Supertant!

Det är så jag vill utbrista: vilken tant, vilken tant vilken supertant! Det är mäktigt att träffa någon som suttit i koncentrationsläger och höra dem berätta - precis som Rolf också skriver i sin kröknika. Själv har jag mött och tillbringat en del dag tillsammans med Ference Gönder - om jag nu lyckades stava namnet rätt. Annars får jag väl kolla i boken jag har som han också signerade.

Det börjar klarna nu - att reformen i sjukförsäringen är till det bättre. Sjukskriven i 12 år är ju bara inte riktigt klokt. Klart kvinnan ska in i rehabkedjan - och möjligen bli permanent sjukpensionerad om det inte finns någon möjlighet för återgång till förvärvsarbete. Arbetsförmedlingens introduktion anpassas efter var och ens förmåga och ork. Så om damen ifråga vägrar delta så ska ingen tycka synd om henne.

"Mot nya höjder" bedömer NSD Folkets Husföreningens planer på en skyskrapa med 44 våningar. Frågan är om inte "luftigt" är en bättre benämning. Så mycket skattepengar som gått till den föreningen - Luleå Folkets Husförening - finns anledning att hissa varningsflagg - som med vädret idag.

Hela alliansen mot nedläggningen av Daggkåpan och andra särskilda lärmiljöer. Men kompisar - ni måste skrika och inte vänta till sammanträdet. Hur cyniskt som helst av sossarna - de ska inte kasta ut några barn - de som går där ska få gå färdigt. Man ska som det heter ta individuell hänsyn - fram till 2011 - då valet är passerat. Men några nya intagningar ska inte ske - trots att vi alla vet att behovet kommer att finnas. Låt inte den individuella hänsynen försvinna med en sosseseger ivalet.

Och Skellefteå vann i går - en tröst då Luleå föll mot Brynäs.

Och Göte och Göta ska gratuleras på namnsdagen.

Och svårt att lämna bilen - inte så märkvärdig storm när jag hämtade tidningarna. Motorvärmaren är satt igång iaf.

Jobb som vanligt idag. Ska vara "medborgarombud" åt en kompis vid 16-tiden. Och skulle vilja hinna och vara med om manifestationen för Förintelsensdag - få se om det funkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback