Gustav Svensson?

Gustav Svensson - det trodde jag var han i TV-serien Svensson, Svensson. Och det kanske det är också. Han försökte ju med många olika karriärer och här dyker "han" nu upp som fotbollsspelare i IFK Göterborg.

Själv har jag gjort det jag sa jag skulle göra - kört till återvinning. Plus att jag donat lite nere hos mor och far. En del att slänga ur skafferi och kyl. Bytt lite lampor, vattnat många blommor och så vidare.

En tripp till stan med Kvantum och besök hos far på programmet. Far hade haft besök av Sture T vilket han tyckte var jätteroligt.

Nu är jag hemma - och trött. Mörkret suger krafter ur en. Ska nog sova en stund nu. Sen blir det väl lite "kur" med tända ljus. Så många att minnas att man borde han en jättemångarmad ljusstake.

I morgon ska jag gå i kyrkan då tacksägelsen för mor läses upp.

I jämställdhetens namn

I jämställdhetens namn bör de förstås numer finnas också kvinnliga sol- och vårare. Och eftersom det här mer verkar handla om "fruimport" än kärlek så känns det nästan riktigt bra. Kan vara en bra lärpenning. Och kanske rensa i träsket så att det som verkligen finner kärleken via internet och binder äktenskapsband inte ska solkas ned i kölvattnet.

Tvivelaktigt rekord

Trot eller ej - jag har sovit - eller iaf legat fram till tjugo i nio. Så kusin Kerstin har fått hämta sin DN själv - om den nu kommer så här ut på vischan. Tycker det är många helgdagar den inte kommer.

Lite mörbultad i kroppen - lite förkyld känner jag mig. Kan hoppas att det
inte är svininfluensan. Om den vet jag inte vad jag ska tro - nu är det en hausse igen om dess farlighet.

Det jag undrar är hur länge tar det innan vaccinet biter? Och framförallt - vad händer om man redan är smittad när man tar vaccinet. Med vanliga influensavaccinet vet jag att man kan bli riktigt sjuk om man redan har det i kroppen.

Idag blir en lite "sopig" dag - både här hemma och i föräldrahuset. Pappersreturer med mera - och tomma bilen dag - sommardäcken borde äntligen få komma till stallet. Jag det finns lite pyssel som inte alls motiverar att sova halva dagen. Hoppas effektiviteten påverkatas positivt av vilan.


"Spirilett"

Mycket veckotidningar hann jag konsumera uppe hos mor på 46:an Det fanns en del "goa" recept och ett och annat tänkvärt annat också.

En krönika jag minns - från Allas eller Hemmets Journal - hade rubriken "Hellre sönder klippta jeans än en korsett som klämmer".

Hon som skrev - vars namn ligger kvar i pappersreturen - måtte vara ungefär jämnårig med mig. För hon påminde om att hon som 12-åring fick en "Spirilett" - förmodligen en tonårsvariant av de Spirella korsetter som tant Nanny (Swärd) levererade.

Hon påminde vidare om locktängerna som värmdes på spisplattorna så att de glödde (hon måste vara äldre än mig - för det drabbade mig aldrig), om frallorna som stoppades in det tuperade håret (gällde ej mig - med så tunt hår att frallan skulle lyst igenom), hårrullarna man fick sova med då det inte fanns några hårtorkar, hur vi markerade "muschar" med skokräm i avsaknad av annat, underkjolarna som hölls ut med stråltråd - i den mån de inte var sockerstärkta och klibbade i värmen. För att inte tala om nylonstrumporna som frös fast på benen! Och slutligen hur vi sydde på oss jeansen - varje morgon. Och så påminde hon om striden mellan Tommy och Elvis - idolens namn textat på de nedvikta stövelskaften.

Måhända mindre skadligt med sönderklippta jeans än en korsett som klämmer...

I övrigt har min sovkväll förvandlat till en telefonpratarkväll. Just nu ringde en god vän som jag strax ska ringa upp.


(S)pännande

En liten spännande rubrik - Hon hyllar Mona Sahlin - men stänger inte dörren för att själv bli partiledare. Fast man kan undra hur mycket "anka" det ligger i det här dvs vinkling. Jag gick ju på rubriken på störten.

Just nu lär de gräla om friskolor - om de ska få göra vinst eller inte. Det är de stora problemet med sossarna att de inte förstår att vinst generar att företag/skolor utvecklas och lever vidare.

Har varit en sväng till far men han vilade inför bastubadandet så han fick inte störas. Så jag åkte tillbak till jobbet.

Mycket samtal idag av vänner som sett mors dödsannons - vilken man kan ta del av här. Av de kan man också dra slutsatsen att mina vänner inte följer mig på bloggen?

Nu tror jag att jag ska dra mig mot Sunderbyn.

 


Heja Ulla

Heja Ulla - jag blir stolt över Dig. Ibland är det lättare att bara skaka på huvudet åt stollarna - men när det gäller den fortgående diskrimineringen av kvinnliga präster är det viktigt att göra alla markeringar som går - här reservation från våran Ulla Bergström och glädjande nog tillsammans med den manlige kyrkoherden och ytterlgiare en kvinnlig ledamot - Sara Naalisvaara.

Heja Kuriren som äntligen flyttat Fria Ord till A-delen - sidan 22. Ett steg i rätt riktning - kanske flytt till sidan 4 skulle höja ytterligare. Utan tvekan något som behövs för Kuriren - för skulle jag idag tvingas välja en av tidningarna skulle det bli NSD. Första gången jag känner så efter 55 års kontinuerligt läsande av båda tidningarna. Medan far jobbade på NSD i Boden läste jag även Flamman - men den lämnade ingen saknad.

Heja Sven-Erik - stå på Dig. Har ofta tänkt på nedlagda Obs-platser och kvälls och helgstängda vårdcentraler när jag suttit med ömsom far och ömsom mor på sjukhusets akutmottagning. Jag har undrat hur mitt liv sett ut de senaste två åren om vi bott i Övertorneå?

Heja PRO och andra som ställer Folksam och dess oskäligt högavlönade vd till svars. Det handlar inte heller bara om den grupplivförsäkring som tecknats via PRO. Far fick ett meddelande om en annan grupplivförsäkring - med ett utfallande belopp om 5 000 kronor - som upphör redan nu vid årsskiftet. Den har också ingått i någon fackavgift och kan behållas mot en betalning av 420 kronor per år.

Heja Karin och Ylva som ska jobba idag. Våra "gossar" är komplediga och de har dom gjort sig förtjänta av. Far ska få bada bastu idag - 14.30 - så jag snippar nog upp före - med nyinköpta kortkalsingar.

En frusen kväll

Jobbade till klockan 15. Upp till far. Systembolaget och Kvantum. Sen hem. Förbi hos föräldrarna och tog in post. Inbjudan från Svenska Kyrkan till gudtjänst med tacksägelse för mor nu på söndag den 1.

Det blir Rickard Marklund som är prästen vid begravningen. Han vet det inte än - men vi har gemensamma bekanta. Hans bror är gift med en syster (Anna) till en skolkompis till mig (Helena). Och Anna och Rickards bror har sommarstuga i Västerviken. Där min Sten hade stugan - och där Stens syster Anita har stuga fortfarande.

Jag fryser - det är kallt ute - och det är kallt inombords. Nu ska jag försöka somna på soffan.

Ohållbart

Fullständigt ohållbart att man ska kunna göra undantag från hastighetsbegränsning för biltestförare. Nu blir min kompis Alf i Arjeplog inte glad på mig - men så tycker jag. Vi får väl förutsätta att det inte är testverksamhet de bedriver ute på allmänna vägar. Skälet måste vara att de tycker sig ha mer bråttom än andra att ta sig till och från. Nog måste det isåfall finnas andra som också har giltiga skäl att ha bråttom. För övrigt är det väl så att testförare varit inblandad i en del olyckor - till och med där alkohol varit inblandat. Eller?

Det enda rimliga är ju att rusta upp vägarna så att alla kan hålla en acceptabel hastighet.

Anlände några minuter för sent till jobbet idag. En äcklig orange lampa lyste - bensinen - så det blev ett litet extra stopp vid Statoil.

Men nu har jag hunnit rafsa undan en hel del och ska väl "skofta" några timmar - flexkontot hade nog nästan noll timmar förra veckan.

Annars känns det som lite fredag idag eftersom det är helgdagsafton i morgon. Om än arbete till klockan 12. Egentligen till 13 - men vi tycker att man ska ha en lunchtimma även på helgaftnar.


Märkliga prioriteringar

Leksands hockeyspelare har fått gå före i vaccinationskön. Och lagets läkare försöker försvara men tvingas erkänna att i botten ligger girigheten - de måste ha friska spelare - av ekonomiska skäl. Och han är övertygad om att andra elitlag både i fotboll och hockey är vaccinerade till tänderna som han säger. Man kan ju undra hur det ställer sig i förhållande till läkarnas etiska regler? Och man kan ju undra hur det ser ut lokalt här i länet och Luleå?

