kom till matchen! Linköping vann med 2-1 mot Luleå hockey. Så Karin och Johan får klara sig själva i morgon - jag och Thomas lämnar WO.

Har klarat prestationen av att hinna med  fem telefonsamtal ikväll! Ready to go - to bed!


Mitt hem - min borg - min lycka

Lite underlig rubrik - men vad jag vill säga är att det är skönt att kunna ta sig hem utan snöhinder. Medans (vilket betyder under tiden) jag bodde i villa så tog man liksom alltid fart och körde upp på garageuppfarten. Så fick man förr eller senare skotta fram sig.

Under mina 12 år i lägenhet har det varit lite annorlunda -  hemlös brukar bilen bli 1-2 ggr per år. Och det inträffar alltid samtidigt som parkeringen på jobbet också är upptagen av snö.

Luleå hockey gör en dålig match säger de på radion.

Jag återkommer om jag orkar - två personer har jag tänkt mig ringa ikväll - och tre personer hann söka mig på den korta tid jag glömt telefonen i bilen - vid middagen.
 

Börje, Doris och Karl

Börje (Lööw), Doris (Hedlund) och Karl (Petersen) gratuleras på sina födelsedagar - som samliga är idag. Och Karl har namnsdag också - liksom Karla.

Själv gratuleras jag för att jag tog mig till jobbet idag. Klockan 6 noterade jag till min förskräckelse att det var 15 grader. Inte kul att ha tjuvparkerat och sen ska bilen inte starta när jag ska smyga iväg.

Men det gick vägen - jag fick pulsa förstås klockan halvsju. Och eftersom tidningarna inte kommit i Sunderbyn drog jag direkt till jobbet. Med ankomst klockan 7. Ovanligt!

Och innergården här ser ut som värsta snölandskapet - och tror inte de har skottat än!

Nu nalkas lunch - och jag hittar på massor med saker att göra istället för att göra det jag nu skjutit upp hela veckan.

Ändra lagen!

Ändra lagen - förbjud snöande - har jag lust att skriva. Inga tidningar har jag bedömt med hjälp av kikaren - och med att använda sunda förnuftet. Om dom normalt kommer vid 4 så lär det dröja betydligt längre idag. Kråkbergsvägen verkar nu plogad men våran egen plogare lyser med sin frånvaro. Och vi är verkligen insnöade.

Fast inspirationen om att ändra lagen kom från denna artikeln där
personalen tvingas bära skyddsmask för att vårdtagarna röker på rummet. Visst måste äldre och sjuka inbitna rökare ges den möjligheten - men det kan inte vara möjlighet att denna deras frihet ska drabba alla andra - boende och personal.

Nu ska jag disponera om morgonen och duscha och klä på mig i avvaktan på tidningarna - och plogningen? Om inte den senare kommer blir det kris!

I Luleå också!

Kaos i trafiken i södra sverige - men det har det varit i Luleå också. Snörljningen under anständighetens gräns. Åkte till landstingshuset vid 16 . dit gick det att ta sig någorlunda. Sen åkte jag hem - och då hade vår plogare inte kommit. Det hade väl löst sig om jag hade kunnat stanna på Kråkbergsvägen med bilen - och skotta upp ett hål till nedfarten. Men tro inte att ens den var plogad.

Så jag åkte för att hälsa på far i avvaktan på att plogningen skulle fixas i Sunderbyn. Men vägen till Ingridshem var lika oplogad som allting annat i kommunen. Undrar hur man gör om det behövs ambulanstransport därifrån eller om man behöver kalla på någon sköterska.

Nå eftersom jag glömt inhandlad mat på jobbet så tänkte jag att jag tar en tur dit. Sagt och gjort. Sprang snabbt in och hämtade efter att ha parkerat i mina gamla spår på Lulsundsgatan. Och tro det eller ej - då såg jag en maskin från snösvängen. Som kom och plogade trottoaren - och vräkte en massa snö längs långsidan på min bil - som tryckte sig fast runt höger fram och bakdäck. Och där satt jag förstås fast.

Klockan 20.00 var det fortfarande oplogat på Kråkbergsvägen. Själv har jag parkerat vid folkhögskolan. Sen dess har två bilar - de enda två som försökt sig på att köra där - kört fast på Kråkbergsvägen.

Och nu kommer jag ihåg att jag har frukt i bilen - som väl måste hämtas.

Utmaning!

Ja nu blir det en utmaning att ta sig först till Landstingshuset och sen hem. Har varit till Kvantum på lunch - och det gick hyfstat. Men jag vågade mig inte tillbak in på gården utan står efter Lulsundsgatan.

Håll tummarna!!

Inte sant!

Hög policchef misstänkt för våldtäkt och förberedelser till fler våldtäkter. Man tar sig för pannan. Och har svårt att tro att det är sant!

Fortsättning lär väl följa, Noterbart dock att Expressen tycker att "kallast idag" är större nyhet.

Det blir bil idag - vädermässigt har jag nog bara ställt bilen 2 gånger. På Karl Petersens 50-årsdag då det var 42 grader kallt . och en söndag för många, många år sen - då jag skulle till Pajala på årsmöte. Och jämfört med dagens väder måste det varit en klass 3 varning.

Supertant!

Det är så jag vill utbrista: vilken tant, vilken tant vilken supertant! Det är mäktigt att träffa någon som suttit i koncentrationsläger och höra dem berätta - precis som Rolf också skriver i sin kröknika. Själv har jag mött och tillbringat en del dag tillsammans med Ference Gönder - om jag nu lyckades stava namnet rätt. Annars får jag väl kolla i boken jag har som han också signerade.

Det börjar klarna nu - att reformen i sjukförsäringen är till det bättre. Sjukskriven i 12 år är ju bara inte riktigt klokt. Klart kvinnan ska in i rehabkedjan - och möjligen bli permanent sjukpensionerad om det inte finns någon möjlighet för återgång till förvärvsarbete. Arbetsförmedlingens introduktion anpassas efter var och ens förmåga och ork. Så om damen ifråga vägrar delta så ska ingen tycka synd om henne.

"Mot nya höjder" bedömer NSD Folkets Husföreningens planer på en skyskrapa med 44 våningar. Frågan är om inte "luftigt" är en bättre benämning. Så mycket skattepengar som gått till den föreningen - Luleå Folkets Husförening - finns anledning att hissa varningsflagg - som med vädret idag.

Hela alliansen mot nedläggningen av Daggkåpan och andra särskilda lärmiljöer. Men kompisar - ni måste skrika och inte vänta till sammanträdet. Hur cyniskt som helst av sossarna - de ska inte kasta ut några barn - de som går där ska få gå färdigt. Man ska som det heter ta individuell hänsyn - fram till 2011 - då valet är passerat. Men några nya intagningar ska inte ske - trots att vi alla vet att behovet kommer att finnas. Låt inte den individuella hänsynen försvinna med en sosseseger ivalet.

Och Skellefteå vann i går - en tröst då Luleå föll mot Brynäs.

Och Göte och Göta ska gratuleras på namnsdagen.

Och svårt att lämna bilen - inte så märkvärdig storm när jag hämtade tidningarna. Motorvärmaren är satt igång iaf.

Jobb som vanligt idag. Ska vara "medborgarombud" åt en kompis vid 16-tiden. Och skulle vilja hinna och vara med om manifestationen för Förintelsensdag - få se om det funkar.

Planerar för buss

Jodå - jag hedde mig hem när Thomas kom tillbak med min bil , 14.30. Hälsade på far som var glad och mådde bra. Det hade varit sång, musik och dans i etagevåningen.

Ett skov av trötthet gjorde nästan två timmars sömn - fram till halvsju. Dock med brejk för ett telefonsamtal. Och sen ringde Kicki och berättade om sitt nyförvärv - Egon - en liten hundvalp som kommer i början av februari. En sån där Bischon som jag inte kan stava till..

1-1 mellan Luleå hockey och Brynäs.

Och Saab, Spyker, GM blandat med Maud i all oändlighet på TV. Fast visst är det fantastiskt att jobben nu verkar räddade.

Planerar för två saker nu - buss till jobbet i morgon och för en lång natt - sängen direkt.

He sig hem

Man borde kanske he sig hem - "häva sig hem" kanske det heter på lite finare språkbruk. Snöstorm utlovad - näst skarpaste varningen här över Norrbotten.

Just nu funderar jag över att Valmyndigheten inte inbjudit till träff om beställning av valsedlar. Det borde ligga i tiden. Får nog gå in och kolla deras hemsida. Sista dag för kandidatanmälan och beställning av listor har jag sett - 15 april.

Hjälplö(S)t råd

Kunde se honom framför mig - kommunalrådet Petersen som inte kunde stänga av mobiltelefonen - i talarstolen. En kvinna som hade motsvarande svårigheter stod inne på Phonehouse och läste eder för kommunen upphandling. Kan tro att Jan Hansson som förlorade upphandlingen gnuggar händerna.

Har för övrigt försovit mig rejält idag - till halvsju - då gäller det att inte försöka stressa ikapp - för då är dagen körd. Får maila att jag förskjuter arbetstiden någon timme.

Ettan säljer - det har NSD förstått - som marknadsför 13 nyheter på ettan - medan Kuriren bara får plats med 7.

I Expressen hittar jag dagens hädelse - citrussemlor med mango.

Visst finns dom - aliens - men " oknytt" tror jag det var farmor kallade dem, Dom rörde sig runt stall och uthus. Grå och små och hade något visst samarbete med tomten - har jag en vag känsla av.

Nu ska jag i lugn och ro göra mig färdig för jobbet.

Sex - igen!

Tio spänn ger det - att ha sex (igen) - rätt på Keno!

Har tänt massor med ljus ikväll - då jag plötsligt insåg att det var tre månader sen - klockan 18.00 cirka - sen mor "gick före".

Det går fortfarande tungt att hitta den riktiga livsglädjen! Löns det för de år som rimligen är kvar?  Men det kommer nog! Nu har jag börjat fundera när jag kan hitta en sammanhängande ledighet på några dagar då jag kan göra bara det bästa jag vet i livet.

Grilla korv ute på Tomholmen - och medhavd mjölkchoklad och limpmackor - skulle kunna vara något. Men hur orkar man dit?

Filmgalan - hade jag inte tänkt titta på heller! Och partiledaren är där!

Nyttigare kan man äta

Nyttigare kan man äta än pizzabullar. Men jag har faktiskt bakat såna här. Och goda var dom visst.

Nu har jag gjort mitt arbetspass färdigt. Ska åka ut och fixa min dator. Plus att gå in en sväng på Lindgrens slutrea.

Sen får jag se vad jag orkar. Skulle behöva jobba någon timme idellt i eftermiddag också - men ska hinna med att vara hos far en stund också. Ska kolla om den karmstol jag tagit med mig passar. De vill ha en karmstol till matbordet så han kan stiga upp själv på ett säkert sätt.

Boxning i slowmotion

Jag avstod från duellen - boxningsmatch i slowmotion - som snabbledaren i Expressen skriver. Jag har så svårt för tonläget hos dess "giganter" - ju mer adrenalinet flödar hos en själv - och förmodligen hos dom också - desto sävligare och lugnare verserar de.

Jag blev kvar på jobbet hela dagen - eller iaf fram till 16. Dock ägnade jag halva tiden till privata skriverier. Dels till kompisen med försäkringsärende och så började jag ta itu med anmälan till Patientnämnden. Det senare tärde på krafterna - att påminnas om allt elände och hur arg jag fick vara för att det inte fungerade runt mor. Så sanningen är att jag inte alls valde bort duellen - det var sömnen som valde mig - jag hörde lite av debatten i bakgrunden.

För övrigt hann inte kusin Benny med att besöka far, Kanske tur för Bengt och Ritva hade varit där i flera timmar - och trevligt hade dom haft enligt Anita som nu återvänt från sin veckas semester.

Paul och Pål har namnsdag och ska gratuleras.

