"Kalle Klippare"

2006-06-30, kl. 22.00

Här är han igång igen -
"Kalle Klippare". Det är som Thomas sa på senaste fullmäktige - vem har sett kommunalrådet glädja sig åt något annat än investeringar i betong och arenor?

Och enligt artikeln är det ett utvalt gäng som var inbjudna till invigningen. Och fort gick det med den uppbyggnaden!

Alla dessa mätningar

2010-06-30, kl. 06.30

Så har vi nått vägs ände - med denna månad - juni. Leif har namnsdag - grattis alla som jag känner - vilket är många. Och grattis till Elov också - där jag nog bara känner en - Larsson från Kypasjärvi numer Överkalix. Hoppas vi ses på marknaden!

Bak ryggen - från TV:n - hör jag om någon mätning där de rödgröna leder bland yngre väljare medan alliansen har övertaget i helheten. En snabbkoll visar att det handlar
om "gamla" Sifo.

Mera mätning visar att Mona Sahlin ligger pyrt till. Jag gillar ju skarpt om hon drar ner s-partiet på alla nivåer - sänke kallar dom det. Men tycker ändå att det är ganska äckligt med denna typ av mätning - lite för mycket på personnivå. Jag kan ju till och med fundera hur roligt detta är för Mona? Hur länge orkar man "trakasseras" på detta sätt innan det påverkar självkänslan?

Reinfeldt toppar mätningen enligt ovanstående. Någonstans läste jag att Reinfeldt beskylldes för att ha ordnat FN-jobb till Margot Wallström för att hon inte skulle kunna vara hemma och hjälpa Sahlin. Konspiratoriskt så det förslår?

Och apropå konspiratoriskt - eller iaf på den nivån - så läste jag ett nytt sosseargument mot friskolor - så länge vi inte hade dem så gick till och med kungens barn i kommalskola. Krönikan - sidan 3 - i NSD. "Förbjud friskolor - för kungahusets skulle" - val(S)logan?

Porjus är på väg att få sitt eget "Kurirenhus" - kommunen etablerar skolverksamhet på ett område där planen säger annan verksamhet. Blir intressant att se om man tolkar lika? Men jag hittade ingen länk till denna artikel - som jag tror var i NSD. Hon hette iaf Pirak - en kvinna som protesterade mot etableringen av skolan.

Själv hittade jag detta att protestera mot när jag sökte den andra artikeln. Björnar, björnar - överallt björnar. Nu efter Sundomvägen. Kanske borde starta en grupp på FB - "för mer avskjutning av björnar".

Nå nu ska jag köra igång dagen - idag tror jag på leverans av första omgången valmaterial som vi beställt. Samtidigt ska beställning två sammanställas och skickas - senast 1 juli ska den vara inne. Det blir något för Sebastian och mig att sätta tänderna i.

Bloggens värde varar?

2010-06-29, kl. 06.00

Bloggens värde varar - till min förvåning hade jag idag - eller i natt - fått en kommentar på ett blogginlägg från september 2008.
"Valhaj eller vithaj.." är kommentaren - och inlägget "avdelning drömprinsar".

Namnsdag idag har alla som heter Peter och Petra - grattis. Ett särskilt grattis till Pether Nordblad - som för övrigt ganska nyligt fyllt år - och därmed hunnit upp mig i ålder - och visdom.

Båda tidningarna har nyheten om sänkt straff för Smedsbymordet som ettan nyhet. Svårt att hänga med i svängarna om vård eller straff - inte vård men sjukdom påverkar straffet. Svårt att förstå att skadeståndet för att mista sin mor bara är 50 000 kronor?

Fast i NSD:s papperstidning så är Vega på ettan - med sina namnunderskrifter mot nedläggningen av mammografin i Övertorneå. Vi - Thomas och jag - var och stöttade henne med vår närvaro. Bra påläst krossade hon landstingdirektörens argument om att det inte fanns lämpliga uppställningsplatser. Och några missade undersökningar skulle det inte heller bli - lokala entreprenörer lovade ordna flytt och uppställning nattetid. Vega kan du se på e-kopians etta. Kan undra om jag fick vara med i Nord-Nytt? Och så kan jag undra om det inte var så att vi prenumeranter skulle få gratis tillgång till e-kopiorna? Tror jag någon initierad lät meddela här på min blogg.

En intensiv dag väntar - mycket som ska hinnas med både privat och på jobbet.

PCOS är dagens nya förkortning som jag hör om på TV just nu - och som jag kommer ihåg att jag läste om på DN - blir så pass nyfiken att jag måste kolla här. Irriterande då nättidning och papperstidning inte går hand i hand - fick googla fram det.

Nu kör vi!

Frossa

2010-06-28, kl, 17.30

Urk - jag får björnfrossa. Hörde om detta på radion i morse.
Björn - flera stycken - nära Rosvik - och vanlig bebyggelse.

Får nog börja kika mig runt innan jag knatar efter tidningen.

Jobbat riktigt full dag idag - 7.30 till 16.30 - med smärre break för privata ärenden. Slår mig bara när jag kom hem att jag varken är trött eller har ont i kroppen. Värmen gör gott.

Och inte kunde jag hämta post hos föräldrarna heller - tydligen visning igen. Bara att hålla sig undan.

Sur på Folksam och Trygg Liv som inte fått ut sina intyg för bouppteckningen. Alla andra är klara nu.

Ikväll måste jag kolla om någon kusin från Kullen kommer ner på lördag - annars måste jag planera för att skjutsa upp morbror Sture. Men det gör jag så gärna - men bra att veta.

Annars ska väl kvällen ägnas åt planering av resten av veckan - lite jobb och lite begravning.

Extra ordinärt dåligt

2010-06-28. kl. 07.15

Extra ordinärt dåligt hör jag från sportpanelen på TV. Omdömet om domarinsatsen i Tyskland- England matchen kan jag tänka.

Extra ordinärt dåligt av Kuriren idag - att släppa fram en krönika med avsändare "
Kristina Sandström" och tillägget gäst.

Förvisso har damen i fråga förekommit tidigare - men inte heller då fick vi veta vem nämnde Kristina är - tror jag?

För övrigt fanns inte avsändaren med överhuvudtaget i nättidningen.

Behållningen idag var ledaren - träffsäker om sossarnas trötthet.

Inget Nubbs än - nu drar jag till jobbet och skakar datorn där.

För tidigt

2010-06-28, kl. 06.45

Hopplösheten breder ut sig - fjärde morgonen som jag inte kommer in för att läsa mina mail. Men som någon på FB skrev - vi är ju en hel del som inte kan skicka några mail heller. Men jag har många vänner som INTE har liberal.se adress.

Hopplöst också att nättidningarna inte uppdateras - inte ens en bra ledare i Kuriren är länkbar än.

Men solen skiner idag också - tjatigt - INTE. Nu får jag omdisponera min tid - dusch nu  och lite blogg senare.

Vilket skulle bevisas

2010-06-27, kl. 19.30

En härlig sommarsöndag - som började i kyrkan. Gudtjänst med kyrkoherde Marklund - och tacksägelse för far- "Yngve Lennart Natanael Strutz" fick ett ljus tänt för sig i kyrkan - tillsammans med cirka 10 barn som döpts och tagits upp i församlingen. Vi skämtade om att det nog behövs 10 nya för att samhällsekonomiskt ersätta arbetsmyran Yngve.