Märklig prioritering II gör en bara så trött. Områdespolisen Bertil Sandström ser de stora mänskliga och ekonomiska vinsterna med ett effektivt drogförebyggande arbete bland barn och ungdomar. Han ser metoder som används framgångsrikt på andra håll i landet - SSP-grupper -men oklart när beslutsfattare här i norr kommer till skott. Och så bekräftar han det klassiska som alltid gällt för områdespoliser som jobbat med förebyggande - när det behövs som bäst tvingas de backa upp som semestervikarier inom andra områden. Och så har det varit oavsett de kallats närpoliser, kvarterspoliser eller områdespoliser. Min känsla är att det förebyggande arbetet bland barn och ungdomar aldrig varit så eftersatt som nu.

Och mor skulle haft namnsdag idag - Viola.

Krängel-Sverige visar också upp sig i dag - korvgubben Tommy får inte sälja korv för någon påskrift saknas från polisen. Kanske dags att revidera och avbyråkratiser den lokala ordningsstadgan?

Nu ska jag själv prioritera att påbörja resan till jobbet.


Memory

Det blev ett memory - ett blomstermemory i en liten dockresväska - från "moster fin". Till Ebba!

Själv kom jag på en affärsidé - varför inte ett kombinationsmemory för oss äldre. Med foto på det ena och namn på det andra - att para ihop?

För oss 40-talister kan det nog funka. Men det blir värre sen. Med 50- och 60-talisterna -  och bonusbarn och bonuspappor hittan och dittan - i generationer ned - och könsneutralt - bonusbarnbarn och bonusfarfädrer.

Vet inte om det var bättre förr - men enklare iaf.

Rötmånad?

Nästan så man tror att det är rötmånad och en rötmånadshistoria - om vargen som blev påkörd men fastnade i grillen och åke fripassagerare i 96 mil. Och överlevde - Tricky.

Ohoj - det var ett tag sen jag började skriva detta. Men mina "gossar" kom inrullande efter lunch och störde alla rutiner.

Jag har iaf hunnit vara ut en inhandlingssväng mellan 11-12 därefter tillbak till jobbet. Viktväktarpizza smakade riktigt bra "kryddat" med kapris och salladsärtskidor.

Nu jobbar jag på och ska göra ett utskick. Sen går jag till far efter 15. Borde hinna hem och vila lite innan "moster fin" i Alvik.

Mjukstart

Jag låter mig göra som jag känner - stiger inte längre upp klockan halvfem. Idag var det "dragning" i sängen till halvsex. Underbart att somna om mellan alarmasignalerna som kommer var 10:e minut. Sporten är att hitta avstäningsknappen på första mjuka inledningen.

Mjukstart att på kusin Kerstins exemplar av DN konstatera att det återigen är
jämnt mellan blocken - 0,7 får väl ändå anses som dött lopp. Sossarna ligger trots en marginell ökning kvar under det historiskt dåliga valresultatet 2006.

Gammal nyhet att Erika Josbrant ska toppa norrbottens KD:s riksdagslista - trots att hon är stockholmare sen en tid tillbaka. Illustrerat med fel bild också - Birgitta Eriksson som uttalar sig om helgtilläggen får vara med i KD-artikeln. Fel nyhet är det också att KD skulle vara först ute med att fastställa riksdagslistan - FP Norrbotten fastställde sin - iaf de 5 första namnen - redan vid årsmötet i våras. Här hittar du fem i topp - och samtliga är bosatta i länet.

Simon har namnsdag - så hette min gamla lärare på Sunderbyskolan - som tillika hade varit fars lärare. Med Boman i efternamn - känd av alla gamla Sunderbyggare iaf. Simon Matti är en färskare bekant som jag känner och gratulerar.

Vanlig rbetsdag - som varit ovanlig de senaste veckorna - ska det bli idag dvs i grunden styva 3 timmar. Men lite mer får det bli för att beta av "skulden". Besök hos far förstås.

Och kvällen ska jag besöka Moster Fin - som ägarinnan själv skriver utan versaler i början. Någon som vill hänga på? Jag kan till och med tänka mig att lägga ut sommardäcken från baksätet och då rymmer jag minst tre?

Nu med sikte på jobbankomst klockan 09.00.

Natti

Hem strax efter 18. Kom ihåg att ringa farbror Hasse - bra. Det vore kul om Sture orkade komma hem till begravningen - jag glömmer nästan att Hasse och han är jämnåriga och gick på Strömbacka samtidigt.

Annars har jag inte orkat med så mycket ikväll. Läst boken som begravningsbyrån skickade med till Sara och Lisa - "Farfar och lammen" - har ju förstås kolläst så nu lämnar jag den till mamma Lotta för event vidarebefordran. Mitt godkännande fick den faktiskt.

Men annars skrattade jag gott åt vissa avsnitt i boken "Ett minne för livet". Man kan väl gott påstå att den -  begravningsbranschen - pushade för andra branscher genom att tala om hur man skulle vara klädd - med hänvisning till företag som hyrde ut vad som förutspåddes saknas. Bästa fördomen var  att ljus klädsel inte skulle rekommenderas eftersom många äldre personer inte har några ljusa kläder.

Nu är vetekudde nr 1 i sängen - ska rekonditioneras i micron en sväng till sen blir det sängen för tant Ylva.

44 i höst

I höst - september - har jag varit  ute på arbetsmarknaden i 44 år - med uppehåll för ca 4 månaders mammaledighet. Så jag hoppas inte Sahlin ska krama fler år ur mig. 35 år jobbar medelsvensson men vi skulle tydligen behöva jobba 38-39. Men även om jag deltidar sen något år klarar jag med råge mitt bidrag till välfärden.

Lite trögt att återgå till vardagslunk. Idag hade jag glömt både almanack och anteckningsbok hemma. Berätta det inte för någon men jag var faktiskt tvungen att ta en extra sväng hem på förmiddagen.

Klockan 12.45 var vi på begravningsbyrån - far, jag och Kerstin. De flöt väl så väl det bara kunde. Begravningsgudstjänst kl. 13.00 torsdag den 12 november. Hade helst velat ha den på fredag den 13 - men folk är tydligen inte skrockfulla för där var fullbokat.

Tillbak på jobbet är jag sen halvtre cirkus - men jag känner att jag blir väldigt trött - så det blir nog till att dra hemöver. Och försöka hinna med några handtag där också. Måste komma ihåg att ringa farbror Hans - han ringde när vi satt på begravningsbyrån.

Överpedagogiska pojkar

Ja vem har inte lärt sig att man ska välja plats för presskonferensen som förstärker det budskap man vill ha fram. "Gossarna" Granberg, Pettersson och Lundh hade gjort det - valt järnvägsstationen i Luleå som skulle förstärka intrycket att regeringens politik mot ungdomsarbetslösheten skulle innebära utflyttning och väntan. Ledarskribenten fångade dock snabbt upp bollen och konstaterade att väntrummet på järnvägsstationen ofta är tomt - liksom det alternativ som dessa pedagogiska pojkar skulle redovisa.

Och en bild säger mer än tusen ord - är det inte så att hälften av vi som finns är kvinns?

För övrigt är morgonens stora skämt att Jerry Johansson, avgående kommunalråd i Arvidsjaur - ska återta sin uppsägning. För sossarna i Arvidsjaur hittar ingen annan! Kan undra om "sylten" från fingrarna verkligen är borttvättad? Jerry undkom ju verkligen granskningen av vad han ställt till med genom att vända fokus på sin avgång - och nu tvärvänder han igen?

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Som vanligt känns det inte. Men nu ska jag iaf dra till jobbet. Och klockan 12.45 ska far och jag till begravningsbyrån.

Vintertid = bistertid

Igår blev det vintertid - och min älskade lilla mamma dog - med sin hand i min. Lugnt, stilla, fridfullt och av mor efterlängtad kom döden som en befriare.

Men bistert och tomt känns det.

Mor har en hel bok - med svarta vaxdukspärmar - med urklippta dödsannonser för släkt, vänner och bekanta. Och där hon också skrivit ner små vackra dikter/verser. En av hennes favoriter är: "Minns mig som jag var en gång - då allting sjöng en livets sång - minns de tankar som jag tänkte - minns den kärlek jag er skänkte".

Stort tack till alla som på olika sätt hört av sig till mor - och till far och mig också för den delen - under mors långa sjukdomstid. Ingen nämnd och ingen glömd.

Och ändå måste jag nämna personalen vid avdelning 46 - änglar finns faktiskt. Sådan kompetens, integritet, empati, kärlek, respekt och omvårdnad som de bestod mor med går inte att köpa för pengar. Tack, tack - tack så hemskt mycket - som mor så ofta sa till flickorna.

Kerstin och jag har varit till far och berättat - och det var ju inte lätt heller. Lisa, Sara och Jens har varit förbi här vilket livat upp tillvaron någon. Men jag känner mig vilsen och vet inte riktigt vart jag är på väg.

Heja Luleå

heja Luleå hockey som "vann" i Karlstad. Ja - just det "haröron" - det är oroande att Kuriren nu för andra matchen i rad beskriver en suddenseger som en "riktig" seger. Fö såg jag att Luleå hockey inte hade ambulans på plats när olyckan inträffade i förra matchen. Märkligt - klubbdirektör Stöckel borde ju ha direkt kontakt in i landstingshuset - via oppositionsrådet Stöckel - eller hur?

Tack för kommentaren Anne K Jatko - hoppas du börjar skriva så - lite långt och risk för felstavning med Kotavuopio - åtminstone för "storsvenskar". Fö hoppas ni särskilt noterar vilka politiska förebilder hon har!

Som vanligt på morgonkvisten är jag nu hemma och duschar. Sen åker jag tillbak.


Inte kul alls

Det är inte mycket som är kul just nu - och minst av allt är det kul att vi tydligen nu ska få en ny Jan G:o såpa. Att matas med dag efter dag. Fast för mig där livet just nu är korsord och kvällstidningar så har jag ju god tid att ta del av det.

Däremot blir jag mer och mer irriterad över den påtvingade reklam som
Expressen-TV pådyvlar mig. Och numer är det inte enkelt att se något avstängningskryss heller.

Är hemma just nu - Kerstin är hos mor - och har duschat. Tidningarna olästa - dem tar jag med mig upp igen. Idag skulle jag behöva vara minst 2 personer - skulle verkligen behöva besöka far - vilket jag inte gjort sen i onsdags tror jag det var - kanske tisdag.

Vi får se - måhända det blir först i morgon jag hör av mig. kommer nog få magsår av allt som jag inte får skriva av mig och allt termoskaffe.

Overklig verklighet

Det känns som om jag lever i en overklig verklighet eller hur jag ska säga. Idag har Gun varit förbi oss på 46:an. Liksom Hasse och Solveig. Kusin Kerstin åkte hem vid 10-tiden och återkom klockan 13. Sen körde hon iväg mig kvart över två - hon försökte med en påtvingad långpromenad men jag föredrog bilen. Och postkoll både hos föräldrarna och hemma här. Blomvattning hos mor. Lite mailkoll här hemma. Nu ska jag åka tillbak igen.

Härlig verklighet dock på söndag - då får vi
tillbak timmen "de" snodde i våras. Efter nära två veckors internat på sjukhuset behöver jag den både hemma och på jobbet. Skulle gärna låna den för 2010 och 2011 också.

Duschpaus

Just nu är jag hem för en duschpaus. Kusin Kerstin kom upp strax efter 8. Själv har jag hunnit hjälpa Lilly med den nya tvättmaskinen. Hon hade programmerat in fel program - 60 istället för 40 och häftig centrifug. Men nu är det fixat.

Tidningar ska jag ta med upp så dem har jag inte öppnat än. Har dock hunnit kolla igenom mina mail - och tackar alla er som håller mig uppdaterad om vad som händer. "Storheter" som att Kent Ögren bloggar - måste ju in bland mina favoriter - kan bli underhållande.

Framtiden får utvisa om vi hörs ikväll eller i morgonbitti.


Omvänd ordning

Har sovit i fåtölj på sjukhuset i natt. Trot eller ej - det var riktigt skönt. De erbjöd förstås säng - men jag ville inte - då lägger jag mig och sover alldeles för hårt. Mellan 2-4 har då både mor och jag sovit i ett kör. Och däremellan har vi sovit kortare pass hela tiden.

Och kusin Kerstin - den morgontrötta - ringde redan halvsju och meddelade att hon var på väg upp. Så nu är jag hemma och har duschat och är på väg tillbaka.

Lite sur på kiosken på sjukhuset - med dåliga öppettider och stänger till och med trisslottförsäljningen en halvtimme för stängningstid. Hade tänkt mig att bojkotta dom - och de ska jag göra - men nöden har ingen lag. mitt Keno gick ut i förrgår och närmsta annars är Storheden.

Tidningar har jag bara skummat - så jag kommer väl sakna en dator att ösa ut min galla när detta är gjort.

Galla kommer jag säkert också att få ösa över att det är ont om parkeringsplatser vid sjukhuset. Var kommer alla bilar ifrån?

Alltid nytta med "strutsen"

Hittade detta i en av alla de veckotidningar jag konsumerat de senaste dagarna. Emuprodukter.

Nu har jag permis i 2 timmar (och mer om jag vill - Kerstin sitter hos mor) och är hem. Ska besöka far och kolla in läget där. Och proviantera för kvällen.

00.00

Egentligen skulle jag bara skiva "godmorgon" här på bloggen och sen ägna kraft åt att komma iväg till sjukhuset. Men min nyfikenhet fick mig att gå in och kolla vad det var för nyhet - i högra menyn över lokala nyheter - som ramlat in precis "00.00" och med rubriken "varför vill de centralisera?" Vilket visade sig vara ett debattinlägg av min partikamrat Erik Lundström - ett debattinlägg om i papperstidningen inte sorteras in som nyhet utan just debattinlägg.

Så grattis Ursule och Yrsa på namnsdagen. Halvnamnsdag för mig - hälften av bokstäverna stämmer. Och godmorgon på er alla andra. Nu ägnar jag kraften till dusch och färd mot sjukhuset.


Idel "segrar"

Én rubrik med lite självplågeri - men jag måste ju försöka hitta något korn att glädja mig åt. Livet är tufft just nu.

Men Plannja vann - något att glädja sig åt. I Kurirens omröstning om storregion visas återigen en förkrossande majoritet mot Kent Ögren & co:s projekt. DET är verkligen någon att glädjas åt.
Rösta här du också!

Har nyss - halvelva - kommit hem från sjukhuset. Nu ska jag försöka sova. Ledsen Els det blir ingen lunch i morgon heller - men den får bli desto bättre den dag den kan bli av.


Permis

Har en timmes permis från sjukhuset - Kerstin är där - hon har varit med mig sen 13-tiden. När jag kommer tillbak åker hon hem på en middagspaus - och sen kommer hon säkert tillbak ikväll.

Har ätit lite och kollat igenom mina mail. Tror faktiskt att jag ska fuska och köpa med mig lite godis när jag åker tillbaka.

Blir väl sen kväll i kväll också. Fru doktor talade om jag givetvis kunde vara där så mycket jag ville - vilket jag inte hade tänkt fråga någon om. Men det var nog iall välmening för hon påtalade att ingen tjänade på om jag slarvade med mat och sömn.

På återhörande.


Okontroversiellt?

Kan det anses okontroversiellt och är det vetenskapsligt bevisat? Nu går smittskyddsläkaren Österlund med uppmaningen att äta närproducerad mat. Är det okontroversiellt och vetenskapligt bevisat - eller kan han riskera munkavle?

I spåren på "Manstenaffärer", fettdoktorer och andra tystade kritiska röster finns väl anledning att fundera.Förvisso låter - iaf enligt det media förmedlar - fettdoktor Dahlqvist som värsta maranataförkunnaren med rekommendation av LFHC-kosten istället för cellprovsundersökningar och mammografi - men hur man kan rädslas för enstaka kritiska röster förfärar. Oavsett sakområde så har ju historien många gånger visat att sanningen varierar över tid.

För övrigt har min i barndomen tilltänkta svärmor namnsdag idag - på den tiden jag skulle gifta mig med "lillprinsen" - vår nuvarande kung.

Nu ska jag dra upp till mor. Men tro inte att min röst tystnad - vetenskaplig eller ej - ikväll återkommer jag.

Lång dags färd..

Lång dags färd mot kvällning/natt. Har varit på sjukhuset från strax före elva till klockan 21 drygt. Far har besökt mor idag - Kerstin tog med honom då hon var och skjutsade kusin Lars till Umeåbussen. Och sen skjutsade jag tillbak honom till Fyren. Och före det så hann han också besöka en gammal jaktkompis - Tage - som också låg inne på 46:an. Ett möte som gladde båda mycket.

Har pillat runt lite på nätet - tidningarna men inte hittat något att skriva om.

Har googlat på de få (faktiskt) luckor jag hade i mina 4 korsord. "Lågadlig" visste jag inte att det hette "välboren". Bonddoktor var väl en lite kuggfråga - men jag kopplade genast till Bondfilmerna - men kom inte ihåg att han hette No. Och så var det väl några till.

Nu ska jag försöka komma till ro - vetekudden ligger redan i sängen. Imorgon blir en ny dag på sjukhuset. Så nu vet ni - Johan, Karin och Thomas - att i morgon kommer jag inte till jobbet.


Anne, Åse och Ulla!

Kom igen nu tjejer - låt inte grabbarna helt dominera Kampanjbloggen. Och plötsligt ser jag att jag tydligen också har behörighet att kommentera - och kanske skriva inlägg också?

Har varit en repa upp till mor - läget oförändrat från igår i stort sett. Nu gör jag en knapp timme på jobbet. Sen ska jag proviantera mat, korsord och tidningar och åka tillbaka.

Kan inte undanhålla er att "fan har blivit gammal" - nu pläderar KD för förenklade regler för spritföräljning. Och tar också upp ett gammalt - mycket bra - folkpartiförslag. Om medborgarna ska "bötfällas" för försummelser att lämna uppgifter så borde också samhället "bötfällas" på motsvarande vis. Välfärdskontrakt kallade vi det för - ett något missvisande namn måhända - men bra innehåll. Kommer inte sotaren inom utsatt tid - så ska Du som medborgare minst kompenseras med gratis sotning - för att bara ta ett exempel.

Nu drar jag vidare mot sjukhuset.

Redo

Telefonen känns inte längre ångestladdad och som min fiende - nu när jag är redo att åka om den ringer. Nästan redo iaf.

Länken till
Kurirens ledare - och här en nyhetsartikel i regionfrågan - som jag tycker visar att regeringen har ett omöjligt uppdrag att hinna sy ihop något innan årsskiftet - som väl ändå måste anses vara en reell deadline? Och nyhetsartikeln inte ute på nätet - inte ens med google. Vilken hopplös morgon!

Hopplöst känns det säkert inte för den Kalix kvinna som vunnit 5,6 miljoner rikare. Det är väl en Lottopotten jag är med och tävlar om - men nu grävde hon ett djupt hål i den - men jag tyckte jag såg att det var 45 miljoner kvar i potten - det räcker för mig.

Tore och Tor gratuleras på namnsdagen.


Mellan tummen och pekfingret

Tunn var den i dag - Kuriren. Kändes knappt mellan tummen och pekfingret. Men skönt att slippa gå ut och hämta den - Lilly hade kirrat det 5 över 5 när jag stack ut huvudet. Försökte mig dock på att sticka ut handen för att mäta temperaturen - resultat att jag avstod att gå och sätta i motorvärmaren.

Den stora nyheten (?) i Kuriren handlar om regionfrågan. Ledaren tycker inte att regionmotståndarna ska känna sig säkra - eftersom regeringen gjort snurriga kompromisser (?) i regionfrågan. Nu är det väl så att de beslut som för vissa kan framstå som snurriga är väl att Halland och Gotland får bilda egna regioner - inget väl som talar för ett Stornorrland precis?

Datorn är hur seg som helst på morgonen - men har fått veta att det visst är mer linan in än själva datorn. När man fixade Kerstins uppkoppling på övervåningen blev det tydligen svagare signaler hos mig. I vilket fall stressar detta upp mig - känns som om jag vill vara färdigklädd om utifall telefonen ringer.

Så nu duschar jag så får vi se om jag hinner återkomma.

Sorsele visavi Danderyd!

Läste någonstans idag att inlandskommunen Sorsele sen många år i rad ligger i topp i insamlingsresultat för Världens Barn. Någonstans vid 138 kronor per invånare. En lite inlandskommun med låg snittinkomst. Medan rika Danderyd kom upp till en snitt insamling på 1 krona och 0 öre.

Girighetens ansikte - Danderyd - och Solidaritetens - Sorselse! Det borde vara en given löpsedel - både i Danderyd och Sorsele!!

Äntligen hemma

Fanns det inte ett TV-program som hette så - Äntligen hemma. Fast lite falsk marknadsföring. Jag har faktiskt varit hemma sen klockan nio - 21.00 ca.

Dock har ett antal telefonsamtal tagit upp min tid. Ola, Anita och Gunilla/Sture. Och helt plötsligt var det 23-nyheter.

Kerstin och jag nattade mamma vid strax före 21. Vi hoppas att hon får en bra natt.

Själv har jag lite svårt att koppla av - kan hoppas att vetekudden - den varma - kan göra susen.

Fast jag måste skriva ett inlägg till - Sorsele visavi Danderyd!

Fel länk - igen

Tur att jag har vänner som är in och kollar min blogg. Nu var länken till dagens Sifo fel. Men jag blev så störd för jag hörde på radion om att Skop också kommit med en undersökning - och jag hittade den absolut ingenstans. En bortförklaring så god som någon.

Men här får ni allt i ett -
både Sifo och Skop. För dagen står Skop i gunst hos mig - bättre siffror för både alliansen och folkpartiet.

Själv har jag hunnit vara och hälsa på mor. Haft en bra natt och var efter omständigheterna pigg på morgonen. Nu är Gun hos henne så jag har permis till minst klockan elva. Den tillbringar jag fn på jobbet.

Gap?

Ja inte vet jag om "gapet" är SÅ stort - dagens Sifo - åtminstone känns det inte oövervinneligt. 4,8 procent - det äts snabbt upp av små uppgångar och nedgångar på rätt ställe.

Inte så mycket nytt - gårdagens språktest ramlade jag över. Lika rätt som förra valets språktest - men förmodligen inte lika kontroversiellt.

Luleå hockey åkte på däng - mot Tobias HV (var det väl?).

Nervöst att sitta oklädd - så nu tar jag duschen. Planerna är de vanliga - det blir att sitta hos mor - men någon timmas permis. Det är lite svårt att nyttja sina beviljade permisar - känns som om jag vill vara där. Kontrollbehovet!

Inte "vikt"igt

Helt plötsligt känns det inte så viktigt med "vikt" - så hemkommen från sjukhuset har jag dels ätit en rejäl måltid med rostbiff på finncrisp - med ett glas rött till. Och sen bangat i mig två av Guns goda vinbärskaka med maräng. Och inser förstås att närvaron på hjärtavdelningen verkligen borde fått mig på andra tankar. OCH inser att om de ringer från sjukhuset inom de närmaste 2 (eller 3) timmarna så måste det bli taxi upp. MEN inser också att denna utsvävning gör att jag inte stirrar på telefonen hela tiden.

Har pratat med kusin Annlo ikväll - en av mammas "kulleungar". Hennes mor - min moster Nancy - dog i akuta hjärtproblem för så där 15-16 år sen. Saknad!

Hann iaf in i morse och träffa deltagarna i valskolan - någonstan mellan 40 och 50 jättetrevliga folkpartister - unga som gamla. Och Jens ringde och berättade att "småpojkarna" (Johan och Thomas) verkligen gjort bra ifrån sig - växt - när tant Ylva var borta.

Nu ska jag borsta "gaddarna" och försöka sova. Gun har erbjudit sig att åka upp i morgonbitti - men känner jag mig själv rätt så vilar jag väl inte så länge på hanen - jag heller. Tiden är dyrbar!

...till bredden fyllt av nostalgi...

säger Anders Eldeman om morgonen Dacapo. Lite så känns livet nu också. "Lyckan är inte alls det du tror" - Harry Brandelius passar min sinnestämning.

Så kan jag fortfarande uppröras starkt hur det får gå till i fackföreningsstarka Sverige. Vi har en lagstiftning där arbetsgivarna kan köpa sig fria för en miljon hit eller dit. Och trots att de blir dömda får arbetstagaren i princip yrkesförbud resten av livet. Som för
Elvira Nordlund i Uppsala. I Uppsala må hända det finns lite alternativa arbetsgivare - men drabbas man här i länet och här i kommunen så är det väl bara att sadla om till annat yrke. Det måste bli en ändring!

Gårdagen blev naturligtvis inte alls som planerad. Blev kvar hos mor till klockan 21 med en 2 timmars permission för mat - då kusin Kerstin avlöste mig. Faster Hedis med make Harry besökte mor - det uppskattade hon verkligen - även om det tog på krafterna.

Idag är planerna att jag ska åka in och träffa 45 folkpartister som ska delta i uppstarten av Valskolan. Morgonfikar med dem och sen aviker jag upp till mor igen. Det kommer att ge mig kraft! Ska för övrigt göra ett besök hos mor innan jag åker till stan. Ska åka om expen och se om jag kan hitta Ullas anteckningsblock - nu när jag fått lite mer instruktion om var hon lämnat det.

För övrigt blev jag glad att höra folkpartiets skolutspel på morgonen. Obligatorisk engelska från skolstarten och möjlihet att läsa ytterligare ett språk - kinesiska. Framsynt!

Kompis Birgit ska nås att ett hurra som når ända till Murjek! Och kusin Eva i sin himmel skulle fyllt 58 idag. Jag har någon mer idag också - som jag just nu inte kommer ihåg.

Jag får säga som Rolf Nilsén brukar avsluta sina krönikor - Äventyret fortsätter...

Svaret är - äckligt!

Trendigt eller farligt? frågar rubriken i Kurairen om att inte tvätt jeansen förrän efter 6 månader. Äckligt är svaret - om de nu inte hänger i garderoben och avgiftar av sig.

Dagens planer håller än - har tom hunnit göra lite utbetalningar.

Givet tema - "Spilld mjölk"

Politiska stordåd sker varje dag - idag uttalar Ingrid Norberg "Ekomjölken är räddad" och detta efter att hon varit på väg att sätta kaffet i vrångstrupen. "Tjänstemännen kan inte bryta mot fullmäktigebesluten" säger Annika Eriksson - men frågan är väl vilket handlingsutrymme tjänstemännen har  om fullmäktige ägnar sig åt detaljsstyrning typ Eko-mjölk?

Som jag förutspådde så skulle elevernas fokus vara på jullunchen - och så blev det.

En tänkvärd ledare i Kuriren idag som sticker hål på såna kommunistiska stenåldersfloskler som att "den renaste och billigaste energin är en som aldrig används".

Vi hoppas att "Sunderby Ishotell" ishotell inte är utslag av någon Nenetsatsning utan ett tekniskt problem som kan åtgärdas snarast.

För övrigt har Kuriren en ettan-nyhet värd att begråta - Folksam gör retroaktiv förändring av försäkringsvillkor. En dam som tecknat försäkring och som betalt premien i 40 år får ett ensidigt besked från Folksam - sorry försäkringen faller bara ut med hälften av överenskommet belopp. Skäligt att som Gunilla faktiskt göra koppling till Anders Sundströms astronimiska månadslön. V'ärsta kapitaliserna finns i "rörelsen".

Dagen plan ser ut så här. Snabbesök hos mor vid halvniotiden - en sväng till jobbet för att rekonstruera skrivbordet, tillbak till sjukhuset vid pass elva. Och så blir jag väl där eftermiddagen. En liten plan har jag att dyka upp på Bischop arms ikväll - men det lär väl förbli en dröm. Vilken tid samlades vi föresten?

Minus 148,92

SHB Balans 50 - ni hör ju hur "balanserat" det ska vara. Någon fond som jag tecknat någon gång. Förmodligen då jag var 50. Men nu mina vänner är den bara 148,92 minus - och jag är 61. Hur mycket plus jag kunnat haft för de pengarna under tiden förtäljer inte historien. Fast det handlar bara om cirkus 8 000 kronor - så det är vare sig himmel eller helvete.

Dagen blev inte som jag planerat - kände att mor krävde min närvaro så snart som möjligt.

Jag inser att jag inte skrivit sen 6.42 i morse. Men efter att ha besökt mor vid halvniotiden bestämde jag mig för att mor behövde mig  - är inte säker på att mor kände likadant - åtminstone inte hela tiden. Hon beklagade sig för personalen att jag kom och försökte trycka i henne mat.

Men servicen på bilen och vinterdäcken  hann jag få på. Men sen 13.30 har jag varit på SuS. Till efter 20.00 någon gång.

Heja Luleå som besegrade Modo - och Skellefteå som tydligen vann - enligt sonen från som befinner sig i Sölvesborg - stackarn!

Många har ringt mig ikväll - och lämnat meddelande - men jag har inte orkat ändå fram. Faster Inga-may är den enda som jag orkat ringa upp.

See you tomorrow! Men ganska glest då också kan jag förutspå?

"Kejsarinnan"

Måste notera att socialdemokratiska opinionsbildare nu gång på gång försöker sig på rubriker som "Sahlin är på hugget".

Påminner om favoritsagan Kejsarens nya kläder - i detta fall "Kejsarinnans nya kläder" - om man tillräckligt många gånger upprepar hur "fina kläder" hon har så ska det bli självuppfyllande.

Mona Sahlin är "naken" och framgång är en kombination av egen förträffligthet och andras uselhet. Ska det blir framgång för (S)ahlin så krävs mycket uselhet från andra.

Lätt fånget...

Lätt fånget lätt förgånget - där rök eko-mjölken. Det var för den - 500 000 kronor tror jag - som MP i Luleå "sålde" sig till sossarna för ett antal år sen. Skulle väl tro att det blir en del politiska aktiviteter idag - kanske lite "ministerstyre" från kommunalrådet Petersen? Skulle dock tro att elevernas eventuella protester kommer att röra jullunchen - om än det nog inte varit så dignande som bilden ger sken av.

Klarsynt var ordet för gårdagen - då jag hämtade mina nya glasögon. Dom funkar kanonbra både mot tidningar och skärm.

Sån "klarsyn" som nakenröntgen ställer jag dock inte upp på - där går gränsen.

Nu ska jag se om jag kan hitta en insändare från gårdagen där Eilert Gezelius (eller möjligen Inge Carlsson) beskriver våndan att vara kund i Boden. Hittade den inte trots google - men den speglade lika många olika öppettider i affärerna som affärer.

"Underbar resa trots bittert slut" kan man väl ta med sig från fotbollslandslaget och hoppas att man kan summera livet när den dagen kommer. Någonstans har de sagt så men inte i länken som jag hittade.

Dagen ska inledas med att kasta ut skräp från bilen och att kasta in vinterdäcken. En tur förbi mor på sjukhuset, förbi jobbet och sen lämna in bilen kl. 10.45. Föreläsningslunch på landstingshuset - Carina Diaz från kvinnojouren - dit jag promenerar från Bosses Bil. Förhoppningsvis kan jag ta motsvarande promenad tillbak efter lunchen och hämta tillbak bilen. Besök hos far och åter till mor på sjukhuset är planerna. Få se hur måluppfyllelsen blir?

De stal "showen"

Efter mitt och Thomas hemliga uppdrag gav jag mig iväg till mor. Kusinerna Kerstin och Lars satt andäktiga och väntade på att jag skulle visa upp mina 5-tusen kronors glasögon. Visst jubel blev det men inte i 5 tusen kronors klassen.

Stannade hos mor i nästan timmarna 2 - sen hem. Och då tog fastrarna och mostrarna över "showen". telefonsamtalen med faster Inga-Maj och moster Gunilla tog slut först 22.30 och långt före det var jag helt slut.

Hoppas att morgondagen ger mig möjlighet att skicka vidare alla intryck min kropp får - annars blir jag också en del av vården!

jag är med

jag är med i spelet - men hinner knappt andas. Dessutom ligger allt tyckande från tidningsläsandet i morse och trycker som halsbränna i bröstet.

Men nu ska jag tillbringa 2 timmar med Thomas och sen blir det besök hos mor på sjukhuset.

Hoppas få skriva av mig lite ikväll om jag inte är alltför trött.

Nu lyssnar jag på landstingsdebatten - och snart blir det väl omröstning om återremissyrkandet.

Äntligen insläppt!

Äntligen insläppt på bloggen hinner jag inte skriva för nu måste jag åka upp till mor. Inget mer akut än vanligt men jag lvoade komma vid 10-tiden.

Tror på Dig, Stefan!

För mig tillhör Stefan Tornberg de verkligt seriöst arbetande riksdagsledamöterna.  Så kom ihåg att du har det statistiskt sett väldigt bekvämt med ena foten i frysen och andra på spisplattan! Tänk på det när du värderar TV4:as Kalla Fakta!


Me and my Mother!

Nu handlar allt om mig och min mamma! Tack snälla Anne som ringde ikväll bara för att tala om att hon tänker på mig - and my mother. Och tack Roffe för dito. Och möjligen - för att inte säga troligen - väldigt många fler som uttryckt tankar och ord - men som jag i mitt något utmattade tillstånd inte orkar börja räkna upp. Kusin Kerstin i en anna klass - mor fick frågan om hon bara hade ett barn - vilket hon bejakade - men la tll så har jag Kerstin också!

Varör upptäcker man storheten i sin mor först när man förstår att man  är nära att mista henne?

Om läkarnas pedagogiska förmågor finna mycket i övrigt att önska om! Det är ungefär lika dåligt nu som det var 1994 när de skulle tala om för mig att Sten var döende! Patientansvariga läkare - som till och med har en egen förkortning - PAL - lyser gärna med sin frånvaro! Lovar besök "efter sommaren" - men nöjer sig inte med att snön har kommit för att tro att det är efter sommaren. Så är det med både mor och fars "PAL" - skäms på er Peter och Åsa!

Ja nu vet ni prioriteringen - så om det blir glest på bloggen vet ni varför. Och mina vänner som fysiskt kan vara nära mig efterlyser jag för kommande dagar/veckor/månader?


10.00 - ingenting annat

Presskonferensen som jag nämnde i förra inlägget är klockan 10.00 - Kulturens Hus - ingenting annat - fick jag just veta av min son.

Min sagesperson som brukar har en nogrannhet och exakthet gränsande till militärisk disciplin hade faktiskt glömt skriva klockslag - och 13 fick jag väl från datumet.

Och klockan 10 är jag på SuS med far. Svaret om sossarnas gruppledare skulle vara med fanns visst i tidningen redan - de hade meddelat att de var på utbildning. Så ingen fajt Bucht visavi Anders Öberg - som ju faktiskt är gruppledaren - inte Ögren.

Mäktig stjärnhimmel

Man borde höja blicken oftare - mot himlavalvet. Och så perspektiv på smått och stort. Vilken fantastisk stjärnhimmel - den nästan tog andan ur mig på "tidnignspromenaden".

Noterar att Expressen drabbats av någon form av moralpanik. Nu är det en ettan nyhet att man inte tänker betala för berättelsen av
Mehdi Ghezali. Det är väl vällovligt att man tänker sig för var pengarna kan hamna - men gör man Expressen det till vardags? Skulle vara spännande att veta hur mycket de betalat för berättelser om Knutsby och Kristi brud - men det handlade ju om en svensk variant av religiös fanatism?

Och våran Nancy i Alvik delar ut dagens ros till alla som skänkte pengar på kyrkvalsdagen till insamlingen "Bröd till bröder". Får hoppas att det kan komma några "systrar" tillgodo också, Nancy?

Birgit och Berit har namnsdag. Kompis Birgit på strålning i Umeå tillägnas ett särskilt grattis. Liksom Danielsson - ordförande för SV - som gör ett hästjobb för folkbildningen - i sann liberal anda så centerpartist hon är.

Ett ovanligt dumt och motsägelsefullt inlägg av Sticket idag. Det finns väl ingen anledning att samhället dvs vi stillatigande skulle acceptera att människor super ner sig och går upp i vikt. Frågan är i hur stor mån vi ska acceptera det - vi som är med och betalar skadeverkningarna av det?

Intressant att nuvarande ledarskribent tycker det är en stol för mycket att sitta både i riksdagen och i hemkommunens fullmäktige. Helt på tvärsan mot tidigare ledarsrkibent som tyckte att en lokal fullmäktigeplats var ett sätt att befinna sig i verkligheten - vilken verklighet ett fullmäktigemöte nu är?. Men det var väl ett försvar för Olle Lindström - på hans tid -  och Krister Hammarbergh!