9 poäng ned till strecket - är det verkligen möjligt att Luleå hockey skulle förlora det? Förstår inte varför så upprörd över förlusten? Det är väl ändå slutspelet som räknas.

Som en jo-jo dyker nu regionfrågan upp igen med en helsida i NSD. Bara någon dag sen jag läste om bittra tårar från Ögren för att Norrstyrelsen skulle läggas ner. Nu har regeringen - den moderatstyrda som NSD så påpassligt skriver - tydligen gett nytt hopp till Ögren. Buss på dem, Bosse!

Jag har fått en lagom dos från Reinfeldt-Sahlin debatten nu på morgon TV. Nu ska jag gå ner i källaren och hänga upp tvätten - vilket jag borde gjort i går kväll.

Sen raka rör med sikte på jobbet.


Inte en rad

Inte en rad - inte ett enda ord kan jag hitta om detta i Aftonbladet - att Vd:n fått sova i fyllecell. Kan man verkligen låta bli att skriva om det?

Vad skriver AB?

Måste nog in och kolla vad Aftonbladet skriver om detta. Vd:n ute i blåsväder - milt sagt.

Har landat på jobbet och skulle bara in och kolla hur det gått för Anja - inte så bra - åkte ur efter 10 sekunder.

Gud vad dålig radion är nu för tiden - inga spotsändningar alls.

Mänsklig sängvärmare

Spännande - med mänskliga sängvärmare, Fast nytt som begrepp är det ju inte - fast har väl haft andra uppgifter än att ligga passiva i fleecekläder.

Ingen dröm

Ingen opinionsundersökning i 7-nyheterna, Började tro att jag drömt - men visst fanns det en Sifo i SvD. Och lite mardrömslik är den ju - att oppositionen har övertag må ju vara - men i 10 av 13 fall då oppositionen lett i januarimätningen har de också tagit hem segern i valet. Bådar inte gott - men Sören Holmberg ger en viss tröst - väljarna är mer "lynniga" nu för tiden.

Och Storuman får utrymme i DN - om Kåtakyrkan - som bytt namn. Och jag och en majoritet i omröstningen håller med språkforskaren - de flesta vet nog vad en Kåta är.

Och Luleåhockey åkte på däng mot Södertälje - men visst är det redan klart att de går till slutspel?

Ska jobba några timmar idag - känns som om jag lämnade i fredags utan att ha riktigt koll på läget. Men vid 1-tiden ska jag hämta upp kusin Benny med hustru Marianne. Vi ska åka och fika med far och sen ska jag skjusa dem till flyget. För hemfärd mot Norrtälje.

"Fröken Wilkins"

Jag ar läst den här artikeln på ett antal tidningar - och har smålett varje gång. Tuff brud - hon fröken Wilkins. Om jag hade varit hon så hade uttalandet om att han erkände att han haft ett seriöst förhållande med "fröken Wilkins" fått mig att gå i taket.

Hade jag haft pengarna - så hade det nog blivit reklampelare för några miljoner till.
 
Nu har jag varken någon älskare som dumpat mig eller några miljoner. Fyra rätt på Keno ger vare sig det ena eller andra.

Flickorna "dumpade" till mormor. Vi dissekerade backen med handarbetsgrejor från Marianne - och där fanns allt för att brodera, väva, laga strumpor med mera. "Svampen" som man använder när man stoppar strumpor behöll jag - liksom förstoringsglaset.

Nu ska jag gå upp till kusin Kerstin - som har tantträff ikväll.

Gjort stan

Nu har vi gjort stan - flickorna och jag. Märkbart lite folk - kan det vara för att det är lön först på måndag. Vi handlade iaf på Clas Ohlson och nagellack där nere på Smedjan i sminkbutiken.

Så har vi ätit på Smaka - häftiga varma smörgåsar.

Hemma igen  - och snart ska barnen till mormor.

Kåtakyrkan

Stora bekymmer har man - var det i Vilhelmina. Kåtakyrkan har döpts om till Kyrkkåtan. "Bästa" argumentet är att ungdomar kan missuppfatta det. Jag skulle gärna vilja att kyrkorådet utvecklar vilka konsekvenser de tror att denna missuppfattning skulle leda till? Storuman var det i.

Flickorna sover än.

Lögn, förbannad lögn och statistik - den påstådda kritiken från Skolverket förefaller inte ens vara statistik. Verkar vara som alla gånger tidigare - det ska sparas på de sköraste - Daggkåpan bland annat ska läggas ned. Nu hoppas jag att oppositionen ställer Ingrid mot väggen - kanske en interpellation kanske - såna verkar inte rosa marknaden numer.

Den brådskande ambulanstransporten som som trafikradion varnade om igår när flickorna och jag åkte från Alvik handlade nog om detta. Verkar som om jämställdheten går fortare på samhällets mörka sidor än när det gäller makt och pengar - fick läsa flera gånger innan jag fattade att det var kvinnan som skurit mannen och inte tvärtom. Och Luleåbor är dom - ja vi har ju exporterat flera tjänstemän till Kalix.

.
Ärik-Ingrid har avlidit såg jag i Kuriren. Född 1922 - 88 år alltså.

Annars var det väl inte så mycket i tidningarna. Nu ska vi äta frukost - och så får vi se vad brudarna kan ena sig om att göra. Badhuset blir det nog inte - då Lisa har ont i öronen. Alltså tyvärr inte heller den basketdag det skulle blivit på grund av samma sak - Lisa inte riktigt kurant.

Alvik, Yngve, Roland, Kvantum och hem

Alvik, Yngve, Roland, Kvantum och hem - så skulle jag twittrat eftermiddagen, Hämtade alltså flickorna klockan 13, Så inhandlade vi lite mackor och for och fikade med Yngve. Sen iväg och besökte flickornas farfar på sjukhuset. Han har nog haft tur som en tokig - troligen hann han inte få någon infarkt - det blev sprängning i ilfart när han kom in. Och han var hur pigg som helst.

Så var vi och handlade på Kvantum - massor som vi inte hinner äta upp, Och nu har vi anlänt hem. Vi hann förbi Sunderbyrestaurangen och ta med en pizza hem - delade på 3 - riktig lagomt mycket.

Nu håller Sara på att plocka upp de fem kassarna med mat.

Och snart blockerar väl flickorna mina två datorer.

Fyra-fyra

Årets bild verkar redan bli den här - tur att MP har 2 så att lagen har lika många spelare.

Fast den här gången
handlar det om väskan - för 6 000 kronor. Noterbart att sosseriksdagskvinnan som apropå prinsessan Victorias dyra handväska tyckte att en sån bara fick kosta några hundra lappar eller några tusenlappar - nu tycker att det är okej med en väska för 6 000 kronor.

Själv tycker jag att både Mona Sahlin och prinsessan Victoria kan få ha sin handväskor ifred för tyckande.

Lisa har ringt och kollat om jag står utanför skolan och väntar eller om jag kommer in.

Jag (T)yckte väl det

Jag tyckte väl det att Reducil såg konstigt ut - ska förstås vara Reductil. Blev det rätt nu?

Medicinrädsla

Riktigt skönt känns det att dras med en viss rädsla/avoghet mot mediciner av alla de slag. En gång i världen då bloctrycket inte var under kontroll var det aktuellt med Reducil - men jag avböjde. Skönt när det nu visar sig ha biverkningar och medlet dras in.

Dålig nyhet igår om att Jens far befann sig på hjärtintensiven - dock goda rapporter innan kvällen - han hade piggnat till.

Bocken som trädgårdsmästare tänkte jag också när Mattias dundrade mot den dåliga kvinnorepresentationen i de koimmunala bolagen. Och Yvonne S är inte sen att utnytja det - moderaternas kvinnorepresention i kommunfullmäktige är NOLL SÄGER NOLL! Kan ju fundera hur maktbalansen Karlsson-Salmgren är nu för tiden? Och om och var Maria dyker upp till valet?

Högskolprovet har jag aldrig gjort - men brukar gå in och göra ordkunskapstestet - faktiskt med mycket goda resultat. Och det är nog som Marianne Gjörup säger - en viss fördel har man av åldern.

Nu får jag testa med "småpojkarna" på jobbet - om de vet vad "att gå på i ullstrumporna" betyder?

Små och små - idag gratulerar vi Johan som fyller 30 - HIPP HIPP HURRA!

Får säga som Birgitta Andersson när hon blev lite som en tesked - Götapetter - nu blev stilen så hör stor igen. Och nu vet jag vilka knappar jag trycker på - men inte vilka jag ska trycka på för att ångra?

Nu ska jag gå till duschen - ska spola min riktigt dj.. onda nacke med hett vatten.

Jobbet som vanligt - klockan ett ska jag befinna mig utanför Alviksskolan och hämta tjejerna.


"Dopad"

Hemrusande klockan 18 - men värdinnan var lite försenad. Så jag hade hunnit måla läpparna lite bättre. Men en härlig middag har jag avätit i sällskap med kusinen och Sara. Känner mig smått dopad!

Och smuttat på julens mandellikör - som sprättades först ikväll.

Vi är helt överens om att nu måste vi resa ut i världen - medan vi orkar!

I partiledardebattens spår

Trodde jag lämnat "spår" här igårkväll men inte. Nå efter jobbet blev det Kvantum och far - en ganska vanlig kombination nu för tiden. Tänk sån tur vi hade att det blev Ingridshem - pä vägen mellan jobb och bostad.

Inget särskilt igårkväll. Inget särskilt i tidningarna idag - som jag minns iaf. Fick göra en utryckning och hjälpa min granne precis när jag läst tidningarna färdigt - så jag kanske glömt?

Men mest om partiledardebatte tyckte jag -
en historisk bild skriver man om i SvD.

Bengt Augustsson har sadlat om igen - nu vill han göra gymnasiebyn till ett regionalt nav. Så rätt tänkt men kommer väl att motarbetas av den väl utvecklade jantelagen.

Idag gratulerar vi Agnes och Agneta som har namnsdag.

Vattenfall ut - LKAB in - gäller det internationellt också?

Vid dagens slut

Några dagar vi dagens slut - iaf arbetsdagens slut. Blivit långa dagar nu - men har ett "skov" där jag känner mig ovanligt stark - kan bara hoppas att det fortsätter.

Alltid kul att få vara med på bild -
i NSD där Thomas är med för enkäten om äldreomsorgen. Där finns jag med . står bakom Thomas ivrigt fotograferande porträttet av Yvonne Stålnacke. Klicka er fram till rätt bild. Kan undra två saker: vad hade dom tänkt använda det fotot till? och varför är dom så onoga med att beskära bilder i nättidningen.

Nu ska jag åka till Kvatum och sen och göra ett snabbesök hos far. Bara för att kolla att allt är lugnt - förhoppningsvis.

Fantatstiskt, Inger!

Det löner sig att kämpa - grattis Inger och ni övriga i Musikskolans vänner. Har samlat in 1 600 namnunderskrifter för en folkomröstning i frågan.

Nu måste den upp till beslut i fullmäktige - som jag sagt tidigare kan en majoritet i fullmäktige förstås fortfarande säga nej.

Nu har centern gjort helt om och stöder Musikskolans vänner. Något populistisk kan jag tycka att första låta andra göra jobbet - och sen sätta upp fingret.

Frågan är om socialdemokraterna verkligen vågar trots opinionen och förvägra folkomröstning. Ska jag tippa något - utan att ha läst artikeln - så är det väl att Bill Nilsson utlovar någon kompromisslösning - som åtminstone gäller över valet.

Lyssnar faktiskt på partiledardebatten - har den i bakgrunden via riksdagens webb-TV.

Barnet med badvattnet

 Nu när det rödgröna alternativet lagt sitt sjukförsäkringsförslag börjar man förstå att regeringens reform inte är så dum - utan tvärtonm riktigt bra. Såg/hörde Ylva Johansson och HusmarkPPehrson i TV igår kväll.

Enligt sossarna så ska det bedömas om man får sjukpenning beroende på om att det finns jobb att söka. Istället för som i det nya systemet
flyttas över till a-kassa om man blivit frisk och är  arbetsför. Sossarna vill inte missa möjligheten att dölja arbetslösheten genom att låta folk vara "sjuka".

Men hur man tänkt när sjukpension ska vara möjligt först om man fyllt 58 är svårt att förstå. Enligt alliansregeringens reformförslag - som för övrigt tillförts 17 miljarder för att hjälpa folk tillbak till jobb - så ska förstås sjukpensioneringsmöjligheten finnas - om det är alldeles kört att återkomma till arbetsmarknaden. Snacka om att kasta ut barnet med badvattnet.

Som en jo-jo - fram och tillbaka - har verksamheten för barn med särskilda behov - eller särskila läromiljöer som det heter i den här artikeln - farit under min tid. Visst låter det väldigt fint att skolan inte ska exkludera utan inkludera - som ett argument för nedläggning. Men kom ihåg att verksamheteterna en gång flyttades ut från skolan just för att dessa barn exkluderades. Och åk och träffa det här barnen innan ni flyttar dem från en fungerande verksamhet.

Noterbart att den fria konkurrensen alltid måste försvaras. Trafikskolorna var väldigt positiva till att vägverkets Förarprovskontor skulle läggas ner - så länge man trodde att trafikskolorna själva skulle få ta över verksamheten - att examinera på samma sätt som inom vanliga skolan. Men när det nu talas om att ersätta Förarprovskontoren med fristående aktörer fria från statliga inblandning - då tycker  minsann Trafikskolorna att det är bra som det är.

Fabian och Sebastian har namnsdag. Och bestämt tror jag att min goda vän och arbetskamrat Anna-Lena - som dog alldeles för tidigt för ett par tre år sen - skulle ha fyllt 61 idag.

Nu måste jag rappa iväg mot jobbet.

Tjorvigt

Det var tjorvigt hos far - blev kvar där till halvåtta.

Verkar som ju mer jag sover ju tröttare blir jag.

Har kollat lite nättidningar. Skulle länka till en artikel om vad man får för 100 kalorier - men hittar den inte. Dock har det etsat sig in att 38 gr köpepizza får man för 100 kalorier.

Tror det blir tidig kväll ikväll - i motsats till igår så har jag ont i kroppen.

"Krig" efter valet

Nog dags att börja lägga märke till hur mycket det röd-gröna skjuter till efter valet. Rena fältslaget kommer det att bli - om de skulle vinna valet - vilket Gud förbjude!

Tummarna för Cecilia

Idag håller vi tummarna för Cecilia Malmström som ska förhöras inför uppdraget som kommissionär. Känner dock ingen större oro - den tjejen är reko och kompetent.

Om pensioner och pensionssystem kan man tycka. Det gör Kurirens ledare idag - Sossebromsen slår till. Och visst -det är en bred överenskommelse om pensionssystemet för att även kommande generationer ska kunna garanteras pension. Och ett ofrånkomligt faktum är ju att om det knyts till tillväxten så kommer det att gå upp - och ned. Ingen hade dock kunna förutsäga den internationella finanskris och lågkonjunktur som slog till samtidigt. Det är väl umärkt att regeringen sett till att "svackan" inte fått slå fullt ut och dessutom sänkt skatten på pensioner så att inte de sämst ställda drabbas. För fars del - som absolut inte tillhör fattigpensionärerna - gjorde det 104 kronor. Det klarar han med råge - och är betydligt mindre än hur landstingets skattehöjning härom året slog.

Om sjukförsäkringen kan man också tycka. Ska man vara ett trovärdigt regeringsalternativ bör man dock presentera sina lösningar före valet - inte efter. Sympatiserar dock starkt med de rödgrönas förslag om att fler måste inrymmas i de 80% - inte som nu att folka med tämligen måttfulla löner får långt under 80 procent i ersättning.

Och tack och lov så verkar inte vänstern fått gehör för att återinföra den den stupstock förtidspensioneringen av unga människor innebar. Hur många självmordstankar - och självmord - tror ni inte följde i spåren av att man lättvindigt packade ihop människor i 20-30 årsåldern och stämplades dem som odugliga - förtidspensionerade. Med en extremt låg pension för resten av livet!

Henrik har namnsdag - våran Hendrik - som gick bort alltför ung skulle haft namnsdag. Nu skickar jag min individuella namnsdagshälsning till Hendrik i Boden.

Det är många som inte gillar Staffan Erikssons mediala utspel om socialnämndsfrågor - och visst tangerar hans gränsen ibland. Men i det här fallet håller jag med Staffan - åtminstone bilden i media ger anledning till oro för att de tänker skilja på barnen - mot både mor- och farföräldrars mening. Så larmet är befogat - även om jag inte tror att event. jäv spelar så stor roll.

Han kan frias - en något missvisande rubrik vill jag påstå. Det grova bokföringsbrottet kommer att bestå - fälld alltså. Det tvisten gäller är om man kan få dubbla straff dvs både skattetillägg och fängelse/böter. Det verkar troligt att han i den delen kan bli friad - och i och med det väldigt många andra "småbrottslingar" som ligger vid den gräns där båda straffen utmäts. Skattetillägg utdöms dessutom ganska hårt då det är ganska uppenbart att det är ett medvetet fusk.

Nu ska jag avsluta för duschm påklädning och resa till jobbet.

Lyssnar till Tornedalens Travolta på norrbottens radion - Hasse Alaltalo veckans "bisittare". Den borde kunna bli en verklig hit - vilket den tydligen är på You Tube.

Erkännande

Lika bra att jag erkänner - jag har försovit mig. Det är rätt naivt att tro att man ska orka upp 04.30 när man lägger sig efter 1. Men så ställde jag klockan - och vaknade kvart över 6. Klockan var larmad och tydligen hade jag lyckats slå av återuppringningen - vilket jag aldrig lyckas med då jag har den avsikten.

Ingen fara - bara försöka hitta linjen att inte stressa - för då triggar smådjävlarna i kroppen igång. Nu har jag snart läst tidningarna -och jag kommer säkert till jobbet vid 9 iaf.

Inte Zlatan

Jag höll inte på Zlatan! Nöjd!

Uppesittarkväll

Uppesittarkväll - eller Thomas syndrom. Han brukar också ha svårt att komma sig i säng. Dock händer det mig vartannat år - högst.
Men en underlig dag idag - har jobbat ganska länge plus möte ikväll - förvisso bara på 1,5 timme. Men jag har inte alls någon lust av gå och sova - och nästan inget ont i kroppen. Vad händer? Försvinner allt elände allt efter förkylningen går ur kroppen?

men hur orka upp halvfem då klockan nu är 1?

Man tackar

Hundra gånger 10 - det blir väl tusen det? Precis vad jag vann på en obligation ikväll - eller väl idag. Men av någon anledning - behövde väl uppmuntran - gick jag in och kollade - vilket jag inte brukar.

Väl genomfört arbete i nomineringskommittén - färdiga halvåtta - för kvällen alltså. Jobbet går vidare - men lite respit fick vi också - program och lista - i den ordningen - ska fastställas först den 24 mars.

Och väl hemma fastnade jag framför Idrottsgalan förstås. Lite roligare än jag mindes det.

Och vem vinner Jerringspriset?


Thomas bjuder upp till dans

Ja - Thomas med rätt stavning och allt - har en rubrik på Kurirens nätmeny - bjuder upp till dans. Förhands påannonsen om "hemma-hos-reportaget" i NSD påstod ju att Thomas inte raggade på krogen. Så lite spännande var det att klicka på länken - och kunde då konstatera att det var Deutgen. Jag förstod nog det - trots allt. Kul att han jobba på hemmplan iaf.

Nu ska jag sticka iväg på ett besök hos far i Gammelstad - och sen åter hit.

I rymden?

Trodde jag var smart i morse - skickade två sms till 72900 - efter att ha hört Röda Korsets representant göra reklam för numret i radio norrbotten.

Dock ser jag nu att man ska skriva "akut nu" och skicka till nämnda nummer. Gör det - det får jag göra när jag kommer hem för min privata telefon glömde jag hemma.

Kan bara hoppas att 100 lappen sen i morse kommer något gott ändamål tillgodo? Så dom inte bara hamnade rakt ut i rymden eller något svart hål?

Mycket ryckande i mig hela förmiddagen - och har ingen annan ryckt så har jag ryckt själv - från det ena till det andra.

Skjutsat Thomas och hämta sin bil på åke Eriksson - det goda med sig att jag köpte mat från Kvantum - viktväktar mat för 69 kronor dividerat med 3 - vad det nu blir per måltid? Billigt iaf - och faktiskt gott.

Nu ska jag se om eftermiddagen kan bli lite mer strukturerad. Blir lite längre dag nu - för jag ska återigen ha ledig fredag. Det ska bli lite längre sammanhängande ledighet den helgen - tror det kan vara bra. GUD - så förnuftig jag låter nu!!

Ska iaf hinna med ett besök hos far innan kvällens idella arbete.

 

 


Oändligt behov

Oändligt hjälpbehov på Haiti. Frutansvärda scener utspelas. Irriterad blir när jag påtvings reklam för att se inslaget! Tänk att lyssna på personer som är instängda men levande och du kan inte hjälpa dem? Hur ska alla dessa hjälparbetare "hjälpas" åter till livet efter detta? Röda Korset har samlat in 400 000 kronor i Norrbotten och Västerbotten - alldeles för lite. 9 miljoner i landet - men det räcker inte. Förstås riktigt bra gjort av Röda Korset - det är inte så jag menar.

Är medvetet lite sen på morgonen - får ta livet i extremt lugnt tempo om jag ska orka vara igång ikväll - vilket jag ska - med Luleås nomineringskommitté. Det idella arbetet ska ha sitt också.

"Lappat och lagat" men ändå bättre tycker nog Kurirens ledare också - om revideringen av alkohollagen. Fast ledarens slutkläm är ändå lite skäll för att man har fokus på att få ned totalkonsumtionen. Det tycker jag är helt rätt - vad annars skulle man fokusera på när man vet att problemen ökar med ökad konsumtion? 

"Kalles cargo" rör på sig igen - nu med en delegation till Kina där självaste rådet själv är med. Anna-Greta Svedberg som rätt ofrivilligt döpte om det- hon hörde helt enkelt fel. Rolig bild på nättidningen - ser ut som Karl är i Kina och auktionerar bort bolaget!

En av de personer som betytt mest för mig i livet skulle haft namnsdag idag - farmor HILDA. Hur många år hon skulle fyllt när den 10 juli infaller vet jag inte - men hon var född 1874. Men jag vet att hon lärde mig läsa i tidig ålder och att hon alltid tid. Till farmor på vindan kunde man alltid gå när livet inte log.

Eilert är fortfarande mån om att vi ska tro på historien om vargutplanteringen. Och Kuriren anser tydligen att detta är så viktig att man tillåter Eilert att återigen bre ut sig över nästan hela insändarsidan. Lite journalistiskt tänk vore väl att Eilerts kompisar skulle "komma ut" och bekräfta uppgifterna?

Noterar för övrigt att Karl verkar ha mindre angenämt sällskap på ståplatsläktaren i Coop Arena. Jag har tidigare efterlyst opinionsbildning från kommunalrådet vad avser de vulgära ramsor som kommer därifrån - nu finns det tydligen annat att ta itu med också. Man kan inte vara både döv och blind som kommunalråd?

Och var det någon som trodde något annat - än att avskaffandet av helgtilläggen skulle bli en lönesänkning? Så blir det när man har ett fack - som leds av sossepolitiker - och som går i kommunledningens band! Det är såna här gånger jag orkat fortsätta med politiken - tre gånger lyckades vi avvärja att det avskaffades!