Lite mera tvätt och hängning dito. Ett varv till jobbet - väldigt frustrerande att jag inte kommit åt min mailbox sen sen torsdagkväll. Hur många roliga och viktiga meddelanden kan inte ligga där?

Vilat en stund medan Tyskland klådde England i fotboll. Jag vann - vet inte varför jag nästan alltid håller på Tyskland fastän jag mer gillar den lättare bolltrollarfotbollen. Fast banne mig - något av målen var rena trolleriet.

Hittade en undersökning som skulle visa hur mycket olyckligare svenska folket blivit under regeringen Reinfeldt. Massor med fler om får Viagra - fast man får ju hoppas att de faktiskt blivit lyckligare - vi har ju prinsord på att störst av allt är kärleken. Och mera magsårsmedcin innebär förhoppningsvis att allt fler mår bättre. Med enkäter kan man alltid bevisa vad som skulle bevisas.

Annars verkar det inte ha hänt så mycket - av nättidningarna att döma iaf.

Kan undra om det är en fotbollsmatch till - som jag kan slumra in till?

Nattöppet

2010-06-27, kl. 07.30

Hämtat pappers DN till Kerstin - men den läser jag själv hellre på nätet nu för tiden. Vanesak.

Van att det är varmt nu på tidningsresan - till brevlådan - men idag var det kyligt. Koll gav vid handen att det bara är 10,5 grader. Vilket gjorde det mindre attraktivt att gå ut och hänga tvätten - som borde hängts i går.

Mord och påskjutningar rena vardagsmaten numer - så jag reagerade mer för "natt
öppet gym" än för själva händelsen. Vem rackarns tränar mitt i natten?

Selma och Fingal har namnsdag. Kusinbarnet Selma  Bollnäs gratuleras, Och den mest kände Fingal är väl Martin Ljungs "Fingal Olsson" - han som satt där borta eller hur det nu var.

Nu börjar det kännas riktigt läskigt att inte komma åt sina mail. Pratade med Thomas igår och vet att det inte heller går att komma in via nedladdade first class. Så inte lönt att åka till jobbet heller.

Trot eller ej - jag ska faktiskt åka till kyrkan idag. Men först måste tvätten ut på sträcket - och ny laddning in i maskinen.

Publikrekord - ja

2010-06-26, 08.55

Javisst var det
publikrekord - NSD rapporterar.

Tyvärr också dåliga nyheter - om en villa i Boden som brinner.

Närmare midnatt

2010-06-26, kl. 08.45

Vilken midsommarafton. Först firande på Hägnan - med
dessa två småtjejer och massor av andra människor. Undrar om det inte var publikrekord på Hägnan igår? För övrigt borde de bli fler bilder i papperstidningen för jag så Eija Dunder och Janne Enbom smyga omkring ganska länge.

Och sen lååång midsommarmiddag ute i pergolan - sill och lax i långa rader. Underbart god färskpotatis inhandlad på Willys - kan rekommenderas. Snaps och vitt vin. Och jordgubbar förstås - ganska naturella - bara med lite grädde och maränger.

Och vi blev kvar ute nästan till midnatt. Verkligt riktig sommar då det inte var kylan utan myggen som så smånigom fick fram långbyxor och tröja.

Ingen pappers DN idag?

Inget av värde i nättidningarna idag - Kuriren har haft problem med sin e-tidning - och ska återbetala till de som betalt för den. Kan det finnas såna?

19 grader i skuggan klockan 8 - ytterligare en ljuvlig sommardag verkar vänta.

Och ytterligare en dag utan att kunna läsa mina mail - Nubbs ligger nere efter ett strömavbrott.

Glada nyheter

2010-06-25, kl. 09.15

Söker alla anledningar att inte gå till duschen. Lite lat idag - ska väl så vara på midsommarafton. Latheten gjorde att jag valde datorn och lite nättidningar.

Och nyheter ska vara glada på midsommar - här är en sån - om
rekordstort förtroende för alliansregeringen.

För övrigt är det inte bara lathet - en viss abstinens att inte komma in till mailboxen.

Minst prisvärt

2010-06-25. kl. 07.30

Har just provsmakat min nyinköpta flatrökta renstek á 504,50 kilot. Sommarens minst prisvärda inköp hitintills. Men pepparrotsvisp är ju gott.

För övrigt kom Kuriren och NSD som siamesiska tvillingar ut med att ta  betalt för tidningarnas e-kopior. 15 kronor per lösnummer och 1500 för ett årsabbonnemang lär inte locka många köpare/prenumranter. Apropå mindre prisvärt.

Och hur var det - skulle inte vi prenumeranter av papperstidningen få möjlighet att gratis ta del av
e-kopian?

David ska gratuleras på namnsdagen. Och våran Anna-Greta "Agge" Widmark som fyller år - grattis.

Surströmmingen har hamnat på ledarsidan - i Sticket. Såg att jag hade ett opulbicerat inlägg här på bloggen som handlade om just det - det kommer om några minuter. Eller så gör man så här och klistrar in det.

2010-06-24, kl. 07.55

Senaste det begav sig - att surströmmingen var hotad - så fick EU-skulden till dess det avslöjades att det var svenska byråkrater som misstolkade reglerna.

Frågan är vems byråkrati som spökar denna gång?


Nå nu ska här städas upp lite - och sen väntar Hägnan för oss som för så många andra.

GLAD MIDSOMMAR!

För övrigt ligger sidan www.liberal.se nere så jag kommer inte åt min mailbox. Bara så ni vet om just du som läser detta råkar ha maila mig.

Ytterligare en ung dam

Ytterligare en ung dam som fyller år idag - Ingrid Hult. Jättegrattis! Född 1940 kan jag tänka.

Vems byråkrati?

2010-06-24, kl. 07.55

Senaste det begav sig - att
surströmmingen var hotad - så fick EU-skulden till dess det avslöjades att det var svenska byråkrater som misstolkade reglerna.

Frågan är var den knuten egentligen lligger denna gång?

Om vad vi firar

2010-06-24, kl. 06.15

Härmar Kuriren idag - om
vad vi firar. Ingen namndag - Johannes Döparens dag. Och framförallt gamla midsommardagen - så hade det varit förr så hade redan midsommarfesten ståndat.

Och faster Henny hade fyllt 106 år - dock avled hon 2003 då det fattades knappa två månader till 99.

Dagens stora aha-upplevelse är ändå att Karin Pilsäter fyller 50 år. Ingen som möter henne kan förstå att hon hunnit så pass långt. Grattis, grattis Karin!

Ja vad skriver man om en sån här dag då lokaltidningarna inte alls frestade på adrenalinförrådet? För övrigt fortfarande lika trist att Kuriren också hakat på att inte lägga ut insändare och debattinlägg på nätet. Stor undran om VARFÖR? Jag skulle väl kunna skicka iväg en fråga till Mats för vilken jag alltid har svårt att komma ihåg om H ska vara i Mats eller Ehnbom. Då får jag tänka på broder Jan - och att de stavar sitt efternamn olika.

Vädret är alltid gångbart - fast börjar bli tjatigt. Soligt! Opinionmätningar börjar också bli tjatigt - Synnovates är trejde i veckan. Dock solig den också.

3,3 procent til toppchefer låter ju modest - eftersom man inte skriver om några nivåer så blir det ingen adrenalinkick här heller. Fast våra avtal låg nog lägre och med endast 0,1 procent år ett. Är det lönt?

Så är det arbete i 3 timmar och 15 minuter kvar till helg. Lite inhandling måste väl till också. Men en avstämning med kusin Kerstin visade att hon redan hade det mesta. Lite gravad lax ska jag bidra med.


Gilla läget

2010-06-23, kl. 07.00

Svårt att gilla läget borde har lärt mig att alarmet på telefonen har ett begränsat antal snoozanden - försovning till klockan 6 igen - och tant Lilly hade hämtat tidningarna. Det glädjer henne att hon får göra den nyttan - tröst för tigerhjärta.
Inte nog med det igårkväll skulle en väninna ringa upp - och då hade jag lyckats stänga av signalen så jag hörde aldrig när hon ringde - såg den röda markeringen i morse.

"Partiet väljer så (S)lipper du" - Kurirens ledarskribent har ordnat en valslogan till Luleåsossarna. Roligt med lokala ledare - som ju blivit allt fler i Kuriren.

Välkomnar socialstyrelsen till verkligheten - nu ska det bli förbjudet med kodlås, larm och andra tekniska övervakningshjälpmedel på äldreboenden. Uppenbarligen har det inte en susning om hur dementa människor beter sig. Min far fick kvalitet i sitt boende tack vare en larmmatta. Utan den hade han med säkerhet fallit och slagit sig gul och blå. Gärna mer personal på äldreboenden - men de ska användas till annat än att vakta dörrar.

Idag har Adolf och Alice namnsdag. Gratulerar Alice Larsson i Piteå - som jag dessutom tror hade fantasilösa föräldrar för jag tror hon fyller år också! Dubbelgrattis!

Idag ska vi dessutom lyssna på Puls i Radio Norrbotten. Musikskolan i Älvsbyn ska diskuteras. Och vi ska lyssna på vårat första namn på kommunlistan - Lars-Ingvar Wendt. Lars-Ingvar som trots 35 år i Norrbotten lyckas bibehålla en genuin skånska.

Nu är min tid vid datorn mer än ute.

Roligare ändå

2010-06-22, kl. 16.00

Oj
opinionsmätningen var rent mycket roligare än jag såg i morse. Jag måtte ha knappat in mig på någon gammal graf för där hade vi bara 5,7. Men här var det ju faktiskt 7,9 - något bättre än förra valresultat. Men bättre kan vi väl.

Började jobba först 12 idag - men eftersom den nu är 4 - klockan - så har jag egentligen mer än full dag. Men den har varit inproduktiv. Thomas och Johan på fullmäktige - roligare att jobba när alla är här.


"Efterrätten"

2010-06-22, kl. 07.00

Ja den hade jag glömt bort -
bröllopsresan. Det blir liksom "efterrätten" nu i tidningarna och kanske övrig media också. Kan bara hoppas att de slipper paparazzifotografer.

Ska träffen prästen klockan 10 idag - så det är eftermiddagsskift för mig - och också sovmorgon har det varit. Till klockan 6 - vilket innebar att tant Lilly hade hämtat in tidningarna.

Ja varför inte? Fyll ut delar av "röda havet" och bygg bostäder. Själv har jag bara reagerat med ryggmärgen - bygg inte bort vattnet - men plötsligt ser jag möjligheter. Men isåfall tycker jag att allt ska fyllas ut om det är möjligt? Finns inget skäl att bibehålla någon liten dypöl. Läs om "Luleås framtidspussel" i Kurirens e-kopia.

Idag ska vi gratulera Paulina och Paula. Hade en klasskompis - under några år i folkskolan - som hette Paula Pitkinän - med stor reservation för stavningen av efternamnet?

Och TT är snabbare än Aftonbladet på att publicera opinionsmätningen - som Aftonbladet låtit genomföra. Moderaterna större än socialdemokraterna - igen. Inte lätt för Sahlin.

För övrigt röstade jag nej till utfyllnad av "röda havet" innan jag tänkte till...på Kuriens omröstning. Vi var bara två som röstat då - 50/50.

Heja facket - sånt här får verkligen inte sopas under mattan - polischef anklagad för sexuella ofredanden - och enligt artikeln ingen enstaka händelse. Stå på dig, Björn.

Och radion uppmärksammar sommarplågan med mygg - en riktig myggsommar i år. Myggen gillar inte pelargonier påstås det.

Nu ska jag starta upp dagen med en dusch.

Exklusiv gåva från FP?

2010-06-21, kl. 17.45

Hemkommen faktiskt redan vid 16-tiden. Slutade jobba klockan 15 - alldeles för sent egentligen. Så var jag till Ingridshem och lämnade igen två nycklar. Och träffade Miriam och så ljusa Anette på Sommarleden.

Noterar att det blir
ont om blåklint till midsommar. Kanske kan de fröpåsar som FP-Luleå delade ut förra veckan då anses som en lite exklusiv gåva. Även om de inte hinner komma till midsommar. Mina brukar normalt komma lagomt till valrörelsen - i september strax innan det är dags att de fryser bort.

Nu funderar jag på att gå ner och hämta hem fars dagböcker. Vissa årtal som behövs. När lades taket om? När dränerades det? Och hur mycket? När byggdes Friggeboden. Den sistnämnde är inringad så tillvida att den fanns 1984 då Lotta gjorde inträde i familjen. Och frågan är viket jubileum friggeboden firade här om året. Kan det till och med vara i år som den är 30 år? Isåfall byggdes den mellan 80-84. Inte så himla många dagböcker att läsa igenom. Bara det att jag brukar bli så nostalisk att läsa fars alla små anteckningar att det ändå tar sin lilla tid.

Bo Ture

2010-06-21, kl. 06.30

Bo-Ture är ett tillräckligt annorlunda namn för att man ska komma ihåg honom. Brukar komma som en "sommarplåga" med sina utrikeskrönikor då ordinarie ledarskribenter vill ha semester. Men i dagens Kurir kliver han in i inrikespolitiken - åtminstone
står han med namnet under - men för mig känns inte språket som Bo Tures - men jag minns väl fel. Och å saknar jag hans "nuna" som alltid varit med förr.

Idag ska vi annars fira att det är årets längsta dag. Idag klockan 11.28 når solen den högsta punkten på himlen. Sen kan vi fall in i gnället över mörkret och vintern som kommer.

Hoppas att Alf i väst och öst - Sundström i Arjplog och Josefsson i Vittangi - hunnit få uppleva lite sommar innan dess. Kan börja fira idag på sin namndag idag. Grattis till er och alla andra Alf och Alvar som jag känner.

Lätt att förstå vad som menas med "downsizade" men ändå första gången detta försvenskade engelska uttryck. Gjorde mig så nyfiken att jag var tvungen att kolla vad som fanns bakom länken. Själv har jag "downsizat" från 170 kvm till 58 på 12 år och det funkar alldeles utmärkt. Igår var det visning på föräldrahuset - får hoppas att det är några till vill "uppsajsa sig".

Kul för Annika och Maria i Jokkmokk - med deras lyckade "klassfest" i Hemvändarföreningens namn. Grattis till ett lyckat arrangemang. Lite semester nu - och sen ger vi järnet för ett bra FP-resultat i Jokkmokk. Vi ses på höstmarknaden.

Ja även lokaltidningarna präglas rätt mycket av bröllopet också - två sidor i NSD och fem sidor i Kuriren. Kolla själv i e-kopiorna - NSD - Kuriren - i nättidningarna hittar jag inga bra länkar.

Nu måste jag igång mot jobbet - mycket energi lagrad efter en helg helt utan lönearbete och/eller politik. Undrar om jobbet står kvar då jag inte varit förbi?


Hur orkar dom?

2010-06-20, kl. 08.30

Herregud hur orkar dom - kungaparet gick hem från festen först klockan
5 på morgonen enligt SvD. Båda är ju äldre än vad jag är. Själv hade jag fullt sjå att orka med tv-tittandet.

Igår smög det ju in sig en opinionsmätning - Skop - men idag verkar det inte vara lönt att söka efter andra nyheter är bröllopskyssen.

Har vaknat till en riktigt mulen och regnig dag - känns som om regnet är "bra för potatisen" så er är inget att klaga över. Och inte kallt ändå - måttet är att kunna gå i särk till brevlådan utan att det känns kallt.

Nu ska jag bara återfylla fågeldammen hos föräldrarna - sen får man hålla sig undan när visningen är idag 14.30.

Kan kanske bli en sväng till jobbet idag - städ- och röjbehov hemma brukar kunna utlösa en sån resa. Och skönt att lägga upp strategin för veckan. Tisdag ska jag träffa prästen inför begravningen.

Det vackra folket

2010-06-19, kl. 08.30

Umgicks hela kvällen med de vackra folket som var på konserten. Var faktiskt vaken hela konserten och lite till. Men så har jag sovit till klockan 7 också.

Så det blev bara en timmes paus i kunligheter - för klockan 8 körde TV igång igen.

Nå nu ska ni inte tro att jag är SÅ rojalistisk att jag kommer sitta klistrad vid TV:n - men vigseln och KYSSEN som alla väntar på ska jag förstås inte missa.

Men hallå jag ger upp - hur ska jag kunna hitta dagen opinionsmätning i allt bröllop som ALLA tidningar har idag. Får återkomma - men vi gläds åt att alliansen leder.

Litet experiment?

2010-06-18, kl. 19.30

Just avnjutit en god grillmiddag i pergolan. Kerstin har stått för maten - jag har grillat köttet och fixat vinet. Vilken fantastisk kväll. Med vitlöksmarinad och vitlökssmör så klarade vi myggen ganska bra också. Tant Lilly har förstås varit med oss.

Var in och skulle kolla om bästa svärdottern hade något nytt inlägg på sin blogg - och kom till denna nostalgiska bild. Om det nu blir bild av den -
bakbordsskrapan. Fast det är ju ett för enkelt namn för denna manick - som härstammar från fars bageri som han drev fram till mitten av 50-talet. Otaliga är de kakor som han snittat fram med denna. Dessa kryddkakor som gräddades i längder och som snittades varma. För att inte tala om skorporna som skars. Där fanns dessutom en specialkniv - som såg ut att höra hemma i någon filmatiserad knivduell - som först skulle dela skorporna längs efter - ni vet i en under och överdel - och sen skulle manicken komma och fixa bredden på skorpan.

Detta var med andra ord ett riktigt universalverktyg. Som nu har ärvts av äldsta barnbarnet Sara som verkar fått Yngves bakgener?

Men nu är jag riktigt förbannad på en annan manick - detta telia mobila bredband. Som hela tiden kastar ut mig!

Godkväll mina vänner!

För mycket barnprogram?

2010-06-18, kl. 11.30

För mycket barnprogram för Mikael Leijon på Kuriren. Det är Björn och Bjarne som har namnsdag - inte Björne.

Nu börjar det lukta valrörelse - här har suttit ett antal luleå folkpartister och klistrat fröpåsar - blåklintsfrön - på flygblad - och nu har de gett sig av för utdelning. Rapport från Jens som gick lite före - att mottagandet var positivt ute på stan.

Positivt också att Dan Ankarholm och Sjukvårdspartiet fick
rätt i Förvaltningsrätten. Lär väl överklagas av landstinget - bra så blir det vägledande för hela landstingssverige. Dock väl lite onödigt att ge slängar till oppostiionen för att de inte reserverade sig. Vad jag förstår så stod sjukvårdspartiet och samtliga andra oppositionspartier på samma sida.

Fast det kan ju vara en lärpenning för visst är det viktigt att markera med reservation - det vet vi ju inte minst från tvättsåpan då samtliga i landstingsstyrelsen - inkluderande sjukvårdspartiet -  utom Jens prickades av revisorerna.

Nu lite jobb. Klockan 13 ska jag vara på busstationen med grejorna som Jens ska ha med till Kalixdagen.


Undran

2010-06-18, kl.06.30

Har börjat dagen med en undran på FB:"
Ylva Strutz undrar om även kyrkan nu städar undan döden. Inbjudan till tacksägelse först den 4 juli - fjärde söndagen efter dödsfallet. I helgen ska spelmännen inta kyrkan - Spelmansstämman. Sen ska kyrkan fira midsommar och därefter finns det tid för tacksägelsen för far? Skulle vara intressant med kyrkans motivering?" Tacksägelsen blir alltså efter begravningsgudstjänsten - som är den 2 juli - vilket inte stämmer med min bild av traditionen.

Idag gratulerar jag kusin Björn från Koskullskulle - dock boende i Gällivare. Och alla andra "björnar" jag känner utom de ca 600 som springer runt i de norrbottniska skogarna.

En nöjd Eva Flyborg konstaterar att det nu är möjligt att ersätta uttjänta kärnkraftverk med nya effektivare. Allt annat hade ju varit befängt. Såg igår på FB att Fredrik Sammeli Lundh hoppades att regeringen skulle förlora omröstningen. Media har verkligen ägnat för lite tid åt att visa vilken katastrof de rödgrönas energipolitik skulle vara för vår basindustri.

Lokaltidningarna toppar båda med "skottdramat i villaidyllen" - Mellangatan på Skurholmen. Dock bara NSD:s nättidning som uppdaterat.

Skottlossningen" inom moderaterna fortsätter tyvärr. Ska inte lägga mig i den förstås - men kan ändå inte undslippa mig att det är lite märkligt av en gruppledare att kommunicera med nämndsledamöter enbart via media? Och då blir det ju naturligt att till och med nättidningarna - Kuriren och NSD - ger mer ammunition i frågan.

Och morbror Sture kommer hem till begravningen. Nu återstår bara att övertyga moster Gunilla att det skulle vara himla roligt om hon också kom. Hoppas för övrigt att många gamla vänner till far kommer både i kyrkan och till minnesstunden. Det är det postiva med begravningar - många kära återseenden.

Idag ska det bli "återseende" med Thomas, Johan och Jens. Avstämningsmöte kl. 09.00 i inför det korta sommaruppehål vi väl ska få - både tjänstemän och kandidater. Så jag får nog sätta fart nu med påklädningen.

Hårda bud i (M)

2010-06-17, kl. 11.30

Jag får rysningar när jag läser om
"inre strid" i Moderaterna. Det har oppositionen inte råd med.

Trot(S) - tack vare FP!

2010-06-17, kl. 06.45 (sen idag)

Hörde på landstingsdebatten igår - med min minradio medan jag städade ur fars lägenhet. Rum eller lägenhet - ja någonstans mittemellan. Det tog iaf dryga 4 timmar - trots att mycket var förberett.

Nå iaf hörde jag någon sossetant - kanske var det Britt Westerlund - skryta över att NLL minsann varit tidig med screening för bröstcancer - mammografin.

Nu kan jag tala om för alla historielösa landstingspolitiker att det var trots sossarna - och tack vare FP som vi låg i bräschen där. Vi använde en halv annonsbudget i mitten av 80-talet för att driva opinion för mamografins införande. Säger bara Göte Pettersson, Kirsti Rinander och Els. Läs mer i Kurirens E-kopa. sidan 12. Heja Anne - nu är det din tur att föra "mammografifanan" vidare.

Inte nu igen - inte utan att jag tänkte så när jag läste om
skottlossning i Luleå - och att polisen av utredningstekniska skäl inte kan säga mera. Vid min gud - inget nytt Porsön?

Och debatten om Kurirenhuset och friskolan fortsätter. Det påstås att kyrkan är en part som säger nej, Fast jesus sa ju att "låt barnen komma till mig" - men kyrkan i Luleå skulle säga tvärtom. Konstigt. Och om det nu är så så kan jag ju fundera om inte Gustaf Groth sitter på två stolar? Och Pohjanen (C) är väl också en "gudelig" man - som jag tror sitter i Bn. Och varför presenterar inte media vad remissinstanserna säger?

Urk - nu tryckte jag på fel knapp och fick fet och konstig text. Dags att gå till duschen.


Spår av Els

Hörde på radion om utdelningen av stipendium på landstingsmötet. En form av personalstipendie för utvecklingsarbete inom vården.

Riktigt roligt att landstingsdirektören faktiskt talade om att det tillkommit genom en motion av Els Jakobsson, Folkpartiet.

Kul att lämna såna spår efter sig som oppositionspolitiker. Med tanke på att det var 22 ansökningar i år så fanns nog ett uppdämt behov. Kommer nog att leva kvar länge.

Nu ska jag och utplåna det sista spåren av far från Ingridshem. Fast jag har donerat 3 vävnader till hemmet - mors fina alster - så lite kommer han väl att leva kvar.


Lyft och skalv

2010-06-16, kl. 07.45

Fyndig rubrik från Kurirens nätredaktion - därför lyfter inte onsdag - eller hur det nu lät på
den här länken. Iaf blev jag nyfiken - och då är det väl en lyckad rubriksättning? Mindre lyckat för dem som drabbas av pilotstrejken.

Och inget skalv har jag känt - men det tänker jag inte tala om på Kurirens nättidning. Fast dom ville väl bara veta om man känt något?

Känner att det skälver när jag läser moderate Groths förklaring till varför byggnadsnämnden säger nej till friskola i gamla Kuriren huset. "..Vi har även ett beslut att samla centrums skolor i gymnasiebyn". Det känns onekligen som lite maktmissbruk från "myndigheten". Och med tanke på hur kommunen genom åren jävlats med alternativa skolor så är iaf jag övertygad om att vänsterpakten sökt alla möjligheter att skrämma nämnden till detta beslut. Fråga Optimistkonsulten Enbom - hon vet hur lång tid det tog för Montesoriskolan att få hyra lokaler. En hel barnkull hann passera både förskola och skola. Och för att inte någon friskola ska kunna nyttja Bergvisskolan då kommunen lägger ner den så bygger man om till äldreboende. Förvilket skolan troligen är mindre lämpad.

På temat skalv kan även nämnas socialdemokraterna i Arjeplog som protesterar mot indragningen av mammografibussen. Väl ett spel för gallerierna men ändå.

Kul på FB - rekommenderas. Nu är vi 4 Strutzar där. Via Jens kusin Linda hittade jag Jeanette som jag tror jag är släkt med - utredning pågår. En Ann i Göteborg är nästa släkturedningsprojekt.

Nu är min rekreationstid framför datorn över.

Mango och Tango?

Det är väl dom här som kallas för Mango o Tango. Kul att det rör på sig i rymden igen.

Det blev en alldeles för "full" dag idag. Och genast känns det i kroppen. När huvudet är dumt får kroppen lida. Men samtidigt är jag nöjd - har fått undan en hel del.

Har varit förbi föräldrahemmet - tomt i postlådan. Men ett brev till far här hemma hos mig. Antingen har kusin Kerstin inhämtat eller så har postisen god personkännedom. Nåväl - det var från Naturvårdsverket och jag har redan meddelat dem att far inte behöver något jaktkort på sina nya jaktmarker.

Några planer för kvällen finns inte - möjligen borde jag gå ned och lägga ut "filmrullarna" som ska samla upp eventuella radonpariklar. Ingår i Skyddat köp.

Och så blir det väl lite fotboll - hoppas det är någon trevlig kvällsmatch. Orkar inte engagera mig så mycket - tar det som det kommer.

Pinsam "stadsminister"

Nädå - inget påhopp på Sahlin - men nog är det pinsamt att läsa om "stadsministern" i Expressen. Det hjälper inte att man i texten sen fått ditt T:et på rätt ställe. Är det månne flumskolan eller bara fingret som slant fel?De egna ratar Mona Sahlin Få S-väljare vill se Sahlin som stadsminister Störst är stödet bland äldre män - men de yngre ratar S-ledaren. DISKUTERA!
Bostäder i rödgrönas jobbpaket Oppositionen tar upp striden om jobben. Slagorden är bostäder, välfärd och infrastruktur


Nyduschad snart påklädd och på väg till jobbet!

Informationsdirektören?

2010-06-15, kl. 06.30

Och var håller polisens informationsdirektör hus med sitt pressmeddelande? Pinsamt att vi inte får veta bakgrunden till varför polisen tvingas lämna ut beslagtagen sprit. Utan tvekan en vinst i det psykologiska kriget för Läbbiga skogen. En förklaring kanske gjort att det iaf inte blev ettan-nyhet som nu.
Ettan plus sidan 13 i E-kopian.

I e-kopian på sidan 18 finns fars dödsannons. Nu är det svart på vitt att det är sant.

Undrar för övrigt när tidningarna ska fullfölja konceptet med e-tidningarna - och ta betalt?

Margit och Margot gratuleras på namnsdagen.

NSD:s huvudnyhet är "Den tandlösa lagen" - om båtfylleri. Där man tydligen bara kan kolla större båtar. Men nog förvånar det att någon kan vara emot att det skärps upp - och inte var det i Stockholm som en båt körde upp på bastuflotten - då det bara var guds försyn att inget allvarligare inträffade. Huvudnyheten kan dock ännu bara läsas i e--kopian.

Det smyger sig in små förändringar i tidningarna. NSD som varit så "snål" med att lägga ut insändare presenterar nu varje dag (?) en insändare som vi tillåts debatter. Här Ola Schenström om Charlottendals förskola.

Konstaterar att idag kan jag äntligen få klaga på vädret - bara tvåsiffriga grader idag. 8 och mul på gränsen till regn.

Sitter och tittar ut över rönnarnas mäktiga blomning. Måtte bli massor med rönnbär. Och då frågar sig vän av ordning om det blir en snöfattig vinter för att träden inte orkar bära dubbla bördor. Eller om det är att mängden av rönnbär är för att fåglarna ska få äta upp sig inför en vargavinter?

Och nu är huset på Skräddarsvägen ute på Hemnet.

Rojalistlänk

2010-06-14, kl. 07.50

NSD länkar till en sida
om bröllopet - samtidigt garderar man med Åsa Petersns krönika om mer insyn i kungahuset. Stategin att avskaffa kungahuset ska nu ske i två steg enligt Åsa. Först mer insyn och sen avskaffandet.

För övrigt måste jag nu kolla om också Kuriren har länken?

Sammetslen morgon

2010-06-14, kl. 07.15

Segt att komma igång idag. Ont i halsen - och på halsen och i öronen. Rena  barnsjukdomen med andra ord.