I veckan har jag tagit ledigt från jobbet och ställt in ett antal andra möten också. Ska ägna mig åt föräldrarna. först idag står besök hos mor för att kolla läget och därefter ska jag vara klockan 9 på Fyren för att göra far färdig för besök på SuS och pacemaker kontroll.

Det har sagts mig att alla gruppledare i landstinget och alla gruppledare i Haparanda Stad kommer att finnas på presskonferens på Kulturens Hus klockan 13. Jag har också blivit inviterad - får se om min personliga situation medger det. Men onekligen skulle det vara intressant att veta om "alla" också inkluderar sossarnas gruppledare?

 


Inte oproblematiskt

Det här med att miljöpartister har mycket större förtroende för Reinfeldt än för Mona Sahlin kan ju inte vara oproblematiskt.

Det är inte riktigt oproblematiskt med mor heller - behandlingen med Simdax har väl delvis lyckats men resusltatet borde varit bättre för att jag skulle vara riktigt glad.

Sen kan jag fundera hur det kommer sig att morbror Sture i Bollnäs fått förebyggande/uppbyggande behandling med just Simdax - medan mor nu får det för andra gången - först när läget är riktigt allvarligt.

Kan det ha något att göra med äldre och kvinna?

Bodström en skam

Thomas Bodström är en skam för politikerkåren. Han skymfar både riksdagen och demokratin med att upprätthålla sitt advokatyrke samtidigt som sitt förtroendeuppdrag. Som lök på laxen tar han även tid för att skriva deckare - och filmar i riksdagen mot alla regler. Sammar var det - är det? - med kändisadvokaten från KD - vilket inte gör saken bättre.

Riktigt bra tycker jag det är att alliansregeringen uppfyllt 66 procent av sina vallöften när drygt 75 procent av mandattiden löpt. Och 12 löften ligger i pipeline för att genomföras. En bra spurt så är vi i mål!

Postkodlotteriet ger och tar. Elva miljoner på postkodlotteriet till en vinnare - man skulle ju få "muddra". Curteliusvägen i Gällivare. Kan undra hur det skulle slå om Skräddarsvägen vann? Med bara 3 adressater?

Man Karl Hjärtström i Malmberget han väntar fortfarande på sina 200 kronor.

Själv har jag inte behövt ge något och komme inte heller att få något - Postkodlotteriet påminner mig alltför mycket om Det Bästas erbjudande - mor får heta Viola för det är namnet som står först i uppräkningen!

Manfred och Valfrid ska gratuleras idag. Själv ska jag gratuleras för att jag iaf hann med 2 telefonsamtal igår kväll - till Bollnäs och Stockholm - det senare har tärt på mitt samvete.

På temat samvete - både dåliga samveten och bra samveten - skulle det vara spännande att söka i tidningarna på. Men det gör jag inte för mitt samvete säger mig att jag måste hinna hämta mors rollator och låna ut den till Lilly som jag lovade henne igårkväll. Ett framhjul hade släppt på hennes.

Klockan 08.20 ska jag åka med kusin Kerstin till Norra Sunderbyn. Hon ska lämna sin bil för vinteromskötsel. Sen ska vi gemensamt åka upp till mor och kolla hur läget är. Och hoppas på det bästa. Sen väntar förhoppningsvis jobbet.


Egalt vem som kommer och går

Usch nu kommer det att spekuleras om vem som kommer efter Lagnebäck (hette han så?). Struntar fullständigt i och han går - vilket han tydligen nu meddelat - och vem som kommer efter. Skriverierna kan inte stå i proportion till nyhetsvärdet ens för de som bryr sig?

Har besökt far med korvbit, pärondricka och Aftonbladet.

Just nu är jag inne för mellanlandning på expen. Och har mottagit den 40:e anmälan till valskolan - vi hade räknat med 30. Men finns det hjärterum (och det finns det) så finns det stjärterum.

Nu bär det av mot Västbacken.

Boarding URR 625

Ser att storpojkarna twittrar om boarding - så jag får väl börja med det jag också. Nu är det dags för ombordstigning på URR 625 med sikte mot Fyren. Landade alldelses nyss efter besök på 47:an. Läget är väl fortfarande efter omständigheterna väl får man säga.

Kom igen tjejer

Ni är 3 mot 2 men grabbarna är ivriga så här i början. Sätt igång nu Anne, Ulla och Åse - på kampanjbloggen.

Ett öannta länktips i väntan på Kerstin. Svärdotter Lotta öppnar snart ny affär och har också förnyat sin blogg. Fåtöljen på bild har farmor barnvakten somnat i!

hej och hå -nu har jag rättat länken till kampanjbloggen - tack snälla att du mailade mig.

Övervann latheten

Övervann latheten och putsade de ytterligare två fönster som gör att jag nu har blanka och fina fönster runt om. Och på köpet fick jag fixa till i fönsterbänkarna och dammsuga bakom soffan Ylva. Fint är det.

Och fint fick det med nya tvättmaskinen också. Hade fullt sjå att läsa bruksanvisningen om hur luckat öppnades då det visade sig att den öppnat sig automatiskt då programmet var färdigt.

Kusin Kerstin har åkt till kyrkan. När hon kommer åter ska vi åka upp till mor på 47.an.

Ohoj då det här skrev jag för mer än en timme sen - men glömde publicera. Nu sitter jag färdig och väntar på kusin Kerstin-

Idel motgångar

Idel motgångar i den sportsliga världen - Per Öbom tro om att Luleå skulle krossa Brynäs kom på skam - Ahlgrens bilar måhända fastnade i halsen efter 4-0.

Och Sverige åkte på en snöplig förlust med 1-0 mot Danmark. Nu är jag inte så initierad som jag låter för jag somnade vid 17-tiden och vaknade lagomt till andra halvlek i fotboll. Dock måste jag varit i drömmarnas värld för jag sov vidare i tron att Sverige vunnit med 2-1. Spelar roll - jag sov gott till klockan 3 - då var jag upp och åt en försenad middag - men det blev en lättvariant beroende på tidpunkten. Sen har jag legat till efter klockan 7.

Det tar uppenbarligen på lite mer än jag tror och erkänner att ha mor svårt sjuk. Hon var förvisso förhållandevis pigg när jag och faster Inga-Maj besökte henne efter lunch igår. Men klockan 18 ringde Helen från 46:an och meddelade att mor skulle flyttas till hjärtintensiven. Detta dock inte för att hon var mer akutsjuk utan för en behandling - dyr sådan som hon fått tidigare - som kräver övervakning.

Hur det står i matchen mellan oppositionen och regeringen noterade jag inte när jag kollade in resultatet i Expressens mätning. Det var ju inte heller det som var Expressens fokus. Det var i stället "verklighetens folk" som KD tror ska vara deras framgångsrecept. Förvisso känner jag mig levande mitt i verkligheten - men KD tillhör de partier som står längt ner på "önskelistan". KD har förvisso många duktiga politiker som jag gillar - men i partiet gror en "undervegetation" som skrämmer.

Förmiddagen upptar tvätt för första gången i nya maskinen i källaren. Två fönster jag putsas på insidan. Jag har lej för putsning av utsidan på alla fönster - men orkade inte plocka ur blommor och "bin" då så nu får jag ta det själv. Halvnio ska jag ringa och kolla hur det är med mor och behandlingen - och det får väl styra resten av dagen. Dock ska jag framåt sen eftermiddag göra ett "kameralt" besök hos Jens & co på Västbacken.

Låt er inte dras med

Låt er inte dras med i hysterin runt Sverige-Danmark matchen. Det finns trots allt värre saker att förlora än en fotbollsmatch.

Upptrissningen innebär att det blir näst intill nationell sorgedag OM vi förlorar. Vilket Gud förbjude - för nog blir det spännande ikväll.


Ylva i tiden

Till halvsju har jag sovit. Idag gratulerar jag ingifte farbror Harry på namnsdagen. Känner ingen Harriet så väl att det blir en privat hälsning - men ett kollektivt grattis till er alla - dock talar inte Kuriren om hur många ni är.

Talessättet är ju att inget är så säkert som ett
bankfack. Dock noterar jag att rånarna i Älvsbyn plundrat just såna. När jag skriver bankfack så träder bilderna från Norrmalmsdramat fram på näthinnan - bankvalvet där Clark Olofsson höll sin gisslan. 1976?

Ytterligare nödrop kommer från personalen inom Luleås handikappomsorg. Det är aldrig ens fel att två träter - men nog måste kommunen nu gå till botten med det här. Det löser inte problemen att fru Ekman bara hävdar obrutet förtroende för ledningen. Ingen rök utan eld - och nu har det brunnit länge! Det är ett onormalt beteende att gång på gång måsta splittra arbetsgrupper som lösning på konflikter.

Rätt eller fel att Obama fick Fredspriset? Ja iaf överraskande. Men hans ödmjuka kommentarer och vänsterkrafternas skrän om "skamligt" gör mig FÖR!

Nu blir det hemmapyssel på förmiddagen. Måste väl och se till föräldrarnas hus också. Ser framför mig att jag kanske hämtar far och besöker mor på sjukhuset. Då får jag ett tillfälle att åka till jobbet en stund på eftermiddagen - vilket jag för övrigt gjorde igår också. Numer känns det som om jag vill jobba lite i förväg - man vet aldrig vad framtiden har för utryckningar i beredskap. Och till veckan är det många "dejtar" som ska passas in

Hockey och fotboll ska underhålla oss i eftermiddag/kväll har jag förstått av Per Öboms Idag.. spalt p¨å Kurirens etta.