Så skickar vi några hundringar till för hjälp till Haitis drabbade  befolkning!

Dubbelt upp

Ikväll blev det 10 spänn på Keno - dubbelt upp alltså. 4 av6 på ringlistan gick att nå trots diverse driftsstopp på IP.telefonin.

Annars bara en lat kväll.

Hade jag inte så många påbörjade böcker skulle jag nog satsa på Anne Swärd och "Till sista andetaget" tänk en författarinna vars tidigare roman Polarsommar var Augustprisnominerad. Lägg till de att hennes farmor Nanny bott granne med oss och provat ut spirellakorsetter - henne måste man ju bara läsa.

Vad synd att den inte gick att länka - hade varit kul för gamla Sunderbybor att se Nannys barnbarn och tillika Kjells dotter eller om man nu vänder på det. Men det syns minsann att det är fars dotter.

Nu är det faktiskt Da Capo - nu med Edvard Persson.

Tony ska gratuleras

Toni - jag tror han stavar så - men oavsett så heter han ju Anton Schmiedhofer - och ska gratuleras på namnsdagen.

Jodå Berndt - det blev en hamburgare idag - igen - men 90 gr med GI-bröd och bara salt, peppar och lök - det låter ju som hälsokost!

Nu har jag gjort mig en rejäl "ringlista" med telefonnummer - så när jag kommer hem ska jag kasta mig in i det idella arbetet.

Mycket har jag fått gjort idag. Hurra!

Här går det bra

Här går det bra - Pajala bästa svenska - inte riktigt koll på läget i övrigt - har sportradion i bakgrunden.

Bra gick det för mig i morse också - hann förbi far en sväng - och han var fortfarande på ett strålande humör - och ändå var jag på jobbet till halvtio som jag hade som målsättning.

Mycket skräpjobb undanstökat - det mest går enligt mina tidsskisser.

Ska strax åka och posta lite brev - och möjligen smita förbi och köpa mig en hamburgare.

Allt utom att stiga upp

Vissa dagar är det så - kroppen vill allt utom att stiga upp. Så var det i morse - trots att jag bestämt motsatsen. Och det berodde verkligen inte på något syndigt leverne och nattligt sudd. Jag umgicks med "Mannen som älskade Kina" hela kvällen - och den var då åminstone inledningsvis ganska torr - så den nattliga sömnen började i fåtöljen.

Tur iaf att det är ett tag kvar till nästa nattvila - efter att ha sett den här
bilden på pytomormen - jag brukar ha en obehaglig vana att ta dem med till natten. Spindlar och råttor göre sig icke besvär att skrämma mig men allt över en större daggmask utlöser ångest.

Igårkväll strulade bloggen - jag tilläts skriva men när jag publicerade försvann det. Det var nog inget viktigt - bortsett från att jag hade 0 rätt på Keno  och därmed inhöstade 5 kronor. Råkade ha på TV:n så jag såg dragningen. Noterade även att det var tjejernas dag med Helena och Anja på pallen - och med Kalla precis utanför - några sekunder - i sitt livs bästa klassiska lopp.

Inte så mycket i dagens tidningar -"lättsmälta".  Men bilderna och nyheterna från Haiti lever med en.

Idag ska jag så snart som möjligt dra mig till jobbet. Både lönearbete (dock utan lön) och lite idellt arbete för Luleåavdelningen.


Starkt!

Stark berättelse och starkt att orka gå ut med det. Kanske kan det hjälpa någon som är i samma situation nu - och det är ju inte få - och många gånger närmare oss än vi tror.

Mindre starkt av Luleå som verkar ligga under med 2-0 efter så där 10 minuter. Men det hinner väl räta på sig.

Just hemkommen från jobbet- nu håller Kerstin på att koka kaffe som vi ska ta med till far. Han har ju så vi kan koka där - men var som enkelt att ta med tyckte Kerstin.

Adjö tomtarna och julen!

Nu är allt förpassat till källaren - hoppas jag - och röda julduken rullar runt i tvättmaskinen. Nu ska jag dammsuga - men jag måste ta lite piller först - ryggen värker.

Kollat om något skulle ha hänt - och observerade
bastubrand i Svensbyn. Förstås tråkigt oavsett vem det är - men jag hoppas det inte är hos våran Ulla?

Fast egentligen sökte jag efter om det inte är någon sport idag?

Sex är magiskt

Sex vara något magiskt - åtminstone vad gäller publicering på nättidningarna lokalt. Nu har jag länkat till allt utom Mats Ehnboms krönika - den hittar jag inte än heller.

Anders Ingvarsson tar idag upp i sin krönika det här med nättidningar. De ska vara de som talar om att skidlopp är inställda redan på kvällen - istället för att han ska få veta det med papperstidningen på morgonen.

Men då får de banne mig skaffa sig en snabbare apparat - den som allt efter kör ut materialet på nätet. Åtminstone var det någon sådan förklaring tidigare ledarskribenten på Kuriren gav.

Sökning på NSD på "Anders Ingvarsson" gav klockan 06.30 inget resultat.

Fysiskt och psykiskt våld (obs! länkas senare - inte en enda länk ute)

Mats Ehbom tar på ett förtjänstfullt upp nätmobbningen. Kuriren har fått stänga många chattar på grund av för "grovt" språk. Lätt att ropa på censur vilka en del tydligen gjort - och svårt för en chefredaktör dra gränsen - han/hon som ska värna det fria ordet. Men efter att bara gluttat på hockeychatt någon gång tycker jag Mats dragit rätt gräns. Men apropå just hockey kan man undra vem den modige blir som tar i tu med det psykiska läktarvåldet - främst från den ståplatsläktare som vårt kommunalråd Petersen hedrar med sin närvaro?

Men Petersens kompis - PO Erikssonh -  verkar idag vilja marknadsföra sig som "
smockans" man - kanske inte mycket att hoppas på.

För övrigt noterar jag att det faktum att när en debutant i hockeysammanhang tacklar en motståndare så han måste avbryta matchen - då hedras man av Kurirens (kvinnliga) sportchef med en egen artikel. Själv skulle jag åtminstone beklaga att tacklingen - visserligen tydligen helt reglementsmässig - fick såna konsekvenser. Vi minns ju Nobbe - och vet aldrig vilka konsekvenser sånt kan få.
 
Noterar med glädje att Kurirens ledare idag längtar efter ett svenskt Natomedlemskap. Lite märkligt dock att skribenten inte med ett ord nämner folkpartiets förslag om ökat anslag i en ledare som handlar om just försvarsanslagen.

Vem bestämmer att majoritetsbeslut ska gälla våra gallerior? En stor fan av söndagsöppet är jag - men jag möter mängder av småföretagare/ensamföretagare/familjeföretagare som fasar för att tvingas till söndagsöppet. De orkar helt enkelt inte med - och själv vill jag inte ha gallerior bara med stora kedjor. Som vanligt i Luleå behövs också här mer av valfrihet!

Annat är med med genorositeten mot de som sabbar för andra - trots att både Polisen och Lulebo vet att klottrarna tränar på de klotterplank som kommunen så generöst tillhandahåller - så vägrar kommunen att göra något åt det.

Kvart i fyra hämtade jag tidningarna - nu 05.50 är jag mogen att starta röjet. Förmiddagen har jag tillägnat hushålls- och klädvård. Under det fysiska arbetet kommer det säkert klarna hur resten ska disponeras mellan jobb, förtroendeuppdrag och far.

Avdelningen minde löjligt

Nu ska visst alkohollagen förändras så att den kan förflyttas till "avdelningen mindre löjliga företeelser". Den kraftigt ökade alkoholkonsumtionen ska givetvis tas på allvar - större allvar än idag - och får gärna innebära inskränkningar för personer som anser sig vara utan problem.

Men att det idag är ok att servera vin och öl till varma pizzor men inte till kall Sushi är ju bara löjligt. Minns tillbak då de flesta alkoholärenden passerade kommunstyrelsen - hur det till slut kunde bli diskussioner om dukarna var rutiga på rätt sätt för tillstånd - något överdrivet - men diskussionerna spårade ofta ur. Med berättelser om egna besök och fyllda av egna värderingar.

Ingen repris

Högg till i bröstet - tänk om det var någon repris - men det var det tack och lov inte. Grattis tjejer!

1 Sweden

Ha - tror knappt det är sant - när jag slår på TV:n så har minsann svenska damerna vunnit stafetten i skidskytte. Och jag har varit förbi far på väg hem - han satt vid den gemensamma TV:n och där var minsann inget skidskytte. Att de missat det måste bli en prick i protokollet - men det är absolut den enda de får. Inser efter dagens planeringsmöte på Ingridshem så inser jag att vi haft tur far och jag att han hamnade där - på Sommarleden.

Efter mötet på Ingridshem for jag förstås till jobbet - det var planerat. Jag skulle skriva färdigt min kompis överklagningar. Men som vanligt dök det upp saker som jag bara måste göra - och så skulle jag bara.. och så skulle jag bara. Så då bestämde jag att göra bort att åka till kompisen - och sen tillbak till jobbet. Så jag har nyss kommit hem.

Nu längtar jag efter På Spåret - nog enda TV-program jag riktigt längtar efter.

1600 namnunderskrifter?

Hörde på radion om att de i Älvsbyn samlat in 1600 namnunderskrifter som stöd för folkomröstning om Musikskolan. Kanonbra gjort - en eloge till Inger Lundberg som varit drivande.

Nu mäste väl kommunen iaf ta en omröstning i fullmäktige om folkomröstning ska genomföras? Fortfarande har man ju möjlighet att säga nej - men vågar verkligen sossarna - och centern - göra det? Visst var det de två partierna som röstade för nedläggning?Eller beskyller jag centern för orätt nu?

Mest förvånad är jag att inte hitta nyheten i någon av våra lokaltidningar - men kanske jag bara sökt dåligt?

Historisk "mark"

Lite kul är det att se predikstolen från Gammelstadskyrka på Kurirens etta idag. Den är nämnligen byggd i huset där jag bor - faktiskt i andra delen av huset - där jag bodde som barn - i "salen" som det hette innan huset rustades 1954. Fina bilder på nättidningen - men inte predikstolen och inte heller de piastrar - tornen som skiljer området vid altare från församlinen i övrigt. Heter det verkligen "piastrar" - blir lite osäker - brukar förekomma i korsord. Nåväl även de tornen är byggda här i huset.

Budskapet från nya kyrkoherden Marklund är vi inte ska glömma i nuet - för drömmarna om framtiden.

Roligt också med att "striden är över" som NSD rubricerar det idag. Om prästbråket i Övertorneå.

Mindre kul med den Demoskop vars nyhet är att C, KD och V harmnar utanför riksdagen. Tydligen så stor nyhet att man glömmer att presentera resten. Dåliga nyheter säljer - att oppositionen skulle ta över.
 
Om nyheten att optikern kan avgöra risken för Alzheimer är god eller dålig är svårt att avgöra innan vi vet om det finns någon bot.

God nyhet - Kurirenhuset blir skyddat!

LRF Norrbotten rena centerfilialen - både Nils Olov och Marianne centerpolitiker - åtminstone den förstnämnde lär vara het kandidat att efterträda Stefan som första namn på riksdagslistan. Hört ryktas om att resultatet från deras provval - både riksdag och Luleå kommun ska vara på G. Kanske också landstinget - fast vi lär väl inte få se om Stefan konkurrerar ut Erik Berg som gruppledare i landstinget förrän efter valet?

Naturligtvis  befängt att kommunen använder våra skattepengar att sponsra Talang 2010. Förvisso "bara" 25 000 kronor - men några principer måste man hålla på. Kommunen har ju misslyckats förr - och då var det massor med mer pengar - och inte kom vi i Hänt i veckan och annan media som Jörgen Eriksson förespeglade oss vid det tillfället - enda stället där sällskapet hamnade med buss i en beryktad dikeskörning.