Lite ovant att vakna till en morgon då solen lyser med sin frånvaro. Men skönt ute ändå - lite ljum sammetslen luft - trots att jag tyckte termometern bara visade 13 grader.

Håkan och Hakon har namnsdag och gratuleras. Liksom Anette som fyller år. Selberg boende på Hertsön.

Mord, mord var än jag klickar. Kurirens nättidning toppar med
mordförsöket som bara gav en liten ruta i högermenyn i papperstidningen.

Kurirens "pappersnyhet" är annars att staten stoppar bygdemedel. En väl senkommen insikt att medlen skulle användas till att förbättra vattenkvaliteten.

Med 5 dagar kvar är det kanske inte underligt att TV-nyheter handlar om bröllopet.

Men nu måste jag försöka skaka liv i gammelkroppen - en dusch kan väl vara en bra början.

Surströmming

2010-06-13. kl. 21.30

En spontaninbjudan till surströmming på Västbacken kunde jag inte tacka nej till. Eller hade inte jourverksamhet att skylla på. Kändes som en viss frihet faktiskt - jag kunde åka dit om jag ville. Och ville ville jag! Och gott var det. Lotta hade utrotat alla mygg - och Jens och jag tyckte nog hon överdrev myggplågan - till dess vi bad henne lämna dörren öppen en stund. Och det bara vällde in myggor - panikstängning efter mindre än en minut.

Före det hann jag vara och jobba ett par timmar. Skönt att förebereda måndagen.

Nu är det fotboll som gäller - på TV. Och nu är jag faktiskt med 2 TV-apparater i min "stora" lägenhet på 60 kvm. Dock står den ena på bordet fortfarande. Men sen kan det ju faktiskt generera lite motion att springa mellan.

Natti!

Expressens etta - igen!

2010-06-13, kl. 08.15

Så enkelt det är att hamna på Expressens första sida - nu är jag där igen. Bara för att jag delat med mig av länken om att
alliansen i ledningen igen.


Och på FB har jag hittat två nya Strutzar - Jeanette och Anna. Hoppas kunna reda ut på vilken "gren" de sitter. Men troligen från fars morbror Ivan. Resten av syskonen var flickor som "sålt" bort sitt namn.

Och gratulerar Nejra på 19-årsdagen - blommor och present fick hon igår.

Aina och Aino har namnsdag. Aina Sundqvist - Sunderbyn grand old lady gratuleras. Och Anna-Sofi Wiréns hund. Till flydda tider bär namnet Aino - mor och far hade Aino (och Sixten) som goda grannar i många år.

Idag ska vi köra grejor från fars lägenhet.

Olofssons "Nacka Skoglund"?

2010-06-12, kl. 10.50

Uppenbarligen försöker Expressen få till motsvarigheten till Lars Ohlys "Nacka Skoglund". Maud lär ha sagt i en intervju att hon oroade sig för
ozonskiktet redan som 13-åring - vilket skulle vara 6 år före larmrapporterna kom. En riktig pseudodebatt i vilket fall. Uppenbart att expressen är ute efter att förlöjliga.

Själv väntar jag på att tvättmaskin nr 1 ska bli färdig - det kommer flera. Under tiden har jag varit med tidningar och pappkartonger till återvinningen. Och  varit och planterat min morsdagsros i föräldrarnas blomrabatt - den skrek efter mer jord.

Nu tvätthängning - rena nöjet i denna miljö och detta väder!

"Dagavill"

2010-06-12. kl. 08.00

Risk för att bli "dagavill" när jag har infört flera nattskift.Tidningarna HADE kommit strax efter tre när jag var ut och kollade. Så efter tidningsläsandet så gick jag och la mig igen. Känns att  det finns mycket att återhämta.

Kuriren hälsar godmorgon först klockan 08.00 idag - mot tidigare klockan 6. Sommartid! Marianne Westrin konstaterar att hon jobbar i helgen och därmed slipper jobba nästa helg - då det är bröllopet med stort B., Frågan är om det avslöjar en monarkist eller republikan? Slipper hon skriva om det - eller får hon som vi andra sitta och smågråta framför TV:n?

Kurirens etta idag avslöjade att JAS stoppar vindkraft inom en radie på 4 mil. Och NSD toppar med en dokumentär - Slutet på sagan - om Plannjas uppgång och fall.

Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt - och det är medvetet lite oplanerat - tränar på att leva mer i nuet. Dock är det ingen brist på väntande projekt. Två saker inplanerade i helgen - uppvaktning av Nejra - som fyller år 19 - tror jag - och som nog dessutom tagit studenten. Och i morgon ska vi tömma fars lägenhet på Ingridshem - åtminstone de större prylarna som Jens ska hämta med släp. Ett jädrans slit och släp kommer det att bli innan både Ingridshem och Skräddarsvägen är tömda - det senare dock absolut inte i helgen.

Så kör jag igång.

"En sann och äkta SSK:are"

2010-06-12, kl. 03.00

Här en dump från FB:

Y
lva Strutz återkommen från "sovet" först klockan 2. Vad gör man då? Inga tidningar än. En tripp till på kudden - till 04.30 som hjärnan är van.

Ylva Strutz går raka vägen till soffan utan att passera min mailbox - för att travestera Monopolspelet. Nu ska jag slå av telefonen. Efter att ha haft telefonjour för mor och fars räkning i mer än två år så känns det annorlunda att kunna stänga av telefonen. Vila till ca 19 är det tänkt...

Alltså - mitt sov till klockan 19.00 ca blev förstås mitt i natten innan jag ville kliva upp.

Nu sitter jag här oxh tittar ut över blommor jag fått och läser alla fina hälsningar. Kortet från Gamla SSK: En sann och äkta SSK-are har gått ur tiden. Vårt varma deltagande. Gamla SSK" och tittar ut över den fina blombuketten de skickat.

Far var sen några år tillbaka hedersmedlem i SSK - i vilken klubb han föddes in.

Tant Lilly i dörren mittemot har köpt en gul ros som ska planteras i kruka, placeras på bron och skötas och vårdas till minne av Yngve.

Lite sugen att kolla om tidningen har komnmit - 03.05 - annars blir det en dryg timme till på kudden.

Examensdax

2010-06-11, kl. 06.15

Tål inte mycket nu - en lapp om tandläkarbesök utlöste stress och panikkänsla. Inte det också när det är så mycket annat. Och skulle jag kunna tänka klart och rationellt så är ju min insats bara att gå dit. Max en timme inkluderande restid. Men så rationellt tänker jag inte - istället får jag ont i kroppen. Vilket lättar då jag bestämt mig för att be att få byta tid till efter den 2 juli - begravningsdagen.

Idag stort grattis till Bertil Malmström som fyller. En liberal kämpe i Övertorneå.

Kommer inte ihåg mycket - något? - av vad som stod i de lokaltidningar jag nyss läst. Också en del av det spända läget. Namnsdag? Får kolla.

Dock examensdag idag - kommer jag ihåg. Stadiebyten för båda flickorna - om man nu räknar så än. Sara från 6-7 och ny skola. Stort! Och Lisa från 3-4 - och säger (ibland)  att det blir skönt att stora syster lämnar skolan. Istället får hon in kusin Siri i 6-årsverksamheten.

Tidig avfärd - 07.30 - kräver mindre tid vid datorn.

Förfall?

2010-06-10, kl. 09.10

Fick protokollet från polisstyrelsen- Nio - säger nio - ledamöter av 13 närvarande. Fyra sossar borta vad jag ser.