 


Total "radioskugga"

Sittandes i massagefåtöljnen med dagens tidningar - njutande av Strangers in the night börjar jag undra om jag inte har några kompisar - en tyst telefon ligger på golvet. Ett snabbt grepp om telefonen påminner mig om att jag slog av den vid 18-tiden då jag besökte mor. En kort resumé av gårdagen följer.

Vid elvatiden ringde mors PAL-läkare (PatientAnsvarigeLäkare - bra för många att vänja sig vid alla dessa förkortningar) och meddelade att han begärt flyttning av henne till hjärtakuten. Samtalet fick mig att känna att jag också hörde hemma där - ett hjärta i halsgropen är ingen höjdare.

Allt nog - rätt snabbt på plats hon mor så var läget i nutid inte så akut som den bild som etsats in i mina ögon vid telefonsamtalet - tvärtom - så kände hon sig piggare än på länge och ville ha både godis och hjälp att få igång radion.

Men i allra högsta grade befogat att skicka över henne till hjärtspecialisterna - dock blev det inte intensiven utan 46:an. På 9:2 som nästan är reserverad för Marianne som personalen sa.

Själv for jag sen och hälsade på far vid 15-tiden - och åter en snabbis till mor vid 18-tiden.

Hann med telefonsamtal med Jens och svärdotter Lotta. Sen efter någon timme så inträdde inte bara skugga utan totalt mörker och tystnad. Ett par omgångar vetekuddar har värmt upp sängen - själv skulle jag bara titta på Skavlan - och Borg - en stund. Vilket jag gjorde och vaknade upp vid 2-tiden sovandets på soffan.

Det var alles från gårdagen

Tips till rödgröna

Kan inte undanhålla er detta lilla Noterat från tidningen NU: "I tisdags presenterade oppositionen sitt alternativ till regeringens budget. Skulle kunna ha gjort i alla fall, det blev visst tre budgetar. Men vad gör det? Det blir ju en lysande kampanj i valrörelsen nästa år: Rösta på en, få tre!"

Spåren förskräcker

"Beredd att avgå" toppar ettan på NSD. Måste erkänna att spåren förskräcker. Vem minns inte hur det gick för Anders Mansten - ett livslångt yrkesförbud inom  Norrbottens läns landsting då han kritiserat landstinget för omorganisationen av sjukvården i Kiruna. Det hjälpte inte att JK starkt kritiserade landstinget. Artikeln kanske något att läsa för Bo Westerlund innan han träffar "upprorsledarna" Wiborg och Olsson på måndag.

Annars uttrycker GB problematiken på ett bra sätt i Sticket idag. Det går också att göra en jämförelse med politiken - det skulle innebära att den minoritet som förlorat en omröstning inte längre skulle få förfäkta sin åsikt.  Sånt kallas partipi(S)ka och sammankopplas oftast med ett visst parti.

Saker ska kallas vid sitt rätta namn. För att leverera ut matportioner till pensionärer tar Luleå kommun 51 krona per portion. Själva betalar man knappt 17 kronor. Kan det möjligen kallas att ockra på pensionärerna? Med 300 procents påslag? Och om man nu förlorar 11 miljoner på avtalet med kommunen - hur mycket förlorar man internt dvs hur mycket resurser går till köket istället för till vården?

Nu gratulerar jag Ingrid och Inger som har namnsdag idag. Och sätter punkt för morgonens bloggande.

Länktips

Dom är igång nu - alla tror jag - efter lite tekniska inkörningsproblem. Folkpartiets 5 toppkandidater på riksdagslistan har tjuvstartat valrörelsen. Besök FP Norrbotten - Kandiatbloggen.

Bara som ett litet tidsfördriv för er medan jag skriver ett lite längre inlägg.

Idag gratulerar jag Eino Frikvist i Lovikka som fyller 65 år. Bestämt är det han som jag hör på radion just nu - ska fira födelsedagen med att samla in pengar till Världens Barn.

Är det sant att socialdemokraternas ordinarie ledamöter i landstinget har haft gräddfil för vaccinering mot svininfluensan? Detta kan isåfall vara skälet - En rösts marginal. Det gäller att inte släppa fram någon "otrogen" ersättare.

Återkommer

Fyndigt - med tiden.

Fyndig titel "Victoria - drottning med tiden". Herman Lindqvist den boken måste jag absolut höra. Säger höra för det finns nog ingen uppläsare som är så ljuvlig att lyssna till.

Fast hur sant är det att Daniels blodvärden försämrades kraftigt under presskonferensen? Hur vet man det - satt han uppkopplad mot labbet?

Annars har min dag förflutit väl. Jobbade till 12 sen och hämtade far. Ringde in kusin Kerstin till mötet på sjukhuset. Mycket bra träff med patientansvarige läkaren som visade sig vara samma som den som var patienansvarig för far tidigare. Så vi redde minsann ut både ett och annat.

Klockan 15 återbördades far till Fyren - glad och nöjd efter utflykten. Sen har jag nu hunnit jobba sen halvfyra. Och är ensam kvar på jobbet - känns som i fornstora dar.

Men nu ska jag strax åka hem också - innan hockeyfansen blockerar igen både Kvantum och Haparandarondellen. Var lite frestad att följa med Thomas och Johan på hockey - men eftersom Djurgården är mina andra handsfavoriter hade kunnit bli lite pinsamt om jag hejat på dom vid event. underläge.

Hör väl av mig framåt kvällen kan jag tänka.


Otäckt

Riktigt otäckt det som avlöjas om Johan Liljeqvist död. 

Har anlänt lyckligt till jobbet efter att ha varit hem till föräldrarna och hämtat lite "finkläder" till far. Vi ska åka och hälsa på mor efter lunch.

Till dess är det bara att gno på. Det är ovanligt tyst på expen när vi bara är 2 men Thomas dyker väl snart upp. Som en "twitterupplysning" kan jag meddela att Johan är på BUN.

 


the one and only

Grattis på namndagen, Nils-Gustav.

Denna gång ståtar du ensam - alla andra "Nissar" får ingå i ett kollektivt grattis!

Milda vindar

Tidningshämtningen gav vid handen att det är milda vindar idag - förhållandevis. Snarare inte blåst alls - och ganska varmt.

Betydligt kyligare torde klimatet vara mellan
Björn Olsson och landstingsledningen. Men läsaropinionen blåser distriktsläkarens - och den fria debattens - väg. Varför inte bemöta det i sak istället. Klart det låter frapperande när Anders Östlund hävdar att 100 unga friska i Sverige kommer att dö om de inte vaccinerar sig? Men hur vetenskapligt baserad är den uppgiften? Sånt vill jag veta så jag kan ta ställning själv.

Den här nyheten från DN kanske inte heller känns som milda vindar för alla. Att merparten av LO-medlemmarna känner sig gynnade av regeringenspolitik.

Rubriken var "milda" men tydligen fastnar jag bara på kyliga nyheter. Kanske för att jag känner så många som jobbar där - det känns trist med SAS. Och det känns som om det varit en ständigt pågående process att stänga i Luleå. Minns att Anna GK hade flera utryckningar i frågan.

66 miljarder i potten - och massor med grov brottslighet i dess spår. Svartarbetet - då är det lite för enkelt att som Kurirens ledare i dag antyda att sänkta skatter skulle lösa problemet. Här behövs nog både morot och piska.
Men själv undrar jag nu andra dagen i rad - vem som egentligen är avsändare av ledaren - Gustaf Blomberg med foto och citat högst upp på sidan - eller Per Selstam/SNB längst ned?

Och vem som får Nobelpriset vet inte jag heller - nu kör dagen igång.

Mer trött..

..är jag - och det som utlöste trötthetstänket - för att det inte finns några hörselslingor på salarna på Europas modernaste sjukhus

...är jag  - för att det finns en TV på mors sal som ska serva 3 personer som ligger utspridda i 180 graders vinkel?

.. är jag - för att jag tyckte mor iaf kunde få LYSSNA på TV - men det var inte möjligt

... är jag för att personalen inte hade tänkt på det

--är jag för att personalen inte kände sig riktigt bekväm med min fråga om vem som var mors PAL - Patient Ansvarige Läkare - som om dom aldrig hört talas om det tidigare. Ska bli spännande att se vem det är??

-- är jag - så trött att jag känner vissa problem att komma till ro. Men det brukar ordna sig.

Jag är så trött...

..efter att företaget som skulle sälja prylar till oss inte kom till träffen klockn 09.00. Det var tredje gången dom missade en "date". Frågan är om inte det är grund för att missa affären också..?

...efter att ha träffat min sjukgymnast. Hon påstår sig ska bota min "hållningslöshet". Och har gett mig hemläxa. Åt vilken både Johan och Thomas skrattade rått. "Strutzen har fått ett nytt ansikte" påstod Johan då jag enligt order drog hakan bak mot halsen.