Och att ha far på äldreboende har många likheter med att ha barn på dagis - idag ska det vara individuellt vårdplaneringssamtal. Så jag är ledig idag - ska hjälpa en kompis med "fylleriövningar" senare idag.

Och all snuva har jag inte sovit bort - trots att jag sovit från 7 igårkväll till klockan 6 i morse. Men bättre är det!

Sovklockan

Nu har det blivit två panodil och nu ska här sovas mig frisk. Visserligen har jag mycket jag borde göra - men om jag slipper klinäsan kommer allt gå dubbelt fort i morgon.

Hoppas han vinner rejält!

Dennis Andersson i Boden - mest känd som Saidas son. Hoppas verkligen att han vinner så det räcker till en handikappbil.

Roligt!

Pirhonen får bli präst i Övertorneå - så roligt att inte mörkerkrafterna segrade.

Och Anja ska hämta oss om en stund - lunchföreläsning på landstingshuset med kammaråklagare Ulla-Karin Lindqvist - med reservation för stavningen av namnet - hann inte kolla. Alla varmt välkomna - bara köpa sig mat själv och komma och lyssna.

I mina kvarter...

Tallvägen - den liggger alldeles där jag åker på väg till far - men lever nog farligt. Fast det är nog inte bara där - det är rätt ofta man hajar till och undrar om folk= bilförare är drogade?

Som fan läser bibeln?

!

Modigt iaf att gå ut och som kvinna gå ut och erkänna att hon är emot kvinnliga präster. Som så många andra väljer hon att anpassa tolkningen av bibelns texter till nutid - utom när det gäller kvinnliga präster. Ingen jämställdhetsfråga - utan en trosfråga säger, Helena Hapaniemi. Kan undra vad hennes parti - KD - säger om det? För mig handlar det om en fråga av karaktären mänskliga rättigheter. Tyvärr tycker jag biskopen känns lite försiktig i sina uttalanden - ett klart avståndstagande hade varit på plats!

Så synd att NSD inte lagt ut Patrik Boströms krönika om hur "bokstavstron sicker upp sitt fula tryne" - vare sig sökmotorn på NSD eller Google svarar på det. På Kurirens nättidning är det Error - visar iaf att de inte har samma ingång som NSD - än?

Företrädare för tre av fyra allianspartier vill starta debatt om euron. Varför faller inte myntet ned för mig - varför är FP inte med? Man kan ju misstänka att det är ett försök att lyfta bort euron från årets valdebatt - vilket vi naturligtvis inte har något intresse av"

Usch - nu blev det så här igen - och jag tappar lusten att skriva. Ska kolla om Kuriren har "error" fortfarande?


Steget efter - men lika bra!

Aftonbladet steget efter - med insamling till Haiti - till Läkare utan gränser. Expressen var på hugget i natt med insamling tillsammans med Röda Korset. Men har du inte skickat pengar till Röda Korset så skicka gärna till Läkare utan gränser. Båda tillhör mina favorithjälpare!

Annars var skämtet hemma hos mig - med en far som tryckeriarbetare på NSD - att Kuriren alltid var steget efter! Detta var någon travestering på en Kurirenslogan som jag tyvärr inte kommer ihåg.


Efter apoteket

ÀCO - är inte det efter någon apoteksprodukt - jag menar att just skriva det med versaler - men jag gillar henne - så därför kommer en länk med lite bättre rubrik.

För mig personifierar hon vilja och ödmjukhet.

"Fetare" rubrik

Alltså - inte ofta jag ropar på fetare och häftigare rubrik - men nog var ACO:s seger idag värd mer rubrik än att genrepet gick bra! Eller?

Snuvigare och febrigare - men ingen termometer - så då har jag väl ingen feber då?

Nomineringskommitténs arbete flöt bra ikväll - lite arbetsuppgifter till oss var. Men själv orkar jag inget ikväll.

Rumpfett

Bra med fet och bred bak - då ligger jag bra till. Fast det värsta är diafragman också växer - det är väl allt somhalkar ner sägs det.

Nu har jag varit ut en sväng - men den blev kort. Nu ska det bli lite lättfil med albran och banan.


Snuvig

Mitt bestående intryck av dagen - är snuva. Kliar som rackarn i näsan - och rinner. Ska nog inte ta influensavaccin någon fler gång.

"Avjulande" på 3 ställen i morse - en form av lightvariant där jag helt sonika släckte ner ljusstakar och sjärnor. I föräldrahuset, hemma och hos far. Resten får jag fixa till helgen.

Kom inte till jobbet förrän halvelva - men nu känns det som om det blir för länge och för mycket. Ska åka ut en sväng innan mötet klockan 18.

Måste säga att jag inte hittat mycket att kommentera idag. Verkar ganska händelselöst bortsett från katastrogen i Haiti. Kom mig faktiskt för att skicka pengar till insamlingen i morse.

Snabbt jobbat

Expressen och Röda Korset har under natten startat en insamling för offren på Haiti. Gör det skicka en slant på angivet postgiro.

Snuvigt på morgonen - kan bara hoppas det är sviterna av vaccineringen - och inget annat. Känner mig då inte sjuk. Men ska bli hemma en stund på morgonen så jag orkar med mötet i kväll.

Glad nyhet att Anjas skada tydligen inte heller är allvarlig - lugnande besked i DN iaf.

Tobias på TV - omborttagandet av den positiva särbehandlingen.  Inte helt oväntat en sossekvinna som är emot. Emot allt som handlar om genus och jämställdhet är inte heller helt oväntat Kurirens ledare idag. Nästan så man förväntar sig en ledare som tar de "ärrade galtarna" i Övertorneå i försvar - tingens ordning ska vara som det alltid varit. Det gläder väl en del att den kvinnliga prästen i Övertorneå dragit tillbak sin ansökan.

Lite rödluvan och vargen över artikeln om utplanterade vargar. Tydligen har liknande skrönor valsat runt tidigare. Men det är som Håkan Zerpe skriver - bara Eilert som vet. Men experter hävdar att man isåfall borde hittat spår i vargarnas genus.

Knut gratulerar vi - och så dansar vi ut julen.

Vi vann, vi vann!

80-68 enligt Kuriren - exakta resultatet känns inte viktigt då man sitter i hallen. Vi leder med tvåsiffrigt med bara få minuter kvar.

Tack till Els för fribiljetten - känns bra att få lösgöra adrenalinet i kroppen. Sen håller jag inte med om bästa spelarna - förstås var det Jim Enbom (vars mor jag känner och far jag kände), och John Rosendahl från "BYN". Och så Gustav Nyström - som bara måste vara Götes barnbarn dvs Lena Nyströms ( född Petersson) son.

Och lite ungdom måste det finnas i mig - för tydligen har vaccinet väckt till liv i åtminstone lite snuva. Feber? Ja min termometer är från förra århundradet - så vem vet?

"Gulingarna" klarar det bra

Enligt hitintills mycket samstämmiga uppgifter så klara 6:ans taxi fädtjänsten mycket bra. Håller tider och är väldigt serviceinriktade. Hoppas det håller i. 


Elaka tungor säger att Luleå taxi prioriterade flygtaxi på färdtjänstens bekostnad. Jag vet inte om det är sant - men mycket klagomål hörde då jag.

Tydlig och smårolig

En tydlig och smårolig ledare hittade jag i SvD när jag nu återkommit från mammografin. Läsvärd - ledaren. Den klär effektivt av det röd (gröna) alternativet - bättre än någon allinsföreträdare mäktat.

Ja jag har alltså jobbat min vanliga förmiddag - lite drygt. Sen har jag varit till far med vinterkläderna. Själv var han dock på underhållning en trappa ner så jag träffade honom inte.

Åter en sväng till jobbet - skrapandes 4 trisslotter - tyckte att livet kändes tungt så det var meningen att det skulle uppmuntra. Men inte röken av en vinst - inte en liten en ens.

Och så har jag då varit på mammografi - och där var Kerstin, Anita och Gunilla. Ulla-Britt och Inga-Lis hade just lämnat.

Nu har jag inte bestämt om jag ska jobba, besöka far eller åka hem och vila en stund före basketen?

Övernitiskt

Alla ahr vi väl varit utsatta för övernitiskt säkerhetskontroller vid flyget - men den pilot som sabbade ett transplantat för en svårt diabetssjuk ung kvinna tar priset - även över de ibland gestapoliknande uppträdande som förekommer vid Arlanda. Att jag ibland blivit så sur att jag övervägt att slita av kvarvarande tröja och bh kan ses som futiliteter i sammanhanget.

Jag är faktiskt in och skriver om - blev utkastad från det mobilabredbandet - och det jag skrivit var borta.

Men minnet är ju någorlunda intakt på morgonen - så jag mindes den här rubriken om en treåring som checkat in sig själv - och tydligen passerat alla säkerhetskontroller.

Minns också uttalandet och artikeln om ärrade galtar från igår - idag föll mina ögon på Patrik Boström i NSD om hur "bokstavstron sicker upp sitt fula tryne". Om hur kvinnoprästmotstånarna är bibeln bokstavstrogen när det passar - men inte i övrigt.

Ja när jag ska dubbelarbeta på detta sätt hinner jag inte mera nu. Ska duscha med min nya duschblandare. Och så ska jag fara förbi föräldrahuset och hämta lite bätre vinterkläder till far - promenader och utevistelse på G.

Dax för mig också!

Noterar att Stefan varit och klippt sig - vi har samma frisör. Men enligt förra kvittot som jag hittade häromdagen så stavar han CLAES - precis som en annan vän i Laisvall.

Men bra påminnelse om att klippning också ska in på min agenda rätt snart.

Saab Ana - det var länge sen jag hörde hela det namnet. Så hette det då far köpte sin Simca Arounde - kan den ha hetat så - beige med rött tak.

Ett riktigt bra val!

Ett riktigt bra val har Nederluleå församling gjort - Richard Marklund som kyrkoherde. Han var förrättare - officiant kanske det heter - på mors begravning - och i någon mån gav han mig tillbak tron på kyrkan. Tack till Conny och övriga församlingssystrar och bröder.

Ja dagen har som vanligt bara rusat på. Eftersom det inte blev något Skellefteå idag - försökte jag jobba framför. Ska försöka vara helledig på fredag - individuell vårdplanering för far och så ska jag hjälpa kompis med lite "fylleriövningar".

Ett bra val ska vi - FP - göra i höst också hoppas jag. Full av förtröstan efter lördagens träff - men understundom påminns jag om historien om modern som besökt sin son som gjorde lumpen. Väl hemkommen berättade hon stolt om sonens marcherande: Alla gick i otakt utom min son!

Min medborgerliga plikt har jag gjort idag - vaccinerat mig. Snabbt som rackarn gick det - fick över 1 timme på parkeringslappen - vilken jag gav till en medmänniska som just höll på att parkera när jag kom ut.

Nu ska jag kolla in om det är något på televisionen - annars kan jag nog sova. Inbillning förstås - men lite hängig känner jag mig efter sprutan.

Villan och Psyket

Här är Sunderbyvillan. Och här Agnethas artikel om psykiatrin.

Just nått av det tråkiga beskedet att våran "lärare" på Skellefteåkursen drabbats av hjärtinfarkt och ligger på sjulhus sen igår. Snopet känns det att få veta timmen före avfärd - men huvudsaken M kryar på sig. Får hoppas på en lindrig variant.

Sex säljer!

Sex säljer - är det därför man rakt av publicerar namnet på denna balettchef som fått en varning för sexuella trakasserier? J
Det brukar ju talas om straff från 2 år och uppåt för namnpublicering - vad motiverar denna publicerin?

Självaste partiledaren

Självaste partiledaren får jag gratulera på namnsdagen - Grattis Jan! Och Grattis förstås till alla andra Jan inkluderande alla olika kombinationer av Erik, Olov med flera.