Märkligt - när det finns en hel uppsättning personliga ersättare. Men så har det varit hela tiden.

Det har tittat lite snett på mig när jag varit där trots att min ordinarie varit där - och väldigt ofta har jag fått träda in i tjänst för att andra partier saknat ledamöter.

Ja - just det - jag började skriva 09.10 - men nu är klockan minsann 15.10. Det har runnit mycket vatten under broarna under tiden. Har varit till begravningsbyrån och planerat. Och nu återvänt en liten sväng till jobbet. Ska dra hemåt nu.

 


Tyst blogg

Efter 22 720 dagar skildes våra dagar - fars och mina. Igår morse kl. tio i fem somnade far in mycket lugnt och stilla. Den "sista striden" pågick från i fredags. Men var för övrigt ingen strid - jag tror far hade bestämt sig. 86

Far fick 86 år och 13 dagar - 31 426 dagar.

Jag känner mig fortfarande mycket låg - kan bero på att jag inte sovit många timmar sen natten mot lördag.

Idag gratulerar vi iaf Stefan - det tror jag mig komma ihåg från tidningsläsandet.

Det andra jag kommer ihåg är att båda tidningarna tycker att det är en stor nyhet att polisen anordnat informationsmöte om hotbilder i valrörelsen.
 
Oinspirerad är känslan för dagen. Tror bloggandet får hålla en låg profil idag. Egentligen skulle jag vara på sammanträde i Kalix - men jag har lämnat återbud. Någonstans känner jag gränsen kan vara nära!

Bullentin

2010-06-08, kl. 07.00

Här en liten avskrift från FB - hinner inte mer: Kaffe och smörgås satt bra klockan 6 - serverat på en liten rosa bricka av Carina. Tillsammans med lokaltidningarna. Syster Sara har varit hit och gett far en liten spruta - förebyggande så han inte ska få ont. Verkar som om jag kommer att tillbringa även denna dag här,

Min far har alltid varit av en särskild sort. Så varför inte nu? Skulle inte förvåna om han bestämt dag och tid för avfärden - och då kan nog inget rucka det.

Tack för alla input jag får - det betyder mycket när jag sitter här rätt isolerad.


Bubbla

2010-06-07, kl. 06.00

Några nyheter har inte nått in till sjukbädden än - såna här gånger skulle man önska e-kopian av tidningarna ute åtminstone senast klockan 5. Det känns som om jag lever i en bubbla - och det beror nog inte bara på avsaknaden av tidningarna.

Har varit en lugn natt - även om jag vaknat och legat på "ahoga" så har jag nog sovit ganska bra. Första besöket av nattpersonalen hörde jag inte - senare var det bara dom som hörde mig.

Var dock vaken nu klockan 5 då syster Linda kom - Jens kusin.

Nu ska jag se om jag kan hitta mig lite kaffe.

Flaggan i topp!

2010-06-06, kl. 07.00

Idag hissar vi flaggan i topp och firar vår nationaldag. Har deltagit ovbrutet (med något undantag kanske) ända sen den tiden vi firade Svenska Flaggans dag. För mig väldigt sammankopplat med "kung Gustav" - fullmäktiges dåvarande ordförande Gustav Sundström. Och förstås Margot från kulturförvaltningen som rättvist delat ut små handflaggor till oss.

Idag fårn dock den somriga blåklintshatten vila på hyllan. Är hos far och han blir tröttare och tröttare. Fantastisk uppbackning av husets personal och inkommande sköterskor och andra.

Får väl lov att lägga ut en bild på gårdagens "hjälte". Jens som tog sig runt i Stockholms maraton på 3.48.00 - misstänker att målet var under 4 timmar eftersom han var äckligt nöjd.Mest nöjd är han nog att vara världsbäst bland ledamöterna från folkpartiets partistyrelse. Han slog Christer Nylander och jag vet inte om det var någon fler ledamot med?
Killen till vänster misstänker jag är löparkompis Erik - som dock slog Jens med stor marginal.

Nu inväntar jag dagpersonalen - Edith och Susann blir det bland annat. Fortfarande lugnt ute i korridoren. Verkar som om gamlingarna sover lite längre på lördag och söndagmorgon.


"Bark" i brödet

2010-06-05, kl, 06.00

Inge mera "bark" i brödet kan man tydligen gå till val på också. Luleås rödgröna lovar att
köttfärsen och soppan inte ska bli lika tunn i framtiden. Låter som en kristidsbudget.

Som traditionen bjuder gratulerar jag idag Bo Östman och Bo Sture Grönborg på deras namnsdagar. Härnösand respektive Bollnäs.

Tidningarna var lite sena idag - 04.40 var det tomt i lådorna - men i alla. Inte ens en liten DN. Men dom kom allehopa lite senare.

Apropå uteblivna tidningar kan jag undra varför DN kom igår men inte de andra? Är tryckordningen så att DN trycks först? Iaf kan vi konstatera att särbarheten ökat drastiskt på girighetens altare nu när det samtrycks.

Och min oro för sammanslagning av NSD och Kuriren får lite extra näring. Av alla flera hundra som hade studentbal igår så hade tidningarna valt ut samma två par för exponering. En slump?

Nu måste jag effektivisera mig om jag ska hinna med. Först far - sen jobb. Mera far - mer Kalix och mer barnbarn.

Ingen är oersättlig?

2010-06-04, kl. 18.30

Ingen ordinarie personal på avdelningen i morse - men kloka tjejer såg till att byta så att en från en annan avdelning som ändå varit här ganska mycket kom.

Ordinarie sköterska på 60-årskalassemester. Ordinarie rondande doktor också på semester. Och en olycka kommer sällan ensam - pappas kontaktperson Anita sjukskriven månaden ut.

Men vikarierande sköterska jättetrevlig och här finns många underbara "anitor" - så även om det kändes hårt att Anita ska vara borta så länge så reder det sig.

Nu ska jag vara här till far är nedbäddad för kvällen - och sen får de ringa mig om det är något.

Planen är att åka förbi här vid 7-tiden i morgon. Sen blir det planeringskonferens så långt läget tillåter. Och jag hoppas på en tur till Kalix för att träffa våra nya kandidater och våra "gamla" eu-parlamentariker Cecilia Wikström.

På tiondelen när

2010-06-04, kl. 08.15

Hos far - har kräkts i natt - men är nu piggare. Precis samma förlopp som för någon månad sen. Hängig och trött en vecka, Sen kräktes han rejält en dag och sen vände det. Få se om det blir så nu också?

Annars fick jag ett sms från sektledaren om en
opinionsundersökning som jag inte sett. Nog måste det vara frestande att om sossarna ligger på 30 procent - putta ned dem till 29.9 - för då blir det verkligen en nyhet.

Numer ett 20-procents parti.

Till nytta

2010-06-04, kl. 05.45

Till nytta kommer de idag - e-kopiorna av
NSD respektive Kuriren.

Varför har jag inte fått några lokaltidningar idag? Har du fått dem?

Totalhaveri?

Luleå 2010-06-04, kl, 05.25Något tyder på totalhaveri idag. Inga lokaltidningar i lådan 04.50 - men kusin Kerstin har fått sin DN. Utdelning av DN separat utan att lokaltidningarna delas måste ju tyda på att dessa inte väntas bli klara i första taget? Men som vanligt ingen information om förseningen på nätupplagorna.

Inte särskilt muntert med andra ord. Vilket inte heller denna imitation är - Eriksson imiterar Reinfeldt - fattar inte vad det är som är så roligt? Imiterar inför ska vet vara - men inte roligare för det.