--efter att min optiker hade satt upp en lapp på dörren om "lunchstängt" - CA 13.55 - 14.25 - och där stod jag fem i två. Men sen hängde jag på låset och inom loppet av 20 minuter hade jag bestämt bågar. Expediten häpnade - hon trodde jag skulle låna hem bågar.

... efter att glasögonen kostade 5 060 kronor - trots att jag inte längre behöver korrigera för brytningsfel.

... efter att ha hittat medicin - två tabletter livsviktig sådan - på golvet hos far på Fyren. Dock lycklig upplösning - utspilld burk vid delning - och tabletter som man inte sett vid eftersök

... efter att läkarna på mors avdelning inte alls verkar ha något intressere av att ha någon dialog vare sig med mor eller mig

...efter att ha förstått att den signatur som står i journalen är en läkare som bara skrivit på - någon annat har fattat beslutet.

ZZZnark , ZZZnark!


Missad nyhet?

Hörde på radion igår om en dom någonstans inom EU. Om avloppslösningar. Domen innebar möjlighet till lokala anpassningar vilket enligt radion sparar flera miljarder till norrlandslänen.

Den här "vargen" har kommunala tjänstemän skrämts med i samband med taxehöjningar - så det finns skäl att korka upp champagnekorken och kanske lätta på tänkta avgiftshöjningar.

Tacka EU för det!

Gruvarsamt att ge sig ut.

Klass 2 varning

Klass 2 varning för vädret idag. Kändes så när jag stack ut näsan - lusten till varmvetekudde och duntäcket var stor. Blöta hårda droppar studsade mot kroppen.

Birgitta och Britta ska gratuleras på namnsdagen idag.

Gratulerade gjorde också
Företagarnas Kjell Hjelm - men nog är det till att hålla med Lars Pekka - äras den som äras bör. Riktigt trist att företagarnas egen representant inte ser de verkliga hjältarna.

Till avdelningen trist är de två centerpartisterna som motionerat om förbud för burka. Än tristare blir det när jag kan konstatera att en av dem fanns på SV:stämman i Göteborg. Han stänker skit på folkbildningen - den gode Lennart Pettersson.

Annars brukar ju allmänna motionstiden (heter den så än?) i riksdagen i huvudsak vara en humoristisk läsning med hur udda ämnen som helst - präglade av hembygdsromantik.

Ingenting brukar vara "tabu" för att gå en övergång till KGB:s talkshow som verkar har blivit en succé. Kan konstatera att Kurirens Rolf Nilsén är snabbare att skriva än NSD:s Ulf Persson - för Ulf hann inte stanna och lyssna till Mikael Niemi. Då hade han fått höra att Mikael fått erbjudande från Obola att placera sina pengar från Vittula framgången. Dock hade han köpt ett skogsskifte istället.

Idag har vi försäljarbesök klockan 9 på expen. 45 minuter ska han få - sen blir det jobb till strax före 13. Sjukgymnast - sonhustru till en gammal arbetskamrat till far - ska få försöka vrida till ett och annat i gammelkroppen. Särskilt i höjdled ska hon få dra - kanske jag får tillbak en och annan centimeter.

John Blund

Oj - jag är så trött så jag nästan inte håller ihop. Sängen väntar.(Twitter)

Godnatt!

Har någon sett kulmen?

Skulle den inte komma - kulmen - runt den 20 september. Nu har vi passerat med råge. Har någon sett den? Numer får man googla för att hitta den. Fast då blev det å andra sidan drygt 3 miljoner träffar.

Tack gode gud för distriktssköterskan våran - Vivi. Nu har det ordnat sig med medicinen till far åtminstone för 3 månader framåt. Men hur jag ska kunna hålla koll på detta framöver vet jag inte. Verkar som om varje läkare med självaktining ska plocka i något - utan att meddela läkaren som ordinerat. Och utan att göra journalanteckning om varför. Det sistnämnde har jag skickat med till revisorerna.

Annars är dagen bara god och fin. Har för övrigt noterat att herr Ström är ute på bloggarenan igen. Numer i grön mundering - kan det tas som ett tecken att han är glad i den rödgröna röran? På det lokala planet visade han dock inga såna böjelser - men man vet ju aldrig - det kanske är som med fan och åldern?

Nu är snart mitt första pass slut. Så blir det lite apoteks- och sjukbesök.


Björnamnesti?

Hör på radion att det skjuts rekordmånga björnar i år - 51 av den totala kvoten på 55. Och några dagar är det visst kvar på jakten. Skulle det inte kunna utfärdas lite björnamnesti - dvs att man nu när man äntligen lärt sig får skjuta alla de man missade tidigare år?

Apropå björnar så hamnade
Västra Frölunda i "björnens" gap i går - 6-2 till Luleå hockey - grattis!

Grattis också till polisen som verkar ha gjort ett riktigt bra jobb med bankrånet i Älvsbyn.

Inom avdelningen det hade jag ingen aning om är att bara ena maken kan ta den andres efternamn som mellannamn. Krångligt? Våran Anna Grönlund Krantz får heta så medan Tobias inte får heta Krantz Grönlund. Så jag trycker på instämmer knappen - skrota namnlagen.

Hur mycket har det kostat att hantera att tillåta namnen Jan-Olov Madeleine och Q? Och vem hade blivit lyckligare om de inte fått heta så?

För övrigt tycker jag inte att vi ska tillåta något tafsande på våra nationalälvar. Vi har bidragit nog till folkhushållet med skövling av naturtillgångar. Inget instämmande från mig den här gången, Stefan.

Dagen kommer annars att ha sin gilla gång. Det blir nog till att jobba i 2 pass i dag också. För jag ska passa in ett besök hos optiker Kristina klockan 14. Måste bara skrapa ihop motstånd mot progressiva glasögon så att jag inte går därifrån med 5:e paret såna som jag ändå tar av mig när jag ska läsa.

"Twittrar" väl till lite senare idag - så ni har koll på mig.


Heja Max!

Med rötterna i Norrbotten - Maxkoncernen - här rör vi på dom - fötterna! Bra att Max tar avstånd från Dole!

Men ni måste ta itu med Maxrestaurangen på Arlanda - hamburgarna smakar INTE Max! Det är brödet som felar tror jag?

Usch - telefonsammanträdet slutade 22.30 - och jag har inte kommit till ro än.

Hej Tomten - jag önskar mig fler vetekuddar till julklapp. Inget korallhalsband - bara vetekuddar!

Polisanmäl dom!

Fullständigt sanslöst - nu har Kiruna hockey stulit pengar från ungdomslagen för att betala spelarlöner. Polisanmäl dom och kräv att hockeyförbundet avstänger laget om pengarna inte betalas tillbaka.

Ständigt detta problem att barn- och ungdomar ska finansiera löner till så kallade elitlag. Det behövs starka krafter på kanslinivå för att hålla rent. Det är dags att idrotten börjar sanera sig själv - man häpnar ju när "snorungar" i hyfsat låga divisioner ska ha betalt för att träna!

Inte mycket bloggande idag. Har varit riktigt full rulle. Med förmiddags och eftermiddagspass. Plus ett privat pass på jobbet mellan 16-19. Och om 45 minuter är det telefonsammanträde.


Norrstyrelsen föder många

Åsa Snällfot.. och Åsa Petersen..å Jan-Åke. Norrstyrelsens Nyhetsbrev - med egen krönikör.

Positiv påringning

I Piteå och Pajala har några blivit glada. Fått påringning om miljonvinster. Och nu fick jag det bekräftat - om man har spelat med spelkort så ringer dom vid vinst. Så nu blir det att sitta på helspänn onsdag och lördag - efter Lottodragningarna. Har väl några veckor kvar.

Annars riktigt "blaskiga" blaskor idag. Inget som får en att höja ögonbrynen.

Ser att Bengt Pohjanen kommer ut med ytterligare en bok - just som jag under  helgen läst "Smugglarkungens son" Intressant - mycket igenkännande från den tornedalska kulturen. Visst har det den boken som förorsakade tårtkastning Niemi-Pohjanen?

Ja mycket mer än så hittar jag inte att kommentera. Nu ska jag göra mig klar för jobb. Det blir i omgångar idag. Först ett förmiddagspass. Sen besök hos mor och far. Hjälpa en kompis med lite pappersexercis sen eftermiddag. Och riktigt sen kväll - 21.30 - har jag telefonsammanträde.

47 mail kvar, midnatt och snö!

47 mail kvar att öppna. Har öppnat en mängd - men kommer inte ihåg HUR många det var.Klockan är midnatt. Och redan när jag kom med flygtaxin 23.15 hade det börjat lägga snö.

Helt underbart härligt att vara hemma igen. Fast det har varit mycket trevligt och intressant på stämman.

Och omvald blev jag - 2 år till.

Och Ebba - kusin Kerstins barnbarn hann jag få träffa.

Fester har det varit kvällarna 3 - men skötsammare än Askungen - före midnatt alla kvällar - och inga tappade skor.

Nu ska jag åter till vardagen och det blir skönt det också. Längtar efter att få träffa mor och far.

Godmorgon

Godmorgon! Nu är väskan utdragen på bron och taxin får komma när den vill. Fast det är inte kul alls att ge sig iväg ut så här tidigt - inte en för en morgonpigg en som jag.

Nu ser jag iaf fram emot 4 dagar i Göteborg och massor med härliga möten.

Ha det gott mina vänner!