Jag har faktiskt också reagerat på placeringen av vuxenpsyk - på baksidan skyltat tillsammans med varumottagning och bårhus. En god vän påstod dessutom att standarden till exempel för möjligheten att vistas ute var mycket sämre på vyxenpsyk än annars. Bra att Agnetha kör igång! Inlägget finns på Kurirens debattsida - men inte på nätet än.

Nu är villan på bild - den eldhärjade i Sunderbyn - dock inte på nätet. Måste vara Annelis hus - vars gamla namn är Sandströms - tror jag. I min barndom hette dom Olofsson som bodde där. Huset är dock
snarlikt detta - i Unbyn - som eldhärjades mycket värre.

Och så skulle jag skriva om att en kommunal nämnd i Kalix omyndigförklarats - Barn- och grundskolenämnden - som dragit över med 5 miljoner - men inte fanns den utlagd heller - bara denna som jag faktiskt inte sett förr - som handlar om Räddningstjänsten í Kalix och 5,5miljoner - vissa gemensamma drag.

Nu ska jag gå till källaren och kolla in om mina jeans har torkat. Klockan 07.45 ska jag vara vid expen för att bli upplockad av Johan och Karin fvb till Skellefteå.

"Fader(S)huset"

Tillbak till fader(S)huset för Törnman - och tydligen för alla utom en i styrelsen. Ska bli spännande att följa - vilken färg resterna i Kirunapartiet har?

En kväll i "dimma"

Nä - inte sån dimma. Jag vet inte riktigt - jag kom hem vid 18-tiden och tog mig ett litet rågcrisp med lufttorkat. Somnade/dusade gott i fåtöljen framför TV:n.

Ont i ryggen och hungrig "vaknade" jag till. Nu har jag fått lite i mun. Och måste snart lägga mig - Skellefteå gäller i morgon.

Hellner såg jag inte - nästan all annan sport. Men riktigt bra gjort.

Bra nog!

En femte plats för Hargin - efter att ha lett efter första åket. Men det är väl bra nog - själv var jag mest nervös att han skulle åka ur som så många andra.

Var hos far och såg dels på skidkyttet - där det inte gick så bra - milt uttryckt - för Bergman. Och sen blev det så utförsåkning.

Nu är jag på jobbet - ska inte bli så länge - mest bara plocka upp allt som jag kastade i stora väskan i går efter styrelsen. En blandning av mandariner, reseräkningar och lite överblivna styrelsehandlingar.


Hur många är en flock?

Skånes djurpark har fått avliva en flock vargar som tagit sig ur hägnet. Vad jag förstår undviker man att tala om hur många djur det rör sig om.

Ned tanke på att tom ministrarna grälar om vargar - och det höga tonläget i övrigt kan det väl tänka sig att det blir skyddat boende för djurparkens personal.

Nu börjar jag vara klar för avfärd - så kan jag styra besöket hos far till före eller efter jobbesöket. Kanhända han vilar efter lunchen just nu.

Garanterat bekant

Här - villabrand på Inimarksvägen - är det garanterat en bekant som drabbats. Skönt att skadorna tydligen begränsades.

Tvätt är också ett av dagens tecken.

På plus

"Årets andra vinstmeddelande" dök upp i mejlboxen - från Gunnar Andren och Blåklintstipset. Jag låg i skuld vid årsskiftet ett antal tior - Gunnar är en generös kreditgivare - och nu ligger jag plus 66 utan nya insatsen räknad. Så får väl ändå sägas att året är på rätt väg.

Inte mycket i tidningarna idag - sex (6) stycken skummade, Hajade till för en till synes mycket grovt felstavad rubrik:

Matsvinnaren avgjorde igen

Luleå.Ännu ett sent misstag såg ut att grusa Luleås segerplaner. Då klev en van matchvinnare fram och stänkte in 5-4 i förlängningen.

Men det visade sig finnas täckning i texten - MATS Lavander.

Ständig sol ger öken - väl därför man gläds lite extra åt Bergmans framgång från gårdagen. Och Anjas också för den delen. Har ju haft det motigt utifrån högt ställda förväntningar.

Vad är det för "järtecken"? Igår fick jag mina vinster från Enars lotteri. En liten fin korsstygnstavla. Och en vävd löpare. Den senare var upplindad på en tidning - som det gjordes förr i världen. Och inte vilken tidning som helst - en PT från den 9 januari 1995 - alltså för exakt 15 år sen - då min mor fyllde 69 - exakt den dagen. Får kolla i fars dagbok från den dagen - om det ska tydas som något särskilt budskap?

Idag blir en dag i städningens och sportens tecken - TV tablån var fylld av sportaktiviteter. Efter lunch blir det besök hos far och ett par timmar på jobbet.

Drabbad

Drabbad av bloggångest - varje gång jag skriver att jag ska återkomma med blogginlägg drabbas jag av någon form av bloggångest - vill inte alls gå till datorn.

Hemkommen efter ett fantastiskt folkpartimöte - riktigt kreativt, realistiskt och med den sedvanliga liberala värmen och omtanken om varandra. SÅ skönt!

Men drabbad av någon form av förkylning är jag dock - inte influensa hoppas jag - ovaccinerad som jag är. Dock inte i form av någon protest eller så. Passar bara aldrig in med nålsticket. Hade tänkt åka i eftermiddag - men tror inte det är så bra om man känner något elände i kroppen.

Istället för vaccination gjorde jag besök hos far . som hade haft en "frånvaroattack". Dock över när jag kom. Gun och Rolf hade hälsat på - och efterlämnat en burk med Guns sedvanliga underbara bakverk. Far och jag såg på skidåkning till det var dags för hans middag. Då åkte jag vidare hem.

Har ringt och gratulerat min morbror Sture i Bollnäs. Och hann också växla några ord med moster Gunilla och kusin Fia.

Skulle se helgmålsringningen - för att komma i helgstämning - men dessa 5 minuter missade jag.

Vad jag inte ska se på TV ikväll vet jag -
"slottet" - vilket dj-a trams.

Mor 84

Idag skulle mor ha fyllt 84 år - det är tomt när hon inte finns med. Men ett stort och ljudligt grattis - det ska nå ända ned till Bollnäs - till hennes bror Sture på 73 årsdagen.

Och Gunnar har namnsdag - så mång jag känner - och ska gratuleras. Vågar mig inte på att namnge - då missar jag någon när och kär.

Inte så mycket ute på rikstidningarna - men noterar med ett leende att vargen blir för mycket även för
politikens "rödluvor".

"Utan kvinnor blir det inga barn" kommer Gustaf Blomberg fram till i dagens Kuriren ledare. Själv trodde jag förstås att det behövdes män också? "Jämställdhetsivrare" kallas de som är missnöjd med att det bara är 1,5 % av den kvinnliga kompetensen som finns i näringslivetstoppar. Frågan är vad vi ska kalla Gustaf Blomberg och andra som verkar mycket nöjda med denna tingens ordning?

Ledaren inte utlagt 06.30?

Olycka uppe vid sjukhuset i Sunderbyn - igen - oförståeligt att det ska vara en sån olycksdrabbad sträcka. Är den det - eller är det bara så att jag på raken minns minst 3 olyckor inom bara några dagar?

Valåret närmar sig - och då ska beredskapen bli kvar på Kiruna sjukhus. Frågan är om det är en "bricka" i det kommunala spel som pågår?

Skrev jag inte om det - att "tokvänstern" skulle ösa galla över Victorias besök hos soldaterna i Afghanistan. Här personifierad av Lars O Nilsson.

Och kyrklockan står still igen - men inte ens det hjälper väl till att dryga ut tiden - som aldrig riktigt vill räcka till. Idag ska jag jobba - ha styrelsemöte - planering inför landstings- och riksdagsval.

Apropå tid så hade både Ulla och Jens ringt mig igårkväll, 20.35 respektive 20.39 - de tror säkert att jag sov - mn faktiskt så tittade jag både på På Spåret och sen deckaren. Det är ett mysterium varför jag inte hörde telefonen. Kan bara hoppas att Ulla inte var utlåst och fick gå brandvakt?

Nästa inlägg kommer först ikväll.

Bäst idag

Bäst idag - Anjas "seger" med en andra plats. Härligt - far och jag såg det på Sport-Nytt.

Nya musen - den absolut bästa jag någonsin haft.

Hertha och Segerstedt

Kan lite grann på "På spåret" ikväll - Nerman missade jag men Torgny Segerstedt och Hertha kunde jag. Och Bo Sundström - piteåpojk - var inne på rätt spår - med Winqvist. Tänkte nog på dottern Ingrid Segerstedt Winberg - en halv poäng jämförelsevis.

Dagen har rust iväg som vanligt - jobb för hela slanten från halvnio - Johan hann ringa och fråga efter "musen". Han har fått igen den - och jag har köpt mig en ny - liten och behändig sak.

Till Kvantum och träffade många trevliga personer - Stefan och Birgitta - bland annat - så jag vet att det blir nyttig fisk hos dem - tack vare Birgitta.

Till far och där var lugnt och bra. Lugnt och harmoniskt tittade vi på TV en stund tillsammans.

Har inhandlat svartvinbärssaft till min förkylda kusin Kerstin.

Och nu ska jag se morden i Midsomer.

Nya musen är behaglig - liten och lätt glider den bra på duken.

Kylan kostar på

Kylan kostar på - har sovit 12 timmar igen - och vaknade till rena blidvädret klockan 5 - 29 grader. Jodå - i stort har jag sovit sen klockan 17 igår. Det var ju inte tänkt så men...Far var lite orolig för han hade upplevt otäcka saker - sånt suger musten ur mig mer än kylan.


Själv tänkte jag precis tanken att årets vinterupplaga är precis som på 50- och 60-talet. Då var det stående skämtet efter nyår att termometern frusit fast på en nivå mellan 20-30. I så där 14 dagar. Men då sticker genast någon
klimatexpert fram - och dom tjänar ju pengar på att tala om klimatkris. Som vanligt ligger väl sanningen någonstgans mitt emellan.

Idag skulle faster Lisa fyllt 102 år. Och Elvis 75 år. Framlidne grannen Farbror Erhard och hans svärdotter - tant Adele - också - tänk så mycket onödigt vetande jag bär på. Mors "blomsterbok" där hon noterat släkt och vänners födelsedagar måste jag ta hand om.

Tyvärr tog HV71 "hand om" Luleå hockey. Sänkte - dock ett starkt ord för 4-3 i baken. Och även om det är tajt runt strecket ser det väl ut som om vägen bär till slutspel.

Tufft att få nya villan uppbrunnen - eller nedbrunnen. Skönt iaf att de hann rädda så mycket lösöre. Kan undra om Bengt Lindgren kan vara Stens kusin - fast han är väl yngre? - eller den brandman jag kände till - men han var väl äldre? NSD krånglar till mina funderingar genom att kalla honom "Lindström" i ingressen på ettan. Rättat i nätupplagan förstås.

Och den enes bröd - nu sticker isbrytarna en månad tidigare än i fjol - tänk att min far gjprt lumpen på både Ymer och Atle - fast det måtte väl vara tidigare "byggen"? Eller hur lång livstid har isbrytare?

Erland ska gratuleras på namnsdagen - Nilsson i Böle förstås.

Själv ska jag jobba som vanligt idag - möjligen lite längre bara för att få träffa våra toppnamn på riksdagslistan som samlas i eftermiddag.

Tillstyrkes!

Innan jag går och vilar mig någon timme vill jag tillstyrka detta - att Birgitta Ohlsson blir ny EU-minister efter Cecilia Malmström. En värdig efterträdare till den kompetenta Cecilia.

Är hemma som ni säkert förstår. Har varit till byrestaurangen och räddat hem min hatt. 33 grader på Bärigården - Kerstin påstår att det var minus 37 uppe hon henne i morse. Möjligen såg jag fel med mina 31. Jag gillar kylan - men den är inte bra för kroppen - därför jag blir så trött.

Piff och Puff hos landshövdingen

Piff och Puff var också hos landshövdingen - bild nr 2.