En tuff arbetsdag idag - mycket ska hinnas med inför morgondagen - och klockan 13 ska tjejerna hämtas på Alviksskolan. Men har räknat ut att använda mig av "barnarbete" - de ska få följa mig och inhandlar till morgondagens morgonfika. Bärhjälp är alltid bra.

Och i avsaknad av morgontidningar får morgonen omdisponeras.

Grattis!

2010-06-03, kl. 08.33

På väg mot Skellefteå - passerar Piteå just nu. Går rätt bra att sittq med datorn i knät.

Dagens namn är
Ingemar och Gudmar.

Innimarkarn gratuleras.

Oväntat motstånd

2010-06-03, kl. 07.15

He, he - han har fått oväntat motstånd han Bill i Älvsbyn.
Från de egna leden. Nu kanske han börjar förstå vem han stungit havet... med beslutet om att lägga ner musikskolan.

Dribblingar med musikgrupper är genomskådat.

Nu kan jag undra om Johan verkligen hittar hit? Har han skjutsat hem mig förr?


STORT

2010-06-03, kl. 06.15

Tänk att vakna till en mulen dag och tänka att det är bra för potatisen. Ser nämnligen ut att kunna bli regn idag. Men det känns fantastiskt att det varit så fint så länge - att jag kan tänka generösa tankar om potatisen - som jag inte satt någon. Det är STORT!

STORT också att Charlotte Kalla vår Victoria stidpindiet. Jag menar förstås stipendiet - men jag tyckte "stidpindiet" såg så kul ut att det måste få stå kvar. Påminde om något hemligt språk som fanns i en ungdomsklubb!

TUFFT är det att vara på väg bort tredje dagen å rad. Skellefteå idag och utbildning i nya kontaktregistret och om hemsidan.

Men lite förgjort verkar det. Första gången i januari fick vår föreläsare Mohammad hjärtinfarkt dagen före. Förra gången la askmolnet sin skugga över utbildningen - föreläsaren kvar i Stockholm. Idag ser jag ett mail som säger att Dagh är på G med förlossning - dock är Dagh bara deltagare så...

STORT vet jag inte om man kan säga om
Joh an Hakelius krönika som jag läste i mitt sista Aftonblad igår - men MODIGT i dessa tider att vägra ta ställning. När alla bjuder över varann om att måla ut händelserna vid bordningen. När "röken" frän kändisskapet lagt sig får vi säkert en mer nyanserad bild än den Aftonbladet också bidrog med på ledarsidan igår - "fredsbåten" talade man om. För övrigt såg jag en gruppbild på "hemvändarna" och undrade vilket hjälparbete de skulle bidra med? Hade det inte varit bättre att ge mer utrymme till förnödenheter än att lasta båten med kändisar?

Nåväl ska jag inte står här med byxorna nere när Johan kommer och hämtar upp mig - är det dags att köra igång nu. Hög tid.

1:a april?

2010-06-03, 06.15  TITTA VAD JAG HITTADE - OPUBLICERAT?


2010-06-02, kl. 05.15

I och för sig är det rätt ofta man funderar om det är första april. Så ock idag -
insamling av björnbajs.

Roger och Rutger gratuleras på namnsdagen.

Det är vad jag hinner med innan dusch för att vara färdig då flygtaxin kommer.


Usch och fy!

2010-06-02, kl. 22.00

Skrev nyss ett inlägg om en trevlig resa hem med flygtaxin - och om ilskan då jag såg
detta inlägg på Kurirens nättidning.

Men Usch och fy! - fingret slant på någon knapp och allt var borta. Minsann inte första gången!

Men åter till björneländet. Sluta nu för rackarns med björnsbajsprojekt och annat trams och hyr in några riktigt duktiga jägare som kan skjuta av den stam av björn som snart intar våra trädgårdar. Luleåjägarna har väl inte fällt en enda björn på de senaste 10-15 åren?

Men vilken trevlig dag jag haft - förbundsstyrelseuppdraget i SV blir bara intressantare och intressantare. Mycket tack vare en mycket speciell ordförande - Berit.

För att inte tala om vår stund på Sheraton - min och Rose-Maries. Så fantastiskt att träffa henne igen - vi tror båda att sista (till idag - och det ska bli fler tillfällen) gången vi fysiskt träffades var då Palme mördades. Det var hon som kom och ropade - och ingen av oss andra trodde henne. På Hotell Sparta - på en nya medlemmarkonferens - den 26 februari 1986 - då vi på morgonen dessutom fick informera Rolf Tardell - numera reporter på TV 2 - tror jag - eller TV1. Vi ropde i munnen på varann när vi kom på det! Och fatta - det är faktiskt mer än 24 år sen!

Ja och träffen idag med Rose-Marie kommer för evigt vara förknippad med den dyraste räkmacka jag ätit - 170 spänn - men den var stor och god.

Har inte besökt far idag - men ringt och allt var väl. Han hade sovit en del - men inte lika mycket som tidigare. Och i morgon blir det inget besök heller - åker till Skellefteå. Hämtas av Johan strax före åtta.

Godnatt!

Bindestreckssyndrom?

Stigit upp från soffan efter en "koma" som varit från klockan 18. Skulle stiga upp efter en timme men... "klockan" ringde (alarmet på telefonen), Gerd ringde - så långt minns jag. Och att jag började fundera om försovning när klockan var halvelva vilket tack och lov visade sig vara 22.30.

Havsbadet hela dagen med SV - eller till 15.15. Raka spåret till expen, beställt flygtaxi för morgondagen.

Sen till far som piggnat på sig även denna gång - hade sovit över lunchen - men vid 17-tiden då jag kom hade han ätit ikapp - dvs även middag.

Har förstått att "enkät trötthet" ska skrivas med med bindestreck "enkät-trötthet". Kan undra om bindestrecket fått en nya era - genom att vetenskaps-sverige oroat sig för "särskrivningsproblemet".

Ögoninflammation verkar vara mitt nya problem - har börjat ovanpå ögonlocken som någon form av eksem.

Apropå flygtaxi så kommer den 06.25 - det blir nog en blogg först när jag kommt till SV på Kungsgatan 57.
Enkät trötthet

2010-06-01, kl. 06.15och

Ny dag nya möjligheter - och faktiskt ny månad också - vilket ger EXTRA möjligheter.

Det är ju extra möjligheter som gör att jag ibland har frestats att anmäla mig till enkäter av olika slag. Det frestas med andelar i obligationsbolag och ibland en och annan trisslott. Nu hör jag på radion att svenska folket är enkättrött - deltagande har minskat drastiskt. Och själv måste jag erkänna att det är skönt när Sifo meddelar att "du är inte personen vi söker".

För övrigt lider jag fortfarande av enkäten där jag var provläsare av ett antal veckotidningar - trots att det är 4-5 år sen. Med jämna mellanrum frestar Svensk Damtidning med ett prenumerationserbjudande.

Gunnel och Gun har namnsdag - massor jag känner - grattis allihop. Och Jonas Lundström som fyller år idag - hur lite förtäljer inte min hårddisk. Någon ytterligare som jag känner är det också - får kolla på FB.
Oc

Telias mobila bredband har nu kastat ut mig 3 gånger. I en pressad tid blir det inte mer blogg då för tillfället.

Jag åker till Piteå idag - men kör själv. Måste hinna om och se hur det är med far. Och kunna ta mig hem om tillståndet försämras.