Bengt-Urban och jag = sant!

Inte så ofta jag ger mig tid att läsa PT - bläddrar förstås igenom den varje dag - men idag läste jag Bengt-Urbans krönika. Skönt med en kompis som kan ge uttryck åt den förbenade januari. Liksom Helmer Grundström som citeras i krönikan "Helmer Grundström ensam har fångat in den rätta januarikänslan:
"Ingenstans gick en väg till Gud/och ändlöst fjärran låg våren."

Så blev det för synskadade läsvänlig text igen - utan att jag vet varför.

Inte förstår jag varför jag inte lämnade bilen hemma idag - kopplingen som svampaktig.


Kallstart

Kallstart eller kall start - med bilen i fokus handlar det nog om det förstnämnda - ska 3 timmars motorvärmare räcka? Fördel med "hemmaplan" - det går ju att ta bussen. Dock inte till brevlådorna - skönt att jag kollade tempen först efteråt - 31 kalla.

August gratuleras på namnsdagen - min salig farbror som bott i den här lägenheten hette August som tillnamn - Sven August. Maj Britt i Långnäs gratuleras på 88-årsdagen.

Törnman definierar ett misslyckat år som då man inte får vara med i revyn - så jag får väl tacka Lars-Erik Lindvall - som jag för övrigt brukade möta i bassängen i Gammelstad på den tid det begav sig att badhuset funkade. Någon som vet dess status?

Och apropå status så har dagmammorna varit utrotningshotade så länge jag varit politiskt aktiv - värst var det under Ulla Ölvebros tid. Sture Bryggmans uttalande om hur enkelt man riggar för barn med särskilda behov får nog en och annan som blivit av med assistenter att tro att man befinner sig på en annan planet.

God man - en inte riktigt könsneutral titel - har jag också varit under ett par år. Men nog är min minnesbild den att det var kommunen som betalade arvodet? Någon form av garantibelopp måste väl tillförsäkras klienterna. Det här får jag kommunicera med Anita.

Idag håller vi tummarna för Marcus Hellner på den klassiska milen. Och för att min bil startar lika lätt som Lena Callnes svarta Ford gjorde i morse.

Svarta hålet?

Ja jessus - så roligt det var på Ersnäsrevyn - men inte hade jag ju tänkt mig att jag skulle vara med i självaste revyn? Men "kosmonauten" påstod att i svarta hålet fanns jag - och Mårten Ström.

Som "svart får" är jag van vid svart hål - men inte tusan vill jag vara där med Mårten Ström.

Ikväll håller jag på att surna till för en annan sak - mitt tålamod börjar ta slut! Men det är något som inte skrivs på bloggen. Kanske kommer när det "mognat".

Pallplats!

Omständligt sätt att skriva - men om jag läser och räknar rätt - sex minus två minus en - så blir det tre kvar. Och om ettan och tvåan inte är Hellner så bör han iaf vara trea.

Inte bara
topplats utan pallplats också! Varför så blygsamma!

Nu har jag skickat iväg det som skickas skall - brevet till Enar tar jag med mig. Och under resans gång har jag hunnit bli bjuden på basket på tisdag också - tack Els.

Nu ska jag fara förbi far och sätta upp en väggklocka. En som hans kompis Göran snidat till - och som han nämnde häromdagen. Ja både Göran och klockan.


Olofsson kungligare än Rosengren

Rubriken i Svenska Dagbladet gjorde mig förstås nyfiken. Det visade sig vara Per Gudmundson som dissekerat Aftonbladets mätning av ministrars populaitet. Och jämfört betygssättningen på mnistrar under Persson contra alliansregeringens ministrar.

Kul läsning!

Själv har jag förflyttat mig till jobbet - och nu hunnit med några uppdrag om jag faktiskt fick på väg hit och just när jag anlände.

Så nu ska jag ta itu med det jag verkligen kom för. Jodå jag har föresten redan kompletterat tidsplanen.

Drömt mig bort

Har suttit här med nättidningarna och drömt mig bort - till Thailand och nära där vi var senast om jag kommer ihåg rätt - Long beach hette väl stranden?

Medan radion nu pålyser att det ska bli Sverige berättar med Lisa Syrén.

I går kväll drönade jag mig också bort - njöt i fåtöljen  inlindad i en god pläd - och såg på hockey. Och njöt av Micke Renbergs mellansnack. Dock vaknade jag klockan 3 något stel i nacken - fast jag visste att det blivit 11-4 till Sverige så jag var med nästan till det bästa slutet.

Sen blev det riktigt ryggläge i akt och mening att stiga upp klockan 6 då klockan lydigt skulle ringa - men det gjorde den inte - för batteriet var slut - halvåtta vaknade jag och oavsett när jag vaknar vill jag dra mig - så nyuppstigen är jag. Ingen pappers DN idag har jag ändå hunnit kolla in. Och starta motorvärmaren har jag gjort.

Nu ska hag kolla lite mera tidningar. Sen åka och jobba - 2 timmar iaf - sen besök hos far - förväntad hemkomst cirka 16 för ny avfärd mot stan strax före 18 - Ersnäsrevyn klockan 19. Slutsålt till varenda föreställning påstod kompis Birgit.

Eldorado

Eldorado blev det - och kompis Birgit som känner dem väl bad att de inte skulle göra så stora pizzor. Kanonbra för mig utan karaktär - som äter upp allt fast jag vet att jag kommer att må dåligt. Nu blev det alldeles lagomt och underbart gott.

Och Feri beklagade mors bortgång - tänk att han hade koll på det. Vi var förvisso där och firade fars 85-årsdag med en underbart god middag. 

Nu är det minnenas television och John Denver med smörröst - nostalgi. Och ett gäng unga "abbor".

Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra av resten av kvällen - dock ska jag hålla mig hemma. Isande kalla vindar ute.

På lokal

Nu ska jag gå på lokal med en kompis. Och äta pizza - banta får jag göra i morgon.


En vidrig dag

Nu ska jag lämna jobbet - en del har jag kastat ur mig till Thomas och Johan. Hoppas på retur till i morgon. Får gå in någon timme då också - och skicka ut. Faktiskt några (eller kanske bara någon) som inte har mail - och då måste det helst postas i morgonkväll.

Ska åka till far och försöka sätta upp de väggvävnader som jag misslyckades med igår - spikar med för stora huvuden.

Skulle behöva förbi Kvantum också - men det brukar vara en vidrig dag att befinna sig på matvaruaffärer.

Diabetes - och eksem och astma

Ingen nyhet precis - att rökstopp kan utlösa på det ena och andra. Astma inte ovanligt - och inte heller eksem om man haft tendenser som barn/ung. Men sånt kan också utlösas av skilsmässor, svåra olyckor eller annat som tumlar om livet. Allt enligt doktor Hetta som verkade i Boden en gång i världen.

Själv fick jag vare sig det ena eller andra - men det kanske berodde på att det var ett och annat återfall - så att kroppen hann vänja sig.

Konstig känsla att vara på jobbet redan klockan 8 - men det var lågtrafik idag in till stan.


Mediastorm?

Ska vi tro att detta utlöser lite mediastorm från "tokvänstern"? Victoria och Daniel på besök hos våra soldater i Afghanistan.

Namnpublicering

Hårda ord - "jag förlåter honom aldrig" - från Fridas mamma. Men fullt förståeligt. Oförståeligt dock att socialnämnden fortfarande vill sära på barnen. Och vilka argunent för att de inte fick träffa barnbarnen - de skulle vara för ledsna.

Noterar att båda tidningarna nu väljer att publicera både namn och bild. Jag minns att Kuriren argumenterade mot namnpublicering i något fall där barn var inblandade - men det kanske var något annat fall? Tyvärr finns det ju flera liknande.

Bra ledare i Kuriren idag -  av Anders Olsson/SNB - om vi nu kan lita på att det är rätt signerat? Hörde till och med en tänkt statsminister - Sahlin - frankt stå i TV och säga att skatten höjts för pensionärerna.

Far har ännu inte fått något sånt här brev från Försäkringskassan. Men detta osett kan jag instämma i att Försäkringskassan borde bli bättre att kommunicera med sina pensinärer. Far fick ett brev - två A4 sidor - från Försäkringskassan där det framgick att hans pension ändrats pga ändrat civilstånd. Om det var upp eller ned framgick inte - och informationen baserades dessutom på årspensionen. Det enda intressanta  är förstås hur det påverkar pengarna i handen - varje månad.

Heja Åke - inte klokt att sossarna - denna gång i Kalix - så flagrant åsidosätter sund konkurrens. I sossarnas Kalix hör gymverksamhet till kärnverksamheten. Fö finns gråzoner här i de flesta kommunerna.

Jodå - det är arbetsdag idag. Vissa i den unga generationen - ingen nämnd - tror att så snart det finns en röd dag inom synhåll så ska dagen - helst dagarna - före vara arbetsfri.

Och "rörmokaren" - han som har hand om värmen - ska komma vid 8-tiden så jag ska försöka hinna fly fältet innan dess. Om nu min lilla bil är villigare än igår? 

Sissela och dödssynderna

Den reklamen har verkligen gått in - Sissela och dödssynderna som börjar 19 januari. Måste jag bara försöka se. Tror det var farmor som intresserade mig för dödssynderna.

Förmodligen tillhör det någon av dödssynderna att konstatera att jag minsann uppnådde 100 procent - var först -
att rösta om höjdrädsla.

Som ni säkert också förstår är det en viss tillfredsställelse att med "musens" hjälp kunna botanisera med min bärbara.

Mors röst?

Med nya musens hjälp håller jag nu på att lägga upp lite favoriter. Via Stefan T - min favorit centerpartist som det var länge sen jag hade kontakt med? - kom jag till Anna Hövenmark i Jokkmokk. Som hade länkat till ett radioprogram som hennes mor gjort. Anna tyckte det var trevligt att återhöra sin mors röst. 

Och då blev jag lite avundsjuk - jag vill också höra min mammas röst! Kan undra om den finns någonstans? Fast inom oss är vi alltid tillsammans - hon "pratar" med mig och leder mig varje dag!


Bästa vänner

Nu är  vi verkligen bästa kompisar min bärbara och jag. Det var på musen det hängde. Fast Johan han vet inte än att han är av med sin mus. Men vad ska han med den att göra  - i Linköping.

Dock var min bil och jag inte bästa vänner när jag skulle åka från jobbet idag. I stort sett "död" - hade lyckats komma åt motorvärmarens säkring.
På Sandgatan var det minsann utryckning för ett bilbatteri - men mina bilburna vänner hittade på alla möjliga ställen att befinna sig på - Murjek och Haparanda och gud vet vars. Men till slut kom vännen Sten från huset - inte första gången han räddar mig.

Kul att Luleå hockey vann ikväll. Måste erkänna att jag vaknade upp först till Hockeykväll på TV - och det var ju värt att vakna till - Micke Renberg - mums! Lagade faktiskt mat när jag kom hem - min enkla favoritgryta på grönsaksbuljong, morötter, potatis, lök och så lite Viktväktarnas chorizokorv. Vitpeppar, svartpeppar, lagerblad, vitlök och lite andra diverse kryddor.

Hörs i morgon.


Svar nog, Mona?

66 - 16 till fördel nuvarande alliansregeringen mot en rödgrön dito. Kan väl vara svar nog till Mona Sahlin - som naturligtvis har till syfte att någon mittenpartiföreträdare ska göra oförsiktiga uttalanden som det sen ska kunna spekuleras i om sprickor i alliansen.

Nu har Thomas lämnat mig efter vår dejt. Och jag ska nog inte bli kvar så särskilt länge heller. Har just bokat in möte med Luleå nomineringskommitté till nästa vecka. Herr ordförande Gunder var förbi.

Kronans droghandel

Förtroendegivande varumärke - Kronans droghandel AB ska överta ett antal Apotek. Det blir nog en bra mix - när man inte kastat ut barnet med badvattnet det vill säga det kommer att finnas både privata och statliga Apotek. Fast själv hajade jag till när jag hörde på radion om Kronans droghandel.

Fast
enligt Wikipedia förefallet det ju vara ett traditionsrikt och seriöst företag.

Nu redo att dra till jobbet.

"Störman, Skrålnacke och Ölgren"

Morgonens skratt fick jag när jag kom till A-delens sista sida - "Störman och Skrålnacke i revykostym".

Själv ska jag på Ersnäsrevyn på onsdagkväll - med Telle, Ylva och Kerstin. Dock lär vi inte få se några lokala politiker i den - enligt Per Selberg (från revyn) känner folk bara till Karl Petersen - och han lär ju vara utnött (det senare min kommentar.)

Har lyssnat till hockey på morgonkvisten - där juniorkronorna jagade kvittering - men som blev 5-2 i baken istället - och match om 3:e pris. Lust till bandy fick jag igår när jag hörde hur Haparanda hämtade upp underläge och till slut vann med 8-5 (tror jag det blev).

En av decenniets skamfläckar för polisen - insatsstyrkan som stormade Idas lägenhet - vädrar Kuriren idag. Blir lite nyfiken - fick vi någonsin veta vem som beordrade? Dubbelskämmigt att Ida inte fick skadestånd - ovärdigt en rättsstat.

Rut ska vi gratulera idag - tant Rut Eklund i Älvsbyn tänker jag först på.

Synd att Linda inte tar chansen att bemöta insändaren av Johny Kron. Jag känner inte honom - men kritiken är ju saklig och värd att Linda ger sin version. Mörkningen som han beskriver i Ekfors ärendet känns besvärande för en "allianssyster" som jag.

"Alliansbrodern" Bo Ture Larsson får signera ledaren i Kuriren - som i "huvudet" har bild av GB?

Inte alls förvånad över att Luleåborna känner att de famlar i demokratiskt mörker. Själv har jag tillskrivit tekniska nämndens ordförande - med kopior till tjänstemän och förvaltning - två år i rad - och inte fått någon som helst respons. Om den uteblivna gång- och cykelvägen. Jo föresten för några månader sen fick jag ett automatsvar att min ärende skulle överlämnas till handläggare - men han/hon måtte ha varit svår att hitta?

Minus 17 - en härlig måndagmorgon. Date med Thomas klockan 10 - om han nu har vett att höra av sig föe så skulle en räkmacka inte vara helt fel. Själv hoppas jag dock komma till jobbet senast 9.

Nyårslöfte?

Nyårslöfte? Ja - absolut - att sluta bita på naglarna. Vilket många tycker är äckligt- att äta dom - men det har närt mig i dryga 60 år. Måste dessutom vara riktigt näringsrikt eftersom jag alltid har haft för mycket plus på vågen.

Så nu består mitt liv i att stå och tvätta och borsta handsingarna - tänk så mycket skit som samlas där - vart tog den vägen tidigare?

Men på tal om äckligt - så ska jag hellre äta mina naglar än Scans skitdåliga julskinka som numera reas på bland annat på Kvantum för 99 kronor kilot. Ursäkta men den för mina tankar till "före julen grisskandalen"!!

Ska bli skönt med vardagen igen - nu måste det vara nyhetstorka. Unga moderater - huruvida det är gamla eller nya framgår inte - har åsikter om vargjakten. För att på något sätt illustrera att Niklas Wykman skulle veta vad han pratar om så intervjuas han i en miljö med snö i bakgrunden - som stämmer med bilderna från vargjakten i Dalarna.

Amen!

Nu ska jag se programmet om Farah Diba! Rätt stavat?

Är dom så tramsiga?

Tramsiga är väl för snällt ord - när man talar om att imagnärt knäcka ryggen på någon. Och helt plötsligt deltar Leif GW i slottsåpan trots att väl inte var en i gänget?

Här går det ju knappast heller att skylla på kvällstidningen - Expressen i det här fallet. Dom verkar ju verkligen stå för "skiten" de kastar ur sig om varann.

Långkok

Arbetsluten inte så där påtaglig när jag kom till jobbet strax efter 12. Så jag var tvungen att börja lite mjukt med att kolla lite nättidningar.

Så föll mina ögonen på denna gryta - lite vilseledande
kallad för salamigryta. Min nyfikenhet bjöd mig att kolla hur salami skulle kräva långkok?

Men med tanke på att sol och semesterresa redan är bokad årsskifter 2010-2011 så ska det väl bli lite "sparmat" och då kan väl den här grytan vara något.

För övrigt borde är det väl jag som nu ska föra traditionen med brunabönor och semlor vidare. Inser direkt att jag är borta på riktiga fettisdagen den 16 februari - i Medlefors. Men vi får väl hitta någon alternativ dag.

Nu ska jag ta lite nappatag med jobbet.

Fort går det inte

..men här nu ett försök att länka om Maria Wetterstrand

Det vekar som om jag fick till det - men att det blir markerat är mer tur än att jag vet vad ´jag gör.


Övning ska ge färdighet

Övning ska ge färdighet sägs det - men man måste nog vara utrustad med mer tålamod än vad jag är. Har nu försökt göra ett blogginlägg från min bärbara dator - och kom så långt att jag skulle markera och göra en länk - men faktiskt då var det som i början av umgänget med datorer - allt bara försvann. Ett par gånger - så nu är jag tillbak vid den stationära.

Mina fingrar är för klumpiga för den lilla nätta datorn - och jag kunde inte ens hitta hur göra citattecken?

Allt nog detta sena bloggande är inte bara resultat av att jag tragglat vid datorn - jag har sovit till klockan 8. Hörde på radion om någon undersökning som visade att ungdomar som sov för lite lättare fick depressioner. Och eftersom jag klart ser likheter mellan barn och gamla så försöker jag nu anamma att sova lite mer.

Det var Mona Sahlin som försvann när jag skulle försöka länka - artikeln om hur hon
säljer skinnet innan björnen är skjuten.

Idag ska jag försöka uppbåda den där arbetslusten som bara försvann igår. Jag känner igen det här. Efter jul är inte min bästa tid - snarare den värsta. Brukar bli något bättre när helgerna är över - men januari, februari och halva mars är definitivt årets sämsta månader.

Luther fick kicken

Ja som jag antydde blev det inte mycket på jobbet. Efter 1 timme fick Luther kicken- sen drog jag och handlade och for hem och åt lite. Halvfyra var det basket - hur spännande som helst där Antnäs som värst låg under med 7-8 poäng - vände och ledde med 3 och förlorade slutligen med snöpliga 1.

Hem - besökte far - hem och sov - och så basket igen 19.30. Mot Gammelstad som var tippat som en riktig förlust match. Och det började dåligt 10-0 i baken efter 5 minuter. Men sen tog tjejerna sig i kragen och hämtade upp till ganska lika under rätt lång tid. Men slutat väl med en 10 poängsförlust.

Men visst är det lustfullt att en lördagkväll vistas i baskethallen med alla dessa fantastiska ungdomar.

Nu ska jag se sista avsnittet av Olycksfågeln - mindre lustfullt kanske.

Fö hade Blåklintstipset kammat hem drygt 1 800 kronor.


Så bort i tok

Ett härligt uttryck - "hur kunde de gå så bort i tok".

Mats Hasselgren, oppositionsråd i Täby där moderaterna har egen majoritet skriver ett
mycket tänkvärt inlägg.

Har varit till min kompis för påskrifter och genomgång. Nu har jag landat på jobbet sen en halvtimme. Men det känns inte riktigt bra att jobba idag - så jag kanske spar det till i morgon. Ska nog bara söka lite material i datorn så jag har underlaget klart till i morgon.

Ska träffa Thomas på måndag klockan 10 för planering av nästa helgs konferens. Men Thomas verkar ha gått under jorden - han har inte ens svarat på mina mail sen igår?

 


Sticker av

Långt ner på Expressens nättidning fann jag en SKOP - trodde nästan det var en gammal mätning - men jag hade fått den från en vän i min mailbox också. För FP:s del sticker den av rejält mot andra mätningar så att vi ligger på en högre nivå i den här. Spelar roll - men det kan väl innebära att vi går in i årets valrörelse ungegär någonstans där vi var i valet förra gången - det känns ungefär tryggt och bra att börja där.

Har sovit till klockan 6 - och inte vet jag hur jag lyckats dega hela 2 ½ timme innan jag hamnade framför datorn. Kan misstänka att jag nickat till i fåtöljen. Har hunnit glömma om det var något i lokaltidningarna. Vaknade för övrigt med ont i min gamla skada i korsbenet. Korsbenet - som sitter vid svanskotan - hade jag en spricka i för mer än 15 år sen - har inte känt av den på ganska många år nu - men i morse var det påtagligt ont. Fast den har väl blivit någon del av det andra onda som bara vandrar runt.

Idag hade jag tänkt mig några timmars jobb - och så ska det nog bli också. Men fick höra igårkväll att det är Herucup i basket i G-stad. Siktar nog på match två - 15.30 - då blir det lagomt att fly stan innan "folk" samlas till Lueå hockyes match mot Skellefteå. Så ska jag hinna till min kompis för att få lite underskrifter på överklagningarna.


"Lusig" också!

Inte nog med magont - som gick över. Jag är "lusig" också. Fick jag reda på redan förra året - hos "pappas flickor". Jag beskrev läget för min gullranka - som jag skrivit här om också.

Svaret på de perforerade bladen och växternas allmänna ledsna utseende heter svartlus. Och jag har sett de små liven - de kliver omkring vid datorn och låtsas att de inte alls är intresserade av mina blomster. Jag har närmast karaktäriserat dem som "virus".

Nåväl - én helt okej dag. Somnade i fÅtöljen vid 18-tiden men väcktes av att Börje F ringde - sen hamnade jag på "spåret" - nästan ännu trevligare med nya programledarna.

Och nu är jag mer än trött och nöjd med nya årets första dag. Heja Hellner och grattis!


Magont

Det var inte den här artikeln som förorsakde rubriken !magont" - men det kan man förstås också få för bortrövade barn.

Själv vaknade jag klockan 6 med magont - inte riktigt magsmärtor - men ont. Inte huvudet som värkte - det hann nog inte bli så många glas vin - vi nar rätt snacksaliga alla fyra.

Men som sagt - ont i magen - så det blev två panodil och "tvångsvilande" i stort till nu. Fast Lilly har inte dragit upp rullgardinen än hon.

Nu är bara frågan om det är från den köttbit som jag kanske beställde väl blodig - eller de vanliga magsårssmärtor som brukar dyka upp - ganska sällan faktiskt - men oftast när livet och stressen blivit hanterbart igen. Och det är väl det läget nu - när det känns riktigt tryggt och bra med far. Och lite har jag kommit ikapp på jobbet.

Har fö bestämt att jag INTE ska jobba idag. Ska fixa med en kompis försäkringsärende, skotta av bron och hämta kusin Kersin vid bussen. Och besöka far förstås.

På "lyset"

Får erkänna att jag är lite på "lyset" så här in på nya året. Av min ljuvligt ensamma kväll med böcker och gott att tugga i mig blev intet.

Kvart över sex - en kvart efter att klockan skulle ha ringt - blev jag inbjuden till trevliga grannar på nyårsmåltid. Och där har jag varit till för en kvart sen. Hur underbart som helst - lagom välkomstdrink - i någon form av vitt vin. Pilgrimsmusslor med sparrissås och späd sparris. Renkotlett - eller någon annan delikat del av renen - med rödvinssås och klyftpotatis. Och kladdkaka, grädde och kaffe. Vitt vin respektive rött vin till maten. Och så lite "skumpa" klockan 12.

Hemfärden gick över "prärien" med spark och pannlampa.

Kanontrevlig kväll - och nu måste jag kolla in vem alla Gott Nytt År - sms är ifrån.